Page 1

DHL news Magazine voor logistiek en transport April 2011 | Nummer 16

Een uitgave van DHL Express Belux

DHL Same Day Als het er vandaag nog moet zijn

DHL wereldwijd logistieke partner van grootse evenementen

Dossier BRIC-landen

Opkomende economieĂŤn bieden perspectieven DHL klaar voor de toekomst

Naar een duurzame logistiek


DHL. CONNECTING BELGIUM TO THE WORLD. Bij DHL zijn we trots dat we u vanuit België van dienst kunnen zijn. Zijn unieke positie als centrum van Europa maakt van België de belangrijkste draaischijf voor zowel import als export. En DHL zorgt ervoor dat alles altijd en overal op tijd geleverd wordt. Samen houden wij Europa en de wereld in beweging.

02-715 50 50 | www.dhl.be


Editoriaal

De wereld, een dorp De wereld is een dorp, wordt wel eens gezegd. En dat klopt ook in belangrijke mate. Wie vandaag zaken wil doen met een klant of een leverancier in pakweg India, China, Zuid-Afrika, Noorwegen of Australië, beschikt over sterke troeven. Internet en e-mail bijvoorbeeld, hebben ons allen dichter bij elkaar gebracht. Ook de groeiende samenwerking tussen steeds meer Europese landen in de EU maakt de dingen soms eenvoudiger, zij het lang nog niet altijd. En uiteraard is er DHL, op wie u kunt rekenen voor al uw zendingen van of naar om het even welke locatie op deze planeet. DHL heeft immers een wereldwijd netwerk van eigen, lokale medewerkers die de situatie ter plekke perfect kennen, zowel op het gebied van douane en administratie, als op het vlak van infrastructuur en logistiek. Internet brengt de wereld figuurlijk binnen handbereik, DHL doet dat letterlijk. Hoe klein de wereld ook geworden is,

toch blijft er een factor van onvoorspelbaarheid. Recente ontwikkelingen in het Nabije Oosten tonen hoe snel situaties en contexten plots kunnen veranderen. Een vreselijke natuurramp zoals de aardbeving in Japan, met een tsunami en een kernramp erbovenop, kunnen – naast alle menselijke ellende waar onze aandacht het eerst naartoe gaat – een invloed hebben op handel en economie. Om deze onvoorspelbare factoren het hoofd te bieden voert DHL al jaren een tweesporenbeleid. Enerzijds is DHL op alles voorbereid, ook op de meest ondenkbare scenario’s. Als ergens op de wereld iets gebeurt, heeft DHL altijd een plan B klaar. En een plan C en D. Zo komt het dat DHL-klanten relatief weinig hinder ondervinden van een vulkaanuitbarsting, een staking of een ander onheil. DHL houdt altijd zijn uitgebreide netwerk als troef achter de hand om waar nodig andere wegen uit te stippelen om uw zending alsnog tijdig op haar bestemming te brengen.

Colofon DHL News is een uitgave van DHL Express Belux Woluwelaan 151, 1831 Diegem. T. 02-715 50 50 – F. 02-725 08 42 www.dhl.be – redactienews@dhl.com Medewerkers: Lieve Bequé, Filip Decruynaere, Béatrice Revelard, Wim Verdoodt, Mireille Debusscher, Tim Claessens, Michel Lamballais Realisatie: dotplus/commad Vormgeving: www.dotplus.be VU: Danny Van Himste, Woluwelaan 151, 1831 Diegem

April 2011

Anderzijds hecht DHL ook grote zorg aan een goede en snelle communicatie met al zijn klanten. Als er ergens op de wereld iets gebeurt dat een invloed zou kunnen hebben op uw zendingen, dan leest u hierover alles op de website www.dhl.be. Op de pagina ‘Belangrijke informatie’ vindt u de meest recente informatie over de gevolgen van de ontwikkelingen in Japan en het Nabije Oosten en wat DHL hieraan doet. Zo blijven u én uw klanten altijd optimaal op de hoogte. Ondertussen blijft DHL voor u en uw bedrijf verder bouwen aan zijn netwerk. Dichtbij huis in België en Luxemburg, maar natuurlijk ook tot in de verste uithoeken van ons dorp, de wereld. Danny Van Himste Managing Director DHL Express Belux

Inhoud 04 Breedbeeld

DHL news Magazine voor logistiek en transport

April 2011 | Nummer 16

06 Korte berichten 08 DHL Same Day, als het er vandaag nog moet zijn 11

Gouden tip: verpakken en labelen

12

De wereld binnen handbereik

15

Wedstrijd: win een DHL rugbybal

16

Dossier BRIC-landen – opkomende economieën

18

Naar een duurzame logistiek

20

DHL-website, bron van informatie

21

DHL Luxemburg

22

Op ontdekking in eigen land: Luik

24

Portret – Dirk Janssens, Mailing Express

0


istieke Partner van DHL is de Officiële Log 2011-2012, één van de de Volvo Ocean Race levenementen ter wemeest prestigieuze zei de Spaanse havenstad reld. De race start in van 2011 en eindigt in Alicante in de herfst zomer van 2012. Tijhet Ierse Galway in de n durende competitie dens de negen maande jlen afgelegd over de worden 39.000 zeemi reldzeeën. meest verraderlijke we t teamwerk, passie, eis ver zee lle Zeilen op vo en een ‘Can do!’ spirit. snelheid, technologie ze waarden hoog aan Ook bij DHL staan de 13. a gin pa op geschreven. Lees meer

Breedbeeld

39.000 zeemijlen

0

DHL news


April 2011

0


DHL kort

Nieuwe douane­­wetgeving

Turkije De douane-instanties in Turkije hebben een nieuwe wet ingevoerd voor express luchtvracht. De nieuwe regeling heeft een invloed op het inklaringsproces, in het bijzonder voor documenten en binnenkomende zendingen met lage waarde. Om ervoor te zorgen dat uw zendingen vlot door de douane gaan, is het belangrijk dat u de nodige informatie voorziet voor uw zendingen naar en van Turkije. Expresvervoerders krijgen enkel de toelating om zendingen met een lage waarde als ‘staal’ in te klaren indien zij verstuurd worden naar bedrijven of zakelijke bestemmelingen. Om vertraging van uw zending met lage waarde of ‘staal’ (waarde lager dan 150 EUR en met een ‘staal’ als werkelijke inhoud) te voorkomen is het noodzakelijk dat u ‘SAMPLE’ vermeldt op de vrachtbrief en alle andere begeleidende documenten. Alsnog kunnen de douaneautoriteiten beslissen om uw zending fysiek te inspecteren en finaal beslissen over de classificatie van uw zending.

Indien de omschrijving ‘SAMPLE’ ontbreekt op uw begeleidende documenten zal uw zending formeel ingeklaard moeten worden (zelfs indien het een zending van lage waarde is, indien ze gratis is of zonder commerciële waarde).

Voor zendingen naar Turkije:

• Een nauwkeurige en volledige beschrijving van de verzonden goederen is van groot belang voor een vlotte verwerking. • De werkelijke en precieze waarde van de zending. • De verklaring “Free of Charge SAMPLE” moet vermeld worden op facturen voor niet-commerciële zendingen. • Vermeld ook steeds de Geharmoniseerde Systeemcode (HS code) de datum, het factuurnummer, gewicht van de zending, gebruikt transportmiddel (DHL Courier) op de factuur en vervolledig deze met een stempel van uw bedrijf en een handtekening..

Correcte douanepapieren vermijden vertragingen

Voor internationale zendingen is een correcte administratie van de douanepapieren vereist. Sommige landen stellen specifieke vereisten. Als daar niet aan voldaan is, kan dat voor een belangrijke vertraging zorgen. Bij alle douaneplichtige zendingen naar bestemmingen buiten de EU en soms ook binnen de EU, moet een originele factuur worden bijgevoegd in tweevoud. De factuur moet duidelijk leesbaar (niet handgeschreven) en in het Engels ingevuld zijn. Belangrijk voor de inklaring is ook dat u op de factuur de juiste waarde van de

0

goederen geeft. Zo vermijdt u vertragingen en eventuele boetes. Om ervoor te zorgen dat uw zendingen soepel worden afgehandeld, is het van essentieel belang dat op alle verzenddocumenten (waybill en factuur) een nauwkeurige goederenomschrijving vermeld staat. Voor sommige landen is het zelfs noodzakelijk om een douane tariefpost (Geharmoniseerde Systeemcode (HS code)) te vermelden. Indien u die zelf niet kan bepalen, kunnen onze diensten hier steeds de nodige ondersteuning voor leveren.

Voor allerlei informatie en nuttige tips over douane­regels en hulp bij het opmaken van een correcte factuur surf naar www.dhl.be > Express > Verzending > Douaneondersteuning.

• Een proforma factuur kan gebruikt worden voor zendingen met een lage waarde tot 150 EUR. Vanaf 150 EUR en meer gebruikt u een commerciële factuur. • Geschenken kunnen slechts verstuurd worden gedurende de volgende perioden: kerstmis, Pasen en moslimfeestdag. Geschenken zijn beperkt tot een waarde van 150 EUR en de begeleidende factuur dient ‘GIFT, FREE OF CHARGE’ te vermelden. • Zendingen verpakt in houtverpakkingen dienen te voldoen aan ISPM 15. • Zendingen bestemd voor tentoonstellingen en beurzen moeten geadresseerd zijn aan geregistreerde bedrijven of hun vertegenwoordiging in Turkije (niet geadresseerd aan hotels etc.). Zowel de vrachtbrief als de factuur dienen de naam van de ontvanger te vermelden. De beurslocatie, de identificatie van de stand / het standnummer of de naam van de boot dienen op de vrachtbrief vermeld te zijn. In het geval u niet beschikt over een geregistreerd bedrijf in Turkije of een vertegenwoordiging in Turkije dan kan de zending alsnog geadresseerd worden aan een buitenlandse (niet Turkse) contactpersoon indien ze begeleidt is van een ATA CARNET.

Voor zendingen vanuit Turkije:

• Een nauwkeurige en volledige beschrijving van de verzonden goederen is van groot belang voor een vlotte verwerking. • Alle zendingen, uitgezonderd documenten, moeten een Geharmoniseerde Systeemcode (HS code) dragen. Het aanbrengen van de HS-code samen met een nauwkeurige en gedetailleerde beschrijving van de goederen op zowel de factuur als de vrachtbrief zullen de verwerking van uw zendingen bevorderen. • Voor de verzending van stalen met een gewicht van meer dan 30 kg of met een waarde van meer dan 1.500 EUR is een bevestigingsbrief (Sample Confirmation Letter) vereist. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw vaste DHL-contact of bij onze klantendienst via 02-715 50 50.

DHL news


Nieuwe incoterms

en ICS

Sinds begin dit jaar zijn de regels over internationale leveringen veranderd. Vanaf nu gelden de Incoterms 2010. Vier van de dertien oude Incoterms zijn vervallen, maar er zijn ook twee nieuwe Incoterms geïntroduceerd. De oude Incoterms 2000 kunnen nog gebruikt worden, maar dan dient dat er duidelijk tussen haakjes bij te staan, bijvoorbeeld: DDU (Incoterm 2000). Meer informatie vindt u op volgende website: www.iccwbo.org/incoterms/ id3040/index.html. Ook het Import Control System (ICS) is vernieuwd. Het ICS is een elektronisch systeem dat de douane toelaat een veiligheidsanalyse te doen op zendingen die de EU binnenkomen. Om uw zendingen soepel af te handelen via het ICS, is een nauwkeurige goederenomschrijving op alle verzenddocumenten (waybill en factuur) van het grootste belang. Meer informatie over ICS vindt u op de pagina ‘Douaneondersteuning’ op onze website. Of bel onze klantendienst op 02-715 50 50.

Groot gemak voor uw internationale zakelijke post

DHL GLOBALMAIL BUSINESS Voor het versturen van uw internationale zakelijke post is DHL GLOBALMAIL BUSINESS de perfecte post­service. Frankeren en post sorteren hoeft u niet meer zelf te doen. DHL regelt dat voor u en zorgt ervoor dat alles mooi op z’n bestemming komt via het postnetwerk waar dan ook ter wereld. En dat alles tegen een concurrentieel tarief. Zo bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld. U geeft uw internationale poststukken en drukwerk (tot 2 kg) gewoon mee aan uw DHL Express-koerier samen met uw “Time Definite”-zendingen. U stopt alles ongefrankeerd en onge-

Hebt u ook al de voordelen van DHL ProView ontdekt? Bent u een van de vele klanten van DHL die de voordelen van DHL ProView al hebben ontdekt? DHL ProView is een gratis en beveiligde online tracking tool die u op elk moment op de hoogte houdt over de status van uw zendingen. Als er een probleem is, kan dan ook direct ingegrepen worden, zodat de verzending geen vertraging oploopt. Is alles correct afgeleverd? Dan kunt u meteen uw factuur opsturen. Zo wordt u sneller betaald. DHL ProView biedt dus realtime informatie online, maar ook via e-mail of

sms. U bepaalt zelf wie op de hoogte gehouden wordt, hoe en wanneer. U kunt kiezen voor gedetailleerde informatie of voor een handige samenvatting. De gegevens blijven beschikbaar tot 90 dagen na verzending. Om van de voordelen van ProView te genieten, hoeft u zich alleen eenvoudig te registreren. U krijgt dan uw persoonlijke en beveiligde PIN-code. Meer en meer DHL-klanten maken dankbaar gebruik van ProView. Het is dan ook helemaal gratis. Probeer het en overtuig uzelf!

Vraag DHL ProView aan via uw salescontact of registreer u rechtstreeks via onze website. Surf naar www.dhl.be > Express > Tracking > Zendingen volgen.

April 2011

sorteerd in de speciale zakken (tot 100 stuks) of dozen (meer dan 100 stuks) van DHL GLOBALMAIL BUSINESS en DHL doet de rest. Bij DHL GLOBALMAIL BUSINESS kiest u uit twee mogelijke serviceniveaus: Priority of Standard • Bij Priority krijgt uw internationale post de hoogste prioriteit in onze sorteercentra. • Met Standard kiest u voor een voordeligere oplossing. Krijgt u graag meer informatie of tarieven? Vraag ernaar bij uw DHLcontactpersoon of bel de klantendienst op 02 715 50 50.

IATA-regels aangepast

Voor zendingen met Biological Substance, UN3373, categorie B zijn de IATA-regels gewijzigd. Op de waybill of het label moet verplicht het aantal pakketten vermeld worden. Indien verpakt in droogijs, moet niet alleen het aantal verpakkingen maar ook het gewicht van het droogijs per verpakking vermeld worden.

Documenten naar Japan

Documenten van meer dan 10 kilogram naar Japan worden beschouwd als douaneplichtige zendingen. Denk er dus aan om alle papieren voor de douane goed in te vullen.

0


DHL Same Day, de snelste en meest flexibele oplossing DHL Same Day is er voor al uw superdringende of extra waardevolle zendingen. Klein of groot, licht of zwaar, dichtbij of tot in de verste uithoek van de wereld. Altijd vindt DHL Same Day voor u de beste oplossing.

0 

DHL news


DHL Same Day heeft altijd

een oplossing voor u klaar DHL Same Day biedt vier aangepaste oplossingen.

Ben Jacobs en het team van DHL Same Day staan dag en nacht voor u klaar.

Als het er vandaag nog moet zijn

• DHL SPRINTLINE - uw zending wordt bij u opgehaald en zonder tussenstop naar de opgegeven bestemming gebracht in België of waar ook in Europa. • DHL JETLINE - uw sprintzending gaat mee met een gewone lijnvlucht of trein. De eerstvolgende vlucht of trein, welteverstaan. Daar zorgt DHL Same Day voor. • DHL SECURELINE - wij begeleiden uw zending persoonlijk. Wij gaan met uw zending mee op het lijnvliegtuig. Als dat nodig is, charteren wij voor u zelfs een helikopter of een privévliegtuig. Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke oplossingen. • Verder bieden wij u maatwerk voor al uw specifieke transportbehoeften. Heeft u zendingen met vaste routes? Zendingen met afwijkende maten, gewichten of transportwensen? DHL Same Day werkt graag een oplossing op maat uit.

Interview met Ben Jacobs, Senior Dispatch Supervisor Same Day & Time Definite DHL is uw partner voor alle expresvervoer. Over de weg, over zee of in de lucht. Samen met u vinden wij altijd de meest efficiënte oplossing. U kiest daarbij zelf hoe snel uw zending moet geleverd worden: dezelfde dag nog (DHL Same Day), voor een bepaald uur (DHL Time Definite), of binnen een vastgesteld aantal dagen (DHL Day Definite). Voor al uw zendingen die zo snel mogelijk op hun bestemming moeten zijn, kunt u een beroep doen op DHL Same Day. Een klant wacht op wisselstukken? Uw marketingmateriaal moet dringend naar een beurs in Italië? U wilt een nieuw prototype toesturen naar klanten in Noorwegen, China en Australië? Een enveloppe, een pakje of een container? DHL Same Day werkt voor u een voorstel op maat uit. En zorgt ervoor dat uw zending vandaag nog aankomt. Via de weg als het kan. Met een lijnvlucht als het moet. Met een privéjet als dat nodig is. Maar een oplossing vinden we. Voor al uw zendingen waar ook ter wereld.. Voor een superdringende zending of meer informatie, contacteer het DHL Same Day team op 015-55 55 55.

April 2011

“Wij doen al het mogelijke. En af en toe ook het onmogelijke” Hebt u onverwacht een dringende levering? Loopt er iets fout en zit u met de handen in het haar? Biedt het uitgebreide standaard aanbod van DHL geen soelaas? Neem dan contact met DHL Same Day! Senior supervisor Ben Jacobs en zijn team halen voor u en voor uw klanten de kastanjes uit het vuur. “Onze klantendienst en de operationele dispatching zijn dag en nacht bereikbaar voor de klanten, zeven dagen op zeven”, vertelt Ben Jacobs. “Heel kort gezegd kunnen onze klanten bij DHL Same Day terecht als ze niet meteen een oplossing vinden in het gewone DHL-netwerk. Bijvoorbeeld omdat hun zending te groot is of te zwaar, omdat de zending extra snel geleverd moet worden of omdat de zending gevaarlijke stoffen bevat, de zogenaamde ADRgoederen, zoals verf of chemicaliën. Vaak zijn klanten ten einde raad als ze bij ons aankloppen. Maar lang duurt dat meestal niet, want wij vinden altijd een oplossing. Binnen realistische

grenzen natuurlijk, maar we gaan wel erg ver als het nodig is. Neem nu de voorbije winter. Ik herinner het me nog goed: 17 december 2010. Het was bijzonder slecht weer. Het had in geen jaren zo gesneeuwd. Een klant belt ons voor een dringende opdracht. Elektronica in het Zwiterse Luzern moeten zo snel mogelijk naar een fabriek in Maleisië, waar ze een bewerking moeten ondergaan en daarna in München verwacht worden. Onze chauffeur geraakt mooi op tijd in Luzern om de elektronica op te halen. Hij wil de volgende dag het vliegtuig nemen van Zürich naar Maleisië. Zijn persoonlijke spullen zijn alvast al ingecheckt, zodat alles vlot kan verlopen. Maar als de chauffeur ’s morgens in zijn hotel wakker wordt, blijkt alles ondergesneeuwd te zijn. Er is nauwelijks doorkomen aan. Het is zo erg, dat de luchthaven van Zürich gesloten wordt. Geen enkele vlucht gaat nog door. De zending was ontzettend belangrijk voor onze klant en dus ook voor ons. We >>

0


>>

hebben meteen alle alternatieven in kaart gebracht. De enige mogelijkheid was om via de luchthaven van München op Singapore te vliegen. Maar dan moest onze chauffeur daar wel op tijd geraken. Geen evidentie, want op de autosnelweg was het een chaos van jewelste na enkele ongevallen. Er was een wachttijd van vijf uur. Dat was dus niet haalbaar. Onze chauffeur heeft dan zonder aarzelen een afrit genomen en is via de secundaire wegen helemaal over een bergpas door de sneeuw geploeterd. Het was een helse tocht, maar hij heeft het gehaald. Net op tijd voor het vliegtuig naar Singapore en van daaruit naar Maleisië. Zijn persoonlijke spullen waren ondertussen nog altijd ingecheckt voor het vliegtuig in Zürich, dus moest hij zonder persoonlijke bagage vertrekken. Op kosten van DHL heeft onze chauffeur dan maar wat kleren en spullen gekocht in Maleisië. Uiteindelijk is alles goed verlopen. Onze klant is ons erg dankbaar voor dat spektakelstuk. Maar voor ons is dat niet zo uitzonderlijk. Gelukkig zijn er meestal wel minder hindernissen op het parcours, maar we doen al het mogelijke om de klant tevreden te stellen. En af en toe ook het onmogelijke. Er is weinig dat ons kan tegenhouden.” Hulp nodig? Reken op DHL Same Day Ook ’s nachts is DHL Same Day operationeel. Zijn er dan zoveel onverwachte zendingen ’s nachts? “Toch wel”, zegt Ben Jacobs. “Wij hebben geen vaste nachtroutes, maar elke nacht zijn er

10

tal van dringende transporten nodig. Zo moeten we geregeld technische onderdelen verdelen in opdracht van toeleveringsbedrijven. Of als er bijvoorbeeld iets misloopt met de gewone krantenleveringen, dan springt DHL bij om toch nog alle krantenwinkels op tijd te bevoorraden. Geen opdracht is ons te zwaar. Eén van de markantste vragen kwam ooit van een bekende Belgische tennisspeel-

Ben Jacobs: We hebben een overeenkomst met een helikopterbedrijf dat altijd een toestel voor ons klaar houdt. Dag en nacht, zeven dagen op zeven.

ster. Neen, ik ga geen namen noemen! Zij moest de dag erop een belangrijke wedstrijd spelen in Wimbledon, maar ze was haar tennisschoenen vergeten! Ja, dat overkomt zelfs de besten. Wel, wij zijn meteen de schoenen gaan ophalen en hebben ze netjes op tijd afgeleverd. Zij heeft die wedstrijd trouwens gewonnen toen! Een klein beetje dankzij DHL, toch? Ja, vaak worden wij erbij gehaald als er ergens iets misloopt. Als het moet, zetten we hiervoor de grote middelen in. We hebben een overeenkomst met een helikopterbedrijf dat altijd een toestel voor ons klaar houdt. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Zo vaak gebeurt het niet hoor, maar we

zijn op alles voorzien. Wat wel meer voorkomt, is het gebruik van een privéjet. Voor dringende leveringen op grotere afstanden is dat het ultieme noodmiddel.” Efficiëntie voor alles Maar het hoeft er niet altijd zo spectaculair aan toe te gaan bij DHL Same Day. Efficiëntie staat voor alles. DHL Same Day verzorgt dan ook heel wat vaste routes. “Voor meerdere firma’s verzorgen wij de interne post tussen de verschillende vestigingen”, bevestigt Ben Jacobs. “Veel firma’s hebben vier of vijf bijkantoren en dan zorgen wij ervoor dat poststukken, documenten en pakjes mooi op tijd geleverd worden. Ook in de automobielsector kunnen bedrijven een beroep doen op ons netwerk om hun dealers van wisselstukken te voorzien. Klanten weten dat ze op DHL kunnen rekenen. Zowel voor structurele opdrachten als voor onverwachte en dringende leveringen. Wij gaan er altijd honderd procent voor en onze klanten appreciëren dat. Elke situatie is nieuw en net iets anders natuurlijk, maar ondertussen hebben wij met ons team zoveel ervaring, dat we eigenlijk nergens meer van opkijken. Ikzelf en de meeste collega’s werken al meer dan tien jaar voor DHL Same Day. Wij zijn perfect op elkaar ingespeeld en we weten voor elke probleem de juiste oplossing te vinden.”

DHL news


Goed verpakt en gelabeld g =optimale garantie voor uw zendin

Gouden Tip: verpakken DHL stelt alles in het werk om uw de zending snel en zorgvuldig op Hoe ren. leve te af ing bestemm beter uw zending verpakt en gela dat ntie gara de er grot hoe is, beld st alles optimaal verloopt. Hou alva . tips e rekening met de volgend

Tips voor pakketten (colli)

1 | Verpak de goederen in een stevige verpakking met passende afmetingen. in 2 | Gebruik kartonnen dozen perfecte staat. 3 | Houd de ruimte tussen de inhoud en de verpakking zo klein mogelijk. Vul de overblijvende ruimte op met vulmateriaal, zodat uw verpakking niet inzakt. 4 | Plak de sluitingen goed af met tape. 5 | Kleef het label stevig op de verpakking op een vlakke ondergrond.

Tips voor pallets

n 1 | Zorg ervoor dat uw zendinge en en vall aat etm pall de en binn er niet uitsteken. ct 2 | Het palletmateriaal moet inta

zijn. n, 3 | Stapel zware dozen onderaa an. ena bov n de lichte doze 4 | Verstevig de hoeken extra. 5 | Kleef het label stevig op de verpakking op een vlakke ondergrond.

April 2011

en labelen

Tips voor zendingen

onregelmatige

Een onregelmatige zending is een , zending die door zijn volume, vorm niet ng akki verp of ud inho , icht gew via het sorteersysteem verwerkt kan worden. 1 | Pas de verpakking aan de inhoud aan. 2 | Houd de goederen bij elkaar, zodat ze ĂŠĂŠn geheel vormen. 3 | Kleef het label stevig op de verpakking op een vlakke onder-

grond. s4 | Als kleven geen optie is, beve ere and een op tig het label dan manier op de zending. Bijvoorbeeld met een speciale label tag die u met een colsonbandje aan de zending kunt vasthechten.

Professionele DHL-verpakkingen

DHL Express biedt u een ruime keu speal, eria mat ngs ze aan verpakki n ciaal ontwikkeld om uw zendinge en. herm besc te optimaal

tu Al dit verpakkingsmateriaal kun site web e onz via online bestellen of bel onze klantendienst. Surf www.dhl.be > Express > Verzending > Verzendmateriaal bestellen Vragen? Bel 02 715 50 50

11


DHL ondersteunt topevenementen wereldwijd

De wereld binnen handbereik

Evenementen van wereldklasse vragen om een logistiek van wereldklasse. In DHL vinden ze een betrouwbare partner. Als de Formule 1™-karavaan full speed van het ene continent naar het andere moet verkassen, als het wereldberoemde Leipzig Gewandhaus Orchestra op wereldtournee gaat of wanneer topmodellen de nieuwste creaties showen op internationale mode-evenementen – telkens weer zorgt DHL ervoor dat alles op wieltjes loopt. Voor welke bedrijfstak ook, voor grote en voor kleine onder­nemingen, de knowhow en het netwerk van DHL garanderen een optimale oplossing op maat. Wie voor DHL kiest, weet dat de wereld binnen handbereik ligt. In 2011 gaat DHL drie nieuwe samenwerkingen aan met organisatoren van topsportevenementen. Met deze samenwerkingen bewijst DHL alweer dat (bijna) alles mogelijk is voor wie er echt voor gaat..

1. Manchester United

“DHL heeft een wereldwijde faam. Hun streven naar excellentie en hun hog e kwaliteitsnormen maken van DH L een ideale partner van Manchester Uni ted. Ik ben erg gelukkig DHL te mo gen verwelkomen en ik kijk uit naar de opportuniteiten die dit partnersch ap zal creëren.” David Gill, CEO Manchester United

Wat

Met dit samenwerkingscontract van drie jaar zal DHL een aantal logistieke services voor Manchester United United verzorgen.

Gedeelde waarden Van links naar rechts: David Gill (CEO Manchester United), David Wilson (Senior Vice President Sales, DHL Express Europe), Sir Alex Ferguson (Manager Manchester United), Phil Couchman (CEO DHL Express UK & Ireland), Richard Arnold (Commercial Director Manchester United).

L een partnerschap met een team “Met Manchester United vormt DH internationale weerklank kent van wie de naam een even grote DHL is om andere bedrijven en als de onze. Een kernopdracht van r ze efficiënte en effectieve organisaties te helpen groeien doo nier waarop Manchester United oplossingen aan te bieden. De ma , opgericht door een groep is gegroeid van een bescheiden club ijd merk met 333 miljoen fans, spoorwegarbeiders, tot een wereldw roeien tot een wereldleider.” toont hoe een klein bedrijf kan uitg

12

Phil Couchman, CEO DHL Express Verenigd Koninkrijk en Ierland

Voetbal is een echte wereldsport. DHL deelt dezelfde waarden als Manchester United: passie, team spirit en de gedrevenheid om te winnen en succes te boeken.

Samenwerking

DHL zal prominent aanwezig zijn met digitale reclameboden tijdens wedstrijden in het beroemde Old Trafford-stadion en met promotieactiviteiten op bijzondere gelegenheden. Bovendien zal DHL steun verlenen aan het Manchester United Fonds dat programma’s ontwikkelt voor kwetsbare jongeren in de locale gemeenschap. Die programma’s willen ook bij kansarme jongeren passie, team spirit en de wil om te slagen bijbrengen.

DHL news


“Wij zijn ontzettend blij met DHL als Officiële Logistieke Partner. De wedstrijd heeft een partner nodig waarop we kunnen vertrouwen. We kijken uit naar de samenwerking met DHL voor deze unieke sportmanifestatie met grote logistieke uitdagingen.” Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race

2. Volvo Ocean Race Wat

DHL is de Officiële Logistieke Partner van de Volvo Ocean Race 2011-2012, één van de meest prestigieuze zeilevenementen ter wereld. De race start in de Spaanse havenstad Alicante in de herfst van 2011 en eindigt in het Ierse Galway in de zomer van 2012. Tijdens de negen maanden durende competitie worden 39.000 zeemijlen afgelegd over de meest verraderlijke wereldzeeën. Van Kaapstad over Abu Dhabi, het Chinese Sanya, Auckland, Kaap Hoorn, Itajai in Brazilië, Miami, Lissabon en het Franse Lorient.

“Dit is een van de meest veeleisend e internationale sporte venementen en w e kijken ernaar uit om on ze knowhow in tr ansport en logistiek hiervo or te kunnen ontp looien. DHL en de Vo lvo Ocean Race pa ssen perfect samen. Al lebei staan we vo or passie, teamwerk, sn elheid en techno logie!”

Thomas George,

CEO DHL Freight

Gedeelde waarden

Zeilen op volle zee vereist teamwerk, passie, snelheid, technologie en een ‘Can do!’ spirit. Ook bij DHL staan deze waarden hoog aangeschreven.

Samenwerking

Als Officiële Logistieke Partner van de Volvo Ocean Race verzorgt DHL het volledige logistieke management. DHL vervoert de goederen van alle teams en zorgt voor een stipte levering van de containers op de volgende aanmeerplaats. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verkeer in de lucht, over zee en over de weg. Uiteraard zorgt DHL ook voor de opvolging van de vrachten en voor de inklaring aan de douane. DHL levert met andere woorden full service, van planning tot en met uitvoering, tot in de details geregeld.

April 2011

13


3. Rugby World Cup uitstekende “Dit partnerschap biedt DHL een eid te versterken gelegenheid om zijn naambekendh DHL zal niet alleen en nieuwe markten aan te boren. landen die aan het prominent aanwezig zijn in de 20 maar ook in de Wereldkampioenschap deelnemen, wordt gespeeld.” meer dan 100 landen waar rugby Ken Allen, CEO DHL Express

Wat

ner DHL is de Officiële Logistieke Part by Rug p scha ioen amp eldk Wer het van en nem in 2011 in Nieuw-Zeeland. Er er rond waa , 20 landenteams aan deel nigVere De ë, Frankrijk, Engeland, Itali ë en de Staten, Argentinië, Australi Zuid-Afrika.

n Gedeelde waarstde groeiende

Rugby is een van de snel t op sporten in de wereld. Rugby drijf pre, heid raat teamwerk, snelheid, accu ven troe de ook zijn cisie en timing. Dat de in s elijk dag ijd die DHL wereldw Net ten. klan zijn r voo gt praktijk bren stie als DHL Express is rugby een kwe do!’ van ‘Can

Samenwerkingt van 9 sep-

De Rugby World Cup loop wetember tot 23 oktober 2011. Het ijd eldw wer dt wor ap reldkampioensch Als rs. kijke ard milj 4 r voo uitgezonden orgt Officiële Logistieke Partner verz eriaal mat het van t spor tran alle DHL tusvan de 20 deelnemende teams 13 de en ties sen de 48 trainingsloca ap nsch pioe kam stadions waar het eveer plaatsvindt. In totaal zullen ong nden tsvi plaa en ging ewe 200 verhuisb onen uis verh per al eria mat met 4 ton . sing laat verp er met kilo 00 30.0 geveer en chep DHL zorgt ook voor het vers ren van het materiaal en voor het leve ijd. van de tickets wereldw

DHL, partner in logistiek Naast Manchester United, de Rugby World Cup en de Volvo Ocean Race heeft DHL ook partnerschappen met het Formule1-circuit, het Gewandhaus Orchestra in Leipzig, en de IMG Fashion Week. Bij elk van die samenwerkingen speelt DH zijn sterkste troeven uit: een wereldwijd netwerk en logistieke topprestaties. De samenwerking van DHL met de Formule 1 werd in een vorig nummer van DHL News al toegelicht. Maar wist u dat u de Formule 1 sinds vorig jaar ook

14

backstage kunt volgen via Facebook? Tienduizenden fans uit de hele wereld zijn al bevriend. Neem ook eens een kijkje op de pagina ‘Formula 1™ Backstage by DHL’ op Facebook. Als een van ’s werelds meest prestigieuze en grootste orkesten heeft het Leipzig Gewandhaus Orchestra een betrouwbare partner nodig op zijn wereldwijde concertreizen. Sinds 2006 doet het orkest hiervoor een beroep op de knowhow van DHL. Van de Scala in Milaan tot Carnegie Hall in New York,

overal zorgt DHL op logistieke gebied voor een goed georkestreerd samenspel met een perfecte timing. Ook in de modewereld is DHL wereldwijd een betrouwbare partner. Sinds enkele jaren verzorgt DHL alle logistieke ondersteuning voor de Fashion Week, georganiseerd door IMG. De Fashion Week vindt plaats op 23 locaties in 10 landen op 4 continenten. Sinds dit jaar horen hier ook Parijs, Zurich en Tokyo bij. Couturiers doen graag een beroep op DHL’s GoGreen transport voor hun collecties.

DHL news


DHL wedstrijd

Win één van de 100 DHL-rugbyballen

Haal de wereldkampioen in jou naar boven! Ooit al een partijtje rugby gespeeld? Moet je zeker eens doen! Rugby is niet toevallig een sport die wereldwijd opgang maakt. Om te winnen heb je sterk teamwork, topsnelheid, een grote precisie en een perfecte timing nodig. Klanten van DHL weten wat dat betekent! In 2011 vindt in Nieuw-Zeeland het wereldkampioenschap rugby plaats. De uitgelezen kans om eens van deze sport te proeven. DHL schenkt alvast 100 rugbyballen weg! Hoe win je? Heel simpel. Het enige wat je moet doen is de wedstrijdvraag en de schiftingsvraag hieronder oplossen.

> Wedstrijdvraag

Wanneer vindt de finale plaats van de Rugby Word Cup 2011? A) 23 september 2011 B) 23 oktober 2011 C) 15 oktober 2011

> Schiftingsvraag

Hoeveel correcte antwoorden op de wedstrijdvraag zullen ons bereiken tegen 30 juni 2011.

Surf naar www.dhlnews.be/nl/rugby en vul het wedstrijdformulier in vóór 30 juni 2011. Veel succes.

Actievoorwaarden – De actieperiode loopt tot en met 30 juni 2011 middernacht. – Deelnemen kan enkel door middel van online registratie via www.dhlnews.be/ nl/rugby. – Alleen volledig ingevulde deelnameformulieren worden in behandeling genomen. – De 100 inzendingen die een correct ant-

April 2011

woord geven op vraag 1 en wiens antwoord op vraag 2 het dichtst het werkelijke aantal benadert, winnen de 100 rugbyballen. – Eenzelfde persoon kan meerdere malen deelnemen. In dit geval telt de deelname met een correct antwoord op vraag 1 en met de beste score op vraag 2 (antwoord dat het dichtst het correcte aantal benadert). – Maximum 1 rugbybal per deelnemer.

– Het cadeau wordt pas na afloop van de actie overhandigd en kan niet in geld worden omgeruild. – Deze actie geldt alleen voor bedrijven binnen België en Luxemburg in het kader van hun beroepsactiviteiten. – Medewerkers van DHL Express, DHL Global Forwarding, DHL Deutsche Post en andere bedrijven die bij de totstandkoming van de actie zijn betrokken, zijn uitgesloten van deelname.

15


Dossier BRIC-landen

Groei BRIC-landen opent perspectieven Brazilië, Rusland, India en China in de lift De sterke groei van de vier BRIC-landen hoeft niet meteen te verbazen. Samen zijn ze immers goed voor ongeveer 25% van de wereldwijde landoppervlakte en 40% van de globale bevolking. Er zijn echter nog tal van andere redenen die deze opmerkelijke groei verklaren. Brazilië beschikt over een goed ontwikkeld economisch model. Het banksysteem is geliberaliseerd, er is een behoorlijke binnenlandse vraag en het land heeft enorme natuurlijke reserves. Brazilië is vandaag compleet onafhankelijk van de rest van de wereld wat grondstoffen betreft. Het land heeft ook zijn banksector en telecommunicatienetwerk uitgebouwd en het verbruikspatroon opgeschroefd. De Russische economie groeide van 1999 tot 2007 gemiddeld met 6,5%. Na jaren van voorspoed werd Rusland in 2008 getroffen door de financiële en economische crisis. De eerste tekenen van herstel zijn echter al zichtbaar. Grootste troef zijn de vele energiebronnen. Rusland beschikt over de grootste gasvoorraden ter wereld, heeft de op één na grootste steenkoolvoorraad en qua olievoorraden staat Rusland op de 8ste plaats. Het land manifesteert zich steeds sterker als een grote speler op de mondiale energiemarkt. India is één van de snelst groeiende economieën ter wereld, met een grote thuismarkt, een sterke financiële sector en een groot aantal gezonde, goed bestuurde bedrijven. Door India’s betrekkelijk geringe afhankelijkheid van export, blijft de invloed van de wereldwijde recessie beperkt.

16

De BRIC-landen – Brazilië, Rusland, India en China – zijn de jongste jaren in opmars. En dat is geen toeval. Tegen 2050 zullen de BRIC-landen het gros van de huidige rijkste landen ter wereld ingehaald hebben. Dat biedt ook kansen voor Belgische en Luxemburgse bedrijven die handel willen drijven. Een dossier van DHL News.

De groei in China is onder meer het gevolg van sterke investeringen in het onderwijs en een betere scholing van de Chinese werknemers. Dankzij de technologische vooruitgang werden ook de Chinese efficiëntie en werkomstandigheden beter. Het toetreden van China tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zorgde ervoor dat het naar het buitenland kon exporteren, waardoor de afzetmarkt groter werd.

Zakendoen met BRIC-landen?

Doet u zaken met BRIC-landen? Of bent u van plan nieuwe markten te verkennen voor import en/of export? Neem dan contact met uw logistieke partner DHL. DHL is thuis in Brazilië, in Rusland, in India en in China! In al deze landen heeft DHL een uitgebreid netwerk. Bovendien is DHL als geen ander op de hoogte van de douanevereisten en de administratie die daarbij komt kijken. Beperk uw risico’s, breidt uw wereldwijde netwerk uit en vertrouw uw BRIC-zendingen toe aan DHL. Want met DHL bent u thuis in de hele wereld.

Prinselijke handelsmissies op bezoek in BRIC-landen Zowel in 2010 als in 2011 ligt de focus van de ‘prinselijke’ handelsmissies van België op de BRIC-landen. Brazilië, Rusland, India en China krijgen allemaal een Belgische handelsmissie onder leiding van prins Filip op bezoek. Vorig jaar al trok een missie naar India en naar Brazilië. Rusland stond op het programma in maart 2011, en China volgt in oktober dit jaar. Voor Belgische bedrijven biedt de toenemende koopkracht van de groeiende middenklasse in die landen interessante mogelijkheden. De BRIC-landen bieden ook heel wat potentieel voor het uitbouwen van infrastructuur zoals havens, (spoor)wegen, telecomnetwerken enzovoort.

Bel de DHL-klantendienst op 02 715 50 50.

DHL news


BRIC-landen belangrijk voor

import en export De totale Belgische import uit de BRIClanden is groter dan de export. India (40,3%) is met 40,3% veruit de grootste afnemer van Belgische producten in de periode 2004-2009. China (26,6%) en Rusland (21,7%) volgen op respectabele afstand. Brazilië hinkt met 11,5% achterop. Voor de Belgische import uit de BRIClanden liggen de verhoudingen enigszins anders. Van de BRIC-landen

is China met 52,1% veruit de belang­ rijkste leverancier van België, op ruime afstand gevolgd door Rusland (22,2%), India (14,7%) en Brazilië (11,1%). De BRIC-landen worden van steeds groter belang voor de Belgische import. Van alle goederen die ons land in 2009 invoerde, was 7,47% afkomstig uit één van de vier groeilanden. Dit is een toename van 0,82% t.o.v. 2005, toen het aandeel van deze landen in de invoer 6,65% bedroeg. Sinds 2008 neemt de import echter niet meer toe.

Opdeling van de Belgische export per land

Opdeling van de Belgische import per land

Brazilië 11,5%

China 26,6%

Het aandeel van de totale Belgische export naar de BRIC-landen was een stuk beperkter, maar in tegenstelling tot de invoer nam het belang van deze landen in 2009 wel verder toe.

Brazilië 11,1% Rusland 21,7%

Rusland 21,2%

China 52,1%

India 14,7%

India 40,3%

Steeds meer miljardairs in BRIC De economische bloei in de BRIC-landen zorgt ook voor steeds meer miljardairs. Volgens de jaarlijkse Forbes Rich List, de lijst van de rijkste mensen ter wereld, overtreft het aantal miljardairs in de BRIC-landen dit jaar voor het eerst het aantal miljardairs in Europa. Hoewel de VS nog steeds het grootste

April 2011

aantal miljardairs tellen (413), komen de BRIC-landen (301) steeds dichterbij. Volgens Steve Forbes weerspiegelt de ranglijst exact wat zich vandaag in de globale economie afspeelt. De Mexicaan Carlos Slim (74 miljard dollar) blijft ‘s werelds rijkste man voor Bill Gates (56 miljard dollar) en Warren Buffett (50 miljard dollar). De wereld

telt vandaag 1.210 dollarmiljardairs die samen 4.500 miljard bezitten. In Azië is het aantal miljardairs de voorbije 2 jaar verdriedubbeld, met 115 alleen al in China. De rijkste man van China is Robin Li, de stichter van internetzoekmachine Baidu. Zijn vermogen wordt op 9,4 miljard dollar geschat. India telt 55 miljardairs.

17


ent op zich. m ge ga en k er st t em ne L H D st Deutsche Po Naar een duurzame logistiek Efficiënte supply chains zijn al langer dan vandaag de sleutel voor economisch succes. Nu de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten almaar luider klinkt, neemt het belang van een efficiënte bevoorrading nog toe. Logistiek draagt bij tot de economische welvaart in de wereld. Maar de logistiek heeft ook een belangrijke opdracht en verantwoordelijkheid in het streven naar een ecologisch duurzame economie. Wereldwijd worden logistieke diensten meer en meer beschouwd als een cruciale factor in het verlagen van de CO2-uitstoot en het uitbouwen van een duurzame economie. Liefst 63% van de klanten die een beroep doen op logistieke diensten, is ervan overtuigd dat de manier waarop goederen worden vervoerd en opgeslagen een strategische hefboom wordt voor CO2-reductie. Sterker nog: meer dan 60% gelooft dat een duurzaam transport van hun pro-

Testen met hybride voertuig

succes

18

ducten een beslissende factor wordt voor het winnen van klanten.

Groene logistieke oplossingen

De komende jaren zal de logistieke dienstverlening dan ook sterk evolueren. De logistieke markt zal niet langer gerund worden door het zo goedkoop mogelijk aanbieden van oplossingen. Logistieke leiders worden zij die hun dienstverlening transformeren tot een

n heeft De voorbije twintig maande ng met erki enw sam in DHL Deutsche Post o Tec Ateg z Ben s cede Mer vijf Daimler n ltate Hybrid-voertuigen getest. De resu den wer en zijn veelbelovend. De voertuig Vergelegetest in alledaagse operaties. en van tuig voer le ken met conventione fbespadsto bran een er hetzelfde type, is el in. ntie pote dus zit Hier ring van 5%. ben heb ler Daim en DHL Deutsche Post te en sam er verd om oten besl dan ook no­tech werken. De bedoeling is om de rijgedrag logie te optimaliseren en ook het Op die en. pass van de bestuurders aan te van ng pari fbes dsto manier moet een bran . den wor 10 tot 15% mogelijk

hefboom in de strijd tegen de klimaatveranderingen. “Je kunt afwachtend reageren op veranderingen, of je kunt proactief mee de toekomst vormgeven. Gezien zijn grote rol in de locale en de wereldwijde economie, staat de logistieke sector op de eerste rij voor een meer duurzame economie”, zegt Frank Appel, CEO van Deutsche Post DHL. “Ik ben ervan overtuigd dat de logistieke sector, met zijn expertise en zijn positie in de supply chain, een modelrol kan spelen voor veel andere sectoren die inspanningen doen om hun CO2-uitstoot te beperken. We kunnen een katalysator zijn voor een duurzame bedrijfsvoering.” Om het debat over duurzame logistieke oplossingen te ondersteunen, stelde Deutsche Post DHL recent een lijvige studie voor: ‘Delivering Tomorrow: Towards Sustainable Logistics’. Het rapport is gebaseerd op diepgaand onderzoek en werd ontwikkeld in samenwerking met belangrijke onderzoekscentra als

DHL news


het Massachusetts Institute of Technology (MIT), de Technical University of Berlin en het Potsdam Institute for Climate Impact Research.

7 trends voor de toekomst

De studie identificeert zeven trends voor de toekomst. Trends die tonen hoe het streven naar meer duurzaamheid de logistieke sector zal veranderen. 1. De logistieke sector maakt het verschil. De logistiek speelt een sleutelrol op de weg naar een duurzame economie. 2. Technologische verandering zal plaatsvinden door een samenspel van bedrijven, overheden en financiële instellingen. Een gedeelde visie en een langetermijnplanning zijn essentieel. 3. Samenwerking wordt hoe langer hoe belangrijker om de CO2-uitstoot te beperken. 4. Nieuwe technologieën zullen het businessmodel van logistieke bedrijven veranderen. Duurzame oplossingen zullen nieuwe opportuniteiten creëren. 5. Er komt een gestandaardiseerd CO2label dat klanten zal toelaten om

Eén miljard GoGreen leveringen

CNG-bestelwagens Express inmiddels al 15 L DH ft hee rg bu em nog eens 6 nieuwe bij. In België en Lux augustus 2011 komen er in en s) Ga al tur Na (Compressed diensten en producten te vergelijken. Die transparantie zal vertrouwen geven aan bedrijven die kiezen voor duurzame oplossingen. 6. Aan CO2-uitstoot zal een prijskaartje hangen. Hoe dwingender de strijd tegen de klimaatverandering wordt, hoe groter de roep om CO2-uitstoot ook in de prijs door te rekenen. 7. De CO2-uitstoot doorrekenen in de prijs zal door de bedrijven alleen aanvaard worden op basis van eerlijke concurrentie. Dat zal leiden tot een striktere regelgeving en strengere maatregelen.

Een sterk engagement

“Het rapport toont dat de reductie van de CO2-uitstoot een grote uitdaging vormt. Er is geen toverformule die alle problemen in één klap oplost”, beklemtoont Frank Appel. “Toch krijgt duurzaamheid, met de klemtoon op CO2-reductie, nu al een centrale plaats in ons beleid. Met het GoGreen-label was Deutsche Post DHL het eerste logistieke bedrijf dat koolstofneutraal transport aanbiedt en dat zich publiek verbindt om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De logistieke sector kan helpen om een duurzame wereld dichterbij te brengen.”

in 2010

Deutsche Post DHL sluit 2010 af met circa één miljard GoGreen leveringen van brieven, pakjes en expreszendingen. Dat is een derde meer dan het jaar ervoor. Hiermee is Deutsche Post DHL erin geslaagd om 50.000 ton CO2 te besparen. “Wij bieden onze klanten de kans om hun zendingen op een duurzame manier te doen en hun koolstofvoetafdruk te verminderen. De resultaten spreken voor zich: één miljard leveringen in één jaar tijd en de trend is nog altijd stijgend”, aldus Rainer Wend, hoofd Public Policy and Corporate Responsibility van Deutsche Post DHL.

April 2011

19


Ontdek het op de DHL-website, bron van heel veel informatie

Hebben wereldgebeurtenissen een invloed op uw zending? DHL zorgt er in de eerste plaats voor dat uw zendingen zorgvuldig en op tijd op hun bestemming aankomen, waar ook ter wereld. Maar DHL doet meer. DHL maakt er een erezaak van om u op elk ogenblik perfect op de hoogte te houden. Over uw zending uiteraard, over de DHL-oplossingen voor uw bedrijf, maar ook over de meest actuele ontwikkelingen die een invloed kunnen hebben op internationale expresdiensten. Dat dit geen overbodige luxe is, tonen de recente ontwikkelingen in Japan en het Nabije Oosten. De website van DHL is het centrale platform waar u alle nuttige informatie vindt. De site bevat alle informatie over de diensten van DHL en u vindt er ook tal van tips om uw zending vlot en snel op haar bestemming te krijgen.

Belangrijke nieuwsupdates

Op de website vindt u ook nuttige update informatie over wereldgebeurtenissen die een invloed kunnen hebben op uw zendingen. Denk aan de vul-

kaanuitbarsting die een tijdlang het luchtverkeer onmogelijk maakte, de hevige sneeuwval die Europa vorige winter wekenlang in de ban hield, een grote natuurramp zoals de aardbeving en de tsunami onlangs in Japan of politieke onrust zoals onder meer in het Nabije Oosten. Met deze gratis dienst wil DHL zijn klanten zo goed en zo snel mogelijk informeren over de meest actuele stand van zaken. De informatie wordt

zo vaak als nodig aangepast aan nieuwe ontwikkelingen. Op die manier blijft u optimaal op de hoogte van eventuele gevolgen voor uw zendingen.

Zendingen opvolgen

En ook uw klanten hebben alle baat met de meest recente en gedetailleerde informatie. Voor de meest recente informatie over uw zendingen kunt u terecht op onze tracking pagina’s. Daar vindt u onder meer een rechtstreekse link naar ProView, de handige tool die u uur na uur op de hoogte houdt van de status van uw zending. En natuurlijk kunt u ook altijd terecht bij onze klantendienst op 02-715 50 50 mocht u nog bij­komende informatie wensen.

Douaneondersteuning

Voor allerlei informatie en nuttige tips over douaneregels en hulp bij het opmaken van een correcte factuur surf naar www.dhl.be > Express > Verzending > Douaneondersteuning.

Belangrijke service updates

Wordt onze normale dienstverlening verstoord door één of andere gebeurtenis? Wij houden u op de hoogte via de rubriek ‘Belangrijke Informatie’ op onze homepage van onze website.

20

DHL news


Vlnr: Erik Hermans (Country Manager DHL Express Luxemburg), Claude Halsdorf (Voorzitter van de basketbalclub Ettelbrück), Steve Schanet (Country Manager DHL Global Forwarding Luxemburg).

DHL Luxemburg

DHL op Logistics Management Forum Luxemburg In februari nam DHL deel aan het Logistics Management Forum 2011 in Luxemburg. DHL Express deelde er een stand met DHL Global Forwarding. Twee dagen lang stelden commerciële medewerkers van beide eenheden hun diensten voor aan de bezoekers van deze B2B-beurs. Tijdens het salon zetten Erik Hermans, Country Manager DHL Express Luxemburg, en Steve Schanet, Country Manager DHL Global Forwarding Luxemburg, ook hun handtekening onder een nieuw partnerschap met de basketbalclub van Ettelbrück, vertegenwoordigd door voorzitter Claude Halsdorf. Bij die gelegenheid verklaarde Erik Hermans: “Met onze klanten zoeken wij altijd naar een vertrouwensrelatie op lange termijn. Hetzelfde geldt voor al onze partners. Het succes en het levensduur van de samenwerking, die nu al tien jaar duurt met deze club, is daar het mooiste voorbeeld van.”

DHL Express viert zijn 30ste verjaardag in Luxemburg 31 maart 2011 was een historische dag voor DHL Express Luxemburg. Dag op dag 30 jaar eerder startte DHL zijn Luxemburgse avontuur in een appartement in Limpertsberg. Vandaag zet een team van meer dan 130 medewerkers zich dagelijks in om u de beste expresdienst aan te bieden. Dat de pioniersgeest van weleer nog altijd sterk aanwezig is, bleek afgelopen winter toen alles in het werk gesteld werd voor een optimale dienstverlening in de slechtst mogelijke weersomstandigheden. Zoals commercieel directeur Claude Walté het verwoordde: “Dit feestjaar is geen eindresultaat, maar een nieuwe stap in onze ontwikkeling. We blijven onze inspanningen opvoeren. Enerzijds om onze klanten via de dagelijkse vluchtroutes vanuit Findel een optimale toegang te bieden tot het wereldwijde netwerk van DHL; anderzijds ook met innovatieve locale diensten via onze website www.mydhl.lu.”

April 2011

Years in Luxemburg

DHL Express Luxemburg partner van het Rode Kruis Luxemburg In het kader van zijn beleid Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft DHL zich bij het Rode Kruis geëngageerd om logistieke ondersteuning te bieden tijdens de week van het Rode Kruis. DHL staat in voor de distributie van het collectemateriaal in diverse centra van het land. Parallel hiermee wordt binnenkort een bloedinzameling georganiseerd in de DHL-vestiging. Bijna 30% van de DHL-medewerkers heeft zich hiervoor spontaan ingeschreven. Dat toont nog maar eens het grote engagement van de medewerkers van DHL Express.

Werken aan kwaliteit met de Kringen van Goede Praktijken Sinds een jaar neemt DHL Exp ress Luxemburg deel aan de ‘Kringe n van Goede Praktijken’, een initiatief van de Luxemburgse Beweging voor Kwaliteit. DHL ijvert sinds jaar en dag voor een voortdurende kwalitei tsverbetering, wat in 2007 al resultee rde in de Luxemburgse Prijs voor Kwa liteit. Deze organisatie vormt een kad er om ervaringen te delen en ideeën uit te wisselen met andere bedrijve n uit diverse industriële sectoren zoal s de bouw, de gezondheidszorg en de grootdistributie. Deze benchmarking laat toe om praktijken op hun effic iëntie te toetsen en eventueel in aangep aste vorm te introduceren in het eige n bedrijf. Uiteraard is dit ook een uits tekende gelegenheid om te peilen naar de tevredenheid bij de zakenpartne rs, maar ook naar nieuwe evoluties. Zo hebben Michel Lamballais en Floriane Maffei van DHL op de Lux emburgse Week van de Kwaliteit de kans gekregen om voor een publiek van professionelen te getuigen over de techniek van klantenpanels bij de verbetering van de dienstverlening en over de ‘First Choice’-filosofie waa rmee DP DHL ernaar streeft om zow el als leverancier en als werkgever de ‘eer ste keuze’ te zijn.

21


Op ontdekking

in eigen land

Als grootste toeristische stad van Wallonië bezit Luik – de “Vurige Stede” – talloze rijkdommen. De Maas doorkruist de stad van zuid naar noord en steile, beboste heuvels omringen de stad. De typische wijken verlenen Luik bijzonder veel charme voor wie van architectuur, cultuur en shoppen houdt. En uiteraard is ook DHL pertinent aanwezig, met de nieuwe terminal in het vlakbij gelegen Awans. Wie Luik zegt, denkt aan folklore en joviale, feestlustige bewoners, aan levendige wijken en talrijke restaurants, aan een intensief cultureel en artistiek leven en aan een fantastisch architecturaal erfgoed. Luik bruist van het leven, dag en nacht. Haar rijke historische verleden versmacht haar niet met zware tradities. Het historische erfgoed is met succes gerenoveerd en kan gerust de vergelijking aan met hypermoderne construc-

22

ties, zoals het nieuwe station LuikGuillemins van de beroemde architect Santiago Calatrava. Het hele jaar door zijn er tal van folkloristische activiteiten, vooral in de wijk rond de Bovenmaas. Het was een van de favoriete wijken van Georges Simenon, zelf een Luikenaar.

“Luik heeft alle troeven!” Hans Bollaers is een Limburger die sinds 1997 in Luik werkt. Hij is erg opgetogen over de werksfeer in Awans. “Verschillende culturen komen hier samen”, aldus Hans Bollaers. “Je hebt de Luikenaars, maar ook veel Walen uit de streek van Verviers en veel Vlamingen uit de streek van Limburg. Met al die verschillende mentaliteiten en culturen krijgt u verschillende standpunten en dat is vooral heel erg verrijkend. Tenslotte voelen we ons allemaal Belgen. We helpen elkaar graag, over alle gren-

zen heen. We vormen een sterk team. De stad Luik is trouwens zeer de

moeite waard! De jongste jaren is er veel geïnvesteerd. Het vernieuwde

TGV-station Luik-Guillemins is prachtig. Luik is een heel gezellige stad, laat

je eens aangenaam verrassen door er te winkelen. Ook economisch heeft

Luik alle troeven van een economi-

sche wereldstad. Er is het moderne TGV-station met een rechtstreek-

se verbinding naar Brussel, Parijs,

DHL news


Luik,

een stad met vele gezichten

“Bezoek zeker de oude stad en de trappen van Montagne de Bueren” Terminal Manager Day Definite Awans Léon Pirson is in de streek geboren en werkt in de terminal Awans. Hij is erg opgetogen over zijn stad

Luik. “Luik is een heel aangename stad”, vertelt Pirson. “De mensen zijn er

joviaal, vriendschappelijk en open. De stad heeft de bezoeker zoveel te bieden: architectuur, folklore, de oude stad, cultuur. Iedereen voelt zich hier welkom. De oude stad is erg mooi. Vooral de trappen van de Montagne de Bueren moet je zeker bezoeken als je in de buurt bent. Je kunt er een

oude route volgen die je langs prachtige uitzichten voert. In de straat ‘En

Hors Château’ kan je de trap nemen naar de citadel. Er zijn meer dan 400 trappen en het is prachtig om naar te kijken. Wie tot boven klimt, wordt beloond met een mooi zicht over het oude Luik.”

Léon Pirson, Terminal Manager Day Definite Awans

Amsterdam, Keulen en Frankfurt. Er is de E40 die Brussel en Eupen binnen handbereik brengt. De E42 leidt naar

Namen en Luxemburg en de E25 loopt van Maastricht tot in Palermo. Bovendien heeft Luik de grootste goederenluchthaven van ons land en de 3de

grootste Europese binnenhaven. Lo-

gistieke terreinen, haventerreinen, een containerterminal,… Luik heeft alles.” Hans Bollaers, Terminal Manager Time Definite Awans

April 2011

23


“We doen mailings van 30 stuks,maar ook van 500.000 stuks.” “In juni werk ik dertien jaar voor DHL. Ik ben begonnen als logistics support agent, late r werd ik account agent en sinds drie jaar mag ik me supervisor noemen. Het is een heel afwisselend e job, waarin ik veel zelf kan organiseren. Ik ben verantw oordelijk voor de goede opvolging van de mailings, maar ook voor het goed functioneren van ons negenk oppig team. We hebben een aantal vaste klan ten met grote mailings, zowel pakjes als brieven. We doen mailings van 30 stuks, maar ook van 500.000 stuk s. Voor de Health Care industrie verzorgen we bijv oorbeeld de verzendingen van bloedstalen. We hale n die bloedstalen af bij de dokters en brengen ze in droo gijs verpakt naar het laboratorium voor onderzoek. Dat moet uiteraard snel en accuraat gebeuren. Ons team is dan ook heel goed op elkaar ingespeeld. We werken al tien jaar samen en we kennen elkaar door en door. Dat is belangrijk als er een dringende opdracht is of als er ergens een crisissituatie onts taat. We weten dat we op elkaar kunnen rekenen en dat elk van ons het belang van de klant vooropstelt. Ik kan mijn werk flexibel orga niseren. Dat is een groot voordeel van werken bij DHL . Natuurlijk hou ik rekening met de noden van de klan ten. Meestal werk ik tussen 7 uur ’s morgens en 15 uur in de namiddag, maar als het nodig is kun je me hier ook al om 5.30 uur ’s ochtends in de weer zien. Om 5.30 uur vertrekken immers de ‘heavy routes’; dat zijn de vrachtwagens met paletten. Het materiaal hiervoor komt van Zaventem en hier sorteren we de goederen en maken we de vrachtwagens klaar om naar de klanten te rijden. De hele dag door houden we nauw contact met de chauffeurs. Als er problem en opduiken, zoeken we samen naar een goede en snelle oplossing. Een geslaagde dag is als ik ’s avon ds het gevoel heb dat we een goede service hebben kunnen leveren en dat de klanten tevreden zijn. Ik heb de gewoonte om goed te luisteren naar de klanten, zodat ik hun behoeften en hun wensen goed beg rijp. Ik probeer daar optimaal op in te spelen. En als dat lukt, ja, dan geeft dat een grote voldoening.” Voor meer info over onze Mailing Express services, bel onze klantendienst op 02-715 50 50.

Portret Dirk Janssens, Mailing Express

DHLNews 16 NL  

DHL wereldwijd logistieke partner van grootse evenementen Naar een duurzame logistiek Als het er vandaag nog moet zijn Opkomende economieën...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you