De Studio voorjaarsbrochure 2019

Page 1

2019

FEB MRT APR MEI JUN

DE STUDIO


Podium voor jong publiek & centrum voor jong talent

DE STUDIO


Swingende peuters en feministische kleuters supreme gorro’s duveldrinkende muziekkenners verontruste kinderen hippe dansmariekes queer filmliefhebbers - en ja ook u daar! De Studio is De Plek waar kunst, vertier en ontregeling huis houden voor letterlijk iedereen. Like us! Join us! Insta us! En kom gewoon langs dit voorjaar. Een fijn 2019!


C

inema 2 is coming
Fassbinder door onze Secretary of Queer Affairs Neal Leemput

R

egisseur R.W. Fassbinder, professioneel provocateur en queer artist avant la lettre, maakte 42 films in 14 jaar tijd.

Theatermaker Neal Leemput selecteerde 4 films die hem inspireren uit Fassbinders indrukwekkend oeuvre.

Š Nienke Van Amelsfort

7


ma 4 feb om 20u30 Faustrecht der Freiheit (1975)

ma 11 feb om 20u30 Die bitteren Tränen der Petra von Kant (1972)

“Fox werkt als Sprekende Kop “De beroemde modeop de kermis, wanneer hij ontwerpster Petra von Kant de loterij wint. Tegelijkertijd woont samen met haar ontmoet hij Eugen, een rijke, zwijgzame en onderdanige intellectuele fabriekszoon, die assistente Marlène. Wanneer vooral uit is op Fox’ geld (en ze Karin, een vriendin van een ook een beetje op seks). vriendin, ontmoet is ze meteen Ze beginnen een relatie maniakaal en obsessief verliefd. waarin Eugen probeert om De dingen worden alleen maar Fox goede manieren bij te ingewikkelder wanneer Karin brengen. Tot de centen op zijn ... als model voor Petra begint te Een verhaal over liefde als werken en bij haar intrekt ... koopwaar, over de verhouding Een film over de liefde zonder tussen geld en emoties. meer, met een all-female cast. Deze film was een grote Fassbinder schreef het script inspiratie voor mijn voor deze film tijdens een voorstelling ‘The Good enkele vlucht van Berlijn naar People’. ” - Neal Leemput Los Angeles en had vervolgens maar 9 dagen nodig om de hele film af te maken.” - N.L.

8


elke maandag van februari cinema vvk = kassa: €7/5

ma 18 feb om 20u30 Angst essen Seele auf (1974)

ma 25 feb om 20u30 Querelle (1982) s

“In ‘Angst essen Seele auf’ “ ‘Querelle’ is een film over de trouwt de 60-jarige poetsdame Belgische matroos George Emmi met de veel jongere, Querelle, een moordenaar en Marokkaanse gastarbeider Ali, een dief, die aanmeert in Brest, tot groot ongenoegen en afkeur een havenstad vol gore cafés van iedereen in hun omgeving. en hoerenkoten. Hij komt al Een actueel meesterwerk snel in La Feria terecht, een over vreemdelingenhaat, beroemd en berucht bordeel vooroordelen en stereotypen. uitgebaat door Nono en Lysiane. Deze film is een hommage Hier raakt hij verwikkeld in een aan ‘All That Heaven web van sadomasochistische Allows’ van Douglas Sirk, spelletjes met Nono, een van Fassbinders koelbloedige drugsmoorden persoonlijke helden.” - N.L. en een Freudiaanse haatliefdeverhouding met zijn broer, die ervoor zorgen dat Querelle nooit meer de man zal zijn die hij daarvoor was … ‘Querelle’ is een adaptatie van Jean Genet’s homo-erotische boek ‘Querelle de Brest’ uit 1947. Dit is de laatste film van Fassbinder. Hij stierf voor de film effectief klaar was.” - N.L.

9


Cinema reeksen

vvk = kassa: €7/5

Galentine’s day Mean Girls wo 13 feb om 15u & 20u30

Trash Tuesday elke laatste dinsdag van de maand om 20u30

Valentijn is passé. Op Galentine’s Day draait alles rond de vriendschap. Laat je lief thuis en kom naar onze cinema met je beste vrienden of vriendinnen. Bij de vertoning van 15u geldt de Galentine’s actie: 1+1 gratis!

Belgische regisseurs De Studio is een huis waar dagelijks theatermakers, muzikanten, curatoren, … werken. Belgische filmmakers krijgen hier vanaf nu ook een plek.

Regisseur in de kijker Elke maand tonen we films van een regisseur die wij het (her)ontdekken waard vinden. Gaspar Noé, Bernardo Bertolucci, Nicolas Roeg en Thomas Vinterberg passeerden al de revue. 10

“We want to show people another side of film than Hollywood and I mean that in the best possible way. It doesn’t always have to be bright and shiny, nothing wrong with cheap, dirty and inappropriate every now and then. That’s trash cinema. Big budget horror films lack passion and soul.” - Cyrus Vercammen, leerkracht zedenleer in het dagelijks leven, horror curator van Trash Tuesday by night.

Funky Frans Vergeet de nouvelle vague van Jean-Luc Godard en de dwaze komedies met Louis de Funès. Onze zuiderburen hebben zoveel meer te bieden. We nemen je één keer per maand mee naar de donkere kant van La Douce France.


DearTech i.s.m. De Studio Tegenlicht Meet up Antwerpen

DearTech is een onafhankelijk collectief van digital natives dat luidop wil nadenken over de impact van technologie op mens en maatschappij. DearTech stelt hier moeilijke vragen over en wil het debat hierover voeden. Gaan wij de technologie van de toekomst vormgeven of gaat technologie onze toekomst vormgeven? Al enkele jaren zijn de VPRO documentaires Tegenlicht een verademing, een wake-up call, een view from above, een super krachtig staaltje journalistiek. DearTech selecteert enkele van deze documentaires die specifiek focussen op de relatie mens-technologie. Nadien gaat het publiek telkens in gesprek met een expert om meer grip te krijgen op het onderwerp.

11

gratis

wo 20 feb om 20u

Mensen, Goden & Technologie wo 20 mrt om 20u

Dokteren met DNA wo 17 apr om 20u

Mens in de machine wo 15 mei om 20u

Slimme Steden


Š Karolina MaruszakC

do 14 mrt om 20u30

Wardrobe

oncerten

Het erg persoonlijke project van songschrijver Johan Verckist, met broze melodieën en ingetogen composities die langzaam maar zeker onder je huid kruipen.

wo 27 feb om 20u30

za 16 mrt om 20u30

Isbells + support: ILA

Overlast

Sobere, breekbare slaapkamerpop die je doet stilstaan, dromen en vooruitgaan.

Rasecht Belgisch vers talent zet het kot op stelten. Geen muziek in hokjes, maar nieuwe revelaties om te ontdekken.

vr 8 mrt om 20u30

wo 20 mrt om 20u30

Jan Blomqvist & Band

Steiger

Dromerige vocalen en simpele beats van de ontdekker van concerttechno.

Een multidisciplinaire totaalervaring waarbij muziek, beeld en atmosfeer op één lijn komen te staan.

14


do 28 mrt om 20u30

do 9 mei om 20u30

Amongster

An Pierlé Quartet

Doorleefde popliedjes gecombineerd met warme electronica en dansbare melancholie waarin de tegendraadse ritmiek en de melodie de boventoon voeren.

Een work in progress met een liefde voor mooie melodieën en gezond psychedelische grooves.

vr 29 - zo 31 mrt om 20u

vr 21 jun om 21u

Oorstof: Visitations I

Book of Air vvolk

Het scherpste uit de jazz en vrije improvisatie én het spannendste uit de rest van de internationale underground.

Een intieme improvisatorische reis gebaseerd op het principe van ‘slow music’, een hele nacht lang.

do 25 apr om 20u30

Blitzzega - LP Release Elektronische speeltuin van Bjorn Eriksson. Donkere zwoele electro, vuile trage disco of toegankelijke sexy industrial.

15P arty

za 9 feb

Suave 1 year MOM with Faisal za 2 mrt

Studio Contrair za 23 mrt

Lost in Nightlife za 18 mei

Nacht van de Beeldende Kunst

Š Joe Y Densi

17


© LichtwaasNoMoBS i.s.m. SINCOLLECTIEF Wachten op Gorro

vr 1 & za 2 feb om 20u theater vvk: €12/7 - kassa: €14/9

Een unieke blik in het hoofd van jonge mannen in de stad

G

orro: krapuul, rotjoch, afgeleid van El Morro (Spaans voor Arabier/NoordAfrikaan). Marokkaanse jongeren schelden elkaar vaak uit voor Gorro.

op de set van films en tvprogramma’s én op het podium, steeds met dezelfde grinta. Vier gasten, vier krukken, vier paar ogen die de zaal in staren. Soms kwaad, soms vrolijk, vaak dreigend. Ze wachten. Het publiek wacht mee. Wat denken deze jonge mannen? Waarover praten ze terwijl ze wachten? Plots maakt de stilte plaats voor een woorden- en gedachtenstroom over seksisme, racisme, moederliefde en revoluties.

© Lucila Guichón

Gorro’s: ze zijn niet volledig van ‘hier’ of van ‘daar’. De leden van hiphopcollectief NoMoBS groeiden op in de onderbuik van de stad. Hun dubbele achtergrond zetten ze in als dubbel cultureel kapitaal. In de muziek- en radiostudio,

NoMoBS slaat met Wachten op Gorro een brug tussen hiphop, spoken word en muziektheater.

Fikry El Azzouzi (tekst) Mike De Ridder, Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd Boumazoughe en Yahya Affane (spel) Junior Mthombeni (regie) SINCOLLECTIEF i.s.m. MAF en ‘t Arsenaal (productie). Met de steun van Mestizo Arts Platform

20


Wim Helsen & DE DAGEN Winteruur op reis

do 7 & 21 feb & 7 mrt om 20u + leesclub om 18u30 literatuur vvk: €12/7 - kassa: €14/9

D

rie avonden praat Wim Helsen met drie heerlijke gasten over hun favoriete tekst.

do 7 feb Maud Vanhauwaert, Kamal Kharmach en Mauro Pawlowski Muziek: Toon Offeciers

do 7 mrt Yasmien Naciri, Johan Petit en Saskia De Coster Muziek: Toon Offeciers

do 21 feb Jeroen Olyslaegers, Laura van Dolron en Annelies Verbeke Muziek: Bart Voet

De voorstelling begint om 20u. Met je ticket kan je om 18u30 al aansluiten bij de Winteruur Leesclub. Meer info: www.winteruuropreis.be

© Panenka

Een project van Wim Helsen & DE DAGEN Een coproductie met De Studio in samenwerking met CANVAS en Panenka

21


Tuning People & BRONKS Rita

za 9 feb om 15u & 20u bewegingstheater 8+ vvk: €12/7 - kassa: €14/9

R

ita is een alleenstaande vrouw op leeftijd en het toppunt van saaiheid. Als haar meubels een eigen leven beginnen leiden, worden haar dagelijkse rituelen echter grondig verstoord. Tegen wil en dank belandt ze in een wilde choreografie die haar dwingt komaf te maken met de sleur van haar bestaan. Balorig ontdekt ze het stoute kind in zichzelf. En wanneer deze bejaarde Alice in Wonderland merkt dat haar huiskamer op een podium staat en er een echt publiek zit, gaat het dak er helemaal af.

Randi De Vlieghe en Jef Van gestel maakten in 2015 voor Kopergietery het fel gesmaakte Voetbal op Hoge Hakken. Rita, een van de personages uit die voorstelling, krijgt nu een tweede leven en zoekt opnieuw

de dunne grens op tussen dans, spel en performance. Randi en Jef hebben een voorliefde om van het alledaagse iets buitengewoons te maken. “Rita overschildert de grauwe realiteit met een dikke couche muzikaal drama waarin zij de ster is.” - De Standaard

© Clara Hermans

Randi De Vlieghe en Jef Van gestel (creatie & spel) Wannes Deneer (geluids- & decorontwerp) Thomas Clause (lichtontwerp) Sander Salden en Jo Thielemans (techniek) Marij De Nys en Veerle Kerckhoven (coach) Maartje Van Bourgognie (kostuum) Ellen De Naeyer (productieleiding) Tuning People en BRONKS (co-creatie). Met de steun van de Vlaamse overheid

22


Arbi El Ayachi Vrijdag Live in De Studio

vr 15 feb, 15 mrt, 12 apr & 10 mei om 21u comedy kassa: â‚Ź5

V

rijdag Live in De Studio is een satirisch actualiteitenprogramma, gepresenteerd door Arbi El Ayachi. Arbi neemt samen met gastcomedians het nieuws van de afgelopen maand op de hak door middel van nieuwsitems en standupcomedy acts uit heel Vlaanderen en Nederland. De Vrijdag Live avond heeft veel weg van een Antwerpse versie van de The Daily Show.

Š Jesse Willems

23


Laika & Michai Geyzen De passant

za 16 & zo 17 feb om 15u bewegingstheater 6+ vvk: €12/7 - kassa: €14/9

Sommige mensen voelen zich overal thuis

A

nderen zijn er hun hele leven naar op zoek, zwervend van hot naar her, vol verlangen naar een plek om te blijven en eindelijk thuis te komen. Maar wat is dat eigenlijk, thuis? De passant is visueel, dansant en energiek theater. Een voorstelling als een partituur, bestaande uit losse noten die zich gaandeweg op

elkaar afstemmen en aan het eind muziek worden. “Zonder woorden, heel speels fysiek en met aandoenlijk beteuterde snoeten weten ze de angst voor het onbekende indrukwekkend te brengen. Schrijnend én grappig! Regisseur Michai Geyzen levert een knap staaltje beeldend theater.” - De Bond

© Kathleen Michiels

Michai Geyzen (regie & concept) Ephraïm Cielen, Helder Seabra/Javi Ojeda, Boris van Severen/Patrick Vervueren en Robbert Vervloet (spel) Ephraïm Cielen (muziek) Vick Verachtert (kostuums) Stef Stessel (decor) Mieke Versyp (dramaturgie) Pieter Smet (licht) Thomas Stevens en Rik Van Gysegem (techniek)

24


De Mannschaft Dethleff

wo 20 feb om 20u15 theater  op locatie

Jongerenvoorstelling over zelfdoding

D

ethleff is een jongen met de lelijkste naam ooit. Hij is vernoemd naar de caravan waarin hij is verwekt. Dethleff snapt de wereld niet en wordt zot van al dat ‘gemoet’, want geef toe, er moet vrij veel in deze wereld. Dethleff raakt daardoor de draad wat kwijt. En zichzelf. Op het dak van een appartementsgebouw zoekt hij rust. Daar moet niks, kan hij in de verte turen en zijn hoofd leegmaken. Daar is niemand … denkt hij. Want ineens is daar Kayleigh, een zotte doos, een rare madam, een mysterie. Wie is die Kayleigh en waarom weet zij zo veel …

Dethleff is het verhaal van Dethleff en Kayleigh, twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken. Over eenzaamheid en aan de rand staan. Maar vooral over het leven.

© Charlotte Wouters

Over Kurt Cobain, over de valversnelling, over eindelijk kunnen ademen, over plezier maken, over kiezen, over u. Want Dethleff, dat zijn wij allemaal. #ikbenooknendethleff Deze voorstelling speelt in de Arenbergschouwburg Arenbergstraat 28 2000 Antwerpen

Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel (concept, tekst & regie) Jonas Vermeulen en Linde Carrijn (spel) Laura Wallrafen (scenografie & kostuum) Thomas Stevens (lichtontwerp) Cynthia Schenkels (productie) Gode Kempen (Soundscape) Met steun van Arenberg Antwerpen en de Vlaamse Overheid. Met dank aan De NWE Tijd, de Warande, C-Mine Cultuurcentrum en Laika

25


De Stedelijke Academies & MA’GO Tijd voor Kunst

za 23 feb van 11u tot 18u festival gratis

Een interactieve kunstroute langs 14 locaties op het Mechelseplein

1

0.000 leerlingen muziek, woord, dans en beeld zorgen samen voor een onvergetelijke dag. Neem deel aan interessante workshops, geniet van expo’s, dans-, woord- en muziekvoorstellingen. Voel, proef, ruik, hoor en zie wat leerlingen in de

© Kathleen Michiels

26

Academies creëren. Ervaar de passie die ze hebben voor podium- en beeldende kunsten. En vooral: krijg zin om zelf aan de slag te gaan! Voor alle info en details: tijdvoorkunstantwerpen.be


Theater Artemis & Theater Antigone Woestzoeker

O

Woestzoeker is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede. Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie

theater 8+ vvk: €12/7 - kassa: €14/9

Een knotsgekke voorstelling over sociale ongelijkheid p een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg. Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch. Ik begreep het niet. Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt. En toen was het hek van de dam.

zo 24 feb om 15u

opnieuw een lofzang op het kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde

© Kurt van der Elst

situatie: de je-zit-in-de-shitclub. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène. Woestzoeker gaat over verwoed tegen de stroom in zwemmen. En dat dit wel degelijk zin heeft.

Raven Ruëll en Jan Sobrie (tekst) Raven Ruëll (regie) Dries Notelteirs en Sophie Warnant (spel) Keimpe de Jong/Arend Niks (live muziek) Niels Vanherpe (Geluidsontwerp) Giovani Vanhoenacker (scenografie) Theater Artemis en Theater Antigone (coproductie)

27


Het Gevolg Vuil Vel

wo 27 feb & vr 1 mrt om 20u30 theater 12+  op locatie

D

rie acteurs en één muzikante nemen enkele volkssprookjes onder de loep. Ze laten zich inspireren door het verhaal van De Schone en het Beest. Ze snuffelen en graaien in de oeroude versies en gooien Disney’s Belle al snel overboord. Weg met braaf! Geen gruwel wordt vermeden en de grenzen van de erotiek worden afgetast. Rauwe rock’n’roll dus!

Kortom: een wereld waarin pubers zich herkennen. Vuil Vel is een ruige theatervoorstelling voor jongeren, gebaseerd op de boeken Vuil Vel en Beest in Bed van Marita de Sterck. Deze voorstelling speelt in de Arenbergschouwburg Arenbergstraat 28 2000 Antwerpen

Tegelijkertijd geven ze een inkijk in het maakproces van een voorstelling. Ruzies kunnen kletteren, meningen worden levensnoodzakelijke wetten. Vriendschappen lijken zeer hecht, maar tegelijkertijd groeit voor elk individu de drang om gezien en gehoord te worden.

© Kris Dewitte

Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Martine de Kok en Brent Vandecraen (tekst, spel en muziek) Martine de Kok (muziekcompositie) Koen Onghena (kostuums) HETGEVOLG (productie) Stefan Perceval (coach)

28


Februari vr 1, 20u

Wachten op Gorro

NoMoBS i.s.m.

20

SINCOLLECTIEF

za 2, 20u ma 4, 20u30

Faustrecht der Freiheit

R. W. Fassbinder

8

do 7, 20u

Winteruur op reis

Wim Helsen & DE DAGEN

21

za 9, 15u & 20u

Rita

Tuning People & BRONKS

22

za 9

Suave - 1 year MOM with Faisal

party

17

ma 11, 20u30

Die bitteren Tränen

R. W. Fassbinder

8

8+

der Petra von Kant wo 13, 15u & 20u30

Mean Girls

Galentine’s day

10

vr 15, 21u

Vrijdag Live in De Studio

Arbi El Ayachi

23

za 16, 15u

De passant

Laika & Michai Geyzen

24

6+

zo 17, 15u ma 18, 20u30

Angst essen Seele auf

R. W. Fassbinder

9

wo 20, 20u

Tegenlicht: Mensen, Goden

DearTech

11

& Technologie wo 20, 20u15

Dethleff

De Mannschaft

25

Op locatie: Arenbergschouwburg do 21, 20u

Winteruur op reis

Wim Helsen & DE DAGEN

21

za 23, 11u - 18u

Tijd voor Kunst

festival

26

zo 24, 15u

Woestzoeker

Theater Artemis &

27

8+

Theater Antigone ma 25, 20u30

Querelle

R. W. Fassbinder

9

wo 27, 20u30

Isbells + support: ILA

concert

14

wo 27, 20u30

Vuil Vel

Het Gevolg

28

12+

Op locatie: Arenbergschouwburg


Maart vr 1, 20u30

Vuil Vel

12+

Het Gevolg

28

Op locatie: Arenbergschouwburg za 2

Studio Contrair

party

17

do 7, 20u

Winteruur op reis

Wim Helsen & DE DAGEN

21

vr 8, 20u30

Jan Blomqvist & Band

concert

14

za 9, 15u - première

TATTARRATTAT!

Eva Binon, Tina Heylen &

33

3+

Patrick Vervueren i.s.m. frieda

zo 10, 15u do 14, 20u30

Wardrobe

concert

14

vr 15, 21u

Vrijdag Live in De Studio

Arbi El Ayachi

23

za 16, 15u

Nesten

fABULEUS

34

35

4+

zo 17, 15u za 16, 20u30

Overlast Editie

festival

wo 20, 20u

Tegenlicht: Dokteren met DNA

DearTech

11

wo 20, 20u30

Steiger

concert

14

vr 22, 20u - première

The Wetsuitman

Het Kwartier & Villanella

36

za 23

Lost in Nightlife

party

17

ma 25, 20u30

Mama’s Open Mic

spoken word

37

do 28, 20u30

Amongster

concert

15

vr 29, 20u

Red Bull Bekvechten

finale battle

39

vr 29, 20u

Oorstof: Visitations I

concert

38

Theater Artemis

40

za 23, 20u

za 30, 20u zo 31, 20u za 30, 15u zo 31, 15u

De man die alles weet

4+


April vr 5 - zo 7

Surya Yoga Weekend

yoga

41

vr 12, 21u

Vrijdag Live in De Studio

Arbi El Ayachi

23

wo 17, 20u

Tegenlicht: Mens in de machine

DearTech

do 18, 20u

KNAUS

detheatermaker, Vooruit,

42

Villanella & BRUT

vr 19, 20u za 20, 15u

11

GRATIS CHIPS!

5+

Compagnie Barbarie,

43

BRONKS & Villanella

ma 22, 15u do 25, 20u30

Blitzzega - LP Release

zo 28

Jong Wild Toondag

ma 29, 20u

Lees Labo Lanoye #3

6+

concert

15

theater

44

Tom Lanoye e.a.

45

De Roovers &

46

Mei vr 3, 20u - première

Stella, ster van de zee

Theater FroeFroe

zo 5, 15u za 4, 16u

6+

Nightshift: From dusk till dawn

Gouvernement i.s.m.

47

De Studio & Arenberg

tot zo 5, 4u ma 6, 20u

Lees Labo Lanoye #3

Tom Lanoye e.a.

45

do 9, 20u30

An Pierlé Quartet

concert

15

vr 10, 20u

My Life with the Tree

detheatermaker, Villanella, 48 Festival Cement & BRUT/Alexia Leysen

vr 10, 21u

Vrijdag Live in De Studio

Arbi El Ayachi

23

ma 13, 20u

Lees Labo Lanoye #3

Tom Lanoye e.a.

45

wo 15, 20u

Tegenlicht: Slimme Steden

DearTech

11


Mei wo 15, 20u

Gitte

10+

Theater FroeFroe i.s.m.

49

I Solisti del Vento

do 16, 20u

Antwerp Art Weekend

festival

50

za 18, 21u

Nacht van de Beeldende Kunst

party

50

ma 20, 20u

Lees Labo Lanoye #3

Tom Lanoye e.a.

45

Book of Air vvolk

concert

51

do 16, 18u - 21u vr 17, 12u - 18u za 18, 12u - 18u zo 19, 12u - 18u

Juni vr 21, 21u - 6u

© Lichtwaas

DE STUDIO.COM


Eva Binon, Tina Heylen & Patrick Vervueren i.s.m. frieda TATTAR RATTAT!

za 9 mrt (première) om 15u zo 10 mrt om 15u theater 3+ vvk: €12/7 - kassa: €14/9

Een feestelijke ontdekking van verschil en overeenkomst

I

n TATTARRATTAT! staan soorten en enkelingen op, onder, tussen, naast, boven, voor, achter of tegenover elkaar; plank treft balk, vrouw knalt op zichzelf, groot slaat klein gade. Abstract kletst met zijn evenbeeld, of hassebast met concreet. Hoe klinkt blauw? Wat doet plat? Met hoeveel is stevig?

TATTARRATTAT! is een bewegend beeldend werk dat categoriseert, classificeert, ordent maar ook danst, zingt en droomt.

Eva Binon, Tina Heylen en Patrick Vervueren (concept) Eva Binon, Ephraïm Cielen, Tina Heylen en Patrick Vervueren (spel) Ephraïm Cielen (muziek) Marjan Verachtert (scenografie) Lucas Van Haesbroeck (lichtontwerp) Anton Leyzen (techniek) frieda (productie) Theater FroeFroe (coproductie). Met de steun van Villanella en Het Krokusfestival en met dank aan Huis Mortier

33


fABULEUS Nesten

za 16 & zo 17 mrt om 15u bewegingstheater 4+

Bewegingstheater over geborgenheid

D

rie eenzame figuren zijn op zoek naar een thuis. Zit ‘thuis zijn’ in het hebben van een dak? Of is thuisloos nog iets anders dan dakloos? Ze zoeken het gevoel door te bouwen: een schild, een tent, een kamp. Ze vinden het in zichzelf en bij elkaar.

vvk: €12/7 - kassa: €14/9

Nesten is een visuele en fysieke voorstelling over veiligheid, geborgenheid en vriendschap in een kartonnen wereld. Anna Bentivegna en Zoë Demoustier dansten in verschillende fABULEUSproducties en studeerden nadien samen aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Daar leerden ze Ayrton Fraenk kennen. Met hun eerste kinderproductie Nesten snijden ze een groot thema aan voor kleine mensjes.

© Ben van Duin

Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk (concept & spel) fABULEUS (productie). Met dank aan Academie voor Theater en Dans Amsterdam

34


OVERLAST

za 16 mrt om 20u30 muziekfestival vvk = kassa: €10

N

ew Music First - De Studio zorgt weer voor Overlast!

Overlast is 3 podia, 9 bands & 3 dj’s. Rasecht Belgisch vers talent zet het kot op stelten. Geen muziek in hokjes, maar nieuwe revelaties om te ontdekken.

“Overlast noch overmoed. Aanschouw met je eigen ogen dat de toekomst van de Belgische muziek verzekerd is.” - De Morgen “De Studio heeft met zijn vele podia en ruimtes de meest boeiende feestjes en festivals. ‘Overlast’ schotelt een veelbelovend staaltje Belgische muziek voor.” - Indiestyle

© Maurice Luyten

35


Het Kwartier & Villanella The Wetsuitman

vr 22 mrt (première) om 20u za 23 mrt om 20u theater

“based on a true story...”

vvk: €12/7 - kassa: €14/9

I

n 2014 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit.

Dit waargebeurde verhaal vormt het startpunt voor The Wetsuitman, een spannende voorstelling die start als een detective, maar ergens heel anders uitmondt. Schrijver/regisseur Freek Mariën (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015) speelt met de grenzen van genres en met uw verwachtingen, veronderstellingen en vooroordelen; samen met een stevige cast van veelzijdige spelers-makers. Oordeel vooral zelf.

© Nina Vandeweghe

Yinka Kuitenbrouwer, Robbert Vervloet en Maxime Waladi (spel) Freek Mariën (tekst & regie) Timme Afschrift (decor & licht) Jan-Sebastiaan De Geyter (muziek) Lotte Boonstra (kostuum) Ruth Mariën (dramaturgie) Het Kwartier & Villanella (productie)

36


Mama’s Open Mic

ma 25 mrt om 20u30 spoken word gratis

M

ama’s Open Mic is een community waar iedereen artiest kan zijn. Het is de bakermat van de ‘open mic’ scene in Antwerpen. Met laagdrempelige én kwalitatieve open mic’s laten we zien dat iedereen op een podium kan staan.

Mama’s Open Mic staat voor inclusiviteit en heeft speciale aandacht voor vrouwen, lgtbqia+ en mensen van diverse afkomsten. Iedereen is welkom! Mama’s Open Mic, in het kader van Black History Month en met de steun van De Studio.

37


Sound in Motion Oorstof: Visitations I

vr 29 - zo 31 mrt om 20u muziekfestival vvk: €10/dag, €25/3 dagen

3 dagen lang op muzikaal avontuur

kassa: €13/dag, €30/3 dagen reserveer via bit.ly/oorstof

O

orstof stelt onder de noemer Visitations drie dagen lang kruisbestuivingen, gelijkenissen en verschillen tussen muzikanten uit alle windstreken centraal. De aanleiding van deze bijzondere driedaagse is een vraag van Marker, de nieuwste lichting muzikanten uit Chicago onder leiding van rietblazer Ken Vandermark, om tijdens een korte residentie samen te werken met lokaal talent: Hanne De Backer, Audrey Lauro, Farida Amadou en Stan Maris. Voeg daarbij het heftig ritmische en immer beklijvende Rempis Percussion Quartet in een double bill met het jonge en muzikaal intense BelgischGriekse trio Don Kapot. En zo is de eerste aflevering van Visitations een feit.

© Julia Dratel

vr 29 mrt Marker (Ken Vandermark, Steve Marquette, Macie Stewart, Phil Sudderberg en Andrew Clinkman) za 30 mrt Marker met Farida Amadou, Hanne De Backer, Audrey Lauro en Stan Maris zo 31 mrt The Rempis Percussion Quartet en Don Kapot 38


Red Bull Bekvechten

vr 29 mrt om 20u finale battle gratis

T

ijdens de derde Red Bull Bekvechten gaan de beste freestyle rappers van Vlaanderen hard tegen hard in De Studio. Met enkel een microfroon en een beat om zich te verdedigen,

Š Red Bull Bekvechten

39

vertegenwoordigen 16 vooraf geselecteerde finalisten hun stad en crew in een reeks zinderende one-to-one battles. Kortom: beats, rhymes en een fantastische sfeer. Deze wil je niet missen.


Theater Artemis De man die alles weet

za 30 & zo 31 mrt om 15u

Een kleutervoorstelling met encyclopedische pretentie

vvk: €12/7 - kassa: €14/9

theater 4+

Beleef samen hoe volwassen kennis vrolijk en zonder pardon wordt omver gelopen door de nieuwsgierigheid van de kleuters in het publiek. “Geniaal!” - NRC Handelsblad ***** © Phile Deprez

I

n deze keynote speech voor kleuters balanceert deskundoloog René van ‘t Hof op het dunne koord van het alomvattende weten. Hij doet een poging om samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong de kleuters te vertellen over het ‘alles’. Kan je alles weten? De man beweert van wel.

“Weergaloos” - Het Parool **** “Zó onversneden goed” Theaterkrant ***** “Briljant” - Rotterdams Dagblad “Respect” - Cutting Edge

Jetse Batelaan (regie) René van ’t Hof, Keimpe de Jong en Tjebbe Roelofs (spel) Keimpe de Jong (live muziek) Hester Joling (decor) Liesbet Swings (kostuums) Gé Wegman (licht)

40


Surya Yoga Weekend

vr 5 - zo 7 apr yoga www.surya.yoga

I

n De Studio kan je 6 op 7 terecht voor verschillende yogalessen. Begin april organiseert Hatha Yoga Surya het eerste yogaweekend in De Studio.

Het programma start op vrijdagavond met een uitgebreide les en een introductie in pranayama. Zaterdagochtend beginnen we met een meditatie die uitloopt in een dag vol yoga, workshops en lekker eten. Zondag sluiten we in alle rust het weekend af met yin yoga.

Daarnaast zijn er verschillende vertoningen van de film Walk with me, een prachtig vormgegeven cinematografische reis over een Zen boeddhistische gemeenschap. Meer info over het weekend en het lessenrooster op www.surya.yoga

Š Diego Franssens

41


detheatermaker, Vooruit, Villanella & BRUT KNAUS

do 18 & vr 19 apr om 20u theater vvk: €12/7 - kassa: €14/9

Alexia Leysen en Valentijn Dhaenens ontrafelen Knåusgard

I

n 3.500 pagina’s pende de Noor Knausgård de strijd van zijn ziel neer. Voorbij de schaamte en met de taal als instrument probeerde hij de banaliteit van zijn leven te overstijgen. Het schrijven gaf zijn leven zin, maar ging uiteindelijk ten koste van zichzelf en zijn naasten. © Diego Franssens

In KNAUS ontrafelen Valentijn Dhaenens en Alexia Leysen een mens die zichzelf afvraagt: “Waarom heb ik dit gedaan? Met welk recht?”

Als God dood is en de hemel leeg, zoekt KNAUS naar wat van waarde is in dit universum.

Alexia Leysen (regie) Valentijn Dhaenens (spel) Alexia Leysen naar Knausgård (tekst) Stef Stessel (scenografie) Mieke Versyp (dramaturgie) Thomas Vermaercke (techniek) Yuni Mahieu (productieleiding) detheatermaker, Vooruit, Villanella en BRUT (productie). Met dank aan Greet Jacobs, Freek Vielen, De Nwe Tijd, Troubleyn en iedereen uit THE KNAUSGÅRD/HASSELBLAD SERIES

42


Compagnie Barbarie, BRONKS & Villanella GRATIS CHIPS!

za 20 & ma 22 apr om 15u theater 5+ vvk: €12/7 - kassa: €14/9

Feminisme voor kleuters

M

et vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid nemen de barbaries kinderen (en zeker ook volwassenen) mee in een absurd universum waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen.

© Compagnie Barbarie

Blauw en roze zijn geen onschuldige clichés. We hangen er heel wat vooroordelen aan op: Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter,

dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels. Dat er verschillen zijn, dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. Een roze balpen schrijft immers even vlot als een blauwe, toch? GRATIS CHIPS! gaat over feminisme. Voor kleuters én hun ouders. Dat heeft op het eerste gezicht weinig met chips te maken. Chips zien er voor iedereen gelukkig nog hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel nog de roze? En de jongens alleen nog maar blauwe?

Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel (spel) Karolien De Bleser (regie) Michiel Van Cauwelaert (vormgeving) Viv Van der Poel (kostuums) Saul Mombaerts en Frouke Vangheluwe (Geluid & techniek) Nick Mattan (grafisch ontwerp) Villanella en BRONKS (coproductie). Met de steun van ’t Arsenaal en Needcompany.

43


Jong Wild Toondag

zo 28 apr theater vvk = kassa: €10/5

E

ind april bezet Jong Wild hun thuisbasis De Studio. Jong Wild is de theaterwerkplaats van meer dan zeventig kinderen en jongeren tussen 7 en 16 jaar oud, stuk voor stuk met een stomende passie voor theater.

In het eerste onderzoeksblok tijdens het najaar deden ze theatrale experimenten rond ‘Herinneringen’. Ze onderzochten dit thema vanuit beeld, klank, beweging, spel en tekst. In december lieten ze een select publiek in hun keuken binnengluren. Fysieke uitspattingen, surrealistische improvisaties, prille scènische ideeën, muzikale brouwsels en eigen schrijfsels passeerden de revue. Vanaf januari ontpopte elke groep zich tot makerscollectief en zetten zij hun aanzetten uit de onderzoeksperiode om in zes eigenzinnige performances. Theatrale bruistabletten in hun puurste vorm!

© Jong Wild

Meer info: jongwild@villanella.be

Sanderijn Helsen en Lotte Pinoy (Artistieke leiding Jong Wild ) Sanderijn Helsen, Eline Kuppens, Lotte Pinoy en Kyoko Scholiers (Begeleiding maakblok)

44


LEES LABO LANOYE #3

ma 29 apr, 6, 13 & 20 mei om 20u literatuur

Vier vrouwenpennen: Herzberg, Verbeke, Reisel & Enquist

vvk = kassa: €10/5

T

om Lanoye heeft als missie om toneelteksten terug te laten schitteren als luisterliteratuur. Het Lees Labo verloopt volgens een vast ritueel. Dramaturg Gommer Van Rousselt leidt de avond in. Tom stelt de acteurs voor. De top van het Vlaamse Toneel leest één of twee teksten voor, daarna volgt een korte nabeschouwing. Eerdere edities: #1 DE ABSURDEN met o.a. Els Dottermans, Peter Van Den Begin, Herman Gilis #2 HUGO CLAUS met o.a. Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Frank Focketyn

© Elizabeth Geerts

ma 29 april Kras van Judith Herzberg ma 6 mei De Vliegenier van Wanda Reisel

Als hommage aan ‘grande ma 13 mei dame’ Judith Herzberg, aan Alma & Cato en Leendert wie onlangs de Grote Prijs der van Anna Enquist Nederlanden is toegekend, kiest het Lees Labo deze keer voor ma 20 mei werk van haar en drie andere Daar gaan we weer sterke vrouwenpennen uit de van Annelies Verbeke Lage Landen: Annelies Verbeke, Wanda Reisel en Anna Enquist. 45


De Roovers & Theater FroeFroe Stella, ster van de zee

vr 3 mei (première) om 20u zo 5 mei om 15u theater 6+

Een ontroerende familievoorstelling naar het boek van Gerda Dendooven

vvk: €12/7 - kassa: €14/9

E

en visser en zijn vrouw vinden op een dag een kindje in hun netten. Niemand weet waar het vandaan komt. Ze beslissen om het te houden en noemen het Stella, Ster van de Zee. Dat Stella anders is dan andere kinderen, daar komen ze pas na een tijdje achter. Zal Stella kunnen blijven? Wil ze ook blijven?

Gerda Dendooven liet zich inspireren door onthutsende foto’s van aangespoelde vluchtelingen en de verschrikkingen die kinderen in oorlog treffen. Maar ook door het universele verhaal over anders zijn, over je roots willen vinden. Stella is daarom ook een sprookje over eenzaamheid, anders zijn en je plaats zoeken in de grote wereld.

© Gerda Dendooven

Sanderijn Helsen, Frank Dierens en Gert Dupont (spel & poppenspel) Luc Nuyens (regie) cast en Gerda Dendooven (tekst) Leen Diependaal a.k.a. Samowar (muziek en spel) Wim Bernaers (techniek) De Bronstige Bazooka’s (koor) Theater FroeFroe en De Roovers (productie). Met de steun van Gone West - 14/18 en Theater Aan Zee

46


Gouvernement i.s.m. De Studio & Arenberg Night Shift: From dusk till dawn

za 4 mei van 16u tot 4u festival kassa: â‚Ź5

Eigenzinnige inpalming van De Studio

T

he stamp is clear and visible traces and marks are made the night shift is irreversible.

De Gentse artistieke werkplaats Gouvernement strijkt begin mei neer in De Studio met de nachtelijke carrousel Night Shift: from dusk till dawn. De vorige editie vond plaats in de Brusselse Beursschouwburg en was een hit!

Meer dan 20 kunstenaars krijgen carte blanche. Hun werkplaats? Het volledige gebouw van De Studio. Proberen, falen en opnieuw proberen. Ze presenteren een opeenvolging van installaties en acties.Van subtiele en flagrante performances tot eigenaardige artistieke interventies en andere, op zijn minst gezegd, opvallende gebeurtenissen.

47


detheatermaker, Villanella, Festival Cement & BRUT/Alexia Leysen My Life with the Tree

vr 10 mei om 20u theater vvk: €12/7 - kassa: €14/9

De botanica van het leven

M

y Life with the Tree is een ode aan het menselijke verlangen naar meer. Iets willen, dat is wat het leven voedt en vooruit stuwt. Maar tegelijk is dit ook het meest tragische mechanisme in de mens. Want hoeveel mag er sneuvelen om je doel te bereiken? En willen we wel echt waarnaar we denken te verlangen?

Alexia Leysen werd met het concept van My Life with the Tree de winnaar van de Dioraphte Cement Prijs 2016.

Geïnspireerd op kunstwerken van Frank Kunert en Schopenhauers condition humaine creëert Alexia Leysen samen met Geert Belpaeme © Kurt van der Elst een bizarre wereld die schommelt tussen eigenzinnige “My life with the Tree reikt net fantasie en onverwacht genoeg om de sluizen van mijn hyperrealisme. My Life with the verbeelding wagenwijd open Tree is een beeldend onderzoek te zetten.” - Evelyne Coussens naar de mechaniek van het in De Theaterkrant **** verlangen, langs de omwegen van de verbeelding en met de poëzie van het antispektakel.

Alexia Leysen (regie) Geert Belpaeme (spel) Niels Antonissen (techniek) Kristof Morel (decor) detheatermaker (productie) Villanella en Festival Cement (coproductie) Willy Thomas (coach). Met dank aan Stad Antwerpen, Troubleyn en Het Toneelhuis

48


Theater FroeFroe i.s.m. I Solisti del Vento Gitte

wo 15 & do 16 mei om 20u theater 10+ vvk: €12/7 - kassa: €14/9

Eat your heart out, Game of Thrones

I

n 1572 wordt de vijfjarige Gitte door haar moeder achtergelaten bij het weeshuis. Haar vader kent ze niet. Het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan. Ze blijkt aanleg te hebben voor het stelen tot ze op een dag betrapt wordt.

Ze staat klaar om terechtgesteld te worden wanneer de rechter zich bedenkt. Als Gitte de dochter is van een Spaanse hertog, kunnen ze haar inschakelen als spionne. Gitte kan kiezen: branden of spion worden. Ze kiest voor spion. Ze vertrekt naar Spanje waar ze een beroemd stierenvechter ontmoet,

Don Domingo. Ze worden smoorverliefd op mekaar en er komt een trouwfeest. De eerste huwelijksnacht loopt echter alles fout.

Een superspannende, humoristische en toch poëtische voorstelling, vrij naar het bekroonde boek Galgenmeid van Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs.

Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters en Annelore Stubbe (spel & poppenspel) I SOLISTI met Kasper Baele / hobo, Nele Delafonteyne en Tomonori Takeda / klarinet, Francis Pollet / fagot en Arne Leurentop / electronica (muziek) Marc Maillard (regie) Stijn Grupping (videocreatie) Tim Oelbrandt (videorealisatie) Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf (techniek, licht & klank) Mieke Laureys en Marc Maillard (tekst) Patrick en Marc Maillard, Ina Peeters en Astrid Michaelis (poppen) Astrid Michaelis (kostuums) Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs e.a. (decor)

49


Antwerp Art Weekend

do 16 mei van 18u tot 21u vr 17 - zo 19 mei van 12u tot 18u festival gratis

Nacht van de Beeldende Kunst

za 18 mei vanaf 21u kassa: â‚Ź10

A

ntwerp Art Weekend viert zijn vijfde editie met openingen van meer dan 60 galeries, art spaces, musea, tijdelijke tentoonstellingen en kunstevents. Bezoek de stad Antwerpen en zijn boeiende

kunstscene tijdens dit intense weekend in het teken van de Beeldende Kunst. Zaterdag kan je tijdens de Nacht van de Beeldende Kunst op artistieke wijze feesten in De Studio.

Š Karina Beumer

50


Book of Air vvolk

vr 21 jun van 21u tot 6u

Een tijdloze en kalmerende muziektrip tijdens de kortste nacht

B

ook of Air vvolk, een van de projecten van granvat, verwent je van zonsondergang tot zonsopgang terwijl je languit op matjes en kussens ligt weg te dromen. Je beleeft de kortste nacht in De Studio.

In een wereld die alsmaar sneller en sneller gaat, is vertragen de boodschap. Het 18-koppige akoestische ‘slow down’ orkest Book of Air vvolk staat bekend om dat te verwezenlijken. Het orkest inspireert zich op het langzame tempo en de onzichtbare beweging van de natuur, hoe de seizoenen meanderen, schijnbaar stil, maar altijd in beweging. Terwijl je dieper in het geluid wordt gezogen vervaagt de waarneming van tijd.

concert vvk: €25 - kassa: €30

Het concert start stipt om 22u02min45sec en eindigt om 5u18min55sec. In de prijs zit een late night snack, ontbijt, water, koffie en thee. Breng zelf je slaapzak en matje mee.

© Aleksei Kazantsev

“Een intense, serene triomf voor één van de hoogvliegers op granvat, ‘s lands meest tot de verbeelding sprekende platenlabel.” - De Morgen

Stijn Cools (drums & compositie) Sep François (vibrafoon & percussie) Nathan Wouters (contrabas) Laurens Smet (contrabas & basgitaar) Hendrik Vanattenhoven (contrabas) Bert Cools (elektrische gitaar & compositie) Ruben Machtelinckx (elektrische gitaar) Benjamin Sauzereau (elektrische gitaar) Niels Van Heertum (euphonium) Joachim Badenhorst (tenor sax) Thomas Jillings (tenor sax) Viktor Perdieus (tenor sax) Erik Bogaerts (alt sax) Frans van Isacker (alt sax) Indre Jurgeleviciuté (kankles) Hendrik Lasure (harmonium) Wout Gooris (rhodes)

51© Joe Y Densi


De Studio X Arenberg

D

e Arenbergschouwburg ligt op een boogscheut van De Studio. Op het vlak van aanbod, infrastructuur en publiek vullen we elkaar perfect aan. Daarnaast delen we dezelfde visie over diversiteit en hoe we kunstenaars willen ondersteunen. Hiernaast een selectie straffe voorstellingen in Arenberg. Omdat we goede buren zijn ĂŠn goede vrienden.

Tickets & info: arenbergschouwburg.be

Saul Williams Š Geordie Wood

54


di 12 & wo 13 feb om 20u30 theater Yannick Van Puymbroeck Don’t believe the hyperconscious mind vr 22 mrt om 20u30 concert Saul Williams What’s Going On? In het kader van Black History Month wo 27 mrt om 20u15 concert Echo Collective Plays Amnesiac di 2 & wo 3 apr om 20u30 theater Maja Westerveld / Abattoir Fermé i.s.m. NONA DREK

55


Praktisch goed om te weten • Om de voorstellingen niet te storen, worden laatkomers niet toegelaten. • Hou er rekening mee dat vrij parkeren in de buurt beperkt is. • Tickets worden niet omgeruild of terugbetaald, tenzij de voorstelling wordt afgelast. • Bij de kindervoorstellingen staat telkens een minimumleeftijd vermeld. • Er zijn geen genummerde plaatsen in De Studio. Je kiest zelf je plaats. • Er zijn schoolvoorstellingen voor alle leeftijden. Bekijk het volledige aanbod op onze website www.destudio.com/scholen of mail naar scholen@villanella.be voor meer info. op zoek naar een locatie? De Studio is een toplocatie in hartje Antwerpen. Een plek met geschiedenis. Een huis met karakter. Geschikt voor congressen, presentaties en recepties. De Studio beschikt over een grote zaal met 200 stoelen, een salon met 80 stoelen, een kleine cinema, een ruime foyer een pak kleinere ruimtes. Meer informatie via info@villanella.be of 03 260 96 10

blijf op de hoogte De Studio is een perpetuum mobile: onze programmatie wordt voortdurend aangevuld. Via www.destudio.com blijf je op de hoogte van de laatste updates. Abonneer je via de site op onze nieuwsbrief. De Studio De Studio voor kinderen Cinema in De Studio Villanella de_studio de villanezen E-mail: voornaam@villanella.be DIRECTIE Marc Verstappen (algemeen directeur) Sabine Stommels (zakelijke leiding) Amelie Aernaudts (coördinatie programma) Patrick Sterckx (dagelijkse leiding) FINANCIËN & PERSONEEL Ingrid Van Samang (zakelijk medewerker) Laura Huysmans (administratief medewerker)

56


COMMUNICATIE Hadewych De Prins (coördinatie communicatie) Ilja Antonneau (pers- & publiekscommunicatie) Simon Van Roosbroeck (vormgeving) Tine Coumans (publiekswerking) Jasper Steurs (onthaal & scholenwerking)

Naast Villanella huizen in De Studio ook nog • to-taal.be Totaal wil jongeren taal en poëzie laten ontdekken • skagen.be Theatercollectief • oimundo.be Casting agency met accent op diverse etniciteit • kenlambrechts.be Management agency PRODUCTIE & GEBOUWBEHEER • Ilse Daems Johan Rymen Kinderfilosofe en huurwoordenaar (coördinatie gebouwbeheer & productie) • surya.yoga Teun Cleymans Yogalessen in De Studio (preventieadviseur) • wayneparkerkent.com Deborah Van Haute-Bloemen Koplopers in content marketing (productie) • ephameron.com Illustrator, docente en TECHNIEK curator van GRAFIXX Nick Symons (coördinatie techniek) Hans Lodewijckx (techniek) Arne Claes (techniek) ONDERHOUD Ligia Suarez Marco Suarez

57


Info & tickets adres Villanella vzw / De Studio Maarschalk Gérardstraat 4 2000 Antwerpen 03 260 96 10 www.destudio.com info@villanella.be

• Of aan de ticketbalie van Arenbergschouwburg (Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen) op wo & vr van 12u30 tot 17u of elke eerste zaterdag van de maand van 14u tot 17u Het kortingstarief geldt doorgaans voor groepen van meer dan 15 personen, -21 en 65+ jarigen en leden van OKO.

tickets Tenzij anders vermeld: • Koop je je ticket online via www.destudio.com • Of aan de kassa in De Studio vanaf een uur voor de voorstelling • Of telefonisch via Arenbergschouwburg op 03/202 46 46

Cultuurcheques voor Antwerpse studenten en middelbare scholieren mogen gebruikt worden voor een selectie voorstellingen. Als je deze cheques wilt gebruiken moet je vooraf reserveren via Arenbergschouwburg.

Vormgeving: Simon Van Roosbroeck - 2019 V.U.: Marc Verstappen - Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerpen

58


DE STUDIO

M. Gérardstraat 4 2000 Antwerpen +32 (0)3 260 96 10 TICKETS destudio.com +32 (0)3 202 46 46


#theater #party #festival #urban #dans #cinema #expo #concert #woord ###

DE STUDIO.COM


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.