Page 1

KATSO ILMOITUS SISÄSIVUILLA

PE–LA 04:ään DJ

Keskiviikko 28.8.2013

N:o 28

48. vuosikerta

AVOINNA PE–LA -04:ään

LAMMEN OSTARI


YKSITYINEN PÄIVÄKOTI POIJU YKSITYINEN MUSIIKKI- JA LIIKUNTAPAINOTTEINEN PÄIVÄKOTI VUOSAARESSA

Muskari, liikunta ja kotiruoka sisältyvät hoitopäivään

Kysy vapaita paikkoja

Kaikki kattopesut, kattokorjaukset, kattojen puhdistukset, sisämaalaukset ym. P. 0400-971 947.

Siivouspäivänä tapahtuu Vuosaaressa

Miksi et käyttäisi vuosaarelaista välittäjää? Paikallista välittämistä jo 10 vuotta. www.huoneistopiste.fi

TERVETULOA LAASTARIIN! Laastari Lähiklinikoilla saat hyvää hoitoa helposti, nopeasti ja aina ilman ajanvarausta. Olemme erikoistuneet tavallisimpien sairauksien, kuten flunssan sekä korva- ja poskiontelonTERVETULOA tulehdusten hoitoon. LAASTARIIN!

Lisätietoja ja aukioloajat osoitteessa

Laastari Lähiklinikoilla saat hyvää hoitoa hel posti, nopeasti ja aina ilman ajan varausta. Olem me erikoistuneet tavallisimpien sairauksien, kuten flunssan sekä korva- ja poskiontelotulehdusten hoitoon.

www.laastari.fi

Lisätietoja ja aukioloajat osoitteessa

www.laastari.fi

TULE TUSTUMAAN LAASTARI Meillä pääset ainaLÄHIKLINIKKAAN hoitoon Meillä pääset aina hoitoon

Laastari Lähiklinikoilla voit maksaa ilman ajanvarausta joka päivä illa käteisellä ja pankkitai luottokortilla. ä kupong Kuponki on voimassa 30.11.2013 asti.

Laastari Itäkeskus, Asiakkaankatu 11 00930 Helsinki (Itäväylän apteekki)

Täll nti hoitokäy lla ähiklinika Laastari L

35 ta€/k4ä5y€n/kti äynti

Norm. hin et 15 € + s (Rokotuk en hinta) id e in lääkea

Lauantaina 31.8. vietetään jälleen valtakunnallista siivouspäivää. Tuolloin kirpputorit valtaavat pihat, kadut ja puistot. Kuka tahansa voi perustaa oman myyntipaikan ja merkitä sen siivouspaiva. com -nettisivuille. Jokaisen ei tarvitse perustaa omaa myyntipistettä, vaan puistoihin, taloyhtiöiden pihoille ym. julkisiin paikkoihin perustetuille myyntipaikoille voivat kaikki halukkaat kokoontua kierrätettävine tavaroineen. Tänäkin vuonna Vuosaaressa on useita myyntipisteitä, jotka löytyvät siivouspaiva.com -internetsivustolta. Vielä viime hetkellä ennen kierrokselle lähtöä kannattaa katsoa sivustolle ilmestyneet myyntipaikat. Myyntipaikkoja voi nyt myös selata puhelimella, sillä Aalto-yliopiston opiskelijat ovat tehneet nettisivuista sovelluksen sekä Androidille että iPhonelle ja iPadille. Rakennusvirasto on antanut myyjille muutamia ohjeita: Myyntipaikan tulee sijaita nk. kovilla pinnoilla, kuten asfaltilla, kiveyksillä tai hiekkapinnoilla. Nurmialueita ei saa vahingoittaa. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Myyjä vastaa kaupungille tai kolmannelle osapuolelle mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta. Myymättä/kierrättämättä jääneet tavarat on kunkin myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästä tapahtuman jälkeen. Kierrätyskeskus on perustanut muutamia kierrätyspisteitä, joihin voi tuoda tavarat, joista haluaa luopua. Tällainen piste on ilmeisesti Mosaiikkitorilla. Katso myyntipaikat, kierrätyspisteet ja tarkemmat ohjeet osoitteesta siivouspaiva.com


vuosaarilehti@ vuosaarilehti.fi www.vuosaarilehti.fi

POLKUPYÖRÄT

KALASTUSLUVAT

-varaosat -huollot -korjaukset

Helsingin vesille

Taiteiden yö liikutti väkeä Vuosaaressa

Taiteiden yön tapahtumat kiinnostivat kansaa Vuosaaressa. Väkeä riitti alkuillasta niin Vuotalolla, myöhemmin illasta Aurinkolahden rannalla, aukiolla ja Taiteilijatalon ympäristössäkin. Ohjelma oli monipuolista ja ehkäpä taidepainotteisempaa kuin aiemmin. Tapahtuma on vuosien myötä löytänyt muotonsa, mutta silti tarjonnut aina sisällöllisiä uudistuksia ja yllätyksiä. Illan päätteeksi yleisö ja Metropolia Ammattikorkeakoulun Con Caronca Ensemble esittivät yhteislaulun Aurinkolahden aukiolla (kuvassa). Lisää tapahtumasta sivulla 4.

Kemikaalista vaaratilanne

Perjantaiaamuna 23.8. noin kello 9 Vuosaaren satamassa havaittiin, että vetyperoksidia sisältäneessä kemikaalikontissa oli käynnissä kemiallinen reaktio. Pelastuslaitos ja ongelmajätteiden käsittelyyn erikoistunut yritys tyhjensivät säiliön yhteistuumin. Vetyperoksidi laimennettiin vedellä ja siirrettiin toisiin säiliöihin. Ainetta ei päässyt kontista ulos, joten siitä ei koitunut vaaraa ihmisille tai ympäristölle. Vetyperoksidi aiheuttaa syttymisriskin, jos se pääsee kosketuksiin orgaanisen materiaalin kanssa.

Rattijuoppo Vuotiellä

Sunnuntaina 25.8. kello 22.20 poliisipartio sai tehtävän epäillystä rattijuoposta Vuosaaren Vuotieltä. Partio tavoitti mainitulta kadulta ilmoitetun pakettiauton, joka pysäytettiin ja jonka kuljettaja puhalsi alkometriin 1,8 promillen lukeman. Ulkomaalaistaustaisella mieskuljettajalla ei ollut myöskään ajooikeutta.

Meri-Rastilan korttelitalo juhlii lauantaina Meri-Rastilan korttelitalo viettää 20-vuotisjuhliaan lauantaina 31.8. Ohjelmaa on niin Haruspuistossa, päiväkodissa, koululla kuin Merirasti-kappelillakin. Aamupäivällä kello 9 alkaen Haruspuistossa on valokuvanäyttely, askartelua ja asukaskahvila. Päiväkodissa on avoimet ovet kello 9–11.30, yhteislaulua ja valokuvanäyttely. Koululla on kello 9–11.30 erilaisia työpajoja, taidenäyttely, puheita ym. Kappelilla on kello 9–12 avoimet ovet, lapsityönnäyttely, kahvio, toiminnan esittelyä ja juhlamessu kello 12.30–13.15. Kaikki ovat siis tervetulleita juhlimaan Meri-Rastilan korttelitalon synttäreitä lauantaina 31.8.

Jokeri 2 -linja Vuosaaresta Myyrmäkeen vuonna 2015 Joukkoliikennetunnelin rakentaminen Keskuspuiston ali Paloheinästä Kuninkaantammeen on käynnistymässä. Rakennustyöt alkavat vielä elo–syyskuun aikana mittaustöillä ja puunkaadolla Paloheinän ulkoilumajan tuntumassa. Maankaivuu ja tunnelin louhinta alkavat syyskuussa. Louhinta siirtyy maan alle suunnitelmien mukaan lokakuun lopussa. Louhintatyöt kestävät noin vuoden. Muut rakennustyöt ovat valmiita elokuussa 2015. Paloheinätunneli on suurin yksittäinen rakennustyö Jokeri 2 -hankkeessa. Jokeri 2 on uusi tiheällä vuorovälillä kulkeva runkobussilinja Vuosaaresta Myyrmäkeen. Se parantaa olennaisesti pääkaupunkiseudun poikittaisia joukkoliikenneyhteyksiä sekä palvelee uuden, 5000 asukkaan Kuninkaantammen asuinalueen matkustajia. Uusi bussilinja alkaa palvella matkustajia syksyllä 2015. Poikittaisen runkolinjan toteuttaminen edellyttää 1,2 kilometrin mittaisen joukkoliikennetunnelin rakentamista. Tunneli kulkee

Keskuspuiston ali Paloheinästä Kuninkaantammeen. Tunnelia louhitaan molemmista päistä samanaikaisesti. Tunnelista louhittava kallio hyödynnetään ekologisesti järkevällä tavalla: kiviainesta käytetään tunnelin suuaukon lähialueilla Kuninkaantammen asuinalueen esirakentamisessa sekä Paloheinän ulkoilumajan pysäköintialueiden parantamisessa. Hankkeeseen kuuluu myös Paloheinän majan piha-alueen ja lähiympäristön uudistaminen sekä paikoitusalueen uusiminen. Paloheinän maja on käytössä koko rakentamisen ajan, mutta kulkureitteihin on tulossa muutoksia ja osa majan pysäköintipaikoista on poissa käytöstä. Paloheinätunnelin rakentaminen on Helsingin kaupungin virastojen yhteishanke, jossa ovat mukana rakennusvirasto, HKL, HSL, liikuntavirasto sekä talousja suunnittelukeskus. Urakoitsijana toimii Kalliorakennus-Yhtiöt Oy. Hankkeen kustannusarvio on noin 24 miljoonaa euroa.


4

Vuosaari

TAEKWON-DO Peruskurssi – Mustakiven ala-asteella ti 3.9. klo 19.30

Juniorikurssi – Vuosaaren Urheilutalolla la 7.9. klo 13.00 Seuramme järjestää kaksi kurssia, joista juniorikurssi on suunnattu 9–12-vuotiaille ja peruskurssi yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille uusille harrastajille. Tiedustelut puh. 045-266 3005/Jukka tai katso kurssien tarkemmat tiedot www.hosinsul.fi Tervetuloa mukaan kuntoa kohottavan itsepuolustuslajin pariin!

Maalaus- ja piirustuskurssit alkavat taas syyskuussa. Tervetuloa niin vasta-alkajat kuin pidempään harrastaneet, nuoret ja vanhemmat! Tutustu toimintaan osoitteessa www.itahelsingintaideseura.fi

*Klassista hierontaa *Imukuppihierontaa *Kipu- ja akupistekäsittelyä Oheishoidot sisältyvät hintaan halutessa. Saseka-talo, Vuosaari Kalkkihiekankuja 6 Puh. 041-5137 630 Koulutettu hieroja IIRIS VIITANEN

Taiteiden yö löytänyt paikkansa Vuosaaressa

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijat olivat AurinkolahtiSeuran apuna näkyvästi esillä ohjelman sisällön tuottamisessa. Yllätyksellistä ohjelmaa rannalla ja rantabulevardilla nähtiinkin (ylä- ja alakuvat).

Taiteiden yön tapahtumat alkoivat Vuotalosta, jonka ohjelma oli suunnattu etupäässä lapsille. Erilaisissa työpajoissa kävi melkoinen vilske. Kuvassa askarrellaan pinssejä pinssityöpajassa. Myös lastenkonserteissa riitti innokkaita kuulijoita.

Ilta päättyi tälläkin kertaa komeaan ilotulitukseen, joka monien yllätykseksi alkoi hieman etuajassa. Siitä, miksi näin kävi, enemmän tämän lehden Lukijalta-palstalla. Taiturimainen Selloveljekset Duo Ylinen esiintyi myös Aurinkolahden lavalla (alakuva). Teatteri IHMEen näyttelijät houkuttelivat kävijöitä viikonlopun Votkaturistit-näytelmään. Näytökset olivatkin tällä erää kesäkauden viimeiset.

Taitelijatalon parvekkeilla esitettiin amerikkalaisen Michael Rohdin johdolla komea valoinstallaatio-, puhe- ja runoesitys ”Yllätysten ranta”. Siinä pohdittiin, mikä oikein on taiteen tarkoitus ja syvin olemus. Teksti ja kuvat: Eero Honkanen Ammattilaiset asialla, eli Taiteilijatalon Houseband Sari Aittokoski solistinaan.


5

Vuosaari

Kampustoiminta lisää kurssitarjontaa Kaupungin lukioissa käynnistyy lukuvuonna 2013–2014 kampustoiminta, jolla vahvistetaan lukioiden yhteistyötä. Lukio-opiskelijat voivat valita kampusten kurssitarjottimilta yhteisiä kursseja. Niitä järjestetään lukuvuoden aikana kaikkiaan 135. Lisäksi tarjolla on yli 30 verkkokurssia. Lukioiden yhteisinä kursseina voidaan nyt toteuttaa kursseja, joihin ei olisi ollut riittävästi osallistujia vain yhdessä lukiossa. Kurssitarjottimella on mukana myös uusia kursseja. Opiskelijoiden yhteiset produktiot ja tapahtumat ovat osa kampustoimintaa.

Keittiöissä kärysi Torstaina 22.8. noin kello 12 olivat asukkaan ruuat kärähtäneet Leikosaarentiellä. Epäonnistuneet kokkaukset aiheuttivat savuhaittoja, ja pelastuslaitos kävi tuulettamassa tilat. Lauantai-iltapäivällä 24.8. Purjetiellä sijaitsevan kerrostalon ensimmäisen kerroksen asunnossa syttyi tulipalo. Pelastuslaitos sammutti keittiössä riehuneen palon ja tuuletti savua yhteensä kolmesta huoneistosta. Henkilövahingoilta vältyttiin, ja myös syttyneessä asunnossa olleet kaksi koiraa pelastuivat, vaikka huoneiston keittiö tuhoutui täysin. Poliisi tutkii tulipalon syttymissyytä.

SIIVOUSTA JA MONIPUOLISTA KOTIAPUA Luotettavasti ja ammattitaidolla T:mi Toimiva arki Helsinki P. 050-338 6553 / Hänninen www.toimivaarki.fi

Vuokrataan pakettiautoja Vuosaaressa Hinnat alkaen 45,-/päivä sis. 100 km Autojen koot 4,8–13 kuutiota, sisäpituus 2,5–4,1 metriä Soita ja varaa puh. 040 5058350 Palvelen joka päivä klo 8-20 Ideam Oy - IDEAM RENT

Opiskelijan tukipalvelut tehostuvat

Opinto-ohjaus ja erityisopetus sekä kuraattori- ja psykologipalvelut toimivat kampuksittain. Se tehostaa tukipalveluja ja parantaa niiden saatavuutta. Kampustoiminta on lisännyt myös opettajien yhteistä opetuksen suunnittelua ja täydennyskoulutusta. Kampustoiminnan toimivuudesta kerätään kokemuksia ja palautetta kehittämistyön jatkoksi. Opiskelijat ovat mukana kampustoiminnan kehittämisessä yhdessä lukioiden rehtorien ja opettajien kanssa.

Lukiokampukset:

Alppilan lukio, Helsingin kuvataidelukio, Itäkeskuksen lukio ja Kallion lukio. Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Mäkelänrinteen lukio ja Yhtenäiskoulun lukio. Etu-Töölön lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio ja Vuosaaren lukio.

näöntarkastukset silmälasit piilolasit ja -nesteet kuulokojeparistot silmälasikorjaukset

silmälääkärin vastaanotto ajanvarauksella SILMÄLASIEN OSTAJA: kehys 0 euroa TAI aurinkolasit voimakkuudella kaupan päälle Ammattitaitoa, johon voit luottaa – oma optikko Merja Oinonen

VUOSAAREN OPTIKKO

Op tiko i l m näö ain n e nta rka n stu s

Vuosaarentie 8, puh. 09 341 5880 Avoinna ma–to 10–18, pe 10–17

!

JUHAN TALONMIESPALVELU OY Olemme täyden palvelun kiinteistöhuoltoyhtiö, joka tarjoaa kokonais kokonaisvaltaisia kiinteistönhuoltopalveluja sekä uusiin että vähän iäkkäämpiin taloihin. Otamme mielellämme uusia asiakkaita vuodelle 2013. Uutuutena palveluumme on tullut Sähköinen Huoltokanava -palvelu, joka on seuraavan sukupolven työkalu kiinteistöhuoltoyhtiöille. Huoltokanava lähettää huoltotyön tilaajalle automaattisesti kuittauksen vikailmoituksen saapuessa sekä huoltotyön valmistuessa, lisäksi isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus voivat tarvittaessa seurata palvelussa olevia töitä ja saada niistä raportteja, huoltokanavassa on myös kulutusseuranta. Huoltokanavan löydät meidän www-sivuilta osiosta Vikailmoitus. Tarjouspyynnöt ja tiedustelut osoitteeseen www.juhantalonmiespalvelu.fi


6

Vuosaari

FC Viikinkien naiset myötätuulessa FC Viikinkien naisten joukkue otti lauantaina selvän 4–0-kotivoiton Myllypurossa pelatussa ottelussa jyväskyläläista JyPK/2:sta vastaan. Viikinkien maaleista kaksi iski Jamila Heroum Lotta Peitsin ja Sini Ihamäen osuessa kerran naiseen. Ottelu oli Viikinkien naisille jo kymmenes peräkkäinen tappioton ottelu naisten Kakkosessa. Naisten Kakkosen A-lohkon tilanne on kimurantti. FC Viikingit johtaa sarjaa pisteen erolla toisena olevaan Porrassalmen Urheilijoihin (PU-62). Kolmantena oleva Pukinmäen Veto (PuVe) on viiden pisteen päässä, mutta sillä on kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin Viikingeillä. Kun Kakkosesta nousevat seuraavaksi kaudeksi Ykköseen lohkovoittajat ja lohkojen paras kakkonen, on tilanne erittäin jännittävä. Pukinmäen Vedon nousuhalukkuutta voi hyvällä syyllä epäillä, sillä joukkue koostuu hieman vanhemmista konkari-

Seuratoimintaa Naisten lukupiiri Aloitamme syyskauden sunnuntaina 1.9. klo 18 Vuosaaren Lähiöasemalla (pohjoinen ostari). Luettavana on Pirjo Hassisen romaani Popula. Kahvitarjoilu, nyyttikestit. Tervetuloa myös uudet kirjallisuuden ystävät! Lisätietoja: Marjaliisa Siira, p. 050 570 6450.

pelaajattarista, jotka ovat esiintyneet menestyksekkäästi aikoinaan myös eri ikäkausimaajoukkueissa. A-lohkossa noususta taistelevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä FC Viikingit ja PU-62. Seuraava ottelu FC Viikinkien naisilla on Kontulassa Kontua vastaan sunnuntaina 1.9. kello 15. Otteluita on kaikkiaan pelaamatta viisi, ja saattaa olla, että nousutaistelu kulminoituu sunnuntaina 15.9. Mikkelissä pelattavaan otteluun PU-62 - FC Viikingit. Naisten Kakkosen A-lohkon sarjatilanne (25.8.): FC Viikingit 30 PU-62 29 PuVe 25 JäPS 20 PEPO 19 FC Kontu 15 Sudet 14 JyPK/2 10 FC Reipas 7 FC Hertta 7

Vuosaaren Jehovan todistajat Su 1.9. Opettaako Raamattu kolminaisuutta? Esitelmät klo 11, Keltanotie 2, Puotinharju. Avoin AA-kokous Keskiviikkoisin klo 18–19 Lähiöasemalla. Osoite: Mustalahdentie 4, pohjoinen ostari. Yhteydet: aa.elaminenraittiina@gmail.com Järjestää: AA-ryhmä Eläminen Raittiina.

Pirteästi pelannut Pinja Sotisaari (oik.) oli monesti lähellä osumaa ottelussa JyPK/2:sta vastaan.

Huippujazzia Vuotalossa

Janne Maarala Trio featuring Juki Välipakka perjantaina 30.8. Kuva: Raimo Särkijärvi

Perjantaina 30.8. kello 19 Janne Maarala Trio featuring Juki Välipakka. Viihdyttäviä jazzstandardeja, vauhdikasta improvisaatiota ja hiveleviä balladeja. Jazzin klassikoiden helmistä koottu ohjelmisto tarjoaa jokaiselle swing- ja bebop-musiikin ystävälle jotakin. Huippusoittajista koostuva trio

tekee saumatonta yhteistyötä Suomen parhaimmistoon kuuluvan miesjazzvokalistin kanssa. Janne Maarala – piano, Sampo Tiittanen – basso, Thomas Törnroos – rummut, Juki Välipakka – laulu. Klubi-ilta, A-oikeudet, ovet avataan kello 18.30. Liput 13/10 €. Kesto n. 105 min, sisältää väliajan. Järj.

Janne Maarala Music House Ky & Helsingin kulttuurikeskus. Maanantaina 2.9. kello 18 Maanantaileffa: Piiat. Kathryn Stockettin samannimiseen menestysromaaniin perustuva elokuva kolmesta hyvin erilaisesta ja ainutlaatuisesta naisesta 1960-luvun Mississippissä. Ohjaus Tate Taylor rooleissa mm. Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard. USA 2011, vapaa pääsy, kesto 140 min, K7. Tiistaina 3.9. kello 13.15 Enemmän irti esityksestä. Kapellimestari Vellu Halkosalmi kertoo Vuotalon Kahvila Pokkarissa UMO Plays Quincy Jones -konsertista ja sen ohjelmistosta sekä vastaa yleisön kysymyksiin. Tiistaina 3.9. kello 14 Senioritiistai: This is How I Feel About Jazz – UMO Plays Quincy Jones. UMO juhlistaa hiljattain 80 vuotta täyttänyttä musiikkimaailman jättiläistä konsertilla, jossa kuullaan tämän klassikkosävellyksiä ja -sovituksia vuosilta 1956–1962. Luvassa on todella harvinaista herkkua, sillä Jonesia on viimeksi kuultu Suomessa vuonna 1960, kun hän esiintyi orkestereineen Helsingin Kulttuuritalolla. Konsertin ohjelmiston suunnitteluun on saatu apua itse Quincy Jonesilta, joka on toimittanut alkuperäisiä sovituksia henkilökohtaisesta nuotistostaan UMOlle. Liput 5 €. Kesto 60 min. Järj. UMO Jazz Orchestra & Helsingin kulttuurikeskus. Konsertti myös Malmitalossa 4.9. ja Kanneltalossa 5.9. Torstaina 5.9. kello 9.30 Naperokino: Hellyys, rakkaus, sairastaminen ja huolenpito. Näytöksessä nähdään monet ihanimmista ja hellyttävimmistä animaatioelokuvista, joissa välittäminen, rakastaminen ja hellyys manifestoituvat. Naperokino on suunnattu kotiäideille ja -isille sekä perhepäivähoitajille alle 3-vuotiaiden naperoidensa kanssa. Myös vanhemmat sisarukset ovat tervetulleita. Vuosaaren kirjaston väki vinkkaa aina kulloiseenkin teemaan sopivaa kirjallisuutta, joihin voi elokuvien jälkeen yhdessä syventyä. Vapaa

pääsy, kesto 90 min, 0–3-vuotiaille. Ei ennakkoilmoittautumista. Vuotalon galleriassa: Kimmo Häkkinen: 7 päivää 14.9. asti. Sanotaan, että maailma luotiin seitsemässä päivässä. Jos me ihmiset lähtisimme täältä ensimmäisinä pois, millaiselta maailma näyttäisi viimeisinä seitsemänä päivänä? Näyttelyn kaikki valokuvat ovat kollaaseja. Monet kuvissa esiintyvistä eläimistä on kuvattu safareilla ja taustakuvat ovat eri puolilta maailmaa – muutama taustakuva on Vuosaaresta. Avoinna ma-to 9–20, pe 9–18, la 10–18, vapaa pääsy. Lipunmyynti: (09) 310 12000 (arkisin klo 12–18), vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu

UMO Plays Quincy Jones tiistaina 3.9.

Pahoittelemme konttikirppiksen peruuntumista. Tilaisuus järjestetään tarkemmin ilmoitettuna ajankohtana syyskuussa. kari@bmk.fi puh. 040-501 9909.

AA-ryhmä Metro Kokoukset perjantaisin klo 19, Kahvikuja 3, seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AA-vastausp. 040-848 4000. www.kolmio.org Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10–11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta. AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Meri-Rastilassa, Jaluspolku 3:ssa, Merirasti-kappelin tiloissa. Vuosaari-ryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. Auttavapuh. 09-750 200. Vuosaaren Martat Kesä alkaa olla lopuillaan ja syksy alkamassa. Aloitamme syyskauden iltapäivien tapaamisilla 29.8. kello 14 kirkolla (Satamasaarentie 7). Tällöin tulee nukketaiteilija Pirjo Laulumaa kertomaan nukkejen historiasta. Voit myös tuoda mukana oman nuken, jonka historiasta voi kertoa hellyyttäviä ja ihania muistoja. Huom! Arpajaiset. Tervetuloa vanhat ja uudet Martat alkavaan syyskauteen! Vuosaaren Eläkkeensaajat www.vuosaari.elakkeensaajat.fi Bussimatkat lähtevät aina Mosaiikkitorilta / Columbukselta. Tapaamistilaisuudet alk. ti 3.9. klo 14 kirkon srk-salissa, Satamasaarentie 7. Haarajoelle to 29.8 kesäteatterimatka ”Dieettivaellus”. Bussi lähtee klo 15.40. Salijumppa alk. Urheilutalolla 2.9. I-ryhmä klo 10 ja II-ryhmä klo 11. Senioritanssit alk. Saseka-talolla 4.9. klo 12.30. Vesijumppa alk. Urheilutalolla 5.9. I-ryhmä klo 9. II-ryhmä klo 10 ja III-ryhmä klo 11. Ilm. vesijumppaan tapaamistilaisuudessa. Ruskamatka Lappiin alkaa Vuosaaren metroaseman Columbuksen puoleiselta ylätasanteelta ti 3.9. klo 17.30. Bussilla Järvenpäähän la 28.9. Mario Rungin konserttiin. Kysy Timolta 050-5455927. Konsertti ”Tuokio Virran musiikin parissa” Kulttuuritalolla su 6.10. klo 14. Lippu 25 €, myynnissä 3.9. asti. Kysy Liisalta 0500-894628. Prahaan 2 peruutuspaikkaa. Kysy Liisalta. Tampereelle teatterimatka la 19.10. musikaali ”Les Miserables”, matka, lippu ja ruoka 96 €. Kysy Liisalta. Operetti ”Luxemburgin Kreivi” la 9.11.2013 klo 17 Keravan kaupungin Keravasali. Ilm. Timolle.


7

Vuosaari

Aurora Vuorensola, PRyrittäjä, Keski-Vuosaari

Vuosaaressa? – Yksi kuntosali tänne voisi vielä mahtua.

Missä ja kuinka kauan olet asunut Vuosaaressa? – Juuri tuli vuosi täyteen vuosaarelaisuutta.

Mikä on paras muistosi Vuosaaresta? – Ennen kuin muutimme yhteen, menimme kihlattuni kanssa moottoripyörillämme iltateelle Solmuun, se on ihana muisto seurustelumme alkuajoilta.

Miksi asut juuri Vuosaaressa? Jos olet asunut myös muualla, niin miksi ja mistä muutit Vuosaareen? – Tämä on kahdestoista kotini. Synnyin Ruotsissa Uppsalassa ja sen jälkeen olen asunut eri puolilla pääkaupunkiseutua. Vuosaareen muutin, koska pidän Itä-Helsingistä ja sain mukavan vuokra-asunnon tuttavani kautta. Ennen Vuokkia asuin Viikissä. Mistä asioista pidät Vuosaaressa, entä mikä on lempipaikkasi Vuosaaressa? – Suurin syy, miksi tykkään asua täällä on se, että meri on lähellä. Ulkoilen päivittäin, joten mukavat maisemat ja lenkkipolut ovat minulle tärkeitä. Vuosaaresta on myös loistavat kulkuyhteydet metrolla, palvelut ovat lähellä ja tarvittaessa kehällekin pääsee nopeasti. Lempipaikkani on Aurinkolahden rantakatu: Helsingin Miami! Mitä sinä muuttaisit/kehittäisit

Mitä harrastat Vuosaaressa? – Vuosaaressa harrastan aamulenkkeilyä, rullaluistelua, pyöräilyä, auringonottoa ja frisbeen heittelyä. Sanot olevasi fitness-mimmi. Lyhyesti sanottuna, mistä fitnesselämäntavassa on kyse? – Olen fitness-urheilija eli noudatan terveellistä ruokavaliota ja urheilen melkein päivittäin. 10.8.2013 kilpailin ensimmäisissä Bikini fitness -kilpailuissani. Fitness-urheilussa tavoitellaan lihaksikasta, sopusuhtaista ulkomuotoa. Bikini fitness on fitnessurheilun alalaji, ja sen kilpailuissa haetaan kevyempää rakennetta kuin muissa alalajeissa. Myös kasvot ja esiintyminen arvostellaan. Minulle fitness merkitsee hyvää oloa, energisyyttä, puhdasta ruokaa ja liikkumisen iloa. Tarkemmin fitness-kuulumisiani, ruoka- ja treenivinkkejä pääsee seuraamaan blogissani osoitteessa

Fitnessin harrastamisen parhaat puolet? – En aiemmin ollut kovinkaan tyytyväinen omaan ulkomuotooni, ja fitness-elämäntyylin myötä se on vihdoinkin muuttunut. Voin huoletta sanoa, että olen nyt elämäni kunnossa! Fitnessin harrastamisen huonot puolet? – Puhtaasti syöminen tarkoittaa paljon ruoanlaittoa, tuttavallisemmin ”food preppiä”. Itse en ennen pitänyt ruoanlaitosta ollenkaan, mutta elämäntapamuutokseni myötä minusta on tullut ihan hyvä kokki. Jos haluaa pysyä kunnossa tai laihtua, on tärkeintä muistaa syödä kolmen tunnin välein. Minulle kiireisenä yrittäjänä tämä on mahdollista vain, jos ruoat valmistaa etukäteen ja purkittaa mukaan matkoille. Kilpaileminen on todella aikaa vievää, ja itse löysin siitä enemmän huonoja puolia kuin hyviä. Onneksi fitness on elämäntapa, jossa kilpaileminen on vain lisävalinta. Mitä fitness-elämäntavan noudattaminen vaatii ihmiseltä? – Fitness vaatii motivaatiota. Minulta kysytään välillä, miksi toiset eivät onnistu pudottamaan painoaan. Vastaan siihen aina, että syy on motivaation puutteessa. Täytyy tehdä päätös muuttaa elämäntavat, sitoutua siihen ja suomalaisella sisulla noudattaa tunnollisesti saatuja ohjeita. Kaikki on mahdollista ja elämäntapamuutos onnistuu, jos vain niin haluaa! Kenelle suosittelisit fitness-elämäntapaa? – Kaikille jotka haluavat elämänsä kuntoon.

Ikkunanpesua 040-544 7000

Onko Vuosaaressa hyvät mahdollisuudet fitnessin harrastamiselle? – On ehdottomasti! Ruokakauppoja ja liikuntamahdollisuuksia on pilvin pimein.

TIETOKONEHUOLTO Korjaus alkaa heti!

Ilmainen tietokoneen nouto kotoa 0 €! P. 050-5019007 PDA HUOLTO Kauppakeskus Itis www.tovatek.fi

www.fitnessaku.fitfashion.fi

Aurora ”Aku” Vuorensola Aurinkolahden aallonmurtajalla.

Haastattelu: Antti Honkanen Kuvaaja: Joonas Kapanen

Venetsialaiset rantautuvat Helsinkiin Helsinkiläisille on nyt tarjolla uusi mahdollisuus juhlia kesän vaihtumista syksyyn. Helsinkiläinen versio Rannikko-Pohjanmaalla pitkät perinteet omaavasta venetsialaistapahtumasta järjestetään ensimmäistä kertaa elokuun viimeisenä päivänä Vuosaaren Aurinkolahdessa Kahvila Kampelan pihapiirissä. Perinteiden mukaisesti illan ohjelmassa yhdistyvät valo, tuli ja vesi sekä mukava yhdessäolo elävän musiikin luodessa tunnelmaa koko perheen yhteiseen iltaan. Livemusiikista vastaa Veli Hiidenmaa ja Sisarusduo Inka ja Saana, oman mausteensa iltaan tuo Team Jälkipolton huikea fitness show. Illan aikana on mahdollisuus muun muassa tutustua Palomuseon vanhoihin paloautoihin tai vaikka kokeilla lainelaudalla melontaa Surfpisteen opastuksella. Kahvila Kampela ja Vuosaaren Urheilukalastajat ry osallistuivat Diili-ohjelmaan ja panostivat Itämeren suojeluun saaden kilpailutiimin taiteilija Stefan Lindforsilta muistona kampela-taideteoksen, joka julkistetaan nyt Venetsialaisissa. Kahvila Kampela on avoinna koko illan tarjoillen herkkujaan. Ohjelma alkaa kahvilan ympäristössä jo kello 17 alkaen. Tarjolla on muun muassa poniratsastusta, peikkoja ja muuta eläinaiheista perheen pienimmille sopivaa ohjelmaa. Musiikin siivittämä iltaohjelma alkaa kello 19. Venetsialaisilta huipentuu ilotulitukseen Aurinkolahden rannalla noin kello 21.45. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Venetsialaiset järjestetään yhteistyössä Helsingin Kokoomuksen ja Kahvila Kampelan toimesta. Tapahtumaa on tukemassa rakennusliike NCC, jonka uuteen alueen asuntotarjontaan voi tutustua illan aikana.


8

Vuosaari

Lukijalta

Miksi ilotulitus alkoi ennen aikojaan? Miksi Taiteiden yön ilotulitus alkoi 10–15 minuuttia aiemmin kuin oli tarkoitus? Moni missasi esityksen, kun oli vielä silloin tulossa

paikalle. Kysyy Pekka

Vuosaarelaisten Taiteiden yö 22.8. päättyi Aurinkolahden rannalla upeaan ilotulitukseen! T. Katri Lehtonen

Ilotulituksen alkamisesta Aurinkolahti-Seura ja Metropolia Ammattikorkeakoulu vastasi 22.8 olleen Vuosaaren ja Aurinkolahden Taiteiden yön tapahtuman järjestämisestä Aurinkolahden alueella. Metropolia oli myös vastuussa esitysten organisoinnista ja aikatauluista kyseisellä alueella. Muina tapahtuman toimijoina oli mukana Vuotalo, Taiteilijatalo sekä Vuosaaren kirjasto. Ilta suunniteltiin yleisöä osallistavaksi ja yhteisöllisyyttä rakentavaksi kokonaisuudeksi, jossa ohjelmanumerot olivat toisiinsa liitettyjä. Näin ollen aikataulu oli myös yleisön osallistumisesta riippuvainen. Ohjelman viimeiset osiot edistivät suunnitellusta aikataulusta. Ilotulitus oli sidottu yhteen viimeiseen ohjelmanumeroon, jolloin sen aloitus oli riippuvainen edeltävien esitysten kulusta. Ilotulitus alkoi ennalta ilmoitettua aikataulua aikaisemmin. Pahoittelemme suuresti aikatauluttamisessa tapahtunutta virhettä sekä pyydämme anteeksi niiltä, jotka olivat saapumassa alueelle vain ilotulitusta varten, eivätkä täten ehtineet sitä nähdä. Aikataulun edistämistä lukuun ottamatta tapahtuma sujui suun-

nitelmien mukaisesti ja samalla myös yli odotusten. Taiteiden yön perinne sai näin upean jatkon ja kasvualustan tulevia vuosia varten. Ilta otti samalla tärkeän askeleen kohti uudenlaista yhteisön ja taiteen rajapintaa. Soveltava teatteri jätti jalanjälkensä Aurinkolahden rannalle, jossa se toivottavasti jatkaa luovaa kulkuaan asukkaiden osoittamille suunnille. Seuraavana alueen tapahtumana on vuorossa 31.8 lauantaina Kahvila Kampelan järjestämät mökkeily- ja veneilykauden päättäjäiset venetsialaisriehan muodossa. Ilta päättyy räiskyvään ilotulitukseen noin kello 21.45. Toivotamme kaikki innolla mukaan alueen yhteisölliseen toimintaan sekä kaikkiin tuleviin karkeloihin. Pahoitellen sekä osallistujia ja yhteisöä samalla suuresti kiittäen, Vuosaaren ja Aurinkolahden Taiteiden yön tapahtumakoordinaattori Arto-Oskar Reunanen Metropolia Ammattikorkeakoulu Esittävän taiteen koulutusohjelma Teatteri-ilmaisun ohjaajan suuntautumisvaihtoehto

Koululaisten sotkuja rantabulevardilla Ilmeisesti lukion oppilaat järjestivät jälleen viime perjantai-iltana perinteiset kastajaisensa Aurinkorannalla Kultahiekanpuiston aukiolla. Tällä kertaa meno oli vielä törkyisempää kuin vuosi sitten. Simputtajina toimivat yläluokkalaiset heittivät nuorten päälle kananmunia, piimää, ketsuppia ja jauhoja. Onnettominta oli se, että nuoret jättivät ranta-alueen törkeään kuntoon. Siivous jätettiin meidän paikallisten asukkaiden tehtäväksi. Jo viime vuonna sotkuisesta tempauksesta oltiin yhteydessä kouluun. Tuolloin rehtori lupasi henkilökohtaisesti puuttua asiaan – näköjään tuloksetta. Nyt me aurinkolahtelaiset vetoamme uudestaan rehtoriin: koulun velvollisuus on asettaa rajat sotkemiselle, joka tapahtuu oppilastoiminnan puitteissa. Koulu ei voi vapautua vastuusta sillä verukkeella, että tilaisuus järjestettiin koulutuntien ulkopuolella.

Mallinukkeko taas täällä?

Törmäsin Kallahdenraitin kääntöpaikalla näihin jalkoihin. Taitavat olla sen kuuluisan varastetun mallinuken jalat, joista tässä lehdessä on kerrottu? Terveisin Lukija Kallahdesta

Elokuinen yö Aurinkolahdessa

Näin kauniilta näytti Aurinkolahden rannalla viime tiistaina aamuyöstä. Kuva: Sergey Krylov

Usean vuoden kokemuksella me aurinkolahtelaiset ehdotammekin, että ensi vuoden kastajaiset järjestetään koulun pihalla. Näin juhlinnan jätöksenä syntyvä

ympäristötaideteos jää koulun oppilaiden ja opettajien iloksi. Nimimerkki: O tempora, o mores

Sotku Aurinkolahden rantabulevardilla oli melkoinen.

Paavo Nurmi Vuosaaressa Vuosaari-Seuran mielenkiintoisella Kallahdenniemen vaelluksella sunnuntaina 18.8. saatiin kuulla vähemmän tiedettyä tietoa Paavo Nurmesta. Turkulainen juoksijalegenda vietti kesiä Leppäniemen pikkuisessa Porsassaaressa Kallahden edustalla. Hänellä oli tapana soutaa lyhyt matka mantereelle hakemaan postinsa Sasekan rakennukselta.

Eräs nainen monikymmenpäisestä retkijoukosta lisäsi tähän, että välillä Nurmi saattoi uida tämän muutaman sadan metrin matkan jonkinlainen huiviteline päässään. Näin sanomalehti pysyi kuivana. Vuonna 1973 Paavo Nurmi kuoli Sasekan rannassa. Risto Larjavaara


Vuosaari

9


10

Vuosaari

Parturi-Kampaamo COLORI Tyylisi mukaista hiusmuotoilua vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla, TYYNYLAAVANKUJA 2, Puh. 09-3213235, www.kampaamocolori.com Tervetuloa! Mirja, Elena, Laura ja Jaana.

Silmäasema Vuosaaren Silmäset Kauppakeskus Columbus, Vuosaari www.silmaset.fi

PARTURI-KAMPAAMO JÄRVINEN

parturikampaamo Kahvikuja 3 00980 Helsinki 09-3413143 ma-pe 9-19 la 9-15 www.kampaamoshine.fi

Eläkeläiset & opiskelijat ark. 9-15

P. 09-3213320, 09-8275774 Vuosaarentie 8, 00980 Hki www.parturikampaamojarvinen.fi

SKY-kosmetologi KIRSI NIEMI

P. 040-7070747, 09-3213320 www.kirsiniemi.fi

-10%

* Hammashoito, protetiikka * Mini-implantit kokoproteesin tueksi Ajanvaraus: ma–pe 8–15, to 11–17.

Hammaslääkäri SIRKKU PETTILÄ

Kurkimoisio 12 Ajanvaraus: 09-321 6632 Kirsti ja Riikka

Autokorjaamoja

Autokorjaamo

TESTOS Oy Uusi osoitteemme: Myllypurontie 8 (Teboil). P. 040-721 1626.

Koululainen! Muutama Vuosaarilehden jakopaikka vapaana! Kysy lisää p. 040-553 8857.

Tervetuloa vanhat ja uudet asiakkaat! AUTOPELTIKORJAAMO Vakuutusyhtiöiden hyväksymä

Kolarikorjaukset Vakuutusyhtiöiden työt, oikaisut naarmut, maalaukset yms. Ruostevauriokorjaukset Hitsaukset, paikkamaalaukset ja massaukset, muut peltityöt.

Henkilö- ja pakettiautot, kaikki merkit. Vahinkotarkastukset ja neuvonta. Sijaisautomahdollisuus, ScandiaRent.

Autokorjaamo P. Rouhimo Oy Linnanherrankuja 7A, 00950 Hki 0400-131 792, 044-510 2116 Avoinna arkisin klo 7.30–17.30

Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 09-321 2556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky Ilmestymispäivä: Keskiviikko

Ilmoitushinnat: 1,5 €/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 09-321 2556, 040-553 8857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040-553 8857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


11

Vuosaari

Lintukuvanäyttely kirjastossa

Tontteja myytävänä

PIANOTUNTEJA

ammattitaidolla Vuosaaressa. Puh. 045-324 3099.

Toivoa Vuosaareen -viikko alkaa Vuosaaressa vuodesta 1975 asuneen Katri Lehtosen lintukuvia on esillä Vuosaaren kirjastossa (Vuotalo) 2.–26.9. Harrastajavalokuvaajan kuvat on otettu Vuosaaren alueella vuodesta 2009 alkaen, suurin osa tänä kesänä.

AURINKOLAHTISEURA TIEDOTTAA:

Aurinkolahden Taiteiden yön kiitokset Torstaina 22.8. saimme viettää Aurinkolahdessa taianomaisessa elokuisessa illassa Taiteiden yötä jo kahdeksatta kertaa. Tänä vuonna ohjelma toteutettiin yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulun, Vuotalon ja Vuosaaren Taiteilijatalon kanssa. Tapahtuma keräsi edellisvuosien tapaan runsaasti yleisöä kaikista eri ikäluokista niin Aurinkolahdesta kuin muualta Vuosaarestakin. Runsas lapsiperheiden läsnäolo tapahtumassa oli erityisen ilahduttavaa. On tärkeää muistaa säilyttää Aurinkolahden Taiteiden yö -tapahtuma myös tulevina vuosina koko perheen tapahtumana. Toivomme etenkin uusien alueelle muuttaneiden asukkaiden kiinnostuvan oman asuinalueen asioista ja halua-

van osallistua alueella järjestettäviin yhteisiin tapahtumiin myös jatkossa sekä vaikuttaa niiden suunnitteluun liittymällä seuran jäseneksi. Suuret kiitokset upealle yleisölle, loistavalle järjestelijäporukalle sekä niille yrityksille ja yhteistyökumppaneille, jotka tuellaan mahdollistivat tapahtuman onnistumisen. Helsingin Aurinkolahti-Seura ry Yrjö Ketonen, pj. Ohjelman tarjonneet ja turvanneet yhteistyötahot: Aurinkolahti-Seura ry, Eestin Herkut Vuosaari, Helsingin kaupungin kulttuurikeskus, Helsingin Satama, Huoneistopiste Oy LKV, Isännöitsijäkonttori Oy ISA, K-Market Aurinkolahti, Kiinteistömaailma Vuosaari, Lähiöprojekti, Olutravintola Solmu, OPKK Aurinkolahti, Parturi-kampaamo Salon Sorella, Ravintola Royal Pokhara Aurinkolahti, Siwa Aurinkolahti, Vuo-Kiinteistöt Oy ISA, Vuosaaren Kukkaputiikki, Vuosaaren VPK, Vuosaari-lehti.

Vuosaaren alueella vietetään 31.8.–6.9. Toivoa Vuosaareen -viikkoa. Viikon aikana järjestetään yhteensä viisi yleisötilaisuutta eri puolilla saarta, joista neljä on toreilla. Aloitustapahtuma on kauppakeskus Columbuksen ja Vuotalon välisellä Mosaiikkitorilla lauantaina kello 13. Muut toritapahtumat ovat 3.–5.9. aina kello 16 alkaen. Tiistain tilaisuus on MeriRastilan torilla, keskiviikon Aurinkolahden aukiolla ja torstain jälleen Mosaiikkitorilla. Toritilaisuuksissa on lyhyitä puheenvuoroja ja musiikkia, ja jaossa on pientä purtavaa sekä Toivoa Vuosaareen -materiaalia. Musiikista vastaavat mm. Hannele Ahtinen, Kari Laamanen, entinen Dallape-yhtyeen solisti Ossi Lehtinen, Kyösti Lindeman, Kyösti Långström sekä Ibis. Toivoa Vuosaareen on kolmen seurakunnan yhteinen tempaus jalkautua sisätiloista kaduille ja toreille. Mukana ovat Vuosaaren luterilainen seurakunta, helluntailainen Ankkuriseurakunta, Vuosaaren Vapaaseurakunta sekä Citymission-järjestö. Mosaiikkitorin tapahtumien yhteydessä on avoimet ovet Vuosaaren Vapaaseurakuntaan, jossa on lauantaina lähetyskirpputori sekä -kahvio. Meri-Rastilan tilaisuuksien yhteydessä ovet ovat auki Merirasti-kappeliin ja Ankkuripaikkaan. Viikko huipentuu perjantaina 6.9. kello 18 Vuosaaren kirkolla vietettävään Kuninkaan iltaan. Tiedotusvälineitä seuranneet ovat usein panneet merkille kristittyjen keskinäiset riidat. Tässä kampanjassa kristityt eri seurakunnasta kokoontuvat yhteen ja toimivat yhdessä, ”että he kaikki olisivat yhtä”. Vuosaaren seurakunnat haluavat yhdessä tuoda toivoa vuosaarelaisille.

VUOSAARI/RASTILA, ISONMASTONTIE 11 Erinomainen kallioinen rinnetontti 697 m2, rak.oik. n. 209 m2, hp. 230.000 € omakotitalorakentamiseen. Samasta kiinteistöstä myytävänä myös kaksi muuta samankokoista määräalaa. Ks. oikotie.fi kohde nr. 7883237.

Mahdollisuus ostaa em. kiinteistö kokonaisena, 2089 m2, hp. 670.000 €, jolloin tontille voi rakentaa esim. kaksi kolmen asunnon rivitaloa (asunnon koko n. 100 m2) tai kaksi isompaa paritaloa. Ks. oikotie.fi kohde nr. 9809847.

Tied. Matti Lindholm, 044-3433529 tai matti.lindholm@uniquelkv.fi. RELANDER UNIQUE LKV OY Kauppakartanonkatu 7 A 80, 00930 Helsinki www.uniquelkv.fi

Vuosaaren kirkkoherranvirasto Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma, ti, to ja pe klo 9–13 ja pappi päivystää klo 10–13. Keskiviikkona virasto on auki klo 14–18 ja pappi päivystää klo 15–18. Virasto: 09 2340 6500. Päivystävä pappi: 09 2340 6502, fax 2340 6501, vuosaari.srk@evl.fi. Diakoniatyön keskitetty ajanvaraus- ja palveluaika tiistaisin klo 9–10, p. 09 2340 6518 / paikan päällä Albatrossin seurakuntatilassa, Kahvikuja 3 (ajanvaraus, neuvonta, ohjaus). Vuosaaren kirkko Satamasaarentie 7 Su 1.9. klo 11 Messu. Liturgia Lauri Holma, saarna Arto Huhdanmäki ja kanttori Riitta Hirvonen. Ma 2.9. klo 18 Raamattupiiri Roomalaiskirje. Vetäjänä George Betel. Ti 3.9. klo 10 Perhekerho. Klo 17 Kantaattikuoro harjoittelee kanttori Riitta Hirvosen johdolla. Ke 4.9. klo 17 Vuosaari-kuoro. Klo 18 Neulekerho. Neulomisen kokemuksia iloisessa ja mukavassa kerhossa, jota pitävät Heli ja Anne. Mitään taitoja ei tarvita, tule vain mukaan. Katukappeli Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, p. 2340 6575. To 29.8. klo 16–17 Pappi paikalla.

Klo 18 Iltakirkko. Tommi Vanhanen ja kanttori Riitta Hirvonen. Ti 3.9. klo 13 Rukouspiiri. Merirasti-kappeli Jaluspolku 3, p. 2340 6573, 050 541 2119 Ke 28.8. klo 18.30 Uusi laulu -kuoro ja laulukoulu O happy day. Luvassa mustaa gospelia tähtäimessä esiintyminen 22.9. klo 17 Merirasti-messussa. Kuoroa johtaa kanttori Teija Tuukkanen. Tule mukaan ja anna laulun viedä. La 31.8. Korttelitalon ja Kappelin 20-vuotisjuhla. Klo 9–12 Kappelilla avoimet ovet, aulakahvio, lapsityön näyttely, toiminnan esittelyä ja mahdollisuus hiljentyä, klo 12.30 Juhlamessu. Klo 9–11.30 Avoimet ovet ja toimintaa myös Haruspuistossa ja päiväkodissa. Klo 11.45 Yhteinen toimintatuokio koulun pihalla. Ke 4.9. klo 18.30 Uusi laulu -kuoro ja laulukoulu O happy day. Albatross Kahvikuja 3, 2. krs, p. 2340 6571 Ma 2.9. klo 10–11.30 Perhekerho. Klo 18 Venäjänkielinen raamattupiiri. Myrskylintu Solvikinkatu 11 Ti 3.9. klo 10 Perhekerho.

Nytt för babysar i Nordhuset:

Färgbad!

Onsdag 4 september inleder Nordhuset i samarbete med Informationscentret Luckan en ny verksamhet för baby-familjer, nämligen färgbad under ledning av Zusan Söderström, som ersätter de tidigare babyaktiviteterna babypoesi och rimskoj. Under hösten arrangeras tre färgbadsverkstäder i Nordhuset; onsdagen 4.9. kl.10, tisdagen 8.10. kl.14 och onsdagen 6.11. kl.14. Ett färgbad innehåller kreativt skapande för de minsta (3–11 månader) tillsammans med en vuxen. Syftet är att stimulera barnets sinnen på olika sätt genom att

upptäcka olika ytor, ljud, former, temperaturskillnader etc. Tillsammans skapar man konst av material som går att äta, eftersom ett barn upptäcker allt via munnen. Växelverkan mellan föräldern och barnet är en viktig del av färgbadande. I en grupp/omgång ryms det åtta barn med förälder, en verkstad räcker ca 45 min. men det är bra att räkna med åtminstone 1h för både av och påklädning, tvätt och byte av kläder. Man bör ta med handduk och byteskläder. Deltagandet är fritt och man kan delta en eller flera gånger om

det finns plats, men förhandsanmälan är obligatorisk. I samband med anmälan bör man uppge barnets namn, ålder, allergier eller andra specialbehov (även förälderns/föräldrarnas) samt kontaktuppgifter. Observera att de födoämnen som kommer att användas i färgbadet är svartvinbär, lingon, mango och potatismjöl. Anmälningar görs skriftligen till kulturproducent Siw Handroos-Kelekay helst via epost: siw. handrooskelekay@hel.fi, eller per textmeddelande till nr. 050-522 6827. De åtta första får plats och bekräftelse per epos teller sms.


12

Vuosaari

Vuosaari-lehti 28/2013  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuosaari-lehti on ilmestynyt jo yli 45 vuotta ollen merkittävä pa...

Advertisement