Page 1

Tildelt visernes ea g U Specialpris 2008

Til samtlige husstande, kontorer og butikker

Tildelt n sk Vod ovprise 2009

Nr. 29 tirsdag/onsdag 17.-18. juli 2012 11. årgang Tlf. 98 29 33 22

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Moderne landevejsridder gjorde holdt i Vodskov Måtte forlade drømmehuset på landet da forsikringssag endte med at gøre ung mand på Lolland hjemløs. Tekst og foto: Frank R. Sørensen n VODSKOV – Vovse, en jack russel-terrier, sidder godt beskyttet i cykelkurven foran på styret og efter cyklen ruller en tohjulet trailer pakket med, hvad der er brug for i dagens løb og oven på traileren er monteret to solcelle anlæg der producerer strøm til eksempelvis barbermaskinen, en minicomputer og mobiltelefonen via et par omformere. Hjemløs efter forsikringssag Vi er på Netto’s parkeringsplads i Vodskov, hvor Henning Elsner, har parkeret sit lidt utraditionelle køretøj for at handle lidt ind inden turen går videre ud i det nordjyske.

Henning Elsner er, hvad han selv kalder, en moderne landevejsridder. Efter en forsikringssag med Topdanmark, der gjorde ham hjemløs, har han valgt at leve livet sammen med sin firbenede makker Felix, på landevejen og tager dagene som de kommer. Henning Elsner køble i 2004 sit drømmehus på Lolland, et hus fra 1975. Men under en renovering viste det sig at huset var 100 år ældre og i en langt dårligere stand end tilstandsrapporten dokumenterede. Hans forsikringsselskab Topdanmark kom ind i billedet, hvor de skjulte bygningsskader skulle dækkes over ejerskifteforsikringen. Sagen trak imidlertid så meget i langdrag at Henning Elsner ikke kunne klare den økonomiske hver-

ELEV SØGES

MED SPECIALE I SKO OG LÆDER!

dag og valgte livet som landevejsridder, en beslutning Topdanmark ikke mener de er skyld i. Nul spiritus Henning Elsner fortæller at han startede sin tur, Danmark rundt, øst for Kalundborg og regner med at tilbagelægge cirka 6.000 kilometer inden han er tilbage i København. Da han var færdig med provianteringen hos Netto, gik turen over Langholt til Hals, hvor færgen skulle fragte ham over til Egense. Herfra vil han køre langs sydsiden af Limfjorden til vestkysten og køre op over Agger og Hanstholm til Skagen og så retur ned gennem Jylland over Fyn til Sjælland. Overnatning sker i det fri i Shekters eller det telt han har med i bagagen

Kig ind

Tunika kr.

holder sig langt væk fra øl, vin og spiritus. På Henning Elsners hjemmeside, www.danmarkrundt.com kan man læse alt om Danmark rundt turen og forsikringssagens forløb.

En af Danmarks moderne landevejsriddere, Henning Elsner og makkeren Felix, har gjort holdt ved Netto i Vodskov for at proviantere.

350,-

Buks

400,-

VI HAR FERIE I UGE 29 oG 30 TeR 30. juli STaR n e d g a d n a M

KÆMPE G O – E P P Æ T , – L E B Ø M GARDINUDSALG CREATIVO 3 pl. SOFA m/ Ægte Semianilin Læder duntop puder. Før 12.998,-.

NU 4.999,Kom og se – oGså nyt fra

oG

Gratis parkering ved døren.

Vodskovvej 25 D 9310 Vodskov Tlf. 98 29 30 09

er 43 år, skriver hver dag i sin dagbog og hvornår han stopper med landevejslivet ved han ikke, det afhænger meget af om Topdanmark kommer med en ny og bedre afgørelse. Og så er han en landevejsridder der

Nyt fra

kr.

T E G L UDSA R E T T Æ S T R FO …

og undervejs får han rigtig meget hjælp af folk der giver både ham og Felix føde og hvad han ellers har brug for. En morgen han vågnede lå der to koteletter, noget hundemad og 100 kroner. Henning Elsner, der

Vodskovvej 30 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 30 57

DENVAR STOL Samme læder

Før 5.998,-

NU 2.998,-

Åben: Mandag-torsdag 10-17.30. Fredag 10-19. Lørdag 9-13


Vodskov Avis

Side 2

Gudstjenester

17. juli 2012

Bekendtgørelser

Torsdag den 19. juli 2012

Hjertelig tak

Liselund Vodskov kl. 14.30 Erik Boye – Kirkekaffe

Til alle der viste os opmærksomhed i anledningen af vort Diamantbryllup. En dag vi ser tilbage på med stor taknemmelighed.

Søndag den 22. juli 2012

Kærlig hilsen Mita og Wagn Hansen

Vodskov Kirke kl. 10.00 Erik Boye Horsens Kirke kl. 14.00 Erik Boye

Ferie

i uge 30 og 31 fra 23. juli til den 7. aug. (begge dage inkl.)

Hammer Kirke Ingen gudstjeneste

Er tilbage den 8. aug. kl. 10.00

Hammer Sognegård Ingen gudstjeneste

God Sommer

Baptistkirken Vodskov kl. 10.30 Kjeld Grarup – Fællesgudstjeneste i Nørresundby

BANKOSPIL

Bethaniakirken, Tylstrup kl. 10.30 Gudstjeneste hos Ruth og Steffen Pedersen, Kærvej 5, Hjørring

Mandage kl. 19.00 i Tylstrup Hallen

Bus afgår fra Nr. Halne kl. 17.10, Vadum 17.15 Vangen 17.30, Vikingevej, Forbindelsesvej, Lindholmsvej 17.35 Vestbjerg kl. 17.50 og Sulsted kl. 18.00

Ajstrup Kirke kl. 10.00 Ole Rysgaard Madsen

5 kvarte grise à kr. 550,00 · 10 købmandskasser à kr. 200,00 5 oksekødspakker à kr. 375,00 + 25 blandede gevinster 2 kamstege og 3 hamburgerrygge Tylstrup Ungdoms- og Idrætsforening

Sulsted Kirke kl. 10.30 Ole Raakjær Vestbjerg Kirkecenter Ingen gudstjeneste Vester Hassing Kirke kl. 09.30 Lisbeth Bukh

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Annoncer 98 29 33 22

Hvorup Kirke kl. 10.00 Mogens G. Jensen Nørre Uttrup Kirke Ingen gudstjeneste

n VESTBJERG: Natten til fredag eller natten til lørdag var der indbrud i Vestbjergs Gruppes spejderhus, Tingvej 8 i Vestbjerg. Gruppen havde netop gjort klar til deltagelse i Spejdernes Landslejr 2012. Derfor stod alt pakket og klar til afrejsen på fredag. Ved indbruddet har de ubudne gæster stjålet tre spejder-rygsække - pakket med soveposer, liggeunderlag og personlig udrustning, to grydesæt med gasbrænder, to kartoner chips,

en liter koncentreret saft og en kasse sodavand. Per Sander fra Det Danske Spejderkorps i Vestbjerg vil gerne høre fra borgere, der måtte måtte have set eller hørt noget i forbindelse i tyveriet. - Vi skulle jo meget gerne gave vore tre spejdere med på landslejren med fuldt udstyr. Per Sander kan kontaktes på mail: vest_dds@tiscali. dk eller telefon 98 24 91 28

Fundne sager n VODSKOV – En næsten ny MTB cykel har stået i Vodskov på en adresse i cirka 3 uger og ventet på sin ejermand. Vodskov Avis er bekendt med adressen.

Mangler du sådan en cykel kan du ringe til redaktionen på 98 29 33 22 og høre om din beskrivelse passer på cyklen.

FODBOLDTRÆNINGEN FOR HERRESENIORER

Lægehuset Vodskov Vodskovvej 22 · 9310 Vodskov Telefon 98 29 39 11 www.vodskovlaegehus.dk

- Når kun det bedste er godt nok Vi træffes altid på telefonen Vi kommer overalt - uden ekstra omkostninger

Kresten Kehler Ruth Rendbæk

Åben konsultation uden forudgående Hanne Hulgaard aftale, hverdage kl. 8.30-9.30. Øvrig lægekonsultation efter aftale. Rikke Dolmer Sundhedsfaglig rådgivning og medicinbestilling kl. 8.00-10.00. Tidsbestilling kl. 13.00-14.00, onsdage undtaget Efter kl. 16.00 henvises til Lægevagten, tlf. 70 150 300

HANNA VIG

SIGNE NYGAARD

JETTE NIELSEN

Danmarksgade 5 A, 9000 Aalborg

Begravelse: Begravelse:

77.850, .350,--

AALBORG

www.aalborgbedemand.dk

www.aabn.dk

Fast pris pris fra fra .............................. Fast ........................

BEDEMAND

Erantisvej 12 · 9400 Nørresundby

Tlf. 98 19 13 14 Daglig leder: Frank R. Sørensen Udgiver: Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Inkluderet i denne pris er honorar, kiste, sengelinned, kistepynt (årstidens blomster), 1 rustvognskørsel indtil 15 km

Aalborg Ny Begravelsesforretning

Stort udvalg i kister, urner & ligtøj •• Kiste ) ) Kiste( hvid ( hvid Døgnvag •• Polstring afaf kiste t Polstring kiste •• Tøj Tøj/ sengelinned / sengelinned •• Ilægning i kiste Ilægning i kiste •• Kistepynt, årstidens blomster Per Elsvold Kistepynt, årstidens blomster •• 11Rustvogns-kørsel, ( max. 15 km km+takst ) Rustvogns-kørsel, (max. 15 +km km takst) •• Honorar, samtale i hjemmet. Intet aftenIntet aften og weekendtillæg weekendtillæg • og Honorar, samtale i hjemmet • Avis annonce

”Min Sidste Vilje” tilsendes gratis

Begravelse fra kr. 7.990 KIRSTEN HEDE

VED DØDSFALD

– avisen med de lokale nyheder!

Sommerlejren ødelagt for tre Vestbjergspejdere

Tlf. 72 11 81 55

En personlig afsked

Gitte Korsgaard

Lokal bedemand

Jesper Korsgaard

Kent Sigsgaard

VODSKOV og OMEGNS BEGRAVELSESFORRETNING

Den Røde Gårds Vej 1 · 9310 Vodskov

Faglig uddannet

DØGNVAGT 98 29 23 22 Kommer overalt!

www.bedemand-korsgaard.dk

starter op igen

Tirsdag d. 24. juli kl. 19.30 og fremover hver torsdag/lørdag og tirsdage. Evt. nye spillere er velkomne. Sulsted IF - Fodboldafdelingen

Godaw, mit navn er Carsten Juul fra Kærsgaard Køkkener Ring 96 32 39 29 – så kommer jeg hjem til dig og tegner dit nye køkken!

KÆRSGAARD KØKKENER

Punkt 1 - Kærsgaard Hjørringvej 42, 9400 Nørresundby

Tryk: Tekst- og annoncemodtagelse: Annonce- og indleveringsfrister: OTM Avistryk Vodskov Avis, Vodskovvej 36, 9310 Vodskov Korrektur- og større annoncer: Onsdag kl. 12.00 Oplag: Tlf. 98 29 33 22 / 29 24 90 77 Øvrige annoncer: Torsdag kl. 12.00 9.422 ekspl. vodskovavis@vodskovavis.dk, www.vodskovavis.dk Småannoncer: Torsdag kl. 15.00 Avisen og dens annoncører påtager sig intet ansvar som følge af trykfejl i annoncer og tekst.

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9-15*, Tirsdag kl. 9-12. Lørdag lukket

* Der kan være lukket i korte perioder, når vi er på kundebesøg


Vodskov Avis

17. juli 2012

Side 3

Højhastighedssamfundet er også for landsbyer Tekstredigering: Frank R. Sørensen

n LANDSBYERNE - Landsbysamfundene, landdistrikterne og øsamfundene med over en million borgere skal have fibernet og må ikke lades i stikken og køres ud på et digitalt sidespor. Hele Danmark må have adgang til højhastighedssamfundet, skriver formannden for Landsbyerne i Danmark, Carsten Abild, der fortsætter: - Fibernet i Danmarks mange landsbyer, landdistrikter og øer kan skabe ny bosætning med hjemmearbejdspladser, nye arbejdspladser i håndværk og småindustri, konsulentfirmaer, højteknologiske virksomheder, moderne turisme m. v. Fibernet er lige så vigtigt for et levende samfund som el, vand og kloakering. Med fibernet skabes der ikke alene liv på landet med sikring af skole, børnehave, foreninger, forsamlingshus, medbestemmelse og folkeligt fællesskab, men der skabes også hermed et bedre skattegrundlag for alle kommunens borgere. Fibernet giver adgang til telemedicin og til patientkufferten, så ture til sygehuset og indlæggelser kan erstattes af eget hjem. Også fjernundervisning er muligt med fibernet, så undervisning og uddannelse fra den store verden også kan komme til landsbysamfundene. Trådløs internet kan ikke erstatte fibernet. Trådløs internet er alene brugbart til iPhone, iPad og lignende, slutter Carsten Abild.

VESTFROST KØLESKAB m/fryser sælges. Pris: Kr. 1.000,Tlf. 30 51 77 27

Flaskegave på 8.972,50 kroner fra Vodskov til truede tigre i Thailand Kunderne i SuperBrugsen Vodskov har været flinke til at trykke på den gule velgørenhedsknap på flaskeautomaten. Tekstredigering: Frank R. Sørensen n VODSKOV - Det er lidt over to år siden, at WWF Verdensnaturfonden og Red Barnet overtog den gule Velgørenhedsknap i Coops 1200 supermarkeder, heriblandt også SuperBrugsen i Vodskov. Håbet var derfor, at rigtig mange ville trykke på den hjerteformede knap. Den opfordring er der tilsyneladende rigtig mange, der har fulgt. Sidste år donerede kunderne i Coops butikker således mere end 7.7 millioner kro-

ner til WWF Verdensnaturfondens og Red Barnets arbejde. Og det viser sig, at kunderne i SuperBrugsen i Vodskov i alt har givet 8.972,50 kroner. Det er man glade for i WWF Verdensnaturfonden: - Vi sætter stor pris på støtten fra kunderne i Vodskov SuperBrugsen,” siger Jacob Fjalland fra WWF Verdensnaturfonden. Deres tryk på velgørenhedsknappen er blandt andet med til at styrke WWF’s skovarbejde, hvor vi også arbejder for at bevare den stærkt truede tiger.

”Du får

smagen

til forskel”

- når du handler hos mesterslagteren... ENGELSK BØF AF HEST

Pr. kg. .................................................................

HESTEFARS

100,45,-

Ifølge Jacob Fjalland, der er ansvarlig for WWF Verdensnaturfondens tigerprojekt i Thailand, fandtes der omkring 100.000 vilde tigre i verden i år 1900, men i dag er der helt ned til omkring 3200 tilbage.

af landbrugsarealer, bebyggelse og infrastruktur. Som eksempel nævner Jacob Fjalland et stort vejbyggeri i grænseområdet mellem Thailand og Burma, hvor der lever et sted mellem 200 og 300 tigre.

Det skyldes bl.a. illegal jagt, men også at tigerens habitater forsvinder og bliver delt op i mindre områder. Det skyldes mange forskellige ting såsom udvidelse

- Tigeren er jo et stort rovdyr, som har brug for store jagtterritorier, så vi er da ikke jublende glade, når man vil anlægge en vej, der går tværs gennem et vigtigt

tigerområde. WWF forsøger derfor også at hjælpe og lægge pres på politikere og investorer i området, så byggeriet kommer til at tage mest mulig hensyn til tigrene i området. En af mulighederne kan bl.a. være, at man anlægger underjordiske passager og korridorer til tigerne, så de kan krydse vejen sikkert, siger Jacob Fjalland.

I St. Ajstrup har vi ingen Peter, men vi har Jan Jeg kan levere og montere gratis. Kunne du tænke dig at få besøg af mig, så ring til St. Ajstrup på 98 35 53 11, så kommer jeg med Jeres nye hvidevarer. Bundsolid forretning = 3xA

Pr. kg. ........................................................................

UGEPAKKE

600 g Oksefars, 600 g Skinkefars, 4 Marinerede Kyllingebryster, 6 Grillbøffer m/Feta og 1 stk. Flæskesteg. Kun ....................................

GRILLMARKED

300,14995 80,-

Tá 10 stk. Frit valg – Bland selv. .........................................

HJEMMELAVEDE GRILLPØLSER

Pr. stk. 10,- .............................................................. Tá 10 stk.

OBS: VI HOLDER FERIELUKKET UGE 30 og 31

DØDSBOER, MØBLER, TING OG SAGER afhentes og modtages

KIRKENS KORSHÆRS GENBRUG

Vodskovvej 57, 9310 Vodskov Telefon 98 29 23 33 mandag-fredag 13-17

HUSK: Vi har alt i Mad ud af Huset – Også Pattegris m/tilbehør, Buffeter, Smørrebrød, Pålægsfade og Pålægskagemand

St. Ajstrup v/Nibe

- lev sundt

med kød

mesterslagteren

Bo Frederiksen Luneborgvej 69 . Tylstrup

Tlf. 98 26 14 05

KØKKEN- OG HVIDEVAREBRUGSEN Brugsvej 7 , St. Ajstrup, 9240 Nibe

Mandag - fredag kl. 9.00 - 17.30 - Lørdag og søndag lukket. Tlf. nr.: 98 35 53 11 - www.st-ajstrup.dk - kontakt@st-ajstrup.dk


Vodskov Avis

Side 4

17. juli 2012

Forældre gav Tylstrups dagplejere et nap med Tekst: Erik Amstrup n TYLSTRUP: Normalt er det ikke rart at blive nappet. Men når der bliver givet et ordentligt nap med, er der tale om nogen ganske andet og langt mere positivt. Sidste år måtte Tylstrups kommunale dagplejere flytte deres fælles legestue fra Bilgaardens gamle stråtækte stuehus til TUIs klubhus. - Her har vi lige siden manglet et redskabsskur, hvor vi kan opbevare børnenes udendørs legetøj. Men det var der heldigvis råd for, fortæller en glad dagplejer Mette Nielsen. Så er det lige før, der kan holdes rejsegilde på Tylstrupdagplejernes nye redskabsskur.

Derfor kunne Tylstrups dagplejere sidste tirsdag, med solid og kyndig hjælp fra tre forældre og en bedstefar gå i gang med byggeriet.

- Da det tunge flisegulv var lagt, tog vi fat på opførelsen af redskabsskuret.

- Vi fik foræret nogle hjemmestøbte fliser, som på grund af deres vægt på 50 kg stykket, måtte transporteres til byggepladsen med en gummiged.

Det var ganske tydeligt, at alle mand vidste, hvad de havde med at gøre. Efter kun fem timers ihærdig arbejdsindsats, stod redskabsskuret klar til brug.

- Vi er meget glade og taknemmelige for den fine hjælp, vi fik af de tre forældre og bedstefaren, tilføjer Mette Nielsen.

Før der kan bygges, skal der lægges et solidt fundament

LæSErTiLbud – Vodskov Avis gør det muligt!

Et frikvarter fra hverdagen

- med god tid til at slappe af og opleve sammen Samlet priS

pr. person i dobbeltværelse

HHHH Comwell Grand Park • 2 overnatninger • 2 morgenbuffeter • 1 x vinsmagning • Spa & wellness afdeling • Mulighed for at spille på 18-huls golfbane

Vin­ smagning

©altrendo images/Thinkstock

Med forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Ekspeditionsgebyr fra kr. 59,-. Se betingelser på www.dtf-travel.dk

Spar Op til 52%

Der venter jer nogle skønne fridage på det Comwell Grand Park i charmerende Korsør. I kan gå tur mellem butikker og gamle fiskerhuse, besøge fæstningen, gå en runde på golfbanen eller tage på udflugt til skov & strand, København eller måske til Møns Klint.

Bestil på dtf-travel.dk Annoncekode: VOdSKOV

Tlf: 70 23 14 10

Dan har et godt tilbud ANNONCER : 98 29 33 2 2

Kom forbi og se vort showroom!

TØMRERFIRMAET DAN JENSEN A/S Luneborgvej 105 C. 9382 TYLSTRUP. TLF. 98 26 08 08 Dan.jensen@mail.dk www.tm-danjensen.dk

Se også www.bilgaardsparken.dk

VOGNMAND / ENTREPRENØR

Opmagasinering i separate aflåste & opvarmede lokaler

98 26 26 55

med og uden kran • Lastvogne • Containere • Gummiged • Minigraver • Rendegravere • Betonhammer til Rendegraver

Sulsted

Telefon 98 26 11 84 Jan: 20 44 30 06

palle@langholtgrafisk.dk pindskæret 7 . langholt 9310 VodskoV

51 96 73 47

w w w. l a n g h o l t g r a f i s k.dk

799,-


17. juli 2012

Vodskov Avis

Side 5

Tag med Vodskov Avis og Falk Lauritsen Rejser til

KRETA

DIREK TE FRA A ALBOR G LUFTH A med S VN AS

Frit valg med afrejse på følgende datoer: 1. september – 8. september – 15. september – 22. september samt 29. september 2012 Varighed 1 uge. Lidt om Kreta: Her er azurblåt hav, purpurrøde solnedgange, støvede, arkæologiske udgravningsområder og fine barer, hvor man kan få slukket tørsten. Og så er her, ikke mindst, spændende spor og flotte mindesmærker efter dem som har regeret her - byzantinerne, venetianerne og tyrkerne. Vestkretas charmerende hovedby inviterer til både kulturel stimulans og lækker badeferie med gode madoplevelser. Kreta er på størrelse med Sjælland og samtidig den største af de græske øer med et areal på 8312 km2. Med sine 65.000 indbyggere er Chania øens næststørste by efter Heraklion og den største på Vestkreta. I den stemningsfulde gamle bydels smalle gader ligger hyggelige restauranter og græske taverner, og i byens små butikker og boder foregår den livlige handel både i dag- og aftentimerne. Når mørket falder på bliver havnepromenaden vakt og folk strømmer til de mange caféer og restauranter, som indrammer kajen. Her kan man også se Janitsharmoskeen, som blev opført af tyrkerne i 1645, og i dag bruges til skiftende kunstudstillinger. Hotel Alkyon Park Village er et oplagt ferievalg for jer, der ønsker god komfort og et velfungerende udgangspunkt for ferien. Poolområdet er indbydende med 3 pools i forskellig dybde, parasoller og liggestole, som I frit kan benytte. Hotellets restaurant og bar fungerer som pool- og snackbar i dagtimerne. I højsæsonen vil trafik og byliv omkring hotellet kunne virke forstyrrende i nogle værelser. Alkyon Park Village er beliggende tæt ved stranden, ca. 1,5 kilometer fra Adele, hvor I finder et udvalg af indkøbsmuligheder og restauranter. Til Rethymnon by er der ca. 9 kilometer, hvor I finder butikker, hyggelige restauranter, barer og caféer. Platanias, der har sit navn efter platantræerne som vokser langs Platanias flodbred var indtil for få år siden et veludviklet landbrugsområde. I dag er Platanias et af de mest kendte ferieområder på Kreta med dejlige hoteller samt et stort udvalg af restauranter og souvenirbutikker. Byens gamle bydel ligger øverst på en bakketop, mens resten af byen er placeret ved vandet. Stranden kan bryste sig af blå flag og består af sand med små sten. Der er busforbindelse flere gange i timen mellem hotellerne i området samt til Chania centrum.

Alkyon PA rk

1. Ophold på Hotel/lejligheder Alkyon Park Village i Adele/Rethymnon 1-værelseslejligheder med bad/toilet, samt balkon/terrasse. Pension mulig: Kvartpension morgenmad, tillæg pr. person kr. 420.-. ELLER VORES LÆSERE KAN VÆLGE:

Ophold på Hotel Jasmine Village i Platanias/Chania

JAsmin e

Dobbeltværelser med bad/toilet m/hårtørrer, samt balkon/terrasse. Pension: All Inklusive Specifikation: Mad: De tre hovedmåltider fra buffet, is til børn under 12 år på fastsatte tidspunkter, eftermiddagskaffe med kage. Drikkevarer: Lokale mærker i vin, øl, sodavand, mineralvand, juice, kaffe og te. Faciliteter: Dart, bordtennis, volleyball og vandaerobic. 2. Let anretning på fly-turen tur/retur pr. person, kr. 160.3. Transport fra lufthavn til Hotellerne tur/retur pr. person, kr. 175.4. Fly: SAS 5. Dansk rejseleder

Prisen er kun pr. person ved 2 personer i samme vær./lejl. på Alkyon.

3.198.-

Ønskes værelse (alene - meget begrænset antal), tillæg pr. person . . . . . . kr.

700.-

Ønskes ophold på hotel Jasmine Village med All inkl., tillæg pr. person. . . kr. 1.500.Afrejse: Lørdage i september 2012, Aalborg lufthavn. (sidste mødetid) . . . . . . . . . . . kl. 15:05 Hjemkomst: Lørdage til Ålborg lufthavn. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kl. 15:20 Admistrations gebyr tillæg pr person. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr.

50.-

Ønskes afbestillingsforsikring, pr. person . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr.

220.-

På grund af den korte tidsfrist til afrejse beder vi vores læser om at ringe til direkte til Falk Lauritsen rejser som vil sidde klar ved telefonen mandag til fredag mellem kl. 9:30 – 16:00 og svare på spørgsmål samt bestilling af rejser. Ring på telefon 70 10 26 88. Vigtigt opgiv LÆS Nr. 115 for at få denne pris.


Vodskov Avis

Side 6

17. juli 2012

Toftegaardscentret Brugt familiebil: tog hul på ferien Nu skal du sælge med sommerbanko Ejer du en tre år gammel Mondeo eller Passat, kan du lige nu få omkring 20.000 kroner mere for den, end du kunne sidste år. Nye afgiftsregler og stor efterspørgsel presser prisen på brugte familiebiler op, og timingen for at sælge kan dårligt blive bedre. Det viser en ny analyse fra BilBasen og Spar Nord.

Aktiviteten på Toftegårdscentret tog hul på sommerferien med et stort bankospil. (Privatfoto) Tekst: Erik Amstrup

ardscentret holder nu sommerferie frem til august, hvor centerrådets flittige medlemmer Eva Thomsen, Ketty Thomsen, Linne

Christensen, Henning Danielsen, Teddy Larsen og Svend Danielsen atter har spændende ting på programmet.

n SULSTED: Inden Aktiviteten på Toftegaardscentret i Sulsted gik på sommerferie, blev der sluttet af med et stort sommerbanko-spil med deltagelse af omkring 40 borgere fra Sulsted-området. I dagens anledning trakterede aktivitetscentrets støtteforening bankospillere med kaffe og jordbærlagkage. Bankospillene, der har flotte præmier næsten altid kan mønstre fuldt hus, er blot én af de mange aktiviteter, Toftegårdscentrets brugere kan gøre brug af. Aktiviteten på Toftega- Der var god gang i salget af bingoplader.(Privatfoto)

n BILPRISER Du kan i dag få en betydelig højere pris for din brugte Mondeo eller Passat, end du kunne for bare et år tilbage.   En 3-4 år gammel familiebil i Mondeo-klassen handles i dag i gennemsnit til 183.000 kroner, mens en helt tilsvarende bil sidste år blev handlet til 164.000 kroner. Det svarer til en stigning på 19.000 kroner, og udviklingen gør tidspunktet ideelt til at sætte den gamle bil til salg. Sådan lyder vurderingen i en ny analyse af bilmarkedet fra BilBasen og Spar Nord.   Perfekt timing for salg  De store prisstigninger på brugte familiebiler skyldes ifølge chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm en kombination af nye afgiftsregler og stærk efterspørgsel samt et relativt lavt udbud.   - De nye afgiftsregler fra

foråret gør nye familiebiler dyrere, og det skubber en del af efterspørgslen i retning af de brugte familiebiler, som derfor stiger i pris, siger Martin Lundholm og fortsætter:   - Samtidig er udbuddet af brugte biler faldet med over 10 procent siden sidste år, og det er også med til at presse priserne opad.   Og BilBasens direktør Anders Andersson er ikke i tvivl om, at sælgerne kan gøre en rigtig god handel i det nuværende marked: - Omsætningen af brugte biler har i 2012 slået alle rekorder, og særligt familiebilerne bliver revet væk, siger Anders Andersson.   Han oplyser videre, at liggetiden for familiebiler er faldet 16 procent i forhold til sidste år, så det i dag tager bilforhandlerne 60 dage at sælge en brugt Mondeo, Passat eller tilsvarende familiebil. Minibiler til spotpris   Mens familiebilerne stiger

kraftigt i pris, er prisstigningerne langt mere beskedne i minibil-klassen. Prisen på nye minibiler fortsætter med at falde, og det forplanter sig også i priserne på brugte minibiler, der stort set er uændrede sammenlignet med sidste år.   - Når priserne på nye minibiler falder, så vælger flere at købe nyt, og det presser priserne på brugte minibiler nedad. Og selv om liggetiderne også falder for minibilernes vedkommende, så tager det stadig godt 90 dage at sælge en gennemsnitlig minibil, uddyber Anders Andersson.   Han oplyser videre, at dieseldrevne minibiler sælges langt hurtigere den gennemsnitlige minibil. Liggetiden på diesel-minibiler er kun 30 dage.   I årets første fem måneder har danskernes brugte biler skiftet hænder rekord mange gange. Hele 217.000 handler er det indtil videre blevet til.

Martin Lundholm, Spar Nord Bank: Højere pris for din tre år gamle Mondeo – end for ét år siden.

Slamsugning af kloakker og septictanke.

Preben Abildgaard

Henrik Fuglsang Nørgaard

Højtrykspuling af dræn og kloakker.

Langholt Entreprenør Forretning

- Niels Sørensen -

Tlf. 98 25 50 51 Mobil: 30 98 03 79

ANNONCER : 98 29 33 2 2


Vodskov Avis

17. juli 2012

Side 7

På jagt efter billig benzin

Lene Bonde, kommunikationschef hos Energiselskabet OK, uddyber: -Forhandlerne vil gerne sælge mere end konkurrenten – og sætter derfor

Papegøjen er død

I 2011 var der 117 deltagere i Sulstedløbet.

Nu kan du tilmelde dig til årets Sulstedløb Tekst og foto: Erik Amstrup n SULSTED: Du kan allerede nu tilmelde dig til årets Sulstedløb, der afvikles søndag den 12. august i forbindelse med Sulsted IF´s idrætsuge, søndag den 12. august. Akkurat som tidligere år bliver der start og mål på Sulsted Stadion.

Hver formiddag kl. 10.00 fastsættes prisen på diesel og benzin for længe væk fra sine vante omgivelser og sit specielle foder.

Herfra kan børnene deltage i 1 km løb, mens de større børn og voksne kan vælge mellem ruter på fem og ti kilometer. - Det er dog ikke kun hurtigløbere, der agter at slå

deres egne tidsrekorder, der kan deltage. Også løbere og motionister, der ønsker at holde deres eget rolige og adstadige tempo er naturligvis mere end velkomne til at være med, fortæller Morten Vittrup fra Sulsted Løbeklub. Det er femte gang, der holdes Sulstedløb. Løbet opstod i 2008 som en slags nødløsning, fordi hovedparten af fodboldspillerne i Sulsted IF dengang deltog i Vild-

Allerede det første år blev Sulstedløbet en stor folkelig succes med 70 deltagere. I 2009 steg antallet af deltagere til 84, i 2010 til 122 og sidste år i alt 117 løbere. ”Nødløsningen” er altså blevet en succes og dermed et fast indslag i Sulsted IF´s årlige idrætsuge. Som yder-

Sidste tilmeldingsfrist er fredag den 10. august.

LæSErTILbud – Vodskov Avis gør det muligt!

Skønne sommerdage i Toscana - slap af og gå på opdagelse under Italiens sol

Tekst: Erik Amstrup

Samlet priS

2.599,pr. person i dobbeltværelse

Spar op til 519,-

Tilgængelighed • Tillid • Nærhed Tilgængelighed • Tillid • Nærhed Tilgængelighed • Tillid • Nærhed

Personlig gennemgang af dine forsikringer Personlig gennemgang Personlig gennemgang Personlig gennemgang dine forsikringer afafdine forsikringer Alt samlet på én af dine forsikringer privat/erhverv police Alt samlet på én Alt samletpå påén énpolice police Alt samlet Bredere dækning police Bredere dækning Bredere - bedre dækning overblik bedre overblik - bedre overblik Bredere dækning - bedre overblik

Kontakt Kontaktvores voresassurandør assurandørJohn Kim Springborg Kærgaard Kontakt vores assurandør Kim kkn@kab.dk Kærgaard på tlf. 40 30 25 1289 2039 00eller eller email: email: jsp@kab.dk på tlf. på tlf. 40 25 89 39 eller email: kkn@kab.dk Kontakt vores assurandør Kim Kærgaard på tlf. 40 25 89 39 eller email: kkn@kab.dk

Med forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Ekspeditionsgebyr fra kr. 59,-. Se betingelser på www.dtf-travel.dk

n VODSKOV: På baggrund af en række læserhenvendelser bragte Vodskov Avis for et par uger siden en fremlysning af en papegøje, som fløj rundt i haverne omkring Tidselbakken. Fuglen var tydeligvis sluppet væk fra sin fra sin rette ejermand Det lykkedes dog én af vore læsere at indfange papegøjen og anbringe i et bur, så den rette ejermand kunne afhente den eller alternativt få aflevere den til fuglekyndige folk. Desværre er den farverige fugl nu død. Formentlig har papegøjen har været alt

ligere et positiv resultat af ”nødløsningen” opstod Sulsted Løbeklub. I forbindelse med årets Sulstedløb er der præmier til alle vindere, ligesom Nørresundby Bank sørger for forfriskninger til løberne. Du kan tilmelde dig på www.sulstedif.dk.

bjerg Cup samtidigt med, at idrætsforeningen holdt idrætsuge på Sulsted Stadion.

Fototeca ENIT: Paola Ghirotti

Der er sikkert mange bilister, der undrer sig over, hvorfor prisen på benzin og diesel kan variere så meget, f.eks. mellem til tankstationer, der ligger på hver sin side af gaden eller i samme by. Årsagen er ganske enkelt priskrig. Hver dag kl. 10.00 fastsættes en listepris (det samme som en vejl. udsalgspris) på benzin og diesel. Listeprisen fastsætter det enkelte olieselskab selv på baggrund af, hvad olieprisen er handlet til den foregående dag på det internationale marked. Herefter går de lokale forhandlere i priskrig, og sætter prisen ned.

prisen ned, ofte flere gange om dagen. - Man holder altså udsalg rundt om i landet og sætter literprisen på benzin og diesel ned i forhold til den vejledende udsalgspris. Det er så til fordel forbrugerne. Det er altid op til den enkelte forhandler, om han vælger at gå med i priskrigen. Nogle forhandlere vælger ikke at sætte prisen ned, og sælger mindre, men så til gengæld til fuld pris. Priskrigen er lokal, og derfor kan priserne svinge indenfor få kilometers afstand.

HHHH Hotel Biondi

Sol og sommer

• 7 overnatninger • 7 morgenbuffeter • 7 tre-retters middage/ buffeter • ½ flaske vin pr. voksen • Swimmingpool • Aircondition på værelset • Kort afstand til Pisa og Firenze Fototeca ENIT: Paola Ghirotti

Mange danskere er på farten i sommermånederne. Er du i bil, skal der sikkert tankes en del. Men hvordan er det egentlig lige med brændstofpriserne? Hvorfor stiger og falder de? Og hvorfor varierer prisen fra station til station?

Hotellet ligger i den flotte kurby Montecatini Terme, hvor I kan slentre i de gamle gader, nyde de velgørende kurtilbud og tage på udflugt til Firenze, Pisa og Lucca

Bestil på dtf-travel.dk Annoncekode: VOdSKOV

Tlf: 70 23 14 10


Vodskov Avis

Side 8

17. juli 2012

Ung tømrer har ikke fortrudt springet fra ansat til selvstændig Tekst og foto: ’rank R. Sørensen n VODSKOV – En drøm om at få foden under eget bord blev til virkelighed for tømrer Morten Thomsen for lidt over et år siden og springet fra at være ansat til selvstændig erhvervsdrivende har han bestemt ikke fortrudt. Morten Thomsen er udlært tømrer hos Kjærsgaard & Simonsen i Vodskov og efter læretiden arbejdede han her i cirka tre år som svend med efterfølgende et år hos MJ Byg i Brønderslev. Efter en kort tid i Nørrehalne, købte han, sammen med hustruen Michelle der er ekspedient i Hjallerup Maskinforretning, gården

Skarvadhus mellem Hjallerup og Tylstrup. Her var den nødvendige plads til både lager og værksted. Skarvadhus er kendt blandt mange nordjyder fra sidst i 70’erne, hvor Skarvad Antik havde til huse i bygningerne. Ordrebogen viser at der har været masser af arbejdsopgaver, så meget at Morten Thomsen nu, allerede efter et år, har en medarbejder ansat. Arbejdsopgaverne, der ligger i området fra Nibe i syd til Hjørring i nord, er primært renovering af huse og nye tage på stalde. Han tager gerne hovedentreprisen hos private da han har et godt netværk hos andre håndværksmestre som sam-

Håndværkere ”Byrholt” Handyman-service - For virksomheder og private ·

Håndværkerhjælp / Vikarudlejning Rep.- og vedligeholdelses-opgaver Ombygningsopgaver Oprydningsopgaver ude og inde Opmuring, oppudsning og vandskuring Udskiftning af døre og vinduer

: Handyman-Nord

Malerarbejde ude og inde ”Helt Solgt” service Totalrydning af dødsboer o.lign. Græsslåning med havetraktor Belægningsarbejde Opsætning af stakit og lamelhegn

Timepris: kun kr. 220,00 +moms ”Byrholt” Byrholtvej 32, 9381 Sulsted. Telefon 98 29 68 88 Eller kontakt: Robert Mølgaard direkte på mobil: 30 12 70 88

Hierzmann Tømrer & Snedker

Hans Bilgaards Eftf. Aps Luneborgvej 27 9382 Tylstrup

arbejdspartnere. På spørgsmålet om hvordan det var at skifte fra ansat til selvstændig, siger Morten Thomsen. - Jeg nyder at være selvstændig selv om der ikke er noget der hedder fri klokken 16. Der er meget mere at se til, men det at arbejde med frihed under ansvar og være sig selv, kan jeg godt lide. Det er skønnere at stå op om morgenen som selvstændig end lønslave, nu får jeg selv den fulde gavn, når jeg giver den en ekstra skalle. Og Morten Thomsen der går ikke på kompromis, for ham er kvalitet et nøgleord. Morten Thomsen er klar til at rykke ud til nye opgaver i det nordjyske.

Flot sommerkoncert med bredt repertoire Tekst og foto: Frank R. Sørensen n SULSTED – Torsdag aften i sidste uge blev der taget hul på Vendsyssel Festival 2012 koncerterne i Sulsted Kirke, hvor Magnus Vigilius, tenor og Peter Møllerhøj på klaver

gav de 50 tilhørere en flot musikalsk oplevelse med et bredt program. Koncerten startede med tre danske sange, ”Så tit jeg rider mig under ø” hr. Olufs ballade af Elverskud. ”Den milde dag er lys og lang” af Fynsk forår og ”Så tag mit hjerte” af Tove Ditlevsen.

Derudover var der blandt andet også musik og sang af Robert Schumann, Andy Pape, Franz Lehàr og Giacomo Puccini. Arrangør af denne første koncert af to i Sulsted Kirke i forbindelse af Vendsyssel Festival var Sulsted Menighedsråd. Næste koncert

er den 8. august, hvor Mira Kvartetten giver koncert. Vendsyssel Festival 2012, der er den 42. i rækken, foregår i 31 af Vendsyssels kirker, blandt andet Sulsted Kirke og Vodskov Kirke.

induer

Energiv

98 26 14 28 - 40 54 14 28

snedker- og malerarbejde

snedkerinden.dk v/Marie Bang • Mobil 30 23 86 16

Alt malerarbejde udføres ✔ Private ✔ Erhverv ✔ Færdigmalede fodlister og gerigter ✔ Sprøjtelakering af døre og låger Få et uforbindende tilbud...

SOLSIDENS MALERFIRMA A/S

Følfodvej 25 . 9310 Vodskov Tlf. 98 17 60 32 . 98 17 90 67 . Fax. 98 17 99 22 E-mail: kg@solsidensmaler.dk . www.solsidensmaler.dk

De mange tilhørere nød den smukke sang fra tenor Magnus Vigilius og Peter Møllerhøj ved klaveret.

Navnet William topper i Nordjylland Tekst: Frank R. Sørensen n VODSKOV – Ifølge Danmarks Statistik er navnene William og Emma på landsplan de mest populære drenge- og pigenavne

til børn født i 2011. Allermest populær var William i Nordjylland, hvor 28 ud af 1.000 drenge fik dette navn. I Vest- og Sydsjælland er Emma det mest populære, her her fik hele

30 ud af 1.000 piger dette topscorenavn. Danmarks Statistik oplyser også at Victor slår William i København. Carl erobrer København. Ida ligger nummet et i Region

Midtjylland. Eneste region, hvor Emma ligger nummer et er Sjælland, hvor drengenavnet Oliver topper. I de fire andre regioner er det så William der scorer førstepladsen.


Vodskov Avis

17. juli 2012

Side 9

Sulsted Sogn besøgte Toftehaven med kaffe og sommersang Tekst og foto: Erik Amstrup n SULSTED. Selvom der var grå- og regnvejr udenfor, opstod der til gengæld hurtigt ægte sommerstemning indenfor, da præst, organist, kirkesanger og medlemmer af menighedsråd onsdag eftermiddag mødte op for at hygge om beboerne på plejehjemmet Toftehaven i Sulsted.

De sommerglade gæster havde selv medbragt både kaffe, brød og sangbøger. Dermed var der lagt op til et par hyggelige timer, hvor der blev sunget nogle af sommerens kendte sange, godt hjulpet på vej af kirkesanger Mona Christensen, akkompagneret af organist Lilian Kranker på klaver. Deltagerne i arrangementet havde mulighed for at fore-

slå, hvilke sange der skulle synges. Og der blev da også foreslået et par julesange. Måske på grund af det kølige sommervejr – eller fordi julesangene bare er gode. Det er Sulsted Sogns Menighedsråd agt at gentage hyggearrangementet et par gange i løbet af efteråret. Organist Lilian Kranker, sognepræst Ole Raakjær (stående i midten) og kirkesanger Mona Christensen hyggede sammen med Sulsted Sogns menighedsråd om Toftehavens beboere.

Strawberry Fields ligger på Kraghede Jordbærsæsonen nærmer sig sin afslutning skellige jordbærsorter: Corona, Polka og så den lidt senere sort Florence, som er med til at strække sæsonen. På Lille Nejst er der i dag udelukkende salg til private. Det sker fortrinsvis som selvpluk, selvom du også – efter forudbestilling - kan købe plukkede bær på gården.

- Vore jordbær må være ekstraordinært velsmagende, for vi har masser af faste kunder, der kommer hele landsdelen for at plukke bær, eksempelvis helt fra Thisted og Sæby, smiler Birgit Jakobsen.

Men det hele afhænger selvfølgelig af vejret, der ikke må være for regnfuld, for så rådner bærerne. Ganske vist kan der i dag købes jordbær hele året rundt, men de er langt fra så delikate som de søde og velsmagende danske. Langtfra endda.

Hun håber med, at jordbærsæsonen med den lidt senere sort Florence varer nogle dage endnu.

NYHEDER Knallert 45 - nSC 50 Vision Motor:

Tvillingerne Caroline og Casper Jørgensen får vejet deres selvplukkede jordnær af hos Birgit Jakobsen,

n TYLSTRUP: Det er lige før, du i dit indre kan høre John Lennon synge Beatles-sangen ”Strawberry Fields forever”, når du vandrer ind på gården Lille Nejst på Kraghede, et par kilometer nord for Tylstrup. Det handler nemlig

om jordbær. Selvom der bortset fra lysten til at spise dem – ikke er meget ”forever” over de velsmagende og eftertragtede røde bær. Jordbærsæsonen er nemlig ganske kort og er afhængig af vejret, som indtil nu ikke har vist sig fra sin sommerlige side.

Tankvolumen: Farver:

- Derfor gælder det om at nyde jordbærerne, mens de er her. Som tommelfingerregel regner vi med, at jordbærsæsonen starter 23. juni og varer en tre-fire uger, fortæller Birgit Jakobsen fra Lille Nejst.

Kr. incl. moms

Knallert 30 - Super 8 - Kymco Motor: Motorvolumen: Tankvolumen: Farver:

4-takts motor, luftkølet 49,5 cc 6 liter Rød/sort - Rød/hvid

Kr. incl. moms

På gården har fem tønder land beplantet med tre for-

14.995,-

leveringsomkostninger incl. moms 1.300,-

12.495,-

leveringsomkostninger incl. moms 1.300,-

Knallert 30 - agility 50 - Kymco

Knallert 30 - Vitality - Kymco

Motor: Motorvolumen: Tankvolumen: Farver:

Motor: Motorvolumen: Tankvolumen: Farver:

4-takts motor, luftkølet 49,5 cc 5 liter Sort - Sølv

Kr. incl. moms

Kr. incl. moms

leveringsomkostninger incl. moms 1.300,-

leveringsomkostninger incl. moms 1.300,-

9.995,-

9.995,-

- en mangesidet virksomhed, hvor Land og By mødes!

Birgit Jakobsen foran Lille Nejsts ”Strawberry Fields”

2-takts motor, luftkølet 49,5 cc 5,5 liter Sort - Hvid

Åbningstider: Mandag-Fredag: kl. 7.30-17.00 lørdag: kl. 8.00-12.00

HMF Marketing 98 28 14 11

Tekst og foto: Erik Amstrup

1-cylindret luftkølet 4-takts motor med PGM-FI benzinindsprøjtning 5,5 liter Sort-, sølv-, rød- og hvidmetal

www.hjallerupmaskinforretning.dk


Vodskov Avis

Side 10 Sælges: Leje af stadepladser på Kræmmermarked Liselund i Vodskov d. 26. august 2012. Pris kr. 150,Bestilling senest 14/8 på tlf. 98 29 34 00 el. liselund@mariehjem.dk Sælges: Vintagebil – Citroén 2 CV 1979 – Sjælden model – Rusten – Kører godt – August syn – Ring kom Se byd 61 15 30 70 – Paul Køber Lille Tingbakke 2 9310 Vodskov Sælges: Træ-/plastikvinduer og døre samt staldvinduer og døre. Termoglas efter mål. Montering af vinduer. Tlf. 98 28 17 05/40 32 17 05 Sælges: Brænde klar til brug. Træfældning, havearbejde, græsslåning, belægningsarbejde. Tlf. 22 12 20 75

Sælges: Udlejes: Depotrum 6-12 m2 (eller større). Aflåst og tørt. Kan beses. Aalborgvej 715, Hjallerup.  Tlf. 30 98 72 09 Sælges: Levende musik til festen, 1972-2012. Mange genrer/egne sange. Altid manuel musik til festsange.  Tlf. 98 81 14 58 Købes: Høvender Edderkop JF 320 eller lign., må gerne være lettere defekt. Tubeo´mat foderautomater til grise, skal være med foderbeholder. Malkeudstyr til bindestalde. Sælges: Fangegitre, mellemgitre, kirkestolslåger, combilåger, stolper og beslag til inventar. Reservedele til Volvo 650 traktor. reservedele fra JF 245 CMT skårlægger.  Tlf. 98 86 16 52

Sælges: Ovntørret, frasorteret brændsel fra emballagefabrik, ca. 24 m, længde ca. 10-30 cm, 4000 kr. Leveret til fornuftig pris.  Tlf. 20 29 42 60 Sælges: Lageret bøgebrænde i palletårne. 1800 kr. pr. stk. Kan leveres til fornuftig pris. Tlf. 20 29 42 60 Sælges: Opstaldning af heste, fuld pension + ind-/ udlukning. Hal + bane. Undervisning. www.trinkaer. dk. Tlf. 23 46 42 09 Sælges: www.computerværkstedet.dk. Reparation og salg af computere. Opsætning til internet og mail. Fjernelse af virus. Udkørende service.  Tlf. 30 26 95 05 Sælges: Loppemarked med bl. a. babytøj, møbler, lamper, campingvogn og mange andre ting. Gl. Landevej 29, Melholt Tlf. 51 74 92 59 Sælges: Klaver sælges. God stand. Tlf. 61 16 28 76

Kom i kontak t med

40.000 husstande

Indryk en loppeannonce i Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Telefon 98 29 3 3 22

LOPPESERVICE... Annoncer, der er os i hænde SENEST FREDAG KL. 10.00, kommer med efterfølgende uge. 1. Antallet af ord i en loppeannonce må være

MAX 15 ORD

2. Er annoncen over 15 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce, også med max 15 ord - osv. 3. Prisen for en loppeannonce i ca. 40.000 aviser er 50 kr. inkl. moms

Brug nedenstående kupon til teksten: Udfyld venligst kuponen TYDELIGT.

SÆLGES

KØBES

BYTTES

Sælges: Fjordheste. Hoppe, 3 år, tilredet, 9.500 kr. Vallak, 2 år, 7.500 kr. 2 stk. 1 års hingste, 5.000/stk. Alle m. pas. Tlf. 98 82 57 76 Sælges: Hø i minibig. Hø i små baller. 1,00-1,50 kr./kg.  Tlf. 98 85 14 95 Købes: /Afhentes: Vi henter skrot og du får vin, der smager godt. Nye og gamle landbrugsmaskiner og inventar.  Tlf. 21 22 95 64 Købes: /Afhentes: Container sættes ud. Udtjente maskiner, gamle pandeplader, jern­ skrot, ring og få et tidspunkt for afhentning. 29 78 66 21 Købes: /Afhentes: Industri­ skrot, landbrugsskrot. Vi gi­ver en vin der smager godt.  Tlf. 98 95 80 19 Sælges: Gummitransportør, dozerblad, bagskovl 2 og 2,5 m, 6 m halmvogn, 11 m halmvognsanhænger, 4 WD jeep, Deutz 4005, Ferguson 35, Ford Super m/ front, kornvogn. hesteplove, hestestubharve, kornvalse, cementtromle.  Tlf. 21 22 95 64 Sælges: Enfurret plov, tohjulet vejhøvl, 120 cm fræser, fanggitre, gårdstrigle, Co2 svejser, tigsvejser, skovvogn m/ kran, 6 T tipvogn, harver, højtryksrenser, kompressor, stålmast, 2 T silo, cementtromle, 3000 l rustfri tank.  Tlf. 21 22 95 64

Købes: Porcelæn, figurer, sølv, teak møbler, solur, karlekammerskabe, dødsboer.  Tlf. 40 28 50 55 Sælges: Nye halmvogne 7,35 x 2,54 m, boggie bremse, dæk 400/60-15,5, 14 PR krydsfinerbund 220 mm vanger. 46.000 kr. + moms. Flere på lager. Tlf. 40 29 34 86 Sælges: Brønderslevs bedste el-scooter. Jupiter L4 med 4 store hjul, nye batterier 19/10-2011. Service på scooteren 4/11-2011 100% stabilitet. 10.500 kr.  Tlf. 21 12 35 73 Sælges: Ny Winther bedstemorcykel, 7 gear, lås og støttefod, lys for og bag. 2.800 kr. Ny 26’’ pigecykel med 3 gear, lys for og bag med lås 1.500 kr. Tlf. 21 12 35 73 Sælges: Loppemarked, lørdag den 21. juli kl. 10-15, Aalborgvej 560, Flauenskjold. Porcelæn, glas, keramik, legetøj, lamper og meget andet. Tlf. 20 10 32 92 Sælges: Mercedes Benz 190 E, 2,0. årg. ’90, kørt 340.000 km. Ca. 1 år til syn. Anhængertræk, vinterhjul medfølger. På plader 8.500 kr.  Tlf. 22 33 18 64 Sælges: Peugeot Boxer ladvogn, 211.500 km, nysynet 16.000 kr.  Tlf. 51 38 91 03 Sælges: Spisebord brunbejdset med kakler 165x92 cm, 2 stk. tillægsplader à 45 cm + 6 stk. polstrede stole, pris 1.000 kr. 1 stk. sofabord, brunbejdset med kakler 135x85 cm. Pris 200 kr. Alt som nyt.  Tlf. 30 30 07 53 Sælges: Karlekammerskab, afsyret, med glasruder i låger, 4 hylder. Dybde: 54 cm x bredde: 89 cm x højde: 182 cm, 1.200 kr. Hjørring Tlf. 40 40 15 30 Sælges: 1 plans træhus på 138 m2 + 18 stk. gitterspær a 10,60 meter til viderebygning. Tlf. 98 56 50 07

Rubrik annoncer

98 29 33 22

LOPPE

SERVICE Indryk din loppeannonce i 4 aviser, for kun

Tlf.: Navn:

KONTANT

50.-

Oplag 40.000 aviser.

Adr.:

CHECK

Frimærker kan IKKE benyttes til betaling

»Lopperne« er for private og må ikke indeholde firmanavne (vil blive fjernet fra annoncen). INDLEVERES TIL:

w w w w

17. juli 2012

Midtvendsyssel Avis, Hjallerup Rold Skov Bladet, Skørping Vodskov Avis, Vodskov Østvendsyssel Folkeblad, Dybvad

Politiet har stoppet en bilist der kan se frem til en bødehilsen fra Politidirektøren.

Politiet tjekkede trafikken gennem Vodskov Tekst og foto: Frank R. Sørensen n VODSKOV – Torsdag i sidste uge tog fire politibetjente opstilling på Vodskovvej i Vodskov for at tjekke om bilisterne havde tingene i orden og de kørte korrekt. Cirka 30 bilister blev i løbet af en times tid vinket ind til siden, hvoraf en tredjedel kan forvente en hilsen i

Svend Thomsens EFTF. 70 27 14 05

Annoncen må max indeholde 15 ord, ved mere end 15 ord, fordobles prisen osv. Annoncen skal være indleveret SENEST FREDAG KL. 10.00. Se kupon her på denne side.

Vodskovvej 36, 9310 Vodskov

form af et girokort fra Politidirektøren, hovedsageligt for ikke at have spændt sikkerhedsselen eller talt i mobiltelefon under kørsel. Politiet er i denne tid på turne til de små byer i Nordjylland for at sikre sig at bilisterne kører korrekt og næste gang de kommer til Vodskov er det ikke usandsynligt at det bliver hastighedskontrol med radar.

Alt i Murerarbejde Nybyggeri Renoveringer Tilbygninger Badeværelser Specialopgaver

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

www.svendthomsen.dk


17. juli 2012 Vodskov Vestbjerg, Sulsted, Ajstrup, Tylstrup, Kraghede, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Vodskov Avis

Vodskov Avis

10. Årgang - Nr. 29

Ugens Nyheder

Side 11

Tirsdag/Onsdag 17./18. Juli 2012

Da fattiggården blev til Sulsted Alderdomshjem I sommerferieugerne bringer Vi en række lokale beretninger fra de gode gamle dage. Det sker med venlig tilladelse fra Egnsmindesamlingen for Sulsted og Ajstrup Sogne. Ugens historie, der er skrevet af Poul Larsen, er hentet fra Egnsmindesamlingens årsskrift for 1994. n SULSTED: Sulsted Alderdomshjem var indtil den 1. april 1928 fattiggård., men fra denne dato skulle det hedde Alderdomshjem. Det gav i mange år store problemer. De ældre fra kommunen ville ikke bo på Fattiggården, selvom bygningen skiftede navn. De første mange år var det et

Søren. Han kom om efteråret, når det blev koldt, og drog så på valsen igen om foråret. Han malede gårde, huse og landskaber og tjente så en skilling ved at sælge disse kunstværker. Det var ikke luksusværelser, der var på Alderdomshjemmet, men der var dog en lille kakkelovn på hvert værelse. Der var 20 – 22 værelser, så det var mange kakkelovne, der skulle fyres op i og passes. Der kunne også ske uventede og morsomme ting på hjemmet. Jeg husker en klar vinteraften, at føromtalte Aksel var ved at skrække livet af alle i Gammel Sulsted. Han havde lavet en kassedrage med rødt papir omkring. Indeni havde han monteret et batteri og en pære, så der

i et par måneder. Det var dengang en stor luksus at være fri for at fyre i alle de små kakkelovne. Alderdomshjemmet ar delvis selvforsynende. Der hørte nemlig jord til. Det lå i bakkerne vest for Sulsted Kirke. Det var på samme jord, der senere blev bygget tro træbarakker. Den ene var til fire familier – 4 stuer og fælles køkken. Den anden var til én familie. Kommunen havde så et sted til folk, der ikke selv kunne finde en bolig. Det var i slutningen af krigen ikke nemt at finde en ledig bolig. Jeg kom væk fra det selvforsynende. Der var på Alderdomshjemmet altid 2 – 3 grise, 25 høns og grøntsager i stor stil. I bakkerne dyrkedes kartofler. Om efteråret, når de skulle tages op, blev alle, der kunne hjælpe til, kørt i bakkerne for at tage kartofler op. Det betragtedes nærmest som en hel udflugt med termokaffe og hjemmebag.

Beboerne på Sulsted Alderdomshjem noget blandet klientel, som boede på Alderdomshjemmet. Dels dem, der var der fra tiden, hvor det hed Fattiggården, dels kom der stadig nogen, der ikke havde nogen fast bopæl. De skulle jo bare have en seng – måske kun nogle få nætter, så gik de igen. Den lysende drage Der var også nogle, der blev i længere tid, blandt andre en kunstmaler, Aksel

var lys i dragen. Det så meget flot ud, da den kom i luften, men der var mange, der blev forskrækkede over det mærkelige himmelfænomen. Det gik dog efterhånden op for folk, at det var Aksel, der lavede sjov. Selvforsynende I 1934 – 35 blev der indlagt centralvarme. VVS-installatør Niels Peter Christensen, Nørresundby havde dette arbejde, som varede

En stolt vognmand Christian Larsen med sin lastbil.

Tidsel- Christians fødselsdag Der var mange sjove typer på Alderdomshjemmet, og nogle af dem havde øgeeller kælenavne. Foruden førnævnte Aksel kan jeg tydeligt huske Tidsel-Christian, Mus-Marie, Julies, Niels Matros, Højer og mange flere. Når Tidsel-Christian havde fødselsdag, tog han til Aalborg med 10-toget. Så gik han i Zoologisk Have for at se dyrene, derefter i restauranten for at få kaffe og en lille én. Han glemte heller ikke at fortælle, han havde fødselsdag. Jeg tror nok, han blev godt beværtet, så når Tidsel-Christian kom hjem med 6-toget, havde han meget besvær med at gå fra stationen til alderdomshjemmet. Højer cyklede meget. Når han blev spurgt om, hvornår han kom hjem, svarede han altid: - Når jeg får medvind!

Sulsted Alderdomshjem i de forløbne år, men udefra at vælge imellem, og man Krigen og er bygningen stadig let gen- skelede nok også til prisen. beskyttelsesrum kendelig. Køleskab og fryser var der Der var problemer under ikke noget, der hed, men en krigen. Der var ingen be- Endelig vaskemaskine madkælder med saltkar. skyttelsesrum under Al- Mor og far (Dagmar og Jeg kan huske, at julegrisen derdomshjemmet, så på Christian Larsen) blev an- altid blev slagtet den 18. et tidspunkt, hvor der tit sat på Sulsted Alderdoms- december. Så blev der lavet var luftangreb over om- hjem den 1. april 1928. blodpølse, sylte, medisterrådet (Aalborg pølse og meget Lufthavn), blev mere. Grønkålene det besluttet, at blev kogt den 23. kælderen under december. Kommunekontoret (nu lokalVognmandsforkontoret) skulle retning afstives med store Far kørte som bjælker, og alle på sagt grus. Jeg meAlderdomshjemner, at han det met skulle så sove første år kørte dernede, når der med hestespand. Bestyrerparret på Sulsted Alderdomshjem Dag- Men først i 30var allerværst. Det var før, der mar og Christian Larsen erne købte komblev lavet vej fra munen en Ford Alderdomshjemmet til holastbil (1,5 – 2,0 tons), så vedvejen. Derfor måtte de Mor skulle stå for hushold- gik det jo lettere. gamle, der kunne gå, traske ningen og passe de ældre over Juul Mølgaards Mark sammen med 2 piger. Jeg kan huske, da jeg var til Kommunekontoret., og Far skulle køre grus på 11 – 12 år, var med ude at vognmand Julius Christen- kommunens veje sammen køre sand på vejene. Far sen – Julle – kom kl. 19.00 med en vejmand. satte bilen i gang, så styrede og kørte dem, der ikke jeg, mens far og vejmanden kunne gå, derover. Mor har fortalt, hvordan stod på ladet og strøede der blev slidt. Den forhen- sand. Jeg kunne ikke nå Næste morgen kl. 7.00 blev værende Fattiggård trængte pedalerne, men det kom de så kørt hjem igen. meget til en kærlig hånd, ret hurtigt, og så kunne jeg Sognerådet havde møde- da de påbegyndte deres ar- godt selv skifte gear. lokale på Alderdomshjem- bejde der., og hjælpemidler Jeg tror, det var i 1938 far mets 1. sal, indtil Kom- var der ikke mange af. købte lastbilen af kommumunekontoret blev bygget nen. Så foruden stadig at i 1939. Der var sogneråds- Tænk bare på den må- køre grus for kommunen, møde én gang om måneden nedlige storvask fra ca. 25 drev han nu også almindesamt skatteligning hvert år mennesker. Den foregik på lig vognmandsforretning i februar. vaskebræt. Mor har fortalt, ed kørsel af grise og kreatuhvor meget hun tiggende rer. Der var også kørsel for I denne periode var der om at få en vaskemaskine. Brugsen og købmanden, og mange, der skille bespises. Det var Larsen på Ny Vraa, om vinteren sneplovskørsel 30 – 40 personer dagligt. der sognerådsformand, og form amtet på strækningen Personalet på hjemmet be- endelig blev der bevilget en amtsskellet i nord til Bouet stod af bestyrerinden (min vaskemaskine (vuggema- i syd. Der var nogle vintre mor) og 2 piger, og de hav- skine). under krigen, hvor der var de nok at se til. Alderdomsmeget sne, og det kunne nu hjemmet er renoveret og På den tid var der ikke og da føre til kørsel både moderniseret mange gange mange slags vaskemaskiner nat og dag.


Vodskov Avis

Side 12

17. juli 2012

SVIFs U 17 drenge hjemme efter megafed Spaniens-tur

SVIFs U 17 hold stiller op til kamp i Barcelona (Privatfoto) Tekst: Erik Amstrup n SULSTED/VESTBJERG: 15 spillere fra SVIFs U 17 fodboldhold er netop vendt hjem fra en vellykket international fodboldturnering i Barcelona i Spanien. Der er efterhånden blevet en fast tradition, SVIFs U 17-hold, hvert år deltager i

godt, hvordan man opfører sig pænt og ordentligt, når man er gæst i et fremmed land, fortæller Børge Heide. Offentlig transport Det var ellers planlagt, at fodbolddrengene og deres tre rejseledere skulle køre til Barcelona i bus. Men det viste at sig at være en altid

Aftenhygge med træner og spillere (Privatfoto) komme rundt med offentlige transportmidler. Og det gik fint og uden problemer. Det er jo kvikke unge mennesker, vi havde med, tilføjer Børge Heide. Camp Nou Stadion Svifferne fik dog kun spillet fem fodboldkampe, hvor holdet måtte bide i det spanske græs med nederlag

stadions i Sulsted og Vestbjerg. Det må vi indrømme med vanlig vendsysselsk beskedenhed.

rigtig rare, høflige og velopdragne unge fodboldspillere, der var forbilledlige ambassadører for deres klub.

- En rigtigt stor oplevelse. Her kunne vi konstatere, at vore unge mennesker er langt mere selvstændige og frie end deres jævnaldrende fra andre lande, der med deres ledere gik samlet rundt i hold på det store stadion., mens vi sendte vore Sviffere rundt på egen hånd – med besked om at møde op på et bestemt sted på et aftalt tidspunkt. Absolut ingen problemer i det, smiler Børge Heide.

- Turen har tilmed gort det gode kammeratskab, der i forvejen var på SVIFs U 17 hold, endnu stærkere, tilføjer Børge Heide. Han retter samtidigt en tak til Finn C. Pedersen

Engelskkundskaber

En af de helt store oplevelser var besøget på FC Barcelonas hjemmebane, Camp Nou, der er en anelse større end stadions hjemme i Sulsted og Vestbjerg. (Privatfoto) en fodboldturnering under spanske himmelstrøg. - Drengene selv har finansieret turen ved bl.a. at omdele reklamer, stå for oprydningen under Sulsted IFs Skærtorsdagsfest, lave julelotteri og arrangere et sponsorcykelløb, fortæller holdets træner Børge Heide, der sammen med sin fru Birthe og Niels Jørgen Kræmmergaard var med som ”rejseledere” og styre tropperne. - Men det var nu ikke noget problem. De unge mennesker er nemlig søde, rare og veldisciplinerede og ved

dyr løsning. - For det første kunne ikke få en bus, der var stor nok. Og at leje to mindre busser med hver sin chauffør blev en alt for dyr løsning. - Vi valgte derfori stedet at flyve fra Tirstrup til lufthavnen til Girona, der ligger tæt på Barcelona. Der havde vi også håber på at kunne leje en bus til at transportere os rundt. - Men med et stort internationalt fodboldstævne med 120 deltagende hold, var det umuligt at leje en bus i miles omkreds. Derfor måtte vi selv finde ud af at

Svifferne ”terroriserede” svømmepølen (Privatfoto)

til to italienske, et finsk og et skotsk hold. Til gengæld kunne SVIFs U 17 drenge notere sig en sejr over Holland.

Maden? - Den var såmænd udmærket, selvom det ikke var ”Mortens Kro”. Derfor jeg tror nu nok, at nogle af spillerne skabte lidt ekstra omsætning hos McDonalds og lignende steder. Sproget? - Der er nu ikke mange spaniolerne, der forstår eller taler engelsk. Men det gik, og jeg fik da afprøvet mine egne spansk- og engelsk-

fra Vestbjerg IF Fodbold, der har ydet en stor indsats med til at planlægge turen. Efter sommerferien rykker nogle af SVIFs U 17 spillere op i U 19, mens de yngste bliver på holdet. SVIF er et fodboldsamarbejde på ungdomssiden mellem idrætsforeningerne i Sulsted og Vestbjerg.

Kino Hjallerup sender filmstjerner på sommerferie Tekst og foto: Erik Amstrup n HJALLERUP: Film skal ses og opleves i biografen. De næste par uger må publikum derfor nøjes med de evindelige genudsendelser på DR, TV2 og de øvrige kanaler. Jørgen Carlsen fra Kino Hjallerup har de næste par uger sendt sit personale og filmstjernerne fra biografens store hvide og bu-

ede lærred på en velfortjent sommerferie. Her i sommerregnen har filmentusiasterne dog noget at se frem til. Kino Hjallerup åbner igen efter sommerferien, mandag den 30. juli, hvor der blændes op med Danmarkspremieren på den spritnye Batmanfilm ”The Dark Knight Rises”, der er en helaftensfilm.

Træner Børge Heide giver U 17- spillerne nogle taktiske fif til næste kamp.(Privatfoto) - Der var derfor god tid til andre sysler. Blandt andet fik drengene ”terroriseret” svømmepølen, ligesom de også fik lejlighed til at besøge forskellige seværdigheder, og ikke mindst det gigantiske fodboldstadion Camp Nou, der har plads til 99.354 siddende tilskuere og er hjemmebane for FC Barcelona. - Lidt større omgivelser end

kundskaber, hvad der vist nok vakte stor moro hos de unge spillere, griner Børge Heide. Minderig tur Hjemvendt til de danske omgivelser, gør Børge Heide status over opholdet i Barcelona. Jørgen Carlsen fra Kino Hjallerup byder på en Danmarks- Vi havde en rigtigt god premiere på den nye Batmanfilm ”The Dark Knight Rises”, og minderig tur med nogle når biografen åbner efter sommerferien 30. juli.


Vodskov Avis

17. juli 2012

”Årets Landsby 2012” søges n LANDSBYERNE - Landsforeningen Landsbyerne i Danmark ønsker for 18. gang at udnævne en af Danmarks mange aktive landsbysamfund til ”Årets Landsby”. Alle landsbysamfund på under 1000 beboere kan deltage i konkurrencen. Emnet for 2012 er: Ildsjæle, bosætning og arbejdspladsers betydning for et landsbysamfunds vækst og udvikling – før, i dag og i fremtiden”. Mange borgere er i dag aktive i deres lokalsamfund, og glædeligt er det, at ildsjælene i vore landsbyer og landdistrikter trives og udfolder sig. Børnefamilier vil gerne bo på landet og leve en ”blødere velfærdstilværelse” i overskuelige omgivelser, med dyr og natur, et aktivt foreningsliv, indflydelse på egen hverdag og et kultu-

relt og folkeligt fællesskab. Derfor ønsker flere og flere at bosætte sig i landsbyer og landdistrikter. Iværksættere, håndværk og småindustri har i dag gode etableringsbetingelser på landet, f. eks. i et nedlagt landbrug med familien boende i stuehuset og de tomme landbrugsbygninger som foreløbigt værksted og lager. Får virksomheden succes og behov for at udvide, er en smidig administration af planloven afgørende. Der kan i vore landsbyer og landdistrikter skabes mange nye arbejdspladser. Landsbyerne i Danmark ønsker med temaet for ”Årets Landsby 2012” over generationer at sætte fokus på ildsjæle, bosætning og arbejdspladser. De tidligere udnævnte landsbyer er: Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl,

LæSErtiLbud – Vodskov Avis gør det muligt!

Vejrup, Janderup, Horslunde og Bagenkop. Dommerkomiteen er: fhv. indenrigsminister, Britta Schall Holberg, Ebberup – fhv. borgmester Poul Lindor Nielsen, Roskilde – viceborgmester Peter Christensen, Tønder - næstformand i Landsbyerne i Danmark Hans Christensen, Højen - fhv. bestyrelsesmedlem i Landsbyerne i Danmark Ole Lindholdt, Ribe. Ansøgninger om at blive ”Årets Landsby 2012” skal være Landsbyerne i Danmark i hænde senest den 10. sept. 2012 på mail: carsten.abild@regionsyddanmark.dk eller nedenstående adresse.

Annoncér i Vodskov Avis

Miniferie ved Flensborg Fjord

Skønt feriecenter med aktiviteter for hele familien Samlet priS

fra

2.324,-

pr. hus til 8 personer

Med forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Ekspeditionsgebyr fra kr. 59,-. Se betingelser på www.dtf-travel.dk

Tekstredigering: Frank R. Sørensen

Side 13

Marina Fiskenæs • 3 overnatninger i feriehus • Slutrengøring • Adgang til badeland, wellnessafdeling og fitness • Adgang til børneaktiviteter Det flotte feriecenter Marina Fiskenæs med fine feriehuse ligger i Gråsten ved Flensborg Fjord. På feriecentret er der badeland, lækker wellness og et væld af aktiviteter. I kan cykle og vandre i landskabet eller tage på spændende udflugter til Gråsten Slot, Dybbøl Mølle, Danfoss Universe og Flensborg.

Flot ferie­ center

Bestil på dtf-travel.dk

- vi skaber omsætning!

Annoncekode: VOdSKOV

tlf: 70 23 14 10

Håndværkere Murer og Entreprenør

vanens

VVS- & BLIKKENSLAGER aut. VVS-installatør v/ Lars Eriksen Hammervej 28 . 9381 Sulsted

Tlf. 40 27 87 17 www.svanensvvs.dk

BIRGER PEDERSEN VAND VARME SANITET GAS BLIK

Bakmøllevej 267 9380 Vestbjerg Biltlf. 20 31 82 22 40 11 82 22 Telefax 98 95 61 32

MINILÆSSER - MINIGRAVER - STUBFRÆSNING

Vi udfører alt i reparationer og nybygning på Salg og nstallationer • bolig og industri el-i er ion llat sta ftin kra og • lys ring sty me var • el-varme og tallationer • vedligeholdelse af ins er ion • datainstallat hvidevarer • reparation af hårde

HUSK vores døgnservice aut. EL-installatør

reparation af hårde hvidevarer!

98 95 62 22 kt b li l A

og smedearbejde udfø

VVS Arne Pedersens´s Eftf.

r es

v/ Bo Kjeldgaard

Tlf. 98 29 61 29 Tlf. 98 15 36 00 www.ap-vvs.dk . E-mail: mail@ap-vvs.dk Tingvej 2 F . Vestbjerg . Aalborg

Kontakt os og få et tilbud...

Medlem af DAnsK VVs – et signal for kvalitet

aps

Følfodvej 29 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 32 11

Rubrikannonce i Vodskov Avis: 98 29 33 22

SPAR OP TIL 3000,- På TILSTAndSRAPPORT, eneRgImæRke Og eL-Tjek Brug den lokale uafhængige bygningssagkyndige. Kontakt Arkitekthuset Vodskov A/S på tlf. 98 29 42 66 – inden du sætter dit hus til salg.

Granlunden 6 | 9310 Vodskov | www.arkitekthusetvodskov.dk | ark@arkitekthusetvodskov.dk Annonce_ArkitekthusetVodskov.indd 1

EL & VVS

• Rørskader • Kloak • Ventilation • Nybygning • Ombygning • Reparation • Blikkenslager • El-arbejde • Butikssalg

27/06/12 13.10

tlf.: 98293966 - 98291234 Følfodvej 15 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 39 66 - 98 29 12 34 www.njholm.dk

>““iÀÊ Þ} /©“ÀiÀ‡Êœ}ÊØi`ŽiÀvœÀÀi̘ˆ˜}

6œ`ΜÛʙnÊәÊÎäÊÎ{ ÜÜÜ°…>““iÀ‡LÞ}°`Ž


Vodskov Avis

Side 14

17. juli 2012

Færre klovnebesøg til syge børn på landets hospitaler bedre at kunne klare ofte ubehagelige undersøgelser og vi sætter stor pris på den

Nedskæringer bliver konsekvensen af manglende støtte til hospitalsklovnenes arbejde på landets børneafdelinger. n NEDSKÆRINGER: Der har været hospitalsklovne i Danmark i 9 år, men manglende bidrag fra virksomheder og især fonde betyder, at aktiviteterne for de indlagte børn skal reduceres med 40 % til september.

”Det er rigtigt trist at den økonomiske krise skal ramme indlagte børn. Men som det ser ud nu, bliver vi nød til at skære ned på klovnenes aktiviteter på børneafdelingerne”, siger Kenneth Øhrberg.

- Vi har desværre oplevet et markant fald i støtten til vores arbejde, specielt fra fonde og store virksomheder, siger Kenneth Øhrberg fra Danske Hospitalsklovne.

- Vi ved, at hospitalsklovnene bliver savnet, da vi næsten dagligt modtager breve og mails fra forældre og pårørende, med stor taknemmelighed for den indsats som klovnene yder i en ellers svær situation”, slutter han.

Det er foreningen Danske Hospitalsklovne, der betaler for at klovnene kan stilles til rådighed for landets hospitaler. Foreningen modtager ingen tilskud fra det offentligt og er fuldt afhængige af bidrag fra private, virksomheder og fonde.

Ledende overlæge dr. med. Arne Høst fra OHU/H.C. Andersens Børnehospital er heller ikke glad for udsigten til at skulle undvære hospitalsklovnene. – - Hospitalsklovnens arbejder hjælper de syge børn til

indlagte børn skal blive ramt af nedskæringer og jeg vil gerne opfordre til at man støtter hospitalsklovnenes arbejde, slutter overlægen.

indsats de yder, siger Arne Høst. -Det er ærgerligt, hvis de

Der indlægges årligt over 67.000 børn på landets hospitaler og foreningen Danske Hospitalsklovne

har 23 hospitalsklovne der arbejder på landets børneafdelinger. Bidrag til foreningens arbejde kan indbetales på Reg .3201 konto 3402274786 eller via www.danskehospitalsklovne.dk

Der arbejder også klovne på hospitalerne i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn. For et par år siden var den lokale hospitalklovn Tut på besøg på Toftegårdscentret i Sulsted, hvor hun fortalte om sit arbejde og blev foreviget sammen med daværende sognepræst Iver Viftrup

Motormarked & dÆKCenTer

Køb

ER æk

Salg

KommiSSion af biler

alT i aUTorePeraTion graTiS lånebil ved STørre reParaTioner ring På Tlf. 98 26 27 27 - eller kik ind til dit lokale værksted... Se vores salgsbiler

Affald er mange ting Den dejlige bil du købte for år tilbage bliver også til affald! Vestbjerg Autogenbrug A/S er godkendt* affaldsbehandler. Vi giver mindst 1500 kr. for din gamle bil når du afleverer den hos os.

* ISO 9000 – 2001 godkendt

TYlSTrUP aUToHandel

98 29 63 00 / 98 29 45 00 Vang Mark 48 . 9380 Vestbjerg www.huggeren.dk . www.98296300.dk . www.refero.dk

Bliv sat i den rette bås med en rubrikannonce Tlf. 98 29 33 22

Biler sælges • STORT UDVALG af importerede biler til gule og hvide plader. • ALT I REPARATION af person- og varebiler. • LÅN BIL, mens din bil repareres.

Grindsted Autoværksted ApS Uggerhalnevej 43 Grindsted · 9310 Vodskov

Tlf. 98 28 61 45

www.tylstrupauto.dk · tylstrup.auto@mail.dk

og afbalancering

d

d 3

Auto-tilbud frA

Sudergaards Autoservice v/ Morten Sudergaard

Karolinevej 3 . Grindsted . 9310 Vodskov Tlf. 9828 6432 . Mobil 2084 6432 www.sudergaard-auto.dk

• 4-hjuls udmåling • Aircon service • Forsikringsskader • Skiftning af autoruder • Klargøring til syn • GODE TILBUD PÅ DÆK • GRATIS LÅNEBIL ved større reparationer/service

Sudergaards Autoservice v/ Morten Sudergaard

Karolinevej 3 . Grindsted . 9310 Vodskov

Sudergaards Autoservice Reparation og servicering af alle mærker v/ Morten Sudergaard

Specialist i autoskader og dæk Reparation og servicering af alle mærker Klargøring til syn GRATIS Specialist i autoskader og dæk LÅNEBIL GRATIS Klargøring til syn biler på: LÅNEBIL Se 200 salgsklare VED Se 200 salgsklare biler på: AUTOSKADE www.bilgaardenhostrup.dk www.bilgaardenhostrup.dk

Karolinevej 3 . Grindsted . 9310 Vodskov

Vi Vi finder finder gerne gerne din din ønskebil ønskebil -- også også fabriksny fabriksny Finansiering tilbydes også til ældre biler Finansiering tilbydes - også til ældre biler Ingen ferie

lukning!

Vestbjerg bAkke • Dæk og alufælge • Køb og salg af brugte biler • Alt i autoreparationer • Klargøring til syn • Vaskehal • Aircon Service • Autotransport

Kai Guldborg

Rasmus Henriksen

Kig ind til

guldborg biler

Irene Holms Vej 2 . 9380 Vestbjerg Tlf. 28 28 58 37


Vodskov Avis

17. juli 2012

Gør dit hjem mere sikkert inden ferien n FERIE - Besøg af ubudne gæster eller våde kældre som følge af regnskyl er nogle af de ubehagelige overraskelser, mange danskere hvert år vender hjem til efter ferien. Men en række enkle forholdsregler

- Der findes en række gode råd, der kan sænke sandsynligheden for både indbrud og oversvømmelser, og de kan nemt realiseres, inden man tager af sted på ferie, siger Ulf Søndergaard, der er chefrådgiver i Falck Alarm. Han giver her nogle gode forholdsregler mod indbrud, hvor juli, sammen med juleperioden, er indbrudstyvenes højsæson.

Det er en god idé at tjekke op på sikkerheden for at forhindre ubudne gæster adgang til hjemmet i ferien. Her tjekker stationsleder Jakob Wohlgemuth om vinduerne til kælderen lukker ordentligt til.

Når man drager af sted på sommerferie, er det vigtigt, at man sørger for, at huset ikke ser forladt ud. Sørg for at din lås er af en kraftig og god kvalitet. De fleste indbrud sker gennem døre. Lav evt. en aftale med en nabo eller en bekendt om at tømme postkasse Tænd- og slukure kan give indtryk af, at der er nogen hjemme. Få naboen til at smide lidt affald i din skraldespand af og til, så den ikke står tom i længere tid. Få nogen til at slå dit græs. Lås redskabsog haveskure. Haveredskaber bliver ofte brugt til at

Feriedage i Sønderjylland

- gå på opdagelse i skønne byer og smukke landskaber

bryde vinduer og døre op. Risiko for oversvømmelse som følge af heftigt regnvejr kan være et sommerfænomen. Sidste års skybrud over hovedstadsområdet kostede ifølge tal fra forsikringsbranchen 4,88 milliarder kroner. Det vigtigste råd er, at man sørger for, at tagrender, nedløbsrør og -brønde samt afløbsriste er rensede, så vandet frit kan løbe væk. Det er også muligt at få en såkaldt højvandslukker monteret i sit afløb, så vandet kun kan løbe ud af det og ikke den anden vej. Den kan dog også blive tilstoppet, så den skal også renses og efterses. Er man nødt til at opbevare værdier i kælderen, så kan det med fordel klodses op til godt over gulvhøjde.En anden mulighed, der kan sænke risikoen for oversvømmelser og indbrud er at få opsat en alarm. Falck har en alarm, hvis følere kan opdage både brand, gas og netop indbrud og oversvømmelser. - Vores alarm der dækker både naturgas, kulilte, brand, indbrud og oversvømmelser, og den kan skrues sammen efter behov.

Samlet priS

1.399,pr. person i minidobbeltværelse

Spar Op til 53 %

HHH Hotel Norden • 5 overnatninger • 5 morgenbuffeter • Indendørs swimmingpool • Gratis trådløst internet Hotel Norden er et godt valg til en ferie med oplevelser og afslapning i Sønderjylland. Nyd Haderslevs stem­ ningsfulde brostensgader, fristende butikker og hyggelige caféer, og gå på opdagelse i historien ved Dybbøl Mølle og på Sønderborg Slot. I kan også tage på udflugt til Danmarks ældste by, Ribe, eller til Flensborg med seværdigheder og shopping.

Idylliske byer

Cees van Roeden

kan sænke risikoen for en sur hjemkomst.

LæSERtiLbud – Vodskov Avis gør det muligt!

Med forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Ekspeditionsgebyr fra kr. 59,-. Se betingelser på www.dtf-travel.dk

Tekstredigering: Frank R. Sørensen

Side 15

Bestil på dtf-travel.dk Annoncekode: VOdSKOV

tlf: 70 23 14 10

Dermed kan man sikre sig præcis mod det, der er relevant for en selv, siger Ulf Søndergaard.

Se flere gode råd til sommersikring af huset på: http://www.falck.dk/sadan_sikrer_du_dit_hjem.

htm - læs evt. mere på www.falck.dk/alarm

Håndværkere Udskiftning af Drivhusglas termoruder

Tylstrup VVS

Vodskov Malerforretning

Udskiftning af termoruder Alt glarmesterarbejde udføres Forsikringsskader Alt i glas, spejle og forsikringsskader

Kristian Larsen - Malermester

GLARMESTERFIRMAET

Tlf. 98 29 33 80

ApS

Følfodvej 27 . 9310 Vodskov

ALT MALERARBEJDE UDFØRES...

Vodskovvej 135 Tlf. 75407627 75 76 Tlf. 98 25 75 98 76 ·25 Mobil

Mobil 40 27 75 76

Kvalitet til tiden - ring 98 29 31 10 rubrik ANNONCER : 98 29 3 3 2 2

Langholt El-service

El-arbejde af enhver art udføres, såvel reparationer som ny-installationer. Tilbud gives uden forbindende.

TømReR- og bygningssnedkeRi Aps · Telefon 98 29 39 77

v/ Per Nielsen Aut. El-installatør

Horsensvej 4, Langholt 9310 Vodskov

Tlf. 98 25 75 77

Ring for uforpligtende tilbud eller gå ind på

www.ks-aps.dk

VVS Installatøren er på vej... Nyt og reparationer Indretning af badeværelser Forsikringsskader Hovedentrepriser Kloakarbejde Blikkenslagerarbejde

VVS

Aut. VVS-installatør & kloakmester LEO NIELSEN

Installatøren

Kirkevej 22 ● 9310 Vodskov ● Tlf. 98 29 31 10 ● Bil 40 98 31 10 www.vvsinst.dk ● e-mail: vvs@vvsinst.dk


Vodskov Avis

Side 16

Ugens tv OnsDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.35 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Børne TV 17.00 Hun så et mord 17.50 DR Update - nyheder og vejr 18.00 Ønskehaven 18.30 Nyhedsblok 19.05 Aftenshowet med Sommervejr 20.00 Spise med Price 20.30 Søren Ryge præsenterer 21.00 Nyhedsblok 21.30 Aftentour 2012 21.55 Hammerslag Sommermix 22.25 Kidnappet 23.05 Lulu og Leon 23.50 Natfjernsyn DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 12.10 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.00 17.10 River Cottage - kød 17.55 Kulinarisk rundrejse i Spanien 18.40 The Daily Show 19.05 Taggart: Jagten på en morder 20.00 Landeplagen - Vent på mig 20.30 Da The Doors ramte Søborg 20.50 Tidsmaskinen 21.40 Briternes bedste - hatte 22.30 Deadline 22.50 Præsident Bill Clinton 23.40 Sagen genåbnet 01.20 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 10.25 Tour de France: Studiet 11.00 Tour de France: 16. etape, Col du Tourmalet 12.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 12.15 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.10 Tour de France: 16. etape, Col du Tourmalet 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.20 Tour de France: Studiet 18.50 Nyhedsblok 20.00 Liebhaverne 20.35 Fed forvandling 21.25 Danmark ifølge Bubber. Dansk reportageserie 22.00 Nyhedsblok 22.35 De dødelige kilo 23.25 Natfjernsyn

tORsDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.35 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Hun så et mord 17.50 DR Update - nyheder og vejr 18.00 Håndbold: Sverige-Serbien (m) 18.40 TV Avisen 18.50 Håndbold: Sverige-Serbien (m) 19.50 Håndbold: Norge-Danmark (m) 20.40 TV Avisen 20.50 Håndbold: Norge-Danmark (m) 21.30 Sommervejr 21.35 Aftentour 2012 22.00 Ægte mennesker 23.00 Emils damer 23.30 Lulu og Leon 00.10 Natfjernsyn DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 12.05 Eftermiddagsprogrammer 16.10 Hun så et mord 17.00 Deadline 17.00 17.10 River Cottage - fisk 17.55 Kulinarisk rundrejse i Spanien. Amr. madserie 18.40 The Daily Show 19.05 Taggart: Jagtsæson 20.00 Vietnamkrigens glemte film 20.50 Sagen genåbnet 22.30 Deadline 22.50 Præsident Bill Clinton 23.40 Kommissær Janine Lewis 00.50 The Daily Show TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.05 Amys ret. Amr dramaserie 12.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 12.15 Eftermiddagsprogrammer 16.10 Tour de France: 17. etape, Pyrenæerne 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.20 Tour de France: Studiet 18.50 Vejret 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Hachiko - en ven for livet 21.40 Nyhedsblok 22.35 Småbørn på fastfood 23.25 Klovn. 2 afsnit 00.30 Afsporet - Amerikas værste mordere 01.20 Natfjernsyn

FReDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.35 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Hun så et mord 17.50 DR Update - nyheder og vejr 18.00 Håndbold: Scandinavian Open (m) 18.40 TV Avisen med Vejret 18.50 Håndbold: Scandinavian Open (m) 19.50 Håndbold: Scandinavian Open, finalen (m) 20.40 TV Avisen 20.50 Håndbold: Scandinavian Open, finalen (m) 21.30 Sommervejr 21.35 Aftentour 2012 22.00 Wimbledon 23.30 Sådan fyrer du kæresten 00.50 Natfjernsyn DR2 08.00 Morgenandagten på DR2 12.10 Eftermiddagsprogrammer 16.10 Hun så et mord 17.00 Deadline 17.00 17.10 River Cottage - grøntsager 17.55 Kulinarisk rundrejse i Spanien 18.40 The Daily Show 19.05 Taggart: Jagtsæson 19.55 Crush 21.40 24 timer vi aldrig glemmer 22.30 Deadline 22.50 Frenzy. Eng. thriller 00.40 The Daily Show 01.05 Strømerne 00.55 De syv dødssynder TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.05 Amys ret. 12.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 12.15 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.10 Tour de France: 18. etape, Massif Central 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.20 Tour de France: Studiet 18.50 Vejret 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Sviger-monster. Amr. komedie fra 2005 21.45 Live fra Bremen. 2 afsnit 22.45 Natholdet - Highlights 23.15 Wallstreet. Amr. drama 01.25 Natfjernsyn

LØRDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 09.25 SommerSummarum Super 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Arvingen til Glenbogle 13.00 Jamies mad på 30 minutter 13.25 Den blå lagune 15.05 Mord på hjernen 16.40 Kyst til kyst - Sønderjylland, Hejlsminde til Kollund 17.40 Før søndagen 17.50 Søren Ryge præsenterer 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Vejret 18.55 Aftentour 2012 19.30 Mr. Bean 20.00 Asterix og De Olympiske Lege. Fr. familiefilm 21.55 Beck: The Money Man 23.25 Dance with Me 01.25 Arvingen til Glenbogle DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 13.30 Naturtid 14.30 Atomets opdagelse. Videnskabsserie fra BBC fra 2007 15.20 Dokumania 16.45 En hård nyser: Kommissær Hunt. 2 afsnit 18.30 Niklas’ mad 19.00 Storrygeren - det oser af bækørred 19.30 Bonderøven 20.00 DR2 Tema: Danske slotte 22.30 Deadline 22.50 I´m Not There. Amr. drama fra 2007 23.15 Peace One Day - Celebration TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 09.10 Stor, større - megafamilier 10.00 Nyhederne 10.05 Kaos i Skagen. 4 afsnit 12.00 Nyhederne 12.05 Kaos i Skagen 12.40 Stjernetræf 13.30 Tour de France: Studiet 14.30 Tour de France: 19. etape, enkeltstart. Direkte Bonneval - Cartres 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.20 Tour de France: Studiet 18.50 Nyhedsblok 19.45 LørdagsSporten 20.00 Hvem vil være millionær? 20.50 Den lyserøde panter 2 22.25 Fun with Dick and Jane 23.55 Natholdet - Highlights 00.30 Natfjernsyn

17. juli 2012

sØnDAg

18. - 24. juli 2012

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 11.00 Utøya - et år efter: Mindegudstjeneste 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.00 Ægte mennesker 16.00 Verdens fedeste byer - Paris 16.50 Kriminalkommissær Foyle 18.30 Nyhedsblok 19.00 Elefantbørnehjemmet 19.50 Det søde liv - Appelsinsvaner 20.00 Rejseholdet 21.00 21 Søndag: Utøya - et år efter 21.40 Aftentour 2012 22.10 Tilbage - tiden efter Utøya 23.05 So F***ing Special 23.35 Dødbringende ferie 01.00 Natfjernsyn DR2 14.05 Krig og fred 15.50 The Missing 18.00 DR2 Tema: Danske slotte 20.00 Storrygeren - det oser af sild 20.30 Jimmys madfabrik 21.00 Bonderøven 21.30 River Cottage - frugtlikører. Bri. madprogram 21.40 Kommissær Janine Lewis. Eng. krimiserie fra 2009 22.30 Deadline 22.50 Drengene fra Angora. 3 afsnit 00.20 Hurtig opklaring. Østrigsk krimiserie fra 2008 01.05 Fortvivlelsens grænse TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 09.10 Fed forvandling 10.00 Nyhederne 10.05 Kaos i Skagen. 4 afsnit 12.00 Nyhederne 12.10 Stjernetræf 13.00 Tour de France: Studiet 13.55 Tour de France: 20. etape, Champs-Élysées 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhederne 18.05 Regionale nyheder 18.15 Tour de France: Studiet 18.50 Vejret 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Lie to Me 20.50 SommerVejret 21.00 En verden udenfor 23.20 Live fra Bremen. 2 afsnit 00.20 Natholdet - Highlights. 2 afsnit 01.20 Natfjernsyn

MAnDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.35 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Jamie Oliver i Italien 12.35 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Hun så et mord 17.50 DR Update - nyheder og vejr 18.00 Ønskehaven 18.30 TV Avisen med Sporten 19.05 Aftenshowet med Sommervejr 20.00 Kyst til kyst - Middelfart til Nyborg 21.00 Nyhedsblok 21.30 London Calling 21.55 Sommer Horisont 22.50 Kommissær Janine Lewis 00.00 Kidnappet 00.40 Natfjernsyn DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 12.10 Eftermiddagsprogrammer 15.20 Arvingen til Glenbogle 16.10 Hun så et mord 17.00 Deadline kl. 17.00 17.10 River Cottage - frugt 17.55 Kulinarisk rundrejse i Spanien 18.45 The Daily Show 19.10 Taggart: Jagtsæson 20.00 AnneMad i New York 20.30 Borgia 22.30 Deadline 22.50 Præsident Reagan 23.35 Bonderøven 00.05 Sagen genåbnet 01.45 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.05 Kongen af Queens. 2 afsnit 12.00 Nyhedsblok 12.20 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Desperate Housewives. Amr. dramaserie 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.20 Go’ aften Danmark 18.50 Nyhedsblok 20.00 Han, hun og haven 20.35 Station 2 Special: Uskyldig eller sex-morder? 21.25 Station 2 Politirapporten 22.00 Nyhedsblok 22.30 Køb mig - tæt på escortmænd 23.25 Klovn. Dansk sitcom. 2 afsnit 00.30 Natfjernsyn

tIRsDAg

DR1 06.00 Morgen TV - mest for børn 08.00 SommerSummarum 09.35 Formiddagsprogrammer 12.00 DR Update - nyheder og vejr 12.10 Jamie Oliver i Italien 12.35 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Hun så et mord 17.50 DR Update - nyheder og vejr 18.00 Ønskehaven 18.30 Nyhedsblok 19.05 Aftenshowet 20.00 Uventet besøg - i Thailand 20.30 So F***ing Special 21.00 TV Avisen med Sommervejr 21.30 London Calling 21.55 Wallander: Det næste skridt. Eng./sv. krimi 23.25 Damages 00.10 Natfjernsyn DR2 08.05 Morgenandagten på DR2 12.10 Viden om: Fly, styrt og sikkerhed 12.40 Niklas´mad 13.05 Eftermiddagsprogrammer 17.00 Deadline 17.00 17.10 River Cottage - lækkerier 17.55 Kulinarisk rundrejse i Spanien 18.45 The Daily Show - ugen der gik 19.10 Taggart: Helvedes ild 20.00 Kroppens mysterier 20.55 Dokumania 22.30 Deadline 22.50 Præsident Reagan 23.45 Natfjernsyn TV2 05.00 Morgen TV - mest for børn 07.00 Go’ sommer Danmark 11.05 Kongen af Queens. 2 afsnit 12.00 Nyhederne, Sporten og Vejret 12.20 Eftermiddagsprogrammer 16.00 Nyhedsblok 16.15 Desperate Housewives 17.05 Venner. 2 afsnit 18.00 Nyhedsblok 18.20 Go’ aften Danmark 18.50 Nyhedsblok 20.00 Kæft, trit og tigermor 20.50 Store boligdrømme 21.25 Razzia - Skat rykker ud 22.00 Nyhedsblok 22.30 Sexforskerne 23.25 Klovn. Dansk sitcom. 2 afsnit 00.30 Afsporet - Amerikas værste mordere 01.20 Natfjernsyn

UGE 29 - 2012

Wimbledon DR1 fredag kl. 22.00 Eng. romantisk komedie fra 2004. med bl.a. Paul Bettany og Kirsten Dunst. Engang var Peter Colt verdens 11. bedste tennisspiller. Nu er han raslet langt ned ad ranglisten, og da han stiller op til årets WimbledonDR1 torsdag kl. 22.00: “Ægte mennesker”

TV2 torsdag kl. 20.00: ”Hachiko - en ven for livet”

turnering, er der ikke mange, der tror på ham. Men da Peter falder for den unge amerikanske tennisstjerne Lizzie Bradbury, begynder han pludselig at vinde. Hvor længe vil hans held mon vare ved?

Dance with Me DR1 lørdag kl. 23.25 Amr. romantisk dansefilm fra 1998. med bl.a. Vanessa L. Williams og Chayanne. Danseinstruktøren Ruby underviser i et gammelt dansestudio og drømmer samtidig om en stor dansekarriere.

Da den unge lidenskabelige cubaner Rafael bliver elev, udfordrer han Rubys stil, der er klassisk, men måske også en smule kedelig. Ruby har til gengæld svært ved at respektere Rafael, for kan han overhovedet danse?

DR1 lørdag kl. 20.00: “Asterix og De Olympiske Lege” Clovis Cornillac og Gérard Depardieu i rollerne som Asterix og Obelix

Sviger-monster

DR1 fredag kl. 23.30: ”Sådan fyrer du kæresten!” Quincy skriver en bestseller om, hvordan man slår op med sin kæreste.

TV2 fredag kl. 20.00 Amr. komedie fra 2005 med bl.a. Jennifer Lopez og Jane Fonda. Kevin er charmerende, kærlig, beleven og succesrig - og lige netop den perfekte ægtemand, Charlotte, kaldet Charlie, har ventet på hele

sit liv. Det er kærlighed ved første blik, og da Kevin frier, synes Charlies lykke fuldkommen. Men Kevins mor, Viola, frygter at miste sin elskede søn, og giver den som verdens værste svigermor i håbet om at forpurre forholdet.

TV2 lørdag kl. 20.00: ”Hvem vil være millionær?” Fodboldtosserne Stig Tøfting og Niclas Jensen fortsætter på vej mod millionen.

Fun with Dick and Jane

TV2 fredag kl. 21.45: “Live fra Bremen” Se med når comedyholdet fra Live fra Bremen er klar med masser af satire og skæve sketches.

TV2 lørdag kl. 22.25 Amr. krimi-komedie fra 2005 med bl.a. Jim Carrey og Téa Leoni . Tingene går rigtigt godt for ægteparret Dick og Jane Harper, der udlever den amerikanske drøm, men pludselig krakker Dicks firma, og

med ét er kæmpehus, luksusbiler og overklasse-venner historie! Ægteparret forsøger at finde nye jobs, men det virker umuligt, og for at skaffe penge beslutter de sig for at tage utraditionelle metoder i brug - de begynder at begå røverier!

DR1 søndag kl. 23.35: “Dødbringende ferie”

TV2 søndag kl. 21.00: “En verden udenfor”


Vodskov avis nr 29 2012  
Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you