Page 1

Guanyador del I concurs fotogrĂ fic de Festa Major: CESC ELIAS


SALUTACIÓ

Vilanova del Camí és la seva gent, el patrimoni més gran de la ciutat. Les persones, que malgrat la complexitat del temps que ens toca viure, no defalleix i lluita per tirar endavant, la que estima, pateix, plora i riu, la que persegueix un projecte, un somni, la que manté sentiments duals entre l'origen i la terra en què ha plantat l'arbre de la vida. La dels joves que, il·lusionats, planten cara a un futur incert, la de la gent gran, a la que ara els toca de nou ser el pal de paller de la família. Tantes són les persones que entrellaçant les mans són capaces d'enllumenar entitats i associacions, penjant-les com a llanternes en el mur de l'imaginari col·lectiu, per fer onejar cada dia la convivència, estendard de la nostra comunitat. La nostra gent, que mou amb el quefer diari la quotidianitat de la nostra vila, els seus avenços, el seu progrés. La gent, sobre la qual es sustenta qualsevol projecte de país, la mateixa que en algun moment haurà de donar respostes als interrogants i desafiaments del present. La gent, a la que s'ha d'adreçar, encara que massa sovint no sigui així, tota l'activitat dels servidors públics de l'administració, de totes les administracions i de tots els governs d'aquest món. Vilanova és un arc de Sant Martí, ens veiem i ens reconeixem amb la policromia de colors, que té el blau del cel de rerefons. Un poble petit fet de grans persones, sense les quals res tindria sentit. Seguir construint junts amb les mans, les mateixes que han configurat paletada a paletada l'univers urbà comú, és l'objectiu. Un espai amable, obert, fraternal, solidari, ambiciós, sostenible i possible, per traspassar als qui ara creixen. En temps convulsos de tants canvis, en els que serveis públics essencials estan en regressió, no sembla admissible cap renúncia, cap pas enrere. És massa el que ens juguem, és massa la suor vessada de tanta bona gent i que ens ha permès arribar fins aquí, com per ara tornar a començar. La Festa Major va per a vosaltres benvolguts conciutadans i conciutadanes!

Buona Festa Major, cari amicci di Calcinaia! Bonne Festa Major, chers amis d’Amilly! Bona Festa Major a tothom!

Joan Vich i Adzet El vostre Alcalde

3


SALUTACIÓ

El Servei de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, juntament amb la Comissió de Festes i el Consell de Joventut, treballen des de fa mesos per poder oferir-vos el programa d'actes de Festa Major que teniu a les vostres mans. Un any més podrem gaudir de diversitat d'actes per a tots els públics: balls, havaneres, sardanes, activitats infantils, espectacles, concerts... Actes programats amb la voluntat de satisfer i gaudir plegats d'uns dies de festa i tradició en els quals esperem participeu activament. Aquest any destaquem "L'embarraca't", una aposta per al públic més jove i que tindrà lloc les nits de divendres i dissabte al marc incomparable del Parc Fluvial. Una nova proposta sorgida del Consell de Joventut que implicarà la participació de gran quantitat d'entitats del municipi i que respon a la demanda dels més joves d'augmentar l'oferta d'activitats adreçades a ells dins el programa de Festa Major. Celebrarem també un aniversari especial i rellevant, el cinquè aniversari de la Colla de Diables del municipi, els "Cabrons de Vilanova del Camí", encarregats enguany de donar el tret de sortida dels actes amb el Pregó de Festa Major i de tancar la programació amb el tradicional Correfoc. Un any més rebrem les delegacions dels municipis agermanats amb Vilanova del Camí, la ciutat italiana de Calcinaia i el municipi francès d'Amilly. Agermanament que es fa gran any rere any i que compta amb una gran participació de molts vilanovins i vilanovines. Us convidem a viure l'experiència de l'agermanament com a una oportunitat de conviure, de conèixer i compartir espais amb les poblacions veïnes europees amb les quals ja ens lliga un sentiment de fraternitat, cooperació i amistat, un sentiment que va més enllà de fronteres i banderes. Animar-vos a gaudir dels actes programats, animar-vos a participar des de la il·lusió i l'esperit festiu que ens vincula i ens uneix com a ciutadans d'un mateix municipi. Animar-vos a viure la Festa Major!

Vanesa González Márquez Regidora de Cultura, Participació Ciutadana, Festes i Agermanament 5


SALUTACIÓ

Salutacions vilanovins i vilanovines! Des de la Comissió de Festes, us animem a deixar enrere a la senyora crisis i motivar-vos a viure la festa gran. Hem preparat entre tots un programa en el que no cal tenir molts diners per gaudir dels balls, de la sardinada, del vermut popular, dels castellers, dels actes infantils, del correfoc, del Tuning... i com a novetat, l'Embarraca't al Parc Fluvial. La majoria de nosaltres fa molts anys que organitzem i treballem de valent per aconseguir que durant uns dies la diversió, la cultura, la festa... sigui el que es respira a Vilanova del Camí. I aquest any, no serà menys! Per tot això, veïns i veïnes, sortiu al carrer i ompliu el nostre poble d'alegria. Festa-la teva! Salutacions

Comissió de festes

7


L'Ajuntament de Vilanova del Camí, convoca el

2N CONCURS FOTOGRÀFIC dE FESTA MAJOR 2013 del 6 al 9 de setembre

NORMES DEL CONCURS Tema: imatges que facin referència a qualsevol dels actes emmarcats en la Festa Major 2013. Totes les fotografies han de ser d'aquest any. Participants: tothom qui ho desitgi. Modalitat: 3 opcions: color, blanc i negre i photoshop. Obres: un màxim de 3. La mida de la imatge fotogràfica serà lliure i anirà reforçada amb una cartolina rígida de 30x40cm. Les obres també s'hauran d'enviar en format jpg, a l'adreça: roigrg@vilanovadelcami.cat Identificació: les obres han d'anar numerades i portar anotat al darrere el títol, nom, cognoms, telèfon, correu electrònic i adreça de l'autor-a. Tramesa: les fotografies es lliuraran al Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, Pl. dels Horts, 1, 3a planta, 08788 Vilanova del Camí, personalment, de dilluns a divendres, en horari de 8h a 20h (a les tardes a consergeria de l'Edifici d'Entitats), o per correu ordinari, indicant “Concurs fotogràfic Festa Major 2013” (la data que es comptarà de recepció serà la que indiqui el segell de correus). Jurat: estarà format per: Cesc Elias, Jordi Comellas, Mar Vallès, Mireia Rubio i un membre de la Comissió de Festes. El veredicte del jurat serà inapel·lable. Varis: les obres premiades restaran en propietat de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, el qual es reserva el dret de publicar-les, fent-hi constar el nom de l'autor-a. Així mateix, l'ajuntament es reserva el dret de publicar qualsevol de les fotografies presentades al concurs. Una selecció de les obres participants serà exposada al públic. L'Ajuntament no es responsabilitza de possibles deterioraments o pèrdues d'obres, si bé posarà la màxima cura en llur control i manipulació. El fet de participar en aquest concurs suposa l'acceptació íntegra d'aquestes bases. Qualsevol problema no establert en les bases que pugui sorgir, serà resolt per la comissió organitzadora. Retorn de les obres: transcorregut 1 mes de la cloenda de l'exposició, es podran recollir al Servei de Cultura de l'Ajuntament. Premis: • 1 premi de 125€ a l'opció “color” • 1 premi de 125€ a l'opció “blanc i negre” • 1 premi de 50€ a l'opció “photoshop” Cada participant només podrà obtenir un sol premi. La fotografia guanyadora per a la portada del programa de Festa Major queda reservada a criteri del jurat.

CALENDARI Termini d'admissió de les obres: 4 d'octubre de 2013, a les 14h Veredicte: el jurat farà públic el veredicte a mitjans del mes d'octubre de 2013 Lliurament de premis: el lliurament de premis s'anunciarà en el seu moment Ho organitza: el Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova del Camí i la Comissió de Festes.

9


dijOUs 17h

Residència Amma.

5

DE setembre

Actuació de la Coral la Pregona.

divendres 11h

Residència Amma.

6

DE setembre

Concert de violí a càrrec del Sr. Edmón Bosch.

19:30h Sala d'actes de l'Ajuntament.

Proclamació de la Pubilla i les Dames d'Honor, de la Pubilleta i l'Hereuet d'enguany.

20h Pl. del Castell.

Pregó d'inici de Festa Major a càrrec de la colla de diables “Els Cabrons de Vilanova del Camí” en motiu del seu 5é aniversari. Acompanyats per Moltaxamba i Artístic. “Finalitzaran amb el Ball dels 7 pecats”. Quan els 7 pecats comencin a cremar, tots anireu de cap a l’infern!

21h Parc Fluvial.

Embarraca't el divendres!! Entitats vilanovines instal·laran barres de bar al voltant d'un escenari on tindran lloc actuacions diverses. Organitzat pel Consell Jove de Vilanova del Camí "La Xispa".

21:30h Pl. del Mercat.

Sardinada Popular oferta pels comerciants del Mercat de St. Hilari

23h Pl. del Mercat. Ball de nit amb l'Orquestra Montse & Joe Transfer, dinàmica i potent, es passejarà pels estils musicals i les cançons més conegudes. (En cas de pluja a Can Papasseit).

24h Parc Fluvial. Concert amb "Los de Marras", un grup directe, irònic i sincer.

11


diSSABTE 9h

Can Papasseit.

7

DE setembre

Benvinguda a les delegacions de Calcinaia i Amilly

9:30h Can Papasseit.

“Camins”: Exposició fotogràfica a càrrec de l'artista Oriol Solà.

9:30h a 20:30h Pl. del Mercat.

Mercat V de preu. Productes a preus molt rebaixats. Organitza: ACI

10h a 22h Pl. del Mercat.

Fira d'Artesans.

10:30h Pl. del Mercat.

"Escolta i gaudeix del món dels contes". A càrrec d'Endinsa't.

11h Residència Amma.

“Paseo por los 70”. A càrrec del grup “Salta a la fama” de Sant Esteve Sesrovires. Espectacle gratuït.

11h Ptge. Ma Aurelia Capmany (davant INS Pla de les Moreres).

Exhibició d'Obediència Canina "Agrapes".

12h Ptge. Ma Aurelia Capmany (davant INS Pla de les Moreres).

Gran Xeringada!! No t'oblidis la xeringa o la pistola d'aigua. 13


diSSABTE 17h

7

DE setembre

17:45h Pl. del Mercat.

II Xambalada. Tabalada conjunta de grups de percussió d'arreu de Catalunya. Organitzat per moltaXamba Camp del Rei. Exhibició individual dels grups i després Cercavila 2; Pl. del Mercat, Major, Pl. Major, C. de la Font, Can Titó i Tabalada final.

Foto: Anabel Ramirez

Pl. Can Papasseit. II Xambalada. Sortida de la cercavila 1 de la Pl. Can Papasseit, V. de Núria, P. Joan XXIII, Montserrat, M. Borràs, Pl. del Mercat.

18h Pl. Picasso.

Sardanes amb la Cobla Rosaleda, amb la participació dels Sardanistes de Vilanova del Camí. (En cas de pluja a M. Mata).

18h a 20h Pl. Can Papasseit.

"Juga en família per la Festa Major", a càrrec d'Endinsa't.

21h Parc Fluvial.

Embarraca't el dissabte!! Les entitats continuen amb les barres instalades al riu! Organitzat pel Consell Jove de Vilanova del Camí "La Xispa".

23h Pl. del Mercat.

Ball de Festa Major amb l'Orquestra Rosaleda. (En cas de pluja a Can Papasseit).

23:30h Parc Fluvial. Si t'agrada la festa, avui tens un altre cita!! Concert amb Karaoke's Band + DJ Disco Mòbil. 15


diUMENGE 10h a 22h Pl. del Mercat.

Fira d'Artesans.

8

DE setembre

10h a 14h Pl. del Mercat.

Mostra d'artesans locals. Exposició dels treballs que fan artistes i artesans vilanovins i vilanovines gairebé desconeguts... L'artesania és un reflex de la nostra història i la nostra cultura.

11h

Cercavila dels geganters i grallers de Vilanova del Camí. Amb les colles: Gegants de Vilanova del Vallès, Gegants El Pont de Vilomara, Gegants del Manotes Tro de L'Hospitalet Pubilla-Cases, Gegants de la Ciutat de L'Hospitalet Centre, Gegants del Barri del Serrallo de Tarragona i Cano de Les Borgues Blanques. Recorregut: Sortida de Can Papasseit, C. Cisneros, P. Claret, Montserrat, Mossèn Borràs, Pl. del Mercat, Sta. Llúcia (direcció C. Major), Cristòfor Colom, Plaça Extremadura, Alfons XIII, Migdia, Sta. Llúcia direcció C. Major i Pl. del Mercat.

11h Parròquia de St. Hilari.

Missa de Festa Major amb la participació de la Coral la Pregona.

11:45h Pl. del Mercat.

Ball de Vilanova amb l'Esbart Dansaire de Vilanova del Camí.

12:30h Pl. del Mercat.

Trobada Castellera amb els Moixiganguers d'Igualada, Castellers d'Esplugues i Tirallongues de Manresa. 17


diUMENGE 13:30h

Pl. del Mercat.

Vermut Popular.

8

DE setembre

14:30h

Dinar d'agermanament pels convidats d'Amilly i Calcinaia i les famílies acollidores.

18:30h Can Papasseit. Espectacle amb el Mag Lari. Venda d'entrades anticipades a Can Papasseit 12€ i el mateix dia 15€.

19:30h Pl. del Mercat.

Ball de tarda per la gent gran amb el Duet Aria.

21h

Correfoc! Un any més els "Els Cabrons de Vilanova del Camí", faran córrer la pólvora pels carrers del municipi. Estaran acompanyats a l’inici per Artístic i durant tot el recorregut per Moltaxamba Recorregut: Sortida de la Pl. Major, C. Major, St. Hilari, St. Jordi, 11 de setembre, Sta. Llúcia, J. Balmes, R. Casanoves, C. Bruc (al costat de la Pl. Picasso) i Pg. de la Indústria.

22:30h Pg. de la Indústria.

Castell de Focs. (Davant del CAP).

00:30h Pl. de Can Papasseit.

Comiat dels convidats de Calcinaia i Amilly. 19


dilluns 12h

9

DE setembre

17h a 19:30h Pl. Can Papasseit. Jocs infantils. Divermax instal·larà un Rocòdrom i una Tirolina. La Cia. Tomb Creatius portarà “Els Colors del Monstre” jocs per gaudir en família.

Foto: Isabel Lazaro

Escola Pompeu Fabra. Festa de l'escuma amb animació del grup Gil i els Ratataplam.

18h Pl. Can Papasseit.

Exhibició de balls de la mà de Fitness Dones.

19:30h Pl. del Mercat. Havaneres a càrrec de Mar i Vent. Rom Cremat per a tothom, preparat pel Joan V. González i l'Andreu Pedragosa. (En cas de pluja a Can Papasseit).

21h Pl. del Mercat.

II Botifarrada Popular organitzada per l'Agrupació Cultural. Preu: 5€ (pa amb tomàquet, botifarra, beguda i postres). Venta anticipada de tiquets a "El Gusi dulce" (Major, 109), i Perruqueria Montse Oliva (A. Machado, 29). Més informació al Facebook de l'entitat). (En cas de pluja a Can Papasseit).

21


dimArTs 17h

Residència Amma.

Ballada de Sardanes.

10

DE setembre

Amb els sardanistes de Vilanova del Camí.

dimECREs 11h

Escola Marta Mata.

11

DE setembre

6a Matinal familiar amb l'espectacle "Bon profit Miquel" de la Cia. Micro Troupe. A càrrec d'ERC de Vilanova del Camí.

12h Pl. del Mercat.

Ballada de Sardanes per la Diada Nacional de Catalunya amb els Sardanistes de Vilanova del Camí.

19h Pl. del Mercat.

Festival de danses tradicionals catalanes amb l'Esbart Dansaire de Vilanova del Camí

diUMENGE 8h

Can Papasseit.

15

DE setembre

XXXIV Concurs de Pintura Ràpida. 8h: Inscripcions. 14h: entrega de premis.

Organitzat per l'Agrupació Cultural i Recreativa. Més informació a: http://pinturarapidavilanova.blogspot.com.es/ i al Facebook de l'entitat.

10h a 17h Pg. de la Indústria.

8è Concentració de Tuning. Organitzat per VW Moviment i la Comissió de Festes. Inscripció: 10€ inclou botifarra+ pa amb tomàquet + refresc Mès info: vwmoviment@hotmail. com o en facebook: vwmoviment crew

23


BàSqUet

calendari 2O13

esportiu

Vilanova del Camí Bàsquet Club Endavant

Dissabte, 7 de setembre AL POLIESPORTIU CAN TITÓ 18:00 i 19:30h Partits Festa Major de bàsquet sènior masculí i femení

EXCURSIONISME Colla Excursionista Vilanova

Dissabte, 7 de setembre

Caminada nocturna memorial Josep Mateu, per l'entorn natural de Vilanova Sortida: 21:00h del Restaurant Nou. Distància: Uns 12Km. Es recomana portar un lot. Fi de l'activitat cap a la 01.00h. Nota: L'organització demana que no es portin gossos a la caminada nocturna.

Dijous, 5 de setembre a les 19h al Restaurant Nou

Presentació del nou mapa “La Conca d'Òdena PR-C-119 de l'edtorial Piolet. Xerrada de presentació a càrrec de l'autor Juan Carlos Borrego i de'n Jordi Mateu, col·laborador. Entrada lliure

FUTBOL

Camp de Futbol Can Titó

Dissabte, 7 de setembre Matí i tarda Partits Festa Major Club Esportiu Anoia 15:30h UD St. Roque - P Bética 17:30h CF La Paz - CF Vilanova

Diumenge, 8 de setembre Partits Festa Major del Club Esportiu Anoia 17:00h CE Anoia - Vista Alegre 25


FUTBOL SALA

calendari 2O13

esportiu

Club Futbol Sala Can Titó

Dimecres, 11 de setembre al poliesportiu Can Titó

12:00h CF Sala Can Titó - La Unión

Dissabte, 14 de setembre 18h CF Sala Can Titó - Bonaire

HANDBOL

Club Handbol Vilanova del Camí

Diumenge, 8 de setembre al poliesportiu Can Titó

9:30 a 14h Partits Festa Major Club Handbol Vilanova

PETANCA

Club Petanca Santa Lucía. Pistes Municipals C/ Dels Ducs

Dimecres, 11 de setembre a partir de les 9:00h

XIX Campionat obert de Festa Major

27


TENNIS

calendari 2O13

esportiu

Club Tennis Vilanova. Pistes de Tennis Can Titó

Trofeu Festa Major de Tennis

Dissabte, 8 de setembre de 10h a 19h

Diumenge, 9 de setembre de 10h a 14h

TENNISTAULA Club Tennis Taula Vilanova Al gimnàs de l'escola Joan Maragall

Campionats Festa Major de Tennis Taula

Divendres, 6 de setembre A partir de les 18h: De categoria alevins a cadets i afeccionats.

Dissabte, 7 de setembre A partir de les 10h: Individuals federats Inscripcions de 9 a 9:30h

Diumenge, 8 de setembre, A partir de les 10h: Quadrangular de tennis taula per equips.

TAi jiTSU ARTS MARCiALS CE Budokan Vilanova Al nou local de l'entitat. C/ Migdia, 85

Dissabte, 7 de setembre 17h Demostració/Gala d'arts Marcials 29


de vilanOvA

del

CAMí

FEsTAMAJOR2013 L'organitzen

AJUNTAMENT DE VILANOVA DEL CAMŒ

Comissió de Festes

Patrocinadors

FOMENTO DE CONSTRUCCIONES Y CONTRATAS, S.A.

Col·laboradors

Tota la informació de la Festa Major a: www.vilanovadelcami.cat | Ràdio Nova Durant tots els dies de Festa Major a la plaça del mercat hi haurà barra de bar de les associacions; Camp del Rei, CC. Casa Andalucia i Agrupació Cultural i Recreativa. Tapes de qualitat i a bon preu. Els firaires estaran ubicats com l'any passat al C. Indústria. Dissenys, maquetació i publicitat: Área, estudi de publicitat, sl | Impressió: Unigrafic, sl

Festa Major 2013 Vilanova del Camí  

Programa d'actes de la Festa Major 2013 a Vilanova del Camí

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you