Page 1

KATSO ILMOITUS SISÄSIVUILLA

Juhannus auki PE–LA 04:ään Dj

Keskiviikko 19.6.2013

N:o 24

48. vuosikerta

AVOINNA PE–LA -04:ään

LAMMEN OSTARI


YKSITYINEN PÄIVÄKOTI POIJU YKSITYINEN MUSIIKKI- JA LIIKUNTAPAINOTTEINEN PÄIVÄKOTI VUOSAARESSA

Muskari, liikunta ja kotiruoka sisältyvät hoitopäivään

Kysy vapaita paikkoja

Villa Solvik palvelee Arkilounas

Ti-pe 11.30–15 13 €/hlö - runsas monipuolinen alkupalapöytä -lämminruoka lisukkeineen ja kahvi makean kera La-su klo 13 Kartanon pitopöytä 32 € Aurinkoterassimme tarjous: Ruoka + juoma 20 €/hlö Mozzarellasalaatti Kanasalaatti Klubileipä

TERVETULOA LAASTARIIN! Laastari Lähiklinikoilla saat hyvää hoitoa helposti, nopeasti ja aina ilman ajanvarausta. Olemme erikoistuneet tavallisimpien sairauksien, kuten flunssan sekä korva- ja poskiontelonTERVETULOA tulehdusten hoitoon.

TOTEUTA UNELMA OMASTA RANTASAUNASTA! KESÄTARJOUS Varaa oma saunavuoro meren rannalta.

LAASTARIIN!

Lisätietoja ja aukioloajat osoitteessa

Laastari Lähiklinikoilla saat hyvää hoitoa hel posti, nopeasti ja aina ilman ajan varausta. Olem me erikoistuneet tavallisimpien sairauksien, kuten flunssan sekä korva- ja poskiontelotulehdusten hoitoon.

Perhesauna 2 Rantasauna (min. 2h)

www.laastari.fi

Lisätietoja ja aukioloajat osoitteessa

www.laastari.fi

TULE TUSTUMAAN LAASTARI Meillä pääset ainaLÄHIKLINIKKAAN hoitoon Meillä pääset aina hoitoon

Laastari Lähiklinikoilla voit maksaa ilman ajanvarausta joka päivä käteisellä ja pankkitai luottokortilla. la kupongil Kuponki on voimassa 31.8.2013 asti.

Tällä nti hoitokäy lla ähiklinika Laastari L

30

Laastari Itäkeskus, Asiakkaankatu 11 00930 Helsinki (Itäväylän apteekki)

€/käynti ynti ta 45 €/kä in h . rm o N set 15 € + (Rokotuk ) iden hinta lääkeaine

Punkkirokotus-päivä Itäkeskuksessa 19.6., Hansasillan kupeessa, Citymarketin 2 krs.

Saunapaketti: sisältää 4 saunavuoroa Perhesauna 2 Rantasauna (2h/vuoro)

(1–5 hengelle) 25€/h (15–20 hengelle) 120€/2h

Katso varaustilanteemme kotisivuiltamme sinunjuhlasi.fi Puhelimitse numerosta 050-599 4183

85€ 360€

Saunatarjous on voimassa touko-, kesä-, heinäkuun ajan. Varatessasi saunavuoroja mainitse koodi: KESÄSAUNA Tervetuloa saunomaan! Sijaitsemme Rastilan metroaseman vieressä.

Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki rastilacamping@hel.fi, p. 09 310 78517 www.rastilacamping.fi

Villa Solvik Solvikinkatu 4


POLKUPYÖRÄT

KALASTUSLUVAT

-varaosat -huollot -korjaukset

Helsingin vesille

Hyvinvointi ja terveys puheenaiheina

Vuoden 2013 helsinkiläisurheilijapalkinto Toni Piispaselle

Tehtaanpuiston koululla maanantaina 17.6. järjestetyssä lähidemokratiaillassa keskusteltiin alueen hyvinvointiin ja terveyteen liittyvistä asioista. Panelisteina illassa olivat sosiaali- ja terveyslautakunnan pj. Maija Anttila, Vuosaaren terveysaseman Huslabin osastonhoitaja Anu Tammikivi, apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty, Vuosaaren terveysaseman ylilääkäri Taina Salo ja Helsingin Urheiluhallien liikuntapäällikkö Eija Holmala. Illan puheenjohtajana toimi Timo Raittinen. Uusi 30-henkinen Vuosaari-toimikuntakin esittäytyi ilahduttavan runsaalle, noin satapäiselle yleisölle, jolla riitti kiperiä kysymyksiä panelisteille.

Leijonat jakoi stipendejä koululaisille Tämänvuotiset Leijona-stipendit jaettiin taas kaikille Vuosaaren koulujen menestyksekkäille oppilaille. Stipendit jaettiin päättäville luokille (6. luokka, 9. luokka ja lukio). Stipendien saajien nimet kouluittain: Vuosaaren peruskoulu 6A Eero Urho, 6B Valtteri Ahola, 9A Elina Tonteri, 9B Tiina Borgman, 9C Eyad Alassil ja 9D Iqra Batool. Tehtaanpuiston yläasteen koulu 9A Sara Seppä, 9B Noora Utriainen, 9C Anita Vesterinen, 9D Mar-

ja Suomalainen, 9E Anri Riikonen, 9F Linda Jusslin ja 9G Ahmed Ali. Mustankiven ala-aste 6A Suleiman Camara, 6B Anita Koskinen ja 6C Netta Haapalainen.

Elli Sorvari, 9C1 Aaro Tarvainen, 9C2 Ossi Astikainen, 9D Sanna Luostarinen ja 7–9 F Ville Hyvärinen. Heteniityn ala-aste Janet Björkqvist.

Vuosaaren ala-aste 6A Lauri Tontti, 6B Anni Kaijansinkko, 6C Aava Ranta, 6D Ariana Krasniqi, 6T Kim Kemppainen ja 6S Kerttu-Killu Grenman.

Vuosaaren lukio Lehtosaari Ruska, Kuronen Johanna, Suopanki Ville, Vehviläinen Viivi, Åberg Veera, Nousiainen Sara ja Terävä Kerttu.

Aurinkolahden peruskoulu 5-6C Oliver Nyberg, 6A Pihla Tiilikainen, 6B Mona Myller, 6D Linnea Vuorivirta, 9A Atte Äijälä, 9N

Kolmelta koululta ei valitettavasti saatu stipendinsaajien nimiä.

Armeija harjoitteli Vuosaaressa

Vuosaarelainen ratakelaaja Toni Piispanen. Helsingin urheilupalkintotoimikunta valitsi vuoden 2013 helsinkiläisurheilijat. Vuoden helsinkiläisurheilijan palkinto jaettiin nyt viidettäkymmenettä kertaa ja vuoden helsinkiläisseurapalkinto kymmenennen kerran. Tänä vuonna palkittiin myös vuoden helsinkiläisvalmentaja ja nuori helsinkiläisurheilija. Palkinnot jakoi apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, liikuntalautakunnan puheenjohtaja Riku Ahola ja liikuntajohtaja Anssi Rauramo. Vuoden helsinkiläisurheilijana palkittiin vuosaarelainen huippuurheilija Toni Piispanen. Hän oli vuosia kansainvälisen tason pyörätuolirugbypelaaja, joka siirtyi ratakelaajaksi vuonna 2010. Olympiavuoden huippukunnosta oli

Tuhopoltosta vankeutta

Viime viikolla armeijan joukot harjoittelivat Vuosaaressa. JOTU-13-harjoituksessa kuviteltiin vihollisen tehneen maihinnousun Vuosaaren satamaan. Rannikkojääkärit tekivät vastahyökkäyksen meritse Vuosaareen. Samaan aikaan myös kaupunkijääkärit ja sotilaspoliisit hyökkäsivät maitse satamaan ja ottivat sen haltuunsa. Useamman yksikön vastahyökkäystä olivat seuraamassa Suomeen akkreditoidut sotilasasiamiehet. Heille selostettiin samalla suomalaista asevelvollisuus- ja koulutusjärjestelmää Suomenlahden meripuolustusalueen komentajan, kommodori Markus Aarnion toimiessa isäntänä. Kuvassa maajoukkoja Rastilan Venemestarintiellä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen vuoden vankeuteen huhtikuussa Lokkisaarentiellä tapahtuneesta kerrostalopalosta. Palokunnan nopea paikalletulo pelasti rakennuksen suuremmilta vahingoilta. Mies on kärsinyt vankeustuomion aiemmasta tuhotyöstä.

osoituksena Lontoon olympialaisissa ylivoimaisesti voitettu kulta ratakelauksen T51-luokan 100 metrillä uudella kisaennätyksellä. Vuoden helsinkiläisseurapalkinnon sai kilpacheerleadingseura Helsinki Athletics Cheerleaders. Vuoden helsinkiläisvalmentajana palkittiin Päivi Lehto. Hän on valmentanut ansiokkaasti HJK:n seurajoukkueita, Helsingin piirijoukkueita, Palloliiton aluejoukkueita ja tyttöjen maajoukkuetta. Vuoden nuori helsinkiläisurheilija -palkinnon sai jalkapalloilijalupaus Joel Pohjanpalo. Hän edustaa Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubia. Palkintojen saajat valitsi kaupunginhallituksen asettama 13-jäseninen urheilupalkintotoimikunta.

Mies paljasteli itseään Perjantaina kello 19.40 aikoihin noin 60-vuotias hoikka, kireisiin pyöräilyhousuihin, lippalakkiin ja verkkaritakkiin pukeutunut ja isoin pensassaksin varustautunut mies oli esitellyt sukukalleuksiaan ulkoilureitin varrella olevalla jumppapaikalla Varjakanpuistossa, Vartiokylänlahden pohjukassa.


4

Vuosaari

Vanhempien vastuuttomuus ihmetyttää

Uimahalli ei ole lapsiparkki! senberg jatkaa. – Vanhempien käytös saattaa olla aggressiivista ja selitykset usein uskomattomia. Hurjin tapaus lienee ollut pariskunta, joka oli jättänyt uimataidottomat lapsensa uimahalliin ja lähtenyt itse Ruotsin-risteilylle, kertoo Rosenberg. – Kiireisimpinä hetkinä altaassa saattaa olla toista sataa uimaria, jolloin useampikaan uinninvalvoja ei voi havaita kaikkia tapahtumia altaassa, toteaa puolestaan uinninvalvoja Jori Mäenranta. – Vaikka altaassa on syvyyttä

Uimavalvojat Mari-Anneli Tolvanen, Per Rosenberg ja Jori Mäenranta mietteliäinä uusien opastaulujen äärellä: riittääkö taulujen viisi kieltä, vai pitääkö opastekstejä olla vieläkin useammalla kielellä? Vuosaaren uimahallissa painitaan monista muistakin uimahalleista tutun ongelman kanssa: mitä tehdä aikuisille, jotka jättävät uimataidottomat, alaikäiset lapset ”päivähoitoon” uimahalliin ja itse poistuvat paikalta? – Ongelma kärjistyi nyt Helsinki-päivänä, kun halliin oli ilmainen sisäänpääsy: uimavalvojat noukkivat 4,3 metriä syvästä altaasta peräti kuusi alle 10-vuotiasta uimataidotonta lasta, joilla ei ollut vanhempia mukana, kertoo Vuosaaren urheilutalon hallipäällikkö Tarja Korvenpää huolestuneena. Vuosaaren uimahallissa katsotaan tarkasti jo kassoilla, kuka tulee halliin. Pienten lasten täytyy tulla vanhempien kanssa, tai lapsella täytyy olla todistus uimataidosta. – Tuntuu hämmästyttävältä, mutta joillakin lapsilla on ollut mukanaan vanhempien väärentämiä lappuja uimataidosta. Uimataito on kuitenkin paljastunut täysin olemattomaksi.

– Missä on vanhempien vastuuntunto omien lastensa turvallisuudesta? kysyy Korvenpää aiheellisesti. Alle 10-vuotias tai uimataidoton pääsee uimaan vähintään 15-vuotiaan uimataitoisen henkilön kanssa. 8 vuotta täyttänyt voi tulla yksin uimaan, jos hän osaa uida ja hänellä on mukana vanhempien allekirjoituksella ja yhteystiedoilla varustettu lappu. Uimahallin henkilökunta on huomannut, että useimmissa tapauksissa kyseessä on ulkomaalaistaustainen perhe. Sen takia Vuosaaren uimahalliin on asennettu opastauluja, joissa kerrotaan asiasta viidellä eri kielellä. – Ei taida viisi kieltä riittää. Ilmeisesti kielivalikoimaa pitää vielä lisätä, uinninvalvoja Per Rosenberg toteaa. – Otamme kaikissa tapauksissa yhteyden kotiin. Valitettavasti aina lapset eivät muista puhelinnumeroa tai edes vanhempiensa nimeä. Pahimmat tapaukset voidaan ilmoittaa viranomaisille, Ro-

Vuosaaren uimahallin vanha puoli aukeaa 1.7. Samalla uusi puoli sulkeutuu takuukorjausten ajaksi. Koko halli on valmiina 12.8. – Remontti on sujunut aikataulussaan ja budjetissaan, hallipäällikkö Tarja Korvenpää toteaa.

Rastilan leirintäalue, puh. 09-3107 8515 www.rastilankartano.fi

Rastilan Kartanon juhannus 21.6. aamupala 7 € lounas 9 €

Eero Honkanen

Uimahallin vanha puoli aukeaa pian

Ravintola Rastilan Kartano

8.00–10.00 11.00–15.00

jopa yli 4 metriä, niin onnettomuudet tapahtuvat yleensä 1–1,5 metrin välissä. Olemme myös huomanneet, että usein isovanhemmat jättävät pienet, uimataidottomat lapset altaalle ja menevät itse ylös kahvioon lepäilemään ja odottelemaan, Mäenranta kertoo. – Tietoa ja opastusta siihenkin suuntaan täytyy siis lisätä, sanoo uinninvalvoja Mari-Anneli Tolvanen.

Klo 18.00–01.00 TERASSILLA GRILLI KUUMANA!

Terassitanssin musiikista vastaavat klo 18–01:

Dirty & Live Rock´N ROLL Nelly´s Boys STOKE

Tervetuloa nauttimaan aamiaista tai lounasta kahvioomme tai maistamaan kotileivonnaisiamme, halutessasi voit ottaa tuotteet myös mukaan, vaikkapa eväät rannalle tai retkelle. Aamulla tarjoilemme aamiaista klo 7.15 alkaen lounas on tarjolla klo 10.30–14.30.

Olemme avoinna koko kesän normaalisti klo 7.15–15.00.

www.kahvikuja.net Sisäkautta löydät meille Kelan ja kampaamon välistä, ulko-ovemme on Cirrusta vastapäätä

Ikkunanpesua 040-544 7000


5

Vuosaari

RAVINTOLA AVOINNA: SU–TO 12–20, PE–LA 12–21 (HUOM! Pe 21.6. klo 15–02) Keittiö sulkeutuu tuntia aiemmin. MAININGIN PERINTEISET JUHANNUSJUHLAT PE 21.6. KLO 19–02 * Bändinä tuttuun tapaan BÄNDÄRILLE SULHANEN (ent. Destiny´s Ocean) * Kokko n. klo 21.00 * Tanssia * Makkaraa grillistä * Supistettu ruokalista * K-18 klo 22.00 alkaen * Vapaa pääsy, TERVETULOA! MAININGIN TERASSIJAZZIT su 23.6. ja 30.6. klo 14–16 (säävaraus). Esiintymässä The Old Farts.

P. 09-325 7008 e-mail: info@ravintolamaininki.fi

Kallvikinniementie 9 www.ravintolamaininki.fi

TIETOKONEHUOLTO Korjaus alkaa heti!

Ilmainen tietokoneen nouto kotoa 0 €! P. 050-5019007 PDA HUOLTO Kauppakeskus Itis www.tovatek.fi

Myydään hyväkuntoinen Keeway Matrix -skootteri hintaan 800€. Huolto tehty syksyllä, ei ajettu huollon jälkeen. Kypärä kaupan päälle. Vuosimalli: 2010. Mittarilukema: 2 500 km. Ei aikaisempia omistajia. Puh: 050 5540662.

Palvelukseen haetaan

TAKSINKULJETTAJIA

Yhtiömme kasvaa ja haemme reippaita tunnollisia päivä- ja yövuorokuljettajia vakituisiin työsuhteisiin. Tallimme sijaitsevat Columbuksen vieressä. Hakemukset nettisivujen kautta: www.taksipalvelupulli.fi / Työpaikat

SIIVOUSTA JA MONIPUOLISTA KOTIAPUA Luotettavasti ja ammattitaidolla T:mi Toimiva arki Helsinki P. 050-338 6553 / Hänninen www.toimivaarki.fi

Vuokrataan pakettiautoja Vuosaaressa Hinnat alkaen 45,-/päivä sis. 100 km Autojen koot 4,8–13 kuutiota, sisäpituus 2,5–4,1 metriä Soita ja varaa puh. 040 5058350 Palvelen joka päivä klo 8-20 Ideam Oy - IDEAM RENT


6

Vuosaari

Ajatuksia toimijaverkoston työstä

Vuosaaren alueella toimii Lasten ja nuorten toimijaverkosto. Verkoston toiminta-ajatus on: Vuosaaren kouluikäisten lasten ja nuorten (alle 18-v.) hyvinvoinnin edistäminen sekä toimia alueella aktiivisena yhteistyöverkostona. Verkosto on asettanut itselleen seuraavat tavoitteet: 1. Peruskoululaisikäisten alueellinen edunvalvonta, 2. II asteen nivelvaiheen tukeminen, 3. Alueen ilmiöiden seuraaminen ja reagointi, 4. Yhteistyöstä yhteiseen työhön – toiminnallinen yhteistyö sekä 5. Yhteistyötä Vuosaaren peruskoulujen ja huoltajien vanhempain foorumin kanssa. Verkostossa toimii Vuosaaren nuorisotyöyksikkö, Klaari Helsinki, Itäluotsi, sosiaali- ja terveysvirasto, kirjasto ja Vuotalo, Vuosaaren koulut, Vuosaaren leikkipuistot, seurakunta, poliisi sekä alueen järjestöjä ja muita toimijoita.

Hubu-yhteistyö

Keväällä 2011 käynnistyi WalkersHubu-bussiprojekti, projekti toimii Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Hankkeen tarkoituksena on kehittää nopean reagoinnin mallia, jonka avulla pyritään yhteistyöllä olemassa olevien

palvelurakenteiden kanssa vaikuttamaan nuorten aiheuttamiin alueellisiin ilmiöihin. Marraskuussa 2012 bussi tuli Vuosaareen ja viipyi kolme kuukautta helmikuuhun 2013. Bussi toimi kauppakeskus Columbuksen vieressä tiistai- ja perjantai-iltaisin sekä kahtena lauantaina (lauantaisin mukana oli myös henkilöitä toimijaverkostosta). Hankkeen aikana toteutettiin myös nuorille turvallisuuskävely. Päällisin puolin alue näyttäytyi melko rauhallisena. Ongelmakäyttäytymistä näkyi palvelukeskus Albatrossin alakerrassa.

Palvelukeskus Albatrossin tilanteeseen tutustuminen Pitkin kevättä on verkostossa keskusteltu Albatrossin tilanteesta: Tiloissa aiheutetaan monenlaista häiriötä, mm. roskataan, syljeskellään, tukitaan kulkuteitä, rikotaan paikkoja, haistatellaan huomauttelijoille. Joukossa on havaittu myös päihteiden käyttöä. Perjantaina 5.4. käytiin tutustamassa tilanteeseen paikan päällä, mukana oli myös lastensuojelun työntekijöitä. Kierreltiin aluetta pari tuntia, jututettiin nuoria, vartijoita ja yrittäjiä. Huoli on syntynyt kaikille toimijoille. Asiaan palataan vielä Vuosaaren Lasten ja nuorten toimijaverkostossa, kunnes tilanne saadaan rauhoitettua.

Kello kuuden tee

Vuosaaren peruskoulujen ja huoltajien yhteistyöfoorumi kokoontui yhdessä alueen lasten ja nuorten toimijaverkoston kanssa 6.5. Au-

rinkolahden peruskoululla ”Kello kuuden teen” merkeissä. Paikalla oli mukavasti Vuosaaren koulujen henkilökuntaa, erilaisissa ammateissa nuorten kanssa työskenteleviä ja, mikä tärkeintä, huoltajia. Tilaisuudessa keskusteltiin vapaamuotoisesti lasten ja nuorten elämään liittyvistä aiheista ja samalla vaihdettiin kokemuksia eri toimijoiden ja huoltajien välillä. Keskustelussa nousi esiin nuorten välinen väkivalta, turvattomuus ja erilaisten palvelujen saatavuus.

Kävelyt

Perjantaina 7.6. käytiin kävelyllä (melkein 9 km) Kallahti, Aurinkolahti, Columbus, ”mopopuisto”, vanha ostari, Sorsalampi ja Lohikäärmepuisto. Rauhallista oli, ei näkynyt mitään hälytyttävää. Jopa Columbuksen vartija kertoi, että kesäkuussa on meno rauhoittunut. Mukana kävelyllä olivat Walkersin Mikko, HNNKYn Jenni ja nuorisotyöyksikön Jukka. Myös poliisi oli illalla partioinut Vuosaaressa, hiljaista oli heidänkin mielestä. Toimijaverkosto haastaa kaikki alueen vanhemmat mukaan iltakävelylle koulun aloituksen jälkeisenä perjantaina 16.8.2013. Kokoontuminen Kallahden nuorisotalolla kello 18. Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Verkoston puheenjohtaja: Jukka Mattila (aluetyöntekijä, Vuosaaren nuorisotyöyksikkö) Jukka.p.mattila@ hel.fi tai varapuheenjohtaja: Eija Krogerus (Klaari Helsinki): eija. krogerus@hel.fi Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille!

Kirjastokummi avustaa senioria kirjastoreissulla Vuosaaren kirjastossa on käynnistynyt kirjastokummitoiminta keväällä 2013 yhteistyönä HelsinkiMission kanssa. Kirjastokummi lähtee seniorin seuraksi kirjastoreissulle tai vaikka mukaan kuuntelemaan kirjaston kirjailijavierasta. Kirjastokummilta saa suosituksia mieluisan lukemisen löytämisessä tai apua kiinnosta-

van äänikirjan etsimisessä kirjaston kokoelmista. Tarvittaessa kirjastokummi kantaa lainatut kirjat kotiin tai jopa hoitaa koko kirjastokäynnin seniorin puolesta. Kirjastokummitoiminta onkin suunnattu ikääntyville ihmisille, jotka eivät mielellään liiku ulkona yksin, eivät syystä tai toisesta tilapäisesti pääse käymään kirjas-

tossa tai eivät omin voimin löydä kiinnostavaa luettavaa tai kuunneltavaa. Kirjastokummit ovat HelsinkiMission koulutettuja vapaaehtoistyöntekijöitä ja kummitoiminta on senioreille maksutonta. Koulutettuja kirjastokummeja on nyt Vuosaaressa yhdeksän kappaletta ja lisää koulutetaan tarpeen mukaan. Samanlaista toimintaa on ollut jo vuodesta 2010 lähtien Töölössä eläkeläisille ja ikääntyville palveluita tuottavan Kantti ry:n ja Töölön kirjaston järjestämänä. Vuosaaren kirjasto kehottaa senioreita lähtemään reippaasti mukaan toimintaan ja antamaan runsaasti palautetta kirjastokummitoiminnasta, jotta palvelua voidaan kehittää vielä paremmaksi. Kirjastokummin ”asiakkaaksi” voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen seniorityo@ helsinkimissio.fi tai soittamalla numeroon 044-054 6236. Lisätietoa kummitoiminnasta saa Vuosaaren kirjaston www-sivuilta osoitteessa www.helmet.fi/ vuosaarenkirjasto tai kysymällä kirjaston asiakaspalvelusta. Erja Makkula

Miksi et käyttäisi vuosaarelaista välittäjää? Paikallista välittämistä jo 10 vuotta. www.huoneistopiste.fi

Vesibussilla Vuosaaresta Hakaniemeen! Suomen Saaristokuljetuksen m/s Okeanos risteilee Hakaniemestä Vuosaareen ja Vuosaaresta Hakaniemeen juhannukseen asti perjantaista sunnuntaihin ja juhannuksen jälkeen joka päivä (paitsi maanantaisin). HUOM! Torstaina 20.6. ajetaan ylimääräiset vuorot normaalin aikataulun mukaisesti. TARJOUS JUHANNUKSEEN ASTI: VUOSAARI-HAKANIEMI 10€ (norm. 12€). Reitti: Hakaniemestä Laajasaloon/Vartiosaareen, Satamasaareen, Iiluotoon ja Vuosaareen. Laivalla aurinkokansi, viihtyisät sisätilat ja kahvio. Varattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Katso aikataulut ja tiedot: www.suomensaaristokuljetus.fi


7

Vuosaari

GRILLIHERKUT KESÄN JUHLIIN! SASLIK marinoitu 600 g

ARMENIAN SASLIK 800 g

KAUKAASIAN SASLIK 800 g

4,95 8,90 7,25

GRILLIKYLKI kg ~1,25 kg

7,90

Makkara- ja lihatuotteet, kala- ja lihasäilykkeet, mehut, juustot, jäätelöt, leivät, kakut, leivokset, smetanat, kermat, jogurtit, makeiset...

GRUUSIAN TUORE GRILLIMAKKARA LUONNOSUOLESSA 500 g

4,85

RAAKAMAKKARAT 500 g pkt

SUOLAKURKUT 675 g prk

2,30

6,40


8

Vuosaari

Lukijalta

Kuningattaren lapintiirat

Helander-kodissa juhlistettiin pihlajan synttäreitä Soihdut sinut tänne kantoi, lahjaks’ sinut meille antoi, ja me kiitimme hyvää ystävää, kun toi se meille niin paljon mielihyvää. Kuoppa sinulle kaivettiin ja sinut siihen upotettiin. Sitten raikasta vettä pohjalle kannettiin ja parasta multaa ympärilles’ hellästi paineltiin. Voit uskoa et’ hetki oli juhlava, olihan meillä nyt oma kaunis Pihlaja. Tais’ siinä moni meistä herkistyä, joku silmäkin tais’ siinä vettyä. Pihlaja on juurtunut hyvin Helander-kodin pihalle. Teksi ja kuva: Kaija Holopainen LC Helsinki/Soihdut sai vuosi sitten Suomen Lions-liiton Jyväskylän vuosikokouksessa jäsenpalkintona pihlajan, joka istutettiin Helsingin Vuosaaressa sijaitsevan Helander-kodin pihapiiriin. Puu on juurtunut hienosti ja kukoistaa komeasti. Helander-kodin asukkaat, henkilökunta ja Soihdut juhlivat pihlajan 1-vuotissynttäreitä kauniin kesäsään siivittämänä. Kodin henkilökunnasta ja asukkaista on kehittynyt klubille kaikkein tärkein ja läheisin yhteistyösuhde. Jokaviikkoiset ulkoilut jatkuvat läpi kesän ja kerran kuussa lauletaan ja pelataan bingoa.

Suvivirsi kajahti hienosti pihlajan juurella. Sen jälkeen juhlaväki sai kuulla kodin asukkaan, taitavan runoniekan Martin pihlajalle tekemän runon:

Runo Pihlajalle:

Oli Pihlan päivä viime vuonna, kun päivänä tuonna. Tapahtui jotain merkittävää, meille niin tosi tärkeää. Oi sä kaunis Sorbus Aucuparia, siis odotatko meiltä aariaa? Ei, ei auta edes sun narinas, saat kuulla vain yks’vuotistarinas.

Ylväänä seisot pystyssä pää, ei murtanut sua talven lumi, ei jää. Me kauniita lehtiäs’ silitämme ja Soihtuja aina kiitämme. Mallu sua hoitaa ja kastelee, aina ohikulkiessa sulle haastelee. On sun hyvä olla täällä, Helanderin tontin päällä. Ole aina luonamme sinä ikioma Pihlajamme! Lisää hyviä vuosia sulle toivotamme, ja eläköötä sulle huudamme! Martti 13.6.2013

Hyvää juhannusta!

Gussen asukaskirppiksellä kävi kauppa

Aivan Kallahdenharjun uloimmassa päässä sijaitsee Kuningatar, pieni kallioinen entinen saari. Harju on jatke Salpausselän harjumuodostelmaan. Hyvä sitä on pyöräillä tai kävellä metsäistä pyörätietä myöten. Lapintiira (Sterna paradisaea) pesii muutaman parin voimin lähiluodoilla lähilajin kalatiiran kanssa munien vain kaksi linnun kokoon nähden suurikokoista munaa kallionkoloon muutamalla kaislankorrella höystettynä. Lintu on varsin pitkäikäinen ja tulee sukukypsäksi vasta nelivuotiaana. Elämänsä aikana taitava lentäjä lentää Etelänapamantereelle saakka ulottuvalle talvehtimisalueelle kymmenen kertaa maapallon ympäri vastaavan matkan. Siroa ja kevyttä on lento satoine syöksyineen kolmipiikkejä kalastaessa. Lapintiiralla on kokopunainen nokka ja hoikempi läpikuultavampi väritys kuin kalatiiralla. Lajeja voi vertailla hyvin juuri Kuningattarella, jos määritys sattuu kiinnostamaan. Lähiluodoille ei kannata nousta, eikä saakaan luonnonsuojelualueen vuoksi, siksi ärhäkkä lintu on nokkaisemaan päänahkaa läpitunkevan kirkaisun kera. Meriharakkakin sai kyytiä astellessaan metrin liian lähelle hautovaa naarasta. Yleensä-

kin lintujen varoitusäänien kuuluessa on syytä vaihtaa muutama metri maisemaa. Kuningattaren kärjessä kuvatessani tiiroja hiljaa paikalla istuen paikalle tuli nuoripari vapaana juoksentelevan spanielin kanssa. Linnut kaikkosivat paikalta koiran hakiessa sille veteen heitettyä frisbeetä. Myös uimarannalla – varsinkin jatkuvien itätuulien aikana veden ollessa vähissä – ihmiset ja koirat juoksentelevat kannasta myöten lähiluodolle. Ennen niin hyvä kahlaajien muuttolevähdysranta on muuttunut autioksi myös liitovarjosurffaajien häirinnän vuoksi. Koirien ja ihmisten pienenkin häiriön vuoksi emot poistuvat pesiltään, jolloin pesän munat ja poikaset ovat helppoa saalista paikalla vaaniville variksille. Muutenkin niemen kärkeen ja uimarannalle ei koirilla pitäisi olla mitään asiaa, ei edes kytkettynä. Rantaa kyllä riittää muuallakin. Tiirojen alkukantaiset kirkaisut niiden puolustaessaan pesiään ja sulava lento saavat mielen hiljaiseksi pelkästä luonnon kunnioituksesta, en tarkoita tällä isännän ja koiran välistä riippuvuussuhdetta tai ”eläinrakkautta”. Markku Piipponen

Typerää sotkemista

Hyvää juhannusta kaikille, olittepa sitten merellä, maissa, kaupungissa tai maalla! Kuvan lähetti Matti Koivisto

Läppäriklinikka

Toissa sunnuntaina 9.6. kirppispöydät levittäytyivät Gustav Pauligin kadun varteen ja talojen pihoille. Myyjiä ja ostajia riitti ja tavara vaihtoi omistajaa. Mukava tapahtuma, joka lisää asukkaiden yhteenkuuluvaisuutta ja yhteishenkeä. Kuva: EH

ATK-tuki/Läppäriklinikka on kaikkien käytössä Vuosaaren Lähiöasemalla (pohjoinen ostari, Mustalahdentie 4, p. 09-3232801) tiistaista perjantaihin kello 10–14. Tervetuloa hakemaan apua tietokoneongelmiin. Palvelu on maksutonta.

Lauantai-iltana 15.6. Uutelan kanavan puiston iso siirtolohkare oli töhritty spraymaalilla ja roskia levitetty ympäriinsä. Kaupunki yrittää parhaansa mukaan pitää paikat siistinä ja viihtyisinä, ja kyseisellä alueella onkin aurinkoisina päivinä paljon lapsiperheitä ja muita kunnon kansalaisia piknikillä ja aurinkoa ottamassa, niin todella pistää vihaksi, että tällaiset jokapaikan sotkijat ja töhertäjät pilaavat hienon ympäristömme. Samanlainen roskaamisilmiö on havaittavissa myös Aurinkolahden uimarannan parkkipaikalla Robert´s Coffeen vieressä. Pahoilla mielin: Tuula J.


9

Vuosaari

Rastilan Veneilijät 30 vuotta Kukaan ukaan ei välitä niin kuin me.

Kiinteistömaailma | Vuosaari Kauppakeskus Columbus 00980 Helsinki Puh. (09) 8563 5020 vuosaari@kiinteistomaailma.fi

Tuomo Holopainen valittiin Lions-liiton varapuheenjohtajaksi Lions Club Helsinki / Vuosaaren jäsen Tuomo Holopainen valittiin Suomen Lions-liiton varapuheenjohtajaksi kaudelle 2013–2014, kausi alkaa 1.7.2013. Heinolan Vierumäellä järjestetyssä Lions-liiton vuosikokouksessa oli lähes 2 000 osallistujaa, joista klubien virallisia äänioikeutettuja edustajia oli 1 070. Holopainen voitti äänestyksen selkeällä erolla porvoolaiseen ehdokkaaseen, saaden äänistä noin 80 % (835 ääntä). Varapuheenjohtaja nousee järjestön sääntöjen mukaan puheenjohtajaksi vuoden kuluttua. Holopainen on työskennellyt rahoitusalan esimies- ja johtotehtävissä, joista viimeiset 13 vuotta valtion omistaman Finnveran apulaisjohtajana, josta hän jäi eläkkeelle viime syksynä. Suomen Lions-liitto on Euroopan 4. ja maailman 12. suurin lionsmaa. Jäseniä Suomessa on 25 000 ja klubeja 940. Vuosaaressa

Rastilan Veneilijät juhli 30-vuotista merenkulkuaan kokoushotelli Rantapuistossa lauantaina 8.6. Venekerho oli toiminut jo muutaman vuoden aikaisemmin, mutta rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 1983. Vuosaaren musiikkikoulun rehtori Liisa Winberg soittajineen avasi juhlan komeasti Ankkurit ylös marssilla ja nautimme Rantapuiston keittiön valmistaman mainion juhlaillallisen kuunnellen soittajien esittämiä merellisiä säveliä. Venekerhon ensimmäinen kommodori vuosilta 1983–2008, nykyinen kunniakommodorimme Rainer Friberg, muisteli juhlapuheessaan menneitä vuosikymmeniä kertoen sataman ja laitureiden rakentamisesta pääasiassa jäsenten talkoovoimin. Hän oli hyvillään siitä, että vahva talkooperinne jatkuu ja satamaamme sekä veneilykulttuuriamme kehitetään edelleen hyvään suuntaan. Nykyinen kommodorimme Erkki Ikonen luovutti Rainer Fribergille kunniakirjan kiitokseksi hänen ansiokkaasta toiminnastaan venekerhossamme. Satamakapteeni Markus Orava julkisti venekerhomme saaman Helsingin Meripelastusyhdistyksen kunniakirjan kiitoksena hyvästä yhteistyöstä. Iltaa jatkettiin muistellen menneiden vuosien hauskoja tapahtumia ja laulaen yhdessä reippaita merimieslauluja. Rastilan Veneilijät ry:n satama sijaitsee Lokitien päässä Rastilan alueen kiinteistöjen omistamalla yhteismaa-alueella. Siksi pääosa jäsenistä on Rastilan sekä Rantakiventien varren asukkaita. Muutama muuallakin asuva on päässyt mukaan, kun venepaikkoja on ollut tarjottavana. Meidän ”merenkulkumme” on tietysti lähivesillä liikkumista, Vuosaaren siltojen alta valtamerikelpoiset alukset eivät mahdu ajamaan. Emme myöskään seilaa purjeilla, kun mastot pitäisi mennen tullen kaataa alas kotisatamasta ulos ja sinne takaisin päästäksemme. Suomenlahden rannikot ovat toki

monille meistä tuttuja. Kaunis kesäinen ilta ja Rantapuiston mahtava merimaisema tarjosivat hyvät puitteet juhlal-

lemme, kiitos hotellin väelle ystävällisestä vastaanottamisesta. Seppo Rahkonen

Venekerhon kommodori Erkki Ikonen (vasemmalla) ja kunniakommodori Rainer Friberg. Kuvat: Taija Orava

Viikingeille vihdoin avausvoitto

toimii kaksi klubia, joissa on yhteensä 100 jäsentä. Vuosaarelaiset lionsklubit ovat aktiivisesti mukana paikallisessa palvelutoiminnassa ja erilaisissa tapahtumissa.

Tuomo Holopainen.

Buffetpöydän antimet maistuivat juhlijoille.

Vahvasti pelannut Dudu.

FC Viikingit otti perjantaina jalkapallon Ykkösessä kauan kaivatun voiton kotiottelussa Valkeakosken Hakaa vastaan. Viikkareiden avausvoiton taanneen maalin laukoi Kasperi Liikonen ottelun toisella jaksolla. Hakan nimivahva miehistö jyräsi ottelun alkupuolella vahvasti. Kontrolloidusti pelannut kotijoukkue pääsi kuitenkin pikkuhiljaa mukaan peliin ja tilanteita alkoi muodostua myös vierailijoiden maalille. Pelikiellossa olleen Obi Metzgerin korvannut Kasperi Liikonen ampui uransa ensimmäisen Ykkösen maalinsa komeasti ylänurkkaan ohi Hakan maalia vartioineen Saku Pesosen. Hakan nostaessa hyökkäyksiään avautui Viikingeille lisää maalipaikkoja. Lähimpänä maalintekoa olivat Eero Peltonen ja brassivahvistus Dudu, jonka piristyneet otteet noteerattiin myös palkintoraadissa. Myös Markus Maunu onnistui lai-

Ykkösen sarajatilanne: SJK FC KooTeePee Haka AC Oulu Ilves PK-35 Vantaa OPS AC Kajaani FC Viikingit JIPPO

22 15 13 13 12 11 9 8 5 5

tapakkina mainiosti. Kaiken kaikkiaan ottelu oli Viikareilta kauden paras kotiottelu. Viikingit kohtaa jo tänään keskiviikkona vieraissa sarjajohtaja SJK:n. Seuraava kotiottelu on AC Oulua vastaan keskiviikkona 26.6.


10

Vuosaari

parturikampaamo Kahvikuja 3 00980 Helsinki 09-3413143 ma-pe 9-19 la 9-15 www.kampaamoshine.fi

Eläkeläiset & opiskelijat ark. 9-15

-10%

Parturi-Kampaamo COLORI

www.kirsiniemi.fi - kemialliset kuorinnat - Sesderma- ja Denovakotihoitotuotteet

Tyylisi mukaista hiusmuotoilua vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla, TYYNYLAAVANKUJA 2, Puh. 09-3213235, www.kampaamocolori.com Tervetuloa! Mirja, Elena, Laura ja Jaana.

Silmäasema Vuosaaren Silmäset Kauppakeskus Columbus, Vuosaari www.silmaset.fi

* Hammashoito, protetiikka * Mini-implantit kokoproteesin tueksi Ajanvaraus: ma–pe 8–15, to 11–17.

Kirsti ja Riikka

Autokorjaamoja

Autokorjaamo

TESTOS Oy Uusi osoitteemme: Myllypurontie 8 (Teboil). P. 040-721 1626.

Fysikaalinen Hoitolaitos SPORTSARI

*Fysioterapia *Hieronta *Lahjakortit *Veteraanikuntoutus *Liikuntaryhmät

www.sportsari.fi Sari Salo p. 050-586 7966

Helanderkoti, Koukkusaarentie 18

Tervetuloa vanhat ja uudet asiakkaat! AUTOPELTIKORJAAMO Vakuutusyhtiöiden hyväksymä

Kolarikorjaukset Vakuutusyhtiöiden työt, oikaisut naarmut, maalaukset yms. Ruostevauriokorjaukset Hitsaukset, paikkamaalaukset ja massaukset, muut peltityöt.

Henkilö- ja pakettiautot, kaikki merkit. Vahinkotarkastukset ja neuvonta. Sijaisautomahdollisuus, ScandiaRent.

Autokorjaamo P. Rouhimo Oy Linnanherrankuja 7A, 00950 Hki 0400-131 792, 044-510 2116 Avoinna arkisin klo 7.30–17.30 Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 09-321 2556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky Ilmestymispäivä: Keskiviikko

Ilmoitushinnat: 1,5 €/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 09-321 2556, 040-553 8857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040-553 8857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


11

Vuosaari

Seuratoimintaa Vuosaaren Eläkkeensaajat www.vuosaari.elakkeensaajat.fi Bussimatkat lähtevät aina Mosaiikkitorilta/Columbukselta. Kuninkaalliset häät Vanhassa kirkossa 25.6. Lähtö metroasemalta klo 18.45. Tarvitsemme lisää lähtijöitä. Pukukoodi: juhlavaatteet. Hattuja saa kirkonmäellä. Ilmoittaudu Saritalle 040-5849065. Peurungalle lähdemme bussilla 15.7. klo 10 Railin kanssa. Kesäpäivää vietämme Merihiekassa 23.7., kokkipojat grillaavat ja kahviemännät tarjoavat kahvit ja pullat, sauna on lämmin ja meressä hyvä uida. Bussi lähtee klo 10.30 ja Raili kerää 5 € kaikilta osallistujilta. Ei ennakkoilmoitusta. Lautsian lomaviikon bussi lähtee klo 12.30 ma 19.8. Haarajoelle 29.8. kesäteatterimatka ”Dieettivaellus”. Bussi lähtee klo 15.40. Matka-ruoka-

teatteri 52 €. Vielä on tilaa. Lähdemme Prahaan 28.11., 3 paikkaa vapaana. Tuokio Virran musiikin parissa Heikki Kahilan käsikirjoituksen mukaan, Kulttuuritalo, Helsinki 6.10. klo 14. Lipun hinta 25 €. Kysy Liisalta puh. 0500894628. --- Leikkaa irti --Avoin AA-kokous Keskiviikkoisin klo 18–19 Lähiöasemalla. Osoite: Mustalahdentie 4, pohjoinen ostari. Yhteydet: aa.elaminenraittiina@gmail.com Järjestää: AA-ryhmä Eläminen Raittiina. AA-ryhmä Metro Kokoukset perjantaisin klo 19, ei juhannusaattona, Kahvikuja 3, seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AAvastausp. 040-8484000. www.kolmio.org.

Juniorijalkapalloa Suomen huipulta Vuosaaressa järjestetään 25.– 28.7.2013 jalkapallon 15-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallinen turnaus, joka tunnetaan nimellä Laura Kalmari -lopputurnaus. Tapahtumaan tulee osallistumaan 16 huippujoukkuetta eri puolilta Suomea. FC Viikinkien C15-tytöt on kisajärjestäjänä mukana yhtenä turnausjoukkueista. Kaukaisimmat vieraat Vuosaareen tulevat Oulusta, Ylivieskasta, Vaasasta, Siilinjärveltä ja Kuopiosta. Turnauksen pääpaikkana on Heteniityn kenttä, jossa Viikkaritytöt pelaavat turnauksen avausottelussa perjantaina 26.7. kello 10. Samassa paikassa on loppuottelu sunnuntaina 28.7. kello 16. Näiden välissä on 46 muuta turnauspeliä Vuosaaressa ja lähialueilla. Turnaukseen saapuu yli 300

pelaajaa ja jokainen joukkue tuo mukanaan myös runsaasti toimihenkilöitä ja jalkapallofaneja. Turnauksen suojelijana toimiva urheiluministeri Paavo Arhinmäki on luvannut kiireistään huolimatta fillaroida katsomaan tyttöjen pelejä. Tietysti Suomen kaikkien aikojen menestynein naisjalkapalloilija, Laura Kalmari, tulee myös seuraamaan nimikkoturnauksensa otteluita ja tervehtimään pelaajia. FC Viikinkien tyttöjalkapallo on mennyt vahvasti eteenpäin, mistä osoituksena on tämän valtakunnallisen turnauksen myöntäminen ensimmäistä kertaa Vuosaareen. Palloliitto kierrättää vuosittain merkittävintä turnaustaan eri puolilla Suomea ja järjestämisoikeutta tavoittelevat aina lukuisat seurat.

Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10–11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta. AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Meri-Rastilassa, Jaluspolku 3:ssa, Merirasti-kappelin tiloissa. Vuosaari-ryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. Auttavapuh. 09-750 200. Vuosaaren merimieskirkko Keskiviikkona 19.6. grilli- ja lauluilta klo 17.30 alkaen. Mukana Anja Hinkkanen hanureineen Sakarat pelimannit -yhtyeestä. Lauluvihot, grillattavat ja saunakamat meiltä. Illan järjestää Suomen merimieskirkko ry. Tervetuloa! Merimieskeskus sijaitsee suljetun satama-alueen ulkopuolella osoitteessa Provianttikatu 4, aivan bussi nro 78:n päätepysäkin vieressä. Avoinna ma–to klo 14–21, pe klo 14–19, p. 09-58448200.

Kirppikset Ilveskorven puistossa Pohjoisen ostarin (Mustalahdentie) vieressä järjestetään vielä kahtena torstaina kirppis. Päivät ovat 4.7. ja 15.8. kello 17–20. Myyntipaikka on ilmainen, oma myyntipöytä mukaan! Järjestäjinä ovat Vuosaaren Lähiöasema ja asukkaat.

Puhetta VuoTV:ssä Vuosaaren netti-TV (www.vuotv. net) julkaisi verkkovideona Vuosaaren kirkkoherra Jussi Mäkelän videoidun puheen ”Tarvitsemmeko armoa?” Puhe on pidetty Vuosaaren kirkossa 31.5.2013.

Vuosaaren kirkkoherranvirasto Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma, ti, to ja pe klo 9–13 ja pappi päivystää klo 10–13. Keskiviikkona virasto on auki klo 14–18 ja pappi päivystää klo 15–18. Virasto: 09 2340 6500. Päivystävä pappi: 09 2340 6502, fax 2340 6501, vuosaari.srk@ evl.fi. Diakoniatyön keskitetty ajanvaraus- ja palveluaika tiistaisin klo 9–10, p. 09 2340 6518 / paikan päällä Albatrossin seurakuntatilassa, Kahvikuja 3 (ajanvaraus, neuvonta, ohjaus).

Vuosaaren kirkko

Satamasaarentie 7 Ke 19.6. klo 10.30–12 Kesäaamu kirkolla. Avoimen kohtaamispaikan ohjelmallisessa tuokiossa juhannusperinteet Anja Hinkkasen kertomana. Tule tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia. Vapaamuotoista, mukavaa yhdessäoloa. Kahvimaksu 1 euro. La 22.6. klo 11 Juhannuksen perinnejumalanpalvelus. Vanhan messukaavan mukaan. Liturgia ja saarna Marketta Antola, Lauri Holma, kanttorina Riitta Hirvonen ja Anja Hinkkanen, harmonikka. Su 23.6. klo 11 Messu. Liturgia ja saarna Tiina Ahonen, Lauri Holma avustaa ja kanttorina Riitta Hirvonen. Ke 26.6. klo 10.30–12 Kesäaamu kirkolla. Tänään mukana Seppo Autti. Kahvimaksu 1 euro. La 29.6. klo 15 Kala-Pekan patikka. Messuvaelluksen ensimmäinen etappi, josta matka Merirasti-kappelin kautta Aurinkolahteen. Vaelluksen päätteeksi nyyttikestit rannalla, sateen sattuessa Myrskylinnussa. Tiina Ahonen ja Marketta Antola. Su 30.6. klo 11 Messu. Liturgia ja saarna Lauri Holma, Tommi Vanhanen avustaa ja kanttorina Riitta Hirvonen. Ke 3.7. klo 10.30–12

Kesäaamu kirkolla. Lili-Martta ja Ville avaavat heinäkuun kesäkahvilan. Marttojen paistamaa pannaria uunituoreena. Kahvimaksu 1 euro.

Katukappeli

Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, p. 2340 6575. To 20.6. klo 16–17 Pappi paikalla. Klo 17 Virkisty kesävirsillä kanttori Riitta Hirvosen kanssa. Klo 18 Iltakirkko. Tiina Ahonen ja Riitta Hirvonen. To 27.6. klo 17 Pappi paikalla. Klo 18 Iltakirkko. Marketta Antola ja Riitta Hirvonen.

Merirasti-kappeli

Jaluspolku 3, p. 2340 6573, 050 541 2119 La 29.6. noin klo 16 Kala-Pekan patikan toinen etappi. Nautimme ehtoollisen. Matka jatkuu Aurinkolahteen. Su 30.6. klo 17 Kesälaulut Merirasti-kappelissa. Yhteislaulua, hartaus ja iltateetarjoilu. Pastori Tiina Ahonen ja Anja Hinkkanen.

Merihiekka

Ramsinniementie 32 Pe 21.6. klo 18 Juhannusjuhla. Kulku jalkaisin tai bussilla, pysäköintiin ei tilaa. Linja 1 klo 17.15 Mosaiikkitorilta Leikosaarentietä pitkin, klo 17.25 Rastilan metro-asemalta Linja 2 klo 17.15 Pohjoinen ostari, klo 17.25 Vuosaaren kirkko. Paluu n. klo 20.30. Meno-paluubussin hinta 3 euroa aikuiset ja 1,5 euroa lapset. Rahastus bussissa. Klo 18 lipunnosto ja lippulaulu. Buffetti myynti alkaa heti kuudelta Klo 18.30 Muu ohjelma katoksen äärellä: musiikkia, yhteislaulua, hartauspuhe, ulkopelejä ja lapsille ongintaa, yms. Klo 19.30 kokon sytytys rannassa (säävaraus).

Ilmaista puistojumppaa leirintäalueella

SKATA. UUTELA. Kuva: EH

Vuosaari-lehti pitää pienen kesätauon. Toivotamme lukijoillemme lämpimiä, rentouttavia kesäpäiviä!

Rastilan leirintäalueen puistossa jumpataan kesällä keskiviikkoisin 28.8. saakka kello 17–17.50. Toimintaa on koko perheelle, kavereille ja isovanhemmille. Lapsille on jumpan yhteydessä ohjattua aktiivista toimintaa kesäkuun ajan, jolloin paikalla on luontopolku, pihaleikkejä ja kädentaitoja. Puistojumppa järjestetään leirintäalueella sijaitsevan Kartanon viereisellä nurmikentällä, josta on lyhyt matka pulahtaa mereen uimaan. Kartanon pihassa on kaasugrilli, jolla on mahdollisuus grillata jumpan aikana ja jälkeen veloitusta vastaan. Jumppa-alusta ja juomapullo kannattaa ottaa mukaan. Jumppa on maksuton ja järjeste-

tään säävarauksella.


12

Vuosaari

Vuosaari-lehti 24/2013  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuosaari-lehti on ilmestynyt jo yli 45 vuotta ollen merkittävä pa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you