Page 1

SUOMEN PARHAAT VAAHTOBILEET LAUANTAINA 3.9.

Edullisesti syyskuuhun

12 90 16 69 13 90 39

Hinnat voimassa COLUMBUKSEN S-marketin Palvelutorilla to–la 1.–3.9.

90

/ kg

Perhekokki Kaalikääryle

ILTA! R O T U L E V L PA

• Kolumbialainen

/ kg

Ananaskirsikka 100 g (8,90/kg)

Fresh Servant Leipäjuustosalaatti

• Espanja/Italia

Nektariinirasia 1 kg

/ kg

0

• Costa Rica/Panama

Hätälä Frittimuikku

89

Chiquita banaani

/kg tai kpl

/ kg

/kg/rasia

Tamminen Rotukarjan ulkofilee

4

95

Hinta voimassa to–su 1.–4.9.

/kg

Hätälä Norjalainen lohifilee pakattu n. 0,8-1,4 kg/kpl 2/talous

2

1

39

Fazer Ruispuikulat 500 g (2,78/kg)

Hinnat voimassa COLUMBUKSEN S-marketissa 30.9. asti ellei toisin mainita.

5

2

99

95

Hinta voimassa to–su 1.–4.9.

79

Snellman Tosi murea palvikinkku 200 g (13,95/kg)

Hinta voimassa to–su 1.–4.9.

/kg

Rainbow Porsaan sisäfilee kermamarinoitu alkuperämaa Tanska 3/talous

4

Atria Naudan jauheliha 17 % 400 g (7,48/kg)

Suomalainen

89 Valio Polar juustot 600-700 g (8,15-6,99/kg) 2/talous

4

29

1

Suomalainen

Tamminen Naudan paistisuikale 400 g (10,72/kg)

39

0

99

Fazer Marjapiirakat 2 kpl/pkt 140 g (7,07/kg) 4/talous

Palvelemme ma–pe 7–21, la 7–18, su 12–18.

Valio Marjakeitot 1 kg 3/talous

1

29

Rainbow Cola, Cola Light, Orange, Orange Light 1,5 l (0,59/l) (sis. pantin 0,40)

smarkethokelanto.fi

S-market Columbus, Vuotie 45, 00980 Hki, p. 010 76 61100 BONUS JOPA 5 %

MAKSA S-ETUKORTILLA, SAAT MAKSUTAPAETUA 0,5 %

HOK-ELANTO.FI


Sampo Pankki Oyj, www.sampopankki.fi

Sampo Pankki Vuosaaren konttori Tervetuloa konttoriimme Kauppakeskus Columbukseen. Olemme avoinna ma–to klo 10–18, pe klo 10–16.30, ajanvarauksella ma–to klo 18–20. Vuosaaren konttori Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, Toritaso 2. krs Puh. 010 546 0160 (Puhelun hinta 8,28 snt/ puhelu + 12 snt/min.)

Vuosaari on hyvä paikka myös yrityksille Vuosaari on hyvä asuinpaikka; senhän me vuosaarelaiset jo entuudestaan tiedämme. Viime viikolla järjestetyssä yritystilaisuudessa todistettiin, että tämä on mainio sijantipaikka myös erikokoisille ja näköisille yrityksille. Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kehui Vuosaaren sataman logisista sijaintia. – Vuosaari on risteyskohta ja kasvava potentiaali. Uskon, että 10 vuoden kuluttua tulee päivä, jolloin metro kulkee satamaan asti, visioi Penttilä, joka ei uskaltanut luvata kaupungin virastoja Vuosaareen, niistä kun muutenkin yritetään päästä eroon. Sen sijaan hän toivoi opetus- ja koulutuspaikkojen tulevaisuudessa lisääntyvän myös näillä nurkilla. Seppo Tirkkonen kehui yhdessä uuden vuosaarelaisen, F1-maailmanmestari Sami Seliön kanssa Vuosaaren etuja. – Missä muualla kaikki palvelut löytyvät n. 500 metrin säteeltä metroasemasta, kysyi Tirkkonen. – Rakentaminen, työpaikkojenkaan, ei saa kuitenkaan tapahtua ulkoilu- ja luontoalueiden kustannuksella, sillä ne ovat juuri Vuosaaren valtit, täydensi asukastoimikunnan pj. Työpaikkaomavaraisuuden kasvattamista Vuosaaressa Tirkkonen piti tärkeänä asiana. Sami Seliö rakentaa hirsilinnaansa Ramsinniemeen. – Täällä on kaikki valmiina, len-

tokentällekin on lyhyt matka. Erityisen ihastunut olen Vuosaaren ulkoilumahdollisuuksiin, perusteli Seliö siihen, miksi uusi koti rakentuu juuri tänne. Itä-Helsingin aliarvostusta hän ei ymmärtänyt. Projektipäällikkö Ilkka Laine kaupunkisuunnitteluvirastosta totesi, että paineet asuntotuotantoon ovat kovat. – Toimisto- ja työpaikkarakentamiselle on varattu alueita, mutta tulijoita ei tunnu vielä löytyvän. Kuinka kauan asukkaat sietävät tyhjiä tontteja kotiensa vieressä, pohti Laine, joka samalla kehui yhä paremmaksi kehittyvää kaupunginosaamme. Lemminkäinen Talo Oy:n projektipäällikkö Kalle Uotinen totesi myös, että toimitilarakentajia kyllä löytyy, mutta niihin tulevia toimijoita ei vielä tunnu löytyvän. Uotinen kertoi, että Pauligin entinen paahtimotontti rakentuu valmiiksi noin 10 vuoden kuluessa. Yleisöpuheenvuoroissa tänne Valvova rakennusmestari Timo Harjakainen (Aku Hirviniemi) kaivattiin juuri oppilaitoksia ja kaataa kohta vettä apulaiskaupunginjohtaja Penttilän niskaan. koulutuspaikkoja, samoin kau- -Vai kaatoiko sittenkään? pungin virastoja (joita ei siis ole tulossa). Hotelliakin kaivattiin Riitta Helaniemen sanoin: Täällä Jazz Orchestra solistinaan Sami (niitäkin täältä löytyy), samoin on yrityksen hyvä olla! Pitkämö, ja juonnosta vastasi metroa satamaan. Satamaan voiEiköhän tuo sanoma pikku hil- uutisankkuri Keijo Leppänen. taisiin kasata koko merisektorin jaa tällaisten seminaarien ja yri- Tilaisuuden järjesti Vuosaaren toimintakeskus, ehdotettiin erääs- tystilaisuuksienkin myötä leviä yhteismarkkinointihanke, jonka sä puheenvuorossa. muuallekin ja imu itään kasva. taustalla ovat Helsingin kaupunPanelistien ja yleisön kommenTilauuden viihdepuolesta vasta- ki, Edupoli, Kauppakeskus Cotit Vuosaaresta ja Itä-Helsingistä sivat rakennusmestari Timo Har- lumbus, Lemminkäinen ja Paulig asuin- ja työpaikka-alueena olivat jakainen (alias Aku Hirviniemi) Oy. pelkästään positiivisia. Pauligin kaksimielisine tarinoineen, UMO Eero Honkanen

Yritystilaisuuden panelistit vasemmalta: Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, Edupolin rehtori Markku Kantonen, kaupunkisuunnitteluviraston projektipäällikkö Ilkka Laine, Paulig Groupin rahoitusjohtaja Riitta Helaniemi, kirkkoherra, emeritus Seppo Tirkkonen, F1-veneiden maailmanmestari Sami Seliö, Lemminkäinen Talo Oy:n projektipäällikkö Kalle Uotinen ja tilaisuuden juontanut uutisankkuri Keijo Leppänen.


Kaupunki sijoitti kaikki sata päiväkotilasta sijaispäiväkoteihin - vanhemmat toivovat uusia tiloja

Päiväkoti Kolibri toimi Ulappasaarentiellä entisissä Valintatalon tiloissa. Helsingin kaupunki sijoitti noin sata päiväkotilasta suljetuista päiväkoti Kolibrista ja PikkuKolibrista toisiin päiväkoteihin. Sijoituspaikat löytyivät päiväkoti Vesikirpusta, Kajuutasta ja Merirastista Vuosaaressa, sekä päiväkoti Landbosta ja Östersundomista Sipoon puolella. Kahden päiväkodin poikkeukselliseen sulkemiseen oli syynä Kolibrin ja Pikku-Kolibrin taustayhtiön omistajaan kohdistuneet vakavat seksuaalirikosepäilyt. Sosiaalivirasto järjesti torstai-iltana lasten vanhemmille tiedotustilaisuuden, jossa annettiin lisätietoja tilanteesta ja lasten hoitojärjestelyistä. Rikosepäilyt eivät liityneet varsinaiseen päiväkotitoimintaan tai päiväkodin henkilökuntaan. Koska epäilty rikos oli lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö, sosiaalivirasto ryhtyi nopeisiin toi-

Ostarin kioski ryöstettiin Viime viikon tiistaina klo 15.55 ryöstettiin Vuosaaren pohjoisen ostoskeskuksen R-kioski Mustalahdentiellä. Kioskiin oli tullut maastokuvioiseen huppariin sonnustautunut mies, jolla oli huppu ja aurinkolasit päässä. Mies ryösti aseella myyjää uhaten kassasta pienen summan rahaa. Hän poistui puistopolulle päin. Poliisi löysi ryöstäjän vaatteet Isonvillasaarentie 12 rappukäytävästä. Ryöstön aikana kioskissa oli myös asiakkaita, mutta kukaan ei loukkaantunut teon aikana. Ryöstäjä oli n. 25-30-vuotias, n. 180 cm pitkä ja hoikkavartaloinen. Maastokuvioisen hupparin lisäksi tekijällä oli jalassaan tummat housut ja vaaleat lenkkarit. Poliisi pyytää vihjeitä tekijästä p. 071-877 5353. Tekoa tutkitaan törkeänä ryöstönä.

menpiteisiin vaihtoehtoisen hoitoratkaisun järjestämiseksi lapsille. Sosiaalivirasto on ostanut päivähoitopalveluja päiväkoteja ylläpitävältä Kolibri SIR Oy:ltä vuonna 2006 järjestetyn kilpailutuksen perusteella. Päiväkodeissa on yhteensä noin 100 lasta. Kaupunki on yrittänyt vuokrata nykyisiä tiloja toiminnan jatkamiseksi, mutta neuvottelut eivät ole ainakaan vielä johtaneet tulokseen. Nyt tehty järjestely on voimassa toistaiseksi. Samaa toivovat myös tyrmistynneet lasten vanhemmat, joiden on ollut vaikea ymmärtää, miksi sadat lapset ja vanhemmat joutuvat kärsimään kohtuuttomasti yhden ihmisen rikoksen takia. Vanhemmat toivovat, että Vuosaaresta löytyisi päiväkotitoimintaan sopiva tila, jotta kaikki lapset saataisiin turvallisesti saman katon alle.

Pikku-Kolibrin tilat löytyivät Kallahden Ullaksenpuiston reunalta, Havukujan päästä.

VKP:lla suurharjoitus

Kaikki Helsingin vapaapalokuntien nuorisoyksiköt osallistuivat suurharjoitukseen viikonvaiheessa Vuosaaressa. Nuorten VPK:laisten koulutustapahtuman tukikohta oli Kallahden koululla, josta yksiköt lähtivät kuvitteellisiin hälytystehtäviin.

Taiteiden yö löytämässä muotonsa Vuosaaressa

Taiteiden yön eri tapahtumat Vuosaaressa täydensivät hyvin toisiaan. Alkuillasta ohjelmaa oli Vuotalolla ja se oli suunnattu etupäässä lapsille. Iltapäivän ja illan ohjelma puolestaan kokosi torin täydeltä väkeä Aurinkolahden aukiolle, joka täyttyi ääriään myöten kohti illan huipentanutta ilotulitusta. Ohjelmaa oli kaiken ikäisille. Kuvassa harjoitellaan intialaista tanssia. Loppuillasta menoa löytyi taiteilijatalon väen toimesta Villa Lill Kallvikista. Tapahtumat tukivat hyvin toisiaan ja niissä kaikissa oli helppo piipahtaa. Lisää Vuosaaren taiteiden yöstä sivulla 6.


4

Vuosaari

Valokuva, musiikki ja runous kohtaavat Vuotalossa Vuotalon galleriassa avautuu 6.9. näyttely, jossa taidevalokuva, musiikki ja runous kohtaavat. Self-portraits, silent voices -näyttelyssä kolmen taiteilijan äänet ja äidinkielet ovat läsnä äänitettynä materiaalina. Runot kuullaan suomeksi ja erikielisinä käännöksinä (italiaksi, hepreaksi, ranskaksi ja englanniksi). Tekijöitä yhdistää kiinnostus eri taiteenlajien väliseen vuorovaikutukseen ja työskentelyyn tilan kanssa; uudella tavalla hahmotettu tila, jossa voi mietiskellä kuvien äärellä, kuunnella hiljaisuutta ja taukoja, jossa musiikki ja ihmisten äänet resonoivat. Näyttelyn avajaisissa tiistaina 6.9. klo 17-19 Saila Susiluoto lukee omia runojaan suomeksi. Syyskuussa Silvia Reichenbach ja Paola Livorsi pitävät taidetyöpajoja nuorille koululaisille. Tiistaina 13.9. klo 18 taiteilijatapaamisessa Reichenbach ja Livorsi kertovat lisää yhteistyöstään sekä musiikin ja kuvan suhteesta. Italialaisella taiteilijalla ja taidevalokuvaajalla Silvia Reichenbachilla on kokemusta multimediateoksista ja poikkitaiteellisista projekteista. Hänen uusimmat teoksensa sisältävät myös runoa, videota, musiikkia ja tanssia. Reichenbachilla on ollut useita kansainvälisiä yksityisja ryhmänäyttelyitä. Hänellä on säännöllisesti näyttelyitä Ranskassa. Helsingin näyttelyyn tehdyt omakuvat ovat paikkasidonnaisia (site-specific). Italialainen säveltäjä ja äänitaiteilija Paola Livorsi on asunut ja toiminut Suomessa vuodesta 2001 ja on Suomen Säveltäjäin yh-

Reichenbach-valokuva. distyksen jäsen. Hän on tehnyt yhteistyötä taiteilijoiden kanssa aikaisemminkin pohjoismaisten tekstiilitaiteilijoiden näyttelyyn ”1 : ¥” Forum Box -galleriassa Helsingissä 2006 (Norjassa ja Islannissa 2007). Vuotalon näyttelyssä hän keskittyy interaktiivisuuteen; tiettyihin valokuviin kuuluu oma äänimaisema, joka alkaa soida vain silloin, kun sitä lähestytään. Livorsi tapasi Reichenbachin Torinossa parikymmentä vuotta sitten. Vuosien varrella he huomasivat, että he ovat kiinnostuneita samoista asioista ja heillä on samanlainen tapa suhtautua taiteen tekemiseen. Saila Susiluoto on kirjoittanut ja esittänyt runosäestyksen Nuoren Voiman Liiton ja Elokuva-arkiston yhteistyöprojektiin Leikkauksia (Maya Derenin mykkäelokuva At Land) vuonna 2005. Susiluoto on osallistunut useisiin poikkitaiteellisiin projekteihin (mm. runoa, musiikkia, ääntä ja esittämistä tutkiva kokeellinen yhtye Pekka ja Susiluoto). Viimeiset 25 vuotta Reichenbach on keskittynyt omakuvaan ja identiteetin etsimiseen

ja kyseenalaistamiseen. Teoksissaan hän tutkii naiskehon ja luonnollisen ja keinotekoisen ympäristön suhdetta. Livorsin musiikissa suhde kehoon ja ihmisen ääneen on tärkeä niin elektroniteoksissa kuin instrumentaaliteoksissakin. Esimerkiksi Livorsin uusin työ Onde (kantaesitys Torinossa lokakuussa 2010) on jousikvartetolle sävelletty teos, jossa osa materiaalista on miehen ääntä. Susiluoto kirjoittaa usein tytön ja naisen identiteetistä ja etsimisestä. Italian kulttuuri-instituutti, GENELEC, Sibelius-Akatemian studio CM&T (Center for Music & Technology), Aalto Yliopiston Taideteollisen korkeakoulun studio Media Lab, Helsingin kaupunki ja Les Herbiers -kaupunki (Ranska) ovat mukana projektissa. Self-portraits, silent voices, Vuotalon galleria 6.-22.9.2011. Silvia Reichenbach, valokuvat, Paola Livorsi, äänimaisema, Saila Susiluoto, runot Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki Lipunmyynti: p. (09) 310 12000, vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu

Metron huoltoraide valmis noin kuukauden kuluttua

Vuosaaressa rakenteilla oleva metron uusi huoltoraide on valmistumassa. Työt valmistuvat lokakuun alkuun mennessä. HKL rakentaa metroaseman ja Vuosaaren sataman välille 1,4 kilometrin mittaisen raiteen, joka yhdistää metroradan satamaraiteistoon. Huoltoraide ja satamaraiteisto yhdessä muodostavat huoltoraideyhteyden metrosta päärataan. Huoltoraideyhteys on tarpeellinen muun muassa raskaiden rataja asemamateriaalien sekä isojen radan rakennus- ja kunnossapitokoneiden kuljettamiseen. Myöhemmin rataa tullaan käyttämään

myös Länsimetron rakentamiseen liittyviin tarvike-, laite- ja työkonekuljetuksiin. Nykyinen huoltoraide kulkee Oulunkylästä Viikin kautta metrovarikolle Roihupeltoon. 1930-luvulla rakennettu raide on Viikin rataosuudella peruskorjauksen tarpeessa. Vuosaaren satama-alueen ratayhteydet mahdollistivat peruskorjauksen sijasta kokonaan uuden, huomattavasti lyhyemmän huoltoraiteen rakentamisen Vuosaareen. Vuosaaren huoltoraidetta ei oteta matkustajakäyttöön. Radan rakennustyöt eivät vaikuta metroliikenteeseen.

Huoltoraide kulkee Vuosaaren metroasemalta satamaan asti. Matkustajaliikennettä näillä raiteilla ei ole, eikä tule olemaankaan, mikäli metroa joskus jatketaan Columbuksesta satamaan. Väylä on kuitenkin siihen tarvittaessa valmiina.

Kesätunnelmissa Columbuksen kulmilla Pienet sadekuurot välissä eivät juuri hidastaneet meininkiä.

Koriskentällä testataan kuka donkkaa tykimmin

Savannah Goodwinilla ja Wilhelmiina Manusella on jo hyvä ote koriksen tekniikoihin. Korista, jalkapalloa, itsepuolustusläjinäytöksiä, lettujen paistoa, grillausta, Element of hiphop –jengin räppiä… Donkkaa Columbukseen tapahtuma 24.8. Vuosaaren Kauppakeskus Columbuksessa ja Mosaiikkitorilla tarjosi kaikkia näitä. Nuoret sukkuloivat eri toimintapisteiden välillä pääasiassa lämpimän aurinkoisessa säässä.

Tapahtuman korispelissä pienet ja isot pelaavat kätevästi kaikki sekaisin. Pelin tunnelma on rento, ja välillä pienemmät pelaajat saavat hiukan tasoitusta ja kannustusta. Mutta kuka donkkaa tykimmin? Wilhelmiina Manusella, 13, ja Savannah Goodwinilla, 12, alkaa olla jo hyvä ote koriksen tekniikoihin. Kaverukset pelaavat aktiivisesti korista Helsingin NMKY:ssä, ja tytöt ovat tulleet pelaamaan myös tänään. Tyttöjen mielestä tapahtuma on ”Ihan jees”. Wilhelmiina ja Savannah eivät kaipaa Vuosaareen juuri muuta kuin lisää nuorten tapahtumia. Reilun kaupan jalkapalloareena Mosaiikkitorilla kuhisee pelaajia. Pallo lentää välillä ulos areenalta, kun pelin tahti tarpeeksi kiihtyy. Korispelin tauoilla Elements of hiphopin tyypit heittävät oman settinsä räppiä rennosti asfaltilla istuskelevalle yleisölle. Kauppakeskuksen sisätiloissa sen sijaan voi katsella Tatu Lakan, 14, ja Kalle Vikmanin, 12, voiman ja taidon näytteitä. Helsingin itsepuolustuskoulun Hipkon taek-

wondonäytökset keräävät katsojia ihailemaan taidokkaita hyppyjä ja hallittuja liikesarjoja. Pojat ovat harrastaneet taekwondoa jo pienestä pitäen. Molemmat tunsivat heti ensimmäisestä taekwondotunnista alkaen, että nyt on löytynyt oma juttu. Tatun kiinnostus taistelulajeihin heräsi kungfu- ja karateleffoista, ja kavereiden kanssa hän päätyi loppujen lopuksi Hipkon taekwondotunneille. – Ehkä se monipuolisuus, että saa vetää omaa juttuu, eikä tarvii mennä jengin mukana, Kalle Vikman kuvailee taekwondon parhaita puolia. – Potkut, vastaa Tatu Lakka nauraen samaan kysymykseen. Kallella on tavoitteet korkealla, hänellä on tähtäimessa musta vyö ja paikka maajoukkueessa, sekä jonain päivänä liikesarjan maailmanmestaruus ja työ taekwondon opettajana. Kalle on myös menossa ensi viikolla ensimmäisiin kisoihin. Tatu sen sijaan ottaa rennosti, ja sanoo keskittyvänsä harrastamiseen. Hipkon opettajat Ville Eskelinen ja Nina Vikman korostavat toisen ihmisen kunnioituksen ja hyvän fiiliksen merkitystä treenauksessa. On myös täysin oppilaan oma valinta haluaako kilpailla lajissa. Jokaiselle oppilaalle määritellään

aina oma, saavutettavissa oleva tavoite. – Tavoite on tarjota hyvää fiilistä ja hyvää kuntoa, Ville Eskelinen kuvailee. – Ei tarkoita, että olis löysää, silti saa vetää täysillä, mutta hyvä fiilis on aina taustalla, Nina Vikman vielä täydentää.

Tapahtuman jatkoilla on grilli kuumana Myöhemmin illasta alkavat tapahtuman jatkot Kallahden nuorisotalolla. Nutan pihalla on grilli kuumana, ja makkarat paistuvat vesikielellä vieressä odottaville

nuorille. Sisällä tunnelma on kiihkeä, kun eri puolilla pelataan bilistä, pöytäfudista ja ilmakiekkoa yms. Ainakin tänä iltana talo on niin täynnä porukkaa, että seinät pullistelevat. Lisätietoja: Vuosaari mun silmin –kännykkävideokilpailu jatkuu vielä 25.9. asti. ht t p s://w w w. f a c e b o o k .c o m/ n o t e s/v u o s i e l u t /v i d e o k i l pailu-vuosaari-mun-silmin/238614882840768 Teksti ja kuvat: Jonna Pennanen

Hipkon poikien taekwondo-näytöksessä oli vauhtia.


Vuosaari

Syysvipinät Vuosaaren urheilukentällä

Kisamaskotti Leevi Leijona ohjasi alkulämmittelyn jääkarhu Elmerin avustaessa. Aurinko paistaa ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Vuosaaren urheilukentällä on poikkeuksellisen pirteä tunnelma. Ilmassa tuntuu aito innostus ja urheilun ilo. Lions Club Helsinki Soihtujen ja Viipurin Urheilijoiden yhteistyössä järjestämä lasten urheilutapahtuma la 27.8. on houkutellut paikalle satoja lapsia vanhempineen leikkimielisiin kisoihin ja perheen yhteisiin tehtäväpisteisiin. – Osanottajaryntäys yllätti meidät. Jälki-ilmoittautuneet tuplasivat osallistujamäärän, kertoo Viipurin Urheilijoiden nuorisovastaava Essi Jääskeläinen. – Ennakkoilmoittautumisia kisoihin tuli reilu sata ja osallistujia oli kokonaisuudessaan yli kaksisataa.

LC Soihdut palvelevat vuosaarelaisia

Syysvipinät järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne. Soihtujen Presidentti Kaija Holopainen on iloinen Vuosaaren urheilukentän tunnelmasta. – Syysvipinä-idea syntyi, kun halusimme tukea lasten reippaan harrastuksen aloittamista. – Yhteistyö VU:n kanssa on toiminut hyvin. Meitä on täällä noin kolmisenkymmentä ja heitä parisenkymmentä. Kaikki tapahtuman tuotot käy-

Kisailujen lisäksi lapset pääsivät tutustumaan myös muihin yleisurheilulajeihin, kuten aitajuoksuun ja...

ovat tulleet paikalle Mellunmäestä. – Minä ja Ronja pelaamme käsipalloa ja Oliver futista. Täällä on kiva kun pääsee kokeilemaan yleisurheilua, kertoo pallonheitosta pitävä Jemina. Veljekset Aapo ja Otto harrastavat suunnistusta, mutta innostuvat nyt myös yleisurheiluharjoituksista. 8-vuotiaan Oton lempilaji on korkeushyppy, 5-vuotias Aapo viihtyy juoksuradalla. Todellista yleisurheiluhuumaakin on Syysvipinöissä syntynyt. 4,5-vuotias Tomppa on juossut useamman kerran kentän ympäri yhdessä uuden ystävänsä Karoliinan, 5 v kanssa. – Mulla on juoksukuume! hihkuu Tomppa posket punaisina. Tapahtumaa olivat tukemassa Huoneistopiste LKV, Kiinteistöhuoltoa MAK, K-Market Aurinkolahti, Matatec Services, Nordea, Parturi-Kampaamo Salon Sorella, Sokeva, TJL Logistics Oy, Tmi Mikko Raumanen, Valoel, Villa Vuosanta, Vuosaaren Pyörähuolto, Wotkins. Lions Club Helsinki/ Soihdut ja Viipurin Urheilijat kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita tapahtuman mahdollistamisesta. Syysvipinöiden tulokset löytyvät osoitteesta www.viipurinurheilijat.fi LC Helsinki/ Soihtujen toiminnasta löytyy lisätietoja www.verkkoviestin.fi/lionshkisoihdut Teksti ja kuvat: Katja Kantanen

tetään lyhentämättöminä vuosaarelaisten lasten urheiluharrastusten tukemiseen stipendien muodossa. Vuosi sitten lokakuussa perustettu LC Helsinki Soihdut on kesän aikana aloittanut yhteistyön myös Helander-kodin kanssa. Vanhuksille järjestetään säännöllisesti mm. lauluhetkiä ja ulkoilua.

Juoksukuumetta

Vanhemmat hehkuttavat tapahtuman iloista ilmapiiriä. Pallonheittopaikalta löytyy nauravia lapsia. Jemina 10, Ronja 9, ja Oliver 6,

Juoksut keräsivät kisailijoita starttiviivalle.

...keihäänheittoon.

5


6

Vuosaari

Lentopalloa koululaisille Aurinkolahden aukiolla ihasteltiin taidokasta, intialaista Bollywood-tanssia.

Taiteilijatalon väki järjesti melkoisen taidepläjäyksen Villa Lill Kallvikin pihalla ja sisätiloissa. Ulkona ihmeteltiin mm. tätä Mi Dunckerin ja Seppo Renvallin primitiivistä musiikkiperformanssia.

Perinteinen ilotulitus kruunasi Aurinkolahden taiteiden yön.

Vuotalon työpajoissa askarreltiin mm. tällaisia käsinukkeja. Kuva: Minna Roine

Puujalka-valoshow Flamma.

Lentopalloseura PuMa-Volley alkaa järjestää koululaisille lentopalloaiheisia, ilmaisia iltapäiväkerhoja Vuosaaressa. Idea syntyi, kun Vuosaaren Viikinkien piirissä pohdittiin, että 40 000 asukkaan lapsille, erityisesti pojille, pitäisi olla myös lentopallotoimintaa. Avuksi pyydettiin Pohjois-Helsingissä toimivaa PuMa-Volleytä, jolla on kattavasti toimintaa nuorille, 6 vuodesta aina täysi-ikäisiin. PuMa organisoi ohjauksen ja kouluilta saatiin sali. Ns. Easy Sport -kerho kokoontuu Vuosaaren ala-asteella torstaisin kl 14. Toiminta alkaa syyskuun toisella viikolla. Kerhot ovat osa kaupungin nuorisotoimintaa. Kaupungin ja urheiluseurojen kanssa tehtävällä yhteistyöllä pyritään saamaan lapset urheiluharrastuksen piiriin. Nuoret oppivat terveitä elämäntapoja, saavat kavereita ja oppivat kanssakäymisen taitoja urheilun parissa. Tarkoitus on, että Easy Sport -kerhoon voi tulla mukaan helposti, ilman että on aikaisemmin harrastanut urheilua. Osallistuminen on ilmaista ja mukaan voi tulla 7 viikon jaksolla niin monta kertaa kuin itse haluaa. Puma-Volley panostaa muutoinkin Vuosaareen uusien pelaajien saamiseksi. Puman 9-11-vuotiaiden poikien harjoitukset järjestetään maanantaisin Vuosaaren ala-asteella. Puman toiminnasta on tiedotettu koulun välityksellä. Koulun rehtori Jukka Isohanni on tukemassa nuorten mukaantuloa lentopalloharrastukseen vetämällä itse osan kerhoista ja välittämällä tietoa mahdollisuuksista. www.puma-volley. fi <http://www.puma-volley.fi/>


Vuosaari

7


8

Vuosaari

VUOSAAREN OMA VAAKUNA

Vuosaaressa luistellaan pian!

Vuosaaren jäähalli, Aimo Mäkinen Areena, valmistuu hyvää vauhtia Vuosaaren kartanon liikuntapuistoon. –Työt ovat edenneet aikataulussaan ja budjetissaan, joten Vuosaaren hallissa pelataan jääkiekkoa lokakuun puolivälissä, lupaa Helsingin Jääkenttäsäätiön toimitusjohtaja Harry Bogomoloff. Halliin tulee kaksi kaukaloa, 200 m2:n monitoimitila, kahvio ja toimistotiloja. Lisäksi hallin yhteyteen tulee n. 500m2 pukusuoja- ja huoltotiloja, jotka ovat myös viereisten jalkapallokenttien käytössä.

Kirvesmiehet lähtivät pitkälle pyöräretkelle Vuosaarelainen Joonas Ruotsalainen pääsi vihdoin toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa vanhan koulukaverinsa, imatralaisen Tuomas Pajusen kanssa. 25-vuotiaat miehet lähtivät viime lauantaina laivalla Tukholmaan, josta he aloittavat noin kolmen kuukauden pyöräretkensä kohti Gibraltarin salmea. – Viitisen vuotta olen tästä haaveillut ja viimeiset puoli vuotta olemme tehneet konkreettisia järjestelyjä, jotta reissu toteutuu, Ruotsalainen myhäili tyytyväisenä viime torstaina.

Suunnitelmana suunnittelemattomuus

on ajaa päivässä keskimäärin 90 kilometriä. Jokaisesta 120 kilometrin polkupäivästä on laskettu syntyvän yksi vapaapäivä. – Olemme sopineet, että ensimmäinen kuukausi on harjoittelua, jonka jälkeen alkaa kunnon polkeminen, Pajunen kertoi. Imatran kasvattien reitti kulkee Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan, Hollantiin, Belgiaan, Luxemburgiin, Ranskaan ja lopulta Espanjaan Gibraltarin salmelle. Dueton tarkoituksena on ohittaa korkeimmat nousut, kuten Pyreneet Rhonen jokilaakson kautta. Perillä pitäisi olla marraskuun puolivälin ja lo-

pun tienoilla. Yönsä miehet ovat suunnitelleet nukkuvansa mukana kulkevassa laavussa.

Velvoitteet eivät riesana

Matkavakuutus kattaa pyöräilijät marraskuun loppuun, jolloin olisi tarkoitus lentää takaisin Suomeen. Kotona ei juuri velvoitteet odota, sillä molemmat nykyisin sinkkuina viihtyvät pyöräsankarit ottivat kirvesmiehen töistään lopputilin ennen matkaa. Pyöriin ja varusteisiin on saatu hyvät sponsoriavut. Miehillä on mukanaan myös kypäräkamerat, joiden materiaalia tulee miesten

Miehet lähtivät 5000–6000 kilometrin reissuun vailla sen suurempia suunnitelmia. Itse asiassa suunnittelemattomuus on yksi matkan perusideoista. – Puhtaalla seikkailumielellä kyllästetty reissu ei aseta meille liikoja paineita siitä, kuinka kovaa ajetaan ja minne suuntaan, Pajunen mietti. – Vaikkapa bussissa istuessa ei matkaaja havainnoi ihmisiä ja asioita samalla tavalla kuin hitaasti pyörällä polkiessa. Sama pätee Helsingissäkin liikkuessa. Näin hitaille kavereille sopii muutenkin tällainen verkkainen kulkeminen, Ruotsalainen filosofoi.

Ensimmäinen kuukausi harjoittelua

Kaksikko ei juuri omaa aikaisempaa kokemusta pitkistä pyörämatkoista. – Lähinnä olen terassille ja takaisin pyöräillyt tätä ennen, Pajunen virnisti. Seikkailijoiden suunnitelmana

Joonas Ruotsalainen ja Tuomas Pajunen valmiina pitkälle reissulle.

ylläpitämään blogiin. – On ollut rohkaisevaa nähdä, kuinka eri firmat ovat olleet innostuneita ideastamme. Toki moni läheinen on myös sanonut, että lähdemme vähän soitellen sotaan, mutta se on vaan lisännyt sisuamme, kaverukset pohtivat. Ruotsalaisen ja Pajusen matkaa voi seurata netistä www. roadtogibraltar.blogspot.com -sivuilla. Bassoradio (102,8 Mhz) soittaa aina maanantaisin kello 15.15 kaksikolle. Teksti ja kuva: Antti Honkanen

Hei sinä vuosaarelainen nuori!

Osallistu kännykkävideokilpailuun teemalla ”Vuosaari mun silmin”! Kolme parasta palkitaan! Palkinnonjako 7.10.2011 Kallahden Nutalla. Kilpailu on tarkoitettu alle 18-vuotialle Vuosaaressa asuville nuorille. Videot tulee kuvata kännykällä. Otsikkoa saa tulkita vapaasti, mutta videoiden tulee liittyä Vuosaareen. Siinä voi näkyä miten Vuosaaressa eletään, pidetään hauskaa, kestetään pitkästymistä jne. Samalta osallistujalta hyväksytään korkeintaan kaksi 1-5 minuutin pituista videota. Videoiden viimeinen jättöpäivä on sunnuntaina 25.09. 2011. Tiedostot voi lähettää osoitteeseen vuosielut@ gmail.com. Vaihtoehtoisesti tiedoston voi polttaa CD:lle ja laittaa sen Kallahden nuorisotalon postiluukkuun kirjekuoressa jossa lukee ”Vuosaari mun silmin”. Kunkin videon mukaan tulee liittää: videon nimi, lyhyt selostus sisällöstä, kuvaajan nimi, ikä, osoite, puhelinnumero ja/tai sposti. Videoita, joissa on muita loukkaavaa sisältöä, ei hyväksytä kilpailuun. Ja muistathan: ihmisiä ei saa kuvata tunnistettavasti ilman heidän suostumustaan! Kaikki hyväksytyt videot näytetään tapahtuman yhteydessä. Tuomareina toimivat Vuosieluthankkeen taiteilijat. Lisää infoa: vuosielut@gmail. com ja http://www.facebook.com/ vuosielut


Vuosaari

Lukijalta

Koirakurista vielä Kirjoitukseni koirakurin puutteesta Vuosaaren ulkoilualueilla herätti keskustelua. Nimimerkkikirjoittajalle vastaan, ettei toteamukseni siitä, että ”koirat ovat sitä paitsi tappaneet vähän päästä ihmisiä -- jopa omistajiaan” ollut heitto, vaan karu tosiasia. Jopa Suomessa. Reijo Lindström tuntuu puolustelevan järjestyslain ja ulkoilualueiden sääntöjen rikkomista sillä, että ihmisetkin tappavat toisiaan. Tuskin moni koiraharrastajakaan tähän logiikkaan yhtyy. Minulla ei ole mitään kotieläinten pitämistä vastaan, kunhan se ei häiritse, saati vaaranna muita.

Ihmisiä, muita eläimiä tai edes kasveja. Aurinkolahden promenadilla joudutaan jo varoittamaan siitä, että koirien eritteet tuhoavat verovaroin toteutetut istutukset. Monien talojen pensasaidoillekin koirat ovat annostelleet liian tuhdin typpilannoituksen. Tietenkin on vaalittava myös kotieläinten hyvinvointia. Tuskin koira voi hyvin, jos se ulisee kerrostalossa yhdeksästä viiteen isäntäväen ollessa töissä. Tarvitaan hieman huomaavaisuutta ja yhteisten säädösten noudattamista. Jyrki Vesikansa Rastila

Kolibrin tapaus käsiteltävä myös lautakunnassa Vuosaaren Kokoomus on seurannut huolestuneena päiväkoti Kolibrin omistajaan kohdistunutta vakavaa rikosepäilyä. Pidämme tärkeänä, että Helsingin kaupunki huolehtii tarkasti lasten hyvästä päivähoidosta ja tämän toiminnan turvallisuudesta. Tulemme esittämään omalta osaltamme, että asia käsitellään Helsingin sosiaalilautakunnassa mahdollisimman pikaisesti. Vir-

kamiesratkaisun lisäksi asia tulee käsitellä myös julkisesti valittujen päätöksentekijöiden kesken. Eija Terhen Saarinen Vuosaaren Kokoomus, puheenjohtaja Ossi Mäntylahti Vuosaaren Kokoomuksen sihteeri

Naisten pistetili avaamatta

Viikinkien naisten joukkueen loppukesästä parantuneet otteet takasivat sille paikan Ykkösen ylempään loppusarjaan. Loppusarjassa pistetili ei kuitenkaan ole vielä auennut, sillä lauantainakin tuli tappio GBK:ia vastaan maalein 1-2.

Jalkapallon Ykkönen

Naisten yläloppusarja: GBK 7 FC Sport 6 JyPK 6 FC Kuusysi 5 ONS 5 Klubi 3 TuWe 1 FC Viikingit 0

Miesten Ykkönen: FC Lahti PK-35 Vantaa AC Oulu OPS FC KooTeePee FC Viikingit FC Hämeenlinna JIPPO HIFK KPV FC PoPa PS Kemi FC Espoo

40 37 35 34 32 30 28 27 23 14 13 13 10

9


10

Vuosaari

vuosaarilehti@ vuosaarilehti.fi

Hiustenpidennykset

vuosaarilehti@ vuosaarilehti.fi p. 09-3212 556

Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 3212 556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky Ilmestymispäivä: Keskiviikko

Ilmoitushinnat: 1,5€/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 3212 556, 040 5538 857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040 5538 857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


11

Vuosaari

MLL Vuosaaren paikallisyhdistys tarvitsee lisää toimijoita Mannerheimin lastensuojeluliitto on kaikille avoin kansalaisjärjestö. Se toimii lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi ja on Suomen suurin lastensuojelujärjestö. MLL:n toiminta perustuu paikalliseen vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoistyö on vapaaehtoisuuteen perustuvaa palkatonta toimintaa. Vapaaehtoistyö antaa tekijälleen sisältöä elämään ja on hyvä lisä esimerkiksi työnhakijan ansioluettelossa. MLL on toiminut Vuosaaressa vuodesta 1984 alkaen. MLL Vuosaaren toimintaan voi osallistua oman mielenkiinnon ja ajan puitteissa eikä järjestössä toimimiseen tarvita mitään erityiskoulutusta, halu auttaa ja vaikuttaa on tärkein. Tällä hetkellä tarvitsemme apua esim perhekahvilan pyörittämisessä, erilaisten tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä jne. MLL Vuosaaren ensi vuoden hallitus valitaan loppuvuodesta syyskokouksessa ja paikkoja hallituksessakin on vapautumassa. Syyskokouksesta informoidaan Vuosaari-lehdessä ja internet-sivuillamme. Toivotamme kaikki uudet toimijat tervetulleiksi mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa lapsiperheille ja vaikuttamaan vuosaarelaisille lapsiperheille tärkeisiin asioihin! Yhdistykseen voi ottaa yhteyttä sähköpostitse mll. vuosaari@gmail.com <mailto:mll. vuosaari@gmail.com> . Lisää tietoa tapahtumista ja toiminnasta

Seuratoimintaa... Vuosaaren Eläkkeensaajat Syksyn toiminta alkaa tapaamistilaisuudella ti 6.9. Vuosaaren kirkolla Satamasaarentie 7. Aloitamme kahvituksella klo 14.00 ja muu ohjelma alkaa noin klo 14.30. Johtokunnan kokous on Pokkarissa ma 5.9. klo 12.00. Salijumppa alkaa Urheilutalolla ma 5.9 klo 10.00. Tervetuloa joukolla mukaan uudet sekä vanhat jäsenet. AA-ryhmä Metro Kokoukset perjantaisin klo 19 Kahvikuja 3 seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AA-vastausp. 0408484000. www.kolmio.org MLL Vuosaari Koko perheen luontoretki Uutelaan 4.9. klo 10-13. Kokoonnumme Vuosaaren metroasemalle Ulappasillan puoleiseen päähän klo 10. Pukeudu sään mukaan ja  pakkaa hyvät eväät, sekä  halutessasi kiikarit. Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen mll.vuosaari@ gmail.com tai luontoretken vetäjälle Milla Tuormaalle 040 7660 376. Lisää tietoa www.mll.fi/vuosaari <http://www.mll.fi/vuosaari> ja facebook. Tervetuloa! Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10-11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta.

löytyy internetistä www.mll.fi/ paikallisyhdist ykset/vuosaari <http://www.mll.fi/paikallisyhdistykset/vuosaari> sekä facebookista.

MLL Vuosaaren paikallisyhdistyksen syksyn tapahtumia:

Tule nauttimaan syksystä perheesi kanssa Uutelan vanhaan havumetsään ja kalliorannoille sunnuntaina 4.9. klo 10-13. Luontoretkellä vilkutamme muuttolinnuille ja haistelemme ja tunnustelemme syksyä. Pukeudu sään mukaan ja pakkaa hyvät eväät, kiikarit voivat olla tarpeen. Kokoonnumme Vuosaaren metroasemalle Ulappasillan puoleiseen päähän klo 10 ja annamme tarinan johdattaa meidät Mustakivenpuiston läpi kohti merta ja Uutelaa. Ilmoittautuminen sähköpostiosoitteeseen mll.vuosaari@gmail. com <mailto:mll.vuosaari@gmail. com> tai luontoretken vetäjälle Milla Tuormaalle 040 7660 376. Perhekahvilatoiminta alkaa Mustakivenpuistossa 16.9. Kokoonnumme perjantaisin klo 9.3011.30. Tule tapaamaan muita lapsiperheitä ja keskustelemaan arjen haasteista ja iloista. Suosittu lastentarvikekirpputori järjestetään Albatrossin seurakuntasalissa lauantaina 29.10. klo 10-13. Ilmoittautuminen kirpputorille on alkanut.

AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Meri-Rastilassa, Jaluspolku 3:ssa, Merirasti-kappelin tiloissa. Vuosaari-ryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. Auttavapuh. 09-750 200. Jehovan todistajat Su 4.9. Liity Jumalan onnelliseen kansaan. Su 11.9. Miten todellinen Jumala on sinulle? Su 18.9. Ihmisen alkuperä - Onko sillä väliä mihin uskot? Su 25.9. Vaella nuhteettomuuden tiellä. Esitelmät klo 14. Keltanotie 2, Puotinharju.

Esitelmä Vuosaaren luontoihmeistä Maanantaina 5.9. klo 18 Maanantaileffa: Aavikon kukka. Syksyn maanantaileffat pyörähtävät käyntiin! Aavikon kukka on huippumalli ja ihmisoikeusaktivisti Waris Dirien omaelämäkertaan perustuva uskomaton tarina Somalian aavikolta muotimaailman huipulle kivunneesta naisesta. Ohjaus Sherry Hormann, rooleissa Liya Kebede, Sally Hawkins, Timothy Spall. Kesto 127 min, K15, Iso-Britannia/Saksa/Itävalta 2009, vapaa pääsy. Ti 6.9. klo 14 Senioritiistai: Vuosaaren luontoihmeitä. Luennoitsijana professori Matti Tikkanen. Järj. Suomenkielinen työväenopisto/itäinen alueopisto. Kesto 90 min, vapaa pääsy. To 8.9. klo 10 Naperokino: Ystävyys. Lasten oma elokuvateatteri Naperokino käynnistyy syksyllä Vuotalossa. Taidekeskus Annantalon kehittelemässä Naperokinossa esitetään kotimaisia ja ulkomaisia lasten lyhytelokuvia, joita voi piipahtaa katsomaan vaikka vain hetkeksi kerrallaan. Vaipanvaihto, syöttäminen ja pienet torkut onnistuvat elokuvien lomassa. Yhteisistä elokuvatuokioista riittää iloa myös aikuisille. Naperokinot on suunnattu kotiäideille ja -isille sekä perhepäivähoitajille

Flyygelikuussa to 8.9. Laura Röntynen. flyygeli. Konserttiin voi pistäytyä vaikka vain hetkeksi tai kuunnella koko konserttikokonaisuuden alusta loppuun. Pianisti Laura Röntynen soittaa pianoteoksia monilta eri aika- ja tyylikausilta barokkimusiikista nykymusiikkiin, luvassa on Bachia, Chopinia ja Lindbergiä. Kesto 45 min, vapaa pääsy.

Vuoden 2011 Itä-Helsinkipalkinto Vuosaaren Kesäteatterille

Vuoden 2011 itähelsinkiläinenpalkinnon on saanut Vuosaaren Kesäteatteri. Palkinnon jakoi Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava perjantaina 26.8. kulttuurikeskus Stoassa.

Vuosaaren Martat Syyskausi avataan 1.9. klo 14.00 kirkolla (Satamasaarentie 7) sienikurssilla (tunnistaminen ja käyttö). Aiheesta tulee esitelmöimään kotitalousneuvoja Tuula Kivialho Uudenmaan Martoista. Toivottavaa on, että toisitte myös omia sieniä tunnistettaviksi. Tervetuloa kaikki aiheesta kiinnostuneet! Muistathan: Vuosaaren Kesäjuhla Lohikäärmepuistossa la 20.8 klo 11-15. Joukolla maistelemaan Marttojen herkullisia vohveleita. Vuosaaren Demarit Poliittisesti vilkas syksy on edessä. Tervetuloa mukaan suunnittelemaan yhdistyksemme tulevaa toimintaa johtokunnan ja jäsenistön yhteiseen kokoukseen Vuotalon kokoushuoneeseen (Cafe Pokkarin vieressä) ti 13.9. kello 18.30. Lisätiedot: Ville Jalovaara, Vuosaaren demarien pj. ville.jalovaara@helsinki.fi

alle 3-vuotiaiden naperoidensa kanssa. Myös vanhemmat sisarukset ovat tervetulleita. Vuosaaren kirjaston väki vinkkaa aina kulloiseenkin teemaan sopivaa kirjallisuutta, joihin voi elokuvien jälkeen yhdessä syventyä. Kaikkiin elokuviin on vapaa pääsy. Ystävyys -teeman animaatioelokuvissa ystävyys merkitsee pieniä tekoja, rakkautta, uskollisuutta ja hyvää mieltä. Elokuvissa käsitellään ystävyyden iloja, hetkiä ja tekoja lämpimin ja havainnollisin esimerkein. Ystävyys voi löytyä yllättävistä paikoista eikä se katso lajia tai kokoa. Ystävien kesken voi silloin tällöin syntyä kinaa, mutta tosiystävän kanssa riidat sovitaan ja tämä on paikalla kovan paikan yllättäessä. Kesto 60 min, 0-3 vuotiaille, vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista, Vuotalon kokoushuone 1. To 8.9. klo 18 Flyygelikuu: Laura Röntynen. Flyygelikuu-konsertit tarjoavat erilaisen konserttielämyksen, joka sopii kaikille. Vuotalon aula muuttuu hetkessä tunnelmalliseksi konserttitilaksi; suurten ikkunoiden eteen lasketaan verhot akustiikan parantamiseksi, lattialle kannetaan penkkirivistöt ja niiden eteen upeasointinen Steinway & Sons –

vuosaarilehti@ vuosaarilehti.com Vuosaaren Mieslaulajat VML:n tilikokous 12.9. klo 13 Merikorttikuja 3 A 18.

Vuosaaren kirkkoherranvirasto Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma, ti, to ja pe klo 9-13 ja pappi päivystää klo 10-13. Keskiviikkona virasto on auki klo 14-18 ja pappi päivystää klo 15-18, p. (09) 2340 6500, fax 2340 6501, vuosaari.srk@ evl.fi. Päivystävä pappi: viraston aukioloaikoina p. (09) 2340 6502. Diakoniatyön keskitetty ajanvaraus- ja palveluaika tiistaisin klo 9–10, p. (09) 2340 6518 / paikan päällä Albatrossin seurakuntatilassa, Kahvikuja 3 (ajanvaraus, neuvonta, ohjaus). Vuosaaren kirkko Satamasaarentie 7 Su 4.9. klo 11 Syyskauden avausmessu. Liturgia Pirkko Seitsonen, saarna Suvi-Maria Junni, kanttorit Riitta Hirvonen ja Teija Tuukkanen. Vuosaaren Kantaattikuoro, Uusi laulu -kuoro, Vuosaari-kuoro. Tommi Vanhanen, Hanna Kaisa Kotilainen, Satu Luode, Taija Elste, Jonna Peitso avustavat. Ti 6.9. klo 10 Perhekerho. Klo 18 Miestenpiiri. Katukappeli Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, p. 2340 6575. To 1.9. klo 16-17 Pappi päivystää. Klo 18 Iltakirkko. Tommi Vanha-

nen ja Teija Tuukkanen. To 6.9. klo 13 Rukouspiiri. Albatross Kahvikuja 3, 2. krs., p. 2340 6571 Ma 5.9. klo 10 Perhekerho. Klo 15 Kriisiryhmä. Ti 6.9. klo 10 Elämänkysymyksiä Raamatun äärellä naisten piiri. Lastenhoitoa. Ke 7.9. klo 13 Laulupiiri. Laulusta iloa, musiikista voimia arkeen. Anja Hinkkanen laulattamassa. Merirasti-kappeli Jaluspolku 3, p. 2340 6573, 050 541 2119 Ke 7.9. klo 18.30 Uusi laulu –kuoro. Myrskylintu Solvikinkatu 11 Ti 6.9. klo 18 Miesten piiri. Muuta Ensi kertaa äidiksi. Ryhmä kokoontuu 29.9., 6.10., 13.10., 20.10. ja 27.10. klo 10-11.30. Albatrossissa. Ryhmään otetaan 8 äitiä, joilla on alle 3 kk vanha lapsi ryhmän alkaessa. Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon. Tarkoituksena on jakaa äitiyden tuomia kokemuksia ja olla vertaistukena uudessa elämänvaiheessa. Opettelemme joitakin lasten lauluja ja loruja. Kahvi ja teetarjoilu. Leila Väisänen ja Katri Pirinen.


12

Vuosaari

ELINTARVIKEHINNAT VOIMASSA TO-LA 1.-3.9.2011, ELLEI TOISIN MAINITA. Tarjoukset myös netissä www.k-citymarket.fi

ERÄ!

ERÄ! Tuore

MUIKKU

KAHVI 500 g ja

3

Suomi, säävaraus

99

Costa Rica

KAHVI 500 g

1

3,98 /kg

99

4

Norja, säävaraus

95

kg

pkt raj. 2 pkt /tal.

Hinta ilman K-Plussa-korttia 3,29-3,79 /pkt (6,58-7,58 /kg)

Tuore, kokonainen

LOHI n. 2-3 kg

kg

-39-47%

11

1.-

90

kg

kg

Naudan takuumurea

TOMAATTI

PAAHTOPAISTI

Puola

palana, Suomi

TERVETULOA Pirkan päivän kahville torstaina 1.9. klo 10-18.

1.-

0,50 /kg, Suomi

1.-

rs

Hinta ilman K-

Plussa-korttia )

1,99 /rs (3,98 /kg

KANANMUNAT 10 kpl /580 g

KOIPIREISI n. 1,3 kg

PERUNAT 2 kg

1,00 /kg, Italia

2,00 /kg, Kreikka

-49%

broilerin

NEKTARIINI 1 kg

vihreät

RYPÄLEET 500 g

-40%

Hinta ilman K-

ps

Plussa-korttia

) 1,69 /rs (1,69 /kg

MEIJERIVOI 400 g 4,98 /kg

1,71 /kg, virike

1.-

rs

KERMAJUUSTO 1 kg 4,99 /kg

hunajamarinoitu

0

Hinta ilman K2,39 /kg

kg

Plussa-korttia

-37%

kpl

-26%

1

5

kpl

Plussa-korttia Hinta ilman K) /kpl (8,06 /kg 45 1, s. ja yk

-18%

1

kpl

Plussa-korttia Hinta ilman K/kg) 5,99 /kpl (5,99

JA OMENATÄYSMEHUT 1 l 0,67 /l

89

-20%

Hinta ilman K-

3

pk t Plussa-korttia /l)

2,39 /pkt (2,39

-16%

100% APPELSIINI-

maustetut

2.-

Plussa-korttia Hinta ilman K) /kpl (4,90 /kg 49 0, s. ja yk

-31%

KERMAJÄÄTELÖT 1 l 1,89 /l

4,00 /kg

50

4

rs

Plussa-korttia Hinta ilman K) 2,89 /rs (7,23 /kg

BURGERI 100 g

4,17 /kg kinkku-ananas ja broileri-homejuusto

2

rs

Plussa-korttia Hinta ilman K) 1,35 /rs (2,33 /kg

PIZZAT 180 g

-48%

1

99

99

tlk

-29-32%

Hinta ilman K-

2.-

ja yks. Plussa-korttia /l) 9 /tlk (0,95-0,99

0,95-0,9

VUOSAARI

Tyynylaavantie 5, puh. 020 720 5900

MA–PE 8–21, LA 8–18, SU 12–18 Puhelun hinta 020-alkuisiin numeroihin lankapuhelimesta 8,21 snt/puh + 6,9 snt/min (sis. alv 23 %), matkapuhelimesta 8,21 snt/puh + 16,9 snt/min (sis. alv 23 %).

Uudet reseptit saatavilla K-RuokaPirkasta.

www.k-citymarket.fi

1

99

49

Lisätiedot www.kesko.fi/ Vastuullisuus

Kauppiaan sähköposti: marko.kakela@citymarket.fi

Vuosaari-lehti 29/2011  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuosaari-lehti on ilmestynyt jo yli 40 vuotta ollen merkittävä pa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you