Issuu on Google+

Tildelt visernes ea g U Specialpris 2008

Til samtlige husstande, kontorer og butikker

Tildelt n sk Vod ovprise 2009

Nr. 28

tirsdag/onsdag 9.-10. juli 2013 12. årgang

Tlf. 98 29 33 22

Vodskov, Vestbjerg, Ajstrup, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing,Stae Staeog ogBouet Bouet Vodskov, Vestbjerg,Sulsted, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing,

Simone fra Sulsted hjælper ugandiske piger til skolegang Tekst og foto: Erik Amstrup n SULSTED: Når Simone Larsen fra Sulsted søndag den 1. september deltager i årets Fjordmaraton sker det ikke udelukkende for at udfordre sin egen fysiske formåen - men også for at skaffe penge, så begavede ugandiske piger kan komme i skole. Interessen for at hjælpe ugandiske piger til en bedre fremtid opstod helt naturligt, da Simone Larsen sammen med andre unge fra Vestbjerg Ugdomsklub og lærer Karin Keller Larsen for et par år siden stablede hjælpeprojektet ”Unge hjælper unge” på

benene for at hjælpe elever i den ugandiske kostskole ”Mukano Boarding Primary School”. De unge skaffede penge ved at udføre forskellige opgaver og tegne sponsorater. I marts sidste år tog tolv unge fra Vestbjerg Ungdomsklub – deriblandt Simone Larsen – sammen med lærer Karin Keller Larsen til Uganda for at besøge kostskolen og overrække deres gaver. Udgifterne til rejsen blev naturligvis betalt af de unges egne lommer. Her blev Simones Larsens interesse for at hjælpe de

Holiday, Urlaub, vacanza, semester, fiesta eller ferie

ugandiske børn til at komme i skole for alvor vagt. - Jeg vil først og fremmest hjælpe begavede – men fattige piger, der ikke har økonomisk mulighed for at gå i skole. - Med bare fem hundrede kroner kan du betale en elevs skolegang i et helt år, fortæller Simone Larsen. Med sin deltagelse i Fjordmaratonen håber Simone Larsen at kunne hente en sponsorater til det gode formål. Hun har allerede samlet 4.200 sponsorkroner ind til formålet fra både private og virksomheder. - Men jeg håber selvfølgelig, at flere vil støtte mit projekt.

Simone Larsen, Sulsted vil med sin deltagelse i Fjordmaraton løbe penge ind, så begavede ugandiske piger kan komme i skole.l Sponsorer, der donerer over 1.000 kroner, vil få ­deres logo på mit løbetøj, men langt mindre beløb er naturligvis også meget velkomne. Mange bække små…, smiler Simone Larsen.

NYheder... Top

100,Skjorte

350,Vest

550,Buks

500,-

(3 længder) Holder du ferie i udlandet eller i Danmark, kan du hurtigt blive rejseklar og opnå fordele med et Mastercard i kufferten.

Kom ind og se

Interesseret? – så kontakt en af os i Spar Nord i Vodskov på telefon 96 38 50 50.

170,-

Stumpebuks strib - 3 farver

Gratis parkering ved døren.

Spar Nord Vodskov Vodskovvej 27 B, 9310 Vodskov Tlf. 96 38 50 50 www.sparnord.dk

tættere på

Vodskovvej 30 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 30 57

Vil du støtte Simones hjælpeprojekt, sender du blot en mail til: simone132@ live.dk

Sommer

udSalg Til hele familien - med masser af gode tilbud til lave udsalgspriser

200,400,-

 Bredt accepteret betalings- og hævekort i hele verden  Rentefri kredit fra 30.000 kr. (behov aftales med rådgiver)  Fordelagtig tilkøb af rejseforsikring  Rabat på billeje

Vi ønsker alle en god sommerferie.

På grund af sin unge alder må Simone Larsen dog nøjes med at løbe en halvmaraton på 21 km. Hun er allerede begyndt at træne og melder sig i god form.

300,-

500,-

Kig ind ...


Vodskov Avis

Side 2

Gudstjenester

9. juLi 2013

Bekendtgørelser

Søndag den 14. juli 2013

Sølvbryllup

Vodskov Kirke kl. 10.00 Lisbeth S. Michelsen

Tak

for opmærksomheden ved min 75 års fødselsdag

Vores elskede far og morfar

HENRY CHRISTENSEN * 28. januar 1922

Horsens Kirke kl. 09.00 Mette K. Pedersen

er stille sovet ind på Liselund den 2. juli. Bisættelsen har fundet sted.

Hammer Kirke Kl. 10.30 Mette K. Pedersen

Vores mor og far

Jytte – Lisbet – Peter – Kia og Maria

Vodskov Baptistkirken kl. 10.00 Bente og Sv. E. Jensen - Fællesgudstjeneste

Kirsten og Bent

SogNeudflugT

Bethania-kirken Tylstrup kl. 10.30 Sommermøde i Hjørring

Kjeld Kristensen (Tex)

har Sølvbryllup d. 9. juli 2013. Morgenvækning kl. 7:00 Øster Hassingvej 140

Hundepasser

Stort tillykke fra Anders, Birgit og Martin

Hvem vil passe vores Labradorhund Emma i Sulsted på egen bopæl?

Ajstrup Kirke kl. 19.30 Ole R. Madsen

Ring på tlf. 22 58 39 55

Sulsted Kirke

Ingen gudstjeneste

TAK

Vestbjerg Kirkecenter kl. 10.30 Ole Raakjær Vester Hassing Kirke kl. 09.30 Annelise S. Hejlskov Nørre Uttrup Kirke

fredag d. 19. juli Turen går i år til Tangeværket og energimuseet ved Tange Sø nær Bjerringbro.

Ingen gudstjeneste

Hvorup Kirke kl. 10.00 Henrik B. Rasmussen

Middag på Kongensbro Kro i ans. På Energimuseet vil der være rundvisning i mindre hold, hvor der fortælles om Tangeværket.

BANKOSPIL

Det er Danmarks største vandkraftværk og får sin energi fra den opdæmmede Gudenå (Tange Sø). Der vil også være tid på egen hånd, hvor man f.eks. kan gå på opdagelse i Energimuseets udstillinger.

Mandage kl. 19.00 i Tylstrup Hallen

Bus afgår fra Nr. Halne kl. 17.10, Vadum 17.15 Vangen 17.30, Vikingevej, Forbindelsesvej, Lindholmsvej 17.35 Vestbjerg kl. 17.50 og Sulsted kl. 18.00

5 kvarte grise à kr. 550,00 · 10 købmandskasser à kr. 200,00 5 oksekødspakker à kr. 375,00 + 25 blandede gevinster 2 kamstege og 3 hamburgerrygge Tylstrup Ungdoms- og Idrætsforening

Lægehuset Vodskov Vodskovvej 22 · 9310 Vodskov Telefon 98 29 39 11 www.vodskovlaegehus.dk

Menighedsrådet medbringer kaffe og en pålægsbolle, som vi får på et passende tidspunkt. Vi slutter turen i Viborg, hvor vi skal se Søndermarkskirken. Det er en nyere kirke, bl.a. kendt for det 10 x 1 meter store ”hærvejstæppe”, der fortæller Hærvejens brogede historie. afgang fra Sognets Hus kl. 10. (Bemærk tidspunktet!)

Kresten Kehler Ruth Rendbæk

Åben konsultation uden forudgående Hanne Hulgaard aftale, hverdage kl. 8.30-9.30. Øvrig lægekonsultation efter aftale. Rikke Dolmer Sundhedsfaglig rådgivning og medicinbestilling kl. 8.00-10.00. Tidsbestilling kl. 13.00-14.00, onsdage undtaget Efter kl. 16.00 henvises til Lægevagten, tlf. 70 150 300

forventet hjemkomst kl. ca. 19. Pris: 125,- kr., inkl. entré og middag på turen. Beløbet betales undervejs. Tilmelding senest søndag d. 14. juli til Margit Nonbo, tlf. 40 68 97 19 eller Sonja andersen, tlf. 98 26 14 88.

VED DØDSFALD

Stort udvalg i kister, urner & ligtøj

77.850, .350,--

Fast pris pris fra fra .............................. Fast ........................

AALBORG

Annoncer under bekendtgørelser: 98 29 33 22 www.aalborgbedemand.dk

•• Kiste ) ) Kiste( hvid ( hvid Døgnvag •• Polstring afaf kiste t Polstring kiste •• Tøj Tøj/ sengelinned / sengelinned •• Ilægning i kiste Ilægning i kiste •• Kistepynt, årstidens blomster Per Elsvold Kistepynt, årstidens blomster •• 11Rustvogns-kørsel, ( max. 15 km km+takst ) Rustvogns-kørsel, (max. 15 +km km takst) •• Honorar, samtale i hjemmet. Intet aftenIntet aften og weekendtillæg weekendtillæg • og Honorar, samtale i hjemmet • Avis annonce

BEDEMAND

Erantisvej 12 · 9400 Nørresundby

Tlf. 98 19 13 14 Daglig leder: Erik Amstrup Udgiver: Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

– avisen med de lokale nyheder!

Birgit

SELVPLUK JORDBÆR Plukkede jordbær sælges ÅBENT FRA 8.00 TIL 19.00 HVER DAG Bestilling på plukkede jordbær modtages på 98 26 02 59/ 40 19 81 59 LILLE NEJST Kraghedevej 51 - Tylstrup

VI HÅNDBOLD Takker ALLE der gav en hjælpende hånd til årets Nørhalne Cup. Jeres hjælp betyder, at Vodskov Håndbolds Ungdomsafdeling fik et pænt overskud til næste års håndboldrejse. Vi håber på ligeså stor tilslutning, når vi næste år er værter på Vodskov Skole til Nørhalne Cup.

Menighedsrådet

Begravelse: Begravelse:

TAK er kun et fattigt ord …. En stor TAK for alle trøstende ord, kram og hilsener og deltagelse ved BENTs død og bisættelse TAK til Lisbeth S. Michelsen for de mange smukke ord ved kisten. TAK for opmærksomheden alle sammen.

VodskoV BegraVelsesforretning Den Røde Gårds Vej 1 · 9310 Vodskov

På vegne af alle de glade Ungdomshåndspillere i Vodskov Håndbold. Bestyrelsen VI Håndbold

en

personlig afsked et sidste farVel - en del af liVet

Spis dig mæt i dit lokale pizzahus

Vi fremsender gerne dokumentet

eller du ringer - vi bringer, alle ugens dage

‘Min sidste Vilje'

Frokosttilbud KUN

PIZZA HUSET

Træffes altid på tlf.:

98 29 23 22

www.bedemand-korsgaard.dk Fagligt uddannede

Tryk: OTM Avistryk Oplag: 9.422 ekspl.

35,-

Jesper Korsgaard

Gitte Korsgaard

Kent Sigsgaard

Tekst- og annoncemodtagelse: Vodskov Avis, Vodskovvej 36, 9310 Vodskov Tlf. 98 29 33 22 / 29 24 90 77 vodskovavis@vodskovavis.dk, www.vodskovavis.dk

Affotografering eller anden gengivelse af avisens annoncer, tekster og billeder må kun ske efter aftale med Vodskov Avis.

KEBAB – PIZZA – GRILL Vodskovvej 35, Vodskov · 98 29 40 37 / 50 12 58 02 Åbent: mandag-fredag 12–21 og lørdag-søndag 16–21

Annonce- og indleveringsfrister: Korrektur- og større annoncer: Onsdag kl. 14.00 Øvrige annoncer: Torsdag kl. 12.00 Småannoncer: Torsdag kl. 15.00

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9-15*, Tirsdag kl. 9-12. Lørdag lukket * Der kan være lukket i korte perioder, når vi er på kundebesøg.


Vodskov Avis

9. juLi 2013

Side 3

Den nye Hammer Bakker Ale godkendt af sydtysk turistpar SuperBrugsen Vodskov der forleden præsenterede deres nye ale øl, fremstillet specielt til Vodskov butikken, blev godt modtaget. Tekst og foto: Frank R. Sørensen n VODSKOV: Det var rent tilfældigt at Rosemare og Wolfgang Nowak fra sydtyskland i fredags valgte at gøre deres weekend indkøb i SuperBrugsen Vodskov. De var på vej fra Frederikshavn, efter et par måneder i Finland og Nordkap, til Aalborg, hvor der skulle ferieres et par dage i autocamperen. De var så heldige at gøre deres indkøb midt i prøve-

smagningen af SuperBrugsens nye Hammer Bakker Ale, en øl, specielt brygget på Nibe Bryghus, til SuperBrugsen Vodskov. Og selvfølgelig skulle ægteparret Nowak smage den nye øl, de kommer jo fra et område i sydtyskland, delstaten Bavaria, med store øltraditioner. Der var rosende ord og en perfekt beskrivelse af de ingredienser øllen er brygget på.

Hammer Bakker Ale, der sælges i 50 cl flasker. Etiketten er prydet med et foto af den sten der står ved Pitsvej 7 og indholdet i flasken er blevet smagt til gennem flere øl, til den rette smag blev fundet. Hammer Bakker Ale er brygget på vand, bygmalt, rugmalt, humle, krydderier og gær. Det giver en god øl, der er en smule skarp med en anelse af røgsmag.

Det var SuperBrugsens butiksråd der stod for prøvesmagningen af den nye

SuperBrugsen Vodskov nye øl er en del af planen om at være en lokal discountbutik med lokale varer. - Der er allerede lokale varer på hylderne som oksekød, kartofler, honning, ærter og jordbær fortæller

På billedet prøvesmager fra venstre Rosemare og Wolfgang Nowak fra sydtyskland, den nye Hammer Bakker Ale, i hyggeligt selskab med Erling Mikkelsen og Else Laursen, begge fra butiksrådet. uddeler Kristian Henriksen, der for øvrigt ikke kan blive mere lokal end han er. Han er nemlig født i Vodskov.

Thor Sørensen, SuperBrugsen Vodskov, viser den nye Hammer Bakker Ale fra Nibe Bryghus, en øl han forventer der vil blive solgt som varmt brød i kulden.

– men jeg drikker ikke mere

Ole ”Bogart” Michelsen

Døgntelefon 70 20 40 80 www.tjele.com

Vodskov Cup 2013 DØDSBOER, MØBLER, TING OG SAGER afhentes og modtages

KIRKENS KORSHÆRS GENBRUG

palle@langholtgrafisk.dk pindskæret 7 . langholt 9310 VodskoV

51 96 73 47

w w w. l a n g h o l t g r a f i s k.dk

Vodskovvej 57, 9310 Vodskov Telefon 98 29 23 33 mandag-fredag 13-17

Tak til de mange frivillige! Vodskov Cup 2013 blev afviklet den 29-30. juni – og det blev igen en stor succes, hvor mere end 3000 glade og tilfredse fodboldinteresserede mennesker besøgte Vodskov Stadion henover weekenden til 432 fodboldkampe og en masse god stemning. Dette arrangement kunne kun lade sig gøre ved hjælp af 120-140 frivillige! I burde have haft et håndtryk og en personlig tak hver især – men det blev desværre lidt uoverkommeligt på grund af antallet. Så hermed en kæmpe tak til netop dig, der hjalp i cafeteriet/salgsteltene, som kampledere/dommere, på ikke-fodbold-aktiviteterne, med opsætning/ nedtagning, som parkeringsvagt, med rengøringen, på stævnekontoret, i administrationen, som trænere/ledere for vores hold, i planlægningen af hele arrangementet og alle de øvrige opgaver. I gjorde det alle forrygende – og er dermed medvirkende til, at de samme hold og klubber kommer år efter år. I har givet en god fodboldoplevelse til en masse børn og deres familier – og ja, der er også kommet en skilling ind til Vodskov IF fodboldafdeling. Turneringssponsorer: Tak igen. Vodskov Cup udvalget

Horsens-Hammer Sognes Menighedsråd søger ny gravermedhjælper. Vi ønsker en person med flair og erfaring for kirkegårdsarbejdet, samt lyst til at indgå i et godt og kollegialt samarbejde med det øvrige personale, præster og menighedsråd. Stillingen er en sæsonstilling på 37 t/uge med ansættelse hurtigst muligt.

Jeg er alkoholiker Minnesota-behandling har hjulpet tusinder til et bedre liv – uden alkohol. Vi kan også hjælpe dig.

Gravermedhjælper til Horsens og Hammer kirkegårde, Aalborg Nordre provsti

Vi ønsker en gravermedhjælper, der: • Er ansvarsfuld og fleksibel og kan arbejde selvstændigt. • Har erfaring inden for pleje og vedligeholdelse af grønne områder. • Har fysisk såvel som psykisk robusthed. • Har en positiv indstilling til og forståelse for, at tjenestegøre i kirken i f. m. kirketjenerens ferie og fridage. • Har erfaring og uddannelse i brugen af kirkegårdens almindelige maskiner. Vi tilbyder dig: • En god og alsidig arbejdsplads med mange forskellige gravstedsformer. • En arbejdsplads med åben konstruktiv dialog og medindflydelse • Et arbejdsteam af gode kollegaer med forskellige funktioner. • Et arbejde med frihed under ansvar • Fleksordning • Jobrotation mellem Horsens og Hammer kirkegårde. Så har du lyst til et godt og alsidigt udendørsarbejde med gode kollegaer - er du måske vores nye gravermedhjælper? Løn og ansættelsesvilkår sker efter gældende overenskomst. Stillingen er lønindplaceret i basisløntrin 2, da der ikke er krav om en gravermedhjælper med gartnerisk uddannelse. Yderligere oplysninger om stillingen kan fåes ved henvendelse til Graver Ulla Blok Nielsen, tlf.: 24 60 19 54 Ansøgninger med relevante bilag sendes til Kontaktperson Lone Nørholm Nielsen på e-mail: l.n.n@mail.dk senest den 18. juli kl. 12.00. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler mandag den 22. juli 2013.


Vodskov Avis

Side 4

Fantastiske Middelalderdage på Voergaard Slot n VOERGAARD: Middelalderdage på Voergaard Slot mellem Hjallerup og Sæby springer ud igen 13.-21. juli. Det er et fantastisk menageri, hvor ca. 300 middelalderfolk giver de besøgende en virkelig fornemmelse af, hvad man kunne blive udsat for i Nordjylland i 1530’erne. Masser af underholdning Biskop Stygge Krumpen, som byggede den første borg på Voergaard til sig selv og sin vedsoverske, ”jomfru” Elsebeth, kan lide at blive underholdt. Derfor har han – for hundredetusinder af kurrente danske kroner - hidkaldt musikanter og sangere både af dansk herkomst og fra det sydlige udland, flere gøglertrupper, en fantastisk dukkefører fra Belgien og uovertrufne historiefortællere. Soldater grupper og landsknægte, som viser kampteknik. Der er også dygtige dystriddere, som viser, hvordan man skal kunne tumle en hest og samarbejde med den, når det gælder kampturneringer rytter mod rytter, som var adelsmændenes ædleste og hårdeste idræt. Der bliver skudt med langbue og affyret små kanoner.

Den store middelalderlige blide trækkes op ved de besøgendes fælles kræfter, så den kan sende ”kanonkugler” på langs ned over de 30 m brede voldgrave. Der er også fredelig færgefart med trækfærge over voldgraven, men på et andet sted! Biskoppens aftentaffel Lørdag aften inviterer biskop Stygge og ”jomfru” Elsebeth til fornem spisning med 6 retter middelaldermad, underholdning og dans mellem retterne. Her er det nødvendigt at tilmelde sig på www.middelalderdage.dk under Taffel, og der er stadig billetter at få for de hurtige. Første søndag om aftenen er der desuden afslappet hygge i borggården. Kroen ”Den Kåde Stud” holder åbent, og middelalderfolkene tager sig nok en dans til musikken fra en af de tre musikgrupper, som underholder netop den dag danske Virelai, tyske Spielmannskunst Eygenart og tjekkiske Bakchus. Taskenspil og nonnesang Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til, og stadig flere strømmer til biskoppens festligheder med håndværk og handel fra hele landet, der er boder på begge sider af voldgraven og af brolægningen op til borgøen.

På Voergaard kan du også opleve riddere i drabelig kamp. Tiggere, munke og trubadurer færdes overalt, og du skal være forberedt på det uventede! Foruden de mange musikanter er der procession med de syngende benediktinernonner Voer Kantat, som også optræder i Voergaards Riddersal onsdag sammen med renæssancekoret The Mayor’s Musicke i regi af Vendsyssel Festival.

Færgesejlads, som den var i middelalderen.

Dukkespillet på Voergaard Slot er godt nok uhyggeligt.

9. juLi 2013


Vodskov Avis

9. juLi 2013

Side 5

V Ø R P Vi er klar til at give dig personlig S I T A R G Vi er klar til at give dig personlig ser n i l s e rådgivning og service 14-dagre comfort rådgivning og service– bed G L A S D U G L A S D U G L A S D U

V Ø R P Service og ATVIS Ø R G P ser linS personlig rådgivning s e g a 4 nye teknologier1til dig som ønsker det bedste I 4-d AcT mfort o R e r d G– baeges linser indenfor usynlig overgang. og Ny revolution inden for multifokale brilleglas

Service Aldrig mere skal du lede efter det bedste punkt personlig rådgivning Brillestel Udvalgte i glasset. Ny revolution inden for re comfort 14-d Onsdag den 2. januar – bed multifokale starter vores brilleglas stOre udsalg! 4 nye teknologier til dig som Flerstyrkeglas: ønsker det bedste indenfor kr. 1000,pr. hør sæt fratrækkes. usynlig overgang. Kom ind og

nedsat med brillestel Onsdag den 2. januar nedsat med nærmere om du dette Enkeltstyrkeglas: Aldrig mere skal lede efter

25 % 50 % 50 %Flerstyrkeglas: 50% kr. 1000,- pr. sæt fratrækkes. 75 % 70 %Enkeltstyrkeglas: kr. 500,- pr. sæt fratrækkes.

stel odskovs lokale optiker med ptiker Lene Bækgaard-Sørensen er

% % %

bage efter ferie og klar til at give g personlig rådgivning og service.

starter vores stOre udsalg! det bedste punkt i glasset. kr. 500,pr. sæt fratrækkes. revolutionerende Kom ind og hør nærmere om progressive Udvalgte mærkevarestel ring og bestil tid dette revolutionerende brilleglas. til gratis synsprøve Spar optil progressive brilleglas.

– så er der god tid til dig!

nyheder

Tilbuddet gælder til og med 31. januar 2013 Tilbuddet gælder til og med juli tilbud 2013 eller rabatter. og kan ikke kombineres med13. andre mærkevarestel og kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter.

Vodskovs lokale optiker Ultra lette Udvalgte stel fra Frank Davis om og få en test Optiker og en Lene snak om Bækgaard-Sørensen–ervejerSpar 50% kunoptil 6 gram. Flerstyrkeglas, Vodskovs lokale Udvalgte mærkevarestel ferie Prøv og optiker klar til atring give t syn, dine brillertilbage ellerefter linser. og bestil tid det specialdesignede Åbningstider: Tirsdag-torsdag 9.30 -17.30 ·brilleglas Fredag 9.30 -18.00 · Lørdag 9.30 -12.30 Optiker Lene Bækgaard-Sørensen er første dig personlig rådgivning og service. Spar optil 50% nyheder mange smarte stel i afslappede tilgivesom gratis synsprøve tilbage efter ferie og klar5til–atlige Smedepladsen ved Vodskov Kro · 9310 Vodskov · Telefon 98 29 40 00 · www.baekgaardoptik.dk opfylder golfspillerens synsintroduktionstilbud Ultra lette stel fra Frank Davis mgivelser, mens du nyder en kop dig personlig og service. Kom og få en rådgivning test og en snak –om såbehov er dernyheder god tid greenen. –på vejer kuntil6 dig! gram. Flerstyrkeglas, Du får netop nu rabat dit syn, dine briller eller linser. Prøv ffe eller the. Ultra lette stel fra Frank Davis det første specialdesignede brilleglas Kom og få en test og en snak om de mange smarte stel i afslappede på alle de nye golfglas. – vejer kun 6 golfspillerens gram. Flerstyrkeglas, som opfylder syns-2013 introduktionstilbud Tilbuddet gælder til og med 31. januar

dit syn, dinemens brillerdueller linser. Prøv omgivelser, nyder en kop det første på specialdesignede greenen. og kan ikkebehov kombineres med andre brilleglas tilbud eller rabatter. Du får Rabat netop nu pr. rabat de mange smarte stel i afslappede kaffe eller the. sæt som opfylder golfspillerens synsintroduktionstilbud på alle de nye golfglas. omgivelser, mens du nyder en kop behov på greenen. lv om tyve i sommerferien stak Du får netop nu rabat kaffe eller the. røverkøb Rabat pr. sæt på alle de nye golfglas. med alle vore Ray Ban solbriller, Selv om tyve i sommerferien stak røverkøb Rabat pr. sæt aftilbud! med alle vore Ray Ban solbriller, ar vi stadig gode ngstider: Tirsdag-torsdag 9.30 -17.30 · Fredag 9.30 -18.00 · Lørdag 9.30 -12.30 Selvviom tyve igode sommerferien har stadig tilbud! stak en 5 – lige ved afVodskov Kro 9310 Vodskov · Telefon 98 29 40 00 · www.baekgaardoptik.dk med alle vore Ray ·Ban solbriller, har vitilstadig gode tilbud! stel røverkøbs pris

øverkøb

1.000,-

!! D E H Y N

1.000,-

1.000,Nu mulighed for rente- og gebyrfri afdragsordning på dine nye briller el til røverkøbs pris -kom ind og hør nærmere hos Bækgaard Optik Priser fra iser fra 100,- 100,stel til røverkøbs pris Priser fra

100,Ring allerede i dag og bestil tid til gratis synsprøve.

Åbningstider: Tirsdag-torsdag 9.30 -17.30 · Fredag 9.30 -18.00 · Lørdag 9.30 -12.30 Smedepladsen 5 – lige ved Vodskov Kro · 9310 Vodskov · Telefon 98 29 40 00 · www.baekgaardoptik.dk

Åbningstider: Tirsdag-torsdag 9.30 -17.30 Fredag -18.00 Lørdag Åbningstider: Tirsdag-torsdag 9.30 -17.30 ·· Fredag 9.309.30 -18.00 · Lørdag·9.30 -12.30 9.30 -12.30 Smedepladsen 5 – lige ved Vodskov Kro · 9310 Vodskov · Telefon 98 29 40 00 · www.baekgaardoptik.dk Smedepladsen 5 – lige ved Vodskov Kro · 9310 Vodskov · Telefon 98 29 40 00 · www.baekgaardoptik.dk


Vodskov Avis

Side 6

9. juLi 2013

Beretninger fra en nybegynder på cykel Tekst: Jesper C. Sort Foto: Erik Amstrup

som er vant til at løbe og ikke cykle.

n VODSKOV: Endnu et besøg ved lægen, som sikkert nok engang vil berette at mine knæ ikke kan holde til fodbold længere. Suk. Men vi skal jo også snart flytte, måske jeg skal prøve en ny sport, men hvad har Vodskov mon at byde på. Cykling har jeg jo altid gerne ville prøve, specielt efter lægen nikker, og siger, det vil dine knæ takke dig for…

Racercykel og VMCC Så kom racercyklen, men den får ikke lov at komme ud, før vejret bliver bedre! Alt det salt og skidt og så min pæne racer. Vinteren varer længere end forventet, og raceren bliver først luftet kort før standerhejsning i Vodskov Motions Cykel Club (VMCC). Turen går igen rundt om bakkerne, nu med en snitfart på godt 25km/t, måske sådan en racer alligevel giver noget fart. Mødet med VMCC er positivt, jeg bliver taget godt imod, der er hygge blandt medlemmerne, og så hjælper serveringen af varm suppe - det går man aldrig galt i byen med.

Skiftet fra bold til hjul Vinteren er så småt ved at gå på hæl, vi er kommet på plads i Vodskov, og racercyklen er bestilt. Det var en del penge, at skulle give, og giver det overhovedet noget at have sådan en? Den almindelige cykel bliver gjort klar til en testtur – bakkerne rundt som jeg senere har fået, at vide, at turen hedder. 20 km rundt om Hammer bakker med en gennemsnitfart på godt 20km/t. Det er jo ”ikke så ringe endda” for en med nogle overflødige kilo, og

Første motionsløb Der er efterhånden blevet trænet rimeligt, og jeg er blevet en del af ”b-holdet”, hvor jeg kan sidde med, men også bliver presset til tider. De får overtalt mig til at komme med og køre Jyske Ås løbet, 80 km. med 50-70 andre, det skal jo

Husk tilbudskoden sAP2413

nok blive sjovt? Der bliver lige smugtrænet lidt, bakkerne rundt, og snitfarten siger nu ca. 28km/t, topformen må være der! Glad drager jeg af sted til Jyske Ås løbet, hvor en af ”gutterne” har sagt, at han nok skal følges med mig, når det er mit første løb. Men INGEN problemer, jeg kan godt klare mig selv. Jeg kan jo køre 28km/t i snit alene! AK og ve, det hurtigste felt smider mig efter få km., efter knap 20 km. punkterer jeg, hvilket man gør overraskende sjældent, og efter 60 km. farer jeg vild trods god skiltning. Nybegynder endnu? Det må siges! Optur og grillaften Der blev trænet flere km. og gutterne (og gutinderne) forsikrer mig om, at jeg nok skal blive bedre til at finde vej og køre i de større felter. Der bliver inviteret til grillaften, hvor VMCC står for mad og drikke og hvor vi kører en lille tur inden. Nøj jeg føler mig flyvende, efter en periode hvor jeg synes træningen har været meget hård. Det er en hyggelig af-

Miniferie

fra 399,Danmark • Sverige Østrig • Tyskland Italien

ten, men jeg tænker hele tiden, mon jeg har fået mere fart i benene, eller kunne jeg bare lugte pølserne på grillen? To dage efter skal det prøves igen, bakkerne rundt, der bliver kørt til sidste svedperle, sidste blodsdråbe, sidste muskelkrampe, målet er 30km/t. Jeg kigger på cykelcomputeren

32,7km/t!?! SÅDAN træningen bærer stadig frugt, og forbedringerne stadig tydelige. Hvorfor skrive denne beretning? Jeg synes, at min beretning fortæller at nogle gange, hvis man tør tage springet over i noget nyt og ukendt, så kan det bringe både op-

og ned ture, men samtidig bringe utrolig stor glæde. Glæden ved en ny sport, glæden ved nye naturoplevelser på en anderledes måde og ikke mindst glæden ved et nyt fællesskab som jeg har oplevet i VMCC. Jeg er i hvert fald glad for at jeg turde ”tage springet”.

Kino Hjallerup sender stjernerne på ferie

1 uge med MORE INCLUSIVE Med forbehold for udsolgte datoer og trykfejl. Ekspeditionsgebyr fra kr. 59,-. Se betingelser på www.dtf-travel.dk Priserne er fremsøgt 11/6 2013.

Jesper Sort ser kun Lyst på tilværelsen, idet han har fundet en sport, hvor knæene kan holde til den fysiske aktivitet.

n HJALLERUP: I denne og næste uge er Kino i Hjallerup lukket på grund af sommerferie. Heltene og heltinderne vender dog allerede tilbage

på det hvide lærred mandag den 22. juni, hvor Kino premiere på ”Hyde Park on Hudson”, hvor Bill Murray og Laura Linney spiller overfor hinanden i den

historiske og meget menneskelige beretning om den amerikanske præsident Franklin Delano Roosevelt.

Bad Gastein - Østrig HHH+ Hotel Der Lindenhof 7 x overnatning 7 x halvpension 6 x frokoster + drikkevarer ad libitum til måltiderne

Pris pr. pers.

fra

2.723,MORE INCLUSIVE

Book hos os og få 3 fl. gratis vin hos Fleggaard!

bestil på dtf-travel.dk/vodskov-avis eller på tlf: 70 23 14 10 Husk tilbudskoden sAP2413

Bryllup Viet i Bethelkirken i Aalborg 29.juni 2013 Randi Fuglsang Pedersen, Rosenskrænten, Vodskov til Anthon Thise Holm, Kirkebjergvej, Ølgod. Fremover kaldes begge Fuglsang Thise. (Foto: Oskar Pedersen)

Har du ikke fået Vodskov Avis

v senest onsdag med Post Danmark - så ring til Vodskov Avis på tlf. 98 29 33 22


Vodskov Avis

9. juLi 2013

Side 7

EU-Parlamentet er verdens bedste arbejdsplads for to Vodskov brødre Vodskov Avis har været på besøg i Europa-Parlamentet i Bruxelles og mødtes her med den ene af de to Vodskov brødre, Allan Kristiansen, der arbejder i et hus med en daglig trafik på mellem 10 og 15.000 personer. Tekst og foto: Frank R. Sørensen n BRUXELLES: Du må godt skrive at EU-Parlamentet er en meget spændende og verdens bedste arbejdsplads for min bror Jan og mig. Ordene kommer fra Allan Kristiansen, parlamentsbetjent i EU-Parlamentet, til Vodskov Avis, da avisen i forrige uge besøgte den tidligere Vodskov dreng på en almindelig arbejdsdag i EU-Parlamentet, Bruxelles. Et Parlament uden uniformer Den 4-mands store delegation fra Vodskov blev modtaget af Allan Kristiansen ved hovedindgangen til Parlamentet og med en titel som parlamentsbetjent, kunne man forvente at det var en uniformeret Allan vi skulle møde, da han var på arbejde. Men nej, arbejdstøjet var mørk habit, hvid skjorte og slips. Uniformer så vi ikke noget til. Efter velkomst, indskrivning og visitering, der er ikke overladt noget til tilfældighederne, ventede en anden dansk medarbejder, Henrik Werner Hansen, på os, klar til at guide rundt i det store bygningskompleks. Han har været ansat i Parlamentet siden 1990

og tager sig af besøgsgrupper. Også hans kone, Pia, er ansat i Parlamentet som oversætter. Med fremme i forreste række Jan og Allan Kristiansen, der begge er født og opvokset i Vodskov, har stadig stor tilknytning til byen gennem deres forældre, Gudrun og Leif Kristiansen, der har bopæl på Henrik Stampes Vej. Allan Kristiansen, parlamentsbetjent og 46 år, har blandt andet ansvaret for at alt er på plads i mindste detalje, når der er plenarforsamlinger i de store møderum. Det drejer sig om, at alle dokumenter er oversat på alle de sprog, der skal deltage i mødet og dokumenterne ligger ved den rette person. Forberedelserne til et plenarmøde giver som regel Allan og kollegerne stor travlhed med at placere tolkene, de forskellige grupper og medlemmer i den rigtige rangorden. Allan måtte da også et par gange forlade selskabet, for umiddelbart efter Vodskov delegationen havde besøgt et af møderummene, skulle der være et plenarmøde og så skal alle dokumenter og kaffen til at styrke sig på være på plads.

- Et sted i mødelokalet, har de deltagende medlemmer dog et fælles værdigrundlag, nemlig der, hvor der skal skrives under på diæterne, fortalte den oplagte rundviser. Allan Kristiansen er også med helt fremme når der er besøg af for eksempel Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S). Så har han det fine stads på med hvid butterfly, hvide handsker og en parlamentskæde. En spændende arbejdsplads med en uforudsigelig længde på arbejdsdagen. Allan bor sammen med en Belgisk pige i Bruxelles og de venter deres førstefødte om kort tid. Han har været ansat i EUParlamentet i 11 år. Allans bror Jan, 44 år, der desværre ikke kunne være til stede da Vodskov Avis var på besøg, er også med helt fremme og med til at ”styre” Parlamentet. Det skal forstås sådan at Jan er chauffør og hjælper for Formanden for Europa-Parlamentet, Martin Schulz, Tyskland. Et spændende og krævende job på kryds og tværs i alle medlemslandene. Jan er gift med en Portugisisk pige og de har sammen to drenge og en pige og bor i udkanten af Bruxelles. Han har været

På billedet viser til højre Allan Kristiansen og Henrik Werner Hansen Vodskov delegationen en model af det store EU byggeri.

Dan har et godt tilbud Kom forbi og se vort showroom!

TØMRERFIRMAET DAN JENSEN A/S Luneborgvej 105 C. 9382 TYLSTRUP. TLF. 98 26 08 08 Dan.jensen@mail.dk www.tm-danjensen.dk

Se også www.bilgaardsparken.dk

ansat i EU-Parlamentet i 20 år. EU-Parlamentet en by i byen Det blev en spændende rundvisning med Henrik Werner Hansen der, på sit lune sjællandske, fortalte om arbejdet i det store bygningskompleks der har forsynings- og hovedgade med forskellige barer, hvordan det er indrettet og hvor de forskellige departementer har til huse. Vodskov delegationen fik også et glimt af en lille velkomstdemonstration foran hovedindgangen i anledning af Kroatiens optagelse nu her den 1. juli, samt et besøg hos det danske parlamentsmedlem, Ole Christensen (S), der fra sit kontor havde et flot vue over Bruxelles, hvorimod kontorets størrelse ikke var noget at skrive hjem om. Europa-Parlamentet er en by i byen med et BelgiskFransk system og egen børnehave. Bruxelles er på størrelse med København med sine to kommuner, mod 19 i Bruxelles. EU-Parlamentet arbejder en uge i Strasbourg og tre uger i Bruxelles og har nu efter Kroatiens optagelse 28 medlemslande med 766 parlamentsmedlemmer, hvor Danmark tæller de 13. Hovedsædet er i Strasbourg, men der er også arbejdspladser i Bruxelles og Luxembourg. Der er 6.000 ansatte under EU, med de 2.000 i Strasbourg. Huset i Bruxelles har hver dag en trafik på mellem 10 og 15.000 personer. Ikke noget at sige til at Jan og Allan Kristiansen er faldet godt til på en spændende og levende arbejdsplads, hvor to dage ikke ligner hinanden.

VOGNMAND / ENTREPRENØR med og uden kran • Lastvogne Containere • Gummiged • Minigraver • Rendegravere • Betonhammer til Rendegraver •

Kort tid efter Vodskov delegationen havde forladt dette mødelokale indtog parlamentsmedlemmer lokalet til et nyt plenarmøde. Fra venstre ses Mona Sørensen, Annelise Andersen, rundviser Henrik Werner Hansen, Niels Jørgen Andersen og parlamentsbetjent Allan Kristiansen, tidligere Vodskov. Til venstre ses pulten, hvor der skrives under på diæterne og det fælles værdigrundlag plejes.

Allan Kristiansen i en typisk arbejdssituation. Danmarks statsminister er på besøg i EU-Parlamentet i Bruxelles. På billedet ses Helle Thorning-Schmidt sammen med formanden for Parlamentet, Martin Schulz og bag statsministeren ses Allan Kristiansen. Privatfoto

OVERVEJER DU AT FLYTTE PÅ PLEJEHJEM – så se her!

LISELUND FRIPLEJEBOLIGER Skal opleves som det bedste sted - at bo - at gæste - at arbejde LISELUND er et moderne og aktivt hjem, med lyse og velindrettede boliger, hjemligt miljø og skøn natur. Alle, der er visiteret til plejehjem, kan frit vælge Liselund. VI KAN TILBYDE hjælp efter behov. Frisklavet mad fra eget køkken, vaskeri, en stab af engageret plejepersonale og sygeplejersker. DU ER VELKOMMEN til en uforpligtende orientering og rundvisning på Liselund ved henvendelse til konst. forstander, Marne Kvesel, tlf. 98 29 34 00.

LISELUND FRIPLEJEBOLIGER

Sulsted

Hüttel-Sørensensvej 61 · 9310 Vodskov

Jan: 20 44 30 06

telefon 98 29 34 00 E-mail: liselund@mariehjem.dk · www.mariehjem.dk/liselund

Telefon 98 26 11 84


Vodskov Avis

Side 8

9. juLi 2013

Mangler du noget? En moderne landevejsridder kom forbi redaktionen med sit rullende hjem og sin lille hund Felix sidste torsdag. Tekst og foto: Dennis Villumsen Serup n LANDEVEJEN: Henning Elsner, den moderne landevejsridder kom et smut forbi Vodskov på hans årlige cykeltur, vel at mærke en cykeltur, der startede som en protest, og en tur der er ca. 5.000 km lang, og varer seks måneder fra 22. april til sidst i oktober måned. Når Henning cykler afsted tilbagelægger han dagligt ca. 60 km., og brænder 5000 kcl. af, mens han gerne lytter til Soul musik i form af Michael Jackson, Earth Wind & Fire eller James Brown. Det sker via hans nye Sennheiser hovedtelefoner, som han faktisk har erhvervet sig gennem en henvendelse på sidste års cykeltur i netop Vodskov. - Det er faktisk en god historie. Sidste år her i Vodskov (ved bageren), mødte jeg en Sennheiser mand, som spurgte til mit projekt, udtaler Henning Elsner. - Han bad mig om at ringe, næste gang jeg skulle cykle DK rundt, så han kunne donere et par nye hovedtelefoner til mig – og som sagt så gjort. Derfor står jeg her i dag med et par splinternye hovedtelefoner, det gør mig altså glad, at et stort firma som dem, vil støtte mig på den måde, siger Henning glad til avisens medarbejder. Sådan gik det også da Henning skulle have ny cykel til turen, hvor det hele var doneret af alle hans venner og følgere. Her blev der indsamlet ca. 8000 kr. og med udstyr for yderlige 9.000 kr. doneret af Ritter cykler, ville folks godhed og velvilje ingen ende tage. Store oplevelser driver værket Og det er den slags oplevelser og opbakning, der gør det særligt for Henning.

Det er det hele værd, når han mærker, hvor stor interessen for hans sag og liv er, folk skriver nogle gange dagligt til ham på hans facebook, hvor han i skrivende stund har 900 likes, eller på hans hjemmeside. - Jeg synes, jeg mærker særlig stor opbakning i år, hvor folk endda inviterer mig ind i deres huse bare sådan uden videre, beretter han, og fortsætter, jeg syntes slet ikke det danske folk er sig selv nærmest som undersøgelser siger. - Folk inviterer dagligt, eller spørger, hvornår jeg kommer forbi netop deres hjemstavn, så de kan hjælpe mig og spørge om jeg mangler noget. Alt er ikke fryd og gammen Selvom Henning Elsner næsten dagligt får flere kommentarer og likes, så Henning i færd med at vise hele hans rute, hvor gps-koordinator på forhånd er indprintet i hans gps-system og et kamera i er livet ikke altid en dans alt optager 4100 timers film på de seks måneders cykeltur. på roser. Der er også regnvejrsdage får ham, hvor han har i sinde at skumme flø- dengang, og fordi min sag at tjene endnu flere penge, Efter hans egen kamp overvejer at slette facebook- den eller blive pylret om. skal hjælpe andre i lignende udtaler Henning til slut. mod forsikringsselskabet, siden, og i det hele taget har Henning har en drøm og et fremtidige forsikringssager. kæmper han nu for de små svært ved at holde modet formål med hans rejse, som Jeg vil ikke have, at andre Baggrundshistorien mennesker i samfundet og oppe. kan varer resten af hans liv, skal ende i fedtefadet, på Der står at hans forsik- kæmper for en form for be- Jeg skal ærligt indrømme, hvis det er den tid, det skal den måde som jeg er endt ringsselskab gjorde ham skyttelse mod de store forat Felix, min facebookside tage for ham at få medhold. der, siger Henning sikkert hjemløs på hans cykelvogn, sikringsselskaber. og min hjemmeside er det - I dag er jeg 44 år gammel, og stålfast. Det må være og teksten bevidner om en Hele hans historie kan læses eneste, der holder mig kø- og jeg vil ikke bukke under muligt at oprette et selskab, lang og pinefuld historie, på hans hjemmeside http:// rende. Jeg så bl.a. mit for- for snyd og humbuk. Jeg som hjælper den lille mand der har gjort, at Henning danmark-rundt.com/ elfaldne hus fornylig, og be- har meldt mig fuldstændig i kampen mod de store til sidst har følt sig tvunget ler på hans facebookside gyndte at drømme om et ud af samfundet, fordi jeg forsikringsselskaber, som ud i ensomhed og fattig- ”Top-Danmark gjorde mig liv, hvor der igen var håb. var ved at dø af udmattelse jo udelukkende tænker på dom. hjemløs”. Så kom jeg dog i stedet til at tænke på alle de måneder, hvor jeg kæmpede indædt mod retten og Topdanmark – det gør mig pisse ked af det. Den slags tanker kan gøre det svært for Henning at stå op om morgenen nogle gange, når han f.eks. ligger i Shelter nr. 42, og der kun er udsigt til regnvejr i fire dage. Alting har et højere formål Henning er ikke nogen egoistisk mand, der kun

Tylstrup Nørrehede 15 9382 Tylstrup Mail: kt-enterprise@live.dk www.ktenterprise.dk

KTENTERPRISE Kim Frederiksen

Tlf. 22 45 31 81

● Rodfræsning ● Pleje af læbælter ● Fældning af vanskelige træer ● Topkapning af træer ● Opkøb af træ i skov / læbælter ● Entreprenørarbejde

Hunden Felix og Henning er uadskillelige – og de elsker at være sammen. Her foran Vodskov Avis med deres rullende hjem.


Vodskov Avis

9. juLi 2013

Side 9

Lions Hammer Bakker støtter hjælpeprojekt i Burkino Faso Tekst: Erik Amstrup n VODSKOV: Selvom Lions Club Hammer Bakker i stort omfang støtter humanitære formål i sit eget lokalområde, hjælper klubben også på internationalt plan. Som én af sine sidste handlinger som præsident for den lokale Lionsclub kunne Ole Andersen forleden donere 25.000 kr. til ”Kvindernes træ”, som er et projekt, der har til formål at forbedre levevilkårene for beboerne i ti små landsbyer i det fattige vestafrikanske land Burkina Faso. Lions-pengene skal bruges til køb af Parkiatræer, som er en træsort, der stammer fra området, og som dermed er en naturlig del af det eksisterende øko­ system. - Kvinderne skal herefter plante og tage sig af Parkiatræerne, der kræver daglig pasning, fortæller Hans Stochholm fra Lions Club Hammer Bakker.

Parkiatræets frugter har et højt protein og fedtindhold og udgør omkring 80 % af grundingredienserne i fødevarerne i Burkina Faso. Frugterne kan tilmed opbevares i op til ét år, hvilket gør dem til en vigtig og stabil ernæringskilde – og ikke mindst i tørkeperioder, hvor mængden af mad en begrænset. - Derfor er der ingen tvivl om, at de nye plantager med Parkia-træer vil forbedre områdets indtægtsmuligheder og levevilkår. Også Lions Club Hanbo Brovst støtter projektet, nemlig med 10.000 kroner. De to klubber kunne derfor forleden overrække en check på 35.000 kroner til biolog og Ph.d- studerende Mette Kronborg, der formand for ”Kvinders træ”projektet. Overrækkelsen skete ved mindestenen for Bratbjergmanden, som var Mette Kronborgs bedstefar

Lionsclubberne Hammer Bakker og Hanbo Brovst overrækker her tilsammen 35.000 kroner til biolog og projektkoordinator Mette Kronborg. Fra venstre præsidenterne Dan Mørch – Brovst, Ole Andersen – Hammer Bakker – Mette Kronborg (barnebarn af Bratbjergmanden) og Mogens Vangsted, formand for Lions Clubbens udvalg for internationale anliggender. (Privatfoto)

Håndværkere Vodskov Malerforretning

Tylstrup VVS

Kristian Larsen - Malermester Følfodvej 27 . 9310 Vodskov

ApS

snedker- og malerarbejde

Tlf. 98 29 33 80

snedkerinden.dk v/Marie Bang • Mobil 30 23 86 16

ALT MALERARBEJDE UDFØRES...

Kvalitet til tiden - ring 98 29 31 10

VVS Installatøren er på vej...

m

ne

ma

n ge

40

ir rf

re

år

TømReR- og bygningssnedkeRi Aps · Telefon 98 29 39 77 øm

et

o

tl

Di

l ka

Ring for uforpligtende tilbud eller gå ind på

www.ks-aps.dk

rubrik ANNONCER : 98 29 3 3 2 2

Nyt og reparationer Indretning af badeværelser Forsikringsskader Hovedentrepriser Kloakarbejde Blikkenslagerarbejde

VVS

Aut. VVS-installatør & kloakmester LEO NIELSEN

Installatøren

Kirkevej 22 ● 9310 Vodskov ● Tlf. 98 29 31 10 ● Bil 40 98 31 10 www.vvsinst.dk ● e-mail: vvs@vvsinst.dk


Vodskov Avis

Side 10

Kom i kontak t med

40.000 husstande Indryk en loppeannonce i Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Telefon 98 29 33 22

Købes: Porcelæn, figurer, sølv, teak møbler, solur, karlekammerskabe, dødsboer.  Tlf. 40 28 50 55 Købes: Pensionist ønsker at leje sommerhus, 2 uger i juli/ august. Max. 2.500 kr.  Tlf. 98 95 83 75/50 58 87 08 Købes: /Afhentes: Vi henter skrot og du får vin, der smager godt. Nye og gamle landbrugsmaskiner og inventar.  Tlf. 21 22 95 64 Sælges: Flamingo-granulat til hulmursisolering. Sække á ¼ kubikmeter (250 ltr.) pr sæk. 60,-. Indblæsningsmaskine kan lejes. Tlf. 40 76 51 17 Sælges: Hobby 610 Prestige 88’ med Pentatelt og fast gulv. Vognen indeholder sovepladser til 6 pers, rundsidde-, langsidde- og enkeltsiddegruppe i midten. Toiletrum med wc, samt køkken med 3 blus, køl og vask. Vognen kan ses på Hedebo Camping, Wisconsin 632. Pris 28.000,-. (Bud modtages også). Tlf. 29 25 89 43

Sælges: Træ-/plastikvinduer og døre samt staldvinduer og døre. Termoglas efter mål. Montering af vinduer. Tlf. 98 28 17 05/40 32 17 05 Sælges: www.computerværkstedet.dk. Reparation og salg af computere. Opsætning til internet og mail. Fjernelse af virus. Udkørende service.  Tlf. 30 26 95 05 Sælges: Omhyggelig beskæring af heste tilbydes. Rimelige priser. Ring eller sms til  Tlf. 31 95 49 09 Sælges: Ovntørret frasorteret brændsel fra emballagefabrik, ca. 24 m., længde ca. 10-30 cm, 4.000 kr. Leveret til fornuftig pris. Tlf. 20 29 42 60

Fornem international koncert i Sulsted Kirke n SULSTED: Onsdag aften holder Vendsyssel Festivals Styrelse koncert i Sulsted Kirke med den internationalt anerkendte strygerkvartet Quartetto di Cremona. Kvartetten består afCristiano Gualco – violin, Paolo Andreoli – violin, Simone Gramaglia – bratsch og Giovanni Scaglione, cello Quartetto di Cremona er internationalt kendt for sin modne og lyriske ”sound”, der med fokus og intensitet bringer liv til musikken. Kvartetten blev dannet i 2000 under studier på Stauffer Akademy i Cremona og fik straks succes. Deres virke har bragt dem

Sælges: Musik til privatfester Sælges: Brænde! Gran, 200 inkl. gratis ny 40-års jubilæ- kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. ums CD. Ørevenlig musik – Kan evt. leveres mod mer bekeyboard/piano/harmonika og taling!  Tlf. 21 26 43 30/28 59 12 49 sang. Tlf. 98 81 14 58 Sælges: Momsregnskab/Til Sælges: Hø i småballer, ca. den lille virksomhed: 15 kg. Afhentes fra mark, www.bogholderiservice.info Kontakt Lisbeth på Dorfgade 38. Tlf. 98 37 10 02  Tlf. 30 71 63 33  Sælges: Udlejes: Depotrum 6-12 m2 (eller større). Aflåst og tørt. Kan beses. Aalborgvej 715, Hjallerup.  Tlf. 30 98 72 09

LOPPESERVICE...

Annoncer, der er os i hænde SENEST FREDAG KL. 10.00, kommer med efterfølgende uge. 1. Antallet af ord i en loppeannonce må være

MAX 15 ORD

2. Er annoncen over 15 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce, også med max 15 ord - osv. 3. Prisen for en loppeannonce i ca. 40.000 aviser er 50 kr. inkl. moms

Brug nedenstående kupon til teksten: Udfyld venligst kuponen TYDELIGT.

SÆLGES

KØBES

BYTTES

Navn:

Sælges: Super hø, wraphø, byghalm, minibigballer. Til løbende levering/oplagring.  Tlf. 60 81 21 36

til Europas mest kendte koncertsteder, og de optræder f.eks. ofte i Wigmore Hall i London. De er ofte på turne til Australien og USA, hvor de bl.a. har vundet flere konkurrencer. De er Artists-in-Residence ved ”Società del Quartetto di Milano”, hvor de i 2014 skal opføre alle Beethovens strygekvartetter. Deres repertoire spænder fra den tidlige Haydn til ny musik. En væsentlig del af deres Onsdag aften giver Quartetto di Cremona koncert i tid går med afholdelse af Sulsted Kirke. Master Classes rundt om i kvartet nr. 66 i G-dur op. nr. 3 og L. van Beethoven: verden. Program til aftenens kon- 77/1, R. Schumann: Stry- Strygekvartet nr. 14 i ciscert er: F.J. Haydn: Stryge- gekvartet i A-dur op. 41 mol op. 131

Sælges: Flytning af indbo/ dødsbo til fast lav pris. Byg og Ejendomsservice, klip ud og gem. Tlf. 51 89 02 93 Sælges: Minitraktor med kost, skovvogn, dozerblad, vejhøvl på hjul, benzin brændekløver, lille bagskovl, 12 HK plænetraktor.  Tlf. 21 22 95 64 Sælges: Klip ud og gem! Super godt og tørt wraphø i minibig eller rundballer, velegnet til heste.  Tlf. 20 62 56 09 Sælges: Alle typer brænde, savet og kløvet efter ønske, leveres i hele Nordjylland. www.bjergager-skovservice.dk  Tlf. 40 79 88 20 Sælges: Ejendomsservice: Alt vedligeholdelse, inden- og udendørs udføres. Vidues­ pudsning, haveserivce, lettere rengøring. Rimelige priser, med håndværkerfradrag.  Tlf. 23 42 28 56

CHECK

Frimærker kan IKKE benyttes til betaling

»Lopperne« er for private og må ikke indeholde firmanavne (vil blive fjernet fra annoncen). INDLEVERES TIL:

Sjov og lærerig tennisskole i Vestbjerg n VESTBJERG: I den første uge af skolernes sommerferie indbød Vestbjerg Tennis Klub nogle af områdets børn og unge mellem otte og 14 år i en indføring i tennissportens fortræffeligheder og finesser.

SERVICE

50.-

w w w w

Midtvendsyssel Avis, Hjallerup Rold Skov Bladet, Skørping Vodskov Avis, Vodskov Østvendsyssel Folkeblad, Dybvad

Vestbjerg Tennis Klub Sommerskole 2013

Annoncen må max indeholde 15 ord, ved mere end 15 ord, fordobles prisen osv. Annoncen skal være indleveret SENEST FREDAG KL. 10.00. Se kupon her på denne side.

Vodskovvej 36, 9310 Vodskov

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Omkring en halv snes tog i mod tilbuddet og fik sig nogle både lærerige og sjove dage på de Vestbjergs teglrøde tennisbaner.. Det var Rasmus Konge fra DGI, der instruerede de unge.

LOPPE

Oplag 40.000 aviser.

Adr.:

KONTANT

Sælges: Opstaldning tilbydes. Hestevelfærd og ridemuligheder i top ved Storskoven. Se mere på : www.islaenderhuset.dk Sælges: Saxofon B-tenor, som ny, brugt 1/2 time. 4000 kr. - halv pris! Båd m/motor 10 HK + trailer, 20.000 kr. Tlf. 41 57 47 63

Indryk din loppeannonce i 4 aviser, for kun

Tlf.:

9. juLi 2013

Annoncér i Vodskov Avis 98 29 33 22 - det betaler sig!


Vodskov Avis

9. juLi 2013

Side 11

Mediegrafikere Tallet 30 er et nøgletal i giver Utzon Vodskov familie Fire generationer fra 0 til 90 år fejrede lørdag oldefars runde dag gode ideer på Vodskov Kro. n AALBORG: Går turen omkring havnekajen i Aalborg falder blikket ganske naturligt på Utzon-museet, der siden 2008 har præget havnefronten. Men det kan knibe med at få de forbipasserende til også at lægge vejen indenfor. Så en gruppe elever fra design-linjen på Media College Aalborgs mediegrafiker-uddannelse har lagt hovederne i blød og resultatet er blevet en pæn portion nytænkning. Kunne kunst blive mere interessant, hvis den blev serveret sammen med mad, møbler og musik? Hvordan fanger museet nye målgruppers opmærksomhed? Arbejdet med disse og mange andre problemstillinger har dannet udgangspunkt for elevernes eksamensprojekter. Stemning og events Og der var en pæn portion ros, da resultaterne blev fremlagt for udstillingsleder Henrik Godsk, Utzon Center. Med sigte på unge og studerende ønskede Kirstine, at give særlige oplevelser ved at fylde rummene med musik, der supplerede kunsten. Møbler og mulighed for spændende madoplevelse skulle skabe en casual stemning som baggrund for forskellige events f.eks. modeopvisninger. - Jeg kan godt lide tanken om at skabe helhedsople-

velser. Det er godt set at etablere noget, som spiller på alle sanser, syntes udstillingsleder Henrik Godsk. Men lige uden for Utzon Centrets døre ligger et åbent område som Sidse vil bringe ind præsentationen af museet. Den store græsplæne skal gøres mere indbydende for bl.a. studerende og børnefamilier med madpakkepladser, lektielæsningsområder og udlån af liggestole og tæpper. I Utzons idébank Indendørs vil Casper forandre rummene med lyd, lys og billeder, der kan skabe illusioner om, at man vandrer igennem Jørgen Utzons bygninger. Med en smartphone i hånden vil oplevelsen blive udbygget ved at scanne QR-koder der åbner spil og særlige oplysninger med tilknytning til udstillingerne. - Det har været meget spændende at se jeres projekter. Jeres forslag vil komme i vores idébank og jeg håber at vi fremover kan bruge hinanden mere, konkluderede for udstillingsleder Henrik Godsk, Utzon Center, der også så en mulighed for at elever fra Media College Aalborg kunne være med til at etablere events i f.eks. weekender. Ikke alene var eleverne eksamensprojekter brugbare men de gav også ganske gode karakterer. Alle 11 elever bestod med bl.a. to 12-taller og fire gange 10.

Tekst og foto: Frank R. Sørensen n VODSKOV: At der er stor familiefest på Vodskov Kro er ingen sensation, dem er der mange af i løbet af et år, men i lørdags var der en fødselsdagsfest der var lidt anderledes end de andre fødselsdagsfester. Arnold Nielsen, Vodskov, havde inviteret familie og nære venner til sin 90 års fødselsdag, der efter dåbsattesten var i mandags, og her kunne han fejre dagen med ikke mindre end fire generationer for fredag den 28. juni så oldebarnet Freja dagens lys og selv om hun i lørdags kun var 10 dage gammel skulle hun selvfølgelig med til oldefars store dag. Med Frejas fødsel, blev det igen bekræftet at tallet 30

På billedet ses fødselaren, Arnold Nielsen med fru Ruth ved sin side. Bagerst ses til venstre Simon Nielsen med nyfødte Freja og farmand Flemming Nielsen til højre. er familie Nielsens nøgletal. Arnold Nielsen fejrede sin 90 års fødselsdag, sønnen, Flemming Nielsen, pædagog på Bodil Hjortsvej i Hammer Bakker, er 60

år. Flemmings søn, Simon Nielsen, bankmand i Handelsbanken, er 30 år og så Simons nyfødte Freja på 0 år. Altså 30 år mellem hver generation.

Så der blev festet igennem på Vodskov Kro med god mad, vin og højt humør og lille Freja klarede festlighederne med bravur.

Håndværkere Langholt AP Mureren S Ian Morvang

Tlf. 28 60 34 02

www.langholtmureren.dk ianmorvang@hotmail.com

Landinspektør med lokalkendskab Landinspektør Søren Lange – Tlf. 26221120 Luneborgvej 65, 9382 Tylstrup Firmaadresse: Landinspektørfirmaet Søren Lange Slotsgade 31, 9000 Aalborg – Tlf. 98120611 www.s-lange.dk Landinspektørfirmaet Søren Lange udfører arbejde indenfor alle områder af fast ejendoms regulering, projektudvikling, planlægning m.v.

TYLSTRUPMUREREN

ApS

Projekt3 2013_Layout 1 02/05/13 09.30 Side 1

AUT. KLOAKMESTER

Tømrermester

• Nybygning • Landbrugsbyggeri • Omforandring • Totalentreprise

v/Ib E. Nielsen, Enighedsvej 39, Kraghede, 9382 Tylstrup, www.tylstrupmureren.dk

tlf. 96 46 70 09 Bil 20 43 17 97

Alt malerarbejde udføres ✔ Private ✔ Erhverv ✔ Færdigmalede fodlister og gerigter ✔ Sprøjtelakering af døre og låger

Ole Madsen

H Nørresundby Hån U S K Tømrerforretning tidlsvkæurke!rVi tilbyder: Nyt tag • Tilbygninger Ny-byg • Bolig renovering Udskiftning af vinduer og døre Alt i snedker- og tømrerarbejde og vi rydder selvfølgelig op efter os...

Tlf. 98 17 98 48 • Mobil 30 35 90 40 info@nrsundby-tomrer.dk • www.nrsundby-tomrer.dk

Tænker I på ombygning, tilbygning eller helt nyt? Det er vigtigt at komme godt fra start! Kontakt Arkitekthuset Vodskov A/S på tlf. 98 29 42 66 – vi tager gerne et uforpligtende møde.

Få et uforbindende tilbud...

SOLSIDENS MALERFIRMA A/S

Utzon i en papkasse. Casper viser på en model, hvordan lyd, lys og billeder kan skabe nye oplevelser på Utzon Center.

Følfodvej 25 . 9310 Vodskov Tlf. 98 17 60 32 . 98 17 90 67 . Fax. 98 17 99 22 E-mail: kg@solsidensmaler.dk . www.solsidensmaler.dk

d

www.ArKiteKthuSetVodSKoV.dK


Vodskov Avis

Side 12

9. juLi 2013

Hjælp på stadion og oprydning efter Vodskov cuppen Tekst og Foto: Dennis Villumsen Serup n VODSKOV: Under Vodskov cuppen, var der mange hjælpende hænder fra Vodskov IF og andre foreninger. Det sidste telt fra forrige weekends Vodskov cup blev pillet ned onsdag i sidste uge. I den anledning havde Kim Mathiasen fået

hjælp fra en anden side – nemlig af en ung kontanthjælpsmodtager. Der skulle egentlig være mødt 15 kontanthjælpsmodtagere fra kommunen op til arbejde på station og andre steder i Vodskov, men hele 12 havde valgt at udeblive. Det betyder ingen udbetaling af penge

Kim Mathiasen og den fra kommunen til de fraikkedovne kontanthjælps­ værende, samt mere dårlig modtager Nikolaj i færd PR til kontanthjælpsmodtagernes måske allerede i med at få det sidste praktiske forvejen lidt blakkede ry. på plads i efterdønningerne på Vodskov cuppen. Måske Den ”Dovne Robert”, som en doven kontanthjælps- kunne vi kalde ham ”Friske Nikolai” i pendant til modtager er blevet navngidovenretorikken, selvom vet i nationalpressen, findes denne er svær at komme altså også helt lokalt i vores udenom, når 12 ud af 15 samfund. udebliver fra arbejde.

Aktive foreninger i dit nærområde Vodskov Motions Cykel Club Formand Ove Andersen Tlf.: 98 29 43 21 / 61 63 22 44 vodskov.motionscykelclub@jubii.dk http://vodskovmotionscykelclub.dk

Vodskov Badminton klub Formand Claus Nielsen, Tlf.: 98 29 41 99 E-mail: cn.nielsen@hotmail.dk www.vodskovbadminton.dk

Uggerhalne sportsrideklub Formand Lise Knudsen Tlf.: 21 24 64 89 E-mail: lise@stanleypost.dk www.uggerhalnesportsrideklub.dk

VIF boksning Lars Kruuse Frandsen Tlf.: 20 94 25 55 E-mail: lars@kruuse-frandsen.dk http://www.vadum-if.dk/

Vodskov Håndbold Formand Leon Riis Jørgensen Tlf. 22 35 83 80 E-mail: vodskovhaandbold@gmail.com http://www.vodskov-if.dk/ Vodskov-Håndbold

Vodskov Volleyball klub Kontaktperson for motionister Bo Jeppesen Tlf.: 40 71 93 24 E-mail: boaaj@msn.com www.vvk.nordjyskeklubber.dk

Vodskov Gymnastik Formand: Ulla Scheving Tlf.: 27 82 90 72 E-mail: vodskovgymnastik@gmail.com www.vodskov.net/foreninger/sport_og_ fritid/vodskov_gymnastikforening.htm

Vodskov bridgeklub Formand Mathias Bruun Tlf.: 98 29 21 40 E-mail: mb@vodskov-bridgeklub.dk www.vodskov-bridgeklub.dk

FDF Vodskov Kredsledelsesmedlem Berit Storm Tlf.: 86 23 28 29 E-mail: fdfvodskov@mail.dk http://fdf.dk/vodskov/kontakt/

Vodskov IF Fodbold Bolden ruller på Vodskov Stadion, Vodskovvej 15 eller på www.vodskovfodbold.dk

Vodskov Tennis Snorgaardens Rideklub Langholt Elisabeth Stetkær · Tlf.: 61 54 01 10 E-mail: elisabethstetkaer@hotmail.com www.srla.dk

Formand: Bent B. Thomsen Tlf.: 98 17 46 85 / 27 87 57 15 E-mail: bhvodskov@gmail.com http://home1.stofanet.dk/ vodskov-tennisclub/

LOF - Den Lokale Aftenskole Aalborg SeniorSport Sportschef Kirstine Langagergaard Tlf.: 98 19 00 19 - 21 63 32 11 E-mail: aalborg@seniorsport.dk http://seniorsport.dk/seniorsport

Vodskov Skytteforening Formand Louise Pedersen Tlf.: 21 22 25 02 E-mail: rj@vodskovskytteforening.dk www.vodskovskytteforening.dk

Hammer Bakker Havekreds Kontaktperson Inger Brix Tlf.: 22 78 65 17 E-mail: havekreds.hbh@gmail.com https://sites.google.com/site/ hammerbakkerhavekreds/home

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Vadum Skoleleder Leif Dyrmose Tlf.: 22 55 03 03 E-mail: dyrmose@nordfiber.dk http://denlokaleaftenskole.lof.dk/

Vodskov Motionsløbeklub Formand: Kasper Vork Steffensen Tlf.: 25 46 33 30 formand@hammerbakkerrunners.dk www.hammerbakkerrunners.dk

Vodskov koret Kontaktperson Lina Holm-Mortensen Tlf.: 26 85 38 68 www.vodskov.net/foreninger/ sport_og_fritid/ vodskov_koret.htm

Skal din forening vises på siden ... ... så kontakt Vodskov Avis på tlf. 98 29 33 22 eller skriv til dvs@vodskovavis.dk.


Vodskov Avis

9. juLi 2013

Side 13

Langholt-elever cyklede til Skagen

Det er ikke Tour de France – men et cykelfelt fra Langholt til Skagen. (Privatfoto) Tekst: Erik Amstrup n LANGHOLT: Forrige mandag morgen steg de seje elever fra Langholt Skoles 3. klasse på jernhestene med kurs mod Skagen, hvor de ankom ved halv sekstiden. Efter at være frisket op og fået skiftet tøjet, var de sultne Langholt-elever klar til aftensmaden og den efterfølgende campinghygge. Børnene blev fulgt af de to modige pædagoger Rikke og Ann, der udviste højt humør og stor gejst under hele turen.

Der var bl.a. udflugter til den tilsandede kirke, ligesom børnene også fik en tur med Sandormen ud på Skagens gren. Frem til torsdag boede eleverne på Raabjerg Mile Camping, hvor forældrene senere mødte op for at hente deres trætter poder hjem til Langholt. Skagensturen var samtidigt klassens afslutning på DUS 1. - Efter sommerferien venter DUS 2 og nye udfordringer, fortæller Karina Østergaard fra Langholt Skoles DUS-ordning.

Motormarked Vestergaards MaskinserVice tilbyder salg og service i topklasse!

Biler sælges • STORT UDVALG af importerede biler til gule og hvide plader. • ALT I REPARATION af person- og varebiler. • LÅN BIL, mens din bil repareres.

Grindsted Autoværksted ApS Uggerhalnevej 43 Grindsted · 9310 Vodskov

F.eks. Minilæssere · ATV · Traktorer · Hydraulik Gravemaskiner · Mink fodermaskiner Forhandling af Weidemann Minilæssere og Polaris ATV. - Ring og hør nærmere. VesTerGAArd MAskinserVice Aps Vestvej 83, 9310 Vodskov Mobil: 40 13 40 55 www.vestergaards-maskinservice.dk

Tlf. 98 28 61 45

TYlSTrUP aUToHanDel & DÆKCenTer

Bliv sat i den rette bås med en rubrikannonce Tlf. 98 29 33 22

Køb

Salg

KommiSSion af biler

ALT I AUTOREPERATION GRATIs LåNEbIL vEd sTøRRE REPARATIONER RING På TLf. 98 26 27 27 - eller kik ind til dit lokale værksted...

Biler købes kontant - Vi er altid friske på en hurtig handel - Bytter gerne både biler og MC’er KOM IND OG FÅ EN SNAK!

· Husk vi laver også værkstedsarbejde på både MC’er og biler · 399,- i timen + moms · 3 års garanti på stumper

www.jensenbike-cars.dk Hjørringvej 125, Nørresundby Tlf. 96 320 322

Annoncér i 98 29 33 22 – det betaler sig

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Affald er mange ting Den dejlige bil du købte for år tilbage bliver også til affald! Vestbjerg Autogenbrug A/S er godkendt* affaldsbehandler. Vi giver op til 3.000 kr. for din gamle bil når du afleverer den hos os.

Autoriseret MC-forhandler af

Seje Langholt-piger gør klar til en cykeltur til Skagen (Privatfoto)

tylstrup.auto@mail.dk

98 29 63 00 / 98 29 45 00

Vang Mark 48 . 9380 Vestbjerg www.huggeren.dk - www.98296300.dk - www refero.dk

Reparation og servicering af alle mærker Specialist i autoskader og dæk Reparation og servicering af alleGmærker Klargøring til syn RA Specialist i autoskader og dækLÅNEBTIS 3 års garanti på reservedele GRATISIL Klargøring til syn LÅNEBIL VED Se 200 200 salgsklare salgsklare biler biler på: på: AUTOSKADE Se www.bilgaardenhostrup.dk www.bilgaardenhostrup.dk

Vi finder gernegerne din ønskebil - også fabriksny Vi finder din ønskebil - også fabriksny Finansiering tilbydes også til ældre Finansiering tilbydes til rente frabiler 2,95% - også til ældre biler

* ISO 9000 - 2001 godkendt

Jensens B i ke & Ca r s a P s

se vores salgsbiler www.tylstrupauto.dk


Vodskov Avis

Side 14

9. juLi 2013

Tennisskole for skoleungdommen i Vodskov Tekst og Foto: Dennis Villumsen Serup n VODSKOV: I sidste uge skulle den nye Caroline Wozniacki og den nye Frederik Løchte Nielsen findes i Vodskov, da der var tennisskole for skoleungdommen i starten af deres sommerferie.

faget. Efter tre dages intens tennistræning på banerne kunne Johnny berette om, at børnene havde spillet på et højt niveau på tennisdagene. - De har været rigtig dygtige, udtaler Johnny Hvam og fortsætter, hvis de bliver ved sådan her, så kan de drive det vidt.

Tennisskolen varede tre dage, fra mandag til onsdag, og børnene blev coachet af Johnny Hvam, der også til dagligt er instruktør i tennisklubben.

Børnene holdt også en lille tennisturnering som afslutning på tennisskolen, hvor Lykke Arfelt ”Wozniacki” vandt, og satte alle drengene på plads.

Hele tennisrepertoiret blev gennemgået, med alt fra forhånd, serv og flugtninger til smash, 1-håndsbaghånd og 2-håndsbaghånd.

Efter sommerferien kan børnene fast begynde at spille med i rigtige tennisturneringer, hvis de har lyst til det.

De deltagende børn havde alle spillet en lille smule tennis i klubben på ”forhånd” i klubbens juniorafdeling, men var ellers næsten ”grønne” i tennis-

I Vodskov tennisklub er det bl.a. også muligt at oprette et såkaldt familiekontingent, hvor både en forælder og et barn kan spille på samme kontingent.

Forhånden blevet testet rigeligt i Lykkes kamp mod de øvrige.

Hunden Felix holdt et vågent øje med de tennisspillende børn, når han ikke sov på sit varme komfortable medbragte uldtæppe.

Tre af de deltagende (Lykke, Asger og Mikkel) fik sig lidt mad og diskuterede ivrigt, hvad deres favoritsportsgrene er. Mikkel mente badminton og tennis, Lykke fodbold og Asger tennis.

Asger gør klar til en gennemøvet tennisserv.


Vodskov Avis

9. juLi 2013

Ugens tv OnsDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Dage i haven 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprog. 12.00 Antikduellen 12.30 Eftermiddagsprog. 16.55 Miss Marple 17.50 TV Avisen 18.00 Skattejægerne 18.30 Nyhedsblok 19.00 Aftenshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Guld på godset 21.00 AftenTour 2013 21.30 TV Avisen med Vores sommervejr 22.00 Kniven på struben 22.45 Damages IV 23.35 OnsdagsLotto 23.40 Kystvagten 00.25 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.05 Formiddagsprog. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.15 Eftermiddagsprog. 16.10 At overleve kræft 17.40 Tidsmaskinen om motionering 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.15 The Daily Show 18.40 Solen 19.30 Drengene fra Angroa 20.00 Store danskere - Carl Th.Dreyer 20.40 Morder jages 21.35 Rytteriet 22.00 Meningen med livet 22.30 Deadline 23.10 Flugten fra Grønland 00.10 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 06.30 Go’ sommer Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.15 Eftermiddagsprog. 14.15 Tour de France: 11. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Liebhaverne 20.35 Stor, større - megafamilier 21.25 Dagens mand 22.00 Nyhedsblok 22.30 Deep Impact. Amr. sci-fi drama fra 1998 00.35 Lie to Me. 2 afsnit 02.10 Blue Bloods 02.55 Natfjernsyn

tORsDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Dage i haven 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprog. 12.00 Antikduellen 12.30 Eftermiddagsprog. 16.55 Miss Marple 17.50 TV Avisen 18.00 Skattejægerne 18.30 Nyhedsblok 19.00 Aftensshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Spise med Price 20.30 Søren Ryge direkte 21.00 AftenTour 2013 21.30 TV Avisen med Vores sommervejr 22.00 Taggart: Den store Sabina 23.45 Vi mødes i retten 00.35 Water Rats 01.20 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.05 Formiddagsprog. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.15 Eftermiddagsprog. 16.01 DR2 Tema 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.15 The Daily Show 18.35 Kroppens mysterier 19.25 Drengene fra Angora 19.55 Store danskere - Piet Hein 20.35 Morder jages 21.35 Rytteriet 22.00 Meningen med livet 22.30 Deadline 23.10 Uskyldig dømt. Amr. dokumentar fra 2012. 00.50 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 06.30 Go’ sommer Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.15 Eftermiddagsprog. 14.15 Tour de France: 12. etape, direkte 16.00 Nyhederne 16.10 Tour de France: 12. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Hvem bor hvor? 20.35 Grillfeber 21.25 Forsvar 22.00 Nyhedsblok 22.30 Volcano. Amr. katastrofefilm fra 1997 00.20 The Following. 2 afsnit 01.55 Natfjernsyn

FReDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Dage i haven 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprog. 12.00 Antikduellen 12.30 Eftermiddagsprog. 16.15 Til undsætning 16.55 Miss Marple 17.50 TV Avisen 18.00 Skattejægerne 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Disney sjov 20.00 Puk og Herman går i land Christiansø 21.00 TV Avisen med Vores sommervejr 21.25 AftenTour 2013 21.55 The Kingdom. Amr. actionthriller fra 2007 23.40 The Medallion 01.05 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.05 Formiddagsprog. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.15 Eftermiddagsprog. 16.01 DR2 Tema 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.15 The Daily Show 18.40 Kroppens mysterier 19.30 Drengene fra Angroa 20.00 Hope Springs 21.30 Morder jages 22.30 Deadline 23.10 60 Minutes 23.55 Cirkeltegneren. Fransk krimi fra 2007 01.25 Bedste kvinde vinder. Dokumentarserie fra BBC TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.15 Eftermiddagsprog. 14.15 Tour de France: 13. etape, direkte 16.00 Nyhederne 16.10 Tour de France: 13. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Hvem vil være millionær? 20.50 Frækkere end politiet tillader III 22.35 The Following. 2 afsnit 00.10 Natholdet - Highlights 00.45 Shoot ’Em Up 02.15 Natfjernsyn

LØRDAg

DR1 06.45 Dage i haven 07.15 Naboerne. 5 afsnit 09.10 Min italienske drøm 10.10 På togt med Kongeskibet 11.10 Merlin. 2 afsnit 12.40 Eftermiddagsprog. 16.35 Store forretninger 17.20 Guld på godset 18.20 Held og Lotto 18.30 TV Avisen med Vejret 19.00 AftenTour 2013 19.30 Forældreløse dyrebørn 20.00 Store forretninger 20.45 Kriminalkommissær Barnaby: ”Fiskerkongen” Eng. krimi 22.20 Lewis: Hvem dræbte Mary? Eng. krimi 23.50 You Got Served. Amr. musikdrama fra 2004 01.20 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.05 Formiddagsprog. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.15 Den moderne spion. 2 afsnit 14.00 DR2 14.00 - Nyheder 14.10 River Cottage 14.20 Mit liv som en kalkun 15.10 Camilla Plum 15.40 Judas - helt eller forræder? 16.35 Landeplagen 17.05 DR2 Tema 19.05 Kroppens mysterier 20.00 DR2 Tema 22.00 Landeplagen 22.30 Deadline 23.10 The Deal 00.45 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 08.40 Kongen af Queens. 3 afsnit 10.00 Nyhederne 10.05 Guider i paradis 10.35 Formiddagsprog. 12.00 Nyhederne 12.15 Seernes ønske-etaper 13.30 Tour de France: Studiet 14.30 Tour de France: 14. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 19.45 LørdagsSporten 20.00 Stjerner på stribe. Underholdende quiz 20.50 A Good Year. Amr. romantisk drama 22.45 The Double 00.30 The Stepford Wives 02.05 Natfjernsyn

Side 15

sØnDAg

10. - 16. juli 2013

DR1 06.05 Dage i haven 06.35 Der er noget i luften. 5 afsnit 08.45 Formiddagsprog. 12.10 BingoBoxen 12.25 Byens bedste horehus 14.15 Inspector Morse: Liget i kanalen. Eng. krimi 16.00 Kommissæren og havet: Den mørke engel 17.30 Puk og Herman går i land - Strynø 18.30 Nyhedsblok 19.00 Kyst til kyst 20.00 Afrika - Sydafrika 21.00 TV Avisen 21.15 AftenTour 2013 21.45 Mord i Skærgården: Stille nu. Sv. krimi 22.30 Mørkets gerninger 00.00 Til undsætning 00.45 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Formiddagsprog. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.15 Eftermiddagsprog. 16.20 Rovdyr i baghaven 17.15 Hårdt mod hårdt 19.05 The Tudors 20.00 Fra køkkenbord til marked 20.30 Amerikas Hairy Bikers 20.50 River Cottage 21.00 Spis Vietnam 21.30 Storrygeren - det oser af laks 22.00 I hegnet 22.30 Deadline 23.10 Mordet på vandrehjemmet 23.55 Dødens natsorte øje 00.45 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 08.40 Kongen af Queens. 3 afsnit 10.00 Formiddagsprog. 12.00 Nyhederne 12.15 Seernes ønske-etaper 13.30 Tour de France: Studiet 14.30 Tour de France: 15. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Dit sommervejr 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Så det synger 20.50 Den grønne mil. Amr. drama med Tom Hanks 23.55 Natholdet - Highlights 00.25 Stjerner på stribe. Underholdende quiz 01.15 Natfjernsyn

MAnDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Dage i haven 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprog. 12.00 Antikduellen 12.30 Eftermiddagsprog. 16.55 Miss Marple. Eng. krimiserie 17.50 TV Avisen 18.00 Skattejægerme 18.30 Nyhedsblok 19.00 Aftenshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Sporløs 20.40 Sådan er forældre 21.00 Giv mig livet tilbage 21.30 TV Avisen med Vores Sommervejr 22.00 Sommer Horisont 23.00 Fader Brown. Eng. krimiserie 23.45 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Formiddagsprog. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.15 Eftermiddagsprog. 16.01 DR2 Tema 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.15 The Daily Show 18.35 Kroppens mysterier 19.30 Drengene fra Angroa 20.00 Store danskere - Buster Larsen 20.40 Vidnerne 21.30 Rytteriet 22.00 Meningen med livet 22.30 Deadline 23.10 Mordet i skønhedssalonen 23.55 Bedste kvinde vinder 00.45 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.15 Eftermiddagsprog. 14.50 Seernes ønske-etaper 16.00 Tour de France: Studiet 17.00 Nyhedsblok 17.25 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhedsblok 20.00 Anna Phil 20.50 Station 2 Special 21.40 Station 2 Patrulje 22.00 Nyhedsblok 22.30 A History of Violence. Amr./ can. thriller fra 2005 med Viggo Mortensen 00.10 Lie to Me. 2 afsnit 01.45 Blue Bloods 02.35 Natfjernsyn

tIRsDAg

DR1 06.25 Naboerne 06.45 Dage i haven 07.15 Luksuskrejlerne 08.00 Formiddagsprog. 12.00 Antikduellen 12.30 Eftermiddagsprog. 16.55 Miss Marple 17.50 TV Avisen 18.00 Skattejægerne 18.30 Nyhedsblok 19.00 Aftenshowet 19.55 TV Avisen 20.00 Hammerslag Sommermix 20.35 Det søde liv 21.00 AftenTour 2013 21.30 TV Avisen med Vores sommervejr 22.00 30 grader i februar 23.00 Kommissær Winter; Et yndigt land 00.00 Natfjernsyn DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Formiddagsprog. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.15 Eftermiddagsprog. 16.01 DR2 Tema 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.20 The Daily Show 18.45 Når vejr dræber 19.30 Drengene fra Angora 20.00 Store danskere - Poul Reumert 20.40 Vidnerne 21.30 Krysters Kartel 22.00 Meningen med livet 22.30 Deadline 23.10 Myrdet af den perfekte søn 23.55 The Daily Show 01.15 Natfjernsyn TV2 05.30 Morgen TV - mest for børn 06.30 Go’ sommer Danmark 11.30 Frihuset 12.00 Nyhedsblok 12.15 Eftermiddagsprog. 16.00 Nyhederne 16.10 Tour de France: 16. etape, direkte 17.30 Tour de France: Studiet 18.00 Nyhedsblok 18.25 Tour de France: Studiet 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Store boligdrømme 20.35 Gordon Ramsays hotelmareridt 21.25 Razzia 22.00 Nyhedsblok 22.30 Kold hævn 00.20 Lie to Me. 2 afsnit 02.00 Blue Bloods 02.50 Natfjernsyn

UGE 28 - 2013

The Kingdom DR1 fredag kl. 21.55 Amr. actionthriller fra 2007 med bl.a. Jamie Foxx og Chris Cooper. Flere end 100 mennesker omkommer under et terrorangreb i Saudiarabien. Et FBI-team ledet af den handlekraftige Fleury sendes til DR1 torsdag kl. 20.00: “Spise med Price”

TV2 torsdag kl. 21.25: ”Forsvar”

landet for at opklare, hvem der står bag. Selv om teamet bliver mødt med mistænksomhed, lykkes det alligevel Fleury og den saudiske politikaptajn Al Ghazi at gøre fremskridt i sagen. Men snart bliver FBI-teamet selv et terrormål.

You Got Served DR1 lørdag kl. 23.50 Amr. musikdrama fra 2004 med bl.a. Omari Grandberry og Marques Houston. Vennerne og hiphopdanserne Elgin og David kommer på kant, da David brænder varm på Elgins lillesøster. Det truer med at

ødelægge deres danse-crew, netop som de er blevet inviteret til at deltage i en stor dansekonkurrence. Men snart finder crewet sammen igen, og inden længe er de klar til at tage kampen op mod deres værste rivaler.

DR1 lørdag kl. 21.15: ”Kriminalkommissær Barnaby” John Nettles som Barnaby og John Hopkins som hans nye assistent Dan Scott.

Frækkere end politiet tillader III DR1 fredag kl. 20.00: “Puk og Herman går i land - Christiansø” Thomas og Puk er på rundrejse til otte småøer omkring Danmark.

TV2 fredag kl. 20.50 Amr. actionkomedie fra 1994 med bl.a. Eddie Murphy og Judge Reinhold. Under en aktion bliver den rapkæftede betjent Axel Foleys chef skudt ned og dræbt af to morderiske biltyve. Axel kommer dog hurtigt

på sporet af gerningsmændene - og sporet fører ham tilbage til Beverly Hills. Her slår han igen pjalterne sammen med den lokale strømer Billy og deres efterforskning fører til en kæmpestor forlystelsespark, hvor skurkene holder til.

TV2 lørdag kl. 20.00: “Stjerner på stribe” Jarl Friis-Mikkelsen er klar med ni stjerner og to par, der skal dyste på viden og strategi.

A Good Year

TV2 fredag kl. 20.00: ”Hvem vil være millionær?” Hans Pilgaard er klar med endnu en gang friske spørgsmål.

TV2 lørdag kl. 20.50 Amr. romantisk drama fra 2006 med bl.a. Russell Crowe og Marion Cotillard. Max arver et vinslot i Provence, da hans onkel dør. I første omgang vil Max sælge slottet, men da han først ankommer, bliver han over-

vældet af minder fra barndommen og af den smukke kvinde Fanny. Snart er Max indfanget af den afslappede livsstil, men lige som hans nye liv begynder at tage form, dukker den unge amerikansk kvinde Christie op og hævder, at hun er et uægte barn af Onkel Henry.

DR1 søndag kl. 22.30: “Mørkets gerninger”

TV2 søndag kl. 20.50: “Den grønne mil”


Ugens citat ... - Noget af det værste, folk kan gøre, er at indrette deres sommerhus med alt det, de ikke har kunnet finde ud af smide væk. Kunstneren Mikael Olrik i Politiken Vodskov,Vestbjerg, Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Sulsted, Ajstrup, Tylstrup, Tylstrup, Grindsted, Grindsted, Uggerhalne, Uggerhalne, Langholt, Langholt, Vester Vester Hassing, Hassing, Stae Stae og og Bouet Bouet Vodskov, Vodskov, Vestbjerg, Vestbjerg, Sulsted, Sulsted, Ajstrup, Tylstrup, Tylstrup, Grindsted, Grindsted, Uggerhalne, Uggerhalne, Langholt, Langholt, Vester Vester Hassing, Hassing,Stae Staeog ogBouet Bouet Nr. 28 · tirsdag/onsdag

9.-10. juli 2013 · 12. årgang

Tylstrups årlige fiskedag gav ikke nogen kuller Det var sommer, det var sol – det var søndag, hvor lystfiskerne gav den en ekstra skalle Tekst og foto: Erik Amstrup n TYLSTRUP: Mere end hundrede børn og voksne var mødt op med det nødvendige grej, da Tylstrup Borgerforening søndag eftermiddag inviterede til sin årlige familie- og fiskedag ved Ultvedsøerne. - Så stor en tilslutning har vi aldrig nogensinde haft før. Sådan en opbakning giver os ekstra blod på tanden til flere at lave flere arrangementer for byens borgere, sagde en synligt glad formand for borgerforeningen Bettina Mørk. Rundt om de to store Ultvedsøer sad børn og voksne tålmodigt og slappede af med deres fiskestænger, mens de hyggede sig i det dejlige sommervejr med sol på himlen og svage briser. Da Vodskov Avis kikkede forbi, var det yderst sparsomt, hvad der var kommet på krogene. Også selvom Tylstrup Borgerforening et par dage forinden hav-

de udsat omkring 150 kg regnbueørreder.

give gode råd og udlåne fiskestænger til de uerfarne.

Den enlige fisk, vi fik at se, havde nogenlund samme størrelse som den, der normal lægges oven på en god dansk wienerschnitzel.

Det blev en både hyggelig og fredfyldt eftermiddag, hvor ingen fik ”kuller” – sådan rent mentalt.

Lystfiskerne opgav dog ikke ævred af den grund – og var straks parat til at give den en ekstra ”skalle” Derfor kom der forhåbentlig større fisk på krogene senere på eftermiddagen, hvor fangsten kunne tilberedes på den store grill, borgerforeningen havde opstillet på det lille stykke land , der adskiller de to Ultvedsøer

Dog heller ikke på krogene, da kulleren fortrinsvis lever på 40 til 300 meters dybde i den nordlige del af Atlanterhavet. Så dybe er Ultvedsøerne trods alt heller ikke.

Der er vist ikke brug for de helt store armbevægelser, når der skal ”prales” af fiskens størrelse.

I år var Tylstrup Borgerforening gået i samarbejde med TUI´s Forældreforening, der havde samlet et stort antal flotte præmier, gavmildt doneret af Tylstrups erhvervsdrivende. Også repræsentanter fra Brønderslev Lystfiskeriforening var mødt op for at

Fiskedagen var en fin oplevelse for både store og små.

Her er lige til fars Wienersnitzel.

Der var gedigen familiehygge ved fiskevandet i Ultvedsøerne.


Vodskov avis nr 28 2013