Lokalmatguiden

Page 1

Lokalmatguiden Matprodusenter, catering og spisesteder i Lyngenfjord-regionen

Photo: Villkokken


DIN LOKALMATGUIDE I LYNGENFJORD-REGIONEN Det er ingen hemmelighet at det er mye lokalmat og lokale produkter mellom havet og viddene i Lyngenfjord-regionen. Som en del av prosjektet «Et bærekraftig Reisemål» har vi i Visit Lyngenfjord et ønske om å kunne presentere noen av de spennende lokale produktene for deg i vår lokalmatguide. Da vi vet at det kan være en utfordring for de fleste å finne fram til matskattene våre. Noen av produsentene i Lyngenfjord-regionen tilbyr sesongbaserte matvarer, mens andre produkter kan være tilgjengelig store deler av året. Et av de siste tilskuddene er vår lokale whisky. Produksjonen har nettopp startet og det tar litt tid før den første whiskyen er på plass. Om du har lyst til å nyte et måltid hos et av de mange spisestedene rundt Lyngenfjorden, har du mye å velge mellom. Bare vær klar over at det er langt mellom dem og sjekk gjerne åpningstidene før du drar, da enkelte har begrensete åpningstider. Du kan få servert alt fra matretter basert på lokale råvarer fra produsenter i området til mer internasjonale retter. Vi håper dere setter pris på lokalmatguiden vår og kom gjerne med dine tilbakemeldinger.

Med vennlig hilsen

Marie Kr Angelsen Prosjektleder, «Lyngenfjord – Et bærekraftig reisemål» Visit Lyngenfjord

2


INNHOLD Ost .......................................................................................... 4 Kjøtt ........................................................................................ 5 Fisk og sjømat......................................................................... 8 Grønnsaker og bær ............................................................... 11 Bakst ..................................................................................... 13 Annet..................................................................................... 15 Catering ................................................................................ 18 Spisesteder ........................................................................... 20 Andre plasser å spise ........................................................... 27

3


OST Det er mange dyktige bønder i regionen som produserer ulike typer ost som enkelt kan kjøpes hos lokale matbutikker. Mye av osten er produsert av geitmelk og du finner alt fra salatoster til modnet fastost. En annen spesialitet som må smakes er kaffeosten.

Russelv Gård Bjarne og Janne Leohnardsen Tlf. +47 977 46 350

Produkter: Sporadisk småskalaproduksjon av fersk ost og salatost laget av geitmelk.

Adresse: Russelv, Nord-Lenangen, Lyngen

Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt – ring oss gjerne for å høre om vi har noe.

Botngaard Jill Karina Botngaard Tlf. +47 915 46 168 E-post: jill@botngaard.com

Produkter: Småskala osteproduksjon av geitmelk. Osteproduksjonen skjer noe sporadisk, ring gjerne å hør om vi har noe.

Sosiale medier: FB: Botngaard

Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt

Adresse: Botngaard, Sør-Lenangsbotn, Lyngen

Annet: Småskala kjekjøttproduksjon – sesongbasert.

4


KJØTT Sauene i Lyngenfjorden-regionen har noen av de beste beitene i Norge. Blant annet har Lyngen har både Alpelam og Lyngenlam som leverer unike råvarer av høy kvalitet. I tillegg får man tak i kjøtt fra rein som har beitet på fjellviddene i regionen.

Skogstad Gård Gunhild Skogstad Tlf. +47 920 38 639 E-post: gunhildskog@yahoo.no Hjemmeside: www.skogstadgard.net Adresse: Straumfjordnes 117, 9151 Storslett 15 km nord om Storslett Du er velkommen til å besøke oss på garden for å hilse på dyrene. Vi tar imot besøk etter avtale.

Produkter: Kjøtt av storferasen skotsk høylandsfe. Foret opp på lokalprodusert gress og andre vekster, uten bruk av kraftfor. Dyra går ute stort sett hele året. Hvor kan du kjøpe våre produkter: Hovedsakelig på det årlige Landsbymarkedet på Storslett hver høst. Det er også mulig å kontakte oss direkte for å høre om vi har noe kjøtt på lager. Annet: BIOS på Storslett serverer vårt kjøtt i enkelte av rettene deres. Vi selger også beredte skinn.

Elin og Yngar Einarsen Tlf. +47 984 71 637

Produkter: Kjøtt av villsau. Sesongbasert – ring og bestill

Sosiale medier: FB: Arnoylam

Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt

Adresse: Haugnes, Arnøyhamn

Annet: Selger også sauskinn

Haugnes Gård

5


Botngaard Jill Karina Botngaard Tlf. +47 915 46 168 E-post: jill@botngaard.com Sosiale medier: FB: Botngaard

Produkter: Småskala kjekjøttproduksjon. Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt Annet: Småskala sporadisk osteproduksjon av geitmelk.

Adresse: Botngaard, Sør-Lenangsbotn, Lyngen

Anders Boltås Tlf: +47 956 64 884 E-post: anders.bo@live.no

Produkter: Sesongbasert salg av villsaulam som kommer rett fra fjellet og ikke har spist kraftfôr. Selges ferdig partert eller upartert på høsten.

Sosiale medier FB: Group – Rotsund Gård

Hvor kan du kjøpe våre produkter: Direkte kontakt – bestilles før samling på høsten

Adresse: Rotsundelv 22, Rotsund

Annet: Selger også skinnet av villsauene.

Arktisk Kje

Produkter: Kjekjøtt i ulike varianter.

Rotsund Gård

Atle Aronsen Tlf. +47 916 46 687 Sosiale medier: FB: Arktisk.Kje.SA

Hvor kan du kjøpe våre produkter: Spar butikkene i regionen Annet: Dette er et samarbeid mellom flere geitebønder i regionen. Kjøttet blir behandlet av Mydland i Tromsø. Skal dere ha lokal mat, så finnes det ikke noe bedre representant enn kje. Lyngen/Balsfjord

6


regionen er et av områdene hvor det er mest geit i Norge. Det er en lang tradisjon å spise kje i dette område. Er det bedrifter som vil sette Kje på menyen, kan vi være behjelpelig med både opplæring og oppskrifter på kje kjøtt. 7

Alpelam

Produkt: Lam fra Lyngen Hvor kan du kjøpe våre produkter: Eide handel i Tromsø Annet: Dette er et samarbeid mellom flere sauebønder i Lyngen regionen.

LyngenLam For spørsmål om Lyngenlam, kontakt Runo Berglund Tlf. +47 915 64 221

Product: Lam fra Lyngen Hvor kan du kjøpe våre produkter: Gjennom Ingebrigtsen Kjøtt i Tromsø Annet: Dette er et samarbeid mellom flere sauebønder i Lyngen regionen. Ny nettside er under utarbeidelse.


FISK OG SJØMAT Selv om vi nesten bor midt i matfatet, kan det by en utfordring å få tak i fersk fisk. Heldigvis finnes det flere som tilbyr delikatesser fra havet og Fiskebilen kjører rundt til bygdene med jevne mellomrom, som regel hver 14.dag. Du kan få tak i både håndpillede reker fisket i Lyngenfjorden, røykalaks og ikke minst den tradisjonsrike tørrfisken. Blant regionens matvarebutikker er det kun Spar Stoslett som har en ferskvaredisk med fisk.

Slottet Gård Mari & Jarle Kiil Tlf. +47 907 64 528 E-post: mari@slottetgard.no Adresse: Spåkenesveien 161, 9153 Rotsund Hjemmeside: www.slottetgard.no Sosiale medier: FB: Slottet Gård

Kjøp direkte på gården

Johs H Giæver Havnnes Handelssted Tlf. +47 77 76 44 00 E-post: office@giaever.net Hjemmeside: www.giaever.net

Produkter: Torskeskiver, torskefilet, lettsalta torsk, røykt lettsalta torsk, torsketunger, boknafisk, lutefisk, fersk torsk, kveitefilet, kveiteskiver og ellers filet av forskjellig fisk, men det meste er sesongbetont. Hvor kan du kjøpe våre produkter: På gården – ring oss gjerne. Oksfjord Handel, Joker Sørkjosen, Djupvik & Nordmannvik Samvirkelag, Coop Olderdalen, Coop Birtavarre, Joker Birtavarre, Joker Manndalen og Joker Skibotn Annet: Kontakt oss gjerne i forkant for å høre hva vi har inne.

Produkter: Tørrfisk og lutefisk Fiske fileter av ulik fisk Hvor kan du kjøpe våre produkter: Havnnes Handelssted eller på nett. Ring for å høre hvilken fisk vi har inne, og avtaler hente sted.

8


Lyngen Reker Tlf. +47 77 71 10 30 E-post: post@lyngenreker.no Adresse: Ørveien 18 (Lenangsøyra), 9064 Svensby (Lyngen) Hjemmeside: www.lyngenreker.no Sosiale medier: FB: Lyngenreker

Harrys Røkelaks Harry Årsand Tlf. +47 950 80 725

Alf Rognli Tlf. +47 414 34 924

Produkter: Ferske skallreker, håndpillede og maskinpillede reker i lake. Har også marinerte reker, men de er frossen. Hvor kan du kjøpe våre produkter: Hos de fleste Coop Extra og Spar butikkene i området. Leverer ferske skallreker hele uken så lenge vær og vind tillater det. Annet: Kom gjerne innom fabrikken vår, men kontakt oss på forhånd for å høre hva vi har inne av ferske reker.

Produkter: Røykalaks Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt

Produkter: Røykalaks Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt

Odd Verner Aronsen Svensby, Lyngen Tlf. +47 908 52 660

Produkter: Fersk fisk Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt - avhengig av fiskeforholdene

9


Oddvar Fagerborg Koppangen, Lyngen Tlf. +47 917 911 82

Produkter: Fersk fisk Hvor kan du kjøpe vüre produkter: Ved direkte kontakt - avhengig av fiskeforholdene

10


GRØNNSAKER OG BÆR Til tross for det kalde og arktiske klimaet i regionen, så bugner det av velsmakende grønnsaker og bær i Lyngenfjord-regionen. Mange bønder dyrker sesongbaserte grønnsaker og urter. Et unikt produkt er Reisasirupen, som kan heve smaken på et hvert måltid.

Lien Økologiske Urtegård Tom Lien Tlf. +47 77 71 82 75 / 452 06 175 E-post: lien@nordtroms.net Adresse: Lien Økologiske Urtegård, Nordnes i Kåfjord Sosiale medier: FB: Lien økologiske urtegård

Produkter: Urteprodukter: Krydder, teblandinger, urtesalt, kremer & oljer, matoljer, mateddik. Småplantesalg mai-juni. Stort utvalg av nyttevekster Økologisk besøkshage, permakultur Hvor kan du kjøpe våre produkter: Småplantesalg fra gård og på bestilling tel./epost Urteprodukter: Fra gård og på bestilling sendt i posten (tel./e-post), Joker & Husfliden i Manndalen, Kronebutikken

Kjøp direkte på gården

Annet: Kurs og foredrag: Økologisk hagebruk, dyrking/bruk/videreforedling av urter og grønnsaker, sanking, bruk og videreforedling av viltvoksende nyttevekster→ ta kontakt på telefon eller e-post.

Lyngmo Gård Lidia og Jan Tore Aronsen Tlf. +47 480 51 743/ 414 67 159 E-post: jantorearonsen@yahoo.no, lidia_petrovna@yahoo.no Adresse: Lattervikveien 373, 9164 Svensby Kjøp direkte på gården

Produkter: Økologiske grønnsaker (sesongbasert) Hvor kan du kjøpe våre produkter: Gårdsbutikken Bondens marked I Tromsø. Har faste leveringsdager/kjørerunder I Lyngen. Annet: Selger også egg fra frittgående høns og bakst

11


Fallvik Gård Verna & Dagfinn Viken Tlf. +47 930 88 032 E-post: post@fallvik.no

Produkter: Syltetøy fra rabarbra og annen bær Grønnsaker (sesongbasert)

Hjemmeside: http://fallvik.no

Hvor kan du kjøpe våre produkter: Direkte fra gården Halti på Storslett (Syltetøy) Bondens marked i Tromsø og Landsbymarkedet på høsten på Storslett.

Sosiale medier: FB: Fallvik Gård

Annet: Selger også ulik bakst og beredte saueskinn

Adresse: Fallvik, Storslett

Kjøp direkte på gården

Reisa AS Linda Fjellheim Tlf. +47 41 32 80 86 E-post: post@reisa.no Adresse: Bærkokeriet Hovedvegen 10B, Storslett Hjemmeside: www.reisa.no Sosiale medier: FB: reisasirup og Bærkokeriet Kjøp direkte hos oss

Produkter: Sirup fra lokale bær, gele og drops. Besøk oss: På Bærkokeriet i Storslett har du muligheten til å se hvordan vi produserer våre produkter i tillegg til å besøke vår butikk med mye spennende regionale matvarer og andre produkter. Hvor kan du kjøpe våre produkter: Kronebutikken, Reisafjord Hotel, Spar Storslett Manndalen Husflidslag, Eide Handel. Flere butikker i Tromsø sentrum og ved turistinformasjonen.

12


BAKST En viktig mattradisjon fra vår region som fremdeles holdes i hevd er lefsebaking. I de hjemmebakte lefsene kan du smake håndverket og kjærligheten i hver bit. Du får selvfølgelig også kjøpt andre bakverk og kaker. 13

Lyngmo Gård Lidia og Jan Tore Aronsen Tlf. +47 480 51 743/ 414 67 159 E-post: jantorearonsen@yahoo.no, lidia_petrovna@yahoo.no Adresse: Lattervikveien 373, 9164 Svensby Kjøp direkte på gården

Fallvik Gård Verna & Dagfinn Viken Tlf. +47 930 88 032 E-post: post@fallvik.no Adresse: Fallvik, Storslett Hjemmeside: http://fallvik.no Sosiale medier: FB: Fallvik Gård

Kjøp direkte på gården

Produkter: Brød. Alt av bakevarer og store kaker på bestilling. Hvor kan du kjøpe våre produkter: Gårdsbutikken Bondens marked I Tromsø. Har faste leveringsdager/kjørerunder i Lyngen Annet: Selger også grønnsaker (sesong) og egg.

Produkter: Ulik bakst – gjærbakst med anis og lefser, mørlefser Hvor kan du kjøpe våre produkter: Direkte på garden Bondens marked i Tromsø og Landsbymarkedet på høsten på Storslett. Annet: Produserer også syltetøy av rabarbra og selger grønnsaker (sesong) Salg av saueskinn


John Kristiansen Tlf. +47 481 96 132

Produkter: Produserer «lefser» på hobbybasis. Lager sylterull til jul om råvarene er tilstede.

Adresse: Lenangsveien 877, Svensby, Lyngen

Hvor kan du kjøpe våre produkter: Selger hjemmefra, ring på forhånd

Solgun Robertsen

Produkter: Flatbrød, selger flatbrød i pakker på 10

Reindal Gårdsmat

Tlf. +47 911 20 680

Hvor kan du kjøpe våre produkter: Lokale markeder i Nord-Lenangen eller på forespørsel

Fristelsen Bakeri og konditor Tlf. +47 934 74 849 Adresse: Sentrum 7, Storslett Sosiale medier: FB: Fristelsen Bakeri og Konditori AS

Produkter: Ulike bakevarer og kaker. På bestilling lager vi kaker med motiv og påsmurte rundstykker Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved vårt bakeri på Storslett Annet: Take away

14


ANNET Det er ikke bare mat som produseres lokalt rundt Lyngenfjorden. Flere av produsentene leverer også andre typer varer og tjenester. Du finner blant annet verdens nordligste whiskydestilleri lokalisert i Lyngen, som også produserer gin, vodka og akevitt.

Lyngmo Gård Lidia og Jan Tore Aronsen Tlf. +47 480 51 743/ 414 67 159 E-post: jantorearonsen@yahoo.no, lidia_petrovna@yahoo.no Adresse: Lattervikveien 373, 9164 Svensby

Lien Økologiske Urtegård Tom Lien Tlf. +47 77 71 82 75 / 452 06 175 E-post: lien@nordtroms.net Adresse: Lien Økologiske Urtegård, Nordnes i Kåfjord Sosiale medier: FB: Lien økologiske urtegård

Produkter: Egg og bjørkeved Hvor kan du kjøpe våre produkter: Gårdsbutikken Bondens marked i Tromsø. Har faste leveringsdager/kjørerunder i Lyngen Annet: Selger også grønnsaker (sesong) og ulik bakst

Produkter: Kurs og foredrag: Økologisk hagebruk, dyrking/bruk/videreforedling av urter og grønnsaker, sanking, bruk og videreforedling av viltvoksende nyttevekster→ ta kontakt på telefon eller e-post. Småplantesalg mai-juni. Stort utvalg av nyttevekster Økologisk besøkshage, permakultur Hvor kan du kjøpe våre produkter: Småplantesalg fra gård og på bestilling tel./epost Urteprodukter: Fra gård og på bestilling sendt i posten (tel./e-post), Annet: Urteprodukter: Krydder, teblandinger, urtesalt, kremer & oljer, matoljer, mateddik.

15


Haugnes Gård Elin og Yngar Einarsen Tlf. +47 984 71 637 Adresse: Haugnes, Arnøyhamn Sosiale medier: FB: Arnoylam

Skogstad Gård Gunhild Skogstad Tlf. +47 920 38 639 E-post: gunhildskog@yahoo.no Hjemmeside: www.skogstadgard.net Adresse: Straumfjord, 15 km nord for Storslett Du er velkommen til å besøke oss på garden for å hilse på dyrene. Vi tar imot besøk etter avtale.

Aurora Spirit Tor Petter Christensen Tlf. +47 919 04 260 E-post: post@auroraspirit.com Hjemmeside: www.bivrost.com Adresse: Årøybukt, ca 10 km nord for Lyngseidet Sosiale medier: FB: Aurora Spirit Distillery IG: bivrostspirits

Produkter: Beredt skinn av villsau Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt 16 Annet: Kjøtt av villsau Sesongbasert, ring og bestill

Produkter: Selger beredte skinn av skotsk høylandsfe Hvor kan du kjøpe våre produkter: Ved direkte kontakt Annet: BIOS på Storslett serverer vårt kjøtt i deres retter. Kjøtt av skotsk høylandsfe. Oppvokst på lokalt gress og andre avlinger. Ikke noe bruk av kraftfor. Dyrene tilbringer størsteparten av året utendørs.

Produkter: Gin, vodka, akevitt, whisky Hvor kan du kjøpe våre produkter: Vinmonopolet Annet: I samme bygg som destilleriet er et besøkssenter hvor du kan være med på omvisninger i destilleriet.


Fallvik Gård Verna & Dagfinn Viken Tlf. +47 930 88 032 E-post: post@fallvik.no Adresse: Fallvik, Storslett Hjemmeside: http://fallvik.no Sosiale medier: FB: Fallvik Gård

Kjøp direkte på gården

Produkter: Salg av saueskinn Godkjent kjøkken – grupper kan komme å være med på egen matlaging som vi spiser sammen i museet. 17 Hvor kan du kjøpe våre produkter: Direkte på garden Bondens marked i Tromsø og Landsbymarkedet på høsten på Storslett. Annet: Produserer også syltetøy av rabarbra og selger grønnsaker (sesong) Ulik bakst – gjærbakst med anis og lefser, mørlefser


CATERING Lokale cateringleverandører lager gjerne mat til besøkende, selskaper og eventer. Her kan du bestille et bredt utvalgt av lokale spesialiteter og produkter, til mer internasjonal og eksotisk inspirert mat. 18

Aja Samiske Kjøkken Ann Kristin Hansen Tlf. +47 413 38 013 E-post: annkristin@nordligefolk.no Hjemmeside: http://www.senterfornordligefolk.no/sjoesamiskmat.149074.no.html

Lyngen Catering Kirsti Sollid Tlf. +47 992 79 777 E-post: kirs-sol@online.no

Serverer mat basert på den sjøsamiske kulturen og lokale råvarer. Vi serverer og bringer maten til eventer og arrangement på Senter for Nordlige Folk, i Kåfjord kommune og omkringliggende områder som Skibotn og Lyngseidet.

Leverer mat til alle type anledninger i Lyngen kommune. Til private, bedrifter eller grupper. Bruker lokale råvarer så mye som mulig.

Sosiale medier: FB: Lyngen Catering

Kirstis hjemmelagde (Kronebutikken Catering) Kirsti Johansen Tlf. +47 938 30 642 Sosiale medier: FB: Kirstis hjemmelagde

Tilbyr catering til små og store anledninger i områdene rundt Storslett og Sørkjosen, rekker over hele NordTroms. Kan leies inn til arrangementer.


Olderelv Camping

Tilbyr catering for ulike anledninger.

Skibotn Tlf. +47 77 71 54 44

19

Hjemmeside: www.olderelv.no

Reisafjord Hotel

Tilbyr catering for ulike anledninger.

Sørkjosen Tlf. +47 77 76 60 00 E-post: resepsjon@reisafjord-hotel.com Hjemmeside: www.reisafjord-hotel.com Sosiale medier: FB: Reisafjord Hotel

Hatteng Grillbar

Tilbyr catering for ulike anledninger.

Hatteng Tlf. +47 77 71 49 99 Sosiale medier: FB: Hatteng Grillbar & Camping

Siam Catering Kesarin Olsen Tlf. +47 995 88 635 E-post: siamcatering@gmail.com

Leverer thaimat i Kåfjord kommune. Mat må bestilles minst en dag i forveien. Kesarin sine våreruller og chillisaus kan kjøpes fra matbutikkene i Olderdalen, Birtavarre, Manndalen og Djupvik.


SPISESTEDER Man skal ikke behøve å være sulten når man gjester Lyngenfjord-regionen. Det finnes et stort utvalg av caféer og spisesteder, avhengig av hva du har lyst på. Det kan være lurt å ta en titt på åpningstidene før du bestemmer deg, da enkelte kan ha begrensede åpningstider. Sjekk gjerne bedriftens facebookside for oppdatert info. I tillegg har flere bensinstasjoner salg av fastfood og fergene som trafikkerer fjordene her selger enkel mat til sine reisende.

Nordreisa (Storslett, Sørkjosen & Spåkenes) BIOS café Storslett Tlf. +47 77 76 50 40 E-post: jane@bioscafe.no Hjemmeside: http://bioscafe.no Åpent hver dag: 09:00 – 22:00 Bios Cafe har vunnet en rekke priser for bruk av lokal mat, også nasjonalt i 2006 som beste veikro i Ganefart.

Fristelsen Bakeri og konditor Storslett Tlf. +47 934 74 849 Sosiale medier: FB: Fristelsen Bakeri og Konditori AS

Bios Cafe har basert sin meny på lokale råvarer og kan tilby Villsau fra Arnøya Haugsnes gård, Høylandsfe fra Skogstad Gård i Straumfjord, Økologisk Urfe fra Vangen Gård i Reisadalen, elg, ryper og reinkjøtt fra området. Serverer også håndpillede Lyngen reker, kongekrabbe fra Finnmark, lutefisk fra Kiil og Giæver og annen fisk, tørrfisk fra Halvors i Tromsø. Vi serverer hjemmebakte kaker og gulrotbrød. Alt av sauser og supper er laget på huset. Ost fra Vildenvang Gård. Vi kan også tilby 4 retters meny lørdag kveld, festmiddager, viltaften, lutefiskaften, julebord, koldtbord og catering. På huset vil du også finne Bios Bar fredager og lørdager her serveres det drinker med lokal smak, samt diskotek i kjelleren åpent lørdager. Velkommen!

En liten kafé med noen bord hvor du kan ta en kopp kaffe, kake eller en lett lunsj

20


Reisafjord Hotel

Hotelrestauranten er åpen hver dag.

Sørkjosen Tlf. +47 77 76 60 00 E-post: resepsjon@reisafjordhotel.com

21

Hjemmeside: www.reisafjord-hotel.com Sosiale medier: FB: Reisafjord Hotel

På Taket Kafé Sørkjosen Tlf. +47 480 29 283 E-post: post@pataket.no

Serverer lunsj, middag, kaffe og drikke. Tilbyr også catering og takeaway. Antall sitteplasser: 100

Hjemmeside: www.pataket.no Sosiale medier: FB: På Taket Kafé AS

Kronebutikken Sørkjosen Tlf. +47 450 35 435 E-post: kronebutikken@rundtnestesving.no Hjemmeside: www.rundtnestesving.no/kronebutikken

En liten lokal kafe med atmosfære og sjel. Serverer kaffe og hjembakte kaker. Antall sitteplasser: Ca 20


Grillstua Mat og Vinhus Storslett Tlf. +47 77 76 64 50

Serverer dagens middag. Sjekk facebook for hva som er på menyen. Fastfood. 22

Sosiale medier: FB: Grillstua Mat og Vinhus AS

Solvind Restaurant Spåkenes Tlf. +47 995 35 843 Sosiale medier: FB: Lyngen North

I tilknytning til Lyngen North, er restauranten Solvind. Utsikt mot Lyngsalpene og Lyngenfjorden. Tilbyr overnatting i glass igloer

Skjervøy

Hotel Maritim Skjervøy Tlf. +47 77 76 03 77 E-post: resepsjon@hotell-maritim.no Hjemmeside: www.hotell-maritim.no Sosiale medier: FB: Hotell Maritim Skjervøy

Hotelrestauranten serverer dagens og har en à la carte meny. Alle rettigheter.


På hjørnet Kafé Skjervøy Tlf. +47 77 76 06 02

Kafé med et lunsj tilbud og kaffe og kaker. Antall sitteplasser: Ca 55

Sosiale medier: FB: På Hjørnet AS

Kaien Skjervøy

Fastfood og take away

Skjervøy Tlf. +47 77 76 29 47 E-post: kaien9180@gmail.com Sosiale medier: FB: Kaien Skjervøy

Kasjotten Restaurant Skjervøy Tlf. +47 953 00 284 E-post:

Variert meny Småretter, hamburger, pizza mm

Sosiale medier: FB: Kasjotten Restaurant

Kåfjord (Olderdalen, Birtavarre & Manndalen)

Artic Bar & Bistro Djupvik Tlf. +47 417 69 069 E-post: post@artic-lyngen.no

Den lokale pub’en i Djupvik, alle rettigheter. Blir også kalt «Nord-Troms koseligste bar & pub» Har også utviklet sin egen elg-shot.

23


Sosiale Medier: FB: Artic Lyngen Sjøcamp

Antall sitteplasser: Ca 50 (uten mat servering) Ca 30 (mat servering)

24

Dittis kiosk Olderdalen Tlf. +47 77 71 72 50

Fastfood like ved fergekaien. Ring fra toppen av fjellet og vi vil ha maten din ferdig til du kommer ned. Antall sitteplasser: Få

Håkon Gjestehus Olderdalen Tlf. +47 900 79 366

En liten kafe på gjestehuset. Serverer middag og noe thai inspirert mat. Antall sitteplasser: 25

Lyngen (Lyngseidet & Ytre Lyngen) Kaffedråpen Parkveien 19, Lyngseidet Tlf. +47 917 32 101

Kafé – serverer kaffe, kaker, lunsj og middag. Antall sitteplasser: Max 40

Sosiale medier: FB: Kaffedråpen

Skibsbroen Pub Strandveien, Lyngseidet Tlf. +47 450 59 090 Sosiale medier: FB: Skibsbroen Pub

Den lokale puben på Lyngseidet. Sjekk facebook for åpningstidene. Antall sitteplasser: Ca 50


Lyngseidet Gjestegård Kjosveien 14 Tlf. +47 928 56 221

Restaurant sentralt på Lyngseidet. Antall sitteplasser: Ca 50

Sosiale medier: FB: Lyngseidet Gjestegård

25

Zapffe Café

Café/kiosk ved Svensby fergekai.

Svensby Fergekai Tlf. +47 919 23 690 E-post: info@zapffecafe.com

Selger kaffe og hjembakte fristelser til å ta med.

Sosiale medier: FB: Zapffe Café

Johansen Gatekjøkken

Fastfood og som regel åpen i helgene

Nord-Lenangen Tlf. +47 77 71 39 00

Sandnes Restaurant Sandnesveien 30, Nord Lenangen Tlf. +47 911 17 496 E-postl: post@sandnes-restaurant.no Sosiale medier: FB: Sandnes Restaurant

Restaurant ytterst i Lyngen med variert meny basert på sesong. Sjekk deres facebookside for oppdateringer. Antall sitteplasser: Ca 20


Storfjord (Skibotn, Hatteng & Oteren)

Sarvvis Restaurant

Serverer lunsj og middag

Skibotn Tlf. +47 77 71 56 00 E-post: post@skibotnhotel.com

Har også en liten souvenirbutikk med mye spennende produkter også duodji.

Sosiale medier: FB: Sarvvis Restaurant, cafe og opplevelsessenter, Skibotn Hotel

Olderelv Camping Skibotn Tlf. +47 77 71 54 44 Hjemmeside: www.olderelv.no

Sommer hver dag, vår og høst kun i helgene, stengt om vinteren For det meste fastfood og pizza, samt kaffe og kaker. Take Away Antall sitteplasser: Ca 60 + ute på terrassen

Hatteng Grillbar Hatteng Tlf. +47 77 71 49 99 / 913 63 482 Sosiale medier: FB: Hatteng Grillbar & Camping

Hermanns Bistro, Lyngskroa Oteren Tlf. +47 77 71 50 00 E-post: post@lyngskroa.no Sosiale medier: FB: Welcome Inn Hotel Lyngskroa

Fastfood og take away Catering/selskaper Antall sitteplasser: Ca 70

A-la carte meny

26


ANDRE PLASSER Å SPISE Noen de lokale overnattingsstedene tilbyr også matservering til større og mindre grupper på bestilling. Her er det bare å ta kontakt med dine ønsker!

Artic Lyngen Sjøcamp/Arctic Bar Bistro Djupvik Tlf. +47 417 69 069 E-post: post@artic-lyngen.no Sosiale medier: FB: Artic Lyngen Sjøcamp

Arctic Panorama Lodge Uløybukt Tlf. +47 916 12 520 E-post: info@arcticpanorama.com

Serverer mat på forhåndsbestilling, bruker mye lokale råvarer som fisk og reinkjøtt. Ring oss gjerne så ser vi hva vi får til. Antall sitteplasser: Ca 50 (uten mat servering) Ca 30 (mat servering)

Kan servere mat til grupper og andre. Ring oss gjerne på forhånd. Antall sitteplasser: Ca 20

Sosiale medier: FB: Arctic Panorama Lodge

XLyngen Nord-Lenangen Tlf. +47 77 71 35 00 E-post: post@xlyngen.no

På bestilling for grupper, bruker mye lokale råvarer. Antall sitteplasser: Opp til 60

Sosiale medier: FB: XLyngen

Koppangen Brygger Koppangen Tlf. +47 900 87 005 E-post: post@koppangenbrygger.no Sosiale medier: FB: VisitLyngen

På bestilling for grupper. Bruker mye lokale råvarer som rein, lyngenlam og fersk fisk fra Lyngenfjorden. Antall sitteplasser: Opp til 50

27


Lauksletta Overnatting Lauksletta Tlf. +47 920 89 824 E-post: jmjohane@online.no Sosiale medier: FB: Lauksletta Overnatting

Serverer mat på forhåndsbestilling. Bruker mye lokale råvarer som fisk og reinkjøtt. Ring oss gjerne så ser vi hva vi får til. Antall sitteplasser: Ca. 50

28


29

Visit Lyngenfjord Adresse: Nordkalottsenteret, Johan Beck-veien 23, 9143 Skibotn E-post: post@visit-lyngenfjord.com Telefon: 77 21 08 50 www.visit-lyngenfjord.com Org.nr 911 611 538


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.