Page 1

VMP-INTERIORIN LEHTI TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN AMMATTILAISILLE 1 | 2 017

12

Osastonhoitaja Birgitta Virolainen, Lohjan Niilonpirtti:

ÄÄKEHUONE L KULKEE MUKANA

10

Järvenpään JUSTissa lääkehuoltoa käyttäjien toiveiden mukaan

3

vinkkiä työhyvinvointiin Valmentaja Kukka Laakso sivu 4

14

KÄYTTÄJÄT MUKAAN TILASUUNNITTELUUN VIRTUAALITILAN AVULLA


PÄÄKIRJOITUS

Lääketilojen ammattilaiset palveluksessasi!

Sujuvan ja turvallisen lääkehuollon asialla Parhaat lopputulokset syntyvät yhdessä. Siitä syystä suunnitteluprosessimme on aina asiakaslähtöinen: asiakkaan toiveet ja tarpeet ohjaavat suunnitteluamme oikeaan suuntaan. Yhteistyössä omatkin ideamme jalostuvat, ja siksi antoisimpia projekteja meille ovat ne, joissa pääsemme suunnittelemaan toteutettavaa tilaa suoraan tilan käyttäjän kanssa tai osana vahvaa suunnittelutiimiä arkkitehdin ja käyttäjän rinnalla. Jokainen projekti haastaa meidät eri tavalla, ja on hienoa kuulla palautetta, kun uudet toimivat ja tehokkaat tilat on otettu käyttöön. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme kasvaneet ja rekrytoineet lisää osaamista taloon. Olemme panostaneet vahvasti myös tuotekehitykseen, ja ensimmäisenä olemme kaupallistamassa sairaalan sisälogistiikasta huolehtivaa mobiilirobottia. Tavoitteenamme on tuoda markkinoille myös muita mielenkiintoisia innovaatioita, jotka liittyvät esimerkiksi kustannustehokkaaseen ja turvalliseen lääkelogistiikkaan. Näitä uusia ideoita kehitämme eteenpäin ja toivomme, että saamme pian kertoa sinulle mielenkiintoisista uutuuksistamme, jollaisia markkinoilla ei ole vielä nähty! Kehitystyömme tuloksena voit kytkeä sähkölukittavat turvakaapit ja lääkelaatikostot kiinteistön kulunvalvontaan: katso Pisara-lääkelaatikostot (s. 15) ja TURVA S1 -turvakaapit (s. 17). Palveluasumisen lääkehuoltoa taas sujuvoittaa Modul iT -sarjamme. Esimerkiksi Niilonpirtissä annosjakelu sujuu nyt sutjakasti (s. 12). Tutustu meihin ja ratkaisuihimme tämän lehden sivuilla – ja kun kysymyksiä tai ideoita herää, ole yhteydessä! Kevätterveisin,

Tuomas Kärki myyntipäällikkö p. 050 379 9183 tuomas.karki@vmp-interior.fi

Toimitusjohtaja Veli-Matti Paulasaari vmp@vmp-interior.fi

Myyntipäällikkö Tuomas Kärki tuomas.karki@vmp-interior.fi

Projektimyyjä, lääketilat Maarit Kuusijärvi maarit.kuusijarvi@vmp-interior.fi

Designer, lääketilat Timo Virko timo.virko@vmp-interior.fi

Johdon ja myynnin sihteeri Laura Oras laura.oras@vmp-interior.fi

Projektipäällikkö Kari Elo kari.elo@vmp-interior.fi

Projektisihteeri/laskutus Ulla Suotunen ulla.suotunen@vmp-interior.fi

Designer Annukka Keränen annukka.keranen@vmp-interior.fi

Designer Katri Virtasalo katri.virtasalo@vmp-interior.fi

Designer Jukka Nummi jukka.nummi@vmp-interior.fi

Designer Yodo Kurosawa yodo.kurosawa@vmp-interior.fi

Designer Marjut Hakala marjut.hakala@vmp-interior.fi VMP-interior Oy on raumalainen apteekkien, lääketilojen ja myymäläratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen erikoistunut yritys. Vastaamme yli 25 vuoden kokemuksella projekteista kokonaisuudessaan: liiketilojen hankkimisesta tilasuunnitteluun ja projektinhallinnasta asennukseen.

www.vmp-interior.fi

2

VMP-interiorin pika-apu Jesse Tuomi jesse.tuomi@vmp-interior.fi

Varastovastaava Jatta Kylä-Kause varasto@vmp-interior.fi

Asiakaspalvelu ja tilaukset: asiakaspalvelu@vmp-interior.fi, p. 02 824 1000 Showroom: Arabiakeskus, Hämeentie 135 A, 00560 Helsinki Toimisto ja varasto: Hallitie 4, 26510 Rauma


SISÄLTÖ 4 Hyvä kunto ja ergonomia lisäävät työhyvinvointia Valmentaja Kukka Laakso 6 Mitä kaikkea ergonomia pitää sisällään, erikoistutkija Veli-Matti Tuure?

3

vinkkiä

työhyvinvointiin valmentaja Kukka Laaksolta sivu 4

Puhdasta & laadukasta sisäilmaa viherseinillä Suomalaisen Naavan cleantech-innovaatio ottaa kasvien ilmanpuhdistustehosta kaiken irti. • Viherseinät saat meiltä!

7 Työergonomia remonttiin kätevillä ratkaisuilla 8 3D-suunnittelu auttaa hahmottamaan tilan 9 HUS Naistenklinikka sai ergono misen kanslian ja lääkehuoneen 10

Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST:ssa lääkehuoltotilat suunniteltiin käyttäjien toiveiden mukaan

Tervetuloa uudistettuun showroomiimme

12 Lohjan Niilonpirtissä kaikelle on nyt paikkansa

Arabiakeskukseen, Hämeentie 135 A, Hki.

13 Kolumni: Palveluasuminen lisääntyy Minna Hiltunen, Mikeva 14 Virtuaalitilan avulla toimivampaan lopputulokseen Heikki Laherma, Sweco

Rakensimme showroomiin lääkehuoneen! Uudistetussa showroomissamme on nyt kokonainen lääkehuone, jossa voit testata, miten ratkaisumme toimivat käytännössä. Lisäksi esillä ovat mm. viherseinä, mobiilirobotti ja VMP TILA sekä monet mielenkiintoiset työympäristön toimivuutta parantavat kalusteet. Tervetuloa tutustumaan – sovi tapaaminen: tuomas.karki@vmp-interior.fi

15 VMP-interior kehittää Kohti virtuaalitilaa ja uusia tuoteratkaisuja 16 Lääketurvallisuus Narkoottisten aineiden turvallinen säilytys 17 Oikea säilytyslämpötila on tärkeä osa lääketurvallisuutta 18 Kestävät ja helppo käyttöiset lääkekaapit

VMP TILA

– lasiseinäjärjestelmä muuntuu moneen käyttöön Olemme kehittäneet yhteistyökump­ paniemme kanssa monikäyttöisen VMP TILA -tilakonseptin, jonka avulla voidaan rakentaa hoitotila, työhuone tai lisää toimisto- tai neuvottelutiloja.

Entä kuljetus ja asennus? Hoituu!

Seuraa meitä somessa:

Lasi on hygieninen materiaali, jolla luodaan äänieristetty, valoisa työskentelytila. Tilassa on vakiona ilmanvaihto, lattia, katto ja akustoitu seinä. Tilan asennus vie vain muutaman tunnin. Millaisen tilan sinä tarvitset?

PISARA VMP-interiorin lehti terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisille • päätoimittaja: Veli-Matti Paulasaari, VMP-interior Oy • toimitus: Zeeland Family, Anna Korpi-Kyyny, Sari Lommerse •taitto: Zeeland Family, Teija Himberg • paino: Paino-Kaarina Oy • osoitteenmuutokset, tilaukset: asiakaspalvelu@vmp-interior.fi

3


• TEKSTI: SARI LOMMERSE • KUVAT: NANA SIMELIUS

Hyvä kunto ja ergonomia lisäävät

työhyvinvointia Hyvinvoiva henkilöstö on organisaation tärkein voimavara. Suurin vastuu hyvinvoinnista on ihmisellä itsellään, mutta oikeanlaisella työympäristöllä siihen voidaan vaikuttaa merkittävästi.

Valmentaja ja hyvinvointialan yrittäjä Kukka Laakso, mikä on mielestäsi työhyvinvoinnin perusta?

– En yleensä erottele vapaa-ajan hyvinvointia ja työhyvinvointia, ainakaan jos puhutaan elämäntavoista, kuten liikunta, ravinto ja uni. Jos panostaa näihin elämässä yleensä, on myös työssä tietysti jaksavampi. Työhyvinvointiin liittyvät vahvasti muun muassa työn mielekkyys, johtaminen ja organisaatio, joihin ei aina voi itse vaikuttaa. Näihin en juurikaan puutu, eli kehotan vaikuttamaan siihen, mihin voi. Näitä ovat sitten ne omat elämäntavat. Tiivistettynä hyvinvoinnin ja työhyvinvoinnin voisi kiteyttää siihen, että onko kiva herätä aamulla uuteen päivään ja mennä maanantaina töihin? Näillä kysymyksillä yleensä pääsee pitkälle – jos jokainen maanantai ahdistaa, niin onko jotain pielessä ja voisiko jotain muuttaa?   Olet kirjoittanut kirjan Nouse ylös! Toimistotyöläisen kuntokirja. Mikä on sen tärkein anti työhyvinvoinnin kannalta?

– Kirja kertoo pitkälti elämäntapojen muuttamisesta, eli vaikka se sisältää ne ”pakolliset” taukoliikuntaosiot, niin enimmäkseen pyrin kannustamaan liikkumiseen ja lihaskuntoharjoitteluun. Niistä on hyötyä kaikessa työssä, erityisesti istumatyöläisille ja muille ”staattista” työtä tekeville. Voiko samoja asioita soveltaa myös hoitotyössä?

– Hoitotyössä pätee samat sikäli, että hyvä lihaskunto (sekä energia- ja vireystaso) tukevat ilman

4

www.vmp-interior.fi

muuta myös tätä työtä. Fyysinen kunto auttaa varmasti jaksamaan. Kuinka paljon liikunta tai sen puute vaikuttaa työhyvinvointiin?

– Se vaikuttaa kokonaishyvinvointiin aika radikaalisti ja tietysti sitä kautta myös työhön. Tämä uni– ravinto–liikunta on kombo, jonka tekijät tavallaan ruokkivat aina myös toisiaan. Säännöllinen liikunta tukee nukkumista ja terveellistä ruokavaliota ja siten nämä linkittyvät yhteen. Isoimpia sairauspoissaolojen syitä ovat mielenterveysongelmat sekä selkäkivut, joista ainakin jälkimmäinen lienee istumisen ja passiivisuuden seurausta. Uskon, että välillisesti myös mielenterveysongelmat johtuvat tästä samasta asiasta, ainakin osittain. Liikunta on nykyään otettu osaksi masennuksen hoitoa Käypä hoito -suosituksiinkin, eli sillä on tutkitustikin vaikutusta.     Miten fyysistä hyvinvointia voi edistää työpäivän aikana?

– Tauottamalla tekemistä ja liikkumalla miten vaan. Taukoliikunnasta puhutaan paljon, mutta rehellisesti en kyllä usko, että siitä tulee ikinä mitään varsinaista hittiä – joko ei kiinnosta tai sitten ei kehtaa! Keppijumppa on silti loistava keino vetreyttää kroppaa työpäivän aikana. Harjanvarsi maksaa vain muutaman euron ja ihan yksinkertaisilla pyörityksilläkin saa jo pahimpia jumituksia pois. Jos mahdollista, liikkuminen ulkoilmassa työpäivän aikana olisi ehkä paras juttu.  KÄÄNNÄ


Kukka Laakso, valmentaja ja hyvinvointialan yrittäjä:

Tiivistettynä hyvinvoinnin ja työhyvinvoinnin voisi kiteyttää siihen, että onko kiva herätä aamulla uuteen päivään ja mennä maanantaina töihin?

3

Kukan vinkkiä työhyvinvointiin seuraavalla sivullla. 5


1

ASIANTUNTIJA

Kukan vinkit Huolehdi ainakin näistä – ja voit paremmin töissäkin!

Panosta kaikkeen hyvinvointiin:

ei kannata erotella vapaa-ajan hyvinvointia ja työhyvinvointia. Mitä paremmin voit yleisesti, sitä paremmin voit myös työpaikalla.

2

Vaikuta siihen, mihin voit

(eli omaan hyvinvointiin). Vastuu omasta terveydestä on aina itsellä – ei kannata odottaa että työn­ antaja hoitaa asian, vaikka totta kai voikin tukea monella tavalla.

Panosta etenkin lihaskuntoon.

3

Varsinkin naisille hyvä lihaskunto on tärkeää (joskin vähän väheksytty ominaisuus) ja ikääntyessä sen merkitys vielä korostuu. Turhan usein hyvinvoinnin fokus tuntuu olevan esimerkiksi laihduttamisessa, vaikka se voisi olla omien fyysisten ominaisuuksien parantamisessa – eli lisää voimaa ja lihaskuntoa!

Veli-Matti Tuure määrittelee: Lyhyen määritelmän mukaan ergonomia on kitkan poistamista ihmisen ja työn väliltä. Ergonomia tarkastelee paitsi ihmisen näkyvää toimintaa (fyysinen ergonomia) myös näkymätöntä toimintaa (kognitiivinen ergonomia) ja työorganisaation toimintaa (organisaatioergonomia); kuinka työjärjestelmän teknisiä ratkaisuja, työn sisältöä, töiden organisointia ja työympäristöä voitaisiin kehittää ”ihmisen mukaiseksi” niin, että työ olisi sekä miellyttävää (työhyvinvointi) että tuloksekasta (tuottavuus). Ergonomiset ratkaisut täyttävät samanaikaisesti nämä molemmat tavoitteet. Ergonomian tavoitteena on siis ihmisen hyvinvoinnin ja järjestelmän suorituskyvyn parantaminen.

Erikoistutkija Veli-Matti Tuure, Työtehoseura

Mitä kaikkea ergonomia pitää sisällään? – Ergonomia tarkastelee koko työjärjestelmää. Ergonomian avulla työ, työvälineet, työympäristö ja muu työjärjestelmä sovitetaan ihmisen ominaisuuksien ja tarpeiden mukaisiksi. Mihin kaikkeen tilan layout vaikuttaa ergonomian näkökulmasta?

– Toimintojen sijoittelu tilaan sekä tilan muoto ja koko vaikuttavat muun muassa siihen, kuinka sujuvaa työn eteneminen on; kuinka paljon työn aikana liikutaan, kannetaan tai liikutellaan muuten tavaroita, minkälaisia liikkeitä, työasentoja ja lihasvoimaa työssä joudutaan käyttämään. Layoutin avulla voidaan myös tuoda liikettä paikallaan tehtävään työhön. Millaisilla apuvälineillä työn ergonomiaa voi edesauttaa toimisto- ja hoitotyössä?

– Apuvälineiden mitoituksen olisi oltava käyttäjän mukainen ja käyttötilanteeseen sopiva. Hyvä, ergonominen apuväline edistää siis suorituskykyä ja parantaa käyttäjän hyvinvointia. Koska tilanteet ja joskus myös käyttäjät vaihtuvat, säädettävyys mahdollistaa apuvälineen sopivuuden näissäkin tilanteissa. Säätäminen pitää olla yksinkertaista ja vaivatonta ja säätövarojen riittävät. Säädettävyyden avulla saadaan pitkäkestoisessa tai usein toistuvassa työssä vaihtelua – esimerkiksi sähköisesti säädettävän työtason avulla korkeutta muuttamalla kuormitus kohdistuu vähän eri paikkaan. Milloin työtaso on oikealla korkeudella?

– Voimankäyttöä ja ulottuvuutta edellyttävissä tehtävissä sopiva käsien toimintakorkeus – ja sen myötä sopiva työtason korkeus – on matalammalla kuin tarkkuutta vaativissa tehtävissä. Jos työssä tarvitaan voimaa, kehon painon hyväksi käyttäminen on helpompaa, kun käsien työskentelyalue on kyynärtasoa alempana. Tarkkuutta vaativassa työssä sopiva ­korkeus on puolestaan kyynärkorkeutta ylempänä, jolloin tasosta saadaan käsille tukea ja kohde on paremmin ­visuaalisesti tarkasteltavissa. Jos työ jatkuu pitkään samanlaisena samassa työpisteessä, olisi eduksi, että työntekijä voisi helposti säätää tasoa vaihtelun aikaan saamiseksi ja siten samanlaisena jatkuvan kuormituksen katkaisemiseksi. • TEKSTI: SARI LOMMERSE • KUVA: KAIJA LAAKSONEN

6

www.vmp-interior.fi


Työergonomia REMONTTIIN KÄTEVILLÄ RATKAISUILLA Investointi toimiviin, nykyaikaisiin lääketiloihin ja korkealaatuisiin kalusteisiin on kannattava sijoitus.

Ulosliukuvat hyllyt Alaviistoon liukuvat hyllyt ovat käteviä käyttää - tuotteet ovat aina käden ulottuvilla ulkoreunassa. Myös tuotekierto on huomioitu – lisää aina uusi tuote taakse, näin vanhin tulee ensimmäisenä käyttöön etureunaan!

Monitoimiset, lukittavat

lääkkeenjakovaunut

Lääketila on hoitajan toimisto

Vaunut soveltuvat sekä lääkkeiden että hoitotarvikkeiden kuljettamiseen ja jakeluun. Vaunut toimivat tarpeen mukaan myös helposti siirrettävinä säilytyskaappeina ja ne varustellaan aina käyttötarpeen mukaan esim. dosetti- ja annosjakeluun sekä lääketarjottimille. Vaunuihin saa myös sähkölukituksen.

Toimivassa tilassa on huomioitu, etteivät esimerkiksi kaappien ovet ole tiellä. VMP-interiorin kaapeissa on lukittavat, sisääntyöntyvät ovet, ja kaappeihin voi myös integroida ulosvedettävän työtason. Näin tila muuttuu helposti käyttäjän tarpeiden mukaan ja työskentely on sujuvaa. Lääketilassa henkilökunta voi myös istahtaa hetkeksi. Satulatuoli suo hetken levon jaloille – kaikenpituisille käyttäjille.

Kiinnostuitko? Tiedustelut ja tilaukset:

maarit.kuusijarvi @vmp-interior.fi

www.vmp-interior.fi

Vinkki Asennetaan pieni lääkejääkaappi seinälle Näin tavarat ovat ergonomisella korkeudella ja helposti nähtävissä. Työntekijöiden ei tarvitse kurkotella eikä kyyristellä, joten tuotteiden rikkoutumisriskikin pienenee. Katso toteutus Niilonpirtissä, sivu 13

7


• TEKSTI: ANNA KORPI-KYYNY • KUVA: JASKA POIKONEN

3D-suunnittelu auttaa hahmottamaan tilan

Kun tilasuunnittelu esimerkiksi sairaalan lääkehuoneeseen tehdään 3D-mallinnuksen avulla, on sekä tilaajan että tilan käyttäjän helppo nähdä, millainen lopputulos oikeastaan olisi. Se helpottaa myös toiveiden ilmaisemista ja parantaa tyytyväisyyttä lopputulokseen. erinteisessä 2D-suunnittelussa jokai nen tilan kappale piirretään kolmesta eri suunnasta käsin viiva kerrallaan. Se tarkoittaa, että yksinkertaisessakin kalusteessa viivoja on valtava määrä, mikä taas aiheuttaa sen, että kalusteiden piirtäminen sekä muutosten tekeminen on erittäin aikaavievää. – 3D-suunnittelussa kalusteita ja muita elementtejä on helppo muokata tarpeen mukaan ja vertailla ruudulla erilaisia yhdistelmiä, kertoo designer Jukka Nummi. Jos taas ajatellaan tilaa kokonaisuutena, perinteisestä pohjakuvasta on asiaan perehtymättömän melko vaikea arvioida sitä, miltä tila valmiina näyttää. Kolmiulotteisena tilasta saadaan tehtyä näyttäviä valokuvamaisia ratkaisuja ja ­tilaa voidaan tarkastella eri suunnista. – 3D-mallissa tilan toiminnallisuuden sekä

värien muotojen ja materiaalien hahmottaminen on paljon helpompaa. Samalla tilaa voidaan muokata “lennossa” ruudulla, joten asiakas voi saada nopeasti nähtäväkseen erilaisia vaihtoehtoja. Mikä parasta, 3D-suunnittelu vähentää myös virheiden määrää. – Työkuvat luodaan 3D-mallista automaattisesti, mikä takaa sen että piirtovirheitä ei synny ja valmistuneet kappaleet ovat juuri sellaisia kuin on suunniteltukin. Tietokone tekee valmiista 3D-kappaleesta automaattisesti kaksiulotteiset projektiokuvat, jonka jälkeen ne voidaan siirtää CAD-ohjelmaan. Siellä kuviin lisätään materiaalit ja materiaalimääritykset. – Näin esimerkiksi puusepällä on täysin oikeanlaiset kuvat työstettävänään, sanoo Nummi.

Nämä ovat 3D-suunnittelun etuja • Tilojen ja kalusteiden suunnittelu kolmiulotteisena on nopeampaa kuin perinteinen kaksiulotteinen suunnittelu. • Kalustetuista tiloista saadaan helposti hahmotettavia realistisia ”valokuvia” ennen kuin mitään on valmistettu fyysisesti. • Materiaalien, muotojen, valaistuksen ja värien hahmottaminen sekä testaaminen asiakkaan toiveiden mukaisesti on erittäin helppoa. • Tuotteiden, kuten valaisimien ja tuolien, tuominen kuviin lisää realistisuutta. • 3D-malleista luodaan automaattisesti työkuvat, mikä estää piirtovirheiden syntymisen ja takaa, että lopulliset tuotteet ovat juuri sellaisia kuin on suunniteltu.

KATSO ESITTELYVIDEO VMP-interiorin YouTube-kanavalla

Mikä 3D?  Designer Jukka Nummi: ”3D-kuvien avulla tila, sen kalustus ja toiminnallisuus on helppo hahmottaa jo suunnitteluvaiheessa. Lisäksi työkuvien luonti  3D-mallista takaa sen, että lopputulos on juuri sellainen kuin suunniteltiinkin.”

8

www.vmp-interior.fi

Kolmiulotteinen mallinnus eli 3D-mallinnus tarkoittaa tietokoneavusteista kolmiulotteista suunnittelua. Lopputuloksena syntyvää 3Dmallia voidaan käyttää esimerkiksi talojen, tilojen ja laitteiden tai niiden osien valmistamiseen tai esimerkiksi virtuaalisena ympäristönä kolmiulotteista grafiikkaa sisältävissä tietokonepeleissä tai elokuvissa.


Kansliasta toivottiin miellyttävää avaraa tilaa. 3D-kuva havainnollistaa tilasuunnitelman.

Olemme toimittaneet lääkehuoltoratkaisuja myös näihin kohteisiin: • • • • • •

HUS Jorvin sairaala HUS Porvoon sairaala Kaarinan terveyskeskus osasto 2 Korkeavahan terveysasema Luonetjärven terveysasema Mäntyharjun terveyskeskus

Ergonomisia valintoja kansliaan ja lääkehuoneeseen

HUS Naistenklinikalla Lääkehuoneessa viemäri pysyi ennallaan, joten se asetti reunaehdot tilasuunnittelulle. Huoneessa on nyt erinomaiset tilat lääkesäilytykseen sekä tarpeeksi työtasoja.

HUS Naistenklinikalle toimitettiin: Kansliaan: sähkösäädettävät pöydät ja akustiikkaseinäkkeitä Lääkehuoneeseen: lääkehyllyjärjestelmä, lääkelaatikostot, huumekaapit, lääkejääkaappi, sähkösäätöinen työpiste, kaappi lääkejäteastioille Lisäksi: potilasvaatekaappeja ja hoitopöytiä vauvoille

US Naistenklinikan tiloja sanee rattiin, ja VMP-interior oli mu kana projektissa kansliatilojen ja lääkehuoneiden kalustajana ja erikoissuunnittelijana. Tilasuunnittelu tehtiin yhdessä arkkitehdin, kiinteistöpäällikön ja käyttäjien kanssa. Uusissa tiloissa lääkehuone ja kansliatila oli sijoitettu fiksusti vierekkäin, mikä tehostaa työskentelyä. Käyttäjien toiveena oli selkeä toimiva

Kiinnostuitko? Tiedustelut ja tilaukset: tuomas.karki@vmp-interior.fi www.vmp-interior.fi

lääkehuone, jossa on turvallista ja tehokasta työskennellä. Lääkehyllyjärjestelmän ja -laatikostojen lisäksi tilaan tuli mm. huumekaapit narkoottisten lääkkeiden säilytykseen sekä kaappi lääkejätteiden lajitteluun. Kansliaan valittiin sähkösäädettävät työpöydät, mikä mahdollistaa ergonomisen työasennon jokaiselle käyttäjälle. Avokonttorin työskentelymukavuutta lisättiin akustiikkaseinäkkeillä, jotka toimivat myös näköesteinä. • TEKSTI: ANNA KORPI-KYYNY

9


KATSO ESITTELYVIDEO: vmp-interior.fi/toteutukset

Lääkehuoltoa käyttäjien toiveiden mukaan Kun Järvenpään uutta sosiaali- ja terveyskeskus JUSTia suunniteltiin, mukana oli suunnittelijan, rakentajan, urakoitsijan ja tilaajan lisäksi tasavertaisena kumppanina käyttäjä. Projektin aikana jokaisella henkilökuntaan kuuluvalla oli mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja toiveensa tilojen suhteen.

ärvenpään JUST-projektissa hen kilökunnan edustajat saivat suun nitella tarpeidensa ja toiveidensa pohjalta lääkehuoltotilat. Kilpailutuksen perusteella työhön ryhdyttiin VMP-interiorin kanssa. – Tässä tarjouskilpailussa haettiin laatua ja lääkekalusteiden toimivuutta sekä sujuvaa yhteistyötä lääkehuonekalusteiden toimittajan kanssa. Siksi VMP-interior voitti, kertoo Järvenpään kaupungin projektikoordinaattori Riina Turunen. Käyttäjät toivoivat ilmavia lääkehuoneita ja tehokkaasti käytettyjä neliöitä. Henkilökunnasta osa kuului lääkehuoneista vastaavaan lääketyöryhmään. Heidän tehtävänään oli viedä viestiä ja suunnitelmia eteenpäin omiin yksiköihinsä sekä tuoda sieltä palautetta ja toiveita takaisin työryhmään suunnitelmien tueksi. Näin lääkehuonetiloja käyttävällä henkilökunnalla oli mahdollisuus osallistua lääkehuoneiden suunnitteluun. – Työryhmän kanssa käytiin läpi, mikä vaikutus milläkin toiveella on budjettiin, joten se ohjasi kaikkia miettimään toimivaa ja kustannustehokasta kokonaisuutta, kertoo Turunen. Sopivia ratkaisuja showroomista

Projektin edetessä käyttäjät vierailivat VMPinteriorin showroomissa tutustumassa valikoi-

10

www.vmp-interior.fi

Hoitotyön esimies Mari Järvisalo (oik.) edusti käyttäjiä suunnitteluprojektissa.

maan ja eri vaihtoehtoihin. – Suunnitelmat aina muuttuivat hieman matkan varrella, mutta se ei ollut ongelma missään vaiheessa. Suunnittelijat muuttivat piirustuksia ja ottivat toiveemme huomioon. Hyvä esimerkki tästä olivat lääkekaapit, joista käyttäjät toivoivat avoimia. Sairaalaapteekin ohjeiden mukaan lääkekaappien täytyi olla suljettavia, mutta kääntöovet olisivat tehneet tilasta ahtaan. Ratkaisuksi löytyivät sähköiset rulo-ovet, jotka toimivat erin-

omaisesti ja säästävät tilaa. – Koko projekti VMP-interiorin kanssa sujui loistavasti. Saimme aina vastauksia kysymyksiimme sekä näkemystä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Mielestäni on tärkeää, että myyjä uskaltaa myös kyseenalaistaa ideoitamme, jos ne eivät toimi, ja ehdottaa kalliimpiakin ratkaisuja, joilla voimme saada kustannushyötyä jatkossa, vaikka alkukustannus olisi suurempi, kiittelee Turunen. • TEKSTI: ANNA KORPI-KYYNY • KUVAT: EEVA ANUNDI


Kiinnostuitko? Tiedustelut ja tilaukset: tuomas.karki@vmp-interior.fi www.vmp-interior.fi

2

3

1

1

JUSTin lääkehuoneessa voi olla ruuhkaa vuorojen vaihtuessa, joten tilan muunneltavuutta lisättiin pyörien päällä olevalla keskisaarekkeella, jota voi liikutella.

2

Lääkekaapissa on helppokäyttöinen ja turvallinen rulo-ovi, joka toimii sähköllä eikä vie tilaa huoneesta.

3

Ulosliukuvat hyllyt helpottavat työskentelyä ja tuovat lisää säilytystilaa, kun hyllyväli saadaan tiheäksi.

Modul iT -järjestelmässä samat laatikot ja annosjakelutarjottimet sopivat sekä kaappiin, hyllykköön ja jakovaunuun.

Lukittavat lääkevaunut helpottavat arkea, kun tarpeellisia lääkkeitä voidaan säilyttää päivisin esimerkiksi osaston käytävillä.

Lääkejääkaapin sisällön näkee kätevästi lasioven läpi ja energiaa säästävä ledvalaistus valaisee sisällön tehokkaasti. www.vmp-interior.fi

11


Annosjakelun kätevä ratkaisu

Voit siirtää valmiiksi lajitellun tarjottimen suoraan kaapista jakovaunuun! Osastonhoitaja Birgitta Virolainen on tyytyväinen uuden lääkehuoneen ergonomisiin ja helppokäyttöisiin ratkaisuihin.

” Nyt kaikelle on paikkansa” Lohjan Niilonpirtti on 43-asukaspaikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö. Uusien tilojen myötä Niilonpirtti sai oman toimivan lääkehuoneen sekä kolme lääkevaunua, mikä on tehnyt arkityöstä helpompaa ja mielekkäämpää. iemmissa tiloissa Niilonpirtin lääkekaapit sijaitsevat kansliassa, mikä teki työskentelystä välillä hankalaa. – Henkilökunta on sanonut, miten mukava nyt on työskennellä erillisessä lääkehuoneessa, kun saa rauhassa keskittyä lääkehuollon asioihin, kertoo ylihoitaja Hannele Patjas. 6-neliöisessä lääkehuoneessa on kaikki tarvittava: ergonomia on parantunut, kun lääkkeet ovat helposti saatavilla ja hyllyt laskeutuvat vinosti alas kohti käyttäjää. Lääkejääkaapin sisällön näkee nyt helposti lasioven läpi, ja lisäksi lääkkeet saa järjestettyä tilaviin laatikostoihin niin, että ne ovat helposti nähtävissä sekä niiden riittävyys ja säilyvyys tarkistettavissa.

12

www.vmp-interior.fi

– Lääkehuone on helppo pitää siistinä ja hygieenisenä, sillä jokaiselle kipolle, ruiskulle ja neulalle on oma paikkansa. Usein lääkehuoneen tasot ovat täynnä tavaroita, mutta meillä taso on nyt helppo pitää puhtaana. Lääkevaunuilla sujuvuutta jakeluun

Niilonpirtissä otettiin käyttöön myös kolme lukittavaa lääkevaunua, jotka sujuvoittavat lääkejakelua. – Annosjakelupussit ovat nyt vaunuissa, jotka saa suoraan asukkaiden luokse, joten niitä ei tarvitse enää siirrellä moneen kertaan. Lisäksi lääketurvallisuus on kunnossa, kun vaunut saa lukkoon, kiittelee Patjas. Nyt lääkehuoneessa saa rauhassa keskittyä lääkehuollon asioihin, kertoo Hannele Patjas.

• TEKSTI: ANNA KORPI-KYYNY • KUVAT: JASKA POIKONEN


Kiinnostuitko? Tiedustelut & tilaukset: maarit.kuusijarvi@vmp-interior.fi www.vmp-interior.fi

KOLUMNI

n Valitse juuri sinun ­käyttötarkoitukseesi sopiva varustelu ja kokoonpano!

KEHITTÄMISPÄÄLLIKKÖ MINNA HILTUNEN, MIKEVA:

Palveluasumisen tarve lisääntyy

Modul iT -kalusteet sopivat yhteen annosjakelupussien ja perinteisten dosettien kanssa. Kalusteet helpottavat potilaskohtaisten lääkkeiden säilyttämistä ja kuljettamista: • potilaskohtaisten annos jakelupussien säilytys • potilaskohtaiset lääkkeet doseteissa • muut potilaskohtaiset tarvikkeet • ID-kortilla on näppärä ­merkitä asiakaskohtaiset lokerot

Palveluasumisen tarve lisääntyy lähitulevaisuudessa valtavasti, kun ikääntyneen väestön määrä kasvaa. Tämän päivän uudisrakentamisessa kaikki asunnot pyritään suunnittelemaan esteettömiksi, mikä mahdollistaa ikäihmisten asumisen pidempään omassa kodissa. Toisaalta suuntauksena on, että palvelutaloon muutetaan ajoissa omaehtoisesti, eikä niin, että muutetaan silloin, kun ei enää pärjätä kotona ja joku muu tekee päätökset.

Lukittavassa lääkevaunussa annosjakelupussit saa kuljetettua helposti ja turvallisesti. Lääkejääkaapin sisällön näkee helposti lasioven läpi ja pienen lääkejääkaapin voi kiinnittää myös seinälle

Palveluasuntoja rakennettaessa turvallisuuden ja viihtyvyyden kannalta esteettömyyden lisäksi tärkeitä tekijöitä ovat valaistus ja värimaailma. Esimerkiksi muistisairaus heikentää hahmottamiskykyä, ja oikeilla valinnoilla voidaan helpottaa asukkaan arkea. Valaistuksessa täytyy huomioida, että valo ulottuu kaikkialle asunnossa. Monesti nurkat häviävät, ja sitä kautta korkeuserojen havaitseminen vaikeutuu. Väreillä saadaan kontrastia, jotta tila on helpompi hahmottaa. Myös akustiikan huomioiminen ympäristön suunnittelussa on tärkeää. Jos on kuulolaite, on äärimmäisen rankkaa olla tilassa, jossa kaikuu. Se saattaa pahimmillaan jopa luoda ahdistusta.

Olemme toimittaneet lääkehuoltoratkaisuja myös näihin kohteisiin: • Linnavuoren palvelu keskus, Lappi • Palvelukeskus Mäntyrinne, Askola • Paltamon Kotipesä • Viitakoti, Jyväskylä

Tulevaisuudessa tekniikka tulee olemaan yhä tärkeämpi tekijä. Nyt meillä on jo turvaliedet ja kehittyneet lukot, joita on helppo käyttää heikommillakin käsivoimilla. Lääketurvallisuudessa näen haastetta ympärivuorokautisessa hoivassa. Yleensä huolehditaan, etteivät asukkaat pääse lääkekaapeille, mutta myös henkilökunnan lääkkeiden väärinkäytön mahdollisuus on huomioitava. Yhä enenevässä määrin on tarvetta sille, että pitää jäädä jälki siitä, kuka on käynyt lääkekaapilla ja mihin aikaan.

KATSO ESITTELYVIDEO: vmp-interior.fi/toteutukset

www.vmp-interior.fi

13


Virtuaalitilan avulla toimi-

vampaan lopputulokseen Virtuaalitila on konkreettinen esitystekniikka, jossa jokainen voi astua sisään tilasuunnitelmaan ja hahmottaa tilan ulottuvuudet sekä toiminnallisuuden. Sen avulla eri ryhmät voivat osallistua tilan suunnitteluun helposti, mikä taas auttaa tekemään tiloista käyttäjien toiveiden mukaisia – toimivia ja tehokkaita.

S

uomessa monet suuret sairaala projektit ovat Sweco Architectsin käsialaa. Ja kun puhutaan virtuaali tilojen hyödyntämisestä suunnitte lussa, Swecolla on aiheesta paljon kokemusta. Sweco hyödyntää projekteissa tällä hetkellä CAVE-virtuaaliympäristöä. Se tarkoittaa, että useat ihmiset voivat olla samassa virtuaalitilassa samaan aikaan ja testata sen toimivuutta. – CAVE on tehokkain tapa arvioida suunnitelmien toimivuutta jo suunnittelun alkuvaiheessa. Esimerkiksi Kainuun uuden sairaalan allianssihanke on suuri projektimme, ja allianssi on rakentanut Kajaaniin oman CAVE-virtuaaliympäristön, kertoo yksikönjohtaja Heikki ­Laherma Swecolta. Henkilökunta mukaan suunnitteluun

Kainuussa CAVEa onkin hyödynnetty runsaasti – projektin aikana siellä on ollut 500 kävijää. Henkilökunnan edustajat ovat päässeet tutustumaan suunnitelmiin eri kokoonpanoilla. Istunnon aikana ryhmä antaa palautetta ja ehdotuksia tilan suunnittelijoille. – Virtuaalitilan hyödyntäminen vaatii myös

osaavan fasilitaattorin, jotta henkilökunnan arvokasta aikaa ei hukata ja projektissa päästään eteenpäin aikataulussa. Siksi jokaiselle käynnille pitää olla asetettu konkreettinen tavoite, joka ratkaistaan istunnon aikana. Virtuaalitilan hyödyntäminen on tilaajalta panostus, mutta sen avulla voidaan saada aikaan myös merkittäviä säästöjä koko projektiin. – Jos esimerkiksi huomataan, että potilashuoneesta voidaankin tehdä neliön verran pienempi ja potilashuoneita on 200 kappaletta, kokonaissäästö projektiin voi olla 100 000 euroa. Se voidaan saavuttaa vain yhdellä sessiolla CAVEssa, sanoo Laherma. Laherman mukaan virtuaaliympäristössä on myös se hyvä puoli, että uusien ideoiden esittely ja läpivienti on helpompaa. – Sairaalamaailmassa on totuttu siihen, että kaikilla on omat huoneet ja toimistot, mutta nyt tiloja suunnitellaan yhä avoimemmiksi. Esimerkiksi sellaisiksi, jossa kollegat työskentelevät yhteisissä toimistotiloissa vastaanottojen välillä. Suullisesti esitettynä tällaisia ideoita olisi hankalampi saada läpi, kertoo Laherma. • TEKSTI: ANNA KORPI-KYYNY

Heikki Laherma, Sweco Architects vastaa:

Miten eri ryhmät hyötyvät virtuaalitilan käytöstä? TILAAJA ”Virtuaalitilan hyödyntäminen on osa muutosjohtamista. Olipa kyseessä uudis- tai korjausrakentaminen, se on aina muutos vanhaan ja vaatii johtamista. Sairaalahanke on jo itsessään vaativa projekti – puhutaan isoista työntekijämääristä, eri ammattikunnista ja suurista investoinneista. Virtuaalitilan avulla henkilökunta pääsee vaikuttamaan lopputulokseen, mikä sitouttaa heitä muutokseen jo aikaisessa vaiheessa. Virtuaalitilojen avulla voidaan monesti löytää myös perusteluja tilojen mitoitusten muutoksille. Se voi tuoda merkittäviä säästöjä, jos esimerkiksi huomataan, että jokaisesta potilashuoneesta voidaan poistaa yhden neliön verran tilaa.”

KÄYTTÄJÄT ”Virtuaalitilassa eri käyttäjäryhmät pystyvät osallistumaan suunnitteluprosessiin ja antamaan palautetta omien tarpeidensa mukaan – ei vain hoitohenkilökunta vaan esimerkiksi logistiikasta ja puhtaanapidosta vastaavat. Se auttaa tekemään tiloista tehokkaat ja toimivat sekä elinkaareltaan pitkät.”

POTILAAT ”Tulevaisuudessa potilailla ja potilasjärjestöillä tulee olemaan suurempi rooli suunnitteluprojekteissa. Kilpailu potilaista kiristyy, joten sairaaloiden täytyy ottaa huomioon potilaiden ja omaisten tarpeet ja toiveet yhä paremmin.”

SUUNNITTELIJA ”Kun virtuaalitilaa hyödynnetään, suunnittelija saa tilan käyttäjiltä suoraa palautetta. Sairaalaprojektit ovat pitkiä prosesseja, ja sanotaankin, että sairaala on jo valmistuessaan vanhanaikainen. Virtuaalitilan avulla suunnittelussa päästään miettimään ratkaisuja paremmin ja pidemmälle.”

14

www.vmp-interior.fi


UUSIA TUOTTEITA & helposti hahmotettavia tilasuunnitelmia

Designer Timo Virko paneutuu tilasuunnittelun ohella uusien ideoiden kehittämiseen sekä viemään VMP-interiorin tilasuunnittelua virtuaalimaailmaan. Se tarkoittaa, että jatkossa tilaajat ja käyttäjät voivat päästä astumaan sisään 3D-mallinnettuun tilaan ja näkemään jo suunnit­teluvaiheessa, miten tila toimii käytännössä.

S

yksyllä taloon tullut Virko vahvistaa VMP-interiorin tuotekehitysosaamista. Ajatuksena on, että VMP-interior pystyisi paremmin hyödyntämään ja tuotteistamaan uusia ideoita, jotka hyödyttäisivät asiakkaita. Inspiraatiota etsitään kaikkialta: lehdistä, uutisista ja sosiaalisesta mediasta. – Kaikesta mitä tulee vastaan, voi syntyä idea meille. Kun sopiva, helposti käyttöönotettava idea löytyy, haen tietoa sen sovellettavuudesta, materiaaleista ja mahdollisista toimijoista. Osaa ideoista viedään eteenpäin, osa osoittautuu liian mutkikkaiksi toteuttaa. Hyvä esimerkki VMP-interiorin tuotekehi­tyksestä on mobiilirobotti, joka on suunniteltu helpottamaan sairaalan sisälogistiikkaa ja sen haasteita. Idea löytyi alun perin messuilta Saksasta. – Haemme mobiilirobotille koko ajan ­laa­jempaa sovellettavuusympäristöä. Kierrämme robotin kanssa tapaamassa sairaaloiden henkilö­ kuntaa, teemme käyttäjätestauksia ja kuuntelemme tarkasti toiveita siitä, mihin suuntaan mobiilirobottia halutaan kehitettävän. Tämä syksyllä

Digitaaliset infonäytöt opastavat ja neuvovat asiakkaita käytävillä ja odotustiloissa.

lanseerattu mobiilirobotti, jossa oli integroituna lukittava lääkekaappi, oli vasta alkua, lupaa Virko. Käyttäjien palaute tekee tilasta toimivan

Tuotekehitys koskee myös VMP-interiorin omaa suunnitteluprosessia. Jo nyt suunnittelussa on laajasti käytössä 3D-mallinnus, joka auttaa havainnollistamaan tilat. – Esimerkiksi viivapiirrokset ovat hankalasti hahmotettavia, joten jos ei hahmota kuvaa, suunnitelma saa helposti negatiivisen leiman. 3D-mallinnuksen avulla pystymme parantamaan suunnitelman informatiivisuutta käyt­täjille huomattavasti, mikä myös antaa heille ­vaikutusvaltaa lopputulokseen, sanoo Virko. VMP-interior on panostamassa myös virtuaalitodellisuuteen, mikä tarkoittaa, että jatkossa 3D-mallinnettuun tilaan voisi päästä ”sisälle” katsomaan, miltä se näyttää ja miten se toimii. – Lääkehuoneiden käyttäjiltä saatu tieto työstään ja rutiineistaan on arvokasta meille suunnittelijoille, mutta toisaalta käyttäjät eivät aina välttämättä osaa kertoa tai kuvailla kaikkia

– Mitä paremmin suunnittelu tehdään kerralla, sitä vähemmän toteutusta tarvitsee korjailla myöhemmin. Se säästää kustannuksia, sanoo designer Timo Virko.

tarpeitaan. Virtuaalitilassa kokonaisuus ja sen toimivuus on helppo hahmottaa, joten palautteen pohjalta tilaa pystytään muokkaamaan vaivattomasti käyttäjien tarpeita vastaavaksi. Näin lopputuloksesta saadaan toimiva ja tehokas tila, joka palvelee pitkään. • TEKSTI: ANNA KORPI-KYYNY • KUVAT: MIKA OKKO

Sähkölukittavat

Pisara-sarjan lääkelaatikostot voi kytkeä kulunvalvontaan! Monia eri kokoja ja laatikkokokoonpanoja.

Kiinnostuitko? Tiedustelut & tilaukset: maarit.kuusijarvi@vmp-interior.fi • www.vmp-interior.fi

15


Lääketurvallisuus

kuntoon laadukkailla ratkaisuilla Lääketurvallisuus on yksi sairaalan lääkehuollon kulmakivistä. Otamme aina lääkehuoltotilojen suunnittelussa huomioon turvallisuuden, ja lisäksi valikoimastamme löytyy monia laadukkaita kalusteratkaisuja ja tuotteita lääketurvallisuuteen.

astaamme lääketurvallisuuden tarpeisiin kehittämällä ratkaisuja myös itse. Hyvä esimerkki tästä on narkoot tisten lääkkeiden säilytykseen tarkoitettu TURVA S1 -sarja. Sarjan kaapeissa on standardoitu turvaluokka. Kaapit ovat helposti liitettävissä myös kiinteistön kulunvalvontajärjestelmään. Tärkeä osa lääketurvallisuutta on lisäksi sujuva logistiikka sairaalan sisällä. Lääkkeet siirtyvät turvallisesti osastolta ja huoneesta toiseen esimerkiksi lukittavien lääkevaunujen avulla. Tutustu lääketurvallisuutta parantaviin ratkaisuihimme!

Keskustelemme mielellämme kanssasi lääketurvallisuuteen liittyvistä haasteista ja teemme ehdotuksen!

Ota yhteyttä! Tiedustelut & tilaukset: tuomas.karki @vmp-interior.fi

Paljon toimintoja pienessä tilassa! HUS:n Töölön sairaalan lääkehuone on kompakti, toimiva ja kustannustehokas tila, jossa on huomioitu mm. ergonomia lääkkeen ­jaossa, huumeja nestesäilytys sekä käsi­hygienia. Tilasta löytyy myös ATK-piste.

16

www.vmp-interior.fi


HUS Jorvin sairaalan lääkehuoneeseen valittiin huumekaappi VMPinteriorin valikoimasta.

Oikea säilytyslämpötila on tärkeä osa lääketurvallisuutta

Lääkkeet turvaan! Huumekaapit on suunniteltu tuotteille, jotka ­vaativat lukittavaa ­säilytystä. Valikoimassamme on useita kokoja ja lukitusvaihtoehtoja sekä kulunvalvontaratkaisuja. • Tutustu valikoimaamme showroomissa tai www.vmp-interior.fi

Korkealaatuiset Gram-lääkejääkaapit

VAIN Ä! MEILT

Gram BioLine -sarja tunnetaan luotettavuudesta ja laadusta. Valitse käyttöösi parhaiten sopiva malli: BioCompactsarjasta erinomainen, edullinen perusmalli tai BioCompact II -sarjasta vaati­vankin käyttäjän toiveet täyttävä malli.

Toimintavarmat Liebherrlääkejääkaapit Huumekaappi kulunvalvonnalla.

Huumekaappi perinteisellä avainlukituksella.

Liebherr-kaapit täyttävät terveydenhuollon lääkejääkaapeille asettamat erityisvaatimukset. Lukittavat kaapit ovat energiatehokkaita ja kestäviä.

okka Turvalu 50 144 S1 EN

Sertifioidut TURVA S1 -turvakaapit TURVA-kaapit saatavana koodi- ja avainlukolla tai kulunvalvontaan liitettävällä sähkölukolla. Ovessa porauksen estolevy. Useita eri kokoja.

Seuraa & dokumentoi lämpöanturilla! SEEMOTO

DATALOGGER mittaa lämpötilaa ja kosteutta. Pienikokoinen anturi ei vaadi erillistä asennusta. Se tallentaa lämpötilatiedot automaattisesti ja mittausvälin voi määritellä itse, kahdesta sekun nista 24 tuntiin.

on helppokäyttöinen ja älykäs työkalu kylmäketjun hallintaan ja omavalvontaan. Soveltuu erilaisiin lämpö-, viileä-, kylmä- ja pakkaskuljetuksiin sekä säilytykseen.

www.vmp-interior.fi

17


Kestävät ja helppokäyttöiset

LÄÄKEKAAPIT Lukittavat lääkekaapit vastaavat tämän päivän lääkesäilytyksen vaatimuksiin. Lääkekaapeissa yhdistyvät tehokas varastointi ja tuotteiden helppo käsittely. Yhteistyössä lääkealan ammattilaisten kanssa kehitetyt kaapit sisältävät ulosvedettävän hyllyjärjestelmän. Lääkekaappien ovet työntyvät kätevästi kaapin sisään, joten ne eivät häiritse työskentelyä pienessäkään tilassa. Jokainen kaappi varustetaan asiakkaan tarpeiden mukaan ulosvedettävillä hyllyillä ja -laatikoilla. Hyllyt voidaan asettaa tiheästi, joten koko tila saadaan tehokkaasti hyötykäyttöön. Kaikki hyllyt kallistettavissa, jolloin tuotteiden käsittely on helppoa ja työskentely ergonomista.

Hyllyjen korkeus on vapaasti säädettävissä

Kaapin sisään on helppo integroida lukittava huumekaappi, työtaso tai tietokonepiste. Lääkekaappiin voidaan integroida yleisimmät lukkojärjestelmät. Kaapit ovat liitettävissä myös kulunvalvontaan.

KAIKISSA LÄÄKEKAAPEISSAMME ON: • vakiona sisääntyöntyvät ovet • ulosvedettävä, räätälöitävä hyllyjärjestelmä • mahdollisuus integroida mm. huumekaappi • mekaaninen tai sähköinen lukitus • vakiovärinä valkoinen, saatavana myös muita sävyjä

ANTIBAKTEERISET VETIMET JA KAHVAT Vetimet ja kahvat soveltuvat sekä lääkekaappeihin että kulkuoviin. Antibakteerisen ominaisuutensa ansiosta ne tuhoavat bakteerit kokonaan tai estävät niiden kasvun. Runsaasti eri mallivaihtoehtoja.

18

www.vmp-interior.fi

Käytännölliset, irrotettavat laatikot

Runsaasti työtilaa, joka on helppo pitää puhtaana


Tervetuloa

tutustumaan kaluste- ja tilaratkaisuihin showroomiimme Arabiakeskukseen, Hämeentie 135 A, Hki.

Kätevät, kaltevat ulosvedettävät hyllyt

Tilanjakajat pitävät tuotteet helposti järjestyksessä

Tule tutustumaan kaikkiin näihin toiminnallisuuksiin showroomiimme Helsinkiin! Lukittava huumekaappi Ovet työntyvät kaapin sisään, eivätkä häiritse työskentelyä Ulosvedettävä hylly toimii myös työtasona Ulosvedettävät hyllyt ­mahdollistavat myös alahyllyjen ­tehokkaan käytön

www.vmp-interior.fi

19


VMP-INTERIORIN SUUNNITTELIJAT YODO KUROSAWA, KATRI VIRTASALO, ANNUKKA KERÄNEN JA JUKKA NUMMI:

”Lääkehuoltotilan suunnittelussa lähtökohtamme on aina toimivuus, turvallisuus ja hyvä ergonomia.”

Tervetuloa uudistettuun show­roomiin! Sovi tapaaminen showroomiin Arabiakeskus, Hämeentie 135 A, Helsinki, p. 050 379 9183, tuomas.karki@vmp-interior.fi

Toimivia tiloja tyytyväisille käyttäjille VMP-interior on raumalainen apteekki- ja lääkehuoltotilojen suunnitteluun ja kalustukseen erikoistunut yritys. Vastaamme yli 25 vuoden kokemuksella projekteista kokonaisuudessaan. Innostumme sekä isoista että pienistä kohteista!

SUUNNITTELU

KALUSTEET

Tutustu tuotteisiimme ja toteuttamiimme tiloihin:

www.vmp-interior.fi 20

ASENNUS

Kokosimme esimerkkejä toimivista lääketilaratkaisuista yksiin kansiin.

TILAA KUVASTO!

asiakaspalvelu@ vmp-interior.fi tai p. 02 824 1000

VMP-interior Pisara 1/2017  

VMP-interiorin Neliö on lehti terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisille.

VMP-interior Pisara 1/2017  

VMP-interiorin Neliö on lehti terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisille.

Advertisement