Page 1

Mojacar

Š kramon.be

TRAININGSSTAGES VOOR COMPETITIEPLOEGEN

vzw

Aanbevolen door en officieel trainingscenter van Officieel Testcenter Eddy Merckx cycles


Situering Mojacar & trainingsgebied

3

Hotel - Marina Playa 4*

4

Wielerploegen & profs op stage

10

Officieel K.B.W.B. trainingscentrum

12

Professioneel fietstransport

14

Trainingsritten

18

Leuke NIET fietsactiviteiten

26

Omgevingsbeelden

28

Fietsreizen Ă la carte

30

Š kramon.be

inhoud


Situering Mojacar & trainingsgebied

4

Kortweg Cycling Travel

Š kramon.be

trainingsstages Mojacar 2012 - 2013

Het Andalusische Mojacar ligt op ongeveer 2200 km van Brussel en op 85 km van Almeria. De gemiddelde winterse temperatuur bedraagt 17 graden en bovendien geniet Mojacar van een microklimaat. Het oude Moorse stadsgedeelte is gelegen op een heuveltop aan de voet van de Sierra Cabrera op 5 km van het Marina Playa hotel. Het achterland van Mojacar en de daarbij aansluitende streek van Tabernas zijn uiterst geschikt voor lange duurtrainingen, blok & interval trainingen alsook tijdrit oefeningen en bieden zowel mogelijkheden om vlak als heuvelachtig te rijden (tot 1000m hoogte) Meer landinwaarts kan er tot Âą 1850m hoogte geklommen worden, een rit van meer dan 200 km.

Exclusief ip partnersh met hotel aya Marina Pl

De gemiddelde winterse temperatuur bedraagt 17 graden

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

5


Hotel - Marina Playa 4* Behoort tot de groep Servigroup met nog verschillende hotels in Spanje.

TV Vlaanderen is beschikbaar in de Irish pub van het hotel & de hotelbar alsook in de aparte TV zaal

Tijdens de trainingsstages voor de ploegen alsook tijdens de wielerstages wordt er steeds geopteerd voor VOL pension incl. water en huiswijn bij lunch/diner.

Achteraan en langs een zijweg te bereiken is een afgesloten parking die uitsluitend gebruikt wordt door wielerploegen en samenkomsten van moto testdagen (BMW testdagen), africa raid, ...

Voor de lunch worden de openingsuren van de keuken aangepast aan de trainingsschema’s van de ploegen/wielerstages.

Vanop de parking is er een direkte aansluiting met de ondergrondse garages, waar de Kortweg service course gevestigd is. Kortweg Cycling Travel beschikt over 3 ruime, ingerichte en apart af te sluiten ruimtes.

Alle kamers hebben een ruime badkamer en de bedden zijn elk 135 cm breed. Alle nodige faciliteiten zijn aanwezig zoals Wifi, professionele fitness, meetingroom, TV zaal, sauna, jacuzzi en zijn gratis te gebruiken. Er is eveneens een aparte eetzaal in het restaurant met aangepaste sportvoeding op aanvraag.

Op de afgesloten buitenparking zijn er aparte water& electriciteitsaansluitingen voor wielerploegen. Tevens is er een gratis wasdienst voor wielerkledij.

6

Kortweg Cycling Travel

© kramon.be

De openingsuren van lunch worden aangepast aan de trainingsschema’s

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

7


Meetingroom – TV zaal – Irish Pub – Aparte restaurant ruimte – Fitness

Kortweg Cycling Travel service course – Afgesloten parking

© kramon.be

Het achterland van Mojacar is uiterst geschikt voor lange duurtrainingen

8

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

9


Massage - cooling down – bike wash – fietsmekanieker

10

Kortweg Cycling Travel

Powered by

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

11


Wielerploegen & profs op stage De Rabobank wielerploegen (World tour & continentale & vrouwenploeg) hebben sedert 5 jaar Mojacar en hotel Marina Playa als vaste uitvalsbasis voor hun trainingsstages. Ook de wielerploegen Lotto Belisol, Telenet Fidea, Saur Sojasun en CCC Polsat Polkowice waren al te gast in hotel Marina Playa voor hun jaarlijkse trainingsstages alsook enkele individuele profrenners. De beloften van Ovyta Eijsen Acrog, Soenens Construkt glas en de jeugdteams van Keukens Buysse en Cureghem Sportief trainden in 2012 in Mojacar, evenals de wielerschool KTA Brugge.

12

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

13


Officieel K.B.W.B. trainingscentrum De Koninklijke Belgische Wielerbond zoekt voor haar professionele wielerploegen regelmatig naar nieuwe, interessante en kwalitatieve trainingsoorden. Via Kortweg Cycling Travel, zullen de Nationale ploegen de komende jaren regelmatig trainen in Mojacar (Zuid Spanje – Almeria) en verblijven in hotel Servigroup Marina Playa 4*. Voorzitter Tom Van Damme: ‘enkele maanden geleden ben ik op verkenning gegaan en was ik aangenaam verrast door de mooie streek, de zeer

goede fietsroutes en de service van hotel Marina Playa. In samenspraak met de catering manager wordt veel aandacht besteed aan aangepaste voeding voor de renners. Daarbij komt dat Kortweg, dankzij haar exclusiviteitscontract met hotel Marina Playa, zorgde voor een permanente, volledig ingerichte staanplaats voor de fietsen met technische ruimte en wasserette. Kortom, alle comfort en alle logistieke voorzieningen zijn aanwezig’.

Ik was aangenaam verrast door de mooie streek, de zeer goede fietsroutes en de service van hotel Marina Playa. Voorzitter Tom Van Damme:, Koninklijke Belgische Wielerbond

14

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

15


Professioneel fietstransport Kortweg Cycling Travel zorgt steeds voor professioneel fietstransport van uw eigen koers- triathlon - en MTB fiets naar Mojacar vanuit 3 levering/ophaalpunten in Vlaanderen (Deinze, Londerzeel en Leuven). Voor ploegen/ groepen die meer dan 20 deelnemers hebben per wielerstage wordt een Ă la carte ophaling/levering gemaakt.

16

Kortweg Cycling Travel

Er kunnen tot 150 fietsen professioneel vervoerd worden !! Ook voor de Ă la carte fietsprojecten wordt steeds op dezelfde basis gewerkt. Een meerwaarde die door de fietsliefhebbers bijzonder wordt geapprecieerd.

Kortweg Cycling Travel zorgt steeds voor professioneel fietstransport

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

17


Š TDW sport

Officieel TESTCENTER Eddy Merckx cycles Verschillende testfietsen beschikbaar vanaf oktober 2012

18

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

19


KijKen m KijKen mag.aanKom aanKomen en testen Try & Buy

testen ooK.

Officieel Eddy Merckx Test Center Hotel Marina Playa - Mojacar

Vanaf oktober kan je gratis de nieuwste carbon fietsen va Vanaf oktober kan je gratis de nieuwste carbon fietsen van Eddy Merckx Cycles testen in Mojacar! De EMX-1, EMX-3, EMX-5 én EMX-7 uit de 2012 collectie zullen in EMX-3, EMX-5 én EMX-7 uit de 2012 collectie zullen in verschillende maten ter beschikking staan tijdens Kortweg je volgende cycling travel wielerstage. Zo kan je aan d Vanaf oktober kan je gratis de nieuwste carbon fietsen van Eddy Merckx Cycles testen volgende Kortweg cycling travel wielerstage. Zo kan je aan den lijve ondervinden hoe ‘power under control’ aanvoelt en zal je merken dat Eddy Merckx fietsen het perfecte evenw in Mojacar! De EMX-1, EMX-3, EMX-5 én EMX-7 uit de 2012 collectie zullen in verschillende en zal je merken dat Eddy Merckx fietsen het perfecte evenwicht bewaren tussen kracht en veiligheid. maten ter beschikking staan tijdens je volgende Kortweg cycling travel wielerstage. Zo Meer info over onze collectie: www.eddymerckx.com Meer info over onze collectie: www.eddymerckx.com kan je aan den lijve ondervinden hoe ‘power under control’ aanvoelt en zal je merken dat Eddy Merckx fietsen het perfecte evenwicht bewaren tussen kracht en veiligheid.

Proud sponsor of the

Proud of the and Pro Cycling Teams Meer infosponsor over onze collectie: www.eddymerckx.com

and

Pro Cycling Teams

pantone 877 (zilver)

pantone 877 (zilver)

20

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

21


Luchthavens in de buurt & huurwagens

Volgwagen Huurwagen

• De luchthaven van Almeria ligt op 85km van Mojacar is bereikbaar vanuit Zaventem met Jetairfly (1 x per week tijdens de wintermaanden – vluchtdag zaterdag - duurdere tarieven)

Via Hotel Marina Playa kan ter plaatse een volgwagen gehuurd worden aan scherpe prijzen. De huurwagen wordt dan ter plaatse geleverd, betaling bij is aflevering aan het hotel. Een andere mogelijkheid is om een volgwagen te huren bij aankomst op de luchthaven (vooraf reserveren via internet is goedkoper, dan ter plaatse)

• Vanuit Charleroi kan men vliegen met Jetairfly naar San Javier/Murcia (135 km van Mojacar – 2 x week op zaterdag en dinsdag)

Lijst verhuurbedrijven en richtprijzen te verkrijgen via info@kortweg.be

• Vanuit Charleroi kan men eveneens vliegen met Ryanair naar Alicante (200 km van Mojacar – vluchten op maandag – woensdag – vrijdag – zaterdag & zondag) • Vanuit Weeze in Duitsland kan men met Ryanair vliegen naar Alicante

© kramon.be

• Netto-prijzen voor de luchthaventransfers (prijzen afhankelijk van het aantal personen per transport)

22

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

23


Trainingsritten Kortweg cycling travel heeft een groot bestand aan trainingsritten voor elk niveau. Bij boeking ontvangen de wielerploegen een roadbook met een aantal voorgestelde ritten. Tijdens de wielerstages is er voor de 1ste rit een rittenpresentatie en iedere avond wordt de rit van de volgende dag in detail uitgelegd. A la carte kunnen uiteraard meer ritten worden uitgewerkt. Deze ritten zijn beschikbaar zowel in GPS bestand als op kaartniveau. Desgewenst kan een Garmin Edge 800 met de gewenste ritten ter beschikking gesteld worden (groepen < 8 deelnemers) 3 voorbeeld ritten uit ons gamma (datagegevens mei 2012 - Jan Almeye)

Rit: 150 km — 2.191 hm — hoogste punt ± 1051m

24

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

25


Rit: 100 km — 985 hm — hoogste punt ± 273m

26

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

27


Rit: 120 km — 1.660 hm — hoogste punt ± 605m

28

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

29


Het Kader Fietsen is een beleving. En het compleet, sympathiek en comfortabel maken van die beleving is een zaak van mensen. Daarom hecht Kortweg Cycling Travel veel belang aan een goed vast team van begeleiders. Hun kennis van het wielrennen, hun permanente aanwezigheid, hun constante zorg voor elke individu binnen de groep, maken het verschil. Kortweg Cycling Travel levert topservice op vlak van logistiek en investeert in mensen. Opdat 'Cycling with a smile' geen loze belofte zou zijn!

30

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

31


Š kramon.be

Leuke NIET fietsactiviteiten Naast de uitstekende trainingsmogelijkheden in en rond Mojacar en de ontspanningsmogelijkheden in hotel Marina Playa zijn er in het hotel of in de nabije omgeving een paar leuke teambuilding activiteiten mogelijk. 1. Paddle: deze populaire Spaanse balsport is een kruising tussen tennis & squash. Op de terreinen van hotel Marina Playa zijn er recentelijk 4 nieuwe paddle courts aangelegd. Reservaties ter plaatse in het hotel 2. Karting: voor de auto & snelheidsliefhebbers is er op 5 km van het hotel Karting Garrucha. Info, prijzen & reservaties zijn ter plaatse in het hotel 3. Paintball: de teambuilding activiteit bij uitstek ! Info, prijzen & reservaties via het hotel

Š kramon.be

32

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

33


Omgevingsbeelden

Mojacar geniet van een microklimaat.

34

Kortweg Cycling Travel

Landinwaarts kan er tot Âą 1850m hoogte geklommen worden, een rit van meer dan 200 km.

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

35


Fietsreizen à la carte Naast het organiseren van complete wieler-en MTB stages, kan Kortweg Cycling Travel ook maatwerk voor u leveren.  Alle kennis en logistiek is immers aanwezig. Onderstaande situaties geven een idee waarvoor u beroep kan doen op Kortweg Cycling Travel. Maar ook andere verzoeken vernemen we graag! • Een fietsreis organiseren met vrienden in Spanje, Frankrijk of Italië, maar het juiste hotel nog niet gevonden? • Een bedrijfsuitstap of incentive organiseren in België of het buitenland in combinatie met fietsen? • Met de wielerclub een meerdaagse rondreis willen doen met overnachting in verschillende hotels? • U bent op zoek naar PROFESSIONEEL FIETSTRANSPORT? • Een combinatie reis willen maken van fietsplezier, cultuur en lekker eten? • Moeilijkheden bij het organiseren van fietstransport naar uw bestemming? • U vindt de gepaste fietsroutes niet van de streek en wil deze laten plannen? • U wil top GPS rijden maar u heeft geen GPS en/of het gebruik gaat niet vlot? • U bent op zoek naar een fietsbegeleider voor de groep(en) en een ervaren coördinator/ volgwagen begeleider ter plaatse?

36

Kortweg Cycling Travel

• U kan een mecanicien en masseur gebruiken tijdens de meerdaagse fietsreis? • Een specifiek trainingsschema nodig voor uw volgend fietsdoel? • U wenst een jongerenfietskamp te organiseren in de Ardennen of Vlaamse Ardennen, met of zonder begeleiding? • Een doorgedreven wielerstage voor competitierenners en clubs in een professionele omgeving • U wil een VIP weekend organiseren voor uw klanten tijdens een wielerevent met vliegtuigcharter, transport ter plaatse, hotel, toeristisch programma, ...? • U zoekt nog snel een hotel voor 200 klanten om de Mont Ventoux te beklimmen of een 4* hotel in de buurt? • U wenst een fietstocht te organiseren met begeleiding in België met begeleiding en volgwagen? • U wil met uw klanten naar de Olympische Spelen of een WK en wenst een uitgewerkt VIP programma? Op deze en op nog veel andere vragen kan Kortweg Cycling Travel voor u een gepaste oplossing bieden.

Vanuit onze ruime ervaring met professionele wielerteams zoals Omega PharmaLotto, Telenet Fidea, Specialized Factory Racing, Trek MTB International en met diverse organisaties zoals Sporta, To Walk Again en onze eigen buitenlandse wielerstages ism Wielerbond Vlaanderen, ... kunt u zeker zijn van de juiste service en gerichte aanpak!

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

37


vzw

FIETES ME

Omdat fietsen jouw ding is meer d an 10 MTB-to 00 fiets- en chten!

Onze verzekering, initiaties op de piste, fietsstages aan voordelig tarief, ons magazine voor de recreant,...

Ga sporten g an en ontv o 25 eur * per jaar

Zaterdag 12 mei Trofee De Muur Ophasselt, Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen) 25-40-75-105-135 km (cyclo), 25 km (kids), 25-50-65 (vtt) Zaterdag 9 juni Dwars door de Druiven& Witloofstreek Vossem (Vlaams-Brabant) 35 – 80 – 135 km Zaterdag 21 juli Rik Van Steenbergen Classic Aartselaar (Antwerpen) 50 – 85 – 100 – 155 km

Ontdek alle voordelen en sluit je online aan : www.wielerbondvlaanderen.be!

Zaterdag 4 augustus Marc Wauters Classic Heusden-Zolder (Limburg) 50 – 90 – 150 km

28 EUR als individueel lid

Zaterdag 8 september Boterronde Jean-Marie Pfaff Classic Diksmuide (West-Vlaanderen) 60 – 110 km

33 EUR als gezin GRATIS?

Zaterdag 29 en zondag 30 september Oost-Vlaams Fiets & MTB Weekend Ertvelde (Oost-Vlaanderen) 40 – 50 – 75 – 105 km (cyclo), 25 km (Kids cyclo za), 18 km (Kids VTT, zo), 25-35-45 km VTT

Lidmaatschap gratis? Een aantal ziekenfondsen betalen het lidmaatschap bij Wielerbond Vlaanderen geheel of gedeeltelijk terug. Info bij uw ziekenfonds of Wielerbond Vlaanderen: info@wielerbondvlaanderen.be

Drie keer deelnemen = gratis LM-wielertrui of koersbroek Wie deelneemt aan drie van de zes LM-Classics en zijn afgestempelde controlekaart op tijd terugstuurt, ontvangt een gratis LM-wielertrui of LM-koersbroek naar keuze. Plus extra-prijzen verloot onder alle laureaten.

v.u. R. De Waele, Livornostraat 25, 1050 Brussel

www.lm-classics.com

SPORT DRINKS AND SUPPLEMENTS

... FOR WINNERS ONLY!

Of bestel nu al. Alleen te koop op www.lm-classics.com * Neem contact op met uw ziekenfonds voor de voorwaarden. * De Neem contact opkan metvan uw regio ziekenfonds voorverschillen. de voorwaarden. tussenkomst tot regio De tussenkomst kan van regio tot regio verschillen.

www.sportscontrol.com www.dejonckere.be

Foto: © Tim De Waele - www.tdwsport.com

38

Kortweg Cycling Travel

www.kortweg.be

Kortweg Cycling Travel

39


Boekingen & info

www.kortweg.be info@kortweg.be www.wielerbondvlaanderen.be Kortweg Cycling Travel Powered by Mare Tours nv â&#x20AC;&#x201C; Lic A1883

Kouterlosstraat 35 9800 Deinze T 0032 497 480 657 info@kortweg.be www.kortweg.be

Aanbevolen door en officieel trainingscenter van

Officieel Testcenter Eddy Merckx cycles

vzw

Kortweg magazine teams  
Kortweg magazine teams  

Kortweg magazine teams