Page 1

Laskiaissunnuntaina hernekeitto + laskiaispulla, € kahvi/tee

6

KATSO ILMOITUS SISÄSIVUILLA

LADIES’ NIGHT lauantaina 9.2.

Avoinna: ma–pe 11–16, la 12–18, su suljettu

Ravintola RASTILAN KARTANO

Keskiviikko 6.2.2013

N:o 5

48. vuosikerta

P. 09-3107 8515

www.rastilankartano.fi

AVOINNA PE–LA -04:ään

LAMMEN OSTARI


Aurinkotuulenkatu 14, Vuosaari P. 09-586 5676 www.hansini.fi Avoinna ma–su 11–22

YKSITYINEN PÄIVÄKOTI POIJU UUSI YKSITYINEN MUSIIKKIJA LIIKUNTAPAINOTTEINEN PÄIVÄKOTI VUOSAARESSA

Muskari, liikunta ja kotiruoka sisältyvät hoitopäivään

*Pizzat *Kebabit *Pihvit *Leikkeet *Intialaiset herkut Myös kotiinkuljetus.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme kahvilan

6-vuotissyntymäpäiviä torstaina 7.2.

Olemme avoinna klo 7.15–15.00

www.kahvikuja.net

24

VUOSAAREN OMA VAAKUNA

Kysy vapaita paikkoja


SUKSIHUOLTO laskettelusukset

35€ murtomaasukset 25€ pitoteippi 5€

Sydän ja diabetes Keskiviikkona 6.2. Helsingin työväenopiston sydänluennot järjestetään yhteistyössä Helsingin Sydänpiirin kanssa Vuotalon Vuosalissa (Mosaiikkitori 2) kello 16.30–18. Luennoitsijana toimii diabetologi, LL Timo Valle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tiedustelut: puh. 09 310 88570.

Verenpaine hallintaan – kotimittaus tavaksi Keskiviikkona 13.2. Helsingin työväenopiston sydänluennot järjestetään yhteistyössä Helsingin Sydänpiirin kanssa Vuotalon Vuosalissa (Mosaiikkitori 2) kello 16.30–18. Luennoitsijana toimii kardiologi Timo Ikonen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tiedustelut: puh. 09 310 88570.

Akryylimaalauksia arjesta Itäisen alueopiston kuvataidenäyttely Arjen sietämätön keveys on esillä Vuotalon 2. kerroksen Työväenopiston tiloissa 31.1.–14.2.2013. Vuotalon Akryylimaalaus 2 -ryhmän teokset on toteutettu akryylimaalauskurssilla ja näyttelyn arki-teemaa on käsitelty muun muassa työn, kodin, ruoan, lapsuuden, ekologisuuden ja naiseuden näkökulmista. Näyttely on avoinna: ma–to klo 10–20, pe 10–18 ja la 10–16.

Hely Salmi, 2013.

LUISTINTEN TEROITUS

5€

NASTARENKAAT polkupyöriin!

Lähiöasemalla luonto- ja kaupunkiaiheisia valokuvia Vuosaaren lähiöaseman ikkunagalleriassa on helmikuun ajan esillä vuosaarelaisen Markku Piipposen luonto- ja kaupunkiaiheisia valokuvia. Teokset ovat myös myytävänä. Tervetuloa ihastelemaan! Vuosaaren lähiöasema, pohjoinen ostari, Mustalahdentie 4, p. 09-3232801. Avoinna: ti–pe klo 10–14. www.facebook.com/ VuosaarenLahioasema. Käy tykkäämässä!

Lainan päivänä kirjastoon Suomen kirjastoissa on vietetty Lainan päivää 8.2. jo vuodesta 1984 lähtien. Tänä vuonna Vuosaaren kirjasto osallistuu Lainan päivään tarjoamalla asiakkaille kahvit ja mehut perjantaina 8.2. kello 12–16. Lisäksi esillä on asiakkaiden ja henkilökunnan valitsemia lempikirjoja omassa näyttelyssä. Kirjasto on auki perjantaina normaaliin tapaan kello 9–18. Tervetuloa!

Vuotalon ohjelmaa Lauantaina 9.2. kello 19, Ottaa sydämestä, Seela Sella: Tarinoita terveydenhuollosta. LOPPUUNMYYTY. Maanantaina 11.2. kello 16, Babybio: Sommaren med Göran. Elokuvanäytökseen voi tulla vauvan kanssa. Syöttäminen ja vaipanvaihto onnistuvat näytöksen aikana. Näytös on ruotsinkielinen, englanninkielinen tekstitys. Ohjaus Staffan Lindberg, rooleissa Peter Magnusson, David Hellenius, Alexandra Rapaport. Ruotsi 2010, 93 min, S. Vapaa pääsy. Maanantaina 11.2. kello 18, Klassikkosarja: Casablanca Play it again, Sam! Elämää suurempi rakkauselokuva, joka toistuvasti mainitaan yhtenä elokuvahistorian merkittävimmistä. Ohjaus Michael Curtiz, rooleissa Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rains ja Peter Lorre. USA 1942, 98 min, K7. Vapaa pääsy. Klassikkosarjan elokuviin liittyy toimittaja Kalle Kinnusen kirjoittama artikkeli, joka on jaossa elokuvien esitysten yhteydessä ja luettavissa nettisivuilla: www.vuotalo.fi Tiistaina 12.2. kello 10, Sagostund. Ruotsinkielinen satutuokio, vetäjänä Micku Pikulinsky. Kesto n. 30 min. Vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautumiset: p. 09-310 12000 tai vuotalo.lipunmyynti@ hel.fi Tiistaina 12.2. kello 14, Senioritiistai: Ottaa sydämestä, Seela Sella: Tarinoita terveydenhuollosta. LOPPUUNMYYTY. Torstaina 14.2. kello 10.30, Satutuokio – Matka satujen ja fantasian maailmaan. Tervetuloa mukaan hauskoihin ja hieman jännittäviinkin satuhetkiin, jois-

sa yhdessä sukelletaan tarinoiden kiehtovaan maailmaan. Elävöitetyn sadunkerronnan lisäksi osallistujat pääsevät keksimään, mitä kaikkea seikkailujen melskeessä tapahtuu. Kesto n. 30 min, alle 7-vuotiaille. Vapaa pääsy. Ryhmille ennakkoilmoittautumiset: vuotalo.lipunmyynti@hel.fi tai puh. 09 310 88804. Galleriassa 29.1.–16.2. Taiteilijatalon 10-vuotisjuhlanäyttely. Helsingin kaupungin 450-vuotistaiteilijatalon kuvataiteilijoiden yhteisnäyttely. Mukana mm. Petri Reinikainen (grafiikka), Hanna Westerberg (kuvataide), Johanna Suonpää (tekstiilitaide), Kai Rentola (grafiikka), Gun Hållström (videotaide), Rosalia Janovits (veistostaide/ pergamenttiveistoksia), Hanna Weselius (valokuvataide), LeenaKaisu Hattunen (paperiteoksia). Avoinna ma–to 9–20, pe 9–18, la 10–18, vapaa pääsy. Lipunmyynti: (09) 310 12000 (arkisin klo 12–18), vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu.

Humphrey Bogart ja Ingrid Bergman rakastuvat Casablanca-elokuvassa 11.2.

Taiteilijatalo juhli

Vuotalossa on vietetty Vuosaaren Taiteilijatalon kymmenvuotisjuhlia. Galleriassa avattiin juhlanäyttely, jossa on teoksia Petri Reinikaiselta, Hanna Westerbergiltä, Johanna Suonpäältä, Kai Rentolalta, Gun Hållströmiltä, Rosalia Janovitsilta, Hanna Weseliukselta ja Leena-Kaisu Hattuselta. Kuvassa osa taiteilijoista tiistain avajaisissa. Näyttely on avoinna Vuotalon galleriassa 16.2. saakka. Viime lauantaina Taiteilijatalon väki säkenöi Vuotalon lavalla monipuolisen ohjelman myötä.


4

Vuosaari

Vuosaari-toimikuntaa kootaan

Viikinkien C-tytöt Etelä-Länsiliigaan FC Viikinkien 98/99 -tytöt pelaavat ensi kesänäkin korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla, joka on nyt C-tyttöjen Etelä-Länsiliiga. Se on kuuden eteläisimmän piirin – Helsingin, Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Tampereen, Turun ja Satakunnan – muodostama sarja 13–15-vuotiaille tytöille ja pojille. Viikingeillä on nyt seurahistoriassa ensimmäistä kertaa joukkue tällä tasolla. Kesän 2013 Etelä-Länsiliigassa pelaa 12 joukkuetta. Helsinki/ Uusimaa/Kaakkois-Suomen muodostamalla alueella on sarjaan seitsemän paikan kiintiö. Sar-

japaikat ratkaistiin talvikauden karsintapeleillä. Viikinkien karsintapelit alkoivat joulukuun alussa 1–0-voitolla Hyvinkään HyPS:stä. Tammikuun alkupuolella Viikkarit saivat Taliin vieraakseen lappeenrantalaisen PEPO/LAUTP YJ:n. Tässä pelissä oli tuloksena komea 7–0voitto. Viimeinen karsintaottelu pelattiin helmikuun ensimmäisenä Laaksolahdessa FC Espoota vastaan. Pisteet tasattiin tuloksella 1–1. Etelä-Länsiliigan pelit käynnistyvät maaliskuun lopulla.

Niin kuin olemme saaneet jo parista aikaisemmasta Vuosaari-lehden numerosta lukea, on Vuosaaren ”Lähidemokratiaa Vuosaareen” hanke valittu pilotiksi yhdeksän muun helsinkiläishankkeen kanssa. Lähidemokratiahankkeilla on tarkoitus saada asukkaat lähemmäksi päätöstekijöitä ja helpottaa osallistumista oman alueensa asioihin. Vuosaareen tullaan perustamaan Helsingin kaupunginhallituksen hyväksymän pilottihankkeen myötä Vuosaari-toimikunta, joka tulee ottamaan lakkautettavan asukastoimikunnan tehtävät, laajentaen ja tuoden toimikunnan lähemmäksi asukkaita ja vuosaarelaistoimijoita. Toimikunnalla tulee olemaan suorat ja avoimet yhteydet kaupungin eri virastoihin ja hallintokuntiin sekä poliittisiin päättäjiin. Myös yhteydenpito kaupunginvaltuustoon helpottuu toimikunnan jäseniksi kutsuttavien vuosaarelaisedustajien ja varavaltuutettujen kautta. Yhteydenpitoa asukkaiden kanssa tullaan tehostamaan Vuosaari-lehden, sähköpostin, vuosaari.fi ja Facebook-sivujen kautta. Asukastoimikunta valitsee ensimmäisen Vuosaari-toimikunnan kokoonpanon ja lähettää sähköpostin välityksellä vuosaarelaisyhteisöille ja yhdistyksille

ehdokaskutsun, joka mahdollistaa kunkin toimijan nimeämään oman ehdokkaansa. Kukin toimija on ennalta määritelty tiettyyn toiminnanmukaiseen kohderyhmään, joka saa tietyn edustajamäärän. Ehdokas voi olla vain yhden toimijan ehdokkaana. Ehdokkaat tulee ilmoittaa alla olevaan tai sähköpostissa annettuun osoitteeseen 28.2.2013 kello 24.00 mennessä. Toimikunnan kokoonpanoksi tulee 30 jäsentä. Valituista henkilöistä uusi toimikunta valitsee viisihenkisen johto- tai ohjausryhmän, joka toimii valmistelevana ja ohjaavana toimijana. Muutama paikka varataan Vuosaaressa toimivia kaupungin virka- tai työtehtäviä hoitaville edustajille, joilla on puhe- mutta ei äänivaltaa, myös muutama paikka vuosaarelaisille, jotka eivät halua tai voi osallistua ehdokkaaksi yhdistysten listalta. Tulevaisuudessa toimikunnan kokoonpanon valinnoissa voi tulla mahdolliseksi käyttää laajempaa demokratiaa ja ehdokasasettelua vaalimenettelyllä jopa kunnallisvaalien yhteydessä suoritettavalla henkilövaalilla. Helsingin kaupungin puolesta hankkeella on saatu projektipäällikkö ja projektisuunnittelija, jotka ovat kaikkien kymmenen valitun hankkeen käytettävissä. Vuosaari-toimikunta tähtää

kohti kaupunginosahallintomallia, jonka puitteita on jo luotu asukastoimikunnassa. Vuosaari on sopiva kohde, koska olemme erillinen saareke Itämeren äärellä ja kohta asukasluvultaan ja jo nyt maa-alueiltaan suurin kaupunginosa. Pilotti alkoi 1.1.2013 ja käynnistäminen aloitettiin välittömästi, sillä pilotti päättyy jo 31.12.2013. Vuosaari-toimikunta rakennetaan kuitenkin pitemmällä tähtäimellä visio jo kauempana tulevaisuudessa. Pilotin aikana on tarkoitus saada toimikunta koottua, saada toiminta käyntiin, käynnistää yhteydet pilotin hallintoon ja luoda linkki asukkaiden ja kaupunginhallinnon ja toimijoiden sekä vuosaarelaisyhdistysten välillä. Kun uusi toimikunta on järjestäytynyt, tullaan järjestämään kaikille vuosaarelaisille avoin asukastilaisuus, jossa toimikunnasta, vuorovaikutuksesta ja toiminnasta kerrotaan tarkemmin. Tarkastakaa, että yhteisönne tai yhdistyksenne tiedot löytyvät ja ovat ajantasaisia kaupunginosasivuillamme: www.vuosaari.fi/ yhdistykset, päivitystiedot: nettitoimitus@vuosaari.fi Lisätietoja: www.vuosaari.fi/lahidemokratiaa-vuosaareen Ehdokastiedot asukastoimikunnalle: vuosaari@ live.fi

Asumaan luostariin Vuosaaressa? Asumaan Sofiassa? -keskustelutilaisuus järjestetään lauantaina 9.2. kello 13–16. Kulttuurikeskus Sofiaan on muotoutumassa monipuolinen henkinen yhteisö. Siihen kuuluvat muun muassa pieni luostari ja käynnistymässä oleva

senioritalohanke. Yhteisössä asuvilla on mahdollisuus osallistua seminaareihin, taidetapahtumiin, keskustelutilaisuuksiin ja hiljentymiseen. Kiinnostuneita kutsutaan kuulemaan Sofian yhteisöhankkeesta ja samalla pohti-

maan sen tulevia toimintamalleja. Alustajina toimivat metropoliitta Ambrosius ja arkkitehti Heikki Kukkonen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. P. 010 277 900, reception@ kulttuurikeskussofia.fi.

FC Viikinkien C-tyttöjen joukkue Laaksolahden hallissa.

TALVIRIEHA

Lohikäärmepuistossa sunnuntaina 10.2. klo 10–14 *Hevosajelua *Ratsupoliisit *VPK *Ongintaa *Puffetti *Hiihtokilpailut *Arpajaiset *Lumirakennuskilpailut...

Rami Numminen, kalusteasentaja, Kallahti Järj. Lions Club Vuosaari

ELÄKELÄISTARJOUKSET: NAISTEN HIUSTENLEIKKAUS alk. norm. 28€

MIESTEN HIUSTENLEIKKAUS alk. norm. 22€ PERMANENTTIPAKETTI alk. norm. 68€

25€ 20€

RIPSET JA KULMAT norm. 22€

60€ VÄRIPAKETTI alk. 60€ norm. 68€ 17€ RAIDAT PAKETTI alk. 60€ norm. 68€ MALLINMUUTOS alk. 35€ norm. 38€ Tarjoukset voimassa 15.2.2013 saakka.

Missä olet asunut Vuosaaressa ja kuinka kauan? – Olen asunut Kallahden alueella kolmessa eri osoitteessa noin 15 vuotta. Miksi asut juuri Vuosaaressa? Oletko asunut aiemmin jossain muualla? – Muutin parikymppisenä vuonna 1998 Vuosaareen Itäkeskuksesta. Sen jälkeen olen asunut täällä, koska olen nauttinut olostani. Pienempänä olen asunut myös Vantaan Satomäessä, Puotilassa ja Puotinharjussa. Mistä asioista pidät Vuosaaressa, entä mikä on lempipaikkasi täällä? – Vuosaari on rauhallinen paikka asua, ja täällä on upeat ulkoilumahdollisuudet esimerkiksi Uutelassa. Aurinkolahden ranta on kesällä mieleinen paikka, jossa käydään useasti lasten kanssa jätskillä ja uimassa. Lempipaikkani on Aurinkolahden ranta ja sen upeat merelliset maisemat.

Mistä et pidä Vuosaaressa? – Suomen Monacossa kaikki hyvin. En keksi mitään huonoa sanottavaa Vuosaaresta! Mikä on paras muistosi Vuosaaresta? – Yhtä parasta muistoa on vaikea sanoa, mutta parhaita muistoja ovat Viikinkien jalkapalloturnaukset, mummon kanssa pienenä poikana vietetyt hiihtoreissut Rastilan metsissä, lasten syntymät ja rakkaan elämänkumppanin löytyminen. Mitä harrastat Vuosaaressa? – Koirien kanssa ulkoilua ja jalkapalloa Kartanon kentällä, jos joukkueemme FC Kontu/2 pelaa Vuosaaressa. Käyn myös satunnaisesti uimahallilla uimassa ja punttisalilla. Oletko käynyt kouluja tai työskennellyt Vuosaaressa? – Olen työskennellyt nuorempana muutamana kesänä Kallahden Kesärannassa nuoriso-ohjaajana

ja nykyään työskentelen Columbuksessa sijaitsevan liukuovikaapistoja myyvän Inaria Studion kalusteasentajana. Mitä kehittäisit Vuosaaressa? – Meri-Rastilan ja vanhan Vuosaaren ostoskeskuksia sekä niiden ympäristöä voisi kunnostaa. Haastattelu: Antti Honkanen


5

Vuosaari

näöntarkastukset silmälasit piilolasit ja -nesteet kuulokojeparistot silmälasikorjaukset

silmälääkärin vastaanotto ajanvarauksella Herkullista Liekkilohta

vuosaarilehti@ vuosaarilehti.fi www.vuosaarilehti.fi

Ulkomyynnissä kauppakeskus Columbuksen S-marketin sisäänkäynnin luona pe 8.2. ja la 9.2. Vähintään kilon ostajalle 500 gramman kahvipaketti kaupan päälle! puh. 050-559 4855

SILMÄLASIEN OSTAJALLE:

KEHYS + OPTIKON NÄÖNTARKASTUS

0€

Ammattitaitoa, johon voit luottaa – oma optikko Merja Oinonen


6

Vuosaari

Fysikaalinen Hoitolaitos SPORTSARI

*Fysioterapia *Hieronta *Lahjakortit *Veteraanikuntoutus *Liikuntaryhmät

www.sportsari.fi Sari Salo p. 050-586 7966

* Hammashoito, protetiikka * Mini-implantit kokoproteesin tueksi

Helanderkoti, Koukkusaarentie 18

Hammaskivenpoisto ja valkaisu suuhygienistillä tarjoushintaan vuoden 2012 loppuun. Ajanvaraus ma–ke, pe 8 (9)–15, to 11–18.

Hiustenpidennykset / Laura ja Jaana

Silmäasema Vuosaaren Silmäset Kauppakeskus Columbus, Vuosaari www.silmaset.fi

Mirja, Elena, Laura ja Jaana parturikampaamo Kahvikuja 3 00980 Helsinki 09-3413143 ma-pe 9-19 la 9-15

Hammaslääkäri SIRKKU PETTILÄ

Kurkimoisio 12 Ajanvaraus: 09-321 6632

www.kampaamoshine.fi

Eläkeläiset & opiskelijat ark. 9-15

-10%

www.kirsiniemi.fi - kemialliset kuorinnat - Sesderma- ja Denovakotihoitotuotteet

Nämä tarjoukset vain oppilastyönä: HIUSTEN VÄRJÄYS sis. leikkauksen alk. PERMANENTTI sis. leikkauksen alk.

60€ 70€

MIESTEN HIUSTEN LEIKKAUS NAISTEN HIUSTENLEIKKAUS

SÄHKÖASENNUKSET

20€ 25€

Huoneistojen sähköremontit ja -asennukset. P. 050-5668 179 Sähkö-Altsu Oy

g

Toimitus: Merikorttikuja 6 E 00960 Helsinki Puh: 09-321 2556 Internetsivut: www.vuosaarilehti.fi Sähköposti: vuosaarilehti@vuosaarilehti.fi Julkaisija: VuoPress Ky Ilmestymispäivä: Keskiviikko

Ilmoitushinnat: 1,5€/mm+alv. Ilmoitukset, toimitus, jakelu: 09-321 2556, 040-553 8857 Päätoimittaja: Eero Honkanen 040-553 8857 eero.honkanen@ vuosaarilehti.fi Painopaikka: I-Print Oy, Seinäjoki


7

Vuosaari

Elämää Taiteilijatalossa

– Laastitaiteilijaksi yritin itseäni tituleerata eräässä juhlallisessa vuokrasopimuksen allekirjoitustilaisuudessa. Ei mennyt läpi, nauraa muurari, Vuosaaren Taiteilijatalon Asukasyhdistyksen puheenjohtajana jo viidettä vuotta toimiva Alpo Halonen. – Olen aktiivinen, vaan en enää puoluepolitiikassa. Taiteilijatalon Asukasyhdistys, Vuosaaren kesäteatteri ja talon hallinnoiman Villan toiminta riittävät vapaa-aikani toiminnaksi, hän kertoo nykyelämästään. Alpo Halosen tie umpi-KeskiSavosta Lahden kautta Helsinkiin on käynyt monien myrskyjen kautta. – Kotini oli epäpoliittinen, mutta siellä vallitsi voimakkaasti oikeiden asioiden arvostamisen ajatus. Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Ei ollutkaan mikään ihme, että nuori radikaali löysi 1970-luvulla kotinsa Taistelevan Nuorisoliikkeen joukoista. Sen johtohahmona hän näki ja koki maamme ne historian vaiheet, joista hänen mukaansa puhutaan paljon joutavia. Vääristyneitä ja väärääkin. – Valmistelen kirjaa noista ajoista. Totuuden nimissä. Lahden aikoina hän vaikutti kaupunginvaltuustossakin yhden kauden. Ääniharavana. Tulevan vaimon, Aulikin, kanssa oli kuitenkin jo tavattu. Yhdessäkin asuttiin. Lahdesta tuli muutto Helsinkiin. Avoparina ensin, kunnes anoppi Kokemäellä piti puhuttelun ja ilmoitti hienostunein sanakään-

tein susiparina elämisen olevan ei-niin-suositeltavaa. Perheeseen syntyi kaksi lasta, Aino ja Antti. Lapsenlapsiakin on jo kaksi, kolmas tulossa. – Olen paappa, nimityksen valitsi ensimmäinen lapsenlapsemme, Otto Eemeli. Epäilen Taiteilijatalon Asukasyhdistyksen puheenjohtajana toimimisen olevan tuulinen paikka. – Päinvastoin. Haastavaahan se toki on. Pitäisi tietää kaikki kaikesta. Hisseistäkin. Puhumattakaan ihmissuhdeongelmista. Niihin en ota kantaa. Toimenkuvaani kuuluu monenlaista, savunpoistojärjestelmien remonteista ateljeeasuntojen ikkunoiden pesemiseen. Talossamme on asukkaita kaikilta taiteen alueilta. Asukastoimikunta toimii hyvin ja aktiivisesti, vuokralaiset ovat harvinaisen normaaleja ja tasapainoisia ihmisiä. Tässä työssä on tärkeintä toimiminen asukkaiden parhaiden intressien mukaisesti. Yksi onnistuminen on se, että viiden viime vuoden aikana vuokrat eivät ole nousseet, kertoo Alpo. Muurarin töitä riittää. Monenlaista keikkaa. Viime syksynä Alpo vietti kaksi viikkoa Georgiassa, muuraten sen valtakunnan ensimmäisen varaavan uunin. Työstään hän sanoo: – Pääasia on hyvä jälki ja se, että uunit vetää. Aika kulkee, kello tikittää kulttuurikodin seinällä. Vaimo, kirjailija Aulikki Oksanen, on vetäytynyt työhuoneeseen. Alpo laskeskelee asukkaiden vaihtuvuutta talossa.

Vuosaaren kirkkoherranvirasto

Alpo Halonen kotonaan. – Ehkäpä kaksi huoneistoa vuodessa vapautuu. Uudet valitaan Säätiön asiamiehen ehdotuksesta. Siitä en tiedä mitään. Haave on saada Vuosaaren Kesäteatterille kiinteät rakenteet. – Se vaatii sitoutumista ja paperitöitä. Onneksi tiedän että dogmit on helppo poistaa, kun ne on ensin oppinut, toteaa Alpo, jonka mielikirja ei suinkaan ole Antti Hyryn Uuni: – Se on luettu ja hyvä. Tärkein kirja minulle on Thomas Mannin Faustus. Taiteilijatalo siirtyi säkenöivästi viime viikonloppuna uudelle kymmenluvulla. Paluu arkeen alkaa. Kyllikki Holopainen

Seuratoimintaa Vuosaaren Eläkkeensaajat Tapaamistilaisuus ti 12.2. on Vuosaaren kirkolla Satamasaarentie 7. Aloitamme kahvituksella klo 14 ja ohjelma alkaa klo 14.30. Meille tulee vieraaksi Vuosaaren musiikkikoulun lapset. Maya III -näyttelyyn lähtö Columbukselta klo 13 8.3. yleisöksi MTV3:n ”Enbuske & Linnanahde Crew” ohjelmaan. Raili kerää nimiä. Teatteri ”Viulunsoittaja katolla” 6.4., lipun hinta 54 €. Liisa kerää lähtijät. Kevätristeily on 14.–15.4. Silja Europalla Tallinnaan A-lk. 2-heng. hytit ja lounas tulomatkalla, hinta 50 €, ilmoittaudu Railille. Teatteri 3.5. ”Konsta Pylkkänen etsii kortteeria” hinta 24 € kpl, kysy Liisalta lisää. Tarkistathan, oletko maksanut tämän vuoden jäsenmaksun. AA-ryhmä Metro Kokoukset perjantaisin klo 19, Kahvikuja 3, seurakunnan kerhotilat, palvelukeskus Albatross. Tervetuloa! AA-vastausp. 0408484000. www.kolmio.org. Vuosaaren päivä kerrallaan AA Ryhmä kokoontuu lauantaisin klo 10–11. Osoiteessa Mustankivenkatu 2C. Kerhohuoneessa, käynti pihan puolelta. Vuosaaren Jehovan todistajat Su 10.2. Miten ilmaista rakkautta laittomuuden maailmassa? Su 17.2. Osoita kunnioitusta ja rakkautta avioliitossasi. Su 24.2. Pitääkö Jumala sinua henkilökohtaisesti tärkeänä? Esitelmät klo 11, Keltanotie 2, Puotinharju.

Itä-Helsingin Kansalliset Seniorit Kokoontuu kevään aikana jäsentilaisuuksiinsa Matteuksenkirkon seurakuntasalissa (Turunlinnantie 3, Itäkeskus). Luvassa on mielenkiintoisia esitelmiä ja hyvää seuraa kahvin merkeissä. Tervetuloa kaikki jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Kokoonnumme torstaisin 7.2., 21.2., 7.3., 21.3., 4.4., 18.4. ja 16.5., jolloin on kevätjuhla. Ajankohta on sopivasti iltapäivällä klo 13–15. Tervetuloa kaikki jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Vuosaaren Martat Marttailtapäivä 14.2. klo 14 kirkolla Satamasaarentie 7. Tällöin on Vuosaaren Marttayhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Ps. Kässämartat kokoontuvat 12.2., 26.2. ja 12.3. kirkolla klo 12–14. Tervetuloa. Avoin AA-kokous Keskiviikkoisin klo 18–19 Lähiöasemalla. Osoite: Mustalahdentie 4, pohjoinen ostari. Yhteydet: aa.elaminenraittiina@gmail.com Järjestää: AA-ryhmä Eläminen Raittiina. AA-Ryhmät Vuo-Ryhmä ti klo 19 Meri-Rastilassa, Jaluspolku 3:ssa, Merirasti-kappelin tiloissa. Vuosaari-ryhmä to klo 19 Satamasaarentie 7, Vuosaaren kirkko. Auttavapuh. 09-750 200.

VUOKRATAAN KANSIAUTOPAIKKA

Virasto: Satamasaarentie 7, avoinna ma, ti, to ja pe klo 9–13 ja pappi päivystää klo 10–13. Keskiviikkona virasto on auki klo 14–18 ja pappi päivystää klo 15–18. Virasto: 09 2340 6500. Päivystävä pappi 09 2340 6502, fax 2340 6501, vuosaari.srk@evl.fi. Diakoniatyön keskitetty ajanvaraus- ja palveluaika tiistaisin klo 9–10, p. 09 2340 6518 / paikan päällä Albatrossin seurakuntatilassa, Kahvikuja 3 (ajanvaraus, neuvonta, ohjaus).

Vuosaaren kirkko

Satamasaarentie 7 Ke 6.2. klo 17 Vuosaari-kuoro. To 7.2. klo 11–12 Kriisiryhmän diakonialounas Hinta 1 euro. Klo 13 Merimieskirkkopiiri. Klo 18 Avoin keskustelu- ja raamattupiiri. Pe 8.2. klo 18 Kuninkaan ilta. Mika Jantunen, puhe ja Hanna Erkama ja co, ylistys. Sanaa, rukousta, todistusta ja ylistystä. Klo 16 lähtien voit tulla rukoilemaan Vuosaaren puolesta. Lapsille pyhäkoulu. Su 10.2. Koko perheen laskiaistapahtuma Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Tapahtuma alkaa messulla. Klo 11 Perhemessu. Mukana toteuttamassa nuoret ja lapset. Liturgia Arto Huhdanmäki, saarna Airi Heikkinen, kanttorina Teija Tuukkanen. Mukana myös: Tuula Mäkinen, Anni Kormilainen, Päivi Lindberg, Asta Rekonen, Nadja Lankinen, Anu Vilminko, Susanna Stendahl ja Leila Väisänen. Klo 12 Hernekeittoa ja laskiaispullia myynnissä. Klo 12–14 Myyjäiset, mäenlaskua ja leikkijä ulkona ja sisällä, askartelua, toimintarata ym. Ma 11.2. klo 12.30 Iltapäiväpiiri. Klo 18 Johanneksen evankeliumi -raamattupiiri. Ti 12.2. klo 10–11.30 Perhekerho. Klo 18 Mies-

tenpiiri. Ke 13.2. klo 17 Vuosaarikuoro. Klo 18 Tuhkakeskiviikon messu. Airi Heikkinen, Vuosaarikuoro ja Riitta Hirvonen.

Katukappeli

Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, p. 2340 6575. To 7.2. klo 16–17 Pappi paikalla. Klo 18 Iltakirkko. Arto Huhdanmäki ja Iida Antola. Ti 12.2. klo 13 Rukouspiiri.

Albatross

Kahvikuja 3, 2. krs, p. 2340 6571 Pe 8.2. klo 12–13.45 Cafe Outolintu. Ma 11.2. klo 10–11.30 Perhekerho. Klo 13 Iltarusko -raamattupiiri. Klo 18 Venäjänkielinen raamattupiiri. Ti 12.2. klo 10 Elämänkysymyksiä Raamatun äärelle naisille. Klo 14 Askeleita Suomeen. Ke 13.2. klo 13 Laulupiiri. Anja Hinkkanen.

Myrskylintu

Solvikinkatu 11 Ke 6.2. klo 18 Medialähetyspiiri Näppärät. Piirin yhteydessä on lähetyspuoti ja -kahvila. Ti 12.2. klo 10 Perhekerho. Ke 13.2. klo 18 Miesten keskustelupiiri.

Hard Gospel Cafe

Kahvikuja 3, 1. krs 1.–6.-luokkalaisten Junnukahvila maanantaisin klo 17–19.

Merirasti-kappeli

Jaluspolku 3 Ke 6.2. klo 18 Uusi laulu -kuoro. To 7.2. klo 10 Perhekerho. Ke 13.2. klo 18 Uusi laulu -kuoro.

MAUSTETEHTAANKATU 6:SSA Tiedustelut: Soinivaara puh. 050 337 4696 Vuokralle tarjotaan liikehuoneisto Kauppakeskus Columbuksessa. Heti vapaa, helmi-, maalis- ja huhtikuu. Ent. Eläinkaupan tila. Tiedustelut Marko Hämäläinen 050-5513954. Vuokra 4900/ kk sis. alv + sähkö.

Ostan itselleni asunnon. Käteiskauppa. Myyjälle ei kuluja. Puh. 040 530 3700.

Lukijalta

Luottamustehtäviä Helsingin kaupunginvaltuusto on 30.1.2013 valinnut seuraavat vuosaarelaiset seuraaviksi neljäksi vuodeksi seuraaviin tehtäviin: Chydenius Jussi (VIHR), kaupunginhallituksen konsernijaoston varajäsen. Paussu Toni (PS), poliisin neuvottelukunnan jäsen, pj. Vesikko Valter (SKP), poliisin neuvottelukunnan jäsen. Savolainen Tarja (VAS), poliisin neuvottelukunnan varajäsen. Vielä yksi valinta kaupungin-

valtuustossa 16.1.2013. (Pahoitteluni, että tämä tulee vasta nyt, valitettavasti en tunne kaikkia vuosaarelaisia vaikuttajia.): Virkkunen Heikki (SDP), liikuntalautakunnan varajäsen. Tiedoksi vaikuttajille! Laitan nimet eteenpäin vasta, kun näen kyseisen elimen virallisen pöytäkirjan. Koonnut Hans Ekblom 0400-433 211 hans.w.ekblom@luukku.com

Seuraava kurssi: ma 11.2. klo 17.30. Tervetuloa!


8

Vuosaari

Vuosaari-lehti 5/2013  
Vuosaari-lehti 5/2013  

Vuosaari-lehti on Helsingin Vuosaaressa ilmestyvä ilmainen paikallislehti. Vuosaari-lehti on ilmestynyt jo yli 45 vuotta ollen merkittävä pa...

Advertisement