Skip to main content

Test Bank For Introduction to Information Systems 9th Edition By R. Kelly Rainer, Brad Prince. Chapt

Page 1

Test Bank For Introduction to Information Systems 9th Edition By R. Kelly Rainer, Brad Prince Chapter 1-14 With Technology Guide(1 2 3) Package Title: Chapter 1, Testbank Course Title: Rainer, IS 9e Chapter Number: 1 Question type: Multiple Choice 1) A _______ chain is a temperature-controlled supply chain that maintains a ____-temperature range to preserve and extend the shelf life or products, particularly food and pharmaceuticals. a) cold; high b) cold; low c) hot; high d) hot; low Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

2) _________ grocers find it profitable to invest in the highly efficient, large-scale ____ chains required to make home grocery deliveries. a) few; cold b) few; hot c) many; cold d) many; hot Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


3) To address the trends in the grocery industry, stores are primarily deploying new _____ strategies. a) brick-and-mortar b) cold chain c) omnichannel d) virtual Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

4) Grocers are deploying omnichannel strategies to address trends in the industry. This means they are relying on the _____ a) physical store model since people want to select their own products particularly perishable goods b) pick-up model since people are still concerned about social distancing from the COVID-19 pandemic c) use of multiple channels at one time (physical stores, e-commerce, mobile apps, and social media) d) use of online ordering and to-the-home delivery since customers prefer the convenience of this option Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Synthesis

5) Online-grocery startups first appeared in the late ____ with ____ being one example.


a) 1990s; UberEats b) 1990s; Webvan c) 2000s; UberEats d) 2000s; Webvan Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

6) _____ is the largest grocer in the United States and is an example of superior ____ management. a) Kroger; customer relationship b) Kroger; supply chain c) Walmart; customer relationship d) Walmart; supply chain Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

7) Kroger uses _____ to enable digital pricing. a) electronic labels b) Internet of Things c) smart shelves d) supply chain management Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case


Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

8) _________ communicate with product _____ to report misplaced items that do not belong in specific places. a) Electronic labels; QR codes b) Electronic labels; RFID tags c) Smart shelves; QR codes d) Smart shelves; RFID tags Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

9) Which of the following is NOT an example of a cashierless store? a) Ahold Delhaize’s ―tap to go‖ b) Amazon Go c) BingoBox d) DoorDash Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

10) Click-and-collect is also called _____.


a) a cashierless store b) delivery at the store c) delivery to customers d) in-store IoT Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 11) _____ is the largest independent grocery-delivery service. a) Amazon Prime Now b) Farmstead c) Instacart d) Walmart Plus Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 12) The ____________ industry was a key technological driver behind Vietnam’s digital transformation. a) computer b) data services c) IT security d) telecommunications Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1


Learning Objective 1: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

13) The Vietnamese government designated ____ to build the entire Vietnamese _____ system for telecommunications. a) Cisco; microwave b) Cisco; radio c) Siemens; microwave d) Siemens; radio Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

14) Appota developed a(n) _____ for gaming purchases, and its apps include a(n) ____ password-sharing facility, a book reader, news, movies, comics, and other forms of entertainment. a) e-wallet; Ethernet b) e-wallet; Wi-Fi c) smart card; Ethernet d) smart card; Ethernet Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


15) Tiki is a(n) ___________. a) gaming platform b) grocery store c) online bookseller d) telecommunications company Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 16) Tiki’s customers currently pay for more than half of their purchases with _____. a) cash b) credit cards c) e-wallets d) smart cards Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 17) _____________ was Vietnam’s first digital bank. a) Appota b) Skinlosophy c) Tiki d) Timo Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1


Learning Objective 1: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

18) MIT Technology Review refers to 18–22-year-olds as Homo ________. a) Conectums b) Conexus c) Technologus d) Techies Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

19) The term Homo Conexus refers to people who practice _____. a) continuous computing b) informed usership c) technology use d) useful computing Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

20) ______ users obtain greater value from whichever technologies they use. a) Continuous


b) Computer c) Informed d) Technology Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

21) Which of the following is NOT associated with being an informed user? a) Understanding why IT picks and installs specific applications for your use. b) Enhancing the quality of your organization’s IT applications with your input. c) Keeping abreast of both new IT and rapid developments in existing technologies. d) Improving your organization’s performance and your own productivity. Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

22) _________________________ is the business strategy that leverages IT to dramatically improve employee, customer, and business partner relationships; to support continuous improvement in business operations and business processes; and to develop new business models and businesses. a) Digital transformation b) Digital vision c) Technology transformation d) Technology vision Answer: a Difficulty: Easy


Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

23) The top technology job is _________. a) CEO b) CFO c) CIO d) COO Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

24) The IS function has become ________ strategic within organizations, so a growing number of CIOs are coming from _________. a) decreasingly; within the IS department b) decreasingly; other business units c) increasingly; within the IS department d) increasingly; other business units Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


25) The ________ is the highest-ranking IS manager and is responsible for all strategic planning in the organization. a) applications development manager b) CIO c) information center manager d) IS Director Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

26) The ________ manages all systems throughout the organization and the day-to-day operations of the entire IS organization. a) applications development manager b) CIO c) information center manager d) IS Director Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

27) The ________ manages IS services such as help desks, hot lines, training, and consulting. a) applications development manager b) CIO c) information center manager d) IS Director Answer: c


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

28) The ________ coordinates and manages new systems development projects. a) applications development manager b) CIO c) information center manager d) IS Director Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

29) A(n) ________ interfaces between users and programmers and determines information requirements and technical specifications for new applications. a) business analyst b) emerging technologies manager c) systems analyst d) systems programmer Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


30) A(n) ________ focuses on designing solutions for business problems and interfaces closely with users to demonstrate how IT can be used innovatively. a) business analyst b) emerging technologies manager c) systems analyst d) systems programmer Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

31) A(n) ________ forecasts technology trends and evaluates and experiments with new technologies. a) business analyst b) emerging technologies manager c) systems analyst d) systems programmer Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

32) A(n) ________ creates the computer code for developing new systems software or maintaining existing systems software. a) business analyst b) emerging technologies manager c) systems analyst d) systems programmer


Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

33) A(n) ________ creates the computer code for developing new applications or maintaining existing applications. a) applications programmer b) database administrator c) network manager d) web designer Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 34) A(n) ________ managers the organization’s databases and oversees the use of databasemanagement software. a) applications programmer b) database administrator c) network manager d) web designer Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge


Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 35) A(n) ________ coordinates and managers the organization’s voice and data networks. a) applications programmer b) database administrator c) network manager d) web designer Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

36) A(n) ________ creates websites and web pages. a) applications programmer b) database administrator c) network manager d) web designer Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

37) Managing information systems in modern organizations is a difficult and complex task. Which of the following factors does NOT contribute to this? a) Both end users and IT employees have responsibility for systems. b) Business people are customers of the IT department. c) If technology is not working, many firms cannot function.


d) Technology is getting cheaper to acquire, operate, and maintain. Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

38) In general, the _____ is responsible for corporate-level and shared IT resources; the ______ are responsible for departmental IT resources. a) end users; end users b) end users; MIS department c) MIS department; end users d) MIS department; MIS department Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

39) ________ is a traditional function of the MIS department. a) Creating business alliances with business partners b) Educating the MIS staff about the business c) Managing systems development and systems project management d) Managing system integration including the internet, intranets, and extranets Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge


Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

40) ________ is a traditional function of the MIS department. a) Initiating and designing specific strategic IS b) Managing system integration including the internet, intranets, and extranets c) Partnering with business-unit executives d) Staffing, training, and developing IS skills Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

41) ________ is a traditional function of the MIS department. a) Educating the MIS staff about the business b) Initiating and designing specific strategic IS c) Proactively using business and technical knowledge to seed innovative ideas about IT d) Providing technical services Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

42) ________ is a traditional function of the MIS department. a) Creating business alliances with business partners b) Educating the MIS staff about the business c) Initiating and designing specific strategic IS d) Managing computer operations, including the computer center


Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

43) ________ is a traditional function of the MIS department. a) Infrastructure planning, development, and control b) Initiating and designing specific strategic IS c) Managing outsourcing d) Partnering with business-unit executives Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

44) ________ is a consultative function of the MIS department. a) Infrastructure planning, development, and control b) Managing computer operations including the computer center c) Managing system integration including the internet, intranets, and extranets d) Staffing, training, and developing IS skills Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


45) ________ is a consultative function of the MIS department. a) Infrastructure planning, development, and control b) Managing computer operations including the computer center c) Proactively using business and technical knowledge to see innovative ideas about using IT d) Staffing, training, and developing IS skills Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

46) ________ is a consultative function of the MIS department. a) Educating the non-MIS managers about IT b) Infrastructure planning, development, and control c) Managing systems development d) Providing technical services Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

47) ________ is a consultative function of the MIS department. a) Educating the MIS staff about the business b) Infrastructure planning, development, and control c) Managing systems development d) Providing technical services Answer: a


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

48) ________ is a consultative function of the MIS department. a) Incorporating the internet and e-commerce into the business b) Infrastructure planning, development, and control c) Managing systems development d) Providing technical services Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

49) ________ is a consultative function of the MIS department. a) Infrastructure planning, development, and control b) Initiating and designing specific strategic information systems c) Managing systems development d) Providing technical services Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


50) ________ is a consultative function of the MIS department. a) Infrastructure planning, development, and control b) Partnering with business-unit executives c) Providing technical services d) Staffing, training, and developing IS skills Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

51) ________ is a consultative function of the MIS department. a) Creating business alliances with business partners b) Infrastructure planning, development, and control c) Managing computer operations, including the computer center d) Managing systems development Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

52) ________ refer to an elementary description of things, events, activities, and transactions that are recorded, classified, and stored but are not organized to convey any specific meaning. a) Data b) Information c) Knowledge d) Wisdom Answer: a


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

53) ________ is organized so that it has meaning and value to the recipient. a) Data b) Information c) Knowledge d) Wisdom Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

54) ________ is organized and processed to convey understanding, experience, accumulated learning, and expertise as it applies to a current business problem. a) Data b) Information c) Knowledge d) Wisdom Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


55) You see a sign on the road that says 55. This is ________. a) data b) information c) knowledge d) wisdom Answer: a Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Application

56) You see a sign on the road that says 55 mph. This is ________. a) data b) information c) knowledge d) wisdom Answer: b Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Application

57) You know the speed limit is 55 mph on all back country roads. You know that you really need to go 55 mph at the local gas station because a police officer often sits at that gas station to catch speeders. This is ________. a) data b) information c) knowledge d) wisdom Answer: c


Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Application

58) Which of the following is in the correct order starting with the most elementary? a) Data, information, knowledge b) Data, knowledge, information c) Information, data, knowledge d) Information, knowledge, data Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

59) ________ consists of devices such as the processor, monitor, keyboard, and printer. a) A database b) A network c) Hardware d) Software Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


60) ________ is a program or collection of programs that enable the hardware to process data. a) A database b) A network c) Hardware d) Software Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

61) ________ is a collection of related files or tables containing data. a) A database b) A network c) Hardware d) Software Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

62) ________ is a connecting system (wireline or wireless) that permits different computers to share resources. a) A database b) A network c) Hardware d) Software Answer: b


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

63) ________ are the instructions for combining components to process information and generate the desired output. a) Databases b) Networks c) People d) Procedures Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

64) ________ use the hardware and software, interface with it, or use its output. a) Databases b) Networks c) People d) Procedures Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


65) IT services, IT personnel, and IT components make up the organization’s ___________. a) ERP system b) IT infrastructure c) IT platform d) TPS Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

66) The IT ________ are/is the IT platform. a) components b) infrastructure c) personnel d) services Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

67) A(n) ________ is also called a departmental information system. a) DBS b) ERP c) FAIS d) TPS Answer: c Difficulty: Easy


Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

68) A(n) ________ is a collection of application programs in a single department. a) DBS b) ERP c) FAIS d) TPS Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

69) A(n) ________ tightly integrates the FAISs via a common database and enhances communications among the functional areas of an organization. a) DBS b) ERP c) FAIS d) TPS Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


70) A(n) ________ supports the monitoring, collection, storage, and processing of data from the organization’s basic business transactions, each of which generates data. a) DBS b) ERP c) FAIS d) TPS Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

71) When you go through the checkout line at your local grocery store, this is a(n) ________ that could be processed by a(n) ______________. a) analysis; APS b) analysis; TPS c) transaction; APS d) transaction; TPS Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Application

72) The TPS collects data ______ and typically _____. a) continuously; historically b) continuously; in real time c) in batches; historically d) in batches; in real time Answer: b


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

73) A(n) ________ is considered critical to the success of any enterprise because they support core operations. a) CRM b) DBS c) FAIS d) TPS Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

74) A(n) ________ is an interorganizational system. a) ERP system b) human resources system c) supply chain system d) TPS Answer: c Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


75) A(n) ________ is an intraorganizational system. a) E-commerce system b) human resources system c) portal d) supply chain system Answer: b Difficulty: Hard Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Evaluation Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Evaluation

76) ________ support managers at all levels of the organization. a) Clerical workers b) Knowledge workers c) Lower-level managers d) Middle managers Answer: a Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

77) ________ handle the day-to-day operations of the organization and make routine decisions. a) Clerical workers b) Knowledge workers c) Lower-level managers d) Middle managers Answer: c


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

78) ________ make tactical decisions, which deal with activities such as short-term planning, organizing, and control. a) Clerical workers b) Knowledge workers c) Lower-level managers d) Middle managers Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

79) Middle managers make ______ decisions, which deal with activities such as short-term planning, organizing, and control. a) operational b) tactical c) strategic d) universal Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


80) ________ are professional employees such as financial and marketing analysts, engineers, lawyers, and accountants. a) Clerical workers b) Knowledge workers c) Lower-level managers d) Middle managers Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

81) ________ are experts in a particular subject area. a) Clerical workers b) Knowledge workers c) Lower-level managers d) Middle managers Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

82) Knowledge workers create _____. a) data and information b) data and knowledge c) information and knowledge d) data, information, and knowledge Answer: c


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

83) Knowledge workers act as advisors to _____. a) clerical workers and lower-level managers b) lower-level and middle managers c) middle managers and executives d) clerical workers and executives Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

84) You decide to specialize in marketing for your first career. You take an entry-level position as XYZ Corp. This means you are a _________. a) clerical worker b) knowledge worker c) lower-level manager d) middle manager Answer: b Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Application


85) BI systems provide computer-based primarily support _________. a) clerical workers b) factory workers c) lower-level managers d) middle managers Answer: d Difficulty: Hard Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge, Evaluation Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

86) ________ attempt to duplicate work of human experts by applying reasoning capabilities, knowledge, and expertise within a specific domain. a) BI b) Dashboards c) ES d) Supply chain systems Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

87) ________ support all managers of the organization by providing rapid access to timely information and direct access to structured information in the form of reports. a) BI b) Dashboards c) ES d) Supply chain systems


Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

88) Lemonade acts as an insurance ____. a) broker b) carrier c) provider d) underwriter Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

89) Lemonade delivers insurance policies and handles claims using ____. a) chatbots b) e-wallets c) neural networks d) underwriters Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


90) Lemonade uses its _____ to solve the conflicts of interest that are inherent in traditional insurance. a) electronic code of conduct b) Giveback program c) Jetty partnership d) underwriting policy Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 91) _____ ranks second in customer satisfaction for renters’ insurance. a) Cranberry b) Lemonade c) State Farm d) USAA Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

92) For _____ organizations, if their information systems fail, then they cease operations until the problems are found and fixed. a) a few b) some c) a vast majority d) all


Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

93) In 2000, operating a basic internet application costs businesses approximately ________ per month. By mid-2020, operating the same application in Amazon’s cloud cost approximately ________ per month. a) $100; $150,000 b) $100,000; $100,000 c) $150,000; $100 d) $500,000, $1 Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

94) Which of the following is TRUE? a) Computerization reduces our level of isolation. b) IT increases the number of middle managers. c) Managers have more time to make decisions. d) Remote supervision will probably become a norm. Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


Standard 2 : Blooms || Knowledge

95) ________ is NOT a problem caused by computers. a) Carpal tunnel syndrome b) Ergonomics c) Job stress d) Repetitive strain injuries Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

96) ________ is the largest book publisher and bookseller in the US today. a) Amazon b) Google c) McGraw-Hill d) Wiley Answer: a Difficulty: Hard Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

97) _____ made it easy to download and trade music for free; by ____ music fans had shifted from illegal downloads to paid streaming platforms. a) Napster; 2009 b) Napster; 2019 c) Pandora; 2009 d) Pandora; 2019


Answer: b Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

98) IT makes managers ________ productive and ________ the number of employees who can report to a single manager. a) less; decreases b) less; increases c) more; decreases d) more; increases Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

99) The ____ agriculture transformation was the introduction of mechanized agriculture. a) first b) second c) third d) fourth Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


Standard 2 : Blooms || Knowledge

100) The ____ agriculture transformation benefitted from new chemical fertilizers and synthetic herbicides and pesticides. a) first b) second c) third d) fourth Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

101) The ____ agriculture transformation, precision agriculture, is a process designed to apply the precise and correct amounts of inputs such as water, fertilizer, pesticides, and herbicides at the correct time in the correct place to maximize crop yields. a) first b) second c) third d) fourth Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 102) _____ are NOT one of the technologies mentioned in the IT’s About Business 1.3 case study on the agriculture industry’s transformations. a) artificial intelligence


b) autonomous vehicles c) RFID tracking d) robotics Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

103) _____ navigates a field by generating laser pulses to scan its environment. a) Abundant Robotics b) Agrobot c) Oz d) TerraSentia Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

104) _____ recognizes when an apple is ready for harvesting and then picks the apple without bruising the fruit. a) Abundant Robotics b) Agrobot c) Oz d) TerraSentia Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3


Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 105) _____ uses imaging technology to assess a strawberry’s ripeness before it harvest the particular fruit. a) Abundant Robotics b) Agrobot c) Oz d) TerraSentia Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

106) _____ has a camera capable of identifying weeds that sprout between rows of crops. a) Abundant Robotics b) Agrobot c) Oz d) TerraSentia Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

107) The number of farmers in the United States has _____ over time; the number of people each farmer can feed has ____ over time.


a) decreased; decreased b) decreased; increased c) increased; decreased d) increased; increased Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

108) Which of the following is NOT a benefit of IT? a) Accessibility b) Flexibility c) Quality of leisure time d) Quantity of leisure time Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

109) Which of the following does NOT describe an industrial robot? a) an automated, programmable machine used in manufacturing operations b) automate the manufacturing process almost entirely without human help c) easily programmable because they can ―learn‖ on the job d) perform work in place of human employees Answer: c Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.4


Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

110) ________ are machines designed to be used in ______ where there are interactions with humans within a shared space. a) Cobots; collaborative applications b) Cobots; manufacturing operations c) Industrial robots; collaborative applications d) Industrial robots; manufacturing operations Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

111) Self-driving cars made by ________ have been blamed for several fatalities. a) Ford b) Google c) Tesla d) Volvo Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

112) ________ is a suite of enterprise-ready artificial intelligence services, applications, and software tools labeled as cognitive computing.


a) Baxter b) LoweBot c) MyBot d) Watson Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 113) Which of the following is a negative consequence associated with John Deere’s digital transformation? a) The company has been losing revenue. b) Consumers have stopped buying tractors. c) Consumers are unable to have their equipment serviced. d) The company has had to increase its advertising drastically. Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: Closing Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

114) _____ refers to the process of bypassing the restrictions that ____ puts on its operating system and taking full control of the device. a) Jailbreaking; Apple b) Jailbreaking; Google c) Underwriting; Apple d) Underwriting; Google Answer: a


Difficulty: Easy Section Reference 1: Closing Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

115) Manufacturers often require customers to sign a(n) _____ to restrict their ability to repair or modify their equipment even if there are exceptions to the _____. a) DMCA; EULA b) DMCA; TPM c) EULA; DMCA d) TPM; DMCA Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: Closing Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Synthesis

Question type: True/False

116) Due to its digital transformation the New York Times had to reduce employee headcount. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

117) To address trends in the grocery industry, stores are deploying online-only ordering strategies.


Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

118) To address trends in the grocery industry, stores are deploying omnichannel strategies. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

119) Customers use self-checkout at cashierless stores. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

120) When customers are finished shopping at a cashierless store, they can walk out of the store without needing to scan any item or interact with a cashier. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case


Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

121) As a result of the COVID-19 pandemic, more Americans than ever before are ordering groceries online. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

122) The Vietnamese government increased the number of primary telecommunications links across the country and ensured all provinces were connected to the major cities with twisted-pair cable and radio links. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

123) The Vietnamese government increased the number of primary telecommunications links across the country and ensured all provinces were connected to the major cities with fiber-optic cable and microwave links. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers.


Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

124) Vietnam has five major mobile networks. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

125) Appota operates only in the mobile marketspace. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 126) Most of Tiki’s customers make digital payments for their purchases. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

127) The Vietnamese population has access to 3G and 4G even in rural and mountainous areas, but the government uses this technology to monitor citizens.


Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.1 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

128) The term Homo Conexus refers to people who grew up online. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

129) People identified as Homo Conexus practice continuous computing. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

130) If you grew up using IT, you are an informed user. Answer: False Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world.


Bloomcode: Analysis Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Analysis 131) It is important to be an informed user to help with any organization’s digital transformation. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

132) Managing the IS function within an organization is the exclusive responsibility of the IS department. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

133) Only computer science majors can become CIOs. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

134) The CTO is the top person responsible for managing IT in an organization.


Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

135) Career opportunities in IS are strong and are projected to remain strong over the next 10 years. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

136) The pay is excellent for IS careers. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

137) Managing information systems in modern organizations is a difficult, complex task. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1


Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

138) Managing information systems in modern organizations is becoming easier since more and more organizations rely on technology for everyday activities. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

139) Firms often rely so heavily on IT that they cannot function if the systems are not working even for a short time. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

140) Information systems are very expensive to acquire, operate, and maintain. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


141) In modern organizations, the MIS department owns the computing resources and is best equipped to make decisions about what hardware and software to purchase. Answer: False Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Comprehension Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Comprehension

142) In general, the MIS department is responsible for corporate-level and shared IT resources; end users are responsible for departmental IT resources. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

143) The new, consultative function of the MIS department centers on more efficient project management, technical training, and effective infrastructure planning. Answer: False Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Comprehension, Analysis Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Comprehension, Analysis

144) Key words associated with the new, consultative function of the MIS department include strategy, incorporating, integration, education, partnering, and working with the business.


Answer: True Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Comprehension, Analysis Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Comprehension, Analysis

145) The traditional function of the MIS department centers on the idea that end users do not have the required technical expertise to address IT issues. Answer: True Difficulty: Hard Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Synthesis Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Synthesis

146) Data is more elementary than information and knowledge. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

147) Information is knowledge that has been organized to have meaning and value. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2


Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

148) The same data items, with no context, can mean entirely different things in different contexts. Answer: True Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

149) Data and information are synonyms. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

150) If you only interview MBA candidates with a GMAT score above 700 because you know they are most likely to succeed in your program, you are using knowledge. Answer: True Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Application


151) The IT components make up the IT platform. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

152) The IT infrastructure and IT platform are synonyms. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

153) The IT infrastructure includes the IT services, IT Personnel, and IT Components. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

154) The IT components include hardware, software, procedures, and personnel. Answer: False Difficulty: Easy


Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

155) An ERP is a computer program designed to support a specific task or business process. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

156) A departmental information system can also be called an FAIS. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

157) ERPs are organization-wide systems that are designed to correct a lack of communication among FAISs. Answer: True Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Comprehension Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Comprehension


158) TPS are critical to the success of any enterprise. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

159) TPS typically collect data in batches. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

160) ERPs, FAISs, and TPSs function primarily within a single organization. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

161) All TPSs are ERP systems. Answer: False Difficulty: Easy


Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

162) Nearly all TPSs are ERP systems. Answer: False Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

163) Nearly all ERP systems are also TPSs. Answer: True Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

164) A TPS is an IOS. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


165) E-commerce systems are a type of IOS. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

166) Lower-level managers make tactical decisions. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

167) Lower-level managers make routine decisions. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

168) Middle managers make tactical decisions. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2


Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

169) Middle managers make strategic decisions. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

170) Middle managers are experts in a particular subject area. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

171) Knowledge workers create information and knowledge. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


172) Information workers advise middle managers and executives. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

173) Executives make decisions that deal with situations that can significantly change the manner in which business is conducted. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

174) BI systems provide the input data for corporate databases. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

175) BI systems support complex, nonroutine decisions, primarily for middle managers and knowledge workers. Answer: True Difficulty: Easy


Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

176) BI systems support simple, routine decisions, primarily for lower-level managers and knowledge workers. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

177) Expert systems attempt to duplicate the work of human experts by applying reasoning capabilities, knowledge, and expertise within a specific domain. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

178) Dashboards primarily support executive decision-making. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


Standard 2 : Blooms || Knowledge

179) Lemonade is an insurance underwriter. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

180) Lemonade does not sell policies backed by traditional insurers the way competitors Hippo and Jetty do. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

181) Lemonade used e-commerce, artificial intelligence, and chatbots to disrupt the traditional insurance industry. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 182) Lemonade’s business model is paperless and has no brokers.


Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

183) State Farm has open-sourced its insurance policy on GitHub. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

184) For the vast majority of organizations, they cease operations if their information systems fail. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

185) It costs less to operating an internet application today than it did 15 years ago. Answer: True Difficulty: Hard Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers.


Bloomcode: Synthesis Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Synthesis

186) Netflix disrupted the video industry. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

187) When IT eliminates jobs, new jobs do not take their place. This means computers will replace us all eventually. Answer: False Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Comprehension Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Comprehension

188) IT makes managers more productive and increases the number of employees who can report to a single manager. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


189) There are fewer middle managers because of technology. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

190) There are more middle managers because employees need more looking-after when they are remote. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

191) Managers have less time to make decisions and need to use technology to manage the large volumes of information at their fingertips. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

192) Remote supervisions is becoming less popular because it is too hard for managers to handle those types of employees. Answer: False


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

193) Being an informed user helps ensure IT will not eliminate your job. Answer: True Difficulty: Hard Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Synthesis Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Synthesis

194) IT provides opportunities for people with disabilities. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

194) IT further restricts the job possibilities for people with disabilities. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


195) Autonomous vehicles enable farmers to accurately navigate to specific locations in their fields to collect soil samples or to monitor various crop conditions. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

196) GPS enables farmers to accurately navigate to specific locations in their fields to collect soil samples or to monitor various crop conditions. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

197) As of May 2020, half of the equipment used on farms is autonomous. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 198) IBM’s Watson Decision Platform for Agriculture furnishes farmers with a dashboard of controls.


Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 199) IBM’s Watson Decision Platform for Agriculture furnishes farmers with a TPS. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

200) Today, one percent of American workers are in agriculture. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 1.3 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

201) Employees are more likely to work on vacation thanks to IT. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge


Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

202) Cobots are machines designed to be used in collaborative applications where there are interactions with humans within a shared space. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

203) Industrial robots are more easily programmable than cobots. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

204) Industrial robots are designed for heavy manufacturing while cobots were designed for light manufacturing. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

205) Watson is a cognitive computing system.


Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

206) Most industries have found a way to use Watson to manage their supply chain functions. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

207) Manufacturers oppose right-to-repair legislation. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: Closing Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

208) Farmers and hospitals oppose right-to-repair legislation. Answer: False Difficulty: Easy Section Reference 1: Closing Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers.


Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 209) Harvest time breakdowns and emergencies like COVID-19 support the end user’s need to repair equipment without help from the manufacturer. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: Closing Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

210) Some hospitals used 3-D printers to print ventilator parts for $1 rather than purchasing parts from the manufacturer for $11,000. Answer: True Difficulty: Easy Section Reference 1: Closing Case Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

Question type: Text Entry

211) ______________ refers to any computer-based tool that people use to work with information and support an organization’s information and information-processing needs. Answer: Information Technology or IT Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge


Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

212) A(n) ______________ collects, processes, stores, analyzes, and disseminates information for a specific purpose. Answer: information system (IS) Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

213) A(n) ___ is a person knowledgeable about information systems and information technology. Answer: informed user Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

214) _________________________ is the business strategy that leverages IT to dramatically improve employee, customer, and business partner relationships; to support continuous improvement in business operations and business processes; and to develop new business models and businesses. Answer: Digital transformation Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


215) Digital transformation is the _______________ that leverages IT to dramatically improve employee, customer, and business partner relationships; to support continuous improvement in business operations and business processes; and to develop new business models and businesses. Answer: business strategy Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

216) Information technology refers to any ___-based tool that people use to work with information and to support the information and information-processing needs of an organization. Answer: computer Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

217) The purpose of ___ has been defined as getting the right information to the right people at the right time in the right amount and in the right format. Answer: information systems (or information technology) Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


218) ___ refer to an elementary description of things, events, activities, and transactions that are recorded, classified, and stored but are not organized to convey any specific meaning. Answer: Data items Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

219) ___ refers to data that have been organized so that they have meaning and value to the recipient. Answer: Information Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

220) ___ consists of data and/or information that have been organized and processed to convey understanding, experience, accumulated learning, and expertise as they apply to a current business problem. Answer: Knowledge Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

221) ___ consists of devices such as the processor, monitor, keyboard, and printer. Answer: Hardware


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

222) ___ is a program or collection of programs that enable the hardware to process data. Answer: Software Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

223) A ___ is a collection of related files or tables containing data. Answer: database Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

224) A ___ is a connecting system (wireline or wireless) that permits different computers to share resources. Answer: network Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge


Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

225) ___ are the instructions for combining components to process information and generate the desired output. Answer: Procedures Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

226) ___ use the hardware and software, interface with it, or use its output. Answer: People Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

227) Hardware, software, networks, and databases form the ______. Answer: information technology (or IT) platform Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 228) The IT _____________ plus IT _______________ comprise the organization’s IT infrastructure.


Answer: components; services or services; components Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

229) A(n) __________ is a computer program designed to support a specific task or business process. Answer: application or app or application program Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

230) The collection of application programs in a single department is usually referred to as a(n) _______. Answer: departmental information system or functional area information systems or FAIS Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

231) A ___ supports the monitoring, collection, storage, and processing of data from the organization’s basic business transactions, each of which generates data. Answer 1: transaction processing system Answer 2: TPS


Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

232) Information systems that connect two or more organizations are referred to as ______. Answer: interorganizational information systems or IOSs Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge 233) An organization’s supply chain is the flow of materials, information, money, and services from ______ through factors and warehouses to ______. Answer: suppliers of raw materials; the end customers Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

234) __________________ are professional employees such as financial and marketing analysts, engineers, lawyers, and accountants. Answer: Knowledge workers Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge


Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

235) BA or BI systems provide computer-based support for complex, nonroutine decisions, primarily for _____. Answer: middle managers and knowledge workers Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

236) _______________ systems attempt to duplicate the work of human experts by applying reasoning capabilities, knowledge, and expertise within a specific domain. Answer: Expert Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

237) ____________ are designed to work alongside human employees; ________ perform work in place of those employees. Answer: Cobots; industrial robots Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge


238) A ___ is an unmanned aerial vehicle that either is controlled by pilots from the ground or autonomously follows a preprogrammed mission. Answer: drone Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.4 Learning Objective 1.4: Identify positive and negative societal effects of the increased use of information technology. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology Standard 2 : Blooms || Knowledge

Question type: Essay

239) What is the difference between a technology user and an informed user? Why would someone want to be an informed user? How could being an informed user benefit you right now in your workplace or at your college/university? Answer: Technology user vs. informed user = informed users understand the system(s) they are using Want to be = get more value from systems being used Benefit right now = understand what is behind them (being able to judge if what you see is correct or not), enhance quality of the system by providing input, possibly recommend and select IT applications the organization should use, keeping abreast of the newest technologies (recommend adoption), improve own performance and teamwork, or start own business Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Communication, Analytic, Technology, Reflective Thinking Standard 2 : Blooms || Application 240) End users are more frequently becoming part of the IT department. Since there is a possibility you could join the IT department in the future even if you don’t plan to do so right now, which five IT positions are the most attractive to you and why? Answer: ―Techie‖ students will probably choose jobs like systems programmer, applications programmer, database administrator, webmaster, and web designer; business-oriented students should describe


the other positions with those more tech-willing focusing on jobs like network manager, auditing or computer security manager, programming manager, operations manager, and systems analyst.

Difficulty: Hard Section Reference 1: 1.1 Learning Objective 1.1: Identify the reasons why being an informed user of information systems is important in today’s world. Bloomcode: Evaluation Standard 1 : AACSB || Communication, Analytic, Technology, Reflective Thinking Standard 2 : Blooms || Evaluation

241) In your own words, define data, information, and knowledge. Use an example from your own life to explain the difference between these terms. Answer: Data items refer to an elementary description of things, events, activities, and transactions that are recorded, classified, and stored but are not organized to convey any specific meaning.


Information refers to data that have been organized so that they have meaning and value to the recipient. Knowledge consists of data and/or information that have been organized and processed to convey understanding, experience, accumulated learning, and expertise as they apply to a current business problem. Data = 65 Information = 65 mph Knowledge = going the speed limit in a particular area because everyone knows a policeman sits in that particular spot Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Communication, Technology, Reflective Thinking Standard 2 : Blooms || Application 242) List and describe the six basic components of computer-based information systems (also called the IT infrastructure). Which four are called information technology components (also called the IT platform)? Answer: Hardware – devices such as the processor, monitor, keyboard, and printer; these devices accept, process, and display data and information; part of the IT components/platform Software – program or collection of programs that enable the hardware to process data; part of the IT components/platform Database – collection of related files or tables containing data; part of the IT components/platform Network – connecting system (wireline or wireless) that enables multiple computers to share resources; part of the IT components/platform Procedures – the instructions for combining the above components to process information and generate the desired output (also called IT services) People – use the hardware and software, interface with it, or utilize its output (also called IT personnel) Difficulty: Easy Section Reference 1: 1.2 Learning Objective 1.2: Describe the various types of computer-based information systems in an organization. Bloomcode: Comprehension Standard 1 : AACSB || Communication, Analytic, Technology, Reflective Thinking Standard 2 : Blooms || Comprehension 243) Discuss how IT has impacted the book, music, and video industries.


Answer: book – largest book publisher and bookseller in the US was Amazon, a software company; books have become software products (e-books); people still prefer print books although e-books account for 19% of the market share Music – major music labels fought against illegal downloading and sharing since 2000 but the industry saw a shift to paid streaming platforms (Spotify, Apple Music, Amazon Prime, and Pandora) in 2019 where record labels receive about 0.3 cents each time a song is streamed (but that is a lot of money when it adds up) Video – Blockbuster was disrupted by Netflix and went out of business (except one store); Netflix has the largest global subscriber base of any video service with 167 million subscribers

Difficulty: Hard Section Reference 1: 1.3 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Synthesis Standard 1 : AACSB || Communication, Analytic, Technology, Reflective Thinking Standard 2 : Blooms || Synthesis 244) How has IT positively and negatively affected the quality of your life and society as a whole? While this is partially opinion, your answer should be informed by material in the book. Answer: There is no right answer to this question, but the student should/could discuss: Positives – Continuous access to information, everywhere (continuous computing) Ability to do pretty much anything on smartphones (classes, pay bills, purchase goods, banking, etc.) More career opportunities Better customer service So much free stuff (paid for by ads on huge social networks, etc.) Industry changes benefit us (book, music, video, software, etc.) Health and safety improvements More opportunities for people with disabilities or who need/want to work from home Robots to do our chores Negatives – We can’t really get away and relax IT has eliminated many careers (and likely will in the future) Too easy to steal (piracy is a big problem) Dangerous (phones while driving) Drone dilemmas (spying, etc.)


Difficulty: Medium Section Reference 1: 1.3, 1.4 Learning Objective 1.3: Discuss ways in which information technology can affect managers and nonmanagerial workers. Bloomcode: Application, Evaluation Standard 1 : AACSB || Communication, Analytic, Technology, Reflective Thinking Standard 2 : Blooms || Application, Evaluation


Package Title: Chapter 2, Testbank Course Title: Rainer, IS 9e Chapter Number: 2

Question type: Multiple Choice

1) The _____ divide refers to the gap between people who have access to modern information and communications technologies and those who do not; this phenomenon ____ exist in the United States. a) digital; does b) digital; does not c) technological; does d) technological; does not Answer: A Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology

2) To effectively use modern Internet, people must have a ____ connection which is the ability to download data at ____ Mbps and to upload data at ____ Mbps. a) bandwidth; 3; 25 b) bandwidth; 25; 3 c) broadband; 3: 25 d) broadband; 25; 3 Answer: D Difficulty: Easy Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology

3) Americans who live in ____ areas are most likely to lack reliable broadband internet access; as of 2020, there _____ legislation in place to ensure all Americans have access to broadband internet.


a) rural; is b) rural; is not c) urban; is d) urban; is not Answer: B Difficulty: Medium Section Reference 1: Opening Case Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Analysis Standard: AACSB Technology

4) _________ are materials, services, and information that flow through and are transformed as a result of process activities. a) Employees b) Inputs c) Outputs d) Resources Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

5) _________ are people and equipment that perform process activities. a) Employees b) Inputs c) Outputs d) Resources Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1


Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

6) _________ are the product or service created by the process. a) Employees b) Inputs c) Outputs d) Resources Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

7) _________ focuses on doing things well in the process; ____ are/is an example. a) Effectiveness; high-quality products b) Effectiveness; not wasting resources c) Efficiency; high-quality products d) Efficiency; not wasting resources Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

8) Efficiency focuses on ________________ ____ are/is an example. a) doing the things that matter; high-quality products


b) doing the things that matter; not wasting resources c) doing things well in the process; high-quality products d) doing things well in the process; not wasting resources Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

9) _________ focuses on doing the things that matter; ____ are/is an example. a) Effectiveness; high-quality products b) Effectiveness; not wasting resources c) Efficiency; high-quality products d) Efficiency; not wasting resources Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

10) Effectiveness focuses on ________________ ____ are/is an example. a) doing the things that matter; high-quality products b) doing the things that matter; not wasting resources c) doing things well in the process; high-quality products d) doing things well in the process; not wasting resources Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1


Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 11) _________ is an example of effectiveness. a) Automating order entry b) Increasing customer satisfaction c) Reducing production time by one day d) Using RFID to track products Answer: b Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Evaluation Standard 1 : AACSB || Technology

12) _________ is an example of efficiency. a) Automating order entry b) Increasing customer satisfaction c) Improving product quality d) Reducing employee turnover Answer: a Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Evaluation Standard 1 : AACSB || Technology

13) The ___________ process includes all the tasks involved in acquiring needed materials eternally from a vendor. a) accounting


b) fulfillment c) marketing d) procurement Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

14) Procurement processes are NOT completed by _________. a) accounting b) purchasing c) sales d) warehouse Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

15) The ___________ process is concerned with processing customer orders. a) accounting b) fulfillment c) marketing d) procurement Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1


Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

16) Fulfillment processes are NOT completed by __________. a) accounting b) purchasing c) sales d) warehouse Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

17) Information about a specific task or activity is ____ level data. a) fulfillment b) instance c) process d) procurement Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

18) __________ is a system that enables enterprises to automate business processes and tasks that historically were carried out by employees.


a) Automatic processing b) Cobot process automation c) Robotic process automation d) Robot business streamlining Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

19) In September 2014, NASCAR implemented an app from _________ to perform prerace inspections. a) Amazon b) Apple c) Google d) Microsoft Answer: d Difficulty: Hard Section Reference 1: IT’s About Business 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 20) NASCAR’s prerace Microsoft app uses a _________ to track a car’s inspection process. a) dashboard b) KPI c) TPS d) value chain Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.1


Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

21) _________ is NOT a benefit of the NASCAR app. a) Digital notes b) Fewer violations c) Highlighted violations d) Quick access to the rulebook Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

22) NASCAR began using the new inspection system developed by Hawk-Eye Innovations in ____ . a) 2014 b) 2016 c) 2018 d) 2020 Answer: C Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

23) The new NASCAR inspection system developed by Hawk-Eye Innovations creates ____ maps of each car and compares these maps to ____ from the car manufacturer.


a) 2D; CAD b) 2D; CAM c) 3D; CAD d) 3D; CAM Answer: C Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.1 Learning Objective 2.1: Discuss ways in which information systems enable cross-functional business processes and business processes for a single functional area and cross-functional processes. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 24) _________ is the result of optimizing and aligning business processes to fulfill customers’ needs, wants, and desires. a) Customer satisfaction b) Differentiation c) Productivity d) Quality Answer: a Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

25) _________ is the result of optimizing operations and supplier processes. a) Cost reduction b) Differentiation c) Productivity d) Quality Answer: a Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.2


Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

26) _________ is the result of optimizing the manufacturing and logistics processes. a) Cost reduction b) Cycle and fulfillment time reduction c) Productivity d) Quality Answer: b Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

27) _________ is the result of optimizing the design, development, and production processes. a) Cycle and fulfillment time reduction b) Differentiation c) Productivity d) Quality Answer: d Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

28) _________ is the result of optimizing the marketing and innovation processes. a) Customer satisfaction b) Cycle and fulfillment time reduction c) Differentiation d) Productivity


Answer: c Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 29) _________ is the result of optimizing each individuals’ work processes. a) Cycle and fulfillment time reduction b) Differentiation c) Productivity d) Quality Answer: c Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 30) _________ uses a ―clean sheet‖ perspective. a) BPC b) BPI c) BPM d) BPR Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


31) Many organizations find _________ too difficult, too radical, too lengthy, and too comprehensive. a) BPC b) BPI c) BPM d) BPR Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

32) _________ is an incremental approach that focuses on reducing variation in the process outputs by searching for the root causes of the variation in the process itself or among process inputs. a) BPC b) BPI c) BPM d) BPR Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

33) BPI is typically performed by ___________. a) clerical workers b) executives c) knowledge workers d) low-level managers Answer: c


Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Synthesis Standard 1 : AACSB || Technology

34) Six Sigma is a popular _________ technique. a) BPC b) BPI c) BPM d) BPR Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

35) The correct order of the BPI phases is ___________. a) analyze, control, define, measure, improve b) analyze, define, control, improve, and measure c) define, analyze, measure, control, improve d) define, measure, analyze, improve, and control Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 36) In the _________ phase of BPI, the BPI team documents the existing ―as is‖ process activities, process resources, and process inputs and outputs. a) analysis


b) control c) define d) improve e) measure Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

37) In the _________ phase of BPI, the BPI team figures out what the problem is with the current process. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: c Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Comprehension Standard 1 : AACSB || Technology

38) In the _________ phase of BPI, the BPI team identifies relevant process metrics and collects data to understand how the metrics evolve over time. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: e Difficulty: Easy


Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 39) In the _________ phase of BPI, the BPI team examines the ―as is‖ process map and the collected data to identify problems with the process and their root causes. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

40) Organizations conduct benchmarking in the _________ phase of BPI. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


41) In the _________ phase of BPI, the BPI team identifies possible solutions for addressing the root causes, maps the resulting ―to be‖ process alternatives, and selects and implements the most appropriate solution. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

42) In the _________ phase of BPI, the BPI team considers ways to solve the problems associated with the existing process. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Comprehension Standard 1 : AACSB || Technology

43) In the _________ phase of BPI, the BPI team establishes process metrics and monitors the improved process after the solution has been implemented to ensure the process performance remains stable. a) analysis b) control c) define


d) improve e) measure Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

44) In the _________ phase of BPI, the BPI team follows-up to ensure the new process has fixed the problem. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: b Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Comprehension Standard 1 : AACSB || Technology

45) When you map out how your business currently processes customer orders to figure out how to reduce delivery time, this is part of the _________ phase of BPI. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: c Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2


Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Comprehension, Application Standard 1 : AACSB || Technology

46) When you figure out that customer orders are delayed because you do not have enough employees picking orders in the warehouse, you are in the _________ phase of BPI. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: a Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Comprehension, Application Standard 1 : AACSB || Technology

47) When you decide to start automating order entry by creating a website instead of forcing people to call into Inside Sales to place orders, you are in the _________ phase of BPI. a) analysis b) control c) define d) improve e) measure Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Comprehension, Application Standard 1 : AACSB || Technology

48) _________ integrates disparate BPI initiatives to ensure consistent strategy execution.


a) BPC b) BPM c) BPR d) BPS Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

49) _________ begins with process modeling. a) BPC b) BPM c) BPR d) BPS Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

50) BPM begins with ______ which is a graphical depiction of all of the steps in a process. a) input design b) input modeling c) process design d) process modeling Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge


Standard 1 : AACSB || Technology

51) _________ is a real-time approach for measuring and managing business processes. a) BAM b) BPM c) BPR d) BPS Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

52) Social _______ enables employees to collaborate using social media tools on wired and mobile platforms both internally across functions and externally with stakeholders to exchange process knowledge and improve process execution. a) BPC b) BPM c) BPR d) BPS Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

53) Chevron identified their desired outputs and then worked backward by examining the supporting processes. They used a holistic approach that led the company to examine the interdependencies among processes used in different business units. This is a _________ approach. a) BPC b) BPI


c) BPM d) BPR Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 54) Chevron’s initial effort to update its business processes was followed by several smaller, employee-driven _________ initiatives (many that used the Six Sigma improvement methodology). a) BPC b) BPI c) BPM d) BPR Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

55) Chevron supported internal improvement efforts by getting its suppliers involved using a unified _________ approach that involved standardizing processes across the entire company and consolidating process information within a central repository. a) BPC b) BPI c) BPM d) BPR Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.2


Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

56) Chevron improved their business processes using _______________. a) BPI then BPM then BPR b) BPI then BPR then BPM c) BPM then BPR then BPI d) BPR then BPI then BPM Answer: d Difficulty: Medium Section Reference 1: IT’s About Business 2.2 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

57) Globalization is a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

58) Powerful customers are a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent


Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

59) New smartphone versions are a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

60) Information overload is a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

61) The BYOD phenomenon is a _________ pressure. a) market b) societal c) technology


d) nonexistent Answer: c Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

62) Environmental laws are a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: b Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

63) Carbon management is an issue associated with a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: b Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

64) The digital divide is an issue associated with a _________ pressure. a) market


b) societal c) technology d) nonexistent Answer: b Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

65) Compliance with government regulations is a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

66) The Sarbanes-Oxley Act is a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

67) HIPAA is a _________ pressure.


a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 68) An organization’s need to protect itself against cyberattacks is a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

69) Addressing information ethics is a _________ pressure. a) market b) societal c) technology d) nonexistent Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


70) _________ is a market pressure. a) globalization b) information overload c) protection against terrorist attacks d) technological innovation and obsolescence Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

71) _________ is a technology pressure. a) Globalization b) Information overload c) Protection against terrorist attacks d) Reducing the digital divide Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

72) _________ is a societal pressure. a) Globalization b) Information overload c) Protection against terrorist attacks d) Technological innovation and obsolescence Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge


Standard 1 : AACSB || Technology

73) American companies can easily do business with Chinese companies. This is phenomenon is called ________. a) globalization b) information overload c) protection against terrorist attacks d) technological innovation and obsolescence Answer: a Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Application Standard 1 : AACSB || Technology

74) The internet makes customers _________ powerful; this is a _________ pressure. a) less; market b) less; societal c) more; market d) more; societal Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

75) _________ represents a huge challenge for IT departments because it means IT loses the ability to fully control and manage employee devices. a) BYOD b) ERP c) RFID d) TPS Answer: a


Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

76) _________ is a challenge of BYOD. a) Control b) Cost c) Productivity d) Satisfaction Answer: a Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Evaluation Standard 1 : AACSB || Technology

77) Which of the following is NOT an organizational response to business pressures? a) Creating a digital divide b) Developing strategic systems c) Focusing on customer wants d) Mass customization Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 78) Ford’s original strategy was _________. a) configured mass customization b) consumer segmentation c) mass customization d) mass production


Answer: d Difficulty: Hard Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

79) Ford, like many companies, had to adjust its strategy to focus on ________. a) consumer segmentation b) make-to-stock c) mass efficiency d) mass production Answer: a Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

80) Mass _________ is essentially an attempt to perform make-to-____ on a large scale. a) customization; order b) customization; stock c) ordering; custom d) ordering; stock Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

81) _________ involves companies providing standard specifications for different consumer groups. a) Configured mass customization b) Consumer segmentation


c) Mass customization d) Mass production Answer: b Difficulty: Medium Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

82) _________ is the current strategy for many manufacturers where a company produces a large quantity of items but customizes them to match the needs and preferences of individual customers. a) Configured mass customization b) Consumer segmentation c) Mass customization d) Mass production Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

83) ______ describes the process of buying, selling, transferring, or exchanging products, services, or information through computer networks including the internet. a) Automatic business b) Automatic commerce c) Electronic business d) Electronic commerce Answer: d Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


84) ______ refers to servicing customers, collaborating with business partners, and performing electronic transactions within an organization in addition to buying and selling of goods and services. a) Automatic business b) Automatic commerce c) Electronic business d) Electronic commerce Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.3 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

85) Which of the following is NOT one of the technologies researchers have used to address bleaching of the Great Barrier Reef? a) artificial intelligence b) drones c) telemedicine d) robots Answer: C Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.3 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology

86) The RangerBot used to monitor the Great Barrier Reef is a ____. a) cobot b) drone c) industrial robot d) IoT device Answer: B


Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.3 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology

87) To meet these challenges about how to distribute coral spawn efficiently when the amount of spawn is limited in the Great Barrier Reef, conservations use _____ algorithms to distinguish healthy coral reef systems from unhealthy areas. a) computer vision b) deep learning c) expert system d) machine learning Answer: A Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.3 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology

88) The cost of drones and the speed of processing drone data that are monitoring the Great Barrier Reef are excellent examples of ____ in action. a)Lee’s IoT b) Moore’s Law c) Porter’s Five Forces d) Simon’s IDC Answer: B Difficulty: Medium Section Reference 1: IT’s About Business 2.3 Learning Objective 2.2: Differentiate among business process reengineering, business process improvement, and business process management. Bloomcode: Synthesis Standard: AACSB Technology

90) The ____ were caught stealing signs using technology.


a) Boston Red Sox b) Houston Astros c) Milwaukee Brewers d) New York Mets Answer: B Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.4 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Learning Objective 2: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

91) The Astros deployed a(n) _____ to steal signs from opposing catchers to pitchers, logged the stolen signs into a spreadsheet, and then used _____ to determine an opponent’s sign sequencing. a) app; an algorithm b) app; computer vision c) drone; an algorithm d) drone; computer vision Answer: a Difficulty: Medium Section Reference 1: IT’s About Business 2.4 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Learning Objective 2: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Synthesis Standard 1 : AACSB || Technology

92) Sign stealing in baseball _____; the _____ were caught sign stealing in 2019. a) has long been an accepted tradition in baseball; Boston Red Sox b) has long been an accepted tradition in baseball; Houston Astros c) is a recent addition to baseball given the new technological advances that make it so easy; Boston Red Sox d) is a recent addition to baseball given the new technological advances that make it so easy; Houston Astros Answer: B


Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.4 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

93) NFL stadiums must provide very fast ___ connections. a) BYOD b) Ethernet c) RFID d) Wi-Fi Answer: D Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.5 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology

94) NFL stadiums typically have _____. a) 100 Wi-Fi access points b) 50 Bluetooth beacons c) fiber-optic backbone networks d) RFID-enabled seats Answer: C Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.5 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology

95) The average bandwidth in NFL stadiums is measured in _____. a) megabits b) gigabits c) terabits d) exabits


Answer: C Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.5 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Comprehension Standard: AACSB Technology

96) The NFL is planning to transition to Wi-Fi ___ by the 2022 season. a) 4 b) 5 c) 6 d) 7 Answer: C Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.5 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology 97) The Dallas Cowboys used ____ reality in their ―Pose with the Pros‖ app. a) augmented b) mixed c) ubiquitous d) virtual Answer: A Difficulty: Easy Section Reference 1: IT’s About Business 2.5 Learning Objective 2.3: Identify effective IT responses to different kinds of business pressures. Bloomcode: Knowledge Standard: AACSB Technology 98) A __________ is a statement that identifies a business’s approach to compete, its goals, and the plans and policies that will be required to carry out those goals. a) competitive advantage b) competitive strategy c) information advantage


d) information strategy Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

99) Any information system that helps an organization achieve a _____ qualifies as a strategic information system. a) competitive advantage b) competitive strategy c) information advantage d) information strategy Answer: a Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 100) The best-known framework for analyzing competitiveness is ________’s competitive forces model. a) Mintzberg b) Moore c) Porter d) Simon Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


101) Porter’s competitive forces model identifies _________ major forces that can endanger or enhance a company’s position in a given industry. a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

102) The threat of new competitors will enter your market is _________ when entry is easy and _________ when there are significant barriers to entry. a) high; high b) high; low c) low; high d) low; low Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

103) The threat of new competitors will enter your market is high when entry is _________ and low when there are _________ barriers to entry. a) easy; few b) easy; significant c) hard; few d) hard; significant


Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

104) Supplier power is _________ when buyers have few choices from whom to buy and _________ when buyers have many choices. a) high; high b) high; low c) low; high d) low; low Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

105) Supplier power is high when buyers have _________ choices from whom to buy and low when buyers have _________ choices. a) few; few b) few; many c) many; few d) many; many Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology


106) Buyer power is _________ when buyers have many choices from whom to buy and _________ when buyers have few choices. a) high; high b) high; low c) low; high d) low; low Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

107) Buyer power is high when buyers have _________ choices from whom to buy and low when buyers have _________ choices. a) few; few b) few; many c) many; few d) many; many Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 108) If there are many alternatives to an organization’s products or services, then the threat of substitutes is _________; if there are few alternatives, then the threat is ______. a) high; high b) high; low c) low; high d) low; low Answer: b


Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology 109) If there are _________ alternatives to an organization’s products or services, then the threat of substitutes is high; if there are _________ alternatives, then the threat is low. a) few; few b) few; many c) many; few d) many; many Answer: c Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

110) The threat from rivalry is _________ when there is intense competition among many firms in an industry and _________ when competition is not as intense. a) high; high b) high; low c) low; high d) low; low Answer: b Difficulty: Easy Section Reference 1: 2.4 Learning Objective 2.4: Describe the strategies that organizations typically adopt to counter Porter’s five competitive forces. Bloomcode: Knowledge Standard 1 : AACSB || Technology

111) You have to offer online banking if you want to operate a bank. This is a(n) ________.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Test Bank For Introduction to Information Systems 9th Edition By R. Kelly Rainer, Brad Prince. Chapt by welldoneassistant - Issuu