Page 1


Thaiföld a földi paradicsom

Akinek lehetősége van távolabbi országokat is meglátogatni, Thaiföldet feltétlenül vegye fel a célországok listájára, mert csodálatos élményekben és látnivalókban lesz része. A thai emberek vendégszeretete, kedvessége, páratlan szépségű épületekkel, templomokkal és a különleges természeti adottságokkal ötvözve, olyan élményt nyújt, amire egy életen át szívesen emlékezünk vissza. Bangkok, thai nevén Krung Thep, „Az angyalok városa”

Bangkok by night


A városról: Bangkok hatalmas kiterjedésű, több millió lélekszámú nagyváros, ahol a modern felhőkarcolók mellett láthatjuk a vallási tárgyú műemlék épületek, Buddha szobrok sokaságát is.

Békés délutáni forgalom Bangkokban

Esti párában a Chao Praya folyó


Mosoly országának is nevezik Thaiföldet, mert mindenki mosolyog rád, köszöntéskor kezüket tenyerükkel egymáshoz illesztve, mélyen meghajolnak, még akkor is, ha valaki csak foghegyről morog egy”hello”-t. A rosszkedvet, haragot nem illik kimutatni, egy mosollyal szinte mindent el lehet érni.

Mindenki mosolyog A Királyi Palota a város ékessége, a legnagyobb turista látványosság, amit érdemes kétszer is megnézni, mert annyi szépséget, érdekességet egyszerre képtelenség befogadni.


A Kirรกlyi Palota


Az uralkodót mélyen tisztelik, és ezt elvárják a turistáktól is. Ha leejtesz egy bankjegyet, és a szél arrébb sodorja, még véletlenül se taposs rá, mert azon a király arcképe van.

A király és udvartartása Bangkok folyója a Chao-Praya, melyhez számtalan csatorna, mellékág kapcsolódik. Érdemes résztvenni egy vízi városnézésen, ahol 8-10 személyes csónakokba harckocsimotor méretű meghajtást szereltek és a csatornákban történt lassú csordogálás után, szinte élvezik, amikor a folyón való száguldásnál az utasok elfehéredett ujjakkal kapaszkodnak, az ujjaknál csak az arcok fehérebbek.

Hajókázás a Chao Praya-n


A helyi közlekedés kiterjed a modern gyorsvasúttól a Tuk-Tuk-ig, ami tulajdonképpen, egy háromkerekű motorizált riksa. A vezetőik hajmeresztően cikáznak a sávok között, itt is kapaszkodni kell rendesen, de hihetetlen ügyességgel manővereznek. A hatalmas forgalmú városban nem láttunk közlekedési balesetet, még koccanást sem. A 3 főre méretezett járműbe a helyiek gyakran 8-10-en is bepréselik magukat, félig kilógnak az oldalán, de természetesen folyamatosan mosolyognak. Áruszállításra is használják, maximálisan igénybe véve a teherbírását.

A gyorsvasút

Tuk-tuk Nézzünk meg egy 360°-os panoráma felvételt Bangkokról: http://www.airpano.ru/files/Bangkok/start_e.html


Saját bőrömön is tapasztaltam, hogy a dél-kelet ázsiai régióban gyakoriak a földmozgások, ezért, ha egy többemeletes szálloda felső szintjén éjszaka azt érzed, hogy megmozdult veled az ágy, nem biztos, hogy az esti alkoholmennyiség volt túlzott, bár itt is érvényes az általános trópusi egészségvédelmi szabály, miszerint este lefekvés előtt guríts le egy jó adag szeszt a torkodon, persze tisztán a bakteriális fertőzések elkerülése érdekében.

Egy flaska Mekong whisky után, már a földrengés sem szokatlan A szexről: Az országról szerzett előzetes, gyakran felületes információk alapján az egyszerű turista / férfi / képzeletében, a gyönyörű thai lányok, a szexbárok és shopok elképesztő változatosságú kínálata jelenik meg. Kedves férfitársaim óvatosságra intelek benneteket! Először is vigyázni, mert a legszebb lányok azok fiúk, és roppant kínos, ha ez későn derül ki.


Vigyázat!!! Ezek mind fiúk, ladyboy-nak hívják őket Másrészről a Pat-pong negyedben található szexbárok egyik fő attrakciója, amikor a meztelen táncosnők a puncijukból ping-pong labdákat, nyilakat lődöznek a közönség közé, sőt előfordult, hogy banánt lőttek ki és utána felkínálták kóstolásra. Volt, aki borotvapengéket húzott elő belőle. Rágondolni is borzasztó, mi van, ha néhány benn maradt. Aki ettől szexuális izgalomba jön, annak indokolt felkeresni egy specialistát. Egyébként a Pat-pong negyed egyre inkább bazár jellegű, rengeteg árussal és bámészkodó, a szexbárok nyitott ajtain óvatosan bekukucskáló turisták tömegével.

A Pat-pong negyed


Konklúzió: No thai szex!!!

Egyéb látványosságok, érdekességek: A thaiföldi látogatást érdemes a kínai holdújév idejére ütemezni. Ennek időpontja változó, általában január-február hónapokra esik. Csodálatos ünnepségeket rendeznek szerte az országban, de különösen Bangkok kínai negyedében, ahol sárkányba bújt emberek ijesztgetik a látogatókat, gyönyörűen fel van díszítve minden, több színpadon népi játékokat mutatnak be, a templomokban a papok osztják az áldást, színpompás tűzijátékkal az égen.

A kakas évének kezdete / year of rooster/


Kínai holdújév ünneplése Bangkokban Thai népművészet: A thai táncosok csodálatos ruhákba öltözve, lassú, kissé monoton zenére lejtik táncaikat. A táncosnők kézmozdulataikkal egy bájos, könnyed hangulatot varázsolnak elénk. Úgy hajlítják, forgatják ujjaikat, csuklójukat, mintha nem lenne benne csont. Figyelem itt is a legszebb táncosnők fiúból vannak.


Thai táncos(nő) ??? A kézműves kínálat is különleges. Dinnyéből, szappanból csodálatos virágokat, szobrokat készítenek, teakfából készült dísztárgyaikat, bútoraikat az egész világba exportálják.


Szappan faragások Gasztronómia: A thai konyha rengeteg ízletes, pikáns fűszert használ alapanyagként. Egy-egy étel elkészítése nagy hozzáértést és türelmet igényel, ezért meglepő módon a háziasszonyok zöme nem tud főzni, kifőzdékből, éttermekből viszik haza az ebédet. A szállítás módja is meglehetősen egyedi, ugyanis nylonzacskóba ömlesztik a fogásokat, a levest is, de szerencsére nem egybe, hanem külön-külön.

Tessék választani!


Óriási a választék gyümölcsfélékből is. A nagy szállodák éttermeiben ezt az ízkavalkádot nem élvezhetjük teljes mértékben, az ételek fűszerezése visszafogott, inkább a nemzetközi konyha ízeit tálalják fel, mert attól tartanak, hogy a thai ízek túlságosan fűszeresek a vendégeknek. Ezért aki szereti kipróbálni az eredeti thai ételeket, a szállodában kérjen hozzá fűszereket, vagy egy kifőzdében kóstolja meg. Figyelem, ezután esti baktériumirtást nem elhanyagolni!

Különleges gyümölcsök Vásárlás: Bangkokban varázslatos elegyét találhatjuk, az óriási bevásárlóközpontok univerzális kínálatának és a kézműipar remekeinek a bazárokban. Itt nem gond a pénz elköltése, még anyósodnak is azonnal találsz ajándékot.


Minden kapható, ami szem-szájnak ingere Az „úszó piac” külön jellegzetesség, a fővárostól mintegy 100 km.-re található. Itt is minden kapható, de a szűk csatornákon bámulatos ügyességgel manőverező árusok csónakokból kínálják a portékájukat. A színpompás, gazdag áruválaszték mellett ételt is kínálnak, melyet a csónakokban gázpalack segítségével főznek meg.


Az úszópiac mai kínálata Koh-Samui:


A szigetről: A sziget igazi földi paradicsom, a lágy homokkal borított partokkal, szelíd öblökkel, szebbnél szebb színben pompázó virágokkal, buja őserdővel, és nem utolsósorban, kedves, mosolygós emberekkel. Az otthon cserépben dédelgetett növények itt fa méretűek és tele vannak virággal. A sziget jó minőségű, kb. 50-60 km. hosszúságú betonúton körbejárható. Már a fogadtatás is hangulatos, még a reptéri busz is különleges.

A szigeten a turisták minden nációja megtalálható, de a helyi lakosok között is elég sok betelepülő található. Ennek egyik lehetséges magyarázata, mát a paradicsomi természeti adottságokon túl, hogy a megélhetés nem drága. Természetesen nem a luxus szállodák áraihoz viszonyítva. A minden igényt kielégítő szállodák mellett, elfogadható áron bérelhetők apartmanok is.


A földi paradicsom Találkoztunk olyan honfitársunkkal, aki a végkielégítéséből nyaralt ott, már három hónapja és azt tervezte, addig marad, amíg a pénze tart. Az aranyló, süppedő homok, az égszínkék tenger, a kedves, barátságos emberek, mindenkit elvarázsolnak. A szállodánk színvonala, az ellátás minősége, a személyzet udvariassága, minden igényt kielégített. /Hotel Imperial Boat House /.


A szálló csónak alakú medencéje és a majmos medence A sziget belsejében igazi őserdő található, itt lehet dzsungeltúrára indulni elefántháton, az állatfarmon megetetni a kistigrist, / ma már nem merném, mert, azóta eltelt néhány év és megnőtt a kis tigris /nyakba venni az óriáskígyót, megcsodálni az ezerszínű növényzetet és hallgatni az ékes tollazatú madarak énekét.


Kalandok

Jellegzetességek: Szórakoztatás egyéb területei, a thaibox küzdelmek és a különféle állatbemutatók, így elefánt, kígyó, krokodil, majom bemutatók, ahol a bátor turista / itt más jelző is helytálló / is része lehet a shownak. A fellépő ”művészek” időnként cserélődnek, reméljük, nem a természetes fogyás következtében.

Artisták


A számtalan érdekes látnivaló közül meg kell említeni a lenyűgöző Buddha szobrot, és két természeti képződményt, melyeket a nagypapa és a nagymama sziklájaként emlegetnek.

Buddha segítő kezei


Érdekes természeti képződmény a Nagypapa és a Nagymama sziklája A thai masszázs kipróbálása nem maradhat ki egy thaiföldi kirándulás élményeiből. Ha röviden akarom jellemezni az átélteket, „brutálisan élvezetes” volt. A közel egy órás masszírozás elején, amikor elkezdték a végtagjaim hajtogatását és csavargatását az elviselhető fájdalom határáig, nem gondoltam volna, hogy a végére simán megvakarom a fülemet a lábujjammal. Igaz közben egy testhelyzet –változást kihasználva, már le akartam lépni, de végül örülök, hogy maradtam.

Aki meg akarja nézni a természetnek ezt a bőkezűségét, szívesen megismer egy különleges kultúrát, szereti a kedves, mosolygós embereket, feltétlenül látogasson el ebbe a „Földi Paradicsom”-ba.


Készítettem egy videót is erről a gyönyörű országról: http://www.youtube.com/watch?v=HlPIFnIcu5Y Thaiföld 2005


Thaiföld  

Ez egy földi Paradicsom.

Thaiföld  

Ez egy földi Paradicsom.

Advertisement