Page 1

KERIN TAPAHTUMAT RUSTOOPUORISSA s. 3

KEVÄÄN UUDET TAITOKURSSIT s. 4-11 NEULOTTU LEHTI -MATTO OHJE s. 15


ok Käsityö – tutkittu juttu!

P

ohtiessani omakohtaista kokemusta ja suhdettani käsityön tekemiseen, syntyy mielikuva hyvästä olosta. Sekä siitä valtavasta innostuksesta, joka syttyy yhä uudelleen suunnitellessani, että mitä seuraavaksi voisinkaan aloittaa, pipoa, sukkaa vai leikkaisinko uuden kankaan. Kiireisen ja työntäyteisen päivän kohokohta ja rauhoittumisen paikka taitaa olla se oma hetki neuloessani illalla lasten jo nukkuessa.

Marja Hemminki-Haapoja toiminnanjohtaja

” Pohtiessani omakohtaista kokemusta ja suhdettani käsityön tekemiseen, syntyy mielikuva hyvästä olosta”.

Taitoliitto teetti elokuussa 2018 Taloustutkimuksella laajan käsityön harrastamista koskevan kyselytutkimuksen ja siitä selvisi, että nuo käsityön tekemisestä kokemani onnistumisenkin tunteet ovat monelle suomalaiselle tuttuja ja jopa koukuttavia meille käsityöhön hurahtaneille. Tutkimuksen mukaan kolmasosa suomalaisista (34 %) kertoo nikkaroivansa, rakentelevansa tai tekevänsä käsitöitä ainakin muutaman kerran kuussa. 7 % kertoo tekevänsä käsitöitä joka päivä ja 77 % suomalaisista harrastaa käsitöitä ainakin satunnaisesti. Kysely tehtiin nyt toisen kerran ja tulokset kertovat, että käsityöharrastus on lähellä suomalaisten sydäntä ja säilyttää suosionsa vuodesta toiseen. Käsityöharrastuksen tärkein motiivi on tutkimuksenkin mukaan käsitöiden tuoma rentoutus ja hyvinvointi – ja niinhän se on. Sitä me tarvitsemme jaksaaksemme kiireisen arjen. Jos kiinnostuit tutkimuksen tuloksista enemmän, kurkkaapa taito.fi sivuille. Sieltä löydät lisää mielenkiintoista asiaa tästä sydäntämme lähellä olevasta asiasta.

Taito Etelä-Pohjanmaa Ry Sahalankatu 3, 60100 Seinäjoki puh. 044 545 4370 taito@taitoep.net facebook @taitoep instagram @taitoep www.taitoep.net

Taito Etelä-Pohjanmaa Ry:n asiakaslehti: kevät 2019 Julkaisija: Taito Etelä-Pohjanmaa Ry Päätoimittaja: Marja Hemminki-Haapoja Toimitussihteeri: Fiia Harju-Säntti Kuvat: Fiia Harju-Säntti, Marjo Pollari, Hilja Mustonen Ilmoitusmyynti: Rustoopuori Oy Taitto: Anita Kataja Paino: Waasa Graphics Oy Painosmäärä: 5000kpl

Kursseja toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Sivis ja KSL:n kanssa.

Uusia taitoja, käsityöinnostusta ja hyvää oloa löydät myös käsityökursseiltamme taitokeskuksista. Tervetuloa tutustumaan!

Nämä käyvät taitokeskustemme järjestämillä taitokursseilla maksuvälineenä

Hyppää kanssamme käsityömatkalle blogissamme Käsityöhyppyjä Kerien!

2

Onni elää käsityössä


ok TAITO SHOP RUSTOOPUORI Sahalankatu 3, 60100 Seinäjoki p. 040 545 1108 rustoopuori@taitoep.net www.rustoopuori.fi facebook & instagram @taitoep Aukioloajat ma-pe 10-18 la 10-14

TAPAHTUMAT

Käsityölauantai La 19.1.2019 klo 10-14. Kevään käsityökauden avaus.

Varaston tuuletus 30. 1.- 2. 2. 2019 klo 10-18. Käsityölankojen ja -tarvikkeiden tyhjennysmyynti – löytöjä edullisesti.

Kierrätyspäivä Ke 6.2.2019 klo 10-18. Esillä Lankavan kierrätysmateriaaleja käsitöihin sekä paljon mallikappaleita ja uusia ideoita.

Naisten päivä Pe 8.3. 2019 klo 10-18. Naisten päivän kunniaksi kakkukahvit. Mukana päivässä Risakon pitsilaukut Kokkolasta sekä Fiini Naturallyn luonnonkosmetiikkaa Isostakyröstä.

Kanta-asiakaspäivä To 11.4. 2019 klo 10-18. Luppaset pop-up. Tule mukaan Luppasten seikkailuun ja päästä ilo sekä tyyli irti. Päivä täynnä kanta-asiakastunnelmaa.

Äitienpäivätapahtuma To 9.5.2019 klo 10-18. Ihania koruja, kortteja ja kukkia äideille. Juhlahumussa mukana Juhlapalvelu EKO

Muista #taitoep ja #rustoopuori somessa!

Tunnetko jo SeVillan? Rustoopuorin lankahyllyt rustiikkisessa Kaarakan talossa ovat täyttyneet kauniista luonnollisista sävyistä. Onko suosikkisi hempeä vaalean harmaa tai beige vai kenties tummanpuhuva mustanruskea? Suomenlampaan villalanka SeVilla on ekologinen vaihtoehto kaukomailla tuotetuille langoille. Mikä ihme on siis SeVilla ja mistä se tulee? SeVilla on Rustoopuorin oma lanka, joka kehrätään Seinäjoella suomenlampaan villasta. Villoja käsitellään hellävaraisesti jokaisessa työvaiheessa ja viimeistelyssäkin käytetään ainoastaan koinsuojausta, ennen kuin villat päätyvät lankana vyyhdille. SeVilla on pehmeä ja kiiltävä villalanka, joka sopii erinomaisesti neulevaatteisiin ja asusteisiin. SeVilla neuleet pehmenevät käytössä vielä lisää. Suomalaiset villalangat mielletään valitettavan usein karheiksi

Tunne materiaalisi ja neulo trendien aallonharjalla, tästä puhutaan nyt! ja kutittaviksi, eikä niitä sen vuoksi suosita. Iso osa käyttökelpoista villaa päätyykin poltettavaksi. Neulemaailmassa on herätty muiden tavoin huoleen ilmaston puolesta, ja yhä enemmän kaivataan vaihtoehtoja myös lähellä tuotetuista materiaaleista. SeVilla –lanka on käsinkehrätyn tuntuista ja erittäin

riittoisaa. Neuleet ovat miellyttävän kevyitä ja pehmeitä. Kaikki värit ovat luonnollisia, eli lankoja ei ole lainkaan värjätty eikä se allergisoi väriaineille herkistyneitä. Hämmästyttävää miten kauniita ja monia sävyjä suomenlampaista löytyy. SeVilla –lanka on helppo neuloa ja siinä tuntuu lampaan oma villarasva eli lanoliini. Lanoliini tekee hyvää neulojan kuiville käsille ja valmiissa neuleessa se parantaa lämmittävyyttä sekä kykyä hylkiä likaa ja kosteutta. SeVilla –neuleet puhdistuvatkin erinomaisesti pelkällä tuulettamisella, luontoa säästäen. Tule tutustumaan, hypistelemään ja ihastumaan lankaan Rustoopuorin myymälään tai kurkista värikarttaan www. rustoopuori.fi verkkokaupassa. Olemme paketoineet lankaa myös tekemispaketteihin, joista voit neuloa lämpimiä asusteita. #sevillalanka

Onni elää käsityössä

3


ok KÄSITÖITÄ KAIKILLE Tervetuloa käsityön ihanaan maailmaan! Kurssimme sopivat niin kokeneemmille kuin käsityöharrastusta aloittelevillekin. Tehdään yhdessä kauniita tuotteita arjen iloksi, itselle ja lahjaksi! Kursseiltamme löydät ihanat ja osaavat ohjaajamme, materiaalit sekä työvälineet. Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisesta: www.taitoep.net/kurssit

Kankaanpainanta Kurssilla kankaanpainannalla valmistuvat niin ihanat keittiöpyyhkeet kuin käytännölliset leikkuulaudat. Kauniit tuotteet sopivat esimerkiksi kevään juhliin! Kurssimaksu alk. 16€ + materiaalit Neljän keittiöpyyhkeen settiin materiaalit 35€.

Taitokortilla (65€/kevät) voit osallistua niin monelle kurssille kuin haluat, ilman erillistä kurssimaksua. Maksat vain käytetyistä materiaaleista!

Lusikkakorut Vanhat palkintolusikat uuteen käyttöön! Kurssilla voit loihtia itselle tai lahjaksi kauniita ja persoonallisia lusikkariipuksia ja -korvakoruja. Kurssimaksu alk. 35€ (sis. tarvikemaksun) + käytetyt materiaalit. Taitokortilla tarvikemaksu 19€ + käytetyt materiaalit.

Makramee Makrameella somistat niin olohuoneen kuin terassin. Tekniikka on helppoa ja koukuttavaa! Makramee kurssilla voit tehdä esimerkiksi seinätekstiilejä tai amppeleita. Kurssimaksu alk. 16€ + materiaalit. Makramee amppelin materiaalit alk. 15€.

Korkkikangas Trendikkäästä korkkikankaasta voit ommella käsilaukun, meikkilaukun tai vaikka miehelle kevään juhliin näyttävän rusetin! Tämä materiaali on helppo ja mukava ommella, sopii myös aloittelijoille. Kurssimaksu alk. 16€ + materiaalit. Beauty boxin materiaalit ovat alk. 14€.

4

Onni elää käsityössä


ok VERKKOKAUPAN TEKEMISTÄRPIT www.rustoopuori.fi Haluatko tehdä käsitöitä, mutta et ehdi kursseille? Kaipaatko vaihtelua perinteisten villasukkien neulomiseen? Ratkaisu löytyy Rustoopuorin verkkokaupasta! Meiltä löydät käsityön tekemispaketit joissa materiaalit ja ohjeet on paketoitu yhteen. Löydä sinulle parhaat tekemispaketit suuresta valikoimasta mm. kodin sisustustuotteita sekä asusteita. Ohjeemme ovat ammattilaisten tekemiä ja materiaalit tarkkaan valittuja.

Nahkapaperi Kevään ja kesän luottokaveri on nahkapaperista ommeltu kassi. Selluloosapohjainen ”vegaaninahka” taipuu moneen ja on kestävää. Materiaali on helposti ommeltavaa ja konepestävä! Kurssimaksu alk. 16€ + materiaalit. Kassin materiaalit alkaen 26€.

Saunavihta 12€ Yllätä ystävä hauskalla mökkituliaisella, virkatulla saunavihdalla!

Himmelit 20,80€ Himmelit sopivat kodin sisustuskseen niin sisälle kuin terassillekin.

Kolmiokudonta Vuoden 2019 käsityötekniikka on kudonta! Kurssilla opetellaan uutuustyövälineen käyttöä ja valmistetaan mm. kauniita tuubihuiveja.

Panda nimeltä Tuisku 17€ Suloiset Tuisku pandat pitävät kirjat kurissa ja toimivat ovistoppareina

Kurssimaksu alk. 12€ + materiaalit. Tuubihuivin materiaalit 15€.

Onni elää käsityössä

5


KAARAKAN TAITOKESKUS Sahalankatu 3, 60100 SEINÄJOKI Elise 0400 663 525, Ulla 044 545 6075 kaarakka@taitoep.net facebook@kaarakantaitokeskus www.taitoep.net

TAITOKURSSIT

Kolmiokudonta UUSI TEKNIIKKA! Ma 28.1. ja ti 29.1. klo 15-20

Korkkikangas To 31.1. klo 13-20.

Savityöt Ma 4.2. ja ti 5.2. klo 15-20

SeVilla neuleasusteet TAPAHTUMAT

Rottinki taipuu myös varjostimiin

To 7.2. klo 13-20

Kolmiohuivi neulekoneella Käsityö lauantai

To 21.2. klo 13-20

La 19.1.2019 klo 10-14. Kevään taitokurssien ja tapahtumien esittely. Tule ilmoittautumaan kursseille!

Keväinen käsityö Pop Up Ti 2.4.2019 klo 10-18. Myynnissä Kaarakan taitokeskuksessa käsityönä valmistettuja tuotteita materiaalien hinnoin. Lisäksi kahvitarjoilu.

Kirjansidonta Ma 4.3., ti 5.3. ja to 7.3. klo 13-20 Tuftauksella tunnelmaa sisustukseen

Tuftaus

Rottinki

Neulekurssi kevään uusista malleista

Ma 11.2. klo 13-20

Ma 11.3. ja ti 12.3. klo 13-20

To 14.3. klo 13-20

Valoheijastin Ommellinen Pop Up 25.2.-2.3.2019 Supersuositut Ommellinen kankaat myynnissä Kaarakan taitokeskuksessa viikon ajan! Ompelukurssi lauantaina 2.3.2019, paikkoja rajoitetusti!

Ti 12.2. klo 15-20

Ma 18.3. ja ti 19.3. klo 13-20

Huovutetut ystävänpäivä sydämet Ilman pajamaksua, ota ystävä mukaan! To14.2. klo 13-20

Kirjotut tyynyt To 21.3. klo 15-20

Käsityökahvila

Nahkapaperi

To 7.3.2018 klo 18-21 Tervetuloa Käsityökahvilaan Valkoiseen Puuhun (Kalevan katu 11-13, Seinäjoki). Voit tulla oman käsityösi kanssa, tai osallistua pieneen työpajaan pelkällä materiaalin hinnalla. Kaikki työpajaan osallistuneet saavat -10% alekupongin jolla voi ostaa illan aikana herkkuja Valkoisen Puun valikoimasta alennettuun hintaan. Tarjous ei koske shopin tuotteita.

Ma 18.2. klo 13-20

Ma 25.3. ja ti 26.3. klo 13-20

Lankojen värjäys kolmiohuiviin

Lasinsulatus Ma 1.4. klo 15-20

Ti 19.2. klo 13-20

Kirjottu pupu Ti 2.4. klo 13-20

Kipsimunat To 4.4. klo 15-20

Nuotta verkkokassi Ma 8.4. klo 13-20

OMMEL –tapahtuma

Lusikkakorut

La 27.4. ja su 28.4.2019

Ma 29.4. klo 13-20

KÄSILLÄ taitoa - iloa - muotoa

Puutarhamosaiikki

Käsityö- ja muotoilukoulu NÄPIN oppilastöiden näyttely 1.-30.4.2019 Nurmon kirjasto 2.-30.5.2019 Apila kirjasto

To 2.5., ma 6.5. ja ti 7.5. klo 13-20

Onni elää käsityössä

Vieraskirjat kevään juhliin itse tehden

NEULEKONEKURSSI Maanantaisin 21.1.-15.4. (ei 8.4.) klo 13-20. Kevään aikana 12 kokoontumiskertaa. Neulotaan vaatteita ja asusteita.

OMPELUKURSSIT

Ommellinen ompelukurssi Sisustusmakramee

Kankaanpainanta; keittiöpyyhkeet, tarjottimet, leikkuulaudat

6

Tule silloin kun sinulle parhaiten sopii! Kurssimme toimivat non-stop periaatteella, mukaan ehdit hyvin myös töiden jälkeen.

Lusikkakorut 4.5. klo 9-15

La 2.3. klo 9-16 Paikkoja max 10

Pop up- laukkukurssi by PIHKA COLLECTION La 30.3. klo 12-16 Kurssimaksu 160 € sis. materiaalit ja opetuksen. Ilmoittautuminen Pihka collectionin sivujen kautta. Kurssille otetaan 7 osallistujaa.

Kiinnostuitko? 1. Muista ilmoittautua 2. Kursseille pääset taitokortilla (65€) tai kurssimaksulla 3. Materiaalit maksetaan kurssin päätteeksi käytön mukaan


DIY – SISUSTUS JA KÄDENTAIDOT Kurssi järjestetään yhteistyössä Sisustus Room2 kanssa! Sama ryhmä kokoontuu kevään aikana yhteensä neljä kertaa. Kurssilla perehdytään Elina Ristimaan opastuksella terassien ja parvekkeiden tilaratkaisuihin sekä kalusteiden ja materiaalien valintoihin näissä tiloissa. Kaarakan taitokeskuksessa valmistetaan teemoihin liittyviä tuotteita. Osallistujia max 12. Hinta 60€ + materiaalit kurssilla valmistettaviin omavalintaisiin sisustustuotteisiin. HUOM! Ei sisälly taitokorttiin.

To 9.5. klo 18-21 Sisustus ROOM2. Valmistetaan oma ”Moodboard” itselle tärkeistä materiaaleista ja asioista.

Kesän suosikki on Nuotta verkkokassi

Ilmoittaudu kätevästi netissä www.taitoep.net/kurssit

TEKEMISEN ILOA

To 16.5. klo 18-21 Sisutus ROOM2 Teemana terassin/parvekkeen sisustus. Sisustussuunnittelija konsultoi tilojen, tilaratkaisujen, kalusteiden ja materiaalien valinnoissa. Ota mukaan omasta tilasta pohjapiirrustus tai mitat

Lakeuden omaishoitajat ry & Fin-Fami Etelä-Pohjanmaa ry. Lisätietoja Elise Rajamäki puh 0400-663525

Kesän grillitarjoiluille kauniin tarjottimet itse tehden. Tarjotinkankaita paineitaan kankaanpainanta-kursseilla.

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI Taiteen perusopetus, varhaisiän-, perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Kevätlukukausi alkaa viikolla 2. Napero-Näppi on 5-6-vuotiaille. Perusopinnot voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien. Seuraa meitä instagramissa @nappikasityokoulu

Valkiavuoren koulu, Nurmo Ma klo 17–19

perusopinnot,

Nikkarit Ke klo 15–17

perusopinnot

Aikuiset, Kaarakan talo Viikoittain, alkaen viikolta 3 Ti klo 17–20 Ke klo 17–20 Ke klo 17–20

Pipo on pääasia To 24.1. klo 18-21

Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja! Anne Honkala 040 551 2071.

KESÄ KÄSILLÄ

Koululaisten kesäkurssit.

Rasat, rukkaset ja vanttuut Lapset ja nuoret

La 18.5. klo 9-15 Kaarakan taitokeskus

To 28.2. klo 18-21

Teemana terassin/parvekkeen sisustus; istuinaluset, koristetyynyt ym.

Säilyttimet

Ke klo 16–17.30

To 28.3. klo 18-21

Luomanranta, Ruukintie 8 Napero-Näppi, varhaisiän opinnot

Ke klo 17.45–19.15

Napero-Näppi,

Ilmoittautuminen www.taitoep.net/kurssit tai kaarakka@taitoep.net vk 23 ja 24 ma-pe klo 9-13.15; erityistekniikat ja kudonta vk 25 ma-to klo 9-14.15; keppiheppa-teemainen viikko.

Terassinmatto

La 25.5. klo 9-15 Kaarakan taitokeskus

To 25.4. klo 18-21

Ma klo 15.30–17.30 perusopinnot

Jatketaan terassien ja parvekkeiden sisustusta; säilyttimet, amppelit ym.

Kesähattu

Ke klo 17.45–19.45 perusopinnot

Aikuisten kesäkurssi

To 23.5. klo 18-21

To klo 17–19

perusopinnot

Ma klo 16–18

perusopinnot

ilmoittautuminen www.taitoep.net/kurssit tai kaarakka@taitoep.net. Kurssimaksu 50 € (ei kuulu taitokorttiin)

varhaisiän opinnot

Ma klo 18–20

perusopinnot

pajalaiset

TAITO-TORSTAI

Ti klo 16–18

To 24.1.-25.4. klo 9-12.30

pajalaiset Ti klo 18–20

perusopinnot perusopinnot

pajalaiset

TAITO-PERJANTAI

Ma klo 18–20.15

Pe 25.1.-26.4. klo 9-12.30

opinnot

syventävät

Ti klo 17.30–19.45 syventävät

Jämäkkä beutybox korkkikankaasta pitää kauneustuotteet tallessa

Taito-torstaina ja -perjantaina tutustutaan eri käsityö-tekniikoihin ja materiaaleihin. Tehdään mm. vaatteita, asusteita, sisustustuotteita, käyttö- ja koriste-esineitä sekä koruja. Tiedustele vapaita paikkoja!

opinnot

Tanelinrannan koulu, Hyllykallio Ti klo 15.15–17.15

perusopinnot

Ti klo 17.45–19.45

perusopinnot

To klo 18–19

MusaKäsi

Aikuisten kesäkurssi vk 26. Kuva: Teija Ohvo

Onni elää käsityössä

7


ok VAASAN TAITOKESKUS Kauppapuistikko 34, 65100 VAASA Myymälä 044 5454 840 Marjo 040 5404 643 Pipsa 044 5454 071 vaasa@taitoep.net marjo.pollari@taitoep.net Facebook&instagram @vaasantaitokeskus Myymälän aukioloajat: tammi-kesäkuussa ma-pe klo 11-17 heinäkuu ma-to klo 11-16, pe suljettu, 15-19.7. suljettu elokuussa ma-pe klo 11-16 #vaasantaitokeskus

TAITO-TORSTAI

KÄSILLÄ taitoa-iloa-muotoa

To 24.1.-25.4.2019 klo 9-12.15

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin kevänäyttely 1-29.4.2019 Vaasan kaupungin kirjaston aula

(ei kokoontumista vko 9). Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita.

TAITOKURSSIT

Lusikkakorut 1 Ti 29.1.,To 31.1. klo 15-20

TAITO-KESKIVIIKKO

Kolmiokudonta UUSI TEKNIIKKA!

Ke 23.1.-6.2.-20.2.-6.3.-20.3.3.4.-10.4.-15.5.2019 klo17-20.15

Ke 30.1., Ti 5.2.klo 15-20

Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita.

Lusikkakorut 2 pe 1.2. klo 17-20, La 2.2. klo 10-16

Kaunis saviamppeli itselle tai lahjaksi

Valoheijastin

Sisustus makramee

To 7.2. klo 15-20

To 14.3., To 21.3. klo 15-20

Kirjansidonta

TAPAHTUMAT

Ke 27.3., Ti 2.4. klo 13-20

Käsityölauantai La 19.1. klo 10-16 Kevät käsillä - kevään taitokurssien esittely, esillä uudet mallit ja materiaalit. Tervetuloa tutustumaan ja ilmoittautumaan kursseille. Kahvitarjoilu

Onko lasinsulatus jo sinulle tuttua?

Lasinsulatus

9.2.-15.2.2019 ma-pe klo 11-17. la klo 10-16 Taitokeskuksen myymälän valtaa Ommellisen upeiden kankaiden PopUp. La 9.2. klo 10-16 PopUp myynnin aloitus ja ompelukurssi, opettajana Teija Ohvo ( kurssilla paikkoja rajoitetusti)

Ti 12.2. klo13-20

Mosaiikista on moneksi Ke 13.2.,Ti 19.2., To 21.2., klo 13-20

Lapset ja nuoret. Alkaen vii-

Puutarha mosaiikki

kolla 2. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien.

To 11.4., Ti 23.4., To 25.4. klo 13-20

Vaasan taitokeskus Lasinsulatus

Ma klo 14.30-16.30 Perusopinnot

To 2.5. klo 13-20

Ma klo 17-19.15

Syventävät

Ke klo 14.30-16.30

Perusopinnot

Ke klo 17.30-19.30

Perusopinnot,

Tekemisen iloa: Nuotta Kestokassi

pajalaiset

Ti 7.5. klo 13-20

Länsimetsän koulu To klo 14-16

Perusopinnot

Ommellinen ompelu

Aikuiset 2 ryhmää, taitokeskus

La 9.2.2019. klo 10-16

Joka toinen viikko, alkaen vk. 2. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja! Marjo 040 5404643

PaaPii Ompelu La 4.5. klo 10-16

KESÄ KÄSILLÄ Mosaiikista on moneksi

Luo savesta Ti 5.3. klo 13-20 ma 11.3., ma 8.4. klo 15-20

PaaPii Pop Up

Korkkikangas

30.4.-7.5. 2019 ma-pe klo 1117, la klo 10-16 Ihanien PaaPii Design kankaiden myynti. La 4.5. klo 10-16 PopUp myynti ja ompelukurssi, opettajana Teija Ohvo (kurssilla paikkoja rajoitetusti)

To 7.3.. klo 13-20

KUDONTAPAJA

Koululaisten kesäkurssit

Mahdollisuus kutoa kangaspuilla esim. mattoja, huopia ja poppanoita. Tiedustele vapaita aikoja ja esitä toiveita, Pipsa puh. 044 545 4071

Ilmoittautuminen www.taitoep. net/kurssit tai vaasa@taitoep.net

Kankaankudonta ja erityistekniikat vko 23 ja 24 ma-pe klo 9-13.15 Vko 25 ma-to klo 9-14.15

TAITO-TIISTAI

Nahkapaperi

Ti 22.1.-23.4.2019 klo 9-12.15

Ti 12.3. klo 13-20

(ei kokoontumista vko 9). Tutustutaan erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin sekä valmistetaan vapaavalintaisia tuotteita.

Painetut keittiöpyyhkeet ja laminoidut tarjottimet Ke 13.3., Ti 19.3. klo 15-20

Onni elää käsityössä

To 28.3. To 4.4. klo 15-20

OMPELUKURSSI

Huovutetut Ystävänpäivä sydämet

8

Taiteen perusopetus, perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja! Pipsa Mustalammi 044 5454071

Kirjottu pupu

Ommellinen PopUp

14.2. klo 9-12 Ystävänpäivän aamuna Taitokeskuksessa valmistetaan Sydämiä kahvikupposen äärellä, ei kurssimaksua - materiaalimaksu 5 € /sydän Ota ystävä mukaan.

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI

Aikuisten kesäkurssi (ei sisälly taitokorttiin) Ilmoittautuminen www.taitoep.net/kurssit tai marjo.pollari@taitoep.net Vko 26 ma-to klo 9-15.00


ok TAITOKESKUS OURA Järviluomantie 18, 63300 ALAVUS Kristiina 040 8368 242 Satu 044 5456 077 alavus@taitoep.net www.taitoep.net Facebook @taitokeskusoura Aukioloajat: 2.1. -22.5. ma 10-14, ti-to 10-17, pe 10- 6. 6.3.-12.3. ke-pe 10-18, la 9-13, ma 10-14, ti 10-18 23.5. -31.5. ma-pe 10-18, la 9-13 3.6.-5.7. ma-pe 10 -16 8.7. -2.8. suljettu 5.8. alkaen 10-16

TAITOKURSSIT

KUDONTAPAJA

Korkkikangas; laukut ja pussukat

Ohjausta ma klo 10-14, ti-to klo 10-17 ja pe klo 10-16. Mahdollisuus kutoa kangaspuilla mm. mattoja, huopia, poppanaa. Otamme vastaan loimitoiveita.

Ke 23.1. ja ti 29.1. klo 18-21.15

Kolmiokudonta; SeVilla -tuubi Ke 30.1. ja ti 5.2. klo 18-21.15

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI

Valoheijastin

Taiteen perusopetus, perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja p. 040-8368242.

Ke 6.2. klo 18-21.15

Painetut keittiöpyyhkeet ja laminoidut tarjottimet Ke 13.2. ja ti 19.2. klo 18-21.15

Nahkapaperista taitellen varjostimia

Lapset ja nuoret: Nahkapaperi; laukut ja säilyttimet

Makramee Ti 23.4. klo 14-21

alkaen viikolla 2. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien

Nahkapaperista taitellen

Taitokeskus Oura

Ke 24.4 . klo 14-21

Ma klo 14.30-16.30 Perusopinnot

Ke 20.2. klo 14-21 TAPAHTUMAT

Käsityölauantai

Betonitalot Ti 12.3. klo 18-21.15

La 19.1. klo 9-13 Tervetuloa tutustumaan kurssitarjontaan ja ilmoittautumaan kursseille.

Ti klo 14.30-16.30

Perusopinnot,

pajalaiset

NEULEKURSSIT

Ti klo 17-19

Sevilla -lapaset

pajalaiset

Ti 22.1. klo 17-20.15

Ke klo 14.30-16-30

Ystävänpäiväsydän

Perusopinnot, Perusopinnot,

pajalaiset

14.2. klo 11-16 Tervetuloa huovuttamaan Ystävänpäiväsydän! Materiaalimaksu 5 € / sydän.

Neulotut säärystimet

To klo 14.30-16.30 Perusopinnot

Ti 12.2. klo 17-20.15

To klo 17-19.15

Syventävät

opinnot

Virkattu kaitaliina Ommellinen pop up

Ti 5.3. klo 17-20.15

6.3. -12.3., ke-pe 10-18, la 9-13, ma 10 -14, ti 10-18. Ommellisen kankaiden myynti.

Neulottu huivi

Ma 18-20

Mosaiikkitaloissa yhdistyvät betoni ja mosaiikki

Paapii pop up

Ti 9.4. klo 17-20.15

Perusopinnot

Marjankulma, Ähtäri Ma klo 15.15-17.15 Perusopinnot

Kiinnostaako kudonta? Matto ja minä –kurssilla suunnitellaan ja kudotaan oma matto.

To 23.-pe 31.5., ma-pe 10-18, la 9-13. PaaPii Design kankaiden myynti.

Tunikoiden ompelu Ommellisen kankaista Ke 13.3. ja pe 15.3. klo 18-21.15

viikolta 2. Taitokeskus Oura To klo 17–20

KÄSILLÄ taitoa-iloa-muotoa

Tekemisen iloa; Nuotta -verkkokassi

KESÄ KÄSILLÄ

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin oppilastöiden näyttelyt: Alavuden kirjastossa, aikuiset 29.4.-10.5. Alavuden kirjastossa, lapset ja nuoret 13.-24.5. Ähtärin kirjastossa 12.4.-25.4.

Lusikkakorut

KUDONTAKURSSI

Ilmoittautuminen www.taitoep. net/kurssit, alavus@taitoep. net, p. 044-5456077

Ti 26.3. ja ke 27.3. klo 18-21.15

Matto ja minä La 30.3. klo 9-16

Taitokortilla (65€/kevät) voit osallistua niin monelle kurssille kuin haluat, ilman erillistä kurssimaksua. Maksat vain käytetyistä materiaaleista!

Aikuiset: Viikoittain, alkaen

koululaisten käsityökurssit

Ti 19.3. klo 18-21.15 ja ke 20.3. klo 14-21

Lusikkakorut

Puutarhamosaiikki Ti 2.4., ke 3.4. ja pe 5.4. klo 14-21

Kirjotut puput Ke 10.4. ja ti 16.4. klo 18-21.15

Lasinsulatus Ke 17.4. klo 14-21

Iivarin koulu

Käydään läpi maton suunnittelu, materiaalit, työvälineet ja mattojen yleisimmät sidokset. Jokainen kutoo itselleen maton. Ma 28.1. ja ma 4.2. klo 18-20.30 Matto kudotaan erikseen sovittuna ajankohtana. Kurssimaksu 44 € (sis. lähiopetus + 16 h kudontaa) tai taitokortti + maton materiaalit. Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan p. 040-8368242

viikoilla 23, 24, 26 ja 27 ma-pe klo 9-13.15 viikko 25 ma-to klo 9-14.15

Tuliko este? Muistathan peruuttaa kurssiosallistumisesi viimeistään 3vrk ennen kurssin alkua

Onni elää käsityössä

9


ok TAITOKESKUS VILLAVINTTI Pohjankyröntie 136 (Kunnantalo) 61500 ISOKYRÖ Puh: 0400 865 282 villavintti@taitoep.net www.taitoep.net facebook & instagram @villavintti Aukioloajat: 7.1.-29.5. Ma 10-20 ti-to 10-17, neulekahvilapäivinä klo 20 asti. pe 10-15 3.6.-30.8. ma-to 10-16, ti neulekahvilapäivinä klo -20 asti. pe 10-15 Tarkista aukioloajat soittamalla, nettisivuilta tai facebookista.

Olemme muuttaneet kunnantalolle! Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihimme.

TAPAHTUMAT

Vanhasta uutta, tänä keväänä tehdään myös rannekoruja!

Neulekahvila

Lusikkakorut

Tiistaisin: 15.1., 5.2., 26.2., 19.3., 9.4., 30.4., 21.5., 11.6., 2.7. klo 17.30-20

Ma 18.2. ja 25.2. klo 13-20 Ke 20.2. klo 13-16.15

Lusikkakorut TAITOKURSSIT

Ma 4.3. ja 11.3. klo 13-20 Ke 6.3. klo 13-16.15

Varaslähtö kurssikauteen. Ma 14.1. klo 13-20 Ke 16.1. klo 13-16.15 Tehdään keskeneräiset työt valmiiksi. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme. Ei kurssimaksua.

Kevät käsillä

Pandojen neulontaa Ma 18.3. klo 13-20 Ke 20.3. klo 13-16.15

Kankaanpainanta ja laminoidut tarjottimet Ma 25.3 klo 13-20 Ke 27.3. klo 13-16.15

Ke 30.1. klo 12-18. Kevään taitokurssien esittelyä. Ilmoittautuminen kursseille sekä kahvitarjoilu.

Makramee-kurssilla tehdään solmuilla kauniita sisustustuotteita

KUDONTAPAJA Mahdollisuus kutoa kangaspuilla esim. mattoja, huopia ja poppanoita. Tiedustele vapaita kudonta-aikoja sekä esitä toiveita.

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI Taiteen perusopetus. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja Villavintiltä puh. 0400 865282

Nahkapaperi Ma 1.4. klo 13-20 Ke 3.4. klo 13-16.15

Myyntinäyttely Alkaen ma 4.3. klo 10. Ainon Värjäämön verhoilukankaista valmistetut tuotteet, pellavahuivit ja kynttilät.

Lapset ja nuoret alkaen viikolla 2. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien.

Makramee Ma 8.4. klo 13-20 Ke 10.4. klo 13-16.15

Villavintti, Isokyrö To klo 14.45–16.45

Perusopinnot

To klo 17-19

Perusopinnot Perusopinnot,

Ystävänpäivä

Kirjottu pupu

Ti klo 15–17

14.2. klo 11-13. Tule huovuttamaan sydän. Non-stoppina ilman kurssimaksua. Materiaalit 5€/kpl.

Ma 15.4. klo 13-20 Ke 17.4. klo 13-16.15

pajalaiset

Neulottu Tuisku –panda on suloinen kaveri

KÄILLÄ taitoa - iloa -muotoa

Valoheijastin/E-tekstiili

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin oppilastöiden näyttely Isonkyrön Kirjastossa ma 8.4.- ke 8.5.

Ma 21.1. klo 13-20 Ke 23.1.. klo 13-16.15

KESÄ KÄSILLÄ

Mosaiikki

Koululaisten kesäkurssit.

Ke 24.4. klo 13-16.15 Ma 29.4. klo 13-20

Ilmoittautuminen: p. 0400 865282 tai villavintti@taitoep.net vk 23 ma-pe klo 9-13.15 vk 24 ma-pe klo 9-13.15 vk 25 ma-to klo 9-14.15 vk 26 ma-pe klo 9-13.15

Luo savesta Karusellisukat

Ommellinen Pop Up

Ma 28.1. klo 13-20

18.3.-23.3.2019. Supersuositut Ommellinen kankaat myynnissä viikon ajan!

Ma 6.5. klo 13-20 Ke 8.5. klo 13-16.15

Kolmiokudonta

Nuotta –kestokassi

Ma 4.2. klo 13-20 Ke 6.2. klo 13-16.15

Ma 13.5. klo 13-20 Ke 15.5. klo 13-16.15

Korkkikangas

Ompelu

Ma 11.2. klo 13-20 Ke 13.2. klo 13-16.15

Ma 20.5. klo 13-20 Ke 22.5. klo 13-16.15

PaaPii Pop Up 13.5.-21.5. 2019. Ihanien PaaPii Design printtikankaiden myynti. Ompelukurssi 20. 5. ja 22.5.

10

Onni elää käsityössä

Muista #taitoep somessa, niin mekin löydämme kuvasi


ok KAUHAJOEN TAITOKESKUS

Taitoviikko Kirjontakoru Ma 8.4. ja To 11.4.-19 klo 17-21

Nuotta-kestokassi

Prännärintie 7, 61800 KAUHAJOKI puh. 044 5455811 email: kauhajoki@taitoep.net www.taitoep.net

To 25.4. ja Ma 29.4.-19 klo 17-21

Luo savesta - hyttyssavu Aukioloaikamme vaihtelevat viikoittain.

Ma 13.5. ja To 16.5.-19 klo 17-21

TAPAHTUMAT

Käsityölauantai La 19.1.-19 klo 11-16. Kevään taitokurssien esittely ja ilmoittautuminen. Lehtimatto neuloen – aloitellaan yhdessä kevään käsitöitä. Tervetuloa!

KÄSILLÄ taitoa-iloa-muotoa 8.-24.5.2019 Käsityö-ja muotoilukoulu Näpin oppilastöiden näyttely Kauhajoen kirjastossa. Ilmoittaudu kätevästi netissä www.taitoep.net/kurssit

Kaunis korkkikangas viimeistelee tyylisi

TAITOKURSSIT

Nahkapaperi ja korkkikangas - laukut ja pussukat To 7.2. Ma 11.2. sekä To 14.2.19 klo 17-21

KÄSITYÖ- JA MUOTOILUKOULU NÄPPI Taiteen perusopetus, lasten ja nuorten perus- ja syventävät opinnot. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja! Alkaen viikolla 2. Opiskelun voi aloittaa 7-vuotiaasta lähtien.

Kurssimaksut: Nettisivuiltamme löydät kurssikohtaiset hinnat. Esimerkiksi 6h kurssit 12€ 8h kurssit 16€ koko kevään taitokortti 65€. Kursseilla on lisäksi materiaalimaksu.

Tuliko este? Muistathan peruuttaa osallistumisesi viimeistään 3vrk ennen kurssin alkua.

KESÄ KÄSILLÄ

Koululaisten kesäkurssit. Ilmoittautuminen www.taitoep. net/kurssit tai kauhajoki@ taitoep.net vk 23 ja 24 ma-pe klo 9.00-13.15 vk25 ma-to klo 9.00-14.15

Sisustusmakramee

Ma klo 15.00–17.00 Perusopinnot

Ma 4.3. To 7.3. sekä Ma 11.3.-19 klo 17-21

Ti klo 15.00–17.00

Perusopinnot

KÄSSÄ + työpajat

Ti klo 17.15-19.15

Perusopinnot

Ke klo 15–17.00

Perusopinnot

Kolmiokudonta

Ke klo 17.15-19.30

Syventävät

To 21.3. Ma 25.3. sekä To 28.3.19 klo 17-21

opinnot

Isojoen Koulukolmiolla torstaisin ja Karijoen koululla perjantaisin. Keväällä 8 kokoontumiskertaa. Kässä + työpajoista lisätietoja puh. 044 5455811.

TAITO EP

27.-28.4.2019 SEINÄJOKI WWW.OMMEL.FI P.S. SUOMEN SUURIMMAT OMPELUFESTARIT OMMEL 2019 ESPOOSSA 7.–9.6.2019!

Onni elää käsityössä

11


ok

Kenelle?

Mukana on vuosittain n. 400 tekemisestä innostunutta lasta, nuorta ja aikuista.

Näpissä saa tehdä itse Uusi tehtävä on alkamassa Näpissä. Näppi-ope kertoo aiheesta, lukee tarinoita, kyselee lasten ajatuksia, kokemuksia ja mielipiteitä. Aluksi piirretään tai tehdään materiaaleista suunnittelujuttuja, samalla muodostuu eka mielikuva omasta työstä. Joskus omia suunnitelmia joutuu muuttamaan, kaikki ei aina ole mahdollista. Sitten aloitetaan varsinainen työ, siinä on yleensä monta vaihetta. Matkan varrella opitaan työtapoja, miltä materiaalit tuntuvat ja miten työvälineitä käytetään. Paras palkinto on valmistyö, jonka on itse tehnyt ja mikä näyttää omalta. Lopuk-

12

Onni elää käsityössä

si muistellaan Näppi-kavereiden kanssa yhdessä, mitä kaikkea tehtiin, mikä oli kivaa tai ehkä vähän hankalaa. Itse tekemällä näppiläiset löytävät aarteita – ajattelun ja käsillä tekemisen taitoja. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpin lasten ja nuorten ryhmiä on Alavudella, Ähtärissä, Seinäjoella, Kauhajoella, Isossakyrössä ja Vaasassa. Aikuisille käsityön taiteen perusopetusryhmiä on Alavudella, Seinäjoella ja Vaasassa. Näppiin pääsee mukaan täyttämällä oppilashakemuksen www.taitoep.net -sivuilla. Syk-

Mitä?

Käsityön taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan eli käsillä tekemistä, taitojen oppimista, omaa ilmaisua ja suunnittelua. Opiskelu on pitkäkestoista ja siitä saa todistuksen. Lukuvuoteen sisältyy 4-5 tehtäväkokonaisuutta, joissa käytetään eri tekniikoita ja materiaaleja.

Missä?

Lasten ja nuorten ryhmiä on Alavudella, Ähtärissä, Seinäjoella, Isossakyrössä, Kauhajoella ja Vaasassa. AIKUisille on ryhmiä Seinäjoella,Vaasassa ja Alavudella. Seinäjoella kokoontuvien Näppi-Nikkarien (alk. 7-v) perusopinnot painottuvat puu- ja elektroniikkatöihin, lisäksi Seinäjoella on myös eskari-ikäisille MusaKäsi-ryhmä ja Napero-Näppi.

Miten?

Lisätietoja ja hakulomake löytyvät www.taitoep.net. Tiedustele vapaita oppilaspaikkoja taitokeskuksista!

syn 2019 ryhmiin hakuaika on 15.4.-31.5.2019. Kaikille käsitöistä kiinnostuneille lapsille ja aikuisille on tarjolla kivoja Kesä Käsillä leirejä. Katso tarkemmin www. taitoep.net/kurssit

Käy kurkkaamassa instagramissa miltä Näpissä näyttää @nappikasityokoulu.


ok

VUODEN 2019 KÄSITYÖTEKNIIKKA Taitoliitto on valinnut vuoden 2019 käsityötekniikaksi ihanan perinteisen kudonnan! Useimmissa taitokeskuksissamme voit käydä kutomassa kangaspuilla esimerkiksi mattoja tai huopia. Tiedustele oman paikkakuntasi taitokeskuksesta vapaita kudonta-aikoja ja esitä toiveita. Kolmiokudonta Kudonta tekniikkana on mahdollista myös kangaspuita pienemmillä työvälineillä. Kolmiokudonta on uunituore tekniikka joka onnistuu sylissä tai pöydällä tehden. Tällä uudella tekniikalla valmistuu niin huivit, tyynyt, matot kuin peitotkin. Kolmiokudonnalla valmistetaan kolmion muotoisia paloja, joita yhdistelemällä vain mielikuvitus on rajana. Miksi kolmiokudontaa? Tekniikkana kolmiokudonta on helppoa ja hauskaa! Pinta on erilaista riippuen siitä millä materiaalilla kudotaan. Ohuella langalla pinnasta tulee kevyt ja harva, paksummalla langalla tiivis ja jämäkämpi. Työväline itsessään on tarkkaan testattu ja naulojen tiheydet on suunniteltu sopimaan mahdollisimman moneen materiaaliin. Taitokeskuksemme järjestävät myös taitokursseja, joissa valmistetaan mm. tuubihuiveja ja pääset perehtymään syvemmin kolmiokudontaan:

Käsityön äärellä –keskusteluilta Onko käsityöt lähellä sydäntäsi? Mikä on sinulle tärkeää käsityössä ja kotiseutusi käsityökulttuurissa? Haluatko olla mukana vaikuttamassa kulttuuriperinnön säilymiseen ja vaalimiseen? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan Käsityön äärellä tapaamisessa maanantaina 18.2.2019 klo 17.3020 Kaarakan taitokeskuksessa. Voit ottaa mukaasi oman käsityön. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Taitoliitosta paikalla ovat Käsityöperinteen kummitoiminta hankkeen hankekoordinaattori Anna-Mari Raunio ja Taitoliiton kehittämispäällikkö Kikka Jelisejeff.

Seinäjoki 28. ja 29.1. klo 15-20 Vaasa 30.1. ja 5.2. klo 15-20 Alavus 30.1. ja 5.2. klo 18-21.15 Isokyrö 4.2. klo 13-20 ja 6.2. klo 13-16.15 Kauhajoki 21.3., 25.3. ja 28.3. klo 17-21

Ilmoittautuminen ja lisätiedot kursseista nettisivuiltamme: www.taitoep.net/kurssit www.rustoopuori.fi

Kolmiokudonta työväline 23€

Onni elää käsityössä

13


ok KANKAIDEN POP UP KEVÄT!

TYHYT JA TAITOKUTSUT Käsityöelämyksiä yhdessä tehden! Räätälöimme ryhmällesi sopivan kurssin ja tuomme materiaalit sekä työvälineet. Teidän tehtäväksenne jää vain koota hyvä porukka! Kurssi voidaan järjestää joko meidän taitokeskustemme tiloissa tai teillä. Lisätietoja saat suoraa oman alueesi taitokeskuksesta tai nettisivuiltamme www.taitoep.net.

Hyvinvointia käsitöistä työyhteisölle Kesto 2,5h

Ommellinen Pop Up Vaasan taitokeskus 9.2.-15.2. Kaarakan taitokeskus, Seinäjoki 25.2.-2.3. Taitokeskus Oura, Alavus 6.3.-12.3. Taitokeskus Villavintti, Isokyrö 18.3.-23.3.

8-12hlö Hinta 175€ + käytetyt materiaalit 5-7hlö Hinta 210€ + käytetyt materiaalit (Kaikki hinnat sis. alv. 24%)

Taitokutsut; synttärit, polttarit yms. Kesto 3h 8-12 hlö Hinta 12€/hlö + käytetyt materiaalit 5-7 hlö Hinta 20€/hlö + käytetyt materiaalit

PaaPii Pop Up Vaasan taitokeskus 30.4.-7.5. Taitokeskus Villavintti, Isokyrö 13.5.-21.5. Taitokeskus Oura, Alavus 23.5.-31.5.

14

Onni elää käsityössä


ok LEHTI –matto KOKO: n. 65 x 105 cm TARVIKKEET: Ontelokudetta (Lilli, Esteri) n. 1,350 kg pyöröpuikot nro 10 tai käsialan mukaan.

TYÖOHJE: Luo 3 s ja neulo 14 krs sileää neuletta eli oikealla kaikki s oikein, nurjalla kaikki s nurin. Tämän jälkeen neulotaan ainaoikein neuletta. 1.krs (op) 1 o, langankierto (lk), 1 o, langankierto, 1 o 2.krs 2 o, 1 n, 2 o 3.krs 2 o, lk, 1o, lk, 2 o 4.krs 3 o, 1 n, 3 o Jatka samalla tavoin: oikealla puolella kaikki silmukat neulotaan oikein ja tehdään langankierrot keskimmäisen silmukan molemmin puolin, nurjalla kaikki muut silmukat neulotaan oikein paitsi keskimmäinen silmukka nurin.

Neulo näin kunnes silmukoita on yht. 67.

Jatka näin kaventamista ja neulomista, kunnes jäljellä on 3 s.

Neulo 2 krs kaikki silmukat oikein. Tämän jälkeen tehdään kavennukset aina kerroksen alussa: nosta 1. s neulomatta, neulo seur. silmukka oikein ja vedä neulomatta jätetty neulotun yli, neulo muut silmukat oikein.

KOULULAISTEN

KESÄ KÄSILLÄ

Nosta 1. s neulomatta, neulo seur. silmukat oikein yhteen ja vedä nostettu silmukka neulotun yli. Katkaise lanka ja vedä silmukan läpi. Päättele langat ja höyrytä työ hyvin.

Kaarakan taitokeskus, Seinäjoki, kaarakka@taitoep.net

Kauhajoen taitokeskus, p. 044 545 5811 kauhajoki@taitoep.net

vk 23 ja 24 ma-pe klo 9-13.15 (erityistekniikat ja kudonta)

vk 23 ja 24 ma-pe klo 9-13.15

vk 25 ma-to klo 9-14.15 (keppihevoset)

Taitokeskus VIllavintti, Isokyrö, p. 040 086 5282 villavintti@taitoep.net vk 23, 24 ja 26 ma-pe klo 9-13.15 vk 25 ma-to klo 9-14.15

Taitokeskus Oura, Alavus p. 040 836 8242 alavus@taitoep.net Taitokeskusten koululaisten Kesä Käsillä -käsityöpajat käynnistyvät heti koulujen loputtua kesäkuun alussa. Luvassa on tekemisen iloa ja meininkiä erilaisten käsityötekniikoiden ja materiaalien parissa.

Alavus: vk 23,24,26 ja 27 ma-pe klo 9-13.15

vk 25 ma-to klo 9-14.15

Vaasan taitokeskus, p. 044 545 4840 vaasa@taitoep.net vk 23 ja 24 ma-to klo 9-13.15 vk 25 ma-to klo 9-14.15

NYT ILMOITTAUTUMINEN E N S I M M Ä I S T Ä K E RTA A MYÖS NETTISIVUILLAMME: www.taitoep.net/kurssit

vk 25 ma-to klo 9-14.15

Onni elää käsityössä

15


aitoa

luomisen iloa!

KÄSITYÖ- JA LAHJATAVAROIDEN ERIKOISLIIKE www.rustoopuori.fi

Sahalankatu 3 Seinäjoki ma-pe 10-18 la 10-14 Verkkokauppa 24/7 #taitoep #rustoopuori

Tutustu Lankavan omiin kierrätysmateriaaleihin!

Edistä sijoituksillasi kotimaan taloutta ja vaurastu. www.op.fi/sijoitasuomeen

• EKO-, Lilli- ja Miniontelokuteet • Mattokantti • Minimop • Paulina-punoskude • Frotee-pörrökude Sisu-rä • Aino- ja Sisu-räsykude

www.lankava.fi LANKAVA Oy lankava@lankava.fi | 06 434 5500 Kauppatie 91, 62200 KAUHAVA

Kattavasti kotimaisia rahastoja

Kierrätyspitsien uusi hurmaava elämä!

WWW.RISAKO.FI

KERIN -lehti (kevät 2019)  
KERIN -lehti (kevät 2019)  
Advertisement