Page 1

Afgiftekantoor: Leuven-Philips, P608297 (verschijnt niet in Juli en Augustus)

V.U.: Bram Deckers, Ruiterslaan 16, 3010 Kessel-Lo

BelgiĂŤ - Belgique B.P 3000 Leuven Philips 2/2495

P608297

Maandblad van Scouts en Gidsen O.L.V.-Vlierbeek | jaargang 26 # 3

NOV 2013


Diestsevest 92 3000 Leuven u tel. 016/23 55 25 u mail: winkel.leuven@hopper.be

Korting m et je lidka art van Scou ts en Gids en Vlaandere n!

dag van 14u tot 18u openingsuren: dinsdag tot en met donder 30 en van 13u30 tot 18u vrijdag tot en met zaterdag van 10u tot 12u


HOEMPAPA REDACTIE Esther De Graaff Ine Lefevre Marthe Masschelein Nuria Terrones Y Hernandez Pieterjan Uytterhoeven Eva Vanderborcht BESTANDSBEHEER Bram Deckers VOORPAGINA Meisjeskapoenen op overgangsweekend

Beste vrienden van het Vlierbeekse landschap, Na een maand vol plezier en onze ontmoeting met de eerste regenachtige zondag is het tijd voor de tweede maand van de scouts. Nu iedereen opgewarmd is, gaat de trein werkelijk aan het rollen in de maand november!! Misschien ben je net op weekend geweest, of moet je nog vertrekken. Er is alleszins voldoende gepland om je rot te amuseren. Zo mogen we niet vergeten dat er de eerste zaterdag van de maand een papierslag op het programma staat en dat er het laatste weekend geen scouts is omdat de leiding er zelf een weekendje op uit trekt. Voor de rest kunnen we natuurlijk genieten van uren ravotten in de bossen en de velden, bij een prachtig nazomers zonnetje of onder begeleiding van een drupje regen. De leiding heeft weer te gekke dingen gepland, dus zorg zeker dat je je regenjas niet vergeet zodat niet alles in het water hoeft te vallen! Stevige linker, Je favoriete Hoempapateam

Mail ons: hoempapa@scoutsvlierbeek.be - website: www.scoutsvlierbeek.be


HOEMPAPA INFO 1

INSCHRIJVINGEN

Weer een jaar vol vreugde en plezier bij Scouts Vlierbeek? Schrijf je (b)engels dan op tijd in. Hiervoor vragen we een bijdrage van €40 (€26,40 voor de verzekering en taktijdschrift bij Scouts en Gidsen Vlaanderen - €13,60 voor maandelijkse Hoempapa (programmaboekje), takwerking en materiaal). Om in te schrijven moet je €40 overschrijven naar het rekeningnummer 734-3441452-95 tav Scouts OLV Vlierbeek. Gelieve in de mededeling duidelijk de volledige naam van het lid, m/v, geboortedatum en tak waarvoor u inschrijft te vermelden. Om het administratieve werk te verlichten vragen wij u om voor ieder lid afzonderlijke overschrijving te maken. De tak waarvoor u moet inschrijven kan u afleiden uit het geboortejaar (zie kader). Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel die als volgt luidt: “een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende werkjaar (voor 2013-2014 geboren in 2007) of in het eerste leerjaar zit.” Tak

Geboortejaar

Kapoenen meisjes

2006-2007

Kapoenen jongens

2006-2007

Kabouters

2003-2005

Welpen

2003-2005

Jonggidsen

2000-2002

Jongverkenners

2000-2002

Gidsen

1997-1999

Verkenners

1997-1999

Jin

1996

BELANGRIJK! Om de inschrijving te vervolledigen, vragen we ook om een fiche in te vullen (1 per lid). De fiche bevat alle noodzakelijke informatie van een lid, zowel algemene als medische gegevens. De informatie draagt bij tot een veilige en persoonlijke begeleiding van alle leden en wordt vertrouwelijk behandeld door de leidingsploeg. Je vindt de fiche verderop in deze Hoempapa en op onze website (www.scoutsvlierbeek.be). Gelieve een papieren fiche af te geven aan de leiding van je kind. Opgelet! Wie de vorige jaren reeds de fiche heeft ingevuld, moet deze niet meer opnieuw invullen en afgeven. Aanpassingen moet je wel doorgeven aan de nieuwe leiding. Er moet ook GEEN digitale versie meer doorgestuurd worden, een papieren versie afgeven aan de leiding volstaat. NIEUW & BELANGRIJK! Nieuwe leden, die vorig jaar nog niet ingeschreven waren, vragen we ook om het inschrijvingsformulier online in te vullen. De link naar het formulier vind je terug op onze website (www.scoutsvlierbeek.be). De inschrijving gebeurt dan rechtstreeks via Scouts en Gidsen Vlaanderen, zodat er heel wat administratie verholpen wordt. Het overschrijven van het lidgeld blijft natuurlijk hetzelfde (zie boven).


HOEMPAPA INFO 2

LEIDINGSWEEKEND

Nu alle takken op weekend zijn geweest, is het nu de beurt aan de leiding. De leiding trekt er eventjes tussenuit van vrijdag 29 november tot 1 december. Zondag 1 december is het dus géén scouts.

3

PAPIERSLAG

Op zaterdag 2 november is het weer papierslag! Iedereen (vanaf derdejaar jonggiver) wordt om 9u30 verwacht aan den Dreef aan de Abdij van Vlierbeek. ’s Morgens kan je je laten verleiden door een lekkere koffiekoek en/of een (straffe) koffie. ’s Middags staan er boterhammen en soep op de menu.

4

BIERAVOND

Op zaterdag 23 november organiseert de jin een speciale bierenavond. Ouders en sympathisanten zijn welkom vanaf 20u aan de lokalen. Verderop in de Hoempapa staat er een flyer met verdere informatie.

5

MARSEPEINVERKOOP

Eind november en begin december verkopen de givers marsepein, truffels, neuzen en chocolade zeevruchten om met die opbrengsten de giverfuif te sponsoren. Dit jaar werken we ook met een bestelformulier. Dat kan je verderop in de Hoempapa terugvinden.

6

VRIJDAGAVONDVERGADERINGEN

Vanaf vrijdag 6 december gaan de vrijdagavondvergaderingen. De oudste leden hebben dan examens en wij kiezen ervoor om een heel jaar scouts aan te bieden. De leden worden om 19u aan de lokalen verwacht. Voor de kapoenen, kabouters en welpen eindigt de vergadering om 20u30. De jonggivers, givers en jin gaan nog een uurtje langer door, tot 21u30.


HOEMPAPA INFO 7

t-SHIRTS EN DASSEN

Wil jij graag zo’n mooie Scouts Vlierbeek T-shirt of een chique das? Die kan je bij ons verkrijgen tijdens het openingsfeest, en voor of na iedere vergadering. De T-shirts kosten €8 (kindermaten tot small) of €12 (medium tot XL). Een das kost €7. Bij voorkeur gepast betalen.

8

ADMINISTRATIE

Heb je vragen in verband met administratie: inschrijving, (fiscale) attesten, ziekenfonds, etc. ? Dan kan je altijd terecht bij Nuria, via mail (administratie@scoutsvlierbeek.be) of voor of na een vergadering.


Jin Scouts vlierbeek presenteert Degustatieglazen voor de proevers

Een bier dat smaakt naar meer? U kan het onmiddellijk bij ons bestellen!

Bieravond Meer dan 25 bieren!

Breed assortiment Extra aandacht voor streekbieren

Kazen geselecteerd door de Kaasstolp, vlezekes van bij Flawinne Tapcursus voor â‚Ź7.5 p.p. (max in groepen van 7 personen) Inschrijven: jinleiding@scoutsvlierbeek.be

Zaterdag 23 november 2013 Om 20u Scoutslokalen Vlierbeek, sneppenstraat 13, Kessel-Lo


zo 17.11.13

Zondag 24 november meneerdeuilvergadering

vrijdag 11 oktober 2013

F i e s o w

Op 3 en 10 november organiseren wij ook een infoavond voor de ouders. Deze zal doorgaan direct na de vergadering. Indien jullie liever een huisbezoek wensen, is dit ook steeds mogelijk.

Nyto

10 november dolĂžjnvergadering Nein Kiesheng

-is-zoek-vergadering

MEISJESKAPOENEN O

NOVEMBER

zondag 3 november EM

BEESTENBOSIS-BOOS VERGADERING

N


Op 3 november: Kaat-gaat-naar-een-Halloweentocht-vergadering,

Durven jullie ook te komen??

W E L P E N 10 november: Ine-is-in-Zaragozaveragdering

17 november Jelle-is-aan-hetturnen-vergadering

24 november: Jana-zit-in-het-1ste-leerjaar-vergadering

1 december: het is geen vergadering


Jv’s November zat erd ag

9/11 !!

17/11: Flush -away vergadering

Atlantis 14h @ stadhuis

a

e d n

3/11: de pot is kapot vergadering

m

w

r oo

V

v p er

d

aan

Een stevige linker

Roel, Arne, Ella & PJ


vele groeten van Bregje, amber, jana, eva en bavo


GIDSEN Toen

ik

naar

mijn

aftandse,

oubollige

schoenen

keek,

kwamen

al

die

goede

scoutsherinneringen naar boven. Ik ging al naar de scouts voor dat jeugdbewegingen cool waren. Op zondag 3 november meen ik mij een Back to Basics-vergadering te herinneren. Wij, gidsen, droegen al skinny jeans met All Stars of Vans voor dat zo’n outfit cool was. Welke gids houdt trouwens niet van shoppen? Ik houd van shoppen, maar niet van shoppen shoppen, als in shoppen in een of andere grote keten en zowat iedereen die je op straat ziet rondlopen draagt dezelfde doorsnee, banale outfit van een van die grote ketens. Geef mij maar kleren die al door iemand anders zijn gedragen geweest. Truien en T-shirts met een rafelende zoom en een of ander absurd patroon met daarboven een geruit bouwvakkershemd en in de winter daarboven nog het liefst de meest ondierlijke bontjas (want ik was al ecologisch verantwoord en diervriendelijk voor dat cool was) of gekreukte vintagejas. Jeweetzulf. Die zondag was zo’n vergadering naar mijn hart. In Back to Basics stonden ruilhandel en tweedehands centraal, de absolute gloriedag van aftandse, vintage voorwerpen! Een dag waar de geur van de goede oude tijd werd opgesnoven. Ja hoor, geef mij maar een oorverdovend typmachine en kleren waar de geur van tweedehands in blijft hangen! Die dag mochten we zeker niet vergeten een tweedehandskledingstuk mee te nemen. Op zaterdag 9 november hadden we een zot stadsspel. Het exacte uur dat dat spel begon weet ik niet meer precies, maar het werd alleszins later meegedeeld via Facebook, Instagram of sms ofzo, want wij hadden dat natuurlijk al voor dat cool was. Aangezien wij gidsen ook een miljoen andere hobby’s hadden, was een stadsspel overdag haast onmogelijk. Naast scouts waren hobby’s als thee proeven in een vintage fauteuil in een of ander vergeten ouderwets theewinkeltje of cafeé macchiato’s drinken uit een thermos in een of andere bijna failliete platenzaak onze favoriete activiteiten, omdat wij die dingen al deden voor ze cool waren. Om een lang verhaal kort te maken, ergens in de late namiddag of vroege vooravond vond dat stadsspel plaats. In Leuven, uiteraard. In het weekend van 15, 16 en 17 november beleefden we absolute hoogdagen. Drie dagen met elkaar optrekken in een of ander afgelegen, bouwvallig gebouw waar we de meest zotte activiteiten deden en in de avond rond een haardvuurtje een beker pap met hagelslag verorberen. Eerst de vrijdag met de meest oncoole maar toch coole stapschoenen aan onze voeten, sokken hoog opgetrokken en met ons hemd volledig dichtgeknoopt in onze broek gepropt er in het holst van de nacht op uit trekken. Alé, verdwalen, eigenlijk… Ja ze, zotte tijden! De week erna, zondag 24 november, gingen voor onze fuif te sponsoren geld inzamelen door marsepein te verkopen. We verkochten al marsepein voor dat snoepgoedje cool was. Nu dat het cool is en iedereen dat voor Sinterklaas probeert te verkopen, gaan we nu voornamelijk truffels, neuzen en chocolade zeevruchten verkopen. Om een lang verhaal nog eens kort te maken, ik was al een seut voor dat seut zijn cool was.

LOF! Tommy (of was het nu Timmy?), Thia en DJ Da Groove


HOEMPAPA spe l >>

Spelletjes voor jong en ouder!


HOEMPAPA foto’’'s >>

MEISJESKAPOENEN

Hoempapa nov13  
Hoempapa nov13  

Maandblad van de scoutsgroep Vlierbeek. Editie november 2013.

Advertisement