Page 1

4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 1

KUNST EN

CULTUUR

PR GRAMMA 2012

BERCKELHOF ER VALT NOG

ZOVEEL

TE BELEVEN! VOOR ELK WAT WILS


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 2

INHOUD Voorwoord Wekelijkse activiteiten Diversen Uitgelicht Exposities Programma 2012

03 04 06 10 14 16

WELKOM!

en t s n u K ort o h r u Cultu Vitalis erbij in lhof! Bercke

2 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 3

Voorwoord Het woordje kunst Eerst dacht ik bij het woordje kunst alleen aan schilderijen, die stilletjes gevangen zijn in lijsten aan de wand. Ik vond dat zielig en ik wou een schilderij bevrij'en, maar ach, ik mocht het zelfs niet eens beroeren met mijn hand. Toen dacht ik bij het woordje kunst ook eens aan beeldhouwwerken, die doodstil staan gevangen op een sokkel in de grond. Ik heb een beeld gestreeld, maar of een steen een aai kan merken? Ik weet niet eens of 't standbeeld zÊlf wel wist dat het bestond! Nu denk ik bij het woordje kunst aan thuis en aan verhalen, die opgeslagen liggen in een dichtgeslagen boek. Ik kan er met mijn vinger en mijn ogen in verdwalen en vind er soms een streling in als ik een streling zoek. Š Ted van Lieshout

uit: Van verdriet kun je grappige hoedjes vouwen (Leopold); 1987

Geachte lezer, Graag begin ik met een gedicht wat dicht bij mij staat en waar ik mijn persoonlijke kennismaking met kunst in terug vindt. Kunst als inspiratiebron is altijd boeiend, het brengt u in beweging. Alleen al over de prachtige voorkant van deze gids zijn zoveel woorden en meningen gegeven dat het niet anders kan dan dat kunst uitdaagt en iets bij mensen losmaakt. U vindt het mooi, u vindt dat het kan of u hebt een tegenovergestelde mening. Kunst en cultuur zijn onlosmakelijk verbonden met leven en beleven en dat is wat het programma van 2012 u brengt. Een jaar vol met belevingen die uw leven kunnen verrijken. Beleef ze, bespreek ze, vermijd ze of negeer ze maar bovenal maak uw eigen keuze en geniet.

Deze kleurrijke gids neemt u mee en biedt u perspectief op een mooi 2012. Het programma biedt ruim voldoende voor iedereen, ik ben er trots op dat Vitalis Berckelhof u wederom dit mooie programma aanbiedt. Ik wens u een mooie beleving toe. Graag besluit ik met u en uw gasten van harte welkom te heten,

Floor de Vroome, Directeur Eindhoven Oost

3


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 4

Wekelijks terugkerende activiteiten De wekelijkse activiteiten zijn voor wijkbewoners en alle cliënten van Vitalis Berckelhof. Alle activiteiten zijn vrij te bezoeken, u hoeft zich niet van te voren aan te melden of in te schrijven voor een activiteit. U komt wanneer u daar zelf zin in heeft!

IEDERE MAANDAG -----------------------------------------------

IEDERE WOENSDAG -----------------------------------------------

Gezelschapsavond

Koersballen

19:00-21:00 uur in het restaurant

14:30-16:30 uur in de activiteitenruimte

Deze avond heeft als doel: gezellig samen zijn. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u gezellig komen “buurten” met andere cliënten.

Het koersballen is een spel wat in teams wordt gespeeld en een beetje lijkt op jeu de boules. Doordat de ballen een ongelijk gewicht hebben moeten ze met een bocht gegooid worden. Als je gaat gooien laat je de bal naar het juiste punt koersen. Degene die de bal het dichts bij heeft liggen wint de spelronde.

IEDERE DINSDAG -----------------------------------------------

MBVO

Sjoelen

14:00-14:45 uur in de activiteitenruimte

19:00-21:00 uur in het restaurant

Het MBVO, meer bewegen voor ouderen, is bewegen vanuit de stoel speciaal voor ouderen. In de volksmond wordt deze middag ook de gymmiddag genoemd. Het MBVO wordt gegeven door een activiteitenbegeleidster.

Iedere woensdagavond wordt er een sjoelcompetitie georganiseerd. U kunt daarbij verschillende rondes meespelen. Naast het sjoelen is vooral het gezellig samen zijn op deze avond belangrijk.

Kienen 19:15-21:15 uur in het restaurant Tijdens deze kienavond kunt u een kienplankje kopen en kienen voor prijzen. Tussendoor is er een pauze waarbij er tijd is voor een praatje en natuurlijk voor een hapje en drankje.

4 // Kunst en cultuur Berckelhof

U ben t meer d a welko n m!


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 5

IEDERE DONDERDAG -----------------------------------------------

OVERIGE -----------------------------------------------

Jeu de boules

Biljarten

14:30-15:30 uur bij de jeu de boules baan

Tijdens openingstijden van het restaurant kan er gebiljart worden. Met uitzondering van de tijden waarop er een activiteit in het restaurant plaatsvindt en de middagmaaltijd geserveerd wordt.

Tijdens de zomerperiode bij goed weer wordt er buiten jeu de boules gespeeld. Het jeu de boules wordt in teams gespeeld waarbij er een competitie ontstaat. Na het spel wordt er gezamenlijk koffie gedronken in het restaurant van Berckelhof.

Koor 18:30-19:30 uur in het restaurant Onder leiding van een dirigent worden er allerlei liedjes gezongen. Over het algemeen zijn dit herkenbare Nederlandse liederen, ook worden er rond bijvoorbeeld de Sinterklaas of de kerst themaliedjes gezongen. Het koor wordt begeleid door een accordeon en/of pianomuziek. Het koor treedt ieder kwartaal op in het restaurant.

Bibliotheek Binnen Vitalis Berckelhof is er een bibliotheekpunt gevestigd. In de bibliotheek kunt u met uw bibliotheekpas boeken, luisterboeken, tijdschriften of dvd’s huren. Tevens kunt u gebruik maken van de computer met internet, printer en kopieerapparaat. De bibliotheek is geopend van 08:00 uur tot 20:00 uur en is gebaseerd op zelfbediening. Dagelijks is er van 13:00 uur tot 15:30 uur een vrijwilliger aanwezig om hulp te bieden en vragen te beantwoorden.

Zondagoptreden IEDERE VRIJDAG -----------------------------------------------

Kienen 14:30-16:00 uur in het restaurant Op vrijdagmiddag wordt er stuivertjes-kienen georganiseerd. Per spelronde zet iedere deelnemer 5 cent in. De persoon die het eerst kien heeft wint alle stuivertjes.

Kaartavond 19:00-21:00 uur in het restaurant Op deze avond wordt er voornamelijk gerikt en gejokerd, maar in principe kunt u ieder kaartspel komen spelen als daar interesse voor is.

14:30-16:00 uur in het restaurant Iedere eerste zondag van de maand is er een optreden. Dhr. Tieleman komt voor u keyboard spelen. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Ontwikkelingen Op dit moment is het team activiteitenbegeleiding druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe wekelijkse activiteiten. Deze zullen in de loop van 2012 gaan starten, maar staan nog niet vermeldt in dit jaarboek. Op het moment dat we een nieuwe activiteit starten wordt u op de hoogte gebracht via de informatieborden in de liften en hal en via het huisblad van Berckelhof dat elk kwartaal uit komt.

5


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 6

Diversen Deelname aan ontspanningsactiviteiten In het programma in dit boek staan alle ontspanningsactiviteiten omschreven. Variërend van een muzikaal optreden, een filmmiddag tot een carnaval ontbijt en kerst-inn. Deze activiteiten worden tot in de puntjes georganiseerd en zijn vaak voorzien van aankleding in het thema en een culinaire lekkernij in de pauze. Minimaal een week voor de aanvang van de activiteit kunt u op de prikborden in de hal of de informatieborden in de liften affiches vinden met meer informatie over de activiteit. Op de affiches staan naast de plaats, datum en tijd van de activiteit ook de eventuele kosten en inschrijfdatum. Voor de meeste activiteiten betaalt u een kostendekkende prijs. De kosten voor de activiteit proberen we zo laag mogelijk te houden. U kunt voor aanvang een toegangskaartje bij de receptie kopen. Dit is naast uw toegangskaartje voor de activiteit ook een bewijs van betaling. Op de affiches kunt ook terug vinden waarvoor u betaalt. Meestal betaalt u voor de activiteit, een kopje koffie en iets lekkers zoals bittergarnituur, slagroomsoesjes, kaasprikkertjes, gebakje, e.d. Het kan voorkomen dat u zich voor een activiteit in moet schrijven. Meestal heeft dit te maken met bestelling zoals bij een diner, waarbij wij graag van te voren willen weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Op het affiche wordt een inschrijfdatum genoemd, u moet zich voor de genoemde datum inschrijven als u graag wil deelnemen aan de activiteit.

6 // Kunst en cultuur Berckelhof

Dagtochten Vitalis Vitaal Vakantie biedt voor u een uitgebreid programma aan dagtochten eventueel onder begeleiding van familie of kennissen. Vitaal Vakantie beschikt over een eigen touringcar en komt u voor de deur ophalen en brengt u ook weer thuis. De bus is geschikt voor rolstoelen en ingericht met een keuken en toilet. Iedere maand bezorgt Vitaal Vakantie binnen Vitalis Berckelhof huis aan huis een dagtochtenprogramma. Twee maal per maand wordt er een dagtocht georganiseerd waarop u zich telefonische in kunt schrijven. Het telefoonnummer van Vitaal Vakantie is 040- 2969680.

Stilteruimte In de stilteruimte is er gelegenheid om even tot uzelf te komen. Te midden van alle drukte en bedrijvigheid in Vitalis Berckelhof kan de stilteruimte rust bieden. Stilte kan ruimte scheppen, kan u dichter bij uw gevoelens, gedachten of vragen brengen. U kunt daar terecht om gewoon even te zitten, te bidden of een kaarsje op te steken. De stilteruimte bevindt zich op de begane grond achter het restaurant. Om de ruimte te bereiken loopt u door het restaurant.

Dagverzorging Wanneer u de dagverzorging van Vitalis Berckelhof bezoekt kunt u in 2012 een dagprogramma verwachten wat aansluit bij uw individuele wensen en behoeften. De activiteiten variëren van koffie en thee drinken met elkaar, de krant lezen, luisteren


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 7

naar een gesproken boek tot bewegen op muziek, puzzelen, verwenactiviteiten, ontspanningsactiviteiten en nog veel meer. Sommige activiteiten kan men individueel doen en andere activiteiten in groepsverband.

voetbalpoule, diashow over het voetballen en vele andere activiteiten.

Elke maand staan de activiteiten in het teken van een thema

Juli is de zomermaand en terwijl buiten de zon schijnt organiseren we zomerse activiteiten zoals, het maken van een heerlijke frisse fruitsalade, genieten op ons eigen terras en lekker wandelen.

Januari staat in het thema van muziek, met bijvoorbeeld muziekbingo, samen zingen en muziek luisteren, maar ook met een vragenspel over muziek en het bezoeken van een optreden in het restaurant.

In augustus komt de Kermis weer naar Eindhoven. Deze maand staat het thema kermis centraal en zijn er activiteiten zoals oliebollen bakken en van oud-Hollandse spelen.

Februari is de maand van de Carnaval. De dagen voor carnaval zijn er verschillende activiteiten rond dit thema om in de stemming te komen. Natuurlijk wordt de carnaval feestelijk gevierd, en is er op woensdag haring happen.

September is de Herfstmaand en terwijl buiten de bladeren verkleuren worden er op de dagverzorging gezellige herfstactiviteiten georganiseerd zoals, het maken van een herfstcollage en typische herfstgerechten / lekkernijen koken of bakken.

Maart, de lentemaand, kondigt de lente aan. In deze maand staat dan ook het thema lente met bijvoorbeeld een lente collage maken en bloemschikken centraal.

In oktober het thema Grootmoeders bak- en kookkunsten, het maken van die overheerlijke appeltaart, het bakken van wentelteefjes en vele andere lekkernijen uit groetmoeders keuken.

In april is de themaweek ‘1 voor allen, allen voor 1’, ook de dagverzorging neemt deel aan deze themaweek. (voor meer informatie, zie de pagina uitgelicht). April is ook de maand van het Koningshuis, waarbij we natuurlijk Koninginnedag vieren. In mei is het de Mariamaand met gedichten voorlezen over Maria, het zingen van Marialiedjes en vele andere activiteiten. Juni 2012 is dĂŠ voetbal maand. Het EK voetbal wordt deze maand georganiseerd en daarom organiseert de dagverzorging deze maand verschillende voetbalactiviteiten zoals een

In november vieren we het zilveren jubileum van Berckelhof, in deze maand gaan we hier extra aandacht aan besteden met feestelijke activiteiten. December is een winterse feestmaand met natuurlijk de Sinterklaas en Kerst. De maand waarin we natuurlijk veel gezellige activiteiten doen zoals pepernoten bakken, liedjes zingen en kerstkaarten maken. Natuurlijk wordt sinterklaas en kerst op een feestelijke wijze gevierd.

7


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 8

Naast de activiteiten die u geboden worden op de dagverzorging zullen we ook wanneer uw interesse hier naar uit gaat deelnemen aan de algemene activiteiten van Vitalis Berckelhof.

Vrijdag 6 januari Deze middag gaan we Driekoningen vieren waarbij we lekker van de cake en warme chocolade melk zullen genieten. Hierbij zullen ook kinderen uit de wijk aanwezig zijn.

Wonen aan de Cronjéstraat

Maandag 20 februari Vanmiddag wordt er een gezellige Carnavalsmiddag georganiseerd en gepresenteerd door het personeel. Van 14.00 uur tot 16.00 uur in de gezamenlijke ruimte.

Wonen aan de Cronjéstraat is een kleinschalige woonvorm voor dementerenden ouderen binnen Vitalis Berckelhof. Binnen het kleinschalig wonen worden er dagelijks verschillende activiteiten aangeboden die variëren van de krant voorlezen en een beautymiddag tot muziekmiddagen en ontspanningsactiviteiten. Wekelijks wordt er op dinsdag een kienactiviteit georganiseerd door vrijwilligers, er kunnen dan mooie prijzen gewonnen worden. Op woensdag is er een enthousiaste groep vrijwilligers die onder begeleiding van een activiteitenbegeleidster ontspanningsactiviteiten organiseren. Dit kan variëren van bloemschikken tot cake bakken of gezelschapspelletjes doen. Elke eerste maandagochtend van de maand is er een kerkelijke viering in de gezamenlijke ruimte. Wekelijks worden er op maandag, donderdag en vrijdag clubactiviteiten ingepland o.a. kunst en cultuur, natuurclub, reminiscentie activiteit en meer bewegen voor ouderen (MBVO).

Voor 2012 zijn er naast het gevarieerde maandelijkse programma een aantal vaste activiteiten gepland:

8 // Kunst en cultuur Berckelhof

Vrijdag 23 maart Deze middag wordt er een film van de jaren 40 film gedraaid van 14.00 uur tot 16.00 uur in de gezamenlijke ruimte. Maandag 2 april Speciale Paasviering van 11.00 uur tot 12.00 uur in de gezamenlijke ruimte. Donderdag 5, vrijdag 6, dinsdag 10, donderdag 12 april Voor de cliënten van iedere woning wordt er op een van bovenstaande datums van 12.00 uur tot 14.00 uur paasbrunch georganiseerd. Voorafgaand is er een korte bezinning, daarna wordt er een heerlijke Paasbrunch geserveerd. Voor deze middag is de familie van harte uitgenodigd en ligt de nadruk op het gezellig samen zijn. Maandag 30 april Koninginnendag wordt feestelijk gevierd op de woningen met heerlijke oranjehapjes. Maandag 7 mei Bevrijdingsdag is de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. Op deze dag willen we even stilstaan door een speciale viering rondom Bevrijdingsdag van 11.00 uur tot 12.00 uur in de gezamenlijke ruimte.


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 9

Vrijdag 11 mei Samen bloemschikken voor Moederdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in de gezamenlijke ruimte. Vrijdag 15 juni Omdat het op 19 juni Vaderdag is worden vandaag de mannelijke bewoners in het zonnetje gezet. De heren kunnen vanmiddag lekker een drankje drinken en op het terras zitten. Dinsdag 19, Woensdag 20 juni Op beide middagen worden er voor de bewoners van 2 woningen, hun familie, personeel en vrijwilligers een uitstapje georganiseerd naar een dierenpark. Bij terugkomst op kleinschalig wonen gaan we gezellig samen friet met een kroket eten in de gezamenlijke ruimte. Woensdag 4 juli Na de middag gaan we samen met familie, personeel en vrijwilligers in de omgeving wandelen. Tijdens de wandeling zoeken we een mooie plek om samen te picknicken. Woensdag 15 augustus Vanmiddag is er een Oud Hollandse spelletjesmiddag met Hollandse lekkernijen van 14.00 uur tot 16.00 uur in de gezamenlijke ruimte . Donderdag 4 oktober Het is vandaag dierendag daarom komen er kleine boerderijdieren op bezoek. Over de dieren wordt verteld en natuurlijk kunnen ze ook geaaid of vastgehouden worden.

Dinsdag 16, woensdag 17 oktober Op deze middagen gaan we met de bewoners van 2 woningen, hun familie, personeel en vrijwilligers een museum bezoeken. Bij terugkomst op kleinschalig wonen gaan we gezellig samen friet met een kroket eten in de gezamenlijke ruimte zodat we deze middag gezellig samen kunnen afsluiten. Vrijdag 9 november Ter ere van Sint-Maarten komt er vanmiddag een verhalenverteller. Onder het genot van een kop erwtensoep kunt u genieten van het mooie verhaal van Sint Maarten. Maandag 3 december In de ochtend is er een Advent viering van 11.00 uur tot 12.00 uur in de gezamenlijke ruimte. Woensdag 5 december Deze middag komt Sinterklaas en zijn zwarte pieten voor een gezellige Sinterklaasviering van 14.00 uur tot 16.00 uur in de gezamenlijke ruimte. Maandag 17, dinsdag 18, donderdag 20, vrijdag 21 december Voor de bewoners van iedere woning wordt er op een van bovenstaande datums van 12.00 uur tot 14.00 uur kerstbrunch georganiseerd. Voorafgaand is er een korte bezinning, daarna wordt er een heerlijke Kerstbrunch geserveerd. Voor deze middag is de familie van harte uitgenodigd en ligt de nadruk op het gezellig samen zijn. Naast de activiteiten die geboden worden op Kleinschalig Wonen kunnen de bewoners met hun familie deelnemen aan de algemene activiteiten van Vitalis Berckelhof.

9


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 10

Al wat in de grijk kunst belan ij de rb is, ligt voo woorden. que, Georges Bra 3 er 1882-196

Frans schild

Hup Holl and Hup

10 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 11

Uitgelicht 1 voor allen, allen voor 1 De drie musketiers Komen voor in de roman, geschreven door de Franse schrijver Alexandre Dumas. Het werd voor het eerst als boek gepubliceerd in 1844. De schrijver liet zich inspireren door bestaande verhalen, grotendeels waar gebeurd, die gebundeld waren in een boek dat in de bibliotheek van Marseille stond. Hij heeft het boek daar geleend, mee naar Parijs genomen en nooit meer teruggebracht. In dit boek stonden de heldendaden beschreven van diverse legendarische musketiers uit de zeventiende eeuw. De roman speelt zich af rond 1627, ten tijde van kardinaal Richelieu en koning Lodewijk XIII. De drie musketiers (een soort van eregarde voor de Franse koning in de 17e eeuw) zijn Aramis, Athos en Porthos. Hoewel ze bekend staan als de drie musketiers spelen hun avonturen zich af met vier personen. De vierde musketier is waarschijnlijk zelfs de bekendste: D'Artagnan. Hun beroemde motto was: "Eén voor allen, allen voor één!"

zij aan zij schouder aan schouder wij met iedereen zij aan zij schouder aan schouder een voor allen, allen voor een (uit de musical drie musketiers)

Het motto staat voor: trouw, respect, broederschap, saamhorigheid. Dit motto vertaald ook het onderwerp van de themaweek “1 voor allen, allen voor 1”. In deze themaweek, van 16 t/m 20 april, zullen o.a. onderwerpen

respect, saamhorigheid aandacht krijgen binnen de activiteiten. Deze onderwerpen hebben ook een negatieve kant zoals eenzaamheid, pesten en buitensluiten. Onder het motto allen voor een, een voor allen willen we laten zien dat we in Vitalis Berckelhof met veel respect met elkaar omgaan. Want bij ons: verwelkomen we nieuwe mensen, nodigen we mensen uit om erbij te komen zitten of om mee te doen met een activiteit, we helpen elkaar en gaan van het positieve uit!

EK maand In de maand juni staat Vitalis Berckelhof in het teken van het Europees Kampioenschap voetbal. Het Europees kampioenschap voetbal, kortweg EK voetbal, is een vierjaarlijks voetbaltoernooi tussen Europese landenteams. Door middel van voorrondes plaatsen landen zich, waarna in een maand tijd bepaald wordt welk landenteam het beste van Europa is. Al in 1927 bedacht de Franse secretarisgeneraal van de FIFA, Henri Delauney, een Europees kampioenschap voor landenteams. Toch duurde het, mede vanwege de Tweede Wereldoorlog, nog tot 1960 voordat de eerste EK-eindronde plaatsvond. Delauney, naar wie de beker werd genoemd, maakte het niet meer mee: hij stierf in 1955. Onder toezicht van de UEFA, de Europese voetbalbond, wordt dit toernooi sinds 1960 elke vier jaar georganiseerd. De eerste twee edities werden gespeeld onder de naam Europacup voor landen. Van 1960 tot en met 1976 kwalificeerden vier landen zich voor het eindtoernooi. Uit deze landen werd dan de organisator van

11


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 12

de eindronde gekozen. Vanaf 1980 wordt van tevoren bepaald in welk land de eindronde zal plaatsvinden.

Waar heeft uw wiegie gestaan?

Het Europees kampioenschap voetbal van 2012 zal plaatsvinden van 8 juni tot en met 1 juli 2012 in Oekraïne en Polen. Het is de 14e editie van het Europees kampioenschap voetbal en de derde keer dat het toernooi door twee landen wordt georganiseerd. Het toernooi heeft ook twee mascottes. Ze heten Slavek en Slavko, en zien er uit als poppetjes met haarkleur in de kleuren van de vlaggen van de gastlanden. Verder dragen ze shirts met de nummers 20 en 12 verwijzend naar het jaar 2012.

M'n wiegie was een stijfselkissie M'n deken was een baaienrok Het kissie was versierd met strikkies M'n warme kruik zat in een oude sok

Deze maand kleurt Vitalis Berckelhof oranje en juichen wij Nederland naar de finale. Er worden allerlei EK voetbal activiteiten georganiseerd deze periode. De wedstrijden die Nederland speelt worden in het restaurant op groot scherm getoond. Onder het genot van een hapje en drankje wordt er gezellig samen voetbal gekeken en natuurlijk flink gejuicht als we winnen. U kunt ook meedoen met onze voetbalpoule, waarbij u de uitslag van de wedstrijden kunt voorspellen. U krijgt daarvoor een formulier in de bus waarop u uw voorspellingen kunt invullen. Natuurlijk is er bij de afsluiting van de EK maand een leuke prijs voor de persoon met de beste voorspellingen. Kortom een gezellige voetbalmaand!

12 // Kunst en cultuur Berckelhof

Veel mensen die willen niet weten Waar of toch hun wieg heeft gestaan Maar ik ben het echt niet vergeten De mijne stond in de Jordaan Waar heeft uw wieg gestaan? De plaats waar we geboren zijn en vandaan komen is erg belangrijk. Men vindt het altijd leuk om mensen te ontmoeten uit dezelfde stad of zelfs uit dezelfde wijk of straat. Een van de meest gestelde vragen bij een ontmoeting is dan ook de vraag ‘waar komt u vandaan?’ In het project “waar heeft uw wiegie gestaan” willen wij achterhalen waar u allen vandaan komt. We gaan dat op een kaart zichtbaar maken, waarop iedereen van elkaar kan zien waar hij of zij vandaan komt. Het doel van het project is het delen van een gezamenlijke herinnering en het versterken van het saamhorigheidsgevoel. Het project “Waar heeft uw wiegie gestaan” start op maandag 13 augustus in het restaurant met een fotopresentatie van EINDHOVEN-IN-BEELD. Want waar u ook vandaan komt, u bent uiteindelijk allemaal in Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven, Tongelre, Doornakkers, Generaal Cronjestraat, Vitalis Berckelhof komen wonen.


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:01 Pagina 13

Feestweek Vitalis Berckelhof is een appartementencomplex waar senioren verzorgd, verpleegd of zelfstandig wonen. Vitalis Berckelhof biedt ouderen een comfortabele en beschermde omgeving. Welzijns- en zorgvoorzieningen zijn binnen handbereik en in mate en vorm waar prijs op wordt gesteld. Kortom, een ideale plek om te wonen.

Op 12 november 2012 is het 25 jaar geleden dat onze locatie WZC Tongelre/Berckelhof geopend is. Vitalis Berckelhof viert haar zilveren jubileum met een feestweek. De week van 12 t/m 16 november zal daarom in het teken staan van deze feestelijke gebeurtenis.

In 1959 is er aan de Molijnstraat de O. L. vrouw Rozenkranskerk gebouwd. De kerk heeft na 26 jaar plaats moeten maken voor nieuwe bebouwing. In 1985 is de kerk gesloopt waarbij alleen de kerktoren bewaard is gebleven. Op de plaats van de Rozenkranskerk is de Heilige Jozef en Maria kerk gebouwd en een woonzorgcentrum. Op 12 november 1987 is Woonzorgcentrum Tongelre officiëel geopend. Mevrouw mr. Th. Huberts-Fokkelman lid van de Eerste Kamer der staten generaal heeft de locatie geopend. De ingang van het woonzorgcentrum was destijds gelegen aan de Molijnstaat, waardoor wzc Tongelre al gauw de bijnaam ‘de Molijn’ kreeg. In november 2007 koopt Vitalis de Jozef en Mariakerk en het naastgelegen parochiecentrum van de parochie Tongelre. Vitalis gaat de kerk verbouwen tot ontmoetingsruimte. In 2008 zijn de sloop en bouwwerkzaamheden gestart. In januari is de naam WZC Tongelre officieel veranderd in Vitalis Berckelhof. In de zomer van 2009 is de nieuwbouw, het restaurant en de dagverzorging opgeleverd. In september 2010 wordt wonen aan de Cronjéstraat, het kleinschalig wonen in gebruik genomen. Op 22 oktober 2010 wordt Vitalis Berckelhof officieel geopend.

13


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 14

Laat u verras sen!

14 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 15

Exposities In 2012 kunt u verschillende exposities in Vitalis Berckelhof verwachten. Een expositie is een tentoonstelling van een kunstobject. Vitalis Berckelhof wil graag kunstenaars hun werken ten toon laten stellen binnen de locatie. U kunt hier denken aan schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en fotografie. De kunstwerken zullen in de hal en gangen op de begane grond van de locatie ten toon gesteld worden. U, uw familie en de bezoekers van Vitalis Berckelhof kunnen de kunst komen bezichtigen. Tijdens de expositie kunt u op de informatieborden meer informatie lezen over de kunstenaar en de tentoongestelde objecten.

15


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 16

januari

b rr rr rr rr r!

Louwmaand of ijsmaand?

WOENSDAG 4 JANUARI 14:30 uur in het restaurant

DINSDAG 10 JANUARI 14:30-16:30 uur in het restaurant

Feestelijke nieuwjaarsreceptie

Culinaire middag

Tijdens de nieuwjaarsreceptie bent u samen met de vrijwilligers en medewerkers van Vitalis Berckelhof van harte welkom. We zullen samen toasten op het nieuwe jaar.

---------------------------------DONDERDAG 5 JANUARI 14:30-16:30 uur in het restaurant

Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

We laten ons weer lekker verrassen!

Nieuwjaarsconcert Seniorenorkest ‘Sonore’

Seniorenorkest ‘Sonore’ uit Son en Breugel komt in deze eerste week van het jaar 2012 goed inluiden met een nieuwjaarsconcert. Het seniorenorkest bestaat dit jaar 20 jaar en heeft inmiddels in de regio een grote bekendheid gekregen en verzorgt optredens in verzorgingstehuizen, doet mee aan festivals. ‘Sonore’ is het synoniem voor welluidend, dus dat belooft wat!

---------------------------------ZONDAG 15 JANUARI 09:00-11:00 uur in het restaurant

Ontbijtbuffet ----------------------------------

-------------------------------

nog goeie voornemens? 16 // Kunst en cultuur Berckelhof


r!

4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 17

MAANDAG 23 JANUARI 16:30-19:00 uur in het restaurant

Culturele avondChinees nieuwjaarsdiner

WOENSDAG 25 JANUARI 14:30-16:00 uur in het restaurant

Volgens legenden was Nian een mestend prooidier in het oude China, dat ongemerkt huizen kon binnendringen. Heel het jaar verbleef Nian in de diepe zee en kwam alleen bij de overgang van Oud- op Nieuwjaar tevoorschijn. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood, en zij verdreven hem met explosies, vuurwerk, Chinese leeuwen en veelvuldig gebruik van de kleur rood in het huis. Deze gebruiken leidden tot de eerste nieuwjaarsvieringen. Dit jaar vieren de Chinezen het jaar 4708. Ter ere van dit feest gaan de Chinezen op nieuwjaarsdag met hun familie dineren in een restaurant. Het restaurant van Vitalis Berckelhof serveert deze feestelijke avond een Chinees diner voor u.

Optreden van het Molijnkoor

----------------------------------

Film Majesteit

Het Molijnkoor, het huiskoor van Vitalis Berckelhof, treedt deze middag voor u op. Voorheen lag onze locatie aan de Molijnstraat en werd daarom in de volksmond vaak ‘de Molijn’ genoemd. Ons eigen koor heeft daarom de naam Het Molijnkoor. Het koor bestaat uit cliënten van Vitalis Berckelhof en wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers, Henk van Breugel en Jan Schampers. Naast het luisteren naar het koor kunt u ook zelf vanaf uw eigen plaats meezingen.

---------------------------------DINSDAG 31 JANUARI 14:30-16:30 uur in het restaurant

Vandaag is de verjaardag van koningin Beatrix. We draaien voor u de film ‘Majesteit’: Voor het uitspreken van de troonrede op Prinsjesdag 2003 droomt koningin Beatrix weg en peinst over haar leven met Claus, hun liefde, de relatie met haar kinderen, haar ouders en het koningschap. Tradities, liefde, verdriet, twijfel, intrige en macht. Een aan-grijpende film over haar rol als liefdevolle echtgenote, moeder, hoofd van de regering en als vorstin.

----------------------------------

17


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 18

februari Schrikkelen of niet dit jaar?

Carnavalsavond

MAANDAG 6 FEBRUARI 10:00-12:00 uur in het restaurant

DINSDAG 14 FEBRUARI 14:30-16:30 uur in het restaurant

Harry Kerkhofs modeshow

Culinaire valentijnsmiddag

Harry Kerhofs bezoekt onze locatie met zijn mode. Tijdens een show zullen zijn modellen de mode voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf te kopen.

Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes met het thema valentijn. Paus Gelasius I riep in het jaar 496, 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Het Valentijnsfeest verving het Lupercalia, een Romeins vruchtbaarheidsfeest. Lupercalia werd gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Tegenwoordig is Valentijnsdag een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of lekkere hapjes.

---------------------------------DINSDAG 7 FEBRUARI 10:30-11:30 uur in het restaurant

Kennismakingsbijeenkomst met nieuwe cliĂŤnten Voor deze bijeenkomst wordt u uitgenodigd als u afgelopen kwartaal in Berckelhof bent komen wonen. Kennis maken staat hierbij centraal, zowel met elkaar als met de locatie. Tijdens een gezellige bijeenkomst wordt er informatie gegeven en is er gelegenheid om vragen te stellen.

----------------------------------

---------------------------------, ruari stil b e f n i d in Ligt de w april! n i r e k e z j t hi dan kom 18 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 19

VRIJDAG 17 FEBRUARI 19:00-21:00 uur in het restaurant

MAANDAG 27 FEBRUARI 10:00-12:00 uur in het restaurant

Carnavalsavond met Triple-X

Comfort Vitaal fauteuil op maat

Waar is uw feestneus, want op de deur staat geschreven, vanavond is het carnaval. Trek uw boerenkiel maar vast aan want deze avond gaan we carnaval vieren! Samen met Triple-X is de carnavalsavond ieder jaar weer een gezellige gebeurtenis. Triple-X is een groepje van drie muzikanten die muziek en zang brengen en er echt een feestje van maken. Het is weer tijd voor de polonaise.

Comfort Vitaal is gespecialiseerd in het maken van fauteuils op maat. Deze ochtend komt een medewerker van Comfort Vitaal informatie geven oven de fauteuils.

---------------------------------MAANDAG 20 FEBRUARI 9:00-11:00 uur in het restaurant

Carnaval ontbijt Deze ochtend wordt er voor u een uitgebreid ontbijt in carnavalssfeer en outfit geserveerd. Blaasorkest ‘De Doornakkers Muzikanten’ (voorheen bekend onder de naam ‘de Klungels’) zal zorgen voor een echte carnavalssfeer. Na het ontbijt wordt er samen geproost en kan er meegezongen, gedeind en gedanst worden!

Carnaval ontbijt

----------------------------------

H

H

uari 14 febr n! ij Valent

H

---------------------------------WOENSDAG 22 FEBRUARI 14:30-16:30 uur in het restaurant

Haringhappen Onder het genot van haring met uitjes en gezellige muziek sluiten we ook dit jaar de carnaval af met het traditionele haringhappen.

----------------------------------

Carnaval vieren of lekker achter de geraniums zitten? 19


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 20

maart Lentemaand, buienmaand, guldenmaand

MAANDAG 5 MAART 14:30-16:30 uur in het restaurant

Culturele middag: Duitse middag Maak kennis met een andere cultuur. Deze middag komt blaasorkest ‘Wedertklank’ voor u een Duitse middag verzorgen. Het is een blaasorkest dat bestaat uit 24 muzikanten, ze spelen leuke muziek met zang in het thema Duitse middag. Deze middag mag er natuurlijk meegezongen en gedanst worden.

----------------------------------

Maartse buien, die beduien, dat de lente aan komt kruien.

DINSDAG 13 MAART 14:30-16:30 uur in het restaurant

Culinaire middag Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

---------------------------------WOENSDAG 14 MAART 10:30-11:15 uur in de bibliotheek

Landelijke Boekenweek De Boekenweek is een sinds 1932 jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen in maart ter promotie van het (Nederlandse) boek. De 77e Boekenweek vindt plaats van woensdag 14 t/m zaterdag 24 maart. Het thema is Vriendschap en andere ongemakken. Deze ochtend wordt er voor u voorgelezen in de bibliotheek.

----------------------------------

20


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 21

e g o r d n e E art ma d is goud! waar ZATERDAG 17 MAART

NL doet NL doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Wij hopen dat er ook dit jaar weer enthousiaste vrijwilligers zijn om op onze locatie een activiteit uit te voeren. (meer informatie volgt nog)

---------------------------------MAANDAG 19 MAART 14:30-16:30 uur in het restaurant

Natuurquiz Deze middag wordt uw kennis getest met een quiz. Weet u wat het grootse dier van de wereld is of hoeveel seizoenen we in Nederland tellen? Kom dan meedoen met de Natuurquiz en maak kans op een van de prijzen.

----------------------------------

MAANDAG 26 MAART 12:00-14:30 uur in het restaurant

Hollands diner Deze middag zal er een bijzondere maaltijd geserveerd worden in het restaurant. De kok maakt een speciale maaltijd met Hollandse gerechten en producten. er ---------------------------------lekk r! hoo


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 22

april Grasmaand, paasmaand, eiermaand

WOENSDAG 4 APRIL 14:30-16:00 uur in het restaurant

Optreden van het Molijnkoor

Bloemschikken

Het Molijnkoor, het huiskoor van Vitalis Berckelhof, treedt deze middag voor u op. Voorheen lag onze locatie aan de Molijnstraat en werd daarom in de volksmond vaak ‘de Molijn’ genoemd. Ons eigen koor heeft daarom de naam Het Molijnkoor. Het koor bestaat uit cliënten van Vitalis Berckelhof en wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers, Henk van Breugel en Jan Schampers. Naast het luisteren naar het koor kunt u ook zelf vanaf uw eigen plaats meezingen.

---------------------------------VRIJDAG 6 APRIL 14:30-16:00 uur in het restaurant

DINSDAG 10 APRIL 14:30-16:30 uur in het restaurant

Culinaire middag Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

---------------------------------ZONDAG 15 APRIL 09:00-11:00 uur in het restaurant

Ontbijtbuffet Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant.

----------------------------------

Bloemschikken Vrolijk uw huiskamer of uw ontbijttafel op met een eigengemaakt bloemstuk. Vanmiddag maken we met mooie bloemen een Paas biedermeiertje.

---------------------------------En nu als aar een haas n e de culinair ! g midda

22 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:07 Pagina 23

MAANDAG 16 APRIL 10:00-12:00 uur in het restaurant

H&A mode modeshow H&A mode bezoekt onze locatie met zijn mode. Tijdens een show zullen zijn modellen de mode voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf te kopen.

---------------------------------MAANDAG 16 T/M VRIJDAG 20 APRIL

Themaweek: 1 voor allen, allen voor 1 Deze week worden er activiteiten georganiseerd rondom het thema respect, saamhorigheid en omgaan met elkaar. Lees meer op de pagina uitgelicht.

----------------------------------

DONDERDAG 26 APRIL 14:30-16:30 uur in het restaurant

Film De Fanfare Fanfare is een Nederlandse komische speelfilm uit 1958, geregisseerd door Bert Haanstra. De film werd opgenomen in het dorp Giethoorn en behoort tot de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. De film speelt zich af in een dorpje dat een goede fanfare telt. De fanfare wil deelnemen aan een concours en heeft een grote kans in de prijzen te vallen. Tijdens de voorbereiding op dat concours breekt echter ruzie uit tussen twee muzikanten…

De naam April komt van het Latijnse woord aperire hetgeen openen betekent. Waarschijnlijk refereert het aan de groei van de planten en bloemen in de lente.

---------------------------------MAANDAG 30 APRIL Vanaf 10:00 uur in het restaurant

Koninginnedagaubade Zoals elk jaar wordt u verrast met een Koninklijke aubade.

----------------------------------

Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed, den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood. Een Prinse van Oranje ben ik vrij onverveerd, den Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd. 23


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 24

mei Bloeimaand of eiermaand

DINSDAG 1 MEI 10:30-11:30 uur in het restaurant

Kennismakingsbijeenkomst nieuwe cliĂŤnten Voor deze bijeenkomst wordt u uitgenodigd als u afgelopen kwartaal in Berckelhof bent komen wonen. Kennis maken staat hierbij centraal, zowel met elkaar als met de locatie. Tijdens een gezellige bijeenkomst wordt er informatie gegeven en is er gelegenheid om vragen te stellen.

---------------------------------DINSDAG 8 MEI 14:30-16:30 uur in het restaurant

WOENSDAG 9 MEI 18:30 vanuit de hal

Avondwandeldriedaagse Vanavond start de wandeldriedaagse van Vitalis Berckelhof. Komende drie dagen zal er steeds een mooie route gelopen worden rondom Vitalis Berckelhof. De routes zijn ook toegankelijk met de rollator of rolstoel. Ook wijkbewoners en familieleden zijn van harte uitgenodigd om mee te lopen.

----------------------------------

Culinaire middag

DONDERDAG 10 MEI 18:30 vanuit de hal

Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

Avondwandeldriedaagse

----------------------------------

----------------------------------

Tweede avond wandeling.

VRIJDAG 11 MEI

Avond wandeldriedaagse De derde en tevens laatste avondwandeling van de wandeldriedaagse. Met een feestelijk onthaal en huldiging van de wandelaars.

----------------------------------

24 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 25

IJSHEILIGEN De periode van 11 tot 15 mei wordt IJsheiligen genoemd. Volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het jaar waarop nog nachtvorst op kan treden.

WOENSDAG 23 MEI 13:30-16:30 uur in het restaurant en de hal MAANDAG 14 MEI 17:00 uur-19:30 uur in het restaurant

Voorjaarsmarkt

Aspergeavond

Met vele kraampjes, verschillende producten, leuke cadeautjes en lekkere hapjes. Dit mag u niet missen. Om 16:15 uur is er een loterij waar u leuke prijzen kunt winnen!

Asperge is een bijzonder product. Ieder jaar opnieuw geboren, elke keer weer hevig gekoesterd. En ook haar koosnamen liegen er niet om: 'koningin der groente', het 'witte goud', 'points d'amour', 'parels van het land'. Vanavond kunt u een heerlijk aspergegerecht komen eten in het restaurant.

---------------------------------WOENSDAG 30 MEI 19:00-21:00 uur

Optreden de Vrijbuiters Vanavond komen de Vrijbuiters voor u optreden. De vrijbuiters zijn een groep van 12 personen die Nederlandstalige muziek voor u komen spelen en zingen.

----------------------------------

----------------------------------

MAANDAG 21 MEI 14:30-16:30 in het restaurant

Culturele middag: Afrika Maak kennis met een andere cultuur. Vanmiddag wordt er voor u een diashow gepresenteerd over Afrika. Kom alles te weten over de landen, inwoners, traditie en vooral ook de natuur en dieren in Afrika.

Meimaand Mariamaand

---------------------------------25


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 26

juni

Juni met veel donder, brengt de oogst ten onder!

Zomermaand EK maand

Hup Holland Hup!

Tussen 8 juni en 1 juli worden de Europese kampioenschappen voetbal gespeeld. Vitalis Berckelhof kleurt deze maand oranje en juicht Nederland naar de finale. Deze maand kunt u meespelen in de voetbalpoule en de Nederlandse wedstrijden op groot scherm kijken. Lees meer op de pagina uitgelicht.

DONDERDAG 14 JUNI 16:30-19:30 uur in het restaurant

Barbecue Vanavond kunt u genieten van een zomerse barbecue.

----------------------------------

----------------------------------

DONDERDAG 7 JUNI 14:30-16:00 uur in het restaurant

MAANDAG 18 JUNI 10:00-12:00 uur in het restaurant

Opening EK maand

Euromode modeshow

Deze middag nodigen wij u uit om gezamenlijk de EK maand te openen.

DINSDAG 12 JUNI 14:30-16:30 uur in het restaurant

Euromode bezoekt onze locatie met zijn mode. Tijdens een show zullen zijn modellen de mode voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf te kopen.

Culinaire middag

----------------------------------

Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

MAANDAG 25 JUNI 14:30-16:30 in het restaurant

----------------------------------

----------------------------------

Culturele middag: EK voetbal Maak kennis met een andere cultuur, de voetbalcultuur. Naast alles over het voetbal en vooral de ‘voetbalgekte’ komt u deze middag ook alles te weten over het EK voetbal en de organiserende landen Polen en Oekraïne.

----------------------------------

26 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 27

juli Vernoemd naar Gaius Julius Caesar ZONDAG 15 JULI 09:00-11:00 uur in het restaurant MAANDAG 2 JULI 10:00-12:00 uur in het restaurant

Harry Kerkhofs modeshow Harry Kerhofs bezoekt onze locatie met zijn mode. Tijdens een show zullen zijn modellen de mode voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf te kopen.

----------------------------------

Ontbijtbuffet Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant.

---------------------------------WOENSDAG 18 JULI 14:30-16:00 uur in het restaurant

Optreden van het Molijnkoor

DINSDAG 10 JULI 14:30-16:30 uur in het restaurant

Het Molijnkoor, het huiskoor van Vitalis Berckelhof, treedt deze middag voor u op. Voorheen lag onze locatie aan de Molijnstraat en werd daarom in de volksmond vaak ‘de Molijn’ genoemd. Ons eigen koor heeft daarom de naam Het Molijnkoor. Het koor bestaat uit cliënten van Vitalis Berckelhof en wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers, Henk van Breugel en Jan Schampers. Naast het luisteren naar het koor kunt u ook zelf vanaf uw eigen plaats meezingen.

Culinaire middag

----------------------------------

MAANDAG 2 JULI 10:30-11:30 uur in het restaurant

Afsluiting EKmaand Bent u de winnaar? Tijdens een gezellige bijeenkomst sluiten we de EKmaand af en wordt de winnaar van de voetbal poule bekend gemaakt.

----------------------------------

Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

----------------------------------

27


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 28

test lf jeze

MAANDAG 30 JULI 14:30-16:30 uur in het restaurant

Zomerquiz Deze middag wordt uw kennis getest met een quiz. Weet u bijvoorbeeld wie het beroemde schilderij met de zonnebloemen heeft geschilderd of wie er ranja met een rietje dronk? Kom dan meedoen met de zomerquiz en maak kans op een van de prijzen.

----------------------------------

28 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 29

augustus Oogstmaand De knapste van de moestuin: klaar om geoogst te worden!

MAANDAG 6 AUGUSTUS 14:30-16:30 uur in het restaurant

Kermis Deze week is de kermis weer op verschillende plaatsen in Eindhoven. In Vitalis Berckelhof halen we voor u de kermis naar binnen met verschillende kermis spellen en natuurlijk oliebollen.

---------------------------------DINSDAG 7 AUGUSTUS 10:30-11:30 uur in het restaurant

Kennismakingsbijeenkomst nieuwe cliënten Voor deze bijeenkomst wordt u uitgenodigd als u afgelopen kwartaal in Berckelhof bent komen wonen. Kennis maken staat hierbij centraal, zowel met elkaar als met de locatie. Tijdens een gezellige bijeenkomst wordt er informatie gegeven en is er gelegenheid om vragen te stellen.

MAANDAG 13 AUGUSTUS

Project “Waar heeft uw wiegie gestaan” Waar heeft uw wieg gestaan? De plaats waar we geboren zijn is erg belangrijk. Men vindt het altijd leuk om mensen te ontmoeten uit dezelfde stad of zelfs uit dezelfde wijk of straat. lees meer over dit project op de pagina uitgelicht.

---------------------------------DINSDAG 14 AUGUSTUS 14:30-16:30 uur in het restaurant

Culinaire middag Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

----------------------------------

---------------------------------Als de zonnebloemen zijn uitgebloeid, kun je ze buiten neerleggen voor de vogels!

29


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 30

MAANDAG 20 AUGUSTUS 14:30-16:30 in het restaurant

Culturele middag: Indonesië Maak kennis met een andere cultuur. Indonesië, officieel de Republiek Indonesië, is een land gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit 17.508 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. De geschiedenis van Indonesië is sterk beïnvloed door sterke machten van buitenaf die werden aangetrokken door de natuurlijke rijkdommen van Indonesië. Uiteindelijk werd het land gedurende drieënhalve eeuw een Nederlandse kolonie. Indonesië verklaarde zich onafhankelijk na de Tweede Wereldoorlog. Deze middag kunt u kennis maken met de cultuur van Indonesië.

DINSDAG 28 AUGUSTUS 16:30-19:00 uur in het restaurant

Mosselavond U kunt deze avond genieten van een lekker diner met een pannetje mosselen. Wist u dat mosselen erg gezond zijn? Mossels bevatten eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, ijzer, jodium en seleen en het vetgehalte is maar 1%. Een lekkere en bovendien gezonde maaltijd.

----------------------------------

----------------------------------

Ze zijn er weer, die mooie dahlia’s!

30


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 31

Herfstmaand

september MAANDAG 3 SEPTEMBER 10:00-12:00 uur in het restaurant

H&A mode modeshow

MAANDAG 17 SEPTEMBER 19:00-21:00 uur in het restaurant

H&A mode bezoekt onze locatie met zijn mode. Tijdens een show zullen zijn modellen de mode voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf kopen.

Filmavond Gooische vrouwen

---------------------------------DINSDAG 11 SEPTEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Culinaire middag Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

---------------------------------WOENSDAG 12 SEPTEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Seniorenkoor Zanglust Seniorenkoor Zanglust komt deze middag voor u optreden. Begeleid door pianomuziek brengen ze bekende Nederlandse liedjes, er mag meegezongen worden.

----------------------------------

Vanavond wordt de Nederlandse film Gooische vrouwen voor u vertoond: In het Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen alles behalve soepel. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Seniorenkoor Zanglust

---------------------------------MAANDAG 24 SEPTEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Culturele middag: wereldreis Maak kennis met een andere cultuur. Deze middag wordt er voor u op het scherm een show getoond waarbij er een reis wordt gemaakt over de wereld. Hierbij kunt u andere landen en werelddelen zien, horen en beleven! Vele landen met hun bewoners, landschap, dieren, tradities en gewoonte komen aan bod.

----------------------------------

31


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 32

oktober Wijnmaand MAANDAG 1 OKTOBER 19:00-21:00 uur in het restaurant

Zing maar mee, karaoke avond Kom vanavond zingen in onze eigen karaokebar. U kunt alleen of samen een liedje zingen of natuurlijk gewoon komen luisteren naar andere zangers.

---------------------------------4 oktober dierendag!

DINSDAG 9 OKTOBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Culinaire middag Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

---------------------------------WOENSDAG 17 OKTOBER 14:30-16:00 uur in het restaurant

Optreden van het Molijnkoor Het Molijnkoor, het huiskoor van Vitalis Berckelhof, treedt deze middag voor u op. Voorheen lag onze locatie aan de Molijnstraat en werd daarom in de volksmond vaak ‘de Molijn’ genoemd. Ons eigen koor heeft daarom de naam Het Molijnkoor. Het koor bestaat uit cliënten van Vitalis Berckelhof en wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers, Henk van Breugel en Jan Schampers. Naast het luisteren naar het koor kunt u ook zelf vanaf uw eigen plaats meezingen.

---------------------------------32 // Kunst en cultuur Berckelhof

ZONDAG 21 OKTOBER 09:00-11:00 uur in het restaurant

Ontbijtbuffet Deze zondagochtend kunt u samen met familie, vrienden of kennissen komen genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant.

---------------------------------MAANDAG 29 OKTOBER 14:30-16:30 in het restaurant

Culturele middagtradities in Nederland Maak deze middag kennis met verschillende Nederlandse tradities. Deze week komen er verschillende Nederlandse tradities in de gangen van Vitalis Berckelhof te hangen. Herkent u ze allemaal?

----------------------------------


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 33

november Slachtmaand, bloedmaand, nevelmaand MAANDAG 5 NOVEMBER 10:30-11:30 in het restaurant

MAANDAG 12 T/M VRIJDAG 16 NOVEMBER

Veiligheid voorop

Feestweek zilveren jubileum

Wil u graag weten hoe u zo veilig mogelijk kunt wonen, of wat er gebeurd als het brandalarm bij de receptie af gaat? Kom dan naar onze workshop over veiligheid. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om vragen te stellen.

---------------------------------DINSDAG 6 NOVEMBER 10:30-11:30 uur in het restaurant

Kennismakingsbijeenkomst nieuwe cliĂŤnten Voor deze bijeenkomst wordt u uitgenodigd als u afgelopen kwartaal in Berckelhof bent komen wonen. Kennis maken staat hierbij centraal, zowel met elkaar als met de locatie. Tijdens een gezellige bijeenkomst wordt er informatie gegeven en is er gelegenheid om vragen te stellen.

----------------------------------

Op maandag 12 november 2012 bestaat onze locatie 25 jaar! Deze week staat in het teken van deze feestelijke gebeurtenis. Dit willen wij graag samen met u vieren! Lees meer over deze week op de pagina uitgelicht.

Feestweek!

---------------------------------WOENSDAG 21 NOVEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Workshop kaarten maken De feestmaanden staan voor de deur. Wilt u uw familie of vrienden een zelfgemaakte wenskaart sturen, maar weet u niet hoe u deze moet maken. Of vind u het gewoon gezellig om samen kaarten te maken. Kom dan naar de workshop kaarten maken.

---------------------------------MAANDAG 26 NOVEMBER 10:00-12:00 uur in het restaurant

Euromode modeshow

Allerheiligen

Euromode bezoekt onze locatie met zijn mode. Tijdens een show zullen zijn modellen de mode voor u showen, waarna u zelf tijd heeft om tussen de rekken te snuffelen en iets moois voor uzelf kopen.

---------------------------------33


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 34

d Donkere maan

december DONDERDAG 13 DECEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant MAANDAG 3 DECEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Film Kruimeltje

Muzikale sinterklaasbingo

Kruimeltje woont bij de strenge vrouw Koster. Zijn moeder heeft hem daar ooit achtergelaten omdat zij niet meer voor hem kon zorgen. Als vrouw Koster overlijdt, geeft ze hem een medaillon met de foto's van zijn ouders. Kruimeltje wil naar Amerika om zijn vader te zoeken

Terwijl er gezellige sinterklaasliedjes gedraaid worden kunt u leuke prijzen winnen. Staat het lied bij u op de kaart, dan heeft u prijs. En wat komen die gekke pieten doen?

---------------------------------DINSDAG 11 DECEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Culinaire middag Deze middag kunt u genieten van speciaal voor u gemaakte culinaire hapjes.

----------------------------------

---------------------------------WOENSDAG 19 DECEMBER 16:30-19:00 uur in het restaurant

Kerst-inn De kerst-inn is vooral een gezellig samen zijn. Tijdens een luxe broodmaaltijd kunt u luisteren naar ‘The musiclovers’ die kerstliedjes voor u ter gehore brengen.‘The musiclovers’ bestaat uit een groepje van vijf enthousiaste zangeressen begeleid door een ervaren pianiste. Kortom een gezellige avond genieten.

----------------------------------

34 // Kunst en cultuur Berckelhof


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 35

MAANDAG 31 DECEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Jaarafsluiting met oliebollen Vanmiddag zullen we samen met u het jaar 2012 afsluiten en terugblikken op alle gebeurtenissen. Het oude jaar wordt natuurlijk uitgeluid met een heerlijke oliebol.

DONDERDAG 20 DECEMBER 16:30-19:00 uur in het restaurant

Kerst-inn

----------------------------------

De kerst-inn is vooral een gezellig samen zijn. Tijdens een luxe broodmaaltijd kunt u luisteren naar ‘The musiclovers’ die kerstliedjes voor u ter gehore brengen.‘The musiclovers’ bestaat uit een groepje van vijf enthousiaste zangeressen begeleid door een ervaren pianiste. Kortom een gezellige avond genieten.

----------------------------------

Wij wensen u alle goeds voor het komende jaar!

MAANDAG 24 DECEMBER 14:30-16:30 uur in het restaurant

Kerstquiz Deze middag wordt uw kennis getest met een quiz. Weet u bijvoorbeeld welke bomen gebruikt worden als kerstboom of waarom we ballen in de boom hanen? Kom dan meedoen met de kerstquiz en maak kans op een van de prijzen.

---------------------------------test jeze

lf

Kerstmis? Mij niet gezien!

35


4632 VIT] Programma 32+4pag 400st Berckelhof_wt8_Opmaak 1 23-12-11 15:02 Pagina 36

COLOFON Uitgave nummer 1, januari 2012 --------------------------------Tekst Linda Methorst Coördinator activiteitenbegeleiding, Nancy van Grinsven activiteitenbegeleider, Jessica Kwanten activiteitenbegeleider --------------------------------Eindredactie Linda Methorst --------------------------------Fotografie Linda Methorst en diverse artiesten --------------------------------Vormgeving Volle-Kracht --------------------------------Drukwerk Schrijen-Lippertz ---------------------------------

De Vitalis WoonZorg Groep Locatie Berckelhof Generaal Cronjéstraat 3 5642 MH Eindhoven Telefoon 040 - 2331600 Deze uitgave is tot stand gekomen met de inzet van veel collega’s, kunstenaars en artiesten. Allen bedankt daarvoor.

Programma berckelhof  
Programma berckelhof  
Advertisement