Issuu on Google+

Til samtlige husstande, kontorer og butikker

Nr. 16

mandag/tirsdag 14.-15. april 2014 13. årgang

Vodskov, Vestbjerg, Ajstrup, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing,Stae Staeog ogBouet Bouet Vodskov, Vestbjerg,Sulsted, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing,

Vodskov IF Fodbolds eksistens hænger i en ultratynd tråd Tekst og foto: Erik Amstrup n VODSKOV: Bestyrelsen for Vodskov IF Fodbold gør nu et allersidste forsøg på at finde en ny formand til at afløse Ole Lund. Ole Lund flyttede for mere end et år siden fra Vodskov. Dermed har der været god tid til at finde en afløser. På den ordinære generalforsamling lykkedes det ikke at finde en person, der var villig til at påtage sig formandsposten. Derfor indkaldte Vodskov

IF Fodbold i onsdags til en ekstraordinær generalforsamling med valg af formand som eneste punkt på dagsordenen. Ud over bestyrelsen mødte kun to (2!) medlemmer og heller ikke her lykkedes det at finde en ny formand. Ultimatum: Vi lukker Bestyrelsen har derfor besluttet at indkalde til endnu en ekstraordinær generalforsamling, tirsdag den 6. maj. Her stiller bestyrelsen, som

Påskegaven til hende du holder af...

det fremgår af et læserbrev i dagens Vodskov Avis, et ultimatum.

ledes at byens fodboldungdom henvises til andre klubber.

socialt liv, gode sportslige resultater og en sund økonomi.

- Vælges der ikke her en ny formand for fodboldafdelingen, trækker bestyrelsen sig. Det får samtidigt den konsekvens, at klubhuset låses af. Desuden lukkes banerne, således at det fremover ikke vil være muligt at træne og spille kampe på den lokale grønsvær.

Bestyrelsen håber, at medlemmerne reagerer seriøst på dette ultimatum, så der i Vodskov fortsat kan være en fodboldklub for masser af glade børn og voksne.

Der er på ingen måde tale om, at råbe – Ulven kommer. Den ligger allerede og lurer lige uden for fodboldklubben. Det står fast, at bestyrelsen bortset fra den 6. maj ikke indkalder til endnu en ekstraordinær generalforsamling.

Vodskov IF Fodbold vil derefter blive nedlagt, så-

Sund klub Bortset fra manglen på en formand til at stå i spidsen for klubben, er Vodskov IF Fodbold en særdeles velfungerende klub med ca. 400 medlemmer, et godt

Vodskov IF Fodbold er ikke den eneste klub, der efterlyser en formand og bestyrelsesmedlemmer, der vil arbejde for fællesskabets interesser.

Selv ildsjæle kan brænde ud.

Det samme gør sig gældende i Vestbjerg IF Fodbold, hvor formanden Allan Pedersen i sidste uges Vodskov Avis forudså, at også hans klub vil lukke, hvis det ikke lykkes at finde nye bestyrelsesmedlemmer til at tage del i det administrative arbejde og udviklingen af klubben.

JM Brolægning & haveservice

Stort udvalg i

feStSko

Din lokale anlægsgartner Vi har altid lager af · Sorte og grå granitskærver · Granitbrud · Stenmel · Barkflis · Træflis · Spagnum · Harpet jord · Brosten Og meget andet til haven

Damestr.

599,Amourette Spotlight BH

370,Trusse

200,Damestr.

739,-

Kom forbi - vi læsser din trailer, med lige det du har brug for!

Tilbud i Påsken Kig ind vi har mange flere ideer!!

Damestr.

449,-

r

ve itskær n a r g sorte . g ca. 350 k is 250,- nu r Normalp 3 M pr. m u n g a nu sp ris 400,Normalp

200,350,-

rt

ke Danko

Gratis parkering lige ved døren.

ik Vi tager

Påskeåbent: Torsdag- Fredag- Lørdag kl. 9-14

Vodskovvej 30 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 30 57

Vodskovvej 25 D 9310 Vodskov Tlf. 98 29 30 09

JM Brolægning & Haveservice Anders Mørchs Vej 6, Nr.Sundby, Tlf. 26 16 05 52 E-mail: jacob@jmservice.dk – www.jmservice.dk


Vodskov Avis

Side 2

Gudstjenester Onsdag den 16. april Toftehaven kl. 14.15 Ane S. Katborg

14. aPrIL 2014

Bekendtgørelser VODSKOV IF – FODBOLDAFDELING indkalder hermed til

Valmuehaven kl. 15.25(ca.) Ane S. Katborg

Skærtorsdag den 17. april Vodskov Kirke kl. 17.00 Lisbeth S. Michelsen Horsens Kirke kl. 16.00 Mette K. Pedersen Hammer Kirke kl. 19.00 Mette K. Pedersen

ekstraordinær generalforsamling TIRSDAG D. 6. MAJ KL. 19.00 I KLUBHUSET Da det ikke har været muligt, efter ordinær generalforsamling, for de valgte bestyrelsesmedlemmer, at konstituere sig med en formand, indkaldes der derfor til ekstraordinær generalforsamling. Dagsorden: Valg til bestyrelsen med efterfølgende konstituering.

Ingen gudstjeneste

Vestbjerg Kirkecenter kl. 10.30 Ane S. Katborg Vester Hassing Kirke kl. 17.00 Jessie Jørgensen Nørre Uttrup kl. 19.30 Mogens G. Jensen

Lægehuset Vodskov Vodskovvej 22 · 9310 Vodskov Telefon 98 29 39 11 www.vodskovlaegehus.dk

Ruth Rendbæk Hanne Hulgaard

Åben konsultation uden forudgående Rikke Dolmer aftale, hverdage kl. 8.30-9.30. Øvrig lægekonsultation efter aftale. Crista Thornild Sundhedsfaglig rådgivning og medicinbestilling kl. 8.00-10.00. Tidsbestilling kl. 13.00-14.00, onsdage undtaget Efter kl. 16.00 henvises til Lægevagten, tlf. 70 150 300

Ingen gudstjeneste

vodskov BEgravElsEsforrEtning

Langfredag den 18. april

Vodskovvej 36 · 9310 Vodskov

Vodskov Kirke kl. 10.00 Lisbeth S. Michelsen

En pErsonlig afskEd

Horsens Kirke kl. 19.00 Mette K. Pedersen Hammer Kirke kl. 16.00 Mette K. Pedersen Ingen gudstjeneste

Bethaniakirken Tylstrup Ingen gudstjeneste Ajstrup Kirke kl. 10.00 Karin B. Mikkelsen Sulsted Kirke kl. 14.00 Karin B. Mikkelsen Vestbjerg Kirkecenter

Ingen gudstjeneste

Vester Hassing Kirke kl. 09.30 Jessie Jørgensen Nørre Uttrup kl. 10.00 Henrik B. Rasmussen Hvorup Kirke

Bestyrelsen

VED DØDSFALD

Ingen gudstjeneste

Tlf. 98 19 13 14

Træffes personligt døgnet rundt på tlf.

98 84 38 40

www.bedemand-korsgaard.dk Jesper Korsgaard

Fagligt uddannede

Gitte Korsgaard

Omsorg, nærvær og respekt

Gudstjenester Nørre Uttrup kl. 10.00 Mogens G. Jensen

Begravelse Sigsgaard www.begravelsesigsgaard.dk

Hvorup Kirke kl. 10.00 Henrik B. Rasmussen Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

– avisen med de lokale nyheder!

Mandag 2. påskedag 21. april Ingen gudstjeneste

Ingen gudstjeneste

Bethaniakirken Tylstrup Ingen gudstjeneste

Sulsted Kirke

Ingen gudstjeneste

Toftegårdscenteret kl. 10.30 Ane S. Katborg Vestbjerg Kirkecenter

Ingen gudstjeneste

Tlf. 98 29 33 22 vodskovavis@vodskovavis.dk www.vodskovavis.dk Annonce- og indleveringsfrister Korrektur og større annoncer: Onsdag kl. 14.00 Øvrige annoncer: Torsdag kl. 12.00 Små annoncer: Torsdag kl. 15.00 Åbningstider: Mandag – fredag kl. 9 – 15.00 * Tirsdag Kl. 9 – 12.00* * Der kan være lukket i korte perioder, når vi er på kundebesøg.

Vester Hassing Kirke kl. 11.00 Jessie Jørgensen Nørre Uttrup kl. 10.00 Mogens G. Jensen - gospel Hvorup Kirke

Oplag: 9.077 Dansk Oplagskontrol: 2 halvår 2012 / 1. halvår 2013 Tekst- og annoncemodtagelse: Vodskov Avis, Vodskovvej 36, 9310 Vodskov

Hammer Kirke kl. 14.00 Erik Boye Vodskov Baptistkirke

Udgiver: Aars Avis & Centraltrykkeriet A/S Daglig leder: Erik Amstrup

Bethaniakirken Tylstrup kl. 10.30 Philip Fodgaard

Ingen gudstjeneste

Erantisvej 12 · 9400 Nørresundby

98 29 23 22

Vodskov Baptistkirke kl. 10.00 Anette Grarup

Sulsted Kirke kl. 10.30 Ole Raakjær

BEDEMAND

Træffes altid på tlf.:

Ajstrup Kirke kl. 19.30 Karin B. Mikkelsen - musik

Ajstrup Kirke kl. 10.00 Ole R. Madsen

AALBORG

Vi kommer gerne i Jeres hjem

Horsens Kirke

Hammer Kirke kl. 09.00 Mette K. Pedersen

77.850, .350,--

Fast pris pris fra fra .............................. Fast ........................

Vi fremsender gerne dokumentet ‘Min sidstE viljE'

Vodskov Kirke kl. 10.00 Erik Boye Horsens Kirke kl. 10.30 Mette K. Pedersen

•• Kiste ) ) Kiste( hvid ( hvid Døgnvag •• Polstring afaf kiste t Polstring kiste •• Tøj / sengelinned Tøj / sengelinned •• Ilægning i kiste Ilægning i kiste •• Kistepynt, årstidens blomster Per Elsvold Kistepynt, årstidens blomster •• 11Rustvogns-kørsel, ( max. 15 km + km takst ) Rustvogns-kørsel, (max. 15 km + km takst) •• Honorar, samtale i hjemmet. Intet aftenIntet aften og weekendtillæg weekendtillæg • og Honorar, samtale i hjemmet • Avis annonce

Et sidste farvel - en del af livet

Vodskov Kirke kl. 10.00 Erik Boye

Vester Hassing Kirke kl. 11.00 Jessie Jørgensen

Dagsorden ifølge vedtægterne.

Lokal begravelsesforretning v/ Tina & Kent Sigsgaard

Søndag påskedag den 20. april

Vestbjerg Kirkecenter

Onsdag d. 23. april kl. 20.00 på Vodskov Kro

www.aalborgbedemand.dk

Ajstrup Kirke kl. 19.30 Ole R. Madsen

Vodskov Baptistkirke

ORDINÆR GENERALFORSAMLING

Begravelse: Begravelse:

Bethaniakirken Tylstrup kl. 19.00 Philip Fodgaard

Hvorup Kirke

indkalder til

Stort udvalg i kister, urner & ligtøj

Vodskov Baptistkirke kl. 17.30 Anette Grarup

Sulsted Kirke

VODSKOV VANDVÆRK

Ingen gudstjeneste

Tryk: OTM Avistryk Affotografering eller anden angivelse af avisens annoncer, tekster og billeder må kun ske efter aftale med Vodskov Avis.


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

Sulsted gav 18.246 kr. til Kræftens Bekæmpelse Tekst og foto: Erik Amstrup n SULSTED: Forrige søndag holdt Kræftens Bekæmpelse sin årlige landsindsamling. I sidste uges avis kunne vi fortælle, at der i Aalborg Kommune samlet kom 1.096.812 kroner i indsam-

lingsbøsserne. Noget mindre end resultatet i 2013, der lød på 1.178.089. kr. Siden har vi fået et lokalt indsamlingsresultat fra Distrikt Sulsted. Her var der status quo med 18.246 kroner.

- Ganske vist er det 126 kroner mindre end sidste år. I år var der mange, der ikke var hjemme, da vore indsamlere ringede på. Men resultatet kan jo nå at blive endnu bedre, når folk sender et bidrag via de indbetalingskort, indsamlerne lagde i brevkasserne, for-

tæller distriktsleder i Sulsted Inger Nielsen. Hun erklærer sig ganske godt tilfreds med indsamlingsresultatet i Sulsted: - Der skal lyde en stor tak til bidragyderne og alle mine indsamlere, der trodsede regnbygerne for at få et flot beløb til det gode formål.

BANKOSPIL

Mandage kl. 19.00 i Tylstrup Hallen

Bus afgår fra Nr. Halne kl. 17.10, Vadum 17.15 Vangen 17.30, Vikingevej, Forbindelsesvej, Lindholmsvej 17.35 Vestbjerg kl. 17.50 og Sulsted kl. 18.00

Side 3

Hammeraften Torsdag d. 24. april kl. 18.00

Besøg på MarineMuseeT i aalBorg afgang fra Hammer sognegård kl. 18.00. Pris 80 kr. inkl. kaffe Vi mødes ved sognegården og kører i egne biler.

Vester Hassing Kirke

5 svinekødspakker à kr. 450,- · 10 købmandskasser à kr. 200,5 oksekødspakker à kr. 300,- + 25 blandede gevinster 2 kamstege og 3 hamburgerrygge Tylstrup Ungdoms- og Idrætsforening

Forårsmarked Distriktsleder for Kræftens Bekæmpelse i Sulsted, Inger Nielsen er godt tilfreds med resultatet af den lokale indsamlimng.

Din oprydnings- og organiseringsspecialist · Hjælper dig med at rydde op, sætter i system · Rådgiver og vejleder til at undgå at rodet genopstår · Hjælper til at genskabe den gode stemning hos dig

Hvor er rodet vokset dig over hovedet? I skuret, på kontoret eller f.eks. i det eksterne lagerrum?

Ring for uforpligtende tilbud på tlf. 2252 3046 www.ikkemererod.dk

PÅSKEUDSTILLING 2014 PÅ

Crandals Galleri Fernisering skærtorsdag 17. april 13-16.

Udstillere: Maleri: Hanne Elkjær,Aalborg. Svend Tillebeck,Langholt. Birthe Brinch,Nr.Asmindrup. Grethe Klem Hansen,Vodskov. Jette Crandal,Langholt. Inge Backmann,Kollerup.

Indsamling af loppeeffekter

Så er der atter tid til at tænke på afholdelse af Vores årlige FORÅRSMARKED lørdag d. 3. maj og hermed også det tilbagevendende LOPPEMARKED, hvor der plejer at være mange, flotte ting og sager. Derfor, har I gang i oprydning fra kælder til kvist og gerne vil af med tingene, kommer FDF gerne og henter. Vi samler ind

Lørdag den 26. april

Reception I er velkomne til at ringe til:

Lars Landgrebe tlf. 98 29 22 04 eller Ole Wagner tlf. 98 29 39 69

for aftale om afhentning m.m. Effekter kan også afleveres ved Stampehuset, Henrik Stampes Vej, Vodskov.

Nøglelotteri

... i anledning af at generationsskiftet nu er vel gennemført, glæder jeg mig til at kunne servicere Prøv lykken, køb enharnøgle nye som gamle kunder. Samtidigt jeg rundet og de du40er måske heldige vinder. år, og derfor vilden vi gerne se kunder og forrretningsforbindelser en uformel reception Vi gentager succes fratilsidste år med salg af . nøgler, i ugerne Træ op til på Hjallerup ogForårsmarkedet. Spærfabrik.

Skærtorsdag den 17. april kl. 17.00 i Vester Hassing Kirke Jesus indstiftede nadveren skærtorsdag aften, da han spiste påskemåltid med sine disciple. I Vester Hassing Kirke vil vi fejre skærtorsdag med en gudstjeneste med efterfølgende fællesspisning i kirken. Tilmelding til spisningen kan ske på telefon: 98 25 66 00 eller mail til jalan@mail.dk senest mandag den 14. april. . . . . .

Gudstjeneste Påskesøndag den 20. april kl. 11.00 i Vester Hassing Kirke Jakob Skov medvirker på saxofon. . . . . .

Café aften Onsdag den 23. april kl. 19.30 i Vester Hassing Sognegård

Fredag den 30. september kl. 13.00

Keramik: Winnie Fiil,Vodskov. Inge Backmann; Kollerup. Unika: Pia Martinussen,Langholt.

Ravsmykker: Jane Christensen, Aalborg.

Streva Beads: Eva Andresen,Rærup.

Blomsterdekorationer: Anni Hansen,Langholt.

gsÅbnin sken: å p l. i tider ag d. 17/4 k 1.1 l d k s r 4 o Skært redag d.18/ l.11-16. F k . 4 6 / 1 13- rdag d.19 l.11-16. 16. Lø ag d.20/4 k l.11-16. Sønd g d.21/4 k a Mand

i Vodskov FDF

Gudstjeneste og fællesspisning

Åbningstider efter påske: Galleriet er åbent efter aftale på tlf. 23706604, eller når flaget er ude. Udstillingen varer til og med d. 15 juni 2014. Facebook: Crandals galleri.Langholt

Øster Hassingvej 34, Langholt, 2370 6604, www.crandalsgalleri.dk

De 700 nøgler sælges ved SuperBrugsen og Netto i Vodskov af vores raske børn og unge i perioden 22. april – 2. maj. l har alle chancen for at købe nøgler og måske blive vinder af en FRUGTKURV, værdi 500,- eller et PANASONic MiNi MUSiKANLæG, begge gevinster sponseret af Lyd & Billed, Vodskov. Vi håber rigtig mange har lyst til at støtte og tage godt imod vores sælgere.

HUSK NØGLERNE PRØVES PÅ FORÅRSMARKEDET 3. MAJ KL. 12. På forhånd tak Vodskov FDF Med venlig hilsen Annoncesponsor:Henrik Sørensen

Hjallerup Træ og Spærfabrik A/S HTS

Håndværkervej 36 · 9320 Hjallerup · Tlf. 98 28 15 67

Mød forfatteren Bjarne Reuter En af Danmarks mest kendte og elskede forfattere har genfortalt de væsentligste beretninger fra Bibelen i nyt værk. I Bogen genfortæller Bjarne Reuter Bibelens forunderlige beretninger fra Det Gamle og Det Nye Testamente, så man føler med personerne, dufter sandallæderet og mærker ørkensandet brænde. Entré 100 kr. inkl. et lettere traktement Vi ses til endnu et godt arrangement Vester Hassing Menighedsråd. Læs mere på Vester Hassing Kirkes hjemmeside www.vesterhassingkirke.dk


Vodskov Avis

Side 4

14. aPrIL 2014

Lokale 1864-veteraner mindes på Dybbøldagen

Kransenedlæggelser på Sulsted Kirkegård Langfredag Tekst og foto: Erik Amstrup n SULSTED: I anledning af 150 års dagen for slaget ved Dybbøl bliver der Langfredag kl. 11.00 nedlagt kranse ved tre veterangrave på Sulsted Kirkegård. Gravene tilhører de tre lokale soldater Ole Christian Eriksen, Niels Larsen og Harald Branth, der i 1864 alle deltog i slaget mod den

Erik Lottrup og Karl Møller ved Ole Christian Eriksens (Byrholt) gravsted på Sulsted Kirkegaard.

Er du konfirmand eller skal være klar til fest - så kom forbi Frisør Nymark, vi hjælper gerne med at få håret ordnet. Book en tid online eller på tlf. hos:

Tlf. 228 228 80

Vestvej 94, Vodskov

- er flyttet til Vestbjerg

Lægeeksamineret fysiurgisk massør

På foranledning af Erik Lottrup og Karl Møller blev veterangravene renoveret i 2012. Det skete med mid-

ler fra Sulsted Menighedsråd, Nørresundby Bank og Rotary i Nørresundby. Slaget ved Dybbøl i 1864 Den ultrakorte historie bag slaget lyder således: Den 18. april 1864 kl. fire om morgenen satte tyskerne ind med et seks timer langt bombardement mod de primitive danske skanser ved Dybbøl.

Tekst: Erik Amstrup n SULSTED: Onsdag efter påske byder Sulsted Kirke på koncert med Helle Lund Trio. Under koncerten tager Helle Lund Trio publikum med på en musikalsk rejse gennem de fire årstider med kendte danske sange i nye jazzede arrangementer.

Holder du af danske sange som ”Jeg ved en lærkerede” og ”En yndig og frydefuld sommertid”, bliver du ga-

ranteret ikke skuffet ved at opleve dem i en ny musikalsk ”klædedragt”, siger organist i Sulsted Kirke,

672 danske soldater blev dræbt, 987 såret og 3.131 taget til fange.

Tilbu en / g d på ravidit etsma Ca. 35 ssage min. m assage KU N 3 00 kr. Gælde r 1. maj

2014

Helle Lund var i 2011 udnævnt som ”Jazz-ambassadør” i Nordjylland, og hun vil gerne leve op til titlen ved forsat at medvirke til at udbrede jazzmusikken i regionen.

Lone Bregendahl Svalegangen 80 9380 Vestbjerg

Tlf. 29 24 30 70 www.lonebregendahl.dk

Kino Hjallerup Billetbestilling 98 28 20 22 . www.hjallerup-kino.dk

Lilian Kranker. Ud over Helle Lund på klaver består trioen af kontrabassisten Jesper Bang Pedersen og trommeslageren Kaoru Obayashi.

Det er vigtigt for trioen at spille lokalt. Blandt andet har de lavet flere spænHelle Lund Trio giver jazzkoncert med gamle danske sange i dende jazzkoncerter og jazzgudstjenester sammen nye musikalsk klæder i Sulsted Kirke. med præst Benny Vindelev i Hans Egedes Kirke. Sidste år var de også med i en jazzmesse i Vor Frue Kirke.

ryg / b

15. - 16. + man. 21. kl. 19.30 Tors. 17. - lør. 19. kl. 19.30. 3D tors. 17. + søn. 20. kl. 16.00 Søn. 20. 19.30 + man. 21. kl. 16.00. – 2D

I løbet af blot et kvarter havde tyskerne løbet den danske hær over ende.

Helle Lund Trio giver ofte koncerter i både ind- og udland. Sidste sommer var de på turné i Finland og i Norge, hvor de har spillet flere gange tidligere.

-

frem til

Da kanonerne endelig tav, angreb 10.000 tyske soldater den godt 38.000 mands store og dårligt udrustede danske hær.

Jazzkoncert med Helle Lund Trio i Sulsted Kirke

www.frisornymark.dk

Aalborg MassøreN

tyske overmagt. Alle tre vendte efter krigen hjem til Sulstedområdet, hvor de fortsatte deres civile virke. Harald Branths grav blev dog sløjfet for en del år siden. Til gengæld er hans store gravmonument bevaret.

Der er gratis entré til koncerten i Sulsted Kirke.

Brug venligst P-pladsen ved Centret!

Tors. 17. - man. 21. kl. 14.00 Alle påskedage

Tirs. 22. - søn. 27. kl. 19.30 Torsdag 24. også kl. 16.00

Onsdag d.Søndag 16. april kl. 19.00: Dameden Serie SIF – Aalborg Freja 2 17.2:oktober kl. 15.30

Torsdag d.Serie 17. april 6: kl. 14.00 Serie 2: SIF – Skibsby-Højene IF Sulsted IF - Øster Sundby B32

Oscar for årets bedste film Forlænget spilletid. Pris: 75 kr.

3D: 75 kr. – 2D: 70 kr.

Billetpris: 70 kr.

Billetpris: 70 kr.

Torsdag d. 17. april kl. 14.00 Serie 3: Sif - Jetsmark IF TÆPPER GARDINER


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

Side 5

PÅSKEKLAR?

6 PLETSKUD

FRA BRUNØ SPAR

Formanden for Egnsmindesamlingen for Sulsted og Ajstrup Sogne Leo Jensen viser her et lille udvalg af de mange gårdmalerier, du kan se på arkivet i påsken.

Påskeåbent i Egnsmindesamlingen i Sulsted Tekst og foto: Erik Amstrup n SULSTED: Traditionen tro holder Egnsmindesamlingen for Sulsted og Ajstrup Sogne ekstraordinært åbent langfredag og påskelørdag.

billedmateriale. I kælderen er der også indrettet et lille museum med ting og sager fra svundne tider. Arkivet byder i år også på en lille særudstilling med gårdmalerier.

Her bliver der rig lejlighed til at dykke nærmere ned i den lokale historie. Arkivet rummer en stor samling af gamle aviser, dokumenter og forskelligt

Og en rettelse: I forbindelse med Egnsmindesamlingens generalforsamling skrev vi, at Mogens Jensen ikke ønskede genvalg til bestyrelsen. Det var dog

Børge Johnsen, der ikke ønskede genvalg. I stedet for ham valgtes Mogens Sørensen.

Vodskovvej 57, 9310 Vodskov Telefon 98 29 23 33 mandag-fredag 13-17

1.199,-

Vi har kun kVaLitetsMaLing = spar tid, spar penge og fÅ rÅd!

gori 2 in 1 5 L. VejL. 499,nu

lady væg 10 *****

359,-

4,5 L. VejL. 769,nu . . . . . . .

499,-

629,-

demidekk ultimate vindue 2,7 Ltr. Normalpris 789,-. nu . . . . . . . . . . . . . . . .

bådmaling BLiV kLar tiL sejLesæsonen 2,5 L. MiLLe xtra VejL. 1219,nu • Med forbehold for trykfejl

n y e ti lb u d på

korner murmaling 9 Ltr. før 999,-

899,- 869,-

w w wÅ .S o l

FLOTTE GARANT JEANS

CANSON HERRE VINDJAKKE

med stræk, blå og sort. Fås i 3 benlængder FØR 400,-

Soft touch. 3 flotte farver. FØR 800,-

200,- 400,SPAR

50%

KIRKENS KORSHÆRS GENBRUG

butinox oliedekkbeis 9 Ltr. Før 1.499,-. nu

50%

afhentes og modtages

Tilbud gælder fra 14. april Til 28. april 2014

futura

50%

DØDSBOER, MØBLER, TING OG SAGER

Forårsfriske priser! eller

SPAR

POLO T-SHIRTS

Flere varianter PR. STK. 200,-

MASSER AF SKJORTER Kort ærme FØR 300,-

300,- 150,TA’ 2 STK.

SPAR

50% FLOTTE HABITTER

FLOTTE DENIM KNICKERS

mange modeller FØR 400,-

750,- 300,FØR 1500,-

nu

S id e n S Fa r

Åbningstider Mandag-fredag 9.00-17.30 Lørdag. . . . . . . 9.30-13.00

v e r .d k

h v er u g e

Karsten, mobil 20 77 50 16

SolSidenS Farver a/s Hjørringvej 80 · Nørresundby · Tlf. 98 17 20 98

DRONNINGLUND - DYBVAD - VODSKOV SINDAL - BRØNDERSLEV - SÆBY - 7020 0029

BESØG

Å PÅ OS OGS .DK DY N E BTR


Vodskov Avis

Side 6

14. aPrIL 2014

Betjent slagter & delikatesse tirsdag og onsdag kl. 9 - 18 Betjent delikatesse Pålægsmarked 4 lag pålæg 4 lune frikadeller

Betjent slagter Dansk vadehavslam - Kom og se udvalget F.eks. lammekølle

Tirsdag-onsdag kl. 9-18

5 fiskefileter m/remoulade

Flere varianter

KUN

KUN

KUN

Pr. ½ kg.

60,-

25,-

40,-

75,-

Betjent Slagter Krogmodnet oksehøjreb fra kildegaarden I-Bonesteak Entrecote Rie-eye

Tirsdag-onsdag kl. 9-18

Oksekoteletter m ben

Betjent Slagter Frisk hakket oksekød Max 10 % fedt Tirsdag-onsdag kl. 9-18

Pr. ½ kg.

Pr. ½ kg.

Pr. ½ kg.

125,-

100,-

35,-

Delikatesse Påske platte

Delikatesse Varmrøget laks

Flere varianter

Ca. 125 gr. Flere varianter

Pr. stk.

Pr. stk.

69,-

20,-

Tilbud gælder fra tirsdag den 15. til og med lørdag den 19. april.

SuperBrugsen Vodskov Vodskovvej 17 . 9310 Vodskov . Tlf. 98 29 36 44


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

Side 7

Slagter · Hel oksefilet m/fedtkant Op til 6 kg. Uanset førpris

Pr. stk.

475,Slagter Hjemmelavet hamburgerryg

Slagtermester Claus Hovaldt

Delikatesseleder Pia Sørensen

Uddeler Kristian Henriksen

Taffel akvavit

Slagter Wiener schnitzler

70 cl

Skåret af kavleinderlår 4 stk. / 700 gr.

1 flaske 95

Spar 44,

Pr. ½ kg.

29

95

Slagter Menu to go

Kun

100,-

1 bowler salat

Bakeoff Rugbrød

1 bk flødekartofler

Flere varianter

2 møre peber bøffer

75,-

Coca Cola Sodavand 1,5 ltr. Flere varianter

Pr. flaske

10,Samlet pris

Kun

100,-

17,-

+ pant

Carlsberg Pilsner eller Grøn Tuborg 30 flasker

KOM OG GØR ET PÅSKE-KUP

SPaR 20% PÅ aLLE VaRER i BUTiKKEn OnSdaG dEn 16. aPRiL

KL. 20-22

Gælder dog ikke tobaksvarer, spiritus, CoopPlus tilbud, aviser, blad, pant, buskort, tips og lotto samt nettorvsvarer. Tilbud gælder fra tirsdag den 15. til og med lørdag den 19. april.

SuperBrugsen Vodskov Åbningstider i påsken: Mandag 9-20, Tirsdag 9-20, Onsdag 9-22, Skærtorsdag og Langfredag Lukket, Lørdag 9-20, påske søndag og 2. påskedag Lukket

Pr. kasse

89

95

+ pant


Vodskov Avis

Side 8

14. aPrIL 2014

Forfatteren Bjarne Reuter til Vester Hassing Tekst: Erik Amstrup n VESTER HASSINg: Onsdag efter påske får Vester Hassing Sognegård besøg af en af Danmarks mest folkekære forfattere og historiefortæller Bjarne Reuter. Bjarne Reuter har skrevet adskillige romaner, hvoraf flere er filmatiseret. Hvem husker ikke ”Busters Verden” og ”Zappa”? Men også titler som ”Når snerlen blomstrer”, ”Løgnhalsen fra Umbrien” og ”Den egyptiske tenor” er

Forfatteren Bjarne Reuter kommer til Vester Hassing for at fortælle om sit nyeste værk ”Bogen”, der er en genfortælling af Biblen i et levende nutidigt sprog (Foto: Suste Bonnén).

PÅSKETILBUD MASSER AF GODE TILBUD Gælder mandag 14/4 - tirsdag 15/4 - onsdag 16/4 og lørdag 19/4

PROF TAGMALING Sort. Kan anvendes på tag, mur og træværk. SPAR 2,5 liter KUN 200,10 liter KUN

SPAR 700,-

299; 599;

KORNER MURMALING

”Bogen” indeholder 60 af Biblens væsentlige beretninger. - Jeg ved, det her er det vigtigste, der nogensinde er skrevet for mange mennesker, siger Bjarne Reuter om Bibelen, som han har brugt mere end et år på at genfortælle i et sprog, som mennesker, der aldrig har læst i Bibelen, bliver suget ind i. - Jeg ser mig selv som en del af en uendelig stafet. Jeg er sikker på, at når ver-

Bibelselskabets generalsekretær Morten Thomsen Højsgaard er begejstret for Bjarne Reuters nye bibelfortælling på 300 letlæste og fascinerende sider: - Mange mennesker har brug for en lav dørtærskel, både når det gælder kunst og kristendom. Med Bjarne Reuters nye bog har danskerne fået en enestående mulighed for at åbne en ny dør til Bibelens helt forunderlige univers, siger Morten Thomsen Højsgaard.

Carsten Michelsen udnævnt til ridder af Dannebrogsordenen

PROF VÆGMALING GLANS 5

GLANS 10

2 x 5 SPAR liter 399 KUN

2x5 liter AR KUN S4P99

299;

399;

5 liter AR KUN SP 150

499;

5 liter KUN SPA0R 15

499;

STONE COLOR FLISEMALING

199;

VI HAR OPKØBT 2 MEGET STORE RESTPARTIER – CA. 2500 LTR. Bl.a.:

599;

PROF ACRYLLAK 40

Til træværk, betongulve, trægulve m.m. Hvid – kan tones. 2,5 liter KUN

SPAR 200,-

2 x 2,5 liter KUN SPAR 599,-

299; 399;

PROF GULVPAP 400 g. 1x10 meter

49;

Loftmaling · Vægmaling Pr. rulle SPAR Vandskuring · Rustbeskyttelse KUN 30,Dækkende træbeskyttelse Laserende træbeskyttelse Ta’ 3 ruller SPAR Facademaling KUN 138,...og meget andet Sælges til uhørt en lave priser! Hele ugv in, vanddt,! ÅBNINGSTIDER: l, ø i v r servereg lidt mundgo Mandag-fredag SPAR OP TIL ffe o

99;

80%

Lige nu er Bjarne Reuter aktuelt med ”Bogen”, som er en af genfortælling af Biblen i et nutidigt sprog, der er så levende, at oplevelsen ved at se en film i 3D med surround sound blegner ved sammenligningen.

den går under, og der sidder to mennesker på en øde ø, og den ene er cykelsmed, så er den anden digter, og han vil så genfortælle Bibelen, siger Bjarne Reuter, der sammenligner sin egen tro med en dør: - Nogle gange er døren gået næsten helt i. Andre gange lukkes den helt op.

Hvid – kan tones.

Den originale. Restparti. Hvid – kan tones. SPAR 10 liter KUN 500,-

til fliser og garagegulve. Skifergrå SPAR 5 liter KUN 500,-

velkendte blandt flittige boglæsere.

ka

kl. 14.00 - 17.30 Lørdag kl. 9.30 - 12.30

– eller ring for anden aftale!

· MALERFIRMA · MALERSALG · MALERGROSSIST

Hjallerup Arkaden 11 9320 Hjallerup Tlf. 21 24 81 10 kontakt@malerrys.dk www.malerrys.dk

Dommer ved Retten i Aalborg, Carsten Michelsen Vodskov blev den 2. oktober sidste år benådet med ridderkorset af 1. grad af Dannebrogsordenen. Forrige mandag var den nyslåede ridder besøg hos dronningen for at takke for udnævnelsen. Fotoet er taget af fruen, sognepræst Lisbeth Solmunde Michelsen.

VOGNMAND / ENTREPRENØR med og uden kran • Lastvogne Containere • Gummiged • Minigraver • Rendegravere • Betonhammer til Rendegraver •

Sulsted

Telefon 98 26 11 84 Jan: 20 44 30 06


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

Side 9

Inspirerende påskedug i Vodskov kirke Tekst og foto: Jens Peter Bregnballe n VODSKOV: Påsketiden er i kirken en af de store højtider. Vi har fra avisen fået lov til at smugkikke på kirkens nyerhvervelse. Man har fra Folkekirkens konfirmandcenter indkøbt en påskedug, der minder

Vodskov kirkes nye påskedug i sin fulde længde.

meget om en løber. Dugen er 22 meter lang og beretter i billeder påskebudskabet. Påskedugen er en voksdug, der er beregnet til at gå på. Dugen er rullet ud og går fra våbenhuset helt frem til døbefonden.

ende henover historien kan betragte udviklingen fra palmesøndag, den sidste nadver, disciplenes svigt, Via Doloroso / smertens vej, til korsfæstelsen af Jesus, og til sidst lyset og genopstandelsen.

Man oplever påskefortællingen ved, at man som gå-

Man skal unde sig at besøge kirken og opleve denne dug, som i fine metaforer antyder historien. Billederne appelerer til fordybelse, og at man dvæler ved billederne. De billedlige metaforer er ikke for konkrete, så man

danner selv billederne færdige. Særligt skal man hæfte sig ved den med brostenbelagte Via Doloroso / smertens vej, hvor ansigter anes i brostenenes konturer. Sognepræst Lisbeth Helene Solmunde Michelsen tog sig tid til at fremvise dugen, hvor hun betonede dens muligheder for på en anden måde at formidle påskebudskabet. Hun nævnte, at hun også havde brugt den, som en ledsagelinje, medens hun gengav påskefortællingen for sine konfirmander.

Et udsnit af dugen med Jesu korsfæstelse.

BRØNDERSLEV - Emil Reesens Kvarter 7

BR.SLEV - Hjørringvej 99 - Åbent hus skærtorsdag, Langfredag og 2. påskedag

C

Ø. BRØNDERSLEV

NY PRIS

Åbent Hus

Åbent Hus

17, 18 & 21/4 kl. 14:00-16:00

Pilevej 15

Mandag 14/4 kl. 16:30-17:00

Dødsbo sælges - Udsigt til Ådalen og Grinsted plantage - mange muligheder - Byg nyt eller renoverer spændende beliggenhed... Solid og stærkt 3-plans

hus belig. i et spændende område i Brslev nordby Nabo til Brslev gl. vandtårn og nyudstykket bolig kvarteret Ådalen. Sag: 251182

Kontant/udb: 395.000/25.000 Brutto/Netto: 2.878/2.829 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 2.003/2.103

m² Stue/vær

BRØNDERSLEV - Ådalen 107

71/54

Grund

1.511

1/3

Opført

1934

Fantastisk villa i børnevenligt kvarter. Er hulmursisoleret i 2013, og med nyere vinduer. Huset har køkken, stue, tre soveværelser, badeværelse og gæstetoilet. Desuden er der dejlig have. Sag: 251248 Kontant/udb: 1.245.000/65.000 Brutto/Netto: 7.402/6.812 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 4.466/4.400

TYLSTRUP - Kraghedevej 187

F

Bolig m²

115

Grund

840

Stue/vær

1/3

Opført

1976

Kontant/udb: 2.295.000/115.000 Brutto/Netto: 12.180/11.033 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 6.751/6.580 Bolig m²

280

Grund

Stue/vær

2/4

Opført 1910/08

27.985

JERSLEV J - Bondersholtvej 37

NY PRIS

Åbent Hus

Evt. bytte.....

Mandag 14/4 kl. 16:30-17:00 Flot étplansvilla fra 2012 på lukket vej i idylliske omgivelser. Huset har køkken i åben forbindelse med alrum og stue. Herudover har huset master bedroom, tre børneværelser og to badeværelser. Sag: 251279 Kontant/udb: 2.695.000/135.000 Brutto/Netto: 14.310/12.705 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 7.951/7.484

Nybolig Brønderslev

Bolig m²

181

Grund

1.080

Stue/vær

1/4

Opført

2012

6.2 ha naturskønt

Skønt beliggende nedlagt landbrug i flotte landlige omgivelser. Hyggelig gårdhave med læmur. Mulighed for mindre dyrehold. Fantastisk ejendom med mange muligheder både ude og inde - skal ses. Sag: 258011 Kontant/udb: 2.295.000/115.000 Brutto/Netto: 12.438/10.800 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 7.181/6.468

Torvet 13 · 9700 Brønderslev 9700@nybolig.dk · nybolig.dk · Tlf. 98800500

m² Stue/vær

264/4 1/6

Grund

15.000

Opført 1912/90

Du finder os også her: Vrå

Dejligt naturskønt belig. jagt/skovejendom med flot udsigt ud over skoven/naturen.Tilh. 6,2 ha samt 221 m2 udhuse. Flot velanlagt have med hyggekroge.Charmende ejd med synlige bjælker. Sag: 258014 Kontant/udb: 2.295.000/115.000 Brutto/Netto: 12.376/10.525 Alternativ finansiering: Delvist afdragsfrit 6.926/6.043

Bolig m²

325

Grund

Stue/vær

2/3

Opført 1907/13

62.755


Vodskov Avis

Side 10

14. aPrIL 2014

Museet i Hammer Bakker fortæller socialhistorie Tekst og foto: Jens Peter Bregnballe n VODSKOV: Står man og skuer de næsten 100 år tilbage på Centralinstitutionen (- grundlagt i 1916), så er der foregået en rivende udvikling. Psykiatrien er ikke længere i så høj grad

Fra social udstødelse til social integration Psykiatriske patienter fandt man uønskede set ud fra et samfundshensyn, og de blev gemt væk i institutionerne. Man ønskede at beskytte samfundet mod de handicappede og de handicappede mod samfundet. I

tabu-belagt, som den har været. Der hvor forhistorien stikker hovedet frem er i det faktum, at de konkrete bygninger stadig er afsidesliggende institutioner, som er gemt væk i skoven. Tidligere blev patienter udsat for fysisk og social udstødelse.

dag søger man i højere grad at integrere udsatte mennesker i normalsamfundet med større åbenhed. Større forståelse og tolerance for fysiske- og psykiske handicaps ude i samfundet har heldigvis også fulgt med. Denne bevægelse fra social udstødelse til social integration og inklusion kan man mærke meget konkret, når man træder ind i ”Museet i Hammer Bakker”. Man får her indblik i en socialhistorie vi måske ikke så gerne vil være ved. Vi kan her se eksempler på et levet hverdagsliv under datidens stramme rammer. Socialhistorie på ”Museet i Hammer Bakker” Vodskov Avis har aflagt museet et besøg, og Vagn Aage Laustsen er den åbenhjertige vært, som beredvil-

Mange patienter kunne før i tiden være fastspændt over lange perioder. Her ses bælter og handsker. VI FEJRER SKOVHUSETS 25 ÅRS JUBILÆUM MED...

PÅ S K E H Y G G E I S KO V E N FROKOSTBORD

ligt fortæller. Vagn Aage Laustsen er tidligere ansat som værkstedsleder, og haft mange timer sammen med brugerne på institutionen. Selve museets lille bygning er den tidligere maskinmesters tjenestebolig, som blev bygget i 1920. Hvis du ringer og aftaler et besøg på forhånd, har du mulighed for at få en engageret rundvisning af Vagn Aage Laustsen. Ved min rundvisning er Lone Vibe-Pedersen også tilstede. Hun er ligesom Vagn Aage Laustsen aktiv i museumsgruppen. Lone Vibe-Pedersen fortæller: - Mange af de genstande og ting fra Centralinstitutionen´s historie fortæller jo ikke i sig selv historie. I sig selv er tingene jo kun skrammel, men når tingene iklædes fortællingen om, hvor de har været brugt, og i hvilken sammenhæng, bringes de til live. Fælles for Vagn Aage Laustsen´s og Lone Vibe-

Pedersen´s engagement er, at de begge har en dyb forståelse og empati for de mange mennesker, der har levet deres liv på Centralinstitutionen. Som tidligere omtalt i avisen vil man gerne benytte Centralinstitutionen´s 100 års jubilæum i 2016 ved på forskellig vis, at markere den positive udvikling handicapområdet har gennemgået bl.a. ved udgivelsen af en bog. Rummelighed og inklusion fremmes ved at fortælle historien. Vi vil her i avisen også gerne bidrage til at historien bliver gjort levende. Derfor bringer vi i den kommende tid interviews med tidligere brugere og ansatte. Besøg museet ”Museet i Hammer Bakker” har til huse på Store Mosevej 4, 9330 Vodskov. Museet er åbent for offentligheden alle torsdage fra 10.00-14.00. Er man nysgerrig, og vil vide mere om emnet, kan man kontakte museet på tlf. 22868594.

TORSDAG D.17. - MANDAG D. 21. APRIL FRA KL. 11 - 14 - Hjemmerøget påskesild serveret med æggestand - Lun fiskefilet med remoulade - Kylling med karry/mangodressing - Roastbeef med remoulade, agurkesalat, ristet løg og høvlet peberrod - Flæskesteg med asier og appelsin - Hjemmelavet leverpostej med bacon Pr. person kun - Friskbagt brød

HUSK AT BESTILLE BORD!

49

STORT AFTEN TA´SELV BORD ONSDAG D.16. - MANDAG D. 21. APRIL FRA KL. 17

-

Marinerede sild Hjemmerøget påskesild Røget kongeål med tangsalat Røget laks med æggestand Pr. person kun Fiskefilet Hawaii med ananas Lun fiskefilet med remoulade Skovhusets egen spegeskinke Tapas planker Tarteletter med høns i asparges Påskekylling Lasagne og mini pølser Caverybord med okse, lam og kalkun Udvalg af kartofler, salat og brød

BØRN 1/2 PRIS! PÅ AFTENBUFFET

- Helstegt Pattegris

FORÅRS STEGEBUFFET

PETER VISKINDE

99

MASSER AF MUSIKOPLEVELSER PÅ FÅRUP SKOVHUS HELIKOPTERMYG

KANDIS

Fredag d. 2. maj - 2014 - kl. 18.30 Allan Olsen kopier spillet af originaler. Incl. Koncertbuffet

Torsdag d. 15. maj - 2014 Traditionen fortsætter - Vi ses på dansegulvet! Incl. stor buffet.

KIM OG HALLOHØ

STBAL

UD AF HUSET - MINIMUM 10 PERSONER Oksefilet poivre Langtidsstegt pork-roast Forårsmarineret kalkunbryst BBQ beef ribs

2014 Fredag d. 25. april Norde Akustisk -Feat. Steffen van Mad kan tilkøbes Pr. person kr.

Sprød forårssalat Pastasalat Krydderkartofler med paprika og forårsløg Flutes og dressing Pr. person kun

89

Ring og bestil bord på 98 88 11 45

149

DISSING, DISSING, LAS & DISSING

69

69

OKTOBERFEST

Pr. person kr.

319

KANDIS

OGSÅ TORSDAG D. 15. MAJ 2014

Super Danseband

Her et billede af de tre første patienter, der kom hertil i 1916 fra Bregninge.

Fredag d. 12. september - 2014 Så skal danseskoene swinges! Incl. stor buffet Pr. person kr.

198

TØRFISK

DANMARKS ÆL

DSTE BOYBAN

D

Granitskærver Sand ● Grus ● Flis ● Støbematerialer ● Kørsel med lastbil og gummiged ● Renovering af veje og indkørsler ● ●

DANMARKS SJO Fredag d. 26. september - 2014 Veteranen besøger Fårup Skovhus Mad kan tilkøbes Pr. person kr.

149

INGEN STEGT FLÆSK SKÆRTORSDAG KL. 17.00 HVER TORSDAG FRA SAMT DEN 15. MAJ Gammeldags røget flæsk, Paneret flæsk og Sprødstegt flæsk

Pr. person kr.

OGSÅ FREDAG D. 10. OKTOBER 2014

VESTE

Fredag d. 3. oktober - 2014 Inkl Wienerschnitzel og fadøl under spisningen. Pr. person kr.

319

Torsdag d. 10. oktober - 2014 Årets Kandisfest nummer to på Skovhuset Incl. stor buffet. Pr. person kr.

319

Fredag d. 31. oktober - 2014 Forbered lattermusklerne, det bliver sjovt. Mad kan tilkøbes Pr. person kr.

179

Tlf. 98 88 11 45 Saltum Strandvej 63 Saltum info@faarupskovhus.dk

www.faarupskovhus.dk

Åben hver dag efter aftale

Ring eller mail for uforpligtende tilbud!

Morten nielsen Tylstrupvej 4 - 9382 Tylstrup

Tlf: 40 36 09 69 – 30 98 09 75

morten@ajstrup-vognmand.dk - www.Ajstrup-vognmand.dk


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

Side 11

. . . R E T T Æ S T R O F N E R A Z A B S R Å R O F

S N G O V P A L K G A D R V 1.000. S g Li BØ or b l a A abySam SPAR

MED MASSER

. APRIL

DEN 19 R E L L E D O M G O R E AF MÆRK

SPAR

500.-

SPAR

500.KID 2 CYKEL ANHÆNGER Brug den som løbevogn, gå-vogn og cykel anhænger. Til to børn.

FØR 3.999.- NU 3.499.-

CEROX KLAPVOGN Let og kompakt vogn og med svingbart styr for 2 kørselsretninger.

SOLA CITY2 KLAPVOGN Super let vogn, rummelig og let at klappe sammen. Liggemål: 92 cm. Inkl. regnslag.

FØR 4.499.- NU 3.999.-

FØR 3.999.- NU 2.999.-

op til

SPAR 20% PÅ ALLE E N G O V P A L K FRA BRIO, HAUCK, STOKKE OG

UBLE VIKING EMMALJUNGeApåDO bestillingsvarer

SPAR

600.-

FLERE TILBUD I KE N BUTIK VEJ 440 HOBRO

–vi ses!

Gælder ikk

SCOOTER 3 KLAPVOGN Super let og enkel vogn med slidstærke hjul. Vægt 9,5 kg.

SPAR

FØR 3.299.- NU 2.699.-

SPAR

TORRO PARAPLYKLAPVOGN Letvægts alu stel, der kan pakkes kompakt. Leveres med kopholder.

SPAR

1.000.PEAK AIR KOMBI VOGN På alu stel med drejelige forhjul. Leveres inkl. regnslag og myggenet.

FØR 1.499.- NU 1.199.-

FØR 5.999.- NU 4.999.-

D E K R A M T S E R PAR OP TIL S

Velkommen i BabySam

AALBORG SV Hobrovej 440, 9200 Aalborg SV

60%

HAPPY CLASSIC KLAPVOGN Justerbart ryglæn med fuld vandret position og automatisk hovedstøtte.

FØR 4.498.- NU 3.598.-

PÅ UDVALGTE MODELLER

VI VIL HAVE DE BEDSTE

PRISER

SKYND DIG! B EGRÆN SE ANTAL T

Tilbuddene gælder kun d. 19.04.14 og så længe lager haves. Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte varer, leveringssvigt og prisændringer.

20%

20%


Vodskov Avis

Side 12

14. aPrIL 2014

Bodil havde nær kostet Vodskov Mølle livet Den årlige generalforsamling for Vodskov Mølles Venner bød på et godt 2013, en beretning med dramatik og en spændende fortælling fra nordøernes paradis. Tekst og foto: Frank R. Sørensen n VODSKOV: Da efterårsstormen Bodil rasede hen

over Nordjylland, havde den nær kostet Vodskov Mølle livet, men en hurtig indsats reddede møllen i sidste øjeblik uden større

De mange medlemmer der var mødt op på generalforsamlingen i Vodskov Mølle lyttede intenst til en levende og spændende fortæller, sognepræst Lisbeth S. Michelsen, der med en livsglød fortalte om det barske liv på Færøerne og sine drømme.

Tekst og illustration: Jens Peter Bregnballe

INGREDIENSER 2-3 løg 2 madæbler 50 g. smør 2-3 spsk. olie 75-100 g. rosiner 2 spsk. karry 800 g hakket lammekød 2 dl bouillon peber salt 1-2 spsk. citronsaft 3-4 spsk. mangochutney 75 g. mandler 2 skiver franskbrød – afskorpet 3 dl. Mælk 3 æg salt peber GULE RIS 4 dl. lange ris 6 dl. vand 4 safrantråde 2 tsk. gurkemeje 1 spsk. olivenolie 1 tsk. citronsaft Salt & peber 20 g. smør

skade til følge. Det kunne formanden for Vodskov Mølles Venner, Lis Schødt, blandt andet berette om, for de mange medlemmer der var mødt op på den årlige generalforsamling torsdag aften i sidste uge. Men inden formanden kom med sin beretning, var der, traditionen tro, en orientering fra den Selvejende Institution ved Svend Dam Larsen, der kort gennemgik institutionens regnskab. Efterfølgende blev Svend Dam Larsen valgt til aftenens dirigent. Referat fortalte om et travlt år Formanden, Lis Schødt, aflagde herefter en fyldestgørende beretning, der tegnede det forgangne år

PÅSKE MIDDAG

SYDAFRIKANSK BOBOTIE Bobotie kan spores tilbage til en østlig indflydelse på den Sydafrikanske kultur. I Cape Malay er man berømte for netop at tilberede denne ret, og den er normalt serveret med gule ris. Omkring 2 århundreder efter at de første Malay slaver blev landsat i Cape, ankom mange arbejdere til Durban for at arbejde i sukkermarkerne. Andre fulgte - både hinduer og muslimer - fra hele Indien - og da deres 10 års kontrakter ophørte - så slog de sig ned. Bobotie kan beskrives som en Malay forbedring af shepherd’s pie, med krydderier i rigelige mængder. Der anvendes i forskellige versioner: mynte, spidskommen, koriander, hvidløg, pebberkorn, masala, ingefær, chili. Denne version er meget børnevenlig, og helt uden kartoffelmos! TIDSFORBRUG Det tager to timer for to personer i køkkenet at forberede retten. TILBEHØR En frisk salat og grove baguettes er oplagte tibehør til denne rige påskeret.

ANBEFALET VIN

som et travlt og godt år for Vodskov Mølle. Udover det dramatiske angreb fra stormen Bodil, har møllen også deltaget i Open by Night i Vodskov, Mølledagen, julemarked med udsolgte stadepladser, fået en forskønnelse med en gang maling, udført af Møllepasser klubben, et hold der bruger masser af fritimer på at vedligeholde møllen så den ser flot ud og er funktionsdygtig. Vodskov Mølle har også haft luft under vingerne og gjort reklame for både møllen og Vodskov by i Aalborg Seniorradio og da DR P4 var i byen med Fredagsflækken. Der har været holdt otte møder, været besøg på det sted i Flamsted, hvor møllen oprindeligt

TILBEREDNING 1. De hakkede løg svitses. Skrællede æbler, rosiner og karry tilsættes. 2. ½ delen af denne blanding tages fra. 3. Resten svitses videre sammen med lammekødet indtil det er brunet. 4. Tilsæt bouillon, salt, peber, citronsaft, Mango Chutney og ½ delen af de smuttede og flækkede mandler 5. Udblød franskbrødet i mælk og æg og tilsæt salt & peber. 6. Tag et ovnfast fad, som smøres 7. Første ½ del af kødblandingen kommes i 8. Løg-rosinblandingen ( Uden kød ) kommes i 9. Første ½ del af æggeblandingen kommes i 10. Anden halvdel af kødblandingen 11. Resten af æggeblandingen 12. Pynt med de største flækkede mandler 13. Bages nederst i ovnen ved ca. 200˚ i 45 minutter GULE RIS Kog risene i 12 min, i 6 dl. vand. Tilsæt safrantråde, gurkemeje, salt og peber samt 1 spsk olivenolie. Rør let rundt og lad risene trække i 12 min. Smag til med citronsaft og rør ca. 20 g smørklatter i.

Pinotage er en blå sydafrikansk drue, der blev frembragt i 1924 af Abraham Izak Perold som en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault, kendt i Sydafrika under navnet Hermitage. Perold var den første professor i vitikultur ved universitetet i Stellenbosch. Krydsningen resulterede i fire stiklinger, som Perold plantede i sin have, og da han tre år senere blev ansat hos KWV i Paarl, stod hans embedsbolig tom, og haven groede til. Universitetets havefolk ryddede det hele, og hvis ikke en ung lektor tilfældigvis var kommet forbi på cykel, var vinstokkene ikke blevet reddet. Dette er en fantastisk meget kraftig vin.

blev bygget i 1889 og så har Vodskov Mølle været udlejet tre gange. Sundt regnskab Regnskabet blev fremlagt af kassereren, Annelise Andersen, der kunne berette om et sundt regnskab med sorte tal og 206 betalende medlemmer. Genvalg på alle poster På valgsiden var der genvalg til både formanden, Lis Schødt, kassereren Annelise Andersen og suppleant Mette Kristiansen. Under eventuelt orienterede formanden om de arrangementer der allerede er på plads i det nye år og dermed lover et spændende og travlt 2014. Livets gang på Færøerne Efter generalforsamlingen blev der budt på amerikansk lotteri med masser af gaver fra byens forretninger, kaffe og kage, men sidst og ikke mindst et spændende og levende foredrag fyldt med dramatik om livets gang, helt ind under huden, som livet leves på Færøerne, fortalt af sognepræst Lisbeth S. Michelsen, der i dagens anledning mødte op i sin flotte og kostbare færøske nationaldragt. Det er ikke kun Lisbeths accent der afslører, at hun kommer fra det, hun kalder Nordøernes Paradis, som er syv høje fjelde i den sorte gryde på Færøerne. Fortællerglæden om det

barske sted, hun er opvokset i, kommer dybt inde fra hjertet. Under temaet ”Derfra hvor min verden går” blev det til en meget personlig fortælling, først og fremmest om barndommen, det tætte forhold til sin mor, der i dag er 84 år gammel, og bedstemoren, der fik den bibelske spire til at gro i Lisbeth. Drømmen om at komme til Danmark var ikke en protest men et stort ønske, og mødet med det meget fremmede land, blev noget af en oplevelse for den unge færøske pige Lisbeth. Her gik det op for hende, at en banjemester ikke spiller på banjo og ved studentergildet på Djursland, så hun en rigtig levende gris for første gang i sit liv. Hun stiftede også bekendtskab med ungdomsoprøret i 1968 og så for første gang kvinder gå i bukser. - Nu er du kommet hjem, sagde Lisbeths mand Carsten, da familien flyttede til Vendsyssel, og blev godt modtaget af sognebørnene i Vodskov. Med sit glade og lyse livsmod, er hun en skattet person og sognepræst i Vodskov. Der er tre ting der er vigtige for Lisbeth S. Michelsen og som altid følger hende. Det er nationaldragten, den flettede kurv og i den den gamle bibel, hun fik af bedstemoren. Og aftenen i Vodskov Mølle var da heller ingen undtagelse.

Overvejer du at flytte på plejehjem – så se her!

liselund friplejebOliger Skal opleves som det bedste sted - at bo - at gæste - at arbejde liselund er et moderne og aktivt hjem, med lyse og velindrettede boliger, hjemligt miljø og skøn natur. Alle, der er visiteret til plejehjem, kan frit vælge Liselund. vi kan tilbyde hjælp efter behov. Frisklavet mad fra eget køkken, vaskeri, en stab af engageret plejepersonale og sygeplejersker. du er velkOmmen til en uforpligtende orientering og rundvisning på Liselund ved henvendelse til forstander, Marne Kvesel, tlf. 98 29 34 00.

liselund friplejebOliger

Hüttel-Sørensensvej 61 · 9310 Vodskov telefon 98 29 34 00 E-mail: liselund@mariehjem.dk · www.mariehjem.dk/liselund


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

Side 13

Ny udstilling på Vodskov Bibliotek:

n VODSKOV: HorsensHammer Lokalhistoriske Arkiv har været på loftet og i kælderen og fundet fine værker af den lokale kunstner William Jessen. Nogle af de værker udstilles i marts og april på Vodskov Bibliotek. William Jessen kom til Vodskov i 1941 - under 2. Verdenskrig. Han blev født i København i 1898 og drev et trykkeri, indtil tyskerne bombede bygningen – kun en fluesmækker blev ikke ødelagt og den kom med til Vodskov! Fluesmækkeren var ikke af den slags, vi kender i dag, men betegnelsen for fodpressen til trykkemaskinen. William Jessen og hans kone Alice bosatte sig i Gl. Vodskov i Skovhuset, der dengang var et lille rødt bondehus med grønne vinduer. Huset og egnen var særde-

les kendt for parret, idet de havde benyttet Skovhuset som sommerhus i adskillige år og William Jessen var en aktiv del af kunstnerkolonien i Hammer Bakker. Der blev senere bygget et lyst atelier til det lille bondehus og forhavens mange skulpturer vidnede om interessen for kunsten. Her boede og virkede William Jessen frem til sin død i 1977. William Jessen startede med sin medbragte fluesmækker bogtrykkeri i Vodskov. At han ikke kom helt let til de penge, der, som han selv sagde, sikrede ham midler til at arbejde med sin kunst, blev tydelig, når man fik at vide, at Jessen for hver enkel tryksag, der forlod huset, havde brugt fodpedalen syv gange. Og han havde bl.a. ansvaret for kommunens 1200 skattebilletter!

William Jessen var en kendt skikkelse i bybilledet og hans værker kan ses en lang række steder bl.a. marmorskulptur, Legende børn, som står ved indgangen til Vodskov skoles aula Elevernes kærlige klap gennem årene ses tydeligt på figurens hoveddel.

palle@langholtgrafisk.dk pindskæret 7 . langholt 9310 VodskoV

51 96 73 47

På udstillingen kan du blandt andet se de små figurer af Gjølbo Karen med sin bibel – den ene dateret 1929 og den anden i 1971. De små figurer af Gjølbo Karen med sin bibel.

Nordjyllands billigste bilsyn Bestil tid eller benyt vores Drive-In

w w w. l a n g h o l t g r a f i s k.dk

William Jessen – bogtrykker og kunstner i Vodskov

Se også Vodskov Avis på VODSKOVAVIS.DK

Forårst ilbud KUN

kr. 350

,-

Følfodvej 3

Du finder os hos Autotorvet

9310 Vodskov Palle mobil: 24 20 12 74 Tlf. 75 711 511 www.trekantensbilsyn.dk

William Jessen med krusifikset fra Hammer Kirke.

Dan har et godt tilbud Kom forbi og se vort showroom!

TØMRERFIRMAET DAN JENSEN A/S Luneborgvej 105 C. 9382 TYLSTRUP. TLF. 98 26 08 08 Dan.jensen@mail.dk www.tm-danjensen.dk

Se også www.bilgaardsparken.dk

Åbningstider: Mandag 8.00-16.00 Tirsdag 8.00-17.00 Onsdag 8.00-16.00 Torsdag 8.00-16.30 Fredag 8.00-14.00


Vodskov Avis

Side 14 Købes: Porcelæn, figurer, sølv, teak møbler, solur, karlekammerskabe, dødsboer.  Tlf. 40 28 50 55 Købes: Gl. jern købes/afhentes. Evt. nedskæring.  Tlf. 40 28 61 89 Købes: /Afhentes: Vi henter skrot og du får vin, der smager godt. Nye og gamle landbrugsmaskiner og inventar.  Tlf. 21 22 95 64

Sælges: Ægte Shæferhvalpe er salgsklare den 28/4. Efter AK forældre. Se mere på uggertawn.dk Tlf. 98286509

Sælges: Super godt og tørt hø, fås også som wraphø i minibig eller rundballer, velegnet til heste.  Tlf. 20 62 56 09

Sælges: Momsregnskab til den lille virksomhed. www.bogholderiservice.info Kontakt Lisbeth, 98 37 10 02

Sælges: Pæn Volvo 460, gråblå privatbil, årg. 1990 med træk. Skal synes. Til salg for 6.000 kr.  Tlf. 98 96 14 73

Sælges: Stort loppemarked med næsten alt. Påskelørdag den 19. april kl. 10-16 på Ørtoftvej 85, 9300 Sæby.

Sælges: Minitraktor med kost, skovvogn, dozerblad, Sælges: Proff. motorsavsvejhøvl på hjul, lille bagskovl, bukser + jakke + seler, Jonsestor kartoffelrenser, Bobcat red Coduranylon Superlight, rendegraver. grøn/rød, alt helt nyt - 750.-. Tlf. 21 22 95 64  Tlf. 40 92 06 83

LOPPE

SERVICE

50.-

Indryk din loppeannonce i 4 aviser, for kun Oplag 40.000 aviser.

w Midtvendsyssel Avis, Hjallerup w Rold Skov Bladet, Skørping w Vodskov Avis, Vodskov w Østvendsyssel Folkeblad, Dybvad Annoncen må max indeholde 15 ord, ved mere end 15 ord, fordobles prisen osv. Annoncen skal være indleveret SENEST FREDAG KL. 10.00. Se kupon her på denne side.

Sælges: 1 furet plov, 16 tommer, 2 rækker kartoffelfrilægger, gasgruekedel, Ballerup køkkenmaskine, lysbilledapparat med lærred.  Tlf. 98 81 13 79

Annoncer, der er os i hænde SENEST FREDAG KL. 10.00, kommer med efterfølgende uge. 1. Antallet af ord i en loppeannonce må være

MAX 15 ORD

2. Er annoncen over 15 ord, skal der indrykkes en ekstra annonce, også med max 15 ord - osv. 3. Prisen for en loppeannonce i ca. 40.000 aviser er 50 kr. inkl. moms

Brug nedenstående kupon til teksten: Udfyld venligst kuponen TYDELIGT.

SÆLGES

KØBES

BYTTES

Gå på facebook og “synes godt om” - din næravis

Sælges: Træ-/plastikvinduer og døre samt staldvinduer og døre. Termoglas efter mål. Montering af vinduer. Tlf. 98 28 17 05/40 32 17 05 Sælges: Udlejes: Depotrum 6-12 m2 (eller større). Aflåst og tørt. Kan beses. Aalborgvej 715, Hjallerup.  Tlf. 30 98 72 09 Sælges: Lagerlokaler udlejes: Flyttegods, biler, både og campingvogne fra 100 kr. pr. måned. Tlf. 22 59 20 05 (nye lokaler)

Lager og opbevaringsrum

Sælges: www.computerværkstedet.dk. Reparation og salg af computere. Opsætning til internet og mail. Fjernelse af virus. Udkørende service.  Tlf. 30 26 95 05 Sælges: Brænde: Gran, 200 kr. pr. m. Løv fra 295 kr. pr. m. Kan evt. leveres mod merbetaling. Tlf. 28 59 12 49/21 26 43 30 Sælges: Kvalitets-WRAP sælges. Løsdriftsstald med fold udlejes. Super rideterræn ved Jyske Ås. www.broenden-landbrug.dk  Tlf. 26 44 39 59

Sælges: Loppemarked med antik. Stel: Musselmalet, Mågestel, Blå Blomst m. fl. samt Kgl. dyr og vaser + B&G Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet Vodskovvej 36, 9310 Vodskov figurer. Mange udstoppede fugle og dyr. Åben lørdag og søndag samt i Påsken.  Strandgårdsvej 60  Gerå v/Aså

LOPPESERVICE...

14. aPrIL 2014

24 m3 kr. 700 pr. md. 36 m3 kr. 1.080 pr. md. 132 m3 kr. 1.500 pr. md. priserne er ekskl. moms Første måned gratis. Henvendelse 5150 8189 eller 4020 9322

SÆT

Har du ikke fået Vodskov Avis senest onsdag med Post Danmark - så ring til Vodskov Avis på tlf. 98 29 33 22

I KALENDEREN

4. MAJ 2014 KL. 10.00

Sælges: Volvo 540, årg. 1998, på plader. 15.000 kr. Mosfjerner udlejes. Græsklipning udføres.  Tlf. 23 42 44 03 Sælges: Velholdt campingvogn 540 m. enkeltsenge og gulvvarme + smart fortelt (2 år). Evt. inventar. Tlf. 98 85 10 87, 60 65 97 87 Sælges: Voliernet-halmnet til lastbil. Sikkerheds træbenet til byggepladser, store og små golfnet.  Jørgen, 40 18 45 50 eller skoletoften15@gmail.com Sælges: Loppemarked lørdag og søndag 19.-20. april kl. 10-16 i gården ved Ørum Lagerpark, Bjørnbækvej 33, 9320 Hjallerup. Bagagerums/ loppemarked. Der vil være en del til halv pris. Har du lyst til at være med? Tlf. 50 96 96 64

Løbet skydes i gang på Boosting Business/Aars Avis Hvem? For glade motionister og gale løbetosser

Hvad? 5,3 km - 10,6 km Halvmarathon Helmarathon

Hvorfor?

Et evt. overskud går til Julemærkehjemmet i Hobro

Sponsorer:

AARS

AARS AARS

Tlf.:

40.000

Navn:

AARS

NEVE EDB

AARS

AARS

husstande

Adr.:

KONTANT

MASKINFORRETNING

Kom i kontakt med

CHECK

Frimærker kan IKKE benyttes til betaling

»Lopperne« er for private og må ikke indeholde firmanavne (vil blive fjernet fra annoncen). INDLEVERES TIL:

AARS

Indryk en loppe annonce i MIDTFJORD

AARS

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

Telefon 98 29 3 3 22

Advokatfirmaet

BINDSLEV & KJELDSEN ApS

AARS

Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Grindsted, Uggerhalne, Langholt, Vester Hassing, Stae og Bouet

AARS

AARS

Læs mere og tilmeld her

www.boostingbusiness.dk


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

Side 15

Crandals Galleri i Langholt klar med ny udstilling Tekst og foto: Erik Amstrup n LANGHOLT: Selvom Crandals i Langholt arealmæssigt langtfra hører til blandt landets største ”kunsttempler”, er det ganske imponerende, hvor mange kunstnere, der gennem årene har udstillet i det lille hyggelige galleri. Anne Lise Quorning og Jesper Brun-Jensen gav en minderig koncert i Ajstrup Kirke.

Unikke ”scener fra et ægteskab” i Ajstrup Kirke n AJSTRUP: Hun spiller orgel - og han synger bas, så dyb som en rungende kulmine og med et metallisk, sprødt skær i den sortbløde klang! Ægte- og musikerparret Anne Lise Quorning og Jesper Brun-Jensen besøgte i onsdags Ajstrup kirke med en påskekoncert, der flere gange fik hårene til at rejse sig og gåsehuden til at pible frem.

Ud over nogle sange, der var ren påske- og kirkemusik, bød programmet også på flere Spirituals, som antog helt nye dimensioner med Jesper Brun-Jensens fyldige stemme.

gelspil, fra en nænsom hvisken i første vers stigende til ”fuld udblæsning” i sidste vers, hvortil publikum øjeblikkeligt kvitterede med et bragende og velfortjent bifald.

Mod slutningen gav parret en mindeværdig opførelse af ”Amazing Grace”, som de byggede op i sang og or-

Ægteskabsscenerne illustrerede på ingen måde et umage par, men tværtimod et højst mageløst par!

Den imponerende basstemme var ikke aftenens eneste ”kanin i hatten”. Et par gange byttede parret plads, således at manden spillede orgel/klaver, mens hustruen overtog sangen, bl.a. nummeret ”You raise me up” (på dansk), som nok mest er kendt i Sissel Kyrkjebøs version, og med en smuk og klar stemme, der bestemt ikke lod den berømte nordkvinde noget tilbage.

Crandals Galleri er åbent i påsken. Derefter kan udstillingen efter aftale ses til og med den 15. juni.

Håndværkere Langholt AP Mureren S

- Kan man synge opera i en kirke? indledte Jesper Brun-Jensen, der mente, det nok gik an med en velkendt arie fra Tryllefløjten, ”In diesen Heil’gen Hallen” (I disse hellige haller)! I løbet af koncerten skiftede parret fra klaveret i korbuen til orgelet i sideskibet, mens de undervejs smådiskuterede, hvem der skulle præsentere det næste nummer, hvilket Jesper Brun-Jensen på et tids punkt kommenterede med, at ”det minder jo om scener fra et ægteskab!”

De udstillende kunstnere er malerne Hanne Elkjær, Aalborg – Svend Tillebeck, Vodskov – Birthe Brinch – Nr. Asmindrup, Grethe Klem Hansen – Vodskov, Jette Crandal – Langholt og Inge Backmann – Kollerup.

Desuden udstiller keramikerne Winnie Fiil – Vodskov og Inge Backmann – Kollerup samt kunstnerne Pia Martinussen – Langholt (Unika), Eva Andresen – Rærup (Streva Beads), Jane Christensen – Aalborg (Ravsmykker) og Anni Hansen – Langholt (Ravsmykker)

Skærtorsdag har Jette Crandal fernisering på en ny udstilling på sit galleri i Langholt.

Ian Morvang

Tlf. 28 60 34 02

Glarmesterfirmaet

Tekst: Margit Nonbo

Imponerende er det også, at Crandals Galleri med ferniseringen på sin nye udstilling skærtorsdag kan præsentere intet mindre

end 11 forskellige kunstnere – fordelt på seks forskellige kunstarter. Det er maleri, keramik, unika, Streva Beads (en slags perlekæder), ravsmykker og blomsterdekoration.

Tænker I på ombygning, tilbygning eller helt nyt? Det er vigtigt at komme godt fra start!

www.langholtmureren.dk ianmorvang@hotmail.com

Vilh. Johansen og Søns eftf.

Landinspektør med lokalkendskab

Vi laver alt i glarmesterarbejde

Landinspektør Søren Lange – Tlf. 26221120 Luneborgvej 65, 9382 Tylstrup

f.eks.

Firmaadresse: Landinspektørfirmaet Søren Lange Slotsgade 31, 9000 Aalborg – Tlf. 98120611 www.s-lange.dk Landinspektørfirmaet Søren Lange udfører arbejde indenfor alle områder af fast ejendoms regulering, projektudvikling, planlægning m.v.

· Termoruder · Drivhusglas · Spejle · Forsikringsskader · Døgnvagt.

Vodskov Avis · tlf. 98 29 33 22

TYLSTRUPMUREREN

ApS

Tlf. 98 17 04 46 www.mesglas.dk

v/Ib E. Nielsen, Enighedsvej 39, Kraghede, 9382 Tylstrup, www.tylstrupmureren.dk

tlf. 96 46 70 09 Bil 20 43 17 97

www.ArKiteKthuSetVodSKoV.dK

Alt malerarbejde udføres ✔ Private ✔ Erhverv ✔ Færdigmalede fodlister og gerigter ✔ Sprøjtelakering af døre og låger Få et uforpligtende tilbud...

AUT. KLOAKMESTER • Nybygning • Landbrugsbyggeri • Omforandring • Totalentreprise

Kontakt Arkitekthuset Vodskov A/S på tlf. 98 29 42 66 – vi tager gerne et uforpligtende møde.

Annoncér i Vodskov Avis - vi skaber omsætning! 98 29 33 22

SOLSIDENS MALERFIRMA A/S Følfodvej 25 . 9310 Vodskov Tlf. 98 17 60 32 . 98 17 90 67 . Fax. 98 17 99 22 E-mail: kg@solsidensmaler.dk . www.solsidensmaler.dk

BANKO hver torsdag kl. 18.30 i Vodskov Hallen


Vodskov Avis

Side 16

14. aPrIL 2014

Ugens film i Kino Hjallerup

12 YEARS A SLAVE

TIRSDAG 15. , ONSDAG 16. OG MANDAG 21. APRIL KL. 19.30

TORSDAG 17 OG SØNDAG 20. APRIL KL. 16.00

Vinderen af Oscar som årets bedste film. - Solomon Northup er en dannet, afroamerikansk familiefar bosat i New York anno 1841. Men efter et ulyksaligt møde med et par kidnappere bliver han bortført og solgt som slave i Louisiana. Her må Northup tilbringe tolv frygtelige år under skiftende ejere og slavenavnet Platt Hamilton, før han øjner chancen for atter at blive en fri mand. Forlænget spilletid. T.o.15

CAPTAIN AMERICA – THE WINTER SOLDIER TORSDAG – FREDAG OG LØRDAG I 3 D SØNDAG – MANDAG I 2 D SE SPILLETIDER I ANNONCEN Supersoldaten Steve Rogers, der blev optøet efter 70 års dvale, prøver stadig at tilpasse sig livet i det 21. århundrede. Da en kollega i regeringens anti-forbryderorganisation SHIELD bliver angrebet, går Rogers’ alias, superhelten Captain America, i aktion. Det viser sig, at en af Steves gamle venner er blevet hjernevasket for at lave rav i Washington D.C. som den dødsensfarlige Winter Soldier. T.o.11.

DETEKTIVERNE (Ny dansk børnefilm)

Sofie, Trine, Maria, Mads, Malte, Anders og Pernille har udover badmintonen, det til fælles at de har haft succes ved de prestigefyldte landsmesterskaber i DGI badminton.

Vodskov Badminton smasher sig til tops ved landsmesterskaberne Tekst og foto: Dennis Villumsen Serup n VODSKOV: Vodskov Badminton har vundet landsmesterskaberne (LM) for U15 hold i forrige weekend (d. 5.-6. april i Frede-

ricia Idrætscenter), samt et mesterskab i U13 damedouble med Sofie Topp. Tidligere den dag blev det til en bronzemedalje i U15 herredouble til Anders Thellefsen, og først i marts måned blev det til en bron-

zemedalje i U11 damesingle til Pernille Blok. Godt gået af Vodskov Badminton, der lige har fået prisen som årets ungdomsklub i DGI Nordjylland. Det kan du læse mere om på bagsiden af avisen.

Legeland i påskeferien

KL. 14.00 HVER DAG I PÅSKEFERIEN Den idealistiske 13-årige Matilde beslutter sig for at åbne et detektivbureau, der skal hjælpe de svage og fattige med de sager, som politiet ikke vil røre ved. Snart har hun overtalt den overvægtige karate-helt-wannabee Gustav og den fingernemme Mensanørd Tobias til at være med. Men da de vil redde Gustavs onkel fra den skruppelløse bagmand Jo, har de snart både hærdede kriminelle, politiet og en hel by i hælene.

THE GRAND BUDAPEST HOTEL HVER AFTEN KL. 19.30 FRA TIRSDAG 22. APRIL TORSDAG 24. APRIL OGSÅ KL. 16.00 The Grand Budapest Hotel var i 1930’erne et fornemt kursted i Alperne. Hertil ankommer den unge immigrant Zero, der oplæres som piccolo af hotellets concierge, Monsieur Gustave H. Da Gustaves aldrende elskerinde dør, arver han et uvurderligt maleri, som et mylder af tyve og gangstere meget gerne vil have fat i. Gustave må desuden rense sit navn, da han mistænktes for at have dræbt kvindemennesket. En skør, men fascinerende komedie i et helt specielt univers.

Entré 50,- kr. nder Børn u is at 2 år gr

Mega springhal Klatring Tumleland for de yngste Søndag 13.4 - mandag 21.4 Alle dage 10-16

www.dgihusetnordkraft.dk


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

L æserbrev 400 aktive fodboldspillere i Vodskov kan snart være fortid I forlængelse af den ekstraordinære generalforsamling onsdag d. 9. april må vi konstatere, at det IKKE er lykkedes at finde en ny formand til Vodskov Fodbold. Det er meldt ud for mere end 12 måneder siden, at Ole Lund, grundet fraflytning fra byen, ønskede at stoppe som formand. Bestyrelsen har arbejdet på at finde en afløser, ligesom klubbens medlemmer flere gange er blevet opfordret til at melde sig eller komme med emner til posten.

Til den første generalforsamling mødte der 21 medlemmer op (hvoraf de 7 var fra bestyrelsen), og til den ekstraordinære mødte der 10 medlemmer op (hvoraf de 6 var fra bestyrelsen). Det er selvsagt ikke tilfredsstillende for en klub med over 400 medlemmer! Konsekvenserne af, at der ikke findes en formand inden 6. maj, hvor der indkaldes til en ny ekstraordinær generalforsamling, er meget voldsomme.

Det vil kort sagt betyde følgende: • Den nuværende bestyrelse trækker sig tilbage. • Klubhuset låses af og kan ikke benyttes. • Banerne bliver lukket, og træning/kamp er ikke muligt. • Vodskov Fodbold ophører med at eksistere, og byens ungdom henvises til andre klubber. Vi forventer, at medlemmerne tager dette seriøst og melder sig på banen…. Det er sidste chance for at bevare en fodboldklub, som hver uge har masser af glade børn og voksne i klubben!

Side 17

Stærk(t) musikprogram til årets Tylstrup Marked Tekst: Erik Amstrup n TYLSTRUP: Forberedelserne til årets Tylstrup Marked, der løber af stablen i den næstsidste weekend i august, er godt i gang.

– helt i overensstemmelse med traditionerne - Kandis, der søndag eftermid-

dag sætter det musikalske punktum for tre festlige markedsdage i Tylstrup.

www boostingbusiness www.boostingbusines g @boostingbusin s.dk dkk kontakt@boostingbusiness.dk g

I år bliver der satset ekstra på den musikalske underholdning. Fredag aften spiller Henning Stærk Band i Markedsteltet, mens det lørdag bliver Bamse Jam og kopibandet ”ABBA Revival”, der skal lokke markedsgæsterne ud på dansegulvet. Og det bliver sandsynligvis

Bestyrelsen

Selvom Vodskov IF Fodbold har god økonomi, 400 medlemmer og gode sportslige resultater, bl.a med et nyoprykket Serie 2 hold, vil ingen være formand for klubben. Det ser nu til at koste klubben livet. Ulven ligger allerede og lurer uden for klubhuset.

Henning Stærk med Band til Tylstrup Marked 2014

✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓

MAGASINER F LY E R S HJEMMESIDER FOLDERE P L A K AT E R LOGODESIGN BANNERE BEACHFLAG ROLL-UPS Himmerlandsgade 150

GIV DEN

G AS

E IfeN L N O ssionel ro p n e d me g snin webR Slø GODE KIDEG VI E

|

9600 Aars

|

TIL DET!

Tlf. 20 30 65 43

Håndværkere

Projekt3 2013_Layout 1 02/05/13 09.30 Side 1

m

4

ge

i

rf

e mr

a rm

e nn

r 0å

TømReR- og bygningssnedkeRi Aps · Telefon 98 29 39 77 ø

et

l ka

o tl

Di

Tømrermester

Ole Madsen

H Nørresundby Hån U S K Tømrerforretning tidlsvkæurke!rVi tilbyder: Nyt tag • Tilbygninger Ny-byg • Bolig renovering Udskiftning af vinduer og døre Alt i snedker- og tømrerarbejde

Kristian Larsen - Malermester Følfodvej 27 . 9310 Vodskov

Tlf. 98 29 33 80 ALT MALERARBEJDE UDFØRES...

og vi rydder selvfølgelig op efter os...

Tlf. 98 17 98 48 • Mobil 30 35 90 40 info@nrsundby-tomrer.dk • www.nrsundby-tomrer.dk

Ring for uforpligtende tilbud eller gå ind på

Kvalitet og personlig service

www.ks-aps.dk

Tylstrup VVS

d

Vodskov Malerforretning

ApS

rubrik ANNONCER:

Nyt og reparationer Badeværelser Energioptimering Alternativ energi Fjernvarmeservice Blikkenslagerarbejde Totalentrepriser

vi er klar til at rykke ud

98 29 33 22

Kirkevej 22 | 9310 Vodskov | Tlf. 98 29 31 10 | www.vvsinst.dk | email: vvs@vvsinst.dk


Vodskov Avis

Side 18

14. aPrIL 2014

Tylstrup Revyen 2014 indkalder til sit første møde Tekst og foto: Erik Amstrup n TYLSTRUP: Onsdag efter påske mødes skuespillere, instruktør, tekstforfattere

og scenefolk til det første møde om Tylstrup Revyen 2014.

vyen genoplivet efter syv års dvale. Det skete med Janni Hedegaard som ihærdig instruktør og tovholder.

”kendisser” nok begynde at tænke sig ekstra grundigt om i deres gøren og laden, hvis de da ikke vil risikere at blive ”revytiseret” på de skrå brædder til efteråret.

Sidste år blev Tylstrup ReRevyens genfødsel den 19. oktober blev overværet af 400 glade publikummer under en total udsolgt forestilling i Tylstrup Hallen.

Motormarked Den dejlige bil du købte for år tilbage bliver også til affald! Vestbjerg Autogenbrug A/S er godkendt* affaldsbehandler. Vi giver op til 3.000 kr. for din gamle bil når du afleverer den hos os.

* ISO 9000 - 2001 godkendt

Affald er mange ting

Vang Mark 48 . 9380 Vestbjerg www.huggeren.dk - www.98296300.dk - www refero.dk

Auto-tilbud frA

Alle, der går med en uforløst skuespiller eller en tekstforfatter i maven er velkomne. Og selvfølgelig også andre, der vil give en hånd med bag scenen. I 2013 fik Tylstrup Revyen sig ”en tur i høet”. Til efteråret barsler revyholdet med en spritny forestilling.

Det første møde bliver et idémøde, hvor alle fremmødte får til opgave at ryste nogle gode ideer ud af ”fidusbeholderen”. Herefter

98 29 63 00 / 98 29 45 00

Revyens møder foregår på Tylstrup Skole.

skal

Tylstrups

Backstreet Boys i Aalborg udsolgt Billetsalget i AKKC når dette forår 58.250 solgte billetter, hvilket er ny rekord. n KULTUR: Billetsalget i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har slået alle rekorder dette forår med 14 udsolgte koncerter og forestillinger, blandt andre: Hansi Hinterseer, Andrea Berg, Cliff Richard, Thomas Helmig, Niels Hausgaard, Frank Hvam,

Vestbjerg bAkke • Dæk og alufælge • Køb og salg af brugte biler • Alt i autoreparationer • Klargøring til syn • Vaskehal • Aircon Service • Autotransport

Kai Guldborg

Rasmus Henriksen

Der blev hurtigt meldt alt udsolgt til Backstreet Boyskoncerten til udendørskoncerten i Skovdalen den 10. juli.

Kig ind til

- I AKKC har vi solgt 58.250 billetter i foråret, hvilket er næsten udsolgt til alle forestillinger. Vi har pt. kun billetter tilbage til comedy-showet PlattForm, som vi lige har købt en forestilling med, fortæller Ernst Trillingsgaard, direktør i AKKC.

Motormarked

guldborg biler

Irene Holms Vej 2 . 9380 Vestbjerg Tlf. 28 28 58 37 5 ÅRS GARANTI på dæk*

NEMT & hurtigt overblik!

Reparation og servicering af alle mærker Specialist i autoskader og dæk Reparation og servicering af alleGmærker Klargøring til syn RA Specialist i autoskader og dækLÅNEBTIS 3 års garanti på reservedele GRATISIL Klargøring til syn LÅNEBIL VED Se 200 200 salgsklare salgsklare biler biler på: på: AUTOSKADE Se www.bilgaardenhostrup.dk www.bilgaardenhostrup.dk

Vi finder gernegerne din ønskebil - også fabriksny Vi finder din ønskebil - også fabriksny Finansiering tilbydes også til ældre Finansiering tilbydes til rente frabiler 2,95% - også til ældre biler

BREDT

dækudvalg

MILJØDÆK

Når de fem voksne drenge i Backstreet Boys (BSB) træder op på scenen under bøgetræernes kroner i Skovdalen i Aalborg onsdag den 9. juli, bliver det derfor for et propfyldt koncertområde.

FANTASTISKE BREMSEEGENSKABER

NANOENERGY 3

K115

195/65R15 91T

205/55R16 91H

C

C

E

69dB

4 DÆK

A

69dB

AKKC, der præsenterer Backstreet Boys i samarbejde med arrangøren Skovrock/Musikkens Venner, kunne allerede onsdag konstatere, at de allersidste billetter ud af 5.500 var solgt. Allerede på førstedagen solgte Backstreet Boys 4.000 billetter, og nu er alle muligheder i Aalborg udtømte. Backstreet Boysfans får dog endnu en mulighed for at se eller gense bandet.

4 DÆK

1.836,-

2.476,-

Montering på stålfælge pr. stk. 119,-. Montering på alufælge pr. stk. 149,-. Priserne er ekskl. fælge, montering og afbalancering, og er gældende indtil den 30. april 2014. *Se hvilke dæk der er omfattet af 5 års garanti på Dæktryg.dk

Uggerhalnevej 43 9310 Vodskov Tlf. 98 28 61 45 grindstedauto@mail.dk · Køb og salg af biler · Servicering og reparation af alle bilmærker (speciale VW-AUDI-SKODA-SEAT). · Service på nye biler uden garantien bortfalder. · Autoreparationer og service til den rigtige pris. · Hurtig levering af reservedele. · Fabriksgaranti opretholdes.

· Klima/Air-con service og reparation. · Reparation/renovering af gearkasser · Testudstyr til fejlfinding. · Tjek og klargøring til syn. · 4-hjulsudmåling. · Opgørelse og reparation af forsikringsskader. · Kundebiler holder dig kørende. Op til 3 års garanti på reservedele!

VIND DÆK OG FÆLGE*

Navn Adresse

Værdi kr. 12.500,Denne tilmelding skal afleveres hos din lokale Dæktryg forhandler. *Toyo vinterdæk med MEGA WHEELS alufælge – maks 18”. Vi tager forbehold for, at ikke alle alufælge passer til alle biler. Konkurrencen er gældende indtil den 31. maj 2014.

E-mail

Telefon

Dæktryg forhandler/postnr. ¨ Ja tak - jeg ønsker at modtage nyhedsmail fra Dæktryg

200 biler

på lager Alt i autoreparationer, mekanisk arbejde og forsikrings- www.bilgaarden skader hostrup.dk

Tylstrup Autohandel Tlf. 98 26 27 27

Bilgården Hostrup A/S

v/Michal Sudergaard Tylstrupvej 35 · 9382 Tylstrup

Vi glæder os til du kører igen

v/Ib Jensen Sulsted Kirkevej 1 9381 Sulsted Telefon 98 29 71 77

WWW.DÆKTRYG.DK

Her finder du hurtigt og nemt dæk og fælge til dit behov.

116380 14

Grindsted Autoværksted

Bryan Adams, ZZ Top, Elton John og nu Backstreet Boys. - Det er ganske simpelt helt utroligt og meget dejligt, at folk generelt er så optimistiske i dette forår, så der bliver købt stort ind af kulturoplevelser.

Ballerup Super Arena satte en koncert i salg med dem nogle få dage efter Aalborg åbnede ballet, og til indendørskoncerten 10. juli i det storkøbenhavnske område, er der stadig billetter at få.


Vodskov Avis

14. aPRIL 2014

Side 19

Ugens tv ONSDAG DR1 05.15 Det vilde Afrika 06.05 Der er noget i luften 06.30 Hairy Bikers store kokkedyst 07.15 Formiddagsprogram. 12.15 Skattejægerne 12.45 Eftermiddagsprogram. 17.50 TV Avisen 18.00 Under hammeren 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Konditoriet 19.25 Søren Ryge præsenterer 19.55 TV Avisen 20.00 Dronningens nye have 21.00 Det søde liv 21.20 Vores påskevejr 21.30 TV Avisen med Vejret og Sporten 22.00 Fuld af løgn 23.25 Whitechapel IV 00.10 Natfjernsyn

DR2 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.10 Michael Jeppesen møder... 11.30 Akkari og Khader 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 17.00 DR2 Dagen med DR2 Nyheder 18.05 Akkari og Khader 18.35 Bedste kvinde vinder 19.30 Coupling 20.00 Dommer for en Dag 20.30 Sange der ændrede verden 20.40 Sagen genåbnet 22.20 Denmark, you’ll just love it 22.30 Deadline 23.00 Bedemænd på arbejde 23.50 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 11.25 Go’ appetit 12.00 Nyhedsblok 12.20 Han, hun og haven 12.50 Byg et liv på landet 13.45 Savnet 14.35 Stjernerne på slottet 15.20 Den rene vare 15.55 Grænsepatruljen 16.25 CPH Lufthavnen 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Olsen-banden. Dansk komedie 21.25 Broadchurch. Eng. krimidramaserie fra 2013. 2 afsnit 23.05 Kandidaten. Dansk thriller fra 2008 00.45 Weekendfar 01.15 Natfjernsyn

16. - 22. april 2014

TORSDAG DR1 05.15 Det vilde Afrika 06.05 Der er noget i luften 06.30 Hairy Bikers store kokkedyst 07.15 Formiddagsprogram. 12.15 Skattejægerne 12.45 I hus til halsen 13.20 Eftermiddagsprogram. 17.00 Dronningens nye have 18.00 Under hammeren 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Spise med Price 19.30 Søren Ryge præsenterer 19.55 TV Avisen 20.00 Min søsters børn alene hjemme. Dansk spillefilm 21.30 TV Avisen 21.45 Fodboldmagasinet 21.55 Engle & dæmoner 00.05 I farezonen 00.55 Natfjernsyn

FREDAG DR1 05.15 Det vilde Afrika 06.05 Der er noget i luften 06.30 Hairy Bikers store kokkedyst 07.15 Formiddagsprogram. 12.15 Skattejægerne 12.45 Hammerslag i Thailand 13.50 Hercule Poirot 15.25 Kriminalkommissær Barnaby 17.00 Tre på flugt 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Disney Sjov 20.00 Cirkusrevyen 2013 21.00 TV Avisen 21.15 Fodboldmagasinet 21.25 Agent 007 - Golden Eye. Amr. actionfilm 23.30 Pirates of the Caribbean - Død mands kiste. Amr. sørøverfilm 01.50 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Vi klager 09.15 Store danskere - Ove Sprogøe 10.00 DR2 10.00 - Nyheder 10.01 Chiacagos gadeengle 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 17.35 Horisont 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.10 Har mor altid RET? 18.40 Bedste kvinde vinder 19.35 Han, hun og godset 20.00 Hotel Adlon - en familiesaga 21.35 Fra den ene hjernehalvdel til den anden - Stand up Erik Clausen 22.30 Deadline 23.00 Natfjernsyn

DR2 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.05 DR2 Tema 09.30 AnneMad får gæster 10.00 DR2 10.00 - Nyheder 10.10 The Cove - delfinernes mareridt 11.40 Alt forladt 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 18.00 DR2 1.00 - Nyheder 18.05 Latifa’s store Nytårswallah 18.35 Bedste kvinde vinder 19.30 Han, hun og godset 20.00 Hotel Adlon - en familiesaga 21.35 Fra den ene hjernehalvdel til den anden - Stand up Erik Clausen 22.30 Deadline 23.00 Natfjernsyn

TV2 06.30 Go’ morgen Danmark 11.25 Go’ appetit 12.00 Nyhedsblok 12.15 Han, hun og haven 12.45 Byg et liv på landet 13.40 Savnet 14.30 Stjernerne på slottet 15.15 Far til fire - på hjemmebane. Dansk familiefilm fra 2008 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen 17.50 Nyhedsblok 17.55 SuperMatchen 19.00 Nyhedsblok 20.00 Olsen-banden i Jylland. Dansk folkekomedie 21.45 Broadchurch. 2 afsnit 23.25 Blinkende lygter. Dansk actionkomedie 01.25 Elementary 02.15 Natfjernsyn

TV2 06.30 Go’ morgen Danmark med nyhederne 11.25 Go’ appetit 12.00 Nyhedsblok 12.15 Han, hun og haven 12.45 Byg et liv på landet 13.35 Savnet 14.20 Stjernerne på Slottet 15.00 Far til fire - tilbage til naturen 16.25 Weekendfar 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Voice - junior 21.10 Nynne. Dansk romantisk komedie fra 2005 22.55 Gamle mænd i nye biler 00.35 Det perfekte kup. Dansk action-komedie 01.55 Boligkonge i Las Vegas 02.45 Natfjernsyn

LØRDAG DR1 05.15 Det vilde Afrika 06.05 Der er noget i luften 06.30 Formiddagsprogram. 10.05 Danmark på prærien 11.05 Mord på hjernen 12.40 Ved du hvem du er? 13.40 Sommer 14.40 En ny begyndelse 15.25 Kriminalkommissær Barnaby 17.00 Du almægtige, Evan 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 18.58 Held og Lotto 19.05 Tæt på pingvinerne 20.00 Downton Abbey IV 20.50 Kriminalkommissær Barnaby. 2 afsnit 00.00 Engle & dæmoner. Amr. thriller fra 2009 02.10 Water Rats. 3 afsnit 04.25 De heldige helte

SØNDAG DR1

MANDAG DR1

05.15 Det vilde Afrika 06.05 Der er noget i luften 06.30 Formiddagsprogram. 11.35 Downton Abbey IV 12.25 Kriminalkommissær Barnaby 14.00 Gudstjeneste i DR Kirken 14.45 Spise med Price på tur 15.20 Charlie St. Cloud 16.55 102 dalmatinere 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Livets planet 20.00 Sommer 21.00 TV Avisen 21.15 Fodboldmagasinet 21.25 Hamilton: I nationens interesse 23.10 Green Zone 00.55 What Just Happened 02.30 Laurel Canyon 04.05 De heldige helte

DR2

DR2

07.30 Nyheder fra Grønland 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Dronning og diplomat 09.05 Formiddagsprogram. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.10 Alt for meget velfærd 13.20 Store danskere - Per Hækkerup 14.00 Eftermiddagsprogram. 17.20 Noah. Can. kortfilm 17.40 Søndag Live 19.10 Kate som vild hyrdinde 20.00 DR2 Tema: Hvad tænker dyrene? 22.30 Deadline 23.00 Public Enemy No. 1 01.05 Laurel Canyon. Amr. drama 02.40 Natfjernsyn

05.15 Det vilde Afrika - Madagascar 06.05 Der er noget i luften 06.35 Savannens stærke hunner 07.30 Formiddagsprogram. 12.15 Kriminalkommissær Barnaby 13.50 Eftermiddagsprogram. 18.30 TV Avisen med Sporten og Vejret 19.00 Aktionshuset 19.30 Søren Ryge næsten direkte 20.00 Danmarks skønneste sommerhus - Nordvestsjælland 20.30 Det er helt sort 21.00 Sådan er det skøre sind 21.30 TV Avisen 21.45 Fodboldmagasinet 22.00 Headhunterne. Norsk spillefilma fra 2011 23.50 Dobbeltjagt 01.35 Natfjernsyn

DR2

06.40 Dokumania: Du skal ikke tro, du skal vide 08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Familiens Arvegods 09.10 Formiddagsprogram. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.10 Fri os fra kernefamilien 13.40 Eftermiddagsprogram. 16.00 Spartacus 19.00 Javel, hr. statsminister. 2 afsnit 20.00 Hugh i Skandinavien 20.45 Hotel Adlon - en familiesaga 22.30 Deadline 23.00 På den 2. side 23.30 Vares, privatdetektiv 01.05 Barnesoldaten Emmanuel Jal 02.00 Unge Freud i Gaza 02.55 Deadline Nat

TV2

TV2

06.00 Morgen TV - mest for børn 09.00 Go’ morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.10 Hvem vil være millionær? 13.05 Voice - junior 14.15 Olsen-banden i Jylland 16.00 Undercover Boss 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen 17.50 Nyhederne 17.54 Regionale nyheder 17.55 SuperMatchen 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 19.45 LørdagsSporten 20.00 Lyden af lørdag 20.50 Sommer i Tyrol 22.40 Volcano. Amr. katastrofefilm fra 1997 00.25 Broadchurch. 2 afsnit 02.05 Natfjernsyn

TIRSDAG DR1

DR2

08.00 DR2 8.00 - Nyheder 08.10 Sandheden om mænd 09.40 Formiddagsprogram. 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 16.05 En nævefuld dollars 17.40 Det slører stadig 18.00 DR2 18.00 - Nyheder 18.15 Bedste kvinde vinder 19.05 Han, hun og godset 19.40 Elsker dig for evigt. Dogmefilm af Susanne Bier 21.30 Akkari og Khader 22.00 Har mor altid RET? 22.30 Deadline 23.00 De glemte danskere 00.00 Slaget ved Somme 01.00 Mordet i Beirut 01.45 Natfjernsyn

TV2

06.00 Morgen TV - mest for børn 09.00 Go´morgen Danmark 12.00 Nyhederne 12.05 Lyden af lørdag 12.55 Dogs in the City 13.45 Sommer i Tyrol 15.30 Historien om Hvidstengruppen 16.05 Kurs mod fjerne kyster 16.50 SuperMatchen: Studiet 17.05 SuperMatchen 17.50 Nyhederne 17.54 Regionale nyheder 17.55 SuperMatchen 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Pengene på bordet 21.00 Hvidsten Gruppen 23.05 Broadchurch. 2 afsnit 00.45 Aircrash Confidential 01.40 Natfjernsyn

06.30 Go’ morgen Danmark 11.25 Go’ appetit 12.00 Nyhedsblok 12.15 Han, hun og haven 12.45 Byg et liv på landet 13.35 Savnet 14.25 Stjernerne på slottet 15.15 Lassie. Amr. familiefilm fra 2005 17.00 SuperMatchen 17.50 Nyhedblok 17.55 SuperMatchen 19.00 Nyhederne 19.30 Regionalprogram 20.00 Hvem vil være millionær? 20.50 Danmarks dejligste badehoteller 21.25 Det som ingen ved 23.05 Krop umulig - børn 23.55 Snydt i storbyen 00.50 Natfjernsyn

05.15 Det vilde Afrika 06.05 Der er noget i luften 06.35 Hairy Bikers store kokkedyst 08.00 Formiddagsprogram. 12.15 Skattejægerne 12.45 I hus til halsen 13.20 Eftermiddagsprogram. 16.55 Jordemoderen 17.50 TV Avisen 18.00 Under Hammeren 18.30 Nyhedsblok med Aftenshowet 20.00 Hammerslag 20.40 Retshjælpen 21.05 Kontant 21.30 TV Avisen 21.55 Madmagasinet Bitz & Frisk 22.20 Sporten 22.30 Beck: Det sidste vidne 00.00 I farezonen 00.50 Natfjernsyn 06.30 DR2 Morgen med DR2 Nyheder 11.10 Michael Jeppesen møder... 11.30 På den 2. side 12.00 DR2 12.00 - Nyheder 12.30 Eftermiddagsprogram. 17.00 DR2 Dagen med DR2 Nyheder 18.05 Det slører stadig 18.35 Bedste kvinde vinder 19.30 Han, hun og godset 20.00 Det sejler - Dræbergarn i Thorsminde 20.30 Helvedes helte 21.00 Dokumania 22.30 Deadline 23.00 Videnskab og tro 23.50 The Daily Show 00.15 Natfjernsyn

TV2 06.00 Nyhedsblok 06.30 Go’ morgen Danmark 11.25 Go’ appetit 12.00 Nyhedsblok 12.20 Han, hun og haven 12.50 Byg et liv på landet 13.45 Savnet 14.30 Stjernerne på slottet 15.20 Den rene vare 15.55 Grænsepatruljen 16.25 CPH Lufthavnen 17.00 Nyhedsblok med Go’ appetit og Go’ aften Danmark 20.00 Kurs mod fjerne kyster 20.50 Razzia - Skat rykker ud 21.25 Station 2 Politirapporten 22.00 Nyhedsblok 22.40 Dags Dato 23.30 Det hemmelige USA 00.15 Natfjernsyn

UGE 16 - 2014

Agent 007 - GoldenEye

DR1 fredag kl. 21.25 Amr. actionfilm fra 1995 med bl.a. Pierce Brosnan og Sean Bean. Koden til det frygtindgydende rumvåben GoldenEye er blevet stjålet. Verdensfreden er truet, og James Bond sætter kurs mod Rusland for DR1 torsdag kl. 21.55: “Engle & dæmoner”

TV2 torsdag kl. 20.00: “Olsen-banden i Jylland”

at genvinde kontrollen over våbnet. Men han er oppe mod en farlig modstander, der tilmed er en gammel kollega. Alec Trevelyan, alias eks-agent 006, er på hævntogt mod sit fædreland, hjulpet af den sexede, men dødsensfarlige Xenia Onatopp.

Engle & dæmoner DR1 lørdag kl. 00.00 Amr. thriller fra 2009 med bl.a. Tom Hanks og Ayelet Zurer. Religionseksperten Robert Langdon sendes ud på en halsbrækkende jagt gennem Roms forladte krypter, katakomber og katedraler.

Vatikanet skal vælge en ny pave, men et hemmeligt broderskab med et horn i siden på pavestaten truer med at sprænge samtlige kandidater til atomer. Kun kodeknuseren Langdon kan finde frem til det gådefulde broderskab og forhindre katastrofen

DR1 lørdag kl. 20.50: “Kriminalkommissær Barnaby” En mordsag bringer John Barnaby og Charlie Nelson til København.

Gamle mænd i vilnye biler gøre ALT for at opfylde

DR1 fredag kl. 20.00: “Cirkusrevyen 2013” Velkommen i teltet til første akt af Cirkusrevyen 2013.

TV2 fredag kl. 22.55 Dansk actionkomedie fra 2002 med bl.a. Jens Okking og Kim Bodnia. Da Harald bliver løsladt fra fængsel, ligger hans plejefar Munken for døden. Munken beder Harald om at finde sin biologiske søn Ludvig, som Munken aldrig har set. Harald

sin fars ønske - problemet er bare at Ludvig sidder i fængsel i Sverige! Sammen med sine kokke-venner Peter og Martin lægger han en utraditionel plan, der inkluderer en kraftig bungy-elastik, en harpun og en varevogn fyldt med tusind liter vand.

TV2 lørdag kl. 20.50: ”Sommer i Tyrol” Overtjeneren Leopold er forelsket i den smukke Josepha, men det er desværre ikke gengældt.

Volcano

TV2 fredag kl. 21.10: ”Nynne” Nynne er en dansk single-kvinde i trediverne med totalt kaos i sit privatliv og i sin økonomi.

TV2 lørdag kl. 22.40 Amr. katastrofefilm fra 1997 med bl.a. Tommy Lee Jones og Anne Heche. Los Angeles er vant til jordskælv, men da chefen for byens alarmcenter for naturkatastrofer, Mike Roark, tager en uges ferie for at være

sammen med sin datter, sker der straks noget uventet. Det bobler voldsomt i undergrunden, og snart er en vulkan i udbrud midt i byen, og glødende lavastrømme trænger frem. Roark må straks tilbage på jobbet.

DR1 søndag kl. 23.10: “Green Zone”

TV2 søndag kl. 21.00: “Hvidsten Gruppen”


Ugens citat ... Løkkes succes alene lever på grund af den røde talentløshed i regeringskontorerne og Thulesen Dahls systematiske og aldrig svigtende sans for at score politiske point.

Vodskov,Vestbjerg, Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Sulsted, Ajstrup, Tylstrup, Tylstrup, Grindsted, Grindsted, Uggerhalne, Uggerhalne, Langholt, Langholt, Vester Vester Hassing, Hassing, Stae Stae og og Bouet Bouet Vodskov, Vodskov, Vestbjerg, Vestbjerg, Sulsted, Sulsted, Ajstrup, Tylstrup, Tylstrup, Grindsted, Grindsted, Uggerhalne, Uggerhalne, Langholt, Langholt, Vester Vester Hassing, Hassing,Stae Staeog ogBouet Bouet

Nr. 16 · mandag/tirsdag

14. - 15. april 2014 · 13. årgang

Peter Mogensen, Tænketanken Kraka i Politiken.

Årets Ungdomsklub 2013/14 i Nordjylland har fjer på I mandags kom en delegeret fra DGI Nordjylland forbi Vodskov Badmintonklub for at overrække diplomet, som statuerer, at de er Årets Ungdomsklub 2013/14. Tekst og foto: Dennis Villumsen Serup n VODSKOV: Mandag i sidste uge efter træningen kom en idrætskonsulent fra DGI Nordjylland til Vodskov for at overrække ungdomsafdelingen en titel og et tilhørende gavekort som Årets Ungdomsklub

i Nordjylland 2013/14. Idrætskonsulent Anne Kristine var begejstret over, at Vodskov Badminton har holdt momentum over længere tid, og kan lade successen avle sig stadigt større. Det var med stor glæde, at hun kunne hædre alle implicerede. - I Vodskov har der gen-

nem årene været fokuseret på badmintonsporten, og det har givet pote. En af trænerne fik for et par år siden prisen som Årets træner i DGI. De øvrige ledere og andre frivillige ville sikkert også være berettiget til hæder, og i DGI Nordjylland håber vi med hæderen i dag, at alle vil føle sig som

en del af det at blive kåret til Årets Ungdomsklub i DGI Nordjylland, udtalte Idrætskonsulent Anne Kirstine fra DGI Nordjylland. - Tillykke til Vodskov BK og til alle spillere, trænere, instruktører og alle der i ny og næ giver en hånd med. Efter de flotte ord og overrækkelsen samt træning

De glade badmintonspillere i Vodskov kan stolt sige, at de nu er en del af Årets Ungdomsklub 2013/14 i DGI Nordjylland.

+

Værd at vide

LÆGEVAGTEN: 70 150 300 Aalborg Sygehus, Hobrovej 18, 9000 Aalborg Hverdage kl. 16.00-08.00 Weekend kl. 00.00-24.00 (Adgang via hovedindgangen) Al kontakt til lægevagten skal være telefonisk. Du vil komme til at tale med en læge. Hav altid dit sygesikringskort klar når du ringer.

Her finder du en

HJERTESTARTER

Skal du yde førstehjælp og har brug for en hjertestarter..? Ring 112 Alarmcentralen og hent hjertestarteren på nærmeste adresse: VodskoV:

Budolfi Apotek, Algade 60, Aalborg – Tlf. 98 12 06 77

Klubbens har været en løbende succes Vodskov Badminton Klub har igennem de sidste 5-6 år været i en rivende udvikling, og har ifølge DGI haft den største fremgang på bl.a. minispiller-området i badminton Nordjylland. Den overordnede succes betyder, at de i dag har en meget velfungerende ungdomsafdeling med ca. 6065 engagerede unge mennesker dækkende fra de mindste minitonspillere i alderen 5- 6 år til de ”store” U17 spillere. Det er historien om opbygningen af en klub, hvor

hovedtræneren er fantastisk dygtig (Manuela Kjeldgaard, der fik prisen som årets træner i DGI i 2013), men hvor der også kræves noget af de dygtige hjælpetrænere og forældre, som er aktive i det daglige. Helt ned på mindste niveau, har den forholdsvis nystartede minitonafdeling haft stor succes. I den forløbende sæson har de med 12-14 aktive børn overgået alle forventninger i forhold til sidste år. Vodskov Badminton deltager med hold i DGI’s turneringer i rækkerne: U11-U13-U15 og U17 og begynderturneringerne i niv. 1 og 2. Senest har deres minitonspillere også været ude at spille imod andre. Hvert år har klubben flere spillere af sted til individuel LM og hold LM samt adskillige andre turneringer og arrangementer.

suLsted:

Sulstedhallen (i indgangspartiet) Toftegårdscentret (udvendig v. indgangen) tyLstrup:

Tylstruphallen (i indgangspartiet) grindsted:

Grindstedhallen

(i forgangen ind til hal og klublokaler)

Hammer kirke

Vodskovhallen

(i kirketårnet lige indenfor døren til højre)

Vodskov sognegård (inde i hovedgangen)

Super Brugsen i Vester Hassing

(i hovedgangen til højre for kontoret)

Vodskov Bibliotek (i vindfanget) Vodskov Stationspark

Vester hassing:

(til højre for indgangen til butikken)

Vester Hassing hallen

(fælleshuset Smedepladsen 23)

(inde i hovedhallen - lige indenfor til højre)

Bananen - Bodil Hjorths Vej 10

nørresundby:

(på facaden på hjørnet af bygningen)

Store Tingbakke 72 - fælleshuset (Udenfor, ved indgang til kontor/vaskeri)

DØGNÅBENT APOTEK

var det tid til hygge i Hallens café, hvor DGI bød på sandwich og saftevand til samtlige personer i klubben. Udover hæderen, modtog klubben samtidig 12.000 kr. til køb af 40 stk. RSL poloer efter eget valg.

F24 Benzintank - Hjørringvej 59 (ophængt på facaden af F24 stationen)

Aalborg Kaserner - Gl. Høvej 34

Kastanjebo - Gennem Bakkerne 23A

(på muren til højre for indkørslen)

(Fælleshuset, ind til venstre. Ring på - døgnvagt)

bouet/nørre uttrup: Kvickly Bouet (I kiosken)

Vestbjerg:

Vestbjerghallen (i hovedindgangen til højre) Vestbjerg Fitnessenter (udendørs v. indgang) LanghoLt:

Langholthallen

(på højre væg i vindfanget v. hovedindgang) Har du kendskab til en hjertestarter, der ikke findes på listen, så send en mail til vodskovavis@vodskovavis.dk

Løvenborgparken/Fælleshuset

(på muren til højre umiddelbart før køkkendøren)

NUBIs klubhus · Hjørringvej 83 (lige til højre for døren ind til køkkenet) rærup

I/S Reno Nord (Rærup deponi, Halsvej 70) (I administrationsbygningen ved vægten)


Vodskov avis nr 16 2014