Page 1

Baby Watoto

Photo Album 2013


BABY WATOTO

KAMPALA

The Bulrushes was ons eerste opvanghuis, dat we in 2007 startte, om de kleintjes in nood te redden. Het kreeg de symbolische naam “het Biezen mandje� (The Bulrushes), dat verwijst naar het mandje dat voorkwam dat baby Mozes in De Nijl verdronk. De eerste baby kreeg daarom ook de naam Mozes. Vandaag de dag zorgen we op deze locatie voor de kleintjes van 0 tot 6 maanden. En voor de zieke en prematuur kindjes, die speciale medische zorg nodig hebben. Vanwege de strategische ligging, in het centrum van de stad, is het ook de plek waar veel geredde kleintjes bij ons binnenkomen.


BABY WATOTO

SUUBI

Verstopt achter ons dorp, net buiten Kampala, ligt Baby Watoto Suubi, in een prachtig groen en sereen heuvelachtig landschap. Ons grootste babyhuis heeft ruimte voor 120 kinderen. Het huis, dat in februari 2010 werd geopend, vangt met name de wat oudere kleintjes op, die wachten op een plekje in een gezin in het Watoto dorp.


BABY WATOTO

GULU

Dit babyhuis opende in juni 2010 zijn deuren. Het is onze reactie op de overweldigende nood in Noord Oeganda. Deze regio heeft in de afgelopen twee decennia zwaar geleden onder een afschuwelijke burgeroorlog. Het resultaat, extreme armoede, uit elkaar gescheurde families en een stijgend aantal achtergelaten kinderen. Met name tienermoeders kunnen niet voor hun pasgeborene zorgen. Baby Watoto Gulu kan 60 baby’s opvangen.


JANUARI Baby Elizabeth Ze woog slechts 1 kilo, was uitgedroogd, koud, had geelzucht en een bloedinfectie. Elizabeth was een zeer ziek prematuur kindje toen ze bij ons binnenkwam. Ze was achtergelaten en waarschijnlijk ook geboren vlakbij onze lokatie. Nu is Elizabeth een gezonde en blije baby. Ze woont bij Baby Watoto Suubi en is bijna klaar om te verhuizen naar een Watoto dorp.


FEBRUARI Baby Sophia Kort na haar geboorte werd ze achter gelaten bij het ziekenhuis. Ze kwam koud, hongerig en alleen bij ons. Bij aankomst konden we haar een warm plek je in onze couveuse geven. Haar lege buikje werd gevuld met melk en ze kreeg de medisch hulp die nodig was. Nu enkele maanden later is Sofia een gezonde en tevreden baby. Ze weegt nu 4,2 kilo.

BEFORE

AFTER


MAART Elizabeth, Jane & Cally In de afgelopen twaalf maanden hebben we specialistische zorg gegeven aan meer dan veertig prematuur baby’s. De kleinste hiervan woog slechts 740 gram. Dit zijn drie van die kleine meisjes. Elizabeth woog 1190 gram toen ze bij ons kwam. Haar moeder en tweelingzusje overleden bij de geboorte. Jane (1600 gram) en Cally (1060 gram) werden beiden achtergelaten in het ziekenhuis. Ze zijn liefdevol opgenomen in de Baby Watoto familie.


APRIL Baby Ivan Baby Ivan verloor zijn ouders toen hij 4 maanden oud was aan de gevolgen van HIV. We hebben hem in Gulu opgehaald waar hij ondervoed en ziek in het ziekenhuis lag. Aangekomen bij Baby Watoto ontving hij de noodzakelijke medische zorg en voeding. Sindsdien neemt hij is gewicht toen. Ivan is nu een gezonde dreumes die erg van eten houdt.


MEI Speciale zorg afdeling Twee van onze zusters zorgen dagelijks voor onze kleinste baby’s. Onze speciale afdeling is uitgerust met couveuses, warmtebronnen, zuurstof, infusen en apparatuur voor licht therapie. Meestal liggen er 4 tot 8 kleintjes op deze afdeling. Het gaat om zeer zieke of prematuur baby’s.


JUNI Piepkleine vierling Deze piepkleine vierling (allemaal jongetjes) kwam bij Watoto terecht toen ze vijf dagen oud waren. Hun moeder overleed tijdens de bevalling. Het plaatselijke ziekenhuis kon geen geschikte zorg en voedsel aan de baby’s geven. Helaas overleed één van de jongetjes kort na zijn komst bij baby Watoto. De andere drie doen het goed en mochten onlangs uit de couveuse.


JULI Baby Hope Veel van de baby’s die bij Baby Watoto gebracht worden, leiden aan ernstige ondervoeding. Er zijn twee soorten van ondervoeding die veel voorkomen in Oeganda.  De eerste is Marasmus. Deze wordt veroorzaakt door een gebrek aan calorieën en wordt gekenmerkt door ernstig gewichtsverlies. De tweede is kwashiorkor.  Deze wordt veroorzaakt door een zeer laag eiwitgehalte en wordt gekenmerkt door een ophoping van oedeem in het lichaam (zwelling veroorzaakt door vochtophoping). Onmiddellijke medische ingreep en speciale voeding zijn van levensbelang voor deze baby’s. De eerste dagen zijn altijd kritiek maar de meeste baby’s reageren snel op de behandeling. Al gauw komen ze aan en veranderen ze in mollige baby’s. Soms zou je ze na enkele weken niet meer herkennen. Baby Hope is een goed voorbeeld. Ze kwam bij Baby Watoto met ernstige Marasmus. Door de zorg van Baby Watoto is ze opgebloeid. Nu is ze een gezonde, gelukkige peuter in Watoto’s Bbira Village. BEFORE

AFTER


AUGUSTUS

Baby Care Wanneer een baby bij Baby Watoto komt, wordt deze gekoppeld aan een verzorgster. Zij zorgt dagelijkse voor de psychische, sociale en emotionele ontwikkeling van de baby. In onze zorg aanpak is het essentieel dat elk kleintje een hechte band kan opbouwen met zijn of haar verzorgster.


SEPTEMBER Nancy Grace Een oplettende voorbijganger vond Nancy aan de kant van een drukke weg vlakbij Baby Watoto. Hij bracht haar naar het politiebureau. Ze had een Bijbel en een briefje bij zich. Het briefje was van haar moeder er stond in dat ze veel van haar houdt maar heel ziek was. Ze zou komen te overlijden en was bang voor de toekomst en veiligheid van haar dochtertje. Ondanks vele pogingen hebben we haar moeder niet kunnen vinden. Nancy ’s verhaal is een verdrietig begin, toch vinden we het een eer om haar een toekomst te kunnen geven. Zo krijgt ze toch de liefde en zorg waar haar moeder zo op hoopte.


OKTOBER Familie bij elkaar houden Bij Watoto kijken we altijd naar mogelijkheden om kinderen bij familie te laten opgroeien. Kort geleden kwam baby Robin bij ons binnen. Hij was net een jaar geworden en woog een schrikbarende 4,5 kilo. Robin woonde bij zijn tante sinds de dood van zijn moeder.   Naast de behandeling werd er ook een onderzoek gestart naar de oorzaak van zijn slechte conditie. Zo kwamen we erachter dat zijn tante veel om hem geeft maar geen raad wist met zijn ondervoeding. Gebrek aan kennis en begeleiding zorgde ervoor dat Robin steeds zieker en zwakker werd.    Nu 2 weken later gaat het een stuk beter met Robin. Zijn tante krijgt nu begeleiding in een voedingscentrum vlakbij haar huis. Met voldoende begeleiding en controle kan Robin gewoon bij zijn tante blijven wonen.  


NOVEMBER Welkom thuis Baby Watoto heeft drie locaties waar we voor kwetsbare baby’s zorgen. In oktober hebben we 22 baby’s kunnen redden uit zeer slechte omstandigheden.  De jongste was slechts 14 dagen oud en de oudste was 4,5 jaar. Iedere dag worden er 1440 luiers gebruikt, 1200 flesjes gemaakt en gegeven. Ook worden en 720 babypakjes gewassen. Ieder jaar worden er ongeveer 45 prematuur kindjes opgevangen. Sommige lijden aan ernstige ondervoeding of andere gezondheidscomplicaties. Maar dankzij jouw ondersteuning kunnen we voor deze kostbare baby’s zorgen.


DECEMBER Fijne kerstdagen

Mag vrede, vreugde, blijdschap en liefde jouw cadeau zijn deze kerst. En een zegen voor het nieuw jaar 2014. Bedankt voor je trouwe support aan Baby Watoto.


WWW.WATOTO.COM

Š 2013 All rights reserved

Baby WatotoNL Album  

Baby Watoto Album - Netherlands

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you