Page 1

Asiakasomistajuus kannattaa! #!200054-afeaai!

Etu on voimassa 31.7.2010 saakka S-Etukortilla ja tällä etusetelillä. Kääntöpuolelta löydät HOK-Elannon ravintolat, joissa etu on voimassa. Yksi etuseteli/ henkilö/ pääruoka.

Kun teet yli 25 e:n kertaostoksen HOK-Elannon S-marketissa kesäsunnuntaisin, saat S-Etukortilla kassalta yhden etusetelin HOK-Elannon ravintoloihin. Yksi etuseteli/henkilö/pääruoka. Etuseteli voimassa rajoitetun ajan.

ETUSETELI

4€

Espanjalainen, kokonainen l Galiameloni l Hunajameloni l Piele de sapo meloni

0

89

/kg

Hinta voimassa to-su 17.-20.6.

Hinnat voimassa COLUMBUKSEN S-marketissa 30.6. asti l

5

65

/kg

Portti Porsaan marinoitu pihvifilee n. 900 g/pkt alkuperämaa Saksa

0 067 27 0 99

3

95

Suomalainen

Atria Broilerin paistileike BBQ-marinoitu 700 g (5,64/kg)

0

49

Hinta voimassa to–su 17.–20.6.

Rainbow Omena- tai appelsiinitäysmehu 1l 3/talous

Arla Ingman Maustetut jogurtit 200 g (1,35/kg)

13

90

9

30

HK Poprilli 400 g (2,48/kg)

Oululainen Reissumies 235 g (2,85/kg)

Palvelutorilta to-la 17.-19.6. l

1

29

Hinta voimassa to–su 17.–20.6.

Rainbow Jäätelötuutit 6 kpl/pkt 416-417 g (3,10-3,09/kg) 3/talous

5

Hätälä Savustettu ruodoton Norjan lohifilee

Hinta voimassa 1.4. alk.

Hartwall Otto Long Drink tai Cool Grape 6 x 0,33 l 1,98 l (4,24/l) (sis. pantit 0,90)

99

Valio Oltermanni tai Oltermanni 17 % 0,9–1 kg (6,66–5,99/kg)

Palvelemme ma-pe 7-21, la 7-18, su 12-18. S-market Columbus, Vuotie 45, 00980 Hki, p. 010 76 61100 BONUS JOPA 5 %

/kg

MAKSA S-ETUKORTILLA, SAAT MAKSUTAPAETUA 0,5 %

2

99

Pepsi tai Pepsi Max ja Jaffat 2 x 1,5 l (0,73/l) (sis. pantit 0,80) smarkethokelanto.fi

HOK-ELANTO.FI


Helsinki-päivää vietettiin myrskyn merkeissä

Helsinki-päivän vietto aloitettiin aamulla Vuotalolta lähteneellä kaupunkipolkukierroksella. Kaupunginosayhdistysten liitto Helka oli järjestänyt retken ja sen oppaana toimi Vuosaari-Seuran puheenjohtaja Eero Hildén (kuvassa vihreässä paidassa). Tusinan verran kävelijöitä lähti parin tunnin kierrokselle kurjaa säätä uhmaten. Kaupunkipolut on todettu varsinkin uusien asukkaiden ja koulujen oppilaiden kohdalla mukavaksi keinoksi tutustua omaan asuinalueeseen. Vastaanotto on ollut hyvä ja VuosaariSeuraa onkin pyydetty lanseeraamaan polkuja muuallekin Helsinkiin ja Uudellemaalle.

Espalla Helsinki-päivää vietettiin eksoottisesti samban tahdissa. Liike lämmitti tanssijoita ja aika paljon katselijoitakin. Myrskytuuli tosin oli viedä tanssijoiden koristeet mennessään.

Uutelan kanavan rannalle oli järjestetty monenlaista ohjelmaa Aurinkolahti-seuran toimesta ”Kanava tanssii ja soi” -otsikon mukaisesti. Väki siirtyi kanavalle rakuunakillan ratsukon vetämänä.

Helsingin Satama oli järjestänyt Helsinki-päivän tapahtuman sataman melumuurin ja näköalatasanteen tuntumaan. 31 onkijaa otti osaa Itä-Helsingin Kalakerhon järjestämään rannaltaongintakisaan. Merestä nousi ainakin kolmipiikkejä ja salakoita ja nappasipa lahnakin jonkun onkeen. -Muuten hyvä, mutta sai tuo rantatöyräs olla vähän tasaisempi. -Kivikkoon ei ole kiva kaatua, totesi salakoita saaliiksi saanut Maija Vinkola, jonka onki-iloa laiha saalis ja kolea ilma ei haitannut.

Hanuristi Niina Tenhio lämmitti navakassa tuulessa onkineita. Ilmainen makkarakin lämmitti ja joku kylmän kangistama kalamies haki lämpöä valssista.

Kanavalla kuultiin monia musiikiesityksiä. Kuvan Trio Trekan esitti Buxtehuden vesimusiikkia. Pantiinpa kanavan reunamilla tanssiksikin.


Vuosaaren terveysaseman toiminta kesällä 2010 1.6.–31.8.10 terveysasemat ovat auki arkisin klo 8-16. Vuosaaren ehkäisyneuvola on suljettu. Keskitetty ehkäisyneuvonta on avoinna koko kesän. 28.6.–30.7.10 Vuosaaren terveysasema palvelee keskitetysti Herttoniemen, Laajasalon ja Vuosaaren terveysaseman asiakkaita. Tällöin hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat ja pitkäaikaissairauksien välttämätön seuranta. Reseptien uusinnat kannattaa hoitaa hyvissä ajoin ennen lomakautta. Reseptien uusimisaika on yksi viikko. Vuosaarelaisten vastaanotot ja toimistopalvelut keskitetään sydänkesällä 5. kerrokseen. Herttoniemen ja Laajasalon terveysasemien toimistopalvelut ovat 3. kerroksessa. Vuosaareen neuvolassa (3krs) hoidetaan 28.6–30.7.10 Kivikon ja Vuosaaren odottavien äitien, 6 kuukauden ikäisten ja sitä nuorempien lasten tarkastukset ja muut välttämättömät tarkastukset. Keskitetystä terveysneuvonnan numerosta (09)10023 saa tietoa terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden. Terveyskeskuspäivystys toimii kesällä normaalisti. Terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä apua tarvitsevat potilaat hoidetaan iltaisin, viikonloppuisin ja pyhinä Malmin, Haartmanin, Jorvin, Peijaksen ja alle 16v:t Lasten ja nuorten sairaalassa. HUS- laboratorio (3. krs) on auki koko kesän arkisin 8-15, paitsi joka kuun viimeinen perjantai klo 13:een.

Luontoni - my nature

Vuotalon aulassa on nähtävillä koko kesän ajan valokuvanäyttely Luontoni - my nature. Kuvat ovat taideteollisen korkeakoulun valokuvauksen maisteritutkintoa suorittavien oppilaiden ottamia. Opettajana on toiminut vuosaaren taiteilijatalossa asuva valokuvaaja Hanna Waselius. -On aika kiinnostavaa nähdä, millaisia eri maista ja maanosistakin tulevien

ihmisten luontokäsitykset ovat, sillä ryhmässä on opiskelijoita Suomesta, Ranskasta, Singaporesta ja Virosta. Kuvista tulee esille kuvaajan oma kokemus luonnon kanssa. Ryhmä on mm. perehtynyt itähelsinkiläiseen lähiöulottovuuteen ja kuvauskohteet ovat pääosin Vuosaaresta ja Itä-Helsingistä. Näyttely on esillä Vuotalossa 28.8. saakka.

Valokuvaaja Hanna Waselius pystytti eilen valokuvanäyttelyä Vuotalon aulaan. Seinällä Katja Maria Nymanin ”Luontoretkiä” -kuvia Kallvikinniemestä.

Uusi päiväkoti Koralli rakenteilla

Uuden päiväkodin rakennustyöt Punakiventiellä ovat käynnissä. Yllä havainnekuva tulevasta rakennuksesta, joka valmistuu tämän vuoden joulukuussa. Päiväkoti Koralli jouduttiin sulkemaan v. 2007 ja purkamaan syksyllä 2008 pahojen kosteusvaurioiden takia. Päiväkoti on tällä hetkellä tilapäissijoitettuna entisen Meri-Rastilan terveysaseman tiloihin. Uudesta päiväkodista tulee 140-paikkainen, henkilökuntaa on n. 20 ja rakennuksesta tulee n. 1500m2 suuruinen. Sen kustannusarvio on n. 5,9 milj. euroa.

Metrolla poikkeusaikataulu

Metro ajaa poikkeusaikatauluilla 19. - 20.6. Metro ajaa tulevana viikonloppuna 12 minuutin vuoroväleillä Kulosaaren metroasemalla tehtävien rakennustöiden vuoksi. Poikkeusaikataulu on voimassa lauantaiaamusta 19.6. ja sunnuntain 20.6. liikenteen loppuun. Junat ajavat Ruoholahden ja Mellunmäen väliä. Itäkeskuksen ja Vuosaaren välillä on erillinen metroliikenne, joten Vuosaaren suunnalla matkustavien on vaihdettava Itäkeskuksessa junaa. Myös Itäkeskuksen ja Vuosaaren välillä liikennöidään 12 minuutin välein.

Ennusteiden mukaan 1-6-vuotiaiden lasten määrä Vuosaaressa kasvaa tulevan 10 vuoden aikana n. 270 lapsella. Koralli tulee palvelemaan keski- ja pohjoisosien lapsiperheitä, samoin myös rakentuvan Omenamäen asuinalueen asukkaita. Sosiaaliviraston lähivuosien hankeohjelmassa on myös korttelitalo Kanava ja päiväkoti Kurkimoisio.

Asuntopalo

Automurto

11.6. klo 20 - 12.6. klo 06 välisenä aikana oli Mustakivenaukio 5:ssä Opel Astran takasivuikkuna lyöty rikki ja autosta oli anastettu mm. turvaistuin, cd-soittimen paneeli ja kahdet aurinkolasit.

Postilaatikkovandaaleja

4.6.-8.6. oli Rastilan pientaloalueella osoitteessa Keulatie 4 rikottu muovinen postilaatikko. Ainakin kahden pojan oli nähty hääräilevän paikalla.

Sunnuntai-iltana 13.6. klo 20 aikaan paloi Lokkisaarentiellä kerrostaloasunto. Kolmannen kerroksen asunto tuhoutui Lokkisaarentie 11:sta lähes täysin. Palanut asunto oli tyhjillään eikä talon muita asukkaita tarvinnut evakuoida palon takia. Huoneistopalon syy ei vielä ole selvillä.

Ilveskorvenpuistossa juhlittiin

Kangaslammen rannalla vietettiin perinteiseen tapaan puistojuhlia. Tapahtumasta enemmän sivulla 4.


4

Vuosaari

Mitäpä jos lähtisit seurakuntavaaleihin mukaan Ennen eduskuntavaaleja on ainakin yhdet merkittävät vaalit: seurakuntavaalit. Ne tarjoavat mahdollisuuden vaikuttaa suuressa yhteisössä, jolla on merkittävä vaikutus koko yhteiskuntaan. Yli 60 % vuosaarelaisista kuuluu luterilaiseen suomenkieliseen Vuosaaren seurakuntaan. Kirkkoon kuulumattomienkin kanssa seurakunta tahtoo olla ystävä ja yhteistyökumppani. Seurakuntavaalit käydään 14.15.11.2010, ennakkoäänestys on 1.-5.11. Niissä valitaan 16 jäsentä Vuosaaren seurakuntaneuvostoon ja 5 Vuosaaren edustajaa Helsingin seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Isoista raameista päättää kirkkovaltuusto, seurakuntaneuvosto taas on paikallisen seurakunnan hengellisen toiminnan johdossa; se päättää, mihin työalaan ja miten paljon kirkollisverovarojamme käytetään, valitsee työntekijöitä, on yhdessä heidän kanssaan luomassa seurakunnan strategiaa, on mukana valitsemassa kirkolliskokouksen maallikkoedustajia ja piispanvaalissa maallikkovalitsijoita jne. Ei siis mikään turha joukko. Mitäpä jos asettuisit seurakuntavaaliehdokkaaksi. Kelpoinen on ihan tavallinen kristitty, joka on konfirmoitu ja Vuosaaren seu-

rakunnan jäsen viimeistään 15.9. (kirkon jäsen jo 15.8.) sekä täyttää 18 vuotta viimeistään 14.11. Voit kysyä seurakuntasi ehdokaslistoista ja yhteyshenkilöistä nykyisiltä luottamushenkilöiltä. Voit perustaa omankin listan keräämällä 10 Vuosaaren seurakunnan äänivaltaista jäsentä valitsijayhdistykseksi. Seurakunnan vaalilautakunnalle osoitetut valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat on toimitettava Vuosaaren seurakunnan kirkkoherranvirastoon, Satamasaarentie 7, viimeistään 15.9.2010 ennen klo 16. Valitsijayhdistysten perustamisasiakirjalomakkeita ja valitsijayhdistysten asiamiehen hakemuslomakkeita on saatavana kirkkoherranvirastosta sekä verkosta: seurakuntavaalit.fi/lomakkeet. Samoista osoitteista saa lisätietoa. Uusia ja vanhoja ehdokkaita toivotaan mukaan. Ja paljon nuoria. Ensimmäistä kertaa äänioikeus on myös niillä, jotka viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä 14.11. täyttävät 16 vuotta. Muukin on mahdollista kuin valittaa sitä, mitä kirkko on ja mitä seurakunta tekee. On mahdollista vaikuttaa. Seurakuntahan olemme me. Seppo Tirkkonen khra

II Vuosaari-juoksu 11.9.

Viimevuotinen erittäin mukavissa merkeissä sujunut juoksutapahtuma saa jatkoa, kun FC Viikinkien naisten joukkue järjestää 11.9.2010 järjestyksessään toisen Vuosaarijuoksun. Viimevuotinen tapahtuma sai kiitosta sekä osallistujilta, että juoksua sivusta seuranneelta yleisöltä. Juoksureitti kulkee Heteniityn kentältä Mustavuoren maastojen kautta Vuosaaren kauniita kevyenliikenteen väyliä kauniiseen Uutelaan ja sieltä takaisin Heteniityl-

le. Matkan pituudeksi kertyy 11,6 km. Tänä vuonna tapahtumaan voi osallistua juosten, kävellen tai vaikkapa koko perheen voimin. Kävelijät ja perheet kiertävät Mustavuoren lenkin jonka pituus on n. 4 km. Myös lapsille järjestetään oma mini-juoksu Heteniityn kentän läheisyydessä. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtumaan osoitteessa www. vuosaarijuoksu.fi tai sähköpostitse liikunta@fcviikingit.fi

Viikinkien salama-alku tyrmäsi

Roope Riski lataa 3-0 lukemat jo pelin 10. minuutilla. Syöttäjänä tässäkin maalissa toimi Jussi Peteri (22). Viikingit antoi PoPalle shokkihoitoa sunnuntaisessa Ykkösen kotiottelussa. Viikkarit latoi kolme maalia porilaisten verkkoon alle 10 minuutissa ja peli oli sillä selvä. Ne taisivat olla kotijoukkueen historian nopeimmat maalit? Ottelun tehomiehenä hääri TPS:sta lainalla oleva Roope Riski tekemällä hattutempun. Osuma n:o 1 syntyi jo ensimmäisellä minuutilla. Syöttäjän toimi Jussi Peteri. Eetu Kaipio teki 2-0 pelin 6. minuutilla Riskin esityöstä, 3-0 lähti jälleen Riskin lapikkaasta Peterin syöttäessä. PoPakin pääsi peliin mukaan, mutta Luis Fernando hoiteli varmasti porilaisten yritykset. 50.

minuutilla Peteri syötti Kaipiolle, jonka keskityksen porilaispuolustus liukui omaan maaliin. 78. minuutilla Riski viimeisteli illan kolmannen osumansa. Harmi, mikäli TPS-pelaajan viiden ottelun lainasopimus päättyy tähän. Viikingit kohtaa seuraavaksi Klubin vieraspelissä 30.6. ja 4.7. KooTeePeen kotonaan. Viikinkien kokoonpano: Luis Fernando; Tommi Vesala, Tomi Nyman, Jukka Hirvonen, Osmo Kleemola; Jani Koivisto (75.Hassan Sesay), Tero Karhu, Denis Abdulahi, Jussi Peteri (75. Eero Peltonen); Eetu Kaipio, Roope Riski (82.Kalle Sotka).

Sarjataulukko: RoPS FC Espoo FC KooTeePee KPV PS Kemi FC Viikingit PK-35 Vantaa FC PoPa JIPPO OPS-jp Klubi 04 FC Hämeenlinna MP TPV

20 16 15 14 13 12 11 11 10 9 9 8 4 3

Monikulttuurinen kesäkerho Vuosaaren kirjastossa järjestetään kesällä 29.6.-29.7. monikulttuurisia kerhoja. 7-11-vuotiaat

kokoontuvat tiistaisin klo 15-17 ja 12-15-vuotiaat torstaisin klo 15-17. Tied. ja ilm. 09 3108 5798

Ilveskorvenpuistossa rennon aurinkoiset puistojuhlat

Vuosaaren VPK:kin on yleensä siellä missä tapahtuu. Puistojuhlassa palokuntalaiset esittelivät kalustoaan, kuten kuvan historiallista Fargoa. Ratin takana kokenut kuski ”Arska”. Kuva: M.Pöhö

Paikalla oli myös monia vuosaarelaisia järjestöjä esittely- ja myyntipöytineen, tietysti Vuosaari-Seurakin, joka oli löytänyt varjoisan paikan salavien katveesta ihan lammen rannasta.

Ilari & Band rytkytteli letkeää reggae-musaa, joka sopi hyvin puistojuhlan rentoon tunnelmaan.


Vuosaari

5


6

Vuosaari

Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 3212 556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky

Ilmestymispäivä: Keskiviikko Ilmoitushinnat: 1,5€/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 3212 556, 040-5538 857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040-5538 857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


7

Vuosaari

Tehottomuus vaivaa edelleen naisia

Viikingit kärsi 0-3 tappio naisten jalkapallon Ykkösen ottelussa Turun Pyrkivää vastaan. Joukkue kaipaa lisää terävyyttä molempiin päihin. Tilanteita kyllä luodaan, mutta tehottomuus vaivaa. Seuraava kotiottelu 17.7. klo 15.

Sarjataulukko: JyPK Klubi ONS Pyrkivä TJK Kuusysi GBK FC Espoo Karhu KaaPo FC Viikingit

19 16 14 10 10 7 7 5 4 2 1

Lukijalta

Meiltä puuttuu mattolaituri Vuosaaren suunnittelijoilta on unohtunut muuten hyvästä kaupungista yksi asukkaille tärkeä puuha - mattojen pesu. Nyt lähin mattolaituri sijaitsee Vartiokylässä tai Marjaniemessä, ne ovat autottomalle toivottoman kaukana. Kaupunki meren rannalla ilman mattolaituria on kyllä aika torso. Mattolaituri pitää kai nykyään sijaita kuivalla maalla, mutta ran-

nan läheisyydessä se kuitenkin tulisi olla, jotta pyykkäreillä olisi mahdollisuus uimiseen hikisen urakan jälkeen. Yksi pesupaikka voisi sijaita Aurinkolahdella Mustalahden päässä, siellä on jo kaikenlaista häkkyrää ja pömpeliä. Toinen hyvä paikka olisi Iso-Kallahden uimarannan tuntumassa, siellä on myös ravintola ja virvokkeita saatavissa. Pesupaikka vaa-

tisi vain vesijohdon tai pumpun, pesuvedet voi suodattaa maaperään. Voisikohan aina aktiivinen Aurinkolahtiseura ottaa asian agendalleen jotta hanke etenisi ainakin ensi kesäksi? Lupaamme järjestää mattolaiturin avajaisiin Mrs. märkä -T- paita esityksen. Liisa ja Bertta

Leirintäalue siirtämällä rantametsä säästyy Vuosaariseura, -säätiö ja asukastoimikunta esittivät päteviä perusteluja Meri-Rastilan rantametsän säästämiseksi (Vuosaarilehti nro 21). Myös Pro-Meri-Rastila ryhmä on perustellut asiaa lausunnossaan kaupunkisuunnitteluvirastolle. Metsän säilyttäminen ei enempiä perusteluja kaipaa, sen pitäisi olla itsestäänselvyys kaikille asukkaille, suunnittelijoille ja päättäjille. Mutta entä jos kaupunki kuitenkin itsepintaisesti pitää kiinni tavoitteestaan tiivistää metroaseman ympäristöä? Tavoite on sinänsä perusteltu ja kestävän kehittämisen mukainen, se koskee kaikkia vanhoja asemia Mellunmäestä Kulosaareen. Erityisesti Siilitien asema sijaitsee ”keskellä ei mitään”. Ryhmämme on esittänyt vaihtoehtona leirintäalueen siirtämistä ja halutun kerrosalan sijoittamisesta sen tontille. Kaupunki on investoinut alueeseen, kuitenkin uuden leirintäalueen perustamisen kustannukset olisivat murto-osa maapohjan myynnistä saataviin tuloihin, kaupungille siirto olisi joka tapauksessa tuottava toimi. Kunnostettu porttirakennus voidaan muuttaa asukastilaksi. Joku voi epäillä, että jos leirintäalue nyt luovutettaisiin rakentamiselle, kaupunki kuitenkin myöhemmin ”hotkaisee” myös Meri-Rastilan. Se pelko on kuitenkin vuosikausien ja uuden yleiskaavakierroksen takana. Silloin metsään suhtaudutaan toivottavasti päättäjienkin taholla eri tavalla ja sen säilyttämisen tärkeys ymmärretään. Leirintäalueen siirtäminen oli-

si ns. WIN-WIN-WIN – ratkaisu, jossa kaikki osapuolet hyötyisivät: retkeilijät saisivat paremman alueen – ehkä meren rannalta, Meri-Rastilan asukkaat säilyttäisivät rantametsänsä ja kaavoittajat saisivat metroaseman viereen kaipaamansa lisäkerrosalat. Haluaisimme tietää, mikä mm.

Vuosaariseuran mielestä leirintäalueessa on niin erinomaista - erityisesti vuosaarelaisten kannalta -, ettei sen siirtämistä voisi kaupungille esittää? Rastila-työryhmä Seppo Honkanen ram.ses@hotmail.fi

Seuratoimintaa...

AA-ryhmä Metro www.kolmio.org Kokoukset perjantaisin klo 19 Kahvikuja 3 seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AA-vastausp. 0408484000. 23.6.-31.7. suljettu. Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10-11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta. AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Hiekkajaalanranta 5, kerhohuone. Vuosaariryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. NA-kokous Meri-Rastilan NA-ryhmä kokoontuu tiistaisin kello 19-20.30. Osoite: Jaluspolku 3, takkahuone, Meri-Rastilan kappeli. Jehovan todistajat 18.-20-6. Piirikonventti, Helsinki, Jäähalli. 25.-27-6. Piirikonventti, Helsinki, Jäähalli. Valtakunnansalissa klo 11. Keltanotie 2, Puotinharju.

Vuosaaren seurakunta Vuosaaren kirkkoherranvirasto

Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma-pe klo 9-13, ke lisäksi 17.30-18.30, p. (09) 2340 6500, fax 2340 6501, vuosaari. srk@evl.fi. Päivystävä pappi: viraston aukioloaikoina p. (09) 2340 6502.

Vuosaaren kirkko Satamasaarentie 7 Ke 16.6. klo 12.30-14 Kesäkahvila. Mukavaa, vapaamuistoista yhdessäoloa ja klo 13 on ohjelmallinen tuokio. Kahvimaksu on 1 €. Su 20.6. klo 11 Messu. Liturgia ja saarna Seppo Tirkkonen, Marketta Pylväskangas avustaa ja kanttorina Riitta Hirvonen.

Katukappeli Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, p. 2340 6575.

Työryhmän laatima luonnos, jossa osoitetaan, että leirintäalueen tontille on mahdollista rakentaa asunnot tuhannelle asukkaalle. Rastinkallion viereen on sijoitettu tiivis 6-8 kerroksinen umpikortteli, metsän reunaan 3-kerroksisia ”noppia” ja sillankorvaan kolme 10-12-kerroksista tornia ”kaupunginportiksi”. Metroaseman ja ostoskeskuksen yhteydessä on jonkin verran lisärakentamista. Kartanon ympäristö ja rantametsä säilyvät ja asukkaiden vapaa virkistysalue jopa laajenee.

Kappelin kesäaika ma 7.6. – la 28.8. Kesäaikana auki ma – pe klo 12-16 ja la klo 12-14. To 17.6. klo 17 Virkisty virrellä Riitta Hirvosen kanssa. klo 18 Iltakirkko. Johanna Joronen ja Riitta Hirvonen.

Merirasti-kappeli Jaluspolku 3 Ti 22.6. klo 20 Metrolla musiik-

kiin. Down to the river to pray. Lauluyhtye Face Five. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Muuta: Saunat Merihiekassa Ramsinniementie 32

Tilaussauna lämpiää 9.6.-26.8. keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16.05 -20, 4 vuoroa, 55 min. Tilataan vuoro kerrallaan virastosta. Hinta 5 €/tunti. Ei saunaa 24.6. Yleiset saunavuorot ovat perjantaisin 11.6. – 27.8. Miehet klo 16.05-18. Naiset klo 18.05-20. Hinta 2€/henkilö. Ei saunaa 25.6.

Juhannusjuhla Merihiekassa pe 25.6.

Kahvio aukeaa klo 18, lipunnosto 18.30. Ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Kokko n. 19.30 Maksullinen linja-autokuljetus (meno-paluu), Lähtöpaikat ja –ajat: klo 17.30 Pohjois-Vuosaaren ostari, klo 17.45 kirkko ja toinen linja-auto klo 17.30 Columbus – Mosaiikkitori, klo17.45 MeriRastila –metroasema Paluuliikenne n. klo 20.15 alkaen.


8

Vuosaari

KESÄN PARHAAT GRLLIHERKUT VUOSAAREN K-CITYMARKETISTA! PALVELEMME MYÖS SUNNUNTAISIN KLO 12–18.

HINNAT VOIMASSA TO-LA 17.-19.6.2010. Tarjoukset myös netissä www.k-citymarket.fi KCM-lihamestarin omenamarinoidut

KCM-lihamestarin karpalo-siiderimarinoidut

Suomi

Suomi

PORSAAN ULKOFILEEPIHVIT

12

NAUDAN SISÄPAISTIPIHVIT

16

95

90

4

95

HK Viljapossun

ULKOFILEELEIKKEET n. 1,2 kg

MUURIKKAKASVIKSET 500 g 3,50 /kg

GRILLIPIHVI PORSAAN KASSLERISTA

-29%

9

BBQ ja hunajainen yks. 2,39 /ps (4,78 /kg)

Suomi

95

7

95

kg

3

50

2

kg

ps

HK Amerikan

Atria Wilhelm

PEKONIT 120-170 g

GRILLIMAKKARAT 400 g 4,97 /kg

ERÄ! Tuore kokonainen

NIERIÄ

8,82-12,50 /kg original ja filee

perinteinen, juusto ja BBQ

Ruotsi

1

99

Tropicana

MEHUT JA SMOOTHIE 0,75-1 l 1,99-2,65 /l

Hinta ilman K-Plussa-korttia 2,95-3,80 /tlk (2,95-5,07 /l)

pkt

pk t

-32-47%

5

99

Atria

Valiojäätelö Eskimo

valkosipulinen, sinappinen ja hedelmäinen

5,70 /kg

JÄÄTELÖPUIKOT 15 kpl/525 g

1

2

39

kpl

a ja yksit täin Plussa-kor tti Hinta ilman K- 8 /pkt (10,88-15,67 /kg) ,8 1,85 -1

-18-20%

GRILLISALAATIT 380 g 3,66 /kg

tlk raj. 3 tlk/talous

99

rs

Plus Hinta ilman K/kg) 1,90 /rs (5,00

sa-kor ttia -26%

ltk

a Plussa-kor tti Hinta ilman K- g) /k 60 (7, 3,99 /ltk

Oman leipomon uunituore

TUOREJUUSTOT 200 g 7,50 /kg

OHRALEIPÄ 450 g 4,87 /kg

2

2

19

99 rs

1

39

Atria broilerin marinoidut

FILEESUIKALEET 350-400 g 5,73-6,54 /kg

Hinta ilman K-Plussa-korttia 3,43 /rs (8,59-9,80 /kg)

2

-33%

rs

kpl

Voimassa 31.5. alkaen

Voimassa 14.6. alkaen

SIIDERIT 0,45 l/pl

III-OLUT 24 x 0,33 l/tlk

Olvi

Carlsberg

3,98 /l

2,07 /l

1

2-pac4k

pl

Punainen

PAPRIKA Hollanti

sis. pantin 0,20

Plussa-kor tti Hinta ilman K/l) 78 (4, l /p 2,35 sis. pantin 0,20

a -16%

3.-

a Plussa-kor tti Hinta ilman K/kg) 19 /rs (10,95 2, in tä sit yk ja

-31%

99

kg

-25%

Creme Bonjour ja Fresh Bonjour

Arla Pohjanpoika

KERMAJUUSTO 1 kg

3.-

2

99

1

kg

Apetit Ahtaajan iso

kg

Hinta ilman K-Plussa-korttia 6,99 /kg

kg

19

99

sis. pantit 3,60

a Plussa-kor tti Hinta ilman K- (2,69/l) ck pa 4/2 24,90 sis. pantit 3,60

-23%

Uudet reseptit saatavilla K-RuokaPirkasta.

www.k-citymarket.fi

Pirkan parhaat reseptit www.pirkka.fi

VUOSAARI Tyynylaavantie 5, puh. 020 720 5900. MA-PE 8-21, LA 8-18, SU 12-18 Kauppiaan sähköposti: marko.kakela@citymarket.fi Lisätiedot www.kesko.fi/ Vastuullisuus

Puhelun hinta 020-alkuisiin numeroihin lankapuhelimesta 8,21 snt/puh + 6,9 snt/min (sis alv 22%), matkapuhelimesta 8,21 snt/puh + 16,9 snt/min (sis alv 22%).

Vuosaari-lehti 24/2010  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuosaari-lehti on ilmestynyt jo yli 40 vuotta ollen merkittävä pa...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you