__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

GREJE ME TOPLOTNA ČRPALKA

SISTEMI S TOPLOTNO ČRPALKO MULTI

www.vitanest.si

KATALOG, marec 2018


Toplotne črpalke v deljeni izvedbi ZUNANJE ENOTE Dve seriji zunanjih enot zrak-voda: ECODAN in ZUBADAN in hibridna zunanja enota zrak-zrak / zrak-voda: ECODAN MULTI Naprave so energetsko varčne in varne za okolje, saj imajo vgrajen zelo učinkovit sistem toplotnih črpalk, ki s pomočjo električne energije zajema “toploto iz zraka”, obnovljivega vira energije. Opremljene so s sodobno invertersko tehnologijo in omogočajo zelo natančno nadziranje ciljne temperature, ki zagotavlja udobno ogrevanje. Energetska varčnost, izjemno udobje ogrevanja in enostavna instalacija so lastnosti, zaradi katerih je ogrevalni sistem MITSUBISHI ELECTRIC v središču pozornosti. Enote so reverzibilne, saj omogočajo tako ogrevanje kot hlajenje, odvisno od tipa notranje enote (glej str. 5 in 15).

Odlična zmogljivost ogrevanja ob nizkih zunanjih temperaturah! Zajamčeno delovanje do -20 °C

[16 in 20kW]

[12kW]

ZRAK - VODA

(A2/W35)

(A2/W35)

Zajamčeno delovanje do -15 °C

Modeli: PUHZ-SW160/200

Model: PUHZ-SW120

[5kW] (A2/W35)

Modeli: PUHZ-SW50

MULTI

ZRAK - VODA

Zajamčeno delovanje do -28 °C

[

]

11,2 in 14kW (A2/W35)

Modeli: PUHZ-SHW112/140YHA

2

ZRAK - ZRAK / ZRAK - VODA

Zajamčeno delovanje do -25 °C

Zajamčeno delovanje do -20 °C

23kW

14–18 kW

[

]

(A2/W35)

Modeli: PUHZ-SHW230YKA

[

(A2/W35)

]

Modeli: PUMY-P112/125/140 V(Y)KM3


Novi model zunanje enote zrak-voda, namenjen za stanovanjsko uporabo, je še izboljšan.

N OVO

Ključne izboljšave: • novi ventilator in ohišje kompresorja omogočata za 10 dB(A) tišje delovanje

enote s tihim delovanjem

• z novim kompresorjem do kompaktne oblike • z optimizirano strukturo dna enote se izboljša drenaža, povečana je zanesljivost delovanja • 3 fazno napajanje za ECODAN SW75YAA in ZUBADAN SHW80YAA

Zelo tiho delovanje Znižanje nivoja zvočne moči v primerjavi z dosedanjimi modeli je ključna prednost novega modela, ki zagotovo ne gre na račun izgube ogrevalne moči, katera je, v primerjavi s konkurenčnimi proizvodi, velika prednost toplotne črpalke MITSUBISHI ELECTRIC.

Zvočni tlak od 43 dB(A)

Sedanji model SW75VHA

Sirena

Krožna žaga

Novi model SW75VAA/YAA

Sesalnik

Običajni pogovor V knjižnici

Šepet

Zajamčeno delovanje do -20 °C

[7,5 in10kW] (A2/W35)

Modeli: PUHZ-SW75VAA/100VAA in 75YAA/100YAA

Zajamčeno delovanje do -28 °C

[8 in 11,2kW] (A2/W35)

Modeli: PUHZ-SHW80VAA/112VAA in 80YAA/112YAA

3


Toplotna črpalka zrak-voda v deljeni izvedbi NOTRANJE ENOTE Stenska vodna enota HYDROBOX in vodna enota z vgrajenim rezervoarjem sanitarne tople vode CYLINDER enota Notranje enote zagotavljajo vse prednosti sistema nove generacije. • Napredni upravljalnik, ki ga je mogoče nadgraditi z do 8 brezžičnimi upravljalniki. • Podpira regulacijo dveh temperaturno različnih ogrevalnih krogov. • Reverzibilni modeli ERSD, ERSC, ERSE in ERST omogočajo hlajenje v poletnem času. • Omogoča povezavo in nadzor obstoječega ogrevalnega sistema in samodejno izbira med viri ogrevanja glede na trenutne potrebe in pogoje (bivalentno delovanje).

Vodna enota z vgrajenim rezervoarjem sanitarne tople vode - CYLINDER enota Vodna enota ima že vgrajen 200 l inox rezervoar. Edinstvena funkcija ECO omogoča počasnejše segrevanje STV s povečano energetsko učinkovitostjo. Novost je zunanji ploščni izmenjevalnik za pripravo STV, ki še dodatno poveča učinkovitost in hkrati omogoča enakomernejšo razporeditev temperature STV znotraj rezervoarja. Dodan je tudi učinkovit lovilec vodnega kamna STV, ki poskrbi, da se učinkovitost ohranja skozi čas. Kljub izredno kompaktnim dimenzijam 60 x 68 x 160 cm vsebuje vse bistvene elemente ogrevalnega sistema.

• Možnost programske nadgradnje, beleženje obratovalnih podatkov in vnos uporabniških nastavitev. • Povezava do 6 enot v kaskadni sistem.

HYDROBOX enota za pripravo ogrevalne vode

CYLINDER enota za pripravo ogrevalne in sanitarne vode z 200 l inox rezervoarjem

dve seriji notranjih enot sistema

Daljinski nadzor

Brezžični nadzor

z uporabo dodatnega WiFi vmesnika in MELcloud portala.

ECODAN je serijsko opremljen z inteligentnim upravljalnikom na nadzorni plošči, kot možnost pa lahko izberete tudi brezžični upravljalnik, ki vam omogočajo, da nadzirate sistem, na primer iz dnevne sobe.

MELCloud *

*Melcloud uporablja za svoje delovanje vmesnik PAC-W010-E (opcija)

4


Notranje enote sistema ECODAN - 2 seriji

Reverzibilni modeli

(HYDROBOX in CYLINDER enota za hlajenje / ogrevanje) Ne le ogrevanje, pač pa tudi udobno hlajenje • Funkcija avtomatskega preklopa omogoči prehod na hlajenje in proizvodnjo tople sanitarne vode. • Funkcija zajema in odvoda kondenza je standardno vgrajena pri reverzibilnih stenskih enotah (Hydrobox), za reverzibilne talne enote (CYLINDER) pa je potrebno dokupiti dodatni opcijski podstavek PAC-DP01-ER2. Opcijski podstavek PAC-DP01-E

Kompakten dizajn, vse v enem Enote so majhnih dimenzij, zato jih je lažje prevažati, instalirati in vzdrževati • Poenostavljeno: Vsi ključni sestavni deli so vgrajeni v enoto. • Enostavno servisiranje: Pomembni deli so montirani v sprednjem delu enote zaradi lažjega dostopa. • Prevoz in instalacija sta enostavna zahvaljujoč priloženemu ročaju tako spredaj kot zadaj (CYLINDER enota) ter na zadnji plošči (Hydrobox).

 HYDROBOX - brez rezervoarja STV

 CYLINDER - z 200 l rezervoarjem STV EKSPANZIJSKA POSODA*

EKSPANZIJSKA POSODA*

MANOMETER

POMOŽNI GRELEC

VODNA ČRPALKA

REZERVOAR POMOŽNI GRELEC*

PLOŠČNI PRENOSNIK TOPLOTE*

3-POTNI VENTIL

VODNA ČRPALKA ZA STV

MANOMETER FILTER

LOVILEC VODNEGA KAMNA

FILTER VODNA ČRPALKA

PLOŠČNI PRENOSNIK TOPLOTE

PLOŠČNI PRENOSNIK TOPLOTE*

NASTAVITEV VIŠINE

 HYDROBOX - namestitev na steno

*Odvisno od modela

 CYLINDER enota - namestitev na tla

5


Zunanje enote sistema zrak-voda

Serija ECODAN je načrtovana za optimalno ogrevanje Široka paleta enot ECODAN zasnovanih za sisteme toplotnih črpalk zrak-voda, dobavljivih v razponu moči od 5 do 20 kW. Z osredotočanjem na uporabo in varčno ogrevanje smo sedaj izboljšali naslednje elemente:

Vse enote dosegajo temperature dovoda 60°C

 Visoka temperatura dovoda (ogrevalna voda dosega celo do 60 °C)  Izboljšan senzorski koeficient učinkovitosti (SCOP)  Poraba toka v stanju pripravljenosti je skoraj razpolovljena zaradi uvedbe ogrevanja kompresorja z izmeničnim tokom  Nove zunanje enote 75 in 10 kW s tihim delovanjem

Serija ZUBADAN je načrtovana za povečano zmogljivost pri zelo nizkih zunanjih temperaturah Pester nabor zunanjih enot ZUBADAN v razponu od 8 do 23 kW

grelna moč (kW)

ZUBADAN 11,2 kW

Izboljšana zmogljivost ogrevanja z večjo učinkovitostjo Zubadan je opremljen z enkratnim krogotokom “Flash Injection Circuit” ki omogoča učinkovito ogrevanje tudi pri nizkih temperaturah v mrzlih regijah. Še bolj izpopolnjen “ZUBADAN Nova generacija” ima vgrajen nov, bolj učinkovit kompresor, ki še poveča zmogljivost ogrevanja ob nizkih zunanjih temperaturah. Nazivna zmogljivost ogrevanja je ohranjena tudi pri temperaturi -15 °C, vključno z odmrzovanjem, kar omogoča udobno ogrevanje tudi v mrzlih območjih. ZUBADAN je opremljen z enkratnim krogotokom “Flash Injection Circuit” ki omogoča učinkovito ogrevanje tudi pri nizkih temperaturah v mrzlih regijah. Še bolj izpopolnjen “ZUBADAN Nova generacija” ima vgrajen nov, bolj učinkovit kompresor, ki še poveča zmogljivost ogrevanja ob nizkih zunanjih temperaturah. Nazivna zmogljivost ogrevanja je ohranjena tudi pri temperaturi -15 °C, vključno z odmrzovanjem, kar omogoča udobno ogrevanje tudi v mrzlih območjih. Nove zunanje enote 8 in 11 kW s tihim delovanjem.

8 kW

zunanja temperatura

zagotovljeno ogrevanje do -28 °C

zunanja temperatura

Mitsubishi Electric tehnologija Flash Injection Rešitev za visoko zmogljivost ogrevanja pri nizkih zunanjih temperaturah Krogotok Flash Injection

Vbrizgalni kompresor (vbrizgalna odprtina)

ZUBADAN

Notranja HEX

Zunanji HEX

Sprejemnik moči

B LEV A

LEV B LEV C Smer pretoka hladilnega sredstva

A

Krogotok Flash Injection

Toplotni izmenjevalnik (HIC )

Krogotok Flash Injection je izvirna tehnologija in plod razvoja v podjetju Mitsubishi Electric. V procesu izmenjave toplote v točki A (toplotni izmenjevalnik) se tekoče hladilno sredstvo spremeni v dvofazno, plinasto-tekoče stanje, nato se stisne v točki B (vbrizgalni kompresor). Ta krogotok zagotovi zadostno hitrost pretoka hladilnega sredstva za ogrevanje tudi ob zelo nizkih zunanjih temperaturah. Krogotok Flash Injection je močnejši, ker je izboljšan toplotni izmenjevalnik in je tako povečana učinkovitost izmenjave toplote, vgrajen je tudi nov vbrizgalni kompresor, zato je učinek stiskanja še večji. Ti dve izboljšavi ZUBADAN zagotavljata učinkovito ogrevanje pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah.

6


Podatki na podlagi DELEGIRANE UREDBE KOMISIJE (EU) št. 811/2013, povprečne podnebne razmere

Za uporabo pri srednjih temperaturah (W55 °C) Zunanja enota

Notranja enota

Razred sezonske Nazivna energijske učinkovitosti izhodna toplota pri ogrevanja ogrevanju vode prostorov

Sezonska energij- Energijska ska učinkovitost učinkovitost pri pri ogrevanju ogrevanju vode prostorov

Za uporabo pri nizkih temperaturah (W35 °C)

Raven zvočne moči LWA

Razred sezonske Nazivna energijske učinkovitosti izhodna toplota

notranja zunanja

pri ogrevanja ogrevanju vode prostorov

(v povprečnih podnebnih razmerah)

kW

%

%

dB

dB

Sezonska energij- Energijska ska učinkovitost učinkovitost pri pri ogrevanju ogrevanju vode prostorov

Raven zvočne moči LWA notranja zunanja

(v povprečnih podnebnih razmerah)

kW

%

%

dB

dB

EHST20D-****

A++

A

4,3

125

98

40

63

A++

A

4,5

163

98

40

63

ERST20D-****

A++

A

4,3

128

98

40

63

A++

A

4,5

167

98

40

63

EHSD-****

A++

4,3

125

40

63

A++

4,5

163

40

63

ERSD-****

A++

4,3

128

40

63

A++

4,5

167

40

63

EHST20C-****

A++

A

12,0

125

99

40

72

A++

A

12,9

162

99

40

72

ERST20C-**** PUHZSW120VHA/ YHA EHSC-****

A++

A

12,0

127

99

40

72

A++

A

12,9

164

99

40

72

A++

12,0

125

40

72

A++

12,9

162

40

72

ERSC-****

A++

12,0

127

40

72

A++

12,9

164

40

72

EHSE-****

A++

13,5

125

45

78

A++

15,3

161

45

78

ERSE-****

A++

13,5

126

45

78

A++

15,3

163

45

78

EHSE-****

A++

15,5

128

45

78

A++

17,3

162

45

78

ERSE-****

A++

15,5

129

45

78

A++

17,3

164

45

78

EHST20C-****

A++

A

15,8

127

103

40

70

A++

A

17,0

164

103

40

70

ERST20C-****

A++

A

15,8

128

103

40

70

A++

A

17,0

165

103

40

70

EHSC-****

A++

15,8

127

40

70

A++

17,0

164

40

70

ERSC-****

A++

15,8

128

40

70

A++

17,0

165

40

70

EHSE-****

A++

23,0

127

45

75

A++

25,0

164

45

75

ERSE-****

A++

23,0

128

45

75

A++

25,0

165

45

75

PUHZSW50VKA

PUHZSW160YKA

PUHZSW200YKA

PUHZSHW140YHA

PUHZSHW230YKA2

7


Podatki na podlagi DELEGIRANE UREDBE KOMISIJE (EU) št. 811/2013, povprečne podnebne razmere

N OVO

enote s tihim delovanjem

Za uporabo pri srednjih temperaturah (W55 °C) Zunanja enota

Notranja enota

Sezonska energij- Energijska ska učinkovitost učinkovitost pri pri ogrevanju ogrevanju vode prostorov

Za uporabo pri nizkih temperaturah (W35 °C)

Raven zvočne moči LWA notranja zunanja

(v povprečnih podnebnih razmerah)

kW

%

%

dB

dB

Razred sezonske Nazivna Sezonska energij- Energijska energijske učinkovitosti izhodna ska učinkovitost učinkovitost pri toplota pri ogrevanju ogrevanju vode pri ogrevanja prostorov ogrevanju vode prostorov (v povprečnih podnebnih razmerah)

Raven zvočne moči LWA notranja zunanja

kW

%

%

dB

dB

EHST20D-****

A++

A

7,1

129

104

40

58

A++

A

7,2

162

104

40

58

ERST20D-****

A++

A

7,1

132

104

40

58

A++

A

7,2

166

104

40

58

EHSD-****

A++

-

7,1

129

-

40

58

A++

-

7,2

162

-

40

58

ERSD-****

A++

-

7,1

132

-

40

58

A++

-

7,2

166

-

40

58

EHST20D-****

A++

A

7,1

128

104

40

58

A++

A

7,2

160

104

40

58

ERST20D-****

A++

A

7,1

132

104

40

58

A++

A

7,2

165

104

40

58

EHSD-****

A++

-

7,1

128

-

40

58

A++

-

7,2

160

-

40

58

ERSD-****

A++

-

7,1

132

-

40

58

A++

-

7,2

165

-

40

58

EHST20C-****

A++

A

10,0

130

103

40

60

A++

A

10,6

167

103

40

60

ERST20C-****

A++

A

10,0

132

103

40

60

A++

A

10,6

170

103

40

60

EHSC-****

A++

-

10,0

130

-

40

60

A++

-

10,6

167

-

40

60

ERSC-****

A++

-

10,0

132

-

40

60

A++

-

10,6

170

-

40

60

EHST20C-****

A++

A

10,0

129

103

40

60

A++

A

10,6

165

103

40

60

ERST20C-****

A++

A

10,0

132

103

40

60

A++

A

10,6

169

103

40

60

EHSC-****

A++

-

10,0

129

-

40

60

A++

-

10,6

165

-

40

60

ERSC-****

A++

-

10,0

132

-

40

60

A++

-

10,6

169

-

40

60

EHST20C-****

A++

A

9,0

133

103

40

59

A++

A

9,6

169

103

40

59

ERST20C-****

A++

A

9,0

135

103

40

59

A++

A

9,6

172

103

40

59

EHSC-****

A++

-

9,0

133

-

40

59

A++

-

9,6

169

-

40

59

ERSC-****

A++

-

9,0

135

-

40

59

A++

-

9,6

172

-

40

59

EHST20C-****

A++

A

9,0

132

103

40

59

A++

A

9,6

167

103

40

59

ERST20C-****

A++

A

9,0

134

103

40

59

A++

A

9,6

172

103

40

59

EHSC-****

A++

-

9,0

132

-

40

59

A++

-

9,6

167

-

40

59

ERSC-****

A++

-

9,0

134

-

40

59

A++

-

9,6

172

-

40

59

EHST20C-****

A++

A

12,7

135

103

40

60

A++

A

13,9

171

103

40

60

ERST20C-**** PUHZSHW112VAA EHSC-****

A++

A

12,7

137

103

40

60

A++

A

13,9

173

103

40

60

A++

-

12,7

135

-

40

60

A++

-

13,9

171

-

40

60

ERSC-****

A++

-

12,7

137

-

40

60

A++

-

13,9

173

-

40

60

EHST20C-****

A++

A

12,7

135

103

40

60

A++

A

13,9

169

103

40

60

ERST20C-**** PUHZSHW112YAA EHSC-****

A++

A

12,7

137

103

40

60

A++

A

13,9

173

103

40

60

A++

-

12,7

135

-

40

60

A++

-

13,9

169

-

40

60

A++

-

12,7

137

-

40

60

A++

-

13,9

173

-

40

60

PUHZSW75VAA

PUHZSW75YAA

PUHZSW100VAA

PUHZSW100YAA

PUHZSHW80VAA

PUHZSHW80YAA

ERSC-****

8

Razred sezonske Nazivna energijske učinkovitosti izhodna toplota pri ogrevanja ogrevanju vode prostorov


OGREVALNE TOPLOTNE ÄŒRPALKE v deljeni izvedbi Prikaz serij notranjih in zunanjih enot. ali

brez rezervoarja sanitarne vode z 200 l inox rezervoarjem sanitarne vode

Ogrevanje prek radiatorjev

MULTI

ali

Hlajenje prek klimatske enote zrak - zrak (glej stran 5)

ali Talno ali stensko ogrevanje

N OVO

ali

ali

enote s tihim delovanjem

Slike so simboliÄ?ne.

9


Avtomatsko prilagajanje

Nastavitve se lahko izvedejo z uporabo SD kartice.

*Logotip SD je blagovna znamka podjetja SD-3C, LLC

Izjemen prihranek energije ob stalnem zagotavljanju udobnega ogrevanja Mitsubishi Electric ponosno predstavlja revolucionarno, novo krmiljenje sistema, katerega namen je še povečati udobje in energetski prihranek. Naše izhodišče so podatki, ki kažejo, da z znižanjem temperature ogrevne vode za 1°C izboljšamo koeficient učinkovitosti (COP) sistema zrak-voda kar za 2%. To pomeni, da na energetski prihranek močno vpliva krmiljenje temperature dovoda v sistemu.

 Nastavitev ogrevalne krivulje (primer) Temp. dovoda

Če se temp. dovoda zniža za 1°C

60ºC

Pri tradicionalno krmiljenih sistemih je temperatura dovoda določena na podlagi predhodno nastavljene ogrevalne krivulje in odvisno od dejanske zunanje temperature. Vendar pa je nastavitev v tem primeru precej zahtevna, da bi dosegli optimalno ogrevalno krivuljo.

se COP izboljša za 2%

30ºC -15ºC

10ºC

Zunanja temp.

Mitsubishi Electric ponuja funkcijo avtomatskega prilagajanja, ki sledi spremembam dejanske sobne temperature in zunanje temperature ter ustrezno prilagodi temperaturo dovoda. Inovativna funkcija avtomatskega prilagajanja meri sobno temperaturo in zunanjo temperaturo ter na tej podlagi izračuna potrebno moč za ogrevanje sobe. Če pojasnimo poenostavljeno: temperatura dovoda je krmiljena avtomatsko glede na zahtevano zmogljivost ogrevanja, medtem ko je v sobi stalno vzdrževana optimalna temperatura. Na ta način je zagotovljena ustrezna moč ogrevanja, izognemo se trošenju energije. Poleg tega sistem ocenjuje bodoče spremembe sobne temperature in preprečuje nepotrebno dviganje in zniževanje temperature dovoda. Funkcija samodejnega prilagajanja povečuje udobje in energetski prihranek in obenem ne zahteva zapletenih nastavitev.

 Ocena bodoče sobne temperature

Sobna temp.

Ciljna temp.

(a) Višja od ciljne sobne temp.

znižati temp. dovoda

(b) Približno enaka kot ciljna temp.

ohraniti temp. dovoda

(c) Nižja od ciljne sobne temp.

dvigniti temp. dovoda

Sprememba temperature dovoda s primerjanjem dejanske in ocenjene sobne temperature. 3 točke

T0

Bodoča

T1 Trenutna

Čas

 Regulacija s sistemom avtomatskega prilagajanja Vklop prezračevalnega sistema ima za posledico znižanje sobne temperature. Sistem avtomatično prilagodi temperaturo vode v krogotoku.

Temperatura / Obremenitev Odgrnitev zaves

Odgrnitev zaves

Povečanje števila oseb v prostoru Izklop luči

1° c

Spremembe stanja v prostoru OFF

Temperatura / Obremenitev Vklop prezračevalnega sistema ima Odgrnitev Odgrnitev zaves za posledico znižanje sobneTemperatura v prostoru se zviša, zaves ko sonce posije v prostor. temperature. Temperatura vode v krogotoku Sistem avtomatično prilagodi se avtomatično prilagodi. temperaturo vode v krogotoku.

Povečanje števila Prihranek energije Izklop luči oseb v prostoru

Spremembe stanja v prostoru Temperatura v prostoru

OFF

Nastavljena temperatura

Temperatura vode v krogotoku

Udobje

Temperatura vode v krogotoku, regulirana po običajni ogrevalni krivulji. Temperatura vode v krogotoku, Temperatura v prostoru se zviša, regulirana s sistemom ko sonce posije v prostor. avtomatskega prilagajana. Temperatura vode v krogotoku se avtomatično prilagodi.

Prihranek energije 6:00

12:00

Znižanje temperature vtoka za 1°C

Temperatura vode v krogotoku

18:00

Zunanja temperatura

Ura

24:00

Temperatura v prostoru Nastavljena temperatura Udobje

Temperatura vode v krogotoku, regulirana po običajni ogrevalni krivulji. Temperatura vode v krogotoku, regulirana s sistemom avtomatskega prilagajana.

Zunanja temperatura 6:00

10

12:00

18:00

24:00

Ura

2% COP se lahko poveča za 2%

1° c

Znižanje temperature vtoka za 1°C

C p


Dvoobmočno krmiljenje

Nastavitve se lahko izvedejo z uporabo SD kartice.

*Logotip SD je blagovna znamka podjetja SD-3C, LLC

Istočasno oblikovanje dveh območij z različno temperaturo zagotavlja še bolj prijetno in varčno ogrevanje Ecodan omogoča nastavitev dveh temperatur, ki sta nujni zaradi dveh različnih vrst oddajnikov toplote v sistemu. Sistem omogoča prilagoditev temperatur, ko je to nujno, na primer temperatura 40 °C za radiatorje v dnevni sobi in temperatura 30 °C za talno gretje. Poleg tega je urnik za vsako območje možno nastaviti ločeno s pomočjo glavnega upravljalnika. Brezžični upravljalnik kot tipalo temperature v prostoru (opcija)

40°C Hydro Box FTC

Krmiljenje mešanja

Radiator

Črpalka

Mešalni senzorBrezžični pretoka upravljalnik kot tipalo temperature v prostoru (opcija) ventil Črpalka

30°C 40°C

Hydro Box FTC

Radiator

Črpalka Mešalni rezervoar Krmiljenje mešanja

Senzor pretoka Talno gretje Mešalni senzor pretoka ventil *mešalni rezervoar, mešalni ventil, senzor pretoka in črpalke, niso zajeti v dobavi in jih je treba nabaviti posebej. Črpalka

30°C

Inteligentna povezava z obstoječim kotlom Mešalni rezervoar

Senzor pretoka

Talno gretje

Nastavitve se lahko *mešalni rezervoar, mešalni ventil, senzor pretoka in črpalke, niso zajeti v dobavi in jih je treba nabaviti posebej.

izvedejo z uporabo SD kartice.

Obstoječi kotel lahko ostane za bivalentno delovanje. Avtomatski preklop zagotavlja še bolj učinkovito delovanje

*Logotip SD je blagovna znamka podjetja SD-3C, LLC

Zaradi prilagodljivosti inteligentnega krmiljenja toplotnih črpalk ecodan je sistem možno kombinirati s kotli, ki so trenutno v uporabi. Poleg tega takšen sistem krmiljenja oceni, kateri vir ogrevanja (ecodan ali kotel) se uporabi glede na različne situacije. Kupci, ki uporabljajo tudi kotel, lahko izkoristijo prednost prihranka energije z ecodanom. Hydro box Brezžični upravljalnik sobne temperature (opcija)

Inteligenten sistem kombiniranja kotla s toplotno črpalko ecodan FTC

*Uporabiti je možno tudi termostat (lokalna dobava)

Elektrika  Inteligenten sistem kombiniranja kotla s toplotno črpalko ecodan

Radiator Vklop/izklop kotla glede na delovne pogoje.

Drug vir (plin, olje, itd.) Elektrika

Hydro box FTC

Mešalni rezervoar

*Uporabiti je možno tudi termostat (lokalna dobava) Radiator

Kotel Vklop/izklop kotla glede na delovne pogoje.

Drug vir (plin, olje, itd.)

Radiator

Brezžični upravljalnik Črpalka sobne temperature (opcija)

Radiator

Črpalka *Artikli kot so mešalni rezervoar in črpalke, niso zajeto v dobavi in jih je treba nabaviti posebej.

Mešalni rezervoar

Kotel

*Artikli kot so mešalni rezervoar in črpalke, niso zajeto v dobavi in jih je treba nabaviti posebej.

Preklop med toplotnimi viri - Izbira ustreznega sistema glede na potrebe 4 logike preklopa med toplotnimi viri  Preklop na podlagi dejanske zunanje temperature Preklop med toplotnimi viri se izvede, ko zunanja temperatura pade na predhodno nastavljeno vrednost.  Preklop na podlagi obratovalnih stroškov Preklop med toplotnimi viri se izvede upoštevaje optimalno delovanje glede na stroške obratovanja.  Preklop na podlagi ravni izpusta CO2 Preklop med toplotnimi viri se izvede s ciljem zmanjšanja izpusta CO2 v okolje.  Preklop je možno sprožiti tudi z zunanjim vnosom Na primer signal elektrodistribucijske družbe o omejitvi med največjo porabo elektrike. 11


Krmiljenje več enot - KASKADNI SISTEM

Nastavitve se lahko izvedejo z uporabo SD kartice.

*Logotip SD je blagovna znamka podjetja SD-3C, LLC

Do 6 enakih enot katerekoli moči lahko povežemo v kaskado za večje zmogljivosti. Avtomatsko krmiljenje več enot zagotavlja toplotnim potrebam objekta Glede na ogrevalne zahteve objekta je možno povezati do največ 6 ecodan enot. Najučinkovitejše število kombiniranih enot se določi avtomatsko glede na ogrevalne zahteve. Ecodan na ta način zagotovi optimalno krmiljenje sobne temperature in večje udobje za osebe v prostorih. Vgrajena je tudi funkcija izmenjevanja enot (rotacijska funkcija), ki uravnovesi obratovalne ure in prepreči, da bi bilo delovanje odvisno od katerekoli posamezne enote.

Ecodan zlahka ogreva velike objekte, kjer ena sama enota ne zadošča. Istočasno nudi presenetljivo udobje in energetsko učinkovitost. Zahvaljujoč krmiljenju več enot naenkrat je ecodan primeren tudi za večje objekte. Na primer, celo za površine, ki zahtevajo veliko ogrevalno moč, kot so večstanovanjski kompleksi, pisarne in trgovine, je instalacija vec ecodan enot, upravljanih z enim sistemom krmiljenja, ustrezna rešitev in zagotovi optimalno nadzirano ogrevanje, neverjetno udobje in energetski prihranek.

 Krmiljenje več enot Krmiljenje več enot SCOP razmerje (%)

100 Vedno zelo učinkovito delovanje! Neučinkovito delovanje ob nizki zmogljivosti.

0

Krmiljenje več enot Krmiljenje ene velike enote

Zmogljivost

14 kW + 14 kW + 14 kW + 14 kW + 14 kW + 14 kW FTC

FTC

FTC

FTC

FTC

FTC

podrejen

podrejen

podrejen

podrejen

podrejen

podrejen

Krmiljenje več enot

FTC glavni

Glavni DU

Rezervna zmogljivost v primeru nepravilnosti Če se pojavijo težave z eno od enot, ki je krmiljena skupaj z več drugimi enotami, se avtomatsko požene druga enota kot rezerva in prepreči popolno zaustavitev sistema. Podporno delovanje

 Krmiljenje več enot

Rezervna enota se avtomatsko požene

FTC

FTC

glavni

podrejen

Glavni DU

Črpalka

Zunanja enota

FTC podrejen

Mešalni rezervoar

Zunanja enota Nenadoma nastopi težava

12


Daljinski upravljalnik Sodobno oblikovan, svetel LCD zaslon za lažje branje, z ergonomsko zasnovanim intuitivnim vmesnikom Glavni upravljalnik

Brezžični daljinski upravljalnik (opcija)

• Velik, osvetljen zaslon za izjemno vidljivost tudi v temnih okoljih • Več jezikovnih variant podpore (15 jezikov) • Lahko ga odstranite z glavne enote in instalirate na oddaljeni lokaciji (do 500 m razdalje) • Hitro branje delovnih podatkov (7.5-krat hitreje kot pri predhodnem modelu) • Širok izbor praktičnih funkcij zadosti vsem zahtevam uporabnika

• Vgrajen senzor sobne temperature; enostavno se namesti na ustrezen položaj za zaznavanje sobne temperature • Delo z ožičenjem ni več potrebno 13 Jun 201513 Jun 13:412015 13:41 • Enostaven dizajn in uporaba • Oddaljeno krmiljenje iz katerekoli sobe, iskanje ustreznega mesta instalacije odpade • Osvetljen zaslon in velike tipke olajšajo delo z upravljalnikom • Prednost in preklic prednosti sanitarni topli vodi • Poenostavljen način Počitnice Glavni upravljalnik Glavni upravljalnik

Nastavitve funkcij: NOVO  Spremljanje porabljene / dovedene energije  Dvoobmočno krmiljenje (hlajenje in ogrevanje)  Dva ločena urnika  Nastavitev poletni čas  Vgrajeno tipalo sobne temperature  Nadzor hibridnega delovanja (povezava s kotlom)  Sušenje tlakov  Tedenski timer  Način: Počitnice  Funkcija: Preprečevanje legionele  Kode napak in podatki za servisiranje

13 Jun 2015 13:41

Glavni upravljalnik

PAR-WR51R-E PAR-WR51R-E (opcija)(opcija) Sprejemnik Sprejemnik

PAR-WT50R-E PAR-WT50R-E (opcija)(opcija) Brezžični upravljalnik Brezžični daljinskidaljinski upravljalnik

SD KARTICA*

Nastavitve se lahko izvedejo z uporabo SD kartice.

Za lažje nastavitve in beleženjePAR-WR51R-E podatkov (opcija) Sprejemnik

*Logotip SD je blagovna znamka podjetja SD-3C, LLC

PAR-WT50R-E (opcija) Brezžični daljinski upravljalnik

Začetna nastavitev ecodana je sedaj še bolj enostavna kot kdajkoli. Posebna programska oprema omogoči, da se nujne začetne nastavitve shrani na SD kartico s pomočjo osebnega računalnika. Nastavitev sistema je res enostavna: SD kartico prenesete iz računalnika v režo za SD kartico na notranji enoti. V primerjavi s prejšnjim postopkom vnašanja nastavitev preko glavnega upravljalnika na kraju instalacije, je doseženo znatno skrajšanje časa za nastavitev. Idealno za prezaposlene inštalaterje.

Postavke, ki se jih lahko predhodno nastavi

*SD kartico uporabi le inštalater.

Enostavno kopirate predhodno nastavljene podatke na SD kartico. Enake nastavitve lahko vnesete v drugo enoto z uporabo SD kartice.

Hydro box notranjost

• Začetne nastavitve (prikaz časa, kontaktna številka, itd.) • Nastavitve ogrevanja - Avto. prilagajanje - Ogrevalna krivulja - Dve različni temperaturni območji (ogrevanje in hlajenje) • Nastavitve delovanja povezave z obstoječim kotlom • Nastavitve načina Počitnice • Nastavitve urnika (dva ločena urnika) • Nastavitev: poletni čas • Nastavitve sanitarne tople vode • Nastavitve preprečevanja legionele *SD kartico uporabi le inštalater.

Plošča tiskanega vezja

Krmilna in električna omarica

Hydro box notranjost Podatki, ki se jih lahko beleži

SD kartica

Vnos nastavitev je enostaven in beleženje delovnih podatkov na SD kartico se lahko potrdi preko osebnega računalnika.

Beležke delovnih podatkov oz. zgodovine za cel mesec je možno Plošča tiskanega vezja shraniti na SD kartico (2GB). • Poraba električne energije - Sobna • Dovedena energija - Temperatura dovoda • Količina pretoka vode - Temperatura povratka • Obratovalni čas - Temperatura sanitarne Reža za SD kartico topleSDvode kartica Krmilna in električna omarica • Čas odmrzovanja - Zunanja temperatura • Dejanska temperatura • Beležke napak • Signali krmilnih vhodov

Reža za SD kartico

SD kartica

13


Tehnični podatki (split sistem) NOTRANJE ENOTE Cylinder unit kompaktna enota (talna samostoječa) za pripravo ogrevalne / hladilne in sanitarne vode z 200 l inox rezervoarjem CYLINDER UNIT Ime modela

EHST20C-VM2C EHST20C-VM6C EHST20C-YM9C ERST20C-VM2C EHST20D-VM2C EHST20D-YM9C ERST20D-VM2C

Tip

Dimenzije Teža proizvoda (prazna)

Ekspanzijska posoda VxŠxG

Samo ogrevanje Samo ogrevanje Samo ogrevanje mm kg

Napajanje (V / faze / Hz) Pomožni Zmogljivost grelec Tok Varovalka Volumen (neto) Rezervoar sanitarne tople vode Material Pogoji delovnega okolja* Sobna temperatura Gretje Temperatura dovoda Hlajenje Sobna temperatura Razpon ciljne temperature Temperatura dovoda Sanitarna topla voda Preprečevanje legionele Raven hrupa (SPL)

Grelec

kW A A L ºC

x

x

x

110 230 /enofazno/50 2 9 16

111 230 /enofazno/50 6 (2/4/6) 26 32

112 400 /trofazno/50 9 (3/6/9) 13 16

/ /

/ /

/ /

ºC ºC ºC ºC dB (A)

Ogrevanje in Samo ogrevanje Samo ogrevanje hlajenje x x x 1600 x 595 x 680 110 103 105 230 230 400 /enofazno/50 /enofazno/50 /trofazno/50 2 2 9 (3/6/9) 9 9 13 16 16 16 200 nerjavno jeklo 0~35 10~30 25~60 / / 5~25 / / 40~60 60~70 28

Ogrevanje in hlajenje x 103 230 /enofazno/50 2 9 16

5~25

* Okolje mora biti brez zmrzali. Če uporabljate ecodan sistem v funkciji hlajenja vode, pri nizki zunanji temperaturi (10 °C ali manj), obstaja tveganje, da lahko pride do poškodbe toplotnega izmenjevalnika v enoti ecodan, v primeru, da voda v njem zamrzne !

Hydrobox enota (montaža na steno) za pripravo ogrevalne / hladilne in sanitarne vode HYDROBOX EHSC-VM2C Samo ogrevanje x

EHSC-VM6C Samo ogrevanje x

EHSC-YM9C Samo ogrevanje x

ERSC-VM2C EHSD-VM2C EHSD-YM9C ERSD-VM2C ERSE-YM9EC Ogrevanje in Samo Samo Ogrevanje Ogrevanje in Ime modela Tip hlajenje ogrevanje ogrevanje in hlajenje hlajenje Ekspanzijska posoda x x x x Dimenzije VxŠxG mm 800 x 530 x 360 950 x 600 x 360 Teža proizvoda (prazna) kg 48 49 49 49 44 45 45 63 Napajanje (V / faze / Hz) 230/enofazno/50 230/enofazno/50 400/trofazno/50 230/enofazno/50 230/enofazno/50 400/trofazno/50 230/enofazno/50 400/trofazno/50 PoZmogljivost kW 2 6 (2/4/6) 9 (3/6/9) 2 2 9 (3/6/9) 2 9 (3/6/9) Grelec možni A 9 26 13 9 9 13 9 13 grelec Tok Varovalka A 16 32 16 16 16 16 16 16 Pogoji delovnega okolja* ºC 0~35 Sobna temperatura 10~30 Gretje ºC Temperatura dovoda 25~60 Razpon Sobna temperatura / / / / / ciljne HlaºC tempera- jenje Temperatura dovoda / / / 5~25 / / 5~25 5~25 ture Sanitarna topla voda ºC 40~60*2 Preprečevanje legionele ºC 60~70*2 Raven hrupa (SPL) dB (A) 28 30 * Okolje mora biti brez zmrzali. Če uporabljate ecodan sistem v funkciji hlajenja vode, pri nizki zunanji temperaturi (10 °C ali manj), obstaja tveganje, da lahko pride do poškodbe toplotnega izmenjevalnika v enoti ecodan, v primeru, da voda v njem zamrzne ! *2 Pri uporabi skupaj z ločenim rezervoarjem STV (drugega proizvajalca).

14


ZUNANJE ENOTE ECODAN Ime modela Dimenzije Teža proizvoda (prazna)

VxŠxG

mm kg

PUHZ-SW50VKA 630 x 809 x 300 43

Napajanje (V / faze / Hz)

230/enofazno/50

Zajamčeno delovanje do

-15 °C +10 °C 5,50 4,42 1,244 5,00 2,97 1,684 5,00 4,60 1,087 46 63 A++ A++ A R-410A / 2,10 2088 / 4,38

Gretje Hlajenje* Gretje Zmogljivost (A7/W35) COP Odvzem moči Gretje Zmogljivost (A2/W35) COP Odvzem moči Hlajenje Zmogljivost (A35/W18) EER Odvzem moči Raven hrupa (SPL) Gretje Raven hrupa (PWL) Gretje Razred sezonske energijske Gretje W55 učinkovitosti W35 (povprečno podnebje) STV *2 kg Hladilno sredstvo tip/pred polnjenje t GWP/ekvivalent CO

kW kW kW kW kW kW dB (A) dB (A)

2

PUHZ-SW120V/ YHA 1350 x 950 x 330 118/130 (230/eno fazno/50) (400/ trofazno/50) -20 °C +10 °C 16,00 4,10 3,902 12,00 3,24 3,704 14,00 4,08 3,431 54 72 A++ A++ A R-410A / 4,60 2088 / 9,60

PUHZ-SW160YKA 1338 x 1050 x 330 136

PUHZ-SW200YKA 1338 x 1050 x 330 136

400/trofazno/50

400/trofazno/50

-20 °C +10 °C 22,00 4,20 5,238 16,00 3,11 5,145 18,00 4,56 3,947 62 78 A++ A++ / R-410A / 7,10 2088 / 14,82

-20 °C +10 °C 25,00 4,00 6,250 20,00 2,80 7,143 22,00 4,10 5,366 62 78 A++ A++ / R-410A / 7,70 2088 / 16,08

Opomba: na podlagi EN 14511:2011(ni vključen odvzem moči za obtočno črpalko). Možno odstopanje glede na konfiguracijo sistema. * Če uporabljate ecodan sistem v funkciji hlajenja vode, pri nizki zunanji temperaturi (10 °C ali manj), obstaja tveganje, da lahko pride do poškodbe toplotnega izmenjevalnika v enoti ecodan, v primeru, da voda v njem zamrzne! Za delovanje, v hlajenju, pri zunanjih temperatureh pod -5 °C, je potrebno uporabiti dodatno zaščito pred vetrom (opcijski del). *2 Velja samo za kombinacije z 200 l Ecodan Cylinder unit notranjimi enotami

Ime modela Dimenzije VxŠxG Teža proizvoda (prazna) Napajanje (V / faze / Hz) Zajamčeno delovanje do Gretje (A7/W35) Gretje (A2/W35) Hlajenje (A35/W18) Raven hrupa (SPL) Raven hrupa (PWL) Razred sezonske energijske učinkovitosti (povprečno podnebje)

Gretje Hlajenje* Zmogljivost COP Odvzem moči Zmogljivost COP Odvzem moči Zmogljivost EER Zmogljivost Gretje Gretje Gretje W55 W35 STV *2

Hladilno sredstvo tip/pred polnjenje GWP/ekvivalent CO2

mm kg

kW kW kW kW kW kW dB (A) dB (A)

kg t

PUHZ-SHW112YHA 1350 x 950 x 330 120/134 (230/enofazno/50) / (400/trofazno/50) -28 °C +10 °C 11,20 4,46 2,511 11,20 3,34 3,353 10,00 4,74 2,110 52 70 A++ A++ A R-410A / 5,50 2088 / 11,48

ZUBADAN PUHZ-SHW140YHA 1350 x 950 x 330 134

PUHZ-SHW230YKA2 1338 x 1050 x 330 149

400/trofazno/50

400/trofazno/50

-28 °C +10 °C 14,00 4,22 3,318 14,00 2,96 4,730 12,50 4,26 2,934 52 70 A++ A++ A R-410A / 5,50 2088 / 11,48

-25 °C +10 °C 23,00 3,65 6,301 23,00 2,37 9,705 20,00 3,55 5,634 59 75 A++ A++ / R-410A / 7,10 2088 / 14,82

Opomba: na podlagi EN 14511:2011 (ni vključen odvzem moči za obtočno črpalko). Možno odstopanje glede na konfiguracijo sistema. * Če uporabljate ecodan sistem v funkciji hlajenja vode, pri nizki zunanji temperaturi (10 °C ali manj), obstaja tveganje, da lahko pride do poškodbe toplotnega izmenjevalnika v enoti ecodan, v primeru, da voda v njem zamrzne! Za delovanje, v hlajenju, pri zunanjih temperatureh pod -5 °C, je potrebno uporabiti dodatno zaščito pred vetrom (opcijski del). *2 Velja samo za kombinacije z 200 l Ecodan Cylinder unit notranjimi enotami

15


OPCIJSKI DELI Notranja enota (Cylinder)

CYLINDER UNIT Ime dela

Ime modela

Brezžični daljinski upravljalnik PAR-WT50R-E Brezžični sprejemnik PAR-WR51R-E Termistor PAC-SE41TS-E PAC-TH011-E PAC-TH011TK-E PAC-TH-011HT-E PAC-IH03V2-E MAC-567IF-E PAC-DP01-E

Potopni električni grelec Wi-Fi vmesnik Podstavek za odvod kondenzata Hidravlični modul za 2 coni

PAC-TZ01-E

Specifikacija

EHST20C- EHST20C- EHST20C- ERST20C- EHST20D- EHST20D ERST20DVM2C VM6C YM9C VM2C VM2C YM9C VM2C x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Za upravljanje delovanja Za sobno temperaturo Za zalogovnik in temperaturno območje (temp. dovoda in povratka) Za temperaturo v rezervoarju STV Za kotel temp. dovoda in povratka Enofazni 3kW Za povezavo na MelCloud V x Š x G mm 270 x 595 x 665 Neto teža kg 14,5 V x Š x G mm 265 x 356 x 383 Neto teža kg 18

x

x

x

x

x

x

x

x x x

x x x

x x x

x x x

x x x

x x x

x x x

-

-

-

x

-

-

x

x

x

x

x

x

x

x

Opomba: Uporaba opcije, PAC-DP01-E, je potrebna v kombinacijami z enotami ERST. V primeru uporabe ERST enot, brez opcije PAC-DP01-E, bo v načinu hlajenja, kondenzat tekel nekontrolirano iz dna enote.

Notranja enota (Hydrobox)

Ime dela

Ime modela

Brezžični daljinski upravljalnik Brezžični sprejemnik Termistor

PAR-WT50R-E PAR-WR51R-E PAC-SE41TS-E PAC-TH011-E

Cevni spoj Wi-Fi vmesnik Hidravlični modul za 2 coni

Specifikacija Za upravljanje delovanja

Za sobno temp. Za zalogovnik in tem, območje (temp, dovoda in povratka) PAC-TH011TK-E Za temp, v rezer, STV PAC-TH-011HT-E Za kotel (temp, dovoda in povratka,) PAC-SG73RJ-E Za PUHZ-SW200YKA/SHW230YKA2(-BS) φ9,52 → φ12,7 MAC-567IF-E Za povezavo na MelCloud PAC-TZ01-E VxŠxG mm 265 x 356 x 383 Neto teža kg 18

Zunanja enota

Ime dela

Ime modela

Priključek izhodnega signala za grelni kabel

PAC-SE60RA-E PAC-SE61RA-E MAC-886SG-E PAC-SJ07SG-E PAC-SG59SG-E PAC-SG96SG-E PAC-SJ06AG-E PAC-SH63AG-E PAC-SH95AG-E PAC-SG61DS-E PAC-SJ08DS-E PAC-SG63DP-E PAC-SG64DP-E PAC-SH97DP-E

Usmerjevalnik izstopnega zraka Zaščita izstopa zraka pred vetrom Kit za odvod kondenzata Zbirna odtočna posoda za kondenzat Servisno orodje za prikaz parametrov in napak

PAC-SK52ST

HYDROBOX ERSC- EHSDVM2C VM2C x x x x x x

EHSCVM2C x x x

EHSCVM6C x x x

EHSCYM9C x x x

ERSD- ERSDVM2C YM9C x x x x x x

ERSEYM9EC x x x

x

x

x

x

x

x

x

x

x x x

x x x

x x x

x x x

x x x

x x x

x x x

x x x x

x

x

x

x

x

x

x

PUHZSW50 VKA x x x x x -

PUHZSW75 VHA x x x x x -

ECODAN PUHZSW120 V/ YHA x x x x x -

PUHZSW160 YKA x x x x x

PUHZSW200 YKA x x x x x

PUHZSHW112 V/YHA x x x -

ZUBADAN PUHZSHW140 YHA x x x -

PUHZSHW230 YKA2 x x x -

x

x

x

x

x

x

x

x

KRMILNIKI ZA KASKADNI SISTEM IN SAMOGRADNJO

16

Ime dela

Ime modela

Koračni krmilnik kapacitete Krmilnik temperature dovoda Sistemski krmilnik temperature dovoda

PAC-IF011B-E PAC-IF032B-E PAC-IF061B-E (glavni) PAC-SIF051B-E (podrejeni)

PUHZSW50 VKA x x x x

PUHZSW75 VHA x x x x

ECODAN PUHZSW120 V/ YHA x x x x

PUHZSW160 YKA x x x x

PUHZSW200 YKA x x x x

PUHZSHW112 V/YHA x x x x

ZUBADAN PUHZSHW140 YHA x x x x

PUHZSHW230 YKA2 x x x x


Tehnične specifikacije novih modelov zunanjih enot zrak-voda Zunanje enote sistema MITSUBISHI ELECTRIC, ki delujejo po principu toplotnih črpalk, učinkovito ujamejo toploto iz ozračja, obnovljivega vira energije. Opremljene so z napredno invertersko kontrolo delovanja, katera natančno kontrolira temperaturo in zagotavlja udobno ogrevanje. Sistem je energijsko varčen in hkrati prijazen do okolja. Nove modele zunanjih enot pa je MITSUBISHI ELECTRIC še izboljšal.

N OVO

enote s tihim delovanjem

MODEL ZUNANJE ENOTE

Napajanje na zunanjo enoto (Faze, V, Hz) Delovni tok (max) A Varovalka A Dimenzije mm Neto (kg) Teža Bruto (kg) Nazivna moč (kW) Srednja temperatura SCOP (W55), srednje ƞs podnebje Razred energetske učinkovitosti Nazivna moč (kW) Nizka SCOP Ogrevanje temperatura (W35), srednje ƞs Razred energetske podnebje učinkovitosti Moč (kW) A7/W35 COP Moč (kW) A2/W35 COP ƞwh Sanitarna topla voda (STV) Razred energetske učinkovitosti Moč (kW) A35/W7 EER Hlajenje Moč(kW) A35/W18 EER Gretje (°C) Temperatura izhodne vode Gretje (kg/min) Lot1 (kg/min) Nivo pretoka vode Hlajenje (kg/min) Zvočni tlak Ogrevanje dB (A) Zvočna moč Ogrevanje dB (A) Premer Tekočina (mm)/plin (mm) Maks.dolžina (m) Cevi Brez dodatnega polnjenja (m) Maks.dolžina (m)

Plin

Zagotovljeno območje delovanja

Brez dodatnega polnjenja (kg) Ekvivalent CO2(t) Maks (kg) Ekvivalent CO2 (t) Ogrevanje (°C) STV (°C) Hlajenje (°C)

ECODAN PUHZSW75VAA (-BS)

PUHZSW100VAA (-BS)

PUHZSW75YAA (-BS)

1φ, 230V, 50Hz

PUHZSW100YAA (-BS)

PUHZSHW80VAA (-BS)

ZUBADAN PUHZPUHZSHW112VAA SHW80YAA (-BS) (-BS)

3φ, 400V, 50Hz

PUHZSHW112YAA (-BS)

13,0 16,0

13,0 16,0

104 119 7,1 3,28 128 A++ 7,2 4,16 160

1φ, 230V, 50Hz 13,0 22,0 28,0 16,0 25,0 32,0 1020 x 1050 x 480 126 116 116 131 131 131 10,0 9,0 12,7 3,30 3,39 3,46 129 133 135 A++ A++ A++ 10,6 9,6 13,9 4,25 4,36 4,16 165 169 171

128 143 9,0 3,36 132 A++ 9,6 4,14 167

128 143 12,7 3,44 135 A++ 13,9 4,24 169

A++

A++

A++

A++

A++

A++

A++

8,0 4,40 7,5 3,40 104 A 7,1 2,70 7,1 4,43 +60 22,9 14,3 20,4 43 58

11,2 4,46 10,0 3,32 103 A 10,0 2,83 10,0 4,47 +60 32,1 20,1 28,7 47 60

8,0 4,40 7,5 3,40 104 A 7,1 2,70 7,1 4,43 +60 22,9 14,3 20,4 43 58

11,2 4,46 10,0 3,32 103 A 10,0 2,83 10,0 4,47 +60 32,1 20,1 28,7 47 60

8,0 4,65 8,0 3,55 103 A 7,1 3,31 7,1 4,52 +60 22,9 14,3 20,4 45 59

11,2 4,46 11,2 3,22 103 A 10,0 2,83 10,0 4,74 +60 32,1 20,1 28,7 47 60

8,0 4,65 8,0 3,55 103 A 7,1 3,31 7,1 4,52 +60 22,9 14,3 20,4 45 59

11,2 4,46 11,2 3,22 103 A 10,0 2,83 10,0 4,74 +60 32,1 20,1 28,7 47 60

40 10

75 10

40 10

75 10

75 30

75 30

75 30

75 30

R410A (GWP2088) 3,0 6,27 4,8 10,03 -20 do +21 -20 do +35 -15 do +46

R410A (GWP2088) 4,2 8,77 6,0 12,53 -20 do +21 -20 do +35 -15 do +46

R410A (GWP2088) 3,0 6,27 4,8 10,03 -20 do +21 -20 do +35 -15 do +46

R410A (GWP2088) 4,2 8,77 6,0 12,53 -20 do +21 -20 do +35 -15 do +46

R410A (GWP2088) 4,6 9,61 6,0 12,53 -28 do +21 -28 do +35 -15 do +46

R410A (GWP2088) 4,6 9,61 6,0 12,53 -28 do +21 -28 do +35 -15 do +46

R410A (GWP2088) 4,6 9,61 6,0 12,53 -28 do +21 -28 do +35 -15 do +46

R410A (GWP2088) 4,6 9,61 6,0 12,53 -28 do +21 -28 do +35 -15 do +46

22,0 25,0

28,0 32,0

11,5 16,0

92 107 7,1 3,31 129 A++ 7,2 4,20 162

114 129 10,0 3,32 130 A++ 10,6 4,21 167

A++

3φ, 400V, 50Hz

9,52 / 15,88

30

Zunanje emote sistema zrak-zrak / zrak-voda ECODAN MULTI

Ime modela Dimenzije Teža proizvoda (prazna) Napajanje (V / faze / Hz) Območje delovanja Gretje

Hlajenje Raven hrupa (SPL) Raven hrupa (PWL) Hladilno sredstvo tip/predpolnjenje GWP/ekvivalent CO2

PUMY -P112YKM3 VxŠxG

mm kg

Gretje Hlajenje* Zmogljivost COP Odvzem moči Zmogljivost EER Odvzem moči Gretje Hlajenje Gretje

°C °C kW kW kW kW dB (A) dB (A) dB (A) kg t

12,5 4,61 3,04 14 4,48 2,79 51 49 71

PUMY -P125YKM3 1338 x 1050 x 330 125 400V / trofazno / 50 -20 do +21 -5 do +46 14 4,28 3,74 16 4,05 3,46 52 50 72 R-410A / 4,80 2088 / 10,02

PUMY -P140YKM3

15,5 4,03 4,47 18 3,43 4,52 53 51 73

Razdelilniki za sisteme ECODAN MULTI: PAC-MK32BC-E, PAC-MK52BC-E, MSDD-50AR-E 17


DIAGRAMI ODMIKOV ZA POTREBE SERVISIRANJA IN MERE NOVIH ZUNANJIH ENOT, PRI MODELIH AA

PROSTOR ZA VGRADNJO

SERVISNI PROSTOR

TEMELJNI VIJAK Napravo pritrdite na temelj s štirimi vijaki (sidra) M10

Potreben prostor za servisiranje naprave

MIN

150

MIN

500

SERVISNI PROSTOR MIN

15

MIN

500

TEMELJ

30

m 15m

m MIN 150m

MAX

MIN

PROSTO

Prikazan je osnovni model

MIN

50

mm MIN

MIN 1000

50m m 30

528

802

1020

363

1050

225

600

225

Servisni prostor in mere so enake za vse moči enot novih modelov AA, kot so navedeni na strani 17. Enota je enaka za serijo ECODAN in ZUBADAN, ime serije pa je razvidno na nalepki, ki se nahaja na prednjem ohišju enote. Za podatke o servisnem prostoru za ostale enote nas kontaktirajte ali preverite navodila za montažo ali servisiranje. Za dodatne informacije nas lahko pokličete.

18


G1/2 G1/2

449

123

Le 595 mm širok in 1600 mm visok.

Dostop za servisiranje 300 opomba: pri namestitvi hidravličnega modula za dve coni PAC-TZ01-E je potrebno dodatno 300 mm prostora, skupaj torej 600 mm

1870 F/G

C D

J

a

200

b

150

530

a

595

500

287.5

2 Outlines and dimensions

Le 530 mm širok in 800 mm visok.

136.7 114.2 91.7 69.2 46.7 0

Dimenzija (mm)

G1/2

500

118

449

d

863

CPF 15mm

A

42.1 0

0

0 67.8 88.3

83

2 Outlines and dimensions

427 600

F/G

HYDRO BOX (EHSE, ERSE)

Le 600 mm širok in 950 mm visok.

E/H

342.3

Dostop za servisiranje 402.3 Parameter 462.3 Dimenzija (mm) 522.3 a 200 b 150 C c 500 D d 500

H

B

A

G

J

(348)

291 263 242 164

b

b

Connection size/type d 22 mm/Compression 22 mm/Compression c 28 mm/Compression 28 mm/Compression 28 mm/Compression 28 mm/Compression 12.7 mm/Flare (E*ST20D-*) 15.88 mm/Flare (E*ST20C-*) 6.35 mm/Flare (E*ST20D-*) 9.52 mm/Flare (E*ST20C-*) For inlets

,

and

48

86 124 163

310 353 395

C

D

410 461

H

G

A

, run low-voltage wires including external48input wires and ther-

(348) 357

to heat pump connection (No plate heat exchanger) erant (GAS) plate heat exchanger) erant (LIQUID) plate heat exchanger) cal cable inlets

58

136.7 114.2 91.7 69.2 46.7 0

NUJNO je zagotoviti dovolj prostora za izvedbo izpustnega cevovoda skladno z nacionalnimi lokalnimi gradbenimi escription predpisi. outlet connection ater inlet connection Hydro box mora biti instaliran v heating/cooling return connection notranjem prostoru ter v okolju, kjerflow ni zmrzali, na primer v pralnici heating/cooling connection shrambi. om heat pumpaliconnection (No plate heat exchanger)

a

357

470.7 510.7

950

552.7 470.7

B

30

c

Hydro box mora biti instaliran v notranjem prostoru ter v okolju, kjer ni zmrzali, na primer v pralnici ali shrambi.

592

b

260

1600

b

Cylinder / Hydrobox

NUJNO je zagotoviti dovolj prostora za izvedbo izpustnega cevovoda skladno z nacionalnimi lokalnimi gradbenimi predpisi.

134 94

100 ± 20

Parameter

d

PAC-TZ01-E Vgradnja nad talno enoto Cylinder unit ali pod stensko enoto Hydrobox. Mere: 265 mm x 356 mm x 383 mm.

470.7 510.7

Dostop za servisiranje

c

Opcijski del (PAC-DP01-E) za enote ERST E/H

342.3 402.3 462.3 522.3

HYDRO BOX

270

0

800

B

Cylinder unit mora biti instaliran 0 v notranjem prostoru ter v okolju, 67.8 kjer ni zmrzali, 127.8na primer v pralnici ali shrambi, da se zmanjša izgubo toplote iz skladišcene vode .

d 0

A

552.7 542

NUJNO je zagotoviti dovolj prostora za izvedbo izpustnega cevovoda skladno z nacionalnimi lokalnimi gradbenimi predpisi.

100±5

500

260

d

b

592

10

b

100±5

150

c (razdalja za enoto)

Opcijski del (PAC-DP01-E)

291 263 242

b

a

1600

Dimenzija (mm)

a

1600

Parameter

PODSTAVEK ZA ZA ODVOD KONDENZATA (OPCIJSKI DEL) CYLINDER UNIT - REVERZIBILEN

Cylinder / Hydrobox

CYLINDER UNIT

680

595

DIAGRAMI ODMIKOV ZA POTREBE SERVISIRANJA IN MERE NOTRANJIH ENOT 118

680

100 ± 20

der unit

19


Eco changes je slogan družbe Mitsubishi Electric, s katerim ponazarja družbeno odgovorno ravnanje do okolja.

Eco Changes is the Mitsubishi Electric Group’s environmental statement, and expresses the Group’s stance on environmental management. Through a wide range of businesses, we are helping contribute to the realization of a sustainable society.

TOKYO BLDG., 2-7-3, MARUNOUCHI, CHIYODA-KU, TOKYO 100-8310, JAPAN Proizvodnja: MITSUBISHI ELECTRIC AIR CONDITIONING SYSTEMS EUROPE LTD, LIVINGSTON, SCOTLAND, UK

Uvoz in distribucija

Uvoz in distribucija: Prodaja, montaža in servis:

Industrijska cesta 9, Kromberk, 5000 NOVA GORICA Informacije o dobavi: tel.: 05 3384999, fax.: 05 3384990, e-pošta: vitanest@vitanest.si Vitanest d. o. o. Industrijska cesta 1 f, Kromberk, 5000 Nova Gorica, SLO

Podatki iz prospektov proizvajalca L-179-1-C9105-B-SI-1302, I-1401166 (13337) in iz tehniène datoteke št. M-E0602 SIZ1308<MEE>. Informacije dobavi: L-179-1-C9105-B SI-1302o Printed in Japan (MDOC)

Tisk: september Revised publication, effective Feb. 2013. 2014 Pridržujemo si pravico spremeniti tehnièneofpodatke brez predhodnega obvestila. Superseding publication L-179-1-C9105-A Dec. 2012. Specifications are subject to change without notice.

tel.: +386 (0)5 338 49 99, fax: +386 (0)5 338 49 90 e-pošta: vitanest@vitanest.si, www.vitanest.si Podatki povzeti iz kataloga GUIDA PRODOTTI 2017 I-1701166 in Full product line Catalogue 2017 S-179-7-C9965-A SI1703. Slike so simbolične. Tisk marec 2018. Pridržujemo si pravico do tiskarskih napak in popravkov.

Profile for Vitanest d.o.o.

Katalog toplotnih črpalk MITSUBISHI ELECTRIC, marec 2018  

Katalog toplotnih črpalk MITSUBISHI ELECTRIC, marec 2018

Katalog toplotnih črpalk MITSUBISHI ELECTRIC, marec 2018  

Katalog toplotnih črpalk MITSUBISHI ELECTRIC, marec 2018

Profile for vitanest1
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded