Generation Y 2024-2025

Page 1

Lead with

Meer weten?

Generation Y in een notendop

Methodologie

Programma

Modules

1. Persoonlijke groei, je krijgt een spiegel voorgehouden.

2. Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden: communiceren, leiden en inspireren.

3. Bepaal je eigen strategie die bij jouw persoonlijkheid en leiderschap past.

De beste versie van jezelf en je onderneming

Voka - KvK Limburg wilt een belangrijke rol spelen in het versterken van de Limburgse ondernemingen. Onze maatschappij evolueert constant en daar moet de bedrijfsvoering in mee. Met een highlevelopleiding van Voka - KvK Limburg krijg je een voorsprong op je concurrentie, en betreed je gegarandeerd de Champions League van het ondernemerschap. Welke strategie past het beste bij jou en je bedrijf? Hoe blijf je succesvol? Hoe motiveer je je team en laat je de beste versie van jezelf en je bedrijf zien? Dit zijn vragen waarop onze kwalitatieve highleveltrajecten het antwoord bieden. Onze Generation Y-opleiding zorgt ervoor dat young potentials hun volle potentieel ontdekken door hun leiderschapscapaciteiten en persoonlijke groei te ontwikkelen. Je moet niet ver reizen om een toegankelijk en hoogwaardig highleveltraject in je buurt te volgen. Zo kan je je ondernemers- en leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen en jezelf voorbereiden op de snelle veranderingen van de leidersschapstechnieken en de scherpe concurrentie in de markt.

Het uitgebreide Voka-netwerk zorgt ervoor dat je tijdens dit traject kunt profiteren van de ervaringen en kennis van de deelnemers, terwijl de coaches hun jarenlange ervaring inzetten. We verwelkomen je graag tijdens onze infosessies, zodat je klaargestoomd wordt voor de toekomst.

Welkom en succes!

Laura Van Wijmeersch

Manager Kameracademie en Themanetwerken

Waarom Generation
Graduation ceremony Praktische informatie 4 5 6 7-9 10 11
Y?

Generation Y in een notendop

Investeer in jezelf of in #youngpotentials binnen jouw organisatie

Waarom Generation Y?

• Ervaringsuitwisseling

• Behapbare financiële investering

• Getuigschrift

• Dichtbij huis

• Ontzorging door Voka - KvK Limburg

Voor wie? What’s in it for you?

» De leiders van morgen die professioneel én persoonlijk willen groeien

Je ontwikkelt je leiderschapstalenten binnen een organisatiecultuur.

Je leert om de toekomst te visualiseren door de kracht van een doel en het toepassen van “strategie als leren”.

Je komt jezelf tegen en weet hoe je dit op zowel persoonlijk als professioneel vlak het beste toepast.

“Iedereen die zichzelf wil ontwikkelen als leider en een commitment heeft op een krachtig bestaan, is gebaat bij het Gen Y traject. Tijdens het traject word je uitgenodigd om diep in jezelf te kijken. In een veilige omgeving heb je de mogelijkheid om niet alleen jezelf beter te leren kennen, maar ook te leren van anderen. Voor mij is het life changing experience geweest.”

- Bryan Prieto-Duran van Mentall -

Methodologie

De wereld is voortdurend in verandering en leiders worden tegenwoordig uitgedaagd om op een andere manier te werk te gaan. Het doel van GENERATION Y is dan ook om onze toekomstige leiders persoonlijk te laten groeien om van daaruit inzicht te krijgen in organisatieontwikkeling en hun strategie daarop af te stemmen. Als uitgangspunt is het dan ook erg belangrijk dat ze zichzelf in vraag durven stellen en nagaan waar ze van dromen. We zijn ervan overtuigd dat dit traject, bestaande uit drie modules, onze toekomstige leiders een brede basis zal meegeven waarop zij zelf kunnen verder bouwen in de toekomst. Het programma vloeit door in elkaar. James Bampfield gaat aan de slag met praktische oefeningen om de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer onder de loep te nemen. Het vormen van een hechte groep wordt hier gesmeed. Vanuit die realisering groei je door naar hoe je dit aanpakt binnen een team, een organisatie. Ineke van de Braak gebruikt verschillende lesmethodes om je nieuwe vaardigheden te leren. John Metselaar neemt de voorgaande praktijk mee zodat je meer strategisch gaat denken. Aan de hand van cases krijg je meer inzichten in innoveren als leider. De doceertaal is Nederlands met een Engelse twist hier en daar. Cursusmateriaal zal vaak in het Engels gegeven worden. Er wordt voldoende tijd genomen tussen de modules om de inzichten en verworven kennis toe te kunnen passen en te reflecteren met de rest van de groep.

“Gen Y is op mijn pad gekomen in mijn traject als startende ondernemer in het verzekeringsagentschap van mijn vader. Het is me aanbevolen geweest door mijn coach en een collega die het zelf heeft gevolgd. Dit intensief parcours is moeilijk samen te vatten in enkele woorden. Ik wil niet téveel informatie geven, want ook ik wist niet wat me die 9 dagen te wachten stond. Wat ik wel kan zeggen, is dat je jezelf op een heel andere manier leert kennen, ontdekken, jezelf tegenkomen & uit je comfortzone wordt getrokken. Je wordt hierin ondersteund door professionele coaches en je kan van gedachten wisselen met je mede GenY’ers en elkaar challengen. Ik stond ervan versteld hoe wij op korte tijd, zó een hechte groep werden! Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen. Even volledig terugtrekken, geen afleidingen en gewoon tot jezelf komen en nadenken over je ‘why, how, what’ #simonsinek.

Tot slot ook een complimentje voor de organisatie. Mooie locaties, netjes verzorgd, uitstekende catering met telkens een leuke avondactiviteit en ruimte voor ontspanning. Blijven overnachten is dan ook echt een aanrader om in de mindset van het programma te blijven. ”

- Yannicka Eerdekens van Eerdekens Verzekeringen

4 5

Programma

Module 1

Module 1

16, 17 & 18 september 2024

Module 2

Persoonlijk leiderschap

16, 17 & 18 september 2024

Terhills Hotel

Maasmechelen

Leiderschap & organisatieontwikkeling

12, 13 & 14 december 2024

Terhills Hotel

Maasmechelen

Module 3

Graduation ceremony

Van strategie naar innovatie tot waardecreatie

27 & 28 februari 2025

1 maart 2025

Terhills Hotel

Maasmechelen

Uitreiking getuigschrift

28 maart 2025

Parc51

Hasselt

Persoonlijk leiderschap

Programma

De persoonlijkheid van de leider is de bepalende factor voor de cultuur. Ontdek welke droom je voor jezelf wenst na te streven! Verdiep inzicht in jezelf: je sterktes, zwaktes, patronen. Wordt bewust van jouw rol en impact in groepsverband en wat je hierop wilt ontwikkelen. Hoe kan ik meer leiderschap opnemen? Je zal het moedig handelen leren bevorderen, in het belang van jezelf en de organisatie. Jij groeit door dit traject in alle openheid en vertrouwen.

Wat zal je leren?

Het doel van deze eerste module is tweeledig:

• Om een diepgaand reflectief proces te creëren waarbij elke deelnemer precies kan begrijpen wat hen tegenhoudt om hun volledige potentieel als leider te realiseren.

• Er wordt een diepe band tussen de deelnemers gecreëerd als basis leggend voor de rest van het traject en daarna. Om die reden is het proces persoonlijk, intens en ervaringsgericht - het doel is een soort transformatie.

Docent: James Bampfield

• Oprichter van Quinx

• Afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge

• Jarenlange ervaring in het coachen van bedrijfsleiders in verschillende sectoren en organisaties in verschillende landen.

• Master in changemanagement (universiteit van Surrey) 7

6

Module 2

12, 13 & 14 december 2024

Module 3

Leiderschap & organisatieontwikkeling

Programma

In deze module staat centraal hoe je als leider een ontwikkelingsgerichte cultuur bevordert in jouw team en organisatie.

Een cultuur waarin gezamenlijk verantwoordelijkheid genomen wordt vanuit vier verschillende perspectieven:

• de kernopdracht van het team / de organisatie

• het persoonlijk functioneren en het arbeidswelzijn van de medewerkers

• de samenwerkingscultuur

• de contextfactoren die een rol spelen in jullie actuele situatie

Wat neem jij waar als leider? Op welke aspecten is verdere ontwikkeling wenselijk? Wat vraagt dit van jou als leider?

Wat zal je leren?

Wat heb jij zelf nodig om je rol goed te kunnen nemen? Docent: Ineke van de Braak

• Je leert een analyse te maken van jouw organisatiecontext: wat vraagt hier aandacht, waar zitten ontwikkelingskansen? Vanuit deze analyse onderzoeken we in de leergroep hoe jij het kunt aanpakken, zodat deze ontwikkeling ook daadwerkelijk op gang komt.

• Je oefent vaardigheden om betrokken medewerkers actief in zo’n ontwikkelingsproces te betrekken.

• Je ontplooit leiderschapsvaardigheden om overlegmomenten, besluitvormingsprocessen en individuele gesprekken met medewerkers effectief te begeleiden.

• Arbeids- en organisatiepsycholoog

• Als opleider en coach is zij gericht op het bevorderen van participerend leiderschap, lerende organisaties en zelfsturende teams en medewerkers.

• Ineke werkt vanuit de uitgangspunten van de Themagecentreerde Interactie (TGI) en is erkend TGI-opleider.

Van strategie naar innovatie tot waardecreatie

Programma

De focus ligt op hoe te overleven in deze VOCA (Volatiel, Onzeker, Complex en Ambigu) wereld. Inzicht verwerven in de consument, klant, markt, concurrentie en stakeholder is noodzakelijk om deze uitdaging aan te gaan. De strategie van de onderneming bepalen en daarnaar handelen staan centraal.

Wat zal je leren?

• Het ‘waarom’ van de business definiëren. From Purpose to Strategy; Where-to-play and How-to-win.

• Keuzes maken; wat wel/niet doen. Welke competenties zijn nodig voor de bepaalde strategie; walk the talk.

• De persoonlijke rol van de leider.

Docent: Johan Metselaer

VP-niveau bij Procter & Gamble gedurende 30 jaar omgezet in expertise op het gebied van leiderschap, innovatie, strategie en organisatiecultuur.

Professor of Management Practice Brussels School for Economics and Management), Gastprofessor (Emlyon, Frankrijk en Aalto University), Finland.

Directeur bij The Conference Board

Lid van het Global Minds Network Medeoprichter van “EI4I - Ecosystem Intelligence for Innovation”

27 & 28 februari 2025 1 maart 2025
8 9

Graduation Ceremony

We sluiten het traject af met het presenteren van het leerproces. Doorheen de modules, houdt elke deelnemer voor zichzelf bij wat ze geleerd hebben. Er wordt een korte presentatie gegeven voor de rest van de groep. Dit wordt mooi afgesloten met een diner als einde van het programma.

Dankzij de verworven inzichten in mijn eigen persoonlijkheid en die van de andere deelnemers werd er al tijdens de eerste sessies een erg hechte band geschept binnen de groep. Onder begeleiding van James, Inneke en John en dankzij de enorme openheid tussen de deelnemers zijn we samen in een periode van 3 weekends verspreid over enkele maanden gegroeid tot een meer bewuste versie van onszelf. Generation Y heeft een proces van persoonlijke groei in gang gezet waar ik nog elke dag aan verder werk.

Praktische informatie

KMO-portefeuille

Voor deze activiteit kan je kmo-portefeuille aanvragen indien je hiervoor

in aanmerking komt (besparing tot 30%) en dit ten laatste 14 dagen na de eerste sessie via www.kmo-portefeuille.be.

Indien je beroep doet op kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

• Registratienummer: DV.0105507

• Type dienstverlening: Opleiding

• Datum inschrijving: 16/09/2024

• Projectbedrag: € 6.900 (lid) of € 10.350 (niet-lid)

• Aantal opleidingsuren: 63 uren

• Thema: Bedrijfsstrategie

Vlaams opleidingsverlof

• Opleidingsverstrekker: Voka - Kamer van Koophandel Limburg

• Registratienummer opleidingsdatabank: ODB-1002170-001

• Aantal opleidingsuren: 63 uren

Inbegrepen:

• Inschrijving

• Intake en evaluatie

• Vergoedingen voor de lessen en praktijkgetuigenissen

• Lunch en diner (incl. wijnen en frisdrank)

• Versnaperingen

• Avondactiviteiten

• Graduation ceremony Niet inbegrepen:

• Overnachtingen

• Ontbijt

• Extra consumpties na het programma (bar/minibar)

(KMO-portefeuille en Vlaams opleidingsverlof zijn cumuleerbaar) Vragen?

Kom naar onze infosessie

Op woensdag 19 juni 2024

Ontdek hier meer over Generation Y 2024

28
maart 2025
10
Prijs Leden: € 6.900 excl. btw Niet-leden: € 10.350 excl. btw
Een initiatief van Voka - Kamer van Koophandel Limburg in samenwerking met Quinx en 4D.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.