Page 1

N239 JULIOL’11 + info de Vilanova del Camí a www.vilanovadelcami.cat

nova

informació > social | cultural | ciutadana

EL SOCIALISTA JOAN VICH I FRANCISCO PALACIOS, DEL VA! COMPARTIRAN L'ALCALDIA > Els comicis del 22 de maig donen un tomb al panorama polític de Vilanova del Camí. El vot vilanoví es reparteix i cap grup assoleix una majoria suficient per governar en solitari. El PSC continua sent la força més votada, amb 1082 vots i quatre regidors. Vilanova Alternativa! irromp amb força al panorama polític i es situa com a segona força amb 889 vots, i també amb quatre regidors. (Pàgines 4 i 5)

Destacats INFORMACIÓ MUNICIPAL

CULTURA

PROMOCIÓ ECONÒMICA

MEDI AMBIENT

a

a

a

a

ABACUS inaugura la planta solar més gran d'Europa. L'acte va comptar amb la presència de Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, Joan Vich, alcalde de Vilanova del Camí, Miquel Àngel Oliva, director general d' ABACUS Cooperativa i Alfred Puig, director general de SUD.

L'Àrea de Cultura està preparant la 2a edició de la Baixada d'Andròmines per la Festa Major 2011. La iniciativa es va estrenar amb força bona acollida l'any passat i aquest any torna a convidar a la població a posar en marxa la seva imaginació i enginy.

L'ACI sorteja un cap de setmana de relax entre els seus usuaris. Els comerços estan repartint butlletes en cada compra i el sorteig es farà el dia 18 de juliol coincidint amb les 4 últimes xifres del número premiat al sorteig de l'ONCE.

Vilanova del Camí disposa ja del Pla Director de la Bicicleta. El projecte segueix els objectius del Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena, que recomana construir una xarxa ciclista interurbana que uneixi tots els municipis dels sistema urbà.

Pàgina 3

Pàgina 8 i 9

Pàgina 10

Pàgina 11


SUMARI

2 3 4

Saluda de l’Alcalde

SALUDA

A l'inici d'un nou període > l’Alcalde, Joan Vich i Adzet

Informació Municipal

Especial Eleccions municipals 2011

6 8 10 11

Grups Municipals

Cultura

Comencem una nova etapa, després de les Eleccions del 22 de maig, en la que com a conseqüència dels resultats, expressió de la voluntat popular, cap força política va treure un nombre de vots suficient per governar en solitari. La veu del poble va expressar amb claredat que calien acords i aliances entre els partits, per tal de garantir un govern amb una majoria suficient que pugui portar a terme un programa de govern i prendre les decisions necessàries per seguir prestant els serveis a les persones, tot situant a Vilanova del Camí en les millors condicions quan comencem a sortir de la crisi econòmica. Hem assistit, després de les Eleccions, a una espècie de competició en l'anàlisi polític, sobre qui interpretava millor els resultats electorals i el sentit últim de vot dels vilanovins i vilanovines. Lectures, totes elles, òbviament partidistes. Els resultats han estat els que han estat, agradin més o menys, i és sobre aquesta base, sobre la que es tenia que construir una majoria política suficient per governar el municipi. Això és sens dubte el que, al meu entendre, la ciutadania volia i reclamava amb urgència. És, en definitiva, el que s'ha fet, mes enllà d'elucubracions polítiques interessades, superant a més el revengisme polític que alguns s'encarreguen d'atiar.

Promoció Econòmica

Educació Joventut Medi Ambient

12 14 15 16 Esports

Entitas

Comunicacions

És efectivament en aquesta conjuntura, que les dues forces polítiques més votades, el PSC, i Vilanova Alternativa, modesta, generosa i responsablement, han constituït un acord per tal de sumar programes, esforços, formes i maneres de fer diferents, per aportar el millor de cadascú al govern municipal de Vilanova del Camí. Un acord de mà oberta als altres grups presents a l'Ajuntament. Això és el que la situació política creada precisava i el que calia fer. Per tant, demanaria sentit de responsabilitat i alçada de mires suficient a totes les forces polítiques per tal de, - si es vol des d'una posició crítica -, col·laborar i cooperar amb el nou govern de la ciutat, en aquells temes d'interès general. Alguns, vista la fragmentació política existent, havien pronosticat el caos polític al nostre municipi. L'acord de govern assolit crec que allunya aquest perill. Cal que tots, però hi posem quelcom de la nostra part. Els ciutadans i ciutadanes de Vilanova del Camí s'ho mereixen. Joan Vich i Adzet El vostre Alcalde

L’entrevista N237 . FEBRER 2011. EDITA. Ajuntament de Vilanova del Camí - Plaça Castell, 1 - 08788 Vilanova del Camí, Barcelona - Tel. 93 805 44 22 - vilanovac@vilanovadelcami.cat DIRECCIÓ. Marissa Martínez. Departament de comunicacions de l’Ajuntament de Vilanova del Camí - martinezgm@vilanovadelcami.net REDACCIÓ. Mireia Rubio i Marissa Martínez DIRECCIÓ D’ART. Miquel Gleyal - miquel@mgcomunicacio.com COORDINACIÓ, MAQUETACIÓ, IMPRESSIÓ I DISTRIBUCIÓ. MgComunicació - C. Pobla de Claramunt, 16 6-1 - 08700 Igualada, Barcelona - Tel./Fax 93 804 15 02 - www.mgcomunicacio.com CORRECCIÓ. Departament de comunicacions de l’Ajuntament de Vilanova del Camí FOTO PORTADA. Ajuntament de Vilanova del Camí PUBLICITAT. Xavier García DIPOSIT LEGAL. B-17319-1981. L’Ajuntament de Vilanova del Camí no es fa responsable de les opinions expressades en els articles, excepte les realitzades pels mateixos órgans de govern. Queda prohibida la reproducció total o parcial per qualsevol mitjà sense l’autorització expresa de l’autor.

Programació d’estiu Estil i informació als “Punts Informatius Horaris” Agost: SuperNova 24h Escolta'ns també online a radionova.cat

Bon estiu!


SUD Energies Renovables i ABACUS Cooperativa van inaugurar, dilluns 20 de juny, la coberta solar autoportant més gran d’Europa amb tecnologia de mòduls d'alt rendiment instal•lada al Centre Logístic d’ ABACUS, a Vilanova del Camí. El sostre ocupa un total de 14.521m2 i la producció d’energia anual és superior als 2 milions de kilowats hora, fet que equival a donar llum a 691 habitatges, o bé al consum energètic de 2.000 persones. El projecte ha estat desenvolupat per l’empresa catalana SUD en consonància amb l’aposta d’ ABACUS per prioritzar els criteris de sostenibilitat, medi ambient i eficiència energètica.

L'acte inaugural va comptar amb la presència de Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, que va estar acompanyat per Joan Vich, alcalde de Vilanova del Camí, Miquel Àngel Oliva, director general d' ABACUS Cooperativa i Alfred Puig, director general de SUD. Lluís Recoder, durant la seva visita al sostre solar i la Central Logística d’ABACUS va destacar que un dels reptes més importants per a la societat és la lluita contra el canvi climàtic. Efectes, dels que va dir, “no en tenim prou consciència perquè s'aprecien de generació en generació”.

Tot i així, Recoder aposta perquè tant empreses com institucions treballin plegades per aconseguir frenar el canvi climàtic. En aquest sentit, el nou conseller de Territori i Sostenibilitat es va comprometre a augmentar alguns dels acords del compromís de Kioto que preveuen, en principi, reduir, abans del 2020, les emissions de CO2 en un 20 %. El conseller va avançar que presentaran a la Unió Europea el compromís català de reduir al 30% les emissions de diòxid de carboni i alhora generar un 30% d’energies renovables.

Per la seva banda, Joan Vich, alcalde de Vilanova del Camí, va parlar dels nous reptes que la factoria ABACUS aporta a un territori com l’Anoia. Al sector de la logística, en plena expansió, ABACUS hi afegeix ara, la utilització de les energies renovables i introdueix també el concepte d’empresa o d’indústria sostenible i respectuosa amb el medi ambient. L’alcalde, que estava satisfet de l’aposta d’ABACUS pel municipi, va felicitar tant a l’empresa com als representants de l’administració autonòmica per la seva implicació en el projecte.

ABACUS INAUGURA LA PLANTA SOLAR MÉS GRAN D'EUROPA

LLEI DE BARRIS I LES CONNEXIONS DE LA RONDA SUD, COMPROMISOS DE LA GENERALITAT EL TRAM DE LA C-15 ENTRE IGUALADA I VILAFRANCA S’OBRIRÀ AL TRÀNSIT AL JULIOL

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va anunciar, durant la seva visita a Vilanova del Camí, que l’Eix Diagonal serà una realitat ben aviat, no més enllà de principis del 2012. De fet, el tram de la C-15, entre Igualada a Vilafranca del Penedès, s’obrirà al trànsit el proper 23 de juliol. Aquesta nova via de comunicació que implicarà una nova centralitat per a l’Anoia, ha de permetre a la comarca, va dir Recoder, superar aquesta crisi econòmica. El conseller, que es va referir a l’Eix Diagonal com un eix de prosperitat, va assegurar que la seva obertura seria positiva per al territori que deixarà de viure d’esquenes a les comarques veïnes del Bages i el Penedès.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va visitar l’Ajuntament de Vilanova del Camí on va signar el Llibre d’Honor i va compartir un espai amb els regidors del nou consistori. L’alcalde Joan Vich va fer-li una pinzellada de la situació del municipi, que es veu afectat per una doble crisi, l’econòmica i la derivada de l’empresa manufacturera. Una delicada situació que està afectant moltes famílies del municipi i que genera, segons Vich, un clima social complex, que des de l’ajuntament intenten gestionar des de l’àmbit dels serveis personals i amb ajudes d’altres administracions públiques.

Queda però una part important per fer: La rehabilitació del Casal de la Gent Gran, la construcció del centre cívic del Camp del Rei o la urbanització del carrer Major, entre altres, que s’han de portar a terme també, amb la complicitat de la Generalitat.

Malgrat les adversitats, va dir Vich, “estem treballant amb més força que mai”. Les ajudes de la Generalitat, que s’han canalitzat a través de la Llei de Barris són un bon exemple. En aquests moments s’han invertit a Vilanova del Camí 4 dels 8 milions d’euros que han permès, per exemple, frenar la degradació del nucli antic i del Camp del Rei. S’ha

Des de l’ajuntament, Joan Vich també va recordar-li al conseller un compromís contret amb l’anterior govern autonòmic: l’acabament de la connexió de la Ronda Sud amb Vilanova del Camí per la part nord. 170 metres de vial que millorarà la connexió del municipi amb l’A2 i el futur Eix Diagonal. El conseller Recoder en va prendre nota.

L’AEROPORT CORPORATIU D’ÒDENA TÉ PROBLEMES D’ENCAIX AL TERRITORI

invertit en elements col•lectius com la instal•lació d’ascensors i la reparació de façanes i cobertes, també en la supressió de barreres arquitectòniques i en altres aspectes més socials com la integració dels nouvinguts, el treball amb col·lectius desfavorits o en temes d’infància i joventut o d’igualtat de gènere.

El conseller Recoder també va parlar del futur aeroport corporatiu d’Òdena que va assegurar, “té un problema d’encaix al territori”. Segons va explicar el conseller, les condicions orogràfiques obliguen a moure la pista uns 6 graus, amb els problemes que això comporta. Tot i així el conseller va insistir que aquesta és una infraestructura contemplada al Pla d’Aeroports de Catalunya i que la Generalitat té interès en impulsar perquè creuen en la seva importància. Recoder va explicar que el govern està elaborant els estudis tècnics necessaris per determinar si és o no possible l’ampliació de l’aeròdrom d’Òdena, imprescindible per a desviar la pista d’enlairament i aterratge.


ELECCIONS EL PLE DEL CARTIPÀS: BARREJA EXPECTACIÓ I FRUSTRACIÓ ENTRE ELS VEÏNS DE VILANOVA La sessió plenària del passat 8 de juliol va aixecar força expectació entre els veïns i veïnes de Vilanova del Camí que van omplir la sala de Plens i el vestíbul, però també decepció. La ciutadania va respondre a la convocatòria que alguns grups havien fet a través de les xarxes socials en què s'assegurava que era un ple de molta transcendència, perquè s'aprovaven els sous dels regidors. Expectatives frustrades, perquè el punt sobre l'assignació de les retribucions, indemnitzacions i assistències als membres de la corporació va quedar sobre la taula. Així ho va decidir el president del Ple després de comprovar, en el decurs d'un breu recés, que els portaveus dels grups municipals no arribaven a un pacte. El punt queda pendent d'aprovació i, per tant, caldrà trobar un nou acord que permeti desbloquejar aquesta qüestió al govern que, recordem-ho, està en minoria. Llevat d'aquest punt, la resta de l'ordre del dia es va debatre sense incidències.

El cartipàs municipal La distribució del nou cartipàs municipal és la següent: l'alcalde Joan Vich s'ocuparà de l'Àrea d'Economia, Hisenda i Règim Interior; Francisco Palacios, primer Tinent d'Alcalde, s'ocuparà de l'Àrea de Promoció Econòmica així com de Joventut, Festes, Agermanament i Solidaritat; Vanesa González, segona Tinent d'Alcalde, estarà al capdavant de l'Àrea de Cultura i Participació Ciutadana; Antonio Sánchez, de l'Àrea d'Obres i Urbanisme; Marta Trullols, de l'Àrea d'Infància i ensenyament; Camilo Grados, de l'Àrea d'Esports; Pepita Còdol, de l'Àrea de Serveis a les Persones, Salut i Consum, i José M. Ortiz, de l'Àrea de Serveis Municipals i Medi ambient. Entre els acords adoptats pel Ple es va

aprovar celebrar les sessions ordinàries cada dos mesos, coincidint amb el segon dilluns dels mesos de novembre, març, maig, juliol de cada any. Excepte en els mesos de setembre i gener, que es celebrarà el tercer dilluns del mes. Com a novetat, aquest mandat, l'assistència als Plens és obligatòria i, per tant, si no s'excusa amb la deguda antelació, el regidor o regidora serà sancionat.

Es creen quatre comissions informatives per a l'estudi dels temes a tractar al ple En aquest mandat s'han creat quatre comissions informatives: la Comissió Informativa d'Economia, Hisenda, i Règim Interior, que actuarà com a Comissió Especial de Comptes; la Comissió Informativa d'Obres, Urbanisme, Medi Ambient i Serveis Municipals; la Comissió Informativa de Promoció Econòmica, Joventut, Festes, Agermanament i Solidaritat, i la darrera, la Comissió Informativa de Cultura i Participació Ciutadana, Educació, Esports, Serveis Socials, Salut, Sanitat i Consum. L'alcalde, Joan Vich, és el president d'aquestes comissions en les quals estan representats tots els grups municipals, atenent la seva proporcionalitat. Les comissions informatives tenen com a objecte l'estudi, informe o consulta dels assumptes que hagin de ser sotmesos al ple de l'Ajuntament. Els acords que s'adoptin no són vinculants, però les seves resolucions seran tingudes en compte per a l'elaboració de les propostes a efectuar al Ple. A criteri del president també hi podrà assistir personal tècnic en la matèria a tractar.

VICH I PALACIOS COMPARTIRAN L’ALCADIA El socialista Joan Vich serà alcalde la primera meitat del mandat i Francesc Palacios, de Vilanova Alternativa, ocuparà l'alcaldia els dos darrers anys Dissabte 11 de juny, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Vilanova del Camí es va quedar petita per encabir el centenar llarg de persones que van seguir de prop la constitució del nou Ajuntament. Durant l’acte, els regidors i regidores van prendre possessió del càrrec i van escollir l'Alcalde. El candidat més votat va ser Joan Vich que va rebre 8 vots, que no van ser suficients, en una primera ronda, en la que es necessitava majoria qualificada. La llei contempla, però, que en aquests casos, es proclama Alcalde el candidat més votat a les eleccions, que va ser també el socialista Joan Vich. EL PSC va rebre 1.082 vots, seguida de Vilanova Alternativa que en va aconseguir 889. El torn d’intervencions va ser més llarg i més pujat de to del que la majoria dels assistents s’esperaven. Els retrets, les acusacions i les crítiques van centrar alguns dels parlaments, com el de Juan Manuel Cividanes d’IPV cap a Vilanova Alternativa, a qui va retreure, entre altres, que hagués fet possible un nou govern amb Joan Vich com alcalde i que no hagués apostat per un canvi real. Al seu torn, Francesc Palacios, va explicar de nou el perquè del pacte amb el PSC, un acord, va dir, que “no és bo pel PSC ni per VA sinó per Vilanova del Camí, ja que es traduirà en un govern fort i sòlid”. Una idea que Joan Vich també va desenvolupar en la seva intervenció tot dient que “el PSC aporta experiència, solvència i obra de govern i el VA

aporta joventut, energia i nova saba”. Alguns també van fer autocrítica, com la regidora d’ICV-EUA, Francina Gabarró, que va assegurar que amb els resultats obtinguts a les passades eleccions només podien estar a l’oposició. Malgrat que també va manifestar la seva voluntat de col•laborar i donar suport en aquells projectes que fossin positius per a Vilanova del Camí. També hi ha qui va preferir fer una declaració d’intencions i presentar la línia d’actuació per aquest mandat com el regidor de PxC, Sergi Balcells, Xavier Bermúdez d’ERC o Jordi Barón, de CiU. Sergi Balcells es va mostrar orgullós de poder representar les idees del seu grup en el consistori vilanoví, on seu per primer mandat. Des d'ERC, Xavier Bermúdez, va fer també autocrítica i va lamentar la pèrdua d'un dels seus regidors. El republicà va manifestar la seva voluntat de treballar novament per la població vilanovina, “tot fent una oposició constructiva”. La regidora popular Mari Luz Martínez, que substitueix a Josep Maria Borrega al capdavant del partit, va felicitar l'alcalde Joan Vich i va mostrar-se contenta de formar part del consistori vilanoví. També va manifestar les seves ganes de treballar per Vilanova. Per la seva banda, Jordi Barón, el més jove dels regidors de l'arc vilanoví, va manifestar la voluntat del seu grup de governar per Vilanova i va demanar a la resta de grups “responsabilitat política”. La regidora socialista, Vanesa González, va recordar alguns dels compromisos del PSC per aquest nou mandat en el que, segons va assegurar, estan disposats a continuar treballant “amb la mateixa intensitat i il•lusió que fins ara”.


2011

MUNICIPALS EL VOT VILANOVÍ ES REPARTEIX I CAP GRUP ASSOLEIX UNA MAJORIA SUFICIENT PER GOVERNAR EN SOLITARI

ERC 397

PXC 362

ICV-EUA 331

PSC 1.082

Els comicis del 22 de maig van donar un tomb al panorama polític de Vilanova del Camí. El PSC va ser la força més votada, però va perdre 3 dels 7 regidors que tenia i es queda només amb 4, exactament els mateixos que va aconseguir Vilanova Alternativa, una de les tres noves formacions que van concórrer a aquestes municipals en què la participació ha estat del 57,47%.

perdre fa quatre anys: Jordi Barón i Joan Carles Bernáldez formen part de l’arc vilanoví.

El PSC, amb Joan Vich com a cap de llista, va tornar a guanyar les eleccions municipals. Després de 32 anys, els socialistes van tornar a ser la formació més votada. Malgrat perdre 549 vots respecte els comicis del 2007, van aconseguir 1082 vots i quatre regidors: Joan Vich, Vanesa González, Pepita Còdol i Antonio Sáchez.

ERC amb 397 vots es queda sense un dels seus regidors. Els republicans han perdut 103 vots respecte al 2007 i només tindran al candidat Xavier Bermúdez com a representant.

Vilanova Alternativa, amb Francesc Palacios com a candidat, irromp amb força a l’escenari polític vilanoví amb 889 vots i també quatre regidors. A banda de Palacios, són regidors del VA: Camilo Grados, Marta Trullols i José Maria Ortiz.

PP 431

CiU 601

IPV-VV 840

VA! 889

Independents per Vilanova, amb 840 vots, i amb Juan Manuel Cividanes com a cap, torna a repetir amb 3 regidors, però ha passat a ser la tercera força més votada. Els regidors d’IPV són, a banda de Cividanes: Antonio Bernal i Ester Conchillo. La quarta força política ha estat CiU. Amb 601 vots recupera el segon regidor que va

Una seixantena de veïns van compartir, el passat 2 de juny, la inauguració del tram de carrer Major amb Ronda que acaba de ser urbanitzat. Joan Vich, acompanyat de diferents regidors, van fer un passeig pel carrer que comunica una de les artèries principals del municipi amb el passeig del riu. Aquest tram esdevé també una nova via de comunicació amb el barri de Santa Llúcia que pot evitar el trànsit pel centre urbà.

EL NOU TRAM DEL CARRER MAJOR-RONDA AFEGEIX UNA NOVA VIA DE COMUNICACIÓ AMB EL BARRI DE SANTA LLÚCIA

En la seva intervenció Joan Vich va agrair als veïns la seva paciència durant les obres, “ja que aquest no ha estat un projecte fàcil”. En un acte simbòlic, l’alcalde en funcions, va oferir aquest espai a la ciutat i va demanar als veïns que en tinguessin cura. Vich va recordar que la urbanització d’aquest carrer era, gairebé, “un acte de justícia”, ja que es tracta d’un dels carrers més antics del municipi i el primer a l’entrada de Vilanova. Vich també va destacar l’amplada del carrer després de les obres, que permetrà als veïns de la zona fer-hi diferents activitats i fins i tot augmentar els espais de trobada i convivència. L’acte es va acabar amb un berenar amb coca i xocolata i una distesa conversa amb el veïnat.

El Partit Popular amb 431 vots es situa per davant d’ERC i d’ICV-EUiA. Tot i que ha guanyat 123 vots, manté la mateixa representativitat: 1 regidor. La nova líder dels populars Mari Luz Martínez seu també a l’arc consistorial vilanoví.

Com a setena força trobem una altra de les formacions que es presentava per primera vegada a Vilanova del Camí: Plataforma per Catalunya. La candidatura de Sergi Balcells ha aconseguit 362 vots i un regidor. El fins ara soci de govern dels socialistes no ha pogut mantenir els seus 2 regidors. ICV-EUiA ha patit una forta davallada. Ha aconseguit 331 vots, 200 menys que el 2007, i s’ha quedat només amb 1 regidor. La cadira dels ecosocialistes l’ocupa Francina Gabarró. Per últim DECIDE, amb Imma González com a candidata, ha estat la força que ha obtingut menys vots, 176, i es queda sense representació dins del consistori.


06

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| ELS GRUPS MUNICIPALS OPINEN

Comencem un nou mandat, quatre anys en els que el nou govern, format pel Partit Socialista i Vilanova Alternativa, haurà de fer front a la gestió municipal.

Després de les eleccions del passat 22 de maig, el mapa polític de Vilanova del Camí reflectia una realitat complicada en la qual vuit formacions polítiques tenien representació al consistori vilanoví. Aquesta dispersió política impossibilitava la creació d’un govern majoritari i ens trobàvem amb la obligació de configurar pactes entre els diferents partits per tal de garantir un govern sòlid i unitari capaç de liderar l’equip de govern durant els propers quatre anys. El Partit Socialista ha estat la força més votada de les nou candidatures que es

Veïns i veïnes de Vilanova, Volem aprofitar la nostra primera aparició en el butlletí municipal per presentar-nos. Vilanova Alternativa som un grup de veïns que, gràcies al suport de molts veïns de Vilanova, vàrem poder constituir-nos com una agrupació d’electors, participar a les passades eleccions municipals i aconseguir representació a l’ajuntament amb 4 regidors. Així és que el primer que volem fer és donar les gràcies a tots pel vostre suport. Sense vosaltres, tot això, no hagués estat possible.

Negociacions i situació actual del consistori Volem explicar com van transcórrer les dues setmanes d’intents de negociació per a un canvi real al municipi. Des d’IPV-VV volem manifestar que aquest grup conjuntament amb CiU, va apostar únicament pel canvi real. Aquest canvi passava per formar majoria absoluta amb el grup VA. Després d’una primera presa de contacte entre els candidats, es va passar al que va ser la única reunió de treball on va assistir únicament el Sr. Palacios i un acompanyant, mentre que per la resta de

Després d’anys de silenci, per fi CIU té veu a Vilanova. Aquesta treballada renovació ha d’ajudar a tornar la il•lusió a la gent que desitjava un canvi, amb gent jove, capacitada, amb idees i propera a la gent, dialogant i sensible a les problemàtiques socials i econòmiques que estem patint. Malauradament, no hem tingut el temps suficient per fer visible el nostre projecte de present i de futur per a Vilanova, fet que, tot i obtenir un bon resultat, ens hagués agradat fer possible el

El resultats de les eleccions tots el sabeu: 4 regidors per al PSC, 4 per a VA, 3 per a IPV, 2 per a CiU i 1 per a PP, ERC, IC i PxC. Com que la majoria per governar i aconseguir l’alcaldia són 9 regidors, VA, de la mateixa manera que la resta de grups, va començar a parlar i negociar amb totes les forces. Com que apostàvem per un canvi absolut, Vilanova Alternativa va trucar a IPV i CiU per aconseguir trobar punts i projectes en comú i per aconseguir aquesta majoria. Vàrem tenir una reunió però el resultat va ser que els dos grups no volien pas negociar sinó imposar la següent condició: que els 4 anys d’alcaldia foren pel Sr. Cividanes,

grups estaven tots els regidors i altres membres de les llistes. En aquesta reunió es van plantejar pocs temes. Un dels punts tractats va ser l’alcaldia, on VA (876 vots) exigia que Palacios fos l’alcalde, mentre que per l’altra banda els grups IPV-VV (842 vots) i CiU (608 vots) també defensaven l’alcaldia. Tot i així es va quedar en una segona reunió per decidir la fórmula de compartir l’alcaldia i per consensuar els punts dels programes. Aquesta reunió estava supeditada al vist-i-plau de l’assemblea que havia de fer el grup del VA per decidir si compartien o no l’alcaldia. Després de 7 dies sense cap contacte, es va

canvi que requereix el nostre municipi. Hem fet un primer pas i treballarem de valent aquests quatre anys. Serem constructius, però també alhora, contundents i exigents amb l’actual govern. Lamentem profundament l’atomització del vot que escenifica la fragmentació i el descontent dels ciutadans. És paradoxal veure que una força com el VA, que neix amb el propòsit de destituir el PSC del govern municipal i manifesta obertament que no hi pactarà mai, acabi fent-ho. La seva actuació ha acabat desacreditant tot el seu missatge. El mateix succeeix amb el PSC que amb l’obsessió de mantenir el

presentaven a les eleccions. Una gran part de l’electorat del poble vilanoví ha tornat a dipositar la seva confiança en la nostra formació política i, per aquest motiu, ens sentim amb la responsabilitat i l’obligació de continuar desenvolupant la nostra tasca dins l’Ajuntament. Una bona tasca que es determina i s’avala per la feina feta al llarg de tots aquests anys de govern socialista. El fet de no poder assumir el govern en solitari però, ens ha fet decantar la nostra opció de pacte per aquella que considerem més justa i més coherent -atenent als resultats electorals- formar govern amb el

representant d’IPV. Nosaltres vam proposar el més lògic segons els resultats: compartir l’alcaldia dos anys VA, dos IPV i la primera tinença d’alcaldia per CiU. Lògicament, i per no defraudar als nostres votants, ens vam negar i es va quedar que si algun grup canviava d’opinió ho faria saber. D’IPV no vam saber res més. De CiU sí, acceptant compartir l’alcaldia però quan faltaven només 3 dies i ja era massa tard. Així que vàrem decidir el que crèiem que era el millor per Vilanova, pactar amb el PSC, aconseguint un govern fort i estable entre les dues forces més votades que pugui treballar per treure a Vilanova de la

comunicar al Sr. Palacios que, per part nostra, estàvem disposats a compartir l’Alcaldia, però ell mateix va comunicar que havien decidit passar a l’oposició, cosa que tampoc ha fet. Per part d’IPV-VV volem dir que, a la vista de la situació, hem de dir que mai ha existit cap possibilitat real de canvi. Respectem la decisió de VA i del PSC de pactar conjuntament, però lamentem que els votants que van creure el missatge de VA “para sacar al Vich y al PSC del Ayuntamiento”, ara se sentin enganyats. Treballarem des de l’oposició, amb constància. Serem exigents en temes com la democratització dels mitjans de

govern ha acabat fent un pacte antinatural i totalment imprevisible en plena campanya electoral. Aquest govern totalment improvisat és el qui ens han de treure d’aquesta situació d’atur i fragilitat en que es troba Vilanova? Si volem una Vilanova potent i oberta al món hem de pensar en clau de país i en un lideratge integrador. Ara cal anar per feina, suprimir els càrrecs de confiança, fer una auditoria de gestió, congelar els impostos municipals, fer una revisió immediata del cadastre, eliminar les contribucions especials del carrer Major i el més important, materialitzar les potencialitats del nostre municipi per crear

grup de Vilanova Alternativa. D’aquesta manera, les dues forces més votades pels vilanovins i vilanovines, es veuen representades dins el consistori conjuntament, sumant esforços i energies per tal d’oferir un govern estable i efectiu. Des del Partit Socialista apostarem per una gestió oberta i participativa, coherent i transparent, oferint una política rigorosa i sempre en benefici dels veïns i veïnes de Vilanova del Camí. VANESA GONZÁLEZ

Vilanova del Camí

situació en què es troba. Fruït d’aquest pacte VA ha aconseguit: 2 anys d’alcaldia, 4 anys treballant amb 4 regidors per Vilanova, la supressió del càrrecs de confiança i la celebració d’un acte públic on s’expliqui la situació econòmica real de l’Ajuntament. Per la nostra part només us demanem temps i confiança per poder-vos demostrar que les nostres decisions són encertades. Les ganes, la il•lusió i el treball, les posem nosaltres. FRANCISCO PALACIOS

comunicació municipals, el tracte a les entitats i ciutadans, exigirem l’auditoria contable i la reducció de la despesa per evitar noves pujades d’impostos i la revisió cadastral immediata. Donarem suport a aquelles polítiques creadores de llocs de treball i lluitarem per treure a Vilanova de la trista marca d’esser el poble més pobre de l’Anoia i el vuitè de Catalunya en renda per càpita. Aprofitem l’ocasió també per agrair als nostres votants la seva confiança. JUAN MANUEL CIVIDANES

nous llocs de treball, dinamitzar el comerç i la indústria i promoure la participació ciutadana. Finalment, volem agrair a totes les persones que van dipositar la seva confiança en nosaltres, en CiU, i ara treballarem intensament durant tota la legislatura per no defraudar a tots aquells ciutadans i ciutadanes que ens van votar. També treballarem per guanyar-nos la confiança d’una àmplia majoria de ciutadans de cara les properes eleccions municipals. JORDI BARÓN


ELS GRUPS MUNICIPALS OPINEN ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Estaremos en contacto permanente con todas las entidades, asociaciones y grupos sociales Da inicio una legislatura más, con la constitución de los nuevos ayuntamientos realizada el pasado día 11 de junio, donde el Partido Popular de Vilanova del Camí,

Ara és el moment de donar la talla Esquerra es va presentar a aquestes eleccions amb un projecte propi, madurat, i amb un bon equip a darrera. Creiem que el nostre projecte és bo perquè es fonamenta en la creació d’un nou model de ciutat i un nou model de gestió, amb recursos imaginatius i una decidida aposta per la participació dels veïns i veïnes. Parlem d’un bon equip perquè els membres de la nostra candidatura són gent capacitada per governar.

Defensar els nostres drets Des de Plataforma per Catalunya volem transmetre la nostra alegria perquè per fi podem començar a defensar els nostres drets, les nostres llars i les nostres famílies. Corren temps en què ser un ciutadà autòcton és sinònim de ciutadà de segona classe. Només pel fet de ser de casa, ho tenim més fàcil pensen alguns…però d’això res, som els més

Mirant aquests quatre anys amb futur Després del 22 de maig han passat moltes coses a l’Ajuntament de Vilanova del Camí, potser per alguns aquesta nova situació no els ha suposat cap sorpresa, per altres no era el que realment esperàvem, i encara ara ens fem creus de com ha acabat tot plegat. Les aliances finals, tenint present que durant la campanya aquells que defensaven una posició veïnal de canvi, ben diferent del què tenim ara, ens volen fer creure que

hemos quedado a muy pocos votos para la obtención del segundo concejal. Ante todo, agradecer el apoyo de las personas que han confiado en nuestro proyecto político. El PP estaremos en la oposición donde fiscalizaremos la acción de gobierno con lealtad institucional, pero a la vez haremos una oposición constructiva para intentar llevar a cabo las propuestas de nuestro programa electoral en las

Vam fer una campanya neta, sense presentar-nos com l’antídot contra cap partit: ni anti-PSC ni anti-IPV, però alhora teníem la consciència que el canvi no passava ni per donar l’alcaldia al PSC ni a IPV. Des de fa quatre anys, el grup d’Esquerra ha treballat per crear un tercer espai, sense comptes pendents amb el passat. El resultat de les eleccions ha estat rotund: s’ha creat aquest tercer espai (donant molt pes a VA), però la gent no ha vist a Esquerra com el grup decisiu per liderar-lo. El resultat del pacte PSC-VA ha estat,

afectats en aquesta crisi. Només ens retallen a nosaltres i no s’adonen que som el motor principal que fa subsistir el sistema. A partir d’ ara, per fi se sentiran als plens totes les qüestions que fins ara havien estat oblidades, o aquelles que no els interessava esmentar, qui paga i qui pateix les decisions que es prenen. Durant el ple de constitució vaig deixar clar la nostra voluntat de fer una oposició constructiva. I el millor canvi que poden

arriben al govern convençuts que ens podran donar aquesta novetat a Vilanova. Una opinió generalitzada de molts vilanovins respecte a Iniciativa per Catalunya, és que tornaria a pactar a cegues per estar al govern, i en la campanya, demanaven o gairebé exigien que no es tornés al pacte. Després no hem trobat una resposta ciutadana de reconeixement de posicions coherents a nivell polític, sembla que s’hagi esfumat aquest debat al carrer i tornem a la quotidianitat. Ja ho hem manifestat en diverses declaracions a la

07

facetas económicas, culturales, deportivas, sociales, etc, por medio del dialogo, consenso y posterior acuerdo, para hacer la vida más fácil al conjunto de nuestros conciudadanos y a la vez intentar que nuestro ayuntamiento, no aumente la presión fiscal de los impuestos, tasas y precios públicos, al igual que facilitar la adquisición de libros de texto para alumnos de primaria y secundaria.

Puedo avanzar que estaremos en contacto permanente con todas las entidades, asociaciones y grupos sociales con el fin de conocer de primera mano sus inquietudes, propuestas, problemas, etc... para intentar buscar y conseguir soluciones. Me comprometo a ello.

doncs, que el tercer espai ha mort tot just néixer.

propostes i amb la llibertat necessària per fer un control exigent de la feina de l’equip de govern.

Esquerra es deu als 398 votants que han confiat en el nostre projecte, i es deu al compromís de representar i ser útils a tots els ciutadans de Vilanova. Per aquest motiu, el dia de constitució de l’Ajuntament no vam entregar el nostre vot al cap de llista d’una altra candidatura, la gent no entendria una cosa diferent.

MARILUZ MARTÍNEZ

Felicitem a l’Alcalde i al seu equip de govern, i els desitgem seny i capacitat per no defraudar les esperances que els seus votants han posat en ells. XAVIER BERMÚDEZ

La nostra feina no acaba ara: tot just comença ara. Seguirem aquests quatre anys fent una oposició constructiva, aportant

veure els ciutadans és veure’ns a tots els partits lluitar junts. He de dir que les converses que he anat mantenint amb la resta de partits han estat molt cordials i aquest sentiment d’unió, de moment, es fa notar. Què demano des d’aquí als partits que ja porten temps batallant? Que s’omplin d’humilitat i d’esperança, que esborrin el temps passat i, pel bé del poble, treballem tos junts.

premsa, que anem a l’oposició convençuts que podrem fer bona feina; el govern (PSC i Vilanova Alternativa), no han aconseguit majoria, i per tant, es veuran obligats a pactar per aconseguir aprovar molts punts del Ple. Les nostres exigències només seran fer avançar Vilanova per un interès col•lectiu, no permetrem que dominin uns interessos particulars, també estarem amatents a mantenir un endeutament responsable, com ho havíem fet nosaltres, quan estàvem governant.

És hora de començar a entendre’ns, que no és el mateix que compartir. Torno a agrair a la gent que ha confiat en el meu partit i en la meva persona, que Plataforma per Catalunya existim gràcies a vosaltres, no us defraudarem! SERGI BALCELLS

Tenim la confiança que es podrà avançar, amb un ritme molt diferent del viscut fins ara, tenim molt present que l’entorn econòmic no ajudarà, però caldrà veure quines propostes presentarà el govern del PSC i Vilanova Alternativa. Segurament que després de l’aprovació del cartipàs sabrem com es governarà Vilanova del Camí. FRANCINA GABARRÓ


08

CONCORREGUDA REVETLLA DE SANT JOAN AL BARRI BONAVISTA LA 2a BAIXADA D'ANDRÒMINES L'Àrea de Cultura està preparant la 2a edició de la Baixada d'Andròmines per la Festa Major 2011. Es tracta d'una iniciativa que es va estrenar amb força bona acollida l'any passat i que aquest any torna a convidar a la població a posar en marxa la seva imaginació i enginy. Es tracta d'una activitat festiva que ha esdevingut molt popular en diferents poblacions catalanes. Una cursa lúdica que requereix, això sí, una tasca prèvia de treball i diversió en equip ja sigui en família o en colla per tal d'elaborar l'andròmina; el vehicle que participarà a la cursa. Segons les bases del concurs, les andròmines han de ser construïdes per l'equip participant i en cap cas poden ser vehicles comercialitzats, com karts, quads, remolcs, patinets o carros del supermercat. La propulsió o tracció ha de ser d'origen gravitacional o humà i queda totalment prohibida la utilització d'energia contaminant, com motors d'explosió interna i externa. Les rodes poden ser massisses o pneumàtiques i l'andròmina podrà tenir la forma i l'aspecte que desitgin els participants, però haurà de tenir un sistema de frenada i direcció eficaç. Podeu consultar les bases a l'Àrea de Cultura, al 93 805 44 11 (extensió 4) o al web municipal: www.vilanovadelcami.cat La 2a Baixada d'Andròmines serà el dia 3 de setembre a dos quarts de 12 del migdia al carrer Frai Juníper Serra. Ja es poden anar a buscar els formularis per fer la inscripció a l'Àrea de Cultura fins el 19 d'agost.

El barri Bonavista de Vilanova del Camí va acollir una reeixida celebració de Sant Joan. El passat 23 de juny, l'arribada de la Flama del Canigó, el sopar a la fresca i el ball de revetlla van aplegar un bon nombre de veïns no només del barri, sinó també de la resta del municipi. Les activitats van començar amb la instal·lació d'un inflable per a la mainada i durant la tarda, un bon nombre de nens i nenes s'ho han passat d'allò més bé pujant a l'atracció. A les nou en punt va arribar la comitiva integrada per un grup d'atletes i joves vilanovins que portava la Flama del Canigó que havien recollit a Igualada per fer l'encesa de la tradicional foguera. Dèbora Zurita i Cristian Plaza van ser els encarregats de llegir el corresponent manifest i tot seguit l'Associació de Veïns va obsequiar als portadors amb coca i cava. Una vegada es va anar extingint la foguera, la gent va començar a ocupar les taules preparades per l'AA.VV. pel sopar popular, que va superar les expectatives de l'organització. Uns 250 veïns de tot Vilanova es van portar el menjar de casa per sopar a la fresca i agafar forces de cara a la vetllada. Cap a les 11 de la nit, va començar el ball de revetlla, que es va allargar fins la matinada. A la mitja part es va fer un bingo popular, i tot i ser el primer any, no va anar gens malament, com afirma el secretari de l'AA.VV, Josep Maria Baraldés. Menció especial mereixen els focs artificials que va preparar el bar-restaurant “O Portugués” i que van copsar l'atenció de tots els assistents. El dia de Sant Joan, per la tarda, el veïnat va acabar d'arrodonir els actes amb una xocolatada per la mainada. La revetlla va anar a càrrec de l'AA.VV del barri Bonavista, amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura i el suport de diversos establiments del barri i Vilanova.

EL BARRI DEL CAMP DEL REI TAMBÉ CELEBRA LA SEVA REVETLLA D'altra banda, l'Associació Cultural Camp del Rei va celebrar també la revetlla de Sant Joan a la pista de l'Escola Marta Mata. Tal i com remarquen des de l'entitat, la festa es va viure en un ambient familiar i divertit. Els membres de l'associació van sopar a la fresca i cap a les 11 de la nit van obrir el ball amb la música que va punxar Fran Master Dj, membre de l'entitat, que va fer ballar als assistents fins ben entrada la matinada. El ball, al ritme de la millor música de totes les èpoques, va servir d'assaig del que serà el 2n Guateque For the Pollo, una de les activitats que l'any passat va destacar en el marc de la Festa Major del barri del Camp del Rei, que aquest any està programada pels dies 15, 16 i 17 de juliol.

Nou curs 2011-2012 a partir de l'1de setembre (aquest dia obert de 7.30 a 19.00h) a

Curs escolar: Horari: de 9.00 a 12.00h i de 15.00 a 17.00h. Preu: 110 euros al mes. a

També oferim: Acollida matinal: de 7.30 a 9.00 h. Preu: 35 euros/mes Servei de descans / menjador Servei de ludoteca: de 17.00 a 19.00h. Preu: 35 euros/mes

S IA R E CHUCH

MATINS Dimarts a Divendres de 10:30 a 13h

TARDES Dilluns a Diumenges de 16:30 a 20:30h

a

Activitats relacionades amb la manipulació i l'experimentació. Servei psicopedagògic. No tanquem per Nadal ni per Setmana Santa a

Llar d'infants Xiroi, des de 1980, educant infants - St. Isidre, 91-93 - Telèfon: 93 804 12 17

C/ de Mayor, 109 baixos - 08788 Vilanova del Camí - Tel. 680 33 64 08 elgusidulce@hotmail.com / www.facebook.com/elgusidulce


09

LES ENTITATS FAN LES DELÍCIES DE MOLTS PALADARS EN LA 10a FESTA VIU LA TAPA! La 10a Festa Viu la tapa! va tornar a repetir l'èxit d'acollida de les darreres edicions, el passat 4 de juny. Malgrat la pluja, que va restar, això sí, una mica de participació a la festa, un bon nombre de persones van gaudir de l'intercanvi gastronòmic que en forma de tapes, van servir les entitats vilanovines. El temps inestable va obligar als organitzadors al canvi d'escenari, tal i com ja s'havia anunciat. Finalment, Can Papasseit va acollir la Festa Viu la tapa! en comptes del Parc Fluvial. A les 8 del vespre, les 9 entitats participants ho tenien tot a punt per començar a servir les tapes, i de fet la majoria ho van fer fins pràcticament exhaurides les existències. Dolces, salades, lleugeres, potents... les presentacions gastronòmiques van ser un any més per a tots els gustos. Per 5 € es podien degustar fins a 5 plats diferents i en total es van repartir 2.300 tiquets. La Comissió de Festes i l'Àrea de Cultura van organitzar un any més la festa, enguany amb l'estreta participació de 9 entitats: Càritas Parroquial, va tornar a apostar pels dolços: coques, magdalenes, pa de pessic...; l'Associació Cultural Camp del Rei es va atrevir, aquest any, amb les mongetes amb cansalada; els Amigos Belmezanos en Cataluña van oferir pinxos amb tomàquet i embotits i formatge de Belmez, a banda de gachas; la Unió Cultural Extremenya Anoia va elaborar prova de porc i altres productes típics extremenys; l'Associació del Comerç i la Indústria va optar per originals brotxetes i la Casa d'Andalusia de l'Anoia, pels fregits de peix, entre altres. La colla de diables Els Cabrons de Vilanova, que s'estrenaven aquest any a la festa, van sortir molt contents i ja tenen noves idees per l'any que ve.

UNA DOTZENA D'ENTITATS CULTURALS SIGNEN CONVENI AMB L'AJUNTAMENT PER TIRAR ENDAVANT LA SEVA ACTIVITAT L'Ajuntament de Vilanova del Camí va signar, a finals del mes de maig, el conveni amb una dotzena d'entitats vilanovines amb la voluntat de col·laborar plegats en l'organització d'activitats lúdiques i culturals obertes a la població. Les entitats que van firmar conveni són: La Dona Vilanovina, La Casa d'Andalusia de l'Anoia, Xarxa Vilanova, l'Associació de Veïns del Barri Bonavista, l'Associació contra el Càncer, la Unió Cultural Extremenya Anoia, l'Associació Cultural Camp del Rei, la coral La Pregona, els Sindy Kats Rock&Roll, l'Agrupació Cultural i Recreativa, la Colla Excursionista i la colla de diables Els cabrons de Vilanova.

Per la seva banda el col·lectiu marroquí va presentar algunes novetats, en aquesta edició; a banda de preparar pastes i te, que aquest any la gent es podia endur en uns bonics gots de vidre, típics del Marroc, també van cuinar carn de bé. També com a novetat aquest any, el col·lectiu cubà es va afegir a la festa i va posar el punt caribeny a la celebració amb menjar típic cubà: arròs congrí, mariquitas, amanida cubana... tot plegat regat amb uns bons mojitos.

L'alcalde Joan Vich va signar el conveni corresponent amb els representants de totes aquestes entitats. A l'acte va assistir també, la regidora de Cultura en funcions, Francina Gabarró. En total l'Ajuntament subvencionarà l'activitat de totes aquestes entitats amb ajudes per un valor total de 19.700 euros, una suma una mica inferior a la de l'any passat.

La valoració de la festa ha estat positiva, malgrat el canvi d'escenari, que com dèiem es va fer per evitar la pluja. Però tant la Comissió de Festes com l'Àrea de Cultura aposten per l'emplaçament d'aquesta activitat al Parc Fluvial, consolidat al llarg d'aquests anys.

Amb aquests convenis les entitats es comprometen a tirar endavant activitats que tindran com a destinataris els veïns i veïnes del municipi. Algunes són tan emblemàtiques com la Festa de Reis que organitza l'Agrupació Cultural i Recreativa o els espectacles infantils de Xarxa.

AMILLY I CALCINAIA SEGELLEN OFICIALMENT EL SEU PROTOCOL D'AGERMANAMENT La celebració de la Festa de Santa Ubaldesca, el darrer cap de setmana de maig, va ser el marc de la signatura oficial del protocol d'agermanament entre Amilly i Calcinaia, un dels actes més destacats del programa festiu a la població italiana agermanada amb Vilanova del Camí. Així ho va destacar la regidora de Cultura, aleshores en funcions, Francina Gabarró, que aquell cap de setmana va participar en els actes festius. Els dos municipis agermanats amb Vilanova del Camí, Amilly i Calcinaia, han donat el pas definitiu per agermanar-se entre ells i per tancar així un triangle d'amistat que pretén beneficiar a les tres poblacions. La primera part de la signatura del protocol d'amistat es va fer a la població francesa, amb motiu de la Festa d'Europa. A finals de maig, Calcinaia va triar l'escenari de la Festa de Santa Ubaldesca per complir amb la seva part del pacte, en un acte institucional davant les delegacions de les poblacions amigues de Noves (França), Paola (Malta) i Vilanova del Camí. Francina Gabarró va valorar de manera positiva aquesta triple aliança i va animar al proper govern vilanoví a donar continuïtat a les relacions amb les poblacions agermanades. Segons diu, confia que així ho faran, i de fet així ho va expressar durant la seva intervenció en la festa de Santa Ubaldesca. Un dels aspectes més ben valorats per la que ha estat regidora de Cultura en el darrer mandat vilanoví és l'intercanvi escolar que ha permès al jovent de Vilanova del Camí visitar aquests municipis i conèixer altres realitats culturals, a més de practicar idiomes.

PERRUQUERIA - ESTILISME Dissabte 23 de juliol HOME DONA NENS

Festival de final de curs de l'alumnat del centre Hora: 18:30h V Festival infantil Artístic Hora: 22:30h V Festival adult Artístic Diumenge 24 de juliol

IV Festival de Flamenc Artístic Hora: 19h

C/ Sant Isidre, 104-106 baixos Tel: 93 803 58 79 / 647 513 208 artistic@artistic2006.es www.artistic2006.es

Lloc: Can Papasseit Organitza: Artístic espai de dansa, música i teatre, amb la col·laboració de l'àrea de Cultura

DIMECRES I DIJOUS

20% DE DESCOMPTE EN COLOR MAQUILLATGE MANICURA I PEDICURA DEPILACIÓ UNGLES DE GEL Santa Llúcia, 27 - Tel. 93 803 19 32 VILANOVA DEL CAMÍ


10

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| PROMOCIÓ ECONÒMICA

EL PROPER SEMESTRE CONTINUARÀ L’ATENCIÓ DEL SERVEI D'ORIENTACIÓ LABORAL PER PROMOURE LA INTEGRACIÓ DE PERSONES AMB DISCAPACITAT

L’AJUNTAMENT I L’ACI RENOVEN LA COL.LABORACIÓ EN MATÈRIA DE PROMOCIÓ DEL COMERÇ

L'ACI SORTEJA UN CAP DE SETMANA DE RELAX D'altra banda, l'Associació del Comerç i la Indústria sortejarà entre la seva clientela una escapada de relax per a dues persones. La iniciativa compta amb el suport de l'Àrea de Promoció Econòmica i la col•laboració de Vilanoveta Viatges. La intenció és motivar la clientela i premiar-la per la seva fidelitat. Els comerços estan repartint butlletes en cada compra i el sorteig es farà el dia 18 de juliol coincidint amb les 4 últimes xifres del número premiat al sorteig de l'ONCE. El premi serà una escapada de cap de setmana per a dues persones, en règim de mitja pensió al Gran Hotel Reymar. També inclou un circuit d'spa gratuït dins el mateix hotel.

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova del Camí i la Federació Ecom - SIL estan col•laborant plegades per promoure la integració de persones amb discapacitat, sobretot en l'àmbit de la promoció professional i la inserció laboral. És per aquest motiu que durant aquest segon semestre es continuarà l’atenció al Club de feina del Servei d'Orientació Laboral de l'Àrea de Promoció Econòmica. Al llarg del primer semestre, el col•lectiu de discapacitats ha pogut disposar d’un espai dinamitzat pel Servei d'Integració Laboral (SIL) per realitzar accions de suport a la recerca de formació i/o feina especialitzada. Les persones usuàries han disposat d’ordinadors connectats a Internet, telèfon, diaris, fax i l'atenció personalitzada dels professionals del SIL.

L’Ajuntament i l’Associació del Comerç i la Indústria de Vilanova del Camí van renovar la setmana passada el conveni de col•laboració en matèria de promoció del comerç. L’alcalde en funcions, Joan Vich i el president de l’ACI, Assenci Sánchez, van signar el document en el que s’expliquen les competències de cada una de les parts. L’Ajuntament concedeix una ajuda econòmica de 8.000 euros a l’ACI, que durant el 2011 es compromet a organitzar diferents accions en matèria econòmica i social. En aquest marc s’han previst, per exemple, la Fira de Nadal, les dues edicions del Mercat V de preu, la Desfilada i la Fira del Comerç i la Indústria. Mitjançant conveni, l’ACI, també es compromet a tirar endavant actuacions que permetin augmentar el grau de qualificació i de competitivitat del comerç a Vilanova del Camí. Durant la seva intervenció, Joan Vich, alcalde en funcions, va agrair a l’ACI la seva tasca com a dinamitzadora del comerç local i al seu president la seva col•laboració en matèria econòmica i social.

La valoració per part d'aquestes persones, majoritàriament de la població vilanovina, ha estat molt positiva, atès que poden rebre un suport de proximitat que afavoreix la seva inserció i integració laboral i social.

Aquest és el darrer conveni que es signa durant aquest mandat que s’acabarà l’11 de juny amb la constitució dels nous ajuntaments.

Per la resta d’usuaris de la comarca també ha estat ben acollit aquest servei ja que els permet disposar d’un espai més, per rebre suport en la recerca de feina i en la seva formació.

A la signatura també hi va ser present una bona representació de la junta directiva de l’ACI i el regidor, en funcions, de l’Àrea de Promoció Econòmica, Ricard Torras.

SATISFACCIÓ ENTRE LA CLIENTELA DEL MERCAT DE SANT HILARI PEL SORTEIG DE 50 VALS DE COMPRA

Una cinquantena de clients han estat afortunats amb els vals de compra que l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal de Sant Hilari ha sortejat, aquesta setmana, amb motiu del 27è aniversari. Segons ha explicat aquest matí a Ràdio Nova la presidenta de l’associació de comerciants, Alícia Lanuza, els clients han valorat de manera molt positiva aquesta nova promoció. Com dèiem, el mercat ha regalat fins a 50 vals de compra de 15 euros cadascun per gastar en les diferents parades. Aquesta iniciativa ha tornat a tenir com a principal objectiu dinamitzar el mercat municipal. L’activitat se suma a les diferents accions de promoció i animació comercial que des de l’equipament es porten a terme al llarg de l’any, com ara el Bon dia Esmorzem!, que han tornat a organitzar de la mà de l’Àrea de Promoció Econòmica, el Berenar saludable o la sardinada popular de la Festa Major. Totes aquestes propostes formen part també del conveni que el passat mes d’abril, l’Associació de Comerciants del Mercat de Sant Hilari va signar amb l’Ajuntament.

Curs 2011-2012 a

Inscripcions Espai de joc: 14 i 15 de setembre de 17 a 19 h Espai Xic: a partir del 4 d'octubre Alfabetització: del 6 al 15 de setembre de 10 a 12.30 h i de 17 a 19 h a

Per a més informació: Centre Obert i Espai de Joc “El Cireret" Alfons XIII, s/n de Vilanova del Camí Tel: 93 805 44 22 - Extensió 125 | ludoteca@vilanovadelcami.net


ENSENYAMENT I JOVENTUT |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

L'ALUMNAT VILANOVÍ TORNARÀ A REFLEXIONAR ENTORN A LA SOSTENIBILITAT AMB L'AGENDA ESCOLAR EUROPEA

UNA MATINAL MONOGRÀFICA DE L'ESPAI JOVE ACOSTA LA UEC ANOIA AL CONTINENT AFRICÀ

11

Des de l'Àrea de Joventut i l'Espai Jove han mostrat la satisfacció de poder oferir a alumnes de centres amb pocs recursos aquest tipus d'activitats gratuïtes, que creuen fermament que els enriqueix com a persones. Aquesta matinal, que com dèiem en començar, ha estat una de les que l'Espai Jove ha ofert cada trimestre a l'alumnat de la UEC Anoia, ha donat continuïtat també a la del passat trimestre, que va ser un Cinefòrum al voltant de la pel·lícula Diamantes de sangre. El jovent la va poder compartir el passat 26 de gener i va despertar tant el seu interès que des de l'Espai Jove van decidir organitzar un monogràfic sobre el continent africà.

SANTA MARGARIDA DE MONTBUI I VILANOVA DEL CAMÍ DISPOSEN JA DEL PLA DIRECTOR DE LA BICICLETA

Un total de 110.000 Agendes Escolars i més de 8.000 Calendaris del Medi Ambient per al proper curs 20112012, van arribar, durant el mes de juny, a 142 municipis de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que han sol•licitat aquest material. L'Ajuntament de Vilanova del Camí, a través de l'Àrea de Medi Ambient, ha rebut ja un total de 456 agendes que repartirà entre els centres d'ensenyament del municipi, de cara al nou curs. Aquest és el desè any consecutiu que l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, elabora aquests productes educatius amb temàtica ambiental. Ho fa en col•laboració amb l'Àrea d'Educació i la Direcció de Comunicació de la Diputació de Barcelona. La temàtica, tant de l'Agenda com del Calendari, que aquest curs vinent se centra en l'espai públic dels nostres pobles i ciutats, convida a reflexionar sobre aspectes que afecten aquest entorn comú, compartit per tothom, en contraposició a l'espai privat. En aquest sentit, s'abordaran aspectes com ara la contaminació atmosfèrica, lluminosa o acústica, però també es parlarà sobre biodiversitat, cultura popular o nous usos, com els flashmobs, entre d'altres. Tot amb l'objectiu que aquests recursos, que s'editen en format paper i virtual, ajudin a fomentar la sostenibilitat i a promoure les conductes proambientals entre els alumnes de primària i secundària que en facin ús. A Vilanova del Camí, les tres escoles de primària han demanat rebre novament l'Agenda Escolar Europea. Concretament 225 es distribuiran a l'Escola Joan Maragall, 126 a l'Escola Pompeu Fabra i un centenar a l'Escola Marta Mata.

Sota el nom d'Àfrica, l'Espai Jove va organitzar, ahir dimecres, una matinal monogràfica sobre aquest continent aprofitant l'avinentesa que el passat 25 de maig es va celebrar el Dia Mundial d'Àfrica. L'activitat ha estat programada pels alumnes de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) Anoia. L'Espai Jove, a part de facilitar-los l'accés cada divendres al punt ÒMNIA els ha ofert al llarg d'aquest curs una activitat per trimestre de caire lúdiceducativa. Al llarg del matí, el jovent ha pogut gaudir de diferents propostes. D'una banda, una exposició de diversos elements (bijuteria, robes, cistells, artesania, pintures...) tots ells provinents de diferents països africans com Etiòpia, Senegal, Kenya, Uganda, Ruanda, Algèria... També hi havia projeccions fotogràfiques comentades basades en les vivències dels viatges de Sandra González i Yvette Bartra: situació en el mapa mundial, ètnies, religions, tradicions, gastronomia, símbols... L'alumnat també ha pogut compartir una tertúlia amb Ansumana Jawara, procedent de Gàmbia i actualment veí d'Igualada i col·laborador d'ATLAS; els alumnes han plantejat tot tipus de preguntes i curiositats. El tertulià els ha relatat la seva arribada a Catalunya i com ha aconseguit integrar-se i parlar perfectament el català. Segons afirmen des de l'Espai Jove, la seva xerrada ha estat una lliçó de treball constant i voluntat. Les activitats s'han completat amb tallers de bijuteria, trenes i rastes. El grup ha estat molt interessat i participatiu en cada proposta d'activitat.

Durant la segona setmana de juny, l'Àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge va lliurar als ajuntaments de Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí els seus respectius Plans Directors de la Bicicleta. Un Pla que segueix els objectius del Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena, que recomana construir una xarxa ciclista interurbana que uneixi tots els municipis dels sistema urbà. Els dos objectius dels Plans pretenen, d'una banda potenciar la bicicleta com a mitjà de transport habitual, tot garantint la seguretat dels ciclistes i la resta d'usuaris de la via pública, i de l'altra reduir la contaminació acústica i ambiental, contribuint a la pacificació del trànsit. Ambdós estudis Pilot han estat finançats per la Diputació de Barcelona per un valor total de 26.904 euros Els Plans Director de la Bicicleta fa deu propostes, que van des de l'establiment de paràmetres bàsics de disseny de la nova infraestructura o dels indicadors que faciliti el seguiment del propi Pla director, a la concreció de nous aparcaments per a bicicletes, la implantació d'un sistema de bicicletes públiques, o l'establiment de la jerarquització de la xarxa de vies ciclistes.


12

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| ESPORTS

Participada Jornada de Portes Obertes a l'Esport, malgrat la pluja

Èxit de participació i color a la 15a Gimnastrada de Vilanova del Camí

Gairebé 600 persones van participar a les diferents activitats programades amb motiu de la Jornada de Portes Obertes a l'Esport, en el marc de la Xa Festa de l'Esport que promou la Diputació de Barcelona amb la implicació dels municipis de la província. Vilanova del Camí va celebrar, el cap de setmana del 4 de juny, el gruix d'activitats, que malgrat la pluja també van assolir força participació.

Els valors esportius, la música i els colors van destacar per damunt de tot en el decurs de la 15a Gimnastrada de Vilanova del Camí. Un any més el poliesportiu va fer el ple. Les protagonistes van ser les més de 220 gimnastes dels 10 clubs i les escoles de la comarca que es van aplegar, un any més, per tal d'exhibir els seus balls en un acte no competitiu, però no per això faltat de nivell.

Durant el cap de setmana va tenir lloc la jornada de cloenda de l'Escola Esportiva. es va inaugurar la temporada de la piscina municipal i es va fer un campionat escolar de tennis taula a l'escola Joan Maragall i una jornada de portes obertes al tennis, a les pistes de Can Titó. A més, el Club Esportiu Anoia va celebrar un torneig de futbol base, amb la participació de 32 equips de clubs de solera dins el món del futbol base català. S'hi van afegir, també, els actes socials de fi de temporada del Club Handbol Vilanova. Les activitats, coordinades per l'Àrea d'Esports van comptar amb el suport d'entitats col·laboradores i organitzadores: el Club Esportiu Anoia, el Club Tennis Vilanova, el Club Handbol Vilanova i el Club Tennis Taula Vilanova. També han destacat la participació de monitors i col·laboradors de l'Escola Esportiva Municipal i del Pla Català d'Esport a l'Escola. Tot plegat sota el patrocini de l'àrea d'Esports de Diputació de Barcelona que impulsa aquesta Festa de l'Esport arreu del territori català.

INSTAL.LADOR DE:

ESPIN INSTAL.LACIONS

AIRECONDICIONAT ELECTRICITAT CALEFACCIÓ AIGUA GAS

Aire acondicionat DAIKIN a a a a

Disseny i tecnologia PRESSUPOST SENSE COMPROMÍS Exposició i venda CONFORT NOVA TEL.: 938 06 08 60 Alfons XIII,40 (cantobada Pl. Extremadura) - VILANOVA DEL CAMÍ

Esforç, motivació, treball en equip, responsabilitat i joc net es van anar presentant a l'inici de cada bloc de balls per part de les gimnastes del Club Rítmica Vilanova. Tot seguit es van alternar les coreografies que oferia cada entitat, algunes, val a dir-ho, amb una plasticitat i un nivell quevan fer les delícies del nombrós públic present. L'activitat va ser organitzada per l'Àrea d'Esports i el Club Rítmica Vilanova, amb el suport del Consell Esportiu de l'Anoia i de Diputació de Barcelona. Les entitats participants van ser: l'Escola Esportiva de Vilanova, la Unión Deportiva San Roque, el Club Rítmica Vilanova i l'Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí; l'Escola Esportiva d'Igualada i l'Aula de Cultura Física com a grups d'Igualada; l'Escola Garcia Lorca, el Club Esportiu de Montbui i l'Escola Antoni Gaudí de Santa Margarida de Montbui, i l'Escola Castell d'Òdena.

Homenatge a Vicente Soriano

El passat dissabte, 4 de juny, la Unión Deportiva San Mauro i el Futbol Club Fàtima van fer un homenatge pòstum al vilanoví Vicente Soriano. La pluja, que va fer acte de presència durant tot el dia, no va poder aturar aquest homenatge que va començar a les 10 del matí amb un partit que van disputar el benjamí del Fàtima amb el prebenjamí del San Maure, equip on juga el seu fill. Dues hores més tard, els cadets del San Mauro, que han pujat a primera categoria, van jugar amb els cadets del Fàtima. A l'hora de dinar, unes 170 persones van compartir taula per gaudir d'una paella i moments de record per a Vicente Soriano. En acabar, els protagonistes van ser els juvenils que van disputar un partit força animat. A les 7 de la tarda es va fer lliurament als familiars de Soriano d'un ram de flors, la samarreta del San Mauro signada pel primer equip i el cos tècnic i una pilota signada pels jugadors del Fàtima. En l'acte de record també hi van ser presents el president del San Mauro, Fermín Cid, i el president del Fàtima, Juan Bernal. El punt i final va arribar amb el partir dels amateurs del San Mauro i el Fàtima. Vicente Soriano va morir el passat mes de febrer en un accident laboral a Madrid. Tot i tenir la seva residència a Vilanova del Camí, mantenia forts vincles tant amb el Futbol Club Fàtima com amb la UD San Mauro on juga el seu fill juga.

Curs d'autoestima i gestió d'emocions Sents que no pots tirar endavant, que estàs ofuscat, que no tens ganes de fer res, que el teu dia a dia és tot un món! a

Informació i inscripcions: del 6 al 15 de setembre Àrea de Cultura | Edifici d'Entitats | Plaça dels Horts, 1 3r pis Telèfon: 93 805 4411 (extensió 4) a

Entrevistes personals el 16 de setembre a

Curs: del 19 de setembre al 2 de desembre (2 grups de 10 persones) 1r grup: dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 11.30 h 2n grup: dimarts, dijous i divendres de 9.30 a 11.30 h Les sessions dels divendres seran conjuntes i es preveuen sortides socioculturals. Preu: gratuït | A càrrec de Verónica Esquinas

Emotiu homenatge a l'àrbitre de futbol Sebastián Martín Romero

La delegació anoienca del Comitè Tècnic d'Àrbitres de Futbol va retre un emotiu homenatge a l'àrbitre Sebastián Martín Romero, de Vilanova del Camí, el 25 de juny, amb motiu de la seva retirada professional. El comiat va consistir en un torneig de futbol 3x1 entre les delegacions del Comitè Tècnic d'Àrbitres de Futbol de l'Anoia, el Bages i Terrassa. El “Sebas” que és com el coneixen els seus companys, ha estat 28 anys vinculat al món de l'arbitratge i, segons assenyalen des del Comitè Tècnic de l'Anoia, sempre ha destacat pel seu impecable comportament, tan dins com fora del camp, essent molt apreciat per companys, clubs i jugadors en general. L'acte va estar presidit pel President de Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Catalana de Fútbol Xavier Moreno, acompanyat pels membres de la seva directiva; Jordi Fernández, Josep Ma Palmero, Jaume Reverté i els delegats Manel Soldevilla (de l'Anoia), Rafael Garcia (del Bages) i Eduard Pérez (de Terrassa). Després dels parlaments de rigor, els delegats li van lliurar sengles obsequis en nom de les respectives delegacions. Finalment Xavier Moreno li va fer lliurament d'una rèplica del dragó de Gaudí del Parc Güell, un obsequi que té una especial importància, perquè es lliura a tots els àrbitres de l'Estat Espanyol amb motiu de la seva retirada.


ESPORTS ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Els Titus guanyen les 24 hores de Futbol Sala, Memorial Óscar Quintana

Una dotzena d'equips van fer possible la 12a edició de les 24 hores de Futbol Sala, Memorial Óscar Quintana organitzades pel Club Futbol Sala Vilanova. L'equip dels Titus es va proclamar campió després d'una intensa jornada esportiva, que va començar divendres a les 8 del vespre i que va acabar dissabte sobre les 6 de la tarda, pràcticament sense interrupció, al poliesportiu de Can Titó. Els dotze equips participants es van repartir en tres grups. El primer el formaven els Fulifalla, el Pub Liberty, el San Nicolás i Equipo A; el segon, Perruqueria Diamant, O'Portugués, Fes Esport i Keops, i el tercer, el Rayo Vaya Caño, el Pub Sisco, els Titus i West Ham United. Els vuitens de finals van enfrontar: Fulifalla contra West Ham United, Rayo Vaya Caño contra Keops, Titus contra San Nicolás, i Diamant contra O'Portugués. A les semifinals van arribar els Fulifalla i el Rayo Vaya Caño, d'una banda, i els Titus i O'Portugués de l'altra. I finalment la gran final se la van disputar, després d'un merescut descans, els Fulifalla i els Titus, que es van acabar proclamant campions. La junta directiva del Club Futbol Sala Vilanova, presidida per Manolo García, va fer el lliurament de premis del campionat que va reconèixer també als millors jugadors del torneig: el màxim golejador, Enric García de Fulifalla; el millor porter, Eric Martínez del Rayo Vaya Caño, i el jugador més regular, Xavi Antón del Titus. Segons ha explicat a Ràdio Nova el president del club, Manolo García, el torneig es va disputar enmig d'un molt bon ambient i sobretot ha remarcat el joc net i respectuós, malgrat que hi va haver de tot: expulsions i lesions incloses. Però és que aquest any, com reconeix García, el club ha estat força estricte i sever amb les normes, i segons afegeix, el resultat ha estat força positiu: “fins i tot es podria haver donat més d'un premi a l'esportivitat”. El CFS Vilanova ha comptat, un any més, amb la col·laboració de l'Àrea Esports per fer possible aquest torneig.

El Wüipis FS i el FS Valparaiso es fan amb la Copa Clàssica i la Copa Premiere, respectivament

El passat 15 de juny es va fer la cloenda del 31è Campionat de Futbol Sala de Vilanova del Camí. El Wüipis FS i el FS Valparaiso es van proclamar campions de la Copa Clàssica i la Copa Premiere, respectivament. La final de la Copa Clàssica va ser molt disputada. El partit va enfrontar als equips del Cafè Grey contra el Wüipis FS, que va començar perdent i va remuntar a la segona part un 0-2 en contra, posant-se 2 a 2 i d'aquesta manera forçant la tanda de penals que decidiria al campió. Tot i així, també la tanda de penals va ser renyida ja que tots dos equips en van marcar 4 i van fallar un, amb la qual cosa van aconseguir novament empatar i forçar la decisiva tanda final, on després de 14 llançaments de penal, el Cafè Grey va fallar donant la victòria al Wüipis. Després de la final de la copa Clàssica va tenir lloc l'entrega de premis. A 1a Divisió B el primer classificat va ser l'Envelat, el segon, El Pas, i el tercer, Full Equip. El màxim golejador fou David Cano, d'El Pas, amb 53 gols. A 1a Divisió A el guanyador va ser FS Base Can Claramunt, el segon, el Tiki Taka, i el tercer, Real Tanger. Pel que fa al màxim golejador ha estat Javier Pérez del FS Cuatreplats, amb 37 gols. I per últim, en Divisió d'Honor, els guanyadors, del primer al tercer, van ser la Penya Blaugrana d'Igualada, el CD Cavernícola Cervecería Morrison i el Restaurant O'Portugués. El premi al màxim golejador ha estat per a Ricard Ballester, de la Penya Blaugrana d'Igualada, amb 48 gols. Després del lliurament de premis, es va disputar la Copa Premiere que enfrontava al ConstruValls contra el FS Valparaiso. Novament els afeccionats van poder gaudir d'un partit molt disputat en la primera meitat. Els dos equips van anar al descans amb un empat a 3, però a la represa el Valparaiso va saber fer-se amb el domini del partit que va acabar guanyant per 2 gols, 5 a 7.

13

La masterclass d'aeròbic dóna el tret de sortida a les activitats d'estiu de l'àrea d'Esports

El record i estima de Toni Gandia reuneix als seus amics i excompanys de futbol

El 27 de juny, l'Àrea d'Esports va donar el tret de sortida a les activitats d'estiu amb la clàssica masterclass d'aeròbic. L'activitat va anar a càrrec de David Obiols, Rebeca Cristóbal i Anna Alejandro. La sessió gimnàstica es va fer al poliesportiu de Can Titó i es va obrir, com és habitual, a la participació de tothom.

Amics i excompanys del vilanoví Toni Gandia es van aplegar en el tercer aniversari del seu memorial, el passat 25 de juny. L'acte esportiu va consistir en un partit de futbol entre la UD Rebrot i el The Prince of Gales, que va acabar amb un resultat de 4 a 5. El resultat del marcador, però, no tenia cap mena d'interès, ja que el veritable motiu era retre homenatge a Toni Gandia.

Un any més, la masterclass va servir per cloure el curs de les activitats dirigides i encetar el programa Vilanova viu l'estiu, amb els cursos de natació, el programa de manteniment a la fresca i la proposta estrella per als infants: l'Esportiguay. LA POBLACIÓ ES CAPBUSSA AL PROGRAMA VILANOVA VIU L'ESTIU El matí del 27 de juny les portes del poliesportiu de Can Titó es van obrir per acollir una nova edició de l'Esportiguay una de les propostes de lleure més consolidades que faciliten a algunes famílies a conciliar la vida familiar i laboral durant les vacances d'estiu. L'altra és el Casal d'Estiu que va obrir portes també el 4 de juliol. Més de 150 infants han començat les activitats de l'Esportiguay que un any més combina piscina i esport. Tots els matins, fins el dia 29 de juliol, els nens i nenes podran practicar diferents disciplines esportives i passar els dies de vacances ben entretinguts. També van començar els cursos de natació que s'allargaran fins el 22 de juliol. L'oferta inclou cursos de natació preinfantil per a nens de 3 anys, natació infantil de 4 a 14 anys i natació per a adults i gent gran. També existeix la possibilitat de fer natació lliure de 8 a 9 del vespre. Una altra de les propostes del programa Vilanova viu l'estiu que es van encetar a finals de juny i que es farà els dilluns i dimecres de 8 a 9 del vespre, és la de Manteniment a la fresca per a majors de 14 anys. Una proposta per no deixar de fer esport a l'estiu que combina activitats variades com aeròbic, aquagym o steps.

Abans, es va fer un dinar al Centre Cívic que va aplegar un centenar de persones. “No va interessar el resultat del marcador”, tal com diuen els jugadors, “sinó els sentiments i les emocions que es van viure per celebrar aquest dia”. Els membres de la UD Rebrot del Barri de Sant Pere van tenir l’oportunitat de conèixer unes grans persones que van viure i van ser companys de Toni Gandia en el seu moment: els jugadors de l'equip anglès The Prince of Gales. Abans d’arribar al Centre Cívic, els seus excompanys van voler visitar el cementiri. Un dels moments més emotius va ser quan dos dels anglesos es van dirigir a tots els assistents recordant les vivències i experiències que van viure amb en Toni. A la seva família li van entregar un àlbum de fotos amb dedicatòries de tots els que van venir i dels que no van poder fer-ho. Va ser al voltant de 2/4 de 5 de la tarda quan tots van anar cap el camp municipal d’esports “La sort”, situat al nucli d’Òdena, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Sergi Lozano, va lliurar un trofeu commemoratiu i una medalla a cadascun dels jugadors. I ells van tornar a obsequia’ls amb un banderí del club i una samarreta firmada per tots els jugadors amb el número 7, el que duia el Toni. La família vol tornar a agrair a totes les persones que en aquests darrers anys enguany ja en fa tres- han seguit recordant el Toni. Toni Gandia era conegut en el món esportiu, no només del futbol, sinó també de la natació; va ser campió d’Espanya de natació i havia participat en diferents campionats d’Europa a nivell de selecció.


14

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| ENTITATS

<<<< Amb crits de “guapa” i “bonita” i amb salves a la mare de Déu, els romeros van acomiadar diumenge la imatge de la Verge del Rocío després d'una reeixida Romeria Comarcal. La Casa d'Andalusia de l'Anoia, amb seu a Vilanova del Camí, va celebrar una de les festes més emblemàtiques de l'entitat que aquest any, va superar les expectatives dels organitzadors quant a participació.

UNA LLUÏDA ROMERIA COMARCAL APLEGA CENTENARS DE DEVOTS AL PARC FLUVIAL EL CAP VILANOVÍ FA COSTAT A LES PERSONES QUE VOLEN ABANDONAR EL TABAQUISME

Un dels actes destacats i que va obrir el programa festiu va ser la benedicció del pedestal de la verge, xapat en plata, i encarregat especialment als mestres orfebres de l'art confrare de Sevilla. La benedicció, a càrrec de mossèn Xavier Machacón, va comptar amb l'assistència de l'alcalde vilanoví, Joan Vich, i la regidora Vanessa González. Segons ha explicat la presidenta de la Casa d'Andalusia de l'Anoia, Julia Moreno, va ser un dels actes més lluïts del cap de setmana, i en bona part el deuen a la devoció i entrega del Hermano Mayor Diego Márquez, que s'encarrega de vetllar de tots els detalls que tenen a veure amb la cura de la imatge. De fet, com afirma la presidenta de l'entitat, tot el dissabte va ser força reeixit, sobretot pel que fa a la participació. I és que el recorregut de la processó fins al Parc Fluvial va comptar amb l'acompanyament de genets a cavall i l'ambientació musical del cor de l'entitat, Rocieros del Camino, i d'altres cors convidats: el cor Virgen de la Cabeza de Capellades, el de Sant Vicent de Castellet i el dels Monjos. Segons Julia Moreno, unes quatre-centes persones van arribar a fer cap al Parc Fluvial, dissabte al vespre, per rebre la processó i gaudir del ball, el sopar a la fresca -que va acabar amb les provisions d'entrepans- i també per veure els focs artificials. Els més devots, es van quedar fins a mitjanit per poder pregar el Sant Rosari, un dels oficis més emotius d'aquesta Romeria Comarcal, durant el qual s'imposa un silenci solemne, que només es

<<<< El CAP de Vilanova del Camí va portar a terme el 31 de maig la darrera de les jornades de sensibilització en el marc de XII Setmana sense fum i coincidint amb la celebració del Dia Mundial sense Tabac. La valoració que fan fins ara des del CAP és força positiva i afirmen que hi ha moltes persones amb ganes d'informar-se i de trobar suport per deixar aquest hàbit que saben que és nociu per la salut. El personal del centre de salut vilanoví van informar, primer, a peu de carrer amb una parada que van instal·lar a costat de l'Escola Joan Maragall i al mercat dels divendres. Després, la parada informativa es va instal·lar al CAP, on van tornar a repartir díptics informatius i van canviar cigarretes per piruletes. A més, durant la jornada, van tornar a repetir les proves de cooximetria, un test que mesura el monòxid de carboni en l'aire aspirat d'una persona. Es tracta d'aguantar 20 segons la respiració i després expulsar l'aire bufant. Les xifres que resulten són d'entre 0 a 2 quan una persona tot just comença a fumar, com és el cas d'algun jove, i força superiors a 4 quan es tracta d'un fumador molt enganxat que porta molt anys fumant. Segons ha explicat, Joana Martí, infermera referent de l'abordatge al tabaquisme en el CAP de Vilanova del Camí, el que han intentat durant

<<<< L'Escola Artístic va posar la nota de color al Bike

L'ESCOLA ARTÍSTIC POSA LA NOTA DE COLOR A LA FESTA DE LA BICICLETA DE BARCELONA

Show, festa de la bici i els patins de Barcelona, el passat 18 de juny. Alumnes de l'escola, acompanyats d'amics i familiars van interpretar a l'aire lliure la coreografia col·lectiva que havien ballat a la plaça del Mercat amb motiu de la Fes-ta Jove. Aquesta vegada, convidats per l'organització del Bike Show, van participar en aquest esdeveniment festiu adreçat als afeccionats a la bicicleta. I no només van repetir el flashmob sinó que també van participar a la festa amb una

trenca amb els precs i les veus del cor Rocieros del Camino. Diumenge, el dia va començar amb el tradicional esmorzar amb sardines i migas. Al llarg del matí, alguns regidors municipals, Antonio Sánchez, Vanesa González i més tard, Camilo Grados, van passar a saludar als romeros. Cap a migdia es va fer la missa cantada i tot seguit, l'entitat va retre un petit homenatge als socis més joves: Nerea, de 4 anys, Álex, de 2 i Alberto que amb només un any ja té el seu carnet de soci. També es va homenatjar a Evelyn Milán, la noia que porta més anys ballant a l'entitat; va començar amb només 3 anys i actualment, amb 19, ja en porta 16 ballant per sevillanes, bulerias i rumbes. El regal a tots ells va ser una samarreta pintada a mà per Antonio Cano, soci de l'entitat, que els va fer una guitarra somrient, amb el nom de cada nen i el seu número de soci. Un altre dels actes destacats del cap de setmana va ser el dinar de germanor, que va aplegar unes 200 persones. Aquesta vegada, tenia com a plat principal una paella, cuinada per dos matrimonis de socis de Calaf i Vilanova del Camí. La sobretaula i la resta de la tarda la van animar les actuacions del Cor de la Casa de Huelva d'Hospitalet de Llobregat, el Cor de Rubí i els quadres de ball Esencia i Pasión Flamenca de la Casa d'Andalusia de l'Anoia. Julia Moreno ha donat les gràcies per la participació a totes les persones que els van acompanyar al llarg del cap de setmana i ha agraït especialment la col•laboració dels socis de l'entitat que els van ajudar en el muntatge de la festa i que van estar al peu de l'altar des de la sortida, dissabte, fins a la tornada de la imatge a la penya, diumenge al vespre.

aquesta Setmana sense fum ha estat fer costat a la població que vol deixar de fumar i fer-los saber que no estan sols si volen prendre aquesta decisió. També els ajuden a trobar la millor manera de fer-ho, de vegades, si no ho poden fer sense trobar substituts, amb caramels o amb cigars de menta que poden ajudar-los en els primers dies d'abstinència. En qualsevol cas, però, la millor recomanació és cuidar l'alimentació i fer exercici. També és clau, segons afirma Joana Martí, trobar una bona motivació i buscar el millor moment per abandonar l'hàbit. En aquest sentit, afirma que el perfil més habitual de qui es decideix a deixar de fumar és una persona que ha tingut a prop algun cas de malaltia produïda pel tabac o en el cas de les dones, el fet d'estar embarassada. Una altra de les motivacions importants per decidir-se a deixar el tabac són el fills. De fet durant aquesta XII Setmana sense fum s'ha insistit molt en aquest col·lectiu: els fills de pares i mares fumadors. Malgrat que gairebé tots els progenitors que fumen prenen mesures a casa, en molts casos els infants estan exposats al fum de tabac. No fumar dins de casa o fumar a la terrassa o al balcó amb la porta tancada són les mesures més útils. Les practiquen però només 6 de cada 10 progenitors.

exhibició de hip hop que va entusiasmar als assistents. Tant és així que l'escola s'ha guanyat la invitació, per part de l'organització, de participar novament a aquest esdeveniment, l'any que ve. En total, unes 80 persones van viatjar en autocar i cotxes fins a Barcelona amb l'Escola Artístic per participar en aquesta iniciativa que també ha comptat amb la col·laboració de l'Àrea de Cultura i de les escoles vilanovines, on es van fer els assajos previs del flashmob.


COMUNICACIONS ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Ràdio Nova lliura els premis del XIIIè Concurs de Contes a la Ràdio

de Ràdio Nova, va fer entrega del val a l'autora, Laura Tapiolas, qui en passades edicions ja s'ha proclamat guanyadora d'aquest concurs de contes. En la categoria juvenil de 1r i 2on d’ESO, el guanyador va ser Aleix García Ramírez, alumne de 1r d'ESO de l'Institut Pla de les Moreres, per la narració Máquina de los pensamientos versus vacuna anti problemas. Els 150 euros en efectiu de la categoria d’adults van ser per a la vilanovina Sílvia Canas Roca pel conte titulat Què fer quan es té tot el temps del món?

ens ha ofert bona música. Tot seguit, Josep Maria Solé ha tornat a obrir la biblioteca virtual dels dilluns amb el Vols llegir?, un programa reforçat aquesta temporada amb els Club de Lectura radiofònics i amb el seu bloc de relats que a partir de la tardor recollirà les narracions premiades al Concurs de Contes a la Ràdio; contes que també es dramatitzaran per ser escoltats al programa. I és que aquesta temporada, la nit dels dilluns ha estat la nit dels contes per excel•lència amb la incorporació de l'espai de Joana Garrido La capsa dels contes, que ens explicava un relat infantil per anar a dormir.

I per últim en la categoria especial Solstici d'Estiu el conte guanyador va ser el que porta el mateix títol que el Premi: Solstici d'Estiu, de la vilanovina Pilar Gumà Claramunt. Coincidint amb el primer dia d'estiu, Ràdio Nova va fer el lliurament de premis del Concurs de Contes a la Ràdio, que enguany arribava a la tretzena edició. Una cinquantena de contes van concórrer, aquest any, al certamen que novament ha destacat per la participació dels infants. Aquest any, com a novetat, l'emissora municipal vilanovina havia convocat el Premi especial Solstici d'Estiu pel fet d'haver triat una nova data per emmarcar aquest concurs, que habitualment es feia a l'hivern. El lliurament de premis, conduït per la directora de Ràdio Nova, Marissa Martínez, va començar amb un espectacle de contes a càrrec de la narradora oral Mónica Martínez. D'origen veneçolà, aquesta mestre de narradors va convidar al públic assistent a compartir tres entretingudes històries amb un clar missatge per afrontar la vida amb una conducta positiva; amb passió, optimisme i bon somriure.

Al juliol, Ràdio Nova enceta la programació d'estiu

Tot seguit, part del personal de Ràdio Nova i del Jurat del concurs, van fer el lliurament de premis de cada categoria. Una parella de germans, Jan i Emma López Bocache van ser els guanyadors de les categories infantils. En Jan, alumne de primer de primària l'Escola Marta Mata, va recollir el primer premi de mans de Josep Maria Solé, director del programa literari Vols llegir?, pel conte guanyador La guerra del menjar. La seva germana Emma va guanyar en la categoria de 3r i 4t de primària amb el conte Els robots del món. En aquest cas, Dani Casanellas, membre del jurat en representació de la biblioteca vilanovina, va fer entrega del val de 50 euros de regal. En la categoria de 5è i 6è de primària, la guanyadora va ser Violeta Forn Codina, alumna de cinquè de primària de l'Escola Marta Mata, pel conte Per un pessic al cul. El premi li va lliurar la locutora Esmeralda Morreres, conductora del programa Supernova 2.0 de Ràdio Nova. En aquesta mateixa categoria el Jurat va decidir lliurar un premi ex aequo al conte Guillem bandoler. La periodista Mireia Rubio, membre del Jurat en representació

La darrera setmana de juny, els col•laboradors dels programes de la franja del vespre de Ràdio Nova es van acomiadar dels oients, després de desitjar-los bones vacances. Alguns tornaran a reprendre els seus espais radiofònics a la tardor, mentre que altres estan preparant noves propostes que estrenaran a l'octubre. Aquesta temporada, els col•laboradors han tornat a enriquir la programació de l'emissora local vilanovina. Setmana rere setmana, fidels a la cita, després de l'informatiu vespre, han combinat informació, entreteniment i creativitat en àmbits molt diversos. Dilluns, ha estat el torn de Cristina González, Fran Pérez i Sergio Fernández i del magazine juvenil Incógnita, un espai fresc i jove que ens ha tornat a entretenir i

i consolidat. També s'ha acomiadat fins passat vacances, l'espai Supernova 2.0 conduït per Esmeralda Morreres, que de 6 a 7 de la tarda ha acompanyat els nostres oients amb bona música, entrevistes i tota la informació d'actualitat. Una nova proposta que el mes de març va complir un any en antena i que s'ha anat renovant amb la incorporació de nous col•laboradors: “Cuines del Món” amb Tarik Mehni, “Mirades” amb Pau Duran, “En forma” amb David Obiols, “Economia 107.7” amb Carlos Plaza, “Pròxima estació” amb Cristina González, les novetats dance de la mà de Jordi Casas i les converses amb Santi López. Pel que fa als espais informatius, a partir del 4 de juliol, en el marc d'aquesta programació estiuenca, es deixen d'emetre les tres edicions del Vilanova Informació, però es continuen mantenint els espais informatius als Punts Informatius Horaris, des de les 10 del matí i fins a les 9 del vespre.

El Jurat d'aquest XIII Concurs de Contes a la Ràdio ha estat integrat també per l’escriptor igualadí Pep Elias, que es va excusar per no poder assistir al lliurament de premis. Cal dir que a banda dels premis en vals de compra de material didàctic i lúdic, un altra manera de premiar als millors contistes del concurs serà donar a conèixer les seves obres a Internet i a la ràdio; el contes guanyadors es penjaran en el bloc del relats del programa Vols llegir?, (volsllegirrelats.wordpress.com) i també es dramatitzaran a la ràdio per emetre'ls el mes de setembre.

15

El programa “Vols llegir?” entrevista Empar Moliner Els dimarts, hem tornat a fer autoconeixement amb Els Secrets de la Vida, de la mà d’Imma Vila i Joan Clemente que han acomiadat definitivament el seu programa després de tres temporades consecutives. Un any més ens han fet de guies sobre medicina alternativa, teràpies i creixement personal. Ara es plantegen un descans i potser fins i tot presentin una nova proposta de cara a la tardor. Ismael Galván, Sergio Gómez, Isabel Cejudo i Dolores Gandia han tornat a ser els Espontanis dels dimarts al vespre amb el seu programa d’actualitat des d'una mirada jove. Dimecres, després del Fets i Gent, la versió radiofònica de l'espai d'entrevistes d'actualitat de TV Vilanova, ha estat l'hora del De què parlem?, un programa variat conduit per Aitor Bernal. Aquesta temporada, cal destacar la iniciativa de fer passar pel seu calaix de sastre tots els programes de Ràdio Nova, per donar-los a conèixer entre els seus oients. A més, ha incorporat l'espai “El Quatriòleg”, una secció presentada per 4 joves que girava entorn a la defensa i els drets dels animals i que de ben segur tindrà continuïtat. En Felip Carles ens ha tornat a convidar, cada dijous, a gaudir de la millor música en català dins l'espai Set Penques, amb tot el pop rock de casa nostra. I divendres, ha estat novament el torn d'un doble programa consolidat a la graella de Ràdio Nova. De 7 a 8, +QCine amb Javier Pérez-Vico ens ha acostat les estrenes cinematogràfiques de la setmana. Cal destacar, aquesta temporada, la iniciativa de fer una marató basada en la trilogia ”El Senyor dels anells”, a Can Papasseit, que va tenir força bona acollida. I d'altra banda, els divendres ha estat també el dia d'Arkanum, els misteris i les ciències ocultes de la mà de Laura Vivancos, un espai cada vegada més madur

Josep Maria Solé, conductor del programa literari Vols Llegir? de Ràdio Nova, va entrevistar el passat 27 de juny, a Empar Moliner, escriptora i periodista mediàtica i autora entre d’altres èxits editorials, de “No hi ha terceres persones” (Quaderns Crema, 2010) L’entrevista, que havia quedat pendent de la setmana anterior per problemes tècnics, va resultar una proposta molt interessant per acomiadar aquesta sisena temporada del programa literari de la ràdio municipal.

La biblioteca també compartirà tertúlies literàries amb Empar Moliner Recordem que l'escriptora i periodista Empar Moliner serà també la protagonista d'una nova activitat literària de la Biblioteca de Vilanova del Camí, aquest estiu. Es tracta de 5 sessions de tertúlies a l'entorn dels articles que l'autora ha publicat sota el títol Busco senyor per amistat i el que sorgeixi. Fins el 25 de juliol, tothom qui ho desitgi podrà participar d'aquestes trobades que es preveuen entretingudes i refrescants, igual que els articles d'Empar Moliner reunits en aquesta recopilació.


MARC PEÑA SÁNCHEZ SERGENT CAP DE LA POLICIA LOCAL

16

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| L’ENTREVISTA És necessari un enfocament de proximitat de la policia per coordinar actuacions preventives.Des de la primavera, la Policia Local de Vilanova del Camí compta amb un nou cap, el sergent Marc Peña Sánchez. Nascut a la Granja d'Escarp, Lleida, el 2 de desembre de 1967, va venir a viure a Igualada l'any 1972 quan els seus pares es van traslladar de població per motius de feina. S'ha format a diferents universitats: a Vic, València i la UEMC. Està titulat en Criminologia, Investigació Privada, Grafologia, Direcció en Seguretat, Màster en Protecció Civil i Gestió d'Emergències, així com en Ciències Policials i Mediació Penal, entre altres. Actualment està cursant el Grau en Dret a la Universitat a Distància de Madrid. A aquest llarg currículum formatiu quants anys d'experiència li hem d'afegir? La meva trajectòria professional va començar l'any 1989, com a auxiliar de la Policia Local a Vilanova del Camí. Des del 1990 fins el 2002 vaig ser agent de la Policia Local de Santa Margarida de Montbui. Després em vaig incorporar com a cap de la nova Policia Local de Palafolls, on em vaig encarregar de la creació i funcionament d'aquest cos de seguretat, fins fa uns mesos, que em vaig incorporar a la Policia Local de Vilanova del Camí. Tot just aterrar al municipi ha impulsat la incorporació d'un nou servei que ofereix la Policia Local de Vilanova del Camí en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i que permet a la ciutadania fer denúncies online a través del web municipal. Com funciona aquest servei? Aquest servei és una eina molt positiva per al ciutadà. Es pot emplenar la denúncia des de casa i tant sols s'ha de desplaçar a les oficines de la policia vilanovina o als Mossos, per validar-la. El funcionament és molt senzill, entrant a la pàgina web de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, trobarà un seguit d'indicacions per emplenar la denúncia. Un pas més en la policia de proximitat... És necessari un enfocament de proximitat de la policia, amb el qual es col·labori amb la comunitat per coordinar actuacions preventives. La policia ha de continuar perseguint els il·lícits i reforçar, així, la percepció de seguretat i tranquil·litat. A més, ha de col·laborar amb altres organismes públics per assegurar la solució de problemes que no depenen únicament d'instàncies policials, com la degradació d'espais públics, la reposició del mobiliari públic deteriorat o l'eliminació de grafits, perquè siguin tractats i resolts. De la mateixa manera, per disminuir els robatoris als polígons industrials no és suficient amb augmentar les patrulles i vigilàncies policials; els carrers han d'estar ben il·luminats i no tenir cantonades ni amagatalls, a més cal dotar-los amb càmeres de vigilància. Es tracta que l'espai urbà contribueixi a reduir les oportunitats per als fets delictius. Què més ens aporta aquest model de Policia de proximitat o comunitària? Sota la filosofia de la policia comunitària s'ha de donar èmfasi a la responsabilitat sobre el territori; forta interacció i col·laboració amb la comunitat i altres instàncies públiques i socials relacionades amb el benestar social i la qualitat de vida. L'acció s'agrupa en sis estratègies: reducció del vandalisme a les escoles i als carrers, tolerància zero amb el tràfic de drogues, lluita contra la violència domèstica, recuperació dels espais públics de la població, reducció de l'activitat infractora relacionada amb el trànsit de vehicles (alcoholèmies i conduccions temeràries) i millora de les mesures i les condicions de circulació a la població. Aquestes sis mesures s'han de complementar amb una més, relativa a la mateixa organització: l'establiment d'un model de tracte amb el ciutadà fonamentat en l'amabilitat, el professionalisme i el respecte. Tracte de client, vaja... És que és una filosofia que propugna proporcionar a cada membre de la comunitat, i no només a especials grups d'interès, la classe de servei policial orientat a les persones que cadascú voldria per sí mateix. És màrqueting policial, qualitat total; servei policial complet. A banda d'augmentar la seguretat, millorar la convivència, el civisme i contribuir a pacificar els entorns d'hostilitat i les actituds d'intolerància, una de les finalitats del servei és avançar-se als problemes, passant d'un servei de reacció a un de proactiu, i treballar conjuntament amb tots els actors que representen a la comunitat. Es nota que vostè ha fet mediació i resolució de conflictes. Ho dic pel concepte de proactivitat a la Policia Local.

És que per intentar evitar futurs problemes de la societat, és necessari que la policia local faci un ús de la informació que disposa, facilitada principalment pels ciutadans, fent d'aquesta informació una resposta futura per intentar prevenir possibles conflictes socials. Un clar exemple és el fet de donar a les escoles educació viària, on la finalitat és educar als més petits sobre com han d'anar per les vies públiques per no patir accidents de trànsit. Una altra de les primeres accions que ha supervisat ha estat la campanya de control de soroll dels ciclomotors i motocicletes, així com dels elements de seguretat d'aquests vehicles, el passat mes de juny. Quina era la principal finalitat de la campanya i quina en valoració en fan? Les campanyes preventives, informatives, sancionadores, tenen per finalitat fer dels espais públics un lloc on tothom pugui conviure, per la qual cosa la Policia Local de Vilanova farà cada any un seguit de campanyes, com la el passat mes de juny, dedicada al control del soroll de les motocicletes i ciclomotors. La valoració que faig de la campanya és molt positiva, ja que tant sols un 9% dels vehicles de dues rodes que van passar el control presentaven alguna anomalia, això vol dir què el 91% no sobrepassaven els límits. Un dels aspectes destacats d'aquesta campanya era controlar l'excés de soroll, una de les primeres causes de queixes veïnals. En un ordre de prioritats, quins altres temes diria que preocupen al veí o veïna de Vilanova del Camí? De fet, porto poc temps aquí, però durant aquests mesos ja he tractat diferents temes veïnals. Així, i fent una valoració ràpida, podria dir que els problemes que més els preocupen als nostres veïns són: les molèsties nocturnes, l'excés de soroll, la seguretat pública, el civisme... Creu que són preocupacions gaire diferents de la d'altres municipis del nostre entorn? No, les persones són les mateixes a qualsevol municipi i els problemes són gairebé els mateixos per tothom. Aquest mes de juliol portaran a terme un cicle de conferències sobre consells pràctics en seguretat i prevenció, adreçada a la ciutadania. Quina és la finalitat? Les xerrades col·loqui estan dirigides a tothom. La principal finalitat és facilitar als ciutadans idees i sistemes de seguretat, per evitar robatoris, estafes i en cas de ser víctima de lladres explicar-los com actuar. Aquestes xerrades les farem conjuntament amb un agent dels Mossos d'Esquadra, de l'Àrea de Proximitat, per enriquir més la informació. Quin és el contingut i el calendari d'aquest cicle de xerrades? El contingut són una sèrie de consells sobre seguretat i prevenció. A més, els assistents podran preguntar i participar en la conferència. La primera s'adreçarà als comerciants i es portarà a terme el dia 18 de juliol, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, a les 9 del vespre. Els dies 20 i 21 de juliol, a les 8 del vespre, es faran les altres dues reunions veïnals; la primera, a la Sala de Plens de l'Ajuntament i la segona, al Centre Cívic del barri de la Pau. Una característica comuna a les campanyes que hem repassat és la millora de la comunicació amb la ciutadania. És la línia que vol marcar el nou cap de la Policia Local de Vilanova del Camí? Remarco que el sistema de treball que portarem a terme és un sistema de proximitat, acord al segle XXI; una policia propera i funcional, que treballi conjuntament amb els Mossos d'Esquadra. Entre tots podem donar un millor servei al ciutadà.

Vilanova Informació Juliol 2011 n.239  

Edició de juliol de 2011 del butlletí d'informació municipal Vilanova Informació. Editat pel Departament de Comunicació de l'Ajuntament de V...

Advertisement