Page 1

VAPPULOUNAS 1.5. ÄITIENPÄIVÄLOUNAS 12.5. Varaa pöytäsi ajoissa!

KATSO ILMOITUS SISÄSIVUILLA

Vappuaatto bailataan 04:ään

Avoinna: ma–pe 11–16, la 12–18, su suljettu

Ravintola RASTILAN KARTANO

Keskiviikko 24.4.2013

N:o 16

48. vuosikerta

P. 09-3107 8515

www.rastilankartano.fi

AVOINNA PE–LA -04:ään

LAMMEN OSTARI


YKSITYINEN PÄIVÄKOTI POIJU YKSITYINEN MUSIIKKI- JA LIIKUNTAPAINOTTEINEN PÄIVÄKOTI VUOSAARESSA

Muskari, liikunta ja kotiruoka sisältyvät hoitopäivään

Kysy vapaita paikkoja

Olemme muuttaneet Aurinkolahteen!

• • • • •

Jalkaterapia Osteopatia Lymfaterapia Fysioterapia Hieronta

Puh. 050 30 55 020

Pursilahdenranta 2, 00980 Helsinki (Pursilahdenrannan ja Aurinkorannan välinen kulmaus, käynti Aurinkorannan puolelta) www.vuosaarenjalkaterapia.fi www.facebook.com/ vuosaarenjalkaterapiakeskus info@vuosaarenjalkaterapia.fi

Poikkea Putiikissa viikolla 17, 22.–27.4.2013! Olemme avoinna ma–la klo 9–17. Tervetuloa tutustumaan uuteen liiketilaamme.

Klassista hierontaa, kipupistekäsittelyä sekä imukuppihierontaa, joka on tehokas selluliitin lymfakiertoon ja aineenvaihduntaan.

Koulutettu hieroja Iiris Viitanen Saseka-talo Vuosaari 0415137630

TUHOLAISTORJUNTAA muurahaiset, ampiaiset ja turkiskuoriaiset jne. Muurahais- ja ampiaistorjunnat 99€+alv (kotitalouksille)

040 550 3837 /ReijoTanskanen

www.suomentuholaispalvelu.fi

Kukaan ukaan ei välitä niin kuin me. Vuokrataan pakettiautoja Vuosaaressa Hinnat alkaen 45,-/päivä sis. 100 km Autojen koot 4,8–13 kuutiota, sisäpituus 2,5–4,1 metriä Soita ja varaa puh. 040 5058350 Palvelen joka päivä klo 8-20 Ideam Oy - IDEAM RENT

Kiinteistömaailma | Vuosaari Kauppakeskus Columbus 00980 Helsinki Puh. (09) 8563 5020 vuosaari@kiinteistomaailma.fi

Vuosaarelainen

TATANKA OY

tekee kaikki kodin remontit katosta lattiaan. Puh. 0400-504 919.

24

JUHAN TALONMIESPALVELU OY Olemme täyden palvelun kiinteistönhuoltoyhtiö, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia kiinteistönhuoltopalveluja sekä uusiin että vähän iäkkäämpiin taloihin. Otamme mielellämme uusia asiakkaita vuodelle 2013. Käytössämme on myös sähköiset kiinteistönhallintajärjestelmät.

Keväällä palveluumme kuuluu myös hiekoitushiekkojen poistotyöt ja autohallien ja pihojen harjaukset ja pesut koneellisesti. Autohallin min. korkeus on 2,1 m. Tarjouspyynnöt ja tiedustelut osoitteeseen www.juhantalonmiespalvelu.fi

Vuotalossa tapahtuu Sö 28.4. kl. 15, 5 e. Söndagsskoj: World Music Project: En magisk resa till Afrika. Camilla Heidenberg Agbazahou (FIN) ja Georges Agbazahou (BENIN) tarjoavat audiovisuaalisen konsertin koko perheelle. Musiikki, afrikkalaiset marionetit ja videoprojisointi tempaisevat mukaansa taianomaiselle matkalle Suomesta Afrikkaan. Kulttuurit kohtaavat klassisen musiikin, jatsin ja popin afrikkalaisissa rytmeissä. Kesto n. 45 min. Ma 29.4. klo 18, vapaa pääsy, Maanantaileffa: Hiljaisuus. Elokuva kertoo vaietun tarinan vuonna 1944 rintamalinjojen lähellä toimineesta pienestä ryhmästä, jonka tehtävänä oli lähettää kaatuneita kotiin haudattavaksi. Hiljaisuus voitti neljä Jussi-palkintoa vuonna 2012. Ohjaus Sakari Kirjavainen, rooleissa Joonas Saartamo, Ilkka Heiskanen, Terhi Suorlahti, Joanna Haartti, Lauri Tilkanen. Suomi 2011, 107 min, K13. To 2.5. klo 18, vapaa pääsy, Flyygelikuu: Minttu Siitonen. Brahms kohtaa Bartókin. Unkarilaisten talonpoikaislaulujen innoittamat Béla Bartókin improvisaatiot heijastuvat Johannes Brahmsin tunnelmakuviin. Kesto n. 45 min.

jäseniä on kuvannut valokuvaaja Aura Nukari. Näyttelyn kaikki valokuvat ja ääniraidat ovat syntyneet yhdessä koetuista hetkistä Japanissa ja sen luonnossa. 30.4.–25.5. Taira Tiger: Maalauksia. Maalausten oma todellisuus, olemus ja fyysinen läsnäolo ovat teosten pääroolissa. Työstämisen hetket näkyvät; siveltimen vedot, värisävyt ja liikkeiden jättämät materiaaliset jäljet muodostavat maalauksen kokonaisuuden. Tigerin maalaukset lukeutuvat abstraktin ekspressionismin perinteeseen, lopullinen teos muotoutuu vasta katsojan tulkinnassa. Galleria avoinna ma–to 9–20, pe 9–18, la 10–18, vapaa pääsy. Yhteystiedot: Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, www.vuotalo.fi www.vuotalo.fi, FB: Vuotalo Tiedotus. Lipunmyynti: (09) 310 12000 (arkisin klo 12–18), vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu.

Galleriassa

27.4. asti IKI AITO SISKO – audiovisuaalinen näyttely. Aura Nukari, valokuvat ja Heini Nukari, äänisuunnittelu. Näyttelyn inspiraation lähteenä on ollut IKI IKI Ladies -kuoro, vanhempien naisten hulvaton lauluryhmä Yamaguchin kunnassa Japanissa. Vuonna 2010 Heini Nukari sävelsi kuorolle laulun käyttäen luomaansa laulukieltä ”Finippongo”, joka yhdistää Suomen ja Japanin kieltä. Valokuvauksellisen kuoron

Flyygelikuun esiintyjänä 2.5. on Minttu Siitonen.


POLKUPYÖRÄT

KALASTUSLUVAT

-varaosat -huollot -korjaukset

Helsingin vesille

Murto parakkiin Perjantain 19.4. ja maanantain 22.4. välisenä aikana murtauduttiin Vuotie 23:ssa Helsingin kaupungin omistamaan työmaaparakkiin. Parakin riippulukko katkaistiin ja ovea väännettiin. Tilasta anastettiin erilaista omaisuutta, muun muassa elektroniikkaa ja mattoja.

Kilon paloina kotiin murhan jäljillä

Siivoustalkoot Vuosaari-Seura ja Vuosaaren Lähiöasema järjestävät siivoustalkoot Vuosaaren pohjoisen ostarin ympäristössä torstaina 25.4. kello 16–18. Lähtö Lähiöasemalta (Mustalahdentie 4). Talkoolaiset saavat käyttöönsä roskapihtejä ja jätesäkkejä. Tule mukaan siivoamaan yhdessä lähiympäristö kesäkuntoon!

En magisk resa till Afrika Hela familjen har nu möjligheten att företa en magisk resa till Afrika i Nordhuset, Mosaiktorget 2, söndagen den 28 april kl.15. Camilla Heidenberg Agbazahou (FIN) och Georges Agbazahou (BENIN) i World Music System bjuder på en audio-visuell konsert för hela familjen med musik, afrikanska marionetter och videoprojicering för en magisk resa från Finland till Afrika. Kulturerna möts i de afrikanska rytmerna till klassisk musik, jazz och pop. Längd ca 45 min. I samband med konserten ordnas också verkstäder i afrikansk marionett-teater för skolklasser måndagen den 28 och tisdagen den 29 april. Fritt deltagande i verkstädern a, obligatorisk förhandsanmälan till siw.handrooskelekay@hel.fi .

Katso näköislehti: www.vuosaarilehti.fi

Työväenopiston teatteriprojektin esitys ”Kilon paloina kotiin” käsittelee murhan selvittelyä ihmissuhteiden ja rakennusmuovin seassa. Esityksen on käsikirjoittanut Antti Raivio ja ohjannut Minna Kivelä. Se esitetään Vuotalon Vuosalissa (Mosaiikkitori 2). Esitykset: torstaina 25.4. kello 19, perjantaina 26.4. kello 19 ja lauantaina 27.4. kello 14. Liput 3 euroa. Lipunmyynti tuntia ennen esityksen alkua. Tiedustelut puh. 09 310 88570.

Helsinki-päivää vietetään taas 12.6. Kaupunki kukoistaa Helsinkipäivänä 12.6.2013. Ohjelmaa on aamusta iltaan, keskustasta kaupunginosiin. Musiikki, katutaide, tanssi ja teatteri täyttävät kadut, puistot ja torit. Avoimet ovet ja opastetut kierrokset näyttävät kaupungin uudesta vinkkelistä. Päivämäärä 12.6. juontuu siitä,

että kuningas Kustaa Vaasa perusti Helsingin Vantaanjoen suulle 12. kesäkuuta 1550. Kaikkiin Helsinki-päivän tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumiin, joissa on rajoitettu osallistujamäärä, voi noutaa ilmaislipun kaupungintalon Virka-infosta.

Seminaari Sofiassa Kulttuurikeskus Sofiassa järjestetään Armenian ortodoksinen kirkko -seminaari lauantaina 27.4.2013 kello 13–16. Seminaarin teemana on armenialainen kulttuuri elokuvissa. Armenialaiset ovat erottuneet ympäröivistä kansoista niin kuva- ja säveltaiteellaan kuin runoudellaan ja arkkitehtuurillaan. Miten tämä perinne ilmenee elokuvataiteen kautta? Puhumassa ovat muun muassa professori Serafim Seppälä, teatteritieteilijä Ilze

Matisone sekä Baltian ja Venäjän asiantuntija Helena Johanson. Seminaarin avaa metropoliitta Ambrosius. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ohjelma löytyy nettisivuilta www.sofia.fi. Ilmoittautuminen: reception@sofia.fi, p. 010 277 900.

Rattijuoppo kärysi kahdesti 72-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja liikennerikkomukseen 18.4.2013 kello 08.50 Viikinkaarella ja Pihlajamäentiellä. Poliisille tuli ilmoitus, jonka mukaan kuljettaja ajoi holtittomasti ja hänen autonsa seilasi kaistalla. Poliisipartio sai miehen pysäytettyä Viikin Prisman edustalle, jonne mies oli ajanut kevyen liikenteen väylää pitkin. Mies oli päihtyneen oloinen. Hänet toimitettiin verikokeisiin oikeuslääkärille sekavuutensa tähden. Mies oli päässyt verikokeiden ja puhutuksen jälkeen vapaaksi. Poliisille tuli noin kello 11.00 ilmoitus, että henkilöautoa kuljettanut mies oli törmännyt taksin perään, joka oli ollut pysähtyneenä punaisiin liikennevaloihin Vuosaaressa. Peräänajajan kerrottiin olevan umpihumalassa. Poliisipartio selvitti, että mies on sama kuin aikaisemmin samana päivänä tapahtuneessa tapauksessa. Hänet vietiin uudelleen verikokeisiin oikeuslääketieteen laitokselle, jonka jälkeen mies toimitettiin kiinniotettuna poliisin tiloihin. Asioita tutkitaan muun muassa törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Perämoottori varastettiin Porslahden venesataman talvisäilytysalueelta anastettiin 1.3. ja 15.4. välisenä aikana moottoriveneessä kiinni ollut 60 hevosvoiman Yamaha F60 -merkkinen perämoottori. Venesatama sijaitsee Laiturikujalla.

Moottoripyörävaras jäi kiinni Lauantaina 20.4. kello 23.45 aikaan Ramsinniemessä Hiidenmaankatu 2:ssa mies anasti moottoripyörän ja talutti sitä Naissaarentiellä, josta asianomistaja kaverinsa kanssa tavoitti varkaan. Varas oli yrittänyt lähteä tilanteesta karkuun, jolloin kiinniottajat kaatoivat miehen maahan ja pitivät häntä aloillaan, kunnes poliisipartio saapui paikalle. Moottoripyörästä oli katkaistu rattilukkosytytyksen piuhat. Asiaa tutkitaan moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.


4

Vuosaari

Vilskettä Vuosaaren metsässä – Hei, tulkaa katsomaan! 3-vuotias Oiva Kantola huutaa muille kerholaisille ja ohjaajille. Kaikki kokoontuvat männyn juurelle katsomaan kotilon kuorta, joka on tullut esille lumen alta. Ihmettelyhetken jälkeen syödään eväät ja leikitään yhdessä pesänryöstöä. Oivan lisäksi metsäkerhossa viilettää seitsemän 2,5–3-vuotiasta lasta kahden ohjaajan kanssa. Vuosaaressa on toiminut tammikuusta alkaen päiväkoti Korallin metsäkerho, joka on uusi toimintamuoto Helsingin päivähoidossa. Tällä hetkellä kerhossa on kaksi ryhmää, toinen ryhmä 2,5–3-vuotiaille ja toinen 3–5-vuotiaille. Ryhmät kokoontuvat päiväkodin lähimetsässä neljä kertaa viikossa 2–2,5 tunnin ajan. Kerhotoiminnan lähtökohtana on toiminnallisuus ja lapsilähtöisyys. Leikkimisen, tutkimisen ja havainnoinnin kautta luonnossa kehittyvät lapsen mielikuvitus, omantoiminnan ohjaus, sosiaaliset taidot ja liikunnalliset taidot. Samalla opitaan nauttimaan luonnosta ja toimimaan sitä kunnioittaen. Oivan mielestä kerhossa on mukava käydä, parasta on kiipeily kallioilla ja leikit majassa kavereiden kanssa. Myös Oivan äiti Annika Kantola on ollut tyytyväinen kerhotoimintaan. – Ulkoleikkikerho on ollut meidän perheen arkeen mainio ratkaisu. Lapsen kerhoillessa äiti saa pienen hengähdystauon päivään vauvan kanssa ja lapsi saa arkeensa uusia kavereita, leikkejä ja

mielekästä touhua luonnossa sekä laadukasta ohjattua toimintaa. Kerhon aikana ehtii käydä mukavasti kaupassa, vaunulenkillä tai vaikka aamukahvilla. Kerhopaikka on mukavan lähellä kotia, yhdessä koko perheen kanssa on ollut mukava lähteä etsimään kerhossa esiteltyä ”Koivumummoa” ja tutkimaan tuttua kerhopaikkaa, Annika Kantola kertoo. – On ollut mukava myös tutustua asuinalueen toisten samanikäisten lasten vanhempiin. Tuntuu turvalliselta ja mukavalta ajatukselta, että lasten siirtyessä päiväkotiin ja myöhemmin kouluun tuntee jo ennestään ainakin muutamia lapsen luokkatovereita ja heidän vanhempiaan. Kokonaisuudessaan kerho on ollut lapselle ja meille vanhemmille oikein

positiivinen kokemus. On hienoa, että Vuosaaressa järjestetään näin laadukasta kerhotoimintaa myös kotihoidossa oleville lapsille, Annika Kantola kehuu. Metsä ja luonto toimintaympäristönä mahdollistavat mielikuvitusta rikastuttavan toiminnan, yksilöllisen luontosuhteen muodostumisen ja antaa mahdollisuuden havainnoida ympäristöä kaikkia aisteja käyttäen. Ohjelma kerhossa koostuu muun muassa leikeistä, lauluista, tutkimuksista, askarteluista, saduista ja retkistä lähiympäristöön. Kerhon toiminta jatkuu myös syksyllä ja siihen voi nyt ilmoittautua. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Helena Henriksson, puh. 09 3106 2753.

Lumilinnan rakennusprojekti.

muun muassa, että puheluun vastanneen henkilön pankkitilille on yritetty murtautua ja että erilaisten suojaus- ja turvajärjestelyjen takia tarvitaan pankkitunnuksia, jotta saadaan rakennettua toimiva palomuuri. Tällaiset väitteet ovat

Kallahden koululla kyläjuhla lauantaina

Sallan ja Miron matka maailman ympäri -bändi koostuu osittain Kallahden koulun vanhoista oppilaista. Lauantaina 27.4. kello 10.30–12.30 järjestetään Kallahden peruskoulun pihalla kyläjuhla. Koulun pihalla ohjelmassa on musiikkia, ruokaa ja markkinameininkiä. Esimerkiksi tomaatintaimet kesäksi voi ostaa nyt. Musalavalla esiintyjinä ovat aluksi koulun bändit ja PopJazz Konservatorion bändipajan bändit. Kello 12 pääesiintyjänä soittaa Sallan ja Miron matka maailman ympäri. Bändi nousee radiosoittolistoilla viikko viikolta ylemmäs ja koostuu osit-

Kevät on saapunut, ja ajokelit ovat lähes koko Suomessa jo sellaiset, että nastarenkaiden käyttämiselle ei ole enää lain mukaisia perusteita. Nastarenkaiden turhalla käytöllä on lukuisia negatiivia vaikutuksia, muun muassa ilmanlaadun heikentyminen, melun ja päästöjen lisääntyminen sekä teiden kuluminen. Lisäksi talvirenkaiden liikenneturvallisuuteen vaikuttavat ajo-ominaisuudet kesäolosuhteissa eivät ole yhtä hyvät kuin kesärenkailla. Tuoreen tutkimuksen (NASTA)

mukaan nastarenkaat pilaavat merkittävästi ilmanlaatua, ja jopa puolet kevään katupölystä on nastojen tien päällysteestä irrottamaa kivipölyä. Aiemmin luultiin, että suurin osa katupölystä johtuu talvihiekoituksesta. Tutkimusten mukaan nastarenkaiden tiestä irrottama katupöly aiheuttaa vakavia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä terveyshaittoja. Ensi viikosta lähtien Helsingissä nastarenkailla ajaville on tiedossa lähtökohtaisesti 35 euron rikesakko.

Vuosaaren merimieskirkolla puhaltavat uudet tuulet

Virkavallan anastuksia ja petoksen yrityksiä Viime aikoina poliisin tietoon on tullut useita tapauksia, joissa rikolliset esiintyvät puhelimessa poliisina ja pyrkivät erilaisilla tekosyillä saamaan ihmisiä kertomaan verkkopankkitunnuksiaan ja tilitietojaan. Soittajat ovat väittäneet

Poliisi aloittaa nastarenkaiden käytön valvonnan Helsingissä

tain Kallahden vanhoista oppilaista. Kurkkaa heidän soitantaa Youtubesta ja tule livekeikalle 27.4. kello 12! Kyläjuhla on kaikille avoin tapahtuma. Sitä ennen koululaisilla on hieman erilainen koulupäivä: opettajiksi ryhtyvät yhdeksi päiväksi oppilaat itse ja vanhempiakin on mukana. PopUp-koulun fiiliksiä ja tarjontaa voit käydä katsomassa osoitteessa www.kallahti.fi

täysin perättömiä ja poliisi varoittaa ihmisiä antamasta pankkitunnuksiaan kenellekään ulkopuoliselle. Poliisi korostaa, ettei sillä ole tarvetta eikä oikeutta kysellä yksityisten ihmisten tilitietoja tai pankkitunnuksia.

Vapun korkkaus Helanderkodissa

Vuosaaren Helander-kodissa (Koukkusaarentie 18) juhlistetaan 30.4. vappuaattoa muotinäytöksellä ja konsertilla. Kello 10 alkavan muotinäytöksen vaatteet tulevat Seniorshopin valikoimista ja näytöksen juontaa Seniorshop-yrittäjä Anna Koski. Mannekiineina toimivat Helander-kodin asukkaat ja LC-soihduttaret. Muotinäytös kestää noin puoli tuntia. Seniorshopin kevät- ja kesävaatteita on myynnissä Helander-kodin alaaulassa klo 13 saakka. Juhla jatkuu iloisella kevätkonsertilla. Duo Simo Bäckman & Mikko Helenius laulaa ja laulattaa yleisöä mukaansatempaavalla tavallaan. Vappukorkkaus päättyy noin kello 11.15, jonka jälkeen on mahdollisuus nauttia munkkikahvit pientä korvausta vastaan. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Vuosaaren merimieskirkon henkilökunta on vaihtunut. Heikki Huttusella, johtavalla satamakuraattorilla, on pitkä kokemus merimieskirkkotyöstä. Hän aloitti maaliskuussa uudessa työpaikassaan yhdessä teologian ylioppilas Liinamaria Halenin kanssa. Siviilipalvelusmies Matias Heikkilä tuli kolmanneksi pyöräksi Vuosaaren toimipisteeseen. Merimieskirkkoa voi nyt varata ja vuokrata kokouksiin, kuoroharjoituksiin, perhejuhliin ja muihin tapahtumiin. Catering-palvelun ansiosta tilausryhmien on nyt mahdollista saada jopa juhlapalveluja ruokailuineen. Vuosaaren merimieskirkko vihittiin käyttöönsä 27.1. 2009. Kirkko palvelee paitsi meren-

kulkijoita, rahtareita myös ihan tavallisia kävijöitä arkisin kello 14–21, perjantaisin 14–19. Kirkossa on kahvio, pieni myymälä ja internet-yhteydet. Saunaakin on mahdollisuus vuokrata. Kesällä tullaan järjestämään grilli-iltoja ja yhteislaulutilaisuuksia. Liinamaria valmistuu kesällä papiksi ja näin myös seurakuntapastorin palvelut ovat käytettävissä. Merimieskirkon henkilökunta haluaa kehittää yhteistyötä vuoaarelaisten kanssa. He toivottavat asukkaat tervetulleeksi tutustumaan kirkkoon vaikkapa Sakaroitten 9.5 konserttiin. Merimieskirkko on myös telttoineen mukana Vuosaaren kesäjuhlilla 17.8. Lohikäärmepuistossa. AH

Matalalla pörrännyt helikopteri etsi kadonnutta

Moni vuosaarelainen varmasti hätkähti viime sunnuntaina ennen puoltayötä helikopteria, joka lensi todella matalalla Rastilan yllä. Kopteri osallistui 69-vuotiaan naisen etsintöihin, jotka keskittyivät Rastilan leirintäalueen viereiseen metsään. Hätäkeskus oli saanut

aikaisemmin sunnuntai-iltana ilmoituksen naishenkilöstä, joka oli kadonnut alueelta aamutakki yllään. Poliisin koirapartio tavoitti hyvässä kunnossa olleen naisen lopulta Rastilan leirintäalueen viereisestä metsästä vielä saman illan aikana.

Seuraava numero on jaossa ti 30.4.–ke 1.5. Vappu sotkee kuitenkin ilmoitusten ja juttujen jättöaikatauluja. Aineiston ensi viikon lehteen tulee olla toimituksessa viimeistään perjantaina 24.4. klo 10 mennessä. vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi puh. 09-3212 556 040-553 8857


5

Vuosaari

VUOSAAREN GOLFKENTÄLLÄ

lle i k i a ka a! n n i lo Avo rvetu – te

KOTIRUOKABUFFET joka päivä klo 11–15 Kahvi & pulla joka päivä

9€

3€

Meillä myös cateringpalvelu ja tilauskonditoria

Vappulounas 1.5. Kattaukset klo 12 ja 15

Äitienpäivälounas 12.5. Kattaukset klo 12 ja 15

Tiedustelut ja pöytävaraukset p. 040-565 1545

Ravintola Väylä

Eteläreimarintie 9 (Vuosaaren golfkenttä) www.ravintolavayla.fi info@ravintolavayla.fi

KEVÄTTARJOUKSET:

25€ 20€ PERMANENTTIPAKETTI 65€ RIPSET sis. leikk. alk. JA KULMAT väri VÄRIPAKETTI alk. 65€ 18€ RAIDAT PAKETTI 65€ sis. pesu alk. MALLINMUUTOS 35€ alk. NAISTEN HIUSTENLEIKKAUS alk. MIESTEN HIUSTENLEIKKAUS alk.

Tarjoukset voimassa 11.5.2013 saakka tällä kupongilla

KAUDEN AVAJAISET 27.–28.4. KLO 12.00 ALKAEN * Runsas buffetpöytä tarjoushintaan sekä muita avajaistarjouksia! TERVETULOA! 27.4.–2.6. ravintola avoinna viikonloppuisin LA–SU VAPPULOUNAS 1.5. 32 €/hlö ÄITIENPÄIVÄLOUNAS 12.5. 35 €/hlö Kattaukset: klo 12.00 ja 15.00 Varaathan pöytäsi ajoissa!

P. 09-325 7008 e-mail: info@ravintolamaininki.fi

Kallvikinniementie 9 www.ravintolamaininki.fi


6

Vuosaari

Uuttera yhdyskuntatyöntekijä vaihtaa maisemaa

– Vuosaarta tulee kyllä ikävä!

Vuodesta 1991 lähtien Vuosaaressa yhdyskuntatyöntekijänä toiminut Seija Välimäki-Adie jättää Vuosaaren. Syy Vuosaaren kannalta harmittavaan maisemanvaihtoon ei ole tämä meidän lähiömme, vaan pitkä työmatka. Seija on näet sinnikkäästi 22 vuoden ajan taittanut työmatkansa Kirkkonummelta Vuosaareen ja takaisin julkisia liikennevälineitä käyttäen. – Juna, metro ja bussit ovat käyneet tutuiksi, sellaiset 1,5 tuntia suuntaansa työmatka ottaa. Kotikulmilta Kirkkonummelta tarjoutui sosiaali- ja terveystyöntekijän paikka ja päätin tarttua siihen, Seija Välimäki-Adie kertoo. Seijan tehtäväkenttä Vuosaaren alueen yhdyskuntatyöntekijänä on ollut varsin laaja. – Toimin sosiaali- ja terveysviraston alaisuudessa ja olen ollut sellainen alueelle jalkautunut sosiaalityöntekijä. Aiemmin minulla oli työhuone Albatrossissa, mutta nykyisin kierrän muun muassa eri asukastaloissa ja leikkipuistoissa. Olen kokenut ongelmallisena kiinteän toimipisteen ja työhuoneen puutteen. – Työssäni olen kannustanut ja ohjannut asukkaita omaehtoiseen toimintaan. Työskentelen paljon

– Aiemmin olin mukana monissa projekteissa viraston edustajana kaavoittajaan päin. Kaavoitusasioista opinkin paljon. Harmi kyllä, nyt se merkitys tästä työstä on jäänyt vähemmälle. Siihen on tietysti vaikuttanut se, että alueet ovat jo melko valmiiksi rakennettuja. Yhdyskuntatyöntekijänä olen ollut myös mukana vuokralaisdemokratia- ja kierrätysasioissa. Koen olleeni jonkinlainen asukkaiden äänenviejä kaupunkiin päin, erityisesti niiden vuosaarelaisten, joita palvelut eivät yleensä tavoita.

maahanmuuttajien parissa, nytkin tänä iltana olen mukana illassa, jossa perheen toinen vanhempi kuuluu kantaväestöön ja toinen vanhemmista on maahanmuuttaja, Seija sanoo.

Mitkä asiat täällä Vuosaaressa vaatisivat mielestäsi enemmän huomiota? – En ole niinkään huolestunut maahanmuuttajanaisista kuin miehistä. Tarkoitan kaikenikäisiä maahanmuuttajamiehiä, niin nuoria kuin vanhojakin. Missä he esimerkiksi kokoontuvat ja tapaavat toisiaan? – Mielestäni matalan kynnyksen paikkoihin, kuten leikkipuistoihin, kaivattaisiin enemmän miespuolisia työntekijöitä. Kaipaan myös enemmän koko perheelle suunnattua toimintaa.

Minkälaisiin asioihin olet päässyt vaikuttamaan?

Minkälainen alue Vuosaari on? – Täällä on tehty paljon työtä

– Tyytyväisin, mutta haikein mielin jätän työni Vuosaaressa, toteaa Seija Välimäki-Adie.

muun muassa turvallisuuden ja viihtyvyyden eteen. Kotiseutuhenki on Vuosaaressa vahvaa. Kanssakäymistä eri alueiden välillä voidaan kuitenkin vielä kehittää. Metrorata tuntuu olevan jonkinlainen muuri uuden ja vanhan Vuosaaren välissä. Myös eri asumismuodot, esimerkiksi omistusasunnot, vuokra-asunnot pientaloalueet ja kerrostaloalueet erottavat asukkaita toisistaan. Yhteistyö alueiden välillä voisi olla tiiviimpääkin. – Pohjois-Vuosaari kaipaa omaa leikkipuistoa ja nuorisotiloja. Aurinkolahtikin tarvitsee leikkipuiston, varsinkin, kun Omenamäki on nyt poissa käytöstä. Kehitettävää siis riittää vielä.

Millaisin mielin jätät Vuosaaren? – Hyvillä mielin ja tyytyväisenä. Täällä on ollut mukava tehdä töitä!

Läksiäisjuhlat 8.5.

Seijan ystävät järjestävät hänelle lähtiäisjuhlan Gabro-talossa 8.5. kello 17.30 alkaen. – Mukavaa olisi nähdä siellä niitä lukuisia vuosaarelaisia, joiden kanssa olen saanut vuosien varrella olla tekemisissä, Seija Välimäki-Adie toivoo. Haastattelu: Eero Honkanen

Vuosaaren leikkipuistot ja asukastalot ovat Seijan työmaata. Kuvassa hän on tapaamassa Mustakiven leikkipuiston käyttäjiä.


7

Vuosaari

Klassista ja urheiluhierontaa Columbuksessa (Columbuksen ja Albatrossin yhdyskäytävä)

Hieronnat alkaen:

25 €

Myös lahjakortit! Kun lihakset alkavat muistuttaa työtä. Hieronta on kunnon hoitoa.

Hieronta Planeetta Ajanvaraus p. 044-502 1034 www.hierontaplaneetta.fi näöntarkastukset silmälasit piilolasit ja -nesteet kuulokojeparistot silmälasikorjaukset

silmälääkärin vastaanotto ajanvarauksella Silmälasien ostajalle:

AURINKOLASIT VOIMAKKUUKSILLA KAUPAN PÄÄLLE! Ammattitaitoa, johon voit luottaa – oma optikko Merja Oinonen

VUOSAAREN OPTIKKO

Vuosaarentie 8, puh. 09 341 5880 Avoinna ma–to 10–18, pe 10–17

Finnish literature reading club to foreigners in Finnish Sanataiteen äärellä -lukupiiriin voivat osallistua ne suomalaisesta kaunokirjallisuudesta kiinnostuneet, joiden äidinkieli ei ole suomi. Lukupiiri kokoontuu Vuosaaren kirjastossa ensimmäisen kerran 13.5. kello 17.30–19.30. Syyskuusta alkaen se kokoontuu kuukausittain kahden tunnin keskusteluun valitsemistaan teoksista (paikka-

na kirjaston kokoushuone 2, kirjakahvila Pokkarin vieressä). Keskustelut käydään vain suomeksi. Vetäjänä toimii äidinkieleltään suomenkielinen Jorma Vakkuri. Osallistuminen on maksutonta. Mukaan mahtuu 6–8 henkilöä. Oletko sinä yksi heistä? Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä sähköpostilla jorma.vakkuri@gmail.com.


8

Vuosaari

Lukijalta Vuosaarelaisten lasten kouluun sijoittaminen on kuin lottoarvonta, jossa häviäjät ovat lapsia Vuosaari-lehti raportoi vastikään Aurinkolahden peruskoulun alaisen Kanavan sivukoulun avajaisista. Ensimmäinen kouluvuosi on ollut rehtorin mukaan onnistunut, tilasuunnittelu tukee yhteisöllisyyttä ja esikoululaiset ruokailevat koululaisten kanssa kouluun siirtymistä harjoitellakseen. Myös Kanavan esikoulua käyvä Saara nautti osallistumisesta oman talon avajaisiin. Yhteistä lauluesitystä oli harjoiteltu useana päivänä esikoulukavereiden kanssa. Kanavan koulu kiipeilytelineineen, se mukava vahtimestari ja pari opeakin ovat tulleet vuoden aikana tutuiksi. Kavereista osan kanssa on leikitty jo taaperoina ja äidit ja isätkin tunnetaan etunimiä myöten. Auringonpilkkua käyvä Emma rakastaa esikoulunsa pihamaata, jonka kivet ja kannot on tutkittu moneen kertaan. Samalla pihalla telmii myös pikkuveli. Esikoulun aloittaminen vieraassa talossa oli Emmalle vaikeaa, mutta nyt kavereista on tullut korvaamattomia. Yhdessä on kurkisteltu koululuokkien ikkunoista ja leikitty tokaluokkalaisia. Koulun alku jännittää tyttöjä. Voisi kuvitella, että koulutielle lähtö turvallisessa ja tutussa ympäristössä omien esikoulukavereiden kanssa olisi Emman ja Saaran oikeus. – Kouluviranomaiset ovat kuitenkin eri mieltä. Molemmat tytöt joutuvat pois esikoulujensa yhteydessä toimivista kouluista muiden ryhmäläisten saadessa

jatkaa yhdessä. Saaralle osoitettu koulu sijaitsee 300 metriä lähempänä kotia kuin Kanavan koulu. Emman perhe muutti syksyllä Aurinkolahdesta toiselle puolelle Vuosaarta, josta käsin he etsivät isompaa asuntoa Aurinkolahden alueelta. Emma on osoitettu tilapäisen asuinpaikan mukaiseen kouluun, vaikka perheen tuleva muutto on viranomaisten tiedossa. Osoitetuista kouluista tytöt eivät tunne ketään ja tilat ja toimintatavat ovat vieraita. Vuosaari on määritelty Helsingin kaupungissa laajennetuksi oppilaaksiottoalueeksi, koska alueella on useita peruskouluja lähellä toisiaan. Vanhemmat eivät saa esittää toiveita koulun suhteen. Katuosoitteeseen perustuva päätös on saapunut jo tammikuussa koteihin. Päätöksen on voinut joko hyväksyä, valittaa siitä tai anoa muuta paikkaa toissijaisessa oppilaaksiotossa. Viralliset kriteerit jaolle ovat sisarussuhteet ja koulumatkan pituus. Kyse on kuitenkin monien perheiden kohdalla arvonnasta, koska useista kohdista Vuosaarta on lähes samanpituinen matka eri kouluihin, oppilaaksiottoalueiden määräytyminen vaihtelee ja tietoa ei ole saatavissa esikoulupaikkoja haettaessa. Sisaruussuhdekin on tulkinnanvarainen kriteeri: Emma siirretään toisaalle, vaikka pikkuveli jää Auringonpilkkuun. Päätöksissä ei huomioida lapsen esikoulupaikkaa, kaverisuhteita, lapsen sosiaalistumista tiettyihin

alueisiin Vuosaaressa tai ylipäätään minkäänlaisia lasten elämäntilanteisiin liittyviä asioita. Koulunosoituspäätöksistä valitetaan Vuosaaressa paljon, mutta valitusmahdollisuus on lähinnä muodollisuus. Kaikki Etelä-Suomen aluehallintoviraston käsittelemät valitukset tulevan syksyn koulupaikoista alueella hylättiin. Hylätyksi tulivat myös kaikki Aurinkolahden peruskoulun toissijaiset oppilaaksiottoanomukset. Minkäänlaiset aluehallintovirastolle ja Aurinkolahden peruskoulun rehtorille lähetetyt perustelut lasten oikeuksista inhimilliseen kohteluun eivät ole auttaneet. Saara ja Emma ovat olleet vuosaarelaisia koko ikänsä, mutta heitä kohdellaan kuin muukalaisia – he ovat viranomaisille vain katujen nimiä kartalla, jolle piirretyt viivat mitätöivät heidän pienen elämänsä menneisyyden. Jälkisanat: Kirjoituksen lähettämisen jälkeen lapsista Saaralle on myönnetty koulupaikka Auringonpilkkuun – ei Kanavaan, jonne hän ensisijaisesti haki. Emma, joka on hakenut Auringonpilkkuun, ei ole saanut paikkaa, vaikka Auringonpilkun ensimmäisille luokille on otettu vasta 22 oppilasta per luokka suosituksen ollessa maksimissaan 25 oppilasta per luokka. Saaran ja Emman vanhemmat, Elina Virokannas ja Jari Marttila Eerika ja Samuli Aho

Maaliskuu maata näyttää, huhtikuussa humahtaa Kauan odotettu kevät on vihdoin tullut. Ilon lisäksi se tuo harmejakin tullessaan. Aurinkolahtiseuran aktiivit kiersivät asuinaluettansa katsellen ja kirjaten talven tuhoja. Tarkkaan ottaen kyseessä ovat pikemminkin ihmisten tekemät tuhot, ei talven. Maan tullessa näkyviin lumikuorman alta paljastuvat roskien ja koirankakkojen lisäksi myös myllätyt nurmikot, rikotut katukivet, kaadetut liikennemerkit ja katkotut aidat. Kovalla kiireellä ja järeällä kalustolla tehdyt lumityöt ovat jättäneet ikävät jälkensä ympäristöön. Rikottujen paikkojen korjaaminen on kallista ja aikaa

vievää. Ja maksajiahan olemme me, veronmaksajat. Pakko kysyä, onko tällaisessa touhussa mitään järkeä. Kaupunki on suunnitellut ja rakentanut esimerkiksi Aurinkolahden huolellisesti. Rakennettu alue on saanut parikin ympäristöpalkintoa. Joka talvi paikkoja tärvellään, kun lumitöitä tehdään. Tekee mieli mukailla vanhaa sanontaa: siinä tanner tömisee ja aitaa kaatuu. Huolellisuudella ja vähemmällä hosumisella vältettäisiin monta korjausta ja rahanreikää. Me aurinkolahtelaiset haastamme nyt muut vuosaarelaiset ympäristötalkoisiin. Vilkaiskaapa

Kivetystä Aurinkolahden puistotien ja Solvikinkadun kulmassa.

Vääntyneitä puunsuojakehikkoja. vähän kauemmaksi kuin omalle kotipihalle ja ilmoittakaa Staralle rikkimenneistä paikoista. (www. hkr.fi > yhteystiedot ja palaute). Asukkaitten apua tarvitaan, sillä kaupungilla ei koskaan ole niin paljon työntekijöitä, että huomaisivat kaikki korjausta vaativat paikat. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri kehottaakin kaupunkilaisia olemaan kaupungin silmät ja korvat, tekemään ilmoituksia havaituista epäkohdista. Vuosaari on hyvä paikka asua. Pidetään se myös sellaisena, toimivana, hoidettuna ja kauniina. Maija-Kaarina Saloranta Aurinkolahti

Kevät tuo tullessaan Paitsi koirankakat, joita on yllättävän paljon, niin paljon muutakin, myös uutuutena muutakin ruskeaa. Itse koiran ulkoiluttajana kerään jätökset talteen ja syvästi häpeän sellaisten koiranomistajien puolesta, jotka jättävät jätökset korjaamatta pois. Mutta mitäpä se auttaa, on vain ajateltava positiivisesti, että koiran jätökset sentään maatuvat nopeasti toisin kuin muovipussit ja savukerasiat, ja jätökset ovat jopa ravinnetta nurmikoille. Ei kuitenkaan ole mukavaa astua sellaiseen ”lannoitteeseen”. Uutuutena ovat lähikaupan ruskeat paperipussit. Koululaiset hakevat välipalaa ja vastapaistetut leivonnaiset ovat hieno asia. Mutta kun viimeinen palanen menee suuhun, niin tyhjä pussi ja kaikki muukin pakkausmateriaali putoaa juuri siihen paikkaan. Tästä ei voi syyttää lähikauppaa eikä koulun opetustakaan, vaan asia on hoitamatta jo kotikasvatuksessa. Roskien pois korjaamisesta voisi tehdä hyödyllistä hauskaakin. Jaetaan sopivan sottainen kävelytien pätkä 2 metrin ”tontteihin”, oppilaat toimivat pareittain ja jokainen pari tutkii tonttinsa ja pari metriä sivullekin. Rikospaikkatekniikkaa hyväksikäyttäen tontilta löytyneet roskat merkitään numeroilla, kuvataan ja kerätään talteen. Ehkäpä lähikauppa voisi luovuttaa käyttöön ikkunallisia paperipusseja. Löydöt tutkitaan, analysoidaan. Mistä roska on peräisin, minkälainen henkilö on

sen jälkeensä jättänyt, roskan vaikutus ympäristöön, maatumisaika jne. Sitten tehdään kuvallinen show koulun av-järjestelmään. Sitten kerätyt roskat voidaankin panna jäteastiaan ja ne ovat poissa luonnosta. Jussi

Hyh hyh!

Kevään tullen Vartiokylänlahden suositulla ulkoilureitillä paljastuvat koirankakkamiinat. Osa koirista osaakin kakata jo pussiin, jotka  isännät ja emännät  sitten viskaavat oheisen kuvan mukaisesti pois.   Terveisin Janne Kala

Kaupungin vuokra-asuntojen asukasvalinnat saatava poliittiseen valvontaan Asuminen on yksi keskeisimpiä perustarpeita ja kaupungin vuokra-asuntojen jakamisen tulisi olla demokraattisesti valittujen edustajien asianmukaisessa valvonnassa. Asuntolautakunta, jolla johtosäännön mukaan on vastuu asukasvalinnoista, ei tällä hetkellä käytä sille kuuluvaa valtaa. Lautakunta saa kokouksiinsa virkamiesten valmisteleman listan asukasvalintapäätöksistä, jotka on jo pantu täytäntöön ja joita on tästä syystä erittäin vaikea kyseenalaistaa. Lautakunta ei valitse, miten asunnot jaetaan eri perusteella samassa kiireellisyysluokassa olevien hakijoiden kesken. Koska asuntojen jakamisessa ei enää sovelleta tulorajoja ja asuntoja annetaan muillekin kuin vähävaraisille monipuoliseen asukasrakenteeseen vedoten, herää kysymys, kuinka nämä asukasrakennetta tasapainottavat asukkaat valitaan. Asuntolautakunta ei pysty tarkkailemaan sosiaalisen tasapainon tavoitteen toteutumista käytännössä, koska tulorajoja ei enää seurata asukkaan saatua asunnon, eikä nykyisten asukkaiden sosiaalisesta asemasta ole tarkkaa tietoa. Asunnonjaon tavoitteiden täyttymisen seurannassa tämä tieto olisi erittäin keskeinen. Nykyinen toimintatapa ei mie-

lestäni täytä hyvän hallintotavan vaatimuksia sen enempää riittävän avoimuuden kuin asianmukaisen sisäisen valvonnankaan suhteen. Jos virkamiehet epäonnistuvat asukasvalintapäätöksissään ja tietyt taloyhtiöt slummiutuvat, asumisviihtyvyys kärsii, sosiaalista tasapainoa tasapainottavat asukkaat muuttavat pois, segregaatio ja eriarvoistuminen lisääntyvät, talojen hoitokulut kasvavat merkittävästi eivätkä asuntojen jaolle asetetut tavoitteet täyty. Päätösten jälkikäteishyväksynnän sijasta asuntolautakunnan pitäisi tehtävänsä mukaisesti ottaa kantaa eri hakijaryhmien asunnontarpeen kiireellisyyteen ja laittaa hakijat järjestykseen eri asuntotyyppeihin etukäteen. Lautakunnan tulisi päättää, millä perustein ja montako sellaista hakijaa, jolla ei ole erittäin kiireellistä asunnontarvetta, valitaan tasapainottamaan asukasrakennetta. Tällöin virkamiehille jäisi päätösten täytäntöönpano, eli vapautuvien asuntojen myöntäminen hakijoille lautakunnan päättämässä järjestyksessä. Pertti Villo varavaltuutettu (ps), asuntolautakunnan varapuheenjohtaja


9

Vuosaari

Puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen Kevätmuutto, joka oli vahvasti myöhässä, räjähti täyteen voimaansa runsas viikko sitten tuulien käännyttyä etelän puolelle. Mustarastaitten heleät luritukset hukkuivat lokkien ja kurkienkin kailotukseen ja kirkunaan. Peippojen voimakkaat säkeet herättivät minut ikkunan ollessa raollaan toissa tiistaina. Ulos lähdettyäni huomasin lintuja olevan vähän joka toisessa puussa ja konsertti oli kuuluva. Myöhässä olivat tavanomaisesta. Näissä Villasaarentien koivuissa peippojen pesät sijaitsevat muutaman kymmenen metrin välein. Pesät ovat taidokkaita luomuksia, joita on tosin vaikea havaita. Ne sijaitsevat aika korkealla oksan haassa. Varislinnut ja oravat tosin tuhoavat niistä huomattavan osan ja niitähän täällä riittää. Peipot ovat siemensyöjiä, joten ne voivat selviytyä joskus talvenkin täällä. Oikeanlaisen reviirin valtaaminen on ensiarvoisen tärkeää parinmuodostuksen kannalta koiraan tullessa reilu viikkoa naarasta aikaisemmin. Muutto LänsiEuroopasta vie voimia ja reviirin toitottaminen vielä lisää rasitusta, mutta kun on vire päällä, niin mikä ettei. Seuraavana päivänä kävellessäni Porslahdentien takamaastossa korviini kantautui tuttu tsirputus. Ja västäräkkihän se siinä tepasteli

oikein tiedä minkälainen ilmasto Pohjolassa on. Pesänsä lintu tekee mitä ihmeellisimpiin paikkoihin, jopa liikkuviin autoihin ja laivoihin. Kerran seurasin poikasten ruokintaa pyörivän rakennustyömaan nosturin sementtipainossa. Luontomatkailu alkaa useasti jo ikkunan tai ulko-oven avauksella. Markku Piipponen

Peippo laulaa lurittaa. pyrähtäen välillä lentoon. Riukupyrstöksihän lintua usein leikillisesti kutsutaan. Pitkä pyrstö on tarpeen hyönteisten pyynnissä nopeitten käännösten aikaansaamiseksi. Lento on aaltomaista ja vaivalloisen näköistä. Ihmettelenkin linnun Saharan ylitystä, ja se onkin ensimmäinen Afrikan matkaaja. Muuttoaika ei paljon muutu vuosittain, eihän sitä Afrikassa

Sakarat 25 vuotta Vuosaarelainen kansanmusiikkiryhmä Sakarat Laulupelimannit juhlii helatorstaina 9.5. kello 14 Merimieskirkossa 25-vuotistoimintaansa. Sakarat aloitti aikanaan Kansalaisopiston laulupiirinä Kontulassa Sakarat-koululla, siitä nimi. Vuotalosta saatiin harjoitustila työväenopiston ryhmänä talon valmistuessa. Viimeiset kolme vuotta on Uudenmaan Kansanmusiikkiyhdistykseen kuuluva Sakarat-ryhmä harjoitellut Vuosaaren seurakunnan hoivissa. Sakaroille on tärkeää viedä musiikin iloa palvelutaloihin ja sotaveteraanitilaisuuksiin. Sakaroissa laulaa ja soittaa 35 kansanmusiikkiin ja vanhaan suomalaiseen viihdeperinteeseen hurahtanutta aikuisikäistä naista ja miestä, joista joulunajan tiernapoikiin löytyy peräti kaksi kokoonpanoa. Juhlakonsertissa kuullaan kooste railakkaista ja myös nostalgisista muistojen sävelistä vuosien varrelta.

Sakaroita palvelutalokeikalla.

Sakarat kutsuu myös vuosaarelaisia Suvivirsi Soikoon tapahtumaan 29.5. kello 18 Vuotalon eteen laulamaan Haitin lasten hyväksi. Sen jälkeen he esiintyvät Vuosaari-Seuran jäsenillassa Sjökullan torpalla. Sakarat esiintyy Musiikkitalossa 16.5. Sulasolin yhteislaulutilaisuudessa, Espan lavalla 17.6, Juhannusvalkeilla Seurasaaressa, Mäntsälän Sepän Soitossa, Kaustisella sekä tietysti Vuosaari-Seuran kesätapahtumissa. Vuosaaren kesäjuhlissa 17.8. Lohikäärmepuistossa Sakarat laulaa merellisiä tunnelmia sekä leikittää pikkuväkeä. Sunnuntaina 18.8. on suositun kansanlaulumessun vuoro Vuosaaren kirkossa. Merimieskirkon iloiseen kevätkonserttiin 9.5. on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu ja tervehdysten vastaanotto ovat kello 13–13.45. Tervetuloa. Anja Hinkkanen dir.mus., ryhmän johtaja

Kuva: Leo Kinnunen


10

Vuosaari

parturikampaamo Kahvikuja 3 00980 Helsinki 09-3413143 ma-pe 9-19 la 9-15 www.kampaamoshine.fi

Eläkeläiset & opiskelijat ark. 9-15

-10%

Parturi-Kampaamo COLORI

www.kirsiniemi.fi - kemialliset kuorinnat - Sesderma- ja Denovakotihoitotuotteet

ARKIPÄIVÄN TARJOUS klo 8-14: RAIDAT alk. sis. leikkaus

65€

Parturi-kampaamo

CALLAS

Silmäasema Vuosaaren Silmäset Kauppakeskus Columbus, Vuosaari www.silmaset.fi

Tyylisi mukaista hiusmuotoilua vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla, TYYNYLAAVANKUJA 2, Puh. 09-3213235, www.kampaamocolori.com Tervetuloa! Mirja, Elena, Laura ja Jaana.

MIESTEN HIUSTENLEIKK.

25€

Puh. 325 0019

Tyynylaavankuja 3, Ulappasilta

Fysikaalinen Hoitolaitos * Hammashoito, protetiikka * Mini-implantit kokoproteesin tueksi

Hammastarkastus –50 %. Valkaisut suuhygienistillä tarjoushintaan toukokuun 2013 loppuun. Ajanvaraus ma–ke, pe 8 (9)–15, to 11–18.

SPORTSARI

*Fysioterapia *Hieronta *Lahjakortit *Veteraanikuntoutus *Liikuntaryhmät

www.sportsari.fi Sari Salo p. 050-586 7966

Helanderkoti, Koukkusaarentie 18

Autokorjaamoja Itä-Helsingin autokorjaamo Oy Huollot, katsastuspalvelut, kolarikorjaukset, peltityöt sekä renkaiden vaihdot edullisesti.

p. 09-3251511 tai 040-5123291

AUTOPELTIKORJAAMO Vakuutusyhtiöiden hyväksymä

Kolarikorjaukset Vakuutusyhtiöiden työt, oikaisut naarmut, maalaukset yms. Ruostevauriokorjaukset Hitsaukset, paikkamaalaukset ja massaukset, muut peltityöt.

Henkilö- ja pakettiautot, kaikki merkit. Vahinkotarkastukset ja neuvonta. Sijaisautomahdollisuus, ScandiaRent.

g

Autokorjaamo P. Rouhimo Oy Linnanherrankuja 7A, 00950 Hki 0400-131 792, 044-510 2116 Avoinna arkisin klo 7.30–17.30

Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 09-321 2556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky Ilmestymispäivä: Keskiviikko

Ilmoitushinnat: 1,5€/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 09-321 2556, 040-553 8857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040-553 8857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


11

Vuosaari

Aineisto ensi viikon lehteen tulee

Vapun takia jättää toimitukseen viimeistään pe 24.4. klo 10 mennessä!

vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi puh. 09-3212 556, 040-5538 857

Ikkunanpesua 040-544 7000

SIIVOUSTA JA MONIPUOLISTA KOTIAPUA Luotettavasti ja ammattitaidolla T:mi Toimiva arki Helsinki P. 050-338 6553 / Hänninen www.toimivaarki.fi

Vuosaaren kirkkoherranvirasto

Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma, ti, to ja pe klo 9–13 ja pappi päivystää klo 10–13. Keskiviikkona virasto on auki klo 14–18 ja pappi päivystää klo 15–18. Virasto: 09 2340 6500. Päivystävä pappi 09 2340 6502, fax 2340 6501, vuosaari.srk@evl.fi. Diakoniatyön keskitetty ajanvaraus- ja palveluaika tiistaisin klo 9–10, p. 09 2340 6518 / paikan päällä Albatrossin seurakuntatilassa, Kahvikuja 3 (ajanvaraus, neuvonta, ohjaus).

Vuosaaren kirkko

Satamasaarentie 7 To 25.4. klo 11–12 Kriisiryhmän diakonialounas Hinta 1 euro. Klo 18 Avoin keskustelu- ja raamattupiiri. Su 28.4. klo 11 Messu. Liturgia Samuel Paananen, saarna Johanna Joronen, kanttori Teija Tuukkanen. Pyhäkoulu saarnan aikana. Klo 18 Haavekuvia – Kirkko soikoon viikon musiikkitilaisuus. Iida Antola, laulu ja Jenni Ristilä, piano. Ma 29.4. klo 12.30 Iltapäiväpiiri. Taivaan kansalaisena maailmassa. Aiheesta puhumassa pastori Tommi Vanhanen. Ti 30.4. klo 10 Perhekerho. To 2.5. klo 11–12 Kriisiryhmän diakonialounas Hinta 1 euro. Klo 13 Merimieskirkkopiiri. Klo 18 Avoin keskustelu- ja raamattupiiri.

Katukappeli

Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45,

p. 2340 6575 Ke 24.4. klo 18 Lectio Divina. Ryhmään tullaan paikalle ajoissa, sillä ovi suljetaan työskentelyn alettua. Ohjaajana on pastori Tiina Ahonen. To 25.4. klo 16–17 Pappi paikalla. Klo 18 Iltakirkko. Johanna Joronen ja Riitta Hirvonen. Pe 26.4. klo 14 Seurat. Laulamme uusia hengellisiä lauluja. Marketta Antola. Ti 30.4. klo 13 Rukouspiiri. To 2.5. klo 16–17 Pappi paikalla. Klo 18 Iltakirkko. Arto Huhdanmäki ja Iida Antola.

Albatross

Kahvikuja 3, 2. krs, p. 2340 6571 To 25.4. klo 9.30–12 Yksinhuoltajien brunssi. Isä tai äiti tule lasten kanssa brunssille ja nauttimaan yhdessäolosta. Brunssin hinta 2,5 euroa. Pe 26.4. klo 12– 13.45 Cafe Outolintu. Ma 29.4. klo 10 Perhekerho. Klo 13 Iltarusko -raamattupiiri. Klo 18 Venäjänkielinen raamattupiiri. Ti 30.4. klo 10 Elämänkysymyksiä raamatun äärellä naisille. Klo 14 Askeleita Suomeen.

Myrskylintu

Solvikinkatu 11 Ke 24.4. klo 18 Miesten keskustelupiiri. Ti 30.4. klo 10 Perhekerho.

Merirasti-kappeli

Jaluspolku 3 To 25.4. klo 10 Perhekerho. To 2.5. klo 10 Perhekerho.

KARANNUT VALKOINEN POIKAKISSA Siniharmaita laikkuja päässä, selässä ja hännässä. Karannut 20.4. Todennäköisesti edelleen RASTILAN / LEIRINTÄALUEEN / RASTILANKALLION alueella. Kissan löytymiseen johtavasta vihjeestä maksetaan LÖYTÖPALKKIO! Voit soittaa havaintosi MIHIN VUOROKAUDENAIKAAN HYVÄNSÄ! Puh. 040-5034848 tai 050-3507615 / Markku ja Anne.

Seuratoimintaa Vuosaaren demarit Vauhdilla Vappuun 29.4. Vuotalon kahvila Pokkarissa! Vuosaaren demarit järjestää vappustartin klo 17 alkaen kahvila Pokkarissa. Musiikista vastaa talon house-bändi. Ohjelmassa mm. politiikan Alias – leikkimielinen sananselitysleikki – osallistujina SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen, Helsingin sos.dem. piirin puheenjohtaja Risto Kolanen, kaupunginvaltuutettuja ja lautakuntien jäseniä... Tule kuulemaan miten luottamushenkilöt pärjäävät! Tervetuloa! Vuosaaren Martat Hawaijilaisella tanssilla alkaa Marttojen iltapäivä 2.5. klo 14 kirkolla, Satamasaarentie 7. Iltapäivää jatketaan sitten omalla ohjelmalla. PS. Kässämartoilla myyjäiset. Kevätkausi päätetään retkellä Tallinnaan. Tervetuloa! Martat lomailee ja aloittaa jälleen iltapäivät elokuussa. Hallitus toivottaa hyvää kesää Martoille! MLL Vuosaari: Tervetuloa koko perheen luontoretkelle Uutelaan sunnuntaina 5.5.2013 klo 10–13. Kokoonnumme Kahvila Kampelan luona klo 10 ja seikkailemme lastenrataskelpoisilla poluilla tutkien kevään etenemistä. Ota mukaan retkieväät. Ilmoittautuminen osoitteeseen info@kiertavaluontokoulu.fi.

Naisten lukupiiri Seuraava tapaaminen on sunnuntaina 28.4. klo 18 Lähiöasemalla, os. Mustalahdentie 4. Luettavana on Ulla-Lena Lundbergin Jää. Vuosaaren Eläkkeensaajat www.vuosaari.elakkeensaajat.fi Ti 30.4 klo 13.00 Rastilan kartanossa, Karavaanikatu 4, vapun vastaanottajaiset. Retkiä: 28.5. Tammisaareen päiväretki Helen Schjerfbeckin maisemiin, eräp. 3.5. Prahaan 28.11., neljä ohjelmallista matkavuorokautta. OK matkojen matka. Haarajoen latoteatterissa 29.8. ”Dieettivaellus”. Lapin matka myynnissä. Kysy näistä retkistä Liisalta puh. 0500894628. Tilatut teatteriliput saa noutaa Liisalta. Lisää retkiä: 3.7. EKL Hgin Piirin teatterimatka Raumalle ”Tankki täyteen”. Kysy Raililta 050-5555605. Sokkomatka 6.6. lähtee klo 7.30 Mosaiikkitorilta, kuten myös Lautsian lomaviikon bussi, mutta se lähtee klo 12.30 maanantai 19.8. Itä-Helsingin Kansalliset Seniorit Kokoontuu kevään aikana jäsentilaisuuksiinsa Matteuksenkirkon seurakuntasalissa (Turunlinnantie 3, Itäkeskus). Luvassa on mielenkiintoisia esitelmiä ja hyvää seuraa kahvin merkeissä. Tervetuloa kaikki jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Kokoonnumme to 16.5., jolloin on kevätjuhla. Ajankohta on sopivasti iltapäivällä klo 13–15. Tervetuloa kaikki jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Vuosaaren Vapaaseurakunta Ke 24.4. klo 18.30 rukouskokous. To 25.4. klo 12.30–16 kahvilatyyppinen Kohtaamispaikka. Su 28.4 klo 15.00 jumalanpalvelus. Opetus: Reijo Kujansuu. Ylistyksessä: seurakunnan omat ylistäjät. Vuosaarentie 10, katutaso. Vuosaaren Jehovan todistajat Su 28.4. Kiinnitä huomiota profeetalliseen sanaan. Esitelmät klo 11, Keltanotie 2, Puotinharju. AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Meri-Rastilassa, Jaluspolku 3:ssa, Merirasti-kappelin tiloissa. Vuosaari-ryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. Auttavapuh. 09-750 200. Avoin AA-kokous Keskiviikkoisin klo 18–19 Lähiöasemalla. Osoite: Mustalahdentie 4, pohjoinen ostari. Yhteydet: aa.elaminenraittiina@gmail.com Järjestää: AA-ryhmä Eläminen Raittiina. Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10–11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta. AA-ryhmä Metro Kokoukset perjantaisin klo 19, Kahvikuja 3, seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AA-vastausp. 0408484000. www.kolmio.org.


12

Vuosaari

Vuosaari-lehti 16/2013  
Vuosaari-lehti 16/2013  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuosaari-lehti on ilmestynyt jo yli 45 vuotta ollen merkittävä pa...

Advertisement