Page 1

Voita laadukas kaasugrillisetti! Herkut grilliin ja sauna päälle – siitä ei kesä parane! Osallistu netissä S-marketin kesäiseen grillikisaan. Voit voittaa omaksesi huippulaadukkaan kaasugrillin kaikkine tarvikkeineen. Klikkaa osoitteeseen smarkethokelanto.fi

Voittajalle toimitetaan palkinto valmiiksi koottuna kotiovelle asti. Palkinnon arvo n. 600 €. Arvontaan voit osallistua 24.5.–6.6.2010. Arvonta suoritetaan 9.6.2010.

0

l Costaricalainen Chiquita banaani l Argentiinalainen Abate fetel päärynä

89

l Ranskalainen Golden delicious omena

Katso ruokaohjeita:

/kg

Hinta voimassa to-su 27.-30.5.

smarkethokelanto.fi

Hinnat voimassa COLUMBUKSEN S-marketissa 31.5. asti l

8

Hinta voimassa to-su 27.-30.5.

90

/kg

Hätälä Norjalainen lohifilee pakattu n. 0,8-1,4 kg/pkt

1

1

59

Valiojäätelö Maustetut kermajäätelöt (ei laktoositon) 1l

1

39

Rainbow Valkosipulitai yrttivoipatonki pakaste 350 g (3,97/kg)

09

Arla Apetina Snack salaattijuustokuutiot 150 g (7,27/kg)

0

85

Rainbow Margariini 400 g (2,13/kg)

0

79 Brazil Appelsiinitäysmehu 1l

0

to-la 27.-29.5.

14 69 1

90

/kg

CA-SA Välimeren herkut

Marinoidut oliivit

Rainbow Jäätelöpuikot 10 kpl/pkt 390 g (4,33/kg)

69 Juissi Mehujuomat 1l

Palvelemme ma-pe 7-21, la 7-18, su 12-18. S-market Columbus, Vuotie 45, 00980 Hki, p. 010 76 61100 BONUS JOPA 5 %

Palvelutorilta l

MAKSA S-ETUKORTILLA, SAAT MAKSUTAPAETUA 0,5 %

2

75

Kotiuunin Viinerit pakaste 480 g (5,73/kg)

smarkethokelanto.fi

HOK-ELANTO.FI


Aino Acktén huvilassa

Su 6.6. 2010 klo 13.00 ja 16.00 Teatteri IlmiÖ: Tirlittan. Tarina kultatukkaisen orpotytön seikkailuista ihmisten ihmemaassa. Koko perheen näytelmä Oiva Paloheimon kotimaisesta klassikkosadusta. Ikäsuositus yli 5-vuotiaat. Rooleissa: Minna Savin, Heikki Vilja, Sofia Koski. Ohjaus: Liisa Pylkkänen. Valot ja äänet: Leo Ollikainen. Kesto 45 min. Liput 12/10 €, ovelta lippujen ennakkovaraukset: liput@ainoacktenhuvila.fi Aino Acktén huvila Tullisaaren ulkoilupuisto Laajasalo, 00840 Helsinki www.ainoacktenhuvila.fi


VUOSAAREN TERVEYSASEMA TIEDOTTAA:

Vuosaaren kirjaston kesäaukioloajat Vuosaaren kirjasto on tänä keväänä viimeisen kerran lauantaina auki 29.5. klo 10-16. Kesällä 31.5.15.8. kirjasto on avoinna ma-to klo 10-20 ja pe 10-18. Lauantaiaukiolot alkavat jälleen 21.8.

Vuosaaren terveysaseman toiminta kesällä 2010

1.6.–31.8.10 terveysasemat ovat auki arkisin klo 8-16. Vuosaaren ehkäisyneuvola on suljettu. Keskitetty ehkäisyneuvonta on avoinna koko kesän. 28.6.–30.7.10 Vuosaaren terveysasema palvelee keskitetysti Herttoniemen, Laajasalon ja Vuosaaren terveysaseman asiakkaita. Tällöin hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat ja pitkäaikaissairauksien välttämätön seuranta. Reseptien uusinnat kannattaa hoitaa hyvissä ajoin ennen lomakautta. Reseptien uusimisaika on yksi viikko. Vuosaarelaisten vastaanotot ja toimistopalvelut keskitetään sydänkesällä 5. kerrokseen. Herttoniemen ja Laajasalon terveysasemien toimistopalvelut ovat 3. kerroksessa. Vuosaareen neuvolassa (3krs) hoidetaan 28.6–30.7.10 Kivikon ja Vuosaaren odottavien äitien, 6 kuukauden ikäisten ja sitä nuorempien lasten tarkastukset ja muut välttämättömät tarkastukset. Keskitetystä terveysneuvonnan numerosta (09)10023 saa tietoa terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden. Terveyskeskuspäivystys toimii kesällä normaalisti. Terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä apua tarvitsevat potilaat hoidetaan iltaisin, viikonloppuisin ja pyhinä Malmin, Haartmanin, Jorvin, Peijaksen ja alle 16v:t Lasten ja nuorten sairaalassa. HUS- laboratorio (3. krs) on auki koko kesän arkisin 8-15, paitsi joka kuun viimeinen perjantai klo 13:een.

80-luvun tunnelmaa ja Vuosaaren kirkko täytti hyvää tahtoa Helluntaina 30 vuotta Vuosaaren peruskoululla

Oppilaiden omasta aloitteesta syntynyt hyväntekeväisyyskonsertti kerää kasarin keinoin rahaa Haitille maanantaina 31.5. klo 18 alkaen Vuosaaren peruskoululla. Tänä vuonna kevätkonserttin musiikillinen teema on nostalginen 80-luku. Tule tunnelmoimaan vanhojen hittien merkeissä! Oppilaiden omasta toiveesta konsertti järjestetään hyväntekeväisyysteemalla. Konsertin tuotto menee lyhentämättömänä Haitin auttamiseksi. Konsertissa esiintyvät yläkoulun oppilaat. Ostamalla kolmen euron ohjelman ja kahvin autat Haitin jälleenrakennustyötä. Lämpimästi tervetuloa!

Lauantaina Uutelan kanavaan istutettiin itähelsinkiläisten kalakerhojen toimesta 200 kiloa kirjolohia. Niiden pyytämisestä pääsivät nauttimaan lapset ja nuoret, joiden kalastuskipinän herättämiseksi tempaus oli järjestettykin. Opastusta sai tarvittaessa syötin asettamisesta kalan perkaamiseen asti.

Vuosaaren kirkon 30-vuotistaivalta juhlittiin viime sunnuntaina juhlamessun merkeissä. Satamasaarentiellä sijatseva kirkko vihittiin käyttöön Helluntaina 25.5.1980. Sitä ennen jouduttiin toimimaan väliaikaisissa tiloissa Merikorttitien ”parakkikirkossa”. Valoisan ja lämminhenkisen kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Arvi ja Pirkko Ilonen, joiden piirtämä on myös v. 2006 valmistunut kirkon laajennusosa Marielundin kappeleineen. Kirkon tyylikäs ja pelkistetty alttaritaulu on Mauri Favénin käsialaa.

Huomenna lauletaan Aurinkolahden kanavalla

Kaikkien laulutaitoisten tai muuten vaan yhteislauluista pitävien kannattaa laittautua huomisiltana 27.5. kello 18.00 Aurinkolahden kanavalle. Siellä odottaa Simo Paronen hanurinsa ja tuttuja lauluja sisältävien vihkostensa kanssa.

Illan avaa Helsingin Lauluveljien osakuoro keväisillä sävelillään Viive Mäemetsin johdolla. Tauolla tilaisuus nauttia Aurinkolahti-Seuran rouvien munkkikahveista ja grillatuista makkaroista. Tilaisuuteen vapaa pääsy.

Kännykkä siepattiin

La 22.5. klo 02.50 oli v.-88 syntynyt nainen jäänyt pois bussista Meri-Rastilan torin lähellä. Käveltyään Harustielle hän havaitsi jonkun miehen seuraavan häntä. Mies tarttui naisen reppuun, joka putosi maahan tavaroiden levitessä kadulle. Maasta mies nappasi käännykän ja pakeni paikalta. Tekijä oli n. 170 cm pitkä, mustahousuinen ja ruskekaan nahkatakkiin pukeutunut sänkileukainen mies. Poliisi kaipaa vihejitä tekijästä p. 071 8774002.

Pahoinpitely

Vapameri kanavan reunalla. Viereisessä kuvassa 9-vuotias Jukka Vähäsoini, jonka onkeen tarttui onkitapahtuman 32. kirjolohi. Painoa sillä oli reilut 500 grammaa.

La 22.5. klo 16.30 aikaan pahoinpideltiin v.-81 syntynyttä miestä Columbuksen lähellä. Päihtymyksen takia miehellä ei ollut tarkkoja havaintoja tekijöistä, mutta silminnäkijät näkivät paikalla romanivaatteisiin pukeutuneen kahden miehen ja yhden naisen seurueen pahoinpidelleen uhria. Tekijöistä voi antaa tarkempia vihjeitä poliisille p. 071 877 4002.


4

Vuosaari

Vaahtokarkit sulivat suussa Helsingin NNKY:n kerhojen kevätretkellä

Grillatut vaahtokarkit maistuivat tytöille.

Mosaiikkitorin markkinat Vuosaaren markkinat Mosaiikitorilla (Columbuksen ja Vuotalon välissä) jatkuvat tänäkin kesänä. Markkinapäivä on aina kuukauden viimeisenä sunnuntaina (poikkeus kesäkuu). Seuraavan kerran markkinatunnelmaan pää-

see su 30.5. klo 10-16. Torimyyjien lisäksi myös kirpputorimyyjillä on mahdollisuus kaupantekoon. Omat pöydät mukaan, paikat ilmaisia. Paikoista voi tiedustella lisää p. 0400-428325/Hannu Heiskanen.

Vaahtokarkit käpristyvät nuotion liekeissä ja sulavat sitten suuhun. Grillatut vihannekset ovat jo hävinneet kurniviin vatsoihin lämmittämään. Sää on juuri niin kuin sen kevätretkellä pitääkin olla; pientä tuulta merenrannalla ja aurinko välillä pilkistää pilvien lomasta. Visainen seikkailurata ja sen tehtävät on ratkottu. Kerhokausi on nyt päättymässä tällä erää! Helsingin NNKY vietti tiistaina 11.5. lasten kerhojen kevätkauden päättäjäisiä Vuorilahdessa Laajasalossa. Kuluneella kaudella HNNKY toteutti 7 toimintakerhoa 3 – 6 luokkalaisille lapsille (liikunta- ja kokkikerhoja sekä monikulttuuristen tyttöjen kerho). Kerhoista viisi kokoontui Vuosaaressa. Kerholaiset ovat olleet varsin aktiivisesti paikalla viikosta toiseen. Mikä saa nämä lapset tulemaan mukaan? ”Hyvä ruoka!”, huutavat kokkikerholaiset Liisa, Oskari, Pinja, Jenica ja Safia yhtä aikaa. ”Ja siellä saa uusia kavereita”, lisää Pinja. Kokkikerhossa tehdään yhdessä ruokaa tai leivotaan. Leivonnaisten valmistuessa voi pelata tai tehdä jotain muuta mukavaa. Reseptit voi kerätä itselleen pikku vihkoon ja ne voi toteuttaa kotona myöhemmin vaikka vanhempiensa kanssa. ”Kokkikerhossa olen huomannut sen, että itsekin pystyy tekemään hyviä ruokia ja leivonnaisia, eikä niiden toteutus ole aina niin vaikeaakaan”, kertoo Liisa. Samaa mieltä on yhden kerholaisen äiti, Päivi. Hän on ollut iloinen siitä, että tyttären kokkausharrastus on tullut kotiin asti: ”Olemme tehneet kerhon reseptivihkosta joitakin leivonnaisia myös kotona, ja leivontaharrastus on tarttunut minuunkin! Arvostan myös sitä, että näillä taidoilla on varmasti käyttöä tyttärelleni myös tulevaisuudessa, kun hän aikanaan perustaa omaa kotia.” Päivi pitää hienona asiana myös sitä, että Helsingin NNKY:n kerhot ovat edullisia ja ilmapiiri turvallinen. HNNKY:llä monimuotoista lapsi- ja varhaisnuorisotyötä Helsingin Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry on ekumeeninen nuoriso- ja naisjärjestö, paikallisyhdistys, joka kuuluu Suomen NNKY-liittoon. Toiminnan pääpaino on tällä hetkellä lapsi- ja varhaisnuorisotyöllä, Helmi-toiminnalla, kuten sitä Helsingin NNKY:ssä kutsutaan. ”Helsingin NNKY:n

alussa on lapsilla mahdollisuus osallistua yhdessä Vuosaaren seurakunnan kanssa toteutettavaan kesäkerhoon. ”Muutama nopea mahtuu vielä mukaan,” vinkkaa Katri. Syksyksi 2010 Helsingin NNKY:llä on suunnitteilla muutamia uusia kerhoja entisten kerhojen lisäksi. Uusien innokkaiden kerholaisten lisäksi kaivataan mukaan myös uusia innokkaita kerhonohjaajia ja toiminnan tukijoita, samoin kuin vapaaehtoisia yhdistyksen aikuistoimintaan. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja meilitse hnnky@hnnky.fi. Niin, mutta miten nämä kerhopäättäjäisiin osallistuneet lapset, jatkavatko he vielä kerhoa ensi syksynä? ”Melko varmasti jat-

-Mikähän se seuraavan seikkailurastin sijaintipaikka mahtaa olla? tavoitteena on tarjota laadukasta ja ei-kilpailuperiaatteella toimivaa harrastetoimintaa lapsille”, kertoo yhdistyksen lapsi- ja varhaisnuorisotyöstä vastaava toiminnallinen sihteeri Katri Mäki. ”Jokaisella lapsella pitäisi olla taloudellisesta, kulttuurisesta tai sosiaalisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus mielekkääseen harrastustoimintaan. Sen takia pyrimme pitämään kerhomaksumme mahdollisimman edullisina, 5 – 20 eur/kausi kerhosta riippuen.” Kerhojen lisäksi Helsingin NNKY järjestää Helmi- ilta- ja viikonlopputapahtumia (tytöille) sekä loma-ajantoimintaa (tytöille ja pojille). Esimerkiksi kesäkuun

kan”, vastaa Oskari, joka tuli toukokuun alusta tutustumaan kerhoon siskonsa suostuttelemana. ”Ihan varmasti tullaan! Mä ilmoittaudun heti.”, huutavat tytöt taas yhtä aikaa. Syy innostuneeseen osallistumiseen on tiivistettynä lasten keksimässä sisaruspiirihuudossa, joka aina kokkikerhon lopussa huudetaan: ”Hyvää ruokaa, hyvää seuraa, tulen ensi kerralla uudestaan. JEEEEE!” Se ensi kerta on sitten kaiketi syyskuun alussa. Syksykauden ilmoittautumiset kerhoihin alkavat 16.8.2010 osoitteessa www.hnnky.fi/ilmoittautumiset. Riitta Puukko Helsingin NNKY


Vuosaari

5


6

Vuosaari

Meri-Rastilassa vietettiin mukavaa toritapahtumaa viime keskiviikkona. Aurinkoinen iltapäivä veti torille satapäin väkeä nauttimaan musiikkiesityksistä, kirpputoreista ja puffettien herkuista. -Tarkoituksena on saada Meri-Rastilan torista kaiken ikäisten asukkaiden elävä, mukava ja turvallinen kohtaamispaikka, totesi myös tilaisuuteen osallistuneen asukasyhdistys Vuosaari-Seuran puheenjohtaja Eero Hildén. -Tori on juuri sopivan kokoinen tällaisten tilaisuuksien järjestämiseen. -Esimerkiksi jonkinlainen ”lauantaitori” vaikkapa kerran kuukaudessa voisi hyvin olla paikallaan, visioi Hildén. Tilaisuuden, josta toivottavasti tehdään jokavuotinen perinne, järjesti Meri-Rastila-verkosto. Asukastalo Fokan musiikiryhmäkin esiintyi toritapahtumassa.

Teemu Rantanen purjehti osakilpailuvoittoon

Meri-Rastilan tori täyttyi kirppispöydistä ja kojuista.

Läskillä lukutaitoa kampanjan loppupunnitukset

Läskillä lukutaitoa -kampanjan loppupunnitukset ovat pääosin kirkkoherranvirastojen aukioloaikoina toukokuun kahdella viimeisellä viikolla arkisin 17.–28.

toukokuuta sekä sunnuntaina 30. toukokuuta pidettävän messun jälkeen. Vuosaaren seurakunnassa järjestetään loppupunnitus ainoas-

taan 24.–28.5. kello 9–13. Lisätietoja kampanjasta löytyy osoitteesta: www.thl.fi/laskillalukutaitoa.

Espoon vesillä purjehdittiin viikonvaihteessa purjehduksen avoin Laser Standard Class`in toinen osakilpa. Vuosaarelainen Teemu Rantanen voitti kaikki lähdöt. Näin Teemu on voittanut molemmat osakilpailut. Rantanen lähtee harjoitusleirille Tallinnaan, jossa hän osallistuu myös kesäkuussa järjestettäviin EM-kisoihin. Tähtäimessä siintää myös Lontoon Olympialaiset. 1. Rantanen Teemu 2. Grönholm Benjamin 3. Rantala Mikko

Viikingit ja Jippo tasasivat pisteet Viikinkinen kausi jalkapallo Ykkösessä on lähtenyt melko nihkeästi käyntiin. Joukkue oli lujilla myös Jippoa vastaan sunnuntaina pelatussa kauden ensimmäisessä kotipelissä Vuosaaren nurmella. Vieraat johtivat ottelua jo 0-2, mutta kotijoukkueen kiri tuotti lopulta tulosta. Pisteet jaettiin 2-2 tuloksella. Vieraiden maaleista vastasivat Hans Ekroos ja Ville Strandman. Osmo Kleemola syötti juuri ennen taukoa Denis Abdulahin läpiajoon ja tämä täräytti voimalla 1-2 kavennuksen. Viikinkien loppua kohti kiihtynyt kiri huipentui 88. minuutilla Eero Peltosen lauottua 2-2 tasoituksen. Ottelun tauolla palkittin Viikinkien pitkäaikainen hyökkääjä Vjacheslav Malakeev Legendatkunniakerhon jäsenyydellä.

Seuraava peli Heteniityntien kentällä on su 30.5. Vastaan asettuu Tampereen TPV.

Sarjataulukko: RoPS PS Kemi KPV FC Espoo KooTeePee FC PoPa OPS-jp FC Viikingit PK-35 JIPPO FC Hämeenlinna MP TPV

13 11 10 10 8 7 6 5 5 4 4 4 2

Viikingit kehitti ottelun lopussa kulmureista monta vaarallista paikkaa joensuulaisten maalille. Eero Peltosen veto upossi lopulta ja tasoitti loppunumeroiksi 2-2.


Vuosaari

Vuosaaren rakentamisaikatauluja Vuosaari-projektin ja Vuosaaren asukastoimikunnan yhteisessä kokouksessa projektipäällikkö Ilkka Laine kaupunkisuunnitteluvirastosta esitteli Vuosaaren tulevien rakennuskohteiden aikatauluja ja KSV:n Vuosaari-projektin toimintasuunnitelmaaaa vuosille 2010-12. Suunnitelman pääkohdat pääpiirteittäin ovat seuraavat: Vuosaaren keskusta: Suunnittelijat: Marianna Timperi, Veli-Pekka Kärkkäinen. Keskustan kaavaluonnos on hyväksytty 11/2009. Alue on jaettu kolmeen osaan: urheilutalo ja välialue, Porslahdentien pysäköinti-, liike- asuinkortteli ja metrokortteli. Keväällä tehdään teknis-taloudellinen tarkastelu, jossa selvitetään, vodaanko Mosaiikkitorin pysäköinnistä avata liittymä Vuosaarentielle. Metrokorttelista järjestetään syksyllä arkkitehtikilpailu. Vuosaarentie 3: Tarkoituksena on kaavoittaa nykyisin urheilutalon

ja Rastiksen pysäköintiä p a l v e leva pysäköintialue asuinrakentamiseen. Asukastoimikunta on vastustanut muutossuunnitelmaa. Ehdotus tehdää v.2011, valtuustoon esitys tulee 2011. Metrokortteli: Konsulttityö 2010, ehdotus 2011, valtuustoon 2012. Porslahdentie: Ehdotus 2013, valtuustoon 2014. Meri-Rastilan länsiranta: Suunnittelija: Antti Varkemaa. Osayleiskaava: Periaatteet 5/2010, ehdotus syksy 2010, valtuustoon 2011. Asemakaava: Vireille 2011, luonnos 2011, ehdotus 2011, valtuusto 2012. Pohjoinen ostari: Asemakaava: Ehdotus 2010, valtuusto s y k s y 2010. Kivisaarentie 1: Päiväkotitontin kaavaehdotus on lähetetty kaupunginhallitukselle ja tulee valtuuston käsittelyyn keväällä 2010. Keski-Vuosaari: Suunnittelija Ilkka Laine. Rakennusten inventointi

1999. Maisemakulttuuriselvitys 2007. Korjaustapaohje 2009. Täydennysrakentamismahdollisuudet syksy 2009. Kohteiden arviointi eri näkökulmista kevät 2010. Rastilantie 1 - 5: Suunnittelija Veli-Pekka Kärkkäinen. Kslk hyväksynyt ehdotuksen 18.2.2010. Valtuusto 2010. Ramsinkannas: Suunnittelija Veli-Pekka Kärkkäinen. Lausunnot 2010, valtuusto 2010. Ramsinranta III: Suunnittelija Veli-Pekka Kärkkäinen. Valtuusto 2010. Kallahdenniemi ja Ramsinniemi: Suunnittelijat: Keiko Yoshizaki-Tyrkkö ja Leena Makkonen. Ramsinniemi: Luonnos 2011, ehdotus 2012, valtuusto 2013. Alvar Aallon kohteet: Luonnos 2011, ehdotus 2012 valtuusto 2013. Kallahdenniemi: Ehdotus 1/2010, uusi ehdotus 2010.

7


8

Vuosaari

Kutsu pihakilpailuun 2010 rin järjestämään Helsinki Piha 2010-kilpailuun. (Vuonna 2006 vuosaarelainen piha voitti rivitalosarjan ja omakotitalosarjassa tuli kunniamaininta.) Tuomareina toimivat alan yrittäjä Onni Topi, Omakotiliiton asiantuntija ja yhdistyksen edustaja. Pihojen arvioinnissa otetaan huomioon: yleisvaikutelma, minkä ohikulkija tai pihaan tulija saa, piharatkaisujen suunnitelmallisuus ja toimivuus arvioituna erityisesti käyttäjän kannalta, hoitotaso (mm. kasvien elinvoima, oikeiden kasvupaikkojen valinta),

Ninja seikkaili Vuosaaren ala-asteella Vuosaaren peruskoulussa vieraili epätavallinen kirjailija, kun koulun entinen oppilas Aleksi Delikouras saapui puhumaan FatalNinja-kirjasarjastaan. Oppilaat olivat valmistaneet nuorelle kirjailijalle kiperiä kysymyksiä, joihin tämä yritti rehellisesti vastata. Vuosaaressa edelleen asuva Aleksi Delikouras kertoi aloittaneensa kirjailijanuransa kirjoittamalla kuudennella luokalla tarinoita ritareista, jotka taistelivat lohikäärmeitä vastaan. –Ne olivat melko yksitoikkoisia tekeleitä, Aleksi naureskeli. – Ritari löysi lohikäärmeen, tappoi sen, etsi uuden ja tappoi senkin. Ei niitä tarinoita kukaan jaksanut lukea, Aleksi paljasti. –Olin siihen aikaan tosi huono koulussa, Kallion ilmaisutaitolukiosta viime syksynä kirjoittanut Aleksi ilmoitti monen oppilaan suureksi hämmästykseksi. – Kysykää vaikka Satu Arokarilta, Aleksi viittasi entiseen opettajaansa, joka hymyili ylpeänä juhlasalissa. Fatalninja sai alkunsa keväällä 2006, kun Aleksi vietti ystävineen viikonlopun katsomalla läjäpäin anime- ja kung fu -elokuvia. Syntyi ajatus omasta ninjaelokuvasta, johon sisällytettäisiin monipolvinen juoni, mielenkiintoisia henkilöhahmoja, taistelukoreografioita hurjine temppuineen ja rutkasti huumoria. Elokuvia syntyi yhteensä kolme, ja vaikka ne saivat eri kilpailuissa hyvän vastaanoton, nuorten kuvausporukka väsähti lopulta touhuun. –Vaikka leffojen tekeminen oli

kivaa, se oli myös vaivalloista. Piti palella pakkasessa, kamera jäätyi, näyttelijät lähtivät kesken kaiken syömään, ja muutenkin oli vaikea saada suomalaista maisemaa näyttämään feodaaliajan Japanilta. Silloin keksin, että FatalNinjasta pitää tehdä kirja, Aleksi kertoi. Hän ryhtyi työhön yhdessä äitinsä Kristina Delikouraksen kanssa. –Toimittaja-äiti piti huolta, että kieli on kunnollista, Aleksi kertoi kirjoitusprosessista. – Minä taas vahdin, ettei tekstistä tullut liian lällyä. Vaaroja ja verta pitää olla. WSOY:n kustantamasta kirjasarjasta on ilmestynyt kaksi osaa: Soturioppilas ja Varjosoturi. Kolmas osa on työn alla ja ilmestyy ensi keväänä. Jos Aleksi Delikouras ei esityksensä loppuun ollut vielä saanut kaikkia oppilaita innostumaan ninjamaailmasta, hän kohautti yleisöä kertomalla elokuvien tekemisestä ja kysymällä, kuinka moni oppilaista oli käynyt katsomassa Youtubesta elokuvan Nörtti. Monet olivatkin nähneet tuon Vuosaaren supersuosikin, jonka eri versiot ovat keränneet jo yli 180 000 katsojaa. –Tärkeintä on tehdä sitä, mistä itse pitää, Aleksi vastasi, kun häneltä kysyttiin, miten kirjoittamisessa tai leffan tekemisessä pääsee alkuun. – Älkää ajatelko, mistä opettajat, kilpailujen tuomarit tai kaveritkaan tykkäävät. Tehkää sitä mikä teitä kiinnostaa ja juuri niin kuin tuntuu oikealta. Satu Arokari www.fatalninja.fi

Vuosaaren ala-asteen kuudesluokkalaiset Miro Pulliainen ja Iida Palola haastattelevat nuorta vuosarelaista kirjailijaa Aleksi Delikourasta.

pihan rajaaminen ja sovittaminen maaston muotoihin (mm. aidat, aidanteet, puusto, alueen jako istutuksille ja toiminnoille) ja omaleimaisuus ja myönteinen poikkeaminen tavanomaisuudesta (esimerkiksi luonnon elementtien korostaminen).

Kilpailun aikataulu

Ilmoittautumiset pihakilpailuun tulee tehdä 31.5.2010 mennessä. Vuosaaren pihakilpailun arvioinnit tuomariston toimesta suoritetaan kesäkuun lopussa, palkintojen ja kunniakirjojen jako tapahtuu Vuosaaressa elokuun lopussa tapahtuvassa elotapahtumassa. Omakotiliiton Helsingin Piirin järjestämän Helsinki Piha 2010 kilpailun, mihin voittajat osallistuvat, arvioinnit suoritetaan viikoilla 32-33 ja näiden palkintojen jako tapahtuu syyskuun lopulla. Ilmoittautumisia pihakilpailuun ottaa vastaa Lauri Eriksson puh. 503130704 ja sähköposti lauri.eriksson@saunalahti.fi.

FC Viikinkien pistetili aukesi vihdoin naisten Ykkösen ottelussa FC Espoota vastaan. Hettarilla maanantaina pelattu ottelu päättyi 1-1 lukemiin. Viikinkien tasoituksen pomputteli maaliin 88. minuutilla Linda Eldsbacka. Viikkareiden seuraava kotiottelu on 13.6. Heteniityntien kentällä. Vastassa tulolloin on Turun Pyrkivä.

Marivallilla majakkasaarelle Joukko vuosaarelaisia pääsi viime sunnuntain kauniissa kesäsäässä nauttimaan merimatkasta Söderskärin majakkasaarelle. Söderskärin majakka sijaitsee Porvoon aluevesillä 15 meripeninkulman päässä Helsingistä. Majakka on perustettu 1862. Majakan valo sammutettiin viimeisen kerran v. 1989. Alue on saaristolintujen suojelualuetta. Saarille on maihinnnousukielto 1.5.-31.7.välisenä aikana, mutta majakan omistava ja sitä kunnostava Söderskär Majakka Oy on saanut poikkeusluvan järjestää opastettuja retkiä saarelle. Retkellä tutustuttiin paitsi majakkarakennukseen, myös majakkasaarten kiehtovaan historiaan, karun kauniiseen luontoon ja kiikaroitiin haahkoja, tyllejä, räyskiä ja riskilöitä. Kierroksen päätteeksi nautittiin

Söderskärin majakalle on Vuosaaresta reilun tunnin laivamatka. Marival-laivan maukkaasta lohikeitosta ja rennosta meritunnelmasta. Toiveissa on vielä uusia retkiä

majakalle, sillä kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Mukana risteillyt: Timo Honkanen

Kuvat: Timo Honkanen

Vuosaaren Pienkiinteistöt ry järjestää pihakilpailun. Sen tavoitteena on lisätä omakoti- ja pientaloasukkaiden huomiota ja kiinnostusta asuinympäristönsä viihtyisyyteen ja kehittämiseen. Kilpailussa on kaksi sarjaa: 1. omakotipihat ja 2. asuntokohtaiset pihat pari- ja rivitaloissa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki vuosaarelaiset em. pihojen omistajat tai haltijat. Kummassakin sarjassa palkitaan kaksi parasta. Molempien sarjojen voittajat osallistuvat Omakotiliiton Helsingin Pii-

Naisten pistetili aukesi

Näkymä ylhäältä majakkatornista. Saaria yhdistää riippusilta.


9

Vuosaari

Lukijalta Vuosaari-Seura, Vuosaari-Säätiö ja Vuosaaren asukastoimikunta:

Ei raskasta rakentamista Meri-Rastilan rantaan

Vuosaari-Seura, Vuosaaren asukastoimikunta ja Vuosaari-Säätiö ovat ilmaisseet yhteisen mielipiteensä kapunkisuunnitteluvirastolle Meri-Rastilan länsirannan rakentamisen suunitteluperiaatteista. Kirjallisesti huhtikuun puolella jätetyssä mielipiteessä todetaan seuraavaa: Me allekirjoittaneet yhteisöt vastustamme ko. alueen suunnitteluperiaatteissa ehdotettua raskasta rakentamista. Perusteina esitämme seuraavaa: Suunniteltu osayleiskaava ylittää runsaasti Yleiskaava 2002 rajauksen. Kummeksumme, voidaanko oikeusvaikutteinen yleiskaava ohittaa näin rajusti osayleiskaavalla. Osayleiskaavasuunnitelmaan on merkittävä voimassaolevan yleiskaavan alue, jolloin raju poikkeaminen yleiskaava 2002:sta käy selvästi ilmi ja poikkeamisen suuruutta voidaan kvantitatiivisesti arvioida. Esitetty poikkeaminen yleiskaavasta tulee käsitellä seuraavan yleiskaavan yhteydessä eikä pyrkiä murentamaan kaupunginvaltuuston hyväksymää yleiskaavaa 2002 suunnitelmassa esitetyllä tavalla. Karttamateriaalin perusteella voidaan arvioida, että yhtenäinen virkistysalue vähenee alle puoleen nykyisestä. Vaihtoehtojen vertailussa esitetään virkistysalueiden vähentyvän raskaimmassakin vaihtoehdossa vain noin 25 prosenttia. Suunniteltu osayleiskaava tuhoaa myös arvokkaan Litorinameren muinaisrannan eli ns.”pirunpellon” (konsultin lausunto), vaikka suunnittelukirjees-

sä väitetään sen säilyvän. Mielestämme ”pirunpellon” alueelle tulisi saada suojelukaava mitä pikimmiten. Siksi vaadimme lausuntoa ympäristö- ja museoviranomaisilta. Vuosaari-projektin ja Asukastoimikunnan kokouksessa 16.2.2010 sovittiin KSV:n ehdotuksesta, että perustetaan suunnittelijoiden ja asukkaiden työryhmä, joka työpajamaisesti miettii suunnitteluperiaatteita ja –vaihtoehtoja ennen lopullisen vaihtoehdon valitsemista jatkosuunnittelun pohjaksi. Tämä ei lupauksista huolimatta toteutunut ja nyt jatkosuunnittelussa on otettu lähtökohdaksi kaikkein raskain vaihtoehto, jota asukkaat vastustavat eniten. Esitetty vaihtoehto ei vastaa asukaslähtöistä viihtyisän asuinalueen kehittämistä pidemmällä aikavälillä. Kun tarkastellaan aluetta laajemmin ja tulevia rakentamissuunnitelmia mm. Vartiokylänlahden vastakkaiselle rannalle, niin Meri-Rastilan rannan rakentamattomana säilyttämisen tärkeys korostuu entisestään. Alue on tärkeä lähivirkistys- ja ulkoilualue ei vain vuosaarelaisille, vaan myös Puotilassa ja Marjaniemessä asuville. Koko alue tuleekin säilyttää virkistysalueena. Tultaessa Puotilasta Vuosaareen antaa kyseessä oleva alue nykyisellään vaikutelman Vuosaaresta vihreänä kaupunginosana. Rannan rakentaminen muuttaisi tilannetta niin, että kyseessä olisikin vain tavanomainen betonilähiö. Jo kaupunginjohtajiston työryhmän päämääränä oli Vuosaaren imagon parantaminen. Imagon parantamista ei saa kau-

Vuosaaren keskusta suhtautuu kriittisesti Meri-Rastilan länsirannan rakentamissuunnitelmiin Vuosaaren keskusta suhtautuu erittäin kriittisesti kaupunkisuunnitteluviraston suunnitelmiin rakentaa uusi, suuri asuinalue MeriRastilan länsirantaan. Lähes 2000 asukkaan asuin- ja toimistoalue tuhoaisi vuosaarelaisille korvaamattoman virkistysalueen ja henkisen hyvinvoinnin lähteen. Yhdistys kannattaa asumisen tiivistämistä metroradan varrella ja on erityisen ilahtunut suunnitelmista kehittää ostoskeskuksen aluetta. Rakentaminen tulee tehdä maltillisesti kasvattamalla nykyistä asuinaluetta sen reunoilta, ei rikkomalla yhtenäistä metsäaluetta. Luonto- ja virkistysalue on henkireikä tiiviisti rakennetussa kaupunginosassa. Se puskuroi vilkkaasti liikennöidyn Vuotien melua ja saasteita, ja sitoo ravinnepäästöjä mereen. Metsä toimii omalta osaltaan hiilinieluna ja edistää luonnon monimuotoisuut-

ta. Näin kauaskantoisessa päätöksessä ei saa sivuuttaa asukkaiden mielipidettä. Vuosaari on ollut jo pitkään merkittävän rakentamisen kohteena ja vuosaarelaiset ovat kyllästyneitä kantamaan jatkuvaa vastuuta kaupungin rakentamistavoitteista. Lisätietoja: Timo Leskinen puh. 050-534 7993 tai Elina Das Bhowmik 040-548 9056

punkisuunnittelussa lyhytnäköisin toimin vaurioittaa. Ymmärrämme, että metron läheisyys luo paineita alueen rakentamiseen, mutta ainakin osittaisena vaihtoehtona voisi olla jo rakennetun alueen täydennysrakentaminen (mm. ostoskeskuksen alue ja laajat pysäköintialueet). Retkeilijäntiellä aivan Meri-Rastilan metroaseman läheisyydessä on rakentamattomia asuinkerrostalotontteja. Toisaalta on huomattava, että jo alun perin Meri-Rastilan aseman paikkaa valittaessa on ollut selvää, että sen käyttäjämäärä ei voi olla kovin suuri, koska puolet aseman lähivaikutusalueesta on Vartiokylän lahtea. Käyttäjämäärää vähentävät myös aseman vaikutuspiirissä olevat Rastilan ja Meri-Rastilan pientaloalueet. Kun kaupunki on asettanut maankäytön ja asumisen toteutusohjelmassa tavoitteeksi rakentaa 5000 asuntoa vuodessa, on ymmärrettävää, että etsitään uusia asuintuotantoon kaavoitettavia kohteita. Kaupungin tonttivaranto on kuitenkin tällä hetkellä hyvä, ja laajoja alueita ollaan parasta aikaa kaavoittamassa mm. entisillä satama-alueilla, Kruunuvuorenrannassa sekä Vantaalta ja Sipoosta liitetyillä alueilla. Vuosaaressakin on valmiiksi kaavoitettuja asuinrakentamisalueita, esim. Kurkimoision alue samoin kuin osa Aurinkolahden alueesta, joilla rakentaminen ei ole käynnistynyt. Lisäksi Vuosaaren keskustaan ollaan kaavoittamassa liikerakennusten yhteyteen huomattava määrä asuntorakentamista. MeriRastilan länsirannan muuttamista asuntoalueeksi ei siten voida aina-

Kuvassa yksi alueen suunnittelumalleista. kaan tonttipulalla perustella. On huomattava, että Vuosaari on ollut raskaan rakentamisen kohde noin 20 vuotta. Väestö Vuosaaressa on kasvanut tänä aikana noin 14 000:sta noin 37 000:een. Raju väestönkasvu ei ole voinut olla tuottamatta myös erilaisia ongelmia, tästä syystä lisärakentamista ei mielestämme voi perustella hyvinvoinnin kasvulla. Palvelujen monipuolistuminen uusien asukkaiden myötä on myös varsin epätodennäköistä, koska pienen matkan päässä on Vuosaaren keskusta runsaine palveluineen ja Itäkeskuskin muutaman minuutin metromatkan päässä. Vaihtoehdossa esitetty jopa 1 000 työpaikan toimistorakennus on täysin epärealistinen, kun tarkastellaan Vuosaaren toimitilatonttivarantoa. Vuosaaressa on toimitilatontteja vieläkin riittävästi, vaikka niitä on vuosien aikana kaavoitettu asuintuotantoon perustellen kaavamuutoksia toimitilatonttien vähäisellä kysynnällä. Edellä olevan perusteella esitämme, että suunnittelualue säilyte-

Jussi Mäkelä Vuosaaren kirkkoherraksi

Me aiomme äänestää Jussi Mäkelää Vuosaaren kirkkoherranvaalissa. Jussi on ollut täällä pappina viimeiset viisi vuotta, niinpä Vuosaari on tuttu hänelle ja hän seurakuntalaisille. Vuosaaren nuoret ovat viihtyneet hänen rippikouluissaan ja monet vuosaarelaiset ovat tulleet tutuiksi ristiäisten, häiden ja hautajaisten yhteydessä. Hän on kiinnostunut ihmisistä ja hänen saarnansa ovat elämänmakuisia. Jussin toimittamissa jumalanpalveluksissa musiikilla ja laululla on tärkeä osuus. Jussi on positiivinen ja reilu ihminen, joka paneutuu työhönsä koko sydämestään. Teologian maisterin pätevyyden lisäksi hänellä on seurakuntatyön johtamisen ja kauppatieteiden kandidaatin tutkinnot, joista on hyötyä johtamisessa ja seurakunnan taloudenhoidossa. Me haluamme

seurakunnan oman papin kirkkoherraksemme. Toivottavasti Sinäkin. Voit tutustua Jussiin paremmin osoitteessa: www.jussimakela. info. Riitta Ingelin-Alastalo korrepetiittori Risto Kausto FM Leena Kärnä ohjelma-asiantuntija Tommi Lehtonen TT, dosentti, yliopiston lehtori Antti Mäki-Nisula rehtori Martti Mäntymaa opettaja Sirkka Nissinen Ritva Palaskari työterveyshoitaja Heikki Palaskari ekonomi Tinja Saarela liikuntasuunnittelija Jussi Sahlberg teknologiapäällikkö Tellervo Särkilahti Pauli Särkilahti ekonomi

tään viher- ja virkistysalueena. Näin säilytetään myös yksi koko Helsingin kannalta tärkeistä vihersormista. Mielestämme suunnitelmaa parempi ratkaisu on tutkia täydennysrakentamismahdollisuuksia muualla Meri-Rastilan alueella mm. ostoskeskuksen lähiympäristössä. Vuosaari-Seura r.y. Eero Hildén Vuosaari-Säätiö Matti Suomela Vuosaaren asukastoimikunta

Kreikka parka

Kreikan kohtalo on korutont´ kertomaa. Se kertoo paitsi maantavasta ja siitä miten käy, kun poliitikot vaali vaalilta jakavat omilleen aina vaan uusia etuuksia ja muuta mukavaa. Sama kaiku on myös ammattiyhdistyksillä. Oma suu on lähempänä kuin kontinsuu, mutta kuten Kaptah Sinuhessa, Suomen poliitikot noudattavat yleensä kohtuutta, mutta monessa muussa maassa ei. Hyvinä aikoina luvatuista tai “saavutetuista eduista” on vaikea luopua huonompien aikojen tullessa. Palkkoja on vaikea alentaa ja esim. eläke-eduista luopua, vaikka näihin ei enää olisi varaakaan. Korruptiolla järjestettyä etuutta ei useinkaan peruta. Tavallinen kansalainen suunnittelee menonsa ja varsinkin isommat hankintansa käytettävissään olevien tulojensa mukaan, mutta poliitikkojen ei tarvitse ajatella näin, sillä veroja ja maksuja voi korottaa ja lisää lainaa ottaa. Kreikalle lainahanat menivät kiinni eikä veroja saada kerättyä. Nyt on pakko tehdä jotakin. On lohdullista nähdä, että Euromaat tukevat hädän tullen heikompiaan, vaikka näiden itse aiheuttamissa ongelmissa. Toivottavasti onnistuvat Moni pitää EU:ta pelkkänä turhakkeena, joka ei oikeasti auta jäsenmaitaan. Nyt asenteet kenties muuttuvat. Toki aina on sellaisiakin, jotka uskovat Kreikan ongelmien olevan juuri EU:n ja maata tähän asti auttaneiden pankkien syytä ja Kreikan vaatimisen parempaan taloudenpitoon pelkkää ilkeämielisyyttä. Mikko Pesola


10

Vuosaari

Uusi osoite: vuosaarilehti@ vuosaarilehti.fi

Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 3212 556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky

Ilmestymispäivä: Keskiviikko Ilmoitushinnat: 1,5€/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 3212 556, 040-5538 857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040-5538 857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


11

Vuosaari

Pelisäännöt hukassa

Rekkatapahtuma satamassa

Vuosaaren sataman portin lähellä, os. Rahtarinkatu 5, vietetään lauantaina 29.5. klo 10-17 Trucking Festival-rekkatapahtumaa. Yleisöllä on mm. mahdollisuus tutustua uusin ja vanhoihin raskaan kaluston menopelihin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Aurinkolahden ranta täyttyy hellepäivinä väestä. Viime viikon helteillä etsiydyin monen muun vuosaarelaisen tavoin veden ääreen lähiömme upeille rannoille. Ja niitähän meillä täällä Vuosaaressa riittää; on Uutelaa, Kallvikinniemeä, Rastilaa, Kallahtea, Aurinkolahtea…Toinen toistaan hienompia rantoja, joita aiheesta kateelliset naapurilähiöläisetkin ahkerasti käyttävät. Menoa oli mukava auringon porottaessa ja ihon käristyessä seurailla. Ihan kuin olisi etelässä ollut! Lämpö tuo mukanaan myös ikäviä lieveilmiöitä, kun yhteiset pelija järjestyssäännöt tuppaavat toisilta unohtumaan. Aurinkolahden rannassa seurailin tuttavan kanssa nuorten puuhastelua. Autot ajetaan härskisti jalankulkijoiden rantabulevardille parkkiin. 50 metrin matka Solvikinkadulta on liian pitkä käveltäväksi? Tuunatut autot menisivät ilmeisesti hukkaan, jos kaverit eivät niitä pääsisi ihastelemaan. Ja autostereoihinkin on upotettu volyymista päätellen useampi euro. Muutama huonossa hapessa ollut kaveri näki melkoisen vaivan raahatessaan lautoja, tukkeja ja oksia rannan Uutelan puoleisesta metsiköstä melkein aallonmurtajan päähän asti. Tällä kertaa roihua ei pystytetty kallioluodolle, vaan komea kokko pantiin palamaan keskelle hiekkarantaa. Aiempina kesinä poliisi on näkynyt kiitettävästi rannoilla. Kaikkialle sekään ei ehdi, samanlaista partiotyötä riittää muuallakin. Ja ymmärrän myös joidenkin aina ja kaikesta valittavien kansalaisten turhauttavan poliisia. Mutta sakkolappu tahallaan rannalle pysäköiville, pulloja särkeville tai häiriöitä tuottaville kirpaisisi kummasti. Enemmän kuin pelkkä ymmärtäväinen puhuttelu. Lasten mäyräkoirakaravaani kohti Uutelaa kävi illansuussa tauottomana virtana. Hellepäivien paluuliikenne käy kiivaimmillaan rannan kautta aamuyön tunteina metelin ollessa välillä melkoinen, kertoili lähistöllä asuva tuttava. Minkälainen on koti, jossa vaikkapa 14-vuotiaalla ei ole kotiintuloaikoja? Ehkä kotona ei ole kukaan edes lasta tai nuorta odottamassakaan? Aurinkolahden pohjoismaalaisittainkin ainutlaatuisen beachin roskiksista on kirjoitettu ennenkin. Pikkuroskikset ovat suositulle rannalle aivan riittämättömät. Vilkkaan viikonlopun jätteet eivät niihin mahdu ja avonaisina lokkien ja varisten on niitä helppo tonkia. Sama ongelma on myös Kallvikinniemen uimarannalla. Oma lukunsa ovat grillikatokset, joita sotketaan ja tuhotaan surutta. Tai sitten poltetaan, kuten on nyt käynyt Ullaksenpuiston suositulle grilliterassille. Tuholaisina eivät suinkaan aina ole nuoret, vaan yhtä hyvin katoksiin usein pesiytyneet aikuisten juoppoköörit. Grillikatosten käyttö- ja käytösohjeet olisi myös syytä laittaa esille useammalla kielellä. Tämä ei ole mikään rasistinen kommentti, vaan ihan käytännössä havaittua; käyttäjinä on myös suomea taitamattomia grilliruuan ystäviä. Vuosaari on nasta paikka, parasta Stadia. Yhteisiä pelisääntöjä noudattamalla tämä saattaa sellaisena säilyäkin. Nautitaan kesästä! Eero Honkanen päätoimittaja

Seuratoimintaa...

Meri - Vuosaaren työttömät Yhdistyksen kevätkokous pidetään torstaina 27.5 alkaen klo 14 yhdistyksen ruokalassa, osoitteessa Punakiventie 1. Kahvitarjoilu Tervetuloa!

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden sekä metalliromun kierrätyskampanja ja siisteyspäivä pidetään Kauppakeskus Columbuksessa lauantaina ja sunnuntaina 29.-30.5. Stena Technoworldin keräyspisteisiin Kauppakeskus Columbuksen Vuotalon puoleiselle aukiolle voi lauantaina ja sunnuntaina 29.30.5.2010 tuoda ilmaiseksi televisioita, pesukoneita, jääkaappeja, AVlaitteita, tietokoneita, puhelimia, työkaluja, lamppuja ja polttimoita, paristoja ja akkuja, polkupyöriä, ruohonleikkureita, mopoja, lastenvaunuja, grillejä, lämpöpattereita, autonosia, pöydänjalkoja sekä muuta metalliromua. Samanaikaisesti urheiluseura Viikinkien Pojat-02 -jalkapallojoukkueen pelaajat poistavat kauppakeskuksen ulkoalueilta rikkaruohoja yhdessä vanhempiensa kanssa. Citycon ja Stena Technoworld toteuttavat yhteistyössä kierrätyskampanjan Kauppakeskus Columbuksessa, Vuosaaressa. Lauantaina 29.5. (klo 10-17) ja sunnuntaina 30.5. (klo 12-17) Stena Technoworldin paikalle toimittamat keräyskontit sijaitsevat kauppakeskuksen Vuotalon puoleisella aukiolla. Keräysaikoina

paikalla on Stena Technworldin henkilökuntaa vastaanottamassa kierrätysmateriaalia ja neuvomassa kierrätysasioissa. Kierrätys toteutetaan tietoturvallisesti ISO 14001 ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Mukana siisteyspäivässä ovat urheiluseura Viikinkien Pojat -02 –jalkapallojoukkueen pelaajat, jotka poistavat kauppakeskuksen ulkoalueilta rikkaruohoja yhdessä vanhempiensa kanssa. ”Kierrättäminen on luonnollinen osa tätä päivää. Pelkästään Stenan vuosittain kierrättämän kierrätyspaperin määrällä voimme säästää jopa 45.000 jalkapallonkentällistä metsää”, kertoo Stena Technoworldin toimitusjohtaja Jouni Spets. ”Citycon haluaa olla edelläkävijä ja edistää kestävää kehitystä omassa toiminnassaan ja yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Kierrätyskampanja Stena Technoworldin ja siisteyspäivä Viikinkien urheiluseuran pelaajien kanssa ovat luonnollinen osa kauppakeskuksen yhteistyötä omalla vaikutusalueellaan”, toteaa Columbuksen kauppakeskuspäällikkö Marjo Rosendahl.

Sapatin ystävät keskusteluryhmä Seuraava tapaaminen Vuosaaressa lauantaina 05.06. kello 16.00. Adventistit, Juutalaiset tai muuten Sapatista kiinnostuneet tervetulleita! Lisätietoja: www.sapatti. weebly.com AA-ryhmä Metro www.kolmio.org Kokoukset perjantaisin klo 19 Kahvikuja 3 seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AA-vastausp. 0408484000. 23.6.-31.7. suljettu. Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10-11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta. Vuosaaren Montessoritalon kannatusyhdistys Ylimääräinen yleiskokous tiistaina 1.6.2010 klo 18.30. Vuosaaren Montessoritalo, Vedenottamontie 9. Tervetuloa! AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Hiekkajaalanranta 5, kerhohuone. Vuosaariryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. NA-kokous Meri-Rastilan NA-ryhmä kokoontuu tiistaisin kello 19-20.30. Osoite: Jaluspolku 3, takkahuone, Meri-Rastilan kappeli.

Ullaksenpuiston suositun grilliterassin palaneet jäännökset.

Kierrätyskampanja Columbuksella 29.-30.5

Jehovan todistajat 30.5. Seuraa elämään johtavaa tietä. 6.6. Kristittyinä olemme kiinnostuneita toisista ihmisistä. 13.6. Tulkaa te totuutta janoavat! 18.-206. Piirikonventti, Helsinki, Jäähalli. 25.-27-6. Piirikonventti, Helsinki, Jäähalli. Valtakunnansalissa klo 11. Keltanotie 2, Puotinharju.

Vuosaaren seurakunta

Vuosaaren kirkkoherranvirasto Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma-pe klo 9-13, ke lisäksi 17.3018.30, p. (09) 2340 6500, fax 2340 6501, vuosaari.srk@evl.fi. Päivystävä pappi: viraston aukioloaikoina p. (09) 2340 6502. Vuosaaren kirkko Satamasaarentie 7 Su 30.5. klo 11 Pyhän Kolminaisuuden päivän messu. Liturgia Seppo Tirkkonen, saarna Kai Sadinmaa, diakoni Pia Nordlund avustaa, kanttori Riitta Hirvonen. Kirkkoherranvaalien äänestysaika klo 12.30-19. Ma 31.5. klo 21 Kirkkoherranvaalien äänestystulos julistetaan. Katukappeli Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, p. 2340 6575. To 27.5. klo 16-17 Pappi tavattavissa. Klo 18 Iltakirkko. Johanna Joronen ja Riitta Hirvonen. Ma 31.5. Kirkkoherranvaalien äänestysaika klo 13-19. Ti 1.6. klo 13 Rukouspiiri.

Albatross Kahvikuja 3, 2. krs., p. 2340 6571 Pe 28.5. klo 12-14 Cafe Outolintu. Kesän alkujuhla. Muuta: Läskillä lukutaitoa kampanja lähestyy loppuaan. Alkukeväällä aloitetun painonpudotuksen loppupunnitus jatkuu virastossa 26.28.5. klo 9-13. Merihiekassa Eläkeikäisten Rantapäivät 16.-17.6. Pari päivää Merihiekassa yhdessäolon iloa ja eloa laulun, sanan, hyvän ruoan, pelien, saunan ja uimisen merkeissä. Lähtö molempina päivinä bussilla kirkolta klo 9 Mosaiikkitorin kautta Merihiekkaan ja paluu n. 15.30. Päivien hinta yhteensä 14 euroa. Ilmoittautuminen ja maksu virastoon 9.6 mennessä klo 9-13.


12

Vuosaari

HINNAT VOIMASSA TO–LA 27.-29.5.2010 ellei toisin mainita.

KATSO LÄHIMMÄN K-CITYMARKETISI TARJOUKSET NETISTÄ WWW.K-CITYMARKET.FI Paulig

Kariniemen Kananpojan

HK takuumurea

6,63-7,96 /kg

Suomi

BROILERIN FILEESUIKALE 250-300 g

1

PRESIDENTTI KAHVI 500 g

4,78 /kg, ei Gold Label

NAUDAN SISÄ- ja PAAHTOPAISTI

12

99

2

39

90

rs

kg

pkt

raj. 2 pkt/tal.

Pouttu

PORSAAN PIHVIFILEE n. 800 g

marinoitu ja kermamarinoitu

4

JÄÄSALAATTIRUUKKU

KESÄKURPITSA Espanja

Suomi

1

0

29

69

kg

kpl

-70 % Oman Leipomon

Norja, pakattuna

5,63 /kg, vehnä ja valkosipuli

UUNITUOREET PATONGIT 300 g

8

1

kg

raj. 2 kpl/tal.

VIRVOITUSJUOMAT 1,5 l 0,40 /l, sis. pantit 1,20 Hinta ilman K-Plussa-korttia ja yks. 2,45 /pl (1,37 /l) sis. pantin 0,40

3

69

95

kg

Fanta

ERÄ! Tuore ruodoton

LOHIFILEE

99

PL

kpl

3.erä

raj. 1 erä /tal.

VESIMELONI

kokonaisena, Espanja

0

Valio

Valio

KERROSVIILI 1%, 200 g

ARKIJUUSTO 750 g

2,50 /kg, yks. 0,59 /prk (2,95/kg)

3,99 /kg

2

1 .-

99

kpl raj. 2 kpl /talous

yks. 2,47 /prk (7,26 /kg)

4

50

prk

KOIRAN ANNOSATERIAT 150 g 6,33 /kg

2

yks. 1,13 /kpl (7,33 /kg)

1

pk t

90

1

2 kpl

MEHUJUOMAT 1 l 0,50 /l yks. 0,75 /tlk (0,75 /l)

1 .-

49 tlk

sis. pantit 0,15

0,99 /l, ei laktoositon Hinta ilman K-Plussa-korttia 1,41 /pkt (1,41 /l)

99

4,68 /l

2

kg

0

KOPPARBERG SIIDERIT 0,5 l /tlk

tlk

99 Valiojäätelö

Voimassa 29.3.–30.5.2010.

2

Hollanti

VANILJAKERMAJÄÄTELÖ 1 l

-29 % Vip

kg

PUNAINEN PAPRIKA

Caesar

Gourmet Gold

KISSAN ANNOSATERIAT 4 x 85 g 6,62 /kg

99

2

-13 % Hinta ilman K-Plussa-korttia 2,85 /tlk (5,40 /l) sis. pantin 0,15

pkt

Uudet reseptit saatavilla K-RuokaPirkasta.

www.k-citymarket.fi

Pirkan parhaat reseptit www.pirkka.fi

VUOSAARI Tyynylaavantie 5, puh. 020 720 5900. MA-PE 8-21, LA 8-18, SU 12-18 Kauppiaan sähköposti: marko.kakela@citymarket.fi Lisätiedot www.kesko.fi/ Vastuullisuus

Puhelun hinta 020-alkuisiin numeroihin lankapuhelimesta 8,21 snt/puh + 6,9 snt/min (sis alv 22%), matkapuhelimesta 8,21 snt/puh + 16,9 snt/min (sis alv 22%).

Vuosaari-lehti 21/2010  
Vuosaari-lehti 21/2010  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuosaari-lehti on ilmestynyt jo yli 40 vuotta ollen merkittävä pa...

Advertisement