Page 1

Vzw Stedelijk Jeugdwerk Leuven is op zoek naar een Jongerenwerker

De vzw Stedelijk Jeugdwerk Leuven is een stedelijke vzw, die verbonden is aan de afdeling jeugd van de stad Leuven. De vzw is verantwoordelijk voor de organisatie van de stedelijke speelpleinwerkingen, de uitbouw van het jeugdcentrum Vleugel F als jongerenlocatie en de ondersteuning van mijnLeuven. mijnLeuven staat voor al wie en al wat jong is in Leuven. En vooral ook voor alles waar jongeren mee bezig zijn. mijnLeuven wil jongeren niet alleen informeren, maar ook entertainen, inspireren en helpen organiseren. Cultuur, sport, lifestyle, maatschappij… alles komt aan bod. En daar stopt het niet! mijnLeuven wil jongeren ook motiveren. Motiveren om op te komen voor de dingen waar ze zelf in geloven. Samen met jonge vrijwilligers - de mijnLeuven-Crew - denken we na over de toekomst van jongeren in Leuven en maken we geweldige teksten, illustraties, foto’s, video’s en radiofragmenten, die we verspreiden via de mijnLeuven Facebook, www.mijnleuven.be en het mijnLeuven magazine. mijnLeuven is het label van jong zijn in Leuven. De vzw zoekt voor de ondersteuning van het mijnLeuven-team een jongerenwerker (M/V) voor onmiddellijke indiensttreding. Taken De belangrijkste taken van de jongerenwerker zijn: 1.

Initiatieven van jongeren begeleiden, ondersteunen, stimuleren en ontsluiten.

Jongeren zitten boordevol ideeën en mijnLeuven biedt daarbij professionele ondersteuning. Samen met je collega’s, bied jij deze ondersteuning en begeleiding. Jongeren blijven aan het stuur van de acties, maar jij zorgt dat het proces goed verloopt, dat alle stappen opgevolgd worden, en dat deze projecten logistiek, materieel, communicatief en inhoudelijk versterkt worden. Concrete projecten die je opvolgt zijn ‘jammin’ with Fonske, Poetic Beats n’ jams, Hip Hop café Four elementz, project Urban life in Leuven, street art projecten in Leuven, skate- en blade kampen, skate-blade & BMX contests, ... Daarnaast zet je op vraag van jongeren naar aanbod, samen met hen deze activiteiten op poten. Je communiceert op een voor jongeren aangepaste manier over dit aanbod en zorgt dat jongeren ervan op de hoogte zijn door bijvoorbeeld op scholen of jeugdorganisaties langs te gaan. 2.

Positieve beeldvorming van jongeren

Doorheen al je taken zorg je voor positieve beeldvorming van jongeren. Daar waar een negatieve perceptie is rond jongeren, werk je samen met deze jongeren projecten uit om het tij te keren. Je brengt jouw expertise als jeugdwerker binnen in het jeugdbeleid van de stad en stelt zo nieuwe ideeën, concepten en verbeteringen voor.


3.

Jeugdcentrum Vleugel F als jongerenlocatie uitbouwen

Je bent de ‘promotor’ van de ontmoetingsruimte van jeugdcentrum Vleugel F, een ruimte in centrum Leuven waar jongeren hun ‘ding’ kunnen doen. Je moet deze ruimte optimaal laten renderen. Enerzijds volg je de verhuur van deze ruimte logistiek, materieel en inhoudelijk op. Als een organisatie de ruimte huurt voor een optreden, begeleid jij deze avond van begin tot einde. Ook intern organiseer je een goede samenwerking met de collega’s die instaan voor logistiek of onthaal. Je bent niet vies van wat fysieke arbeid om deze activiteiten te laten slagen. 4.

mijnLeuven mee op de kaart zetten

Samen met je mijnLeuven collega’s ben jij het gezicht in de stad voor jongeren. Je zorgt ervoor dat jongeren vlot bij mijnLeuven terechtkunnen. Dit geldt voor niet-georganiseerde én georganiseerde jongeren. Hiervoor bouw je continu aan netwerken en contacten in de stad zelf: met jongeren, met jeugdorganisaties, met organisaties die werken met maatschappelijk kwetsbare jongeren, met de buurtverenigingen, met buurtcomités, … Je kan vlot communiceren via sociale media, je hebt een vlotte schrijfstijl en hebt oog voor detail. Profiel o Je bent gepassioneerd door alles wat met jongeren te maken heeft. o Je hebt zicht op en interesse in de leefwereld van tieners en jongeren en kan uitstekend met hen overweg. o Je bent een geboren netwerker, zowel met jongeren als met organisaties. o Samenwerken en participatie zijn je tweede natuur. o Organiseren en initiatief nemen, zit je in het bloed, maar je neemt het initiatief van jongeren niet over o Je werkt graag projectmatig. o Je bent stressbestendig en flexibel. o Je wil geen 9 to 5 job, avond- en weekendwerk doe je met plezier. o Je hebt minimum een diploma niveau bachelor, bij voorkeur in een sociale studierichting, of gelijkgesteld door ervaring. o Je hebt minimum twee jaar ervaring als begeleider (vrijwillig of professioneel) in het jeugdwerk. o Je bent in het bezit van een rijbewijs B. o Je hebt respect voor iedereen ongeacht de huidskleur, nationaliteit, etniciteit, taal, geslacht, handicap of seksuele geaardheid. Aanbod Je wordt deel van het mijnLeuven-team en van de 13 koppige- afdeling jeugd van de stad Leuven. In deze dynamische en jeugdige omgeving, bieden we jou een zeer afwisselende functie aan met ruimte voor eigen inbreng. Je krijgt een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aangeboden en een maandelijks brutoloon volgens de geldende barema’s van de socio-culturele sector (niveau bachelor). Extra voordelen zijn een gunstige verlofregeling, maaltijdcheques, betaling woon-werk verkeer en een hospitalisatieverzekering. Informatie Voor inhoudelijke vragen over de job, kan je terecht bij isabel.devriendt@leuven.be of 016/27 27 61 of 0494/65 85 92 Graag je CV en motivatiebrief opsturen naar jeugddienst@leuven.be . Je kan je kandidatuur stellen tem vrijdag 31 januari 2014. Na analyse van de CV en de motivatiebrief volgt er een oriënterend gesprek en een mondelinge proef. In de loop van de maand februari zal je hiervan op de hoogte gesteld worden.

Jeugdwerker vzw stedelijk jeugdwerk leuven