Issuu on Google+

Til samtlige husstande, kontorer og butikker

Nr. 24

tirsdag/onsdag 10.-11. juni 2014 13. ĂĽrgang

Vodskov, Vestbjerg, Ajstrup, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing,Stae Staeog ogBouet Bouet Vodskov, Vestbjerg,Sulsted, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing,

Velbesøgt Venstre-grundlovsmøde i Uggerhalne Tekst og foto: Erik Amstrup n UGGERHALNE: Vejret kunne ikke vÌre mere perfekt, da Venstre i Kreds

Nord i torsdags holdt sit ürlige Grundlovsmøde hos Fanny og Hans Stochholm i Uggerhalne. Omkring

et

hundrede

Venstrefolk var mødt op for at høre de to grundlovstalere, debutanten og byrĂĽdsmedlemmet Anne HonorĂŠ Ă˜stergaard og folketingsmedlem Preben

Bang Henriksen. Der var i øvrigt tale om et jubilÌum, idet det var 30. gang, Venstre i Kreds Nord holdt grundlovsmøde i Vodskov-omrüdet.

De første 13 ür blev grundlovsmøderne holdt hos Mie og Tage KjÌrsgaard, hvorefter Fanny og Hans Stochholm overtog vÌrtsskabet. De fremmødte Venstrefolk havde formentlig store forventninger til talen fra folketingsmedlem Preben Bang Henriksen, der har stüet urokkelig fast i sin kritik af Lars Løkke Rasmussen. Preben Bang Henriksen har inden nÌste landsmøde i Venstre forlangt at fü en revisorerklÌring om, at Lars Løkke har svaret skat af det tøj og den familierejse, som Venstre har betalt for ham. Ellers vil Preben Bang Henriksen forlade sit parti.

Venstres grundlovsmøde i Uggerhalne: VĂŚrt Hans Stochholm, byrĂĽdsmedlem Anne HonorĂŠ Ă˜stergaard og folketingsmedlem Preben Bang Henriksen.

gĂĽr ...den 15. august

kommer

- Det var Se og Hør-talen om beskyttesen af privatlivets fred. Og der var den med knÌgtelse af ejendomsretten for de borgere, der har füet udlagt byggelinjer henover deres ejendomme – og som nu er stavnsbundne. - Og endelig var der den om de stakkels naboer, der i ürevis har boet i et villakvarter, for derefter at fü en rockerborg som nabo, Preben Bang Henriksen valgte dog at holde en fjerde tale, nemlig om grundloven – og den politikerlede, der giver sig udslag i en tillidskløft mellem politiker og vÌlger.

Preben Bang Henriksen kom i sin grundlovstale ikke direkte ind pĂĽ emnet.

Sol og Sommer Vodskovvej 30 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 30 57

- Ganske som i �Festen� har jeg til det sidste haft tre taler at vÌlge imellem.

LĂŚs mere pĂĽ side 6.

kĂŚmpe

fødselsdagssalg bossen er blevet 46 ür det skal fejres...

SM77 spisebord m/2 plader Massiv eg hvidolie + 6 stole sm66 m/lĂŚder Nu kun: . . . . . . . . . . . . . . . .

14.999,-

Skovby skÌnk SM303 Mahogni eller bøg sÌbe Før: 11.499,Nu kun: . . . . . . . . . . . . . . . .

Overtagelsessalget fortsĂŚtter med

á20% pü alt dametøj

(undtaget i forvejen nedsatte varer)

9.999,-

Gratis parkering lige ved døren.

..fredag den 13. juni handler vi til kl. 19! kun fredag spar

46%

pü alt i butikken* * gÌlder ikke tilbehør, undertøj, basisvarer og i forvejen nedsatte varer.

Luneborgvej 57-59-60 . 9382 Tylstrup Åben: Mandag-fredag 10.00-17.30 ¡ Lørdag 10.00-13.00 E-mail: info@tylstrupbolighus.dk

Vodskovvej 30 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 30 57

Se ogsĂĽ side 5.

Brunø ¡

¡

 %:#7"% 70%4,07 4*/%"- %30//*/(-6/% VODSKOV • VODSKOVVEJ 45 98 41 VODSKOV VODSKOVVEJ 45 • TLF. TLF. 70 29 20 11 00/‹33&46/%#: 29 +&3/#"/&("%& 70%4,077&+ /‹33&("%& 45"5*0/47&+ 7&45&3("%& 5*%-."5"4

5-'

5-'

5-'

5-'

5-'


Vodskov Avis

Side 2

Gudstjenester Søndag den 15. juni

Bekendtgørelser TILLYKKE

BRYLLUP

Vodskov Kirke Kl. 10.00 Lisbeth Solmunde Michelsen

Lørdag den 14. juni kl. 13 vies i Vodskov Kirke Louise Myrhøj til Mads Reno Larsen

Horsens Kirke Kl. 10.30 Mette Krogholm Pedersen Hammer Kirke Kl. 9.00 Mette Krogholm Pedersen Baptistkirken – Vodskov Kl. 10.00 Annette Grarup Bethaniakirken – Tylstrup Frikirke Kl. 10.30 Gudstjeneste i det grønne på plænen bag Hammelhuset. Ajstrup Kirke Kl. 10.00 Ole Rysgaard Madsen Sulsted Kirke Kl. 10.30 Ole Raakjær

10. juni 2014

Vores forældre Dorthe og Niels Børge har været gift i 25 år. Vi vil derfor gerne have hjælp til at vække dem tirsdag d. 17. juni kl. 7 på Gl. Vråvej 40. Peter og Søren

Annoncer under bekendtgørelser Fødselsdage · Jubilæer Receptioner · Foredrag Klubarrangementer · Foreningsmøder Sundhed og velvære · Dødsfald · Takkeannoncer

Nørre Uttrup Kirke Kl. 10.00 Musikgudstjeneste – Mogens G. Jensen

Mølledag 2014

Serie17.2:oktober SIF – Vodskov IF den kl. 15.30

Lørdag d.Serie 14. juni 6: kl. 15.30 Serie 3: SIF – Hirtshals B

Sulsted IF - Øster Sundby B32

Du inviteres herved til at besøge

Vodskov Mølle

Hvorup Kirke Kl. 10.00 Henrik Busk Rasmussen

Søndag d. 15. juni kl. 11 – 15. Se den smukke mølle og vores store udstilling om bogtrykkeren, billedhuggeren, maleren og digteren William Jessen, som boede i Gl. Vodskov fra 1941 til 1977. Gratis entre.

Lokal begravelsesforretning v/ Tina & Kent Sigsgaard Vi kommer gerne i Jeres hjem

Vodskov Mølles Venner og Horsens-Hammer Lokalhistoriske Arkiv.

98 84 38 40 Omsorg, nærvær og respekt

www.begravelsesigsgaard.dk

vodskov BEgravElsEsforrEtning Vodskovvej 36 · 9310 Vodskov

Udgiver: Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Daglig leder: Erik Amstrup Oplag: 9.077 Dansk Oplagskontrol: 2 halvår 2012 / 1. halvår 2013 Tekst- og annoncemodtagelse: Vodskov Avis, Vodskovvej 36, 9310 Vodskov

Tlf. 98 29 33 22 vodskovavis@vodskovavis.dk www.vodskovavis.dk Annonce- og indleveringsfrister Korrektur og større annoncer: Onsdag kl. 14.00 Øvrige annoncer: Torsdag kl. 12.00 Små annoncer: Torsdag kl. 15.00 Åbningstider: Mandag – fredag kl. 9 – 15.00 * Tirsdag Kl. 9 – 12.00* * Der kan være lukket i korte perioder, når vi er på kundebesøg. Tryk: OTM Avistryk Affotografering eller anden angivelse af avisens annoncer, tekster og billeder må kun ske efter aftale med Vodskov Avis.

TÆPPER

GARDINER Søndag d. 15. juni kl. 17.30

Dame serie 2: SIF – Aabybro IF MØBLER SENGEUDSTYR

Luneborgvej 60 . Tylstrup . Tlf. 98 26 14 18

FYRAFTENSANDAGT I HORSENS KIRKE Tirsdag d. 17. juni v/Mette Krogholm Pedersen

Kirken er åben fra kl. 16.30, hvor du er velkommen til at sætte dig inde i kirken og være der i stilhed.

Vi fremsender gerne dokumentet ‘Min sidstE viljE'

Fra kl. 17.00- 17.30 er der andagt med musik, salmer, ord og bøn.

Træffes altid på tlf.:

Alle er velkomne!

98 29 23 22

www.bedemand-korsgaard.dk Fagligt uddannede

Jesper Korsgaard

Gitte Korsgaard

BANKOSPIL

VED DØDSFALD

Mandage kl. 19.00 i Tylstrup Hallen

Bus afgår fra Nr. Halne kl. 17.10, Vadum 17.15 Vangen 17.30, Vikingevej, Forbindelsesvej, Lindholmsvej 17.35 Vestbjerg kl. 17.50 og Sulsted kl. 18.00

Stort udvalg i kister, urner & ligtøj Begravelse: Begravelse:

•• Kiste ) ) Kiste( hvid ( hvid Døgnvag •• Polstring afaf kiste t Polstring kiste •• Tøj / sengelinned Tøj / sengelinned •• Ilægning i kiste Ilægning i kiste •• Kistepynt, årstidens blomster Per Elsvold Kistepynt, årstidens blomster •• 11Rustvogns-kørsel, ( max. 15 km + km takst ) Rustvogns-kørsel, (max. 15 km + km takst) •• Honorar, samtale i hjemmet. Intet aftenIntet aften og weekendtillæg weekendtillæg • og Honorar, samtale i hjemmet • Avis annonce

77.850, .350,--

Fast pris pris fra fra .............................. Fast ........................

AALBORG

BEDEMAND

Erantisvej 12 · 9400 Nørresundby

Tlf. 98 19 13 14

www.aalborgbedemand.dk

– avisen med de lokale nyheder!

Serie 6: SIF – Holtet IF

Fyraftensandagt er en andagt, som giver ekstra plads til stilhed og eftertanke.

En pErsonlig afskEd Et sidste farvel - en del af livet

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Søndag d. 15. juni kl. 13.00

Har du et af Jessens værker, du evt. vil udstille, hører vi gerne fra dig på tlf. 2436 3468 el. 4083 6340.

Træffes personligt døgnet rundt på tlf.

Begravelse Sigsgaard

for venlig deltagelse ved vor kære mor, svigermor, Bedste og oldemor KAREN BILGAARD´s bisættelse Tak for de smukke blomster Tak til Solgårdens personale for gode pleje Familien

Lørdag d. 14. juni kl. 13.30 Søndag

Mvh Sulsted-Ajstrup Efterløns- og Pensionistforening

Vester Hassing Kirke Kl. 9.30 Jessie Jørgensen

for venlig deltagelse ved min mand Kurt Korsgaard´s bisættelse den 3. juni På familiens vegne Greta Korsgaard

HJERTELIG TAK

Tusind tak for de flotte sponsorgaver til vores 65 års jubilæum!

Vestbjerg Kirkecenter Kl. 10.30 Karin Braüner Mikkelsen

HJERTELIG TAK

5 svinekødspakker à kr. 450,- · 10 købmandskasser à kr. 200,5 oksekødspakker à kr. 300,- + 25 blandede gevinster 2 kamstege og 3 hamburgerrygge Tylstrup Ungdoms- og Idrætsforening

Lægehuset Vodskov Vodskovvej 22 · 9310 Vodskov Telefon 98 29 39 11 www.vodskovlaegehus.dk

Ruth Rendbæk Hanne Hulgaard

Åben konsultation uden forudgående Rikke Dolmer aftale, hverdage kl. 8.30-9.30. Øvrig lægekonsultation efter aftale. Crista Thornild Sundhedsfaglig rådgivning og medicinbestilling kl. 8.00-10.00. Tidsbestilling kl. 13.00-14.00, onsdage undtaget Efter kl. 16.00 henvises til Lægevagten, tlf. 70 150 300


Vodskov Avis

10. juni 2014

Side 3

Første spadestik til Tylstrups Multibane taget Tekst og foto: Erik Amstrup

Fra venstre Søren Lange (Tylstrup Erhvervsforening), Hans Chr. Christiansen (Tylstrup Samråd), Murermester Ib Nielsen, Lisbeth Pilgaard (Tylstrup Borgerforening), El-installatør Thomas Nielsen, Hans Nibe Hansen (Tylstrup Ungdoms- og Idrætsforening), Lindy Sørensen og vognmand Jan Østerby.

n VODSKOV: Så er anlægsarbejdet af den nye multibane i Tylstrup gået i gang. Tirsdag eftermiddag blev det første spadestik taget til den 16 x 32 m store bane, der anlægges på et areal umiddelbart syd for Tylstrup Stadions hovedbane.

AJSTRUP BORGERFORENING

LOPPEMARKED

Lørdag d. 14. juni kl. 10 – 15

Multibanen, der omkranses af solide douglasgranplanker monteret på stålstolper, ventes at stå klar til brug engang i august.

på Melkærvej 10, 9381 Sulsted.

Alle er velkomne til at stille en bod op: Medlemmer af borgerforeningen – gratis Ikke medlemmer - 100 kr. Tilmelding af bod på www.ajstruphus.dk (Oplys kontakt info)

Der bygges også en tribune ved anlægget. Arbejdet udføres af lokale håndværkere og frivillige kræfter. Multibanen er finansieret med midler fra forskellige fonde, ligesom TUI, Tylstrup Borgerforening og Samråd også har bidraget økonomisk til projektet.

Du k an også l æse Vodskov avis på w w w.vodskovavis.dk

sommerfrokost Søndag d. 22. juni Kl. 10.00: Gudstjeneste i Ajstrup Kirke Efter gudstjenesten vil der være

kirkefrokost i Sognets Hus. Pris: 25,- kr. for voksne / 10,- kr. for børn. Tilmelding senest torsdag d. 19/6 til Margit Nonbo, tlf. 40 68 97 19 eller med e-post til ajstrup.kirke@gmail.com

Tylstrup Borgerforening indbyder til

SANKT HANS AFTEN ARBEJDSDAG i Anlægget mandag den 23. juni kl. 19.30

i Anlægget lørdag d. 14. juni kl. 10

Spejderne bager snobrød

Sammen gør vi vores dejlige anlæg sommerklar.

Sulsted / Ajstrup pensionistforening sælger forfriskninger Kom og få en hyggelig aften med aktiviteter for både børn og voksne.

Tylstrup Borgerforening

Der er en pose slik til alle børn der medbringer en hjemmelavet heks til bålet.

Bestyrelsen

Vi vil også gerne have nogle ideer til hvordan vi fremover kan forbedre anlægget. Så medbring dit gode humør, gode ideer og evt. haveredskaber. Deltag i denne hyggelige dag med stort som småt - alle kan være med. Borgerforeningen byder på grillpølser, øl/vand og kaffe og kage.

Kirkebilen kører som sædvanlig. Menighedsrådet

Vi glæder os til at se jer!

SoMMerKlar Tilbud gælder fra 10. Til 23. juNi 2014

Kom ind og Få

25 år jubilæum

g n i n d e l j e v l e n proFessio

hos lyd & billed

og

i t n a r a g s i r butiKsp og dyrup på jotun lagervarer

vi har Kun Kvalitetsmaling = spar tid, spar penge og fÅ rÅd!

demidekk ultimate vindue

Der er nu gået 25 år siden jeg startede Lyd & Billed, og det skal fejres med en

Lyd & Billed Vodskov ApS · Vodskovvej 56 · 9310 Vodskov Tlf. 98 29 40 21 · www.lyd-billed.dk

nu

599,-

n y e ti lb u d på • Med forbehold for trykfejl

Med venlig hilsen Jesper Nyborg

5 ltr.

2,7 ltr. Normalpris 789,-.

Reception fredag d. 20. juni kl. 14 - 18 på Vodskovvej 56. Det vil glæde mig at se kunder, forretningsforbindelser, familie og venner. ”Vi steger nogle deller og åbner for hanerne”, og håber at du/I vil kigge forbi og være med til at gøre dagen festlig.

gori 88 transparent Vejl. 749,-.

w w wÅ .S o l

nu

549,-

S id e n S Fa r

Åbningstider mandag-fredag 9.00-17.30 lørdag. . . . . . . 9.30-13.00

v e r .d K

h v er u g e

Karsten, mobil 20 77 50 16

SolSidenS Farver a/s Hjørringvej 80 · Nørresundby · Tlf. 98 17 20 98


Vodskov Avis

Side 4

DØDSBOER, MØBLER, TING OG SAGER afhentes og modtages

KIRKENS KORSHÆRS GENBRUG

Vodskovvej 57, 9310 Vodskov Telefon 98 29 23 33 mandag-fredag 13-17

10. juni 2014

Vodskov Mølle slår dørene op Tekst og foto: Erik Amstrup n VODSKOV: På søndag er

VodskoV Tennis Club

TENNISSKOLE

for alle skolebørn, nybegyndere som øvede. Mandag, tirsdag og onsdag i uge 27 (30. juni til 2. juli) Kl. 9.00 – 14.00 i Vodskov Tennis Club, Vodskovvej 15 (ved fodboldanlægget)

der Dansk Mølledag, hvor omkring hundrede gamle møller over hele landet slår dørene op for publikum. Dansk Mølledag er en årligt tilbagevendende begivenhed, der altid holdes den tredje søndag i juni.

Tennisketchere kan lånes.

Formålet med dagen er at give en forståelse for bevarelsen af de gamle danske møller.

Tilmelding til Johnny Hvam (Hvam49@gmail.com) eller Mads Neve (mads@neve.im) Tlf. 29 72 24 92

Vodskov Mølle er naturlig-

vis også med i arrangementet. Udover at tage den gamle mølles indvendige maskineri i nærmere øjesyn, kan du også se en udstilling om bogtrykkeren, billedhuggeren, maleren og digteren William Jessen, der boede i Gammel Vodskov i årene fra 1941 til 1977. Vodskov Mølle deltager også i den årlige danske mølledag på søndag.

Pris for alle 3 dage: Kr. 250,-

Kino Hjallerup Billetbestilling 98 28 20 22 www.hjallerup-kino.dk

Tirs. 10. - ons. 11. kl. 19.30 Tors. 12. - ons. 18. kl. 19.30 Den danske western Søndag 15. også kl. 16.00

Flødebollekastere vandt fine Knæk Cancer-præmier Tekst og foto: Erik Amstrup

Billetpris: 70 kr. T.o.15

Billetpris: 70 kr.

KOM TIL ÅBENT HUS

n VODSKOV: Fantasien kender ingen grænser, når det gælder om at få penge i kassen til Vodskov Erhvervsforenings Knæk Cancer-indsamling. Og nogle gange må cheferne selv lægge hoved til.

Under sidste måneds Open by Night i Vodskov satte Nørresundby Bank sin afdelingsdirektør Gert Zinndorff og souschef Johnny Jensen i en slags ”gabestok”. Derefter kunne Open by Night-gæsterne for en rund tyver erhverve sig tre fløde-

boller til at kaste i synet på de to ellers så nydelige og flinke bankfolk. Den sælsomme og noget klistrede aktivitet var så populær, at der i alt kom 5.460 kroner ind til Knæk Cancer. Nørresundby Bank havde

også udskrevet en lille konkurrence blandt flødebollekasterne. To af dem – Kirsten Nielsen og Lasse Andersen (begge Vodskov) vandt hver tre flasker Knæk Cancervin, et Knæk Cancerarmbånd og et gavekort på 300 kr. til køb i Vodskovs forretninger.

Søndag 22. juni 2014 mellem kl. 13.00-16.00.

Vi fremviser vores nyrenoverede lejligheder Lille Tingbakke 4 og 8, Vodskov

Udstillere søges til den kommende efterårsudstilling Kunstudvalget i Horsens/Hammer Menighedsråd planlægger igen i år at afholde udstilling i Horsens Sognegård i uge 42.

Sidste etape er indflytningsklar den 15. juli 2014. Enkelte opgange er med elevator og tilgængelighed. Se flere billeder på www.viva-bolig.dk For flere informationer ring på tlf. 9630 9460

Alle forslag og ideer er velkomne. Tidligere udstillere, der har lyst til at være med, er også velkomne. Henvendelse gerne inden den 1. september På Kunstudvalgets vegne: Kirsten Andersen – 98 25 72 36 /30 22 39 45 E-mail: kirstenlangholt@hotmail.com

VOGNMAND / ENTREPRENØR

• • • • • •

Lastvogne med og uden kran Containere Gummiged Minigraver Rendegravere Betonhammer til Rendegraver

Sulsted

Telefon 98 26 11 84 Jan: 20 44 30 06

Pernille Philipsen fra Nørresundby Bank i Vodskov overrækker de fine Knæk Cancer- præmier til vinder af flødebollekast-konkurrencen, Lasse Andersen.

Dan har et godt tilbud Kom forbi og se vort showroom!

TØMRERFIRMAET DAN JENSEN A/S Luneborgvej 105 C. 9382 TYLSTRUP. TLF. 98 26 08 08 Dan.jensen@mail.dk www.tm-danjensen.dk

Se også www.bilgaardsparken.dk


Vodskov Avis

10. juni 2014

Side 5

KÆMPE

G L A S S G A D S L E S FØD BOSSEN ER BLEVET 46 ÅR - DET SKAL FEJRES... - FREDAG DEN 13. JUNI - HANDLER VI TIL KL. 19!

46% KUN FREDAG SPAR

* gælder ikke tilbehør, undertøj,basisvarer og i forvejen nedsatte varer

PÅ ALT I BUTIKKEN

*

HERRETØJ - MODETØJ - JUNIORTØJ - SPORTSTØJ ALLE BLAZERE OG HABITTER

ALLE JEANS FRA

ALT VORES DRENGE STR. 8-16

ALLE VORES SKJORTER STRIK BUKSER VINDJAKKER

F MASSER A NS FEDE JEA

FRA

KUN FREDAG

SPAR

KUN FREDAG

SPAR

600,-M.FL.

KUN FREDAG

SPAR

KUN FREDAG

SPAR

46% 46% 46% 46% G OS Ø S E B PÅ OGSÅ .DK NDY

BTRE

NYGADEVODSKOV 24 - BRØNDERSLEV- 7020 0029 7020 0029


Vodskov Avis

Side 6

10. juni 2014

Preben Bang Henriksens grundlovstale i Uggerhalne

Det politiske og parlamentariske liv mangler kvalitet og troværdighed Tekst og foto: Erik Amstrup n uggerhalne: Folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) lagde ikke fingrene imellem, da under årets Grundlovsmøde i Uggerhalne satte det danske folkestyre under lup. Preben Bang Henriksen er kendt for at sige uforbeholdne mening og i et sprog, alle kan forstå. I den henseende levede han fuldt ud op til forventningerne hos de godt hundrede tilhørere, der var mødt op til grundlovsmødet hos Fanny og Hans Stochholm.

konstaterede, at Grundloven er ”syg”. Sygdommen hedder politikerlede, der giver sig udslag i en tillidskløft mellem politiker og vælger. - Det, der sker, når man har mødt nogle gode gruppefæller, der var i samme valgkamp, med samme arbejde, samme arbejdstider, samme dagsrytme, nøjagtig samme problemer, - ja sågar samme mad, det er jo, at man let forfalder til ”osteklokkementaliteten”: - Alt koncentrerer sig om os! - Skal vi drøfte samfundets problemer, vilkårene for kassedamen, for slagteriarbejderen, landmanden eller for dens selvstændige erhvervsdrivende, ja, så bliver det hurtigt til en snak med folketingskollegerne.

Osteklokkementalitet Preben Bang Henriksen

- Vælgerne er et nødvendigt onde, som desværre skal konfronteres hvert fjerde år.

palle@langholtgrafisk.dk pindskæret 7 . langholt 9310 VodskoV

51 96 73 47

w w w. l a n g h o l t g r a f i s k.dk

Der var stof til eftertanke i Preben Bang Henriksens skildring af den måde, der i dag drives politik på, hvor kun ét fåtal af folketingspolitikerne nogensinde har været beskæftiget på almindelige arbejdspladser.

- Om vi lovede guld og grønne skove til valget. Pyt med det. Vi fik nøgler og skal først konfronteres med vælgerne om fire år. Manglende erhvervserfaring - Det er ikke let at stille diagnosen på folkestyrets sygdom.

Overvejer du at flytte på plejehjem – så se her!

liselund friplejebOliger Skal opleves som det bedste sted - at bo - at gæste - at arbejde liselund er et moderne og aktivt hjem, med lyse og velindrettede boliger, hjemligt miljø og skøn natur. Alle, der er visiteret til plejehjem, kan frit vælge Liselund. vi kan tilbyde hjælp efter behov. Frisklavet mad fra eget køkken, vaskeri, en stab af engageret plejepersonale og sygeplejersker. du er velkOmmen til en uforpligtende orientering og rundvisning på Liselund ved henvendelse til forstander, Marne Kvesel, tlf. 98 29 34 00.

liselund friplejebOliger

Omring 100 medlemmer var mødt op til Venstre Kreds Nords grundlovsmøde i Uggerhalne. Min gamle gymnasielærer Flemming Jansen (tidligere borgmester i Pandrup) skrev i kronik, der har inspireret mig til denne grundlovstale, at ét af problemerne i den syge tillidskrise mellem vælgere og politikere er, at en større og større del af politikerne aldrig har været ude på det arbejdsmarked, som er hverdag for deres vælgere. - De vil i deres politik konstant og hver eneste dag ”satse på det private erhvervsliv! ” - Vi er i dag seks personer, der har været selvstændige erhvervsdrivende – og er medlemmer af kaffeklubben ”Folketingets Erhvervsklub”, sagde Preben Bang Henriksen.

- Mange folketingsmedlemmer har boltret sig i partiernes ungdomsorganisationer, læst til politiker på universitetet, fået sig en sikker kreds af ungdomsfikserede partiforeninger og blevet valgt lige før eller efter eksamen. - Karrieren bliver levebrødet. Man er blevet levebrødspolitiker, og éns erhverv er ”folketingsmedlem” – eller endnu bedre ”Minister”. Dampbarnet Clement - Beslutninger og overvejelser drages i mindre grad af realpolitikken og ”egen overbevisning” – og i større grad af om beslutningen eller udtalelsen nu engang er karrierefremmede for mig. Herunder ikke mindst i min egen folketingsgruppe.

- En tur på TV2 News, en smart bemærkning hos dampbarnet Clement eller et højlydt råberi i Debatten kan være karrierefremmende. - Men husk, at one-lineren skal være hurtig og højst vare ca. fem sekunder. Så bliver du nemlig afbrudt og kan bruge resten af tiden til at spekulere over, hvornår du kan komme ind igen. - Pyt med erhvervserfaring, livserfaring, evnen til at stille kvalificerede spørgsmål til egen og ikke mindst partiets formåen.

Facebook-opdateringer - Almindelig god kollegialitet forbyder mig at nævne, hvad der er på skærmen folketingspolitikkernes pc’ere under debatterne i Folketinget. - Men det er jo ikke nogen hemmelighed, at Facebook og sociale medier spiller en stor rolle. Og sikkert med god grund. - At et medlem så – som beskrevet i medierne – under afslutningsdebatten i Folketinget kan nå at opdatere Fortsættes på side 8.

Få en snak om belægningsarbejde og kom til lagersalg • Vi holder lagersalg på materialer til haven hver torsdag-fredag kl. 12-16 og hver lørdag-søndag kl. 9-14. • Vi har udvalg i både træflis, spagnum, granitskærver, grus, sand mm.

Hüttel-Sørensensvej 61 · 9310 Vodskov

JM Brolægning & Haveservice

telefon 98 29 34 00 E-mail: liselund@mariehjem.dk · www.mariehjem.dk/liselund

v. Jacob Madsen – Tlf. 26 16 05 52 E-mail: jacob@jmservice.dk – www.jmservice.dk

Folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V): Partiernes purunge folketingsmedlemmer er så fikserede på at få ministerstatus, at de ender som voks i hænderne på partiledelserne.


Vodskov Avis

10. juni 2014

Slagter 1/2 Hamburgerryg

Side 7

Slagter Sparerribs eller flæsk i skiver Pr. stk.

Pr. ½ kg.

99,Betjent Slagter Premium bøffer Tygstegbøffer medalioner peberbøffer

25,Betjent Slagter Frisk hakket oksekød

Delikatesseleder Pia Sørensen

Uddeler Kristian Henriksen

Santa Rita Chile Rød, Hvid eller Rose

95

Spar 14,

1 flaske

Max 10% fedt

35,-

250 gr pr stk

Kun FRedag 9-18

Slagtermester Claus Hovaldt

Pr. stk.

Pr. ½ kg.

40,-

35,-

Kun FRedag 9-18

6 fl. Rosso, Bianco Fuoco Kun FRedag-LøRdag-Søndag

,70

Slagter Grillstege

Betjent Delikatesse Luksus smørrebrød

1600-1800 gr

3 skiver pålæg

Flere varianter

Kun FRedag 9-18

Pr. stk.

Spar 190

6 flasker

199,-

Pr. stk.

6 fl. Spier Vintage

100,- 18,Delikatesse Burgerplatte

Rød/Hvid eller rose

Coca Cola Sodavand

,70

Spar 320

1,5 liter

Pr. stk.

50,Tilbud gælder fra onsdag den 11. til og med lørdag den 14. juni.

SuperBrugsen Vodskov Åbningstider: Alle dage kl. 9-20 Vodskovvej 17 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 36 44

6 flasker

279,-

Pr. flaske

10,+ pant

Pasas November Rød/hvid

,95

Spar 29

1 flaske

35,-


Vodskov Avis

Side 8

10. juni 2014

Fortsat fra side 6:

Det politiske og parlamentariske liv mangler kvalitet og troværdighed sin Facebook-profil 56 gange og samtidigt koncentrere sig om debatten, - ja, det er jo et kunststykke, sagde Preben Bang Henriksen. Voksfigurer Det politiske og parlamentariske liv mangler kvalitet og troværdighed. - Politik er blevet et erhverv. Vi ser, - uanset regeringens farve – purunge folketingsmedlemmer, der i den grad er så fikseret på at få ministerstatus, at de bliver voks i hænderne til den enhver tid siddende partiledelse.

- Man har ikke længere sin egen holdning. Man har glemt grundlovens §56, der siger, at ”Folketingsmedlemmerne er alene bundet ved deres overbevisning og ikke ved nogen forskrift af deres vælgere”. Dermed er det et problem, der i dag har overtaget folkestyret så meget, at partierne faktisk har glemt Grundlovens ånd og bogstav, sagde Preben Bang Henriksen. Anne Honore Østergaard gør sig klar til sin første grundlovstale nogensinde. Til højre ses grundlovsmødets vært Hans Stochholm.

Byrådsmedlem Anne Honoré Østergaard på grundlovsmøde:

VI TILBYDER - Oliefyrsservice

med/uden abonnement

- Fjernvarmeservice - Oliefyr og kedler - Olietanke

- Træpillefyr - VVS-opgaver - Vagtordning

DENNIS THORSEN

- GODKENDT TEKNISK EKSPERT AF ENERGISTYRELSEN TELEFON: 22 435 437 CVR: 35491090 WWW.VODSKOVVARMESERVICE.DK

Dem fra

Danskhed er andet end grænsebomme og røde pølser Tekst og foto: Erik Amstrup n UGGERHALNE: Venstres nye medlem af Aalborg Byråd Anne Honoré Østergaard havde sin debut som grundlovstaler i Uggerhalne.

skellige holdninger, hvor flertallet ikke trumfer deres holdninger igennem på mindretallets bekostning, sagde Anne Honoré Østergaard.

Sønderborg

- Sidste år var vi dog i Aalborg vidne til, at Socialdemokraterne med daværende borgmester Henning G. Jensen i spidsen - ved en udemokratisk proces – væltede flertallets beslutning ud over hovedet på de folk, som bor her i Hammer Bakker-området.

fra Aalborg!

Demokrati og den danske grundlov er uadskillelige.

- Der skulle uden demokratisk beslutningsproces bygges et udslusningsfængsel inde i bakkerne, hvor nærmeste nabo er en institution med sårbare mennesker.

Med lokalavisen rammer du lige præcis DIT handelsområde

Tillid og samarbejde - Demokrati handler først og fremmest om tillid og samarbejde på tværs af for-

Lokal udvikling Anne Honoré fortalte også, at Venstre i Aalborg med rådmand Mads Duedahl

WWW.FACEBOOK.COM/VODSKOVVARMESERVICE

Dem fra

Dem fra

Hun fortalte blandt andet, at hun har brugt sine første måneder i byrådet til at sætte sig ind i, hvordan hele maskineriet kører. Anne Honoré Østergaard har fået posterne som næstformand i Familieog Socialudvalget og som medlem af Beskæftigelsesudvalget.

er mereSulsted værd end dem Sønderborg erfra mereAabenraa! værd end dem er mere værd end dem fra Aabenraa!

Der er forskel på folk, når

råder helt præcist – så

Medman lokalavisen du lige ditmuligt handelsområde fårpræcis du mest ud af er lokalrammer erhvervsMed lokalavisen rammer du lige præcis dit handelsområde annoncekronerne. Ring drivende. F.eks. gider præcistfår – så får muligt du mest muligt ud præcist du mest ud eller– såskriv til os, hvis du annoncekronerne. afafannoncekronerne. Ring eller Ring eller vil høre mere om at inskriv til os, hvis du vil høre mere skriv til os, hvis du vil høre mere drykke en annonce. om at indrykke en annonce. Vi kan

Der er forskel på folk, når når man er er forskel på folk,penge man er man Der ikke bruge lokal erhvervsdrivende. Fx Fxgider erhvervsdrivende. gider på at lokal annoncere over for ikke bruge penge på at man ikke man bruge penge på at nogen, som bor fornogen, langt annoncere over for som annoncere bor over for nogen, væk til at som være væk potentielle til for at langt være potenkunder. Med den lokale bor for væk til at være tiellelangt kunder. ugeavis kan du ramme et eller potentielle flkunder. Med den lokale ere afgrænsede områder helt ugeavis kan du ramme et eller Med den lokale ugeavis flere kan afgrænsede områder helt du ramme et eller

flere afgrænsede om-

omhjælpe at indrykke en annonce. Vi kan også med opsætningen <kontaktinfo> også hjælpe med opsætningen Vi kan også hjælpe med <kontaktinfo> <kontaktinfo> <kontaktinfo> opsætningen. <kontaktinfo> <kontaktinfo>

Tlf. 98 29 33 22

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Besøg dit lokale møBelhus med stort udvalg i møBler, tæpper og gardiner til markedets Bedste priser

i spidsen nu tager fat på udviklingen i de lidt større landsbyer i kommunen. - Nord for fjorden er det de fire V-byer: Vodskov, Vestbjerg, Vester Hassing og Vadum, der er udpeget som særlige vækstbyer. - Her vil Kommunen have særlig bevågenhed for udviklingen og bl.a. have fokus på fleksible rammer, endnu bedre udnyttelse af den enkelte bys potentiale og understøtning af lokale aktiviteter. - Kommunen kan yde tilskud til forskellige projekter som lokale borgere tager initiativ til. Jeg skal derfor opfordre lokale ildsjæle til at stille op, så der også kan ske en positivt udvikling hos os nord for fjorden. Grundlovsdag og danskhed Anne Honoré Østergaard sluttede sin tale med et ci-

tat fra en artikel i Kristeligt Dagblad fra 2011, hvori det hed sig, at Grundlovsdag har tabt pusten. - Engang var Grundlovsdag årets vigtigste politiske kampdag. På Grundlovsdag i dag, vil de fleste danskere helst holde en helt almindelig dag, uden at skænke vores forfatning eller demokrati en eneste tanke. - I Kristeligt Dagblad mener den historiker, der udtaler sig, at det bliver vanskeligt atter at gøre den danske Grundlov til noget særligt. - Grundlovsdag er et spørgsmål om danskhed. Grundloven er nu blevet et symbol på linje med vores flag. I dag handler det mest om grænsebomme og røde pølser. - Kan vi ikke gøre det lidt bedre? spurgte Anne Honoré Østergaard.

Har du ikke fået Vodskov Avis senest onsdag med Post Danmark

Luneborgvej 57-59-60 . 9382 Tylstrup Åben: Mandag-fredag 10.00-17.30 · Lørdag 10.00-13.00 E-mail: info@tylstrupbolighus.dk

- så skriv til Vodskov Avis på

vodskovavis@vodskovavis.dk


Vodskov Avis

10. juni 2014

Side 9

Slutsalg af sommerblomster i Kvickly Nørresundby - kom og tøm teltet!

SPAR

Vi tager forbehold for trykfejl, manglende leverancer, afgiftsændringer og udsolgte varer.

20% på alle sommerblomster og planter i teltet samt havekeramik! Gælder også i forvejen nedsatte varer!

3 super gode køtilbud - fra onsdag d. 12. juni kl. 8.00 24 “ Mustang Mountainbike 20” Pige cykel Model Hill Avalance med 18 udvendige gear Skivebremse på forhjul - Farve Hvid/blå Stel i aluminium - En virkelig sej cykel

Kun

100

24” Rocky bellevue

Lyseblå, stel: aluminium, 3 gear - leveres med frontkurv

Kun

20

stk.

Chokpris Pr. stk.

Spar

1000,-

899,-

Lilla pigecykel, 3 gear Stel i stål Leveres med frontkurv

stk.

Pr. stk.

899,e uge Pris i næst

1495,-

e uge Pris i næst

Pr. stk.

899,e uge Pris i næst

1495,-

1495,-

Kvickly Nørresundby

08.00-20.00 08.00-18.00 08.00-18.00

Bageren åbner hver dag kl. 06.30

20

stk.

Åbningstider Man-fredag Lørdag Søndag

Kun

Alle tilbudene på denne side gælder fra onsdag d. 11. juni til og med søndag d. 15. juni 2014 - medmindre anden gyldighed er angivet ved det enkelte tilbud.

Bouet, Nørresundby Lige ved tunnellen


Vodskov Avis

Side 10 Købes: /Afhentes: Vi henter skrot og du får vin, der smager godt. Nye og gamle landbrugsmaskiner og inventar.  Tlf. 21 22 95 64 Købes: Porcelæn, figurer, sølv, teak møbler, solur, karlekammerskabe, dødsboer.  Tlf. 40 28 50 55 Købes: Gl. jern købes/afhentes. Evt. nedskæring.  Tlf. 40 28 61 89 Sælges: Brænde: Kløvet nål og løv. Klar til brug. Evt. levering. Tlf. 98 29 68 18

Sælges: Raleigh El-cykel Society 50 cm – 7 Shimano-gear – Nyt batteri fra 8/7-2013.Kørt under 1.500 km. Nypris 12.000,-. Pris nu 7.700,-. Tlf. 50 70 78 36 Sælges: Mustang herrecykel med 3 gear og håndbremse. Kun brugt 3 gange. Som ny. Pris Kr. 600,Tlf. 96 38 60 30

Lager og opbevaringsrum

Sælges: Apollo Wilk 1983, 4 sovepladser, gastestet, ny dæk 2010, vinteropbevaret inde. Pris 6.000 kr.  Tlf. 98 96 91 62

Henvendelse 5150 8189 eller 4020 9322

LOPPE

SERVICE

50.-

Indryk din loppeannonce i 4 aviser, for kun Oplag 40.000 aviser.

w Midtvendsyssel Avis, Hjallerup w Rold Skov Bladet, Skørping w Vodskov Avis, Vodskov w Østvendsyssel Folkeblad, Dybvad Annoncen må max indeholde 15 ord, ved mere end 15 ord, fordobles prisen osv. Annoncen skal være indleveret SENEST FREDAG KL. 10.00. Se kupon her på denne side.

Vodskovvej 36, 9310 Vodskov

(nye lokaler)

24 m3 kr. 500 pr. md. 36 m3 kr. 750 pr. md. 132 m3 kr. 1.500 pr. md. priserne er ekskl. moms

Sælges: Sød, rolig, børnevenlig smuk rød 9-årig vallak 143 stang. NewForest. Klubstævner LC niveau. Trailer/trafikvant. Passet alt. Er du pigen ca. 10-12 år, søger din bedste ven. Pris 15.000. Kan forhandles, rette hjem, stor forældreopbakning, hesteliv masser foldtid, andre ponyer.  Tlf. 26 84 52 93 Sælges: Minitraktor med kost, skovvogn, dozerblad, vejhøvl på hjul, lille bagskovl, stor kartoffelrenser, Bobcat rendegraver. Tlf. 21 22 95 64 Sælges: Alle typer brænde, savet og kløvet efter ønske, leveres i hele Nordjylland. www.bjergager-skovservice.dk  Tlf. 40 79 88 20 Sælges: Adria årg. 2000, meget velholdt, fortelt og markise, masser af køkkengrej, gryder og pander medfølger. Tlf. 98 47 30 32 Sælges: Handymand udfører alt indenfor tømrer/snedker arbejde, have/belægningsopgaver, forefaldende arbejde m.m. og malerarbejde.  Tlf. 51 89 02 93 Sælges: Træ-/plastikvinduer og døre samt staldvinduer og døre. Termoglas efter mål. Montering af vinduer. Tlf. 98 28 17 05/40 32 17 05

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

LOPPESERVICE... Annoncer, der er os i hænde SENEST FREDAG KL. 10.00, kommer med efterfølgende uge. 1. Antallet af ord i en loppeannonce må være

MAX 15 ORD

2. Er annoncen over 15 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce, også med max 15 ord - osv. 3. Prisen for en loppeannonce i ca. 40.000 aviser er 50 kr. inkl. moms

Brug nedenstående kupon til teksten: Udfyld venligst kuponen TYDELIGT.

SÆLGES

KØBES

BYTTES

10. juni 2014

Sælges: www.computerværkstedet.dk. Reparation og salg af computere. Opsætning til internet og mail. Fjernelse af virus. Udkørende service.  Tlf. 30 26 95 05 Sælges: Ovntørret, frasorteret brændsel fra emballagefabrik, ca. 24 m., længde ca. 10-30 cm, 4000 kr. Leveret til fornuftig pris.  Tlf. 20 29 42 60 Sælges: Brænde: Gran, 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod merbetaling. Tlf. 20 32 73 38/42 26 01 89

En stolt Souschef Inge Andersen og de otte børnebogsforfattere fra Stokrosen med deres debutbøger.

Otte nye børnebogsforfattere i Vestbjerg Tekst og foto: Erik Amstrup n VESTBJERG: Siden 1998 har der været tradition for, at hver af ”afgangseleverne” i Daginstitutionen Stokrosen udgiver en børnebog. I sidste uge kunne der således præsenteres otte forskellige børnebøger med titlen ”De tre farlige spøgelser”. - Børnene har i fælleskab forfattet historien, der er ens i alle otte bøger. Hvert barn har dog en specialudgave med sine egne illustrationer, fortæller souschef Inge Andersen.

Sælges: Frontanelli tangentharmonika, kr. 2000. Engelsk 6-kantet sofabord m. glasplade, br. 78x78x78, højde 40, mørk træ, kr. 600. Siderive til traktor, mrk. JF, br. 2 m., kr. 500. Lille kreaturvogn, længde 2,20, br. 1,90, højde 1,20, kr. 2500.  Tlf. 23 92 46 33

- Det har været en sjov periode, hvor børnene har skullet bruge deres fantasi til at digte historien. Samtidigt har bogprojektet haft til formål at gøre børnene skoleparate ved at lære dem at holde på en blyant, sidde stille og arbejde sammen. Og så har børnene selvfølgelig også lært at arbejde med bogstaver og tal, tilføjer Inge Andersen. Bogen ”De tre farlige spøgelser” indeholder 16 flot illustrerede sider, der af hensyn til holdbarheden er lamineret og har spiralryg.

BYT MED STIHL... Vi giver kr. 2000,for din gamle buskrydder!

kr. 5.695,-

Byttepris kr. 3.695,-

40.000

husstande

Adr.:

KONTANT

CHECK

Frimærker kan IKKE benyttes til betaling

»Lopperne« er for private og må ikke indeholde firmanavne (vil blive fjernet fra annoncen). INDLEVERES TIL:

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Indryk en loppe annonce i Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Telefon 98 29 3 3 22

Hun afviser, at børnene har været skræmte over at skulle skrive en spøgelseshistorie. Et uddrag fra bogen viser vist også, at der er tale om nogle meget venlige spøgelser: ”Så gik de hjem fra skoven”. Og det var aften, og de skulle i seng. Så drømte kongen om spøgelserne, og spøgelserne tog dynen af kongen.

Vejledende pris

Kom i kontakt med

Navn:

- Antallet af forfattere har gennem årene varieret lige fra otte til 21, siger Inge Andersen, der er initiativtager til Stokrosens børnebogsprojekter.

Der er også lavet en special-

incl. moms

Tlf.:

udgave til Stokrosens eget ”bibliotek”. Historien om spøgelserne er den samme, men her er der to udvalgte tegninger fra hvert barn.

Lige en tand bedre! STIHL FS 240 C-E 37,7 cm³ • 7,4 kg • 1,80 m Et super tilbud til dig som bare Lydtryksniveau 98,0 dB(A), lydeffektniveau 105 dB(A)* vil have det bedste. Vibrationer venstre/højre (m/s²) 4,6/4,0 ** iht. Rådets direktiv 2006/42/EG = 2,5 (dB(A)) Kom med din gamle buskrydder *K-Faktor **K-Faktor iht. Rådets direktiv 2006/42/EG = 2 m/s² uanset fabrikat og stand... Så gør du en god handel...

Så fik prinsessen og prinsen en lillebror, og så blev kongen og dronningen rigtig glade for, at de havde fået et barn mere. Spøgelserne kom tilbage og så det lille barn. De lavede en gave til den lille prins. Det er en fin halskæde”. Bogudgivelserne blev fejret med fællesspisning sammen med forfatternes forældre.

Først til mølle..!

Prøv den hos fagmanden www.skovvaerktoej.dk

Et opslag fra bogen.


Vodskov Avis

10. juni 2014

Side 11

Retfærdighed og straf på Kikkenborg Høj ved Vodskov n VODSKOV: I dag foregår tingene ved domstolene meget civiliseret og domme der fældes er ofte fint afstemte i forhold til de begåede forbrydelser. Samtidig foregår domstolenes arbejde i trygge opvarmede kontorbyninger. Træder vi tilbage i tiden, ville vi opleve livsvilkår, der var ganske hårde, og forbrydelser blev ikke tolereret, men blev straffet hårdt og ubarmhjertigt. Når man går en tur i Hammer Bakker´s gamle morænelandskab og nu skovområde, oplever man en rig flora og fauna, der i sig selv er et besøg værd. Men bakkerne rummer også en ganske fascinerende socialhistorie. I den sydlige udkant af Hammer Bakker finder vi Kikkenborg Høj. Mindesmærket ved Kikkenborg Høj finder vi ved at køre ud af Tingvejen fra Vodskov, og derefter kort efter byskiltet køre til højre op ad Østerbæk. Efter få hundrede meter er der en lille sti på venstre hånd, der fører op til højen. For nemheds skyld angiver vi her koordinaterne man kan taste ind i sin GPS eller sin mobiltelefon´s GPSfunktion: N 57 06.817 E 10 00.562. Koordinaterne kan også tastes ind i google maps, så man kan se lokationen. Der er ingen skiltning, som peger ind til højen og dens betydning. Kikkenborg Høj er kuppelformet rundhøj fra den yngre Stenalder. Tidligere lå landskabet omkring med frit udsyn fra højen, hvilket ikke er tilfældet i dag, dog kan man stadigt tydeligt fornemme, at denne var det første man så, når man kom vestfra. De der kom vestfra i gamle dage har ofte oplevet et gys, når de med deres kærre langsomt har passeret bakken, for her lå det gamle Tings- og rettersted. Her afholdtes indtil 1688 Kjær Herreds Ting. Kikkenborg er formentlig et navn der er kommet af, at man herfra har kunnet overskue landskabet og

holde udkik efter, de der nærmede sig, for at deltage i tinget. Helt frem til 1639 blev det såkaldte ting afholdt under åben himmel. Tingstedet var formentlig indrettet direkte på marken med 4 tingstokke (Løse bjælker), som i en firkant lå på sten, hvor fogeden, skriveren og 8 til 12 stokkemænd (domsmænd sad). Midt imellem de 4 stokke (bjælker) lå en sten, som man kaldte tyvestenen, hvor den anklagede sad. Henrettelser og andre hårde straffe har været en del

af domshandlingerne på stedet.

rettergange med i oplevelsen af Kikkenborg Høj!

Det har ikke været et kønt syn, at rejse ind mod Kikkenborg Høj, og se tyve og andet rakkerpak dingle fra galgen. Ulsted Mette, Mette Pedersdatter blev dømt til at dø på heksebålet den 5. april 1618. En lang række andre kvinder måtte lide den samme skæbne. Men bare tanken herom, og at det har fundet sted på stedet, kan godt få det til at løbe én koldt ned ad ryggen. Gå en tur en dag, og tag forestillingen om fortidens

Mindesmærker Lions Club, Hammer Bakker har fået restaureret flere mindesmærker i Hammer Bakker, og har fået opsat informationstavler på stederne og det gælder også Kikkenborg Høj. Rigtigt mange private lodsejere giver adgang til mindesmærkerne på deres jorde, hvilket vi må være glade for. Hvis du gerne vil læse mere indgående om historien kan man læse ”Niels Hedin: Hammer Bakker, et Mindesskrift, Nørresundby 1976 (Fotografisk optryk af førsteudgaven fra 1931)”.

Lions Club Hammer Bakker har bekostet restaureringen af de gamle mindesten.

I nærheden af Kikkenborg høj finder man også en række langdyser. Langdysser er aflange gravhøje fra den yngre stenalder (Fra omkring 3500 f.kr. og fremad). De begravede fik ofte ejendele fra deres liv med sig i graven. Det kunne være lerkar med mad og drikke. Der er også ved langdysserne placeret en informationstavle.

Der findes ingen billeder af et dansk tingsted. Det gamle træsnit fra Olaus Magnus: ”Historia om de Nordiska Folken” fra 1955 giver dog en fornemmelse. Her ses en af tingstokkene med stokkemændene og et par vidner. På Tingstedet blev man dømt og straffet for store og små forseelser.

Håndværkere Langholt AP Mureren S Ian Morvang

Tlf. 28 60 34 02

www.langholtmureren.dk ianmorvang@hotmail.com

Landinspektør med lokalkendskab Landinspektør Søren Lange – Tlf. 26221120 Luneborgvej 65, 9382 Tylstrup Firmaadresse: Landinspektørfirmaet Søren Lange Slotsgade 31, 9000 Aalborg – Tlf. 98120611 www.s-lange.dk Landinspektørfirmaet Søren Lange udfører arbejde indenfor alle områder af fast ejendoms regulering, projektudvikling, planlægning m.v.

TYLSTRUPMUREREN

ApS

AUT. KLOAKMESTER • Nybygning • Landbrugsbyggeri • Omforandring • Totalentreprise

v/Ib E. Nielsen, Enighedsvej 39, Kraghede, 9382 Tylstrup, www.tylstrupmureren.dk

tlf. 96 46 70 09 Bil 20 43 17 97

Tænker I på ombygning, tilbygning eller helt nyt?

Glarmesterfirmaet

Tekst og foto: Jens Peter Bregnballe

Det er vigtigt at komme godt fra start!

Vilh. Johansen og Søns eftf.

Kontakt Arkitekthuset Vodskov A/S på tlf. 98 29 42 66 – vi tager gerne et uforpligtende møde.

Vi laver alt i glarmesterarbejde f.eks. · Termoruder · Drivhusglas · Spejle · Forsikringsskader · Døgnvagt. Thistedvej 86 9400 Nørresundby

Tlf. 98 17 04 46 www.mesglas.dk

www.ArKiteKthuSetVodSKoV.dK

Alt malerarbejde udføres ✔ Private ✔ Erhverv ✔ Færdigmalede fodlister og gerigter ✔ Sprøjtelakering af døre og låger Få et uforbindende tilbud...

Annoncér i Vodskov Avis - vi skaber omsætning! 98 29 33 22

SOLSIDENS MALERFIRMA A/S

Følfodvej 25 . 9310 Vodskov Tlf. 98 17 60 32 . 98 17 90 67 . Fax. 98 17 99 22 E-mail: kg@solsidensmaler.dk . www.solsidensmaler.dk


Vodskov Avis

Side 12

Vodskov Kirkes Børne- og Ungdomskor sang for Knæk Cancer-indsamlingen. Ungdomskoret indledte deres afdeling med John Lennons smukke ”Imagine”.

Ugens film i Kino Hjallerup

THE SALVATION

HVER AFTEN KL. 19.30 TIL OG MED ONSDAG 11. JUNI Filmen handler om den danske emigrant John, der har ventet årevis på at få sin kone og søn til USA. Årtiet er 1870erne, hvor brutalitet og lovløshed hersker blandt de gæve nybyggere, og da John endelig får sit ønske opfyldt, bliver familien kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse. John slår gerningsmanden ihjel, men da den nådesløse Oberst Delarue, som er bror til gerningsmanden, hører om drabet, skyr han ingen midler for at få hævn. Den forrådte og udstødte John har ingen anden mulighed end at forvandle sig til en frygtløs kriger i kampen mod Delarue. The Salvation er en dansk western med Mads Mikkelsen i hovedrollen og en lang række internationale navne i birollerne. Den kan ses i Kino til og med onsdag 11. juni, kl. 19.30. T.o.15

10. juni 2014

Koncert med Børne- og Ungdomskoret gav pænt beløb til Vodskov Erhvervsforenings Knæk Cancer indsamling Tekst og foto: Karen Krog n VODSKOV: Vodskov Kirke var fyldt, da kirkens

Børne- og Ungdomskor onsdag aften gav koncert for at støtte Vodskov Erhvervsforenings Knæk

Cancer-indsamling. Ganske vist var entreen helt gratis. I stedet blev publi-

www boostingbusiness www.boostingbusines g @boostingbusin s.dk dkk kontakt@boostingbusiness.dk g

kum opfordret til at lægge en flad halvtresser til det gode formål. Dermed nåede Vodskov Erhvervsforening godt 4.000 kroner nærmere mod målet, - den kvarte million, man håber at kunne overrække under TV2’s og Kræftens Bekæmpelses store ”Knæk Cancer”-show senere på året. Koncerten med Vodskov Kirkes to kor var så rigeligt pengene værd. Børnekoret med de 10 – 11 årige indledte med sange af bl.a. kirkens organist Martin Kjeldgaard og sognepræst Erik Boye. Ungdomskoret indledte med deres fortolkning af John Lennons ”Imagine” og fortsatte derefter med en serie medrivende gospelsange.

GRACE OF MONACO HVER AFTEN KL. 19.30 FRA TORSDAG 12. TIL OG MED ONSDAG 18. JUNI

Efter koncerten kvitterede publikum med stående applaus til de to velklingende kor, hvor alle korsangerne i dobbelt forstand fik velfortjente roser for deres indsats.

SØNDAG 15. JUNI OGSÅ KL. 16.00 Nicole Kidman spiller titelrollen som Grace Kelly, der på toppen af sin skuespilkarriere i midten af 1950’erne flytter fra Hollywood til Monaco og gifter sig med Fyrst Rainier III for herefter at blive Fyrstinde Grace af Monaco. Grace Kelly har svært ved at finde sig til rette i sin nye royale rolle og instruktøren Alfred Hitchcock forsøger ihærdigt at overtale hende til at vende tilbage til det store lærred. Grace befinder sig i sit livs krise og kæmper med at forme en ny identitet og med at få sit ægteskab til at fungere.

Korets piger sendte nogle af de verbale roser videre til organist og korleder Martin Kjeldgaard.

✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓

MAGASINER F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

GIV DEN

G AS

E N I L N el O io rofess n me d en p g snin webR Slø E KIDEGOD VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43

- Vi er blevet langt bedre til at synge. Martin er en fantastisk korleder, der formår at få os til at yde vort allerbedste. Tilmed er nogle af os nu blevet modige nok til at synge solo, siger pigerne. Til september følges KnækCancer-indsamlingen bl.a. op med en gospelkoncert. Efter koncerten blev der serveret en lækker sandwich og et glas cider i våbenhuset.


Vodskov Avis

10. juni 2014

Side 13

Tennisskole for børn og unge i Vodskov Tekst: Erik Amstrup n VODSKOV: I uge 27, som er den første uge i skolernes sommerferie, inviterer Vodskov Tennis Club traditionen tro skoleungdommen indenfor til tre dages tennisskole. Formålet er at lære børnene og de unge moderne tennis-

teknik – i stil med Roger Federer. Der vil også være indlagt små turneringer undervejs, der naturligvis afstemt efter børnenes niveau. Efter sommerferien kan børnene deltage i klubbens træning og begynderturneringer i andre klubber.

Børnenes Grundlovsdag blev blandt andet fejret med leg på de store stensætninger på Lindholm Høje.

Børnehaverne i Vestbjerg fejrede Børnenes Grundlovsdag Lokalforeningen for Frie Børnehaver holdt traditionen ved lige ved at fejre Lille Grundlovsdag på Lindholm Høje. Tekst og foto: Frank R. Sørensen n LINDHOLM HØJE: Jævnfør FN’s Børnekonvention artikel 31, har alle børn ret til hvile og fritid, til at lege, dyrke fritidsinteresser og til frit at deltage i det kulturelle og kunstneriske liv. Denne

konvention

har

gjort det til en tradition at fejre Børnenes Grundlovsdag hvert år den 4. juni med arrangementer over hele landet. Også her i Nordjylland. Lokalforeningen for Frie Børnehaver fejrede Børnenes Grundlovsdag på Lindholm Høje, hvor 100 børnehavebørn og deres

forældre mødtes for at møde vilde vikinger, spise pølsehorn og sandwich. Det blev en herlig eftermiddag, hvor det gode vejr gav anledning til leg i de store stensætninger og studere fortidsminderne fra oldtiden og vikingetiden på Lindholm Høje Museet, hvor de kære forældre fik

deres historiekundskaber afprøvet med mange finurlige spørgsmål fra de små poder. De 100 børn der mødte op, var fra børnehaverne Stokrosen og Bakkely i Vestbjerg samt Valmuen, Bakkegården og Tusindfryd, alle tre fra Aalborg.

Håndværkere

Projekt3 2013_Layout 1 02/05/13 09.30 Side 1

Tømrermester

Ole Madsen

TømReR- og bygningssnedkeRi Aps · Telefon 98 29 39 77

H Nørresundby Hån U S K Tømrerforretning tidlsvkæurke!rVi tilbyder: Nyt tag • Tilbygninger Ny-byg • Bolig renovering Udskiftning af vinduer og døre Alt i snedker- og tømrerarbejde

d

Tlf. 98 29 33 80 ALT MALERARBEJDE UDFØRES...

Tlf. 98 17 98 48 • Mobil 30 35 90 40 info@nrsundby-tomrer.dk • www.nrsundby-tomrer.dk

Kvalitet og personlig service

www.ks-aps.dk

Tylstrup VVS

Kristian Larsen - Malermester Følfodvej 27 . 9310 Vodskov

og vi rydder selvfølgelig op efter os...

Ring for uforpligtende tilbud eller gå ind på

Vodskov Malerforretning

ApS

rubrik ANNONCER:

Nyt og reparationer Badeværelser Energioptimering Alternativ energi Fjernvarmeservice Blikkenslagerarbejde Totalentrepriser

vi er klar til at rykke ud

98 29 33 22

Kirkevej 22 | 9310 Vodskov | Tlf. 98 29 31 10 | www.vvsinst.dk | email: vvs@vvsinst.dk


Vodskov Avis

Side 14

10. juni 2014

Så er Krolf-sporten kommet til Vodskov Tekst: Erik Amstrup n VODSKOV: Krolf-sporten, der enkelt forklaret er

en krydsning af kroket og golf, udøves nu også i Vodskov.

På landsplan er spillet, der især er populært hos seniorer, i hastig vækst. Sidste tirsdag var der stiftende generalforsamling i

Motormarked

”Vodskov Krolf”, hvor den nyvalgte bestyrelse valgte Inger Odgaard som formand.

over hver tirsdag og onsdag på Liselund, som har stillet en græsplæne til rådighed for spillerne.

Vodskov Krolf mødes frem

Efter den stiftende general-

forsamling havde de mange fremmødte mulighed for at forsøge sig med spillet, der efter sigende var noget sværere, end de fleste havde forstillet sig.

Den dejlige bil du købte for år tilbage bliver også til affald! Vestbjerg Autogenbrug A/S er godkendt* affaldsbehandler. Vi giver op til 3.000 kr. for din gamle bil når du afleverer den hos os.

* ISO 9000 - 2001 godkendt

Affald er mange ting

98 29 63 00 / 98 29 45 00

Vang Mark 48 . 9380 Vestbjerg www.huggeren.dk - www.98296300.dk - www refero.dk

Auto-tilbud frA

Vestbjerg bAkke • Dæk og alufælge • Køb og salg af brugte biler • Alt i autoreparationer • Klargøring til syn • Vaskehal • Aircon Service • Autotransport

Formand Inger Odgaard klipper den røde snor – og erklærer Vodskov Krolfbane for åben. Kai Guldborg

Rasmus Henriksen

Kig ind til

guldborg biler

Irene Holms Vej 2 . 9380 Vestbjerg Tlf. 28 28 58 37

Reparation og servicering af alle mærker Specialist i autoskader og dæk Reparation og servicering af alleGmærker Klargøring til syn RA Specialist i autoskader og dækLÅNEBTIS 3 års garanti på reservedele GRATISIL Klargøring til syn LÅNEBIL VED Se 200 200 salgsklare salgsklare biler biler på: på: AUTOSKADE Se www.bilgaardenhostrup.dk www.bilgaardenhostrup.dk

Vi finder gernegerne din ønskebil - også fabriksny Vi finder din ønskebil - også fabriksny Finansiering tilbydes også til ældre Finansiering tilbydes til rente frabiler 2,95% - også til ældre biler

Grindsted Autoværksted Uggerhalnevej 43 9310 Vodskov Tlf. 98 28 61 45 grindstedauto@mail.dk · Køb og salg af biler · Servicering og reparation af alle bilmærker (speciale VW-AUDI-SKODA-SEAT). · Service på nye biler uden garantien bortfalder. · Autoreparationer og service til den rigtige pris. · Hurtig levering af reservedele. · Fabriksgaranti opretholdes.

· Klima/Air-con service og reparation. · Reparation/renovering af gearkasser · Testudstyr til fejlfinding. · Tjek og klargøring til syn. · 4-hjulsudmåling. · Opgørelse og reparation af forsikringsskader. · Kundebiler holder dig kørende. Op til 3 års garanti på reservedele!

Sommeren er sæson for spritkørsel n trafik: Der sker stadig for mange spritulykker. Derfor sætter 68 kommuner sammen med Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden nu gang i en sommerspritkampagne. Og politiet bakker op med spritkontroller. Vi elsker de lyse, lune sommeraftener, hvor vi kan mødes med venner, familie eller kollegaer og grille, hygge og få lidt godt at drikke. Men for mange glemmer at planlægge, hvordan de kommer sikkert hjem senere på aftenen.

Boligmarked Ny 3-vær. lejlighed i Grindsted 100 m2 + garage og med terrasse rundt om lejemålet. Ledig fra 1. juli 2014 Mdl. leje 5500,- kr. excl. forbrug. Indskud 3 mdrs. leje. Henvendelse på tlf. 20 65 10 20

- Mens vi er blevet enormt gode til at huske det i december, så kniber det stadig resten af året. Alt for mange sætter sig bag rattet med for meget alkohol i blodet, og det betyder desværre for mange alvorlige ulykker på vejene, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik. Fra 2008 til og med 2012 har 252 mennesker mistet livet og 1435 er blevet kvæstet i ulykker, hvor der har været en spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj (knallert, motorcykel, bil, varebil eller lastbil) involveret i ulykken. Derfor vil Rådet for Sikker Trafik sammen med TrygFonden og 68 af landets kommuner i det meste af juni måned minde trafikanterne om, at de før de kommer ud til festen eller åbner den første flaske, så skal de aftale eller planlægge, hvordan de kommer sikkert hjem. - Når først man har åbnet den første flaske, så glemmer mange at holde øje med, hvor meget de har drukket. Vores råd er, at man maksimalt bør drikke

én genstand, hvis man er i bil, så man ikke risikerer at køre spritkørsel, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik. Hvem kører hjem? Langs vejen vil plakater i de kommende uger minde trafikanterne om, at de skal huske at aftale, hvordan de kommer sikkert hjem. Det samme budskab vil de kunne se bag på knap 700 busser i hele landet, hvor der med store typer står ”Hvem kører hjem?”. - Aftal hvem der kører hjem før I kommer ud til festen eller middagen, lyder bud-

skabet fra Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden, 68 kommuner og politiet. Desuden sætter politiet ind med ekstra spritkontroller i den første og tredje uge af juni for at fjerne de bilister fra vejene, der har fået for meget at drikke og som er til fare for sig selv og andre. - Hvert år sker der tragiske ulykker, hvor bilister med for meget alkohol i blodet kører galt. Derfor prioriterer vi højt at lave spritkontroller hele året, og over sommeren sætter vi ekstra ind, da der sker for mange spritulykker, siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Færdselssektion.

- Ja. Hvem kører hjem fra festen? Gør du?


Vodskov Avis

10. juni 2014

Side 15

Ugens tv ONSDAG DR1

TORSDAG DR1

05.10 Island på kryds - og tværs 05.40 Redningstjenesten på vej 06.10 Emmerdale 06.35 Kinas mad 07.05 Formiddagsprogram. 12.15 Under Hammeren 12.50 Eftermiddagsprogram. 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Spise med Price 20.40 Historien bag Historien 21.20 Det Søde Sommerliv 21.30 TV Avisen med Penge og Sporten 22.30 Vegas 23.15 Kystvagten 00.00 Til undsætning 00.45 OBS 00.50 Natfjernsyn

05.15 Island på kryds - og tværs 05.40 Redningstjenesten på vej 06.10 Emmerdale 06.35 Kinas mad 07.05 Formiddagsprogram. 12.15 Under Hammeren 12.50 Eftermiddagsprogram. 15.30 Hun så et mord. 2 afsnit 17.00 Herskab og tjenestefolk 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Bonderøven 20.30 Søren Ryge præsenterer 21.00 00’erne tur/retur: 2004 21.30 TV Avisen med Bag Borgen og Sporten 22.30 Taggart 23.40 Til undsætning 00.25 Natfjernsyn

DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.05 Madmagasinet Bitz & Frisk 11.30 Pessimisterne - jagten på lykke 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 17.00 DR2 Dagen med DR2 Nyheder 18.15 24 timer vi aldrig glemmer 19.05 Tidsmaskinen 19.15 Når vildmarken kalder 20.00 Sagen genåbnet 21.40 Tidsmaskinen om rigdom 22.00 Nak & Æd - en sika 22.30 Deadline 23.00 En kunstig bøf, tak! 23.50 The Daily Show 00.15 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Airline 12.00 Nyhedsblok 12.20 Have haves 12.50 Byg et liv på landet 13.45 Den hemmelige millionær 14.30 Fed forvandling 15.20 Alarm 112 15.50 CPH Lufthavnen. Dansk reportageserie 16.20 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Prins Henrik 80 år - når skæbnen forpligter 21.00 Hvem bor hvor? 21.35 FIFA VM 2014: Studiet 22.00 Nyhedsblok 22.40 FIFA VM 2014: Studiet 23.45 Grænsepatruljen. 2 afsnit 00.45 Natfjernsyn

DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.05 Penge 11.30 Pessimisterne - jagten på lykke 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.15 24 timer vi aldrig glemmer 19.05 Tidsmaskinen 19.15 Når vildmarken kalder 20.00 Pind og Holdt i USA 20.30 Europamestrene 21.00 Rytteriet 21.20 Mothers and Daughters 21.30 Partiets mand 22.00 Nak & Æd - en råbuk 22.30 Deadline 23.00 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Airline 12.00 Nyhedsblok 12.20 Have haves 12.50 Byg et liv på landet 13.40 Undercover Boss 14.30 Fed forvandling 15.20 Alarm 112 - Lægehelikopteren 15.50 CPH Lufthavnen. Dansk reportageserie 16.20 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 FIFA VM 2014: Åbningsceremoni 20.45 FIFA VM 2014: Studiet 21.50 FIFA VM 2014: Brasilien Kroatien 00.00 FIFA VM 2014: Studiet 00.50 Natfjernsyn

11. - 17. juni 2014 FREDAG DR1 05.10 Island på kryds - og tværs 05.40 Lægeambulancen 06.10 Emmerdale 06.35 Formiddagsprogram. 12.15 Under Hammeren 12.45 Eftermiddagsprogram. 17.30 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 17.55 FIFA VM 2014: Mexico Cameroun 18.45 TV Avisen med Sporten og Vejret 18.55 FIFA VM 2014: Mexico Cameroun 19.50 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 20.00 Hvem var det nu vi var 21.00 TV Avisen med Vores Vejr 21.25 State of Play 23.25 Sommeren i Belle Isle 01.10 Natfjernsyn

LØRDAG DR1 05.30 På sporet 06.10 Formiddagsprogram. 11.35 Mord på hjernen 13.05 Eftermiddagsprogram. 17.55 FIFA VM 2014: Colombia Grækenland 18.45 TV Avisen med Sporten og Vejret 18.55 FIFA VM 2014: Colombia Grækenland 18.58 Held og Lotto 19.50 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 20.00 Danmarks bedste bonderøv 20.40 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 20.55 FIFA VM 2014: Uruguay Costa Rica 22.50 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 23.00 Natfjernsyn

DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.05 Kontant 11.30 Sådan er det bare 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.15 24 timer vi aldrig glemmer Tsunamien 19.05 Tidsmaskinen 19.15 Når vildmarken kalder 20.00 Public Enemy No. 1 - del 1 21.45 Store danskere 22.30 Deadline 23.00 60 Minutes 23.45 The Daily Show 00.10 The Royal Tenenbaums. Amr. komediedrama 01.50 Natfjernsyn

MANDAG DR1

05.30 På sporet 06.10 Emmerdale 06.35 Formiddagsprogram. 11.40 Den store dag 12.40 Eftermiddagsprogram. 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Livets planet. Naturserie fra BBC 20.00 So F***ing Special i USA 20.30 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 20.55 FIFA VM 2014: Frankrig Honduras 21.45 TV Avisen med Sporten 21.55 FIFA VM 2014: Frankrig Honduras 22.50 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 23.00 Abernes planet 01.50 Natfjernsyn

DR2

DR2

07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.05 Gadaffi - vores værste fjende 09.00 Formiddagsprogram. 12.05 Portræt af Kofi Annan 13.00 Eftermiddagsprogram. 15.20 DR2 Tema: Mor er den værste i verden 17.50 Aristokraterne 19.15 Når vildmarken kalder 20.00 DR2 Tema: Far er den bedste i verden 22.30 Deadline 23.00 Selvsving på Folkemødet 2014 23.30 Partiets mand 23.55 Mr. Nice 01.50 60 Minutes 02.35 Deadline Nat

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Airline 12.00 Nyhedsblok 12.20 Have haves 12.50 Byg et liv på landet 13.40 Undercover Boss 14.30 Fed forvandling 15.20 Alarm 112 - Lægehelikopteren 15.50 CPH Lufthavnen 16.20 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 FIFA VM 2014: Studiet 20.50 FIFA VM 2014: Spanien Holland 23.15 Le Mans - dagen før 23.30 FIFA VM 2014: Studiet 23.50 FIFA VM 2014: Chile Australien 02.00 Natfjernsyn

SØNDAG DR1

05.00 På sporet 05.40 Lægeambulancen 06.10 Emmerdale 06.30 Kinas mad 07.00 Formiddagsprogram. 12.15 Under Hammeren 12.45 Eftermiddagsprogram. 17.55 FIFA VM 2014: Tyskland Portugal 18.45 TV Avisen med Sporten 18.55 FIFA VM 2014: Tyskland Portugal 19.50 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 20.00 Guld på Godset 21.00 Må vi komme med? 21.30 TV Avisen med Horisont og Sporten 22.30 Lewis: Den, guderne vil tilintetgøre 00.00 Natfjernsyn

DR2

06.40 Dokumania 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.05 Evas livline 09.00 Formiddagsprogram. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.01 WikiLeaks 13.00 Eftermiddagsprogram. 16.55 Syv mænd sejrer 19.00 Helt hysterisk. 2 afsnit 20.00 Anthony Bourdain i Myanmar 20.40 Sådan er forældre - ”1 + 1 = 3” 21.00 Scott & Bailey 21.45 Per Stig Møller 22.30 Deadline 23.00 Adgang til farezonen 23.50 Kærlighed i Murens skygge 00.40 Natfjernsyn

TV2

TV2

05.45 Le Mans 06.00 Morgen TV - mest for børn 09.00 Dyrepasserne. 2 afsnit 10.00 Go’ appetit 10.35 Det gode brød 11.10 Tinas sommerkøkken 12.00 Nyhederne 12.10 Eftermiddagsprogram. 17.00 Le Mans: Pit stop 17.05 Le Mans: De første timer 18.00 Nyhederne og Sporten 18.10 Regionale nyheder 18.20 Dit sommervejr 18.25 Le Mans: Direkte 19.00 Nyhedsblok 19.45 Le Mans: Direkte med Pit stop 23.30 FIFA VM 2014: Studiet 23.50 FIFA VM 2014: England Italien 00.50 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1

DR2

06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 12.30 Det sejler 13.00 Eftermiddagsprogram. 16.00 DR2 Nyhedstimen 17.00 DR2 Dagen med DR2 Nyheder 18.15 24 timer vi aldrig glemmer 19.15 Når vildmarken kalder 20.00 Blachman 20.30 Spin 21.30 Det sejler 22.00 Nak & Æd - en multe 22.30 Deadline 23.00 Bag fjendens linier - Afghanistan 23.55 The Daily Show 00.15 Tortur og tvungne tilståelser 01.15 Natfjernsyn

TV2

10.00 Le Mans: Pit stop 10.20 Le Mans: Direkte 12.00 Nyhederne 12.10 Le Mans: Direkte 13.30 Le Mans: Pit stop 13.35 Le Mans: Direkte 15.15 Le Mans: Sejrsceremoni 15.55 EM-håndbold: Danmark - Litauen (k) 17.45 FIFA VM 2014: Studiet 17.55 FIFA VM 2014: Schweiz Ecuador 20.00 Nyhederne 20.30 Regionaleprogram 21.00 Kvinde på spring 22.35 Casper & Lars præsenterer 23.10 FIFA VM 2014: Studiet 23.50 FIFA VM 2014: Argentina - Bosnien 02.00 FIFA VM 2014: Studiet 02.55 Natfjernsyn

04.50 På sporet 05.30 Lægeambulancen 06.00 Emmerdale 06.25 Formiddagsprogram. 12.15 Under Hammeren 12.40 Eftermiddagsprogram. 17.00 Herskab og tjenestefolk 17.50 TV Avisen 18.00 Antikduellen 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Kender Du Typen? 20.30 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 20.55 FIFA VM 2014: Brasilien Mexico 22.50 FIFA VM 2014: Brasilien på Bryggen 23.55 FIFA VM 2014: Rusland Sydkorea 01.55 Natfjernsyn 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 12.30 Det sejler 13.00 Eftermiddagsprogram. 16.00 DR2 Nyhedstimen 17.00 DR2 Dagen med DR2 Nyheder 18.15 24 timer vi aldrig glemmer 19.15 Når vildmarken kalder 20.00 Blachman 20.30 Nak & Æd - en and 3. forsøg 21.00 Dokumania 22.30 Deadline 23.00 Iran før revolutionen 23.55 The Daily Show 00.15 Fukushima efter tsunamien min atomistiske tante 01.05 Natfjernsyn

TV2

06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Airline 12.00 Nyhedsblok 12.20 Liebhaverne. Boligjagt på 1. klasse 12.50 Byg et liv på landet. Eng. livstilsserie 13.45 Undercover Boss 14.30 Fed forvandling 15.20 Alarm 112 15.50 CPH Lufthavnen. Dansk reportageserie 16.20 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Dicte. Dansk krimiserie 20.50 FIFA VM 2014: Iran - Nigeria 23.05 Nyhedsblok 23.35 FIFA VM 2014:Ghana - USA 02.05 Natfjernsyn

06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 11.30 Airline 12.00 Nyhedsblok 12.20 Liebhaverne. Boligjagt på 1. klasse 12.50 Eftermiddagsprogram. 15.15 Alarm 112 15.50 CPH Lufthavnen. Dansk reportageserie 16.20 Nyhedsblok med Go’ appetit 17.20 FIFA VM 2014: Studiet 17.50 FIFA VM 2014: Belgien Algeriet 20.00 Nyhedsblok 20.35 Grillfeber 21.25 Station 2 tur/retur 22.00 Nyhedsblok 22.40 David Beckham på eventyr i Brasilien 00.20 Natfjernsyn

UGE 24 - 2014

Sommeren i Belle Isle

DR1 fredag kl. 23.25 Amr. komediedrama fra 2012 fra 1998 med bl.a. Morgan Freeman og Virginia Madsen. Forfatteren Monte er bundet til en kørestol og er for nylig blevet enkemand. Han har mistet lysten til at leve, og det er kun modstræbende, DR1 torsdag kl. 22.30: “Taggart”

TV2 torsdag kl. 21.50: “Åbningskamp, Brasilien-Kroatien”

at han lader sig overtale til at sommerferie-passe et hus og en hund i en lille kystby. Men trods Montes skepsis bliver det en mindeværdig sommer. For takket være en enlig mor og hendes tre døtre begynder han nemlig snart at genfinde livsgnisten.

Karavanen DR1 lørdag kl. 00.30 Amr. western fra 1950 med bl.a. Ben Johnson og Joanne Dru. En gruppe mormoner drager vestpå over prærien. De

drømmer om at skabe et lille samfund for deres trosfæller på den anden side af Rocky Mountains. Det bliver en farefuld og begivenhedsrig rejse.

DR1 lørdag kl. 23.00: “Miss Marple” Chaufføren Mike gifter sig med millionarvingen Ellie, og parret rammes snart af en tragedie.

Billy - skadedyrenes skræk

DR1 fredag kl. 21.25: “State of Play” Journalisten Cal McAffrey, der med selve livet som indsats forsøger at nå til bunds i en sag.

TV2 fredag kl. 02.50 Amr. reality serie fra 2010 med bl.a. Billy Bretheron. Når Billy Bretherton fra Louisiana tager på arbejde, ligner han mest af alt en heavy metal-musiker med et stænk af country. I virkeligheden er han skadedyrsbekæmper - og det er han rigtig

god til. Uanset om det er edderkopper eller alligatorer, der kommet lidt for tæt på kundernes enemærker, sørger Billy for at løse problemet på bedste vis. Og han sætter en ære i at bringe de forvildede dyr sikkert tilbage til deres rette element.

TV2 lørdag kl. 23.50: ”FIFA VM 2014: England - Italien” Direkte fra Arena Amazonia, Manaus.

Le Mans: Direkte

TV2 fredag kl. 17.20: ”Go’ appetit” Nu er der godt nyt til alle dem, der ønsker at blive bedre til at lave mad i en fortravlet hverdag.

TV2 lørdag kl. 20.00 Racerløb fra Circuit de la Sarthe, Frankrig. Audi-holdet med Tom Kristensen er igen favorit, når den 82. udgave af Le Mans køres. Hvis det lykkes Tom Kristensen og hans hold at vinde igen, er det tiende gang han vinder løbet. Det er noget af en bedrift,

for den kører der har vundet næstflest gange er belgieren Jacky Ickx, der ’kun’ har vundet det prestigefyldte racerløb seks gange. Uanset hvordan det går Tom Kristensen, er der dømt masser af fart og drama når der bliver blændet op for 24-timers racerløbet i Le Mans.

DR1 søndag kl. 20.00: “So F***ing Special i USA”

TV2 søndag kl. 21.00: “Kvinde på spring”


Ugens citat ... - Det kan ikke ved lov (iflg. Grundloven) bestemmes, at et folketingsmandat tilhører det parti, et folketingsmedlem er valgt for. Folketingmedlemmet er med andre ord sin egen herre. Samtidig ejes man heller ikke af partiet” Vodskov,Vestbjerg, Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Sulsted, Ajstrup, Tylstrup, Tylstrup, Grindsted, Grindsted, Uggerhalne, Uggerhalne, Langholt, Langholt, Vester Vester Hassing, Hassing, Stae Stae og og Bouet Bouet Vodskov, Vodskov, Vestbjerg, Vestbjerg, Sulsted, Sulsted, Ajstrup, Tylstrup, Tylstrup, Grindsted, Grindsted, Uggerhalne, Uggerhalne, Langholt, Langholt, Vester Vester Hassing, Hassing,Stae Staeog ogBouet Bouet Folketingsmedlem Preben Bang Henriksen ved årets Venstres grundlovsmøde i Uggerhalne. Nr. 24 · tirsdag/onsdag 10. - 11. juni 2014 · 13. årgang

Sidste år gik det vældigt rapt med at få sat de 2.000 gule ænder ud i Limfjorden.

Lions Club Hammer Bakker er klar til årets anderæs Tekst: Erik Amstrup

med løbsstart kl. 14.00.

n VODSKOV: Lions Club Hammer Bakker er ved at være klar til det årlige anderæs på Limfjorden.

Der udsættes godt 2.000 gule ænder med hver sit individuelle nummer, som tilsvarende er påtrykt de ”Andebeviser” – eller ”Deltagerbeviser”, som folkene fra Lions sælger helt op til starten af løbet.

Anderæset finder sted i forbindelse med Aalborg Regatta, lørdag den 24. juni

+

De fem gule ænder, der kommer først i mål, vinder hver 3.000 kroner til ejeren af ”Andebeviset”. Det er fjerde gang, Lions Club Hammer Bakker arrangerer anderæs på Limfjorden.

Her finder du en

HJERTEVærd at vide STARTER

LÆGEVAGTEN: 70 150 300 Aalborg Sygehus, Hobrovej 18, 9000 Aalborg Hverdage kl. 16.00-08.00 Weekend kl. 00.00-24.00 (Adgang via hovedindgangen) Al kontakt til lægevagten skal være telefonisk. Du vil komme til at tale med en læge. Hav altid dit sygesikringskort klar når du ringer.

Skal du yde førstehjælp og har brug for en hjertestarter..? Ring 112 Alarmcentralen og hent hjertestarteren på nærmeste adresse: VodskoV:

Budolfi Apotek, Algade 60, Aalborg – Tlf. 98 12 06 77

tyLstrup:

Tylstruphallen (i indgangspartiet) grindsted:

Grindstedhallen

(i forgangen ind til hal og klublokaler)

Hammer kirke

(i kirketårnet lige indenfor døren til højre)

Vodskov sognegård (inde i hovedgangen) Vodskov Bibliotek (i vindfanget) Vodskov Stationspark

Super Brugsen i Vester Hassing

(i hovedgangen til højre for kontoret)

(fælleshuset Smedepladsen 23)

Bananen - Bodil Hjorths Vej 10 (på facaden på hjørnet af bygningen)

Store Tingbakke 72 - fælleshuset (Udenfor, ved indgang til kontor/vaskeri) (Indenfor hoveddøren i trappeopgang vest)

Kastanjebo - Gennem Bakkerne 23A (Fælleshuset, ind til venstre. Ring på - døgnvagt) Vestbjerg: Vestbjerghallen (i hovedindgangen til højre)

Vestbjerg Fitnessenter (udendørs v. indgang) LanghoLt:

Har du kendskab til en hjertestarter, der ikke findes på listen, så send en mail til vodskovavis@vodskovavis.dk

suLsted:

Sulstedhallen (i indgangspartiet) Toftegårdscentret (udvendig v. indgangen)

Vodskovhallen

Egebakken - skole - gennem bakkerne 5

DØGNÅBENT APOTEK

Hvert andebevis koster en flad halvtresser. Selvom din and ikke når i mål som én af de fem første, er pengene langt fra spildt. Andebeviset indeholder nemlig ikke mindre end otte rabatkuponer til forskellige aktiviteter i Aalborg-området. Rabatkupo-

Langholthallen

(Udenfor, ved indgangen)

Vester hassing:

(til højre for indgangen til butikken)

Vester Hassing hallen

(inde i hovedhallen - lige indenfor til højre) nørresundby:

F24 Benzintank - Hjørringvej 59 (ophængt på facaden af F24 stationen)

Aalborg Kaserner - Gl. Høvej 34 (på muren til højre for indkørslen)

nerne har en samlet værdi på flere hundrede kroner. Overskuddet fra Anderæset

går ubeskåret til humanitært arbejde i Lions Club Hammer Bakkers lokalområde.

SUPER UDSALG 10.-15. JUNI ALLE SLAGS BILER UNDER 50.000,-

08 Peugeot 107 1,0 Comfort 5 dørs ............. NYSYNET 08 Hyundai Matrix 1,6 Aut. træk ..................kun 99 t km 07 Fiat Multipla 1,9 JTD 3 pers. 87 t km, .......... Momsfri 06 Skoda Octavia 1,9 TDI Amiente H/B ........... Velholdt 06 Opel Meriva 1,7 CDTI Van 100 HK, ..........Klima m.v. 06 Fiat Scodo 2,0 JTD 9 personers Bus u/afg. .........Gul 05 Ford Ka 1,3 Sort KUN 70 t km KUN ......... 1 ejer - fin 05 Fiat Punto 1,2 Ciao 5 dørs lysblåmetal, ............ Træk 05 Kia Carnival 2,9D Aut. Camper Fin, ......... Alt i udstyr 04 VW Polo 1,4 TDI NYS. 23 km/literen, alu, ...Nye dæk 04 VW LT 31 2,5 TDI høj/lang hydr. bagsmæk .......... Fin 04 Peugeot Partner 1,6 16V 2 x skydedøre lyseblåm. 03 Ford Mondeo 2,0 16V 5 Dørs Sølv, .....KUN 142 t km 00 MB E210/220 CDI 143 HK, Guldmetal, sedan .... Fin 00 Jaguar S-Type 3,0 V6 Aut. u/afg. Sølv m/sort læder 00 MB E210/220 CDI 143 Hk, St. car, grønm., sædev. 99 Rover 75 2,0 V6 Aut. Sedan grønm., læder o.m.m. 96 Audi A6 2,6 Aut. St. car brunmetal, ..... Er som NY bil 94 VW Caravelle 2,4D Aut. 9 pers. bus ......Lille kørekort 94 Ford Lincoln LIMO hvid m/rødt læder ....... 20% afgift 94 B M W 525 I Sedan kun 147 t. km, .....Står som NY ! 88 VW Golf I – PICK-UP Orange, ....... Super sjov og fin 77 VW LT 28 Benzin Reimor AUTOCAMPER ......... FIN

bouet/nørre uttrup: Kvickly Bouet (I kiosken)

Løvenborgparken/Fælleshuset

(på muren til højre umiddelbart før køkkendøren)

NUBIs klubhus · Hjørringvej 83 (lige til højre for døren ind til køkkenet)

Se bilerne og øvrige køretøjer:

rærup I/S Reno Nord (Rærup deponi, Halsvej 70) (I administrationsbygningen ved vægten)

eller forhør nærmere på tlf. 98 25 39 00 / 30 98 46 39

WWW.HOUAUTO.DK


Vodskov avis nr 24 2014