Page 1

Laminater fra Lamipro


Laminater fra LAMIPRO

3

GENTAS Laminate

4

GENTAS og miljøet

7

Laminat

8

Kompaktlaminat

10

Formbart kompaktlaminat

11

Eksteriør kompaktlaminat

12

Kemisk modstandsdygtigt laminat

14

Multifarvet laminat

15

Kompaktlaminat med aluminiumsindlæg

16

Antibakteriel laminat

17

Indholdsfortegnelse

2

Gennemfarvet kompaktlaminat

18

Kompaktlaminat til røntgen

19

Metallaminater

20

Kreative laminater

21

Tavlelaminater

22

Gulvlaminat

24

Fenol laminat

25

Antistatiske laminater

26

Brand- og flammehæmmende laminater

27

Digitale laminater

28

Skiltelaminater

29

Ægte trælaminater

31


Laminater fra LAMIPRO LAMIPRO er stolte over at kunne præsentere vores nye laminatkatalog, der er baseret på laminater fra den tyrkiske laminatproducent, GENTAS Laminate.

LAMIPRO er eneforhandler i Skandinavien af laminater fra GENTAS

3


GENTAS Laminate GENTAS Laminate har hovedsæde i Ankara, og er med et produktionsareal på over 50.000 m² blandt de få aktører i verden, der kan producere mere end 23.000.000 m² laminat om året. Gennem de seneste år er virksomheden blevet et verdensomspændende foretagende med salg til 45 lande fordelt på 6 kontinenter. GENTAS har altid stor fokus på kvaliteten, ligesom produktionen er meget fokuseret på kravene fra de internationale standarder og fra forventningsfulde kunder. Alle produkter er certificeret efter gældende regler i EU: - EN438-1 - EN438-2 - EN438-3 - EN438-4 - EN438-6 - EN438-7 - TÜV ISO 9001-2000 Endvidere har GENTAS certifikater til at producere brandhæmmende laminater, ligesom GENTAS er modtager af mærket for interiør og eksteriør kompaktlaminater. GENTAS har mere end 300 farver og 24 forskellige overflader i deres laminatprogram.

4


GENTAS har altid stor fokus på kvaliteten

www.lamipro.dk

5


GENTAS investerer konstant i ny teknologi med fokus på miljøet

6


GENTAS og miljøet Produktionsprocesserne hos GENTAS bliver kontrolleret, så de konstant opfylder de seneste krav til miljøregulativer: - Strenge luft- og vandmetoder er indarbejdet for at sikre en kontinuerlig forbedring af luften og spildevandet, hvilket bliver effektivt kontrolleret over hele produktionsarealet. - Alle gasser fra imprægnerings- og presselinien bliver absorberet og elimineret i en speciel dampkedel. - Alle kemiske rester bliver effektivt behandlet på fabrikkens område, - Endvidere bliver alle råmaterialer til produktionen af laminater kun købt hos producenter som er i besiddelse af ISO 9002 certifikatet, ligesom kernepapiret kun bliver købt hos FSC-certificerede producenter. - Kernepapiret indeholder op til 20 % genbrugspapir. - Som en del af den strategiske politik, investerer GENTAS konstant i ny teknologi, kvalitet, personale og miljø.

www.lamipro.dk

7


Laminaterne er produceres i standarderne HPL og CPL, og begge standarder kan produceres som postformbar. Laminaterne besidder en høj slidstyrke, og er nemme at vedligeholde og rengøre.

Laminat HPL HPL produceres ved at imprægnere papir og efterfølgende presse det under 90-110 kg/m² ved 140-160 °C i 60-70 minutter. Overfladen har ingen porer og tillader ingen bakteriel vækst. HPL kan produceres i mange formater. CPL CPL produceres ved en kontinuerlig produktionsmetode: Imprægneret papir presses mellem cylindre og trækkes mellem to stålbånd under pres ved 170 ºC. Overfladen har ingen porer og tillader ingen bakteriel vækst. CPL kan produceres i fire forskellige bredder i hvilken som helst længde.

8


www.lamipro.dk

9


Kompaktlaminat Kompaktlaminatet produceres efter samme princip som HPL. Tykkelsen bestemmes ved at øge mængden af kernepapir. Kompaktlaminaterne er yderst anvendelige til vådrum og til steder med høje krav til slidstyrke: toiletrum, omklædningsrum, vægbeklædning i skoler, sports-haller, hospitaler, lufthavne og hoteller. Overfladen har ingen porer og tillader ingen bakteriel vækst. De har en høj modstandsdygtighed overfor stød, ridser, ild, vand og fugt grundet deres høje tæthed. Laminaterne besidder en høj slidstyrke, og er nemme at vedligeholde og rengøre. Kompaktlaminaterne fås i mange designs, med forskellige overflader og i flere forskellige størrelser.

10


Formbart kompaktlaminat Formbart kompaktlaminat er et nyt produkt, der tillader kunden at forme den fulde tykkelse af kompaktlaminatet. Det kombinerer styrken ved kompaktlaminatet med de Ìstetiske fordele, der er i kurver og former. De formbare kompaktlaminater kan leveres som formbare plader, eller formet efter Deres ønske.

www.lamipro.dk

11


Eksteriør kompaktlaminat Overfladen på eksteriør kompaktlaminatet er forstærket ved electron beam cure (EBC) system, som kun benyttes af få, ledende producenter i verden. Overfladen på eksteriør kompaktlaminatet viser overlegen udholdenhed og farvestabilitet, når det udsættes for UV-stråling, regn, syreregn, vind, ridser og friktion, og de kan produceres efter B1 klassifikation, der har brandhæmmende effekt. Eksteriør kompaktlaminaterne har certifikatet i overensstemmelse med europæiske standarder, og de imødekommer derfor alle produkt- og miljømæssige regulativer. Eksteriør kompaktlaminaterne har en 10 års garanti, såfremt betingelserne for korrekt brug af pladerne følges. Eksteriør kompaktlaminaterne bruges på mange typer bygninger som eksempelvis huse, virksomheder, storcentre, offentlige bygninger, sportshaller, lufthavne, hoteller og som beklædning til balkoner.

12


Kompaktlaminatet viser overlegen udholdenhed og farvestabilitet, når det udsættes for UV-stråling, regn, syreregn, vind, ridser og friktion

www.lamipro.dk

13


Kemisk modstandsdygtigt laminat Det kemisk modstandsdygtige laminat er produceret med en speciel overfladeteknologi for at sikre en fremragende beskyttelse mod en bred vifte af kemikalier. Produktet er modstandsdygtigt mod brand; det danner ikke flammedråber, sprænger eller udleder giftige gasser ved brand. De kemiske modstandsdygtige laminater er resistente over for syrer, baser, salt og farve. Det har modstandsdygtighed mod de fleste aggressive kemikalier og bliver ikke beskadiget eller plettet, hvis det kemiske fjernes inden for 24 timer. Det eliminerer dannelse af bakterier og svamp takket være sin glatte og polerede overflade. Overfladen reflekterer ikke lys. Det er blevet et yndet og udbredt produkt til brug inden for kemi, radiologi, biologi, botanik, fysik, elektronik, atomkraft, kosmetik, grafik, uddannelses- og fotografilaboratorier, diverse operationsstuer, sygehuse, apoteker, fødevareindustrien, professionelle køkkener og fryserum takket være disse kvaliteter. Plet-test for de kemikalier, som de kemiske modstandsdygtige laminater er resistent i mod, er udført i henhold til EN 438-2.

14


Multifarvet laminat Multifarvet laminat er produceret med forskelligt farvede lag i laminatets kerne. Det bruges i områder, hvor en dekorativ kant er efterspurgt. Især i borde og skranker. Rækken af farver og forskellige kompositioner, kan gøre det til en spændende mulighed for designere og arkitekter.

www.lamipro.dk

15


Kompaktlaminat med aluminiumsindlæg Kompaktlaminat med aluminiumsindlæg er fremstillet ved at placere aluminiumsplader mellem kernepapiret. Produktet er bearbejdet på samme måde som kompaktlaminat. Det anvendes i blandt andet bordplader og skranker for at variere design og interiør.

16


Antibakteriel laminat Antibakteriel laminat er produceret med et tilsætningsstof, der har antibakterielle egenskaber og giver en stærk beskyttelse mod bakterier. Det er et uundværligt produkt til de steder, hvor hygiejnisk beskyttelse er nødvendig. De antibakterielle egenskaber sikrer eliminering af 99 % af bakterier inden for 24 timer; denne påstand er videnskabeligt bevist og certificeret. Det er blevet et produkt, der anvendes sikkert og i stigende grad i køkkener, operationsstuer, swimmingpools, saunaer, toiletter, skranker, og bænke. Det er endvidere et perfekt valg til hospitaler, medicinske centre og offentlige bygninger.

www.lamipro.dk

17


Gennemfarvet kompaktlaminat Gennemfarvet kompaktlaminat er produceret med samme farve kerne, som laminatets overflade. Det er især populært, hvor der ønskes et meget skarpt og æstetisk indtryk. Produktet er ikke egnet til meget tørre steder, eller til steder med høj fugtighed.

18


Kompaktlaminat til røntgen produceres ved at tilsætte 1 mm og 2 mm blyplader mellem kernepapiret.

Kompaktlaminat til røntgen Det anvendes til afskærmning og adskillelse i røntgenværelser samt til adskillelse af følsomme enheder.

www.lamipro.dk

19


Metallaminater Metallaminaterne fremstilles ved lægge et fint lag af metalfolie som for eksempel aluminium, messing, bronze eller rustfrit stål på laminatets overflade i stedet for dekorativt papir. Metallaminatets design kan produceres med specielle overflader til at skabe autentiske og elegante omgivelser. Overfladen rengøres let ved hjælp af en fugtig klud og en let rengøringsmiddel uden slibeeffekt. Metallaminatet har en øget modstand mod ridser. Under produktion udføres en speciel teknik der betyder, at metallaminatet er velegnet til vandrette applikationer.

20


Kreative laminater De kreative laminater er produceret ved at opskære og oplægge papirer, folier og finér til helt unikke designs med alle laminatets fordele. Dette produkt kan kombineres af alle farver og mønstre fra GENTAS´ farvekollektion og deraf skræddersyes efter design fra den enkelte bruger.

www.lamipro.dk

21


Tavlelaminater Tavlelaminaterne produceres på to forskellige måder: Mat overflade: Tillader flydende og læsbar skrift i kalk. Det er at foretrække på grund af let skrift og aftørring/rengøring. Det produceres i farverne sort, grøn og mørkeblå. Blank overflade: Denne overflade kan skrives på med vandbaserede penne, og kan let aftørres/rengøres. Det produceres i hvid farve.

22


www.lamipro.dk

23


Gulvlaminat Gulvlaminatet anvendes bredt i for eksempel it- og kontorlokaler. Det er et fremragende materiale for gulvbelÌgning pü grund af sin modstand mod slag og ridser. Laminatet har en enkel komposition og er nemt at rengøre.

24


Fenol laminat Dette produkt er fremstillet som HPL, men uden brug af dekorativt papir. Fenol laminatet kan anvendes til tekniske materialer og industrielle form책l.

www.lamipro.dk

25


Antistatiske laminater De antistatiske laminater bruges til at fjerne ophobning af elektrisk ladning. De opfylder alle standarder i forbindelse med elektriske egenskaber i høj og lav fugtighed, og de er velegnede til arbejdsstationer og bÌnke i produktioner, hvor elektriske kredsløb er tilsluttet.

26


Brandog flammehæmmende laminater Dette produkt har en brand- og flammehæmmende funktion takket være tilsætning af specielle substanser under produktionen. Det udgiver ikke flammer, røg og sod, og indeholder ikke giftige gasser. Det er et unikt produkt, der yder overlegen modstandsdygtighed mod ild og spredning af ild. Takket være disse særlige egenskaber, kan det med fordel benyttes i transportmidler som skibe, tog, busser samt i byggerier som hospitaler, elevatorer og offentlige bygninger.

www.lamipro.dk

27


De digitale laminater produceres ved hjĂŚlp af digitale billeder i stedet for dekorativt papir.

Digitale laminater Der kan tilbydes en enestĂĽende farvekvalitet, som kan anvendes til eksempelvis logoer og fotografier.

28


Skiltelaminater Skiltelaminaterne har forskelligt farvede lag i kernen. Det har modstand mod ridser og kan let rengøres. Det er et ideelt produkt til skilte ved eksempelvis hospitaler, skoler, hoteller, kontorer og fabrikker.

www.lamipro.dk

29


30


Ægte trælaminater De ægte trælaminater kombinerer den naturlige skønhed af ægte finer med praktisk laminat. Det er toppen af laminerings​​ og belægningsteknologi og de har betydelige fordele i forhold til massiv træ.

www.lamipro.dk

31


LAMIPRO A/S Tunøvej 1 8940 Randers SV Telefon +45 86 44 84 55 Fax +45 86 44 72 83 E-mail lamipro@lamipro.dk Web

www.lamipro.dk

Lamipro Laminater  

Lamipro laminater fra Gentas