Page 1

Katso ilmoituksemme sisäsivulta!

KATSO ILMOITUS SISÄSIVUILLA

LA 17.5. baarisählyä!

IDÄN PARASTA KARAOKEA Ke 19–23.30 Pe–La 21–02.30 Pikkupelikaani

Keskiviikko 14.5.2014

N:o 19

49. vuosikerta

AUKI: SU-TO 10-24, PE-LA 10-03 Meri-Rastilan kuja 2

AVOINNA PE–LA -04:ään

LAMMEN OSTARI


PÄIVÄKOTI POIJU

Taidekehystämö

VUOSAARENTIE 10 ja UUSI 15 lapsen ryhmä AURINKOLAHDEN PUISTOTIE 12

Ars Longa Oy

Valkoisen ristin talossa, Linnanherrankuja 4, Vartiokylä, Hki 95 www.arslonga.fi puh. 040 125 4000 avoinna ma–pe 10–18 (13–14 tauko)

OMASSA KEITTIÖSSÄ VALMISTETTU KOTIRUOKA! VIRALLINEN MUSKARI! MONIPUOLINEN LIIKUNTA! Olemme mukana Nuoren Suomen liikuntaprojektissa pilottipäiväkotina.

Kehystykset 20 vuoden kokemuksella, laadukas kehysmallisto. Tervetuloa!

P & P LAAMANEN Päivi Laamanen Petri Laamanen www.pplaamanen.fi 040-579 9046 040-352 0870 paivi@pplaamanen.fi petri@pplaamanen.fi

GAL-ELECTRONIC taas Vuosaaressa!

TV-huolto, kaikki merkit, myös tietokoneet ym. elektroniikka. Kysy lisää! Puh. 044 088 4889 Meri-Rastilan tie 6 (ostarin vieressä)

LAADUKASTA REMONTOINTIA! Kylpyhuone, sauna, keittiö, maalaus, lattiat www.jabell.fi Puh. 0400 689 742 Ilmainen tarjous!

SIIVOUSTA JA MONIPUOLISTA KOTIAPUA Luotettavasti ja ammattitaidolla Vuosaarelainen yritys P. 050-338 6553 / Hänninen www.toimivaarki.fi

Edullinen työkonevuokraamo Vuosaaressa

Meiltä rakennuskoneet, telineet, minikaivurit, lumilingot, siivouskoneet ja koneet puutarhan hoitoon. Soita ja kysy lisää puh. 040 5058350 Palvelen joka päivä klo 8-20 Ideam Oy - IDEAM RENT www.ideam.fi

Ikkunanpesua 040-544 7000

Sunnuntain jumalanpalvelus klo 17 ja Bible Study klo 19 Keskiviikon Sanan ja Rukouksen ilta klo 18 Osoite:

Harustie 7D, 00980 HKI

Meri-Rastilan torin reunalla

www.ankkuriseurakunta.fi

AAA-Siivous OY

Siivousta ammattitaidolla Kotisiivoukset Toimistosiivoukset Muuttosiivoukset Remonttisiivoukset Höyrypesut Kotitalousvähennys

040 13 99 080

www.aaasiivous.fi

31.5.2014


*KALASTUSLUVAT HELSINGIN VESILLE Huhti–toukokuussa auki: ark. 9–19, la 9–14, su 12–17

*POLKUPYÖRÄT *VARAOSAT *HUOLLOT *TARVIKKEET su 12–17

Ravintolapäivän herkkuja Vuosaaressa Ravintolapäivää vietetään lauantaina 17.5. Vuotalossa kello 11–15. Kirjasto- tai kauppareissulla voi kätevästi poiketa Vuotalon galleriaan hetkeksi herkuttelemaan. Hyvän ruuan lisäksi on myös teemaan sopivaa musiikkia ja samalla kannattaa tutustua 100 x rakkaus -näyttelyyn. Galleriaan on katettu pitkä pöytä, jonka ääreen voi istahtaa mukavasti lautasen kera rupattelemaan tuttujen tai ventovieraiden kera. Tai voi vain havahtua hyvän ruuan tuomaan hiljaiseen hetkeen. Vuotalon lisäksi mukavan kävelymatkan päästä löytyy myös muita mainioita ruokapisteitä. Sjökullan torpalta, Juhannusruusunkujalta, Solvikinkadun alusta sekä kanavan varrelta Hellekujalta löy-

Vuosaaren tietunneli suljettuna 20.–22.5.

Yesil mercimek salatasi eli linssisalaattia. tyy lisää herkkuja. Vinkkinä, että kannattaa varata pikkukukkaro mukaan: pari seteliä ja hieman kolikoita taskuun. Ravintolapäivän ruokapisteissä harvemmin onnistuu maksamaan kortilla. Lauantaina kannattaa tehdä hauska ruokaretki Vuosaaressa.

Vuosaaren markkinat jälleen Mosaiikkitorilla Vuosaaren markkinat järjestetään seuraavina sunnuntaipäivinä: 25.5., 27.7., 24.8. ja 28.9. Markkinaaika on kello 10–16. Markkinoiden organisoijana toimii Suomen Lions-liiton itähelsinkiläinen naisklubi LC Soihdut. Kaikki mahdollinen tuotto markkinoista käytetään itähelsinkiläisten lasten ja nuorten sekä vanhusten hyväksi. Torikauppiaiden lisäksi vuosaarelaiset järjestöt ja yhdistykset ovat tervetulleita esittelemään toimintaansa, samoin kirpputorikauppiaat ovat tervetulleita. Ilmoittautuminen etukäteen p. 0400-428325 varmistaa paikan löytymisen torilta. Omat pöydät mukaan. Kirpputorikauppiailta peritään kulujen kattamiseksi 5 euroa paikasta.

Vuosaaren tietunneli on suljettuna tunnelin 6-vuotismääräaikaistarkastuksen vuoksi 20.–22.5.2014. Tietunnelissa tehdään tunnelidirektiivin edellyttämä määräaikaistarkastus 20.5. kello 9.00 - 22.5. klo 16.00 välisenä aikana. Tunneli on tarkastuksen ajan suljettuna liikenteeltä ja liikenne ohjataan kiertotielle. Tarkastuksen aikana liikenne ohjataan kiertotielle kiintein liikenteenohjauslaittein Itäväylältä (tie 170) ja satamasta. Satamaan menevä liikenne ohjataan kiertotielle Itäväylän liittymästä. Kiertotie kulkee Kallvikintien ja edelleen Niinisaarentien ja Sata-

makaaren kautta satamaan. Satamasta lähtevä liikenne ohjataan satamasta pois Satamakaaren, Niinisaarentien ja Kallvikintien kautta. Tarkastuksella varmistetaan, että tunneli täyttää tunnelidirektiivissä esitetyt turvallisuusvaatimukset. Tunneli tulee tarkistaa direktiivin mukaan määräajoin, että tunneli toimii suunnitellulla tavalla ja sen rakenteet ovat kunnossa. Kyseessä on ensimmäinen Suomessa järjestettävä tietunnelin määräaikaistarkastus. Tarkastuksen toteutuksesta vastaa tunnelin hallinnoija Uudenmaan ELY-keskus.

Skootterikuski törmäsi pyöräilijään ja pakeni Meri-Rastilan kuja 2 kohdalla Vuosaaressa sattui keskiviikkona 7.5. noin kello 21.30 liikenneonnettomuus, jossa skootterilla liikkunut mies törmäsi polkupyöräilijään ostoskeskuksen takana olevalla kevyen liikenteen väylällä. Silminnäkijän mukaan skootteri ajoi huomattavaa ylinopeutta Meri-Rastilan torin poikki ja törmäsi suoraan polkupyöräilijään kevyen liikenteen väylällä. Molemmat osapuolet kaatuivat maahan. Skootteria kuljettanut mies kuitenkin poistui paikalta jäämättä selvittämään asiaa. Polkupyörällä liikkunut nuori mies loukkasi tilanteessa kätensä ja toisen jalkansa. Jalka on alustavan tiedon mukaan murtunut. Paikalta paennut skootteri oli Peugeot-merkkinen ja väriltään musta. Ajaja oli lyhyehkö, tukeva, 30–40-vuotias mies, jolla oli silmälasit ja yllään punainen lyhyt HIFK:n takki, mustat verryttelyhousut ja musta kypärä. Poliisi pyytää yleisöltä apua yliajajan kiinnisaamiseksi. Havainnoista voi ilmoittaa puhelinnumeroon 071 8775579.

Vuosaarta siivottiin talkoilla

FC Viikinkien, Pauligin ja Helsingin kaupungin järjestämillä siivoustalkoilla tehtiin Vuosaaresta maanantaina siisti kaupunginosa. Talkoisiin ottivat osaa niin yksityiset henkilöt, seurat, järjestöt kuin yrityksetkin. Näkyvimmin mukana olivat tietysti Viikinkien eri joukkueet. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettyyn siivoustempaukseen osallistui kaikkiaan yli 400 henkeä. Kuvassa Pauligin Paula Viikkarijunioreiden kanssa Mosaiikkitorilla.


4

Vuosaari

Vuosaaren ala-aste sankareiden jäljillä

Projektin maskotti ”Väinö” ihailemassa Cirruksen maisemia. Vuosaaren ala-aste on mukana kaksivuotisessa Comenius-projektissa, jossa on mukana kouluja

kahdeksasta Euroopan maasta: Virosta, Latviasta, Tanskasta, Puolasta, Walesista, Unkarista, Saksasta ja Ranskasta. Projekti on nimeltään ”A quest for Heroes” ja siinä tarkastellaan eri maiden sankareita. Oppilaat ovat osallistuneet innolla eri tehtäviin ja koulussa on vietetty teemapäiviä aiheeseen liittyen. Syksyllä Vuosaaren ala-asteen neljä opettajaa pääsi vierailemaan saksalaisessa ystävyyskoulussa ja toukokuussa vuosi huipentuu vierailuun Ranskassa. Maaliskuun lopulla Vuosaaren ala-aste sai puolestaan isännöidä 27 eurooppalaisen opettajan projektikokousta. Vieraat pääsivät muun muassa käymään Cirruksen katolla ihailemassa Vuosaaren maisemia, sekä kokemaan suomalaista eksotiikkaa savusaunassa ja avannossa Kuusijärvellä.

Päiväkoti Meritähti valmistuu hyvää vauhtia Vuosaarelaiset lapset saavat uudet ja toimivat tilat, kun päiväkoti Meritähden uudisrakennus valmistuu syyskuussa 2014. Päiväkotiin tulee tilat 145 alle kouluikäiselle lapselle kokopäivätoimintaan sekä esiopetukseen. Tilat palvelevat tarvittaessa myös iltakäytössä alueen asukkaita. Päiväkoti on jaettu tähtimäisesti neljään sakaraan yhteisine ”toreineen” ja eteistiloineen. Kaikkien sisäänkäynnit avautuvat etelään metsäiselle leikkipihalle. Tontin länsiosaan tehdään pieni pelikenttä ja tila leikkivälineille.

Päiväkoti odottaa kovasti muuttoa

– Iloitsemme jo etukäteen alakerran isosta liikunta- ja leikkisalista, johon yhdistyy myös näyttämö, päiväkodin johtaja Tarja Mohell kertoo. Rakennustöiden alkaessa elokuussa 2013 päiväkodin lapset pääsivät kuvittamaan työmaa-aidan rakennusviraston mahdollistamana, suunnittelutoimisto Måndagin ja Multicoloured Dreams -taiteilijaryhmän opastuksella. – Lapset ovat myös osallistuneet päiväkodin taideteoksen tekemiseen taiteilija Pauliina Turakka-

Purhosen kanssa, Mohell kiittelee hauskasta yhteistyöstä.

Nykyinen Meritähti puretaan

Nykyinen lasten päiväkoti Meritähti on vielä täydessä toiminnassa, mutta se puretaan, kun päiväkoti on muuttanut uuteen rakennukseen noin sadan metrin päähän. Vuonna 1971 valmistunut päiväkotirakennus ei enää vastaa nykyajan tarpeisiin, etenkin talotekniikan ja toiminnallisuuden puutteineen, joita ovat muun muassa märkäeteisen puuttuminen ja tilojen epäkäytännöllisyys. Uudisrakennus on osittain kaksikerroksinen, ja sen kokonaisala on 1567 neliötä. Rakentamisen kokonaiskustannukset arvonlisäveroineen ovat noin 6,1 miljoonaa euroa. Päiväkodin rakennuttamistehtävistä vastaa Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja, myös pääsuunnittelu ja keittiösuunnittelu on tehty rakennusvirastossa. Rakennushankkeen tilaaja on Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus.

Meritähden rakentaminen on ehtinyt jo näin pitkälle.

Sjökullan kalastajan herkut

Ravintolapäivänä lauantaina 17.5. avautuu ensimmäistä kertaa Vuosaari-Seuran oma Pop Up -ravintola Sjökullan kalastajatorpalla (Harbonkatu 14). Sjökulla on avoinna klo 13–15. Lipstikkakeitto (3 €) valmistetaan oman yrttimaan tuoreesta lipstikasta, perunasta ja sipulista. Keiton kera tarjotaan ruisleipäpala. Savustettu lohi (8 €) valmistetaan torpalla. Annokseen kuuluu pestoperunat ja tomaatti. Jälkiruoaksi (2 €) vohveli ja kahvi. Kalastajan herkkuja tarjotaan niin kauan, kun niitä riittää. Tervetuloa lounaalle Sjökullaan!

Taimimyyntiä viljelypalstoilla Vuosaari-Seuran Fallpakan ja Porslahden viljelyalueilla ovat nyt kaikki vapaat palstat vuokrattu. Palstajonoon ilmoittautumalla on mahdollisuus saada palsta joskus myöhemmin. Ilmoittautumiset: mvtry@kolumbus.fi.

Sunnuntaina 25.5. tulee Tertun Taimi ja Kukka myymään kaikenlaisia taimia (kukkien, juureksien, yrttien ym.) Siemenperunoitakin on mahdollisuus ostaa kilon pussukoista alkaen. Taimimyynti on tarkoitettu palstalaisten lisäksi myös ulkopuolisille henkilöille. Maksuvälineenä kelpaa käteinen sekä pankkikortti ja myynti alkaa Fallpakassa klo 10 ja Porslahdessa klo 14.

Retket Ainolaan ja Porvooseen Pauligin retki tiistaina 27.5. on täynnä. Kokoontuminen klo 13 tehtaan aulassa (Bussi 78, autopaikoitus pihassa). Kulttuuriretki Ainolaan ja Syvärannan Lottamuseoon tehdään keskiviikkona 28.5. Lähtö Mosaiikkitorilta klo 9.30 ja paluu samaan paikkaan noin klo 13.15. Hinta 40 € (lapset 30 €) sisältää tilausajon, opastukset ja sisäänpääsyt Ainolassa ja Syvärannassa. Varaa tasaraha. Keittolounas lottakahviossa sisältyy hintaan. Ilmoittautuminen 19.5. mennessä.

Piipahdus kesäiseen Porvooseen tiistaina 10.6. Lähtö myös Mosaiikkitorilta klo 10 ja paluu klo 14. Matkalla käymme Sipoon kirkossa ja Porvoon Tuomiokirkossa. Vapaata aikaa ostoksiin ja kahvitteluun Porvoon vanhassa kaupungissa. Hinta 20 € sisältää tilausajon ja opastuksen. Lapset 5 €. Varaa tasaraha. Ilmoittaudu 5.6. mennessä. Ilmoittautumiset molempiin retkiin: anja.hinkkanen@ gmail.com tai tekstiviesti 050 085 0788.

Helsinki-päivän aamukahvit Helsinki-päivänä torstaina 12.6. klo 9–11 ilmaiset pullakahvit hanurimusiikin kera Sjökullassa. Kahvituksen tarjoaa Helsingin kaupunki ja järjestää Vuosaari-Seura.

Kiinalainen lääketiede -seminaari

Kiinalainen lääketiede on peräisin yli 4000 vuoden takaa. Siihen kuuluvat esimerkiksi akupunktio, Chi-kung, shiatsu- ja akupainanta sekä ravintoterapia. Ne soveltuvat hyvin länsimaisen lääketieteen tukihoitomuodoiksi. Ne auttavat monissa sisäelinten vaivoissa ja neurologisissa, hormonaalisissa ja tuki- ja liikuntaelinten sairauksissa sekä mielen ongelmissa. Seminaarissa tutustutaan kiinalaisen lääketieteen teoriaan, kulttuuriseen taustaan ja hoitomuotoihin. Puhujina ovat kiinalaisen lääketieteen asiantuntijat kouluttaja Elina Hytönen ja osteopaatti Kimmo Peltola. Kello 13–16 järjestettävä seminaari on maksuton ja kaikille avoin. Ennen seminaaria on mahdollista osallistua liturgiaan Pyhän Viisauden kappelissa kello 10–11.30 sekä nauttia lounasta 15 €/hlö, ennakkoilmoittautuminen) Sofian ravintolassa kello 11.30–12.30. Ilmoittautuminen: reception@sofia.fi tai p. 010 277 900. Kulttuurikeskus Sofia, Kallvikinniementie 35, www.sofia.fi.

Discantus

Kevätkonsertti Laulujen lähteillä

Meri-Rastilan koulussa 18.5. 2014 klo 18.00, os. Jaluspolku 3, Helsinki Kuoroa johtaa: Nina Melasalmi Tarjoilua, arpajaiset. Pääsylippu 10 €


5

Vuosaari

Äitienpäiväkonsertti herkisti mielet

Runsaslukuinen yleisö nautti kuulemastaan.

Iida ja Merja Vartia. Vuosaaren kirkko täyttyi yleisöstä, kun Lions Club Helsinki / Soihdut järjesti jo neljännen kerran perinteisen äitienpäiväkonsertin. Hienon vuosaarelaisen esiintyjäjoukon sävelet ja sanat herkistivät mielet. Tervehdyssanojen jälkeen Vuosaaren musiikkikoulun taitavat nuoret muusikot opettajineen sävähdyttivät taas kerran tunnelman hienoilla kansanmusiikki- ja klassisen musiikin esityksillään. Sen jälkeen olikin sopiva hetki ojentaa koulun rehtorille Liisa Windbergille Soihtujen myöntämä 1000 euron stipendi käytettäväksi vähävaraisten opiskelijoiden kausimaksuihin. Kun sopraano lion Merja Vartia pääsi estradille, kirkon täyttivät hienot runoilija Einari Vuorelan sanoittamat ja Toni Edelmanin säveltämät laulut. Kanttori-lion Teija Tuukkanen säesti neljän laulun kokonaisuuden, jossa kevättä ja äitiä ylistettiin.

Puheen piti 1. varapiirikuvernööri, työterveyshuollon erikoislääkäri Sini Eloholma, joka korosti

äidin hoivan ja kosketuksen keskeistä merkitystä lapsen kehitykselle. Hän siteerasi juuri nyt ajankohtaisen kirjailija Tove Janssonin sanoja, joissa muumimamman äidin rakkaus koskettavasti ilmenee. Jo viime vuonna konsertissa esiintynyt tulevaisuuden ääni Iida Vartia lauloi kolme itse säveltämäänsä ja sanoittamaansa laulua. Hänen kuulaan kaunis äänensä ja koskettavat laulujen sanansa osoittivat hienoa kehittymistä. Kiitoslaulu äidille sai muidenkin äitien kuin Iidan oman äidin Merjan silmät kyyneliin. Kanttori, laulaja Jussi Hirvonen oli ensimmäistä kertaa mukana konsertissa. Hänen upea tenorinsa ja hienosti valitut laulut tekivät vaikutuksen. Orvokkeja äidille -laulu sävähdytti kuulijoita. Seuraavana oli vuorossa poikkeuksellinen seremonia, Lions Club Helsinki / Soihtujen uuden lipun naulaus ja siunaus. Juhlallista seremoniaa johti lion Kaija Holopainen avustajanaan kummiklubin Lions Club Helsinki / Vuosaaren presidentti Jarmo Vainioniemi. Holopainen kiitti puheessaan lipun suunnittelijaa lion Pertti Ahosta ja lipun digitoijaa Erwin Ahosta hienosta lopputuloksesta. Lipun siunasi pastori Marketta Antola. Tilaisuuden lopuksi liikututtiin Merja Vartian ja Jussi Hirvosen Äideistä parhain -esityksen sanoista, minkä jälkeen olikin mukava kakkukahvien äärellä vaihtaa ajatuksia konsertin herättämistä ajatuksista. Teksti: Päivi Suorsa-Jäppinen Kuvat: Antti Tuomikoski

Miksi et käyttäisi vuosaarelaista välittäjää? Paikallista välittämistä jo 10 vuotta. www.huoneistopiste.fi

ASUNTO RAHAKSI!

Tarjoa meille. Vapautumisella ei kiirettä. Soita 045-11 11 201 (myös iltaisin).

HUONEISTOCENTER OY

Eteläinen Hesperiankatu 10 A2, 00100 Helsinki myynti@huoneistocenter.net

Tilaisuudessa naulattiin myös Lions Club Helsinki / Soihtujen lippu. Kuvassa Jarmo Vainioniemi ja Kaija Holopainen.

Vuosaaren musiikkikoulun Näppärit-orkesterin jäsenet pääsevät kouluun ilman tasokoetta. Silti Näppärit ovat saavuttaneet hienoja taiteellisia voittoja esityksillään.


6

Vuosaari

Tuo tulostimesi kasetit meille täytettäväksi! (Myydään edullisesti myös uusia kasetteja!)

Kauppakartanonkatu 26, 00930 Helsinki P. 044 355 5590, 040 411 1715 muste- & lasertäyttöpalvelut Avoinna: ma–pe 9–17 www.mustekolmio.fi

Hotellissa avoimet ovet Itä-Helsingin ainoa varsinainen hotelli, hotelli Rantapuisto Vuosaaren Ramsinniemessä viettää lauantaina 17.5. avoimien ovien päivää. Tapahtuman järjestävät Best Western Hotel Rantapuisto ja Natura Viva -melontakeskus. Mukana on myös hyvinvointiyritys 4event. Best Western Hotel Rantapuisto avattiin uusien isäntien toimesta viime kuussa. Vuosaaressa Ramsinniemen kainalossa sijaitsevassa talossa on tehty pintaremonttia sen alkuperäistä 1960-luvun arkkitehtuuria kunnioittaen. Lauantaina pääsee talokierroksilla (tasatunnein kello 11, 12 ja 13) opastetusti kurkistamaan entisen pankkiopiston tiloihin. Omatoimisesti historiaa ja toimintaa valottaa Rantapuisto Race -rastirata, jolle startti tapahtuu kello 11–13. Terassilla on grilli kuumana. Lapsille on omaa ohjelmaa: aarteenetsinnässä on taloon ja pihapiiriin ripoteltu leikkimielisiä tehtäviä. Paikalla on myös Pipsa-pelle, joka vääntelee taikailmapalloja ja tekee kasvomaalauksia.

Hotellin tontilla toimiva Natura Viva järjestää melontanäytöksiä kajakeilla, avokanooteilla ja SUPlaudoilla kello 11.30, 12.30 ja 13.30. Melontaa voi kokeilla ilmaiseksi kello 11–15 ja esittelyssä on kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja sekä varusteita. Kello 15 starttaa ohjattu, osanottajille ilmainen kolmen tunnin retki lähisaariin (ennakkoilmoittautuminen netin kautta). Matkan aikana tehdään päivän hyvä työ ja siivotaan saariin talven aikana kulkeutuneet roskat. Vuokraamo on lauantaina auki kesäiseen tapaan koko päivän kello 10–20. Rannassakin on lapsille leikkejä. Hotellin tiloissa toimii myös hyvinvointiyritys 4event. Sen toimintaan pääsee tutustumaan monitoimihalli-Areenalla. Jääkiekon MM-kisojen hengessä voi testata taitojaan lämärikisassa. Rantapuiston avoimet ovet pidetään lauantaina 17.5. kello 11–14, melontakeskus on auki kello 10– 20 osoitteessa Ramsinniementie 14, Vuosaari.

Kevätkirppis

Vesiliikennepäivä

Vuosaaren Jalkapallon Tuki järjestää kevätkirppiksen Columbuksen Citymarketin kansiparkkipaikalla sunnuntaina 18.5. kello 12–17. Paikalla myös tyttöjalkapalloilijoiden kahvio.

Vesiliikennepäivää vietetään lauantaina 17.5. kello 10–16. Vuosaaren Kalkkihiekantorilla muun muassa kahvilateltta, ilmapalloja ja ristelyjä merelle ja saariin tarjoushinnoin.

Aurinkokirppis rantabulevardilla Aurinkokirppis järjestetään taas lauantaina 17.5. kello 10–14 Aurinkolahden rantabulevardilla. Rantabulevardilla on paikka lähes 200 myyjälle. Suurin osa on jo paikkansa lunastanut, mutta aamullakin voi tulla kysymään paikkaa info-pisteestä kello 9 lähtien. Yhteyttä voi myös ottaa osoitteeseen: soihdut@gmail.com, josta saa tarkemmat ohjeet. Myyntipaikka on edullinen, vain 15 euroa. Myyntipöytä tuodaan tullessaan, siivotaan omat jäljet ja viedään myymättömät tavarat mukanaan tai lahjoitetaan ne Fidalle tai Kierrätyskeskukselle, jotka ovat mukana kirppiksellä. Nälkäisenä ei tarvitse kenenkään iloista kirpparipäivää viettää. Ostajille ja myyjille on tarjolla grillimakkaraa, kahvia, mehua ja pullaa. Järjestäjinä ovat Lions Club Helsinki / Soihdut ja Aurinkolahti-Seura. Aurinkokirppiksellä kerätyillä varoilla tuetaan vuosaarelaisia lapsia, nuoria ja perheitä.

Viikingeillä vaikea kotiavaus

Sarjajohtaja KTP laittoi Viikingit ahtaalle.

mustekolmio.hki@gmail.com

FC Viikingit haki jalkapallon Ykkösessä loppuviikosta kauden avauspisteen Jyväskylästä 0–0-tasapelillä JJK:ta vastaan. Piste ei suuremmin lohduttanut, kun maanantaina Heteniityntien kotiavaukseen saapunut KTP kuittasi pisteet Kotkaan selvällä 0–4-voitollaan. Sarjajohtaja esitti vuodenaikaan nähden varsin valmista peliä. Kotijoukkueen peli sen sijaan oli vielä hakusessa. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla Viikingit oli vaikeuksissa aktiivisesti prässänneiden vieraiden kanssa. Päävalmentaja Ilkka Jänttiä tuurannut Slava Malakeev haki vaihdoilla muutosta otteisiin, ja toisella jaksolla Viikingit pääsikin paremmin mukaan peliin. Lopputuloksena oli kuitenkin kotkalaisten selvä ja ansaittu voitto. Palkintoraadissa istui tällä kertaa eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, Helsingin liikuntajohtaja Anssi Rauramo ja urheilupromoottori Jukka Suomela. Raati palkitsi ottelun parhaana kaksi maalia tehneen KTP:n Jussi Aallon. Kotiavausta seurasi mukavasti yli 1000 katsojaa. EH

Seuraava kurssi alkaa ma 19.5. klo 17.30. Tervetuloa! AUTOKOULU HUHTALA Oy

Vuosaarentie 10, puh. 09-321 3218 www.autokouluhuhtala.fi Toimisto avoinna ma–to 10–17, pe 10–15.

Tiedustele myös autokoulurahoitusta tai katso nettisivuiltamme!


Vuosaari

MEILLÄ NÄET KAIKKI SUOMEN MM-OTTELUT Antero Mertarannan selostuksella! KARAOKE: Ke 19 - 23.30 Pe Suomen ottelun jälkeen - 02.30 La 21 - 02.30 Meri-Rastilan kuja 2, Helsinki, puh. 09 3211 636

Ravintola Pikku Pelikaani

FC Viikingit perustaa uudet joukkueet: TYTÖT 2007 POJAT 2008 Harjoitukset tiistaisin klo 18–19 Kartanon tekonurmella. Lisätiedot: www.fcviikingit.com Tervetuloa!

VERHOOMO Vuosaari

Kodinkalusteiden ja venetyynyjen verhoilu. Laaja kangasvalikoima, mm. Lauritzon, Annala, Sanderson, Romo ja Orient Occident.

Lähellä Columbusta, Iiluodontie 6. Soita 050 4669015.

y

p

Vuokrataan pakettiautoja Vuosaaressa Hinnat alkaen 45,-/päivä sis. 100 km Autojen koot 4,8–13 kuutiota, sisäpituus 2,5–4,1 metriä Soita ja varaa puh. 040 5058350 Palvelen joka päivä klo 8-20 Ideam Oy - IDEAM RENT www.ideam.fi

Vuotalon ohjelmaa:

Lähiöasemalla ikkunanäyttely

Vuosaaren Lähiöasemalla (Pohjoinen ostari, Mustalahdentie 4) järjestetään Maanantaimaalareiden ikkunanäyttely 5.5.–2.6.2014. Näyttelyssä on esillä kuuden tekijän maalauksia, joissa useimmissa oli mallina samat maisemakuvat. Käytössä oli kolme erilaista kuvaa, joihin sovellettiin erilaisia tekniikoita. Toivottavasti ohikulkijat nauttivat näistäkin maisemista kesää odotellessa.

Lauantaina 17.5. klo 17 Andrei Art: Narri ja pikkukuningas. Venäläinen teatteriryhmä Andrei Art esittää horror-näytelmän Narri ja pikkukuningas. Esitys on venäjänkielinen. Ohjaus Andrei Art Järj. Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto Helsingissä ry. Liput alk. 9 €. Kesto 90 min, sisältää väliajan. Torstaina 22.5. klo 19 Malmin Mieslaulajat: Laivat puuta, miehet rautaa. Malmin Mieslaulajat vie kuulijansa 1950- ja 1960-lukujen tunnelmiin. Konsertti maalaa Reino Helismaan, Toivo Kärjen ja Tapio Rautavaaran mielenmaisemaa. Ohjelmistossa on näytteitä aikakauden rillumarei-kulttuurista, mutta se sisältää myös tekijöidensä syvällisempää puolta esitteleviä kappaleita. Liput alk. 10 €. Kesto 60 min+väliaika. Järj. Malmin Mieslaulajat ry. Vuotalon galleria: 8.5.–31.5. Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto 100 x rakkaus. Työväenopiston 100-vuotisjuhlanäyttelyssä on esillä muun muassa elävän mallin piirustuksia, valokuvia ja keramiikkaa. Lipunmyynti: (09) 310 12000 (arkisin klo 12–18), vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu.

7


8

Vuosaari

Lukijalta Nordsjö folkskolan purkamisesta Risto Heikkinen Tilakeskuksesta vastasi 7.5. Vuosaari-lehdessä, kuinka Helsingin kaupunki ei pysty huolehtimaan kaikkien rakennustensa kunnossapidosta. Nordsjö folkskolan kohdalla ainoaksi tulevaisuuden vaihtoehdoksi esitetään rakennuksen purkamista. Sen sijaan, että pala kaunista rakennushistoriaamme hävitetään, ehdottaisin tämänkin kohteen laittamista yleiseen myyntiin. Toisin kuin Risto Heikkinen väittää, minusta rakennus ei ole lainkaan surullinen tapaus. Vankka hirsirunkoinen talo graniittiperustuksella on ainakin ulkoapäin todella

hyvässä kunnossa, jos sitä ei ole pilattu sisältä ”korjaustöillä”. Suomessa ei edelleenkään ymmärretä hyvän päälle, ei varsinkaan vanhan hyvän. Koululta joutuu vetämään varsin laajan kaaren löytääkseen yhtä hyvin tehdyn rakennuksen. Jos koulua ei voida tarjota halukkaille, niin antakaa runko ja muut tarpeet siirrettäväksi toiseen paikkaan. Surullisinta olisi hienon rakennuksen katoaminen lopullisesti.

Kyitä ei pidä tappaa Kyitä tapetaan Vuosaaressa turhaan. Tapettuja käärmeitä, isompia ja pienempiä löytyy polkujen ja teiden varsilta. Joukossa on myös rantakäärmeitä ja vaskitsoja. Metsien ja niittyjen kyiden tappamiselle ei ole järkevää perustetta. Aikuiselle kyy ei ole kovin vaarallinen poikkeustapauksia lukuun ottamatta. Meillä on mahdollisuus suojata jalkamme

saappailla tai tukevilla kengillä ja pitkälahkeisilla housuilla. Käärmealueilla on katsottava liikkumisensa tarkemmin ja koirat on vedettävä remmistä pois kyyn läheltä. Kyy ei hyökkää ihmisen kimppuun, paitsi jos sitä uhataan. Melkein aina ne pakenevat. Rauhallinen voi tarkkailla ja seurata kyiden elämää pitkiäkin aikoja.

Nykyisin yhä useampi ymmärtää kyyn olevan yksi eläin muiden joukossa. Sille kuuluu sama arvostus ja kunnioitus kuin vaikka kärpälle, mäyrälle tai talitiaiselle. Vanhoista vihoista tulisikin luopua kokonaan käärmeiden ja koko luonnon hyvinvoinnin takia.

Kuitenkin toivon, että teette, kuten ilmoituksessanne lupaatte, eli myöskin haketatte töistä muodostuvat oksat ja pienemmät puut, eli siistitte metsänhoitotyön jäljet. Paikkapaikoin työnjälki on kiitettävää, mutta paikoin ei niin onnistunutta. Mutta jos itse kierrätte

alueella, niin ymmärrätte mitä tarkoitan. Tehkää katselmus piakkoin, ennen kuin horsmat peittävät jälkenne hetkeksi.

Antti Koli Vuosaari

Veikko Ojala artesaani

Helsingin poliisilaitos valvoo vesiskootteriajelua Isolla Kallahdella Harbonkadulla sijaitsevan Planmecan edustussaunan kaksi vesiskootteria ovat jo muutamana kesänä häirinneet Ison Kallahden lintujen pesintää. Jeteillä on ajettu lahdella edestakaisin ja myös käyty kiertämässä vastapäistä Onkiluotoa. Kysyin Helsingin ympäristökeskuksesta, onko vesiskootterilla ajaminen Isolla Kallahdella ylipäätään sallittua ja mille viranomaiselle mahdollisesta rikkomuksesta pitäisi ilmoittaa. Ympäristötarkastaja Harri Pasasen vastaus oli:

”Vesiskootterilla ajo on kiellettyä Isolla Kallahdella väyliä lukuun ottamatta. Vesiskootterin saa laskea vesille Ison Kallahden vesillelaskupaikoilla, mutta sieltä tulee ajaa nopeusrajoituksia noudattaen suoraan väylälle. Kieltojen ja rajoitusten noudattamista valvoo ensisijaisesti Helsingin poliisilaitos (venepoliisi).” Kannattaa siis ilmoittaa poliisille, mikäli havaitsee, että vesiskoottereilla ajetaan kiellosta huolimatta tänäkin kesänä. Hanna-Leena Ylinen

Silkkiuikut pesäpuuhissa

Kiitos Stara! Suuret kiitokset Staran metsänhoitoyksikölle suorittamistanne metsänhoitotöistä, joita olette tehneet täällä Vartiokylänlahden (Puotila) pohjukassa ja sen ympäristössä. Työn jälkenne varmasti luo lisää viihtyvyyttä ja valoa koko virkistysalueelle.

Terveisin, Jari Suhonen (myös omaa metsäänsä hoitava harrastelija)

Nyt on aika nauttia tuoreista yrteistä! Ullaksen rannassa silkkiuikkupari askaroi pesäpuuhissa samoilla paikoilla kuin aiempina vuosinakin. Toivottavasti saavat pesiä rauhassa! Katri Lehtonen

Mattoteline väärässä paikassa

Kuva on otettu toissa sunnuntaina metsätiellä bussin 96 kääntöpaikan läheisyydestä. Joku oli kipannut mattotelineen perustuksineen keskelle metsätietä. Onkohan kellään tiedossa, missä taloyhtiössä vaihdetaan juuri nyt mattotelineitä? Todella harmittaa, että paikkaa käytetään kaatopaikkana. Terveisin, Pyöräilijä

Tässä vesimyyrä napostelemassa mesiangervon lehtiä Broändan purolaaksossa. Terveisin Mirja Lehtonen


9

Vuosaari

Discantus laulujen lähteillä kevätkonsertissaan Vuosaarelainen naiskuoro Discantus ahkeroi alkuvuodesta koko suomalaisen naiskuoroväen hyväksi järjestämällä naiskuoropäivät ja Suomen Naiskuoroliiton liittokokouksen maaliskuussa Helsingissä. Järjestelyjen ja esiintymisten ohella kuoro on harjoitellut kevätkonserttiin ohjelmiston, jossa sanoitusten kielet ja laulujen tunnelmat vaihtelevat. Konsertissa Discantus johdattelee kuulijansa matkalle, jossa liikutaan kansanrunouden perinteisillä mailla. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Kalevalan ja Kantelettaren teksteihin sävellettyjä kappaleita, balladeja, joikuja, riimutekstejä ja kansanlauluja. Säveltäjänimistä mainittakoon esimerkiksi Kostiainen, Linkola, Kankainen, Sariola ja Makaroff. Kevätkonsertti Laulujen lähteillä järjestetään sunnuntaina

Pentti Heleniuksen valokuvia Roihuvuoren japanilaistyylisestä puutarhasta ja kirsikkapuistosta on esillä Vuosaaren kirjastossa 11.5.–23.5.

Malmin Mieslaulajat viihteellä 2014 18.5.2014 kello 18 alkaen Meri-Rastilan koululla, osoitteessa Jaluspolku 3, 00980 Helsinki. Kuoroa johtaa Nina Melasalmi. Konsertin pääsylipun hinta on 10 euroa, johon sisältyy myös keväistä tarjottavaa konsertin päätteeksi. Konsertin yhteydessä järjestetään

arpajaiset. Onnettaren suosikki voi siis musiikkielämyksen lisäksi saada mukaansa mukavan arpajaisvoiton. Discantuksen toimintaan voit lisäksi tutustua nettisivuilla www. discantus.net ja Facebookissa. Tervetuloa Laulujen lähteille!

Vuosaaren Vihreät juhli 10-vuotista taivaltaan Äitienpäivän aattona, lauantaina 10.5. Vuosaaren Vihreät pitivät 10-vuotissyntymäpäivänsä johdosta Mosaiikkitorilla kestit, joihin osallistui piakkoin tulevien eurovaalien myötä myös useampi vihreä ehdokas. Paikalla kävivät vuosaarelaisia tapaamassa viisikko Outi Alanko-Kahiluoto, Ozan Yanar, Johanna ”Nanna” Sumuvuori, Maria Ohisalo ja Anni Sinnemäki, eli jopa neljäsosa kaikista vihreistä eurovaaliehdokkaista!

Kampanjointi sujui Mosaiikkitorilla mukavissa merkeissä ja hyvässä hengessä viereisen teltan Vuosaaren Kokoomuksen kanssa. Kahvi, mehu ja suklaiset raakabrowniet maistuivat, ilmapallot ilostuttivat lapsia ja vihdoin iltapäivästä aurinkokin ilmestyi paistamaan Vuosaaren taivaan ylle. Nikolai Klix Vuosaaren Vihreiden pj.

Kannattaa muistaa:

Liikenteessä et ole yksin Vuosaarelainen liikenne- ja autoalan senioritoimittaja Erkki Vanhanen on tehnyt kovan työn koostaessaan ja kuvatessaan materiaalit nyt toukokuussa ilmestyneeseen Alfamer / Karisto Oy:n kustantamaan liki 300-sivuiseen tietokirjaan ”Liikenteessä et ole yksin”. Vanhanen tunnetaan paremmin useista moottoriurheilukirjoistaan ja ahkerasta tv-työstään autourheilun parissa, mutta ei liikennekään ole vierasta. Hän on aktiiviurallaan toiminut autokoulun ajo- ja teoriaopettajana runsaat 20 vuotta, joten käytännön kokemusta ja kiinnostusta liikenteen maailmasta löytyy. Vanhanen ajaa autollaan edelleen vuosittain runsaat parikymmentätuhatta kilometriä. Näistä valtaosan Suomessa, mutta matkaa taittuu myös ympäri Euroopan, eivätkä Afrikka tai Amerikkakaan ole automiehelle vieraita ajokohteita. Matkassa on aina mukana parikin kameraa, joten kuvamateriaalia liikenteen tapahtumista on kertynyt jo paljon. – Kuva-arkistossani on miltei 30 000 valokuvaa. Melko tarkalleen puolet on moottoriurheilusta, toinen puoli liikenteestä, Vanhanen sanoo.

Valokuvanäyttely kirjastossa

Mielenkiintoista on havaita myös se, että kuvattavaa on kertynyt runsaasti myös itäisestä Helsingistä, edes Vuosaari ei ole jäänyt rauhaan. – Olen kerännyt kirjaan erityisesti parannusta kaipaavia liikennejärjestelyjä, mutta myös toimivat ratkaisut on nostettu kirjan sivuille. Vanhanen on paljasjalkainen helsinkiläinen, ensimmäiset vuo-

Laivat puuta - miehet rautaa Malmin Mieslaulajien viihteellinen kevätkonsertti maalaa tänä vuonna suomalaisen viihdemusiikin voimakolmikon puolisataavuotista mielenmaisemaa. Konsertti on rakennettu Reino Helismaan, Toivo Kärjen ja Tapio Rautavaaran luoman tuotannon kestävälle pohjalle. Se nostaa mieleen myös sodanjälkeisten suomifilmien kaihoa. Ohjelmassa on näytteitä aikakauden rillumarei-kulttuurista sekä myös tekijöidensä syvällisempää puolta esitteleviä kappaleita Meksikon pikajunasta Siniseen uneen. Vanhan Valaan kapakassa entisen perämiehen kertomiin tarinoihin tutustutaan teemalaulun myötä. Mieslaulajien taiteellisella johtajalla Kirsi Tunkkarilla on ollut päävastuu ohjelman suunnittelusta ja koostamisesta. Hän on myös sovittanut osan esitettävistä lauluista ja tietysti valmentanut köörin tähän hienovaraisesti muun muassa raikkailla naisäänillä rikastettuun miehiseen tapahtumaan. Konsertin antia on tällä kerralla väritetty monin soittimin ja lauluryhmin. Tilaisuus vie kuulijansa esimerkiksi sähkökitaran tulemisen ensitunnelmiin. Esiintymisasujen osalta nyt on paikalle turha tulla katsomaan valkokaulusmiesten jäykkää rivistöä. Malmin Mieslaulajien viihdekonserteissa halutaan lisätä tilaisuuden antia jakamalla samalla taustatietoa lauluista ja niiden tekijöistä. Koska on kysymys viihteestä, tuo tieto annetaan huumoripitoisesti kevyellä tavalla. Sitä ajatellen on tämän konsertin juontajaksi saatu nyt taitavaa ammattiapua. Toimeen on valjastettu Tapsan lauluihin ja niiden syntyyn perinpohjaisesti paneutunut sympaattinen televisiostakin tuttu näyttelijäveteraani Ahti

Konsertin juontaja Ahti Jokinen. Jokinen. Konsertin yhteislauluja ajatellen voi yleisö halutessaan valmistautua ”Lauluni aiheet” ja ”Anttilan keväthuumaus” -lauluihin. Kuoro on ensi vuonna 70 vuoden ajan mieskuorolaulua lähinnä Koillis-Helsingin alueella harrastava iloinen miesporukka, jonka neliääninen laulu kajahtaa ilmoille nykyisin noin 30 miehen voimin. Uudet laulajat ovat aina tervetulleita riviin sillä ehdolla, että haluavat oppia laulamaan mieskuorossa. Stemmojen oppimisen lisäksi kuorossa saa pätevää oppia muun muassa laulutekniikoista ja laulullisesta tulkinnasta.

Malmin Mieslaulajien kevätkonsertit 2014 - ti 20. 5 klo 19 Malmitalossa (os. Ala-Malmintori 1) ja - to 22.5 klo 19 Vuotalossa (os. Mosaiikkitori 2) Liput 10 € lipunmyynneistä tai Lippupalvelun verkkosivuilta. Lisätietoja: www.malminmieslaulajat.fi

Erkki Vanhasen ääni on tullut monille TV:n katsojille tutuksi esimerkiksi formulakisojen selostuksista. Vanhanen on asunut Vuosaaressa jo miltei 20 vuotta.

Erkki Vahanen: Liikenteessä et ole yksin. Kustantaja: Alfamer/Karisto 2014. Sivumäärä: 264.

det vierähtivät keskustan tuntumassa Korkeavuorenkadulla, nyt nautiskellaan Porslahdentien rauhallisesta ilmapiiristä. Vuosaaressa Vanhanen on viihtynyt jo liki 20 vuotta.

Malmin Mieslaulajat esiintyy Vuotalossa, arkisemmissa asuissa tosin.


10

Vuosaari

Laura Malmberg 09-428 928 04 Hiekkalaiturintie 3 00980 Helsinki www.hiushuonebooster.fi

Toukokuun tarjoukset: *HAMMASKIVEN POISTO -50% *SUUN JA PROTEESIEN TARKASTUS -50%

Harustie 7 C, 00980 Hki (Meri-Rastilan tori) Puh. 09–343 6640 www.vuodent.fi Ajanvaraus: ma–pe 8–15, to 11–17

Parturi-Kampaamo COLORI Tyylisi mukaista hiusmuotoilua vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla, TYYNYLAAVANKUJA 2, Puh. 09-3213235, www.kampaamocolori.com Tervetuloa! Mirja ja Elena. Vuokratuoli vapaana!

näöntarkastukset silmälasit piilolasit ja -nesteet kuulokojeparistot silmälasikorjaukset

silmälääkärin vastaanotto ajanvarauksella Silmälasien ostajalle: KAUPAN PÄÄLLE AURINKOLASIT VOIMAKKUUKSILLA tai MUKAVA ALENNUS!

VUOSAAREN OPTIKKO Raidat ja leikkaus alk.

65 €

Meiltä myös nettiajanvaraus:

www.callas.fi

Puh. 325 0019

Parturi-kampaamo

CALLAS

Myös personal trainer -palvelut Kirsti, Riikka, Teija ja Jarkko

Vuosaarentie 8, puh. 09 341 5880 Avoinna ma–to 10–18, pe 10–17

Tyynylaavankuja 3, Ulappasilta

Mustankivenkatu 2

(metron ja Columbuksen vieressä)

*Fysioterapia *Lymfaterapia *OMT *Hieronta *LPG *Lahjakortit *Leikkauksen ja trauman hoito

Autokorjaamoja

Puh. 040-183 4711

Silmäasema Vuosaaren Silmäset Kauppakeskus Columbus, Vuosaari www.silmaset.fi

www.kuntosopo.com

info@kuntosopo.com

Fysikaalinen Hoitolaitos SPORTSARI

Hyvinvointipalveluja ja tuotteita jaloille ja koko keholle! • Jalkaterapia • Osteopatia • Lymfaterapia • Fysioterapia • Hieronta Puh. 050 30 55 020, Pursilahdenranta 2, 00980 Helsinki (Pursilahdenrannan ja Aurinkorannan välinen kulmaus, käynti Aurinkorannan puolelta) www.vuosaarenjalkaterapia.fi www.facebook.com/vuosaarenjalkaterapiakeskus info@vuosaarenjalkaterapia.fi

AUTOPELTIKORJAAMO

Poikkea Putiikissa 19.–24.5., huimia Feelmax-tarjouksia!

Vakuutusyhtiöiden hyväksymä

Kolarikorjaukset Vakuutusyhtiöiden työt, oikaisut naarmut, maalaukset yms. Ruostevauriokorjaukset Hitsaukset, paikkamaalaukset ja massaukset, muut peltityöt.

*Fysioterapia *Hieronta *Lahjakortit *Veteraanikuntoutus *Liikuntaryhmät

www.sportsari.fi Sari ja Petri

p. 050-586 7966

Helanderkoti, Koukkusaarentie 18

OMT-FYSIOTERAPIA

Mustankivenkatu 2

(metron ja Columbuksen vieressä)

Puh. 040-183 4711 Vuosaaressa laadukasta OMT-fysioterapiaa Ft-OMT HANNU JOHANSSON

Henkilö- ja pakettiautot, kaikki merkit. Vahinkotarkastukset ja neuvonta. Sijaisautomahdollisuus, ScandiaRent.

Autokorjaamo P. Rouhimo Oy Linnanherrankuja 7A, 00950 Hki 0400-131 792, 044-510 2116 Avoinna arkisin klo 7.30–17.00

Automaalaukset, peltityöt ja muovikorjaukset

Linnanherrankuja 7 A, 00950 Helsinki, Vartiokylä, puh. 0500-861135, eastcoating@gmail.com

Kiinteistönvälitystä

Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 09-321 2556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky Ilmestymispäivä: Keskiviikko

Ilmoitushinnat: 1,5 €/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 09-321 2556, 040-553 8857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040-553 8857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


11

Vuosaari

Upea äitinpäiväkonsertti Tait.kand. haluaa vuokrata n. 20 m² työhuoneen kank.painant. ja rumpujen soittoa varten. Toiv. myös mahdoll. käyttöoikeutta WC- ja vesipisteeseen. Vuokra max 350 €/kk, varma maksaja, myös ennakkoa tarvittaessa. Inari Heinonen p. 044-913 5566

Kuvassa Anna Rombach ja Helsingin Lapsijousien viulusolisti Laura Kukkonen. Viime sunnuntain Itä-Helsingin Musiikkiopiston äitienpäiväkonsertti kokosi kirkontäyden yleisön kuulemaan lasten Viikariorkesterin mainiota soittoa Yvonne Fryen johdolla. Lahjakkaat sellistit Kasper Sydänmäki ja Olli Matikainen esiintyivät solisteina Ahti Sonnisen Prima Nota -teoksessa.

Helsingin Lapsijouset jatkavat Juniorjousten maineikasta orkesterisoundia. Anna Rombach sai kirkon hienossa akustiikassa Telemanin, P.H. Nordgrenin ja Benjamin Brittenin teoksiin mahtavaa dynaamista ja täsmällistä sointia.

Keeway Matrix -skootteri vm. 2010. Kaksi kesää ajettu, n. 2400 km. Hyvä kunto. Yksi omistaja, kypärä kaupan päälle. Hinta 650 €. P. 040-582 8382.

Katso näköislehti: www.vuosaarilehti.fi

Teksti ja kuva: Anja Hinkkanen

Teatteri IHME järjestää kehollisen ilmaisun kurssin Katse Keholliseen Ilmaisuun -viikonloppukurssi on suunnattu fyysisestä näyttelijäntyöstä tai liikkeestä kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on antaa ajatuksia ilmaisuun, tutkia esineiden ja materiaalien mahdollisuuksia liikkeen ja ilmaisun herättäjinä. Lauantaina 17.5. Keho ja liike kello 9.30–16. Sunnuntaina 18.5. Keho, liike ja objektit (esineet ja materiaalit) kello 9.30–16. Kurssipäivät Gabro-talolla (sisältävät aa-

mukahvin ja 45 min tauon n. kello 12.30–13.15). Hinta: 25 euroa 1 päivä, 40 euroa 2 päivää. Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset puoleen hintaan. Osallistumismaksu paikan päällä (hinta sisältää kevyen materiaalipaketin, aamukahvin). Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Voit osallistua myös vain toiselle päivälle. Lisäinfoa ilmoittautuneille. Sitova ilmoittautuminen perjantaihin 16.5.2014 mennessä, mutta mie-

Seuratoimintaa AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Meri-Rastilassa, Jaluspolku 3:ssa, Merirastikappelin tiloissa. Vuosaari-ryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. Auttavapuh. 09-750 200. AA-ryhmä Metro Kokoukset perjantaisin klo 18.30, Kahvikuja 3, seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AA-vastausp. 040-848 4000. www.kolmio.org Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10–11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta. Avoin AA-kokous AA-ryhmä Eläminen Raittiina kokoontuu vielä toukokuun ajan Vuosaaren Lähiöasemalla. Viimeinen avoin kokous pidetään 28.5 keskiviikkona klo 18–19. Ryhmä kiittää kaikkia osallistujia. Keskiviikkoisin AA-kokouksia mm. Itäkeskuksessa ja Kontulassa. AurinkoMartat Aurinkolahden oma Martta-yhdistys, joka kokoontuu parittomien viikkojen tiistaisin klo 18–20 Myrskylinnussa, Solvikinkatu 11. AurinkoMartat löydät myös osoitteesta facebook.com/aurinkomartat. : Tervetuloa jäsenet ja jäseneksi haluavat!

Vuosaaren merimieskirkko Avoinna kesäaikaan ma–to klo 12–21, pe 12–19, Provianttikatu 4. Poikkea kahville, kuulumisille, biljardille tai saunaan! Tervetuloa! Vuosaaren Marttayhdistys Kotisivuillamme www.vuosaarimartat.marttayhdistys.fi esittelemme yhdistyksemme toimintaa yleensä ja toimintakalenterista löytyy jo syyskauden ohjelma. Vielä on ohjelmassa kevätretki Hämeen kartanoihin (ilm.aika päättynyt). Lähdemme 22.5.2014 klo 8 Vuosaaren kauppakeskus Columbuksen edestä, metroasemaa vastapäätä, ravintola Fregatin edestä (Liikenne Seppälän tilausajobussi). Oikein mukavaa ja virkistävää kesää! Vuosaaren Jehovan todistajat Su 18.5. Maailmanlaajuinen veljesseura pelastuu onnettomuudelta. Su 25.5. Moitteettomina pysyminen kieron sukupolven keskellä. Esitelmät klo 14, Keltanotie 2, Puotinharju. Vuosaaren Kesäteatteriyhdistys Sääntömääräinen vuosikokous pidetään maanantaina 26.5.2014 klo 18 Villa Lill Kallvikissa, Juhannusruusunkuja 5. Tervetuloa! Itä-Helsingin Kansalliset Seniorit Kevätjuhla torstaina 15.5.2014 klo 13 Matteuksenkirkon seurakuntasalissa Itäkeskuksessa. Virkistävää ohjelmaa. Kahvitarjoilu. Entiset ja uudet jäsenet, tervetuloa.

lellään mahdollisimman pian. Jos on kysyttävää: laura.humppila@ gmail.com p. 050-532 5701. Kurssi on syntynyt halusta jakaa kehollisuudesta jo nyt kerääntynyttä kokemusta sekä rakkaudesta liikkeelliseen työskentelyyn ja esiintymiseen. Nähdään Gabro-talossa, Leikosaarentie 20–22. Kurssin vetäjä Laura Humppila on liikeilmaisua tutkiva teatteriohjaaja-opiskelija, tanssija/pedagogi. Vuosaaren Eläkkeensaajat www.vuosaari.elakkeensaajat.fi Nyt on jaossa muutamia paikkoja tuetulle lomalle 17.–22.11.2014. Omavastuuosuus on 80 €. Matkakulut täytyy itse maksaa. Ehtona on, että ei ole ollut tuetulla lomalla 2013 eikä 2014. Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu pikaisesti Liisalle. liisa.soderholm@jippii.fi tai puh. 0500-894628. Mustikkamaa kutsuu. EKL Helsingin piirin järjestää ulkoilupäivän lauantaina 17.5.2014 klo 10.30 Mehun majalla. Ei ennakkoilmoittautumista. Bussi 16 Rautatientorilta. Ohjelmassa: luontopolku, petankkiottelu. Makkaranpaistoa, (tuo omat makkarat) kahvia ja piirakkaa. Porvoo–Loviisa-matkalle 3.6.2014 lähdemme Columbukselta klo 8.30. Kesäkoti Kallioniemeen 22.7.2014 lähdemme Columbukselta klo 9. Syksyn kylpylämatka on Toilan kylpylään 26.10.–3.11.2014. Matkaan kuuluu 3 hoitoa päivässä sekä kuntosalin ja saunaosastojen vapaa käyttö. Täysi ylöspito: aamiainen lounas ja päivällinen. Ilmoittaudu Railille puh. 3214716 tai 050-5555605 tai raili.rankinen@ kolumbus.fi. Varausmaksu 50 €/ hlö ja lopusta tulee syksyllä lasku kotiin. Sokkomatkan (loppuunmyyty) 5.6. lähtö on Mosaiikkitorilta klo 7.30, ja paluu samaan paikkaan joskus illansuussa. Timo on matkan vetäjänä. ”Pieni rengastieretki”: Turku–Naantali –Nauvo–Parainen keskiviikkona 27.8. Lähtö klo 6 Mosaiikkitorilta. Hinta 100 €/hlö (matka, lounas, kahvit). Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matkapojat. Ilmoittautumiset Liisalle liisa.soderholm@ jippii.fi tai puh. 0500-894628.

Vuosaaren kirkkoherranvirasto Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma, ti, to ja pe klo 9-13 ja pappi päivystää klo 10–13. Keskiviikkona virasto on auki klo 14–18 ja pappi päivystää klo 15–18. Virasto: 09 2340 6500. Päivystävä pappi: 09 2340 6502, fax 2340 6501, vuosaari.srk@ evl.fi. Diakoniatyön keskitetty ajanvaraus- ja palveluaika tiistaisin klo 9–10, p. 09 2340 6518 / paikan päällä Albatrossin seurakuntatilassa, Kahvikuja 3 (ajanvaraus, neuvonta, ohjaus). Virasto on suljettu ke 14.5. koko päivän ajan. Vuosaaren kirkko Satamasaarentie 7 Ke 14.5. klo 18 Neulekerho. To 15.5. klo 11–12 Kriisiryhmän valmistama diakonialounas. Lounaan hinta 1 €. On juhlan aika, sillä nyt on 700. kerta kun ryhmä valmistaa ja tarjoilee lounaan. Tule aterioimaan yhdessä muiden kanssa. Pe 16.5. klo 18 Kuninkaan ilta – Kristuksessa. Kirsi ja Asko Toivola, puhe, Maija Sarvela ja co, ylistys. Raamattuopetusta, ylistysmusiikkia, todistuspuheenvuoro ja rukouspalvelu. Lapsille pyhäkoulu. Teejatkot illanpäätteeksi. La 17.5. klo 13.30 Inkerinsuomalaisten kevätjuhla. Kahvitarjoilu klo 13.30 ja klo 14 ohjelma. Puhe Tiina Ahonen, Tuulistullaa, Pihapihlajat, musiikkia, laulua. Järjestämme juhlan yhdessä Mikaelin seurakunnan kanssa. Su 18.5. klo 11 Messu. Liturgia Tiina Ahonen, saarna Marketta Antola, Uusi laulu -kuoro ja kanttorina Teija Tuukkanen. Messun jälkeen leivonnaismyyntiä lähetystyön hyväksi. Ke 21.5. klo 18 Neulekerho. Katukappeli Kauppakeskus Columbus,

Vuotie 45, p. 2340 6575. To 15.5. klo 16–17 Pappi paikalla. Klo 18 Iltakirkko. Jussi Mäkelä ja Teija Tuukkanen. Ti 20.5. klo 13 Rukouspiiri. Merirasti-kappeli Jaluspolku 3, p. 2340 6573, 050 541 2119 Ke 14.5. klo 18.30 Uusi laulu -kuoro. To 15.5. klo 10 Perhekerho. Ke 21.5. klo 18.30 Uusi laulu -kuoro. Albatross Kahvikuja 3, 2. krs, p. 2340 6571 Pe 16.5. klo 12-13.45 Cafe Outolintu. Ma 19.5. klo 18 Venäjänkielinen raamattupiiri. Muuta Iltarukousvaellus ti 27.5. klo 18, Marielundin kappelista, Satamasaarentie 7, Merimieskirkolle. Perillä kanttiini. Oppaina ja matkakumppaneina Tiina Ahonen ja Lea Purhonen. Rukousvaelluksilla tehdään sekä ulkoista että sisäistä matkaa, ja uskon salaisuuksien annetaan avautua tien päällä ollessa. Perheiden retki Orimattilan kotieläinpuistoon to 5.6. Lähtö Mosaiikkitorilta klo 9.45 ja paluu Vuosaareen n. klo 15. Aikuisilta bussimaksu 5 € ja lapset ilmaiseksi. Eläinpuiston pääsymaksu aik. 5 € ja lapsilta 4 €. Mahdollisuus etukäteen tilata ruoka (nakit ja muussi) 7 € aik. ja 5 € lapset (maksetaan bussissa). Eläinpuistossa myös grilli omille eväille. Eläinpuistossa monenlaisia kotieläimiä, pomppulinna, liikennepuistossa polkuautoja, poniratsastus (2 €), kahvila ym. Ilmoittautuminen p. 09 2340 6500 ark. klo 9–13 paitsi ke klo 14–17.30, viimeistään 26.5.


12

Vuosaari

KOLOTTAAKO tai HAPSOTTAAKO? Kesätarjous: OSTA 5 HIERONTAA – MAKSA 4! *Kiertoharjoittelu ma klo 18 *Niska-selkäjumppa ma klo 19 Kerta 6€

tarj. voim. kesäkuu 2014 asti/3kk

Tarjous ajalle 14.5.–31.5.2014

NAISILLE HIUSTEN LEIKKAUS sis. pesun MIESTEN HIUSTEN LEIKKAUS sis. pesun

35€ 25€

Tervetuloa uudet ja vanhat asiakkaat!

Fysikaalinen hoitolaitos SPORTSARI Sari ja Petri P. 050–586 7966 www.sportsari.fi

Selima P. 040–578 0631 www.selima.fi

Helander-koti, Koukkusaarentie 18, Hki 98

Vuosaari-lehti 19/2014  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuonna 1965 perustettu lehti on ollut merkittävä paikallisvaikutt...