KERIN Nro 2 2024

Page 1


K E R I N

ASIAKAS- JA JÄSENLEHTI 2/2024

Syksyn käsityöcocktail on sekoitus käsillä tekemistä saman henkisten ihmisten kanssa, hyvää oloa ja maukkaita eväitä.

Yhdistyksen alkuvuosi on ollut erittäin vilkas ja toiminnan täyteinen. Kohtaamiset teidän asiakkaiden kanssa ovat olleet ihania ja kerta toisensa jälkeen kiitän teitä siitä, että lähdette mukaan toimintaamme. Kansallispuvut käyttöön! -tapahtuma Kalevan navetalla oli ensimmäinen laatuaan ja jäi mieleeni huippukokemuksena. Pukuloisto ja muotinäytös oli upeaa katseltavaa. Mieleen jäivät myös ihana musiikki ja positiivinen, rento fiilis. Ihmiset nauttivat, joten seuraava tapahtuma onkin jo päätetty järjestää seuraavana keväänä yhdessä Nuorisoseuran kanssa.

Suuren suosion saavuttaneet muut tapahtumamme saavat jatkoa jo syksyllä. Olemme kehitelleet yhteistyössä eri toimijoiden kanssa uusia käsityöaiheisia sisältöjä ympäri Etelä-Pohjanmaan. Syksyllä järjestetään mm. Wiskiä ja willaa tapahtuma Kyrö Distilleryn tislaamossa Isossakyrössä ja Käsityöcocktail -ilta Hyvölän talolla Ähtärissä. Vaasan Viiniä ja villasukkia jatkaa tietenkin ohjelmassa. Samaan henkäykseen voisin mainostaa myös Neulelanit tapahtumaa Kalevan Navetalla, jossa on luvassa yhteisneulontaa, hyvää ruokaa ja ohjelmaa. Vieraaksi saamme yhteisneulontaryhmästä tuttuja neulesuunnittelijoita, kuten mm. Niina Laitisen. Nämä ovat tapahtumia, joihin kannattaa lähteä kauempaakin!

Syksyn kurssitarjonta on myös mielenkiintoinen, sillä pitkästä aikaa tarjoamme kursseja kaislasta. Tästä ihanasta luonnonmate-

riaalista valmistetaan jouluksi kaislapukkeja ja punotaan koreja. Seinäjoella ja Alavudella on tarjolla myös avoin työpaja kaislasydämen punonnasta käsityökauden avajaisissa heti elo-syyskuun vaihteessa. Kannattaa tulla kokeilemaan, sillä tämä luonnonmateriaali on mukavan pehmeää käsiteltävää sekä erittäin kaunista valmiissa tuotteessa. Kurssiuutuuksista voisi mainita makraweaving tekniikan, eli makrameen ja kudonnan yhdistämisen sekä perinnekäsitöistä lautanauhat, joita tehdään syksyllä pirtanauhojen lisäksi. Joululahjoiksikin sopivia saippuoita ja kynttilöitä voi tulla valmistetaan kursseillemme ja vuoden käsityötekniikkaan liittyen punomme upeita koreja eri materiaaleista. Kestosuosikkeina jatkavat toki ompelukurssit, nahan työstäminen ja korukurssit.

Taito käsityömessupäivät Ideaparkissa saivat todella positiivisen vastaanoton viime syksynä ja kävijöitä olikin ensimmäiseksi kerraksi mielettömän hyvin! Kokemuksesta innostuneena jatkamme messupäiviä tänä vuonna ja toivotamme kaikki teidät tervetulleeksi Ideaparkkiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna! Paikalla on tuolloin meidän lisäksemme erilaisten käsityömateriaalien myyjiä ja työnäytösten tekijöitä. Järjestämme lisäksi työpajoja ja muuta ohjelmaa. Nähdään siellä!

Käsityön täyteistä syksyä toivoen

Marja Hemminki-Haapoja Toiminnanjohtaja

Taito Etelä-Pohjanmaa Ry Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki puh. 044 545 4370 taito@taitoep.fi facebook @taitoep instagram @taitoep www.taitoep.fi

Taito Etelä-Pohjanmaa Ry:n asiakaslehti: Syksy 2024

Julkaisija: Taito Etelä-Pohjanmaa Ry Toimitussihteeri: Leena Olli

Mainosmyynti: Rustoopuori Oy, Kirsi Koivuniemi

Kuvat: Miia Pikkumäki, Tuukka Kiviranta, Leena Olli, Marjo Pollari, Harri Tarvainen

Taitto: Anita Kataja

Paino: Waasa Graphics Oy

Painosmäärä: 4000 kpl + verkkolehti

TAITO SHOP SEINÄJOKI

Taito Shop Seinäjoki

Taide ja -Kulttuurikeskus

Kalevan Navetta

Nyykoolinkatu 25, 60100 SEINÄJOKI taitoshop@taitoep.fi

p. 040 545 1108 www.taitoep.fi/verkkokauppa facebook & instagram @taitoep

Aukioloajat

ma-pe 11–19 la 11–15

TAPAHTUMAT

Syksyn käsityökauden avaus

Pe 23.8.

Taito Shop myymälässä tarjouksia, uutuuksia ja pirtanauhatyönäytös.

Palavirkkauksen maailma

Pe 6.9.

Knit along with Taito E-PNeulelanit

La 21.9. klo 12–17

Facebook-ryhmämme tapaaminen ja uuden yhteisneulonnan aloitus, tule mukaan! Ilmoittautuminen taitoep.fi

Vauvan päivä

Pe 27.9.

Ihka Clothing pop up. Satumaiset lastenvaatteet vastuullisesti Suomesta.

U u t u u s !

Kuosin leikkisä kuvamaailma on kuin kartta, joka vie matkalle halki lakeuden Pohjalaisuutta ilmentävä kuvitus ja vahvat värit kertovat rikkaasta perinteestämme sekä nykypäivästä

Kässäperjantai

Pe 4.10. klo 11–19

Taito Shopin asiakkaiden etupäivä. Liity uutiskirjeemme tilaajaksi ja saat lukea ensimmäisenä tapahtumistamme.

Taito käsityömessupäivät Ideaparkissa

Pe-su 25.–27.10.

Taito Shop mukana Ideaparkin käsityötapahtumassa.

Tee itse joulu

Pe 1.11.

Jouluiset tekemispaketit esittelyssä

Pyhäinpäivä

La 2.11.

Taito Shop avoinna klo 11–15

PaaPii Design pop up 21.11.-7.12.

PaaPiin ihanat, jouluiset luomupuuvillakankaat myynnissä

MUU-joulu Kalevan Navetassa

La 23.11. klo 10–16

Kalevan Navetan joulutapahtuma

Afterwork Art

To 5.12. Jouluista tunnelmaa

Taito Shopissa

K A N G A S P O P U P K I E R T Ä Ä T A I T O K E S K U K S I S S A M M E !

T a i t o E - P x U n i i k i t k a n g a s k i e r t u e

V a a s a 6 . - 1 3 . 9 . K a u h a j o k i 1 9 - 2 1 9

A l a v u s 2 5 - 2 8 9 S e i n ä j o k i 3 - 9 1 0

Maakuntamatka

– Taito Etelä-Pohjanmaan uutuuskuosi, jonka on suunnitellut Wilhelmiina Design

Halusimme uuden Etelä-Pohjanmaa -aiheisen kuosin, jonka suunnittelu käynnistyi noin vuosi sitten seinäjokelaisen suunnittelijan Wilhelmiina Saarimaan kanssa.

Wilhelmiinalla on yritys nimeltä Wilhelmiina Design. Otimme yhteyttä kuosisuunnittelun tiimoilta häneen ja hän ideoi toiveidemme pohjalta luonnoksia, joista muutaman tapaamiskerran jälkeen alkoi hahmottumaan kuosin runko; Etelä-Pohjanmaan kunnat sekä alueelle tyypilliset esineet, rakennukset ja muut elementit.

”Olihan se suuri kunnia päästä suunnittelemaan kuosia Taito Etelä-Pohjanmaalle, ja otin työn vastaan suurella innolla. Kuosin suunnittelu oli mielenkiintoinen projekti, siinä joutui vähän paremmin tutustumaan eri kuntien nähtävyyksiin ja esim. vaakunoihin. Kuosi sai olla värikäs, ja ehdottamani piirustustyyli miellytti heti. Muutaman kerran siinä myös palaveerattiin ja mietittiin yhdessä mitkä kuvioista kuosiin jää ja mitä piirretään tilalle. Lopullinen kuosi sai paljon kiitosta ja kehuja, siitä pidettiin kovasti,” iloitsee Wilhelmiina.

Valmiin pohjalaisaiheisen kuosin leikkisä kuvamaailma on kuin kartta, joka vie matkalle halki lakeuden. Pohjalaisuutta ilmentävä kuvitus ja vahvat värit kertovat rikkaasta perinteestämme sekä nykypäivästä. Etelä-Pohjanmaan kuntien lisäksi mukana on Vaasa, sillä siellä sijaitsee yksi

Taito Etelä-Pohjanmaan toimipisteistä eli Vaasan taitokeskus. Muut toimipisteemme sijaitsevat Alavudella, Isossakyrössä, Kauhajoella sekä Seinäjoella.

Uutuuskuosin valmistuttua mietimme sille osuvaa nimeä. Keksimme hyödyntää asiakkaidemme luovuutta ja järjestimme kuosille somekanavissamme sekä myymälässä nimikisan, jonka avulla saimmekin valtavan määrän mitä erinomaisempia ehdotuksia! Kilpailu oli tiukka ja valinta vaikea, mutta lopulta päädyimme Maakuntamatka -nimeen, jota oli ehdottanut kaksi eri henkilöä. Koimme, että se kuvastaa parhaiten leikkisää kuviota, jossa ”matkataan” eri puolilla maakuntaa. Kiitimme hienosta ideasta molempia ehdotuksen antanutta teemaan sopivalla tuotepaketilla.

Maakuntamatka-tuoteperheeseen kuuluu kuusi erilaista tuotetta: tarjotin, tiskiliina, leikkuualusta, keittiöpyyhe, postikortti sekä kossusalmiakit, ja lisää on taatusti tulossa! Kaikki tuotteet ovat suomalaisten käsityöyrittäjien valmistamia. Keväällä järjestetyssä asiakaspäivässämme keräsimme asiakkailta toiveita ja ideoita, mitä erilaisia tuotteita voisimme Maakuntamatka -kuosilla teettää. Melkeinpä

oletuksena pidettiin, että tästä tulee varmasti ainakin kangasta. Ajatus on houkutteleva, joten olemmekin alkaneet etsiä jo valmistajaa. Olemme innoissamme ja tunnemme hieman jopa pohjalaista ylpeyttä hienosti onnistuneesta uutuudesta sekä menestyksekkäästä yhteistyöstämme paikallisen suunnittelijan kanssa.

”Mahtava juttu päästä osaksi Taito Etelä-Pohjanmaan tarinaa kuosin kautta! Tämä oli ehdottomasti merkittävä projekti kuosisuunnittelijana. Uskon, että kuosi elää Taito Etelä-Pohjanmaan matkassa mukana vielä monta vuotta aikaisempien pohjalaiskuosien rinnalla. Kuosista on aineksia vielä moneksi tuotteeksi,” miettii Saarimaa.

Tutustu Maakuntamatka -tuoteperheeseen verkkokaupassamme taitoep.fi/verkkokauppa. Löydät tuotteet myös Taito Etelä-Pohjanmaan myymälöistä; Seinäjoen Taito Shopista, Isonkyrön Villavintiltä ja Vaasan taitokeskuksesta sekä Alavuden ja Kauhajoen taitokeskuksista. Lämpimästi tervetuloa!

Leena Olli

KÄSITYÖTEKNIIKAT TUTUIKSI

Tervetuloa Taito Etelä-Pohjanmaan käsityökursseille!

Järjestämme taitokursseja viidellä eri paikkakunnalla: Seinäjoki, Vaasa, Isokyrö, Alavus ja Kauhajoki.

Mukaan voivat tulla aloittelevat käsityön harrastajat sekä kokeneemmat kädentaitajat. Tehdään yhdessä kauniita tuotteita arjen iloksi, itselle tai lahjaksi! Kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet löytyvät kursseiltamme, mukaasi tarvitset vain eväitä ja iloista tekemisen meininkiä!

Makraweaving

Tehdäänkö makrameeta vai kudontaa? Miksipä ei molempia! Makraweaving yhdistää nämä suositut tekniikat yhdeksi kokonaisuudeksi. Tällä kurssilla voit vapaasti hullutella materiaaleilla ja ilotella väreillä. Saat suunnitella oman seinätekstiilin tai solmeilla valmiin mallin mukaan.

Ompelu

Ompelukurssit Pop Up kankaista – Taitokeskuksissamme kiertää syksyn aikana Uniikit Pop Up, jonka yhteydessä järjestetään ompelukursseja. Aikaisempaa ompelutaitoa ei vaadita, vaan mukaan ovat tervetulleita kaikki taitotasosta riippumatta. Kankaat voi valita paikan päältä kurssille saapuessa tai käydä ennakkoon taitokeskuksessa tutustumassa kangasvalikoimaan. Tarkistathan oman paikkakuntasi kangaskiertueaikataulut.

Kaislapukki

Järvikaisla on yksi luonnon tarjoamista laadukkaista materiaaleista käsitöihin. Se on kestävä ja tyylikäs sopien useisiin erilaisiin projekteihin. Joulupajoissamme valmistetaan laadukas kaislapukki, joka muistuttaa meitä joulun perinteistä sekä suomalaisista perinnekäsitöistä.

Mosaiikista on moneksi

Värien loistoa mosaiikeilla! Suositut mosaiikkikurssit jatkavat kurssitarjottimillamme. Kurssilla voit valmistaa pienempiä tai isompia töitä koristeeksi tai sisustukseen. Käytössä on erilaisia ja erivärisiä lasimosaiikkeja. Syksyn suosikkina ovat erilaiset tunnelmavalot mosaiikein koristeltuina.

KORTTI

Kenelle? Käsitöiden aktiiviselle harrastajalle. Taitokortti on sinulle, joka haluat harrastaa monipuolisesti käsitöitä.

Mitä? Taitokortilla (75 € / 6kk) voit osallistua kursseille taitokeskuksissamme ilman kurssimaksua – maksat vain materiaaleista. Kortti on voimassa aina kevät- tai syyskauden. Taitokortin voi ostaa myös koko lukuvuodeksi kerralla.

Missä? Taitokortti käy kurssin maksuvälineenä Taito Etelä-Pohjanmaan taitokeskuksissa (ei Kauhajoki). Voit osallistua kursseille ilman erillistä ohjausmaksua Vaasan, Seinäjoen, Isonkyrön ja Alavuden taitokeskuksissa ellei kurssin yhteydessä ole toisin mainittu.

Miten? Taitokortin voit tilata ja maksaa verkkosivuillamme www.taitoep.fi. Saat kortin käyttöösi saapuessasi kauden ensimmäiselle kurssille. Halutessasi voit lunastaa oman taitokorttisi myös maksamalla sen suoraan oman taitoyhdistyksesi ohjaajalle.

Muistathan ilmoittautua haluamillesi Taitokursseille sivuillamme!

Ostamalla Taitokortin olet Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n jäsen

SEINÄJOEN TAITOKESKUS

Taide ja -Kulttuurikeskus

Kalevan Navetta

Nyykoolinkatu 25, 60100 SEINÄJOKI seinajoki@taitoep.fi

Maria 040 0663525

Ulla 044 5456075

www.taitoep.fi facebook & instagram @seinajoentaitokeskus

TAPAHTUMAT

Syksy käsillä – Käsityökauden avaus ja avoimet ovet

Pe 23.8. klo 14-17

Syksyn kurssien ja tapahtumien esittelyä. Avoin punontapaja (materiaalimaksu).

Lankavaihtarit

Pe 6.9. klo 12-17

Jämälangat kiertoon tuo tullessas, vie mennessäs -periaatteella.

Knit along with Taito E-PNeulelanit

La 21.9. klo 12-17

Yhteisneulontaa Kalevan Navetan Hugo-salissa. Vieraana mm. neulesuunnittelija Niina Laitinen. Ilmoittautuminen taitoep.fi

Vauvan päivä - Yhteisneulontaa Knit in public day -hengessä

Pe 27.9. klo 11-14

Neulotaan vauvoille valtakunnallisena vauvan päivänä! Jaossa ohjeita ja lankavinkkejä.

Uniikit kangas Pop Up 3.-9.10.

Avoinna to 11-19, pe 11-16, la 11-15, ma-ke 11-19

Muu-Maun syyspäivä

La 19.10. klo 11-15

Kalevan Navetan toimijoiden järjestämä lasten tapahtumapäivä.

Taito Käsityömessupäivät

Ideaparkissa

Pe-su 25.-27.10.

Käsityöt ja tekemisen meininki valtaavat Ideaparkin keskusaukion. Vapaa pääsy!

Retki Suomen Kädentaidot -messuille Tampereelle

Pe 15.11.

Ilmoittautuminen taitoep.fi

Suomen Kädentaidot -messut

Pe-su 15.-17.11.

Olemme mukana Suomen

Kädentaidot -messuilla Tampereella, löydät osastomme

A-hallin Taitokadulta.

MUU-joulu: Kalevan

Navetan joulutapahtuma

La 23.11. klo 10-16

Kalevan Navetan perinteinen joulutapahtuma on täynnä kulttuuria ja kädentaitoja sekä lämminhenkistä joulun tunnelmaa.

Avoin työpaja: Itsenäisyyspäivän kynttilät

To 5.12. klo 16-18

Työpaja järjestetään osana

Kalevan Navetan Afterwork Art -tapahtumaa.

TAITOKURSSIT

Paljasjalkakengät

Ma 2.9. klo 13-20

Ti 3.9. klo 13-20

Ma 9.9. klo 13-20

Ei sisälly taitokorttiin

Luo savesta

Ke 4.9. klo 13-20

To 5.9. klo 13-20

Ke 2.10. klo 13-20

Sisustusmakramee

Ti 10.9. klo 13-20

Ke 11.9. klo 13-20

Villalankojen värjäys

To 12.9. klo 13-20

Punotut korit rottingista

Ma 16.9. klo 13-20

Ti 17.9. klo 13-20

Kivat kipot savesta ja lasista

Ke 18.9. klo 13-20

Ke 23.10. klo 13-20

Punch needle-tuftaus

Ti 24.9. klo 13-20

Ke 25.9. klo 13-20

To 26.9. klo 13-20

Neulotut sormikkaat

To 26.9. klo 13-20

Parkkinahasta laukut ja kukkarot

Ma 30.9. klo 13-20

Ti 1.10. klo 13-20

Soma kukkakimppu

To 3.10. klo 17-19

Ei sisälly taitokorttiin

Ohjaaja Merja Säntti

Ompelukurssi: Uniikit

La 5.10. klo 9-16

Mosaiikista on moneksi

Ma 7.10. klo 13-20

Ti 8.10. klo 13-20

Ti 15.10. klo 13-20

G-Moodin korvisbaari

To 10.10.klo 13-20

Punotut kaislakorit

La 12.10. klo 9-16

Ei sisälly taitokorttiin

Ohjaaja Soile Söderling

Punottu spiraalikori paperilangalla

Ma 14.10. klo 13-20

Värttinällä kehräys

Ti 15.10. klo 13-20

Makraweaving

Ke 16.10. klo 13-20

Lasinsulatus

To 17.10. klo 13-20

Paljasjalkakengät.
Kivat kipot savesta ja lasista
Punottu spiraalikori paperilangalla

Laminoidut tarjottimet ja leikkuulaudat

Ma 21.10. klo 13-20

Ti 22.10. klo 13-20

Harjansidonta

To 31.10. klo 13-20

Lautanauha

Pe 1.11. klo 12-20

Parkkinahasta laukut ja kukkarot 2

Ma 4.11. klo 13-20

Ti 5.11. klo 13-20

Isänpäivälahjat kotiseutukankaasta

To 7.11. klo 13-20

Kuvansiirto savelle

Ti 12.11. klo 13-20

Ke 13.11. klo 13-20

Kirjansidonta

Ti 19.11. klo 13-20

To 28.11. klo 13-20

Lusikka- ja astiakorut

Ke 20.11. klo 13-20

To 21.11. klo 13-20

Hartsikorut ja -koristeet

Ti 26.11. klo 13-20

Ke 27.11. klo 13-20

Kuonokkaat kauratyynyt

To 28.11. klo 13-20

Värikkäät saippuat

Ma 2.12. klo 13-20

Dipatut talot

Ma 2.12. klo 13-20

Ti 3.12 klo 13-20

Rottinkitähti

Ti 3.12. klo 13-20

Valetut kynttilät

Ke 4.12. klo 13-20

Pipo ja tuubihuivi ommellen

Ke 4.12. klo 13-20

Värikkäät vanerikorut ja -koristeet

Ma 9.12. klo 13-20

Kaislapukki

Ti 10.12. klo 13-20

Nahkapaperisydämet ja -koristeet

Ti 10.12. klo 13-20

Kranssikurssi

Ke 11.12. klo 13-20

Joulusukka

Ke 11.12. klo 13-20

Paperinarupukki

To 12.12. klo 13-20

TAITO-PERJANTAI

23.8.-13.12.2024 klo 9-12.30

Syksyn aikana 12 kokoontumiskertaa (ei kokoontumista 20.9., 25.10., 15.11., 22.11., 6.12.)

Taito-perjantaina tutustutaan eri käsityötekniikoihin ja materiaaleihin. Tehdään esim. asusteita, sisustustuotteita, käyttö- ja koriste-esineitä.

TEKEMISEN ILOA

Lakeuden omaishoitajat ry Oletko omaishoitaja? Lähde mukaan toimintaamme!

Lisätietoja Maria Hanhiniemi puh 0400663525

Kokoontumisajat:

Ma 19.8. klo 16.45-20

Ma 16.9. klo 16.45-20

Ma 14.10. klo 16.45-20

Ma 18.11. klo 16.45-20

Ma 9.12. klo 16.45-20

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI

Taiteen perusopetus, varhaisiänopinnot Napero-Näppi 5-6 -vuotiaat, perusopinnot ja Nikkari-Näppi alk. 7-vuotiaat, syventävät opinnot sekä aikuisten opinnot.

Ryhmät kokoontuvat viikoittain alk. vko 35 (Nikkarit vko 34)

Oppilashaku: taitoep.fi

Instagram @nappikasityokoulu

Tiedustelut: Anne Honkala 040 551 2072, anne.honkala@taitoep.fi

Lapset ja nuoret

Taide- ja Kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Ke klo 16.30 – 18.00 Napero-Näppi, varhaisiänopinnot

To klo 17.00 – 18.30 Napero-Näppi, varhaisiänopinnot

Ma klo 15.45 – 17.45 perusopinnot

Ma klo 18.00 – 20.00 perusopinnot

Ti klo 16.30 – 18.30 perusopinnot, Nikkarit

Ke klo 17.45 – 19.45 perusopinnot

Ke klo 18.00 – 20.00 perusopinnot, Nikkarit

To klo 15.45 – 17.45 perusopinnot

To klo 18.00 – 20.00 perusopinnot

Ma klo 16.00 – 18.00 perusopinnot pajalaiset

Ma klo 16.00 – 18.15 syventävät opinnot

Ma klo 18.00 – 20.00 perusopinnot pajalaiset

Ti klo 16.00 – 18.00 perusopinnot pajalaiset

Ti klo 18.00 – 20.00 perusopinnot pajalaiset

Tanelinrannan koulu

Ti klo 15.15-17.15 Perusopinnot

Ti klo 17.30-19.30 Perusopinnot

Valkiavuoren koulu

Ke klo 15-17 Perusopinnot

Musiikkiopisto

To klo 17.45-18.45 MusaKäsi, eskari-ikäiset

Aikuiset, Taide- ja Kulttuurikeskus Kalevan Navetta

Viikoittain, alkaen viikolta 37

Ti klo 17-20

Ke klo 17-20

Ilmoittaudu kätevästi netissä www.taitoep.fi/kurssit

Kirjansidonta
Valetut kynttilät

VAASAN TAITOKESKUS

Kauppapuistikko 34, 65100 VAASA

Myymälä 044 5454 840 Marjo 040 5404 643 Pipsa 044 5454 071 vaasa@taitoep.fi marjo.pollari@taitoep.fi Facebook&instagram @vaasantaitokeskus

Myymälän aukioloajat: elokuu ma klo 12-16, ti-pe klo 11-16 syys-joulukuu ma klo 12-17, ti-to klo 11-17, pe klo 11-16

TAPAHTUMAT

Taiteiden yö to 15.8. Helmirannekoru -työpaja lapsille ja lapsenmielisille klo 16-20, materiaalimaksu

Uniikit kangas PopUp

Pe 6.9. -pe 13.9.

Ma klo 12-17, Ti-Pe klo 11-17,

Pe 6.9. klo 11-19

Viiniä ja villasukkia

Ke 9.10. Klo 18-21

Yhteistyössä Ravintola Venn

Messuretki

La 16.11. Suomen kädentaidot -messuille Tampereelle

Messuohjelma ilmestyy syyskuussa

TAITOKURSSIT

Hartsi – ja vanerikorut sekä koristeet

Ti 20.8. klo 15-20

Ti 27.8. klo 15-20

Punch needle -tuftaus

To 22.8. klo 15-20

To 5.9. klo 15-20

To 12.9. klo 15-20

Lusikka – ja astiakorut

Ti 3.9. klo 15-20

Ke 4.9. klo 15-20

Ompelukurssi: Uniikit

Opettajana Maria Hanhiniemi

Pe 6.9. klo 13-20

Luonnonkosmetiikka

Opettajana Terhi Kaarento

Kurssi ei kuulu taitokorttiin!

La 7.9. 12-15.30

Luo savesta

Ti 10.9. klo 17.30-21.15

Ti 17.9. klo 17.30-21.15

Ti 24.9. klo 17.30-21.15

Ti 1.10. klo 17.30-21.15

Ti 8.10. klo 17.30-21.15

Pe 1.11. klo 17.30-21.15

Paperisavi

Pe 13.9. klo 17-21.15

La 14.9. klo 10-15

Pe 27.9. klo 17-21.15

Lasinsulatus

To 19.9. klo 13-20

Pirta -ja lautanauha

Pe 20.9. klo 15-20

Pe 4.10. klo 15-20

Ommellaan ja punotaan korkkikankaasta

To 26.9. klo 13-20

Majakka puusta

Kurssi ei kuulu taitokorttiin!

Opettajana Timo Karhu

Kurssi pidetään Lehmäjoen puutyön tiloissa/Isokyrö

La 28.9. klo 9.30-16

Mosaiikista on moneksi

Punotaan koreja Lasinsulatus

G-moodi korvisbaari

To 3.10. klo 13-20

Kivat kipot savesta ja lasista

Pe 11.10 klo 17-21.15

La 12.10. klo 10-15

Pe 25.10 klo 17-21.15

Parkkinahkasta laukut ja kukkarot 1

Ma 14.10. klo 15-20

Ti 15.10. klo 15-20

Huovutus

Ke 16.10. klo 13-20

To 17.10. klo 13-20

Laminoidut tarjottimet ja leikkuulaudat

To 10.10 klo 14-20

Ti 22.10. klo 14-20

Punotaan koreja

Ti 29.10. klo 15-20

To 31.10. klo 15-20

Parkkinahkasta laukut ja kukkarot 2

Ti 5.11. klo 15-20

Ke 6.11. klo 15-20

Tuikkutalot savesta

Pe 8.11. klo 17-21.15

La 9.11. klo 10-15

Pe 22.11. klo 17-21.15

Makraweaving ja pikselimakramee

Ti 12.11. klo 15-20

To 14.11. klo 15-20

Rottinkitähdet

Ti 19.11. klo 15-20

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI

Taiteen perusopetus, perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja!

Pipsa Mustalammi 044 5454071

Lapset ja nuoret alkaen viikolla 35. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien.

Vaasan taitokeskus

Ma klo 14.30-16.30 Perusopinnot

Ma klo 17-19.15 Perusopinnot, paja/syventävät opinnot

Ti klo 17-19 Perusopinnot

Ke klo 15-17 Perusopinnot paja

Ke klo 17-18.30 Napero-näppi

Länsimetsän koulu

To klo 14-16 Perusopinnot

Aikuiset 2 ryhmää, taitokeskus

Joka toinen viikko, alkaen viikolta 34

Kysy vapaita paikkoja Marjo 040 5404643

Luonnonkosmetiikka

Värikkäät saippuat

To 21.11. klo 13-20

Mosaiikista on moneksi

Ti 26.22. klo 14-20

Ke 27.11. klo 13-20

To 28.11. klo 13-20

Kranssikurssi

Ke 4.12 klo 13-20

Lasinsulatus koristeet jouluksi

Ma 9.12. klo 13-20

Kuonokkaat kauratyynyt

Ti 10.12 klo 14-20

Kaislapukki

To 12.12. klo 13-20

Valetaan kynttilöitä

Pe 13.12. klo 15-20

KANKAANKUDONTA

Mahdollisuus kutoa kangaspuilla käytävämattoa ja huopaa, tiedustele vapaita aikoja

Pipsalta puh. 044 545 4071

TAITO-TIISTAI

Ti 3.9.-26.11. klo 10-13.15(ei kokoontumista vko 42). Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita.

TAITO-TORSTAI

To 5.9.- 28.11. klo 9-12.15 (ei kokoontumista vko 42) Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita.

TAITO-KESKIVIIKKO

11.9. / 25.9. / 2.10. /23.10. / 20.11. / ti 3.12. klo 16-20.15

Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita.

KAUHAJOEN TAITOKESKUS

Hallintoaukio (PL 500), Opintolantalo 2 krs. 61800 KAUHAJOKI puh. 044 5455811

kauhajoki@taitoep.fi www.taitoep.fi instagram @kauhajoentaitokeskus

TAPAHTUMAT

Kauhajoen Ruokamessut

Pe-su 30.8.-1.9. klo 10-17

Taitokeskus mukana Ruokamessuilla, tervetuloa osastollemme pikkutupaan!

Uniikit kangas Pop Up

Opintolassa 19.-21.9.

To klo 10-17, pe 10-18 ja la 10-16

KAUHAJOEN KANSALAISOPISTO

Ilmoittautuminen kansalaisopistoon 26.8. alkaen (nämä kurssit eivät kuulu taitokorttiin), lisätietoja kursseista (opistopalvelut.fi/kauhajoki/) puh. 044 5455811. Kurssit pidetään Opintolassa, muusta opetuspaikasta maininta.

Kangaskenkäkurssi

Pe 30.8. klo 17-20

La 31.8. klo 9.30-17

Su 1.9. klo 9.30-17

Kaarrokeneule Aronkylä

Alkaen ti 3.9. klo 18–20.15

Nypläys

Alkaen ke 4.9. klo 18-20.15

Kahvipusseista punoen

Alkaen to 12.9. klo 17-20.15

Ommellaan viikonloppuisin

Alkaen 13.-14.9.

Pe klo 17-21

La klo 10-15.45

Makramee

vanerikorut

Korupajassa astia- ja vanerikorut

Pe 11.10. klo 17-19.15

La 12.10. klo 10-16

Yhdessä tehden- keppiheppa Syysloman kurssi: aikuinen ja lapsi

To-pe 17.-18.10. klo 17-19.15 ja La 19.10. klo 10-15.15

Tuftaus

To 31.10./7.11./14.11. klo 17-19.15

La 16.11. klo 10-16

Sukan kiilakantapää ja silmukoitu kärki

Ma 4.11./11.11./18.11./25.11. klo 17.30-19.45

Lasimosaiikki

To 21.11./28.11./5.12. ja 12.12. klo 17-19.15

Tuliko este?

Muistathan peruuttaa kurssiosallistumisesi viimeistään 3vrk ennen kurssin alkua

Jouluinen makramee, Isojoki

Pe 22.11. klo 17-19.15

La 23.11. klo 10-15.15

Jouluinen makramee, Teuva

Pe 29.11. klo 17-19.15

La 30.11. klo 10-15.15

Jouluinen makramee

Ma 9.12. klo 17-20.15

Ti 10.12. klo 17-20.15

Yhdessä tehden- joulukoristeet

Kurssi: aikuinen ja lapsi

Ke 4.12. klo 17-19.15

Ke 11.12. klo 17-19.15

KUDONTA OPINTOLASSA alkaen 16.9. ma klo 18.15–20.30

KUDONTA ja KÄSITYÖ, NUMMIKOSKI alkaen 12.9. klo 12-15.15

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI

Taiteen perusopetus, lasten ja nuorten perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain taitokeskuksessa. Alkaen viikolla 34. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien. Napero-ryhmässä kokoontuu 5–6 vuotiaat. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja puh. 044 5455811.

Ma klo 16.30–18.00 Napero-Näppi

Ti klo 15.00–17.00 Perusopinnot

Ilmoittaudu kätevästi netissä www.taitoep.fi/kurssit

Ke 25.9. ja pe 27.9. klo 12-14.15

Ke 2.10. ja pe 4.10. klo 12-14.15

Ti klo 17.30-19.30 Perusopinnot paja/syventävät opinnot

Ke klo 15.00–17.00 Perusopinnot

Ke klo 17.15-19.15 Perusopinnot

Värikkäät

TAITOKESKUS

VILLAVINTTI

Pohjankyröntie 136/Kyrööntie 7 (kunnantalolla, esteetön kulku)

61500 ISOKYRÖ

Puh. 0400 865282

villavintti@taitoep.fi www.taitoep.fi

facebook & instagram @villavintti

Myymälä avoinna:

1.8.-6.9.

ma-ke 10-17

to-pe 10-15

9.9.-10.12.

ma-ti klo 10-20 ke klo 10-17

to-pe klo 10-15

Avoinna lauantait klo 10-15: 12.10./19.10./26.10./9.11./16.11./ 23.11. ja 30.11. 11.-30.12.

ma-pe klo 10-17

31.12. klo 10-15

Suljettu 23.-27.12.

TAPAHTUMAT

Isonkyrön 1700-luvun markkinat

Pe-su 9.-11.8.

Olemme mukana 1700-luvun markkinoilla!

Wiskiä ja Willaa Kyrön

Tislaamolla

To 31.10. klo 18-21

Yhteistyössä Taitokeskus Villavintti ja Kyrö Distillery Ilmoittautuminen taitoep.fi

Uniikit kangas Pop Up

La 12.10.- ti 22.10.

Myymälä auki myös lauantaina 19.10. klo 10-15.

MYYNTINÄYTTELYT

15.8.-9.10. Mummadesign

Käsinpainetut pellavatekstiilit kodin sisustukseen sekä pohjalaisaiheiset T-paidat ja pipot. Käyttötuotteita keittiöön ja reissuun.

1.11-31.12. Lean Verstas

tarjoaa hyvää mieltä tuovia rautalankatöitä, lahjatavaroita sekä yksilöllisiä kortteja ilahduttamaan läheisiäsi ja ystäviäsi. Onhan jaettu ilo kaksinkertainen!

KÄSITYÖKAHVILA

Tiistaisin klo 16.45-20

20.8./10.9./24.9./15.10./22.10. /19.11./26.11. ja 10.12. (Yhteistyössä KSL).

TAITOKURSSIT

Sukat varpaista varteen ja looppaus

Ma 9.9. klo 13-20

Villalankojen värjäys

Ma 16.9. klo 13-20

Kirjansidonta

Ti 17.9. klo 15.30-20

Ti 1.10. klo 15.30-20

Posliinipaperisavityöt

Ma 23.9. klo 13-20

Korit hexagonpunonnalla

Ma 30.9. klo 13-20

Kankaanpaino ja laminoidut tarjottimet

Ma 7.10. klo 13-20

G-Moodi korvisbaari

Ti 8.10. klo 15.30-20

Makramee

La 12.10. klo 9-16

Virkkausta eri tekniikoin

Ma 14.10. klo 13-20

Pikkuryijyt ommellen

La 19.10. klo 9-16

Pirtanauha

Ma 21.10. klo 13-20

Kaislapukki Sukat varpaista varteen

Ompelu Uniikit ja Kotiseutu -kankaista

La 26.10. klo 9-16

Lusikkakorut

Ma 28.10. klo 13-20

Ti 29.10. klo 15.30-20

Värikkäät vanerikorut

Ma 4.11. klo 13-20

Astiakorut

Ti 5.11. klo 15.30-20

Korulauantai

La 9.11. klo 9-16

Lusikkakorut

Ma 11.11. klo 13-20

Ti 12.11. klo 15.30-20

Korulauantai

La 16.11. klo 9-16

Lasinsulatus

Ma 18.11. klo 13-20

Hartsikorut

Ti 19.11. klo 15.30-20

Parkkinahkalaukut

La 23.11. klo 9-16

Punch needle -tuftaus

Ma 25.11. klo 13-20

Valomosaiikki

La 30.11. klo 9-16

Kaislapukki

Ma 2.12. klo 13-20

Joulukoristeet parkkinahasta

Ti 3.12. klo 15.30-20

Dipatut valotalot

Ma 9.12. klo 13-20

KUDONTAPAJA

Kudontaa ohjatusti. (Ei Näpin aikana). Mahdollisuus kutoa kangaspuilla esim. mattoja, huopia ja poppanoita. (Yhteistyössä KSL). Esitä toiveita, varaa kudonta-aika ja kysy lisää, puh. 0400 865282

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI

Taiteen perusopetus. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja!

Rehtori Anne Honkala p. 040 551 2071 tai Näpin opettaja Tiina

Luokkamäki p. 045 2197362.

Lapset ja nuoret alkaen viikolla 34. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien.

Ke klo 17.00–19.00 Perusopinnot

To klo 14.45–16.45 Perusopinnot

To klo 17.00–19.15 Perusopinnot, paja/syventävät opinnot

TAITOKESKUS OURA

Järviluomantie 18, 63300 ALAVUS

Satu 044 5456077

Anne 040 8368242 alavus@taitoep.fi www.taitoep.fi facebook@taitokeskusoura instagram@alavudentaitokeskus

Aukioloajat:

5.-30.8. ma-pe 10 – 16

2.9.-20.12. ma 11

16, ti - to 11

17, pe 11 – 16 viikko 42 suljettu 21.12.-1.1. suljettu

TAPAHTUMAT

Syksy käsillä –käsityökauden avaus

Pe 6.9. klo 12-17

Esittelyssä syksyn kurssit ja tapahtumat

Uniikit.com kangas Pop Up 25.-28.9. ke 11-17, to 11-20, pe-la 11-16

Käsityöcocktail -ilta Hyvölän Talolla

Pe 8.11. klo 17.30-20.30

Yhteistyössä Hyvölän Talo, Ähtäri

TAITOKURSSIT

Korkkikankaasta laukut ja reput

Ke 11.9. klo 14-21

Hartsikorut

Ti 17.9. klo 14-21

Ke 25.9. klo 18-21.15

Lasinsulatus

Ke 18.9. klo 14-21

Värikkäät saippuat

Lusikkakorut

La 21.9. klo 9-16

Ompelukurssi Uniikit.com kankaista

La 28.9. klo 9-16

Kirjovirkatut tyynyt

Ti 1.10. klo 17-20.15

Värikkäät vanerikorut

Ke 2.10. klo 14-21

Villalangan mikrovärjäys

Ti 8.10. klo 14-21

Punch needle -tuftaus

Ke 9.10. klo 14-21

Ke 23.10. klo 14-21

Parkkinahkalaukut

La 12.10. klo 9-16

Laminoidut tarjottimet

Ti 22.10. klo 14-21

Yöpaidat ja boxeripyjamat Kotiseutu -kankaasta

Ti 29.10. klo 18-21.15

Ke 30.10. klo 18-21.15

Huovutetut saunahatut

Ti 5.11. klo 14-21

Rottinkitähdet

Punottu kori korkkikankaasta

Ke 6.11. klo 14-21

Mosaiikki

Ti 12.11. klo 14-21

Ke 13.11. klo 14-21

Värikkäät saippuat

Ti 19.11. klo 14-21

Kaislapukki

Ti 26.11. klo 14-21

Rottinkitähdet

Ke 27.11. klo 14-21

Lasten kanssa jouluksi

Pe 29.11. klo 14-21

Valetut kynttilät

Ti 3.12. klo 14-21

Valotähdet

Ke 4.12. klo 14-21

KUDONTAPAJA

Kudotaan kangaspuilla mm. mattoja, huopia, poppanaliinoja. Tiedustele vapaita kudonta-aikoja ja esitä loimitoiveita.

Ilmoittaudu netissä www.taitoep.fi/kurssit

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI

Taiteen perusopetus: varhaisiän, perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain.

Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja p. 040-8368242.

Lapset ja nuoret: alkaen viikolla 35. Napero-Näppi on 5-6 vuotiaille. Perusopinnot voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien

Taitokeskus Oura

Ma klo 14.30 - 16.30 Perusopinnot

Ma klo 17.00 -19.00 Perusopinnot, pajalaiset

Ti klo 14.30 - 16.30 Perusopinnot

Ti klo 17.00 - 18.30 Napero-Näppi, varhaisiän opinnot

Ke klo 14.30 - 16.30 Perusopinnot, pajalaiset

Ke klo 17.00 - 18.30 Napero-Näppi, varhaisiän opinnot

To klo 14.30 - 16.30 Perusopinnot

Tuurin koulu

Ma 17.30 - 19.30 Perusopinnot

Aikuiset: Taitokeskus Oura Viikoittain, alkaen viikolta 36

To klo 17–20 Perus- ja syventävät opinnot

Hartsikorut
Punch needle -tuftaus

Käsityön opinnot voi Näpissä aloittaa jo 5-vuotiaana. (Kuva: Tuukka Kiviranta)

Tekemistä, innostusta

ja luovuutta Näpissä

Käsitöiden tekeminen kannattaa aina, aivotkin tykkäävät. Nykyisen säheltämisen ja poukkoilun keskellä käsillä tekeminen auttaa rauhoittumaan, keskittymään ja oppimaan. Taidot ja osaaminen ovat tärkeitä sekä lapsille että aikuisille. Jokaisen tulisi tuntea, että osaa ja on hyvä jossakin. Taitavuus vaatii vaivannäköä eli on aloitettava tekeminen. Tärkeintä on ryhtyminen, usein työ viekin sitten mukanaan ja taitojen lisääntyessä innostus kasvaa. Onneksi on monenlaisia käsitöitä, joista voi löytää itselle aina uusia kiinnostuksen kohteita. Taidot karttuvat käyttämällä, niitä ei kannata säästää.

Viime keväänä Näpissä toteutettiin oppilaille ja huoltajille kysely. Siinä tiedusteltiin huoltajilta, mitä he toivovat lastensa oppivan Näpissä. Tärkeimmäksi nousivat luovuus ja oma ajattelu, innostus tehdä itse, erilaisten käsityötekniikoiden oppiminen sekä omien taitojen ja tuotosten arvostaminen. Kaikkia taitoja, joita tarvitaan myös tulevaisuudessa.

Näpissä tehtiin keväällä ikiomia, halattavia maskotteja.

Käsityöharrastus Näpissä näkyy myös kotona:

Kenelle? Käsillä tekemisestä innostuneille lapsille, nuorille ja aikuisille.

Mitä? Käsityön taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan eli käsillä tekemistä, taitojen oppimista, omaa ilmaisua ja suunnittelua. Opiskelu on pitkäkestoista ja siitä saa todistuksen. Lukuvuoteen sisältyy 4-5 tehtäväkokonaisuutta, joissa käytetään eri tekniikoita ja materiaaleja.

Missä? Lasten ja nuorten ryhmiä on Alavudella, Seinäjoella, Isossakyrössä, Kauhajoella ja Vaasassa. AIKUisille on ryhmiä Seinäjoella, Vaasassa ja Alavudella. Seinäjoella kokoontuvien Näppi-Nikkarien (alk. 7-v) perusopinnot painottuvat puu- ja elektroniikkatöihin. Varhaiskasvatuksen Napero-Näppi -ryhmiä on Alavudella, Kauhajoella, Seinäjoella ja Vaasassa lisäksi Seinäjoella on eskari-ikäisille MusaKäsi-ryhmä.

Miten? Lisätietoja ja hakulomake löytyvät www.taitoep.fi

Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja taitokeskuksista!

”Ajattelumaailma on laajentunut siitä, mitä käsillä voi itse tehdä ja mistä materiaaleista. Lapsi on innokas tekemään itse suunnittelemiaan asioita ja tarttuu niihin ennakkoluulottomasti.”

”Mukava harrastus jonne lapsi lähtee mielellään. Uusia oppeja ja tekniikoita. Kiva, että myös sahat ja porakoneet, ym. ”rajummat” työkalut on mukana.”

Oppilaiden mielestä Näpissä on kivointa tekeminen sekä kun oma työ tulee valmiiksi ja sen saa viedä kotiin. Ja tietysti Näppi-kaverit!

Työhyvinvointia käsitöistä -pajoissa ei olla otsa rypyssä!

Työhyvinvointia käsitöistä

Tuo työporukkasi virkistäytymään ja viettämään mieleenpainuva hetki, joka lujittaa yhteisönne yhteenkuuluvuuden tunnetta!

Järjestämme tilauksesta työhyvinvointia käsitöistä -pajoja asiakkaan toiveiden ja mieltymysten mukaan. Pajoja järjestetään niin isoille kuin pienillekin työyhteisöille. Valittavana on erilaisia käsityöaiheita ja halutessanne voitte esittää toiveita pajan sisällölle. Tärkeintä on, että tekeminen on luovaa ja hauskaa yhdessä oloa, jossa jokainen pääsee toteuttamaan itseään. Olemme organisoineet työpajoja niin pienille viiden henkilön työporukoille kuin isoille jopa 80 henkilön työyhteisöille. Ole rohkeasti yhteydessä, mikä olisi teille sopiva ajankohta ja mietitään yhdessä aihe, joka vastaisi juuri teidän ryhmänne tarpeita.

Valmiita esimerkkipaketteja työpajojen aiheista ja hinnoista löydät sivuiltamme. Työhyvinvointia käsitöistä -pajoista lisätietoa: taitoep.fi/tyohyvinvointia-kasitoista

Lisätiedot ja varaukset: Oman paikkakuntasi taitokeskuksestasi tai

Leena Olli

markkinointipäällikkö Puh. 044 3201 640 leena.olli@taitoep.fi

Järjestämme myös Taitokutsuja kaveriporukoille! mm. synttärit, polttarit ja vauvakutsut.

jäsene

Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n jäsenenä olet tukemassa suomalaisen käsityön edistämistyötä.

Lue lisää:

Miltä tuntuisi onnistua tekemään juuri itselle istuva vaate?

Istuva vaate on sopusuhtainen. Se korostaa vartalosi parhaat puolet ja häivyttää sen, mitä et halua korostaa. Se ei kiristä, vedä eikä roiku. Se saa olon tuntumaan hyvältä ja itsevarmalta.

Työskentelin vaatetuotannossa yli kymmenen vuotta. Huomasin, että monen on vaikea löytää omalle vartalolle hyvin istuvaa vaatetta. Rinnan ollessa sopiva, liian leveä olka roikkuu. Ylä- ja alaosa ovat eri paria. Itselläni eteen tuli usein tilanne, etteivät käsivarret mahtuneet vaatteisiin ja selkä pussitti. Tämän ongelman halusin ratkaista - niin syntyivät Onnistuvan ompelukaavat.

Pienet asiat vaikuttavat

Pohdin Onnistuvan kaavamalleja kaavoittaessani paljon sitä, millaisille vartaloille teen ne. Pyrin löytämään asioita, joita monet kokevat ongelmallisiksi ja ratkaisemaan niitä. Esimerkiksi notkoselkä, pyöreä vatsa tai pussittava kädentie. Sijoitan esimerkiksi saumojen paikat mahdollisimman monelle suotuisaan paikkaan. Tarvittaessa teen eri vartalotyypeille oman kaavan. Kaavapaketteihin teen erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi selän istuvuuteen. Istuva selkä tuo vaatteeseen ryhtiä ja siroutta.

Muutetaan kaavaa – ei vartaloa.

Yllättävän pienillä asioilla pystyy muuttamaan vaatteen istuvuutta ja ulkonäköä. Jo muutaman sentin muutos vyötärösauman

korkeuteen voi muuttaa yleisilmettä paljon. Olan korjaus oikean levyiseksi vaikuttaa paljon siihen, että vaate näyttää sopivan kokoiselta.

Haluan rohkaista ompeluharrastajia oivaltamaan, kuinka löytää oikea koko sekä muoto kaavasta. Myös aloittelija voi oppia oivaltamaan, kuinka helppoja muutoksia voi tehdä itse. Onnistuvan kaavapaketteihin teen myös ohjeita pieniin muutoksiin. Näin kaavasta voi saada paremmin itselleen istuvan ja kynnys kokeilla muutoksia pienenee. Onnistuvalta on myös tulossa verkkokursseja siitä, kuinka voi saada itselleen sopivampia vaatteita.

Kukaan meistä ei ole samanlainen. Miksi siis yksi kaava sopisi jokaiselle? Eräs kurssillani olleista totesi: ”Kurssisi oli todella hyvä ja myös itsetuntoa kohottava. Minä en olekaan vääränlainen vaan kaavat ja vaatteet on tehty erilaiselle henkilölle!” Tämä oivallus oli loistava, sillä juuri siihen kiteytyy Onnistuvan olemassaolo.

Tiina – Onnistuvan yrittäjä www.onnistuva.fi

Onnistuvan kaavapaketit ovat monipuolisia. Voit helposti tehdä samalla kaavalla vaatteita erilaisiin tilaisuuksiin sekä eri vuodenaikoihin.

Onnistuvan kaavoissa istuva selkä tuo väljäänkin vaatteeseen ryhtiä ja siroutta.

Näyttelyt Kalevan Navetan pajakäytävällä

Näyttelyihin vapaa pääsy Kalevan Navetan aukioloaikoina: ma-pe 11-19 la 11-15

Kudottu matka – Lapuan Kankurit

14.6.-28.9.2024

Lapuan Kankureiden nykyinen pääsuunnittelija Elina Helenius kuratoi viime vuonna Lapuan Kankureiden 50-vuotisjuhlanäyttelyn Lapuan taidemuseolla. Kudottu matka -näyttely esittelee Lapuan Kankureiden tuotteita ja suunnittelijoita viideltä vuosikymmeneltä.

Osa Kudottu matka -näyttelyä on esillä Kalevan Navetassa 28.9. saakka.

4.10.-31.12.2024

Havaintoja pinnalla ja pinnan alta

Villa valloittaa Kalevan Navetan! Leineperin ruukin ja Suomen Huopayhdistys Filtin yhteisnäyttelyssä villa tarinoi ja tulkitsee havaintoja pinnalla ja pinnan alta. Teosten materiaalina on villa ja tekniikoina huovutus, kudonta, ryijytekniikka sekä sekatekniikka. Yhteisnäyttely on jatkoa vuoden 2024 Leineperi Woolart biennalelle. Woolart biennale on villainen taidetapahtuma, joka järjestettiin jo viidettä kertaa Ulvilassa Leineperin ruukkikylässä. Kalevan Navetassa avattavassa näyttelyssä Pinta on yhteen sulautuneena kaksi näyttelyä - Pinta ja Filtin Huovan pinnalla.

Tervetuloa pysähtymään pinnalle ja kokemaan villa.

@ideaparkseinajoki @taitoep

Ideapark Seinäjoki | Suupohjantie 57

Työpajoja |

Kaupungin ihanin kangaskauppa!

Vaatetuskankaat ja kotimaiset lastenvaatteet

Aukiolot ja verkkokauppa ihkaclothing.fi | Tuottajantie 26 E, Seinäjoki

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.