1 minute read

Laatste nieuwtjes over onze reis naar Malawi in mei 2019

Elk jaar gaat een delegatie van ons bestuur naar Malawi waarbij de samenstelling van de groep jaarlijks wisselt. Dit jaar was de beurt weer aan mij om samen met Rob en Joke Penning en met ons nieuwe bestuurslid Peter van Heuveln de lange reis naar Malawi te maken.

Voorafgaand aan elke reis maken we een ‘strak programma’ (hoewel dat wel erg Europees klinkt voor een land op het Afrikaanse continent). Voor deze week stonden onder meer de volgende activiteiten op het programma:

• een bezoek aan de middelbare scholen met daarin gesprekken met ‘onze’ leerlingen, overleg met de schoolleiding en een afspraak met de schooladministratie (i.v.m. betaling beurzen);

• een bezoek aan een aantal universiteiten om daar ‘onze’ studenten in hun nieuwe studie-omgeving op te zoeken en te zien en van ze te horen hoe het met ze gaat;

• een bezoek aan een van de basisscholen in het district waar wij tien jaar geleden begonnen met onze activiteiten. Daarbij een van de huidige studenten als ‘rolmodel’ vanuit de universiteit meenemen om zelf het belang van goede educatie te kunnen vertellen.