Page 1

WIST JE DAT…

Het Depot renoveren duurde anderhalf jaar en kostte 5,5 miljoen euro. De kosten werden verdeeld onder de stad, de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Vlaams-Brabant en Het Depot zelf.

… HET DEPOT JAARLIJKS ZO’N 100 CONCERTEN ORGANISEERT EN ONGEVEER 50.000 BEZOEKERS OVER DE VLOER KRIJGT?

ACHTER DE SCHERMEN:

1

…HET DEPOT VROEGER EEN CINEMA WAS? NADIEN WERD HET GEBOUW GEBRUIKT ALS TELEVISIESTUDIO EN TIJDENS DE JAREN ’90 WAS HET DE THUISBASIS VAN HET VLAAMSE RADIO-ORKEST. …HET DEPOT OORSPRONKELIJK IN HET ENTREPOT AAN DE VAARTKOM ZOU KOMEN? …HET DEPOT REGELMATIG OP ZOEK IS NAAR EXTRA HULP? IN RUIL VOOR JE PRESTATIE KAN JE GRATIS CONCERTEN BIJWONEN OF KRIJG JE LEUKE EXTRA’S.

mijnLeuven gaat iedere editie op zoek naar de verborgen hoekjes en kantjes van Leuven. Gewoon om alles eens van dichtbij te zien! Want hoewel we veel Leuvense gebouwen ongetwijfeld kennen, vallen er heel wat mysterieuze plekjes te ontdekken. Deze keer aan de beurt: het vernieuwde Depot.

4

Tekst en foto’s: Vincent Pergoot

Locatie: Martelarenplein 12, 3000 Leuven r een ft, kan in de privéba Wie een VIP ticket hee en. est arti de t me glaasje drinken

Je hoeft je tijdens een optreden niet druk te maken over je spullen, want die kan je kwijt in de lockers aan de ingang. Per zitplaats is er eentje voorzien.

3

2 1

In de concertzaal zijn 200 zitplaatsen voorzien. En in de open ruimte tussen de zitplaatsen en het podium kunnen tijdens concerten zo’n 840 mensen rechtstaan.

2

Je kan in Het Depot terecht voor muzieklessen en hoeft daarvoor geen voorkennis van notenleer te hebben. Er zijn zowel lessen voor beginners als gevorderden.

3

De medewerkers van Het Depot kunnen eindelijk weer aan hun bureau zitten. Ze zaten tijdens de renovatie op een tijdelijke locatie aan de Kapucijnenvoer.

4

In de grote zaal van Het Depot kan je kiezen voor VIP zitplaatsen. Van hieruit heb je een perfect zicht op het podium en toegang tot de VIP bar.

5

Het vernieuwde Depot heeft een professioneel uitgerust Audiolab waar je als artiest o.a. terecht kan voor het opnemen van demo’s. Alle apparatuur is aanwezig.

6

Het podium staat op grote rubbers zodat geluidstrillingen niet naar de andere ruimtes en gebouwen verspreid worden.

7

De artiesten kunnen in de keuken genieten van lekkere hapjes.

5

6

7

Voor en na een optreden kan je terecht in het Depot café. Ze spelen er live muziek.

50

51

Achter de schermen, Het Depot  

mijnLeuven gaat op zoek naar de verborgen hoekjes en kantjes in Leuven. Deze keer: Het Depot

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you