Page 1

здраве в семейството

Каталог продукти 2014


Съдържание Проензи

4

Магнезий

52

Септофорт

12

Магнезий + витамин B6

53

ГинкоПрим Макс

14

Коензим Q10

54

Уринал

16

Антиоксидант Стронг

55

Простенал Перфект

22

Лутеин Плюс

56

Пермен

24

Бета каротин

58

Лидерин

25

Хром Форте

59

Салутил

26

CEMAX retard

60

Дегазин

27

Витамин D3

61

Марсианци

28

Силимарин

62

Ехиначи

37

Лецитин

64

ОмегаПрим

38

Омега 3

65

Диалевъл

40

Гуарана

66

Мабел

41

Келп

67

Вариксинал

42

Глюкозамин Форте

68

Спектрум Имунактив

44

Масло от тиквено семе

69

Беносен

45

Гинко билоба

70

Калмацин

46

Ехинацея

71

Цинк

50

Клуб Здраве Валмарк

72

Селен

51

1


здраве в семейството През 2014 година Валмарк България навърши 8 години. Благодарим на всички партньори и потребители за доверието към нашата компания. Защото общата ни мисия е „Здраве във всяко българско семейство.“ Радваме се, че лекари, фармацевти и потребители оценяват високо качеството и ефективността на продуктите на Валмарк. Проф. Д. Младенов, Уролог, Клиника по урология, Медицински университет, София Познавам Простенал Перфект от години и разчитам на неговия положителен ефект. Препоръчвам препарата при леки и умерени симптоми на ДПХ като монотерапия или в съчетание с консервативното лечение. Той се понася отлично от пациентите и няма нежелани странични ефекти. Д-р Александър Георгиев, АГ, Майчин дом, София Имам удоволствието да работя от няколко години с продукти на ВАЛМАРК – компания, която във времето се е наложила на българския пазар. В моята практика най-често прилагам Уринал. Резултатите са изключително добри, бих казал отлични, както при остри, така и при хронични състояния на циститните оплаквания. Използвам Уринал като монотерапия и в комбинация с други медикаменти. Всички мои пациентки знаят: “Уринал помага”!” Д-р Пламен Калъпов, ортопед-травматолог, УМБАЛ „Св.Анна”, София Като ортопед-травматолог, аз препоръчвам АртроСтоп Рапид Плюс. Той показва много добър клиничен резултат по отношение укрепването на ставния хрущял, забавяне на дегенеративните процеси, а ако вече е настъпила травма, се грижи за редуциране на възпалението. Николета Крумова, магистър-фармацевт, верига аптеки Медея Препоръчвам продуктите на Валмарк, защото са изработени по висок стандарт за качество, а като магистър-фармацевт винаги се старая моите клиенти да получат най-доброто!

Десислава Панова, магистър-фармацевт, аптека Витамина Маргарита Захариева, магистър-фармацевт, аптека Витамина Продуктите на Валмарк са сред най-предпочитаните от нашите клиенти! Ето защо се радваме, че в лицето на фирмата имаме един дългогодишен приятел в грижата за здравето!

2


Другите за нас Емилия Атанасова, 58 г., гр. Ямбол Мили приятели от Валмарк, пиша Ви не за първи път, но удовлетворението, което получавам от ГинкоПрим Макс, ме накара да не оставам безразлична към новата си покупка. Пия го поне за четвърти път, но го купих, защото чувствам, че ми помага много. Трябва да ви кажа, че аз съм истински Ваш сътрудник, защото препоръчвам ГинкоПрим Макс на всички мои приятелки. Пожелавам Ви здраве и много успех! Христина Пенкова, 42 г., гр. Видин Изключително ми е приятно да споделя удовлетворението на мен и моето семейство от продуктите на Вашата компания! Отдавна използваме витамините Марсианци – първо за племенницата ми, а сега и за дъщеря ми, която е на 6 години. Вече 3 години взимаме Марсианци и Ехиначи, а желираните марсианци са ни любими. Определено има резултат – детето боледува по-малко и прекарва вирусите по-леко. През есенно-зимния сезон аз редовно правя курс с витамини Спектрум, използвам често и Калмацин. Желая успех и още повече доволни клиенти! Дарина Петкова, 32 г., гр. София За първи път ползвах Уринал преди една година – по препоръка на моя приятелка – лекар. Имах леки симптоми на цистит и по неин съвет започнах веднага да пия Уринал. Още вечерта вече усещах, че съм по-добре, а на следващия ден – нямах оплаквания, но продължих да го пия още, за да не се повтори пак проблема. За радост оплакванията изчезнаха и повече не се повториха. Вече знам, какво да правя, ако ми се случи пак. Сърдечно благодаря за Уринал! Илина Стефанова, 39 г., гр. Ст. Загора Взимам ОмегаПрим от няколко месеца и вече има резултат – усещам прилив на енергия и се чувствам обновена. Майка ми също приема ОмегаПрим и кръвното й налягане се понижи, холестеролът й вече е в границите на нормалното.Препоръчвам го на всички, които имат проблеми с високото кръвно и висок холестерол, а и на тези, които нямат такива проблеми – за профилактика, както при мен. Марин Христов, 65 г., гр. Пловдив От доста време използвам вашите продукти и съм изключително доволен. Дълбоката ми убеденост винаги е била, че най-ценната и значима инвестиция на всеки човек за цял живот е инвестицията в собственото здраве, както и в здравето на неговото семейство и приятелите.

3


4


ПРОЕНЗИ Проензи е новото име на АртроСтоп! АртроСтоп, лидерът в категорията за здрави стави и кости, сменя своето име. АртроСтоп вече се казва Проензи. Това е името, с което е познат в Европа, а вече и в България. Проензи продължава да предлага про-

www.proenzi.bg

дуктите, на които се доверявате, на същата цена и със същия висок стандарт на качество. И не само – Проензи Ви обещава още иновации и по-добри решения за проблемите със сковаността и болката!

5


Проензи Пробевен Първият лекарствен продукт от Проензи Проензи Пробевен 750 mg е предназначен за облекчаване симптомите на лек до умерен остеоартрит. Остеоартритът е вид увреждане на ставата, което се проявява със симптоми като скованост (след сън или дълга почивка) и болка при движение (напр. при изкачване на стълби или дълго ходене по неравна повърхност). Действието на Проензи Пробевен е доказано с клинични тестове за ефективност. Лекарствен продукт, отпускан без лекарско предписание. За перорално приложение. Преди употреба прочетете листовката.

Ефекти: Облекчава симптомите на лек до умерен остеоартрит на коляното

Всяка таблетка съдържа: Глюкозамин сулфат 750 mg

Дозировка: По 1 таблетка два пъти дневно или 2 таблетки един път дневно. Приемайте в продължение на 2 до 3 месеца. Препоръчват се 2 терапевтични курса годишно.

НОВО

6


Проензи ТермоТерапия Нов метод за лечение на болката чрез топлина Проензи ТермоТерапия пластир е иновативна технология за бързо облекчаване на мускулни и ставни болки чрез лечение с топлина. Клинично доказана ефективност при мускулни, ревматични болки, болка при остеоартрит, ишиас, лумбаго, тендинит, настинка и др. Проензи ТермоТерапия съдържа прахообразна смес, в чийто състав участва желязо. При контакт с кислорода във въздуха стартира процес на бързо окисление с отделяне на топлина.

Подходящ е за: Спортуващи с болки в ставите и мускулите след усилено натоварване Страдащи от болка в гърба и кръста поради обездвижване Активно шофиращи, предразположени към чести схващания

Ефекти: Действа загряващо в продължение на 8 часа е съдържа лекарствени съставки, действа Н чрез естествен процес на топлоотделяне одходящ за употреба на гърба, врата П и раменете. Използвайте и върху други части на тялото, при необходимост и удобство.

Всяка опаковка съдържа: 2 бр. пластири в кутия

Проензи ТермоТерапия е разработен по японска технология.

Начин на употреба: Пластирът се използва върху суха и чиста кожа. Отворете внимателно външната опаковка. Извадете пластира, отлепете предпазния външен филм и залепете върху засегнатия участък.

НОВО

7


Проензи Лейди Колаген Двойна защита за костите и ставите на жената! Проензи Лейди Колаген е иновативен продукт: колагенови таблетки за смучене с приятен вкус на лимон. Формулата му, съчетаваща два вида колаген, е разработена според последните научни изследвания, които доказват ефективността на колагените за поддържане здравето на опорно-двигателния апарат. Колагенът Тип I е необходим за правилното фунциониране на костната тъкан и сухожилията. 50% от общото количество колаген в човешкото тяло се съдържа в костите, а 90% от него е Тип I. Колагенът Тип II е съставен елемент на ставния хрущял. В състава на Проензи Лейди Колаген е включен колаген, произведен чрез запазваща качествата технология, за найпълноценно усвояване. Допълнителният прием на колаген тип II води до стимулиране синтеза му в хрущяла и осезаем възстановяващ ефект.

8

Подходящ е за: Дамите над 40 год. възраст Жени в/след менопауза Жени с остеоартроза и остеопороза

Ефекти: Двойна защита срещу остеопороза и остеоартроза Ефективна дневна доза колаген рием чрез смучене - най-пълноценно П усвояване на съставките

Всяка таблетка съдържа: Колаген Тип I 24,0 mg Нативен колаген Тип II 20,0 μg Витамин C 24,0 mg

Дозировка: 1 табл. дневно. За максимален ефект, приемайте в продължение на период от 3 месеца. Препоръчват се 2 терапевтични курса през годината.

НОВО


Проензи Рапид Плюс Номер 1 в грижата за ставите в България!* Проензи Рапид Плюс е революционен продукт за цялостна и ефективна грижа за ставите. Съдържа комбинация от пет активни, клинично доказани субстанции: глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, Босвелин и ExPur комплекс. ExPur комплексът е специална комбинация от чист колаген тип II и витамин C в тяхната найефективна доза. ExPur комплекс засилва ефекта на другите съставки в Проензи Рапид Плюс и допринася за доброто състояние на ставите и костите. Активните субстанции в Проензи Рапид Плюс проникват дълбоко във всички стави на тялото и съдействат за нормалното функциониране на двигателната система.

Подходящ е за: ациенти с признаци на преждевременно П износване на ставите и гръбначния стълб Хора с повишено натоварване на носещите стави (напреднала възраст, тежка физическа работа, наднормено тегло)

Ефекти: ързо облекчава болката и възпалението Б Увеличава ставната подвижност и намалява сковаността Съдейства за възстановяване на ставния хрущял, ставните връзки и сухожилията.

Всяка таблетка съдържа: Глюкозамин сулфат 1600,00 mg Хондроитин сулфат 600,00 mg Босвелин 150,00 mg ExPur комплекс: Колаген тип II 20,00 μg Витамин С 12,00 mg

Дозировка: 3 таблетки дневно след хранене. За постигане на оптимален ефект приемайте за период от 2 до 3 месеца.

9


Проензи Комфорт Ново поколение грижа за ставите! Проензи Комфорт е първият и единствен продукт за стави с по-усвоима форма на глюкозамин и неденатуриран колаген тип II. Проензи Комфорт съдържа нова форма на глюкозамин: N-ацетилглюкозамин. Той играе ключова роля за синтеза на хиалуронова киселина и хондроитин най-важните градивни елементи на ставната течност, ставния хрущял, костите, ставните връзки и сухожилията. Колагенът тип II е важен за здравината и еластичността на ставния хрущял. В състава на продукта е включена високо усвоима форма на колаген. Витамин С е важен за синтеза на колаген и за нормалната функция на костите и ставния хрущял.

10

Подходящ е за: Възрастни и деца над 12 год. Активно спортуващи Пациенти с чувствителен стомах или които трудно преглъщат таблетки Диабетици (с подсладител – сорбитол)

Ефекти: пъти по–усвоима форма на глюкозамин 3 Таблетки за смучене - удобен прием по всяко време Приятен черешов вкус Не дразни стомаха

Всяка таблетка съдържа: N-ацетилглюкозамин 750,0 mg Неденатуриран колаген тип II 10,0 μg Витамин C 6,0 mg

Дозировка: Възрастни – 2 таблетки дневно; деца над 12 годишна възраст – 1 таблетка. Приемайте 2 месеца по 2 таблетки дневно, след което преминете на поддържаща дозировка – 1 месец по 1 таблетка дневно.


Проензи Крем Първа помощ при ставни и мускулни болки! Проензи крем е масажен крем за бързо облекчение при възпаления в мускулите, ставите, сухожилията и при спортни травми. Проензи крем е продукт, препоръчван от професионалистите. Подходящ за нанасяне по всяко време на деня, не оставя петна по дрехите и не омазнява кожата. Комбинацията от 5 етерични масла: евкалипт, хвойна, камфор, ментол и терпентиново масло веднага затопля, увеличава кръвоснабдяването и подобрява състоянието на засегнатите стави и мускули. Глюкозамин сулфатът, МСМ и екстрактът от Босвелия действат като стимулират възстановяването на хрущялната тъкан. Включеният метилсалицилат намалява възпалението и болката в малките стави и меките тъкани.

Подходящ е за: Пациенти със ставни заболявания Спортуващи с болки в ставите и мускулите Възстановяващи се след натоварване с тежка физическа работа ора със схващания от обездвижване и Х заседнал начин на живот

Ефекти: Облекчава възпалението и болката Подобрява мускулната еластичност зключително подходящ при схващания и И травми

Активни съставки: Глюкозамин сулфат, метилсулфонилметан (МСМ), екстракт от Boswellia serrata (тамяново дърво), метилсалицилат, ментол, камфор, масло от хвойна, евкалипт, терпентиново масло.

Начин на приложение: Нанася се върху засегнатото място 1-2 пъти дневно с масажни движения.

При хронична болка в ставите, съчетайте с подходящия за Вас продукт за вътрешна употреба от серията Проензи.

11


Септофорт

Лекарството за Вашето гърло!

болки в гърлото трудно преглъщане възпалени венци

НОВО


Септофорт Лекарството за Вашето гърло! Септофорт представлява таблетки за смучене, за лечение на инфекции и възпаления в устната кухина и гърлото. Съдържа хлорхексидин диглюконат. Септофорт е антисептик и дезинфектант на устната кухина и гърлото. Атакува причинителите на инфекцията и спира тяхното развитие и размножаване. Ефективен е срещу широк спектър бактерии (стрептококи, стафилококи), гъбички (кандида) и др. Септофорт е с чудесен вкус на сладка мента.

Ефекти: олки в гърлото – тонзилит, ларингит, Б фарингит Възпаление на венците и носоглътката ирургически интервенции в устната Х кухина или гърлото – преди и след вадене на зъб, сливици и др. Лечение на афти

Всяка таблетка съдържа: Хлорхексидин диглюконат 2,00 mg

Дозировка: По 1 таблетка 3 пъти дневно, след хранене. Таблетката се смуче или се оставя бавно да се стопи в устата. Непосредствено след приемане на таблетката не се хранете и не приемайте течности. Лекарствен продукт без лекарско предписание, за възрастни и деца над 5 години.

www.septofort.bg

13


ГинкоПрим Макс “Мисля, следователно съществувам” Рене Декарт

20

ия ът ерг зък е а ен мо ни ват ерира ъстоя ген дно с у вб

23 3

пъти нараства мозъкът на едно новородено бебе през първата година

но рм а на ото егл кия мо т e еш пря чов ък с з мо тегло сно е л те

2% ото

общ

%

лн от оф

eп и к роце не ръв нтът кц обх ен п ки ио ни одим оток слор ра од не и за , на мо зъ ка

ун

Съвети за поддържане на силна памет: Разходки сред природата, дори и кратки. Редовни занимания с игри, провокиращи мисленето – кръстословици, судоку, логически задачи Консумация на храни, които подсилват мозъчните функции и тонизират: боровинки, броколи, спанак, брюкселско зеле, ядки и риба.

14


ГинкоПрим Макс За по-добра памет и кръвооросяване ГинкоПрим Макс съдържа доказаната комбинация от гинко билоба и магнезий, обогатена с диметиламиноетанол (DMAE) – естествен мозъчен стимулант. Тази формула е разработена, за да обедини синергичното действие на трите естествени съставки. Стандартизираният екстракт от гинко билоба подобрява кръвооросяването на тъканите, и снабдяването им с кислород и хранителни вещества. Забавя стареенето на мозъка, премахва усещането за студени ръце и крака, поддържа зрението и слуха. Магнезият подпомага функциите на нервната, мускулната и сърдечносъдовата система. Намалява стреса и напрежението. DMAE активира умствената дейност – мислене, памет, внимание, концентрация. В природата се среща в някои видове риба, например аншоа и сардини.

www.ginkoprim.bg

Ефекти: одобрява мозъчните функции – памет, П концентрация, внимание, обучение Спомага за по-добро кръвооросяване Намалява световъртежа одпомага нормалното функциониране на П нервната система Повишава жизнения тонус

Всяка таблетка съдържа: Гинко билоба екстракт 60,00 mg Магнезий 150,00 mg Диметиламиноетанол (DМАЕ) 20,00 mg

Дозировка: По 1 таблетка дневно след хранене.

15


Всеки знае Urinal® помага! Циститът е една от най-честите инфекции. Засяга жените от всички възрасти.

Как да разпознаем цистита? Най-честите симптоми са: Болка при уриниране ести, неотложни позиви за Ч уриниране Мътна, тъмна на цвят, със силен неприятен мириз урина ръв в урината – не винаги е К видима, но при изследване се установява Болка, ниско долу в корема Обща отпадналост Леко повишена температура

Обикновено циститът отзвучава в рамките на 4 до 9 дни, в зависимост от назначената терапия. За правилна диагноза и лечение, консултирайте се с Вашия лекар.

16


Уринал Акут Бърз ефект още на първия ден! Уринал Акут е най-концентрираната формула, съдържаща американска червена боровинка с високо съдържание на А-тип проантоцианидини. Максимално концентрираният екстракт гарантира бърз ефект – още в първите часове след приема. Установено е, че само А-тип проантоцианидините имат способността да блокират бактериалното прикрепване по стените на уринарния тракт и така улесняват изхвърлянето на бактериите с потока на урината. Според Френската агенция по здравна безопасност на храните (AFSSA), концентрацията проантоцианидини, която гарантира ефект върху прикрепването на Е.coli, е 36 mg дневно. Уринал Акут съдържа 36 mg проантоцианидини в една таблетка, което отговаря на 423 g плодове.

Ефекти: Б ързо облекчава дискомфорта при уриниране П рочиства от бактерии пикочните пътища П ритежава силен антиоксидантен ефект.

Всяка таблетка съдържа: CystiCran® 90,00 mg (Vaccinium macrocarpon станд. екстракт, екв. на 36 mg проантоцианидини)

Дозировка: 2 таблетки дневно в продължение на 5-10 дни. При хронични проблеми се препоръчва продължителен прием – най-малко един месец. Подходящ за възрастни и деца над 3 години. Безопасен е по време на бременност и кърмене. Може да се съчетава с назначеното антибиотично лечение. Без странични ефекти!

Най-висока концентрация Бърз ефект Лесен прием

www.urinal.bg

17


Уринал Поддържа здравето на уринарния тракт Уринал е единственият продукт на българския пазар, който съдържа американска червена боровинка (Vaccinium macrocarpon) под формата на специална патентована субстанция NutriCran™. Доказано е, че само този вид червена боровинка прочиства и поддържа здрави пикочните пътища. Притежава и силен антиоксидантен ефект, който допринася за доброто здравословно състояние на целия организъм. Уринал е особено подходящ за продължителен прием при хора, страдащи от хронични уринарни проблеми. Уринал е природен продукт без нежелани странични ефекти.

18

www.urinal.bg

Ефекти: Д опринася за нормалното функциониране на пикочните пътища П ритежава силен антиоксидантен ефект

Всяка капсула съдържа: NutriCran™ 200,00 mg (изсушен концентриран сок от плодове на червена боровинка – V. macrocarpon)

Дозировка: При често уриниране, придружено с парене и режеща болка: 6 капсули дневно най-малко 5 дни. Поддържаща дозировка: 2 капсули дневно, в продължение на 30 дни. Уринал може да се използва заедно с антибиотици. Безопасен е за бременни или кърмещи жени, както и за деца над 3 години.


Уринал Баланс Двойно действие за здрави пикочни пътища Уринал Баланс е иновативен продукт, съчетаващ силата на червената боровинка и пробиотика за поддържане здравето на пикочните пътища. Уринал Баланс е специално създаден за подпомагане антибиотичната терапия на уринарните инфекции. Високо концентрираната форма на червена боровинка (PACran®) гарантира ефект срещу основните причини за уринарен дискомфорт. А включеният пробиотик (Lactobacillus rhamnosus) спомага за поддържане на нормална чревна микрофлора. Благодарение на комбинацията червена боровинка и пробиотик, Уринал Баланс допринася за нормалното функциониране едновременно на уринарния и храносмилателния тракт.

Ефекти: оддържа здравословното състояние на П пикочните пътища Спомага за здравословна чревна микрофлора Подпомага имунната система

Всяка капсула съдържа: PACran® 250 mg (висококонцентриран стандартизиран сок от плодове на червена боровинка – V. macrocarpon) Lactobacillus rhamnosus 0,5x109 CFU

Дозировка: 2 капсули дневно. Подходящ за възрастни и деца над 3 години; безопасен при бременност и кърмене. При комбинирана терапия с антибиотик да се приема поне 3 часа преди или след антибиотика. Приемът на храна не влияе върху усвояването и действието на продукта.

НОВО

www.urinal.bg

19


Уринал Дринк За здрави пикочни пътища Уринал Дринк съдържа патентованата субстанция NutriCran™ - концентриран изсушен сок от червена боровинка. Биологично активните вещества в Уринал Дринк оказват благотворен ефект върху здравословното състояние на пикочните пътища. Уринал Дринк е богат източник на антиоксиданти (биофлавоноиди, фенолни съединения и други естествени субстанции), които защитават клетките и тъканите от свободните радикали. Уринал Дринк се предлага под формата на сашета, които могат да се разтворят както с топла, така и със студена вода. Чудесната на вкус напитка спомага за прием на повече течности, необходими за прочистване на пикочните пътища от бактерии.

20

www.urinal.bg

Ефекти: П одпомага здравословното състояние на уринарния тракт П ритежава антиоксидантен ефект и защитава организма срещу оксидативен стрес

Всяко саше съдържа: NutriCranTM 400,00 mg (изсушен концентриран сок от плодове на червена боровинка – V. macrocarpon)

Дозировка: 3 сашета дневно, в продължение на 5-10 дни. Едно саше се разтваря в 200 мл топла или студена вода. Уринал Дринк не притежава нежелани странични ефекти и може да се използва от бременни, кърмещи жени и деца навършили 3 години. Уринал Дринк може да се приема заедно с антибиотици и други лекарствени средства.


Уринал сироп Грижа за здравето на уринарния тракт Urinal® сироп съдържа патентованата субстанция NutriCran®, получена от изсушен концентриран сок от червена боровинка (Vaccinium macrocarpon). Количеството екстракт в максималната дневна доза (15 ml) отговаря на 37 500 mg плодове. Приемът на червена боровинка намалява прикрепването на бактериите, главно Escherichia coli, по стените на пикочните пътища и спомага за елиминирането им от уринарния тракт. Urinal® сироп съдържа и субстанции със силен антиоксидантен ефект, които подсилват защитата на организма срещу свободните радикали. Urinal® сироп може да се приема успоредно с назначени антибиотици. Подходящ е за деца над 1 година и възрастни.

Ефекти: Д опринася за поддържане на уринарния тракт в добро здравословно състояние П одпомага имунната система

В 5 ml сироп се съдържа: NutriCran® 500,00 mg (изсушен концентриран сок от плодове на червена боровинка – V. macrocarpon)

Дозировка: Деца от 1 до 3 години: 5 ml дневно (1 мерителна лъжичка); Деца от 3 до 12 години: 10 ml дневно (2 мерителни лъжички); Деца над 12 години и възрастни: 15 ml дневно (3 мерителни лъжички). Продължителност на прием: 10 – 30 дни в зависимост от оплакванията; при хронични проблеми се препоръчва 30 дневен прием.

С чудесен вкус на боровинка Без изкуствени подсладители и консерванти

www.urinal.bg

21


Съвети за здрава простата

Проучванията показват, че всеки втори мъж над 50 години има проблем с простатата. В някои случаи проблемът, познат като ДПХ (Доброкачествена простатна хиперплазия) започва да се появява и по-рано - около 40 годишна възраст. Навременната грижа е важна за всеки мъж и затова специалистите дават някои ценни препоръки за поддържане на простатата в добро здраве: Да се избягва приема на пикантни храни, силно кафе и алкохолни напитки. Да се поддържа активен двигателен режим. Редовното ходене пеша отпуска мускулатурата и влияе положително на кръвообращението. Редовният полов живот също е важен. Да се избягва продължителното стоене в седнало положение. Да се приемат минимум 2 литра течности дневно, но не наведнъж, а разделени на помалки количества. Вечер преди лягане да не се приемат големи количества течности. При избора на бельо да се залага на естествените материи, защото те не запарват и осигуряват по-голям комфорт.

22


Простенал перфект Функционира перфектно. За всеки мъж над 50! Простенал Перфект е продукт, специално създаден за нормалното функциониране на простатата и пикочо-половата система. Съдържа Перфект комплекс от 3 естествени съставки – Сау Палмето във висока концентрация от 320 mg, Коприва и Цинк. Екстрактът от Сау Палмето спомага за нормална функция на пикочната система и за нормална струя при уриниране, благодарение на съдържащите се в него ценни мастни киселини и стероли. Сау Палмето поддържа функцията на пикочния мехур и допринася за нормалното функциониране на простатната жлеза. Екстрактът от коприва притежава мек диуретичен ефект, допринася за нормално уриниране, допълва и засилва ефекта на Сау Палмето. Цинкът е изключително важен микроелемент за мъжкото здраве – допринася за нормални нива на тестостерон в кръвта и за поддържане на сексуалната активност.

www.prostenal.bg

Ефекти: П оддържа нормалната функция на простатата Д опринася за нормалното функциониране на пикочо-половата система О казва положително влияние върху структурата и големината на простатата Д опринася за запазване на потентността и поддържа сексуалната активност

Всяка таблетка съдържа: Сау Палмето екстракт 320,00 mg Коприва корен екстракт 240,00 mg Цинк 10,00 mg

Дозировка: 1 таблетка дневно, след хранене. Препоръчително е да се приема продължително време.

23


Пермен За по-добър сексуален живот Пермен е продукт, специално създаден за подпомагане сексуалните функции на мъжа. Влияе благотворно върху мъжката репродуктивна система, удължава ерекцията, засилва мъжествеността, либидото и сексуалните способности. Пермен стимулира сперматогенезата (образуване на сперматозоиди) и по този начин подпомага репродуктивните функции на мъжа. Съдържа специално подбрана комбинация от три активни съставки: L-аргинин – необходим за нормалното образуване на сперматозоиди и за кръвоснабдяването на половите органи. Трабузан – за повишаване на тестостерона и сексуалното либидо. Жен-шен – известен афродизиак, използван от векове за подобряване на сексуалното представяне и либидото. Редовната и продължителна употреба на Пермен подобрява качеството и интензивността на сексуалния живот.

24

Ефекти: Д опринася за нормална ерекция и качествен сексуален живот О казва благотворен ефект върху сексуалното желание, мощ и представяне П одпомага образуването на сперматозоиди П овишава оплодителната способност на мъжа

Всяка таблетка съдържа: Трабузан (Tribulus terrestris екстракт, 40% сапонини) 250,00 mg L-аргинин 166,70 mg Жен-шен екстракт 83,30 mg

Дозировка: 2 таблетки дневно, след хранене. Препоръчва се продължителен прием на продукта – 2-3 месеца.


Лидерин За качествена ерекция! Лидерин съдържа уникална комбинация от L-аргинин, Pycnogenol® (Pinus pinaster) и женшен с бърз и благотворен ефект върху ерекцията. L-аргининът допринася за образуването на азотен окис, който играе ключова роля за поддържане на нормално кръвоснабдяване в малкия таз и разширяване на кръвоносните съдове. Pycnogenol® (екстракт от кора на бор Pinus pinaster) подпомага микроциркулацията чрез увеличаване пропускливостта на капилярите и поддържа нормално кръвоснабдяване на мъжките полови органи. Включеният екстракт от жен-шен подпомага и подобрява ерекцията, допринася за тонизиране на организма. Комбинацията от L-аргинин и Pycnogenol® е лицензирана по американски патент US. Patent 6,565,851.

www.liderin.bg

Д опринася за подобряване и стимулиране на ерекцията П одпомага кръвоснабдяването на тазовите органи С помага за качествена и продължителна ерекция Б ърз ефект на активните съставки – до 1 час след прием

Дневната доза (3 таблетки) съдържа: L-аргинин хидрохлорид 1814,0 mg Жен-шен екстракт 150,0 mg Pycnogenol® (Пикногенол) 80,0 mg

Дозировка: 3 таблетки. Приемат се поне 1 час преди сексуален контакт, с вода.

бъ рз

Според специалистите през последните години половата слабост е един от често срещаните проблеми при мъжете. Причините за това се свързват най-вече със стреса и напрегнатото ежедневие.

Ефекти:

еф

ект

25


Салутил Храносмилателен комфорт и имунитет! Салутил се грижи за поддържане на нормална чревна микрофлора. Съдържа специална комбинация от жизнеспособни микроорганизми в гарантирано от производителя количество. Бактериите Lactobacillus и Bifidobacterium, както и дрождите Saccharomyces boulardi оказват положителен ефект върху нормалното храносмилане, функцията на имунната система и подпомагат здравословното състояние на човешкия организъм. Салутил е подходящ при пътуване, при промяна в хранителния режим, след прием на антибиотици, при бременност.

Ефекти: П одпомага храносмилането Д опринася за нормална чревна перисталтика П одпомага функциите на имунната система

Всяка капсула съдържа: Смес от пробиотични култури 5x109 CFU (Lactobacillus helveticus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum, Saccharomyces boulardii)

Дозировка: 1 капсула дневно по време или след хранене, за предпочитане сутрин. При диария 3 капсули дневно. Може да се употребява от бременни или кърмещи жени, както и от деца над 3 години.

26


Дегазин Най-силният срещу подуване и газове! Дегазин подобрява чревния и коремен комфорт като предотвратява и намалява повишеното образуване на газове. Дегазин съдържа най-високата ефективна концентрация на симетикон на българския пазар 257,5 mg в 1 капсула. Симетиконът е антипянообразуващ агент – намалява повърхностното напрежение на газовите мехурчета в стомаха и червата, и допринася за лесно освобождаване на натрупаните газове в стомашно-чревния тракт.

Ефекти: Б ързо облекчава подуването в стомаха и корема П ремахва газовете и усещането за дискомфорт – напрежение и болка в корема

Всяка капсула съдържа: Симетикон 257,50 mg

Дозировка: 1 до 2 капсули при нужда или след всяко основно хранене. Дегазин е подходящ като допълнение към традиционната антидиарийна терапия. Много бързо облекчава коремния дискомфорт (подуване, газове), съпътстващ чревните инфекции.

Подуването на корема не означава болест – често причините са функционални и се дължат на приема на богата на фибри храна (фасул, зеле, ядки), на нередовно хранене, спазване на диети, нарушена чревна микрофлора, недостиг на смилателни ензими и т.н.

www.degasin.bg

27


За здрави и жизнени деца С богат състав Разнообразие от вкусове и форми Без аспартам

marsianci.bg


Съветите на Марсианци за здрави и жизнени деца

Заложете на балансираното хранене. Давайте всеки ден сезонни зеленчуци и плодове, а поне 2 пъти седмично риба. Тя съдържа ценните Омега 3 мастни киселини.

При терапия с антибиотик, задължително добавете пробиотик за поддържане баланса на чревната микрофлора. Не пропускайте да предлагате често на детето си млечни продукти, защото те осигуряват калций за силни мускули и здрави кости.

Включете в менюто храни, богати на протеини – те са важни за формирането на мускулите.

Давайте възможност на детето да играе по-често на открито и да се излага на слънце. Така ще си набави ценния за костите и имунитета витамин D. Избирайте

Запишете малчугана си на някакъв спорт. Отделете време за разходки в парка, тичане по плажа, каране на колело, поход в планината.

качествени добавки, разработени специално за нуждите на децата и съобразени с тяхната възраст.


Марсианци Имунактив Мултивитамини за добра имунна защита Марсианци Имунактив е комплексен мултивитаминен продукт, осигуряващ ежедневните нужди на детето от витамини и минерали. Съдържа специален Имунактив комплекс, който допринася за нормалното функциониране на имунната система и подпомага защитата на детския организъм при простудни състояния. Марсианци Имунактив представляват таблетки за смучене с формата на марсианчета с вкус на ягода и портокал. Към всяка таблетка е прибавен и ксилитол, който придава чудесен охлаждащ вкус и спомага за поддържане на детските зъби в добро състояние. Марсианци Имунактив не съдържат аспартам.

Ефекти: Д опринасят за нормалното функциониране на имунната система П одпомагат физиологичния растеж и развитие П одпомагат жизнеността и доброто общо състояние

Всяка таблетка съдържа: Имунактив комплекс: Бета глюкан 30,00 mg Биофлавоноиди 50,00 mg Витамин С 80,00 mg Цинк 5,00 mg Витамин А 800,00 μg Витамин В1 1,10 mg Витамин В2 1,40 mg Витамин В3 16,00 mg Витамин В5 6,00 mg

Витамин В6 1,40 mg Витамин В12 2,50 μg Витамин D3 5,00 μg Витамин Е 12,00 mg Фолиева киселина 200,00 μg Биотин 50,00 μg Йод 150,00 μg Шипка (плод) 10,00 mg Лизин 20,00 mg

Дозировка: По 1 таблетка дневно.

3+

30

www.marsianci.bg


Марсианци Имунактив сироп Мултивитаминен сироп за най-малките деца Марсианци сироп е богат комплекс от витамини и минерали, разработен за специалните нужди на най-малките деца. Включва Имунактив комплекс и бета глюкани за подсилване и нормално функциониране на имунната система. Марсианци сироп не съдържа оцветители, подсладители или алергизиращи съставки. Подходящ е за всички деца над 1 година, юноши и възрастни, за които течната форма е по-приятна и предпочитана в сравнение с таблетките. С чудесен вкус на портокал.

Ефекти: Д опринася за нормалното функциониране на имунната система С тимулира жизнеността и доброто общо състояние П одпомага физиологичния растеж и развитие

Дневната доза (5 ml) съдържа: Имунактив комплекс: Бета глюкан 10,00 mg Биофлавоноиди 9,00 mg Витамин С 25,00 mg Цинк 4,00 mg Витамин А 120,00 μg Витамин В1 0,50 mg Витамин В2 0,80 mg Витамин В3 9,00 mg Витамин В5 3,00 mg

Витамин В6 0,70 mg Витамин В12 0,70 μg Витамин D3 1,50 μg Витамин Е 5,00 mg Фолиева киселина 50,00 μg Биотин 20,00 μg Йод 70,00 μg ПАБК 50,00 μg Шипка екстракт 5,00 mg Лизин 10,00 mg

Дозировка: За деца от 1 до 3 години – 5ml сироп, веднъж дневно (5ml = 1 чаена лъжичка). За деца над 3 години и възрастни – до 10ml сироп, веднъж дневно.

1+ Без оцветители!

www.marsianci.bg

31


Марсианци желирани Мултивитамини за нормален растеж на детето Марсианци Gummy са вкусни желирани марсианчета, с мултивитамини и минерали, необходими за нормалния физиологичен растеж и развитие на детето. Обогатени са със специален Boneactive комплекс с витамини D и К за поддържане нормалното състояние на детските кости. Марсианци Gummy са подходящи за всички деца над 3 години, поради повишените нужди от витамини и минерали на бързорастящия детски организъм.

Ефекти: П одпомагат физиологичния растеж и развитие Д опринасят за нормална структура и укрепване на детските кости О казват положителен ефект върху общото здравословно състояние на детето

Дневната доза (2 желирани марсианчета) съдържа: Boneactive комплекс: Витамин D3 5,0 μg Витамин K 25,0 μg Витамин B3 16,0 mg Витамин B5 6,0 mg Витамин B12 2,5 μg

Витамин C 80,0 mg Витамин E 12,0 mg Фолиева киселина 200,0 μg Биотин 50,0 μg Цинк 10,0 mg

Дозировка: 2 желирани марсианчета дневно.

3+ Четири чудесни плодови вкуса в една опаковка – портокал, ягода, горски плодове, лимон. С натурални оцветители.

32

www.marsianci.bg


Марсианци желирани с ехинацея

Мултивитамини за добра имунна защита Марсианци Гъми с ехинацея са вкусни желирани марсианчета, съдържащи препоръчваната дневна доза от витамини, необходими за нормалния физиологичен растеж и развитие на детето. Комплексът от витамини е допълнен с екстракт от ехинацея - Echinacea purpurea, позната като едно от най-добрите натурални средства с благотворно влияние върху имунната система. Продуктът подпомага имунната защита, жизнеността и доброто общо състояние на детския организъм. Марсианци Гъми с ехинацея се предлагат в комбинация от два плодови вкуса – ягода и череша.

Ефекти: П одпомагат имунната защита на организма П одпомагат физиологичния растеж и развитие О казват положителен ефект върху общото здравословно състояние и жизнеността на детето

Дневната доза (2 желирани марсианчета) съдържа: Стандартизиран екстракт от ехинацея 60,0 mg Витамин C 80,0 mg Цинк 10,0 mg Витамин B3 16,0 mg Витамин B5 6,0 mg

Витамин B12 2,5 μg Витамин D3 5,0 μg Витамин E 12,0 mg Витамин K 25,0 μg Фолиева киселина 200,0 μg Биотин 50,0 μg

Дозировка: 2 желирани марсианчета дневно.

3+ Доказано е, че профилактичното прилагане на продукти с ехинацея може да намали риска от ринит (хрема) с 58%, а приемът им по време на простудни състояния съкращава продължителността им наполовина.

www.marsianci.bg

33


Марсианци с Инулин Мултивитамини за добро чревно здраве Марсианци с Инулин осигуряват на детския организъм необходимата дневна доза от витамини, минерали и микроелементи. Продуктът е обогатен с инулин, който подпомага дейността на здравословната чревна микрофлора. По този начин подпомага храносмилането, подпомага абсорбцията на калций и допринася за нормална функция на червата. Марсианци с Инулин съдържат ксилитол, който допринася за поддържане на детските зъби в добро здравословно състояние. Таблетките са с формата на малки марсианчета и се предлагат в любимия за децата вкус на горски плодове. Марсианци с Инулин не съдържат аспартам.

Ефекти: С тимулират развитието на здравословната чревна микрофлора П одобряват храносмилането и спомагат за по-добър апетит П одпомагат физиологичния растеж и развитие на детето О казват положителен ефект върху състоянието на зъбите

Всяка таблетка съдържа: Инулин 500,00 mg Витамин А 200,00 μg Витамин В1 0,30 mg Витамин В2 0,40 mg Витамин В3 4,00 mg Витамин В5 1,50 mg Витамин В6 1,00 mg Витамин В12 1,00 μg Витамин С 50,00 mg

Дозировка: По 1 таблетка дневно.

3+

34

www.marsianci.bg

Витамин D 5,00 μg Витамин Е 4,00 mg Фолиева киселина 90,00 μg Биотин 22,50 μg Йод 70,00 μg Цинк 2,50 mg Желязо 3,50 mg Селен 10,00 μg


Марсианци Пробиотик За нормална чревна флора Пробиотичният продукт Марсианци Lactobacillus (лактобацили) съдържа 4 щама благотворни бактерии – 3 милиарда жизненоспособни микроорганизми във всяко саше. Марсианци Lactobacillus поддържа нормалната чревна флора, оказва положителен ефект върху храносмилането и функциите на имунната система. Продуктът се предлага в удобна за децата разтворима форма и е с приятен плодов вкус. Препоръчително е да се приема по време и след антибиотично лечение, при проблеми с храносмилането, при промяна в хранителния режим, по време на пътуване. Подходящ е за деца над 1 година. Не съдържа изкуствени оцветители и захар. Марсианци Lactobacillus е разработен по иновативна технология – Probiocap®, която гарантира в най-висока степен жизненоспособността на включените микроорганизми.

www.marsianci.bg

Ефекти: Допринася за поддържането на нормална чревна флора Съдейства за нормално храносмилане Спомага за нормално функциониране на имунната система Препоръчва се по време и след прием на антибиотици

Всяко саше съдържа: Смес от пробиотични култури 3,0 милиарда CFU*: Lactobacillus helveticus Lactobacillus rhamnosus Lactobacillus acidophilus Bifidobacterium longum Витамин D3 2,5 µg *CFU – колония образуваща единица от жизненоспособни микроорганизми;

Дозировка: 1 саше дневно. По време и след продължително антибиотично лечение се препоръчва прием на 2 сашета дневно.

1+

НОВО

35


Марсианци Омега 3 За нормална функция и развитие на мозъка Марсианци Омега 3 е продукт, специално създаден за деца над 3 години, с високо съдържание на DHA (докозахексаенова киселина), извлеченa от високопречистено рибено масло. В следродовия период, необходимото на детето количество DHA се набавя чрез майчиното мляко, а в годините до предучилищната възраст, най-вече чрез консумация на риба и рибeно масло. Редица проучвания доказват положителния ефект на Омега 3 за нормалната функция и развитие на детския мозък. Приемът на DHA по време на предучилищния период допринася за предотвратяване на проблеми с концентрацията, дължащи се на хиперактивност, а освен това повишава способността на децата за учене и запаметяване. Марсианци Омега 3 не съдържат аспартам, изкуствени оцветители и консерванти.

С вкус на портокал

36

Ефекти: одпомага умственото развитие на П децата одобрява концентрацията, паметта и П процеса на заучаване Допринася за нормалното функциониране на мозъка, сърцето и имунната система Влияе положително върху зрението

Всяка капсула съдържа: Рибено масло: 250,0 mg Омега-3 175,0 mg DHA 125,0 mg Витамин C 37,5 mg Витамин А 500,0 μg Витамин D 3,0 μg

Дозировка: 1 капсула дневно, най-добре след хранене.

3+

НОВО


Ехиначи Подсилва имунната защита на детето Ехиначи съдържат ехинацея под формата на мечета коала. Ехинацеята е едно от най-популярните растения за подсилване на имунитета и повишаване на защитните сили на организма. Продуктите с ехинацея подпомагат доброто физическо състояние и процеса на възстановяване при простудни състояния. Благодарение положителния ефект на ехинацеята при наранявания върху лигавиците и кожата, Ехиначи са подходящи за прием и при поява на афти в устната кухина на децата. Препоръчва се за деца над 3 години.

Ефекти: П одпомага имунната защита на детето О казва благотворен ефект върху общото състояние на организма

Всяка таблетка съдържа: Ехинацея 30,00 mg

Дозировка: По 1 таблетка дневно. Таблетката се смуче или се оставя бавно да се разтопи в устата.

Ехинацеята е диворастящо северноамериканско растение, традиционно използвано за подсилване имунната защита на организма. Още от древни времена това ценно лечебно растение е било използвано от индианските племена за лечение на рани и за предпазване от инфекции.

3+

37


Как да поддържаме сърцето в добра форма

Сърцето пулсира безспирно, то е в непрестанно движение. Осигурете си редовно движение и вие самите – карайте колело, ходете пеша, практикувайте плуване, танци или друг спорт по ваш избор.

Погрижете се да поддържате оптимално тегло. При наднормено тегло работата на сърцето и цялата кръвоносна система е затруднена.

Ограничете от менюто си храните с висок гликемичен индекс като тестени изделия, бял ориз, царевица. Към забранените храни включете маргарина и всички продукти, които съдържат транс мазнини.

Кажете СТОП на тютюнопушенето. Ежедневно добавяйте към храната есенциални Омега 3 мастни киселини 38

като ги комбинирате с мощните антиоксиданти Коензим Q10 и Селен за наистина осезаем ефект.


ОмегаПрим Поддържа сърцето здраво! Самостоятелният прием на Омега 3 не е достатъчен. Затова ОмегаПрим съчетава силата на Омега 3, Коензим Q10 и Селен в мощна комбинация. Трите съставки взаимно подсилват действието си и осигуряват комплексна защита за сърдечносъдовата система. ОмегаПрим съдържа Омега 3 от пречистено рибено масло с най-високо качество и богат състав, което се усвоява максимално ефективно от организма. Над 3000 проучвания потвърждават положителния ефект на Омега 3 за поддържане на нормални нива на холестерола, нормално кръвно налягане и здрави кръвоносни съдове. Мастната среда, която се осигурява от Омега 3, дава възможност на коензим Q10 да разкрие пълния си потенциал и да зареди сърцето и цялото тяло с енергия. От друга страна, селенът поддържа еластичността на кръвоносните съдове, съдейства за намаляване на холестеролните плаки и ускорява метаболизма.

www.omegaprim.bg

Ефекти: С помага за нормална сърдечна дейност и здрави кръвоносни съдове Д опринася за нормални нива на холестерола и триглицеридите С ъдейства за поддържане на оптимално кръвно налягане П редпазва клетките от стареене

Дневната доза (2 капс.) съдържа: Рибено масло 1000,00 mg: Omega-3 ненаситени мастни киселини: EPA 180,00 mg DHA 120,00 mg Коензим Q10 60,00 mg Селен 45,00 μg

Дозировка: 2 капсули дневно, след хранене. Препоръчва се продължителен прием на продукта – поне 6 месеца, за оптимален ефект от неговата употреба.

39


Диалевъл За нормално ниво на кръвната захар Диалевъл е комбинация от три активни съставки с благотворно влияние върху нивото на кръвната захар. Продуктът е предназначен за хора, поддържащи високи нива на глюкоза в кръвта и е подходящо допълнение към диетите за отслабване при наднормено тегло. Една от основните действащи съставки е алфа липоевата киселина, известна със своя антиоксидантен ефект, оказва защитно действие върху нервната тъкан и допринася за поддържане на нормална нервна проводимост и сетивност на крайниците. Ефектът на алфа липоевата киселина подходящо е допълнен с другите две съставки – канела и органично свързан хром. Те спомагат да се поддържа нормално ниво на кръвната захар без нежелани колебания.

40

Ефекти: П оддържа нормална концентрация на глюкоза в кръвта Д опринася за поддържане проводимостта на нервите и сетивността на крайниците П одпомага спазването на диетичен режим при диабетици

Всяка таблетка съдържа: Алфа липоева киселина 200,00 mg Канела екстракт 55,60 mg Хром 60,00 μg

Дозировка: 1-2 таблетки дневно, приети 20 минути преди хранене.


Мабел За жената в менопауза. Нехормонален продукт Мабел е нехормонален природен продукт, разработен специално за жени в менопауза. Менопаузата е биологичен етап от живота на всяка жена, свързан с появата на разнообразни нервно-вегетативни оплаквания, предизвикани от понижените нива на женските полови хормони – естрогени и гестагени. Активните субстанции в Мабел допринасят за облекчаване на нервно-вегетативния дискомфорт – спомага за намаляване на горещите вълни, прекомерното изпотяване и раздразнителността. Съдържащите се билкови екстракти имат благоприятно действие върху общото физическо и психическо състояние на жената в менопауза. Мабел може да се приема през целия период на менопауза без риск от нежелани странични ефекти.

www.mabelle.bg

Ефекти: О блекчава вегетативния дискомфорт при менопауза – горещи вълни и прекомерно изпотяване П одпомага психическото състояние на жената – намалява оплаквания като: повишена раздразнителност, нервност, безпокойство Д опринася за поддържане общото здравословно състояние на жената в менопауза

Всяка таблетка съдържа: Лен 62,50 mg (Linum usitatissimum extract; 20% лигнани) Червена детелина 500,00 mg (Trifolium pratense extract; 8% изофлавони)

Дозировка: 2 таблетки дневно до отзвучаване на симптомите. Поддържаща доза: 1 таблетка дневно.

41


Вариксинал гел Истинско облекчение за Вашите крака Вариксинал гел е уникален продукт, подходящ за хора, страдащи от разширени вени и други прояви на хронична венозна недостатъчност – усещане за тежки и уморени крака и отоци в долните крайници. Вариксинал гел е комбинация от лечебни растителни екстракти за подобряване състоянието на кръвоносните съдове. Подпомага циркулацията на кръвта във вените и притежава противовъзпалитено действие. Действа при възпаления, флеботромбози и напреднала варикоза.

Р астителни екстракти Б ез странични ефекти

42

www.varixinal.bg

Ефекти: П оддържа вените в добро здравословно състояние О блекчава усещането за тежест и умора в краката Н амалява отока в долните крайници

Състав: вода, див чемшир екстракт, конски кестен екстракт, карбомер, готу кола екстракт, декстран, боровинка екстракт, натриев хидроксиметил глицинат, бутилпарабен.

Дозировка: Нанесете върху засегнатото място 1-2 пъти дневно, като масажирате в посока отдолу нагоре. За максимален ефект комбинирайте употребата на гела с приема на таблетки Вариксинал.


Вариксинал При тежест и умора в краката Вариксинал съдържа четири лечебни растителни екстракта, които подобряват състоянието на кръвоносните съдове и имат положителен ефект върху циркулацията на кръвта в крайниците. Конският кестен укрепва венозните стени, намалява тяхната чупливост и заедно с Готу кола подпомага нормалната циркулация на кръвта и възстановяването на уморените крака. Дивият чемшир подобрява венозната микроциркулация и спомага за намаляване на отоците. Черната боровинка е известна като ефективен антиоксидант, който подобрява еластичността на вените. Включените хесперидин и витамин С допълнително укрепват кръвоносните съдове. Само една таблетка Вариксинал дневно допринася за облекчение и лекота в краката.

www.varixinal.bg

Ефекти: К онският кестен укрепва вените и намалява тяхната чупливост Ч ерната боровинка поддържа еластичността на вените Д ивият чемшир намалява оттоците в краката Г оту колата подпомага възстановяването на уморените крака

Всяка таблетка съдържа: Конски кестен екстракт 1000,00 mg Черна боровинка екстракт 200,00 mg Готу кола екстракт 100,00 mg Див чемшир 800,00 mg Витамин С 250,00 mg Хесперидин 100,00 mg

Дозировка: 1 таблеткa дневно. За постигане на оптимален ефект се препоръчва продължителна употреба – най-малко 3 месеца.

43


Спектрум Имунактив Мултивитамини с органичен произход Спектрум Имунактив е комплексен мултивитаминен и минерален продукт от ново поколение. Включените в състава витамини и микроелементи са с органичен произход, което гарантира по-доброто им усвояване. Спектрум Имунактив е обогатен със специален Имунактив комплекс – комбинация от бета глюкан, биофлавоноиди, витамин С и цинк. Заедно с другите витамини и минерали, този комплекс допринася за укрепване на имунната система. Всяка таблетка съдържа препоръчителната дневна доза витамини и минерали за поддържане жизнеността и здравето на човешкия организъм.

Ефекти: П овишава имунната защита С помага за бързо възстановяване при физическа и умствена умора

Всяка таблетка съдържа: Имунактив комплекс: – Бета глюкан 50,00 mg – Биофлавоноиди 25,00 mg – Витамин C 80,00 mg –Ц инк 10,00 mg Витамин A 800,00 μg Витамин B1 1,10 mg Витамин B2 1,40 mg Витамин B3 16,00 mg Витамин B5 6,00 mg Витамин B6 1,40 mg

Дозировка: 1 таблетка дневно.

Fe Cu Mn

44

Zn Se

www.spektrum.bg

Витамин B12 2,50 μg Витамин D 5,00 μg Витамин E 12,00 mg Витамин K 75,00 μg Биотин 50,00 μg Фолиева киселина 200,00 μg Келп 150,00 mg Магнезий 100,00 mg Манган 2,00 mg Мед 1,00 mg Селен 55,00 μg Калций 120,00 mg Желязо 14,00 mg


Беносен За спокоен сън и свежо утро! Беносен е първият естествен продукт, който подобрява качеството на съня, намалява напрежението преди сън и събужданията през нощта. Беносен представлява специална комбинация от L-теанин, валериана и хмел. L-теанинът релаксира организма, намалява събужданията през нощта, подобрява индивидуалните фази на съня и по този начин влияе и върху качеството му през цялата нощ. Беносен съдържа и комбинация от валериана и хмел, добре познати и традиционно използвани при нервно напрежение и проблеми със съня. Благодарение на своя естествен произход, Беносен не крие риск от привикване или пристрастяване.

www.benosen.bg

Ефекти: П ремахва напрежението и стреса преди сън С помага за бързо и лесно заспиване Н амалява нощните събуждания Г арантира свежо и бодро утро

Всяка таблетка съдържа: Хмел 150,00 mg L- теанин 100,00 mg Валериана 50,00 mg

Дозировка: 2 таблетки 30 минути преди сън или при необходимост от успокояване през деня.

45


Калмацин 90% от жените са доволни от резултата*

46

* Проучване сред 399 жени в България, м.януари 2014 год.


Съвети за красив външен вид

здрави нокти

гладка кожа

Калмацин Тройна сила за здраве и красота

блестяща коса

Съвети за блестяща и здрава коса:

Посещавайте редовно фризьора – aко сега не отрежете цъфтящите крайчета, след време ще се наложи да се лишите от много повече коса.

 збягвайте честата употреба на сешоар – хубаво е да оставяте И косата си да изсъхне без да я сушите колкото се може по-често, защото горещата струя въздух уврежда косъма.

Съвети за здрави нокти:

Приемайте повече течности - всички знаем, че водата прави чудеса за нашето тяло, но не се замисляме, че освен да помага за хидратацията на кожата ни, водата спомага и за хидратирането на сухите, увредени нокти.

Избягвайте честата употреба на лакочистител – опитайте се да ограничите употребата на лакочистител до 2 пъти седмично, като в същото време избягвате лакочистителите с ацетон.

Съвети за гладка кожа:

 зползвайте слънцезащитен крем през лятото – колкото и полезни И да са слънчевите лъчи, необмисленото излагане на слънчева светлина може да доведе до преждевременно състаряване на кожата.

 зимайте си необходимата доза сън – проучвания показват, че В нередовният сън води до състаряване, така че се погрижете да включите 47 препоръчителните 8 часа сън на ден, за да бъдете жизнени и красиви.


Калмацин Форте Тройна сила за здраве и красота! Калмацин Форте представлява комплекс от три жизненоважни минерала – калций, магнезий и цинк, в комбинация с витамин Д. Калцият играе ключова роля в изграждането на здрави кости и зъби. Жизненоважен е за мускулите и сърдечната дейност. Нуждата от калций се увеличава по време на усилен растеж, бременност, кърмене, за възстановяване след период на боледуване, както и при повишено физическо натоварване. Включеният витамин Д подобрява усвояването на калция в стомашно-чревния тракт и допринася за пълноценното му вграждане в костите и зъбите. Магнезият е необходим за функциите на мускулите, за дейността на сърцето, кръвоносната и нервната система. Цинкът е основен микроелемент, необходим за поддържане на живота. Недостатъчното количество води до забавяне на растежа, косопад, кожни проблеми (акне, екземи), умора. Оказва положителен ефект и върху имунната система.

48

Ефекти: Д опринася за поддържане на здрави кости, зъби и нокти П оддържа плътността на косата, намалява косопада О казва благотворен ефект при кожни проблеми като акне, себорея П репоръчва се на възрастни, жени в менопауза или след гинекологични операции

Всяка таблетка съдържа: Калций 400,00 mg Магнезий 155,00 mg Цинк 8,50 mg Витамин Д 2,00 μg

Дозировка: 1 таблетка дневно, след хранене. Подходящ за деца над 12 години.


Калмацин с Аквамин С естествен калций от морски водорасли Калмацин с Аквамин е комплекс от 76 минерала и микроелемента, който е извлечен от морски водорасли, растящи в екологично чисти води на Атлантическия океан. Калмацин с Аквамин осигурява три жизненоважни за човешкото тяло минерала: калций, магнезий и цинк във високо усвоима форма. Калмацин с Аквамин доставя оптималните дози от минерали и микроелементи за здравословен външен вид, красива кожа, коса и нокти. Препоръчва се по време на бременност и кърмене за покриване на повишените нужди на майката от калций, както и за по-бързо възстановяване след боледуване и при усилено физическо натоварване.

Ефекти: Д опринася за поддържане на здрави кости, зъби и нокти П оддържа добрия вид на кожата и блясъка на косата О казва благотворно влияние върху нервната система и мускулите П одпомага дейността на сърцето П одсилва имунната система

Всяка таблетка съдържа: Аквамин (Lithothamnion sp.) 781,30 mg с Калций 250,00 mg Магнезий 100,00 mg Цинк 7,50 mg

Дозировка: 1 таблетка дневно.

Освен калций, магнезий и цинк, богатият Аквамин комплекс осигурява още 73 ценни вещества и микроелемента като желязо, флуор, фосфор, йод, селен и др. Аквамин комплексът е извлечен от специален вид морски водорасли, които могат да се открият само на 3 места по света.

49


Цинк За красива кожа и здрави нокти Цинкът е важен микроелемент, участващ в множество метаболитни процеси в организма. Недостатъчното количество на цинк в тялото може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни проблеми, умора, влошаване на зрението, трудно зарастване на костни фрактури. При мъжете недостигът на цинк влияе върху функцията на простатата и нейната структура. Цинкът е изключително важен и за децата, тъй като при недостиг на този ценен микроелемент се наблюдава значително забавяне на растежа и отслабване на имунната система. Цинкът допринася за поддържането на нормалното състояние на кожата, косата и ноктите. Допринася за нормалния фертилитет и възпроизводство, подпомага зрението. Цинкът допринася и за нормалната функция на имунната система.

50

Ефекти: П одпомага нормалното състояние на кожата, косата и ноктите Д опринася за нормалния фертилитет О казва благотворен ефект върху простатата Н еобходим за нормалното функциониране на имунната система С илен антиоксидант

Всяка таблетка съдържа: Цинк 15,00 mg

Дозировка: По 1 таблетка дневно след хранене.


Селен Микроелемент с макроефект за здравето Недостигът на селен значително намалява антиоксидантната способност на човешкия организъм, което води до предразположеност към проблеми със сърцето, кръвоносните съдове, белите дробове, по-бързо стареене и други дегенеративни промени. Благодарение на мощния си антиоксидантен ефект, селенът допринася за доброто функциониране на имунната система. Микроелементът подпомага функциите на щитовидната жлеза, а също така допринася за нормалната сперматогенеза. Приемът на селен оказва положителен ефект и върху състоянието на кожата и ноктите.

Ефекти: Д опринася за нормални функции на имунната система П одпомага нормалната сперматогенеза и функциите на щитовидната жлеза О казва благотворен ефект върху кожата и ноктите П овишава антиоксидантната защита на организма

Всяка таблетка съдържа: Селен 100,00 μg

Дозировка: 1 таблетка дневно по време на хранене.

В човешкото тяло най-висока концентрация на селен има в бъбреците, черния дроб, далака, панкреаса, а при мъжете – в тестисите и около простатата. Селенът играе ключова роля в процеса на оплождане, тъй като осигурява подвижността и здравето на мъжките сперматозоиди и едновременно с това намалява риска от спонтанен аборт.

51


Магнезий Грижа за нервната система и мускулите Магнезият е минерал, който е необходим за усвояването и натрупването на енергия, за нормалната функция на мускулите, за дейността на сърцето и кръвоносната система. Магнезият е важен за формирането и поддържането на здрави кости и зъби, и допринася за нормалната функция на нервната система. Подпомага енергийния метаболизъм и съдейства за поддържане на нормално кръвно налягане. Благодарение на своите антиоксидантни способности, магнезият подпомага имунната система.

Ефекти: О казва благотворно влияние върху нервната система и мускулите Д опринася за поддържане на здрави кости и зъби П одходящ при депресивни състояния С помага за поддържане на нормално кръвно налягане

Всяка таблетка съдържа: Магнезий 200,00 mg

Дозировка: 1 таблетка дневно след хранене.

Недостигът на магнезий увеличава нервното напрежение и раздразнителността, и е причина за появата на болезнени мускулни спазми. Недостиг от магнезий може да се наблюдава при бременност, кърмене, еднообразно хранене, диабет, активно спортуване.

52


Магнезий + витамин B6 Сила и енергия за ума и тялото Магнезият е жизненоважен минерал, нужен за нормалното функциониране на нервната система и мускулите, за нормалното състояние на костите и зъбите, за енергийния метаболизъм на организма. В комбинация с витамин B6, магнезият се усвоява по-добре в стомашно-чревния тракт и така се постига подобра абсорбция в клетките. Витамин B6 подпомага нормалното функциониране на нервната система и физиологичните функции. Витамин B6 също така намалява чувството на умора и изтощение и поддържа нормалното функциониране на имунната система. Комбинацията от магнезий и витамин В6 е особено нужна на хора, подложени на интензивно физическо и психическо натоварване.

Ефекти: П одпомага функциите на нервната система и мускулите Д опринася за имунната защита на организма П оддържа състоянието на костите и зъбите Н амалява чувството на умора и изтощение

Дневната доза (2 табл.) съдържа: Магнезий 100,00 mg Витамин B6 2,80 mg

Дозировка: 1 – 2 таблетки 2 пъти дневно.

53


Коензим Q10 60 mg Осигурява енергия и младост на клетките Коензим Q10 е основен компонент на всяка клетка, който осигурява енергия за нормалното протичане на метаболитните процеси и правилното функциониране на човешкия организъм. Предпазва клетките от стареене и оказва положителен ефект за укрепване на имунната система. С напредване на възрастта, при повишена умствена и физическа дейност количеството на коензим Q10 в клетките намалява, което води до лесна уморяемост и понижен жизнен тонус. Недостигът на коензим Q10 е свързан както с процеса на стареене, така и с появата на сърдечносъдови проблеми. Коензим Q10 на Валмарк е натурален продукт с висока концентрация на коензим Q10, извлечен от водорасли.

Коензим Q10 e познат като съставката с магически ефект. Mощният антиоксидант помага бързо да преодолеем недостига на енергия в клетките и цялото тяло, да почувстваме по-малка нужда от сън и да усетим ефект на подмладяване.

54

Ефекти: О сигурява енергия за нормалната сърдечна дейност П одобрява умственото и физическото състояние Н еобходим за поддържане на здрави венци и зъби П редпазва клетките от стареене

Всяка капсула съдържа: Коензим Q10 60,00 mg

Дозировка: 1 капсула дневно по време или след хранене.

С натурален произход!


Антиоксидант Стронг Защита срещу стареенето на клетките Антиоксидант Стронг е комплекс от специално подбрани витамини и микроелементи със силен антиоксидантен ефект: селен, цинк, витамини A, C, E и B6. Тяхната комбинация повишава защитата на организма срещу агресивните свободни радикали, които се образуват ежедневно в организма в резултат на замърсяването на околната среда, тютюнопушене, стрес и др. Свободните радикали са причина за стареене и увреждане на клетките и тъканите в организма. Антиоксидант Стронг допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и спомага за повече жизненост, устойчивост и нормално функциониране на имунната система.

Ефекти: П овишава защитата на организма срещу свободните радикали Д опринася за нормалното функциониране на имунната система З апазва кожата млада и красива З абавя стареенето на клетките

Всяка таблетка съдържа: Селен 100,00 μg Цинк 15,00 mg Витамин A 1 000,00 μg Витамин B6 2,20 mg Витамин C 90,00 mg Витамин E 15,00 mg

Дозировка: 1 таблетка дневно след хранене.

Витамини A, C, E и B6 в комбинация със селен и цинк образуват силен антиоксидантен комплекс срещу агресивните свободни радикали.

55


Съвети за добро зрение

Спазвайте следните съвети, за да избегнете проблеми със зрението: В нимавайте с тютюнопушенето – пушачите имат по-голям риск от развитие на катаракта и макулна дегенерация. Н осете слънчеви очила – очилата ще ви помогнат да предпазите очите си от UV лъчите, което от своя страна ще намали риска от увреждане. П равете регулярни почивки, когато работите на компютър – опитвайте се да почивате поне 15 минути на всеки 2 часа работа с компютър. Статистиката сочи, че при над 50% от работещите на компютър хора се наблюдава т.нар. синдром на „Уморените очи“. Симптомите са възпалени, раздразнени очи, трудно фокусиране, сухи или сълзящи очи, замъглен поглед, както и повишена чувствителност към светлина.

ретина макула леща

56

Макулата е малка част от ретината, която отговаря за централното зрение. Тя е определяща за зрителната острота. Позната още като „macula lutea” от латински или „жълтото петно“, макулата приема това свое наимоенование заради високото съдържание на Лутеин и Зеаксантин.


Лутеин Плюс Голям плюс за Вашите очи! Лутеин Плюс е иновативен продукт за очи със специално подбран състав - лутеин, зеаксантин, цинк, витамини A и Е. Лутеинът и зеаксантинът са каротеноиди, важни за зрителната функция. Те се съдържат във висока концентрация в макулата – малка част от ретината, която отговаря за централното зрение. Предпазват ретината и окото от вредните въздействия на околната среда. Витамин А и цинкът допринасят за поддържане на нормална зрителна функция. Цинкът е важен за нормалния метаболизъм на витамин A. Витамин Е и цинкът са антиоксиданти, които допринасят за защитата на клетките от оксидативен стрес. Лутеин Плюс е подходящ за всички хора, които имат проблеми със зрението, при интензивно шофиране или работа с компютър.

Ефекти: Подпомага зрението и функцията на очите П одобрява зрителната острота С ъдейства за намаляване на риска от макулна дегенерация Д опринася за защитата на клетките от оксидативен стрес П репоръчва се при синдрома „уморени очи“

Всяка капсула съдържа: Лутеин 20 mg Зеаксантин 500,0 µg Витамин A 400,0 µg Витамин E 36,0 mg Цинк 15,0 mg

Дозировка: 1 капсула дневно.

НОВО

57


Бета каротин Осигурява красив и дълготраен тен Бета каротинът е важен провитамин, който се превръща във витамин А в човешкото тяло. Необходим е за поддържане на добро зрение и като антиоксидант предпазва организма от агресивните свободни радикали, които увреждат клетъчните мембрани и ускоряват процесите на стареене. Подпомага защитата на организма срещу UV-радиацията и допринася за здравословна кожна пигментация. Спомага за придобиване и поддържане на здравословен тен на кожата при излагане на слънце.

Ефекти: П одпомага защитата на кожата срещу вредните UV лъчи Д опринася за нормалното състояние на кожата и лигавиците Д опринася за по-бързото придобиване на златисто-кафяв тен П репоръчва се за поддържане на добро зрение

Всяка капсула съдържа: Бета каротин 6,00 mg

Дозировка: По 1 капсула дневно по време или след хранене.

За здравословен и дълготраен тен, както и за добра защита на кожата по време на лятната ваканция, се препоръчва комбинирането на слънцезащитните кремове с прием на бета каротин. По този начин придобиването на шоколадов загар е лесно, равномерно и здравословно.

58


Хром Форте За контрол на теглото и апетита Хромът е изключително важен микроелемент. Заедно с ниацинa и още няколко аминокиселини образува т. нар. GTF (глюкозотолерантен фактор), който е необходим за инсулиновото действие. Инсулинът е хормонът, който регулира не само нивото на кръвната захар, но също така участва и в метаболизма на мазнините и протеините. Недостатъчното ниво на хром в организма се счита, че има връзка с наднорменото тегло, нарушения глюкозен толеранс (диабет) и повишеното ниво на холестерол в кръвта. Приемът на хром води до промяна в структурата на тялото – намалява количеството мастна тъкан и поддържа мускулната маса. Тъй като преработените храни са бедни на хром, добавянето му е необходимо, за да се поддържат нормални нива на глюкоза и енергия в организма.

Ефекти: П одпомага контрола на телесното тегло Н амалява апетита за сладки храни Д опринася за поддържане на нормална концентрация на глюкоза в кръвта П одпомага обмяната на мазнини и въглехидрати в организма

Всяка таблетка съдържа: Хром 200,00 μg

Дозировка: 1 таблетка дневно.

Хромът контролира апетита за сладки храни и улеснява спазването на диета при наднормено тегло и диабет.

59


CEMAX retard Максимум витамин C през целия ден! Cemax retard е създаден по специална технология, чрез която се постига постепенно освобождаване на витамин С през деня. Човешкото тяло се нуждае от ежедневен прием на витамин С, поради неспособността на организма да го синтезира. Витамин C е важен за нормалното функциониране на имунната система. Той е необходим за поддържане нормалните функции на костите, зъбите, хрущялната тъкан, венците и кожата, тъй като допринася за образуването на колаген в тъканите на човешкия организъм. Витамин C допринася също така и за нормалната функция на кръвоносните съдове и нервната система. Cemax retard е обогатен с плод от шипка, източник на биофлавоноиди, които подобряват усвояването на витамин С.

Ефекти: П одпомага нормалното функциониране на имунната система П овишава антиоксидантната защита на организма С помага за поддържане нормалното състояние на костите, зъбите, хрущялната тъкан, венците и кожата П одпомага доброто физическо състояние

Всяка таблетка съдържа: Витамин С 600,00 mg Шипка 30,00 mg

Дозировка: 1 таблетка дневно.

Cemax retard се препоръчва: През есенно-зимния сезон, поради почестата поява на простудни състояния При психически стрес и повишена физическа активност На пушачи и хора, живеещи в условията на замърсена градска среда

60


Витамин D3 Таблетки за смучене Витамин D3 е задължителен елемент за правилно развитие на костите при децата и поддържане на нормална костна структура. Витамин D3 се образува в кожата под влияние на слънчевите лъчи и неговият прием е препоръчителен при хора, които не прекарват достатъчно време на открито. Витамин D3 допринася за усвояването на калций и фосфор от организма, което е важно за поддържане нормалното състояние на костите и зъбите. Витамин D3 допринася за нормалната функция на имунната система, за мускулите и спомага за запазване на мускулния тонус с напредване на възрастта.

Ефекти: Д опринася за нормалното състояние на костите и зъбите П оддържа нормалното функциониране на мускулите П одпомага имунната система на организма

Всяка таблетка съдържа: Витамин D3 (400 IU) 10,00 μg

Дозировка: 1 таблетка дневно. Таблетката се смуче или се оставя бавно да се стопи в устата.

При хората витамин D се образува предимно в кожата под влияние на ултравиолетовите лъчи на слънчевата светлина. Продукцията му се влияе от годишните сезони, продължителността на излагане на слънце, употребата на слънцезащитни кремове, кожната пигментация, хранителните навици и др. Според проучване, проведено у нас, 76% от българите имат недостиг на витамин D.

61


Съвети за пречистване на тялото Черният дроб играе важна роля в човешкия метаболизъм и има редица функции в тялото. Такива функции, например, са съхранението на гликоген, разграждането на червените кръвни клетки, синтеза на протеини, производство на хормони, усвояването на мазнини и дезинтоксикация. Черният дроб често бива определян като пречиствателната станция на организма, тъй като изхвърлянето на токсините от нашите тела зависи от него.

Как да се погрижите за здравето на черния си дроб? Не прекалявайте с алкохола – черният дроб спомага за разграждането на алкохола, но когато приемаме по-големи количества, отколкото този орган може да преработи, това може да доведе до трайно увреждане. Приемайте повече течности – повишеният прием на течности подпомага черния дроб при филтрирането на токсините и остатъчните вещества, като същевременно се грижи за хидратацията и регенерацията на клетките. Хранете се здравословно – избягвайте мазните храни, както и изкуствените оцветители и подсладители. Осигурете в дневния си режим достатъчно витамини, както и пресни плодове и зеленчуци.

62


Силимарин 200 mg За нормална функция на черния дроб Екстрактите от растението Бял трън (Silybum marianum) от векове наред са известни с благотворния си ефект за дейността на черния дроб. Продуктът съдържа Силимарин (Silymarin) 200 mg – стандартизиран екстракт от семената на Бял трън във висока концентрация. Той допринася за нормалните функции на черния дроб, подпомага детоксикиращата му роля в организма и възстановяването на чернодробните клетки. Силимаринът допринася за пречистване на организма от токсини и вредни вещества в резултат от консумацията на алкохол, цигари, някои медикаменти, неправилно хранене. Продуктът подпомага храносмилателната дейност, спомага за нормална жлъчна секреция, благоприятно повлиява обмяната на веществата.

Ефекти: Допринася за нормалната чернодробна функция лагоприятно повлиява Б възстановителните процеси на черния дроб Спомага за пречистване на организма от токсини Подпомага храносмилателната дейност

Всяка таблетка съдържа: Силимарин, екстракт от семена на Бял Трън (Silybum marianum) 200,00 mg

Дозировка: 1 таблетка дневно.

НОВО

Висока концентрация!

63


Лецитин 1200 mg Подпомага паметта и нормализира холестерола Лецитинът е субстанция, която участва в изграждането на всяка клетка в човешкото тяло. Играе важна роля в метаболизма на мазнините и спомага за поддържане на нормални нива на холестерол в кръвта. Лецитинът е важен структурен елемент в клетъчните мембрани на нервните клетки. Приемът на лецитин увеличава нивата на невромедиатора ацетилхолин, което обяснява значителното подобрение на паметта и способността за запомняне и обучение. Лецитинът поддържа жлъчните киселини в разтворима форма и така намалява риска от образуването на жлъчни камъни. Подпомага възстановяването на черния дроб след алкохолно отравяне. Освен за възрастните хора, лецитинът е особено подходящ за майките, които кърмят, тъй като спомага за поддържане добра проходимост на млечните каналчета и намалява риска от запушването им (мастит).

64

Ефекти: С ъдейства за поддържане на оптимално ниво на холестерол и мазнини в организма Д опринася за нормалната функция на черния дроб П одпомага мозъчната дейност Н амалява риска от образуване на жлъчни камъни

Всяка капсула съдържа: Лецитин 1200,00 mg

Дозировка: По 1-2 капсули дневно.


Омега 3 1000 mg Високопречистено рибено масло 1000 mg Омега 3 ненаситените мастни киселини придобиват все по-голяма популярност и не случайно специалистите им дават името полезните мастни киселини. Много на брой проучвания доказват положителния ефект на Омега 3 за работата на сърдечносъдовата система, за нормализиране на кръвното налягане и подобряване на имунитета. Продуктът съдържа високопречистено рибено масло, получено от специално подбрани видове риби, обитаващи студените арктични води, и богато на найценните Омега 3 киселини – ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA). Омега 3, извлечени от високопречистено рибено масло, се усвояват максимално ефективно от организма. Те допринасят за поддържане на нормални нива на холестерол в кръвта, нормална мозъчна функция, добро зрение и тонус.

Ефекти: С помага за поддържане нормални нива на холестерола Д опринася за поддържане на нормална сърдечна дейност и кръвно налягане П овишава имунната защита на организма С табилизира настроението Д опринася за поддържане на нормално зрение

Всяка капсула съдържа: Рибено масло 1000,00 mg: Omega-3 ненаситени мастни киселини: EPA 180,00 mg DHA 120,00 mg

Дозировка: 2- 3 капсули дневно.

65


Гуарана Събудете Вашата енергия Гуараната е вид лиана, която произхожда от Амазония. Тя е използвана от векове на ред като елексир на живота, а основната активна съставка, която съдържа е кофеинът. Гуараната допринася за преодоляване на изтощението и умората, подпомага концентрацията, издръжливостта и жизнеността на човешкия организъм. Допринася за по-добър контрол на телесното тегло – стимулира изгарянето на мазнините и намалява чувството за глад.

Ефекти: П оддържа бодростта Н амалява умората и изтощението П овишава физическата активност П одпомага метаболизма на мазнините и потиска усещането за глад П репоръчва се при усилена психическа и физическа активност, изискваща максимална концентрация

Всяка таблетка съдържа: Гуарана 800,00 mg

Дозировка: 2 – 4 таблетки дневно преди хранене.

Екстрактът от гуарана е открит преди петдесет години и днес е изключително популярен продукт, използван в състава на различни енергийни и тонизиращи напитки и хранителни добавки.

66


Келп Естествен източник на йод Продуктът Келп съдържа вид кафяви водорасли, които са найбогатият естествен източник на йод. Йодът се натрупва в щитовидната жлеза и участва в производство на тиреоидни хормони, а оттук допринася за нормалната функция на щитовидната жлеза. Оказва положителен ефект върху състоянието на кожата и допринася за нормалното функциониране на нервната система. Йодът участва в производството на енергия и подпомага нормалния метаболизъм на организма.

Ефекти: Н еобходим за нормалната функция на щитовидната жлеза С помага за изгаряне на излишните мазнини П одпомага нервната система О казва положително влияние върху състоянието на кожата

Всяка таблетка съдържа: Келп 30,00 mg (Fucus vesiculosus – екв. на йод 150,00 μg)

Дозировка: По 1 таблетка дневно след хранене.

Келп представляват вид кафяви водорасли, ценен естествен източник на йод и селен. Недостигът на йод в организма води до забавяне на умствената дейност, увеличаване на телесното тегло, намаляване на жизнения тонус.

67


Глюкозамин Форте + Колаген тип II За подхранени и здрави стави Глюкозамин Форте допринася за поддържане на ставния хрущял и за нормалното функциониране на ставите. В препоръчителния дневен прием от 2 таблетки продуктът осигурява 1600 mg глюкозамин сулфат – количество с клинично доказана ефективност. Глюкозаминът е важен субстрат за биосинтезата на глюкозамингликаните, които изграждат ставния хрущял и ставната течност. Колаген тип II е основен структурен компонент на ставния хрущял. Глюкозамингликаните и Колаген тип II са важни за поддържането на хрущялите и нормалното функциониране на ставите. Витамин С подпомага синтеза на колаген.

68

Ефекти: О казва благотворно влияние за нормалната структура и функциониране на ставите П одпомага поддържането на здрави стави, кости, сухожилия и ставни връзки Д опринася за нормалното образуване на колаген

Дневната доза (2 табл.) съдържа: Глюкозамин сулфат 1600,00 mg Колаген тип II 20,00 μg Витамин C 12,00 mg

Дозировка: Възрастни – 2 таблетки дневно. Деца над 12 години – 1 таблетка дневно.


Масло от тиквено семе Подпомага нормалното състояние на простатата Благодарение на високото съдържание на цинк, селен, Омега 3 ненаситени мастни киселини, витамини и растителни протеини, маслото от тиквено семе е изключително полезно и има благотворен ефект при проблеми с простатата. Маслото от тиквено семе поддържа нормалните функции на простатата и на пикочния мехур и спомага за по-добра струя при уриниране.

Ефекти: Д опринася за нормалното състояние на простатата П оддържа функцията на пикочния мехур С помага за нормално уриниране О казва положително влияние върху потентността

Всяка капсула съдържа: Масло от тиквено семе 275,00 mg

Дозировка: 1 капсула дневно по време или след хранене.

69


Гинко билоба За нормално оросяване на крайниците и добра памет Листата на Гинко Билоба съдържат активни субстанции, които оказват благоприятно влияние върху кръвната циркулация. Гинко билоба съдейства за намаляване на риска от образуването на тромби и подобрява кръвооросяването на мозъка и крайниците. Като мощен антиоксидант участва в защитата на организма срещу увреждащото влияние на свободните радикали. Ефектите на Гинко билоба се допълват от включените в продукта глог (тонизира сърдечния мускул) и витамин Е (антиоксидант).

Ефекти: Д опринася за нормално кръвооросяване на мозъка и крайниците П одпомага когнитивните функции – памет, концентрация П ритежава антиоксидантно действие и забавя процесите на стареене

Всяка таблетка съдържа: Гинко билоба 40,00 mg (станд. екстракт 24:6 - 500 μg) Глог 10,00 mg (Crataegus laevigata, екстракт 10:1 – 1,0 mg) Витамин Е 4,2 mg

Дозировка: По 1 таблетка дневно.

Листата на Гинко Билоба от векове се използват като силен антиоксидант против стареенето на организма, за повече здраве и жизненост.

70


Ехинацея Подпомага имунната защита Ехинацеята е ценно лечебно растение, което допринася за нормалното функциониране на имунната система. Продуктът е обогатен и с екстракт от сибирски жен-шен, който подпомага доброто умствено и физическо състояние на организма и допринася за повишаване устойчивостта на организма при стрес. Комбинацията от ехинацея и сибирски жен-шен подобрява общото здравословно състояние и съдейства за по-бързо възстановяване при простудни прояви.

Ефекти: П одпомага имунната защита С помага за повишаване устойчивостта на организма при физическо и психическо натоварване П овишава жизнеността и тонуса

Всяка таблетка съдържа: Ехинацея 132,00 mg (Echinacea purpurea екстракт 4:1 – 33 mg) Сибирски жен-шен 25,00 mg (Eleutherococcus senticosus екстракт 5:1 – 5 mg)

Дозировка: 2-3 таблетки дневно след хранене.

Ехинацеята спомага за по-добрата естествена защита на организма при стрес и други негативни влияния на околната среда.

71


За здравето на Вашето семейство На www.club-zdrave.bg можете: Да намерите актуална информация за всички продукти на Валмарк; Да закупите пълната гама от продукти на по-добри цени, директно от производителя; Да пазарувате бързо, лесно и удобно, като получите продуктите си директно във Вашия дом.

Всички регистрирани потребители на www.club-zdrave.bg могат:

Да събират Валмарк точки при всяка поръчка, с които могат да пазаруват онлайн;

Да се възползват от уникални промоции на продукти всеки месец; Да участват в специални игри и промоции, валидни само за членове на Клуб Здраве Валмарк.

Регистрирайте се напълно безплатно на www.club-zdrave.bg или се присъединете към над 50 000 наши приятели във www.facebook.com/CLUBZDRAVE 72


Валмарк България, тел: 02/920 90 65, www.walmark.bg www.club-zdrave.bg 74

www.facebook.com/CLUBZDRAVE

КАТАЛОГ продукти 2014  
КАТАЛОГ продукти 2014  
Advertisement