Page 1

Afgiftekantoor: Leuven-Philips, P608297 (verschijnt niet in Juli en Augustus)

V.U.: Scouts Vlierbeek, Sneppenstraat 13, 3010 Kessel-Lo

PB- PP B-2/2495 BELGIE(N) - BELGIQUE

Maandblad van Scouts en Gidsen O.L.V.-Vlierbeek | jaargang 29 # 9

MEI 2017


Diestsevest 92 3000 Leuven u tel. 016/23 55 25 u mail: winkel.leuven@hopper.be

Korting m et je lidka art van Scou ts en Gids en Vlaandere n!

dag van 14u tot 18u openingsuren: dinsdag tot en met donder 30 en van 13u30 tot 18u vrijdag tot en met zaterdag van 10u tot 12u


HOEMPAPA REDACTIE Pieterjan Uytterhoeven Lize De Roey Bregje Van Deun Ella ButtiĂŤns Rani Vastenavondt Inne Peeters Sarah Baert ZoĂŤ Van Gerven Amber Steyaert Ben Lefevre Lente Van Hee

Teergeliefde vrienden en familie van de scouts ter Vlierbeke,

VOORPAGINA Jinners

INFO

Wat is het jaar toch weer snel voorbijgevlogen, we zijn al mei, de zon schijnt, de kapoenen en kawellen kennen inmiddels elkaars naam, de leiding ondertussen ook. De jonggivers hebben hun stuntelige groeischeut gekregen en de givers zijn een stel blokjes op de tanden, een baard in de keel of hun eerste kater rijker. De nieuwe groepsleiding heeft zijn draai gevonden en ook de eerstejaars-leiding kent inmiddels de kneepjes van het vak. Er wordt gestresst en geblokt voor de aankomende examenperiode en thesissen worden nog naargeestig afgeschreven terwijl de vakantieplannen al worden gemaakt, druk druk druk is het dan. Maar, gelukkig, als rots in de branding, is daar de zondagnamiddag. De dag van plezier en vertier. Het moment waar je even uitleven voldoende is, wanneer de kopzorgen worden uitgesteld en voor morgen zijn. Gewoon op den buiten je amuseren met je vrienden op de scouts, wat kan een mens nog meer willen? Maar het blijft niet alleen bij normale vergaderingen deze maand (maar aan de andere kant, welke maand doet dat wel?). Zaterdag (!) 6 mei is er het mega stadsspel, deze tweede editie belooft nog amusanter te zijn dan de vorige. Zie verder in de hoemapa voor meer informatie. De jinners zitten ook nooit stil en organiseren ook dit jaar weer een moederdag ontbijt, mis dit niet (goeie champagne het schijnt). En ten derde is er 14 mei ook nog een leidingswissel, waarbij de leiding voor een keer eens mag proeven van een andere tak met een andere groep. Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook, en tot zondag! Stevige linker, De redactie.

Mail ons: hoempapa@scoutsvlierbeek.be - website: www.scoutsvlierbeek.be


1

Megastadsspel

Op zaterdag 6 mei gaat het megastadsspel door! Dit spel vervangt de vergadering van zondag. Op zondag 7 mei is het dus geen vergadering. Meer info over het megastaddspel vinden jullie verder in deze hoempapa.

2

Leidingswissel

Op zondag 14 mei krijgen jullie voor één keer andere leiding. De leidingsploegen worden dan helemaal gemixt! Benieuwd welke leiding bij jouw tak zal staan?

3

Papierslag

Zaterdag 29 april staan we van 9 uur tot 15 uur vol enthousiasme klaar aan het Velderblok om het papier uit jullie auto’s, kruiwagens en fietsen te laden! Tot dan! De daaropvolgende, laatste papierslag van dit schooljaar vindt plaats op zaterdag 1 juli.

4

Kampdata

Hieronder kunt u de officiële kampdata voor 2017 nog eens terugvinden. - Verkenners: 19 juli t.e.m. 30 juli vanwege hun fietstocht naar het kampterrein - Gidsen, jonggidsen en jongverkenners: 20 juli t.e.m. 30 juli - Kabouters en welpen: 23 juli t.e.m. 30 juli - Meisjeskapoenen en jongenskapoenen: 25 juli t.e.m. 30 juli Aan gidsen- en jonggiverouders: denk eraan dat uw kind met busvervoer geregeld vanuit de scouts naar het kampterrein gebracht wordt. Meer info volgt later via de Hoempapa en het kampboekje dat de leiding uitdeelt in mei. Aan kawellen- en kapoenenouders: vergeet niet dat de tussenstop aan de Westerpoort bij vertrek naar het kampterrein werd afgeschaft. U kan m.a.w. rechtstreeks naar het kampterrein rijden. Zondag 30 juli mogen alle leden terug worden opgehaald op het kampterrein. Wij kijken er alvast naar uit! Als er verder nog vragen zijn, kunnen jullie steeds bij de groepsleiding terecht.

5

Flapjes sparen

Wij sparen flapjes voor gratis fruitsap en melk op kamp! En jullie kunnen ons daarbij helpen! Drinken jullie melk van Joyvalle of fruitsap van Appelsientje thuis? Knip het gele flapje van elke verpakking en geef ze voor 25 mei aan de groepsleiding. Per tien flapjes krijgen wij één liter gratis melk of fruitsap.


6

Moederdagontbijt

Zondag 14 mei is het tijd om jullie mama’s te verwennen! De jin brengt dan ontbijtpakketten rond. Jullie kunnen zo’n ontbijtpakket bestellen door voor 7 mei een mailtje te sturen naar jinleiding@scoutsvlierbeek.be en over te schrijven op het rekeningnummer BE22 9731 6640 4847. Meer informatie vinden jullie verder in de hoempapa.

7

Vrijdagavondvergaderingen

Vanaf 2 juni vinden de vergaderingen plaats op vrijdagavond in plaats van op zondagnamiddag. Op vrijdag begint de vergadering voor iedereen om 19u. Voor de kapoenen en kawellen is deze gedaan om 20u30, voor de jong-givers en givers om 21u30.

8

Voorwaarde kamp

Graag herinneren wij jullie nog eens aan de voorwaarde om mee op kamp te mogen. Om mee op kamp te mogen, vragen we elk lid om jaarlijks minstens 9 keer aanwezig te zijn op scoutsactiviteiten. Voor jonge leden raden we ook aan om ten minste één weekend deel te nemen vooraleer je op kamp gaat met de scouts. Voldoende aanwezigheid zorgt ervoor dat leiding het kind beter kent en omgekeerd zorgt het voor een betere vertrouwensband en groepssfeer.

9

De groepsleiding aka GRL

Sinds augustus 2016 vormen deze drie helden onze groepsleiding. Bij hen kan je steeds terecht met al je vragen. Kwinten Janssens (links) - Leeftijd: 22 jaar - Studies: Bouw en houtconstructies - Totem: parate sneeuwstormvogel - Leiding geweest bij welpen, verkenners (2x) en jin Inne Peeters - Leeftijd: 22 jaar - Studies: Medical Management Assistant - Totem: gloeiend roodborstje - Leiding geweest bij: jongenskapoenen, meisjeskapoenen (2x) en gidsen Roel Lefevre (rechts) - Leeftijd: 24 jaar - Werk: productieassistent voor actieve farmaceutische ingrediënten - Totem: kruiende kauw - Leiding geweest bij welpen, jongenskapoenen, jongverkenners, welpen en jonggidsen


Scouts Vlierbeek mag zelf geen papier meer ophalen.

eiding oepsl n? G r

kinge pmer

be

k. erbee utsvli @sco

Daarom vragen wij om uw papier tot bij onze containers te brengen en zo onze scouts te steunen. Hieronder staan de kalender en de locatie voor 2017.

n of o

Vrage

Alvast bedankt, Scouts Vlierbeek

HOEMPAPA INFO

g ersla Papi ts Scou beek Vlier

Waar: Kruising Liemingenstraat en Velderblok Aan de glasbollen

Wanneer: Van 9u tot 15 u 2016 31 december 2017 Za 4 maart Za 29 april Za 1 juli Za 2 september Za 4 november Za 30 december


Wat?

3 euro. In ruil hiervoor krijgt u een namiddag vol plezier en een versnapering �jdens het spel. Inschrijven is niet nodig.

Prijs

De tweede edi�e van het Mega Stadspel komt eraan! Dit jaar verwisselen we straten, pleinen en auto’s in voor bomen, vijvers en eendjes. Een namiddag in het provinciaal domein waarbij heel de scouts zich kan komen uitleven. We spelen een spel waarbij kapoenen, kabouters, welpen, jonggivers, givers, jin, ouders, oud-leiding en sympathisanten samenwerken met één doel: het team te zijn dat de mooiste, beste en grootste stad kan creëren, maar kijk uit, want natuurrampen zijn nooitverweg!

Praktisch Prak�sch? We starten om 13u30 aan het amfitheater in het provinciaal domein waar het spel wordt uitgelegd. Daarna zullen we ons in verschillende groepjes over het park verspreiden om onder toezicht van de leiding het spel te spelen. Om 17u30 verzamelen we terug aan het amfitheater waar we het spel gezamenlijk afsluiten. Daarna is er nog een versnapering beschikbaar voor groot en klein. We spelen op drie niveaus zodat het spel voor jong en oud uitdagend blij�. Ouders kunnen zelf kiezen of ze met hun kinderen mee spelen of een apart team vormen dat mee speelt op het hoogste niveau. Binnen de twee hoogste worden er groepjes gevormd van 3 tot 6 personen. Als je wilt mee doen met een eigen groepje kom je de dag zelf samen inschrijven.


Betaling: overschrijven naar jin vlierbeek - BE22 9731 6640 4847

Ten laatste 7 mei via jinleiding@scoutsvlierbeek.be met vermelding: - Afhaling of levering (leuven - kessel-lo - holsbeek - linden) - Tijdstip van levering (8:00-9:00, 9:00-10:00, 10:00-11:00, 11:00-12:00) - Uw adres

4 pistolets 4 sandwiches 4 koffiekoeken Confituur / chocolade / boter Hesp / kaas / brie Fruitsla 2 huisbereide muffins Sinaasappelsap (oxfam) Yoghurt Crunchy Cava

2 pistolets 2 sandwiches 2 koffiekoeken Confituur / chocolade / boter Hesp / kaas Fruitsla


Scouts Vlierbeek


Hoera , Reclame in uw Hoempapa ! ! ! Samen sparen ! ! !


Op 6 maart gaat het GROTE STADSPEL door waardoor het op zondag 7 maart geen vergadering is

In mei leggen alle vogels een ei!! Op zondag 21 mei spelen we het eieren spel

MEISJESKAPOENEN

Vele zoentjes van jullie leiding: Wolf, Pieter, Beer, Andreas, Flosh, Anso en Anna


Kabouters mei Zaterdag 6 mei : groot stadsspel , idereen is welkom. (meer info vind je vooraan in de Hoempapa) Zondag 14 mei : rarara wie ben ik vergadering.

Zondag 21 mei : kookdagtocht van 11u tot 15u, je neemt zelf iets mee om te eten.

Zondag 28 mei: waterspelletjes vergadering neem allemaal jullie zwemspullen mee.

Groetjes, Remi, Tina, Ilina Elise, ZoĂŤ en Robin


Welpen Zaterdag 6 mei: joepie jeeeee, stadspel (zie vooraan in hoempapa) Zondag 14 mei : ons zal je moeten missen, want het is leidingswissel Zondag 21 mei (12u-16u): mmmmm, kookdagtocht!!! (vergeet zeker je eigen vleesje niet) Zondag 28 mei: prank vergadering (tijd om eens goed moppen te tappen) Xoxo Bram, Sam, Thomas, Wout, Charlotte, Malin en Jessica


6/05 Stadsspel Park Edition,

Spreek met iedereen af en maak jullie leiding trots!!! #jogi’sgaanwinnen Ps. Al de info vind je in het algemene deel

14/05: ik-mis-deleiding vergadering

20/05: Verrassingszaterdag

Ja ja je leest het goed! Het is nog een verrassing wat wij gaan uitsteken die zaterdag… Een stadsspel? Ijsjes verkopen? Wacht maar vol spanning af op de mail …

Oh nee … Leidingswissel!! Mis ons niet te hard maar wel braaf zijn hé. Ps. Koop een ontbijt voor je mama!

28/05 Onesie vergadering

Na vele maanden wachten is het zover… KOM IN JE ONESIE!!

DIKKE KUSSEN VOOR ONZE ZONNETJES Esther – Chiara – Elias – Robbe – Elien - Wannes


Kom m ZATE ee   6  me RDAG   i het  m  naar   stad ega   s het   spel  in   prov i dom nciaal   ein!      

 

                     

Nadat we  onze  mamatjes  goed  hebben   verwend  komen  we  op  zondag  14  mei   op  verkleed  als  onze  eigen  mama’s!  De   beste  verklede  jv  is  in  zijn  voordeel…  

SELFIE! 21  mei    het   grote    cluedospel!  

Ohnee 28  mei,  de   laatste   zondagvergadering   van  het  jaar!!  

Dikke  smakkerds  van  de  jeeveeleiding!  


HoEmPaPa Jinners

>


Jinners

SMILE

>>

FoTo’’'s


HoEmPaPa

>


Spelletjes spelletjes:

oErA

>>>>


De adressenlijst van de leiding KAPOENEN (meisjes) Ben Lefevre Anna Buttiens Flore Belmans Andreas Baert Wolf Flameng Pieter Moons An-Sofie Delrue KAPOENEN (jongens) Lize De Roey Elien Van Gompel Jana Parijs Sibren Lagauw Anton Evenepoel Thomas Vanhonsebrouck KABOUTERS Zoë Van Gerven Elise Declerck Remi Godefroid Robin Willems Tina De Keyser Ilina Angelov WELPEN Bram Declercq Thomas Duyck Wout Van Gerven Charlotte Van Praet Malin Devlies Jessica Jacobs Sam Verreck JONG-GIDSEN Esther de Graaff Elias Put Elien Vandenbroucke Wannes Hermans Robbe Van Poeck Chiara De Backere JONG-VERKENNERS Robin Medland Lente Van Hee Herlinde Wens Michiel Poisquet Austin Lauwaert Louis Verlé GIDSEN Bregje Van Deun Amber Steyaert Laura van Wesemael Rani Vastenavondt Nele Claes Heleen Neyens VERKENNERS Mathias Declercq Sarah Baert Yves Perremans Wout Declercq Ewen Lauwaert Lore Vandenbroucke JIN Brecht Hugaerts Eva Perremans Stevie Theunis Ella Buttiens GROEPSLEIDING Roel Lefevre Kwinten Janssens Inne Peeters VERHUUR LOKALEN Elien Vandenbroucke ADMINISTRATIE Sarah Baert

2017

mail: meisjeskapoenenleiding@scoutsvlierbeek.be 0499/33.05.12 0485/97.98.90 0497/02.29.67 0470/63.36.13 0471/01.41.15 0479/78.52.89 0470/63.59.67 mail: jongenskapoenenleiding@scoutsvlierbeek.be 0475/45.91.22 0491/08.17.35 0478/02.46.15 0499/30.75.63 0471/41.11.87 0497/75.22.53 mail: kabouterleiding@scoutsvlierbeek.be 0488/67.59.69 0495/50.30.32 0470/61.60.33 0488/98.87.53 0479/02.64.39 0479/67.41.41 mail: welpenleiding@scoutsvlierbeek.be 0478/73.20.13 0494/85.58.23 0492/03.00.22 0475/96.45.62 0470/82.40.02 0474/09.60.07 0470/53.01.53 mail: jogileiding@scoutsvlierbeek.be 0486/10.19.92 0488/27.27.29 0494/78.85.87 0471/72.22.10 0479/03.68.36 0493/69.17.16 mail: jvleiding@scoutsvlierbeek.be 0485/56.87.94 0489/26.97.87 0474/07.26.79 0474/09.70.05 0484/94.62.62 0497/55.59.72 mail: gidsenleiding@scoutsvlierbeek.be 0474/08.77.85 0479/46.31.73 0487/58.34.79 0484/36.91.28 0493/59.50.38 0474/05.41.60 mail: verkennerleiding@scoutsvlierbeek.be 0472/63.62.44 0478/50.57.43 0471/25.98.58 0472/50.13.78 0470/60.17.52 0496/29.31.35 mail: jinleiding@scoutsvlierbeek.be 0494/76.49.31 0478/43.97.01 0470/62.30.11 0473/64.58.89 mail: groepsleiding@scoutsvlierbeek.be 0497/16.03.22 0470/87.47.90 0471/45.42.31 mail: verhuur@scoutsvlierbeek.be 0494/78.85.87 mail: administratie@scoutsvlierbeek.be 0478/50.57.43

Alle informatie: www.scoutsvlierbeek.be Mail ons op: hoempapa@scoutsvlierbeek.be Geen Hoempapa ontvangen? administratie@scoutsvlierbeek.be Rekeningnummer: BE76 7343 4414 5295

HOEMPAPA

Hoempapa mei17  
Hoempapa mei17  

Maandblad van de scoutsgroep Vlierbeek. Editie mei 2017.

Advertisement