Page 1

Magasinet for deg som liker det litt lyssky Dicembre 2013 • 8. ürgang

Buon Natale da famiglia mafiosa!


WWWWWW Koselig med peis n책r nettene blir lange og kulda setter inn WWWWWW


Å driver dere med? Det er mange som spør oss om hva slags produkter og tjenester vi kan levere. Eller «Å driver dere med?» som det heter på grenlandsk. Da pleier vi å ta kortversjonen: Reklamehuset WERA er et reklamebyrå med egne trykkmaskiner. I løpet av de siste fem årene har vi satset tungt på grafisk design og digitale løsninger. Med kompetanse på idé, tekst, grafisk design og trykking på huset kan vi tilby en unik pakke av kvalitet, leveringstid og service. Vi har sluttet å vente på det papirløse samfunn, det kommer ikke. Undersøkelser har dessuten vist at best effekt av en reklamekampanje er kombinasjonen av papir og nett. Sprer du budskapet ditt i flere kommunikasjonskanaler samtidig med DM i posten, annonser på nett og mobil, plakater, boards og radioreklame har dette aller størst gjennomslagskraft. Papiret lever fremdeles i beste velgående. Det er ikke bare derfor vi elsker papir. Den nyeste miljøforskningen viser jo at papir ikke er så farlig for miljøet heller. Det og andre papirmyter kan du lese mer om på side 5. Bøker er fremdeles best på papir vil vi hevde. Vi har nettopp designet og trykket to spennende bøker. Borge skole fylte 150 år iår, og slikt blir det jubileumsbok av. Minnebok til Anders Vangens ære har vi også laget. Disse kan du lese mer om i dette Primawera.

Dette kan du lese mer om Borge skole i 150 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 Jeg √ papir

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5

Bypakke Grenland. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Backstage

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8

Øyeblikkelig hjelp. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9 Livet var en sang!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10

Ferskvaredisken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 Shopping i Bjørneparken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 Nye nettsider? Ja takk!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 LEIF is leif. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13 Alle liker Pizza . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 Småplukk . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Ja, det er vi som har designet og produsert informasjonsbrosjyren for Bypakke Grenland. Vi har flere her hvis du ikke har fått i postkassa di. Bypakka – til glede for noen og til ergrelse for andre - kan du lese mer om på side 6 og 7.

Spør overlege Busk . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Du kan også lese om de nye nettsidene til RFIG – Regnskapsførerne i Grenland og reklamekampanje for Bjørneparken kjøpesenter i Hallingdal. Ellers for alle mafiafan har vi har tatt nye bilder til vår egen reklamekampanje. På side 8 får du en liten smakebit av livet backstage.

La familia Wera er ikke som andre familier

God Jul og Godt Nytt År!

Primawera desember 2013

Forsiden bak fra venstre: Jørgen, Ann-Christin, Kjersti, Ingrid, Jan Kenneth, Elin med 5 måneder gamle Maien, Roger og reven foran. Baksiden fra venstre: Elisabeth med 6 uker gamle Celine, Tina, Kristin, Maja og Hanne foran. Savner du noen på bildet? Ikke vi heller.

www.wera.no

Design/Trykk: Reklamehuset Wera, Floodmyrvn. 24, Porsgrunn, tlf 35 51 64 10 Skribenter: Hanne Gullerud, Kjersti Hole Haatveit Forsidefoto: Dag Jenssen Denne trykksaken er merket med det offisielle miljømerket Svanen. Det betyr at den er produsert etter strenge miljøkrav til hele trykkprosessen. WERA som produsent av trykksaker ønsker å bidra til å løse miljøproblemene, og Svanemerket er et bevis på at denne trykksaken er laget på best mulig måte for miljøet.

Magasinet for deg soM liker det litt lyssky Dicembre 2013 • 8. årgang

Buon Natale da famiglia mafiosa!

Kontaktpersoner Jan Leif Kjersti Hanne Elisabeth Dag Jørgen

905 83 751 907 30 804 911 90 561 488 43 044 984 30 318 907 66 741 997 24 097

jang@wera.no leif@wera.no kjersti@wera.no hanne@wera.no elisabeth@wera.no (permisjon) dag@wera.no jorgen@wera.no


Tekst: Hanne Gullerud FOTO: Dag Jenssen

Borge skole i 150 Borge skole i Porsgrunn fyller 150 år i 2013. For å feire jubileet, utgir skolen sin egen jubileumsbok. Reklamehuset Wera har stått for design og produksjon av 60 fargesprakende sider som gir et innblikk i historien og skolehverdagen gjennom årene. Skolehverdagen og samfunnet har endret seg radikalt på 150 år. Jubileumsboken gir et lite innblikk i hvordan livet i skolen har vært gjennom tidene. - Vi ønsket å gi ut en bok med masse bilder og gode historier som fanger skolens lange og spennende historie, forteller Birgitte Finne Høifødt. Hun har vært redaktør for boken sammen med Hanne Cathrine Gullerud. For redaktørene var det viktig at boken fikk et profesjonelt og moderne design.

4

Primawera 2 – 2013

På 60 sider har Reklamehuset Wera fått plass til gamle og nye bilder, intervjuer, tidslinjer og fakta, samtidig som sidene ikke er overfylte. – Vi hadde Reklamehuset Wera øverst på ønskelisten ettersom vi vet at de har flinke designere og er gode samarbeidspartnere i den kreative prosessen. Det er høy kvalitet i alle ledd, sier Høifødt. Vi gratulerer med jubileet og en knallfin jubileumsbok!

Jubileumsboken er i salg nå Har du gått på ski i Gryta, vært med å vinne vandreskjold eller kjøpt din første sykkel hos Grommer’n? Da er denne boken noe for deg. Slik gjør du: Ta med deg 100 kroner i kontanter. Legg funnet turen innom Borge skole. Motta en lekkert designet år har både sam i 1863. På 150 k ferdig bygget får vi et innblik Borge skole sto denne boken d Me lt. ika ret seg rad flere. Pakk bok med masse innhold.ogKjøp gjerne inn nneskene som m me skolen end fortalt gjenno en dag ver til. t leh av live historien og sko en så viktig del tt er,ha og legg under juletreetiBor tilge sko noen vil glede rt, og fortsa le har væsom av den.


Tekst: Kjersti Hole Haatveit

Jeg √ papir Spar miljøet, ikke print ut denne e-posten! Nei, sløsing med papir er ikke bra, men det er mange innarbeidede myter om papir. Hver dag mottar vi denne e-posten fra kunder og andre som ikke har nærmere kunnskap enn nettopp innarbeidede myter. Vit at det er sterke krefter i samfunnet som har betydelige økonomisk interesse av at stadig mer kommunikasjon blir overført til nettet.

Myter om papir

ET ÅR TIL ENDE: 150-årsjubileet har blitt behørig feiret. Kakespising, fire utsolgte festforestillinger i Ælvespeilet og egen bok er noen av ingrediensene. En feiring vi i Wera kan sette pris på!

MYTE 1: Elektronisk kommunikasjon er mer miljøvennlig enn trykksaker og papir. FAKTA: I en multimediaverden er trykksaker og papir en bærekraftig måte å kommunisere på. Elektronisk avfall er nå den raskest voksende del av den kommunale avfallsstrømmen. Mengden av elektroniske produkter som kasseres globalt har den siste tiden gått til himmels. MYTE 2: Trykksaker og papir er sløseri med ressurser. FAKTA: Den europeiske gjenvinningsgraden for papir nådde 69 % i 2010. Tallet for Norge er over 80 %. Papiravfall er en verdifull og ettertraktet ressurs. 83 % av papiret som samles inn i Europa, blir også resirkulert i Europa. MYTE 3: Papirproduksjon ødelegger skogene. FAKTA: 53 % av alt trevirke blir brukt til energiproduksjon, 28 % til sagbruk og bare rundt 11 % direkte av papirindustrien. MYTE 4: Papirproduksjon krever mye energi. FAKTA: Papirsektoren som omfatter produksjon av papirmasse, papir og trykksaker er en av de som slipper ut minst klimagasser.

1863 + 150 = 2013

Papir er fremdeles verdens mest effektive kommunikasjonskanal, og et bærekraftig produkt som kan resirkuleres flere ganger.

og vi jubilerer!

5

Primawera 2 – 2013


Tekst og FOTO: Kjersti Hole Haatveit

Bypakke Grenland Nøyaktig hva og hvordan Bypakke Grenland vil innvirke på den jevne grenlenders daglige gjøren og laden er det få til nå som har satt seg inn i. De fleste diskusjoner i og utenfor media har dreid seg om bompenger. Eller at det blir fryktelig dyrt å drive bomstasjonene sånn at det nesten går opp i opp. Og hvorfor kan ikke bare staten betale? Man lever jo tross alt i et av verdens rikeste land? Men hva går Bypakke Grenland egentlig ut på? Hvis du ikke allerede vet det fordi du i vanvare kom til å hive deg på returkampanjen, eller kom i skade for å legge brosjyren sporenstreks over i den grønne dunken; fortvil ikke. Vi har noen til overs. Det kunne jo hende at du fikk et annet syn på saken etter å ha lest den lille brosjyren, den er egentlig ganske lettlest. Der finner man blant annet ut

hvilke konkrete prosjekter pengene skal gå til, og hva det innebærer for hver og en av oss. For eksempel at man bare skal betale bompenger i én retning. For det kan jo tenkes at bypakka er positivt for Grenland? At framkommeligheten faktisk blir veldig mye bedre? Vi har hørt av noen vi kjenner at bypakka egentlig er et stort spleiselag. Spleising er praktisk, rettferdig og smart. Man gir noe, og får noe. Og spleiselag er det jo moro å være med på. Å spleise på nye veier, flotte sykkelstier, bedre busstilbud og mindre bilkø blir jeg gjerne med på. Jeg spleiser gjerne. ‒ Men, hvis det er mulig å øremerke bompengene, skal ALLE mine gå til nytt kryss i Lilleelvgata. Hvis ikke jeg kjøper El-bil, da.

Det er Reklamehuset Wera som utarbeidet den grafiske profilen for Bypakke Grenland. Skal man bli sett og forstått, er det viktig å kommunisere tydelig.

Designmanual Bypakke Grenland loGo

skal brukes på riktig måte. til Bypakke Grenland. logoen is nedenfor der eksempelv designelementet i profilen logoen er den viktigste alle fargene i profilen som logoen kan bytte benytte gativ) der dette er hensiktsfonttypen skal ikke endres. brukes i sort/hvit (positiv/ne brukt. logoen kan også lillafargen fra paletten er nedenfor. messig. Se eksempler

Byene blir bedre å bo i

profilmanual

Tanken bak snakkeboblene i profilen var å få fram et kort og presist budskap.

enda bedre sted å bo. Det vil gjøre Grenland til et en rekke ulike tiltak som et vil oppleve en mer Bypakke Grenland inneholder skal rustes opp og næringsliv og gående, kollektivtilbudet region å bo og drive næring skal bli lettere å være syklist til en enda mer attraktiv hovedmål for Bypakke sum vil dette gjøre Grenland ningen – noe som er et effektiv vegtransport. i vil redusere den totale miljøbelast i. og ikke minst: tiltakene

et Visuell identit

Grenland.

samarbeid mellom Siljan, Bystrategi Grenland er et Jernbaneverket. som står bak Bypakke Grenland. une, Statens vegvesen og Det er Bystrategi Grenland kommuner, Telemark fylkeskomm Skien, porsgrunn og Bamble skal lykkes og få en for at bypakkeprosjektet lig kommunikasjon er avgjørende – en profil som skal brukes på alle flater hvor Helhetlig og gjenkjenne grafisk profil derfor utviklet en egen bred oppslutning. Det er rer. Bypakke Grenland kommunise i digitalt format vil til enhver tid være tilgjengelig om bruk av styringsgruppa, og den kontaktes ved spørsmål Den grafiske profilen er godkjent ansvarlig person som kan det også stå oppført en på bypakka.no. Her vil av profilen. Spre det glade budskap og bedre sted å bo!

jene – sammen skal vi gjøre

bruk profilen i tråd med retningslin

Bypakke grenland for Bystrategi Grenland. Det er også utarbeidet logo i sin kommunikasjon. samme design-elementene

Grenland til et enda

og bystrategi grenland benytter

de

Tania Ripoll leder av kommunikasjonsgruppa

for Bypakke Grenland

3 2 1

GrafiSke elemenTer farGer

SkrifTType

er, digitalt og på vil gjelde på alle publikasjon Sans som profilfont. Dette erstatningsfont. profilen bruker fonten neo brukes fonten arial som is i Word og powerpoint trykksaker. på maler, eksempelv Denne finnes på alle maskiner.

i t bestående av tre farger det utarbeidet en fargepalet den grafiske profilen. og grafiske elementer er Som supplement til logo ten understreker og rendyrker fritt ut ifra hvilket konsekvent bruk av fargepalet forskjellige valører. Ved ignal. fargene kan benyttes og gir et tydelig avsenders profilen blir gjenkjennelig best. budskap som egner seg pmS: 7406 C:1 m:24 y:100 k:5 r: 237 G:183 B:0 Web: # edb700

neo Sans light Neo Sans Light Italic Neo Sans Regular Neo Sans Italic Neo Sans Medium Neo Sans Medium Italic Neo Sans Bold Neo Sans Bold Italic Neo Sans Black Neo Sans Black Italic Neo Sans Ultra Neo Sans Ultra Italic

1234567890 , . : ;

overskrift

50%

quidundio omIbusto ea quam facid quos non remped molene sed maxim molestem explab quo cum quis maio iducit. dipsam con nus, offictatae inctincto endionsed quia aliquo veniend ucitas aut pore, ut hit, ea dolluptam rerciae. Totatquidus, sum lam fugiatem. itatem aliatur voveniend ucitas aut lam inctur sum aciis volecum increrciae. Totatquidus, sum fugiatem. itatem aliatur que volorem poreius molores tur sum aciis volecum tiorruptam endaestis eum autet laborporest de enimili deligen digendi piderinonsequ aepudicae voluptatios bus.

20%

pmS: 512 C:50 m:100 y:15 k:10 r: 138 G:25 B:109 Web: # 8b186c

Farger - symbolikk natur Blå: Vann, dynamisk, rent, på Denne fargen kan brukes voksne. materiell som rettes mot Gul: energi, varme, liv på Denne fargen kan brukes materiell rettet mot barn. Lilla: framtid, ungt, urbant

50%

pmS: 7468 C:100 m:10 y:0 k:28 r: 0 G:118 B:173 Web: # 0076ad

20%

i designprofilen. Disse kan de grafiske elementene ler i profilens farger utgjør informasjon. Bypakke ulike former for snakkebob dialog, argumentasjon og sjon, samhandling, meninger, får plass i snakkeboble. symbolisere kommunika kortfattede budskap som et krever enkle, direkte og Grenlands tema og kompleksit n mht farge og form. Disse kan tilpasses målgruppe

Grafisk design er et nyttig verktøy i så måte. Og en smart investering.


7

Primawera 2 – 2013


tveit FOTO: Dag Jenssen sti Hole Haa Tekst: Kjer

Backstage

Mafia fotoshoot Nye fantastico mafiabilder er skutt, denne gang i de rå industrilokalene i gamle Porsgrunn bad på Herøya. Mafiafotograf Dag Jenssen og mafiastylist Guro Dale har igjen forvandlet tilsynelatende snille og greie folk til skumle medlemmer av den sicilianske mafia. Bildene skal brukes i en kriminelt tøff reklamekampanje for oss selv på nett og papir, kommer presto. Ta en titt på backstage-bildene i mellomtiden, så vet du hva du har i vente. Eller ikke...


Tekst: Kjersti Hole Haatveit og FOTO: Max Emanuelson

Øyeblikkelig hjelp Det hender at vi på Reklamehuset Wera yter øyeblikkelig hjelp.hjel Det skjedde sist i slutten av august da vi fikk 7 arbeidsdager til å skaffe fotograf, fikse fint vær, koordinere foto-opptak, designe og trykke en brosjyre for den splitter nye Øyeblikkelig-hjelp avdelingen ved Klosterskogen Vekst og Ressurssenter i Skien.

Takk til fire sporty sykepleiere som øyeblikkelig stilte opp som modeller. Disse jentene kan mer enn å ta blodtrykket.

Da ordfører i Skien Hedda Foss Five klipte (navle)snora en mandag i september var de nye brosjyrene allerede levert. Det går unna når hvert sekund teller!

Velkommen til

delingen v -a lp je -h g li e k k li b e y Ø

9

Primawera 2 – 2013


Tekst: Hanne Gullerud FOTO: Arild Hansen

Livet var en sang! Da Anders Vangen gikk bort i mai 2013, var det en av de store bautaene i kulturlivet i Grenland som forsvant. Anders var en kulturpersonlighet og gledesspreder. Med utrettelig entusiasme bygde han opp ett klassisk sangmiljø i industribyen Porsgrunn. Ikke bare fikk han Grenlandsfolket sang, var enstor et også til å synge og høre opera, men hadde Liv han suksess i minst d e var me Alle og derAarstad. med sommershowene med Lena Barth kjente ett av versene, Anders Vangen. Og mange har bidratt slik sam at denne boken men. alle kunne bli til på to knappe måneder.Lev Detvelblir snålære t. nyt live og ikke enn det. Anders Vangen, 2013

10

Primawera 2 – 2013

Minnebok

Anders Vangen


FERSKVAREDISKEN AT Skog «Din skog – våre løsninger» er budskapet AT Skog formidler til skogeiere i Telemark og Agderfylkene. AT skog ville ha en brosjyre med oppfrisket design, mye bilder og lite tekst. Valget falt på løsninger fra Reklamehuset Wera. Det er stas, synes vi. Siden skogeiere forvalter en fornybar ressurs, er brosjyren for AT Skog miljømerket med Svanemerket.

Jol i Telemark

Jol i Telemark 80. årgang 2013

Siden 1928 har Telemark Mållag laget bladet Jol i Telemark. I 2013 kommer den 80. utgaven, da det ikke ble gitt ut noen blader under krigen. For trofaste lesere er Jol i Telemark julestemning mellom to blad. Reklame-huset Wera har stått for design og trykk siden 2011. Selvsagt er vi glade for å få være med å videreføre så fine juletradisjoner!

Me sjåast på heia! Minnebok Den nyopprettede Anders Vangens Venneforening ønsket å hedre operasangeren ved å utgi en minnebok. Overskuddet fra boken vil gå til å forvalte arven fra Anders Vangen ved å fortsette talentutviklingen av nye sangere her i Grenland. Informasjon om hvor man kan kjøpe boken vil bli lagt ut på operastudioets hjemmeside.

Gautefall Skisenter er klare for vinteren med oppdaterte løypekart, nye brosjyrer og menyer. Og selvfølgelig noe å varme seg på inne i baren etter endt skitur. Nå venter vi bare på snø. Masse. 11

Primawera 2 – 2013


Tekst: Hanne Gullerud

Nye nettsider? Ja, takk! Det siste året har vi som jobber i Reklamehuset Wera vært i full sving med å bli oppdatert på å lage nettsider. Så det passet oss perfekt at Regnskapsførerne i Grenland AS ønsket seg noe nytt og friskt på nett. Og lot oss få gjøre jobben. RFIG.no er laget i WordPress. Sidene er stilrent designet, med fine detaljer som bildekarusell og enkle menyer. Og nettsiden er responsiv. Selvsagt. Som vil si at rfig.no tilpasser seg alle skjermer — fra pc, laptop, nettbrett og mobil, for de som lurte.

12

Primawera 2 – 2013


Tekst: Kjersti Hole Haatveit og FOTO: Tina Nalum

Shopping i Bjørneparken Bjørneparken kjøpesenter på Flå i Hallingdalen er en hyggelig kunde av oss. Kjøpesenteret er et av 72 kjøpesenter i Olav Thon-gruppen og ligger ikke uventet rett ved selveste Bjørneparken på Flå. Foruten brunbjørner huser parken 17 andre dyrearter fra gaupe via hengebuksvin til kanin. Da vi skulle lage kampanjer for kjøpesenteret måtte vi jo bare bruke bjørnene for alt de var verdt. Vi designer annonser, plakater og utstansede kundeflyere formet som bjørnemasker og bjørnefotspor. Kunden vår er kjempefornøyd og vi er kjempefornøyde. Hva bjørnene måtte mene er en annen sak.

Tekst: Kjersti Hole Haatveit

LEIF is leif Leif Walmann vil fra nyttår kjøre en lightversjon av pensjonist-tilværelsen. For å gjøre overgangen mykest mulig skal Leif fremdeles jobbe litt. Men ikke mye. Alle som kjenner en pensjonist vet at de har fryktelig mye å gjøre. Mye mer enn da de jobba. Men det har vi ikke hjerte til å fortelle Leif. Leif har vært i Reklamehuset Wera fra den gang det het Wergeland Trykkeri i forrige årtusen. Opprinnelig utlært typograf, og en av få som kan lese opp ned i bly (ikke spør). Det skulle imidlertid bli kundene som skulle få Leifs hovedfokus. Kombinasjonen av høy faglig ekspertise, en ekte interesse for mennesker og en dæsj taterblod i årene gjorde Leif som skapt for salg. - Ja, jeg tenker på kundene hele tida, innrømmer han. Selv når jeg ikke er på jobb, for det gjelder å være der for kunden. Vi må være tilgjengelig og på rett sted når det trengs. I løpet av 25 år har Leif kjørt over én million kilometer for å være der for kundene. Det er som å kjøre rundt jordkloden, og så litt til, en gang hvert eneste år. Mannen har slitt ut et tyvetalls firmabiler, må vite. - Hva er det du vil nå da? sier noen når jeg ringer, men da minner jeg dem på at det er på tide å få trykt opp et nytt lager med brosjyrer, eller noe annet de trenger. Da er det greit at jeg maser. Men at kundene setter pris på masinga og kjøringa, har vi sett med egne øyne. Det er ingen som får så sykt mange klemmer som Leif. Fordi han fortjener det.

13

Primawera 2 – 2013


Alle liker pizza Det er ingen grunn til å kaste bort tiden på dårlig pizza, når du med enkle forberedelser kan lage de beste italienske pizzaene hjemme. Du kan like gjerne lage en stor porsjon deig. Pizzabunner kan forstekes og fryses, og da kan du lage hjemmelaget pizza på samme tid som det tar å steke en frossen pizza. Procedimento Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin i ca. 3 minutter til det er godt blandet. Ha i siktet mel og salt. Elt sammen i ca. 15 min. Du skal ha en glatt og elastisk deig. La deigen hvile i 20 min.

Ingredienti: Pizzabunn 6 dl lunket vann 1 dl god olivenolje 1/4 pakke fersk gjær (12-13 g), evt. 3 g tørrgjær 1 ss sukker 1 kilo hvetemel, siktet 1 ss salt

Tomatsaus Del deigen i åtte. Lag små baller og legg dem på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå på brettet i ca. 1 time i romtemperatur. Dryss et tynt lag med hvetemel på benken og kjevle dem ut så tynt du greier. Legg tomatsaus på bunnene. Legg på ost, så topping. Bruker du spekeskinke og ruccola bør det legges på rett etter at pizzaen er stekt. Sett stekeovnen på 250 grader – eller så varmt den går. Stekes i 6 – 8 minutter til den er gyllenbrun og osten har smeltet.

Buon appetito! 14

Primawera 2 – 2013

Hjemmelaget tomatsaus er et must. Den lager du mens deigen hever. • 2 bokser tomater, hele eller knuste – velg et godt merke som f. eks Mutti • 1 neve ferske basilikumblader • 1 ts sukker • 3 ss god olivenolje • 3 hvitløksfedd, skrelte og grovhakkede • Salt og pepper Varm hvitløken forsiktig i oljen. Hell over tomatene. La småkoke i minst 20-30 minutter til du får en tykk saus. Ha i sukker og smak til med salt og pepper. Ha i basilikumbladene på slutten av koketiden.


småplukk spøroverlegebusk Ny prosjektleder på plass i la familia Wera! Hanne Gullerud begynte hos oss 1.juli og har allerede rukket å være gudmor for 3 bøker. Hanne er utdannet journalist med erfaring fra kommunikasjonsarbeid blant annet i Mental Helse. Egentlig Oslo-jente, men var så heldig å finne en gutt fra Grenland, og glad er vi for det!

Vi ønsker Hanne lykke til og velkommen i la familia!

I spalten «Spør Overlege Busk» kan du spørre om alt du ­lurer på av teknisk art. Overlege Busks alter ego er produksjonssjef Jørgen­Busk.

Godt nytt år!

Buongiorno, signore Busk!

Tradisjonen tro sender vi med ny årskalender med Primawera. Til nytte og glede for gamle og nye kalender-entusiaster. 2014 er et stort jubileumsår - 200 år siden grunnloven så dagens lys på Eidsvoll!

En piccolo pipito sang i vårt øre at dere har fått en ny og kriminelt rask digitalmaskin? Hvis det stemmer, må vi snakke sammen. Har noen innside-jobber som brenner på gabinetto…

janua

r

2 0 14 febru

ar

1 Ons 1. Nyttå rsdag 2 Tor UKE 1 3 Fre 1 Lør 4 Lør 2 Søn UKE 5 5 Søn 3 Man 1 Lør 6 Man 4 Tir 2 Søn UKE 6 UKE 9 Fastelavn 7 Tir 5 Ons 3 Man UKE 2 1 Tirs 8 Ons 6 Tor 4 Tir 2 Ons UKE 10 UKE 14 9 Tor 7 Fre 5 Ons 3 Tor 1 Tors Off. høytid 10 Fre 8 Lør 6 Tor 4 Fre sdag UKE 2 Fre 18 11 Lør 9 Søn 7 Fre 5 Lør 3 Lør Morsdag 1 Søn 12 Søn 10 Man 8 Lør 6 Søn 4 Søn 2 Man UKE 22 13 Man 11 Tir 9 Søn 7 Man UKE 7 5 Man 3 Tir UKE 23 14 Tir 12 Ons 10 Man UKE 3 8 Tir 6 Tir UKE 15 4 Ons UKE 19 15 Ons 13 Tor 11 Tir 9 Ons UKE 11 7 Ons 5 Tor 16 Tor 14 Fre 12 Ons 10 Tor 8 Tor 6 Fre Frigjøringsd 17 Fre 15 Lør 13 Tor 11 Fre ag 9 Fre 7 Lør 18 Lør 16 Søn 14 Fre 12 Lør 10 Lør 8 Søn 19 Søn 1. Pinse 17 Man 15 Lør 13 Søn 11 Søn dag 9 Man Palmesønd 20 Man 2. Pinse 18 Tir 16 Søn 14 Man ag 12 Man UKE 8 dag 10 Tir UKE 24 21 Tir 19 Ons 17 Man 15 Tir UKE 4 13 Tir 11 Ons UKE 16 UKE 20 22 Ons 20 Tor 18 Tir 16 Ons 14 Ons UKE 12 12 Tor 23 Tor 21 Fre 19 Ons 17 Tor 15 Tor 13 Fre Skjærtorsd 24 Fre 22 Lør 20 Tor 18 Fre ag 16 Fre 14 Lør Langfreda 25 Lør 23 Søn 21 Fre g 19 Lør 17 Lør 15 Søn Grunnlovs 26 Søn 24 Man 22 Lør 20 Søn dag 18 Søn 16 Man 1. påske 27 Man 25 Tir 23 Søn dag 21 Man 19 Man UKE 9 17 Tir UKE 25 2. påske 28 Tir 26 Ons 24 Man dag 22 Tir UKE 5 20 18 Ons UKE 17 Tir UKE 21 29 Ons 27 Tor 25 Tir 23 Ons 21 Ons UKE 13 19 Tor 30 Tor 28 Fre 26 Ons 24 Tor 22 Tor 20 Fre 31 Fre 27 Tor 25 Fre 23 Fre 21 Lør 28 Fre 26 Lør 24 Lør 22 Søn 29 Lør 27 Søn 25 Søn 23 Man 30 Søn 28 Man 26 Man 24 Tir Sommertid UKE 26 31 Man 29 Tir 27 Tir 25 Ons UKE 18 UKE 22 30 Ons 28 Ons UKE 14 26 Tor 29 Tor 27 Fre Kristi Himm 30 Fre elfartsdag 28 Lør 31 Lør 29 Søn 30 Man

mars

april

mai

juni

UKE 27

Prettig Kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar GLEDELIG JUL

Julekort er best på snailmail Kort nr 8 15x15 cm

Gledelig jul

God jul og godt nytt år

Kort nr 9 15x15 cm

Har du husket julekort i år da? Ifølge en sylfersk meningsmåling gjort blant et utvalg nisser er det slett ikke julekos å få digitale julekort. Julekort skal sendes i posten, dermed basta. Velg og vrak her: www.wera.no

Saluti, Luigi delle Piane

Buonasera Gigi!

Den lille fjærdotten synger med rent nebb, for å si det sånn. Vår nye løsning med to digitale maskiner er så kjapp at vi kan trykke jobben din samme dag som den er godkjent. Send oss det det du har og overlat brannslokkinga til oss. Før noen blir svidd.

Saluti, don Busk Kort nr 10 15x15 cm


Buon anno!

Primawera 2 2013  

Les mer om hva vi driver med i vårt kundemagasin.