Page 1

Tildelt visernes ea g U Specialpris 2008

Til samtlige husstande, kontorer og butikker

Tildelt n sk Vod ovprise 2009

Nr. 30 tirsdag/onsdag 24.-25. juli 2012 11. årgang Tlf. 98 29 33 22

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Helle og Anders slår til igen:

Støtter hospitalsklovne med cykeltur fra Vodskov til Wien Tekst og foto: Erik Amstrup n VODSKOV: I 2006 løb de fra Vodskov til Paris med fuld opbakning på ryggen. Turen til Paris på 1.387 km blev gennemført på 27 dage, hvilket svarer ti et dagligt gennemsnit på 51,37 km. Vodskov-parret Helle Møland Mortensens og Anders Jeppesens vakte med deres tur berettiget opmærksomhed på landsplan og ikke mindst i parrets hjemby, hvor bedriften langt fra er gået i glemmebogen. - Faktisk bliver vi stadig spurgt: Hvad skal I næste gang?” Anders Jeppesen og Helle Møland Mortensen støtter Danske Hospitalsklovne med en 1.387 km lang cykeltur fra Vodskov til Wien.

VI LØSER VI LØSER www.soj-el.dk

ALLE OPGAVER

- Hvad har I planlagt som næste udfordring, og hvor-

www.soj-el.dk

GARDINER sammen skaber vi oplevelser

SER www.soj-el.dk inden for inden for

el-installationer inden for el-installationer til industri el-installationer til og industri - landbrug landbrug VI LØSER www.soj-el.dk til industri - landbrug private kontor og private kontor og private ioner inden for - landbrug el-installationer private til industri - landbrug kontor El-installation ogAlarm private En En god handel handel El-installation En god handel EDB-installation Hvidevarer

- 20%

9829 6465

eins Vej 17 • 9380 Vestbjerg .dk • info@soj-el.dk

6465

9829 6465

Næste mål: Wien Helle Møland Mortensen og Anders Jeppesen har dog langt fra ligget på den lade side. De har siden deltaget i adskillige store løb, som dog ikke har haft helt den samme medieopmærksomhed som turen til Paris.

12 dages tur Parrets grej vil være slæb i tasker og en cykeltrailer, der bl.a. indeholder det telt, som parret vil overnatte i på de campingpladser og vandrerhjem, der ligger på ruten.

På lørdag drager parret atter ud på en større tur, hvor de vil tilbagelægge den 1.583 kilometer lange strækning fra Vodskov til valsenes by Wien. - Vi er i mellemtiden blevet lidt ældre, 50 og 54 år. Derfor kan vi denne gang vel godt tillade os at tage cyklerne, smiler Helle og Anders. - Vi løber selvfølgelig stadig, som vi plejer. De seneste måneder har vi dog suppleret løbeturene med bike-træning og almindelig

Turen fra Vodskov til Wien er planlagt til at vare 12 dage. Det betyder, at der i snit skal cykles 130 km dagligt. Anders Jeppesen har tegnet ruten ind på et kort. - Men skulle vi undervejs finde andre og mere interessante cykelstier, tager vi selvfølgelig dem. Den slags er der masser af i Tyskland. Støtter hospitalsklovne Helle Møland Mortensen og Anders Jeppesen er tidligere blevet udnævnt fortsættes på side 5

RMAERSKETD

Frit valg: 500,- / 300, -

200,-

BØRnESKo- KonDI- og SAnDAlER Frit valg 300,- /

100,-

Vi er altid på forkant med det nye fra de førende fabrikker i Europa. Vi har gardiner i alle stilarter - fra det klassiske til det ultramoderne. Vi kommer over hele Nordjylland JESPER RAVNSBECK med Gardinbussen - fyldt med prøver og gode ideer.

Jørgen SteinsDøgnvagt Vej 17 • 9380 Vestbjerg EDB-installation Hvidevarer En god handel Hvidevarer Døgnvagt Hvidevarer EDB-installation EDB-installation handel El-installation Døgnvagt AUT. EL-INSTALLATØR JESPER RAVNSBECK www.soj-el.dk • info@soj-el.dk Jørgen Steins Vej 17 • 9380 Vestbjerg www.soj-el.dk • info@soj-el.dk AUT. EL-INSTALLATØR JESPER RAVNSBECK

Jørgen Steins Vej 17 • 9380 Vestbjerg -INSTALLATØR JESPER RAVNSBECK 9829 www.soj-el.dk • info@soj-el.dk

Vi har stadig gode Udsalgstilbud i dameafdelingen.

... SSEN U B N I RD AF GA mål G Ø S ilbud! ger FÅ BE - vi ta pligtende t EDB-installation Hvidevarer t ufDøgnvagt or re e v i g og Døgnvagt

AUT. EL-INSTALLATØR

cykling. - Så er vi ”fit for fight”.

DAME- og HERRESKo og SAnDAlER

på Shadowline

Rullegardiner · Lamelgardiner Plissègardiner · Persienner

når laver I noget spændende igen, fortæller parret.

9829 6465

Vodskovvej 30 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 30 57

Vodskovvej 25 D 9310 Vodskov Tlf. 98 29 30 09


Vodskov Avis

Side 2

Gudstjenester

24. juli 2012

Bekendtgørelser

Søndag den 29. juli 2012

Opmagasinering

GULDBRYLLUP

Vodskov Kirke kl. 10.30 Carl Hertz-Jensen

i separate aflåste & opvarmede lokaler

Horsens Kirke kl. 09.00 Carl Hertz-Jensen

98 26 26 55

Hammer Kirke kl. 19.00 Carl Hertz-Jensen Hammer Sognegård Ingen gudstjeneste Baptistkirken Vodskov kl. 16.00 Åbningsgudstjeneste v. missionsstævne i Mariager

Dette skønne unge par Egon og Kirsten, Vendelparken 19, kan tirsdag d. 31. juli fejre guldbryllup. Morgenvækning kl. 8.00

HAVEMAND SØGES

Vi ønsker jer hjerteligt tillykke. Børn, svigerbørn og børnebørn

22 58 39 55

Bethaniakirken, Tylstrup Ingen gudstjeneste gr. sommerstævne i Mariager

Til salg i Tylstrup 1 pl. Andelsbolig på 75 kvm

Ajstrup Kirke kl. 10.00 Karin Braüner Mikkelsen Kaffe

For yderligere information: Venligst kontakt os på

40 25 65 24

Sulsted Kirke kl. 10.30 Ane Stoltze Katborg

3-hjulet El Mini Crosser Shopper 130 S sælges Blue metallic, som ny, sælges gr. Dødsfald. Kan afhentes for kun 6.000 kr. Nypris: Ca. 20.000 kr. Tlf. 98 29 61 90

Lægehuset Vodskov Vodskovvej 22 · 9310 Vodskov Telefon 98 29 39 11 www.vodskovlaegehus.dk

palle@langholtgrafisk.dk pindskæret 7 . langholt 9310 VodskoV

Kresten Kehler

51 96 73 47

Ruth Rendbæk

Åben konsultation uden forudgående Hanne Hulgaard aftale, hverdage kl. 8.30-9.30. Øvrig lægekonsultation efter aftale. Rikke Dolmer Sundhedsfaglig rådgivning og medicinbestilling kl. 8.00-10.00. Tidsbestilling kl. 13.00-14.00, onsdage undtaget Efter kl. 16.00 henvises til Lægevagten, tlf. 70 150 300

FODBOLDTRÆNINGEN FOR HERRESENIORER

Annoncer under bekendtgørelser Bestil din annonce på telefon 98 29 33 22 – eller hos Vodskov Avis, Vodskovvej 36, 9310 Vodskov

starter op igen

Tirsdag d. 24. juli kl. 19.30 og fremover hver torsdag/lørdag og tirsdage. Evt. nye spillere er velkomne. Sulsted IF - Fodboldafdelingen

VED DØDSFALD

Stort udvalg i kister, urner & ligtøj

77.850, .350,--

Fast pris pris fra fra .............................. Fast ........................

www.aalborgbedemand.dk

Begravelse: Begravelse:

•• Kiste ) ) Kiste( hvid ( hvid Døgnvag •• Polstring afaf kiste t Polstring kiste •• Tøj Tøj/ sengelinned / sengelinned •• Ilægning i kiste Ilægning i kiste •• Kistepynt, årstidens blomster Per Elsvold Kistepynt, årstidens blomster •• 11Rustvogns-kørsel, ( max. 15 km km+takst ) Rustvogns-kørsel, (max. 15 +km km takst) •• Honorar, samtale i hjemmet. Intet aftenIntet aften og weekendtillæg weekendtillæg • og Honorar, samtale i hjemmet • Avis annonce

w w w. l a n g h o l t g r a f i s k.dk

Nørre Uttrup Kirke kl. 10.00 Henrik Busk Rasmussen Kirkekaffe

BEDEMAND

Erantisvej 12 · 9400 Nørresundby

Tlf. 98 19 13 14 Daglig leder: Frank R. Sørensen Udgiver: Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

onsdag 1. august mellem kl. 10-12 i spar nord VodskoV Det vil glæde os, at se kunder og øvrige venner af huset til en hyggestund, hvor der bliver mulighed for at ønske Eskild tillykke.

en Eskilds Eskild bejder r a d e Kundem 38 50 53 96 Telefon .dk arnord p s @ s e e

kontAkt: 26 70 51 90

Hvorup Kirke Ingen gudstjeneste

– avisen med de lokale nyheder!

kaffe på kanden

Telefon

87 m2 i 1 plan i Ravndalen 3, tæt ved Hammer Bakker. Boligen har stue, spisekøkken, soveværelse, værelse, bryggers og entre. Lukket have med cykelskur, redskabsrum, terrasse og lille græsareal. Husleje: 2984 kr. inkl. fællesudgifter. Pris: 875.000 kr. (Andelsbevis: 1.040.054 kr.)

Vester Hassing Kirke kl. 14.00 Jens Jacob Jensen

AALBORG

Eskild kan den 1. august 2012 fejre 40 års jubilæum. I den forbindelse er der

Andelsbolig i VodskoV til sAlg

Vestbjerg Kirkecenter Ingen gudstjeneste

40 års jubilæum

Spar Nord Vodskov Vodskovvej 27 B Tlf. 96 38 50 50

tættere på

BANKOSPIL

Mandage kl. 19.00 i Tylstrup Hallen

Bus afgår fra Nr. Halne kl. 17.10, Vadum 17.15 Vangen 17.30, Vikingevej, Forbindelsesvej, Lindholmsvej 17.35 Vestbjerg kl. 17.50 og Sulsted kl. 18.00

5 kvarte grise à kr. 550,00 · 10 købmandskasser à kr. 200,00 5 oksekødspakker à kr. 375,00 + 25 blandede gevinster 2 kamstege og 3 hamburgerrygge Tylstrup Ungdoms- og Idrætsforening

FYRAFTEN I HAMMER KIRKE onsdag den 25. juli kl. 16-18

Tid til stilhed, tid til musik, tid til sang, bøn, altergang og velsignelse i en kort og meget enkel form med mulighed for meditation og eftertanke for at finde ro i sindet i al stilfærdighed.

En personlig afsked

Gitte Korsgaard

Lokal bedemand

Jesper Korsgaard

Tag det som en særlig oplevelse undervejs.

Kent Sigsgaard

VODSKOV og OMEGNS BEGRAVELSESFORRETNING

Der er fri adgang under hele forløbet.

Den Røde Gårds Vej 1 · 9310 Vodskov

Faglig uddannet

DØGNVAGT 98 29 23 22 Kommer overalt!

www.bedemand-korsgaard.dk

Medvirkende i Hammer Sogn

Tryk: Tekst- og annoncemodtagelse: Annonce- og indleveringsfrister: OTM Avistryk Vodskov Avis, Vodskovvej 36, 9310 Vodskov Korrektur- og større annoncer: Onsdag kl. 12.00 Oplag: Tlf. 98 29 33 22 / 29 24 90 77 Øvrige annoncer: Torsdag kl. 12.00 9.422 ekspl. vodskovavis@vodskovavis.dk, www.vodskovavis.dk Småannoncer: Torsdag kl. 15.00 Avisen og dens annoncører påtager sig intet ansvar som følge af trykfejl i annoncer og tekst.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9-15*, Tirsdag kl. 9-12. Lørdag lukket

* Der kan være lukket i korte perioder, når vi er på kundebesøg


Vodskov Avis

24. juli 2012

Side 3

UDSALGET RASER VIDERE

HERRETĂ˜J og BĂ˜RNETĂ˜J

(GÌlder dog ikke nyheder, undertøj, og tilbehør)

SpAR op TIL

50%

Brunø

 %:#7"% 70%4,07 4*/%"- %30//*/(-6/% /‹33&46/%#: VODSKOV • VODSKOVVEJ 45 • TLF. 98 29 11 41 +&3/#"/&("%& 70%4,077&+ /‹33&("%& 45"5*0/47&+ 7&45&3("%& 5*%-." 5-'

5-'

5-'

5-'

5-'


Vodskov Avis

Side 4

24. juli 2012

- Vores udfordring er – udover at indsamle så mange penge ind som muligt, at tilbagelægge de 1.387 km fra Vodskov til Wien på et par uger. Helle Møland Mortensen og Anders Jeppesen understreger, at de selv betaler alle deres udgifter undervejs af egen lomme. Derfor vil alle indtægter og sponsorater, der kommer til ind under turen VodskovWien gå direkte til indsamlingen til fordel for Danske Hospitalsklovne. Anders Jeppesen og Helle Møland Mortensen har gearet klar til den lange cykeltur. som”Vild med Verden Motions Ambassadører” for Aalborg Kommune” - Det er en udnævnelse, vi føler os positivt forpligtede overfor. Derfor forsøgte vi at blive optaget på dette års Team Rynkeby.

sætter Helle og Anders. - Svaret kom, da vi en aften så en medrivende tv-udsendelse om det store og yderst prisværdige arbejde, som Danske Hospitalsklovne udfører på børneafdelingerne.

- Selvom vi har vist vores formåen, blandt andet ved at tage den selvsamme tur til Paris på løbeben – endda med alt vort grej på ryggen - , blev vi åbenbart vejet og fundet for lette.

- Det arbejde måtte vi bare støtte. Og ikke mindst på fordi Danske Hospitalsklovne ikke får driftstilskud fra staten og i øjeblikket er i akut pengenød.

Og det til trods for, at vi samtidigt var i stand til at indsamle et meget stort sponsorbeløb til Team Rynkebys formål. - Vi blev naturligvis lidt skuffede over afslaget fra Team Rynkeby – men var dog også enige om, at skuffelsen ikke skulle hindre os i at gøre noget, der kunne støtte et godt formål, fort-

i vore lidt vilde udfordringer, vil vise lidt storsind og bidrage til denne gode sag.

Sådan støtter du Helle Møland Mortensen og Mogens Christensen har allerede fået tilsagn fra flere

sponsorer. Fri BikeShop på Thistedvej i Nørresundby v/Mogens Christensen, har sammen med Kildemoes forsynet parret med det vigtigste redskab til turen, nemlig Kildemoes topmodel og grej, mens Max Fodgaard Fonden spæder resten til. Cyklerne vil efter hjemkomsten blive solgt ved en auktion i Vodskov, hvor indtægterne fra salget går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

STØT HELLE OG ANDERS’ CYKELTUR VODSKOV-WIEN Klik ind på: www.betternow.dk/helle-og-anders-cykler-til-wienteam-danske-hospitalsklovne eller www.danskehospitalsklovne.dk under giv et bidrag og så under ”betternow”.

Helle & Anders’ rute Vodskov - wien 12 gennemsnitlige dagsetaper på ca. 130 km i gennemsnit

Betaler selv udgifter - Vi blev hurtigt enige om, at en cykeltur fra vores Vodskov til Wien måtte kunne tiltrække både små og store sponsorer, samtidigt med at vi begge fik lov at svede lidt for den gode sag. Og ikke kun for egne oplevelsers skyld.

Vodskov - Skanderborg:  Skanderborg - Kruså:  Kruså - Norderstedt:  Norderstedt - Celle:  Celle - Goslar: Goslar - Erfurt: Erfurt - Bayreuth:  Bayreuth - Regensburg: Regensburg - Passau:  Passau – Linz: Linz – Melk:  Melk – Wien:

- Derfor håber vi, at alle de nordjyder, der tidligere har bakket os så fantastisk op

I alt 

Dan har et godt tilbud

Helle og Anders forudser ømme bagdele under turen til Paris. - Men det er ikke r….., der skal bestemme om, vi skal cykle eller ej, griner parret.

Kom forbi og se vort showroom!

Kino Hjallerup Billetbestilling 98 28 20 22 Man. 30. juli - søn. 5. aug. kl. 19.30 Lør. 4. - søn. 5. aug. kl. 14.00

TØMRERFIRMAET DAN JENSEN A/S

Sulsted

Telefon 98 26 11 84 Jan: 20 44 30 06

1.583 km

Præstationer på løbeben Helle Møland Mortensen og Anders Jeppesen har gennemført en lang række store løb. Her er nogle få eksempler:

2004: UTMB Ultra-Trail-Mont-Blanc. Et rigtigt trail løb non stop rundt om Mont Blanc Massivet. Gennemført som de første danskere

Se også www.bilgaardsparken.dk

med og uden kran • Lastvogne • Containere • Gummiged • Minigraver • Rendegravere • Betonhammer til Rendegraver

148 km 165 km 155 km 147 km 96 km 130 km 143 km 135 km 140 km 90 km 100 km 114 km

2002: SPARTATHLON Et non stop løb på 246 km fra Athen til Sparta.

Luneborgvej 105 C. 9382 TYLSTRUP. TLF. 98 26 08 08 Dan.jensen@mail.dk www.tm-danjensen.dk

VOGNMAND / ENTREPRENØR

- Vi håber også, at rigtigt mange private - vil støtte Danske Hospitalsklovne med et beløb. Det kan ske ved at klikke ind på www. betternow.dk/helle-oganders-cykler-til-wienteam-danske-hospitalsklovne - Du kan også gå ind via www.danskehospitalsklovne.dk. Først under ”Giv et bidrag” og derefter under ”betternow”, slutter Helle Møland Mortensen og Anders Jeppesen.

Forlænget spilletid Billetpris: 80 kr. T.o. 15

Billetpris: 70 kr.

T.f.a.

Kino holder ferielukket 24.-29. juli

NYT MURERFIRMA Sulsted Murerfirma Murermester Rasmus Sørensen · Facaderenovering · Badeværelser · Fliser og klinkearbejde · Renovering

Ring 51 34 25 96

www.sulstedmurerfirma.dk · sulstedmureren@gmail.com Milbakvej 30 · 9381 Sulsted

I 2004 – 2006 – 2008 AETHLIOS. Et trail løb på 186km fra Nemea til Olympia i Grækenland. 2006: VODSKOV – PARIS på 27 dage med al oppakning på ryggen. En tur på 1387 km med 51,37 km i gennemsnit per dag. I 2008 VODSKOV – BERLIN På 14 dage samme måde som Vodskov – Paris. Helle og Anders sluttede turen af BERLIN MARATHON.


Vodskov Avis

24. juli 2012

Side 5

Daniella går til kamp mod mobning med film på YouTube Enhver, der har været udsat for mobning, skriver gerne under på, at det langt fra har været en behagelig oplevelse.

18 årige Daniella Horsmark vil hjælpe mobbeofre som sig selv med en blog og en film på You Tube.

Mobningen foregår ofte i det skjulte: Ubehagelige skub, benspænd, bagtalelser og ondskabsfulde drillerier, der skal få offeret til at føle sig udenfor fællesskabet.

Tekst og foto: Erik Amstrup n MOBNING: Spørgsmålet er, om man selv med politikker og gode hensigter på området overhovedet kan komme mobning i skoler og på arbejdspladser til livs? Ligger det at kanøfle andre - der er blot en lille smule anderledes eller har andre interesser end de gængse, - i virkeligheden ikke dybt forankret i ethvert menneske? Enhver, der har været udsat for mobning, skriver gerne under på, at det langt fra har været en behagelig oplevelse. Mobningen foregår ofte i det skjulte: Ubehagelige skub, benspænd, bagtalelser og ondskabsfulde drillerier, der skal få offeret til at føle sig udenfor fællesskabet. Men også på den mere synlige vis, hvor penalhuset og skoletasken bliver tømt ud på gulvet, ledsaget af en fnisen fra de såkaldte klassekammerater, hvor offeret samtidigt får at vide, at hun/han er både grim, dum og uduelig. I næsten alle tilfælde går

En sekvens fra Daniellas film på http://www.youtube.com/ watch?v=EStiuZY4Rio

samtidigt give stof til eftertanke og forhindre, at den slags sker. - Forhåbentlig kan mine oplevelser t hjælpe andre i samme situation, som den jeg selv har været - og stadig er i, siger Daniella Horsmark. Du kan se Daniellas film på hjemmesiden: http:// www.youtube.com/ watch?v=EStiuZY4Rio Daniella Horsmark har også oprettet sin egen blok www.daniellahorsmark. com. Ligeledes har hun en Facebook-side med godt 1.500 fans.

den mobbede helt alene med problemerne, fordi der ingen klassekammerater er at betro sig til. Og skulle det alligevel ske, bliver tilliden alt for ofte misbrugt. For Daniella Horsmark blev folkeskolen – hvad hun selv kalder ”et levende mareridt”, hvor hun følte sig mobbet lige fra 0. til 9. klasse. Endda så meget, at hun ikke havde mod på at gå til folkeskolens afsluttende afgangsprøve. Nu vil Daniella Horsmark i stedet følge nogle kurser på VUC, så hun kan komme videre i et uddannelsesforløb. Daniella er dog hverken en grim eller dum pige. Tværtimod er hun en særdeles flot pige med et udseende, som mange må misunde hende. Og dum er hun absolut heller ikke. Skriftligt udtrykker Daniella sig så perfekt og velformuleret, at hvis samtlige skoleelever lå på samme niveau, ville Danmark ryge til tops i PISA - undersøgelserne. Tilmed er hun en dygtig fotograf.

De sidste to egenskaber – at udtrykke sig skriftligt og fotografisk - har hun brugt til at lave en lille film, som hun har lagt på You Tube. Daniella har selv lavet filmen. Helt uden hjælp fra andre. Det gør hun med sig selv som eneste medvirkende. Med enkle – men stærke virkemidler, fortæller hun om sine egne ubehagelige oplevelser som mobbeoffer.

Vi starter vores kvalitets

UDSALG PLANET Sven Ivar Dysthe (1965) Varier m/ vip og drej

- Formålet med min film er naturligvis at sætte på fokus mobning, dens ubehagelige konsekvenser for offeret og

Mindre hus søges Mindre hus i Vodskov eller nærmeste omegn søges til leje af familie med barn og husdyr.

Tlf. 28 70 47 09

DØDSBOER, MØBLER, TING OG SAGER afhentes og modtages

KIRKENS KORSHÆRS GENBRUG

Vodskovvej 57, 9310 Vodskov Telefon 98 29 23 33 mandag-fredag 13-17

Normalpris 10.999,(pr. 1/1 2012 11.999)

I Nu DEN ANLEDNING HOLDER VI kun kr. 6.999,- i læder ÅBENT I BEGGE VORE BUTIKKER: Begrænset antal

LØRDAG DEN 28. JULI OG SØNDAG DEN 29. JULI KL. 10.00-15.00 Lækkert udsalg fordelt på vores 2000 m2

.

Vesterbro 67 (ved Gåsepigen) 9000 Aalborg Vesterbro 67 (Ved Gåsepigen) Aalborg · Tlf. 98 12 89 44 Telefon·98 12 89 44 . www.hoghshoppen.dk www.hogh-mobler.dk · email: hm@hogh-mobler.dk Strømgade 1 · Hjørring · Tlf. 86 12 89 44 HØGH INTERIEUR Vesterbro 69 9000 Aalborg 98128924

HØGH INTERIEUR HØRNING Strømgade 3 9800 Hjørring 86128944

HØGH SHOPPEN netbutik

www.hogh-mobler.dk · www.hoghshoppen.dk

www.hoghshoppen.dk


Vodskov Avis

Side 6

Mennesketomt hovedstrøg i Vodskov

Kl. 9.30 om formiddagen er der normal heftig trafik på Vodskovvej. Men ikke i sommerferien, hvor vi har ” knipset” dette billede på Vodskovs hovedstrøg. Tekst og foto: Erik Amstrup n VODSKOV: Ved halv ti tiden om formiddagen er Vodskovs hovedstrøg normalt stærkt befærdet med biler, der i al for høj fart jagter sagesløse fodgængere, der krydser gaden. Men sådan var det ikke i sidste uge, hvor også Vodskov for alvor blev ferieramt og gjorde gaden mennesketom. - Enten fordi mange vodskovnitter er draget på ferie eller har valgt at tage sig en ekstra lang morgenskraber i det regnfulde sommervejr. Med bare en lille smule fantasi kan man meget nemt forvandle Vodskovvej til en støvet hovedgade i by i

det vilde vesten før ”High Noon”, hvor en meget hjulbenet helt – sherif Gary Cooper med sammenknebne og vagtsomme øjne vandrer langsomt fra byens vestre ende, mens en ligeså hjulbenet skurk toner frem fra øst og gør klar til duel. Sheriffens halvt lukkede og næsten sammenknebne øjne skyldes dog ikke det sædvanlige bøvede cowboylook, men at den sparsomme sol står i sydøst og sender en enkelt stærk stråle gennem det mørke skydække. Alligevel skræmmer ”cowboyderne-øjnene” skurken, der straks udbryder: - This Town is to small for both of us. I leave.

Og derfor straks tager flugten på en cykel, der er kastet ind i en hæk. Alligevel lyder der et knald – Eller måske er det et tordenbrag? Fra de sorthvide filmfantasier fra ”Sheriffen” – eller ”High Noon”, som den hedder på udenlandsk, vender vi pludselig tilbage til ”virkeligheden”, hvor speakeren i Radioavisen meddeler, at DMI – Dansk meteorologisk Institut har bedt om assistance fra det nedlagte ”Politiets Rejsehold” for at hæve opklaringsprocenten. Den slags kan godt lade sig gøre i et land, hvor man kan vælges til Folketinget

på et løfte om medvind på cykelstierne. Og hvor et politisk parti – der ligeledes har medvind – betryggende lover, at vi hver især får lov til at eje vores egen tandbørste, selvom de vil afskaffe den private ejendomsret. Vind har vi - ligesom regn - haft i rigelige mængder, hvor selv Blåvand har meldt om hug. Heldigvis har vejret flere gange vist sig at være langt bedre end meteorologernes prognoser. Og det er værd at glæde sig over. Måske er sommeren alligevel ikke så ringe endda. Nyd resten af ferien. Snart er det hverdag igen.

24. juli 2012

Klasselotteriet:

Vodskovnitter er heldigere end borgerne i Sulsted n VODSKOV: Indbyggerne i Vodskov er 29 procent mere heldige end indbyggerne i Sulsted. Det gør Vodskov til den heldigste by i Vodskov Avis område, viser de seneste tal fra Klasselotteriets landsdækkende held-barometer. - Vi har korrigeret beregningerne for forskel i antallet af spillere og det beløb, de spiller for, og der er ingen tvivl. Vodskov er heldigst i Vodskov Avis område lige nu”, fortæller Klasselotteriets direktør Elisabeth Rask Jørgensen. Omregnet i kroner og øre betyder det, at hver gang

n n n n n

Område

Gevinst

Vodskov

1287 kr.

Nørresundby

1195 kr.

Tylstrup

1175 kr.

Vestbjerg

1103 kr.

Sulsted

1000 kr.

Start lørdag formiddag i SuperBrugsen

Hospitalsklovnen Tut tager imod Helle og Anders på børneafdelingen på Aalborg Sygehus syd. Tekst og foto: Erik Amstrup

Preben Abildgaard

Henrik Fuglsang Nørgaard

der f. eks. udbetales 1.000 kroner i gevinster i Sulsted, vinder heldige spillere i Vodskov hele 1.287 kroner i Klasselotteriet - Hele Danmarks millionlotteri. Klasselotteriet udlodder gevinster for hele 41,7 millioner kroner om måneden og har mere end 40.000 glade vindere månedligt, så det statistiske grundlag for beregningerne er på plads. Held-barometerets beregninger baserer sig på indskud i Klasselotteriet i de seneste 36 måneder og tilhørende gevinstpuljer på mere end 1.500.000.000 kroner i alt.

n VODSKOV: Startskuddet til Helle Møland Mortensens og Anders Jeppesens cykeltur til Paris, lyder lørdag formiddag kl. 10.00 ved SuperBrugsen i Vodskov. Allerede en time før starten, er SuperBrugsen vært ved et glas Gammel Dansk

for de morgenfriske, der vil ønske de to cykelryttere held og lykke på turen. Helle og Anders får på den første del af turen følgeskab af et par kendte politikere bl.a. Rasmus Prehn. Der gøres bl.a. holdt på Aalborg Sygehus Syd, hvor Helle og Anders får lejlighed til at hilse på hospitalsklovnen Tut og nogle af de syge børn. Når Helle Møland Mortensen og Anders Jeppesen når frem til Wien, holder de et par feriedage, inden kursen sættes enordpå mod Vodskov i en personbil, som henter dem og deres grej. Helle og Anders har lovet at skrive dagbog om deres lange cykeltur. Det kan du læse mere meget om i næste uges Vodskov Avis, hvor vi naturligvis følger cykelturen fra start til slut.


24. juli 2012

Vodskov Avis

Side 7

Emu fødsel i Skovdyrhaven er en nordjysk sensation Emu han blev alene og udrugede, stik mod alle forventninger, to kyllinger på fremmede æg. Tekst og foto: Frank R. Sørensen n VESTBJERG – Der er megen glæde og også en del stolthed at spore hos Anni og Bruno Andersen på Vestbjerg Skovvej, det er nemlig lykkedes dem at få udruget en emu kylling i deres lille paradis, Skovdyrhaven, en mini Zoo midt inde i Hammer Bakker.

Mini Zoo med mange dyr På de 12 tdr. land, hvor Anni og Bruno Andersen har deres paradis, er der noget for både de voksne og børn. Udover de to emuer er der også dværgvæddere, kaniner, papuaner høns, guldfasaner, dådyr, afrikanske geder, gæs, kalkuner duer, de to ponyheste Trold på 26 år og Lise på 5 år og vietnamesiske hængebugsvin. For børnene er

der kan stilles til rådighed og tilskuerpladser der kan overdækkes i tilfælde af en regnbyge. Omkring julemandens hus er der stille, her sker der først noget til december, men Skovhuset er klar til at tage imod selskaber der vil opleve en anderledes fest. Anni og Bruno Andersen har gennem de sidste 17 år selv bygget alt op i Skovdyrhaven, der drives som en

Den 6 uger gamle emu kylling, ”Pil”.

Skovdyrhavens sensation, han emuen der passer godt på sit nye ”barn”.

Bruno optræder sammen med geden Thor, han går gerne slalom og springer gennem en bue, men så skal der også vanke et par Marie kiks. I baggrunden ses geden Barbara.

To ungersvende fik sig en sludder med gæssene.

Rævejagt kostede livet I cirka 10 år har de haft et emu par, som hører til strudsefamilien, til stor glæde for de besøgende. For ni måneder siden ville hunnen så jage en ræv væk fra folden, men var så uheldig at sparke det ene ben ind i hegnet og kom så uheldigt til skade at hun måtte aflives. Det var åbenbart umuligt at finde en ny hun, så man fik i stedet fremskaffet seks æg som hannen udrugede. Det blev der to kyllinger ud af, men den ene døde desværre. I dag passer den granvoksne emu han godt på den nu seks uger gamle emu unge. Kommer nogen for nær indhegningen, er han med det samme i forsvarsstilling imens ungen piler frem og tilbage og har det dejligt, så derfor har den selvfølgelig fået navnet ”Pil”. Bruno Andersen fortæller at det er sjældent at få en emu til at ruge især på fremmede æg, men det lykkedes at få den 17 år gamle emu han til at ruge, hvilket må betegnes som en sensation. Han har åbenbart kedet sig for et emu par holder sammen hele livet og kan leve i cirka 50 år, fortæller Bruno Andersen.

der også rig mulighed for at lege ude i naturen på forskellige redskaber eller i et indianertelt. Som en nyhed er der opført en scene med instrumenter

hobby. Anni er hjemmegående og passer dyr og park imens Bruno passer sit job hos Renhold ved Aalborg Kommune.

Bruno Andersen med en papuaner høne.


Vodskov Avis

Side 8

24. juli 2012

Spejderne fra Tylstrup, Sulsted og Vestbjerg har indtaget landslejren Tekstredigering: Erik Amstrup n HOLSTEBRO: I øjeblikket deltager 35.000 spejdere fra hele verden i den store internationale spejderlejr i Holstebro. Blandt de mange i lejren er spejderne fra Det Danske Spejderkorps i Vestbjerg og KFUM Sulsted-Tylstrup. Det er de fem spejderkorps i Danmark, KFUM, KFUK, Baptist Spejderne, Det Danske Spejderkorps og Det Danske Spejderkorps Sydslesvig, der står bag lejren, der er den største nogensinde. Lejrens tema er ” Vi møder hinanden - Vi forandrer

verden - Jeg udvikler mig!” , som er det essentielle i Spejderbevægelsens formål. Lejren blev åbnet søndag med et gigantisk show søndag, der blev overværet af mere end 50.000 mennesker. Showet blev sammen med årets lejrsang introduceret af de to ”sorte spejdere” Anders Lund Madsen og Anders Breinholt sammen med Martin Brygman. Alle deltagende spejdere fra Aalborg Kommune bor i i Teltstrup i Oversejlets kvarter, hvor der som vartegn er bygget en 10 m høj kopi af Aalborgtårnet.i

Håndværkere

rafter. I god tid før lejren har mange spejdere været i gang med forberedelserne. Bl.a. er der fremskaffet 200 km gran rafter fra Norge, som spejderne bruger til at opbygge deres lejr med. Spejderne fra Vestbjerg har bygget et hængekøjehus, hvor de sover i hængekøjer, de selv har syet, Telte er der mange af på den store spejderlejr. Hvis du vil gå en tur rundt om lejren, må du begive dig ud på en 18 km lang vandretur. Lejren har eget hospital der kan klare små og store skræmmer. Dertil kommer egne ambulancer og brandbiler. Ligeledes er der flere supermarkeder, hvor spejderne kan købe de daglige fornødenheder. Når spejderne efter en uge med masser af oplevelser

Det Danske Spejderkorps Vestbjerg-gruppes Minier: Sebastian, Nikolaj, Frederik og Markus slapper af ved bålet, inden de skal deltage i søndagens store åbnings ceremoni med de sorte spejdere og Martin Brygmann forlader lejrpladsen, agter Holstebro Kommune at udstykke byggegrunde på

området, så det indlagte vand- og elinstallationer ikke er spildt.

ANNONCER : 98 29 33 2 2

”Byrholt” Handyman-service - For virksomheder og private ·

Håndværkerhjælp / Vikarudlejning Rep.- og vedligeholdelses-opgaver Ombygningsopgaver Oprydningsopgaver ude og inde Opmuring, oppudsning og vandskuring Udskiftning af døre og vinduer

: Handyman-Nord

Malerarbejde ude og inde ”Helt Solgt” service Totalrydning af dødsboer o.lign. Græsslåning med havetraktor Belægningsarbejde Opsætning af stakit og lamelhegn

Timepris: kun kr. 220,00 +moms ”Byrholt” Byrholtvej 32, 9381 Sulsted. Telefon 98 29 68 88 Eller kontakt: Robert Mølgaard direkte på mobil: 30 12 70 88

Nogle øldrikkere sviner omegnen med dåser

Hierzmann

16 flænsede dåser på bare halvanden kilometer på Tingvejen mellem Vodskov og Vestbjerg

Hans Bilgaards Eftf. Aps

Tekst og foto: Jytte Laden Nielsen

Tømrer & Snedker

Luneborgvej 27 9382 Tylstrup

induer

Energiv

98 26 14 28 - 40 54 14 28

snedker- og malerarbejde

snedkerinden.dk v/Marie Bang • Mobil 30 23 86 16

Alt malerarbejde udføres ✔ Private ✔ Erhverv ✔ Færdigmalede fodlister og gerigter ✔ Sprøjtelakering af døre og låger Få et uforbindende tilbud...

SOLSIDENS MALERFIRMA A/S

Følfodvej 25 . 9310 Vodskov Tlf. 98 17 60 32 . 98 17 90 67 . Fax. 98 17 99 22 E-mail: kg@solsidensmaler.dk . www.solsidensmaler.dk

n VODSKOV-VESTBJERG: Græsset er grønt. Det dufter. Solen skinner og det blæser pænt fra sydvest. Cykelhjulene snurrer. Fin tur. Men pludselig ser jeg noget i det nyslåede grøftekantsgræs, der ikke hører hjemme dér: En flænset dåse?

Inden hjernen når at sende bud til pedalerne om at stoppe, ligger næste dåse, denne gang i tre dele. Jeg stopper og samler trist dåserne op. De næste halvanden kilometer bliver jeg i dårligere humør for hver hundrede meter. På bare halvanden kilometer samler jeg i alt 16 massakrerede dåser, heraf et par colaer, op imellem

grøftekantens græs. Tingvejen - nærmere betegnet fra Langbrokrovej og til vejen ned til gården Agdrup – er skæmmet af folk, der kan lide Slots øl og Tuborg og som har smidt dem ud af bilvinduet. I sommerens løb bliver grøftekanten slået maskinelt og dåserne flænses og bliver til forvredne stumper.

nogle fugle forveksler dem med byggematerialer, men taber dem på marken undervejs til reden. Andre dele havner inde på nærmeste mark. I begge tilfælde ender det i mave og tarme på det kvæg, som vi spiser. Nogle køer og heste lider på det forfærdeligste, når øldåsernes blikstumper havner i maver og tarme.

De blinker i sollyset, og Jeg ved ikke, hvad der får folk til at smide øldåser i græsset. Måske uvidenhed, måske dovenskab, måske dumhed? Men jeg ved, at de, der gør det, alle har en mor/kone, en far/mand, en kæreste eller ven, der venligt men bestemt kan sige: Hvordan skal jeg kunne respektere dig, når du sviner og ødelægger vores fælles natur?

Tankeløs henkastning af tomme øldåser skader både dyr og natur.


Vodskov Avis

24. juli 2012

Side 9

Pas på svindlere i mailboksen mere udbredt. Tal fra DKCert, som er et varslingscenter for it-sikkerhed, viser, at antallet af danske malware- og phishing-sider er fordoblet fra 2010 til 2011.* Modtager du en mail om, at du fx har oplyst en forkert adgangskode og nu skal opdatere den, så svar ikke, før du ved, om mailen er ægte eller ej. ”Det kan være svært at se, om en phishing-mail er ægte eller falsk. Se derfor efter ting, som virker mistænkelige. Hvis mailen er fyldt med stavefejl og underlige ordvalg, så kan det være, fordi den er oversat i Google Translate, og det er en god indikator for, at der kan være en svindler på spil,” siger specialkonsulent i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Henrik L. Sedenmark. Har du ikke været i kontakt med virksomheden, som har sendt dig mailen, er det

nemt at gætte sig til, at den er falsk. Men har du været i kontakt med virksomheden, kan du komme i tvivl. - De fleste virksomheder, som bruger adgangskoder og lignende, vil normalt aldrig sende sådan en type mail ud til dig, hvis der er opstået problemer, siger Henrik L. Sedenmark. Han tilføjer, at man også bør tjekke, om mailen er sendt fra for eksempel en hotmail- eller gmail-adresse. ”Det er de færreste reelle virksomheder, der vil kontakte deres kunder via den type adresser,” fastslår han. Undgå fusk, lusk & fælder Gode tilbud kan man oftest sige roligt ja til. Lidt for gode tilbud bør man tage sig i agt for. Forbrug. dk sætter sommeren over fokus på de situationer, hvor forbrugerne bør være særligt på vagt for at undgå fuskede og luskede tilbud.

I øjeblikket tæppebombes mail-boksene med denne slags opfordringer. Men pas på. De er sendt fra svindlere, der vil have fat i dine koder og tømme dine konti.

Det skal du være opmærksom på: adresser. De færreste reelle virksomheder ville bruge den type adresser til at kontakte deres kunder. Vær opmærksom på, at de fleste virksomheder, som har adgangskoder og lignende, normalt aldrig vil kontakte dig via sådan en type mail. Kontakt virksomheden, inden du gør noget. De fleste virksomheder vil gerne advares, hvis der er falske mails i omløb. Kontakt virksomheden på dens officielle telefonnummer eller mailadresse

98 29 33 22

Kilde: forbrug.dk *Malware (malicious software) på dansk ”skadelig software”. Malware er software, som bliver installeret på din computer, og som fx kan bruges til at udsende vira eller til at stjæle personfølsomme oplysninger.

Tabt & Hvem savner fundet sin kat? Vi har fået indleveret en nøgle, som en kunde har glemt under sit besøg i Kirkens Korshærs Møbelbutik den 3. juli Nøglen har vedhæftet en nøglering. Den rette ejermand/kvinde kan hente nøglen på avisens redaktion, Vodskovvej 36, Vodskov

En af vore læsere fremlyser en kat, som har strejfet rundt i skoven et langt stykke tid. - Da vi begyndte at give ham mad, fandt vi ud af, at han overhovedet ikke var vild, men derimod meget kælen.

- det betaler sig!

og ikke på de kontaktoplysninger, der står i mailen. Har du reageret på mailen og opdateret eller bekræftet dine oplysninger, så spær straks for den konto eller aftale, mailen vedrører. Hold løbende øje med dine konti, og kontakt din bank eller virksomheden, hvis der opstår uregelmæssigheder.

Katten har også en øretatovering, der ikke helt kan tydes, bortset fra ...WO36. Henvendelse kan ske på tlf. 98 29 21 86

LæSErtiLbud – Vodskov Avis gør det muligt!

Heja Pippi - her kommer vi!

Feriebolig nær Astrid Lindgrens eventyrlige Verden Samlet priS

fra

2.195,-

pr. lejlighed til 6 personer

Spar op til 292,Med forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Ekspeditionsgebyr fra kr. 59,-. Se betingelser på www.dtf-travel.dk

Mange mails kan se ægte ud. Det samme gælder de hjemmesider, som de linker over til. Se derfor efter fx stavefejl, og tjek webadressen på den hjemmeside, du bliver linket hen til. Tjek, om mailen er sendt via hotmail, gmail eller lignende

Annoncér i Vodskov Avis

Oxgården i Vimmerby

HILS PÅ PIPPI & EMIL

©Astrid Lindgrens Värld/Foto: Örjan Karlsson

Svindlere, der forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af dig via falske e-mails, er et stigende problem i Danmark. Får du en såkaldt phishing-mail, så lad være med at svare på den, lyder rådet fra den offentlige forbrugerportal forbrug.dk. SVINDEL OG HUMBUG: Du modtager en mail, hvor der står: ”Du har afgivet en forkert adgangskode tre gange. Gå derfor ind på vores hjemmeside via dette link, og opdatér din kode.” Måske reagerer du straks på mailen, går ind på hjemmesiden og opdaterer dine oplysninger. Men det er nok fornuftigt at lade være. Er det en såkaldt phishingmail, har den kun ét formål: at lokke personfølsomme oplysninger ud af dig, som kan misbruges til fx at trække penge fra din konto. Phishing bliver mere og

• 3 overnatninger i feriebolig • Gåafstand til Astrid Lindgrens Verden • Fiskemuligheder • Kanoudlejning • 1,5 km til Vimmerby På feriecentret Oxgården har I gåafstand til Astrid Lindgrens Verden, hvor I kan hilse på Pippi og Emil og alle de andre kendte figurer fra forfatterens populære eventyr.

Bestil på dtf-travel.dk Annoncekode: VOdSKOV

tlf: 70 23 14 10


Vodskov Avis

Side 10 Købes: Fuglevoliere og småfugle købes. Tlf. 40 58 13 84 Sælges: Branddør BD 30 – Kr. 1.000,-. Velux Vindue 140 x 178 Kr. 1.000,Tlf. 40 58 13 84 Sælges: Leje af stadepladser på Kræmmermarked Liselund i Vodskov d. 26. august 2012. Pris kr. 150,Bestilling senest 14/8 på tlf. 98 29 34 00 el. liselund@mariehjem.dk Købes: Havemand søges – Gerne pensionist – 98 26 14 45 – 40 21 74 06 Sælges: Skoda Felicia 1,3 – 1998 – 1 år til syn – Kører fint. 5 døre, sølvfarvet. Tlf. 98 29 20 08 Sælges: Fine spisekartofler. Flavia eller Sava. Frisk opgravede hver dag. 25 kg: 75 kr. Gl. Vråvej 65 – Tylstrup. Tlf. 98 26 17 47 Sælges: Hø på roden 650 kr/ ha eller i mindre rundballer 175/stk. efter tørvejr. Tlf. 98 28 60 98 Sælges: Træ-/plastikvinduer og døre samt staldvinduer og døre. Termoglas efter mål. Montering af vinduer. Tlf. 98 28 17 05/40 32 17 05 Sælges: Brænde klar til brug. Træfældning, havearbejde, græsslåning, belægningsarbejde. Tlf. 22 12 20 75 Sælges: Udlejes: Depotrum 6-12 m2 (eller større). Aflåst og tørt. Kan beses. Aalborgvej 715, Hjallerup.  Tlf. 30 98 72 09 Sælges: Opstaldning af heste, fuld pension + ind-/ udlukning. Hal + bane. Undervisning. www.trinkaer. dk. Tlf. 23 46 42 09

Sælges: www.computerværkstedet.dk. Reparation og salg af computere. Opsætning til internet og mail. Fjernelse af virus. Udkørende service.  Tlf. 30 26 95 05 Sælges: Ovntørret, frasorteret brændsel fra emballagefabrik, ca. 24 m, længde ca. 10-30 cm, 4000 kr. Leveret til fornuftig pris.  Tlf. 20 29 42 60 Sælges: Lageret bøgebrænde i palletårne. 1800 kr. pr. stk. Kan leveres til fornuftig pris. Tlf. 20 29 42 60 Købes: Brugte landbrugsmaskiner og brugt inventar til svin og kvæg. Sælges: 3-furet Agrolux vendeplov i meget velholdt stand. Høvender edderkop JF 370 i meget god stand.  Tlf. 98 86 16 52 Sælges: Møbelsæt: Sofa + 2 lænestole i rødbrunt læder, 700 kr. Tlf. 51 51 30 86 Købes: /Afhentes: Vi henter skrot og du får vin, der smager godt. Nye og gamle landbrugsmaskiner og inventar.  Tlf. 21 22 95 64 Købes: /Afhentes: Container sættes ud. Udtjente maskiner, gamle pandeplader, jern­ skrot, ring og få et tidspunkt for afhentning. 29 78 66 21

Sælges: To-hjulet vejhøvl, 120 cm fræser, fanggitre, gårdstrigle, tigsvejser, skovvogn m/ kran, 6 T tipvogn, cementtromle, 3000 l rustfri tank., 6 T larvebåndsrendegraver med ensilagegreb og 3 skovle. Tlf. 21 22 95 64

Efterlad ikke dyr i bilen i sommervarmen

Købes: Porcelæn, figurer, sølv, teak møbler, solur, karlekammerskabe, dødsboer.  Tlf. 40 28 50 55

Sommervarmen er atter på vej tilbage, så husk at tage hensyn til dit dyr. Et dyr efterladt i den bagende sol kan nemlig få katastrofale konsekvenser

Sælges: 8 tønderland hø på roden. Der kan blive 2 eller 3 slet. I alt 6.000 kr.  Tlf. 98 83 11 61 Sælges: Brænde i palletårne, lagret. 1.100 kr. pr. stk. Kan leveres til fornuftig pris.  Tlf. 98 95 63 01/40 19 66 25 Sælges: Karlekammerskab, afsyret, med glasruder i låger, 4 hylder. Dybde: 54 cm x bredde: 89 cm x højde: 182 cm, 1.200 kr. Hjørring Tlf. 40 40 15 30 Købes: Trailer købes, brugt, vægt 500 kg total. Pris ca. kr. 1000.-. Tlf. 98 33 57 59, Terndrup Sælges: Borderterrier/puddel krydsnings hvalpe, har fået ormekur, bliver ikke store, kr. 2.000.-. Tlf. 29 79 40 06 Sælges: Kaninunger, flere farver, 6 – 9 uger. Tlf. 98 26 11 54/6174 8721

Købes: /Afhentes: Industri­ skrot, landbrugsskrot. Vi gi­ver en vin der smager godt.  Tlf. 98 95 80 19

ANNONCER : 98 29 33 2 2

Sælges: Gummitransportør, dozerblad, bagskovl, 6 m halmvogn, 4 WD jeep, Deutz 4005, Ferguson 35, Ford Super m/ front, kornvalse, cementtromle, 3 T Bobcat rendegraver med sokkel og oprenserskovl.  Tlf. 21 22 95 64

n KÆLEDYR: Hver sommer må hunde bøde med livet, fordi de er blevet efterladt i en varm bil. Ofte har ejeren kun været væk i relativt kort tid, men temperaturen i en bil, der står i solen, kan lynhurtigt stige til 80-90 grader. Og så kan det gå rigtig galt. Søg skygge   Mange er hensynsfulde og stiller bilen i skyggen, men det hjælper ikke, når solen flytter sig. Så kan det hurtigt ende med, at bilen alligevel står lige i solen, og så bliver der som en ovn derinde, siger dyrlæge og projektleder for familiedyr i

OMBETRÆKNING AF KLASSISKE OG ARKITEKTTEGNEDE MØBLER ELLER DINE FAVORIT MØBLER

- også salg af egne møbler

LOPPESERVICE...

Stort udvalg i møbelstoffer og læder

Annoncer, der er os i hænde SENEST FREDAG KL. 10.00, kommer med efterfølgende uge. 1. Antallet af ord i en loppeannonce må være

- hvis dine møbler skal have nyt liv!

MAX 15 ORD

Møbelpolster Jens Thomassen Uggerhalnevej 17 . Grindsted 9310 Vodskov . Tlf. 98 28 60 28

2. Er annoncen over 15 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce, også med max 15 ord - osv. 3. Prisen for en loppeannonce i ca. 40.000 aviser er 50 kr. inkl. moms

Brug nedenstående kupon til teksten: Udfyld venligst kuponen TYDELIGT.

SÆLGES

KØBES

BYTTES

24. juli 2012

LOPPE

SERVICE

Lad hellere Sigurd blive derhjemme, hvis du på en varm sommerdag bruger din bil indkøb eller andre ærinder. Men tænk også på dine andre kæledyr derhjemme. Dyrenes Beskyttelse, Lotte Brink. Tager man sin hund eller kat med i bilen, er det derfor vigtigt at følge nogle enkle forholdsregler. Sørg for, at bilen hele tiden står i skygge. Stil en skål frisk vand i bilen, som dyret kan drikke af - og udskift det ofte. Åbn mindst to vinduer på klem, så der bliver luftgennemstrømning i kabinen. Hvis ens dyr omkommer i bilen, overtræder man dyreværnsloven - og det er strafbart. - Derfor er det en god ide at overveje en ekstra gang, om det måske ikke er bedre for dyret enten at komme med på ærindet eller i stedet blive hjemme, siger Lotte Brink. Husk dyrene uden for bilen   Det er ikke kun dyr i bilen, der risikerer at tørste i varmen. Kaniner, marsvin og andre dyr, der går ude, kan også komme til at lide under

sommersolen. Derfor er det vigtigt at forsyne løbegårde med et halvtag og sørge for, at dyrene hele tiden har adgang til frisk vand. Man skal også være ekstra opmærksom på køer, heste og får, der går på markerne. Sørg for, at dyrene kan finde skygge. Hvis der ingen træer er på marken, så lav et læskur, der både skygger og giver læ. Får du kendskab til dyr, der lider i varmen, så ring til politiet eller kontakt Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på telefonnummer 1812. I Dyrenes Beskyttelses webshop kan du købe et termometer, du kan have på dig. På termometrets bagside er et vejledende skema, der konverterer den aktuelle temperatur til den temperatur, der er i en bil. F.eks. vil der om eftermiddagen, når der er en udendørs temperatur på 22˚C, være 85˚C i en bil, og det kan have katastrofale følger for din hund, hvis du lader den blive i bilen.

Kom i kontak t med

Indryk din loppeannonce i 4 aviser, for kun

Tlf.: Navn:

Oplag 40.000 aviser.

Adr.:

KONTANT

50.-

CHECK

Frimærker kan IKKE benyttes til betaling

»Lopperne« er for private og må ikke indeholde firmanavne (vil blive fjernet fra annoncen). INDLEVERES TIL:

w w w w

Midtvendsyssel Avis, Hjallerup Rold Skov Bladet, Skørping Vodskov Avis, Vodskov Østvendsyssel Folkeblad, Dybvad

Annoncen må max indeholde 15 ord, ved mere end 15 ord, fordobles prisen osv. Annoncen skal være indleveret SENEST FREDAG KL. 10.00. Se kupon her på denne side.

40.000 husstande

Indryk en loppeannonce i Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Vodskovvej 36, 9310 Vodskov

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Telefon 98 29 3 3 22


Vodskov Avis

24. juli 2012 Vodskov Vestbjerg, Sulsted, Ajstrup, Tylstrup, Kraghede, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Side 11

Vodskov Avis

11. Årgang - Nr. 29

Ugens Nyheder

Tirsdag/Onsdag 24./25. Juli 2012

I sommerferieugerne bringer Vodskov Avis en række lokale beretninger fra de gode gamle dage. Der sker med venlig tilladelse fra Egsmindesamlingen for Sulsted og Ajstrup Sogne. Ugens historier er skrevet af Karl Møller og Kristen Værnfeldt , og blev bragt i Egnsmindesamlingens årsskrift for 1996

Stridigheder mellem Sulsted og Ajstrup Sogne

En tønde øl på højkant i slåskamp mellem Nør- og Søndersognet

Af Karl Møller

Gennem århundreder har de to sogne Ajstrup og Sulsted været knyttet stærkt sammen: Fælles præst, fælles sognedegn og til dels fælles herskab, idet herremændene, Vang, Vraa og Elkjær havde fæstebønder i begge sogne. Overfor fremmede følte de to sognes beboere sig som ét, men det forhindrede ikke, at der af og til kunne opstå lidt uenighed og konkurrence mellem Nørsognet og Søndersognet. Vi skal her berette et par morsomme eksempler herpå. Engang i 1636 var der gilde på en gård i Ajstrup og hen på aftenen, da steningen blandt mændene var blevet lidt høj, opstod der uenighed mellem to af gæsterne. Det var ladefoged på Elkjær

I disse år (1996) er det 150 år siden, det sognekommunale styre blev grundlagt. I 1940èrne – før grundlovsvedtagelsen – kom den første spinkle spire til folkestyret i Danmark nemlig med forordningen om sogneforstanderskaber, der var en forløber for loven om det sognekommunale styre i 1867, hvorved der oprettedes sognekommuner, der stort set bestod uændrede indtil kommunalreformen i 1970. Sognekommunerne blev dannet på baggrund af kir-

kesognenes omfang, så inddelingen går reelt tilbage til kristendommens indførelse i landet omkring år 1000. En sognekommune kom oftest til at bestå at et pastorat, hvorfor mange sognekommuner bestod af 2 – i nogle tilfælde af 3 – kirkesogne. Således blev der sognekommunalt fællesskab mellem Sulsted og Ajstrup sogne, der jo var ét pastorat. Men i fællesskabet opstod der ofte indbyrdes stridigheder og kamp om prestige. Således også her Eksempler herpå gives i artiklen ”Nørsogn og Søndersogn” af tidligere viceskoleinspektør i Aalborg, Kristen Værnfeldt (1886 – 1880), i Sulsted-Ajstrup Sygeplejeforenings juleavis for 1954.

Kristen Værnfeldt var en dygtig og anerkendt lokalhistorisk skribent og forsker, tillige med at han i mange år var formand for Himmerlands og Kjærs historiske samfund. Han havde nær tilknytning til Sulsted Sogm, idet han var gift med en datter fra Ø. Abildgaard i Sulsted. Kristen Værnfeldt er begravet på Sulsted Kirkegaard. Den nære tilknytning til Sulsted sogn er vel årsagen til, at der fra hans hånd ligger en del betydningsfuldt lokalhistorisk materiale. Kristian Værnfeldt skriver i den nævnte artikel om stridighederne mellem Sulsted og Ajstrup Sogne.

Af Kristian Værnfeldt

og den ansete bonde Hans Madsen i Folsted, som var lige ved at komme i totterne på hinanden. Sagen var, at der på Elkjær var en meget stærk karl, som ladefogeden påstod, at ingen mand i Nørsognet kunne ”lægge ned”. Det faldt Hans Madsen for brystet, og han påstod, at hans stærke forkarl Per nemt kunne ordne karlen på Elkjær. Resultatet af mundhuggeriet blev et væddemål om en hel tønde øl. De to karle skulle brydes og den, der fik lagt sin modstander ned tre gange, havde tjent en tønde øl til sin principal. Kampen ved Stokbroen En søndag eftermiddag efter kirketid mødtes Hans Madsen og ladefogeden med hver sin kæmpe i sogneskellet ved Stokbroen lidt nord for, hvor Sulsted Sta-

dionsby nu ligger. En mængde tilskuere fra begge sogne var mødt op for at ”heppe” deres mand, og efterhånden som brydekampen skred frem, voksede ophidselsen, og da hver af de to kæmper havde været nede to gange, var der ingen ende på tilskuernes begejstring og opmuntringsråb. Men så skete det, at Per fra Folsted mistede fodfæstet og blev lagt ned for tredje gang, - og hermed havde hans husbond tabt sit væddemål. Hans Madsen mente imidlertid, at karlen fra Elkjær havde brugt uærlige kneb og ville ikke betale, hvorfor han blev stævnet af ladefogeden. I Kjær Herreds gamle tingbog for 14. juni 1636 kan vi læse hele historien.

Slagsmål mellem Tylstrup og Sulsted gennem stedfortrædere Af Kristian Værnfeldt Sulsted blev fordum anset for at være hovedsognet; thi her var jo tre betydelige landsbyer, og her boede siden 1760 de to sognes præst, - og efter at der var oprettet sogneforstanderskab og senere sogneråd, havde Sulsted flertallet her, indtil den stærkt voksende Tylstrup Stationsby bragte Nørsognet foran med hensyn til indbyggertallet, - så gik magten i sognerådet ofte på skift. Men før og særlig efter et sognerådsvalg, kunne stemningen være noget ophidset, idet man i det ene

sogn triumferede og i det andet var nedtrykt og bitter. Netop sådan rigtig ærgerlig og bitter var man engang i 1860 i Ajstrup, fordi Sulstedstederne havde snuppet flertallet. Og de gode repræsentanter fra Nørsognet bestemte da, at de overmodige mænd fra Søndersognet ved næste sognerådsmøde skulle have et lag tørre tærsk., - for kunne man ikke hævde sig på den ene måde, ville man på den anden. Men da de alle var ældre satte og besindige mænd, mente de ikke at det var passende, at de selv drog

Kommunekontoret i Sulsted efter opførelsen i 1938

i ledning, - og de blev så enige om, at Nørsognets stærkeste kæmpe, den unge gårdejer Mads Peter i Tylstrup Østergaard skulle foretage afstraffelsen. Stærke mænd Mads Peter, der som de alle andre i Ajstrup sogn var vred over sognerådsvalget, erklærede sig straks villig til at møde ved Tylstrup Kro, hvor sognerådet i de dage holdt sine møder, og klapse Sulstederne god af. Hele historien skulle selvfølgelig være en dyb hemmelighed., men hvordan det nu gik til, blev planen efter få dages forløb kendt i Søndersognet, og nu var gode råd dyre. I Brødland i Hammer Bakker boede den stærke Niels Larsen, Niels Hostrup kaldet, som var født i Hostrup, og han lod sig overtale til at gå med til sognerådsmødet for at forsvare de Sulsted mænd. Da dagen kom, mødte sognerådet og de to kæmper på den lille plads foran kroen, og det varede ikke ret læn-

ge, før Niels og Mads Peter røg sammen. Det blev vel nok en holmgang. Uafgjort kamp gav fred De værdige sognerådsmedlemmer stod i kreds om den kæmpende og animerede kraftigt hver sin stridsmand. Men den ene kunne ikke få bugt med den anden, hvor meget de så asede og masede, - og da situationen var ved at blive alvorlig, og der var begyndt at flyde blod, kom sognerådsformanden til besindelse. Han afbrød kampen, idet han råbte: - I to er jo lige stærke – hold nu op med det der. Nu gi´r A en bolle punch, og så drikker vi forlig! Og sådan blev det. De to stridsmænd kom ind i køkkenet og vaskede sig, og den rare krokone rimpede de værste flænger i tøjet sammen, og så samledes man i støre endrægtighed om den dampende punchebolle. Og selvom der af og til har været lidt uenighed mellem Nørsognet og Søndersog-

Tylstrup Kro ca. 1935. Nedbrændt 1985 net, har man dog aldrig senere kæmpet om magten med næverne, men kun med stemmesedlen. Kommunekontor i Sulsted Og der var virkelig kamp på stemmesedlerne, som Kristen Værnfeldt skriver. Et eksempel herpå er, at indtil 1938 var kommunekontoret beliggende i Tylstrup i lejede lokaler. Det var dengang, da et af sognerådets medlemmer fungerede som kasserer. Efter socialreformens indførelse i 1933 måtte der plads og uddannede folk til. Der måtte bygges et kommunekontor.

Ved valget i 1937 havde Sulsted sogn fået flertal (7 ud af 13). Derfor kom kommunekontoret – det nuværende lokalkontor- til at ligge i Sulsted og ikke i Tylstrup. Ved kommunesammenlægningen i 1970 blev begge sogne udelt sammenlagt med Aalborg Kommune. I kirkelig henseende er der dermed senere blev adskilt og udgør nu ikke længere et fælles pastorat. Men på de utallige andre områder føles der stadig et fællesskab mellem de to sogne – historisk betinget. Det gælder f.eks. Egnsmindesamlingen for Sulsted og Ajstrup Sogne.


Vodskov Avis

Side 12

24. juli 2012

Travl uge for Ingeborg Skeel på Voergaard Slot Tusinder besøgte middelalderdagene for at høre om Stygge Krumpen og måske få et glimt af Ingeborg Skeel der går igen på slottet.

Fire musikalske middelalderklovne var det store hit ved Middelalderdagene.

Ugens film i Kino Hjallerup Kino holder ferie. Men mandag d. 30. juli er der Danmarkspremiere på

THE DARK KNIGHT RISES HVER AFTEN KL. 19.30 FRA MANDAG 30. JULI

”The Dark Knight Rises” er afslutningen på filmskaber Christopher Nolans Dark Knight-trilogi. Det er otte år siden, Batman (Christian Bale) forsvandt ud i natten og med ét forvandlede sig fra helt til en mand på flugt. Men alt ændrer sig med ankomsten af en listig kattelignende tyv med en mystisk agenda. Langt farligere er dog ankomsten af Bane, en maskeret terrorist, hvis skånselsløse planer for Gotham tvinger Bruce ud af sit selvvalgte eksil. Men selv hvis Batman griber kappen og masken igen, er det ikke sikkert, at han kan matche Bane. Forlænget spilletid. T.o.15.

Tekst og foto: Frank R. Sørensen n FLAUENSKJOLD – Man må håbe Ingeborg Skeel, en af Voergaard Slots ejere i 1500 tallet, kan lide at have gæster for i sidste uge valfartede nordjyderne og andet godtfolk til Voergaard Slot for at opleve de årlige Middelalderdage, høre om slottets historie, Stygge Krumpen, hans vedsoverske ”jomfru” Elsebeth og måske se en flig af Ingeborg Skeel, hvis hun skulle komme på besøg.

Spændende historie, også for de unge Vodskov Avis besøgte Middelalderdagene sammen med Joachim 8 år og Jacob 10 år, begge fra Visse, for at se hvad de fik ud af historien og livet fra dengang. Og rundvisningen på slottet gik klokkerent ind hos drengene. Historien om, vildsvineskindene på væggen, slottets ejere og kunstskatte lige fra Napoleons spisestel til kostbare Mingvaser, fortalt levende af rundviser Karin Kirk gik klokkerent ind. Især blodpletten på gulvet der ikke kan vaskes eller slibes væk i det nordøstlige tårnværelse fik de unge besøgende til at spærre øjnene op. Jacob og Joachim, der også hedder Møller til efternavn, var meget begejstret for rundvisningen og var fascineret af den 1000 år gamle kinesiske krukke. De syntes begge det var sejt at se bliden blive skudt af, nøjagtig som Skipper Clement med sin bondehær i 1534 angreb Voergaard Slot. Middelalderdagenes fire musikalske gøglere var

Håndværkere Langholt AP Mureren S Ian Morvang

The Dark Knight Rises Fra den spritnye Batman-film ”The Dark Knight Rises”

Tlf. 28 60 34 02

www.langholtmureren.dk ianmorvang@hotmail.com

VISES Kl. 14.00 OVER 3 WEEKENDER FRA LØRDAG 4. AUGUST Victor og hans far, Jesper, er vilde med fugle. Sammen med en masse andre familier deltager de i den store, årlige fuglejagt, hvor det gælder om at spotte og fotografere den mest sjældne fugl.

Landinspektør Søren Lange – Tlf. 26221120 Luneborgvej 65, 9382 Tylstrup Firmaadresse: Landinspektørfirmaet Søren Lange Slotsgade 31, 9000 Aalborg – Tlf. 98120611 www.s-lange.dk Landinspektørfirmaet Søren Lange udfører arbejde indenfor alle områder af fast ejendoms regulering, projektudvikling, planlægning m.v.

TYLSTRUPMUREREN

ApS

Victor har ikke så mange venner og er altid den evige to´er, men satser på at vinde i år, fordi hans værste konkurrent – den opblæste Daniel - har brækket benet. Alt lover godt for Victor, lige indtil Daniel pludselig dukker op og straks indtager favoritrollen - selvom han har benet i gips. I panik beslutter Victor sig for at gøre noget, han aldrig skulle have gjort, og en lille smule fusk udvikler sig i løbet af ingen tid til en mega skandale i verdensklasse! De voksne og fuglejagten går helt amok, og Victor får brug for hjælp fra en uventet kant...

også et hit og selv de grillstegte pølser med gammeldaws brød, ost og sennep bekom dem vel. Vejret artede sig rimeligt Selv om sommervejret ikke ligefrem har været med os nordjyder endnu, så oplevede Middelalderdagene

nogle gode dage med en del sol og tørvejr. Den dag Vodskov Avis besøgte Voergaard Slot var vejret perfekt og tæt på lukketid havde parkeringsvagterne talt over 1000 biler den dag og det vil sige omkring 3.000 besøgende.

Overvejer du at flytte på plejehjem – så se her!

Landinspektør med lokalkendskab

FUGLEJAGTEN

Jacob og Joachim fra Visse beundrer denne middelalderkvinde, der udover at sælge ting fra sin kurv også har balancen i orden med en kande på hovedet.

AUT. KLOAKMESTER • Nybygning • Landbrugsbyggeri • Omforandring • Totalentreprise

v/Ib E. Nielsen, Enighedsvej 39, Kraghede, 9382 Tylstrup, www.tylstrupmureren.dk

tlf. 96 46 70 09 Bil 20 43 17 97

liselund friplejebOliger Skal opleves som det bedste sted - at bo - at gæste - at arbejde liselund er et moderne og aktivt hjem, med lyse og velindrettede boliger, hjemligt miljø og skøn natur. Alle, der er visiteret til plejehjem, kan frit vælge Liselund. vi kan tilbyde hjælp efter behov. Frisklavet mad fra eget køkken, vaskeri, en stab af engageret plejepersonale og sygeplejersker. du er velkOmmen til en uforpligtende orientering og rundvisning på Liselund ved henvendelse til forstander, Lone Leth eller souschef Marne Kvesel.

liselund friplejebOliger

Hüttel-Sørensensvej 61 · 9310 Vodskov telefon 98 29 34 00 E-mail: liselund@mariehjem.dk · www.mariehjem.dk/liselund


24. juli 2012

Vodskov Avis

Side 13

Tag med Vodskov Avis og Falk Lauritsen Rejser til

KRETA

DIREK TE FRA A ALBOR G LUFTH A med S VN AS

Frit valg med afrejse på følgende datoer: 1. september – 8. september – 15. september – 22. september samt 29. september 2012 Varighed 1 uge. Lidt om Kreta: Her er azurblåt hav, purpurrøde solnedgange, støvede, arkæologiske udgravningsområder og fine barer, hvor man kan få slukket tørsten. Og så er her, ikke mindst, spændende spor og flotte mindesmærker efter dem som har regeret her - byzantinerne, venetianerne og tyrkerne. Vestkretas charmerende hovedby inviterer til både kulturel stimulans og lækker badeferie med gode madoplevelser. Kreta er på størrelse med Sjælland og samtidig den største af de græske øer med et areal på 8312 km2. Med sine 65.000 indbyggere er Chania øens næststørste by efter Heraklion og den største på Vestkreta. I den stemningsfulde gamle bydels smalle gader ligger hyggelige restauranter og græske taverner, og i byens små butikker og boder foregår den livlige handel både i dag- og aftentimerne. Når mørket falder på bliver havnepromenaden vakt og folk strømmer til de mange caféer og restauranter, som indrammer kajen. Her kan man også se Janitsharmoskeen, som blev opført af tyrkerne i 1645, og i dag bruges til skiftende kunstudstillinger. Hotel Alkyon Park Village er et oplagt ferievalg for jer, der ønsker god komfort og et velfungerende udgangspunkt for ferien. Poolområdet er indbydende med 3 pools i forskellig dybde, parasoller og liggestole, som I frit kan benytte. Hotellets restaurant og bar fungerer som pool- og snackbar i dagtimerne. I højsæsonen vil trafik og byliv omkring hotellet kunne virke forstyrrende i nogle værelser. Alkyon Park Village er beliggende tæt ved stranden, ca. 1,5 kilometer fra Adele, hvor I finder et udvalg af indkøbsmuligheder og restauranter. Til Rethymnon by er der ca. 9 kilometer, hvor I finder butikker, hyggelige restauranter, barer og caféer. Platanias, der har sit navn efter platantræerne som vokser langs Platanias flodbred var indtil for få år siden et veludviklet landbrugsområde. I dag er Platanias et af de mest kendte ferieområder på Kreta med dejlige hoteller samt et stort udvalg af restauranter og souvenirbutikker. Byens gamle bydel ligger øverst på en bakketop, mens resten af byen er placeret ved vandet. Stranden kan bryste sig af blå flag og består af sand med små sten. Der er busforbindelse flere gange i timen mellem hotellerne i området samt til Chania centrum.

Alkyon PA rk

1. Ophold på Hotel/lejligheder Alkyon Park Village i Adele/Rethymnon 1-værelseslejligheder med bad/toilet, samt balkon/terrasse. Pension mulig: Kvartpension morgenmad, tillæg pr. person kr. 420.-. ELLER VORES LÆSERE KAN VÆLGE:

Ophold på Hotel Jasmine Village i Platanias/Chania

JAsmin e

Dobbeltværelser med bad/toilet m/hårtørrer, samt balkon/terrasse. Pension: All Inklusive Specifikation: Mad: De tre hovedmåltider fra buffet, is til børn under 12 år på fastsatte tidspunkter, eftermiddagskaffe med kage. Drikkevarer: Lokale mærker i vin, øl, sodavand, mineralvand, juice, kaffe og te. Faciliteter: Dart, bordtennis, volleyball og vandaerobic. 2. Let anretning på fly-turen tur/retur pr. person, kr. 160.3. Transport fra lufthavn til Hotellerne tur/retur pr. person, kr. 175.4. Fly: SAS 5. Dansk rejseleder

Prisen er kun pr. person ved 2 personer i samme vær./lejl. på Alkyon.

3.198.-

Ønskes værelse (alene - meget begrænset antal), tillæg pr. person . . . . . . kr.

700.-

Ønskes ophold på hotel Jasmine Village med All inkl., tillæg pr. person. . . kr. 1.500.Afrejse: Lørdage i september 2012, Aalborg lufthavn. (sidste mødetid) . . . . . . . . . . . kl. 15:05 Hjemkomst: Lørdage til Ålborg lufthavn. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kl. 15:20 Admistrations gebyr tillæg pr person. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr.

50.-

Ønskes afbestillingsforsikring, pr. person . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr.

220.-

På grund af den korte tidsfrist til afrejse beder vi vores læser om at ringe til direkte til Falk Lauritsen rejser som vil sidde klar ved telefonen mandag til fredag mellem kl. 9:30 – 16:00 og svare på spørgsmål samt bestilling af rejser. Ring på telefon 70 10 26 88. Vigtigt opgiv LÆS Nr. 115 for at få denne pris.


Side 14

Dorf Mølle har fået nye vinger fra Vodskov

Vodskov Avis Savværk. - Grunden til at det blev os der fik opgaven med at lave vingerne er sikkert at vi er lokale og har kontakt til en dygtig møllebygger, det var også ham der byggede de nye vinger til Vennebjerg Mølle i 2008 og så er Hammer Byg det ene af to firmaer i Danmark der kan lave gammeldags møllevinger, siger tømrermester Peter Berg-Mortensen, Hammer Byg.

Snart snurrer vingerne atter rundt på Dorf Mølle der i sidste uge fik to nye vingearme. Tekst og foto: Frank R. Sørensen n DORF – Dorf Mølle kan nu snart male mel igen som den har gjort i over 100 år. En storm i 2009 ødelagde møllens vinger, men en af landets få møllebyggere, Erik Andreasen fra Vod-

skov, har nu sørget for at møllen igen kan snurre og male mel med helt nye vinger. Møllebygger gjorde det igen Det var Hammer Byg i Vodskov der fik opgaven med at fremstille de nye

24. juli 2012

vinger og de sidste tre måneder har firmaets tidligere ejer, tømrermester og møllebygger Erik Andreasen, haft travlt på værkstedet med at tilskære træet, høvle det til og fremstille hækværket. Hver vinge er cirka 18 meter og er lavet i lærke træ der er købt hos Ørum

Restaureringsarbejde til over en halv million Dorf Mølle er en hollandsk vindmølle bygget i 1887 og var i brug indtil 1952. Møllekomplekset, der også består af en vandmølle fra omkring 1664, var i privat eje til 1972. Dronninglund Kommune restaurerede møllen i 1970-72 og blev overdraget til kommunen, der igen overdrog formidlingen til Try Museum og indtil stormen i 2009 kørte møllen som arbejdende museumsmølle om sommeren. Det er lykkedes Try Museum at fremskaffe de nødvendige midler til de nye vinger og en mindre restaurering af selve møllen. Et beløb på 591.800 kroner plus moms. Restaureringsarbejdet markeres søndag den 10. august.

På billedet er møllebygger Erik Andreasen, i sort jakke, sammen med tømrer Henrik Christiansen, begge fra Hammer Byg i Vodskov, ved at montere de nye møllevinger på Dorf Mølle.

Motormarked & dÆKCenTer

Køb

ER æk

Salg

KommiSSion af biler

alT i aUTorePeraTion graTiS lånebil ved STørre reParaTioner ring På Tlf. 98 26 27 27 - eller kik ind til dit lokale værksted... Se vores salgsbiler

Affald er mange ting Den dejlige bil du købte for år tilbage bliver også til affald! Vestbjerg Autogenbrug A/S er godkendt* affaldsbehandler. Vi giver mindst 1500 kr. for din gamle bil når du afleverer den hos os.

* ISO 9000 – 2001 godkendt

TYlSTrUP aUToHandel

98 29 63 00 / 98 29 45 00 Vang Mark 48 . 9380 Vestbjerg www.huggeren.dk . www.98296300.dk . www.refero.dk

Bliv sat i den rette bås med en rubrikannonce Tlf. 98 29 33 22

Biler sælges • STORT UDVALG af importerede biler til gule og hvide plader. • ALT I REPARATION af person- og varebiler. • LÅN BIL, mens din bil repareres.

Grindsted Autoværksted ApS Uggerhalnevej 43 Grindsted · 9310 Vodskov

Tlf. 98 28 61 45

www.tylstrupauto.dk · tylstrup.auto@mail.dk

og afbalancering

d

d 3

Auto-tilbud frA

Sudergaards Autoservice v/ Morten Sudergaard

Karolinevej 3 . Grindsted . 9310 Vodskov Tlf. 9828 6432 . Mobil 2084 6432 www.sudergaard-auto.dk

• 4-hjuls udmåling • Aircon service • Forsikringsskader • Skiftning af autoruder • Klargøring til syn • GODE TILBUD PÅ DÆK • GRATIS LÅNEBIL ved større reparationer/service

Sudergaards Autoservice v/ Morten Sudergaard

Karolinevej 3 . Grindsted . 9310 Vodskov

Sudergaards Autoservice Reparation og servicering af alle mærker v/ Morten Sudergaard

Specialist i autoskader og dæk Reparation og servicering af alle mærker Klargøring til syn GRATIS Specialist i autoskader og dæk LÅNEBIL GRATIS Klargøring til syn biler på: LÅNEBIL Se 200 salgsklare VED Se 200 salgsklare biler på: AUTOSKADE www.bilgaardenhostrup.dk www.bilgaardenhostrup.dk

Karolinevej 3 . Grindsted . 9310 Vodskov

Vi Vi finder finder gerne gerne din din ønskebil ønskebil -- også også fabriksny fabriksny Finansiering tilbydes også til ældre biler Finansiering tilbydes - også til ældre biler Ingen ferie

lukning!

Vestbjerg bAkke • Dæk og alufælge • Køb og salg af brugte biler • Alt i autoreparationer • Klargøring til syn • Vaskehal • Aircon Service • Autotransport

Kai Guldborg

Rasmus Henriksen

Kig ind til

guldborg biler

Irene Holms Vej 2 . 9380 Vestbjerg Tlf. 28 28 58 37


Vodskov Avis

24. juli 2012

Nonnekor og middel­ aldergudstjeneste på Børglum Kloster n BØRGLUM: I tilknytning til Børglum Klosters store Kildemarked den 4.5. august gennemføres der en middelaldergudstjeneste i Klosterkirken søndag den 5. august. Gudstjenesten gennemføres efter Niels Jespersøns graduale, som er fra tiden lige efter reformationen. På den tid levede middelal-

derens rige musikalske tradition videre sammen med Luthers nye salmer. Nonnekoret består af en flok sangglade middelalderentusiaster, som holder af at synge gregorianske sange. Koret ledes af organist Rikke Kursch, der til daglig er organist ved Vor Frue kirke i Aalborg. Nonnerne vil være klædt,

som man regner med, at benediktinernonnerne var klædt den gang. Messen vil foregå på både latin og dansk med messesang og fællessalmer. Koret synger uden instrumentledsagelse. Det sker af historiske grunde, fordi det først senere blev almindeligt at anbringe orgler i kirkerne.

Side 15

Hurtigere møde med speciallægen giver færre indlæggelser Vil du helst sove i din egen seng eller i en seng på sygehuset? n SUNDHED: De fleste foretrækker at være hjemme, hvis det er muligt. Derfor har Sygehus Vendsyssel ændret den måde, man modtager akutte hjertepatienter, så mange i dag undgår indlæggelse og i stedet behandles ambulant. Spidskompetencen i front De færre indlæggelser har man opnået ved at strømline patientforløbet. Når de kardiologiske patienter i dag bliver henvist fra praktiserende læge eller vagtlæge, så slipper de for en tur omkring sygehusets akutte modtagelse. De bliver i stedet kørt direkte til Kardiologisk Afdeling, hvor de hurtigt bliver tilset af en speciallæge -

mens de stadig er i eget tøj, og inden de eventuelt bliver indlagt. - Patienterne møder spidskompetencen med det samme. Det betyder, at vi hurtigere kan stille en diagnose og dermed hurtigere sætte ind med den rette behandling, forklarer Nils Winther Johannessen, centerchef på Medicinsk Center. Tryghed og effektivitet Det er op til speciallægen at vurdere, om patientens tilstand kræver indlæggelse. Erfaringerne fra Medicinsk Center viser, at det hurtigere møde med speciallægen gør, at flere patienter kan behandles ambulant. 32 %

af de patienter, der tidligere blev indlagt, undgår i dag indlæggelse. Den ambulante behandling giver bedre kvalitet for patienterne, som kommer hurtigere gennem forløbet. De kan sove hjemme, som de fleste patienter foretrækker, men stadig være trygge, da de er blevet tilset af specialisten. Samtidig er det også en mere effektiv måde at bruge sygehusets ressourcer på. De kardiologiske speciallæger er til stede fra klokken otte morgen til otte aften. I det tidsrum kommer 85 % af de akutte patienter. Resten af døgnet kan speciallægerne tilkaldes.

Har du ikke fået Vodskov Avis senest onsdag med Post Danmark - så ring til Vodskov Avis på tlf. 98 29 33 22

Det sangglade nonnekor synger gregorianske salmer under middelaldergudstjenesten i Børglum Kloster.

Håndværkere Udskiftning af Drivhusglas termoruder

Tylstrup VVS

Vodskov Malerforretning

Udskiftning af termoruder Alt glarmesterarbejde udføres Forsikringsskader Alt i glas, spejle og forsikringsskader

Kristian Larsen - Malermester

GLARMESTERFIRMAET

Tlf. 98 29 33 80

ApS

Følfodvej 27 . 9310 Vodskov

ALT MALERARBEJDE UDFØRES...

Vodskovvej 135 Tlf. 75407627 75 76 Tlf. 98 25 75 98 76 ·25 Mobil

Mobil 40 27 75 76

Kvalitet til tiden - ring 98 29 31 10 rubrik ANNONCER : 98 29 3 3 2 2

Langholt El-service

El-arbejde af enhver art udføres, såvel reparationer som ny-installationer. Tilbud gives uden forbindende.

TømReR- og bygningssnedkeRi Aps · Telefon 98 29 39 77

v/ Per Nielsen Aut. El-installatør

Horsensvej 4, Langholt 9310 Vodskov

Tlf. 98 25 75 77

Ring for uforpligtende tilbud eller gå ind på

www.ks-aps.dk

VVS Installatøren er på vej... Nyt og reparationer Indretning af badeværelser Forsikringsskader Hovedentrepriser Kloakarbejde Blikkenslagerarbejde

VVS

Aut. VVS-installatør & kloakmester LEO NIELSEN

Installatøren

Kirkevej 22 ● 9310 Vodskov ● Tlf. 98 29 31 10 ● Bil 40 98 31 10 www.vvsinst.dk ● e-mail: vvs@vvsinst.dk


Vodskov Avis

Side 16

Ugens tv OnsDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.35 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Børne TV 17.00 Hun så et mord 17.50 DR Update - nyheder og vejr 18.00 Ønskehaven 18.30 Nyhedsblok 19.05 Aftenshowet med Sommervejr 20.00 Spise med Price 20.30 Søren Ryge præsenterer 21.00 Nyhedsblok 21.30 London Calling 22.00 Hammerslag Sommermix 22.30 En ny start. Amr. film 00.00 Natfjernsyn DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.10 Hun så et mord 17.00 Deadline 17.00 17.10 River Cottage 17.55 Kajak på katastrofekurs 18.45 The Daily Show 19.10 Taggart: Helvedes ild 20.00 Landeplagen - Bag duggede ruder 20.30 Da Tom Waits ramte Søborg 20.50 Tidsmaskinen 21.40 Briternes bedste - biler 22.30 Deadline 22.50 Freedoms Riders 23.45 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.05 Kongen af Queens. 2 afsnit 12.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 12.16 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Desperate Housewives 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.20 Go’ aften Danmark 18.50 Nyhedsblok 20.00 Liebhaverne 20.35 Katie - giv mig mit ansigt tilbage 21.25 Danmark ifølge Bubber 22.00 Nyhedsblok 22.30 Sexforskerne 23.25 Klovn. 2 afsnit 00.30 Natfjernsyn

tORsDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.35 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Børne TV 17.00 Hun så et mord 17.50 DR Update - nyheder og vejr 18.00 Ønskehaven 18.30 Nyhedsblok 19.05 Aftenshowet med Sommervejr 20.00 Gintberg på kanten 20.30 80’erne tur/retur: 1984 21.00 Nyhedsblok 21.30 London Late Night 22.00 Emils damer 22.30 Ægte mennesker 23.30 Damages. 2 afsnit 00.50 Arvingen til Glenbogle DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.10 Hun så et mord 17.00 Deadline 17.00 17.10 River Cottage 17.55 Østersøen rundt - set fra oven 18.45 The Daily Show 19.10 Hercule Poirot 20.00 Vietnamkrigens glemte film 20.50 Sagen genåbnet 22.30 Deadline 22.50 Freedoms Riders 23.50 Kommissær Janine Lewis 01.00 The Daily Show TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.05 Kongen af Queens. 2 afsnit 12.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 12.20 Eftermiddagsprogrammer 15.10 Desperate Housewives 16.00 Nyhedsblok 16.15 Desperate Housewives 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.20 Go’ aften Danmark 18.50 Nyhedsblok 20.00 Someone Like You. Amr. romantisk komedie 21.40 Nyhedsblok 22.40 Sexforskerne 23.35 Klovn. 2 afsnit 00.40 Grænsepatruljen 01.10 Natfjernsyn

FReDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.35 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Jamie Oliver i Italien 12.35 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Børne TV 17.00 Hun så et mord 17.50 DR Update - nyheder og vejr 18.00 Ønskehaven 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Disney sjov 20.00 Her er dit liv 21.00 TV Avisen med Sommervejr 21.30 Men så kom Polly 22.55 U-571 00.45 Rocky 02.40 Arvingen til Glenbogle DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.10 Hun så et mord 17.00 Deadline 17.00 17.10 River Cottage - grøntsager 17.55 Le Cirque - et bord i Paradis 18.45 The Daily Show 19.05 Hercule Poirot 19.55 Georgia Rule. Amr. drama fra 2007 21.40 24 timer vi aldrig glemmer 22.30 Deadline 22.50 Skjulte øjne 00.40 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.05 Kongen af Queens. 2 afsnit 12.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 12.20 OL 2012: London Live 13.10 Venner. 6 afsnit 16.00 Nyhedsblok 16.15 OL: Good Afternoon London 18.00 Nyhedsblok 18.15 OL: Good Evening London 18.50 Nyhedsblok 20.00 OL: Good Evening London 20.45 Natholdet OL-Edition 20.50 OL: Good Evening London 22.00 OL: Åbningsceremonien 01.05 Natfjernsyn

LØRDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 09.30 London Calling 10.00 London Live: Badminton 11.00 London Live: Svømning 12.00 OL-Nyt 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.10 London Live: Badminton 17.30 London Highlights 18.30 TV Avisen med Vejret 19.00 London By Night 20.30 London By Night: Svømning 22.10 London By Night: Håndbold: Norge-Frankrig (k) 22.50 London By Night 23.05 London By Night: Håndbold: Norge-Frankrig (k) 23.45 8 Mile. Amr. drama 01.30 Arvingen til Glenbogle DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 13.25 Naturtid 14.25 Atomets opdagelse 15.15 Dokumania 16.45 En hård nyser: Kommissær Hunt. 2 afsnit 18.30 Niklas’ mad 19.00 Storrygeren - det oser af sild 19.30 Bonderøven 20.00 DR2 Tema: Danske slotte 22.00 Historiske haver i Norden 22.30 Deadline 22.50 Julia 01.10 Dokumania After Dark TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 09.05 Dags Dato: Verdens hurtigste mand 10.00 Nyhederne 10.15 OL Today 10.25 OL: London Live 12.00 Eftermiddagsprogrammer 16.15 OL: London Live 17.00 OL: Good Afternoon London 17.25 OL: Håndbold: DanmarkSverige (k) 18.10 Nyhederne 18.15 OL: Håndbold: DanmarkSverige (k) 19.15 Nyhedsblok 20.00 OL: Good Evening London 20.50 SommerVejret 20.55 Because I Said So 22.40 OL: Good Evening London 23.15 Natholdet OL-Edition 23.20 Annapolis. Amr. drama 01.05 Natfjernsyn

24. juli 2012

sØnDAg

25. - 31. juli 2012

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 09.20 Historien om fodbolden 09.30 London Calling 10.00 London Live: Badminton 11.00 London Live: Svømning 12.00 OL-Nyt. Sidste nyt fra OL i London 12.11 Eftermiddagsprogrammer 15.25 London Live: Håndbold: Sverige-Tunesien (m) 17.00 London Live: Badminton 17.30 London Highlights 18.30 TV Avisen med Vejret 19.00 London By Night 20.30 London Live: Svømning 22.10 Brødre. Dansk drama 00.05 Ægte mennesker 01.05 Natfjernsyn DR2 11.20 Krig og fred 13.00 London Live 18.00 Historien om asfalt 18.20 Dickens’ hemmelige kærlighed 19.10 River Cottage 20.00 Storrygeren - det oser af gedde 20.30 Jimmys madfabrik 21.00 Bonderøven 21.30 River Cottage - hvidtjørn og vilde æbler 21.40 Kommissær Janine Lewis. Eng. krimiserie 22.30 Deadline 22.50 Beskidte byer - London 23.45 Hurtig opklaring 21.00 Pinochets Plan Z TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 09.10 Fed forvandling 10.00 Nyhederne 10.15 OL Today 10.25 OL: London Live 12.00 Nyhederne 12.10 Eftermiddagsprogrammer 17.00 OL Today 17.10 OL: Good Afternoon London 18.00 Nyhedsblok 18.15 OL: Good Evening London 18.50 Nyhedsblok 20.00 OL: Good Evening London 20.45 Natholdet OL-Edition 20.50 OL: Good Evening London 21.50 OL: London Live 22.10 OL: Håndbold: DanmarkUngarn (m) 23.00 Natfjernsyn

MAnDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.30 London Calling 10.00 London Live: Badminton 11.45 London Live: Håndboldoptakt 12.10 London Live: Håndbold: Danmark-Korea 12.50 London Live 13.00 London Live: Håndbold: Danmark-Korea 13.40 Eftermiddagsprogrammer 17.30 London Highlights 18.30 TV Avisen 19.00 London By Night 20.30 London By Night: Svømning 22.00 London Late Night 23.05 Kommissær Janine Lewis 00.15 Natfjernsyn DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 11.30 Eftermiddagsprogrammer 13.00 London Live: Sejlsport 18.30 DR2s ARK 18.45 The Daily Show 19.10 Hercule Poirot 20.00 AnneMad i New York 20.30 Borgia - blod og magt. Fransk/tysk dramaserie fra 2011 22.15 Krysters Kartel 22.30 Deadline 22.50 Churchill. Eng. dokumentarserie fra 2008 23.40 Bonderøven 00.10 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Go’ sommer Danmark 10.15 OL: Today 10.25 OL: London Live 12.00 Nyhederne og Vejret 12.10 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Nyhederne 17.10 OL: Good Afternoon London 18.00 Nyhedsblok 18.15 OL: Good Evening London 18.50 Nyhedsblok 20.00 OL: Good Evening London 20.45 Natholdet OL-Edition 20.50 OL: Good Evening London 22.00 Nyhedsblok 22.30 OL: Good Evening London 23.40 OL: Good Night London 00.05 Natfjernsyn

tIRsDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.30 London Calling 10.25 Formiddagsprogrammer 12.00 OL-Nyt 12.10 London Live: Basket: Australien-Spanien (m) 14.00 London Live: Badminton 15.00 OL-Nyt 15.10 London Live: Badminton 17.30 London Highlights 18.30 TV Avisen 19.00 London By Night 20.00 London By Night: Håndboldoptakt 20.25 London Live: Håndbold: Danmark-Spanien (m) 22.00 London Late Night 23.00 Rebecca 00.35 Natfjernsyn DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 10.00 Viden om 10.30 Niklas´mad 11.00 Surt i Frilandshaven 14.00 London Live 17.00 Deadline 17.00 17.10 River Cottage 17.55 Østersøen rundt - set fra oven 18.45 The Daily Show - ugen der gik 19.10 Hercule Poirot 20.00 Kroppens mysterier 21.00 Dokumania 22.30 Deadline 22.50 Churchill 23.40 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 06.00 Go’ sommer Danmark 10.15 OL: Today 10.25 OL: London Live 12.00 Nyhederne og Vejret 12.10 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Nyhederne 17.10 OL: Good Afternoon London 18.00 Nyhedsblok 18.15 OL: Good Evening London 18.50 Nyhedsblok 20.00 OL: Good Evening London 20.35 Undercover Boss 21.25 Razzia - Førevarekontrollen rykker ud 22.00 Nyhedsblok 22.30 OL: Good Evening London 23.35 Natfjernsyn

UGE 30 - 2012

Men så kom Polly DR1 fredag kl. 21.30 Eng. romantisk komedie fra 2004 med bl.a. Ben Stiller og Jennifer Aniston. Tryghedsnarkomanen Reuben bliver kastet ud på dybt vand, da han løber ind i sin gamle klassekammerat Polly. For mens Reuben DR1 torsdag kl. 20.00: “Gintberg på kanten - Læsø”

TV2 torsdag kl. 20.00: ”Someone Like You”

er typen, der hader overraskelser og planlægger alt i mindste detalje, er Polly et eventyrlystent rodehoved, der lever nu og her. Alligevel tager Reuben sig sammen til at invitere Polly ud, men kan han lære at give slip på sig selv og leve i nuet?

8 Mile DR1 lørdag kl. 23.45 Amr. drama fra 2002 med bl.a. Eminem og Kim Basinger. Jimmy Smith arbejder på en fabrik i Detroit og bor i en trailer sammen med sin alkoholiserede mor. Han rap-

per sin frustration og vrede over sit udsigtsløse liv ud i byens hip hop-klubber. Men kan musikken bringe ham ud over byens 8 mile-grænse og opfylde hans drøm om et meningsfyldt liv?

DR1 lørdag kl. 19.00: “London By Night” Få sidste nyt fra de danske atleter.

Aliens vs. Predator: Requiem DR1 fredag kl. 20.00: ”Her er dit liv” Sammen med familie og venner hyldes en kendt person. Denne gang Sanne Salomonsen.

TV2 fredag kl. 01.05 Amr. sci-fi gyser fra 2007 med bl.a. Stephen Paspuale og Reiko Aylesworth. Et rumskib styrter ned udenfor en lille by i Colorado, og inde i skibet er et Alienrummonster, som er blevet udklækket i en død Predator.

Denne ekstra-stærke Alien angriber nu de lokale mennesker, samtidig med at den lynhurtigt formerer sig. Tingene er ved at gå rigtigt galt, da en Predator også lander på jorden. Dets mission er at udrydde Alien-monsteret og alle spor efter det.

TV2 lørdag kl. 20.55: ”Because I Said So” Amr. romantisk komedie med Diane Keaton som den enlige mor til tre døtre.

Annapolis

TV2 fredag kl. 22.00: “OL: Åbningsceremonien, direkte” Direkte fra Det Olympiske Stadion, London.

TV2 lørdag kl. 23.20 Amr. drama fra 2006 med bl.a. James Franco og Donnie Wahlberg. Ved at vinde en boksekonkurrence lykkes det den unge skibsværftsarbejder Jake Huard at blive optaget på flådeakademiet i sin

hjemby Annapolis. Uddannelsen viser sig at være utroligt hård, bl.a. fordi han rager uklar med en af sine overordnede Lt. Cole, men der er også lyspunkter - især den utroligt smukke officer Ali, som han har et godt øje til.

DR1 søndag kl. 22.10: “Brødre”

TV2 søndag kl. 00.25: “Klovn”

Vodskov avis nr 30 2012