Page 1

LAKÁSRIPORT

Kultúrantropológusból lakberendező

Eklektika Eszternél

A LAKÁS személyességét a sok szép tárgy és a stílusok keverése adja: antik, retró, egzotikus és modern darabok mértékkel, ízléssel tálalva.

A RETRÓ fotelek szép kárpitozással éledtek újjá. Mögöttük a fűtőtestet takaró falvédő – igazi kordokumentum – az Ecseriről származik, ahogy az 50–70-es évekbeli kerámiák jó része is. A válogatott bútorok és tárgyak kiválóan illenek a polgári lakás hangulatához.

EGY NAGY belmagasságú lakásban még a függőszéknek is akad elegendő hely a két szoba között, az óvodás akrobatalány legnagyobb örömére.

ÖTLET A keleti nomád szőttes, a kilim és a selyempárnák az IKEA és az Aura üzletéből származnak Eszter ízléses válogatásában. Anyaguk változatos, de színeik, tónusaik rokonságban állnak egymással.

ÖREG BÚTOROK sok ötlettel megbolondítva: a szépen felújított Lingel könyvszekrény, a párducmintával vadított neorokokó székek mellett Eszter saját ötlete a tévéállványnak befogott eredeti festőállvány is.

S A J ÁT S Z Í N E S S T Í L U S ÁT TA N Í TJ A AMÍG a fali

A MINIMÁL VONALÚ ülőgarnitúrát színeiben

A NÉGYÉVES Hanna még a rózsaszín korsza-

harmonizáló párnákkal tarkította, a nagy belmagasság nyújtotta falfelületet kortárs hazai festményekkel díszítette a stílusokat és kultúrákat jól ismerő fiatal.

kát éli. Ágya fölé, a macik, nyuszik társaságába egy virágos, eredeti török hímzett falikárpit került.

24 KISKEGYED OTTHONA

könyvespolc elkészül, a „Modesign” lakberendező kurzusok anyaga dossziékban sorakozik a nagy komódon. Előtérben a jól variálható csővázas garnitúra nyugalmi helyzetben az antik perzsaszőnyegekkel és Für Emil festménysorozatával. KISKEGYED OTTHONA 25


LAKÁSRIPORT

A MODERN KONYHÁT számtalan egyedi ízű

A lakberendezési jártasság segít az otthonteremtésben

motívum tarkítja: korondi kerámiák, dizájn használati tárgyak, retró fotográfiák, gömbölyű üvegcsékből álló, egyformán sorakozó fűszertartók, háncs tányéralátétek.

MINT MINDEN női lakásban, itt is az egyik leggyakrabban használt helyiség a konyha, amely a főzés és az étkezés mellett a cseverészésre is jó terep. Egy kávé mellett gyakran itt születnek Eszter legjobb ötletei a lakberendezési hobbi-tanfolyamaihoz.

A CSÖPPNYI teraszon a délelőtti napsütésben, a vadszőlővel futtatott falak és virágos balkonládák közt gyakran sziesztáznak anya és lánya egy tál friss gyümölcs és kedves szomszédok társaságában. Gyakran még a tanár kollégák is feljönnek ide egy jó beszélgetésre.

A VIDÁM fürdőszobát betölti a pöttyös zuhanyfüggöny látványa, mely a fehérre átfestett antik fésülködőasztal nagy, ovális tükrében duplázódik. Mama és kislánya valamennyi szépítőszere elfér a fiókjaiban.

SOK JÓ ÖTLET, MELY MEGTANUL H AT Ó A HÁLÓBAN KEDVENC gyűjteményeink, dísztárgyaink nemcsak vitrinekben mutatnak jól, de az ablakközöket és könyöklőket is díszíthetik, ahogy e lakásban lépten-nyomon.

NEMZETKÖZI kavalkád az előszobában: afrikai faragott láda, modern beépített bútor, régi kilim szőnyeg. Az esernyők fényesre sikált, ódon szeneskannában, a kiscipők fonott fűzfa kosárban kaptak helyet.

26 KISKEGYED OTTHONA

egyszerű OSBfalapokra fektetett matrac az ágy, selymes fényű textilekkel borítva. Felette keretre feszített thaiföldi falikárpit és éjjeliszekrényként funkcionáló, keleti legyezőket idéző öntöttvas virágtartó. Kis pénz + sok ötlet = egyedi otthon! – hangzik Molnár Eszter képlete. KISKEGYED OTTHONA 27

Eklektika Eszternél  
Eklektika Eszternél  

A lakásriport a Kiskegyed otthonában jelent meg.