Page 1

KATSO ILMOITUS SISÄSIVUILLA

Keskiviikkona 8.5. biletetään 04:ään, Dj

Keskiviikko 8.5.2013

N:o 18

48. vuosikerta

AVOINNA PE–LA -04:ään

LAMMEN OSTARI


YKSITYINEN PÄIVÄKOTI POIJU YKSITYINEN MUSIIKKI- JA LIIKUNTAPAINOTTEINEN PÄIVÄKOTI VUOSAARESSA

Muskari, liikunta ja kotiruoka sisältyvät hoitopäivään

KAKUT JUHLIIN!

Kysy vapaita paikkoja

Kukaan ukaan ei välitä niin kuin me.

PÄHKINÄRAHKAKAKKU 0,9 kg

12,40

RAHKAMANDARIINIKAKKU 1,3 kg

12,40

VADELMAMOUSSEKAKKU 1 kg

16,60

VADELMAKAKKU 1,2 kg

12,40

VADELMARAHKAKAKKU 1 kg

16,10

Kiinteistömaailma | Vuosaari Kauppakeskus Columbus 00980 Helsinki Puh. (09) 8563 5020 vuosaari@kiinteistomaailma.fi

TOTEUTA UNELMA OMASTA RANTASAUNASTA! KESÄTARJOUS Varaa oma saunavuoro meren rannalta. Perhesauna 2 Rantasauna (min. 2h) Saunapaketti: sisältää 4 saunavuoroa Perhesauna 2 Rantasauna (2h/vuoro)

(1–5 hengelle) 25€/h (15–20 hengelle) 120€/2h

85€ 360€

Saunatarjous on voimassa touko-, kesä-, heinäkuun ajan. Varatessasi saunavuoroja mainitse koodi: KESÄSAUNA Tervetuloa saunomaan! Sijaitsemme Rastilan metroaseman vieressä.

Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki rastilacamping@hel.fi, p. 09 310 78517 www.rastilacamping.fi

Tee tilaus keskiviikon kuluessa, niin ehdit hyvin viikonloppuun!

EESTIN HERKUT Leikosaarentie 26 Puh. 09-710 028 ark. 10–19 la 10–18, su 12–18


POLKUPYÖRÄT

KALASTUSLUVAT

-varaosat -huollot -korjaukset

Helsingin vesille

Äitienpäiväkonsertti

Vuosaaresta nousee uusia kykyjä

LC Hki/Soihdut järjestää äitienpäiväkonsertin Vuosaaren kirkossa 11.5. Kahvitarjoilu alkaa kello 15, Vuo-Veikot esiintyvät 15.15 ja varsinainen konsertti alkaa kello 16. Ohjelma on 8 euroa ja sisältää kahvitarjoilun, lapset ilmaiseksi.

Roskis tuikattiin tuleen Tiistai-iltana 30.4. kello 19 jälkeen Leikosaarentie 4:n lähettyvillä oleva roskis sytytettiin palamaan. Palon sytyttivät 13–14-vuotiaat tytöt, joiden mukana oli myös yksi poika. Tekijät lähtivät juoksemaan pakoon paikalta, kun roskis syttyi. Tapahtuman silminnäkijät soittivat hätäkeskukseen, josta saapui palokunta sammuttamaan palon. Paikalle saapuivat myös poliisit jututtamaan silminnäkijöitä.

Kallahden koululla järjestettiin taas kyläjuhlat. Markkinameiningin lisäksi pihalla kuultiin koulun ja Pop & Jazz Konservatorion bändejä. Pääesiintyjänä oli etupäässä Kallahden koulun entisistä oppilaista koostuva Sallan ja Miron matka maailman ympäri -bändi. Bändiä on jo useasti kuultu radiossa ja YouTubessa, joten läpimurto isompiin ympyröihin on lähellä.

Vuosaaresta edustajia maakuntavaltuustoon Uudenmaan kuntien edustajainkokous valitsi 24.3. maakuntavaltuuston kaudeksi 2013–2016. Helsingin uusien edustajien joukossa ovat vuosaarelaiset kaupunginvaltuutetut Eija Loukoila (vas.) ja Ville Jalovaara (sd.). Uudenmaan liiton ylintä päätösvaltaa käyttävässä valtuustossa on 77 jäsentä, jotka ovat uusmaalaisia kunnanvaltuutettuja. Maakuntavaltuuston uuden toimikauden ensimmäinen kokous pidetään toukokuun alussa Helsingissä Kansallismuseon auditoriossa.

Aurinkokirppiksellä väkeä

Aurinkolahden rantabulevardi oli väkeä mustanaan, kun Lions Club Helsinki/Soihdut ja Aurinkolahti-Seura järjestivät jo toisen kerran Aurinkokirppiksen. Aurinko paistoi ja kauppa kävi. Kaikki olivat Kuva: Pirjo Hakulinen yhtä mieltä: tänne tullaan uudestaan!

Varkaus pizzeriaan Lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä 27.–28.4. murtauduttiin osoitteessa Meripellontie 11 sijaitsevaan pizzeriaan. Vuosaaren sillan Puotilan puoleisessa juuressa olevan ravintolan ikkuna rikottiin isokokoisella kivellä, ja paikalle kutsutun yrittäjän mukaan sieltä oli anastettu omaisuutta. Omistajan mukaan paikalta oli anastettu kassakone, Acer-merkkinen tietokone sekä matkapuhelin. Anastushetkellä kassakoneessa oli ollut hieman yli 400 euroa rahaa. Kassakone löytyi lähistöltä auki murrettuna ja maastoon heitettynä. Tekijät ovat toistaiseksi tuntemattomia.

Viikkareiden kotiavaus siirtyy taas Jalkapallon Ykkösen kotiavaus Vuosaaressa siirtyy jälleen olosuhteiden pakosta. Siirrosta lisää sivulla 8.

Päiväkoti Omenapuisto aloitti Vuosaaressa aloitti toimintansa huhtikuun alussa kaupungin uusi päiväkoti Omenapuisto. Päiväkoti Omenapuisto on osa Vuosaari-Östersundom varhaiskasvatusalueen pysyvää palveluverkkoa, ja sijaitsee osoitteessa Punakanelinkuja 1. Päiväkoti on suunniteltu noin 70:lle alle kouluikäiselle lapselle. Arkkitehtisuunnittelun tavoitteena on ollut toisaalta selkeät ja rauhalliset ryhmätilat, toisaalta yhteistilat, jotka ovat kaikkien tavoitettavissa. Tilat mahdollistavat lapsiryhmien muodostamisen joustavasti ottaen huomioon eriikäiset lapset, päiväkodin hoitoajat ja erityisen tuen tarpeessa olevat lapset.

Päiväkoti Omenapuiston puuteema näkyy niin rakennusmateriaaleissa kuin rakennuksen koristelussakin. Kesällä rakennuksen puujulkisivuihin maalataan pyörteisiä omenankuorikuvioita. Sisätilojen puupinnat henkivät lämpöä ja kodikkuutta. Kahdessa tasossa olevan pihan korkeuserot on otettu hyötykäyttöön: ylä- ja alapiha on yhdistetty kiipeilyluiskilla, liukumäellä ja portailla. Pääsuunnittelijana on arkkitehti Seppo Häkli arkkitehtitoimisto Seppo Häklistä, ja hankkeen tilaamisesta ja rakennuttamisesta on vastannut Helsingin kaupungin tilakeskus.

Kaunis, puinen päiväkoti Omenapuisto sijaitsee Kartanon kentän reunassa.


4

Vuosaari

Skatan päärakennus avaa ovensa

Kuva Skatan päärakennuksen sisältä ennen remonttia...

...ja remontin jälkeen. Suomen Setlementtisäätiö on kesästä 2012 lähtien kunnostanut Skatan tilan päärakennusta ja sen yhteydessä olevia sivurakennuksia. Entisöinti- ja kunnostustyöt ovat olleet varsin perusteellisia. Osa päärakennusta eli märkätilat on luokiteltavissa uudisrakennukseksi. Sähköt on täysin uusittu kuin myös rakennuksen sisä- ja ulkoverhoilu. Tilan avajaistilaisuus järjestetään lauantaina 18.5. kello 12–16. Uusituista rakenteista ja tulevasta toiminnasta kiinnostuneet voivat tutustua rakennukseen ja tilalla oleviin eläimiin. Lampaatkin lienevät ehtineet paikalle. Tilaisuudessa yleisöä viihdyttää Toimelan Brass sekä Karjalan Nuoret ry:n

musiikkiryhmä. Tärkeämpää kuin rakennukset sinänsä on kuitenkin toiminta, mitä tilalla tullaan harjoittamaan. Pääpaino toiminnassa suuntautuu lapsiin ja nuoriin. Itä-Helsingissä ja näin Vuosaaressakin on paljon lapsiperheitä, jotka kaipaavat tukea tasapainoisen lapsuuden varmistamiseksi sekä menestyvän koulunkäynnin pohjan luomiseksi. Säätiöllä on vuosikymmenten kokemus tuhansien koulutuksesta ja työelämästä syrjäytyneitten nuorten ja nuorten aikuisten kurssittamisesta. Useimmissa tapauksissa toimenpiteet ovat olleet liian myöhäisiä. Tavat ja tottumukset ovat jo sementoituneet. Tuen ja avun tulee olla lasten ja

nuorten sekä heidän perheittensä saatavilla ajoissa viimeistään alaasteiässä. Toiminta Skatalla tähtää siihen. Toukokuussa alkaa kolme iltaa kestävä isien ja poikien puukkokoulu, jossa Suomen Puukkoseura ry:n kanssa opastetaan poikia ja heidän isiään perinteisen suomalaisen työvälineen, puukon käyttöön turvallisena työkaluna. Etsimme perheitä, isiä ja poikia, jotka ovat kiinnostuneet asiasta. Tarvittaessa puukkokouluja järjestetään tulevan kesän ja syksyn aikana useampia. Kesäkuussa järjestetään kolme kesäleiriä, joista yksi musiikkipainotteisena yhteistyössä Karjalan Nuoret ry:n kanssa. Elokuun 5.–9. päivinä toteutetaan lasten ja nuorten leiri yhteistyössä 4H-kerhon kanssa. Toukokuussa aloitetaan koko kesän kestävä ohjattu perhepalstaviljelytoiminta. Pyrimme tavoittamaan lapsiperheitä, jotka ovat kiinnostuneet paitsi talouskasvien viljelystä myös oman ruokapöytänsä antien rikastuttamisesta. Skatan tilalla alkaa elokuun 15. päivänä liikuntapainotteinen aamupäiväkerhotoiminta. Toiminnan julkistamistilaisuus on avajaisten yhteydessä. Tilalla on jo toista vuotta harjoitettu sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Toiminnan avulla tuodaan esille hevosen tarve mm. ruokailuun, puhtauteen, hoitoon, liikuntaan ja välittämiseen siis kaikkeen siihen, mikä jokaiselle lapselle ja nuorelle on henkilökohtaisesti yhtä välttämätöntä. Tilalle on kaavailtu myös heppakoulua, joka saattaa kiinnostaa perheen pienimpiä koululaisia. Kaikki tämä tapahtuu täysin maaseutumaisessa ympäristössä, joka hevosineen, lampaineen ja muine eläimineen voi antaa uusia virikkeitä tulevan kesän, mutta myös vastaisen elämän varrelle. Helsingin kaupunki on myös edellyttänyt, että tilalla toteutetaan pienimuotoista perhekahviotoimintaa ulkoilijoille, kuntoilijoille ja toimintaan muutoinkin osallistuville. Kahviotoiminnan yhteydessä pyritään aika ajoin tarjoamaan musiikkia. Jatkossa tilat sellaisenaan ovat myös kokoustai perhetapahtumien käytössä.

Kahvila Kampelan ystävät – metsänpeikot vuohineen ja hevosineen – saapuvat Uutelaan

helatorstaina 9.5. kello 11.00.

Tule tapaamaan peikkoja, Andyä ja mini-hevosta ja kuulemaan, mitä kerrottavaa peikoilla on Kampelan Aurinkopolun tapahtumista. Os. Kahvila Kampela, Uutelan venesatama.

näöntarkastukset silmälasit piilolasit ja -nesteet kuulokojeparistot silmälasikorjaukset

silmälääkärin vastaanotto ajanvarauksella Silmälasien ostajalle:

KEHYKSET

10 EUROA

Op tiko näö ilmain n e nta rka n stu Ammattitaitoa, johon voit luottaa s!

paljon titaanikehyksiä

– oma optikko Merja Oinonen

VUOSAAREN OPTIKKO

Vuosaarentie 8, puh. 09 341 5880 Avoinna ma–to 10–18, pe 10–17

AURINKOLAHTISEURA TIEDOTTAA:

Paikat putipuhtaiksi Jo perinteiseksi muodostuneeksi tavaksi ovat tulleet Aurinkolahden kevätsiivoustalkoot. Talkooväki on tervetullut Katinkullanpuistoon, Solvikinkatu 15, lauantaina 11. toukokuuta kello 10 alkaen. Kaupunki toimittaa paikalle

jätesäkkejä ja roskapihtejä, jotka talkoolaiset saavat omaksi hommat hoidettuaan. Aurinkolahti-Seura tarjoaa kahvit ahkerille roskankerääjille. Tarvittaessa lisätietoja saa seuran puheenjohtajalta Yrjö Ketoselta puh. 050-517 5202.

Uusi luonto- ja liikuntakerho starttaa Skatan tilalla elokuussa

Touhuja metsässä.

Kaikki alkoi kahden kotiäidin töihinpaluu-mietteistä hiekkalaatikon reunalla. Haaveissa oli työskentely lasten ja liikunnan parissa. Molemmille tärkeitä asioita ovat luonto ja eläimet. Näiden kaikkien yhdistäminen olisi unelmatyötä, josta molemmat olivat haaveilleet jo pieninä tallityttöinä. Haaveet ja puheet alkoivat muuttua pikkuhiljaa todeksi, kun varmistui, että toiminta onnistuisi Skatan tilan ihanissa maalaismaisemissa, juuri remontoiduisssa kerhotiloissa, oli sanomattakin selvää, että tähän tilaisuuteen täytyisi tarttua kiinni! Uutelanniemen monimuotoinen luonto kerhotoiminnan kenttänä tarjoaa itsessään iloa ja elämyksiä. Kerhossa lapset saavat luonnonmukaisia liikun-

ta-, leikki- ja luontokokemuksia. Luonto- ja liikuntakerho on suunnattu 3–5-vuotiaille. Jokainen kerhopäivä on retki lähimetsään. Kerhopäivään kuuluu reipasta liikkumista, vauhdikkaita leikkejä, iloista laulua ja loruttelua, kädentaitoja sekä luonnon ja metsäneläinten havainnointia ohjaajien opastuksella. Luonto- ja liikuntakerholaiset eivät säikähdä sadetta tai pakkasta. Kerho on tehnyt palvelusetelisopimuksen Helsingin kaupungin kanssa. Palvelusetelillä tuettu kerhotoiminta on yksityisten palveluntuottajien järjestämää kerhotoimintaa, jota kaupunki valvoo. Toiminta tarjoaa vaihtoehdon kunnalliselle kerhotoiminnalle sekä yksityisen hoidon tuelle. Kerhon ohjaajiin ja ympäristöön

Kerhon ohjaajat Niina ja Jaana. voi tulla tutustumaan lauantaina 18.5. kello 10–15.00. Luonto- ja liikuntakerhoon ilmoittautuminen

on käynnissä. Lisätietoja saa internetsivuilta www.skiditliikkuu.fi.


5

Vuosaari

Melontakausi alkaa

Vuosaaren melontakeskuksessa! Ohjelmassa lauantaina 11.5. 10:00 – 14:00 10:30 13:30 15:00 – 18:00

Kajakkien, kanoottien ja varusteiden sekä kesän ohjelmien esittelyä. Kajakkeja ja varusteita tarjoushinnoin. Melontanäytös Melontanäytös Roskaretki lähisaariin (2 paikka jäljellä - varaa netin kautta)

Avajaispäivänä olemme auki klo 10 – 20. Vuokraamo toimii koko päivän normaalisti.

Äitienpäivänä 12.5. ÄIDIT MELOVAT ILMAISEKSI (2 tuntia). Tuo siis äitisi melomaan! Vuokraamo toimii koko päivän normaalisti klo 10 – 20. Melonnan voit yhdistää Rantapuiston äitienpäivälounaaseen klo 12-16 (HUOM! pöytävaraus 09- 31911).

Melontakeskuksen aukioloajat kesällä 2013: TOUKOKUU 11.5. ALKAEN: Ma-pe klo 14 - 20 La-su klo 10 – 20

KESÄ-, HEINÄ- JA ELOKUU: Joka päivä klo 10 – 20

SYYSKUU 22.9. ASTI: Ma-pe klo 14 - 20 La-su klo 10 – 20

Järjestämme kursseja, retkiä ja tapahtumia yksittäisille asiakkaille, yrityksille ja ryhmille koko kesän ajan. Vuosaaren melontakeskus Ramsinniementie 14 (Kokoushotelli Rantapuisto) 00980 Helsinki Lisätietoja: puh. 0102924030 www.naturaviva.fi ja info@naturaviva.fi

24

12.5.

ÄITIENPÄIVÄNÄ 12.5. NIERIÄÄ sitruunavoikastikkeella 22,80 € VASIKAN SISÄFILEÉTÄ piparjuurikermakastikkeella 26,80 € (rajoitettu määrä)

Alá carte-annoksiin sis. salaatit noutopöydästä. Otamme vastaan pöytävarauksia. Tervetuloa! ______________________________________ Lounas noutopöydästä arkisin klo 10.30–14.30 9,30 € Päivän porsaanleike 10,30 € Päivän pihvi 13,70 €

Varaukset: reception@sofia.fi tai puh. 010 277 900

Kulttuurikeskus Sofia Kallvikinniementie 35 www.sofia.fi

vuosaarilehti@ vuosaarilehti.fi p. 09-321 2556 www.vuosaarilehti.fi


6

Vuosaari

Lukijalta Vuosaaren alueen oppilaaksiotto Vuosaari-lehden 24.4.2013 ilmestyneessä numerossa vanhemmat kirjoittivat huolestaan Vuosaaren alueen lasten kouluun sijoittamisesta. Vuosaaren alue muodostaa laajennetun oppilaaksiottoalueen, johon kuuluu kahdeksan koulua. Aluepäällikkö tekee koulutulokkaille lähikoulun osoittamispäätökset opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston päättämien ensisijaisten oppilaaksiottokriteerien perusteella. Nämä kriteerit ovat sisaruus ja koulumatka. Lähikouluksi ei osoiteta koulua, jonne kunnan tulee järjestää koulukuljetus eli koulumatka on 2 km tai enemmän. Lisäksi opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää vuosittain koulujen enimmäisoppilasmäärän ensimmäiselle vuosiluokalle. Myös alueelle muuttaville uusille oppilaille tulee osoittaa koulupaikka alueen koulusta edellä mainituilla kriteereillä. Lähikoulun osoittamispäätöksiä valmisteltaessa tulee ottaa huomioon minkä verran alueen kouluihin mahtuu oppilaita, missä kouluun tulevat lapset alueella asuvat, minkä verran alueella asuu koulutulokkaita ja onko

heillä sisaruksia alueen kouluissa. Näistä seikoista johtuen vuosittain vaihtelee se, mistä osoitteesta mihinkin kouluun oppilaiden lähikoulupaikka osoitetaan. Huoltaja voi hakea myös muuhun kuin kaupungin osoittamaan lähikouluun. Kouluun on ensisijainen oikeus päästä niillä oppilailla, joiden lähikouluksi se on määrätty. Jos koulussa on tilaa sinne muualta hakeutuville oppilaille, voidaan heitä kouluun ottaa. Tällöin sovelletaan seuraavia valintaperusteita eli jatkuvuus esiopetuksesta, sisaruus ja koulumatka. Tarvittaessa käytetään arvontaa. Jokaisen kriteerin kohdalla käytetään tarvittaessa lisäksi arvontaa, mikäli sen perusteella kouluun olisi tulossa enemmän oppilaita kuin koulussa on tilaa. Jos koulua ei ole määrätty oppilaalle lähikouluksi, huoltaja vastaa kuljettamisesta ja saattamisesta mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista. Päätöksen toissijaista oppilaaksiotosta tekee rehtori.

Sinivuokkorinne

Meri-Rastilassa, Svartvikin torpan vieressä, rinne ihan sinertää sinivuokoista. Kuva: Pirjo Hakulinen

Maalikauppa maastossa? Onkohan joku perustanut maalifi rman Käärmeniemeen, kun sinne on tuotu ämpärikaupalla maalipurkkeja. Metsään jätetyissä tynnyreissä oli reippaasti tavaraa sisällä.

Taina Tervonen Aluepäällikkö Perusopetuslinja/Opetusvirasto

Kuva: Pena Halme

Lausunto Vuosaaren voimalaitosalueen asemakaavan muutoksen suunnittelun lähtökohdista Nykyisten maakaasukäyttöisten voimalaitosten Vuosaari A ja Vuosaari B läheisyyteen on potentiaalisesti suunnitteilla uusi biopolttoainetta hyödyntävä Vuosaari C-voimalaitos. Hankkeeseen sisältyy myös uusia polttoainevarastoja, pistolaituri, rautatie- ja maantiekuljetuksien lastauspaikat sekä polttoaineen kuljetin. Vuosaari-Seura ja VuosaariSäätiö toteavat kaavamuutoshankkeesta seuraavaa: Jo nykyisellään Vuosaari A ja Vuosaari B tuottavat kaavahankkeen aineistojen mukaan Helsingin sähköntarpeesta 75 % ja kaukolämpötarpeestakin 50 %. Kun Vantaan Energian uusi Långmossebergenin jätteenpolttolaitos Vuosaaren naapurissa aloittaa toimintansa ensi vuonna, on pääkaupunkiseudun energiantuotanto hyvin vahvasti keskittynyt seudun itäiselle reunalle. Energiatuotannon lisääntyvä keskittäminen itään voi olla tulevaisuudessa ongelmallista asukkaille ja luonnolle lisääntyvien liikennemäärien, ilman epäpuhtauksien ja meluhaittojen vuoksi. Liiallinen keskittäminen voi myös muodostua mahdollisten kriisitilanteiden kannalta huonoksi ratkaisuksi. Vuosaari C:n mahdollisessa toteuttamisessa tulee ottaa erityisesti huomioon paikan välittömässä läheisyydessä sijaitsevien Mustavuoren ja Porvarinlahden sekä Östersundomin arvokkaiden luontoalueiden tulevaisuus. Ennen kaavoituksen jatkamista olisi ensin selvitettävä, onko hanke ympäristövaikutukset huomioon

ottaen edes järkevästi toteutettavissa esitetylle alueelle. Voimalaitos tulisi myös suunnitella niin, että se voi käyttää polttoaineenaan pelkkää biomassaa, ilman kivihiiltä. Uuden voimalan käyttöön sataman pohjoispuolelle kaavaillaan uutta laituria polttoaineen (hake/ pelletit/kivihiili) tuontia varten. Laiturilta polttoaine siirrettäisiin erityistä kuljetinta pitkin voimalaan. Koska kuljetin tulisi nykyisen melumuurin pohjoispuolelle, sen aiheuttama meteli ei voi olla haittaamatta viereisten luonnonsuojelualueiden linnustoa. Kivihiilen käyttövaraston sijaintivaihtoehdossa B hiilivarasto sijoittuisi Vuosaareen johtavan rautatien pohjoispuoleiselle luontoalueelle. Alue on nykyisessä asemakaavassa merkitty suurelta osin luonnonsuojelulailla suojelta-

vaksi tarkoitetuksi alueeksi (SL-1) ja osin suojaviheralueeksi (EV-1 ja EV-2). Alueet rajautuvat pohjoisesta Porvarinlahden luonnonsuojelualueisiin ja toimivat niiden tärkeinä suojavyöhykkeinä. Paikan esittäminen edes vaihtoehtoisena käyttövaraston sijaintina on erikoista, eikä ehdotus ole hyväksyttävissä. Vaikuttaakin siltä, että Vuosaari C ei mahdu nykyiselle laitosalueelle. Toinen iso ongelma Vuosaari C:n kohdalla on rakennusten erittäin suuri koko. Syksyllä 2012 järjestetyssä asukastilaisuudessa voimalan kattilarakennuksen kerrottiin nousevan noin 70 metrin korkeuteen eli läheisen Vuosaarenhuipun (65 metriä) yläpuolelle. Vuosaarelaisen tornitalon Cirruksen korkeus on 87 metriä. Kaavan havainnemateriaalissa laitoksen suunnaton koko ei käy ilmi johtu-

en havainnekuviin valituista kuvakulmista. Tämä tulisi jatkossa korjata. Rakennuksen maisemallisesti haitallinen vaikutus Vuosaaressa ja Östersundomissa tulisi olemaan merkittävä sekä maalla että merellä. Jos laitos alueelle päätetään rakentaa, hankkeen jatkosuunnittelussa on keskityttävä oleellisesti myös voimalarakennusten maisemaa pilaavien ympäristövaikutusten minimointiin. Varasto- ja voimalarakennukset tulee suunnitella siten, että mahdollisimman suuri osa tilavuudesta on maanpinnan tason alapuolella. Anja Hinkkanen Vuosaari-Seura ry puheenjohtaja Matti Suomela Vuosaari-Säätiö rs puheenjohtaja

Havainnekuva tulevasta C-voimalaitoksesta ja polttoaineen kuljetuslinjoista. Kattilarakennukset nousisivat yli 70 metriin, eli korkeammalle kuin viereinen Vuosaaren huippu (65 metriä).

Oman kylän uutisia kohta 50 vuotta! www.vuosaarilehti.fi


7

Vuosaari

● SOLVIKIN ARKILOUNAAT jatkuvat normaalisti ti–pe 11.30–15.00 13 €/hlö

VUOSAAREN OMA VAAKUNA

● KARTANON PITOPÖYTÄ la–su klo 13 alkaen 32 €/hlö

Miksi et käyttäisi vuosaarelaista välittäjää?

SUOSITUT TYRNITUOTTEET

Paikallista välittämistä jo 10 vuotta.

TYRNIMEHU 0,5L

www.huoneistopiste.fi

Cateringpalvelu ja tilauskonditoria

Ikkunanpesua 040-544 7000

Avoinna kaikille – tervetuloa! Vuosaaren golfkenttä Eteläreimarintie 9 www.ravintolavayla.fi info@ravintolavayla.fi p. 040-565 1545

TYRNINEKTARI 0,5L TYRNIHILLO 320g

EESTIN HERKUT Leikosaarentie 26, p. 09-710 028

8 4 4 ark. la su

€ € 20 € 10–19 10–18 12–18

vuosaarilehti@ vuosaarilehti.fi p. 09-321 2556

SIIVOUSTA JA MONIPUOLISTA KOTIAPUA Luotettavasti ja ammattitaidolla T:mi Toimiva arki Helsinki P. 050-338 6553 / Hänninen www.toimivaarki.fi

Vuokrataan pakettiautoja Vuosaaressa Hinnat alkaen 45,-/päivä sis. 100 km Autojen koot 4,8–13 kuutiota, sisäpituus 2,5–4,1 metriä Soita ja varaa puh. 040 5058350 Palvelen joka päivä klo 8-20 Ideam Oy - IDEAM RENT


8

Vuosaari

Myöhäinen kevät vesittää kauden alun toistamiseen FC Viikinkien kauden alku siirtyy jälleen, kun torstaiksi suunniteltu kauden avaus FC Viikingit–Ilves siirretään. Ottelusiirto johtuu Heteniityn kentän heikosta kunnosta. Maanantaina kaupungin ja Palloliiton kanssa käydyissä neuvotteluissa pelilupaa ei herunut, vaan jo toinen kevään kotiottelu siirretään pelattavaksi myöhemmin kesällä. Ottelusiirron toinen kärsijä on Tampereen Ilves, jonka oma, viime torstaiksi suunniteltu kotiavaus Tampereella jouduttiin myös siirtämään. Molemmat joukkueet ovat siis saaneet turhankin suuren osan olosuhteiden tuomista murheista. – Eiväthän nämä koskaan ole mukavia tapauksia, kun on valmistauduttu pelaamaan tiettyä joukkuetta vastaan ja tiettynä päivänä, ja suunnitelmat muuttuvat lyhyellä varoitusajalla, harmittelee Viikinkien päävalmentaja Ilkka Jäntti viime hetken peruutusta. Ottelusiirto poikii aina ongelmia myös myöhemmälle kesään, missä ohjelma tiivistyy siirrettyjen pelien vuoksi. – Meillä on jo aiempien siirtojen jäljiltä yksi viiden ottelun putki neljässätoista päivässä kesällä, ja tämäkin ottelu lisätään johonkin väliin, joten vaikeuttaahan tämä kesän tekemistä, kun alku venyy meistä riippumatta. Ei kuitenkaan auta jäädä itkemään, vaan nyt huomio suunnataan OPS:n kohtaamiseen Oulussa, Jäntti kertoo.

Viikinkien kauden avaus siirtyy siis sunnuntaina 12.5. pelattavaan vieraspeliin Oulussa OPS:n kotikentällä. Heteniityllä pelataan kesän avauspeli sunnuntaina 19.5. Vastassa tuolloin on JIPPO.

Vuosaaren olosuhteet puhuttavat

Heteniityn kentän kevätkunnon aiheuttama ottelusiirto ei ole ensimmäinen laatuaan, vaan ongelmia on aiemmillakin kausilla ollut. Monen mielestä Vuosaaressa pitäisikin olla mitat täyttävä varakenttä tekonurmella, jotta kausi voitaisiin aloittaa ajallaan, vaikkei luonnonnurmi Hettarilla ehtisikään kuntoon. Luonnonnurmen pelikunnon suojeleminen saa päävalmentaja Ilkka Jäntiltä myös ymmärrystä. – Ymmärrän kyllä, että mieluummin pelataan kausi läpi kunnon kentällä kuin pilataan alusta heti alkukaudesta. Tosin on pakko sanoa, että olen käynyt nyt alkukaudesta katsomassa pelit Valkeakoskella ja Kotkassa, ja ainakin silmämääräisesti siellä kenttä näytti jopa huonommalta kuin Heteniitty, päävalmentaja Jäntti jatkaa kenttäasioista. Viikinkejä kritisoidaan usein varakentän puutteesta. Vuosaaressa kuitenkin on myös tekonurmia, mutta pienet suunnittelun ongelmat tekevät niistä vaikeita käyttää varakenttinä.

Heteniityntien kentän nurmi kasvaa vielä muovin alla.

– Otteluiden siirrot tietävät peliruuhkaa myöhemmin kesällä, harmittelee Ilkka Jäntti. – On erikoista, että tekonurmikentät suunnitellaan aina niin, että tilaa kentän ympärillä ei juurikaan ole, vaan aidat ovat heti vastassa. Muutama kymmenen metriä aitaa ei paljon maksaisi, ja se helpottaisi sekä talvikunnossapitoa että muutakin käyttöä. Tämä on esimerkki sellaisesta pienestä asiasta, jota parantamalla saataisiin hyvin pienin kustannuksin lisää käytettävyyttä tekonurmille, Jänti harmittelee. Päävalmentaja peräänkuuluttaa jalkapalloväen tarkempaa kuulemista kenttien suunnittelussa, jotta hyvät panostukset tekonurmiin ja kenttiin eivät valuisi osin hukkaan suunnittelun ongelmien takia. Yksi asia on kuitenkin selvä: Viikinkien pitää pelata Vuosaaressa, ja varakenttää ei mielellään haeta muualta. – Se on aivan selvää, että me olemme identiteetiltämme niin voimakkaasti vuosaarelainen joukkue, että kentän pitää löytyä täältä tai ainakin lähialueelta. Emme me voi lähteä mihin tahansa pelailemaan. Tämä on ehkä sellainen asia, jota ei Helsingin ulkopuolella aina ymmärretä, että ei ole sama missä päin Helsinkiä joukkue pelaa.

Jalkapallo liikuttaa Vuosaaren ekaluokkalaisia Palloliiton Helsingin piiri järjestää tänä keväänä yhdessä 12 helsinkiläisen jalkapalloseuran kanssa Kaikki Pelissä -koulufutisviikot 6.–17.5.2013. Mukaan on kutsuttu kaikkien Helsingin koulujen ykkösluokat. Tavoitteena on saada ekaluokkalaiset lapset innostumaan jalkapallosta ja liikunnasta entistä enemmän. Kahden viikon aikana järjestetään koululaisille peräti 14 futistapahtumaa ympäri Helsinkiä. Lisäksi viisi tapahtumaa on hieman myöhemmin toukokuussa. Aiemmin tapahtumat ovat olleet seurojen yksittäisiä, satunnaisia ponnistuksia, mutta tänä vuonna pääosa tapahtumista on keskitetty tietyille viikoille ja toteutetaan yhteisvoimin seurojen ja piirin kanssa. – Tapahtumien ensisijainen tavoite on antaa oppilaiden kokeilla jalkapalloa mukavassa tapahtumassa omien koulukavereiden kanssa. Jalkapallo lajinahan sopii

Puotin laulu ”hengailee” Vuotalossa 17.5.

kouluille mainiosti ja tavoitteena onkin saada oppilaat pelaamaan enemmän, esimerkiksi välitunneilla ja koulujen kerhoissa. Näin saataisiin lisättyä lasten liikunnan määrää, Helsingin piirin seurakehityksestä vastaava Silja Ranta kertoo. – Toiveena on, että hyvin järjestetyistä futistapahtumista tulisi jokavuotinen perinne kouluille ja seuroille. Tärkeää on myös tuoda lapsille tutuksi jalkapallossa voimakkaasti vallitsevaa Fair Play -teemaa, johon vahvasti liittyy kannustuksena jaettava Vihreä Kortti, Ranta jatkaa. Jokainen koulu saa tapahtumasta itselleen pallon sekä vinkkivihkoja harjoittelun ja pelaamisen jatkamiseen. Seurojen jalkapallokerhot ja kesän jalkapallokoulut aloittavat toimintansa pian koulufutisviikkojen jälkeen. Näin tapahtuman kautta lajista innostuneet lapset pääsevät helposti mukaan seuratoimintaan ja voivat

aloittaa jalkapallon harrastamisen. Koulufutistapahtumissa joukkue muodostetaan yhden luokan oppilaista. Jos luokan oppilasmäärä on alle 15, saa joukkueeseen ottaa oppilaita muilta luokilta. Ensisijainen peliaika ja -tapa tapahtumissa on 4x5 min, jossa pojat pelaavat vastakkain kaksi ja tytöt kaksi jaksoa. Ottelun tulos muodostuu yhteistuloksesta. – Tämä pelimuoto vahvistaa erittäin hyvin luokkahenkeä ja takaa peliaikaa kaikille pelaajille heidän taitotasostaan riippumatta. Tapahtumissa ei ratkaista sijoituksia eikä ottelutuloksia kirjata, Ranta kertoo. FC Viikingit järjestää koulufutistapahtuman 14.5. Kartanon tekonurmella Vuosaaressa. Vastuuhenkilönä toimii Pete Pasanen, p. 0405060907, pete.pasanen@fcviikingit.com

Puotin laulu Venetsiassa. Puotin laulu on ennakkoluuloton ja energinen yli 30-vuotias sekakuoro Itä-Helsingistä. Toimintamme aikana olemme kokeneet ja kokeilleet monenlaista: konserttien, tanssiaisten, musiikkijuhlien ja kilpailujen lisäksi olemme olleet mukana myös radio- ja tv-lähetyksissä sekä valmistaneet oman musikaalin. Olemme myös pitäneet yhteiskonsertteja sekä ulkomaisten että kotimaisten kuorojen kanssa ja osallistuneet useille ulkomaisille festivaaleille, viimeksi kesällä 2011 viihdyimme viikon Veronan kuorofestivaaleilla Italiassa. Nykyisellään tämä lähes nelikymmenpäinen joukko panostaa monipuoliseen ohjelmistoon, esitämme kappaleita kevyistä kansanlauluista vaativiin 8-äänisiin sovituksiin. Harjoittelemme ItäHelsingin Puotilassa kerran viikossa. Suuri osa jäsenistöstämme asuu Vuosaaressa ja muutama käy harjoituksissa Helsingin keskustasta ja jopa Espoostakin. Puotin laulussa toimii myös muutamia kvartetteja: kun kaipaat elävää musiikkia juhliisi (häät, hautajaiset, ristiäiset, liikkeen avajaiset, vuosijuhlat, asiakastilaisuudet, pikkujoulut jne.), voit tilata meitä viihdyttämään kvartetin, tuplakvartetin tai koko kuoron vahvuudella.

Kevätkonsertti Vuotalossa 17.5. Puotin laulu pitää kevätkonsertin

Kuva: Eeva Mehto

Vuotalossa perjantaina 17.5. kello 19.00. Konsertin nimi Hengaillaan antaa osviittaa siitä, että lauluissa kerrotaan ainakin rakkaudesta ja yhdessä olemisesta. Kevätkonsertin ohjelmistossa on monenlaista kevyttä musiikkia rapakon tältä ja tuolta puolen. Konsertissa vierailee naiskuoro Elegia, jota johtaa Airi Lahtinen. Tämä on viimeinen yhteinen konsertti nykyisen johtajamme Rebekka Nikulan kanssa, joka on johtanut kuoroamme syksystä 2011 saakka. Rebekka valmistuu kanttoriksi Sibelius Akatemiasta keväällä 2013 ja muuttaa perheineen Keski-Suomeen. Syksystä 2013 lähtien kuoroamme johtaa Sibelius Akatemiassa opiskeleva Anna Karjula, jonka kanssa aloitamme syyskautemme Art Goes Kapakka – kuorojen kierroksella elokuun puolivälissä. Tulossa on työntäyteinen vuosi monine esiintymisineen ja suunnitelmissa on myös osallistuminen joillekin kuorofestivaaleille ulkomailla kesällä 2014.

Kiinnostaako tulla mukaan? Mikäli olet kiinnostunut kuorolaulusta, tervetuloa mukaan heti syksyllä 2013. Toivomme saavamme lisää laulajia, etenkin tenoreita. Sovi koelaulusta puheenjohtajamme kanssa: Aila Nyman, puh. 040-837 4535, email: ailatnyman@ gmail.com MV

Mitä 3–5-vuotias lapsesi tekee syksyllä? Vuosaaren seurakunnan päiväkerhot ovat suunnattu 3–5-vuotiaille lapsille. Päiväkerhot ovat ryhmäkooltaan 15 lasta / 2 ohjaajaa tai 10 lasta / 1 ohjaaja. Päiväkerhossa tutustutaan kavereihin leikin tiimellyksessä, jota ohjaa koulutettu lastenohjaaja. Päiväkerhossa harjaantuvat myös hienomotoriikka askartelussa ja liikunta- ja laululeikeissä tasapaino ja fyysinen motoriikka. Sosiaaliset taidot hioutuvat arjen keskellä. Erilaiset nukke-esitykset, flanellokuvat ja varjoteatteri ovat

päiväkerhon arkea. Päiväkerhoon kuuluu arjen lisäksi myös juhlat. Kristilliset arvot; anteeksiantaminen ja pyytäminen, toisen huomioon ottaminen ja kunnioittaminen ja auttaminen ovat päiväkerhon perusta. Päiväkerhoon on mahdollista päästä, vaikka lapsi ei kuuluisikaan kirkkoon, jos paikkoja on vapaana. Vuosaaren seurakunta Leila Väisänen lapsi- ja perhetyö


9

Vuosaari

Rytmejä maailmalta Lauantaina 11.5. kello 12 Tembon matkassa, vapaa pääsy. Meri-Rastilan ala-asteen koululaisryhmä musisoi Subsonic Ensemblen sekä työpajaohjaaja ja muusikko Katja Thomsonin kanssa rytmikkäissä tunnelmissa. Lapset ovat kevään aikana työpajoissa oppineet afrikkalaisia lauluja ja tuottaneet musiikkia sekä tarinoita eläinaiheen pohjalta. Tembo on swahilia ja tarkoittaa elefanttia. Lauantaina 11.5. kello 19 Nathan Riki Thomson ja Subsonic Ensemble, liput 10/8 e. Australialaissyntyinen Nathan Riki Thomson kokoaa yhteen ainutlaatuisen ryhmän muusikoita ja musiikkikulttuureita. Subsonic Ensemblen jäsenet tulevat Australiasta, Brasiliasta, Iso-Britanniasta ja Suomesta. Adriano Adewale (Brasilia) - lyömäsoittimet, Dylan Fowler (Wales) - kitara, Kristiina Ilmonen - muinaissuomalaiset puhaltimet/lyömäsoittimet, Nathan Riki Thomson (Australia) - basso, huilut, kalimba, Timo Väänänen kantele, Nora Vaura - laulu, Maija Kauhanen - harmoni, Mikko Hassinen - rummut, elektroniikka, Mari Kalkun – laulu. Klubi-ilta, A-

oikeudet, ovet avataan kello 18.30. Kesto noin 100 minuuttia, sisältää väliajan. Keikan järjestävät Helsingin kulttuurikeskus ja Uudenmaan taidetoimikunta. Maanantaina 13.5. kello 18 Maanantaileffa: Pieniä valkoisia valheita, vapaa pääsy. Hurmaava ranskalaiselokuva käsittelee koskettavasti kolmenkympin paremmalla puolella olevien päähenkilöidensä kriisejä. Ohjaus Guillaume Canet, rooleissa Jean Dujardin, Marion Cotillard. Ranska 2011, kesto 148 minuuttia, K12.

Galleriassa

Taira Tiger: Maalauksia 30.4.– 25.5. Maalausten oma todellisuus, olemus ja fyysinen läsnäolo ovat teosten pääroolissa. Tigerin maalaukset lukeutuvat abstraktin ekspressionismin perinteeseen, lopullinen teos muotoutuu vasta katsojan tulkinnassa. Avoinna ma–to 9–20, pe 9–18, la 10–18, vapaa pääsy. Lipunmyynti: (09) 310 12000 (arkisin klo 12–18), vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu.

*POLKUPYÖRÄT *HUOLLOT *VARUSTEET *VARAOSAT *KALASTUSTARVIKKEET *KALASTUSLUVAT Helsingin vesille *ONKIMADOT Äitienpäiväviikonlopun tarjous:

POLKUPYÖRÄKYPÄRÄT

-15%

13.5. Maanantaileffana Pieniä valkoisia valheita.

Klassista ja urheiluhierontaa Columbuksessa (Columbuksen ja Albatrossin yhdyskäytävä)

Hieronnat alkaen:

25 €

Myös lahjakortit! Kun lihakset alkavat muistuttaa työtä. Hieronta on kunnon hoitoa.

Hieronta Planeetta Ajanvaraus p. 044-502 1034 www.hierontaplaneetta.fi


10

Vuosaari

parturikampaamo Kahvikuja 3 00980 Helsinki 09-3413143 ma-pe 9-19 la 9-15 www.kampaamoshine.fi

Eläkeläiset & opiskelijat ark. 9-15

-10%

* Hammashoito, protetiikka * Mini-implantit kokoproteesin tueksi

Hammastarkastus –50 %. Valkaisut suuhygienistillä tarjoushintaan toukokuun 2013 loppuun.

www.kirsiniemi.fi - kemialliset kuorinnat - Sesderma- ja Denovakotihoitotuotteet

Ajanvaraus ma–ke, pe 8 (9)–15, to 11–18.

Parturi-Kampaamo COLORI Tyylisi mukaista hiusmuotoilua vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla, TYYNYLAAVANKUJA 2, Puh. 09-3213235, www.kampaamocolori.com Tervetuloa! Mirja, Elena, Laura ja Jaana.

Silmäasema Vuosaaren Silmäset Kauppakeskus Columbus, Vuosaari www.silmaset.fi

Fysikaalinen Hoitolaitos SPORTSARI

*Fysioterapia *Hieronta *Lahjakortit *Veteraanikuntoutus *Liikuntaryhmät

www.sportsari.fi

ARKIPÄIVÄN TARJOUS klo 8-14: RAIDAT alk. sis. leikkaus

65€

Parturi-kampaamo

CALLAS

MIESTEN HIUSTENLEIKK.

Sari Salo p. 050-586 7966

25€

Helanderkoti, Koukkusaarentie 18

Puh. 325 0019

Tyynylaavankuja 3, Ulappasilta Autokorjaamoja

g

AUTOPELTIKORJAAMO Vakuutusyhtiöiden hyväksymä

Kolarikorjaukset Vakuutusyhtiöiden työt, oikaisut naarmut, maalaukset yms. Ruostevauriokorjaukset Hitsaukset, paikkamaalaukset ja massaukset, muut peltityöt.

Itä-Helsingin autokorjaamo Oy Huollot, katsastuspalvelut, kolarikorjaukset, peltityöt sekä renkaiden vaihdot edullisesti.

p. 09-3251511 tai 040-5123291

Henkilö- ja pakettiautot, kaikki merkit. Vahinkotarkastukset ja neuvonta. Sijaisautomahdollisuus, ScandiaRent.

Autokorjaamo P. Rouhimo Oy Linnanherrankuja 7A, 00950 Hki 0400-131 792, 044-510 2116 Avoinna arkisin klo 7.30–17.30

Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 09-321 2556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky Ilmestymispäivä: Keskiviikko

Ilmoitushinnat: 1,5€/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 09-321 2556, 040-553 8857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040-553 8857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


11

Vuosaari

Vuosaaren ala-asteen tytöille kultaa Vuosaaren Punakiven koulun kuudennen luokan tytöt voittivat pääkaupunkiseudun koulujen välisen jalkapalloturnauksen Espoon Ratiopharm Arenalla 26.4. Taito ja tsemppi yhdistettynä hyvään joukkuehenkeen toivat tytöille kultamitalit kaulaan. Pelit pelattiin pääosin 3-3-2-systeemillä, ja loppuottelussa kaatui tiukan pelin jälkeen Vantaan Itä-Hakkilan koulu 1–0. Tytöillä jatkuivat pelit seurajoukkueessaan jo seuraavana päivänä, joten mestaruushuuma muuttui nopeasti keskittymiseksi seuraavaan peliin. Onnittelut tytöille!

Iloiset kultamitalistit fi naalin jälkeen.

Uudenlainen avustuskeräys Columbuksessa 11.5. ”Auta lasta, auta perhettä” on uudenlainen avustustapa, jonka kohteena ovat koti- ja perheväkivaltaa kokeneet lapset ja perheet. Monet heistä ovat joutuneet lähtemään omista kodeistaan joko pelon tai kohdatun väkivallan vuoksi ja asuvat ensi- ja turvakodeissa eripuolilla Suomea. Lionsklubit Suomessa haluavat konkreettisesti tukea näitä perheitä ja lapsia ja lisätä ihmisten tietoisuutta asiasta. Avustustoimi toteutetaan yhdessä Ensi- ja turvakotien liiton (ETL) kanssa, siten että lionsklubit vastaavat kampanjasta ja lahjoitusten keruusta ja ETL vastaa lahjoitusten toimituksesta ja jakelusta apua tarvitseviin perheisiin.

Avustusidea on yksinkertainen, kauppaan saapuvia asiakkaita pyydetään ostamaan yksi ylimääräinen tuote kaupasta ja lahjoittamaan se keräykseen. Tuotteet voivat olla esimerkiksi pilaantumatonta ruokaa, kuten säilykkeitä, jauhoja, myslejä, näkkileipiä, hygieniatuotteita, lasten leluja, pelejä ja vaatteita. Siis oikeastaan kaikkea mitä kaupasta voi ostaa, paitsi tuoreita elintarvikkeita. Lions-Club on toteuttanut ”Auta lasta, auta perhettä” -avustusprojektin jo kaksi kertaa vuonna 2012. Tempauksen toteutusajankohdaksi on valikoitunut äitien- ja isäinpäivän viikonloput, jolloin on kerätty tuotteita kauppakeskus Columbuksen Citymarketin

edessä. Avustuskeräys on saanut asiakkailta positiivisen vastaanoton ja kummallakin kerralla on voitu toimittaa merkittävä määrä tavaraa avuntarvitsijoille Ensi- ja turvakotien liiton kautta. Tänä vuonna Lions Club Vuosaari toteuttaa keräystempauksen yhdessä Lions Club Finlandian kanssa lauantaina 11.5. kello 10– 14. Keräyspisteet sijaitsevat Columbuksessa Citymarketin sekä S-marketin kassalinjastojen edustalla. Keräyspisteet on näkyvästi merkitty, ja kerääjillä on yllään Lions-liivit. Leijonat tähdentävät, että kaikki apu on merkittävää. Toivottavasti sinäkin osallistut!

Seuratoimintaa

Avoin AA-kokous Keskiviikkoisin klo 18–19 Lähiöasemalla. Osoite: Mustalahdentie 4, pohjoinen ostari. Yhteydet: aa.elaminenraittiina@gmail.com Järjestää: AA-ryhmä Eläminen Raittiina.

AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Meri-Rastilassa, Jaluspolku 3:ssa, Merirasti-kappelin tiloissa. Vuosaari-ryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. Auttavapuh. 09-750 200.

Vuosaaren vapaaseurakunta Ke 8.5. klo 18.30 Rukouskokous. Huom! To 9.5. ei ole Kohtaamispaikkaa. Su 12.5. ei ole jumalanpalvelusta. Vuosaarentie 10.

AA-ryhmä Metro Kokoukset perjantaisin klo 19, Kahvikuja 3, seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AA-vastausp. 0408484000. www.kolmio.org.

Vuosaaren Jehovan todistajat Su 12.5. Varjele kristillistä identiteettiäsi. Su 19.5. Sydäntä lämmittävä perhe-elämä. Su 26.5. Miten selviytyä elämän huolista? Esitelmät klo 11, Keltanotie 2, Puotinharju.

Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10–11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta.

Vuosaaren Eläkkeensaajat www.vuosaari.elakkeensaajat.fi Tapaamistilaisuudet loppuvat kesäkaudeksi, mutta kaikki matkat ja muut ilmoitetut tapahtumat toteutuvat. Tammisaaren retki 28.5. Lähdemme Mosaiikkitorilta klo 8. Prahaan 28.11., neljä ohjelmallista matkavuorokautta. Ok-Matkojen matka. Haarajoelle 29.8. kesäteatterimatka. Matka–ruoka–teatteri 52 €/hlö. Ruskamatka lappiin Saariselälle 3.9.–9.9. Juna–bussi–juna. Näihin on vielä tilaa. Kysy Liisalta puh. 0500-894628. Lisää retkiä: 3.7. EKL Hgin piirin teatterimatka Raumalle ”Tankki täyteen”. Kylpylämatka Pärnuun Viking-kylpylään 6.–13.10.2013. Peurungalle lähdemme Columbukselta 15.7. klo 10. Kysy Raililta 050-5555605. Sokkomatka 6.6. lähtee klo 7.30 Mosaiikkitorilta kuten myös Lautsian lomaviikon bussi, mutta se lähtee klo 12.30 maanantaina 19.8.

Suuressa tyttösalibandyjoukkueessa on kivaa Kaksi Viikinki-mimmijoukkuetta taisteli 28.4.2013 Turun Loisto Cupissa salibandyturnauksen voitoista E- ja F-tytöissä. Tuomisina kotiin oli hieno kuudes sija, hopea-pokaali ja nipullinen yhteisiä pelielämyksiä. Vuosina 2000–2003 syntyneet Salibandyseura Viikinkien tytöt pelasivat suurella sydämellä ja ilon kautta, ja ilahduttavan suuri joukko vanhempia kannusti ja hengitti säbää samaan tahtiin yhdessä kentän laidalla. Turnauspeleissä saatiin kokea ihan se kaikki kirjo mitä vain pelit voivat tarjota: rökälevoittoja, tiukkoja häviöitä, onnekkaita voittoja, haamutorjuntoja, rangaistuslaukausten kautta voittoon -tilanne, ennakkoluulotonta pelaamista tilastollisesti parempia vastaan ja sitkeitä nousuja selkeistä tappiolukemista. Nämä kaksi SSV:n tyttöjoukkuetta harjoittelevat yhdessä erinomaisten valmentajien johdolla. Kaikki pelaavat ja saavat kehittyä

rauhassa omaan tahtiin. Noin 30 mimmin joukossa harjoitellaan paitsi yksilöllisiä taitoja ja yhteen pelaamista, myös joukossa toimimista, toisten kunnioittamista ja sosiaalisia taitoja ihan vain elämää varten. Onneksi toinen valmentajista on nainen ja toisella kotona akkavalta. He jaksavat korvia huumaavat desibelit ja ymmärtävät välillä terävästikin lentävän sanan säilän. Valmentajat osaavat ottaa turhat löysät pois napakasti mutta huumorilla. Suurkiitokset taas kerran Loisto Cupin järjestäjille erinomaisesti sujuneesta turnauksesta, maittavasta kotiruoasta ja tsemppi-hengestä. Paljon kiitoksia myös maan mainioille vastustajille. Ilman teitä ei olisi näitä antoisia pelejä. On mukava havaita, että lisää tyttöjoukkueita tulee mukaan koko ajan. ”Tää on niin coolia ja siistii.” Näistä tytöistä kuullaan vielä! Kaisa Tamminen

Vuosaaren seurakunta... Vuosaaren kirkkoherranvirasto Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma, ti, to ja pe klo 9–13 ja pappi päivystää klo 10–13. Keskiviikkona virasto on auki klo 14–18 ja pappi päivystää klo 15–18. Virasto: 09 2340 6500. Päivystävä pappi 09 2340 6502, fax 2340 6501, vuosaari.srk@evl.fi. Diakoniatyön keskitetty ajanvaraus- ja palveluaika tiistaisin klo 9–10, p. 09 2340 6518 / paikan päällä Albatrossin seurakuntatilassa, Kahvikuja 3 (ajanvaraus, neuvonta, ohjaus). Vuosaaren kirkko Satamasaarentie 7 To 9.5. klo 11 Helatorstain messu. Liturgia ja saarna Samuel Paananen ja kanttorina Riitta Hirvonen. Pe 10.5. klo 18 Missionuorten ilta – Kuninkaan ilta special. Missionuoret vastaavat illasta. La 11.5. klo 16 Äitienpäiväkonsertti. Kahvitarjoilu alkaa klo 15. Vuo-Veikot esittää laulutervehdyksen klo 15.15. Konsertissa esiintyvät: Iida Vartia, laulu ja piano, Merja Vartia, sopraano, säestäjineen. Anemone Tsurkka ja Teija Tuukkanen, Vuosaaren Musiikkikoulun Näppäriorkesteri. Tervehdyssanat, lionpresidentti Marjanne Vainioniemi. Puhe: pastori, lion Kirsi

Koskimäki. Ohjelma 8 e sisältäen kahvitarjoilun. Lapset ilmaiseksi. Konsertin tuotto ohjataan Vuosaaren srk:n diakoniatyöhön. Lippuja myynnissä LC Hki / Soihtujen jäsenillä, srk:n virastossa ja konsertin ovella. Su 12.5. klo 11 Äitienpäivän messu. Liturgia Marketta Antola, saarna Jussi Mäkelä ja musiikki Iida Antola. Kirkkokahvien jälkeen klo 13 Äitienpäivän musiikkihetki. Pianonsoiton opiskelija Nea Merisalo. Ma 13.5. Klo 18 Johanneksen evankeliumi -raamattupiiri. Katukappeli Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, p. 2340 6575. Ti 14.5. klo 13 Rukouspiiri. Albatross Kahvikuja 3, 2. krs, p. 2340 6571 Ma 13.5. klo 13 Iltarusko-raamattupiiri. Klo 18 Venäjänkielinen raamattupiiri. Ti 14.5. klo 14 Askeleita Suomeen. Myrskylintu Solvikinkatu 11 Ke 8.5. klo 18 Miesten keskustelupiiri.


12

Vuosaari

Vuosaari-lehti 18/2013  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuosaari-lehti on ilmestynyt jo yli 45 vuotta ollen merkittävä pa...