Page 1

N책 ut d채r och n채r det betyder mest


ATT NÅ UT   Är att förstå sin omvärld

I dagens medielandskap kan vem som helst synas och höras. Men att få sin publik att verkligen se och lyssna är något helt annat. Det krävs att man har något intressant att säga, något som engagerar eller något gemensamt att hålla fast vid. Med andra ord är det kärnan i det vi håller på med – lokala nyheter. Så länge vi gör ett bra jobb kan vi garantera att ditt budskap når ut och fram, på rätt plats vid rätt tidpunkt.


STÖRST RÄCKVIDD, UPPLAGA OCH SPRIDNING Vi har ungefär 400 000 läsare. Det gör att du når minst 8 av 10 invånare i vår region. Inga andra medier kommer ens i närheten av den slagkraften.

LÄNGE LEVE DET LOKALA Lokala nyheter sätter oss människor i konkreta sammanhang och hjälper oss att förstå vad som händer i vår närhet. De gör livet lite enklare och är en naturlig del av vardagen för våra läsare, nyhetsredaktioner samt annonsörer. Tillsammans ger vi vår region en stark röst som behövs och berör under dygnets alla timmar. För oss kvittar det om du är en enskild företagare eller stor koncern, förening eller kommun, pizzabagare eller restaurangkedja. Huvudsaken är att du vill säga något. Med vår hjälp når du ut med ditt budskap, oavsett hur litet eller stort det är. Du kan lägga energin på det du kan bäst och vi får publiken att lyssna på ett eller annat sätt.

STÖRST SCEN, STÖRST PUBLIK Hallpressens region sträcker sig hela vägen från Vänerns sydöstra spets till Älmhult längst ner i Småland. Vi når ca 400 000 läsare via våra dagstidningar, gratistidningar och nyhetssajter – varje dag. Varje år förmedlar vi varor och tjänster till ett värde av många miljoner kronor mellan våra annonsörer samt läsare. Vad kan vara bättre än att nå ut till din publik där? Faktum är att ingen annan i regionen kan konkurrera med vår räckvidd, upplaga och spridning.


STARKA VARUMÄRKEN   Som stärker varandra

Hallpressens produkter utgörs av prenumererade dagstidningar, gratistidningar och ett antal nyhetssajter. Samtliga nyhetssajter finns som både webb- och mobilversioner. Varje nyhetssajt har dessutom egen webb-TV. Dagstidningarna finns även som digitala utgåvor via dator och iPad.

jonkopingsposten.se Papperstidningen kommer ut sex dagar i veckan och läses av 83 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Jönköping, men tidningen riktar sig till hela Jönköpings kommun. Finns också som nyhetssajt.

smalandstidningen.se Papperstidningen kommer ut sex dagar i veckan och läses av 19 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Eksjö och lokal­ redaktioner i Aneby och Ydre. Innehåller även nyheter från övriga höglandet. Finns också som nyhetssajt.

smalandsdagblad.se Papperstidningen kommer ut sex dagar i veckan och läses av 30 000 människor varje dag. Bevakar främst Nässjö och Sävsjö, men innehåller också nyheter från Aneby och Eksjö. Fungerade tidigare som SmålandsTidningens Nässjö-utgåva. Finns också som nyhetssajt.


vetlandaposten.se Papperstidningen kommer ut sex dagar i veckan och läses av 20 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Vetlanda och lokalredaktion i Sävsjö. Innehåller även nyheter från Eksjö och Nässjö. Finns också som nyhetssajt.

tranastidning.se Papperstidningen kommer ut sex dagar i veckan och läses av 16 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Tranås och lokal­redaktioner i Aneby och Ydre. Innehåller även nyheter från övriga höglandet. Finns också som nyhetssajt.

varnamonyheter.se

smalanningen.se Papperstidningen kommer ut fem dagar i veckan och läses av 34 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Ljungby och lokalredaktioner i Älmhult och Markaryd. Finns också som nyhetssajt.

falkopingstidning.se Papperstidningen kommer ut fyra dagar i veckan och läses av 21 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Falköping. Innehåller även nyheter från Floby, Tidaholm, Mullsjö, Habo och Skövde. Finns också som nyhetssajt.

En renodlad papperstidning som delas ut gratis i 17 300 exemplar en gång i veckan i hela Tranås kommun samt tätorterna i Aneby, Boxholms, Ödeshögs och Ydre kommun.

En renodlad papperstidning som delas ut gratis i 23 200 exemplar en gång i veckan till alla hushåll i kommunerna kring Markaryd och Älmhult. Tidningen når även 80 % av alla hushåll runt Ljungby, Alvesta och Lid i kombi­ nation med dagstidningen Smålänningen.

skaraborgslanstidning.se Papperstidningen kommer ut fyra dagar i veckan och läses av 30 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Skara och lokal­ redaktion i Vara. Innehåller även nyheter från Lidköping och Skövde. Finns också som nyhetssajt.

Papperstidningen kommer ut fyra dagar i veckan och läses av 42 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Värnamo och lokalredaktioner i Gislaved samt Gnosjö. Innehåller även nyheter från Skillingaryd och Vaggeryd. Finns också som nyhetssajt.

vastgotabladet.se Papperstidningen kommer ut fyra dagar i veckan och läses av 12 000 människor varje dag. Huvudredaktion i Tidaholm. Innehåller även nyheter från Falköping, Hjo, Habo, Mullsjö samt Skövde. Finns också som nyhetssajt.

HEJ DÅ TV-TABLÅ jnytt.se Smålands största nyhetssajt med 105 000 unika läsare i veckan och 50 000 besök varje dag. Uppdateras dygnet runt alla dagar i veckan med lokala nyheter från Jönköpings kommun med omnejd.

nutidningen.se Jönköping Nu är en papperstidning som delas ut gratis i 69 400 exemplar en gång i veckan till alla hushåll i Jönköpings, Habo och Mullsjö kommun.

skovdenyheter.se En nyhetssajt med 25 000 unika läsare i veckan och 8 000 besök varje dag. Finns även som papperstidning och delas ut gratis i 27 000 exemplar en gång i veckan i Skövde kommun.

nutidningen.se Finnveden Nu är en papperstidning som delas ut gratis i 40 200 exemplar en gång i veckan till alla hushåll i Värnamo, Gnosjö, Gislaveds och Vaggeryds kommun.

Med webb-TV når du ut på mycket bredare front än traditionell lokal-TV. Dessutom har du betydligt bättre koll på vem som faktiskt tittar och lyssnar.

nutidningen.se Höglandet Nu är en papperstidning som delas ut gratis i 37 900 exemplar varannan vecka till alla hushåll i Nässjö, Eksjö, Vetlanda samt Sävsjö kommun.


LYSSNA PÅ OSS   Då hör alla vad du säger

Hur man skapar, publicerar och sprider bra lokalnyheter sitter i vår ryggmärg. Konstigt vore det väl annars efter 150 år på den lokala marknaden. Den långa erfarenheten och kunskapen den bär med sig är ovärderlig för våra annonsörer.


BEHOV Vad vill du säga?

STEGEN TILL SUCCÉ

Varför är det viktigt för dig?

Vad ska hända när du har sagt det?

MÅLGRUPP Hur ser din målgrupp ut?

Var finns dina kunder?

Vad har de för köpbeteende?

ANALYS Hur tar dina kunder del av nyheter?

När gör de det?

Vilka är dina förutsättningar?

TAKTIK Var, när och hur ofta vill du nå ut? Kombinera kanaler?

BÖRJA I RÄTT ÄNDE Att man vet vad man håller på med är självklart inte allt som krävs för att nå ut till en publik. Sunt förnuft och fingertoppskänsla är hörnstenar i all kommunikation. Man måste helt enkelt förstå sina kunder och ha en känsla för timing. Precis så är det med effektiv marknadsföring. Vi ställer de rätta frågorna under hela resan så att ditt budskap får luft under vingarna. För ju fler rätt man gör från början, desto mer får man tillbaka i slutändan.

Komplettera med webbTV?

RESULTAT

NÅ SARA I SÄVSJÖ ELLER ALLA I SMÅLAND Det betyder att vi når ut till dina kunder, oavsett vem de är eller var de

Nådde du upp till ditt mål? Lyssnade dina kunder på dig? Hur märkte du det?

UPPFÖLJNING Är du nöjd med resultatet? Vad tycker du om samarbetet?

Hur påverkar det framtiden?

befinner sig i vårt spridningsområde. Dessutom når budskapet fram i rätt tid.


Vi har kunskapen som krävs för att skapa en fungerande taktik efter dina förutsättningar, oberoende av vem du vill prata med eller var och när du vill nå ut. Dessutom får du tillgång till regionens bredaste medieutbud av prenumererade dagstidningar, gratistidningar, webbsajter, WEBB-TV

mobilsajter och webb-TV. Varje kanal och varumärke har sina fördelar, men det är när man kombinerar olika

ANNONS

Dator

medier som det börjar hända spännande saker.

  Ensam är starkt

TILLSAMMANS ÄR OSLAGBART BEHOVET STYR KANALEN Marknadsföring kretsar ofta kring kanal­val. Det kanske inte är så konstigt. En annons i en tidning eller en banner på en webbsajt är något konkret. Men kanalvalet är helt oväsentligt om man inte förstår sina kunders medievanor. Vissa kollar nyheterna i mobilen på väg till jobbet, andra läser pappers­

tidningen till morgonkaffet. Någon streamar ett nyhetsinslag på läsplattan medan någon annan kommenterar ett blogginlägg på datorn. Riktar man megafonen mot fel publik är marknads­föring bara en utgift. Vi ser till att rätt personer lyssnar och att du får mest valuta för pengarna.


WEBB-TV ANNONS

Kv äll ?

Mobil Da g

+

Nå ut i alla kanaler samtidigt...

…eller via rörlig bild och printannonser i dagstidningar samt gratistidningar…

Morgon + Dag?

ANNONS

Print Dygnet runt?

...eller kanske via banners för dator- och mobilanvändare?

KRAFTFULLA KOMBINATIONER Varje gång vi hjälper någon att nå ut skapas en unik produkt. Ju fler kanaler som mixas med varandra, desto fler människor når du vid olika tidpunkter.


VÅRA NÖJDA KUNDER   Prickar rätt i marknadsföringen

Vi samarbetar med alla möjliga företag, organisationer, föreningar, kommuner och intressegrupper som förstår vilken slagkraft marknadsföring har i lokala medier. Team Sportia i Jönköping är bara en av många trogna kunder som har förvandlat problem till lösningar genom att nå ut i våra kanaler.


Nu når vi olika typer av kunder, på fler platser än tidigare. Vid varje annonseringstillfälle märker vi en direkt skillnad i ökad försäljning"

FRÅN EN KANAL TILL FLERA VÄRLDEN OCH KUNDERNA FÖRÄNDRAS Team Sportia är en av Sveriges ledande sportkedjor med Idag har nästan alla svenskar tillgång till Internet och mobil­ 126 butiker från norr till söder. Tre av dessa finns i Jönköping trafiken på nätet har upplevt en lavinartad uppgång de och ägs av Peter Arvidsson. När han når ut till sina kunder senaste åren. Enligt Peter har vi bara sett början av det nya ökar också försäljningen i varje butik. Nyckeln är en medielandskapet. Men även om saker och ting förändras genom­tänkt mix av analoga och digitala handlar marknadsföring om en viktig sak, kanaler för olika målgrupper. nämligen människor. Traditionell TV  – Vi har haft ett långt samarbete med   – Det har hänt mycket de senaste fem åren Jönköpings-Posten. Det har fungerat bra, och radioreklam är och det kommer säkerligen fortsätta i samma men vi kände någonstans att vi inte nådde takt. Ska man hänga med i utvecklingen alla potentiella kunder där. Alla går inte upp för dyrt i förhållande måste man förstå omvärldens förändringar tidigt på morgonen, dricker sitt kaffe och och människors beteendemönster. Vill man nå läser morgon­tidningen. Mina barn skulle ut rätt måste man inse att alla har olika behov. till vad det ger" exempelvis aldrig göra det. Eftersom vi riktar Klassiska medier är beroende av de nya, men oss till alla som gillar sport och vill leva ett aktivt liv var vi också tvärtom. Det är viktigt att komma ihåg. Jag tycker att tvungna att bredda våra kanaler. Tillsammans med Hallpressen Hallpressen har utvecklats framåt när det gäller nya kanaler kom vi fram till att en kombination av Jönköpings-Posten, och möjligheten att kombinera dessa. Webb-TV är ett bra Jönköping Nu och jnytt.se var en optimal mix för att nå våra exempel. Traditionell TV- och radioreklam är kunder. Nu når vi olika typer av kunder, på fler platser än för dyrt i förhållande till vad det ger. tidigare. Vid varje annonseringstillfälle märker vi en direkt skillnad i ökad försäljning.

hallpressen.se   @hallpressen


hallpressen.se

Hallpressen AB Skolgatan 24, 553 16 Jรถnkรถping Tel. 036-30 40 50

NÅ UT Hallpressen  

NÅ UT Hallpressen