weddingmagazine

Page 1

M A G A Z I N E

H i t t a e r a

BRÖLLOPSLEVERANTÖRER

JUNI 2023
Story of Love säljs exklusivt hos Guldfynd samt Hallbergs Guld. Se hela kollektionen på www.guldfynd.se och www.hallbergsguld.se Med ditt Story of Love-smycke följer en 10-årig garanti mot tillverknings- och materialfel.
Story of Love säljs exklusivt
kollektionen på www.guldfynd.se och www.hallbergsguld.se Med ditt Story of Love-smycke följer en 10-årig garanti mot tillverknings- och materialfel.
hos Guldfynd samt Hallbergs Guld. Se hela
Be Your Best Self

M örk kostym

En kostym i en mörkare färgsättning kommer väl till hands med jämna mellanrum i livet. Exempelvis är det en vanlig klädkod på bröllop

mörka kostymen med vit skjorta för en klassisk och elegant look.

Linnekostym

Under vår- och sommarsäsongen är en kostym i linne helt perfekt! Man kan beskriva den som enkel, elegant och luftig. Den kan med fördel kombineras med en sval linneskjorta.

Smoking

Den största skillnaden mellan en kostym och en smoking är kragen på kavajen. På smokingen går sjalkragen antingen runt hela plagget eller så sitter den endast framtill och är tillverkad av ett blankt tyg. Matcha smokingen med smokingskjorta!

Shoppa till bröllopet här:

Vad är väl ett bröllop på Wiks slott?

Ett bröllop på Wiks slott är något utöver det vanliga. Låt oss tillsammans göra er dag alldeles, alldeles underbar.

FOTOGRAF CECILIA JÄGENMARK 106.

RINGBONANZA DÖMLE HERRGÅRD UTOMHUSBRÖLLOP INNEHÅLL 41. LINNEA’S TÅRTOR LILLY’S DELIGHT BUBBEL OCH VIN HITTA LEVERANTÖRER I HELA LANDET 76. 116. 140. 108. 90. 168. Vinnare av hela Sverige bakar junior Med naturen som canvas En värmländsk bröllopsdröm Den stora ringguiden Bröllopskoordinatorer på hög nivå Frågor och svar med Svenska Vinbolaget
Tidningens

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

Hur planerar man bröllopet smart och smidigt?

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

Wedsly Wedding Magazine -010

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP BRÖLLOP

-011 Wedsly Wedding Magazine

WEDDING PLANNER

Wedding Planner by Wedsly är en gratis app med alla verktyg du behöver för att planera ert bröllop, när och var ni än är. Ett enkelt sätt att komma igång med planeringen. Med vår

checklista och budgetverktyg är det enkelt för er och alla era gäster att få tillgång till information ni vill dela via den unika gästappen. Ladda ner idag och kom igång! direkt!

Wedsly Wedding Magazine -012
LADDA NER APPEN
“A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person”

DRESS FOR SUCCESS

Milagro betyder underverk. Det är just detta som kännetecknar både Milagros ägare Nahrin Ixar och hela bolagets visioner. Nahrin innehar gesällbrev inom klännings- och damskrädderi vilket gör att Milagro är specialiserade på sömnad – din klänning kommer att passa perfekt för just dig. Milagro skiljer sig från mängden genom att de använder deras kreativitet och sömnadskunskaper för att tillsammans skapa kundens dröm-klänning. I Milagros egna syateljé skapas det drömklänningar till bruden, både genom passformsjustering och design-förändring. Hos Milagro får kunden en unik upplevelse. Det är med deras kunskap, erfarenhet och känsla för vad kunden önskar sig som de kan erbjuda bästa möjliga service. Hos Milagro känner du dig som kund som hemma då de arbetar med stort engagemang och hjärta. Ambitionen är att Milagro ska vara det självklara valet för både dig, dina vänner och familj när ni ska välja er brudklänning.

Nahrins passion för sömnad började redan som ung. Direkt efter utbildningen på Textilhögskolan i Borås flyttade hon till Stockholm för att förverkliga sin dröm – att sy klänningar. 2004 började resan som skulle ta oss till idag, med en exklusiv butik i hjärtat av Stockholm, specialiserade på bröllop. Efter några år i sin första lokal på Östermalm började Nahrin med sin första brudkollektion. Framgångarna var stora och snabbt växte hon ur den dåvarande lokalen och flyttade till Karlavägen, där Milagro ligger än idag. Idag har Milagro vuxit och består av ett team med erfarna skräddare och kompetent butikspersonal. Med nitton år i branschen är Milagro Sveriges största återförsäljare av Pronovias och har även andra världskända märken såsom Enzoani, Made With Love, Eva Lendel, Sima Couture m.f..

Wedsly Wedding Magazine -014

Med stor kunskap och hög servicenivå erbjuder Milagro brudklänningar med en god passform och kvalité som riktar sig till den moderna och klassiska bruden. Milagro skapar drömmar!

-015 Wedsly Wedding Magazine
Wedsly Wedding Magazine -016

BRÖLLOPSKLÄNNINGAR

Vi vill erbjuda dig en härlig upplevelse, därför rekommenderar vi att du enkelt bokar en tid hos oss. På så sätt får du en timme tillsammans med oss med fokus på dig i brudrummet. Varmt välkommen till Milagro!

www.milagro.se

-017 Wedsly
Magazine
Wedding

Checklistan för ert SPONTANBRÖLLOP

En del planerar sina bröllop och bröllopsfester i åratal. Andra säger bara “Älskling vi gör det nu”. Och så gifter de sig och lever minst lika lyckliga i alla sina dagar. Utan den där stora festen och oavsett vad hela tjocka släkten tycker och tänker. För det viktigaste är ju det som finns i tvåsamheten, det är det som styr. Er känsla och vad ni vill. Men för att lyckas med ett snabbt, härligt och intimt bröllop finns några viktiga steg. Här är checklistan som hjälper er på vägen.

1. Googla på drop in-bröllop och vigselförrättare

Runtom i Sverige arrangeras varje år drop inbröllop av alla slag. Runtom i landet finns också vigselförrättare och präster som snabbt kan gifta ihop er.

2. Låt Skatteverket vara med

Oavsett när och hur ni tänker vara spontana, börja med att gå till skatteverket.se och ladda ner blanketten om hindersprövning, fyll i gemensamt och skicka in direkt. – Vi prövar att det inte finns något hinder för personerna att gifta sig och utfärdar intyg om det. Det kostar ingenting om man ansöker direkt hos oss, säger Agneta Carlquist på Skatteverket. Handläggningstiden för hindersprövning är en till två veckor och intyget om hindersprövning är giltigt i fyra månader.

– Om någon av parterna inte är folkbokförd i Sverige finns särskilda regler. Då måste ansökan om hindersprövning göras personligen

på ett av Skatteverkets servicekontor, och parterna måste ta med sig intyg från landet där man är folkbokförd, berättar Agneta Carlquist. Så även om det tar emot att planera, gå in på skatteverket.se och LÄS!

3. Tänk på detta innan ni stämmer av med prästen

Svenska kyrkan säger att “alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan” men som regel behöver en av er vara medlem i kyrkan för att ni ska kunna vigas av en präst. Är ingen av er medlem så kan ni enkelt bli det genom att låta er döpas först och är ni osäkra på medlemskapet: Logga in på skatteverket.se och kolla senaste inkomstdeklarationen.

4. Låt inte dessa småsaker hindra er stora

stund

En drop in-vigsel i Svenska kyrkan kostar ingenting och de har fina lokaler, sköna orglar och kan även bistå med bröllopsvittnen. Om ni föredrar en drive in-vigsel i Mjölby sjunger gärna vigselförrättaren två valfria sånger: av exempelvis Elvis Presley eller Johnny Cash. Ni kan också få låna en passande bil från 50-talet. Runtom i landet finns många slott och herrgårdar som gärna låter er skåla i champagne och vakna flärdfullt, som kungen och drottningen, första dagen i ert nya liv. Men oavsett hur ni väljer att gifta er kräver alla arrangörer samma sak: en utskriven hindersprövning och varsin godkänd legitimation. Glöm dem inte!

Honey let’s just do it Wow

5. Glöm inte det som är näst störst av allt Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Alltså i form av ett jättestort bröllop. Men en symbolisk sak, kanske den NÄST största vad gäller bröllop får ni inte glömma. Den kan kosta allt ni har och lite till eller inte alls särskilt mycket. Men vad är det då ni absolut inte får glömma? Jo, två små runda saker som kanske inte ens gjorda av äkta guld. Med eller utan diamanter. Just det: Glöm inte att ta med och ge vigselringarna till prästen/ vigselförrättaren. För annars blir det ju inget bröllop.

Med denna lilla checklista hoppas vi på Wedsly att ni gifter er snart. I princip när och hur som helst i sommar. För känslan, för kärleken och för att det spontant känns så himla rätt. Den känslan måste man ju ta tillvara på. Nu. Genast. Direkt.

Eleganta smycken som kompletterar din outfit elegancify.se

Blomsterarrangemang skapta med stor omsorg och känsla www.gamlafabriken.se

| instagram: @gamlafabriken blomstudioGAMLA FABRIKEN
Wedsly Wedding Magazine -022
Foto: BHLDN

Örhängen som sätter tonen för bröllopslooken

Vi är totalt förälskade i allt som gör bröllopet sådär magiskt och drömlikt. Kanske hade du tänkt något diskret att smycka dina öron med, men vi hoppas kunna inspirera till något lite mer... edgy.

Bland dessa vackra skapelser kanske du finner det som tillslut fångar bröllopslooken som just du vill åt? Vare sig du dras mot det stilrena, romantiska eller extra allt — Här kommer örhängena som tar din look till nästa nivå.

-023 Wedsly Wedding Magazine
“Vackra detaljer och skimrande pärlor med självförtroende.”

KNYT ERA BAND TILL HAVS PÅ SOTEN SEA.

Många turturduvor väljer prisvärda och vackra ceremonier till havs. Bröllopskryssningarna har ökat i popularitet de senaste åren. De fina skeppet Soten Sea började erbjuda bröllopspaket för länge sedan, men Göran Hahne som äger båten säger att konceptet har blomstrat ordentligt de senaste åren.

De vackra miljöerna ombord på båtarna och i deras skärgård blir en oslagbar inramning till ert bröllop. Soten Sea har lång erfarenhet av bröllop ombord, och det är en stor glädje att få förtroendet att ta hand om ert livs viktigaste dag! Vare sig ni vill ha snittar eller trerätters meny så ordnas det enligt era önskemål. Skeppare Göran Hahne har också förordnande som borgerlig vigselförrättare och kan, om ni önskar, förrätta er vigsel ombord på någon av båtarna eller de vackra platser ni besöker.

Ska du gifta dig - Ta del av en upplevelse till sjöss, för alla dina sinnen. Känn vindens fläkt och vågornas böljegång. Njut av Västkusten, mat och dryck. Soten Sea vågar påstå att detta är en svårslagen kombination!

Vill du veta mer?

Kontakta Göran på: info@soten.se

070 215 44 99

-025 Wedsly Wedding Magazine

Ditt event din musik

Choco canel

Wedsly Wedding Magazine -026

EXPERTERNA TALAR

DJ CHOCO CANEL

Vad är viktigast att tänka på när man planerar sin bröllopsmusik? Bröllopsfester ska vara roliga och opretentiösa, igenkänning och guilty pleasures är ett vinnande koncept blandat med nytt. Högt och lågt, gammalt och nyttdå blir det bra!

Vilken musik spelar du och hur mycket anpassar du efter bröllopsparet?

Jag träffar alla brudpar för att prata igenom dagen och ber alltid om en spellista med deras favoriter, inte för att spela varenda låt utan att få veta vad de tycker om. Sedan blir det alltid en blandning av låtar från listan och låtar som jag tror/vet att gästerna kommer att gilla. Även om det är viktigt att brudparet ska vara glada och nöjda är huvudsaken att det blir ett bra dansgolv.

Hur gör du med låtönskemål?

Alla får önska, jag är där för brudparets och gästernas skull, men det är ändå jag som bestämmer vad som ska spelas och inte. Jag är som ett filter, kan man säga. Bra önskningar spelas, dåliga gör det inte.

Hur länge spelar du på ett bröllop?

Vanligast är att jag är med från allra första början tills sista gästen dansar ut ur lokalen, ibland är jag med och sköter musik och mikrofoner redan vid vigseln om den sker i anslutning till festlokalen. Annars från minglet, under middagen och givetvis under festen! Fördelarna med att ha en erfaren DJ hela dagen är många, musiken hjälper till att rama in tillställningen och man kan bygga

stämning redan från start. Under middagen spelar jag bakgrundsmusik och hjälper jag toastmasterparet med jinglar till talare och sköter mikrofonerna vilket brukar vara uppskattat!

Vad kostar det?

Det beror helt på förutsättningarna, hur många timmar jag ska spela, hur lång resan samt hur mycket teknik som behöver tas med. Mellan tummen och pekfingret skulle jag säga mellan 12 000 - 40 000 ex. moms

Vilka är dina 3 bästa bröllopstips?

1. Musiken är så viktig för ett lyckat bröllop, överväg att lägga de där extra slantarna på att ha med en duktig DJ eller ett band som är med och sätter stämningen under dagen.

2. Oroa er inte över vad som kan gå fel, ibland blir det inte som man tänkt sig, vissa saker kan man helt enkelt inte styra över, men oavsett om regnet gjorde att vigseln fick hållas inne i stället för ute kommer ni att vakna upp som gifta dagen efter - och det är huvudsaken!

3. Ta in duktiga leverantörer som gör att ni kan släppa taget helt, det är er dag - låt andra ta hand om det praktiska! Ta in en duktig bröllopskoordinator som håller koll på alla detaljer som lyfter bröllopet till en högre nivå är det allra bästa, om man inte har den budgeten är det viktigt att ha duktiga toastmaster som man verkligen litar på så ni kan njuta av dagen!

-027 Wedsly Wedding Magazine

DJ HANNES VET VAD SOM FUNGERAR PÅ DANSGOLVET.

Musik har alltid varit en kanal för mitt självuttryck. Jag upptäckte tidigt att musik hade kraften att underlätta glädje & kontakt mellan människor. Sedan dess har jag arbetat hårt för att finslipa intuitiva färdigheter och en blandad musikrepertoar. Jag är stolt över att kunna känna in publikens stämning och hålla dansgolvet fullt och engagerat hela kvällen lång. Bröllopsdagen är kanske den viktigaste dagen för många par. Detta är en högtid av ljus och glädje när man önskar att allt skall gå rätt och vara fint. Gästerna är oftast i varierande åldrar från barn till oldies. Detta har jag alltid med i beräkningarna. DJ Hannes har kört hundratals bröllop, & det är en ynnest att få vara en del av.

Dj Hannes är ditt val när du vill ha en oförglömlig bröllopsfest. Spelar främst i Göteborgsområdet och västkusten.

E-mail: info@djhannes.se

Mobil: 0768-305137

Hemsida: djhannes.se

Hitta mer information och din lokala guldsmedsbutik på www.guldbolaget.se Följ oss på Facebook och Instagram! www.facebook.com/guldbolaget & instagram.com/guldbolaget

1. Tula-2K 1×0,20 ct & 6×0,02 ct 2. 5501Mil2-7K 3. Almina-4K 17×0,01 ct 4. 9011-1,5K 1×0,25 ct oval 5. Adina16-1,8K 1×0,50 ct oval & 10×0,01 ct 6. 9011-1,8K 1×1,25 ct oval 7. Adina16-1,8K 1×0,75 ct oval & 10×0,01 ct 8. Flynn-1,7K 1×0,75 ct Oval 9. VA16-5K Maskinhamrad 10. Valeria-2K 9×0,015 ct 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. www.djhowlingwind.se

Planera ert bröllop med Wedding Planner från Wedsly

-031 Wedsly Wedding Magazine

EXPERTERNA TALAR

VACKRA BRÖLLOP

Blommor till bröllopsdagen

Vad ska man tänka på när det gäller blommor till sitt bröllop?

När det gäller val av blommor till brudbuketten och övriga arrangemang så tycker vi att man ska tänka på att välja blommor utifrån säsong. Då får man ut det bästa både gällande ekonomiskt och kvalitetsmässigt.

Hur lång tid innan bröllopet bör man kontakta er?

Vi rekommenderar att ni kontaktar oss cirka sex månader innan bröllopet. Vi tar också emot bokningar med kortare framförhållning men vi ser gärna att beställningen är hos oss senast två månader före bröllopet. Detta är på grund av att vi ska ha möjligheten till att beställa hem de blommor brudparet önskar.

Vilka blommor ska man välja?

Vi tycker först och främst att man ska välja blommor som är i säsong men också blommor som går i rätt färg och form utifrån brudparets egna stil och känsla. Beställer brudparet också blomsterarrangemang i någon form som tex. en brudbåge, så är det bra att välja blommor som är extra tåliga och hållbara.

Wedsly Wedding Magazine -032

Vilka trender gäller för olika säsonger?

Varje säsong har sin egen trend. När vårsäsongen börjar kan vi se ljusa och fräscha buketter med olika sorters vårblommor. Ranunkel och anemoner är två favoriter som vi på Vackra Bröllop ser som en väldigt populär blomma. Under en klassisk sommarsäsong ser man brudbuketter i ljusa pasteller, trädgårdsrosor, liljekonvaljer, pioner och doftande luktärter. Till hösten ser vi gärna en härlig blandning av lite mörkare och djupa färger, med färgstarka dahlior och underbara olika sorters kvistar med bär och nypon som sätter sin egna touch i både brudbukett och andra blomsterarrangemang. Under vintersäsongen kan vi istället se buketter i vitt och grönt men även en touch av bordeaux, en djup vinröd färg.

Vad kostar det?

Det går att göra brudbuketter i alla prisnivåer. Allt från ett par hundra till flera tusen kronor. Allt beror på vilka önskemål och krav brudparet har. Vi rekommenderar alltid att man bokar en konsultation, där vi går igenom bland annat priser.

Vad trendar just nu med brudbuketter och bordsdekorationer?

De senaste två åren har en stor trend varit de vildvuxna, bohemiska och spretiga brudbuketterna där det gröna har tagit mycket fokus. Det vi kan se nu i år är att det gröna drar sig tillbaka lite och låter de blommande blommorna komma fram. Vi kan också se att trenden med buketter som upplevs ”avlånga” och mer spretiga är väldigt populära. Det får gärna vara lite busigt och det gör absolut ingenting att blommorna får falla fritt och skapa den naturliga känslan. Borden dekoreras med små vaser, antingen en större mängd eller några få enstaka, där enkla blommor får dekorera bordet. Snyggt och enkelt och prisvärt.

Vad är era bästa tips?

Planera i god tid och samla på er mängder med inspiration! Boka en konsultation, på så sätt kan vi hjälpa er på allra bästa sätt och ni får vår expertis. Välj rätt blommor utifrån säsong. Våga! Våga gå utanför det ni ser på Pinterest, våga använda färg i både buketter och arrangemang.

Intervju med:

Anine Melström Bergquist & Masse Gilani på Vackra Bröllop

Wedsly Wedding Magazine

Har du sprungit barfota på La Barceloneta kan du ha fångat känslan som Immaclé gärna skulle kalla ”själen” i deras varumärke. Häret-och-nuet som ett soligt lustfyllt pirr, med det azurblå havet till höger och det glammiga Barcelona till vänster. Platsen för alla fester där drinkglas klirrar och blickar har betydelse. Immaclés kollektioner är skapade för, och i, allt detta. Stilen kallas oftast boho-chic – för broderierna, de skira spetsarna och pärlor som för tankarna till en evig ”summer of love”. Samtidigt är detaljerna så välskräddade, skärningarna så perfekta och materialvalen så utsökta att de gränsar till haute couture – alltså den högsta formen av sömnadskonst. Är detta då bröllopsklänningar? Svaret är tveklöst ja – men inte bara.

Immaclé — Boho med känsla för couture

Wedsly Wedding Magazine -036
Foto: Immaclé

KLÄNNINGAR

Immaclés creative director ”Imma” skapar ständigt nya plagg. Inspirationen säger hon kommer från ”havet och naturen” och det hon skapar tillägnar hon ”kvinnor som vågar bryta mot reglerna” och stå för sin personliga stil. I hennes ateljé skapas exklusiva bröllopsklänningar som låter solkysst hud skina igenom lena silkestyger, skir tyll och omsorgsfullt sydda spetsar. Allt i symbios med kvinnorna som bär dem.

AYER – där det förflutna möter framtiden. Enligt ”Imma” är det fransigt naturnära med inslag av blommor där pasteller kontrasterar mot det naturvita.

TANGER – inspirerad av den färgstarka staden. För ”Imma” är Marocko ett ständigt återkommande resmål. Här återfinner hon känslan av drömmar som blir till verklighet. Precis som bröllop.

TERRA I MAR – lyfter fram kvinnan av idag. Klädd i butterfly-sleeves, rosa tyll, genomskinligt vitt och lågt skuren midja med öppen rygg.

Gå gärna på upptäcktsfärd hos Immaclé Ju längre du stannar desto mer kommer du att se. Först det uppenbart iögonfallande, sedan hantverket i alla de små detaljerna. Att Immaclé lika gärna skulle vara haute couture påverkar självklart priset. Men dess egentliga värde, som just din bröllopsklänning, är förstås ännu högre.

-037 Wedsly Wedding Magazine

EXPERTERNA TALAR

INTERVJU MED ANNE VIKMAN FRÅN GULDFYND ALLT OM RINGAR

01.

Ovalslipad solitärring

02.

haloring + alliansring

Vilka trender kan du se när det gäller design på ringar just nu och framöver?

Vigsel- och förlovningsringar är det viktigaste smycket som du kommer att bära genom livet varje dag. När du ska välja den perfekta ringen rekommenderar jag alltid att hitta en ring som passar dig, snarare än att följa trenderna. Lägg ner tillräckligt med tid för att välja, då det finns oändligt med olika stilar och kombinationer. Klassisk och tidlös design är alltid ett säkert val.

De mest populära stilarna den senaste tiden har varit vintageinspirerade ringar med romantiska former, haloringar och ovalslipade diamantringar. Labbodlade diamanter är något som ökar mer och mer i popularitet. Vi ser också ett ökat intresse för ringar med en större centerdiamant tillsammans med små sidodiamanter längs en tunn, elegant skena. Solitärringar är alltid en bästsäljare och är det mest klassiska och ikoniska valet av diamantring.

03.

sidostensring + alliansring

Wedsly Wedding Magazine -038

04. Alliansring

Det kan kännas som en djungel av olika metaller att välja mellan. Vad är skillnaden mellan till exempel platina och olika nyanser av guld? Vilket är det bästa valet?

Färgen på rent guld är gult, men eftersom det är för mjukt för vardaglig användning, blandas guldet med en liten mängd silver, koppar och zink. Vitt guld blandas även med palladium, eller i vissa fall andra vita metaller, medan roséguld innehåller mer koppar vilket ger en mer rosa ton. Alla guldlegeringar är bra val. Det mest populära valet är gult guld, men det är upp till dig vilken färg du föredrar. Vitt guld behöver lite extra omvårdnad, eftersom det är pläterat med ett lager rodium som gör guldet vitare. Rodiumet slits ner över tid, men du kan alltid lämna in ringen hos våra butiker och få det förnyat. Detta rekommenderar vi att man gör gärna en, två gånger om året.

Guld (oavsett färg) är också ett bra val om ringen till exempel behöver storleksändras någon gång. Det är alltid möjligt att göra förändringar på ädla metaller såsom guld, platina och silver, vilket inte går på mycket hårdare metaller som stål och titan.

Vad ska jag göra om jag och min partner har olika smak? Måste våra ringar matcha?

Ringarna behöver inte matcha med varandra. Ni kan välja helt olika stilar om ni vill. Det har tidigare varit vanligare att brudparet väljer matchande släta ringar, men nuförtiden är det mer vanligt att man väljer en diamantring till henne och en slät ring till honom. Nyans och stil spelar heller inte någon större roll, om ni inte vill ha samma.

Vad är diamantens fördelar?

Diamant är den mest populära ädelstenen att använda till vigselringar eftersom den symboliserar evig kärlek. Det är även ett bra val på grund av dess hårdhet och hållbarhet, som du inte får i någon annan ädelsten. Du kan självklart välja en annan ädelsten, men om du väljer till exempel en ametist så kan du behöva byta ut den med några års mellanrum, då den blir sliten av att användas dagligen.

Vad är skillnaden mellan labbodlade diamanter och naturliga diamanter?

Labbodlade diamanter är identiska med naturliga diamanter. De har samma kemiska, fysiska och optiska egenskaper. Den enda skillnaden är ursprunget, naturliga diamanter skapas i jorden och labbodlade diamanter skapas i laboratorium. Labbodlade diamanter är billigare än naturliga, medan naturliga diamanter har ett bättre andrahandsvärde. Valet mellan labbodlade och naturliga diamanter är högst individuellt. Bara du vet vad som är bäst för dig och vad du tycker är viktigt. Om du behöver råd och vägledning i frågan är du alltid välkommen att besöka våra butiker och få mer information från våra utbildade säljare.

Hur ska man ta hand om sina ringar?

För att era ringar ska hålla i många år framöver, är det viktigt att förvara dem i askar eller ett smyckeskrin när de inte används, så de inte slits av andra smycken eller föremål. Rengör kontinuerligt ringarna så de behåller sin glans och undvik att de utsätts för dagligt slitage i onödan. Du bör till exempel ta av ringen när du badar, duschar, diskar, utför trädgårdsarbete eller tränar. Du kan alltid lämna in diamantringar till våra butiker för att se så att diamanterna sitter som de ska och fattningen inte är skadad. När lystern eller rodiumet blir slitet eller repat, kan du även få hjälp med rodiumförnyelse, slipning och polering. Ha alltid guld- och diamantrengöring hemma för en snabb och mycket enkel uppfräschning!

-039 Wedsly Wedding Magazine

Valet av ring är ett av de viktigaste beslut som ni måste fatta inför bröllopsdagen. Vad passar just dig? Vad trivs du i? Låt denna guide ge dig inspiration, kanske hittar du din drömring bland dessa sidor?

RINGGUIDEN

-041 Wedsly Wedding Magazine

Solitärring

Ring i 18K guld

med en diamant 0,50 ct WSI.

Guldfynd 32 998 kr

“Evelina”

Ring i 18K vitt guld med fyra stycken diamanter om 1.5 mm (0.015 Carat styck) samt åtta stycken diamanter om 1.3 mm (0.010 Carat styck).

Van Bruun 12 500 kr

“Libilet”

Ring i 18K vitt guld vit diamant i mitten och runt

Au3 92 625 kr

“Black Emaralda”

Ring i 18K vitt guld

“Orion”

Släta ringar i 18K rött guld

Ringbutiken 2 860 kr

En riktigt kaxig donna i vitguld och svarta diamanter. Elin Design 29 700kr

“ Lycka Gingst”

Ring i 3K Rött guld

fattning Estelle 1×0,10 ct & 8×0,018 ct

Guldhuset, Guldbolaget 9 039 kr

“Rainbow”

Ring i 18K vitt guld

med 19 färgglada safirer total 2,85ct

Au3 41 720 kr

Haloring

Ring i 18K vitt guld med 31 diamanter 0,42 ct WSI

Guldfynd 18 998 kr

Wedsly Wedding Magazine -042

“My way”

Ring i 18K gult guld

De gröna diamanterna i ringen speglar höjdpunkter på livets väg. Guldet är som solljus som omger oss.

AU3 36 695 kr

Enstens-ring

Ring i 18K vitt guld med 1 diamanter och 18 små 0,83 ct TW-VS

Lantz 75 600 kr

Alliansring

Ring i 18K guld med fem diamanter 1,00 ct WSI

Guldfynd 40 998 kr

Diamantring

Ring i 18K vitt guld med 7 diamant 0,50ct WP

Albrekts guld 15 999 kr

Haloring

Ring i 18K guld med 17 diamanter 0,34 ct WSI

Guldfynd 18 998 kr

Trestens-ring

Ring i 18K vitt guld med 3 diamanter 0,80 ct HVS1

Lantz 61 600 kr

“Andromeda”

Ring i 18K vitt guld med en centrumsten på 0.35ct

omringad av 6 mindre diamanter

Elin Design 30 287 kr

“Everest”

Ring i 18K guld

Diamanter 1 x 0.70 ct. baguette TW VS

Ringbutiken 44 600 kr

-043 Wedsly Wedding Magazine

“Love 04”

Ring i 18K rött guld Glittrar vackert på fingret.

Schalins 30 900 kr

“Gloria”

Ring i 18K vitt guld Smaragd slipad centerdiamant och ca. 28-34 gnistrande sidodiamanter. Kransz 34 900 kr

“You and Me”

Ring i 18K vitt guld med två små sammanlänkande ringar den ena täckt av diamanter. Efva Attling 15 900 kr

“Glow 03”

Ring i 18K rött guld Smal rundad skena med glittrande små diamanter Schalins 7 600 kr

Solitärring

Ring i 18K vitt guld med en diamant 0,75 ct WSI Guldfynd 58 998 kr

Alliansring

Ring i 18K gult guld med 16 diamanter 0,09 ct WSI

Guldfynd 8 998 kr

Wedsly Wedding Magazine -044

“Maxine”

Ring i 18K vitt guld

Halvallians ring med pavéinfattade briljantslipade diamanter.

Kransz 29 900 kr

“Viking and stars”

Ring i 18K guld

Vriden halvallians i återvunnet guld

Efva Attling 17 900 kr

Solitärring

Ring i 18k rött guld

Stenkvalitet: Cubic Zirkonia: 1*0,75 ct

Guldhuset 5 569 kr

Diamantring

Ring i 18K vitt guld med 14 diamanter 0,18ct WP och blå safir

Albrekts guld 13 999 kr

Diamantring

Ring i 18K vitt guld med 21 diamanter 0,63 ct WSI

Guldfynd 35 998 kr

“Absi”

Ring i 18K vitt guld

Klassisk klackring.

Kronan Guld 21 272 kr

“Alexis”

Ring i 18K vitt guld med varannan navettslipad diamant och rund.

Kronan Guld 20 037 kr

-045 Wedsly Wedding Magazine

ÄR KOSTYM KUTYM?

BÄSTA TIPSEN FÖR DIG SOM SKA KÖPA BRÖLLOPSKOSTYM

Många väljer att köpa en ny kostym lagom till sitt bröllop, men eftersom det är ett plagg som de flesta köper ganska sällan kan det vara svårt att veta hur man ska tänka. Här är tipsen för dig som är på jakt efter en bröllopskostym.

Vad ska jag tänka på när man väljer klädsel som brudgum?

Det bästa är att börja med att tänka på bröllopets helhet – har ni något tema som du vill följa? På ett bohemiskt bröllop kan det till exempel passa med en ljus linnekostym, medan en mer elegant fest/tillställning matchas bra av en tredelad kostym eller en smoking. Om ni har gjort ett moodboard för bröllopet kan du ta med den till affären eller skräddaren så kan de hjälpa dig att välja rätt stil på kostymen.

Ett populärt alternativ på bröllop är den tredelade kostymen, alltså en kostym med väst till. Fördelen med en tredelad kostym är att det går att ta av sig kavajen, exempelvis om det går vilt till på dansgolvet, och fortfarande se uppklädd ut. Det är också vanligt med tvådelad kostym, det vill säga byxor och kavaj. Den tvådelade kostymen ger ett lite mer avslappnat intryck och passar på lite mer informella bröllop. Det tredje vanligaste kostymalternativet på bröllop är smoking, något som troligen beror på alla brittiska och amerikanska filmer vi ser, där just smoking är vanligt som klädkod när någon gifter sig.

turio duci

En ungefärlig leveranstid för en uppsydd, färdig kostym, inklusive två utprovningar och eventuella ändringar, ligger på ungefär två månader, men det är bra att boka tid ännu tidigare för att undvika onödig stress. Det går förstås också att köpa en helt färdigsydd kostym, men det är ingenting som proffsen rekommenderar till något som är så viktigt som ett bröllop, eftersom de generellt inte brukar sitta lika bra. Däremot kan man ofta sy om färdiga kostymer i butiken, vilket kan gå betydligt snabbare än att beställa en helt ny kostym.

Olika material har självklart olika egenskaper, vilket material som passar bäst beror mycket på vilken stil man är ute efter. Linne kan vara vackert på ett romantiskt vårbröllop, medan ull är ett mer självklart val för ett snöigt vinterbröllop. Generellt kan man säga att naturmaterialen linne och ull är bekvämast. Bomull är hårt och därför inte lika skönt i en kostym. Linne behöver vara lite tjockare i en kostym för att falla snyggt, vilket gör att det kan upplevas som lite varmare än en ullkostym gjord i så kallad “öppen väv”, där vinden går igenom tyget. Prata med din skräddare om du är osäker på vilket material som passar bäst till just ert bröllop.

Färg eller inte?

Om ni har ett färgtema på bröllopet är det snyggt om brudgummens kläder följer det. Vill ni däremot hålla er till en klassisk, elegant look brukar det vara fint att hålla sig till svart och vitt. Tänk på att det går att ta upp ett eventuellt färgtema på olika sätt: i själva kostymtyget, i västen, i ficknäsduken, i slipsen eller i en blomma. Om du vill tänka på miljön är det smart att köpa en kostym som går att använda igen på andra tillställningar. Klassiska mörka toner brukar till exempel vara användbart på många olika sorters festligheter, och de olika delarna i kostymen kan även användas var för sig så att du får ut mer av kostymen.

Kolla om du kan röra dig

När du provar ut kostymen är det viktigt att tänka på att du inte bara kommer att stå stilla i den, utan att den även måste tillåta rörelse. Prova om du kan sitta vid ett bord, så att middagen blir bekväm, och känn efter om du skulle kunna köra bil i kostymen. Då brukar den passa som den ska.

Tänk igenom accessoarerna

Det finns många roliga alternativ för dig som vill leka med accessoarer till kostymen. En färgad slips eller fluga, en snyggt mönstrad ficknäsduk eller en väst i ett speciellt tyg kanske skulle passa på bröllopet? Vissa syr upp accessoarer från tyger med nostalgiskt värde, kanske klänningen som bruden hade på första dejten kan bli till snygga bröllopsdetaljer? Ett par speciella manschettknappar kan också förhöja kostymen, eller en kedja som hängs i västen. Kika gärna på Vintage by vanDeurs där ni hittar up-cyclade ficknäsdukar och andra accessoarer. Ett utmärkt exempel på ett märke där mode och återvinning går hand i hand och där ni garanterat får en unik accessoar.

Foto: Agnes Black

FICKNÄSDUK

När du väljer ficknäsduk finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke, och det finns även ett flertal olika sätt att vika den på för att matcha din outfit på bästa sätt.

Näsduken behöver inte vara i samma tyg som slipsen, men det är fint om färgen och/eller mönstret matchar. Vilken sorts näsduk som passar bäst beror också på vad det är för tillställning du ska gå på. För formella tillfällen är det snyggt att hålla sig till vitt eller till diskreta mönster, medan en mer avslappnad fest tillåter starka färger och mönster.

Metod 1: Rak vikning

Lägg näsduken på ett platt underlag och vik över den på mitten vertikalt genom att ta tag i de vänstra hörnen och vika dem åt höger. Vik sedan upp underdelen till två tredjedelar så att du får en remsa högst upp som inte är vikt. Nu kan du stoppa ner näsduken i bröstfickan så att 1/4 av den syns över kanten.

Metod 2: Spetsig vikning

Lägg näsduken på ett platt underlag med ett av hörnen pekandes uppåt. Vik den sedan på mitten horisontellt så att den bildar en triangel. Vik det vänstra hörnet åt höger ungefär till två tredjedelar. Gör sedan samma sak med det högra hörnet och vik in den lilla flärpen så att näsduken ser ut som ett öppet kuvert. Vik sedan upp botten så att de nedre hörnen linjerar med de övre och vänd på näsduken innan du stoppar ner den i bröstfickan.

Metod 3: James Bond-vikning

Lägg näsduken platt med en sida vinkelrätt mot dig. Vik sedan in vänster kant mot höger till dukens mitt. Vik därefter in höger kant så att den möter vänster kant på mitten. Gör om motsvarande procedur fast nu så att dukens övre och undre kanter möts mitt på. Stoppa ner duken i fickan så att ungefär en centimeter av den syns och vinkla den i linje med fickan.

-051 Wedsly Wedding Magazine
SÅ VIKER DU DIN
Wedsly Wedding Magazine -052

Bröllop på landet

Hur träffades ni?

Vi kommer faktiskt från samma område, så vi var bekanta men vi umgicks inte. Vi träffades en utekväll 2010 då jag och mina tjejkompisar sprang på honom och hans kompisgäng. Efter ungefär två månader var vi tillsammans och han flyttade in till mig. Det kan gå snabbt när det känns rätt.

Hur gick förlovningen till?

Vi var på sommarsemester uppe i Vindeln som ligger i Västerbotten i Kalles föräldrars sommarhus. Kalle och jag var ute på en promenad runt älven efter barnen somnat. Det var en skön och varm kväll och där mitt på bron med utsikt över älven stannade han och gick ner på knä. Självklart sa jag ja!

Hur gick bröllopsplaneringen till?

Det blev många sena kvällar efter jobb och nattning. Det var inte helt enkelt med två små barn. Dock tror jag att det gjorde att vi prioriterade väldigt bra och kunde släppa detaljer som inte var “must haves” för att kunna lägga energin på annat. Vi båda skrev ned vad som var viktigt för oss, vi var väldigt eniga och utgick från det.

-053 Wedsly Wedding Magazine

Berätta mer om planering

Vår första vision var ett vinterbröllop i Norrland då vi spenderar både somrar och vintrar både i Skellefteå och i Vindeln. Vi upptäckte dock ganska snabbt att det var en utmaning att dels planera ett bröllop på så långt avstånd och dels att en del gäster kanske inte skulle kunna komma på bröllopet då det skulle innebära en lång resa. Vi ändrade oss till ett sommarbröllop. Vi förlovade oss i juli, bokade lokal i januari och gifte oss i slutet av augusti. Eftersom våra barn då var två och fyra kände vi båda ganska snabbt in i planeringen att det var viktigt för oss att anlita ett ställe som kunde hjälpa till med det mesta. Vi besökte nog fyra-fem olika ställen innan vi tillslut besökte Gällöfsta Herrgård och allt bara klickade. Vi älskade omgivningen, upplägget med bröllopskoordinator, möjligheten att abonnera hela herrgården och kunna erbjuda gästerna övernattning. Maten var också viktig för oss och när kocken älskade uppdraget att komponera en norrländsk bröllopsmeny kändes det verkligen som vi funnit rätt.

Wedsly Wedding Magazine -054
Foto: Weddingsbymalin

Hur valde ni bröllopsfotograf?

Vi anlitade Malin Seijboldt -Weddingsbymalin som vår bröllopsfotograf. Då Malin tidigare tagit fantastiska foton på våra barn var det ingen tvekan om att anlita henne på bröllopsdagen. Vi blev verkligen så nöjda! Hon var med oss hela dagen, från morgon till kväll. Vilket i efterhand var ett toppenbeslut! Då har man minnen från början till slut. Hon är supergrym på att få alla att känna sig bekväma, hon såg alla gäster och var otroligt proffsig. Vi blev verkligen imponerande av hennes värme, energi och driv. Det är en konst att vara tydlig och handlingskraftig men samtidigt “inte synas” och det gjorde hon med bravur!

Tips till andra som planerar bröllop?

Skriv ned era “måsten” och utgå från det. Om ni har möjlighet, försök att släppa allt på bröllopsdagen. Låt dagen bli som den blir. Det kommer bli bra! Och är ni i valet och kvalet i att anlita en DJ eller inte - Gör det bara!

Hur valde du klänning?

Jag besökte ett ställe med mina brudtärnor för att prova olika klänningar. Jag fann dessvärre ingen där och då, men det var en rolig grej att göra tillsammans med sina bästa vänner. Jag fick en bra bild av vilken klänning jag var ute efter. Rekommenderas! Jag besökte ytterligare ett ställe och förklarade för sömmerskan vad jag var ute efter och den första klänningen hon tog fram valde jag!

-055 Wedsly Wedding Magazine
“ Första gången som vi såg varandra på bröllopsdagen är ett favoritminne”

ISABELLE ÅBERG

@isabelleaberg

Klänning från La Sposa

Wedsly Wedding Magazine -058

WEDDING CASTLE

Wedding Castle är en av Stockholms största butik för bröllop & festklänningar! Ni hittar många av världens främsta märken såsom Morilee, Sima Couture, Catwalk Couture, House of St Patrick, Demetrios, Maggie Sottero, Poirier & även Svenska designerna Helena Granby & Abelles otroliga kollektioner. Wedding Castle är en butik som ligger i hjärtat av Barkarby. Hos Wedding Castle hittar du allt du behöver för ditt bröllop. Klänningar, underkläder, smycken, väskor, hår accessoarer och slöjor. De har inte bara klänningar för bruden utan har ett stort utbud av för alla festtillfällen.

-059 Wedsly Wedding Magazine

Klänning från Mori Lee

Wedsly Wedding Magazine -060
JOSEFINE FORSBERG @jossanforsberg

@melinahebelius

Klänning från So lady

-061 Wedsly Wedding Magazine
MELINA HEBELIUS

SIGRID SJÖSTRÖM

@sigrid.s Klänning från Tarik Ediz

SIGRID SJÖSTRÖM

Wedsly Wedding Magazine -064
@sigrid.s Klänning från Mori Lee
-065 Wedsly Wedding Magazine REBECKA GENC @rebeckagenc Klänning från Demetrios
Wedsly Wedding Magazine -066 01. Elina 02. Laelia 03. Isha 04. Chantal 05. Moana 06. Christina 07. Ameera WEDDING CASTLE BY. SAN PATRICK 01. 03. 02.
-067 Wedsly Wedding Magazine 04. 05. 06. 07.
01. 02. 03.
-069 Wedsly Wedding Magazine 01. Faye 02. Genevive 03. Gwen 04. Floriana 05. Gracie 06.Gillian WEDDING CASTLE BY. MORI LEE 06. 04. 05.
Wedsly Wedding Magazine -070 01. 1203 02. 1216 03. 1217 04. 1215 05.1023 06. 1184 WEDDING CASTLE BY. DEMETRIOS 01. 03. 02.
-071 Wedsly Wedding Magazine 04. 06. 05.
01. 02. 03.
-073 Wedsly Wedding Magazine 01. Marlen 02. Zera 03. Zuhal 04. Beste 05. Zelal 06. Bella WEDDING CASTLE BY. SIMA COUTURE 05. 04. 06.

PREMIUMKÄNSLA DÄR LYX

MÖTER HÅLLBARHET!

BRÖLLOPSFABRIKEN

Brudklänningar på second hand och svensk design

bröllopsfabriken.se info @brollopsfabriken.se

Linnegatan 1 562 31 Huskvarna

NOORSTUDIOLIFE.SE
LET ME TELL YOUR STORY

DÖMLE HERRGÅRD

Välkommen till en av landets mest unika herrgårdar när det stundar bröllop.

Vi garanterar en helt oförglömlig upplevelse av högsta klass. På Dömle Herrgård finns det möjlighet till vigsel ute i vår herrgårdspark, nere vid sjön eller inne i vår kyrka. Hos oss finns en herrgårdspark, strand, 66 rum, kök i toppklass och ett spa. Vi hjälper er med allt. Både före, under och efter vigsel och fest. Med en egen bröllopskoordinator lämnas inget åt slumpen. Vi ser till att era drömmar uppfylls och att ni får en helg ni aldrig kommer att glömma.

Wedsly Wedding Magazine -076

Allt ni behöver för ett lyckat bröllop

Vi har kontakt med alla de samarbetspartners ni kan tänkas behöva under ert bröllop hos oss. Som exempel; florister, frisörer, makeupartister, fotografer, musiker, konditorier, aktivitetsarrangörer med flera.

Spa avdelning

För ungefär fyra år sedan öppnade vi portarna till Spagården. Ett spa i jordnära toner som byggts från grunden. Inomhus finns braskamin, bar, spabad bastu och en vacker vy över sjön. Utomhus finns ytterligare tre spabad, solstolar och en champagnebar.

Klassiskt & modernt

Med anor från 1446, är vi idag en vacker blandning av klassisk herrgård och toppmodernt koncept för livets stora fester och drömbröllop!

-077 Wedsly Wedding Magazine

Ettminne förlivet!

Diamantbröllop

Ett bröllopspaket för er som vill ha en exklusiv ensamrätt av hela herrgården med omkringliggande byggnader samt boende i våra sextiosex hotellrum!

Paketet erbjuder allt du kan tänka dig. För oss är det viktigt att ert bröllopet blir så fantastiskt som varje brudpar drömmer om. Ni får tillgång till hela vår herrgård som omfattar allt från kyrka, matsal, vinkällare, salong, park, SPA och mycket mer. Sist men inte minst boende till alla gäster.

DAG 1

Tillgång till SPA

Grillbuffé

Övernattning

DAG 2

Herrgårdsfrukost

Tillgång till SPA

Lunchbuffé

Brudskål och snittar

Menypresentation vid middagen

Trerätters bröllopsmiddag

Kaffe i vår vackra salong

Bröllopsfest i festlokal

Nattvickning, övernattning

DAG 3

Herrgårdsfrukost, avresa

Diamant

Upp till 70-90 personer

Bröllopsvisning och planering

Bröllopskoordinator till kl 17.00

Bärbar högtalare, mikrofon, projektor, elpiano. Bastu- och utomhusjacuzzi, kanoter, badplats, padelbana, cyklar, utomhus- och inomhusgym.

En vit bröllopsdröm

Dömle är den perfekta Herrgården för alla årstider. Men ett Värmland i vinterskrud är nog något av det vackraste man kan uppleva. Att uppleva det hos oss garanterar en magisk helg för alla sinnen. Skidbackar både nära och några mil bort lockar. Eller om ni hellre kopplar av i någon av våra bubbelpooler, avnjuter en behandling eller bara slumrar i sköna vilstolar. Oavsett årstid så är vårt mål att du åker härifrån väldigt nöjd med din bröllopshelg. Det är vårt mantra.

Wedsly Wedding Magazine -078

Silverbröllop

Vi jobbar med ett helhetskoncept som gör bröllopet till något alldeles speciellt för brudparet såväl som för alla era gäster. På Dömle Herrgård finns möjlighet till vigsel ute eller i vår kyrka, middag,

fest och övernattning Obs! Under högsäsong (maj - september) anordnar vi endast Diamantbröllop. Silverbröllop passar utmärkt under perioden oktober - april. Välkommna till drömmen i Värmland.

DAG 1

Silver

Upp till 80 personer

Bröllopsvisning och planering Bröllopskoordinator till kl 18.00

Bärbarhögtalare, mikrofon, projektor elpiano Padelbana, kanoter, badplats, cyklar, utomhus- och inomhusgym.

Menypresentation vid middagen

Trerätters bröllopsmiddag

Kaffe i vår vackra salong

Bröllopsfest i vår unika festlokal

Övernattning

DAG 2

Herrgårdsfrukost

-079 Wedsly Wedding Magazine

DET LILLA BRÖLLOPET

Har ni också hakat på trenden med små bröllop? Eller är det helt enkelt så att ni varit tvungna att skära ner på gästlistan, på grund av de rådande omständigheter de senaste åren? Det finns många anledningar till att ha ett litet och intimt bröllop, inte bara för att prislappen sjunker drastiskt, utan också den personliga biten där det på ett stort bröllop kan vara svårt att få tid att prata och kramas med alla gäster. Här nedan får ni tips på vad som kan vara bra att ha i åtanke, när ni planerar ert lilla bröllop och även inspiration till enkla menyer, men med känslan av lyx och finess, som ni dessutom lätt kan laga själva.

Wedsly Wedding Magazine -082
Foto: 2 bride Photography

Tänk personligt och intimt

En av storheterna med ett mindre bröllop, är att det upplevs mer personligt och ni som bröllopspar har mer tid till varje gäst. Vid middagen, när ni sitter ned tillsammans kan det vara kul att gå “laget runt” och låta era gäster att dela med sig av deras favoritminnen och stunder tillsammans med er. Om ni har tänkt att ha bordsplacering, kan ni också välja att göra namnkorten själva, med en spritpenna i t.ex. guldfärg och små vackra stickers.

Låt gästerna bestämma

Ett väldigt mysigt och uppskattat tips när det kommer till små bröllop, är att engagera gästerna i själva bröllopsfirandet. Har ni tänkt att ha en Spotifylista istället för ett band eller en DJ, så kan det vara en rolig grej att låta gästerna själva lägga till sina favoritlåtar på listan, så att era gäster någon gång under kvällen får dansa loss till just deras låt.

Skippa bröllopstårtan

En tårta med flera våningar är oftast för stor för mindre tillställningar. Om ni väljer bort bröllopstårtan, vill ni säkert servera någon annan sorts god dessert. Ett gott tips, som också är vackert för ögat är en amerikansk cheesecake med blåbär. Om du istället vill satsa på ett nyttigare och ett helt veganskt alternativ, så är den här Raw food-tårtan med passionsfrukt och citronbotten både underbart god och väldigt lyxig.

En enkel buffé med finess och stil

En buffé behöver inte bara vara till för stora tillställningar, utan passar även galant till ett mindre bröllop. Ett enkelt sätt att tänka gällande buffé är att det ska finnas mycket av varje råvara, hellre att det är ett litet, men utsökt buffébord. Ett exempel på ett väl lyckat buffébord, är att ni serverar ostar och charkuterier till förrätten eller ett gott nybakat bröd med rödbetssmör, som ni kryddar med vitlök och exempelvis färsk timjan. Till huvudrätt kan jag absolut rekommendera att både ha en vegetarisk rätt och en kötträtt, med tillbehör och en välplockad sallad, med t.ex. chèvre och valnötter. Tips till huvudrätt är att baka en lyxig Västerbottenpaj, med Smetana till det vegetariska alternativet och att servera en helstekt kyckling i “Thanksgiving-stil”, fullproppat med örter, vitlök och gärna lite citron.

-083 Wedsly Wedding Magazine

TIPS FÖR EN ANNORLUNDA SMEKMÅNAD

Semestra i er egen stad

Ett alldeles utmärkt alternativ till den traditionella smekmånadsresan är att ni helt enkelt semestrar i er egen stad. Ni kan ta in på ett härligt hotell över helgen och utforska delar av staden som ni kanske aldrig tagit er tid att besöka förut. Gör det som ni vanligtvis skulle göra om ni åkte bort nånstans: promenera hand i hand på smågator med varsin glass, slink in och köp en kopp kaffe på ett mysigt fik eller avnjut en härlig lunch med varandra. Det viktiga är att göra precis det ni vill och känner för, och njuta av varandras sällskap. Är ni ett par som gillar att hålla igång kan vi rekommendera att ta en guidad tur eller att gå på exempelvis chokladprovning. Vill ni hellre ta det lugnt med så lite som möjligt på schemat? Välj då kanske ett all inclusive-hotell med spa-avdelning för maximal avkoppling.

Njut av en smekmånad på hjul

Fyll på bensinen, tryck gasen i botten och ge er iväg på en road trip! Ett utmärkt tips för er som gillar att förflytta er och inte vill stanna kvar på ett och samma ställe alltför länge. Sök på nätet för att hitta inspiration och spännande platser ni skulle vilja besöka. En road trip är också ett väldigt bra alternativ om ni har svårt att komma överens om en enda plats som ni båda vill besöka. Saker som är bra att ha med sig när man väljer att semestra på hjul är en karta eller GPS, vatten, småmål ni kan äta på vägen och någon typ av underhållning som frågesport eller gissningslekar.

Wedsly Wedding Magazine -084
02. 01. 3

Hyr någon annans hem för ett tag

Airbnb innebär att ni istället för att boka ett hotellrum bokar ett privat boende där ägaren hyr ut sin bostad när den inte är i användning. Många gånger är det också billigare än att boka ett hotellrum, och det finns riktigt personliga pärlor att hitta på sajten om man letar. Om ni planerar att åka på smekmånad på sommaren kan det vara mysigt att boka en sommarstuga i skärgården med egen sjötomt, medan en vinterresa skulle kunna gå till exempelvis fjällen.

-085 Wedsly Wedding Magazine
EN RESA PÅ HJUL 03.
Wedsly Wedding Magazine -086

FIELDWOOD TRAVEL

Vilken destination skulle ni rekommendera för en smekmånad?

Beroende på när på året, vilka intressen, samt budgetens storlek- så finns det många pärlor i Europa. Så som Cote d´Azur, Cinque Terre, Formentera, Toscana mm. Är det däremot under svensk vinter så brukar vi ofta rekommendera resor till tex Mauritius, Maldiverna, Söderhavet, Hawaii eller Sydafrika.

Vilka aktiviteter eller utflykter kan ni rekommendera för en smekmånad?

Vi har arrangerat surfskolor , dykskolor, hästridning i Argentina, vingårdsbesök, luftballongstur över Kalahari, eller varför inte besöka bergsgorillorna i Rwanda, magiskt. Ja, det finns så mycket spännande att göra i världen.

Har ni specialerbjudande eller paketpriser för en smekmånad?

Vi utgår från parets budget och intressen för att bygga ihop ett förslag. Sedan i samarbete med varandra formar vi den absolut bästa möjliga resan utifrån de förutsättningar som finns.

Hur kan ni hjälpa till att göra ett pars smekmånad extra speciell?

Ibland blir det lite roliga överraskningar. När vi sätter ihop ett resepaket till par, så bekantar man sig ju lite med personerna i fråga. Något som vi tycker är extra roligt är att då att kunna överraska paret med det där lilla extra som de själva inte hade tänkt på.

Hur kan ni hjälpa till om något går fel under resan?

Vi finns alltid tillgängliga för våra kunder 24/7 alla årets dagar.

-087 Wedsly Wedding Magazine
EXPERTERNA TALAR

VINSNACK MED SVENSKA VINBOLAGET

Bubbel och vin

Med vad och hur jobbar ni på svenska vinbolaget?

Svenska Vinbolaget fokuserar på att distribuera kvalitetsviner från Italien, Sydafrika och Champagne till privatkunder och utvalda HORECA-företag i Sverige. Alltid med 100% NöjdKundGaranti! Vi arbetar med små/medelstora vingårdar och har alltid direktkontakt med våra leverantörer. I tillägg till ett sortiment på ca 100 viner från drygt 20 vingårdar startade vi hösten 2020 vad vi kallar ”Visiting Wines”. Det är viner på besök som vi erbjuder befintliga kunder under en kortare tid på ca 2 veckor. Normalt 2-4 viner från en vingård någonstans i världen. Hittills har nöjda kunder kunnat köpa viner från Bordeaux, både Pomerol o St

Emilion, Spanien, Chile och Argentina. Och alltid till priser där vårt mål är att kunden verkligen ska känna att de får ”Value for Money”!

När startades svenska vinbolaget?

Bolaget startades 2013 och kommer senare i år att fira 10 år!

Är ni sommelierer i grunden?

Vi utger oss inte för att vara experter på vin, men har en bred kunskap som hjälpt oss köpa bra vin till rätt pris, finna rätt logistik och att sälja till rätt pris.

Vad säljer ni mest av till bröllopspar?

Till bröllopsmiddagen blir det mest viner i segmentet 135 – 250kr. Till välkomstdrink blir det oftast en prisvärd Prosecco för ca 150kr eller Grand Cru champagne för 325kr.

Vad och hur mycket dryck ska man köpa till sin bröllopsfest?

Här uppmuntrar vi kunden att kontakta oss i god tid för att diskutera vinval och åtgång. Kunderna är så olika och det finns så många varianter. Men allt från 2-4 pers per flaska till maten.

Vad gör man om man får vin över?

Naturligtvis sparar man det till kommande

tillfällen. Många vill kunna bli påminda om bröllopet vid t.ex. ettårsdagen och då kunna dricka samma vin de hade på sitt bröllop. Är det dock större mängder oöppnade lådor så kan vi ta returer.

Wedsly Wedding Magazine -090

Hur ska man välja/tänka i vindjungeln?

Man ska i god tid innan bröllopet kontakta oss för en första dialog. Då får vi en känsla för kundens budget o intresse av vin mm. Därefter kan vi föreslå ”rätt” viner.

Vad passar till vad? Mingel, förrätt, varmrätt, dessert?

Oj, här ber du mig skriva en novell. Även här gäller individuella råd. Men visst, en halvsöt champagne passar de flesta desserter/tårtor.

Om man inte serverar bubbel till fördrink vad rekommenderar ni då?

Klart det ska vara bubbel! Om inte – vatten ;)

Utöver välkomstskålen, kan man även servera champagne till bröllopsmiddagen och till tårtan?

Jag skulle inte servera champagne till bröllopsmiddagen. Undantaget är om ni planerar en riktig lyxig middag med champagne genomgående…men då behöver man 3-5 olika champagner för att det ska bli riktigt bra i kombination. Absolut ja till tårtan dock. Men kanske då en aningen sötare champagne.

Hur ska en flaska bubbel bäst öppnas?

När du avlägsnat folie och börjat skruva upp grimman (ståltråden), håll för korken så den inte flyger iväg. Bort med grimman helt. Håll ordentligt om korken och skruva upp den försiktigt. Trycket i flaskan hjälper till och du håller flaskan ca 40 graders lutning. Låt inte korken flyga iväg utan den ska vara kvar i handen. Resultatet är gärna

en skön PLOPP men inte att skumpan flödar över. Helst vill jag inte förlora en droppe.

Cava, prosecco eller champagne?

Vad föredrar du?

Är detta en fråga? Champagne i första hand, men visst finns det bra Cava och även Prosecco. Prosecco väljer jag dock bara till vårens o sommarens högtider.

Vilket är ditt favoritbubbel?

Det beror på sammanhamget, men H. Billiot & Fils har många oerhört bra Grand Cru champagner!

-091 Wedsly Wedding Magazine

Diego Bormida, Extra Dry - Santero

Santero 958 har i ett exklusivt samarbete med konstnären Diego Bormida

skapat dessa annorlunda flaskor fyllda med extra torrt bubbel. Vinet är ett mousserande Charmat från Piemonte i Italien gjort på moscatodruvor. Vinet har en intensiv och aromatisk smak med doft av färska frukter och blommor.

Pris 145 :-

MED JONAS Bästa

BUBBELGUIDEN

Champagne Milan <>

Blanc de Blancs Grand Cru 2017

En “limited edition” Champagne som kommer från året 2017 och en gammal

vinstock på över 75 år, kallad “The Lands of Christmas”. Chardonnaydruvorna pressas

och vinifieras separat för att efter flera

års åldrande i flaska ge en raffinerad

champagne med fina bubblor och en unik personlighet.

Pris 395 :-

DOM- Bartho Eksteen

Detta vin började som ett litet projekt då

Sune, Barthos fru, ville ha ett eget bubbel. Så tillverkningen började i Barthos garage.

Resultatet är häpnandsväckande bra. Jag kommer aldrig att glömma första gången jag drack det, några meter från Barthos garage.

Wedsly Wedding Magazine -092
Pris 295 :-

Milan Grande Réserve << 1864 >>

Blanc de Blancs Grand Cru

En ovanlig Champagne gjord på Chardonnay från 2015 vinifierad i ekfat enligt traditionell metod. Det har gjort att vinet har utvecklat sin djupa och rika smak som täcker spektrat av mandel, vanilj och rostade nötter.

Pris 395 :-

BUBBELGUIDEN GULLBERG

Prosecco DOC

Villa Jolanda - Santero

H.Billiot Fils Brut

Tradition Grand Cru

Brut Tradition från Champagnehuset

H Billiot Fils är en fantastisk ingångschampagne. Billiot, i byn

Ambonnay, tillverkar bara Grand Cru champagne. Dvs champagne från de allra bästa druvorna i champagne.

Pris 325 :-

Ett elegant bubbel från Santero. Vinet är något så unikt som en Prosecco från Piemonte i Italien och således gjort på Glera druvor. Det är ett mjukt, välbalanserat och sammetslent vin med en fruktig doft.

Pris 155 :-

-093 Wedsly
Magazine
Wedding
Wedsly Wedding Magazine -094

SVENSK SOMMAR

Under namnet ”Sommar i ett glas” började teamet bakom Svensk Sommar ta fram idéer kring smakprofil, användningsområde och design. Visionen var att ta fram en riktigt somrig drink som är lätt att tycka om och rolig att använda. Resultatet blev Fläder & Krusbär och succén blev ett faktum. Efter rekordåret 2022 släpptes en ny smak Jordgubb & Rabarber, som direkt slog alla förväntningar i försäljning. Denna Spritz- och drinkbas är här för att stanna och 2023 kommer minst sagt bli en Svensk Sommar.

Svensk Sommar Spritz

Isfyllt Vinglas

1/3 Svensk Sommar

2/3 Prosecco

Garnera med sommarbär

Svensk Sommar Hot Shot

Skikta i ett shot-glas

2cl vaniljlikör

2cl Svensk Sommar Jordgubb & Rabarber

2cl grädde

Svensk Sommar Tonic

1/3 Svensk Sommar

2/3 Tonic (Neutral tonic för J&R, Flädertonic för F&K)

Garnera med limeskivor

Svensk Sommar goes Kuba

Muddla 4 limeskivor och

6 myntablad i ett glas

6cl Svensk Sommar Jordgubb & Rabarber

Toppa upp med sodavatten

Garnera med lime & mynta

-095 Wedsly Wedding Magazine
Wedsly Wedding Magazine -096

INFÖR BRÖLLOPET

Att planeringen kring ett bröllop lätt blir till en stressfylld börda kan nog majoriteten av alla bröllopspar skriva under på. Det är mycket som ska planeras, allt från själva datumet då vigseln ska äga rum till vilken smak och färg det ska vara på bröllopstårtan. I allt planerande är det lätt att glömma att fokusera på er själva och ert välmående, både som par och som individer. Här hittar ni enkla och konkreta tips för hur ni bäst tar semester från allt planerande.

1. Skönhetssömn

Det kan ofta bli sena kvällar och tidiga morgnar när planeringen inför ert bröllop är i full gång. Det är många beslut som ska fattas, från stort till litet. Många brudpar upplever att sömnen rubbas i förberedelserna för giftermålet. Planera därför in vila och sömn varje dag som en del av schemat. Exempelvis kan ni ha en deadline på kvällen när det är dags att avsluta dagens jobb, en rejäl sovmorgon med frukost på sängen på helgen eller små micro-pauser under dagen där ni tar en promenad eller slumrar till på soffan. Glöm inte att sömn behövs för att hjärnan ska få återhämta sig och bearbeta alla intryck, och att den hjälper er att lättare klara av stress och påfrestningar.

2. Meditera

Känner ni att planeringen börjar stå er upp i halsen? Ett hett tips för att lugna ner ett stressat sinne är meditation. Fakta visar att meditation både ger er bättre minne och ökar er kreativa kraft, som ni ju mycket väl behöver i bröllopstider. Meditation måste inte heller vara tidskrävande och svårt, utan det kan räcka att sitta och andas lugnt i tio minuter eller att följa en guidad meditation där ni får hjälp med att stressa ner och bygga upp ny kraft. En enkel andningsövning ni alltid kan ta med er är att först andas in i fyra sekunder, hålla andan i tre sekunder och sen andas ut i 5 sekunder.

Upprepa övningen så många gånger ni känner behövs. Ett hett tips är att lyssna på podden PAUS där Karin Björkegren Jones guidar er i korta, avslappnande meditationer med olika teman.

3. Undvik småtjafs

Att det lätt kan uppstå gnabb och tjafs under bröllopsförberedelserna är nog ingen nyhet. Det är mycket känslor inblandade och många saker som tillsammans ska klaffa. Blir ni arga på er partner under stressade situationer kan det vara värt att tänka över en gång till om det verkligen är något att bli arg över? Eller det nerverna som talar? Ta tio djupa andetag och tänk på dom tre saker ni uppskattar och älskar mest med er kommande maka/make. Glöm inte heller att kramas och kyssas, kroppsberöring är både lugnande och för er närmare varandra. Sist men inte minst är det värt att tillägga att alla bråkar ibland och det är absolut inget konstigt med det. Men se till att lägga er stolthet åt sidan till slut och be om förlåtelse efteråt. Det är värt det.

4. Våga be om hjälp

Många kan känna igen sig i att det ibland kan vara svårt att be om hjälp. Men det är så viktigt både i bröllopsplaneringen och i ert vardagliga liv att våga be om den hjälp ni behöver. Andra blir oftast väldigt glada över att kunna få hjälpa till då dom känner sig delaktiga i ert liv, inte minst när det kommer till att hjälpa till med ert bröllop.

5. Längta och dröm

Glöm inte bort varför ni gör allt ni gör just nu, er stora dag närmar sig när ni äntligen ska få säga ja till varandra! Dröm er bort till smekmånaden och ta vara på de lediga stunder ni har tillsammans. Gör en dreamboard med vackra bilder och häng upp på väggen, så att ni tydligt ser ert gemensamma mål. Och sist men inte minst: ta vara på nuet, njut av lata morgnar med frukost på sängen och uppskatta tiden ni har ihop.

-097 Wedsly Wedding Magazine
SÅ STRESSAR NI NER
Guld- & silversmide i Stockholm www.guldsmidebylannerholt.se

GLÖM INTE KÖRSCHEMA

Schema för bröllopsdagen

Det är bara att inse: Bröllopsdagen kommer bli en av ert livs mest uppstyrda dagar. För att allting ska flyta på som planerat behövs ett körschema. I körschemat skriver ni in allt som ska hända, steg för steg och så detaljerat det bara går, med klockslag och allt. Om ni skriver för hand på med blyerts på papper eller i ett excel-ark spelar ingen roll. Har ni anlitat en bröllopsplanerare kommer hen förmodligen jobba fram ett körschema tillsammans med er. Tänk så här:

Räkna först bakåt – sedan framåt

Den viktigaste tidpunkten är själva vigselögonblicket, då ni ser varandra in i ögonen och säger Ja till varandra. När ni ska göra körschemat, planera från det klockslaget för vigseln och bakåt med klockslag för fotografering, transport, lunch, påklädning, smink och hår, frukost. När ni är klara med det gör samma sak, fast framåt. Tid för mingel, transport till festlokal, brudskål och sedan ett schema för middagen, tidpunkter för servering av mat och vilka som talar. Ju mer detaljerat desto bättre. Efter middagen börjar festen med en bröllopsdans och kanske ni bjuder på underhållning och nattvickning. Skriv i så fall in det i schemat.

Att tänka på när ni gör ert körschema

Ett körschema ska vara lätt att följa, för alla som är inblandade. För överblick, vid sidan av klockslag, skriv namn och mobilnummer på den som ansvarar för vad. Alla som får körschemat ska ha överblick som gör att de snabbt kan få tag i rätt person. Glöm inte: Ordningen är det viktiga, tiden kan oftast ruckas åt något håll.

Låt fotografen få vara med Ni önskar de bästa möjliga bröllopsbilder. Kanske ni vill föreviga dagen från morgonens påklädning till till någon gång långt framåt natten? Låt fotografen vara med i planeringen. Under sommaren är ljuset inte som vackrast mitt på dagen utan snarare strax före solnedgången – som av fotograferna kallas The Golden Hour. Kanske ni ska planera in en halvtimme för att få den perfekta bilden just då? Allt beror förstås på vilken typ av bilder ni önskar.

Dela schemat med toastmasters och personal Körschemat är förstås extra viktigt under middagen så när ni har gjort det gå igenom schemat med er toastmaster/toastmadame och hovmästaren. Varje rätt som bör synkas på minuten så att maten inte hinner kallna bara för att någon håller ett långt tal och servisen får vänta. Bestäm också i förväg hur ni gör med talen. Vilka ska få tala? Ska ni ha en maxtid på tre eller fem minuter? Lagom är bäst – även under en lång och underbar bröllopsmiddag.

-099 Wedsly Wedding Magazine

BRÖLLOPSOUTFITS

SOM VI VILL ÅTERANVÄNDA

Ibland kanske man tillbringar hela sitt liv med att drömma om sin bröllopsklänning, som mest troligt kommer att förändras både i stil och med detaljer över åren.

Kan enkelt vara hållbart? Eller elegant för den delen? Vi längtar efter något som vandrar över tiden. En känsla eller en design som kan representera våra personligheter på ett sätt som är bekvämt för oss. Vi vill tänka långsiktigt och använda de klädesplagg vi älskar, om och om igen. Helst ska de kunna passa till flera tillfällen. Varför har vi då ett utgångsdatum på våra bröllopskläder?

Wedsly Wedding Magazine -0100
Design: Shona Joy Foto: Jessica Ruscoe

Stilig utan att vara pompös

Alla brudar är såklart inte lika i vad de vill ha. Vi tror att många vill fortsätta att glänsa i sina brudklänningar, men det kanske inte är det smidigaste med en pampig slöja och kjol. Från att designa klänningar för brudtärnor till sin senaste samling, lyfter hennes kollektion den moderna bruden och den alternativa brudstilen. Shona Joy tar oss tillbaka till 70-talets Bondi Beach, med sitt himmelska hantverk. Det är härligt att få vara såhär avslappnad och ändå så vacker, med en finess, som går hand i hand med traditionell bröllopsklädsel.

Enkelt är elegant och hållbart

Det har vi insett nu. Klassiska silhuetter som möter det enkla, kan vara både feminina och löst sittande. Vill du kunna glänsa i din bröllopsklänning, flera gånger om? Kanske med en ny håruppsättning eller gå på en tillställning, med annorlunda skor? Vi är totalt hänförda av den Australiensiska modedesignern Shona Joy’s design, som ger dig ett utrymme att skapa ditt eget lyster på och passar galant att använda även utanför bröllopet.

Vad är väl en bal på slottet, när man kan skimra i evigheten?

Enkelt, kan alltså översättas till byxdress och klänningar mjuka och lyxiga tyger i siden, med en touch av en miljöinriktad varaktighet. Din bröllopsdag är din dag och i ett ögonblick, så är den dagen evig. Den slutar alltså inte där, vår personliga stil är evig. The same goes for your wedding dress

-0101

ÖGONBRYNSGUIDEN

Vackra, välvårdade ögonbryn öppnar blicken och ramar in ansiktet, så det är väl värt att lägga lite extra krut på brynen inför bröllopet. Det finns massor av olika sätt att fylla i brynen idag – vissa håller över dagen, andra betydligt längre. Här går vi igenom olika metoder för att få till de perfekta brynen!

Bryn som håller över dagen

Om du vill kunna variera formen på dina bryn är smink det bästa alternativet eftersom det går lätt att tvätta bort igen. Vill du få brynen att hålla hela dagen fyller du först i dem med en ögonbrynspenna eller en ögonbrynsskugga. Använder du skugga är det enklast om du använder en liten tunn snedställd pensel.

Tycker du att det är svårt att få till en bra form finns det ögonbrynsstenciler att köpa, som du lägger över ditt eget bryn och fyller i som en mall. Annars är en bra fingervisning att ögonbrynet ska börja i den inre ögonvrån och vara högst i yttre kanten av iris. För att se var brynet ska sluta kan du hålla en pensel vid ena näsvingen och låta den fortsätta förbi den yttre ögonvrån. Avsluta med färgad eller ofärgad ögonbrynsmascara så håller brynen formen ordentligt.

Färgning ger fina bryn i flera veckor

Om du vill ha ett lite mer beständigt resultat som håller rekommenderar vi att du provar att färga ögonbrynen med permanent färg. Det allra bästa resultatet får du på en salong, där de dessutom kan hjälpa dig att tråda eller plocka brynen till en vacker form. Det går också att färga brynen hemma, men var försiktig när du väljer färg så att det inte blir för mörkt. Färgade bryn håller tills hårstråna förnyas, vilket i regel tar några veckor. Om du har täta bryn räcker oftast med att färga dem, medan glesare bryn kan behöva lite extra hjälp i form av smink.

Till dig som vill ha perfekta bryn jämt men som helst inte vill hålla på och fixa med dem rekommenderar vi den relativt nya metoden microblading, som också kallas 3D-bryn eller mikrobladsteknik. Microblading är den senaste metoden för kosmetisk tatuering och går ut på att man sätter in tunna blad av pigment i överhuden. Linjerna blir skarpare och tydligare än vid en vanlig tatuering, vilket gör att det ser ut som riktiga strån.

Microblading är en semipermanent behandling och håller mellan 1-3 år, men kräver en touch up ungefär en gång om året. Vid microblading anpassas pigmenten till den naturliga ögonbrynsfärgen, vilket ger ett naturligt resultat. De första två veckorna kommer mikrobladade ögonbryn att se mörkare ut, men de bleknar till sin rätta färg allt eftersom de läker. Om du är intresserad av microblading rekommenderar vi att du gör ordentlig research och tittar på många bilder från salongernas hemsidor, för det är inte roligt om det blir taffligt gjort.

Wedsly Wedding Magazine -0102
Slipp tänka på brynen på några år
-0103 Wedsly Wedding Magazine EXKLUSIV PARFYM SOM INNEHÅLLER NATURLIGA DOFTÄMNEN AV HÖGSTA KVALITET WWW.NAHELIE.SE

Läppar som håller hela bröllopet

Brudmakeup är mer än bara vanligt smink. Det är en accessoar, som ska kännas lika rätt som din brudklänning, eller smoking. Wedslys Makeup-expert Mithila Ahmed, delar med sig av sina bästa tips för stiliga läppar.

Produkttips

En av de viktigaste aspekterna, förutom att det ska vara snyggt och bekvämt, är att välja smink som sitter hela bröllopskvällen. Hitta produkter som håller genom tårar, dans, svett, mat, bubbel, och kyssar. Sminkdjungeln

är stor där ute, och det kan ibland vara svårt att veta var man ska börja. Till er ära, bjuder jag därför på några av mina favoritläppstift.

Glossy look

För en glossigare look, addera gärna valfritt gloss ovanpå på din Stunna Lip Paint, eller varför inte en glossbomb från samma märke?

Fenty Beautys Stunna Lip paint

Ett flytande läppstift, som till skillnad från andra märken inte torkar ut läpparna, har en matte finish, är otroligt bekväma, och lätta att applicera, med en hållbarhet på 12 timmar. Rihannas Fenty Beauty har en rad olika färger att välja mellan, som dessutom är universella, och passar olika hudtoner.

Kyssvänliga läppar

Något som är A och O är Macs Prep + Prime Lip. En läpp-primer som läggs på läpparna innan läppstift, eller läppglans. Enormt återfuktande, jämnar den ut fina linjer på läpparna, och förlänger hållbarheten på allt du väljer att placerar ovanpå.

Kind words

Alltså jag kan inte sluta titta på bilderna! Är helt tagen av känslan du skapat i dom. Färgerna, ljuset och alla fantastiska ögonblicksbilder! Helt otroligt!

KÄRLEK

Wedsly Wedding Magazine -0106
Cecilia Jägenmark

EXPERTERNA

FOTOGRAF CECILIA JÄGENMARK

Berätta lite om dig själv, hur kom du in i branschen?

Jag är nog en av dem få som jobbar med något man drömde om när man var liten. I 12 års present fick jag en kamera av min pappa. Sen dess har det alltid varit varmt om hjärtat. Och nästa år firar mitt företag 10 år! Så man kan väl säga att man har fått äran att föreviga en hel del bröllop genom åren.

Vad tycker du är viktigast att tänka på när man planerar sin bröllopsfotografering?

Förutom då att anlita en professionell fotograf, så är det viktigt att vara ute i god tid, fotograf, lokal och vigselplats bokas upp nästan 1,5 år i förväg.

Varför bör man anlita en proffsfotograf?

För det första så betalar man för ens erfarenhet, ens kunskap och fotoskills. Och så finns det alltid avtal och försäkringar hos oss professionella fotografer om det skulle hända något. Hos en erfaren fotograf finns det också alltid en trygghet. Vi vet hur man ska fotografera vid starkt solljus, eller om det skulle börja ösregna. Vi vet hur man hanterar alla möjliga situationer, som att sy ihop ett hål på en klänning, nåla in frisyren eller hantera en berusad farbror. Och så det viktigaste, man får förbannat bra bilder att titta tillbaka på.

Vad kostar det?

Allt mellan himmel och jord. Men ni som brudpar ska aldrig jämföra priser, det viktigare är att hitta en fotograf med en bildstil som man älskar. Detta är bilder som ni ska leva med och då är det också viktigt att ni gillar stilen på bilderna. Men tänk på att anlita en professionell fotograf, man betalar inte bara för sakerna ovan, utan moms, tid, milersättning, försäkringar, utrustning, foto-assistent etc.

Hur lång tid lägger du ner på efterjobb?

I korta drag, lika mycket som jobbet tar att fotografera, lika lång tid tar det att redigera eller mer.

Vilka är dina bästa bröllopstips?

1 Boka er fotograf snabbt! (såklart)

2 Men mitt absoluta tips är att ha ett grymt toastpar! De sätter ribban för hela festen!

3 Ha musik på även under middagen. (ingen gillar när det är tyst)

4 Lägg inte så mycket energi på var ni ska ha festen, för det kvittar om ni gifter er i en koja eller slott, det är gästerna som gör festen!

-0107 Wedsly Wedding Magazine
TALAR

Er personliga bröllopskoordinator

Litet intimt bröllop. Eller stort med många gäster. Vi uppfyller era drömmar när det kommer till speciella dagar. För speciella dagar ska firas. Lilly’s Delight är er personliga rådgivare och bröllopskoordinator som får era drömmar att gå i uppfyllelse. Vi finns för er, från det första mötet och idéerna till att ta hand om hela ert bröllop. Vi som bröllopskoordinator frigör er tid, så ni kan tänka på det som är viktigt för just er. Hur vill just ni ha ert bröllop?

Välkommen att kontakta oss!

Wedsly Wedding Magazine -0108
Foto: Kajsa-Stina Romin Evelyn Wallin

EXPERTERNA TALAR

BRÖLLOPSKOORDINATORER PÅ HÖG NIVÅ

Vart börjar man när man ska planera ett bröllop? Vad är det första man ska eller borde göra?

När vi blir kontaktade av brudpar så brukar vi börja med att de får beskriva sitt drömbröllop. Det är en bra start tycker jag. De får bara sitta och drömma om vad de vill. Därefter så behöver vi ju en budget och ungefär hur många gäster de tänker sig. Vi vill också gärna börja sätta ihop en moodboard så vi har samma utgångspunkt när det kommer till känsla och stil.

Hur lång tid tar det att planera ett bröllop?

Det är väldigt olika! Vissa vill ha mycket tid och vissa vill ha snabbare puckar. Det viktiga är att vara ute i så god tid att brudparet får de leverantörer och platser som de önskar. Och det kan variera beroende på vart i landet de vill gifta sig och när. Sommar är alltid längre leveranstider då många gifter sig och vissa saker blir snabbt uppbokade. Vi rekommenderar ca 9-12 månader före men vi har också gjort bröllop på 12 veckor. Allt går!

Lokalen har en koordinator, ska man boka en bröllopskoordinator också?

De flesta större lokaler, herrgårdar och slott har en egen koordinator. De kan oftast hjälpa till med det som rör lokal, mat och dryck. Men andra delar som tex alla trycksaker, design, dekor, hemsida, logistik kring transporter håller de inte i. Och då kan vi komma in och hjälpa till med dessa delar.

Hur gör man med budget och liknande inför bröllopet? Några generella tips?

Brudparets budget är väldigt central i hela planeringen. Utan en budget är det mycket svårt att planera och prioritera. Vi hjälper våra brudpar att sätta en budget om de inte i förväg vet hur mycket pengar de vill lägga. Oftast behöver vi göra olika prioriteringar eftersom det lätt kan dra iväg och bli dyrare än vad de räknat med. Vårt bästa tips är att ta hjälp. Då har brudparet någon att bolla olika alternativ med, som annars är både svårt och tidskrävande.

Vilka är de klassiska misstagen man gör på sin bröllopsdag? För det går väl inte precis som man tänkt sig?

Det blir aldrig exakt som man tänkt sig, den inställningen behöver man ha från början. Det händer saker längs planeringens gång och även under själva bröllopet. Det kan vara allt från vädret, sjukdomsfall, teknik som strular, till att det blir ännu bättre, ännu vackrare och ännu roligare. Vårt tips är att inte fästa alltför stor vikt vid små detaljer utan ha helheten och känslan under dagen i fokus. Då kommer upplevelsen bli magisk och ni får den där härliga bröllopsdagen ni alltid drömt om!

-0109 Wedsly Wedding Magazine

Vilka är dina bästa bröllopstips?

Gör det personligt och njut av planeringen. Vägen fram till bröllopsdagen är lika viktig som bröllopsdagen. Fira allt som går att fira, kyrkan bokad, maten bokad, ringen beställd, kläderna beställda, inbjudningskorten skickade, musiken bestämd, 6 månader till bröllopsdagen, 1 månad till bröllopsdagen osv. Jag lovar, ni kommer ha så många fina minnen att tänka tillbaka på då utöver den magiska bröllopsdagen. Gör bröllopsfesten till festernas fest, planera in sånt som ni tycker är roligt, skippa tårtan om ni inte är tårtälskare, kör picknick istället för trerätters middag om ni hellre vill det. Välj underhållning som ger alla ett gott skratt och mycket dans.

Wedsly Wedding Magazine -0110
Foto: Lizette Fotografi

EXPERTERNA TALAR KLÄNNINGAR HOS DREAM DESIGNS

Vad är viktigast att tänka på för att hitta rätt Brudklänning?

Var ute i god tid, du behöver räkna in i planeringen att vissa klänningar har lång leveranstid (flera månader) och nästan alla klänningar behöver därefter också vissa sömnads-anpassningar för att passa perfekt till just din kroppsform. En bra rekommendation är att börja jakten på drömklänningen 6-12 månader innan bröllopsdagen.

Vad är trendigt just nu med brudklänningar?

Det som är så roligt nu är att det verkligen finns allt man kan tänka sig, men något som ändå trendar just nu är den stilrena eleganta looken med lyxiga tyger och även klänningar med ärmar i olika modeller. Och för den som älskar bling så är glittriga klänningar också supertrendiga nu.

Vad kostar en brudklänning?

Brudklänningar finns i alla prisklasser, allt handlar om vilken stil och kvalitet du vill ha.

I mitt sortiment har jag brudklänningar i prisklasser mellan 2.500-22.000kr. Men sen finns det såklart ingen begränsning i hur dyr en brudklänning kan bli. Hos mig ingår tex. de normala sömnads-anpassningarna i priset och är då inget du behöver betala extra för.

Finns det något budgetalternativ?

Vill du hålla nere budgeten oavsett anledning så är ett tips att kolla på utförsäljningar, kollektionerna förändras varje år och modeller som utgår säljs då ofta på samplesales. Brudmodet är ganska flytande och ändras inte så snabbt så en brudklänning är fortfarande trendig i flera år efter att den lanserades. Sen finns secondhandmarknaden, Det finns både butiker som specialiserat sig på secondhand och sedan finns såklart privat försäljning.

Vilka är dina bästa bröllopstips?

Gör det personligt och njut av planeringen. Vägen fram till bröllopsdagen är lika viktig som bröllopsdagen. Fira allt som går att fira, kyrkan bokad, maten bokad, ringen beställd, kläderna beställda, inbjudningskorten skickade, musiken bestämd, 6 månader till bröllopsdagen, 1 månad till bröllopsdagen osv. Jag lovar, ni kommer ha så många fina minnen att tänka tillbaka på då utöver den magiska bröllopsdagen. Gör bröllopsfesten till festernas fest, planera in sånt som ni tycker är roligt, skippa tårtan om ni inte är tårtälskare, kör picknick istället för trerätters middag om ni hellre vill det. Välj underhållning som ger alla ett gott skratt och mycket dans.

-0111 Wedsly Wedding Magazine

- Rustik romantik –

Att ha ett tema på bröllopet har blivit en trend med åren, och gör vilket bröllop som helst mer unikt och speciellt. Ett bra tema beskriver er som par och framhäver era personligheter, favoritfärger, hobbies eller andra saker som definierar just er och ert liv tillsammans. Här tittar vi närmare på ett populärt tema just nu och djupdyker i hur ett rustikt bröllop kan se ut.

Vad innebär rustikt?

Den rustika stilen grundar sig i det lantliga och idylliska, och är på många sätt en motsats till det eleganta och urbana. Det lite mer lantliga faller många svenskar i smaken idag, och passar perfekt för ett bröllop utanför stan eller varför inte i Toscana?

Att sätta ihop temat

Ett bra sätt att börja är att göra en anslagstavla, gärna en digital sådan. Många sparar inspirationsbilder på till exempel Pinterest, men tänk då på att hålla er till ett och samma tema. Anslagstavlan kan hjälpa er med många av era svåra stilbeslut, och är ett bra sätt att hålla er till samma koncept, något som gör att era gäster hittar en röd tråd som löper genom hela bröllopet.

Rustika fest- och vigselplatser

Typiskt rustika platser är lantliga miljöer såsom svenska herrgårdar, ladugårdar och äldre trähus ute på landet. För extra lyx kan man även hitta många vackra platser med sjöutsikt. Rustika bröllop är generellt jordnära och personliga, något som också kan spegla sig i vigseln. Vigselplatsen kan då ligga nära vattnet eller under ett fint grönt träd vid en gräsplätt. Bröllopsmiddagen hålls med fördel inne i en lada eller på herrgård, men kan även hållas utomhus om vädret tillåter. Fina och unika bröllopsplatser för det rustika temat ligger ofta en bit ifrån stan, och det är därför viktigt att tänka igenom transporter och boende i god tid. Många lantliga ställen som går att hyra har paket med övernattning och catering,

Pyssla själva

Rustika dekorationer harmonierar vackert med naturen. Trä och gröna kvistar passar utmärkt till temat, som inte ska upplevas som perfekt och som därför gör sig bra för eget pysslande. DIY kan lätt sänka budgeten, medan det ändå ser helt magiskt ut. Ett tips är att använda eukalyptuskvistar, som är relativt billiga och väldigt enkla att jobba med, för att smycka festplatsen. Det viktiga för att hålla er till temat är att se till att det inte ser för plottrigt ut, och att använda er av enkla dekorationer, såsom ljusslingor, ljuslyktor, föremål i trä, glas, tunnor och blandade blommor. Använd er kreativitet!

Wedsly Wedding Magazine -0112
-0113 Wedsly Wedding Magazine
Foto: Henry Tieu

Gammalt blir nytt, gör om till ert eget.

Allt behöver inte vara nytt Använd er gärna av saker som ni redan har eller som ni köper second hand – loppis

är en perfekt plats att hitta rekvisita på. Tomma trälådor kan ge en fin dynamik till borden, och passar också bra för blommor. Gamla vaser är vackra med värmeljus och snittblommor i, och somliga använder ett gammalt badkar för att förvara dryck i istället för en öppen bar.

Hemskrivna träskyltar är snygga för att visa gästerna var allt ligger, och vinkorkar kan passa för att hålla placeringskorten. Vad som helst kan få nya användningsområden, så håll ögonen öppna!

Överväg att plocka blommorna själva

Budgeten springer ofta iväg när det kommer till blommorna, och om ni vill undvika det kan ni fundera på att plocka dem själva. Ängsblommor passar utmärkt på ett rustikt bröllop, och kan både placeras ut i buntar och som snittblommor.

Låt klädkoden vara lite fri

För en blivande brud passar det bra med en enkel frisyr med blommor eller blad i håret, och till det en enklare klänning med fall och inte så mycket fluff. Brudgummen gör sig bäst i en kostym som håller sig till färgtemat. För gästerna rekommenderas en lite friare klädkod som inte är alltför elegant.

Wedsly Wedding Magazine -0114
Foto: Henry Tieu

UTOMHUS BRÖLLOP

Utomhusvigsel

Många väljer sommarsäsongen för sin utomhusvigsel kanske av det enkla skälet att vi har varmare dagar och fler soltimmar. Men vädret går inte alltid att lita på, och vet ni vad stekande sol är inte alltid de skönaste. Att planera middag och festligheter utomhus kan var lite mer läskigt än bara en vigsel. Det gäller för er att informera gästerna om vad som kommer ske och att ni satsar på en middag i naturen. Be dem ta med en extra kofta eller ombyte om kvällen blir kylig. För er planering kan ni tänka på tält, värmelampor, filtar, varma drycker, aktiviteter som håller en igång. Är det däremot väldigt varmt på er stora dag, ja då får ni tänka på att skapa skugga med tillexempel parasoller, solfjädrar, ha en vätskestation, kanske till och med tar ett dopp i vattnet innan middagen?

Tänk fritt och stort

Planering för “alla väder” kräver inte alltid tält. Omkringliggande träd kan ge visst skydd och paraplyer finns. Vädret är egentligen aldrig något hinder, men för bröllopspar som inte vill chansa rekommenderas det att satsa på gedigna tält eller en alternativ festlokal under tak. I lantlig miljö finns ofta näst intill tomma lador som med en bröllopskoordinator snabbt kan göras om till en makalös festlokal med högt i tak och stora dörrar ut mot naturen.

Wedsly Wedding Magazine -0116

Naturen som canvas

Vad för canvas vill ni ha på ert utomhusbröllop?

Är en sagolig skog den rätta vägen? Eller en vacker vingård nere i Skåne, kalkklipporna på västkusten eller på gatorna i city? Det finns många alternativ på utomhusbröllop, det är bara fantasin som kan stoppa er!

Får man gifta sig varsomhelst?

Många tror att allemansrätten ger oss rätt att festa var och hur vi vill, men för att sätta upp ett tält i en park och spela musik i högtalare krävs tillstånd från markägaren. Om kommunen äger marken, då vänder ni er dit och gör en ansökan i god tid. Att ha bröllopet på privat mark, hemma eller hos någon i vän- eller familjekretsen, är naturligtvis enklare. Då kanske man också har tillgång till ett hus av något slag där allt kan förberedas och skyddas – om så behövs.

Borgligt eller kyrkligt

En del brudpar har den felaktiga tron om att utomhusvigslar endast är till för borgerliga bröllop, vilket inte stämmer. Vill ni gifta er utomhus men fortfarande kunna ha en religiös ceremoni? Tala med er präst om hen kan förrätta vigseln på annan plats än i kyrkan. När det gäller borgerliga vigselförrättare “ Det finns nackdelar även med soliga dagar. Ni kommer få en magisk dag oavsett väder”

Var kommunikativ med era gäster

Det måste framgå i inbjudan att ni planerar ett utomhusbröllop. Därmed så kanske klädkoden också blir annorlunda. Höga klackar är inte så bekvämt på en äng eller i skogen, och en tight åtsittande klänning gör det svårt att sitta bekvämt på en picknickfilt. Så informera era gäster och “förvarna” om faktorer som kan påverka deras upplevelse av ert bröllop.

-0117 Wedsly Wedding Magazine
Foto: Dawn Charles
“ Det finns nackdelar även med soliga dagar.
Ni kommer få en magisk dag oavsett väder”

RINGAR

Sedan 2000 har Ringbutiken varit en av Göteborgs främsta juvelerare. Vår stil definieras av banbrytande design och glamorösa kollektioner. Våra vigselringar och diamantringar förkroppsligar förfining, energi och intellekt. Våra ikoniska kollektioner eftertraktas av fashionistas och style-setters på grund av deras unika prägel och varaktiga skönhet. Med slanka linjer och konkava kurvor, samtliga guldringar definierar CHIC och KÄRLEK, som är symbolisk med Ringbutikens kvalitet och hantverk.

Våra skapelser förenar diamanter och färgglada ädelstenar i djärv design som parar Europeisk elegans med exotiska influenser. Vi använder certifierade briljanter med alla olika fattningsformer, bländande i Ringbutikens legendariska förlovningsringar, vigselringar och andra utsökta skapelser som uttalar personlig identitet.

Efter många år i branschen har vi samlat på oss ovärderlig kunskap och kan därför erbjuda våra kunder en förstklassig service när det kommer till att få en drömring förverkligad. Kanske har just ni en speciell ring i åtanke eller samlat på er bilder på ringar som inspirerat just er. Tveka då inte att höra av er till oss via telefon, mail eller varför inte komma förbi på ett besök hos oss på Linnégatan 28 i Göteborg. Vi kan tillsammans med er skapa något helt unikt till ett av marknadens bästa priser.

Wedsly Wedding Magazine -0118
-0119 Wedsly Wedding Magazine
Posthusgatan 6 | Norrtälje | 0176 - 156 56 | guldsmederna.se GULDSMEDERNA LÅT VÅRA SMEDER SKAPA ER DRÖMRING. Med högsta känsla för kvalité och hållbarhet skapar vi smycken som håller i generationer.

MYSELFIE

Succén från Danmark

Myselfie kommer ursprungligen från Danmark, men nu har vi kommit till Sverige för att stanna. Det som startade som ett hobbyprojekt i 2011 utvecklades till ett självständigt företag i 2015. Det stora genombrottet kom i 2019 då Myselfie var med i Danmarks motsvarighet till Draknästet. Med fem ut av fem investerare ombord blev Myselfie över en natt ett märke och produkt som alla kände till. Nu är ambitionen att ta festen till Sverige och sprida glädje och minnen på de största dagarna i folks liv. Vi har därför satt oss ner med Robert Sundholm som är en av delägarna i Myselfie Sverige för att ta pulsen på den svenska satsningen.

Wedsly Wedding Magazine -0122
.SE

Vad har Myselfie för koppling till Sverige?

Jag kommer ursprungligen från Göteborg, men bor sedan många år i Köpenhamn. När jag gifte mig här nere för ett par år sedan hade vi en Myselfie på vårt bröllop – och jag blev helt såld över hur smidigt och enkelt det var, och hur bra bilderna blev! Det var verkligen en av festens höjdpunkter. Från den dagen gick jag från att vara en nöjd kund till att idag stå i spetsen för Myselfie Sverige.

Varför ska man ha en Myselfie på sitt bröllop?

Varför ska man ha en Myselfie på sitt bröllop?

Myselfie är en otroligt enkel produkt som alla kan ha kul med. I och med att allt från beställning till leverans och montering är så enkelt så tar det inte någon tid från brudparet – Myselfie

är en aktivitet som på egen hand underhåller gästerna! Man får dessutom fantastiska bilder från alla gäster som ett roligt komplement till den mer traditionella gästboken. Vi är faktiskt redan bokade till fler än 1.600 bröllop i 2023, så bröllop och Myselfie är verkligen en perfekt kombination!

Vad är det bästa med en Myselfie?

Först och främst så är allt inkluderat i priset. Sedan har vi en rad olika funktioner och finesser, såsom möjligheten att spela upp bilderna via ett bildspel i realtid. Bilderna är dessutom tagna med en högkvalitativ kamera med specialdesignad lampa. Det gör att bilderna blir högupplösta i en fantastisk kvalitet! Men framför allt har man väldigt kul med en Myselfie!

Hur gör man om man vill boka en Myselfie?

Då går man in på www.myselfie.se och väljer datumet för sin fest! Så skickar vi allt ni behöver till ert datum.

-0123 Wedsly Wedding Magazine

Bäst på fest

HUR MAN GÖR EN BRA FEST MED ALEXANDRA HAGEMANN-FALK

Vem är du?

Jag heter Alexandra Hagemann-Falk och jag äger och driver den rustika bröllopslokalen Lillegård som ligger norr om Lund. Jag är född och uppfostrad av festprissar vilket gjort mig till den eviga festfixaren i mitt umgänge och mitt umgänge älskar att festa!

Varför gör du det du gör?

När jag planerade mitt eget bröllop så kunde jag inte få nog av allt som hade med bröllop att göra, och i samband med det hittade Lillegård till försäljning. Jag ville jobba med det allra gladaste och mest kärleksfulla firandet. Jag har jobbat med allt från kommunikation till skönhetsvård men när jag trillade in på detta spåret visste jag att jag hamnat helt rätt. På vår bröllopsdag la jag det vinnande budet på Lillegård. Mina erfarenheter och egenskaper

är som gjorda för att driva en lokal med stort fokus på fest.

Vad är det viktigaste att tänka på inför festdelen av ens bröllop?

Det är värdarna som sätter standarden! Gästerna observerar alltid brudparet och ser hur de vill att deras dag ska vara. Upp på dansgolvet och ge ert allt. Om ni som brudpar är lite lugnare men ändå vill lägga en bra standard så föreslår jag att ni ber vänner eller familjemedlemmar att vara dem som ser till att tagga igång gästerna. Sätt stämningen från första början, spela bra låtar med mycket tryck i under middagen medan talarna gör sig redo. Så fort middagen är över och dansgolvet sätter igång så borde man satsa på låtar man vet att alla älskar.

Avbryt inte festen! Feststämning är en färskvara och går inte att slå på och av hur som helst. Se därmed till att inte avbryta partyt när det väl kommit igång. Se till att servera tårtan som efterrätt eller redan vid drinken, inte mitt under dansen. Nattmaten bör inte vara någonting som folk måste samlas kring. Det är bara en hållplats där man fyller på energi inför mer dans.

-0124

Hur ser man till att alla har kul?

Musiken ska anpassas till de som är på festen.

På vårt bröllop gav vi DJn två listor, en som har alla klassiker från 70-talet och framåt och en som är för när de äldre gått och lagt sig med instruktioner att blanda från båda listorna. Vi instruerade även DJn att blanda friskt från båda listorna efter vem som är på dansgolvet och kvar på festen. En rekommendation är att ni i inbjudningarna går ut med frågan efter allas favoritlåtar, den där låten som de bara inte kan stå still till. Redan där har ni en bra början på vad folk gillar för sorts musik.

Musiken, dos and don’ts?

Man kan komma långt med en bra spotifylista. Se i så fall till att ni har bra blandning på låtarna och kanske gör flera listor för olika tillfällen såsom en lista i början av festen och en för senare. Glöm inte att ställa in så att låtarna går in i varandra. Detta gör ni under Inställningar—> Uppspelning —> Tonade övergångar. Djs och band är experter på att sätta stämningen! Se till att ni väljer det som passar er stil. Var ute i god tid med tydliga instruktioner på vilken sorts musik ni gillar och hur ni vill att er fest ska bli.

Skanna för musik!

Bra drag på dansgolvet!

Det är väldigt viktigt att dansgolvet inte är för stort, inte för litet heller. Är det för stort känner man sig uttittad och är det för litet bjuder det inte in till rolig dans och det kan bli väldigt varmt. Basen bestämmer inte hur bra en fest är, men ni måste ha bra ljud och tillräcklig volym att ni får igång folket och kan släppa loss. Ljuset är något viktigt som många glömmer bort! Bra ljus innebär inte tusen blinkande lampor och lasermaskiner. Det viktigaste är att ljuset sätter stämningen. Det får inte vara för ljust för då känns det som alla tittar och inte för svart för då är det inte inbjudande. En enkel och billig lösning är ”partyglödlampor” som man sätter i en vanlig lampa och som snurrar i alla världens färger. Man kan även dekorera med ljusslingor runt dansgolvet vilket ger en lagom belysning.

Stämningshöjare under festen?

Jag är ett stort fan av glowsticks och andra roliga stämningshöjare såsom rökmaskiner, konfetti, streamers och såklart min all time favorite såpbubblor! Köp såpbubblepistoler på www.bubblegun.se

Hur avslutar man festen på ett bra sätt?

Det är inte helt fel att DJn, ni eller vem som nu håller i musiken, annonserar ut sista eller tre sista låtarna. Det gör alla redo för avslutet och de ger en sista kraftansträngning på dansgolvet. Då blir avslutet mindre abrupt och alla vet vad som gäller.

Jag har gjort en tidlös partylista på Spotify, en bra grund att bygga sin Bröllopslista på!

Scanna denna qr-kode så kommer ni till riktiga bröllopsklassiker.

-0125 Wedsly Wedding Magazine
>

Ditt vackraste jag

Bröllopsdagen är oftast den dag då man vill känna sig som absolut snyggast, och de flesta vill helst också kunna känna igen sin egen spegelbild. Makeup och hår är oerhört personligt, och när man ska gifta sig är det viktigare än någonsin att hitta sin “look”, alltså det man trivs som allra bäst i. Så vad ska du tänka på när det gäller makeup och hår till ditt bröllop? Här guidar vi dig till hur du blir ditt vackraste jag!

Allt börjar med inspirationen

En bra start för att hitta den perfekta bröllopslooken är att söka efter inspiration, och ett enkelt moodboard är en bra utgångspunkt för att ta fram din bröllopsstil. Du vill såklart hitta en fin helhet med klänning, blommor och ett eventuellt bröllopstema, så fundera på vad som passar just dig. Romantiskt, klassiskt, bohemiskt, art deco? Försök att sätta ord på dina tankar, det underlättar i sökandet av referensmaterial. Ju tydligare du kan beskriva dina önskemål och tankar, desto enklare är det såklart för din stylist att uppfylla dina förhoppningar

Hitta rätt stylist

Att boka hår- och makeupartist till bröllopet kan vara en utmaning, och en situation som är ovan för de flesta. Men det lönar sig att göra ordentlig research. Det är givetvis viktigt att hitta någon som kan sin sak, men gärna också någon som delar ditt tycke och smak. Det är även av stor vikt att ni får en fin personkemi eftersom ni ska spendera flera timmar tillsammans på bröllopsdagen. Du behöver inte ha en glasklar bild av hur du ska se ut, det kommer man ofta fram till tillsammans, men att veta vad man gillar och inte är en bra start. Att sedan låta proffsen komma med sina tankar och idéer brukar ge en bra synergi. I jakten på rätt stylist kan det vara en bra start att höra sig för bland vänner som redan gift sig. Är det någon av dem som du tyckte var extra vacker som brud?

Tänk praktiskt och tidlöst

Utöver att du ska trivas och känna dig vacker som en dag så är det även viktigt att tänka praktiskt, och det är smart att fundera över sina förutsättningar innan man bestämmer sig för vilken väg man ska gå. Har du till exempel ett hår som väldigt lätt hänger ut sig bör du kanske denna dag överväga att ha håret uppsatt istället för utsläppt. Och att experimentera med sin makeup kan vara jättekul, men bröllopsdagen brukar inte vara rätt dag att ta ut svängarna på. Det kan snarare vara värt att tänka mer tidlöst och välja något man känner sig bekväm i.

Prova looken innan dagen D

Tar du hjälp är det alltid att rekommendera att boka en testomgång så att du och din stylist i lugn och ro kan diskutera hur ni ska göra. Du får då möjlighet att känna efter om det du tänkt dig faktiskt känns bra, eller om det behövs justeringar. Stylisten/makeupartisten får då också chansen att bekanta sig med ditt hår och din hud, vilket underlättar valet av look och produkter. Väljer du att styla dig själv så är det självklart också en bra idé att prova ut stilen ordentligt innan det är skarpt läge.

Wedsly Wedding Magazine -0126
Foto: Grace loves lace

Undvik stress – planera ordentligt

När den stora dagen är kommen är det viktigt att se till att ha en bra planering och tillräckligt med tid. Att göra en snygg makeup och uppsättning kan gå fort, men att få det att hålla tar oftast längre tid. Timmarna i sminkstolen är dessutom den perfekta uppladdningen för livets fest, så se till att njuta av varenda sekund. Tänk också på att införskaffa ett litet påbättringskit, som bör innehålla ett transparent puder, det du har på läpparna, hårspray och några extra hårnålar. Ett sista tips är att avsätta några minuter i sminkstolen även för den blivande brudgummen – en snabb polering är bra för både självkänslan och bröllopsfotografierna.

-0127 Wedsly Wedding Magazine VÄGEN
TILL DEN PERFEKTA BRÖLLOPSLOOKEN

Kontrasten mellan stilrent och couture

Kjolar och överdelar i delikata textilier, som faller graciöst och framhäver mjuka rörelser och ett skirt flöde = Kate Halfpennys signum. Halfpenny är bruden som är bekväm med vuxen glamour och romantik. En meningsfull betydelse och del i Kates design är att väva samman olika stilelement, både klänningar, delar och byxdressar i väl valda material som t.ex. organza, siden, paljetter och satin.

Halfpenny London

En trädgård av inspiration

Är du en dagdrömmare som står på stjärnstof f och drömmer om sommar? En sångfågel på en gren i romantisk flora, galen i kärlek, eller en konstnär som andas luft på atlantis? 20 år bak i tiden var modet för bruden fortfarande traditionellt, med lite utrymme för att uttrycka personlig stil. Hennes design idag fängslar olika stilepoker, med exklusiva material, som får bruden att känna sig säker i sig själv. De olika stilarna i hennes kreationer är grunden för Kates kreativa utlopp – att själv få definiera och uttrycka sin egen stil. Och det är en hel ensemble av iögonfallande, och vackra stycken att välja från!

Wedsly Wedding Magazine -0128

Självsäker, bortskämd Half och älskad

Varje klädstycke är en fest och hyllning för kreativitet, och innovation. Kate väver samman en stor skicklighet i sin design, och sammanflätar vintage med moderna klassiker. Känslan som hon önskar drapera, och förmedla vidare i sina kreationer, är utrymmet att vare sitt bästa jag och känna sig bekväm med att uttrycka det! Det bjuder in till en cool brud, som tar sin plats. En mångsidighet som är stilorienterad och utbytbar, och inte minst bekväm och kärleksfull.

Take a walk on the bright side

Flyg till månen, med böljande byxdressar och kjolar i genomskinlig tyll. Lager på lager i symbios med nutid och dåtid, lugn och rymd. Kate för ihop det förflutna, och låter vår tids dörrar stå på glänt. Fyll upp ett stort glas vatten, och gå på en promenad genom tidsepokerna, med Kate Halfpenny.

Barnsligt skicklig

Hennes senaste kollektion, The Air That We Breathe, är en samling av klänningar och tvådelade plagg. Ett skickligt hantverk, och grafiska linjer i kombination med flytande och omtänksamma tyger. Totalt 16 försiktigt, och vackert utformade mönster och delar, som är uppkallade efter platser i London. Varje stycke har sin charm och är varsamt framtagna med fina och ytbehandlade tyger – allt för att säkerställa kvalitet, och förbereda inför ett och annat fläckmisstag..

-0129 Wedsly Wedding Magazine

Med checklistan vet exakt vad du ska göra och när

-0131

Foto: Weddingsbymalin

Fler och fler väljer bort den traditionella bröllopstårtan och satsar på en alternativ efterrätt till bröllopet istället. Det finns massor av roliga desserter att välja mellan som är minst lika goda och vackra som en tårta, och som kanske passar bättre på just er fest. Här är några av dem.

1. Chokladfontän

Chokladfontäner går att hyra, och är ett roligt och lekfullt inslag på festen. Duka upp en dignande buffé av frukt, bär, marshmallows och kex och låt gästerna doppa som de vill.

2. Praliner

Lyxiga chokladpraliner uppskattas av de allra flesta och passar perfekt till kaffet efter middagen. Servera dem gärna med en god avec.

3. Glass

En härlig glassbuffé med strössel, olika toppings, bägare och strutar kommer garanterat att uppskattas av era gäster, och kan se väldigt härligt ut om det presenteras snyggt. Det är också lätt att erbjuda sorbet och andra mjölkfria alternativ för eventuella allergiker och veganer.

4. Cake pops

Cake pops har varit trendiga länge, vilket inte är så konstigt eftersom de är så roliga och fina. De är inte svåra att göra själv, men vill man göra det lite enklare för sig som hemmabagare så rekommenderar vi cake balls, en stående variant av cake pops. Det går även att beställa cake pops hos många konditorier.

Wedsly Wedding Magazine -0132

5. Macarons

Den här lilla franska läckerheten passar utmärk på bröllop med sin vackra pastellfärg, sin frasigt sega konsistens och sin lena mandelsmak. Lägg upp dem vackert på fat eller ställ dem på en tårtställning.

6. Godis

De flesta älskar godis, och det går alldeles utmärkt att duka fram en vacker buffé av sötsaker antingen i små fina påsar eller i vackra glasskålar och burkar efter middagen. För ett effektfullt estetiskt resultat satsar ni på godis i färger som matchar ert bröllopstema.

ALTERNATIV TILL BRÖLLOPSTÅRTA

7. Cupcakes

Idag går det att beställa bröllopsdekorerade cupcakes i alla möjliga kreativa utformningar, och de är lika goda som de är vackra att titta på. Om ni ställer dem på ett kakfat som har flera våningar kommer det dessutom att likna en tårta gjord av massa småtårtor.

-0133 Wedsly Wedding Magazine

EXPERTERNA TALAR

AG CATERING

Varför ska man välja catering till bröllopet?

Cateringföretag har oftast större och bredare utbud jämfört med andra alternativ. Ett cateringföretag är inte bundet till tid och plats. Därför kan paret skapa ett skräddarsytt koncept baserat på sina önskemål och villkor. Vissa cateringföretag har egen lokal men de kan även samarbeta med andra lokaler och aktörer. Som vi brukar säga begreppet ”take it or leave it” existerar inte hos oss.

När är det vanligast att man vill ha catering till sitt bröllop?

Val av cateringföretag passar de som vill vara delaktiga i processen. De som är medvetna om hur deras bröllop ska utformas. Hos cateringföretag har man friare händer att plocka de tjänster eller bitar av ansvaret som man själv önskar. Man är inte tvungen att köpa ett paket som inte passar sin stil och idéer. Väljer man ett cateringföretag för sin bröllopsfest så vet man att festen, maten, dekorationen, bilderna, filmen och helheten blir väldigt unik.

Vad ska man tänka på när man väljer cateringföretag?

Man skall absolut leta efter ett cateringföretag med erfarenhet och med en seriös verksamhet. Gör en ordentlig research om kvalitet, erfarenhet, servicekänsla och framför allt samla information från gamla kunder, både nöjda och missnöjda. Det räcker inte att ett cateringföretag har fina bilder på sin hemsida eller sociala medier. De måste kunna leverera samma kvalitet i verkligheten som på bilderna.

Vad kostar det?

Det fina med ett cateringföretag är att man själv kan styra kostnader efter sin budget. Återigen behöver man inte betala pengar för saker man inte vill ha eller inte gillar. Därför är det viktigt att veta vad man har för budget för då är det lättare att skräddarsy festen efter de förutsättningar som finns.

Vilka är de populäraste rätterna till bröllop?

Det är en väldigt svår fråga för att folk har varierande smak, samt om det är tre rätters eller buffé. Men om jag måste välja en då är det skagenröra på toast. Även om det betraktas som förrätt älskar alla den och funkar i alla lägen. Till huvudrätt är det grillat kött med rödvinssås och potatis, vilket gör alla gäster mätta och belåtna. Till sist men inte minst en pannacotta med hallonsås till efterätt. Vi får inte glömma bort att idag har det blivit väldigt populärt och vanligt med vegetariska rätter på bröllopsfesten. Man kan tillaga väldigt fina maträtter med Oumph som protein.

Berätta om ett udda och roligt bröllop som ni arrangerat?

För några år sedan fick vi äran att anordna ett bröllop för ett par som bodde i en stuga utanför Göteborg mitt i skogen. Det var flerrätters middag med både kött och seafood, kallt och varmt. Vi kunde förberedda väldigt lite av maten i förväg. Därför blev vi tvungen att skapa ett mobil kök och köra genom skogen fram till stugan. Det var en fantastisk och lyckad kväll. Paret var supernöjda, kvällen blev precis som de hade drömt om.

Har du något roligt bröllopsminne?

Varje bröllopsfest är unik och rolig. Den ena är inte den andra lik. Därför är det otroligt spännande och utmanande varje gång man ordnar en bröllopsfest. De roligaste stunderna är oftast i samband med att folk håller tal. När tårar rinner med blandning av felsägning i talen eller att folk dansar och sjunger. Men min favoritstund är när brudparet kramar dig och är otroligt tacksamma för ditt engagemang och för hela arrangemanget. Just i den stunden är jag supernöjd och glad att vi har lyckats med vårt arbete.

Vilka är dina 3 bästa bröllopstips?

1. Ha en klar bild för er hur ni vill ha ert bröllop och håll fast vi den.

2. Sätt en budget med några tusenlappar plus och minus. Tumma inte på gränserna vad gäller pengar för att det kan skena iväg ordentligt.

3. Gör en ordentlig bakgrundscheck på alla leverantörer som vi skall anlita.

EXPERTERNA TALAR

SWEET PRINTERY

Vilka olika trycksaker finns för bröllop?

Det finns många olika trycksaker som man kan välja att ha när man ska gifta sig; save the date kort, inbjudningskort, vigselprogram, festprogram, menyer, bordsplaceringskartor, placeringskort, bordsnummer, tackkort, eventuellt matchande skyltar, tryck på kuvert, klistermärken, kuvertförslutare m.m

Det finns många ställen som säljer trycksaker, vad bör man tänka på när man väljer?

Jag brukar alltid rekommendera brudpar att lista alla de trycksaker de har tänkt ha till sitt bröllop innan de beställer save the date kort eller inbjudningskort. Det är för att man ska se till att den leverantör man väljer har, eller kan ordna, alla de produkter man vill ha. Ofta vill man ju att det ska matcha hela vägen.

Har du några andra tips till brudparen gällande trycksaker?

Jag har några tips som jag brukar skicka med brudparen, både ur hållbarhetsaspekt och för att det kan spara på bröllopsbudgeten! Gör klart gästlistan innan ni beställer trycksaker och beställ exakt antal, möjligtvis ett extra som man kan ha att spara. När det kommer till vigselprogram så behöver man inte ha ett till varje gäst, det brukar kännas naturligt att dela med den man kom med. Fler tips till trycksaker hittar ni på sweetprintery.se

Wedsly Wedding Magazine -0136

Skaparna bakom bröllopsföretaget Bon Viola är vi, Anna Bondarevsky och Alicia Svedberg. Med våra många års erfarenhet i branschen fortsätter kärleken och passionen för yrket att växa! Att få ha möjligheten att stå med ena foten i designvärlden och den andra i projektledning är något vi älskar.

Vi får energi av att skapa vackra ting; allt ifrån vildvuxna blomsterarrangemang till helhetsmiljöer som tagna ur en film och samtidigt får vi projektleda och koordinera från början till slut. Vi hjälper er med allt som hör bröllopsplaneringen till och vårt mål är att skapa en röd tråd genom allt, skräddarsytt efter brudparets önskningar och visioner. Varmt välkomna att besöka vår hemsida www.bonviola.se eller vår instagram @bon.viola

För kontakt; maila oss på info@bonviola.se

Foto av: 2Brides

-0137 Wedsly Wedding Magazine
b r ö l l o p s k o o r d i n e r i n g o c h d e s i g n

En magisk plats ett stenkast från Stockholm

Aldrig är Körunda så vackert som när de har bröllopsfest

Gästerna glittrar ikapp. Familj och vänner är stolta så det pyser ur kostymer och klänningar. Brudparet kan äntligen slappna av och njuta av sin allra första dag som gifta fylld med glädjetårar och genomtänkta tal. Vällagad mat från duktiga kockar och service som flyter på utan att störa. Hyr hela Körunda till ert bröllop och ha full tillgång till matsal, bar och all den service som kan tänkas behövas. Era gäster bor bekvämt med stil i något av våra 51 rum med 102 bäddar och ligger endast minuter bort i samma byggnad. Körunda ligger omgiven av en sjö och skog endast 35 minuter från Stockholm nära Nynäshamn. En historisk miljö för moderna människor. Utanför dörren kan ni njuta av landskapet och dess omnejd med skogsvandringar, löpspår, golf eller varför inte en vedeldad bastuflotte-tur!

Wedsly Wedding Magazine -0138

Foto: Weddingsbymalin

Sommarbröllop

Sommaren bjuder på härligt väder, vacker grönska, ljuvliga blommor och ljusa kvällar.

Så klart att ni vill gifta er då. Vill ni ha vigseln i kyrkan eller på vår altan i ekdalen vid sjön?

Blir första bröllopsskålen utomhus på vår solsida? Hur önskar ni att ert sommarbröllop ska ramas in? Vi kommer göra allt för att få er stora dag så fin det bara går. Inklusive att be till vädergudarna.

Höstbröllop

Vill ni säga ja samtidigt som färgerna på löven runt omkring exploderar? Det är något alldeles extra med ljuset och nyanserna på hösten. Körunda bjuder på många vackra platser i höstens färger till ert bröllopsfoto. Middagen blir med fördel säsongsbetonad. På kvällen kan ni ge ert allt på dansgolvet och sedan ta en paus och svalka er på terrassen.

Vinterbröllop

Finns det något mer romantiskt än när det snöar? Ett gnistrande landskap, eldkorgar som sprakar, snöflingor som sakta faller ner, iskristaller i träden – ett bröllop hämtat ur en saga. Vi kan inte lova er dessa väderförutsättningar. Men Körunda lovar att göra ert bröllop till en glimrande vinterfest hos oss på Körunda.

Säg ja till varandra på Körunda

En härlig fest väntar med kärleken, familj & vänner. Låt känslorna styra, det är Er dag och er bröllopsfest! Vi har haft äran att dela glädjen med oerhört många par som bestämt sig för att gå genom livet tillsammans.

Vårbröllop

Planera och förbered ert bröllop under årets mörkaste tid. Lagom till solens återkomst bjuder ni vännerna på en kärleksfylld fest för att fira ert framtida liv tillsammans. Årstiden

för nystart passar utmärkt att börja som äkta makar. Frossa i primörer, vårblommor och friska skira nyanser på Körunda.

-0139 Wedsly Wedding Magazine

LINNEA’S TÅRTOR

Hur lång tid tar det att baka en bröllopstårta?

Det beror helt på vad brudparet önskar sig. Den största delen av tiden går till planering, skiss och konsultation. När jag vet alla detaljer så går det hyfsat snabbt att baka själva tårtan. Det praktiska, så som att alla fyllningar måste sätta sig innan montering. När jag dekorerar måste tårtan vara frusen för att glazen eller sprayen ska sätta sig. Det tar några dagar att förbereda en tårta. Men fördelen med att tårtan måste vara fryst är att man kan förbereda upp till två månader i förväg och bara förvara den inpackad i frysen utan att den tappar smak.

Vilka är de rådande bröllopstårtstrenderna?

Jag skulle nog säga att en klassisk vit tårta vinner. Idag finns det många olika tekniker och designer på tårtor, allt från amerikanskt till franskt eller svenskt, och blommor till det funkar alltid. Men en vit våningstårta är nog den första bilden många får upp när de tänker på bröllopstårta.

Vilka smaker och stilar är populärast till bröllop?

De flesta önskar sommarsmaker, då många gifter sig på sommaren. Fräscha och syrliga bär såsom jordgubbar, hallon och björnbär eller annat som är i säsong och gärna närodlat lockar många. Hemma har vi mycket bär i vår trädgård som jag använder i tårtorna.

Wedsly Wedding Magazine -0140

Hur levereras tårtan och hur serverar man den?

Tårtan kan levereras helmonterad eller delmonterad. Jag har alltid levererat en tårta delmonterad när det ska vara en våningstårta. Detta med leveransen kan vara lite knepigt, men jag ser alltid till att jag har alla kontaktuppgifter till den som jag ska leverera tårtan till så att det inte kommer några frågor på vägen. Jag frågar alltid om det finns plats i kyl, men det är sällan någon har en så pass stor kyl så den rymmer hela tårtan. Eftersom jag dekorerar mina tårtor frysta så tar det några timmar för den innan den tinar, så allt handlar om tajming för att tårtan ska vara i bästa möjliga konsistens när den serveras.

FRÄSCHA & SYRLIGA TÅROR ÄR POPULÄRA

Finns det några budgetalternativ?

Vad kostar det?

Det beror helt på vad brudparet önskar sig och hur stor tårtan ska vara. De flesta som gör bröllopstårtor brukar räkna per bit. Nu har råvarupriserna stigit, så många har därmed också höjt sina priser. Men jag har valt att inte göra det, eftersom jag hellre vill ha fler kunder och fortsätta visa att det jag gör är av god kvalité. Risken finns att man “skrämmer” bort kunderna med priset. Tänk på andra utgifter såsom blommor och frakt, det brukar inte ingå i tårtbitspriset men jag brukar inte ta så mycket extra för det. Kortfattat så beror detta från tårtleverantör till tårtleverantör och det är alltid bra att jämföra.

Både ja och nej. Att pruta på en bröllopstårta som någon bakat, designat och lagt ned mycket tid på är ingen bra idé. Det man kan göra istället är att diskutera smak och kanske något mindre/enklare dekoration på tårtan. Om man har Champagne i tårtan blir det dyrare, men det finns otroligt många andra smaker som också lockar i tårtor. Då kommer man ner lite i pris. Annars får man tyvärr gå till ett ställe som gör massproducerade tårtor vilket jag inte rekommenderar. Där finns inte lika stor möjlighet att påverka designen eller smak. Jag har flera olika smaker som brudparen kan välja på, men om de hellre vill kan de också komma med sina egna tankar kring smak. Den möjligheten finns inte om man väljer någon som gör massproduktion.

-0141 Wedsly Wedding Magazine

SVENSKA KYRKAN

Michael Andersson är präst i Husie församling och hans kollega Hanna Malmqvist är präst i S:t Johannes församling, bägge två arbetar i Svenska kyrkan i Malmö. Tillsammans svarar de på de vanligaste frågorna som par i giftastankar brukar ställa.

Vad kan man styra respektive inte styra i en kyrklig vigsel?

Mer än vad man tror! Till exempel in- och utgångsmusik, solosång, psalmer, vilket bibelord som ska läsas. Man kan formulera sina egna löftesord eller låta prästen förestava dem. Det går bra att ha någon diktläsning eller liknande. Prästen och det blivande brudparet brukar träffas innan vigseln och gå igenom ordningen tillsammans. Då får prästen också en aning om vilka paret är. Det man inte kan styra är de inledande orden av prästen som lite grann ramar in vigseln och ger en kyrkans bild av äktenskapet, frågorna om man vill gifta sig ingår, liksom bön över ringen eller ringarna, löftena makarna ger varandra och att dela glädje och sorg ”tills döden skiljer oss åt”, ringväxlingen, tillkännagivandet att paret ingått äktenskap, förbön (en bön för paret och deras äktenskap), bönen Vår Fader, vigseltal (utifrån det samtal prästen och paret haft innan vigseln) samt välsignelsen.

Wedsly Wedding Magazine -0142

Måste det vara just två psalmer under vigseln och får man välja dessa fritt?

Minst två psalmer ingår i vigselgudstjänsten, och de får man välja när man träffar prästen och samtalar om vigseln.

Kan en präst viga brudparet på annan plats än i kyrkan?

Absolut! Det är upp till prästen om det funkar på någon annan plats, men det brukar sällan vara några problem. Ofta finns det en policy kring detta i den enskilda församlingen. Kolla med din församling!

Vem kan gifta sig i kyrkan och vad kostar det?

Alla par som har ansökt om och fått en godkänd hindersprövning av Skatteverket och där minst en är medlem i Svenska kyrkan. Vigslar bekostas av medlemsavgifter, alltså tas ingen särskild avgift ut för en vigsel. Präst, musiker, vaktmästare och kyrka ingår. Vill brudparet engagera sångsolister och extra musiker så tillkommer den kostnaden så klart.

EXPERTERNA TALAR

Foto: Magnus Aronsson

V ad är dina tips för en så pass bra vigsel som möjligt?

Kom ihåg varför ni är där! Det är lätt att fara iväg i en massa måsten med fest, kläder och fotografering. Lyssna på och ta hjälp av präst och musiker som har erfarenhet av vigslar och som vet vad som brukar bli bra.

Ta till vara möjligheten att berätta lite och prata om relationen hos prästen – det brukar vara uppskattat och ger ett fint underlag till prästens vigseltal. Mitt i all stress, som det kan vara ibland vid vigslar, kom ihåg att det unika och vackra med just den här vigseln, är att det är ni två som har funnit varandra!

-0143 Wedsly Wedding Magazine

FÖRLOVNING VIGSELRINGAR

&

DRAGARBRUNNSGATAN 37, UPPSALA WWW.ATLASGULD.SE

DÅ OCH NU

MORGONGÅVA

Morgongåva är ett klassiskt inslag vid ett bröllop som idag går ut på att ge sin partner en vacker present. Men förr i tiden så var det en gåva frun fick antingen på bröllopsmorgonen eller bröllopsnatten som skulle trygga hennes ekonomi om mannen skulle gå bort före henne. Rika män kunde vara väldigt frikostiga med gåvan och till slut stiftades det lagar kring hur och när hustrun

Våga tänka personligt

Gåvan som uppskattas allra mest är enligt många den personliga gåvan som det ligger tanke bakom. Du kan exempelvis anlita en proffsfotograf som tar sensuella och vackra boudoir-bilder på dig själv att ge bort i morgongåva, eller varför inte en romantisk parfotografering? Om din partner är en riktig läslus så kan du försöka hitta förstautgåvorna av din partners favoritförfattares böcker och ge bort.

D.I.Y – ta saken i egna händer

En bröllopsgåva som verkligen sätter en personlig prägel är en hemmagjord sådan. Kanske är du väldigt duktig på att sjunga och spela gitarr? Väck då din partner på bröllopsmorgonen till tonerna av er absoluta favoritlåt framförd av ingen mindre än du själv. Det kommer garanterat att gå hem och uppskattas väldigt mycket. Eller är du mer av en författare? Skriv då en poetisk dikt eller novell om första gången du och din partner träffades och hur det kändes att ha hittat ”The one”.

hade rätt till sin gåva. Under en tid hade bara barnlösa änkor rätt till sin morgongåva. Men när lagen om att änkorna skulle ärva mannens hela arv om inte barn fanns med i bilden så avskaffades den. På 1700-talet var den vanligaste morgongåvan en berlock med mannens avklippta lock i. Här får ni några tips på kreativa och moderna varianter på en uråldrig tradition

Unika smycken

Smycken är en väldigt klassisk morgongåva och den vanligaste gåvan att ge bort på bröllopsmorgonen. Vill du sätta din alldeles egna prägel på smycket? Köp ett berlock i guld eller silver och köp till små hängen som var och en representerar ert liv tillsammans. Kanske varandras initialer, ett vackert hjärta eller era månadsstenar.

Gör det till ett äventyr

Älskar du och din partner roliga lekar och utmaningar? Gör morgongåvan till ett riktigt äventyr med en väl gömd gåva som din partner får leta efter med hjälp av en skattkarta och finurliga ledtrådar. En garanterat härlig och lekfull twist på den klassiska gåvan. Ett litet extratips är att du skriver en fin komplimang till din partner på varje gömställe.

-0145 Wedsly Wedding Magazine

BOOSTA HUDEN INIFRÅN

Hur vår hud beter sig och åldras beror mest på våra gener, men forskarna är överens om att vår livsstil också spelar in. Här går vi igenom några livsmedel som kan vara bra att lägga till inför bröllopet för att få till maximal glow och lyster! Det viktigaste av allt är att du får i dig en varierad och bra kost, för generellt kan man säga att det som är bra för hälsan är även bra för huden. Men vill du boosta huden lite extra finns det några livsmedel du kan prova att äta lite mer av inför bröllopet.

1. Fet fisk och skaldjur

Fet fisk, som exempelvis lax, är rik på omega 3, som dämpar inflammation i kroppen och därför bidrar till en lenare, mer återfuktad hud. Man kan säga att omega 3 smörjer huden inifrån och gör den mer elastisk. Det finns dessutom studier som pekar mot att omega 3-fettsyror kan lindra psoriasis, även om det krävs mer forskning för att dra några definitiva slutsatser. Fisk innehåller dessutom vitamin E, vitamin B och zink.

Nötter innehåller vitamin A, som är en kraftfull antioxidant, och antioxidanter har dokumenterad effekt på hudens förnyelseprocess och utseende, Valnötter innehåller dessutom antioxidanten selen, som hindrar cellerna från att åldras i förtid.

Det är visserligen inte särskilt vanligt med att ha C-vitaminbrist i Sverige idag, men om du vill vara säker på att täcka dagsbehovet är brysselkål ett bra val. C-vitamin skyddar, precis som A-vitamin, mot oxidativ stress, och dessutom hjälper det kroppen att bilda kollagen som är det som gör huden smidig och fast.

Solrosfrön är gott att strö över exempelvis sallad eller gröt, och är en bra källa till E-vitamin. Vitamin E är en antioxidant som motverkar fria radikaler i huden, hjälper den att stå emot solen och det finns till och med studier som visar att det kan hjälpa mot eksem.

5. Avokado

Avokado innehåller massor av bra ämnen som hjälper till att hålla huden mjuk och frisk, och som dessutom är bra för håret. Bland annat innehåller den omega 6, omega 9, betakaroten, vitamin C och vitamin E. Kaliumhalten är dessutom hög, vilket är bra för blodtrycket och musklerna.

Morötter är rika på betakaroten, ett ämne som kroppen kan omvandla till A-vitamin. Dessutom får du en snyggare solbränna om du äter mycket morötter.

Wedsly Wedding Magazine -0146
2. Nötter 3. Brysselkål 4. Solrosfrön 6. Morötter

Kärlek i Guld

Elina 0,30 ct Vitguld 16 990:Lo 0,14 ct Rödguld 13 030:- Melina 0,20 ct Rödguld 11 970:-
Emmy 0,45 ct Rödguld 26 970:HALMSTAD Viktoriagatan 5, 035-12 09 22 HALLARNA Prästvägen 1, 035-21 02 44 smycka.se
fr. 9 900:-

HÅLL KOSTNADERNA NERE FÖR BRÖLLOPET

Att börja prata om bröllopsbudgeten kan tyckas vara en inspirationslös humörsänkare men ju förr ni gör det desto bättre. Den första impulsen är att tänka stort och bjuda in alla – men även om tanken är rätt så är det klokt att begränsa sig, om inte annat så för att få plats i festlokalen. Och ju fler ni bjuder, desto mer kostar det. Det första rådet är att börja med bröllopsplaneringen i god tid. Är ni ute i tolv månader i förväg blir det lättare att hitta en bra festlokal, den bästa bröllopsfotografen och har ni en tajt budget hinner ni både fundera och titta runt efter alternativa lösningar. Med konto i Wedsly får ni automatiskt bröllopsplaneringen utspridd på en tidslinje med rekommendationer vad ni bör göra nu – och vad som kan vänta.

Först: Måste ni gifta er på en lördag? Sommarbröllop är härliga. Dagarna är långa, temperaturen är skön och kanske ni kan ha middag och fest under bar himmel? Samtidigt är sommaren, från maj till augusti, också högsäsong för bröllop. Hälften av alla bröllop äger rum under dessa månader och de flesta väljer att gifta sig på en lördag. Så kan ni tänka er att gifta er en annan veckodag – eller en månad under ”lågsäsong” –finns plötsligt fler alternativ och kanske till och med möjligheten att kunna pressa priset för festlokal och catering.

Hur många blir ni?

En bröllopsbudget består av många poster. En av de största brukar vara bröllopsmiddagen. Vill ni bjuda 80 gäster på mat och ni har ett kuvertpris på 400 kr per person så har ni en kostnadspost på 32 000 kr. Sedan tillkommer bubbel till brudskålen, tårta och vickning. Säg att ni bjuder in färre gäster så kan ni spara mer än tiotusen kronor bara på maten.

Köpa eller hyra klänning?

När man gifter sig vill man vara finklädd men ”something old, something new, something borrowed, something blue” kanske ändå är rätt väg att gå? Visst är det fint att låta sy upp sin egen brudklänning men i tider av klimatmedvetenhet väljer många att låna eller hyra den. Samma sak gäller för brudgummens finkläder. Att köpa kostar mer och många gånger använder man bara dessa kläder en gång. Är det värt det? Att hyra kostar mindre vilket kan hjälpa er att hålla bröllopsbudgeten nere.

Checklista med översikt

Vi har talat om mat och kläder men

Checklistan inför bröllopet har förstås många fler poster. Stora som små. Porto för inbjudningar, kostnader för blommor, vigselringar och underkläder. Var och hur ska ni förresten bo under bröllopsnatten?

Mysiga lilla dubbelrummet eller bästa bröllopssviten? Tar ni sedan smekmånad direkt och vart ska ni då åka? Allt, ligger med på Wedslys Checklista, allt för att ni ska kunna tänka efter – före – och kunna överblicka hur ni får ut mesta möjliga av er bröllopsbudget.

Wedsly Wedding Magazine -0150

Fråga alltid oss först. Det lönar sig!

Sitt i lugn och ro och välj era ringar i våra uppskattade förlovningsvigselrum. Stort utbud av ringar från bland annat Schalins, T.C.O.L och Guldbolaget samt egen design & tillverkning.

DET ÄR INTE LÅNGT TILL KUNGSÖR!

HÅLL GLÖDEN VID LIV

Hur håller man den där sprakande gnistan mellan er i liv när förälskelsefasen börjat att ebba ut? Många par kan finna det svårt att behålla den glöden man kände i början av förhållandet i takt med att tiden går. Givetvis kan inte alltid gnistan finnas där och en relation likaså som livet har sina upp och nedgångar. Dock går det, som med allt annat, att aktivt jobba på ett förhållande och att tillsammans finna vägen tillbaka till den där gnistan. Här nedanför får ni tips och råd hur ni med enkla steg kan fördjupa er i er relation och hur ni hittar tillbaka till den flammande dynamiken mellan er.

Eye gazing

Ögonen är själens spegel som det så vackert brukar sägas. Eye gazing är ett sätt för oss människor att kommunicera utan ord och det anses ha ett stort inflytande på våra sociala beteenden. Genom ögonen så skickar vi både medvetna och omedvetna signaler till varandra och det är därför det är så spännande med att våga titta in någon djupt i ögonen, då får man en kontakt som inte kan jämföras med verbal kommunikation. Om ni vill testa Eye gazing så börja med att sätta er mitt emot varandra, gärna så bekvämt som möjligt. Ställ klockan på två minuter och sitt sedan stilla och andas lugnt medan ni tittar varandra i ögonen. Uppmärksamma färgen på den andres ögon och om ögonen på något vis förändras när personen tex skrattar. Upprepa gärna och ofta!

Förtroendelekar

Vill ni hålla glöden vid liv och samtidigt bygga upp er tillit till varandra så är förtroendeskapande lekar ett väldigt bra, roligt och lekfullt sätt att finna tillbaka till varandra på det sexuella men också till det emotionella planet. Ni kan till exempel testa att binda varandra med rep eller handklovar och på det sättet blotta de känslorna för er partner som kanske annars inte kommer fram. En annan spännande lek är att utforska varandras kroppar med ögonbindel

på för att höja alla andra sinnen än just synen. Sist men inte minst så är förtroendeskapande lekar ett nästintill

outtömligt ämne och det är du och din partner som tillsammans väljer vad som känns spännande, triggande och härligt

för er. Leken handlar om att ni ska njuta av varandra och inte känna någon press.

Ta på varandra utanför

sovrummet

Beröring är väldigt viktigt för oss människor och många forskare menar på att det faktiskt är ett behov och ett

måste för kroppen att få fysisk beröring på samma sätt som att det är viktigt att äta och att sova. Utan kroppskontakt riskerar vi att bli deprimerade och sjuka. Faktum är att beröring hjälper dig att stärka immunförsvaret, sänker blodtrycket och kan lindra smärta. Många kan uppleva att dom har lätt till sexuell beröring men svårare för den vardagliga

kroppskontakten som är minst lika viktig — speciellt i ett förhållande. Våga ta på varandra mer! Håll varandra i handen, luta er mot varandra och dela långa

kramar och kyssar för att stärka er själva och er relation.

-0157 Wedsly Wedding Magazine

VIDEOGRAFEN JANI JOKINEN PÅ ANDEOX HAR ORDET

Min resa i bröllopsvärlden inleddes sommaren 2004 när jag filmade mitt första bröllop. Sedan dess har jag levererat filmer till mängder av bröllopspar. Er bröllopsdag är ett av de största ögonblicken i livet, så varför inte föreviga den? Det bästa jag vet är att se paren skina upp när de får se den färdiga produkten. När jag skapar filmer, så är en av de viktigaste aspekterna att känslan jag vill förmedla är fångad. Paret ska nästan förflyttas i tid och rum, tillbaka till platsen där det vackra ägde rum. Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord. Vad kan då förmedlas med en film, där varje sekund består av 25 bilder? Med dagens teknik får man knivskarpa filmer, och bra kvalitet på ljud – så det verkligen känns som om man är tillbaka i ögonblicket.

När ni bokar en videograf till ert bröllop finns det några viktiga punkter att ta med. För det första är det viktigt att ni hittar en videograf som kommer kunna återspegla er som par. Ni bör även tänka igenom noga vilka olika moment av bröllopsdagen som ni vill ha med. Vill ni bara föreviga vigseln, eller fånga hela dagen? Vissa par vill även filma förberedelserna som leder upp till ”the big final”. Det är viktigt att ni tillsammans går igenom de olika miljöerna som ni vill filma i. Vilken utrustning har videografen tillgång till? Vill ni till exempel ha drönarbilder? Vilka olika typer av mikrofoner kommer användas för att fånga upp ljudet? Vill ni kanske till och med live-sända bröllop? Allt detta erbjuder vi på AndeoX.

En fundering som många har är ifall man bör boka videograf och fotograf. I de flesta fall tycker jag att båda är en god idé. Då de kompletterar varandra, fotografen tar vackra bilder som man kan ha i ett album eller som tavlor i hemmet. Videografen i sin tur, skapar en film som låter er återuppleva dagen. Sen kan man ju även ladda upp delar av filmerna och bilderna på sociala medier så personer som inte kunde närvara får en glimt av er stora dag.

AndeoX är ett av de få bolagen i hela Sverige som filmar bröllop med äkta biokameror. Vi är också ett av de enda företagen som erbjuder möjligheten att få bröllopet direktsänt till en valfri streamingplattform. Efterarbetet och redigering tar mycket mer tid än folk tror. När det är gjort, så levererar vi filmen till paren i Full HD eller både Full HD och 4K, beroende på paket. Våra priser varierar beroende på följande: Hur länge ska vara på plats? Vilken upplösning som önskas, samt i vilken kvalité ljudet ska spelas in i? Men priserna hos oss börjar på 13.000kr.

Wedsly Wedding Magazine -0158
-0159 Wedsly Wedding Magazine

Att få ta hand om er bröllopsfest är en oerhörd ära för oss på Pieplows Restauranger. Att få ta hand om en av de viktigaste dagarna i ert liv och göra detta till en upplevelse som ni kommer att minnas för alltid. Hos oss hittar ni några av Malmös mest romantiska miljöer.

~ Årstiderna i Kockska huset med sitt romantiska renässanshus erbjuder allt från en intimare bröllopsmiddag i restaurangens privata valv till större bröllopsfester i dess ståtliga festvåning.

~ Dykeriet i Lomma med sin småstadscharm i gamla småbåtshamnen erbjuder en lite intimare bröllopsfest med underbar utsikt över Öresund.

~ Dockans Hamnkrog precis vid vattnet i småbåtshamnen erbjuder en havsnära miljö bara ett stenkast från Malmö centrum.

På själva dagen är det viktigt att alla detaljer stämmer. Vi nns därför med genom hela planeringen med allt från lokal till middag till de små detaljerna som att dukningen är på plats, blommor beställda, placeringen gjord, meny bestämd och dryckerna utvalda och provade. Härifrån tar vår erfarna och duktiga personal hand om detaljerna och er så att ni kan få en glädjefylld och minnesfylld kväll tillsammans med familj och vänner och börja ert äktenskaps första minnen.

www.pieplowsrestauranger.se

Vi har ca 8 000 kunder per år! Enkel och trygg bokning via telefon eller hemsidan. Hyr hur lite eller hur mycket Du vill!

FRÄSCHA GLAS – både finare normalglas och i sober kristall, TALLRIKAR – många snygga serier, BESTICK, PARTYTÄLT, GRILLAR, MÖBLER – stolar, stolsöverdrag, bord-avlånga-runda-ståbord, bardiskar med mera, DUKAR och SERVETTER i linne eller i papper, SERVERINGSARTIKLAR, KANDELABRAR och LJUSSTAKAR – bords- och golvmodeller i bland annat silver, mässing, vita, svarta, röda, ENTRÉSTOLPAR flera olika varianter, ENTRÉMATTOR – Röda och vita, KONSTVÄXTER – större och verklighetstrogna, PARTYPRYLAR

www.aladdinsuthyrning.se Ring oss om du har frågor! 08-664 2000
ETT AV NORRA EUROPAS BREDASTE SORTIMENT AV UTHYRNINGSARTIKLAR TILL LÅGA PRISER Beställ leverans/retur eller hämta själv/returnera själv – vi finns i början på Täby ca 15 min från Stockholm City
HELA HOTELLET bara för ER Blommenhof.se Nyköping +46(0)155-20 20 60 • info@blommenhof.se Allt i ett paket för bara 169 000 SEK Högkvalitativ syrisk mat i Malmö www.shamiatrestaurang.se

HAMPHOLMEN

Bröllop på egen ö i bohuslän

Bordsdekorationer, heliumballonger bågar, och mycket mer!

coolevents.se @coolevents.se

Aktiviteter för de små. Ansiktsmålning och ballongfigurer!

GIFTASTANKAR?

BRÖLLOP PÅ VÄRDSHUSET

Fler än 400 bröllop så ni ka lugnt förlita er på oss, vår personliga hjälp & rådgivning! Med lösningar för små & stora sällskap & plånböcker arrangerar vi bröllopsfester för upp till 150 personer. Även med vigseln på plats.

En av Stockholms största arrangörer för högtidsdagar –bröllop, födelsedagar, företagsevent & minnesstunder

VI ORDNAR ALLT INOM BALLONGDEKOR TILL ALLA TILLFÄLLEN!
W W W.EDSBACKA.NU 08 - 122 089 80 PAVILJONG FEST VÅNING TERR ASS VID EDSBERGS SLOTTSPARK

Hitta dina LEVERANTÖRER

Klickapå förföretagen tillattkomma hemsida

CATERING

AG Catering

Fredrik på landet

Melkerssons Mat & Event

Paus catering

Pembert & Company

Prime Catering

Rent a chef

Restaurang Variation

Segers Mat

Shamiat

DEKOR OCH FESTTILLBEHÖR

Aladdins Möbel och

Porslinsuthyrning

Borås Partyservice

Cool events

Dala Partytält

Den vackra festen

Dukat Till Fest

Events empire

EventSyd

Festservice Tre Gubbar

Final Touch Event

Fyrverkeri Design

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Skåne

Skåne

Uppland/Södermanland

Skåne

Skåne

Skåne

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Dalarna Online

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Skåne

Västergötaland

Västergötaland

Västergötaland

- - - - - -

Hyrtältet

DEKOR OCH FESTTILLBEHÖR

Hyrtoaletten

Hyrtältet

Porslinskabinettet

Projecta Event & Konferens

T S Äventyr

Royal Tent

Stolsoverdrag.se

Online

Västmanland

Uppland/Södermanland

Värmland/Västergötaland

Online

Uppland/Södermanland

Online

DRYCK

Oddbird

Oenoforos

Rent a bartender

Saturnus

Svenska Vinbolaget

Öl & Vin Magasinet

Online Online

Uppland/Södermanland

Online Online

Uppland/Södermanland

Pembert & Company Rent a bartender

FESTVÅNING

Angsholmen Rederi

Aronsborg

Axatorpsgården

Bergendal

Blommenhof Hotell

Brottby gård

Bårarps loge

Cocoonmeetings

Copperhill Mountain

Dykeriet i Lomma

Dömle Herrgård

Elfviks Herrgård

Edsbacka

Enebyhus

Enskede värdshus

Fjelldalens Slott

Fulltofta Slott Events

Freadals Gård

Fäladsgården

Frägsta Hälsingegård

G Swensons krog

Grillska Huset Restaurang

Hedenlunda Slott

Hedegårdens Stenlada

Humlesalen

Ivögården mat & vingård

Junibacken

Körunda Hotell

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Skåne

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Småland

Skåne

Jämtland

Skåne

Värmland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Östergötland

Uppland/Södermanland

Halmstad

Skåne

Västergötaland

Skåne

Hälsingland

Skåne

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Skåne

Uppland

Skåne

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Myrö Gård Cooperhill Mountain Lillegård Körunda

FESTVÅNING

Kanal Restaurangen

La Cuvée

Lilla Bjers

Lillegård

Lindholms Lada

Lyckholms restaurang

Malmöpalatset

Margareta Festvåning

Margretetorps Gästgifvaregård

Myrö Gård

Nyköpingshus | Slottskrogen

POs lada

Värdskapet i Väst

Västergötaland

Västergötaland

Gotland

Skåne

Västergötaland

Västergötaland

Skåne

Närke

Skåne

Närke

Uppland/Södermanland

Småland

Wedsly Wedding Magazine -0172
Stockeboda Starby Hotell

FESTVÅNING

Restaurang Pasha

Restaurang Asplund

Restaurang Rönnerdahls

Restaurang Stortorgskällaren

Ribersborgs Kallbadhus

River Restaurant on the pier

Skansen Lejonet

Sju Sjöar

Sjöfartshusets Festvåningar

Sjölyckan

Skansens Restauranger

Soten Sea Vision Rederi

Starby Hotell

Stenungsöns Kök

Stockeboda

Svarta Örnshuset

Svenska Bohuslinjen

Torups Gästgivaregård

Ullahills magasin

Uppsala Festsalonger

Villa Källhagen

Värdskap i Väst

Wapnö

Wiks Slott

Åh Stifts- och Konferensgård

Årstiderna

Äleby Gård

Överstens Festvåning

Värmland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Skåne

Västergötaland

Västergötaland

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Skåne

Uppland/Södermanland

Bohuslän

Östergötland

Västergötaland

Skåne

Halland

Västergötaland /Bohuslän

Halland

Skåne

Uppland

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Halland

Uppland

Västergötaland

Skåne

Uppland

Småland

FLORIST

Fete de fleurs

Forget me not

Gamla fabriken

Kreativa Blomster

Melody Flowers

My Flowers

Studio Flora Stockholm

Vackra bröllop

Fröken Klaras

Mikaela Schönning

Gamla fabriken

Västergötaland

Online

Uppland/Södermanland

Skåne

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Online

Weddingsbymalin

Wedsly Wedding Magazine -0174

FOTOGRAF & VIDEOGRAF UTGÅR IFRÅN:

AndeoX production *

Anna Maria Berg

Dawlson Photodesign

Evelyn Wallin Photography

Fotograf August Järpemo

Fotograf Cecilia Jägenmark

Fotograf Weddingsbymalin

Fotograf Malin Vinblad

Frida Fotografi

Frida Furberg

Herlin Production *

Jan Nordén

Johan Lindqvist Fotografi

Linda Otterstedt Photography

Martina Bergström Photography

Mickael Tannus Photography

Mikaela Schönning

Nadine Stokland

Noor fotografi film form

Svens Foto

True Nature Film *

Vassfjord foto & media

*Videograf

Östergötland

Skåne

Skåne

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Blekinge

Uppland/Södermanland

Gotland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Skåne

Skåne

Småland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Skåne

Halland

Skåne

Småland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

KLÄDER & KLÄNNINGAR

Bröllopsfabriken

Bröllopshuset

Brothers

Calmius éve

Dream Designs

Dreamwear Bridal

Högtidshuset

Jönköpings Brud & Festkläder

Little fairies

Ly Couture

Milagro

Östermalms frack och smoking

Ruths

Slipskungen

Svahns Bröllop och Festkläder

Tieroom

Weddingcastle

Jönköping

Östergötland

Online

Stockholm & Västergötland

Östergötland

Småland

Dalarna

Småland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Västmanland

Online

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

KONDITOR

Ankans Tårtverkstad

Chokladtanten

Leijon Stenugnsbageri & Konditori

Linnea’s

Singö choklad

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland - - - - - -

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

KOORDINATOR

Bon Viola

Eventy Eventplanner

Gillis Edman

Göteborgsbröllop

Lilly’s Delight

Passion of planning

Vester Design

Wedding by Eddie Love

Åre Fjällbröllop

KYRKA

Uppland/Södermanland

Sverige

Västergötaland

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Gästrikland

Skåne

Jämntland

Malmö Pastorat Skåne

Merljud

Showlighters Sweden

WKND Event

PRESENTER

Nahélie

Photohome

Upplevelse.com

RESOR

Uppland

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Online

Västergötaland

Online

Fieldwood Travel Skåne

SKÖNHET

Dental24express

Marbeli Event

Pili Of Art

Rosi’s Skönhetsinstitution

Studio idyll

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Halland

Uppland/Södermanland

Bohuslän

LJUD OCH LJUS

SMYCKEN

Af Risling / P.I.P Design

Albrekts Guld

Anghems Guld

Ateljé Bern

Atelje J & E

Atlas Guld

Au3 Design Oy

Balunz

Bröllopstider.se

Christian Guldsmed

David Butler

Ekoguld

Elegancify

Elindesign Jewellery

Etena Jewellery & design

FJM Sweden

GemArt Stockholm

Guld & Silversmide Halmstad

Guldbolaget

Guldfynd

Guldhuset

Guldmakeriet Söderköping

Guldshop Höganäs

Guldsmeden Manuel

Guldsmedera Karin & Sören

Guldsmedjan i Svedala

Guldsmedjan T Snarberg

Guldsmedjan Täby

Guldsmide by Lannerholt

Hallbergs Guld

Uppland/Södermanland

Rikstäckande

Halland

Skåne

Uppland/Södermanland

Uppland

Finland

Online

Online

Uppland/Södermanland

Skåne

Uppland/Södermanland

Online

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Halland

Rikstäckande

Rikstäckande

Västmanland

Uppland/Södermanland

Skåne

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Skåne

Småland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Rikstäckande

Huddinge Guldsmedja

Jemp Guld

Karin Larsson Rydén Jewellery

Kim Färm guldsmide

KJ Design

MK Juvel

Orrling jewellery

Peter Billsten Guldsmed

Rakel och Lea Smycken & Klockor

Ringbutiken Sverige

Ringholder

Smederna Lantz

Trångsund Smycken & Klockor

Tre Smeder

Vigsel och Design i Linköping

Vigselbutiken Sverige

Wissings Guld

Uppland/Södermanland

Västmanland

Uppland/Södermanland

Blekinge

Västergötaland

Skåne

Skåne

Skåne

Uppland/Södermanland - - - - -

Västergötaland

Online

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Östergötaland

Skåne

Östergötland

Kim Färm Guldsmide Gem Art Elin Design

TRANSPORT

East Coast Limo

Limo Helsingborg

Limokungen

Stockholmskusken

TRYCKSAKER

Grafisk Verkstad

Studio brandis

Sweet printery

Småland

Skåne

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Limo

Helsingborg

Online

Uppland/Södermanland

Online

Online

Loud Event

UTGÅR IFRÅN: UNDERHÅLLNING

360 Starbooth (fototjänst)

Choco Canel (dj)

Daniel Teixeira (livemusik)

Dansstudio Magic (dans)

Disco Company (dj)

Disco West (dj)

Dj akuten (dj)

Dj Christian Stjernström (dj)

Dj Hannes (dj)

DJ Hessler (dj)

Dj till festen (dj)

Felix Enghult (livemusik)

Howling Wind (dj)

Jock Dé Nation (dj)

Josefinas Fina sånger (livemusik)

Loud Event (dj och livemusik)

Kilroy FX (dj)

Magic Events (magiker)

Morgan Liljestam (livemusik)

Myselfie (fototjänst)

The Babes (livemusik)

The Hebbe Sisters (livemusik)

Tommy Ledberg Produktion (dj)

Trio Salog (livemusik)

Trubaduon Jenny & Annelie (livemusik)

Trubadur Göteborg (livemusik)

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Västergötaland

Skåne

Halland

Västergötaland

Gästrikland

Västergötaland

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Skåne

Småland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Västergötaland

Skåne

Skåne Online

Västergötaland

Uppland/Södermanland

Uppland/Södermanland

Skåne

Uppland/Södermanland

Västergötaland

- - - - -

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook

Articles inside

KARAKTÄRISTISKA BRÖLLOPSFOTON!

2min
pages 150-151

DÖMLE HERRGÅRD

3min
pages 76-81

FOTOGRAF WEDDINGS BY MALIN

2min
pages 56-57, 165

BRÖLLOPSKLÄNNINGAR FRÅN WEDDING CASTLE

2min
pages 58-61, 64-75, 162

BRÖLLOP PÅ LANDET

4min
pages 53-56

SÅ VIKER DU DIN FICKNÄSDUK

2min
pages 50-51, 160

VIDEOGRAFEN JANI JOKINEN PÅ ANDEOX HAR ORDET

3min
pages 155, 158-159

HÅLL GLÖDEN VID LIV

3min
pages 152-153, 156-157

ÄR KOSTYM KUTYM?

4min
pages 4-5, 48-51

HÅLL KOSTNADERNA NERE FÖR BRÖLLOPET

3min
pages 150-151

BOOSTA HUDEN INIFRÅN

3min
pages 146-147

RINGGUIDEN

2min
pages 40-47

MORGONGÅVA

3min
page 145

SVENSKA KYRKAN

3min
pages 142-143, 148-149

LINNEA’S TÅRTOR

4min
pages 140-141, 147, 164

INTERVJU MED ANNE VIKMAN FRÅN GULDFYND

4min
pages 38-39

KÖRUNDA

3min
pages 138-139, 144

IMMACLÉ-BOHO MED KÄNSLA FÖR COUTURE

2min
pages 35-37

SWEET PRINTERY

2min
pages 136-137, 164

AG CATERING

4min
pages 134-135, 144

ALTERNATIV TILL BRÖLLOPSTÅRTA

2min
pages 130, 132-133

HALF PENNY LONDON

3min
pages 128-130

VACKRA BRÖLLOP

3min
pages 30, 32-33

VÄGEN TILL DEN PERFEKTA BRÖLLOPSLOOKEN

4min
pages 120, 126-127

HUR MAN GÖR EN BRA FEST

5min
pages 120, 124-125, 155, 161, 163

MYSELFIE

3min
pages 122-123

DJ HANNES VET VAD SOM FUNGERAR PÅ DANSGOLVET

1min
pages 28-30

SKAPA DIN DRÖNRING HOS RINGBUTIKEN

2min
pages 118-121

UTOMHUSBRÖLLOP

3min
pages 116-117, 120

RUSTIK ROMANTIK

4min
pages 112-115

DJ CHOCO CANEL

3min
pages 26-28

KLÄNNINGAR HOS DREAM DESIGNS

2min
pages 104, 110-111

BRÖLLOPSKOORDINATORERNA PÅ LILLY'S DELIGHT

3min
pages 108-109, 115

FOTOGRAF CECILIA JÄGENMARK

3min
pages 104, 106-107, 166

LÄPPAR SOM HÅLLER HELA BRÖLLOPET

2min
pages 104-105

ÖGONBRYNDGUIDEN

3min
pages 102-103

BRÖLLOPSOUTFITS SOM VI VILL ÅTERANVÄNDA

2min
pages 100-101, 103

GLÖM INTE KÖRSCHEMA

3min
pages 98-99

SÅ STRESSAR NI NER INFÖR BRÖLLOPET

4min
pages 96-98

KNYT ERA BAND TILL HAVS PÅ SOTEN SEA

2min
pages 24-25

SVENSK SOMMAR

1min
pages 94-95

ÖRHÄNGEN SOM SÄTTER TONEN FÖR BRÖLLOPSLOOKEN

1min
pages 22-24

BUBBEL OCH VIN

4min
pages 90-93, 154

FIELDWOOD TRAVEL

2min
pages 86-89

3 TIPS FÖR EN ANNORLUNDA SMEKMÅNAD

3min
pages 84-85, 89

CHECKLISTA FÖR ETT SPONTANBRÖLLOP

4min
pages 18-21

DET LILLA BRÖLLOPET

3min
pages 81-83

BRÖLLOPSKLÄNNINGAR FRÅN MILAGRO

2min
pages 14-17
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.