Page 1

Nieuwe expressieve cassetten-motieven

Berry-kanteldeuren De meest gekochte garagedeuren in Europa


2


De kwaliteitskenmerken van Hörmann

4

Alleen bij Hörmann – de voordelen

6

Stalen kanteldeuren met profileringmotieven

8

Stalen kanteldeuren met cassetten-motieven

12

Kanteldeuren met massief houten bekleding

14

Design-kanteldeuren met massief houten bekleding

16

Kanteldeur voor bekleding door de klant

18

Kleuren en oppervlakken

20

Beglazingen en handgrepen

22

Overzicht van alle kanteldeurmotieven

24

Renoveren met een kanteldeur

26

Automatische kanteldeuren met aandrijving

28

Veiligheidskenmerken

30

Afmetingen, inbouwgegevens

32

Programma-overzicht

38

Meer informatie over de Berry-kanteldeuren en andere kwaliteitsproducten van Hörmann: www.hormann.be www.hormann.nl

De afgebeelde deuren zijn gedeeltelijk voorzien van speciale uitrustingen en komen daardoor niet altijd overeen met de standaarduitvoering. De afbeelding op de titelpagina toont het kanteldeurmotief 905 dat door de klant werd bekleed. De afgebeelde kleuren en uitvoeringen zijn om druktechnische redenen niet kleurbindend. Door de auteurswet beschermd. Gehele of gedeeltelijke nadruk is zonder onze toestemming niet toegestaan. Wijzigingen onder voorbehoud.

3


„Een goede naam moet men verdienen.” August Hörmann, stichter van het bedrijf, 1886 –1944

Een naam, een belofte De Hörmann merkkwaliteit kunt u vertrouwen De echte Berry-kanteldeur vindt u alleen bij Hörmann, Europa’s nummer 1 met 13 miljoen verkochte deuren. Helemaal in de geest van de oprichter van het bedrijf staat het merk Hörmann toen en nu borg voor kwaliteit. Met doordachte techniek, een ruime keuze aan motieven en een comfortabele, veilige bediening bepaald Hörmann de norm. En dat sinds 75 jaar.

4


Alles uit één hand in een kwaliteit zonder compromissen

Made in Germany Alle deur- en aandrijvingcomponenten worden bij Hörmann zelf ontwikkeld en geproduceerd. Onze hooggekwalificeerde medewerkers werken intensief aan nieuwe producten, permanente verdere ontwikkelingen en detailverbeteringen. Zo ontstaan patenten en een exclusieve marktpositie. Duurtesten onder reële omstandigheden zorgen voor uitgekiende serieproducten met Hörmann kwaliteit.

Gecertificeerde merkkwaliteit Garagedeuren en aandrijvingen zijn bij Hörmann volledig op elkaar afgestemd en werden voor uw veiligheid door onafhankelijke, erkende instellingen getest en gecertificeerd. Ze worden conform aan het kwaliteits-managementsysteem DIN ISO 9001 vervaardigd en voldoen aan alle eisen van de Europese norm 13241-1. Meer over het thema veiligheid vindt u op pagina’s 30-31.

Milieubewust handelen De verantwoorde omgang met hulpbronnen en de compromisloze omzetting van voorschriften voor milieubescherming zijn bij Hörmann al lang een prioriteit. Door het gebruik van uiterst moderne installaties en steeds meer verfijnde, milieuvriendelijke methoden kon de energiebehoefte bij de productie aanzienlijk worden verminderd. Hörmann zal ook in de toekomst die weg consequent voortzetten.

Prestatie en duurzaamheid

JAAR

garantie Dankzij uitstekende technische oplossingen en een kwaliteitsgarantie zonder compromissen krijgt u bij Hörmann 10 jaar waarborg op alle Berry-kanteldeuren en 5 jaar op Hörmann aandrijvingen.

* De uitvoerige garantievoorwaarden vindt u op: www.hormann.com

5


Ervaring creĂŤert innovatie Doordachte garagedeurkwaliteit met veilig bedieningscomfort Na meer dan 75 jaar ervaring in de productie van garagedeuren beschikt HĂśrmann over de knowhow om producten tot in het kleinste detail te optimaliseren. De eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling werkt daar uiterst ambitieus aan: een voortdurende verdere ontwikkeling op het gebied van design, functionaliteit, duurzaamheid en veiligheid zijn de motiverende factoren. Profiteer van deze knowhow en van de innovaties die u enkel bij HĂśrmann krijgt.

6


Veiligheid en comfort voor u en uw gezin

Alleen bij Hörmann

Daar kunt u van op aan Een voorbeeld van de hoge mate aan veiligheid bij de Berry-kanteldeuren zijn de flexibele beschermkappen (afb. 1) boven de hefarmen. Ze bedekken de gevarenzone volledig en verminderen zo het gevaar op ongewild knellen of inklemmen. Enkel de kanteldeuren van Hörmann hebben een dergelijke hoge veiligheidsnorm.

Veelvuldig beveiligd

1

Het meervoudige veersysteem (afb. 2) beveiligt de deurblad betrouwbaar tegen het vallen. Mocht één van de veren breken, dan beveiligen de overige intacte veren de deur. De afstand tussen de veerwindingen is hierbij zo minimaal dat ook kindervingers er praktisch niet tussen gekneld kunnen geraken.

Comfortabel gesloten De speciaal gevormde hefarm (afb. 3) drukt het deurblad bij het sluiten nauw tegen het kozijn en de deur sluit vanzelf. Zo blijft er geen spleet tussen het deurblad en het kozijn. De deur is rondom volledig gesloten.

2

3

Betere inbraakbeveiliging Het unieke draaigrendelslot (afb. 4) van de Hörmann kanteldeuren vergrendelt de deurblad-hoeken aan het kozijn en sluit de deur zo veel veiliger dan bij gewone stangenvergrendelingen. Op die manier is het praktisch onmogelijk om het deurblad uit te tillen. Met een optionele uitbreidingsset, die u eenvoudig zelf kunt monteren, kunt u de deur bovendien ook naar boven vergrendelen. 4

Individueel bedieningscomfort Hörmann biedt u de passende mobiele en vaste kwaliteitstoebehoren voor alle inbouwsituaties, zodat u uw automatische kanteldeur altijd gemakkelijk en eenvoudig kunt bedienen. Van microhandzender via codeschakelaar en vingerscanner tot speciale oplossingen zoals de noodaccu. Meer informatie over de Hörmann garagedeuraandrijvingen en de grote keuze aan toebehoren vindt u op pagina 29, in de speciale vakbrochures en op het internet onder www.hormann.com.

7


Klassiekers met een tijdloos design Stalen kanteldeuren met profilering- en paneelmotieven

De populaire kanteldeur met horizontale of verticale lijnen overtuigt door haar altijd actueel aanzicht. De beste materiaalkwaliteit garandeert duurzaamheid en een bestendige corrosiebescherming.

8


Stalen kanteldeuren De rechtlijnige profileringmotieven

De motieven 902, 905 en 934 zijn ook met een praktische loopdeur verkrijgbaar. Zo kunt u gemakkelijk in en uit de garage zonder de kanteldeur volledig te moeten openen.

Motief 902 Deurbreedte tot 5000 mm Loopdeur en zijdeur verkrijgbaar

Motief 968 Deurbreedte tot 2750 mm

Motief 984 Stalen panelen, verticaal Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Motief 985 Stalen panelen, horizontaal Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Het elegante motief 984 past op harmonische wijze bij de rechtlijnige toegangszone van het huis.

De Decograin-oppervlakken met natuurgetrouw houtkarakter. De UV-bestendige kunststoffolie met een natuurgetrouw aanzicht van naturel hout, op de buitenzijde van het stalen deurblad, blijft lang mooi en moet niet worden geverfd. De Decograin-oppervlakken zijn verkrijgbaar voor de motieven 971, 973, 975, 977, 984 en 985.

9


Kanteldeur voor individualisten Duidelijke en functionele accenten leggen

Door de vrije keuze van de kleur en bijkomende vormgevende elementen, zoals opliggende friezen, een visgraatmotief of mooi gevormde handgrepen, is een volledig individueel deurdesign mogelijk.

10


Stalen kanteldeuren De geprofileerde varianten

Passend bij de Berry-kanteldeur in de kleur CH 703 vindt u bij HĂśrmann ook aantrekkelijke voordeurmotieven in dezelfde kleur.

Motief 941 Stalen profilering met opliggende fries Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Motief 957 Stalen profilering met midden- en zijprofielen Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Motief 990 Geprofileerde staalplaat in visgraatmotief met middenprofiel Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Motief 914 Geprofileerde staalplaat met ventilatieopeningen Deurbreedte tot 5000 mm Optimaal geschikt voor ondergrondse garages en parkeergarages

De kleur van het visgraatmotief 990 past bij de architectuur van het huis. Meer over de talrijke kleurmogelijkheden vindt u op pagina’s 20-21.

Hoogwaardige polyester-poedergrondverf De verzinkte deurbladen worden, inclusief de snijkanten van de staalplaat, optimaal tegen weersinvloeden en corrosie beschermd. Zo blijven de kanteldeuren lang mooi.

11


Tip

Bij bijna alle motieven voor kanteldeuren zijn bij Hรถrmann ook zijdeuren met hetzelfde aanzicht verkrijgbaar.

De markante vorm van het cassettendesign Passend bij de architectuur van het huis Bij Hรถrmann kunt u kiezen uit vijf cassetten-motieven. Daarvan past er zeker een bij de architectuur van uw huis. Alle motieven bieden we u ook aan in de Decograin-oppervlakken Golden Oak en Rosewood. Voor meer licht in uw garage kunnen de meeste cassetten-motieven met beglazing worden geleverd.

12


Stalen kanteldeuren De expressieve cassetten

Motief 971 Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Motief 975 Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Motief 977 Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Motief 979 Deurbreedte tot 2625 mm

Motief 973 Deurbreedte tot 5000 mm Zijdeur verkrijgbaar

Meer profiel, meer effect. Het profiel van de nieuwe cassetten-motieven is nog expressiever.

Alleen bij Hรถrmann

13


De pracht van de natuur Massief houten bekledingen in meesterlijke kwaliteit Wanneer hout het aanzicht van uw huis bepaalt, is de beslissing voor de keuze van een garagedeur met massief houten bekleding eigenlijk heel logisch. Bij Hรถrmann kunt u uit zeven motieven kiezen: met een verticale of horizontale vormgeving, met visgraat- of ruitmotief.

14


Houten kanteldeuren in Noors grenen en Hemlock

De hieronder afgebeelde deur werd door de klant gebeitst, passend bij de gevelbekleding.

◀ Motief 933 Deurbreedte tot 3000 mm Zijdeur verkrijgbaar Motief 925 ▶ Deurbreedte tot 5000 mm Loopdeur en zijdeur verkrijgbaar

◀ Motief 934 Deurbreedte tot 5000 mm Loopdeur en zijdeur verkrijgbaar Motief 931 ▶ Deurbreedte tot 2750 mm Zijdeur verkrijgbaar

◀ Motief 937 Deurbreedte tot 3000 mm Zijdeur verkrijgbaar Motief 927 ▶ Deurbreedte tot 3000 mm Zijdeur verkrijgbaar

◀ Motief 936 basic Deurbreedte tot 3000 mm Zijdeur verkrijgbaar Meer informatie over dit bijzonder voordelig houtprofilering-motief vindt u op pagina 21.

Hout heeft bescherming nodig De profielschroten worden in de fabriek tegen houtbederf en insecten kleurloos geïmpregneerd, maar hebben op lange termijn meer bescherming nodig. Daarom dient u het hout bijkomend met een gepigmenteerde houtbeschermingslak tegen weersinvloeden en UV-stralen te behandelen. U kunt zo het hout schilderen in de kleur die bij de houten elementen van uw huis past.

Behandelingstips voor een duurzame bescherming van het oppervlak vindt u in onze montagehandleiding.

15


Tip

Als de ingang van uw huis tot nu toe het enige „visitekaartje” was, kunt u nu ook van de garage een blikvanger van hetzelfde hoge niveau maken. Laat u inspireren door de mooie motieven en de waaier aan mogelijkheden.

De exclusieve houten designdeuren Met hetzelfde aanzicht als de voordeuren Deze smaakvolle design-motieflijn werd voor hoge eisen op het gebied van design ontwikkeld. De omvangrijke mogelijkheden van deze motieflijn bieden een creatieve speelruimte voor een individuele vormgeving. Volledig wit met exclusieve elementen in metaal en glas – zo worden uw kanteldeuren een aantrekkelijke blikvanger. De stijlvolle sfeer wordt afgerond door een bijpassende voordeur met hetzelfde aanzicht.

16


Garage-kanteldeur en aluminium voordeur met stijlvolle roestvrijstalen elementen

Motief 41 Garagedeur

Motief 41 TC Voordeur

Motief 45 Garagedeur

Motief 45 TC Voordeur

Motief 62 Garagedeur

Motief 62 TC Voordeur

Motief 689 Garagedeur

Motief 689 TC Voordeur

De deurbladen bestaan uit een meerlagige houtbekleding en hebben een eindbehandeling met een 3-voudige, zachtglanzende laklaag in de kleur zuiver wit. Het kozijn is bij Hรถrmann al voorzien van een witte polyester poedergrondverf.

Design-kanteldeuren zijn automatische deuren Design en comfort karakteriseren deze exclusieve garagedeuren, daarom worden zij zonder handgreep geleverd. Door de keuzemogelijkheid aan aandrijvingen is in de standaarduitrusting de noodzakelijke aandrijving niet inbegrepen. Wij adviseren de Hรถrmann aandrijving SupraMatic E of P. Door het verschil in materiaal hebben de garagedeuren en de voordeuren een gering verschil in kleur en glansgraad. Door de vier mogelijke designvarianten met stijlvolle elementen uit roestvrij staal en glas worden de design-kanteldeuren van Hรถrmann een aantrekkelijke blikvanger en de expressie van uw hoge eisen.

17


Maak uw garagedeur eenvoudigweg onzichtbaar. Dankzij een exclusieve paneelbekleding in hetzelfde vlak wordt de deur mooi in de gevel ge誰ntegreerd.

Persoonlijke vormgeving De garagedeur voor hoge architecturale eisen Met het motief 905 ontwerpt u de gevel van de garage geheel volgens uw eigen concept en uw persoonlijke architectuurstijl. De stalen frameconstructie, voorbereid voor een individuele bekleding, vormt daarbij de stevige technische basis waarop u kunt bouwen. Alleen uw persoonlijke smaak is doorslaggevend voor het type van bekleding. Onmogelijk om een garagedeur nog harmonischer op een bijzonder verfijnde manier in de gevel te integreren.

18


Stalen kanteldeuren voorbereid voor bekleding door de klant

Motief 905 Deurbreedte tot 5000 mm loopdeur en zijdeur verkrijgbaar

Milieu met motief 933 Milieu

Dat is de solide basis

Bielefeld "met kleine auto"

• Zeer stabiele raamconstructie met versterkingsprofielen. Compleet gelast! • Volledig verzinkt en voorzien van hoogwaardige polyester poedergrondverf, kleur terrabruin (vergelijkbaar met RAL 8028). • Omraming en versterkingsprofielen zijn alle 30 mm geperforeerd. • Geïllustreerde handleiding met motiefvoorstellen.

Deze deurconstructie biedt u twee vormgevingsmogelijkheden:

Rekening houdend met het toegelaten bekledingsgewicht zijn bij motief 905 deurbreedten tot 5 m mogelijk. Zie ook pagina 25.

De opliggende bekleding, waarbij sokkel en omraming volledig zijn afgedekt.

De inliggende bekleding met zichtbare sokkel als bescherming tegen opspattend water.

19


Kleuren en oppervlakken naar keuze: uw smaak is doorslaggevend

Verkeerswit

RAL 9016

Antracietgrijs

RAL 7016

Stalen kanteldeuren met gekleurde polyesterpoedergrondverf De verzinkte deurbladen worden, inclusief de snijkanten van de staalplaat, optimaal tegen weersinvloeden en corrosie beschermd.

Stalen kanteldeuren Blank aluminiumkleurig RAL 9006

Dennengroen

RAL 6009

met Decograin-oppervlak in houtdecor De UV-bestendige kunststoffolie aan de buitenzijde van het deurblad verbindt de voordelen van een stalen deur met het natuurgetrouw aanzicht van naturel hout. Dankzij de bijzondere bescherming van het oppervlak blijft de deur lang mooi.

Terrabruin

RAL 8028

Mosgroen

RAL 6005

Leembruin

RAL 8003

Duifblauw

RAL 5014

Okerbruin

RAL 8001

Staalblauw

RAL 5011

Venstergrijs

RAL 7040

Saffierblauw

RAL 5003

Lichtgrijs

RAL 7035

Robijnrood

RAL 3003

Steengrijs

RAL 7030

Licht ivoorkleurig

RAL 1015

Standaard in verkeerswit De stalen motieven zijn standaard verkrijgbaar in verkeerswit, in 15 voorkeurkleuren aan dezelfde prijs en in ongeveer 200 RAL-kleuren. Uitgezonderd pareleffect-, fluorescerende en metallic-kleuren. De deuren worden standaard met dezelfde kleur aan binnenen buitenzijde geleverd.

Decograin Rosewood

De Decograin-oppervlakken zijn verkrijgbaar voor de cassettenmotieven 971, 973, 975, 977 en voor de stalen paneelmotieven 984 en 985. Een overzicht van de motieven vindt u op pagina’s 24-25.

Perfect gecombineerd Garagedeur en voordeur in partnerlook Passend bij de Hörmann voordeurmotieven zijn de Berry-kanteldeuren van Hörmann ook leverbaar in een stijlvolle structuurlak in kleur CH 703, antraciet. Structuurlak CH 703, antraciet

20

Decograin Golden Oak


Zuiver wit

Houten kanteldeuren

Houten kanteldeuren

in Softline-design

in zes Color-kleuren

Alle motieven (behalve motief 936 basic) worden standaard geleverd met een opliggende exclusieve houtbekleding op deurblad en kozijn. Op aanvraag is het kozijn ook verkrijgbaar zonder houtbekleding.

Het zachtglanzende oppervlak van de massief houten deurbladen heeft een 3-voudige kleurlaag en is daardoor lichtecht en weerbestendig. (Niet leverbaar bij het motief 936 basic)

Softline-design, omdat het mooier is Daarom zijn alle profielschroten (120 Ă— 14 mm) licht afgerond. Dat verleent de houtmotieven het bekoorlijke aanzicht. (Niet leverbaar bij motief 936 basic)

Het deurframe en de versterkingsprofielen zijn voorzien van een polyester poedergrondverf: wit bij witte en gekleurde deuren, terrabruin bij deuren met houtbeschermingslak. De gekleurde houten deuren zijn verkrijgbaar tot 3000 mm breedte en 2500 mm hoogte.

Sparrengeel

Koningsblauw

Duifblauw

Alle motieven zijn verkrijgbaar in twee houtsoorten

Dennengroen Noors grenen

Lichtgrijs

Hemlock

Houten kanteldeur motief 936 basic de gunstige variatie De deurbekleding bestaat uit ronde, geschaafde profielschroten in de houtsoort Noors grenen. De rugzijde wordt voorzien van een basisimpregnatie en gedeeltelijk nog ruw gezaagd uitgevoerd. De profielschroten zijn in een stalen sokkel bevestigd met onderaan een sokkelplaat.

Om druktechnische redenen zijn de afbeeldingen van de kleuren niet bindend.

Alle deuren met houtbekleding worden in folieverpakking geleverd om beschadigingen tijdens het transport en op de bouwwerf te vermijden.

Vraag bij gekleurde deuren advies aan uw HĂśrmann-dealer.

21


Afbeelding 4: 283 × 203 mm

Afbeelding 21: 375 × 375 mm

Afbeelding 5: 283 × 203 mm

Afbeelding 23: 277 × 199 mm

Afbeelding 6: 283 × 203 mm

Afbeelding 24: 199 × 277 mm

Beglazingen bij kanteldeuren met staalbekleding Verkrijgbaar voor motieven 902, 941, 957, 971 en 973. (behalve Decograin) Materiaal: weerbestendige kunststof. Kleur: aangepast aan de kleur van het deurblad. Beglazing: 3 mm kunststofruiten, naar keuze in helder glas of glas met kristalstructuur.

Beglazingen bij kanteldeuren met houtbekleding Afbeelding 21 voor de motieven: 925, 927 en 931. Afbeeldingen 23 en 24 voor de motieven: 933, 934 en 937. Materiaal: hout. Beglazing: 3 mm kunststofruiten, naar keuze in helder glas of glas met kristalstructuur.

Lichtinval door beglazing Een beglazing in de garagedeur is niet enkel een vormgevend element. Het invallende daglicht bespaart stroom en creëert een aangename sfeer. Ideaal wanneer de garage bijvoorbeeld ook als werkplaats wordt gebruikt.

22


Bij zijdeuren is de ronde handgreepgarnituur eveneens in alle afgebeelde materialen verkrijgbaar. Standaard aan beide zijden met kunststofkruk of desgewenst als wisselgarnituur.

Standaard kanteldeur-handgreep: Zwart kunststof

Standaard zijdeur-handgreep: Ronde handgreepgarnituur, zwart

Gegoten aluminium, wit (vergelijkbaar met RAL 9016)

Gegoten aluminium, messingkleurig

Gegoten aluminium, bruin

Gegoten aluminium, zilverkleurig

Roestvrij staal, gepolierd

Roestvrij staal, geborsteld

Het in hetzelfde vlak liggende cilinderslot kan in de sluitinstallatie van het huis worden ge誰ntegreerd.

Mooie handgrepen maken indruk De handgreep van de garagekanteldeuren werd door designers en veiligheidsdeskundigen ontworpen en is uniek qua vorm. Door de ergonomische vormgeving ligt hij goed en vast in de hand.

23


Overzicht van de staalmotieven

Motief 902 Verticaal geprofileerde staalplaat

Motief 941 Verticaal geprofileerde staalplaat met opliggende fries

Motief 971 Verticale stalen panelen met cassetten

Motief 968 Horizontaal geprofileerde staalplaat

Motief 957 Horizontaal geprofileerde staalplaat met midden- en zijprofielen

Motief 973 Verticale stalen panelen met cassetten

Motief 984 Verticale stalen panelen

Motief 990 Geprofileerde staalplaat in visgraatmotief

Motief 975 Verticale stalen panelen met cassetten

Motief 985 Horizontale stalen panelen

Motief 914 Geprofileerde staalplaat met ventilatieopeningen

Motief 977 Verticale stalen panelen met cassetten

Dubbele garagedeuren Deze deurmotieven zijn verkrijgbaar voor dubbele garages in de deuruitvoering DF98 tot een maximale deurbreedte van 5000 mm. Zie ook op pagina’s 32-33.

Motief 902 voor dubbele garages

Kanteldeuren met loopdeur De motieven 902 en 905 zijn verkrijgbaar met geĂŻntegreerde, naar buiten openende loopdeur. Alle getoonde zijdeuren zijn eveneens 2-vleugelig verkrijgbaar.

24

Motief 979 Horizontale stalen panelen met cassetten


De hout- en designmotieven

Motief 934 Verticaal geprofileerd hout

Motief 925 Diagonaal geprofileerd hout

Motief 41 Gladde houtbekleding

Motief 41 TC Voordeur

Motief 933 Horizontaal geprofileerd hout

Motief 931 Geprofileerd hout in, visgraatmotief

Motief 45 Gladde houtbekleding

Motief 45 TC Voordeur

Motief 937 Verticaal geprofileerd hout met horizontale middenprofielen

Motief 927 Geprofileerd hout in, ruitmotief

Motief 62 Gladde houtbekleding

Motief 62 TC Voordeur

Motief 689 Gladde houtbekleding

Motief 689 TC Voordeur

De beglazingen van design kantel- en voordeuren Motieven 41, 45 en 689 enkel veiligheidsglas, parsol grijs, gezandstraald. De motieven 45 en 689 zijn voorzien van heldere, horizontale stroken Motief 936 basic Verticaal geprofileerd hout

Motief 905 Voor bekleding door de klant

Motief 62 Enkel veiligheidsglas MastercarrĂŠ wit

Bekledingsgewicht: Naargelang de deurmaat van 6 tot 10 kg/m2. Bij deuren voor dubbele garages tot max. 16 kg/m2

25


Tip

Hörmann heeft vele standaardafmetingen voor renovatie, die nauwkeurig passend op de te vervangen oude deuren zijn afgestemd. Met deze standaardafmetingen bespaart u geld en wordt uw nieuwe automatische garagedeur sneller geleverd.

Oude deur eruit – nieuwe deur erin Snel en keurig op dezelfde dag

„Wij zijn erg enthousiast, omdat alles zo prima gelukt is. Van een stipte levering via een snelle en onberispelijke montage tot de oplevering. Na deze positieve ervaring is het nu de beurt aan de voordeur, uiteraard ook van Hörmann.”

26


Een nieuwe deur? Heel eenvoudig!

Berry-kanteldeuren N80 en F80 Ideaal voor de renovatie van prefab-garages en seriegarages

Aanpassingsprofielen en renovatieprofielen Bij de renovatie kan de opening hoger en breder zijn dan de voordelige garagedeur in standaardafmetingen. Dat is geen probleem! Want voor de optische aanpassing zijn er bovenste en zijdelingse aanpassingsprofielen leverbaar. Wanneer bij de uitbouw van de oude deur het metselwerk zou worden beschadigd dan zorgen de renovatieprofielen weer voor een mooi resultaat. Bijkomende pleisterwerken zijn niet meer nodig.

Prefab-garages renoveren met voordelige standaardafmetingen Gummi-afdichtingsprofiel bij doorlopende vloer Voor garages met doorlopende vloer verhindert het duurzaam elastische, weerbestendige gummi-afdichtingsprofiel het binnendringen van gebladerte, hagel en sneeuw.

Op zeker ogenblik is men het zat om zijn oude garagedeur opnieuw te moeten schilderen. Ook wordt men het beu om zijn draaivleugeldeur steeds weer met moeite te openen. Dan is dit het geschikte moment om te kiezen voor een nieuwe Hörmann Berry-kanteldeur in een voordelige standaardmaat. Die is voorzien van een weerbestendige polyester poedergrondverf, ziet er mooi uit en is ook veel makkelijker te openen. • Deur snel en keurig vervangen op dezelfde dag • 3 aanslagtypes voor iedere inbouwsituatie • Oude deuren worden onmiddellijk verwijderd Deurafmetingen en inbouwgegevens vindt u vanaf pagina 32.

ProMatic Akku De oplossing voor de garagedeuraandrijving in prefab-garages en seriegarages zonder stroomaansluiting. De draagbare accu voorziet de aandrijving van stroom en kan via een normale stroomaansluiting thuis worden opgeladen. De zonne-module Vraagt u ook naar de passende zonnemodule, daarmee spaart u het laden van de accu. Liefst onmiddellijk met aandrijving Zo wordt het openen van de garagedeur heel comfortabel en door de automatische deurvergrendeling nog veiliger tegen het optillen.

27


Tip

In uw auto is hij steeds binnen handbereik, onopvallend in de sigarettenaansteker van de wagen aanwezig. Het gunstige alternatief voor in de auto geïntegreerde systemen met afstandsbediening. Naar keuze voor bediening met één functie (HSZ 1) of twee functies (HSZ 2).

Openen met systeem Intelligente toebehoren voor veiligheid en comfort Rond het thema automatisch openen en sluiten biedt Hörmann een uitgebreid assortiment aan toebehoren met talrijke functies. De afstandsbediening gebeurt radiogestuurd vanuit de auto of mobiel vanuit een andere plaats. Bovendien verhogen individuele oplossingen op basis van hightech, bv. met herkenning van de vingerafdruk, uw veiligheid en comfort.

28


De comfortabele toebehoren

Automatische Hörmann garagedeuren zijn even gemakkelijk te bedienen als uw televisie. Een druk op de knop en u rijdt bij weer en wind beschut de garage binnen. Bovendien is in het donker de directe weg in uw garage veel veiliger. 100% compatibel

Mini-handzender HSM 4 voor vier functies

Micro-handzender HSE 2 voor twee functies, incl. sleutelring Handzender HSP 4 met zendblokkering, voor vier functies, incl. sleutelring

ProMatic

SupraMatic

De voordelige basisversie in Hörmann-Premiumkwaliteit.

De hoogwaardige aandrijving voor een snellere deuropening met de vele extra functies

ProMatic Voor deuren tot 5000 mm breedte Trek- en drukkracht: 500 N Toplast: 650 N ProMatic P Voor deuren tot 5500 mm breedte Trek- en drukkracht: 600 N Toplast: 750 N

Handzender HS 4 voor vier functies

Handzender HS 1 voor één functie

Handzender HSZ 1 voor één functie Handzender HSZ 2 (zonder afb.) voor twee functies

HSD 2-C hoogglanzend verchroomd HSD 2-A (zonder afbeelding) alu-look, voor twee functies

ProMatic Akku Voor garages zonder stroomaansluiting en deuren tot 3000 mm breedte Trek- en drukkracht: 350 N Toplast: 400 N

• Afzonderlijk bedienbare halogeenverlichting • Extra regelbare openingshoogte van de deur voor de ventilatie van de garage SupraMatic E Voor deuren tot 5500 mm breedte Trek- en drukkracht: 650 N Toplast: 800 N SupraMatic P Voor deuren tot 5500 mm breedte, zware houten deuren en deuren met loopdeuren Trek- en drukkracht: 750 N Toplast: 1000 N

Nieuw: schuifhekaandrijvingen LineaMatic H en STA 400

Meer toebehoren en informatie over de Hörmann aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken vindt u in de vakbrochure of op www.hormann.com Aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken Compatibele oplossingen van de Nr. 1 in Europa

29


Zeer stabiele deurconstructie Het brede, verzinkte blokkozijn en de horizontale deurbladversterkingen geven de Hรถrmann Berrykanteldeur een hoge stabiliteit.

Eenvoudige montage Met bevestigingsankers en traploos regelbare universele ankers is de montage zeer eenvoudig.

Veiligheid boven alles Betrouwbare bescherming en beproefde veiligheid Hรถrmann Berry-kanteldeuren zijn betrouwbaar tegen het vallen van het deurblad beveiligd. Ook is het praktisch uitgesloten dat u zich aan de deur kan knellen. Een kanteldeur kan nauwelijks veiliger zijn. En door de vergrendelingssystemen bent u ook op gebied van inbraakwering goed beschermd. Eender, of u een automatische deur of een handbediende deur kiest.

30


Veiligheidskenmerken conform aan de Europese norm 13241-1

Unieke eindeloopbeveiliging Wanneer de deur volledig geopend is, wordt ze tegen de aanslag afgeremd en komt ze in de eindeloopbeveiliging (inkeping van de looprail) veilig tot stilstand. De nauwkeurige looprailgeleiding verhindert het ontsporen van het deurblad en zorgt bovendien, dankzij de slijtagebestendige kunststof looprollen, voor een lichte en gruisarme deurloop.

Alleen bij Hörmann

Betrouwbare kwaliteit! Hörmann Berry-deuren zijn afzonderlijk en ook in elke combinatie met Hörmann aandrijvingen getest en gecertificeerd conform de hoge

Veiligheid met meervoudig verensysteem Mocht één van de veren breken, dan beveiligen de andere intacte veren de deur. Optimaal gedimensioneerde verenpakketten zorgen naargelang de deurafmetingen en het deurgewicht voor voldoende veiligheidsreserve: deurtype N80: 3-4 veren per zijde, deurtype DF98: 6-10 veren per zijde. De afstand tussen de veerwindingen is zo minimaal dat ook kindervingers er vrijwel niet tussen gekneld kunnen raken.

veiligheidsvereisten van de Europese norm 13241-1. Dat geeft u de zekerheid om met een Hörmann Berry-deur een zeer goede kanteldeur te kopen. Vergelijking loont de moeite!

Beveiliging tegen het inklemmen Flexibele kunststofstrips tussen het deurblad en het kozijn (geen staal op staal) en extra beschermkappen die bevestigd zijn boven de hefarmen zorgen voor een effectieve klembeveiliging.

Van binnen vergrendelen Bij een directe toegang vanuit de garage tot het huis kan de deur met een veiligheidshendel ook van binnenuit worden vergrendeld. Het slot kan in het centrale sluitsysteem van de woning worden geïntegreerd. Inbraakwerend door het unieke draaigrendelslot Bij dit vergrendelingtype worden de deurbladhoeken aan het kozijn vergrendelt zodat het uittillen van het deurblad vrijwel onmogelijk is.

Anti-inbraakset Uitgerust met de anti-inbraakset voldoet de deur in Nederland aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (Bouwbesluit NEN 5096). Optioneel verkrijgbaar voor de Berry N80 motief 902.

Met een optionele uitbreidingsset, die u eenvoudig zelf kunt monteren, kunt u de deur bovendien ook naar boven toe vergrendelen.

Goed beschermd tegen regen en storm Standaard door de onderste aanslagprofiel, bij doorlopende vloer op aanvraag met weerbestendig gummi-afdichtingsprofiel

31


Berry-kanteldeuren Deurtypes N80 en DF98 Maten en inbouwgegevens Standaardmaten N80 voor enkele garages (afhankelijk van het deurmotief)

Maten in mm

Montage achter de opening Bestelmaten Bouwrichtmaten (BR) Breedte

2250

2375

2500

2625 2750

3000

Kozijnbuitenmaten

Vrije doorrijmaten*

Aanbevolen dagmaat (inbouwbereik)

Montage in de opening

Aanbevolen dagmaat** (inbouwbereik)

Dagmaten

Hoogte

Breedte

Hoogte

Breedte

Hoogte

Breedte

Hoogte

Breedte

Hoogte

1920

2355

1990

2110

1800

2250 (2215-2340)

1920 (1890-1950)

2375

1970

2000

2355

2070

2110

1880

2250 (2215-2340)

2000 (1970-2030)

2375

2050

2075

2355

2145

2110

1955

2250 (2215-2340)

2075 (2045-2105)

2375

2125

2125

2355

2195

2110

2005

2250 (2215-2340)

2125 (2095-2155)

2375

2175

1920

2480

1990

2235

1800

2375 (2340-2465)

1920 (1890-1950)

2500

1970

2000

2480

2070

2235

1880

2375 (2340-2465)

2000 (1970-2030)

2500

2050

2075

2480

2145

2235

1955

2375 (2340-2465)

2075 (2045-2105)

2500

2125

2125

2480

2195

2235

2005

2375 (2340-2465)

2125 (2095-2155)

2500

2175

2250

2480

2320

2235

2130

2375 (2340-2465)

2250 (2220-2280)

2500

2300

2375

2480

2445

2235

2255

2375 (2340-2465)

2375 (2345-2405)

2500

2425

1920

2605

1990

2360

1800

2500 (2465-2590)

1920 (1890-1950)

2625

1970

2000

2605

2070

2360

1880

2500 (2465-2590)

2000 (1970-2030)

2625

2050

2075

2605

2145

2360

1955

2500 (2465-2590)

2075 (2045-2105)

2625

2125

2125

2605

2195

2360

2005

2500 (2465-2590)

2125 (2095-2155)

2625

2175

2250

2605

2320

2360

2130

2500 (2465-2590)

2250 (2220-2280)

2625

2300

2375

2605

2445

2360

2255

2500 (2465-2590)

2375 (2345-2405)

2625

2425

2500

2605

2570

2360

2380

2500 (2465-2590)

2500 (2470-2530)

2625

2550

2750

2605

2820

2360

2630

2500 (2465-2590)

2750 (2720-2780)

2625

2800

2125

2730

2195

2485

2005

2625 (2590-2715)

2125 (2095-2155)

2750

2175

2000

2855

2070

2610

1880

2750 (2715-2840)

2000 (1970-2030)

2875

2050

2125

2855

2195

2610

2005

2750 (2715-2840)

2125 (2095-2155)

2875

2175

2000

3105

2070

2860

1880

3000 (2965-3090)

2000 (1970-2030)

3125

2050

2125

3105

2195

2860

2005

3000 (2965-3090)

2125 (2095-2155)

3125

2175

Standaardmaten DF98 voor dubbele garages (afhankelijk van het deurmotief)

Maten in mm

Montage achter de opening Bestelmaten Bouwrichtmaten (BR) Breedte 4000

4500

5000

Kozijnbuitenmaten

Vrije doorrijmaten*

Aanbevolen dagmaat (inbouwbereik)

Aanbevolen dagmaat** (inbouwbereik)

Dagmaten

Hoogte

Breedte

Hoogte

Breedte

Hoogte

Breedte

Hoogte

Breedte

Hoogte

2000

4096

2073

3840

1820

4000 (3955-4075)

2000 (1960-2020)

4116

2043

2125

4096

2198

3840

1945

4000 (3955-4075)

2125 (2085-2145)

4116

2168

2000

4596

2073

4340

1820

4500 (4455-4575)

2000 (1960-2020)

4616

2043

2125

4596

2196

4340

1945

4500 (4455-4575)

2125 (2085-2145)

4616

2168

2250

4596

2323

4340

2070

4500 (4455-4575)

2250 (2210-2270)

4616

2293

2000

5096

2073

4840

1820

5000 (4955-5075)

2000 (1960-2020)

5116

2043

2125

5096

2196

4840

1945

5000 (4955-5075)

2125 (2085-2145)

5116

2168

Deuren met renovatieprofielen In de breedte mag de dagmaat max. 10 mm kleiner zijn. Bij deuren met onderste aanslag mag ook de dagmaathoogte max. 10 mm kleiner zijn. Bij deuren met doorlopende vloer (kozijn op afgewerkte vloer) moet bij de dagmaathoogte 30 mm worden bijgeteld.

Opgelet * Vrije doorrijmaat (deur met onderste aanslag) ** Rekening houdend met de extra onderste aanslag van 30 mm (bij N80 deuren) en 40 mm (bij DF98 deuren).

Breedte: Hoogte: Hoogte: Hoogte:

32

Montage in de opening

Bouwrichtmaat minus 140 mm (160 mm bij DF98 deur) Bouwrichtmaat minus 120 mm (180 mm bij DF98 deur) Bouwrichtmaat minus 135 mm bij motief 905 (200 mm bij DF98 deur) 30 mm meer doorrijhoogte (zonder onderste aanslag) (25 mm bij DF98 deur)


Maximaal maatbereik (afhankelijk van het deurmotief)

Maten in mm N80 deuren

Deurhoogte

DF98 deuren 2750 2625 2500 2375 2250 2125 2000 1875 2000

2250

2500

2750

3000

3250

3500

3750

4000

4250

4500

4750

5000

Deurbreedte

Maximaal bekledingsgewicht in kg/m2 voor motief 905

Maten in mm 14 / 10

Deurhoogte

2750 2625 2500 2375 2250 2125 2000 1875

DF98 / N80

16

16

16

16

16

14

14

12

16

16

16

16

16

14

14

12

12

12

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 7

16

16

16

14

14

12

12

10

10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 7

16

16

16

14

14

12

12

10

10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 7

16 / 7

16

16

14

14

12

12

10

10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16

16

14

14

12

12

10

10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16

16

16

16

16

16

14

14

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16 / 10

16

16

16

16

16

16

14

14

2000

2250

2500

2750

3000

3250

3500

3750

4000

4250

4500

4750

5000

Deurbreedte

Vraag het nauwkeurige bekledingsgewicht per m2 bij uw Hörmann dealer.

Standaardafmetingen voor 1-vleugelige garagezijdeuren Bestelmaten Bouwrichtmaten (BR)

Breedte

875

1000

Metselwerkmaten

Maten in mm

Vrije doorgangsmaten*

Krukhoogte

met aanslag

zonder aanslag

Breedte

Hoogte

Hoogte

BR -45

BR -38

BR -23

830

1837

1852

990

2005

830

1962

1977

1050

885

2130

830

2087

2102

1110

2000

1010

2005

955

1962

1977

1050

2125

1010

2130

955

2087

2102

1110

Hoogte

Breedte

Hoogte

1875

885

1880

2000

885

2125

* De vrije doorgangsbreedte vermindert indien de openingshoek kleiner is dan 170°.

van afgewerkte vloer

Zijdeuren in standaardafmetingen met staalbekleding en zijdeuren voor bekleding door de klant worden standaard voor buitenaanslag geleverd. Door omschroeven van de beslagen is een binnenaanslag mogelijk. Motieven met opliggende houtbekleding zijn alleen voor buitenaanslag mogelijk.

Bij deuren met onderste aanslag, naar buiten openend, wordt de dagmaathoogte steeds vanaf de lager gelegen afgewerkte buitenvloer gemeten.

Blokkozijn voor montage in de opening: afmetingen en uitvoeringen op aanvraag. Speciale afmetingen en uitvoeringen op aanvraag. Max. maatbereik (BR): 1250 × 2375 mm.

33


Berry-kanteldeuren Deurtype N80 voor enkele garages Inbouwgegevens Maten in mm

Hoogte kozijnbuitenmaat - 195

Positie van de ankers

Kozijnbuitenmaat

Aanbevolen dagmaat

Hoogte kozijnbuitenmaat - 80 Totale lengte deuraandrijving *

Binnen

30

Afgew. vloer

Kozijnbuitenmaat

* Totale lengte deuraandrijving: 3200 mm tot deurhoogte 2500 mm (ProMatic/SupraMatic) 3450 mm tot deurhoogte 2750 mm (ProMatic/SupraMatic)

Buiten Aanbevolen Dagmaat

Deur met onderste aanslag

58

30

Met aandrijving ProMatic/SupraMatic * Geen extra lateihoogte noodzakelijk. Uitzondering: motieven 905, 941 en motieven met houtbekleding = 15 mm extra vrije ruimte nodig.

Deur met onderste aanslag

De dagmaat van de tabel (pagina 32) moet in hoogte 30 mm groter zijn.

5

Kozijnbuitenmaat = bestelmaat + 105

78 5

Bestelmaat/bouwrichtmaat

5

Buiten

Aanbevolen dagmaat

Inbouwbereik

5

Aanbevolen dagmaat

50

37

Buiten Inbouwbereik 5

37

34

Afgew. vloer

15

De inbouw in de dagopening vereist een precieze maatvoering, vooral bij deuren met standaardafmetingen. Op maat gemaakte deuren worden nauwkeurig passend voor de voorhanden opening gefabriceerd.

30

Afgew. vloer

Kozijnbuitenmaat = Bestelmaat +70

5

Bestelmaat/bouwrichtmaat 75

Deur zonder onderste aanslag

58

30

Met aandrijving ProMatic/SupraMatic Geen extra lateihoogte noodzakelijk. Uitzondering: motieven 905, 941 en motieven met houtbekleding = 15 mm extra vrije ruimte nodig.

Dagmaat + 30

Montage in de opening

Afgew. vloer

15

30

Bij de planning adviseren wij de aanbevolen dagmaat te voorzien. Minimumaanslagen, lateihoogte en inbouwbereik hebben betrekking op deze maat.

Afgew. vloer

Aanbevolen dagmaat + 30

Afgew. vloer

min. 60

Buiten

Aanbevolen dagmaat min. 60

Buiten

min. 5

Bestelmaat/bouwrichtmaat

Buiten Inbouwbereik

Inbouwbereik

Aanbevolen dagmaat

50

37

min. 5

Kozijnbuitenmaat = bestelmaat + 70

Bestelmaat/bouwrichtmaat 75

Deur zonder onderste aanslag

De aanbevolen dagmaat van de tabel (pagina 32) moet in hoogte 30 mm groter zijn.

37

min. 9

Kozijnbuitenmaat = bestelmaat + 105

Buiten

Min. garagebinnenmaat = kozijnbuitenmaat + 15

78

Lateihoogte * min. 50

Montage achter de opening

Afgew. vloer


Berry-kanteldeuren Deurtype DF98 voor dubbele garages Inbouwgegevens Maten in mm

Kozijnbuitenmaat

Aanbevolen dagmaat

Hoogte kozijnbuitenmaat + 10 Totale lengte deuraandrijving *

Binnen

Afgew. vloer

Hoogte kozijnbuitenmaat - 270

Positie van de ankers

Kozijnbuitenmaat

* Totale lengte deuraandrijvingen: 3200 mm tot deurhoogte 2500 mm (ProMatic/SupraMatic) 3450 mm tot deurhoogte 2750 mm (ProMatic/SupraMatic)

Buiten Aanbevolen dagmaat

Deur met onderste aanslag

Bij de planning adviseren wij de aanbevolen dagmaat te voorzien. Minimumaanslagen, lateihoogte en inbouwbereik hebben betrekking op deze maat. Opmerking bij standaardafmetingen: indien de zijdelingse aanslag tussen de 60 mm en de 105 mm ligt, moet deze maat bij de bestelling worden opgegeven.

Deur met onderste aanslag

Kozijnbuitenmaat = bestelmaat + 96

Afgew. vloer

De inbouw in de dagopening vereist een precieze maatvoering, vooral bij deuren met standaardafmetingen. Op maat gemaakte deuren worden nauwkeurig passend voor de voorhanden opening gefabriceerd.

Kozijnbuitenmaat = bestelmaat + 73

Dagmaat

Bestelmaat/bouwrichtmaat

Buiten

Inbouwbereik

Dagmaat

Buiten

Deur zonder onderste aanslag De dagmaat van de tabel (pagina 32) moet in hoogte 25 mm groter zijn.

Bestelmaat/bouwrichtmaat

Inbouwbereik

Afgew. vloer

Met aandrijving ProMatic/SupraMatic * 65 mm vrije ruimte ** Lateihoogte min. 100 mm

Afgew. vloer

Dagmaat + 25

Montage in de opening

Aanbevolen dagmaat + 25

Afgew. vloer

Buiten

min. 5 Afgew. vloer

min. 60

Buiten

Aanbevolen dagmaat min. 60

Bestelmaat/bouwrichtmaat

min. 5

Kozijnbuitenmaat = bestelmaat + 73

Buiten Inbouwbereik

Buiten

min. 5

Aanbevolen dagmaat

Bestelmaat/bouwrichtmaat

Deur zonder onderste aanslag

De aanbevolen dagmaat van de tabel (pagina 32) moet in hoogte 25 mm groter zijn.

min. 90

Kozijnbuitenmaat = bestelmaat + 96

Inbouwbereik

Min. garagebinnenmaat = kozijnbuitenmaat + 20

Lateihoogte **

Montage achter de opening

Afgew. vloer

Met aandrijving ProMatic/SupraMatic 65 mm vrije ruimte

35


Berry-kanteldeuren Garage-zijdeuren Maten en inbouwgegevens

Afgew. vloer

Afgew. vloer

Kozijnbuitenmaat = BR + 57

Buiten

Bouwrichtmaat (BR)

Buiten

Bouwrichtmaat (BR)

Vrije doorgangsmaat = BR - 23

Metselwerkmaat = BR + 5

Metselwerkmaat

Bouwrichtmaat (BR)

Vrije doorgangsmaat

Buiten

Kozijnbuitenmaat = BR + 57

Regenlijst

Afgew. vloer

Deur zonder onderste aanslag B

Vrije doorgangsmaat = BR - 23

Deur zonder onderste aanslag A

Metselwerkmaat = BR + 5

Deur met onderste aanslag

Kozijnbuitenmaat = BR + 24,5

1-vleugelig/ankerafstanden

Afgew. vloer

Invloering

Metselwerkmaat

Kozijnbuitenmaat = BR + 50

Bouwrichtmaat (BR) Vrije doorgangsmaat *

* De vrije doorgangsbreedte vermindert indien de openingshoek kleiner is dan 170째.

32

Buiten 32

Bij deuren met onderste aanslag, naar buiten openend, wordt de bouwrichtmaathoogte steeds vanaf de lager gelegen afgewerkte buitenvloer gemeten.

Vrije doorgangsmaat *

Buiten

Bouwrichtmaat (BR)

Kozijnbuitenmaat = BR + 50

Metselwerkmaat

Motieven 902 en 905 in standaardafmetingen zijn rechts/links bruikbaar.

Deur met onderste aanslag

Uitsparing voor grendel te voorzien door de klant

Metselwerkmaat = BR + 10 Bouwrichtmaat (BR)

Kozijnbuitenmaat = BR + 79

Buiten

Vrije doorgangsmaat = BR - 23

Uitsparing voor grendel te voorzien door de klant

Afgew. vloer

Invloering

Kozijnbuitenmaat = BR + 115

Vrije doorgangsmaat * = BR - 45 Standvleugel Standvleugel

Bouwrichtmaat (BR)

Uitsparing voor grendel te voorzien door de klant

Metselwerkmaat = BR + 5

Afgew. vloer

Bouwrichtmaat (BR)

Vrije doorgangsmaat = BR - 43

Afgew. vloer

Buiten

Kozijnbuitenmaat = BR + 79

Uitsparing voor grendel te voorzien door de klant

Deuren zonder onderste aanslag

Metselwerkmaat = BR + 5

2-vleugelig/ankerafstanden

Doorgangsvleugel

Doorgangsvleugel

Buiten Vrije doorgangsmaat * = BR - 45

Buiten

Bouwrichtmaat (BR)

Kozijnbuitenmaat = BR + 115

Metselwerkmaat = BR + 10

Maatbereik voor 2-vleugelige deuren Breedte (bouwrichtmaat): 1300 tot 2500 mm Hoogte (bouwrichtmaat): 1750 tot 2250 mm

Blokkozijn voor montage in de opening: maten en uitvoeringen op aanvraag. De deuren worden standaard geleverd voor buitenaanslag, doorgangsvleugel rechts. Binnenaanslag of plaatsing van de doorgangsvleugel links bij bestelling opgeven!

* De vrije doorgangsbreedte vermindert indien de openingshoek kleiner is dan 170째

Inbouwvariaties 1-vleugelig

DIN links

DIN rechts

Buitenaanslag Met onderste aanslagprofiel.

36

1-vleugelig

2-vleugelig

Doorgangsvleugel DIN links

Doorgangsvleugel DIN rechts

DIN links

2-vleugelig

DIN rechts

Doorgangsvleugel DIN links

Doorgangsvleugel DIN rechts

Binnenaanslag Bij deuren met binnenaanslag moet het onderste aanslagprofiel worden verwijderd en voor waterafvoer naar buiten dient te worden gezorgd. Deuren aan de regenzijde dienen bij voorkeur met buitenaanslag worden gemonteerd.


Berry-kanteldeuren Deurtype F80 voor prefab-garages Renovatiematen en inbouwgegevens Deurmaten voor betongarages met buitenaanslag Bestelmaten Bouwrichtmatten (BR) Breedte × Hoogte 2375 2375 2425 2485 2500 2500 2560 2570 2590 2590 2705 2715 2720 2730

× × × × × × × × × × × × × ×

Maten in mm

Metselwerkmaten* (inbouwbereik) Breedte × Hoogte

2045 2075 2075 2045 2075 2100 2125 2125 2075 2125 2125 2075 2200 2125

2449 2449 2499 2559 2574 2574 2634 2644 2664 2664 2779 2789 2794 2804

-

2489 2489 2539 2599 2614 2614 2674 2684 2704 2704 2819 2829 2834 2844

× × × × × × × × × × × × × ×

2088 2118 2118 2088 2118 2143 2168 2168 2118 2168 2168 2118 2243 2168

-

Vrije doorrijmaten Breedte × Hoogte

Kozijnbuitenmaten

2108 2138 2138 2108 2138 2163 2188 2138 2138 2188 2188 2138 2263 2188

2509 2509 2559 2619 2634 2634 2694 2704 2724 2724 2839 2849 2854 2864

× × × × × × × × × × × × × ×

2148 2178 2178 2148 2178 2203 2228 2228 2178 2228 2228 2178 2303 2228

2235 2235 2285 2345 2360 2360 2420 2430 2450 2450 2565 2575 2580 2590

× × × × × × × × × × × × × ×

1925 1955 1955 1925 1955 1980 2005 2005 1955 2005 2005 1955 2080 2005

Maten in mm

Positie van de ankers

Bestelmaat/bouwrichtmaat - 35

min. 61

Bestelmaat/bouwrichtmaat

Kozijnbuitenmaat = bestelmaat + 103

Bestelmaat/bouwrichtmaat hoogte (BR)*

Onderkant kozijn - bovenkant rail Totale lengte deuraandrijving *

BINNEN

Afgew. vloer

Afgew. vloer

* Totale lengte deuraandrijving ProMatic/SupraMatic 3200 mm tot deurhoogte 2500 mm

Bouwconstructie zonder/met wanduitsparing

Met onderste aanslag

Zonder onderste aanslag

Plugmontage (dagkantbreedte min. 75 mm)

Wanduitsparing Afgew. vloer

Afgew. vloer

min. 50 max. 100

Opening max. = RAM - 20 Opening min. = RAM - 60

Opening min. = RAM - 30 Opening max. = RAM - 10

Klemmontage (dagkantbreedte min. 50 mm/max. 100 mm)

Kozijnbuitenmaat (RAM) = bestelmaat (BR) + 103 Bestelmaat/bouwrichtmaat (BR) Buiten

Wanduitsparing

Kozijnbuitenmaat (RAM) Wanduitsparing

Opening min. = RAM - 60 Opening max. = RAM - 40

Buiten Bestelmaat/bouwrichtmaat (BR) = RAM - 134

Kozijnbuitenmaat (RAM) = bestelmaat + 103 Bestelmaat/bouwrichtmaat (BR) Buiten

min. 75

Opening max. = RAM - 20 Opening min. = RAM - 60

Buiten Bestelmaat/bouwrichtmaat (BR) = RAM - 134 Kozijnbuitenmaat (RAM) Wanduitsparing

* Rekening houdend met extra 30 mm onderste aanslag.

37


Beleef de Hรถrmann kwaliteit

Voordeuren Voor elke behoefte en elke wens vindt u een passend model in ons uitgebreid assortiment voordeuren.

Luifels De praktische aanvulling voor uw droomvoordeur.

Stalen deuren Snel gemonteerd: de stevige deuren voor alle plaatsen in uw huis, van de kelder tot de zolder.

Kozijnen Kies uit het omvangrijke assortiment voor nieuwbouw, uitbreiding of renovatie.

Garagedeuren Passend bij uw persoonlijke bouwstijl: kantel- of sectionaaldeuren uit staal of hout.

Deuraandrijvingen Geniet van het comfort: Hรถrmann aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken.

www.hormann.be www.hormann.nl


Hörmann: kwaliteit zonder compromissen

Hörmann KG Amshausen, Duitsland

Hörmann KG Antriebstechnik, Duitsland

Hörmann KG Brandis, Duitsland

Hörmann KG Brockhagen, Duitsland

Hörmann KG Dissen, Duitsland

Hörmann KG Eckelhausen, Duitsland

Hörmann KG Freisen, Duitsland

Hörmann KG Ichtershausen, Duitsland

Hörmann KG Werne, Duitsland

Hörmann Genk NV, België

Hörmann Alkmaar B.V., Nederland

Hörmann Legnica Sp. z o.o., Polen

Hörmann Beijing, China

Hörmann Tianjin, China

Hörmann LLC, Montgomery IL, USA

Hörmann Flexon, Leetsdale PA, USA

De Hörmann-groep biedt, als enige fabrikant op de internationale

DEUREN VOOR GARAGES

markt, alle belangrijke bouwelementen uit één hand. Zij worden

AANDRIJVINGEN

in hooggespecialiseerde fabrieken vervaardigd volgens de nieuwste

DEUREN VOOR DE INDUSTRIE LAAD- EN LOSTECHNIEKEN

is Hörmann uw sterke internationale partner voor hoogwaardige

ANDERE DEURTYPES

bouwelementen. In een kwaliteit zonder compromissen.

KOZIJNEN

Stand 03.2010 / Druk 06.2011 / HF 85187 NL / PDF

servicenet in Europa en de aanwezigheid in Amerika en China

www.hormann.com

stand van de techniek. Door het overkoepelende verkoops- en

Ster Kozijn Kanteldeuren  

Ster Kozijn Kanteldeuren