Page 1

In het buitenland: Nederlandse Antillen en België € 4,95, Canarische Eilanden, Spanje en Duitsland € 6,95

SLECHTS

5 9 4,

JUWELEN WEG, DE ANGST BLIJFT

WAAR ZAGEN WIJ BEKENDE MANNEN

‘Ik vertrouwde niemand meer’

met de Gooische look?

LOCAL LOOKS

Waarom kleden vrouwen in Wassenaar zich anders dan in Amsterdam-Zuid of Haren?

PSSST!

Dé top secret places

MONIQUE COLLIGNON

WIN! DIAMANT + RING t.w.v. €5.000 CHECK PAGINA 77

‘Ik wil niet blijven hangen in narigheid’

VERLEIDING EXCLUSIEF: ‘IK KON NIET VAN DE DRANK AFBLIJVEN’ DE LUXE VERSLAVINGSKLINIEK HOE ZIET HIJ JE HET LIEFST EN HOE DOE JE DAT? Winter 2013 - € 4,95 PLUS DIT DOEN GELD, ROEM EN MACHT MET VROUWEN PARE WIMPLESR& S ● Luxe kinderopvang met eigen bios ● Het uitzonderlijke leven

OOK

van expatvrouwen ● Gigolo Mat: ‘Mijn geheime aandacht geeft energie’


The trademarks KOOZA and Cirque du Soleil are owned by Cirque du Soleil and used under license.

DIRECTED BY DAVID SHINER

VANAF 13 MAART 2014 IN AMSTERDAM P2 (NAAST AMSTERDAM ARENA)

TICKETS VIA WWW.CIRQUEDUSOLEIL.COM/KOOZA of WWW.TICKETMASTER.NL

OFFICIAL SPONSORS:

MEDIA PARTNERS:


Voorwoord Hoe GOOISCH ben jij? Doe de test! 48

VERLEIDELIJK GOOISCH Deze winterse editie van GOOISCH is extra verleidelijk. Niet alleen door de verleidelijke mode- en beautyreportages, maar ook met een reportage over Villa Vondel, een superluxe kinderopvang met een eigen bioscoop. Expatvrouwen vertellen over hun luxe leventje in het buitenland en hoe het is om weer ‘thuis’ te zijn. Aan verleidingen ten prooi vallen is niet altijd goed. Lees de indringende reportage over Don Schothorst en zijn verslavingskliniek. Het lijkt misschien verleidelijk om rijk te zijn, maar rijk betekent niet onbezorgd. Dat blijkt wel uit de emotionele verhalen van rijken die ten prooi vielen aan criminelen. Aan GOOISCH vertellen ze exclusief hoe het is om altijd in angst te leven. Is dat de prijs voor rijkdom? Niet altijd. Want alle cougars ten spijt: veel – jonge, aantrekkelijke – vrouwen vallen nog steeds als bakstenen voor geld, roem en macht. Nieuw in deze GOOISCH: Stewardess Emma over haar avonturen in de lucht; de leukste trends in GOOISCH4Lifestyle.nl (kijk ook op ons blog gooisch4lifestyle.nl) en stijlvolle partyfoto’s in samenwerking met de makers van Glamourland. En jij, trouwe lezeres van GOOISCH, maakt in dit nummer kans op een exclusieve solitair ring van de Larense juwelier René Kahlé met een diamant ter waarde van € 5.000. Ga snel naar pagina 77! Conclusie? GOOISCH gaat verleidelijk bruisend het oude jaar uit en het nieuwe jaar in. Geniet ervan! Peter Contant Uitgever – hoofdredacteur (peter@gooisch.nl) P.S. Heb je de gratis app van GOOISCH MUSIC al? Download ’m nu via de App Store of Google Play.

VERWENNERIJ EN LUXE

HET UITZONDERLIJKE LEVEN VAN EXPATS

24

16

LUXE KINDEROPVANG MET EIGEN BIOSCOOP

31

OM TE ZOENEN!

84

VERSLAVINGSKLINIEK VOOR DE RIJKEN

WIN! DIAMANT + RING t.w.v.€ 5.000 BIJ RENÉ KAHLÉ JUWELIERS

77

3


EXCLUSIVE GOOISCHE MINI’S @ HARTENDORP

Gooische MINI’S

GOOISCHE MINI’S Utrechtseweg 259, Hilversum Tel: 035-5772045 gooischeminis.nl

facebook.com/gooischeminis

twitter.com/Hartendorp_auto


Inhoud GROOTS EN OPVALLEND: PARELS!

22

124

‘MENEER, WAT DOET U NU?’ STEWARDESS EMMA ONTHULT

52

GIGOLO MAT: ‘IK BEN DE PERSOON DIE VROUWEN WILLEN DAT IK BEN’

8

LOCAL LOOKS: VAN HAREN TOT BRASSCHAAT KIJK EN LEER!

ZÓ VERANDER JIJ JE OGEN IN WARE EYE CATCHERS

32 Hoe ziet hij jou het liefst en hoe doe je dat?

36

41 MODE

78

OOK EEN HAPJE? WINTERSE DELICATESSEN

EN VERDER

Dé party’s! Geniet mee 6

➜ PRACHTIGE PRIJZEN OP GOOISCH FACEBOOK 21 ➜ DÁÁROM VALLEN JONGE BLAADJES OP OUDE MANNEN 66 ➜ DEZE PARFUMS WIL JE HEBBEN (ALLEEN AL VOOR DE FLACON) 75 ➜ ONONTDEKT ROME 90 ➜ BINNENKIJKEN: EEN ROMANTISCH KASTEELTJE 106

5


FOTO: RAYMOND MOUTHAAN

PARTY’S

BUBBELENDE BN’ERS EN CHIQUE COUREURS

Met gepaste trots presenteren wij de eerste foto-editie van Glamourland in GOOISCH. Glamourland opent deuren, poorten en rode gordijnen naar de wereld van de rich and famous en presenteert het nieuws over fashion, lifestyle en celebrities. In deze vaste fotorubriek passeren feestjes, partijtjes en rode loper avontuurtjes de revue. Erieke Kuitert, hoofdredacteur van Glamourland, is jullie gids. Geniet mee!

HOE BRUISEND WIL JE HET HEBBEN? WAT: Opening Champagne Suite van Dom Pérignon, de eerste ter wereld WAAR: InterContinental Amstel Hotel Amsterdam WIE: Bekend Nederland en vrinden. Onze beroepsbubbelaars konden Hans Goossens van Irresistible Goodies, eigenaar van Leonhard’s Gallery Bart van Elzen en zijn galeriemanager Egon Leclair poseren lachend met Susanna van der Sluis en Immechien Bonnet, de eigenaressen van Rize.

dit memorabele moment natuurlijk

Presentatrice Kristina Bozilovic, kunstenaar Selwyn Senatori en onderneemster Janine Breukhoven testen alvast het gloednieuwe bed.

niet missen. Het was dan ook hoe een openingsfeestje hoort te zijn.

Ondernemers Ronald van Esschoten en Matthijs Ruijgrok in gesprek met personal trainer Alina Ploeznik.

De Dom Pérignon Vintage 2004 werd goed beetgenomen, kaviaar en oesters te rijk. Sigaren niet inbegrepen. FOTOGRAFIE: MRPEREZIDENT

BIJ ONS IN DE P.C. WAT: Opening Rize Gallery WAAR: P.C. Hooftstraat Amsterdam WIE: Kunstenaars en toute kunstActeur Dirk Taat is sinds kort single, maar werd al nippend aan zijn champagneglas gespot met deze beeldschone dame.

minnend Gooi. Na de hoofdvestiging in Naarden heeft de kunstfamilie van Rize Gallery er nu een zusje bij: een filiaal in hartje P.C. omringd door zaken van merken als Louis Vuitton, Hermès en Christian Louboutin. De in NewYorkse stijl opgezette galerie is gevuld met moderne kunst van internationale topnamen. Jawel, dit is Kunst met een grote K. FOTOGRAFIE: REFLEXX REPORTAGE

6

Het Vrijheidsbeeld, maar dan net een beetje anders. Op de achtergrond DJ Covergirl Sunny die tijdens de opening fijne plaatjes draaide.

‘Doet u mij nog maar een glaasje.’ De immer breed glimlachende Beertje van Beers en Judith Osborn. Bruisende gezelligheid met couturier Ronald Kolk, CEO van DiningCity Zuid-Afrika Tertius van Oosthuyzen, hoofdredacteur Erieke Kuitert, president van Glamourland François-Léon Van der Velden en Jan Willem Loor, eigenaar van Top Shops Holland.


Powered by Glamourland

Polo met een zachte G

altijd een verschijning, altijd een mooi plaatje: presentatrice Daphne Deckers met stylist Fred van Leer.

Wat: Hurks Polo Championship 2013 Waar: Landgoed Baest in het Brabantse Middelbeers Wie: Witte polo-prinsen op knappe paarden, levensgenieters en business Nederland, want waar sluit

toys for boys

je de beste deals? Juist, tijdens een ontspannen bij-

Wat: Zeldzame Ziekten Fonds rally

eenkomst met een spelletje

Waar: Gassan Diamonds, amsterdam

polo op de achtergrond.

Wie: Presentatrice Daphne Deckers, stylist Fred van Leer,

Wie WoN? Poloteam Nipas

maar ook Jan Kees de Jager, voormalig Minister van

ging glansrijk voor de

Financiën. Verder veel coureurs en een handjevol andere

overwinning. Niet alleen

politici en BN’ers.

de menselijke deelnemers

FuNDraisiNG: Jetset Nederland gaf hun privéchauffeurs

werden in de watten gelegd. ook enkele viervoeters vielen in de prijzen. Zo keerde merrie Lulu bijvoor-

een middagje vrij en kroop dit keer zelf achter het stuur Neerlands bekendste polospeler aki van andel met vriendin Philippine Dorhout Mees.

van een spraakmakende bolide. aansluitend zamelde veilinghuis Christie’s geld in voor het goede doel. De opbrengst (€ 86.149) werd geschonken aan het Zeldzame

beeld huiswaarts met de

Ziekten Fonds. ’s avonds stond het personeel van de

Best Playing Pony-award.

glamoureuze gasten alweer klaar om hen veilig thuis te

Kijk, dat kan niet ieder paard

brengen. Wel zo fijn natuurlijk na al die bubbels.

over zichzelf zeggen.

FotograFie: steFan Zandbergen

FotograFie: Mieke van

Van dit bedrag word je vrolijk! Leontine steijn (oprichtster Villa Joep) en ilse Zandbergen (directeur Zeldzame Ziekten Fonds) nemen de cheque in ontvangst.

der kruijs, erik Paulus en anneMieke goos

Koffers, hoeden, laarzen en uiteraard polo’s. robert van santen temidden van zijn eigen Van santen & Van santencollectie.

Charles ruijgrok, voorzitter Zeldzame Ziekten Fonds en VVD-Kamerlid Loek Hermans vragen om aandacht voor het ZZF. en ja hoor, Jan trapt hem weer op zijn staart.

Gijs swinkels, van bierbrouwerij swinckels, nam zijn zoon mee en liet zien dat paarden ook heel andere dingen kunnen dan grazen.

7


local looks

Vier steden Vier stijlen De Gooische lifestyle kent diverse verschijningen. De Wassenaarse vrouw bijvoorbeeld past naadloos in het Wassenaarse straatbeeld, maar zou in Haren of Brasschaat direct opvallen. Kijk en vergelijk: de local looks. TeKsT: RenaTe TRomp illusTRaTies: Willemijn De linT

haren KlassieK sopHisTicaTeD

Wie opGRoeiT in HaRen HoeFT HeT aanWeZiGe KapiTaal nieT DooR miDDel Van KleDinG uiT Te 8 sTRalen

Vergis je niet in Haren. Het mag voor veel Randstedelingen het andere eind van de wereld lijken, in Haren zit wel écht geld. lange tijd stond deze gemeente onder de rook van Groningen op nummer 1 of 2 van rijkste Gemeenten in nederland. Tegenwoordig klinkt Haren als ‘Facebookrellen’. of die iets te maken hebben gehad met jaloezie van jongeren uit de regio die bepaald niet met een zilveren lepel in hun mond geboren zijn... wie het weet mag het zeggen. ondanks – of moeten we zeggen – dankzij de extreme welgesteldheid is de Harense local look het beste te omschrijven als ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Waarbij gewoon, gewoon heel erg rijk is. Wie opgroeit in Haren weet niet beter en hoeft het aanwezige kapitaal op geen enkele wijze door middel van kleding of andere uiterlijke kenmerken uit te stralen. De Harense look is volgens insiders waaronder marieke van Willigen, geboren Harense, journalist en blogger (jurkenvanmaria.blogspot.com ) het treffendst te omschrijven als: klassiek sophisticated. Harense vrouwen zijn niet heel hip of sexy, maar kleden zich kwalitatief en stralen standing uit. De gemeente wordt bewoond door professoren, chirurgen en advocaten die het groene, ruimtelijke Haren verkozen boven Zuid-Groningen voor de stadse chique. populaire merken zijn Burberry en Burley: zeer klassiek en je kunt je er geen buil aan vallen. en niet onbelangrijk, het is zeer draagbare en duurzame kleding waar de actieve Harense vrouw prima mee uit de voeten kan. een baan van negen tot vijf is verre van noodzakelijk, maar ze houdt niet van lanterfanten of eindeloos frappe’s drinken met vriendinnen. De Harense vrouw koopt haar dure en duurzame merken gewoon in Haren zelf, of desnoods in Groningen. in de p.c. zie je haar nooit. als ze al de behoefte heeft buiten haar comfortzone haar modelicht op te steken, zal ze eerder kiezen voor een Duitse stad zoals Hamburg. in het ‘Westen’ heeft ze niets te zoeken zoals je haar ook nooit op louboutins uit haar suV zal zien stappen op het schoolplein, daarvoor is ze veel te nuchter. alhoewel, ze is niet van gisteren en zit heus wel wekelijks bij een van de chique Harense kappers. Heimelijk, dat dan weer wel. ConClusie: Haren heeft echt klasse. Er is veel geld en gevoel voor kwaliteit en duurzaamheid. Fashionista’s zullen het een slaapverwekkende uithoek van Nederland vinden, maar dat zal de Harense vrouw nou net worst wezen.


9


10


13


HET UITZONDERLIJKE LEVEN VAN

EXPATS Christel

Geraldine

Marjan

Expats genieten van een luxe leven in zonnige oorden, maar op een dag is het voorbij. Een enkeltje Nederland zet hen weer met beide benen op de grond. En dat is niet altijd eenvoudig. TEKST: JOYCE VAN DER MEIJDEN

VERWENNERIJ EN LUXE, VLUCHTIGE VRIENDSCHAPPEN, BIJZONDERE ONTMOETINGEN

24


‘Onze kinderen zaten op de Britse school samen met expat-klasgenootjes, maar ook met kinderen van steenrijke Grieken’

‘DIE JONGE VADERS BLEKEN DE BODYGUARDS VAN DE KINDEREN TE ZIJN’ “Na de eerste twee weken in Athene hadden we een belangrijk gala van het werk van mijn man. De 4 jaar Athene eigenaresse van ons huurhuis was geschokt dat ik 2,5 jaar Istanbul een jurk van Zara aan wilde. Van haar moest ik een Huidige woonplaats: chique jurk aan en ze leende mij haar peperdure Naarden juwelen. ‘Je bent de vrouw van de directeur’, zei ze. ‘Je moet op en top gekleed zijn, jouw verschijning straalt af op je man.’ Achteraf hoorde ik dat de sieraden een ton waard zijn. In Griekenland is men heel gevoelig voor hiërarchie en status. Dat werkt zo anders dan in Nederland. Er was meer waar ik aan moest wennen. Onze kinderen zaten op de Britse school samen met expat-klasgenootjes, maar ook met kinderen van steenrijke Grieken. Het verschil tussen de rijke Grieken en de ‘normale’ expats was groot. De Grieken waren zo rijk dat ze bang waren voor aanslagen. Eerst dacht ik, ‘wat een leuke jonge vaders zijn dat’. Maar het waren de bodyguards van de kinderen. Op het eerste kinderfeestje waar we kwamen, stond ik perplex. Het feest voor de vijfjarige was in een hele chique privéclub. Er waren wel zeventig kinderen met hun ouders. We zaten aan tafels gedekt met kristal en tafelzilver. Er was een show met levende dieren. Er waren clowns. Ik was overweldigd en vroeg aan iemand of dit normaal was. Nee, was het antwoord. Er is ook een kindje dat maar acht kinderen mag uitnodigen. ‘Net zoals wij’, zei ik opgelucht. ‘Ja’, vertelde ze verder, ‘want die mensen hebben niet meer plekken in hun helikopter. Ze gaan altijd naar hun privé eiland.’ We merkten dat cadeaus van honderd euro heel normaal waren. Voor ons was het dus zaak om aan de kinderen uit te leggen dat dit echt niet normaal was. Ik ben altijd heel nuchter gebleven. Je bent te gast in een land dus je past je een beetje aan. Blijf echter wel met beide benen op de grond staan, want je moet Christel van Spengler (48)

25


CLASSY IS MÉÉR

DAN ZES PAAR LOUBOUTINS EN EEN PERFECTE COUPE... SMAAK EN GOED GEDRAG ZIJN MINSTENS ZO BELANGRIJK 36


Van trashy naar classy? Die grens is niet altijd even duidelijk. Bovendien bestaat dé classy lady niet. Van Family Woman tot Woman on the Road: ze hebben elk hun eigen smaak en voorkeuren. TeksT: eVeline kaRman FoTogRaFie: shuTTeRsTock

s

tijlvol door het leven gaan, betekent niet dat je enkel peperdure kleding draagt, zes paar louboutins in de kast hebt staan en wekelijks bij de kapper zit. het gaat erom dat je de grens kent tussen op een juiste manier indruk maken en verkeerde aandacht genereren. Iedereen herinnert zich de kauwgumkauwende verjaardagsgast met fluorroze pumps en plakkaatmake-up, maar zou je haar zelf snel uitnodigen? en hoe streng bewaak jij je eigen grenzen als ergens gratis champagne wordt aangeboden? Geraffineerd zijn betekent namelijk ook dat je weet hoe etiquette werkt en dat je je aan bepaalde regels houdt. “etiquette is eigenlijk een verzamelnaam van omgangsvormen”, stelt magda Berman, expert op het gebied van etiquette en schrijfster van het boek ‘Wat heb jij leuke kinderen!’ “De regels zijn niet per se bindend, maar geven je een richtlijn hoe je te gedragen zonder dat je anderen stoort of kwetst. hierbij is respect het sleutelwoord. etiquette geeft je een gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid. het is weten dat alcohol drinken alleen classy is als je je eigen grenzen kent en niet ergens laveloos opduikt met lipstick achter je oren en je jasje binnenstebuiten aan. het is óók een gesprek aangaan met mensen die er niet interessant uitzien, geen nanny van anderen afpikken en je mond houden over mensen die je niet aardig vindt. Je hoeft ook echt niet met rollende r te praten als je gooisch bent of wilt zijn. Belangrijker is wát je zegt. Dure woorden zijn prima, maar zorg dat je respectvol spreekt zonder provocaties of scheldwoorden.” Dat klinkt allemaal leuk, maar kun je goede smaak aanleren? En wanneer ben je wat kleding betreft volgens de etiquette een classy lady?

magda Berman: “smaak is zeker aan te leren. als je niet van nature bent uitgerust met een ‘smaak-gen’ kun je veel bereiken door je open te stellen voor de mening en invloeden van anderen. met het prominent dragen van kleding waarmee je een statement wilt maken, zoals bijvoorbeeld shirts met teksten als Bitch of loser, vestig je meer de aandacht op jezelf en jouw problemen. Dat is overdone. Wil je de fijne kneepjes aanleren, kijk dan goed om je heen, leef je in de ander in en kopieer wat jou aanspreekt. Blijf daarbij authentiek. als je perfect gekleed bent zonder dat je je prettig voelt in die stijl, verraadt je lichaamstaal dat meteen. mensen prikken daar doorheen. met het aanleren van smaak en etiquette kun je overigens niet vroeg genoeg beginnen. het voorkomt zoveel gênante momenten. in mijn boek leg ik uit hoe je jonge kinderen al goede manieren kunt bijbrengen.” als je de etiquetteregels beheerst en deze wilt uitvoeren in de praktijk, tellen presentatie en uiterlijk flink mee. You never get a second chance to make a first impression. gooisch helpt je op weg met drie stijltypes, zodat je niet vervalt in de pantalon – door wannabees uitgesproken als ‘pantaillon’ – met schotse ruit of de eeuwige collegesjaal. herken jezelf in een van types op de volgende pagina en maak gebruik van de tips.

37


DROOM WENS

Armbandje dat er uitziet alsof het wat simpele kraaltjes zijn maar intussen is het een prachtig handgemaakt en perfect afgewerkt sieraad. Kan tegen avontuurlijke reisjes! Nialaya armband € 525 nialaya.com

JACK OM IN TE WONEN Jack dat je aantrekt en zes weken later pas weer uit doet. De mouwen zijn versierd met heel veel studs. De franjes aan de achterkant dansen vrolijk met je mee. Goosecraft € 199

SIPPING THE NIGHT AWAY

KOEL HOOFD, WARME VOETEN Voeten die altijd onderweg zijn voelen zich goed in comfortabele mocassins. De binnenzool van schapenvacht voorkomt blaren! Ugg mocassins Meena € 119,95 uggaustralia.nl

VOOR SLENTERMOMENTEN Een vestjasje houdt je warm als er plotseling een briesje opsteekt tijdens een avondslentering langs het strand. Caroline BIss € 230 carolinebiss.com

DE BASIS VAN ALLES Een jeans is natuurlijk de basis voor elke reisgarderobe. In gebrande oranje combineer je ‘m met elke ander kleur. Caroline Biss jeans € 145 carolinebiss.com

HIPPIE MEETS FASHION

ELEGANT EN PRAKTISCH

44

Zijde onpraktisch op reis? Welnee! Zijde past zich aan temperaturen aan, heeft een natuurlijk vuilafstotend vermogen en zakt snel uit de kreuk als je het in een vochtige ruimte hangt. Zijden blouse Peter Hahn € 239,95 ponchobikini.nl

Met deze kaftanachtige jurk scoor je zowel op een strandfeestje in Thailand als in een trendy danceclub. Jurk Pepe Jeans € 140 pepejeans.com

Een zonsondergang krijgt extra glans als je er een fijne cocktail bij drinkt. Deze Sidecar is gemaakt met Cointreau. Kijk voor het recept op gooisch4lifestyle.nl


MODE

FEEST OP STRAAT! Het leven is een feest, zeker als je een muziekband tegenkomt. Je Ugg’s draag je omgeslagen onder een feestjurk. Laarzen Savoie € 379,95 uggaustralia.nl

BOOTS MADE FOR WALKING Met liefde door een Italiaanse familie gemaakte laarzen die je draagt bij je bikini, over je jeans of onder een rokje. Karma of Charme € 259,95 karmaofcharme.nl

VERRE VRIENDEN, STRAND EN AVONTUREN Being single heeft zo zijn voordelen. En een ervan is dat je kunt doen wat je wilt. Als het hier koud en nat is ga jij op reis naar verre oorden. Daar zoek je vrienden op, vier je feest en beleef je avonturen. De outfits die meegaan zijn kleurig en kunnen multitasken. Of je nu skyhigh dineert in Hongkong, in Havana op straat de merengue danst of een hele dag shopt in Miami, uit je reistas komt steeds een andere look. De basis is een gekleurde jeans en die combineer je met de rest. En eventueel koop je onderweg wat accessoires voor een persoonlijke folklore touch.

WOMAN on the Road LOUNGEN, ZWEMMEN OF FLANEREN? Bikini waarmee je elegant opvalt in een beachclub maar ook prima mee kunt gaan zeilen. Goede pasvorm, top en bottom zijn apart te koop. Ani Ani top 79,95, bottom 49,95 aniani.eu

EXOTISCH TASJE De kleur en de alligatorprint geven dit tasje een exotische touch. Picard € 99,95 picardlederwaren. de

OP CHIC Als je een keer op stads-deftig wilt tijdens je reis, draag je deze broek en blouse samen. In andere gevallen combineer je de blouse met de jeans en de broek met het vestjasje. Turnover Broek € 159,95, blouse € 159,95 turnover.nl

45

Gooisch06  
Gooisch06  
Advertisement