Vestfold Fugl Inspirasjonshefte Take Away vol 2

Page 1

CHICK AWAY

Take a chance on take away

Bli med på Take Away trenden vi viser deg hvordan!


Take Away har fått et godt fotfeste gjennom pandemien – svært mange vil fortsette å nyte deilig restaurantmat utenfor restauranten – Er din bedrift rigget for denne trenden • 2020 satte korona og restriksjoner fart på take-away og

hjemkjørings salget. For mange bedrifter ble dette en avgjørende inntektskilde i en svært krevende tid. • Selv om vi nå nærmer oss gjenåpning i Norge tror vi likevel at take-away trenden er kommet for å bli. Mange har erfart fordelene med å kunne nyte deilig restaurantmat også utenfor restauranten. Vi tror derfor det er smart å fortsette å videreutvikle sitt tilbud for å styrke sin egen konkurransekraft og bidra til at markedet vokser. • Straks etter at pandemien kom til Norge jobbet Vestfold Fugl ut et

inspirasjonshefte på take-away, sammen med Santa Maria, nå kommer oppfølgeren med enda flere lekre kyllingretter som dine kunder vil elske og som samtidig er lette å lykkes med. Våre erfarne kokker har mye kunnskap og hjelper deg med å skreddersy et take away opplegg som passer din bedrift, Videre har vi også et godt samarbeid med innkjøpsgruppene som alle har mye kompetanse og kunnskap rundt digitale bestillingssystemer, utkjøring, markedsføring etc.. Flere tips og råd får du ved å kontakte din innkjøpskjede.


SJEKKLISTE 1. MENY: Sett en meny som er tilpasset ditt kjøkken og din bemanning. Unngå en stor meny som krever mange råvarer med kompliserte legg. Vi hjelper deg gjerne med å finne de riktige rettene tilpasset ditt kjøkken og dine ambisjoner. Ta en evaluering og juster menyen etter 4 uker, fjern retter som ikke selger og sett inn nye 2. LEVERING: Bestem hvordan maten skal leveres • Pick up på restaurant • Hjemkjøring. Husk da å sette en grense for hvor langt dere kjører og prøv å unngå gratis hjemkjøring • Drive inn/forbi • Team opp med Fooddora/Wolt/budselskap/Taxi som henter og leverer til kunde. 3. PRISER: Kalkuler priser på dine menyer, husk å legge inn litt «buffer» for svinn og evt leveringskost. Husk å alltid ha ett eller flere knalltilbud som fanger oppmerksomheten, samt noen gode bruttobyggere. Premier lojale kunder gjennom rabattkuponger el.l. 4. Bestilling. Det er viktig at bestillingsrutine oppleves som rask, intuitiv og så enkel som overhodet mulig. Sett opp enkel nettside for bestilling med fristende bilder og gode beskrivelser av rettene. Benytt Facebook eller 3 parts løsninger, som det finnes flere av. 5. Markedsføring • Markedsføring er kritisk for å lykkes! Jo flere kanaler du er synlig i jo flere blir oppmerksomme på og fristet av å handle hos nettopp din restaurant. • God synlighet i lokalene med fine plakater er også bra. Kontakt oss - vi har et utvalg • Oppdater informasjon i Google på min bedrift – sjekk åpningstider og søkeord • Bruk Facebook og Instagram aktivt for å promotere ditt tilbud, få kunder og ansatte til å tagge, dele og like • Husk å takke kunder som handler. En håndskrevet lapp i posen er hyggelig; Takk for din støtte – Take Care! • Husk også å markedsføre dine gode smittevernstiltak slik at du bygger trygghet hos dine gjester. Plakater kan lastes ned på FHI.no


Riktig innpakning er viktig

- Innpakningen skal sikre kvaliteten under transport og er av stor betydning for totalopplevelsen - Sjekk sortiment hos din grossist og diskuter med oss


Velg kylling fra Vestfold Fugl – et godt valg for din take-away meny! • Svært anvendelig råvare • En råvare som er lett å smakssette og passer til mange menyer – En råvare mange retter – lavere kompleksitet og svinn • En rimeligere råvare – • Kylling er også en rimelig råvare samenlignet med mange andre proteiner- på denne måten kan man ta ned kostnaden og sikre bruttofortjenesten • En sunn råvare • Alle vet at kyllling er både magert og proteinrikt, men visste du at denne råvaren også er rik på vitaminer og mineraler? • Bærekraftig råvare • Visste du at matkarbonavtrykket på storfe er nesten 10 ganger høyere enn for kylling? Ved å sette kylling på menyen vil man spare kloden for betydelig mengder utslipp og tiltrekke seg en stadig voksende kundegruppe som er opptatt av å Klima og Miljø. • Kylling er fremtidens protein !Kylling Steak classic

- Et anvendelig produkt som er enkelt å lykkes med - Allergenfri - Spiseklar - Flammegrillet


Pokebowl med Crispy kylling

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling steak classic

91026

1 kg

Oppskrift laget av: Stefan

Edamame bønner

500 gr

Baby leaf salat

250 gr

Agurk

2 stk

Sylta ingefær

100 gr

Reddik

200 gr

Vårløk

100 gr

Rød chili

50 gr

Grønn chili

50 gr

Sprø løk

50 gr

Sushiris

500 gr

Soyasaus

2 dl

Wasabipasta

1 tube

Hvite og sorte sesamfrø

Oppskrift laget av: Stefan Fremgangsmåte:

Tid: 40 min

Kok sushirisen som anvist på pakningen og hold denne romtemperert til servering. Kok edamame bønner møre. Stek steakene med skinnsiden ned i en stekepanne slik at skinnet blir sprøtt og gyldent. Hold disse «lune» til servering. Rens og kutt reddik og vårløk i skiver. Kutt rød og grønn chili i tynne skiver. Lag lange skiver av agurken med en ostehøvel. Vask salaten Anrett skåler med ris i bunn Legg punkter oppå risen med edamame bønner, salat, agurkskiver og kylling. Strø over chili skiver, vårløk, reddik, ingefær, sesamfrø og sprø løk. Server med soyasaus og wasabipasta ved siden slik at hver enkel kan ha på etter eget ønske.


Ingfær & Honning glassert Kylling steak Baguette med syltede grønnsaker

Ingredienser 10 pers

EPD

Kylling Steak Classic

5457874

Baguett

Mengde

Oppskrift laget av: Trond 1,5 kg 10 stk

Honning & Ingefær glace Honning

110 gr

Fishsauce

70 gr

Soyasaus

32,5 gr

Ingfær, revet

26,5 gr

Sriracha saus

12 gr

Sriracha majones

Se grunnoppskift

123 syltelake

Se grunnoppskrift

Chili fersk

100 gr

Agurk

325 gr

Gulrot

200 gr

Kinesisk reddik

200 gr

Koriander

1 pt

Fremgangsmåte:

Tid: 20 min

Stek baguettene gyldene og sett tilside. Lag en 123 syltelake og sylt fin strimlet gulrot, kinesisk reddik og agurk. Sett tilside. Lag srisacha majones, se grunn oppskift. Lag Honning og Ingefær glace ved blande alle ingrediensene. Stek Kylling steak på høy varme med skinnsiden ned til du har sprøtt skinn. Vend eller pensle med honning & ingefær glace rett før servering. Montering Del baguetten på langs. Påfør et tynt lag med sriracha majones på baguett bunnen. Fordel de syltede grønnsakene og topp med 1-2 kylling steak glassert med honning & ingefærglace. Topp med tynt skivet chili ringer og litt ekstra sriascha majones og grovhakket koriander.


Crispy Kylling Steak Salat med Pecorino og grillet Hjertesalat

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling Steak Classic

5457874

1,4 kg

Oppskrift laget av: Trond

Oppskrift laget av: Stefan

Hjertesalat

1,5 kg

Pecorino

250 gr

Krutonger

250 gr

Majones

300 gr

Lettrømme

300 gr

Hvitløk

40 gr

Kruspersille

30 gr

Timian

10 gr

Salt/pepper

Etter smak

Sitronsaft

20 gr

Balsamico

60 gr

Fremgangsmåte:

Tid: 25 min

Ranch Dressing: Bland majones og rømme, tilsett finhakkede urter, sitron og hvitløk, smak til med salt og pepper, sett kaldt frem til servering. Stek kyllingen med skinnsiden ned et par minutter så skinnet blir sprøtt i en stekepanne, snu kyllingen og stek videre i ca 1 min, sett tilside. Salaten deles i 4 kløfter med bunnen intakt. Vask salaten og tørk den godt. Pensle litt olje på snittflatene på salaten, dryss på litt flaksalt og gjerne litt nykvernet pepper, og stekes på høy varme i en grillpanne ca 1-2 min på snittflatene Anrettes på tallerken, topp med litt balsamico, legg lun Kylling Steak Classic og krutonger over salaten, tilsett rikelig med revet Pecorino, server med Racnh dressing i skål.


Kylling Shawarma


Kylling Shawarma Luna

Oppskrift laget av: Ruben Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling Shawarma

5633938

1 kg

Stek Kylling Shawarma på høy varme i ca 3-4 min. Ved å brune den godt vil du få en karamellisert flate som fremhever smaken.

Lunabrød

10 stk

Lag autentisk kebab dressing, se grunnoppskrifter

Isbergsalat, finrevet

420 gr

Fin skjær isbergsalat, tomat og jalapenos. Her kan man også sylte sin egen jalapenos, se grunnoppskrift syltelake.

Tomat

270 gr

Jalapenos, syltet

18 gr

Kebab dressing

2 dl

Montering: Legg Lunabrød i en pressgrill slik at du den litt crispy. Start med noen striper med kebabdressing, legg så strimlet isbergsalat, kylling shawarma og stikk inn skiver med tomat og syltet jalapenos. Topp med ekstra kebab dressing om ønskelig.

Fremgangsmåte:

Tid: 20 min


Kylling Shawarma Rullekebab

Oppskrift laget av: Ruben Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling Shawarma Stekt og skavet

5633938

1,2 kg

Lag kebab dressing som forvist under grunnoppskrifter. Skrel og kutt rødløk i tynne skiver. Kutt tomat og agurk i biter/skiver.

Libabrød, tynnbrød

10 stk

Finhakk bladpersille. Friter pommes frites og ha over i blande bolle. Salte lett. Stek shawarma på høy varme i 3-4 min i litt olje.

Rødløk

480 gr

Tomat

380 gr

Agurk

320 gr

Kebabdressing, se grunnoppskrift

2 dl

Montering: Dypp den ene siden av libabrød i stekeoljen til shawarma. Legg over på benk og tilfør nystekt shawarma. Topp med tomat, agurk, rødløk og pommes frites. Tilslutt ha over revet fetaost, granateple og rikelig med kebabdressing.

Pommes frites

100 gr

Bladpersille

1 bt

Granateple

55 gr

Fetaost

200 gr

Fremgangsmåte

Granateple, fetaost kan sløyfes.

Tid:15 min


Kylling Shawarma Bowl m/ Fetaost Crème fraîche

Oppskrift laget av: Ruben Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling Shawarma

1 kg

Tomat

380 gr

Babyleaf Mix

325 gr

Fetaost

100 gr

Agurk

320 gr

Creme Fraich

3 dl

Rødlølk

480 gr

Fremgangsmåte:

Tid: 15 min

Stek Kylling Shawarma i forvarmet varm panne i 3-4 minutter slik at du får en god karamelliserting på stekeflaten. Sett tilside, kan serveres lun om ønskelig. Pisk creme fraish og ha over smuldret fetaost. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sintronsaft om ønskelig. Skrell og kutt rødløk i tynne skiver, kutt agurk og tomat i ønskede biter/skiver. Lag autenisk kebab dressing, se grunnoppskrifter. Montering: Ha babyleaf mix vasket og tørket over i en stor blandebolle. Fordel de kuttene grønnsakene og bland godt. Her kan man ha i litt kebabdressing hvis man ønsker. Fordel Kylling Shawarma og topp med fetaost cremefraish og digg utentisk kebab dressing.


Kyllingfilet Stekt & Skivet

- Spiseklar - Fri for allergener - Praktisk GN emballasje - Store og saftige biter av filet


Grilla kyllingbryst på Vårsalat

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kyllingfilet stekt og skivet, classic

4970372

1,2 kg

Oppskrift laget av: Stefan

Brød

10 skiver

Bacon skiver

350 g

Romanosalat (hjertesalat)

3 stk (10 stk)

Parmesan ost

200 g

Eggeplommer

5 stk

Dijon sennep

20 g

Finhakket ansjonsfilet

35 g

Sitronjuice

1 dl

Nøytral olje

3,5 dl

Knust finhakket hvitløk

10 g

Pepper salt

Fremgangsmåte:

Tid: 30 min

Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos og hvitløk i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Skal bli tykk som majones. Vend inn ca 50 g revet parmesan når den er tykk. Smak til med salt og pepper Skjær brødskivene i terninger og legg dem på et bakepapir på et stekebrett. Sprinkle med litt olje og ha på litt salt og pepper. Stek i ovn på 220*C i ca 15 min. Avkjøl. Stek baconskivene i panne til de er gylne og sprø. La disse renne av seg på kjøkkenpapir men du forbereder resten. Riv salaten i grove biter og vask denne. Tørkes godt for vann. Vend salaten i litt dressing og anrett på et fat eller i en stor bolle. Øvle over tynne skiver med parmesan og dryss på med krutongene. Legg kyllingskiver og bacon på salaten og avslutt med litt kvernet pepper. Pynt gjerne med litt spirer eller erte karse


Kylling Bowl Stekt og Skivet Soltørket tomat

Oppskrift laget av: Ruben Ingredienser 10 pers

EPD

Kylling Stekt og skivet Soltørket tomat

4970489

Mengde Fremgangsmåte:

1 kg

Tid: 20 min

Mål opp å kok Quinoa i litt smaksatt kyllingkraft eller buljong. 1 del Quinoa og 2 deler kraft/buljong. Koketid ca. 15 min.

Blomkål

300 gr

Fevebønner

200 gr

Snitt og del blomkål i små buketter. Stekes i panne på middelshøy varme til de er møre, ca. 6 min med litt smør og olje. Vennd inn cummin og gurkemeie. Smak til med salt og pepper.

Quinoa

10 dl

Kutt og del vårløk i skiver. Fevebønner kan kjøpes ferdig kokt og skrelt.

Salat, restaurantmix

500 gr

Montering: Dekk ønsket bolle med litt av salaten, legg etter klokken de ulike ingredisene som på bildet og topp med ønsket dressing.

Vårløk

75 gr

Cummin

10,5 gr

Tips: Oljebasert dressing med honning er veldig godt til kylling, se grunnoppskrifter for flere tips.

Gurkemeie

10,5 gr


Kylling Baguette med sukkersaltet med jalapenos kremost og sukkersalatet tomatsalat

Oppskrift laget av: Ruben Ingredienser 10 pers

EPD

Kylling Stekt og skivet soltørket tomat

4970489

Mengde

1 kg

Baguetter, små

20 stk

Cherry tomat

800 gr

Sukker

100 gr

Salt

100 gr

Sjalottløk

60 gr

Gressløk Jalapenos, kremost

Philadelphia ost, naturell

400 gr

Jalapenos, fersk

7 gr

Lime

44 gr

Salt

Etter smak

Pepper

Etter smak

Fremgangsmåte:

Tid: 20 min

Oppskrift laget av: Ruben

Start med dele cherry tomatene i to, fordel på et brett og sukker/salt. Bak i ovn på 150 grader i 12 min, akjøl. Finhakk sjalottløk og gressløk. Bland inn løken med cherry tomatene og sett tilside. Jalapenos Kremost Finhakk jalapenos og bland med kremost. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Montering: Skjær baguettene på langs men ikke helt igjennom. Smør på ett raust lag med jalapenos kremost. Fordel Kylling stekt og skivet soltørket tomat. Topp med sukker/saltet tomatsalaten.


Kylling Sandwichfilet

-

Supersaftig

-

Spiseklar

-

Vekttgradert

-

Flammegrillet - Allergenfri


Salat med nygrilla kylling

Oppskrift laget av: Stefan Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Flammegrillet sandwich filet

5130679

1,2 kg

Frise salat

4 stk

Ruccula

250 gr

Brokkoli

1 stk

Røde epler

2 stk

Pecan nøtter

100 gr

Tørka tranebær

100 gr

Meieri smør

500 gr

Kepaløk finkuttet

100 gr

Gressløk

1 bunt

Flaksalt

Etter smak

Pepper

Etter smak

Oppskrift laget av: Stefan Fremgangsmåte:

Tid: 45 min

Kutt smøret i mindre biter og brun dette i pannen til det blir «nøttesmør». Sil det deretter over i en liten kald kjele. Stek løken myk og gylden og ha denne over i det lettere nedkjølte nøttesmøret. Finkutt gressløket og ha denne også i nøttesmøret. Pass på at smøret ikke er for varmt slik at gressløken blir brun. Rens og del brokkolien i mindre buketter. Forvell disse Kutt eplene i ønskede biter. Grovhakk pecannøttene og de tørkede tranebærene og bland disse Rens og vask salaten. Ha denne i en bolle eller direkte i skåler. Dryss over pecan/tranebær blandingen Ha over epler og brokkolibuketter Skjær den lett oppvarmede sandwichfileten i skiver og legg over salaten Hell over nøttesmøret med en skje


Reuben Sandwich med kylling

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling sandwichfilet

5130679

1,2 kg

Surdeigsbrød

20 skiver

Hjemmelaget surkål (sauerkraut)

400 g

Fersk timian

50 g

Sveitsisk fastost (emmentaler)

500 g

Majones

200 g

Ketchup

50 g

Valgri dressing

2 dl

Baby leaf salat

400 g

Ruccula

100 g

Oppskrift laget av: Stefan

Fremgangsmåte:

Tid: 30 min

Skru på ovnen på 180-200*C, eller skru på pressgrillen Legg ut 10 skiver på et brett og legg ost oppå disse. Ha deretter på en sandwich filet på osten på hver av skivene Fordel surkålen oppå sandwichfiletene Bland sammen majonesen og ketchupen i en skål og fordel dette utover surkålen på alle skivene Har du mer ost igjen kan dette legges på skivene før du legger de siste 10 skivene med brød oppå mesterverket. Ha skivene i ovnen eller i pressgrillen til osten er smeltet og skivene er gylne og delvis sprø. Server med vasket salat og dressing


BBQ Kylling Luna Wrap m coleslaw og eple

Oppskrift laget av: Trond Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Sandwichfilet flammegrillet

5130679

1 kg

Tortilla lefse

10 stk

Rødkål

500 gr

Gulrot,

320 gr

Eple, granny smith

250 gr

Majones

1 dl

Gresk / Tyrkisk Yoghurt

2 dl

Koriander

6 gr

BBQ Saus, Sweet Baby Rays

96 gr

Fremgangsmåte:

Tid: 20 min

Riv rødkål, gulrot og 225 gr eple på ett rivjern. Bland i majones, yoghurt og bbq saus. Finhakk koriander og bland godt. Settes kaldt i min 20 min for å trekke smak. Stek sandwichfilet på sterk varme i 1 min på hver side, pensle med litt bbq saus etter steking. Sett tilside. Stek torilla lefsene i en grillpanne får å få rustikke grillstriper. Fordel rød bbqslaw i halvparten av lefsen. Legg over nystekt sandwichfilet og topp med litt grov hakket koriander og skivet eple. Brett andre halvdel over for å få en luna.


Kylling klubber

KYLLINGKLUBBER - Singelfryst - Tilfør din egen smak - Saftig resultat

KYLLINGKLUBBER BBQ, GRILLET - Singelfryst - Ferdig stekt - Perfekt til Tapas


Honning & Hvitløk Glazed Klubber med byggotto m/ østersopp

Oppskrift laget av: Ruben Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Fremgangsmåte:

Kyllingklubber BBQ

1377316

2,1 kg

Kyllingklubber Før klubbene stekes gni de også inn med rub som står listet nedenfor. Stekes på 200 grader i 40-45 min, tilsett honning og hvitløk på slutten av steketiden. Vend klubbene godt i honningen, slik at de blir ordentlig karamellisert.

Byggryn

750 gr

Sjalottløk

84 gr

Fennikel

350 gr

Kyllingkraft

2,5 liter

Hvitvin/eplejuice

2,5 dl

Smør

75 gr

Parmesan

125 gr

Bladpersille

40 gr

Østersopp

625 gr

Tid: 60 min

Byggotto m/ Østersopp Skyll bygggrynet i kaldt vann i ett dørslag. Fres sjalottløk og fennikkel i en tykkbunnet kjele. Tilsett byggryn og ha over tørr hvitvin eller eplejuice. Kok inn. Spe deretter på med kyllingkraft til det dekker og kok inn, etterfyll hele tiden til du får ønsket konsistens. Rens og riv soppen i ønskede strimler og stek i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend så soppen inn i byggottoen og tilsett smør, parmesan og finhakket persille. La herligheten stå å kreme like før servering.


BBQ Kyllingklubber m/ maisstuing, Rød coleslaw og Ovnsbakte potetskiver

Oppskrift laget av: Ruben

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kyllingklubber BBQ

1377316

2,1 kg

Fremgangsmåte:

Mais,hermetisk / kolbe

1,2 kg

Kyllingklubber Stek klubbene på brett/GN bakk i ovn på 200 grader i ca. 40-45 min.

Kremfløte

8 dl

Cayennepepper

33 gr

Muskat

20 gr

Salt

Etter smak

Pepper

Etter smak

Rød Coleslaw

Rødkål, snittet

1500 gr

Majones

7,5 dl

Spinat, baby

135 gr

Ananas

400 gr

Rømme

135 gr

Chili

17,5 gr

Salt

Etter smak

Pepper

Etter smak

Tid: 60 min

Maisstuing Tøm innholde i boksene for vann / rens og skjær av maiskornene fra kolbene. Fress lett i litt smør, ha over kremfløte, muskat, cayennepepper. Kok til det tykner på middels vare, kjøres med stavmikser/blender. Smak til med salt og pepper. (30 min) Rød Coleslaw m/ chili Strimle kål og salt lett, press ut væsken. Bland kål med delte ananasskiver. Finhakk chili og vend i. Bland majones, rømme og spinat. Krydre med salt og pepper. ( 15 min )

Ovnsbakte Poteskiver m/ Timian 1,21 kg Potet,kokfaste Timian 1 potte Hvitløk 12,5 gr Olje 2 dl Salt og pepper Skyll og del potetene i skiver etter ønsket tykkelse, legg lagvis utvover i en GN bakk. Pensle over med olje og strø over med timian, salt og pepper og hvitløk. Gjenta prosessen til du er ferdig. Bakes i ovn på 200 grader i ca. 30 min til potetene er møre.


Kyllingklubber m/ Asiatisk «coleslaw» og fried rice

Oppskrift laget av: Ruben Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kyllingkubber rå

1758879

2,1 kg

Fremgangsmåte:

Gulrot

160 gr

Rødkål

150 gr

Koriander

70 gr

Kyllingklubber rå Mariner etter eget ønske, kan også bare bruke nøytral olje, salt og pepper og litt chilipulver/ tørket chili. Stekes på brett med bakepappir på 200 grader i ca. 4045 min. ( Har man god tid kan gjerne kyllingen marineres over natten)

Baby Spinat

130 gr

Bønnespirer

125 gr

Pak Choy

100 gr

Chili

14 gr

Ingefær

10,5 gr

Hvitløk

5 gr

Sesamolje

10 gr

Riseddik

22 gr

Soyasauce

39 gr

Egg

7,5 stk

Salt Pepper Agave sirrup

18 gr

Fiskesaus(fishsauce

88 gr

Limejuice

88 gr

Tid: 40 min

«Asiatisk Coleslaw» uten majones Kutt grønnsakene i tynne strimler/julienne. Bland sammen honning, finhakket ingefær, riseddik, sesamolje, chili i tynne skkiver og finhakket hvitløk. Hell over grønnsakene og bland godt. Fried Rice Kok ris som anvist på pakken eller bruk av gårdagens ris. Fres løk gylden i pannen. Vend inn fryste erter og mais. Ha over risen og bland. Skyv blandingen over på den ene siden av pannen, tilsett sesamolje og ha over pisket egg. Stek eggene slik at de er kremete i konsistensen. Bland nå alt sammen. Smak til med soyasaus, vend til slutt inn vårløk og hakket koriander. Ris Egg,medium Mais Fryste Erter Løk Soyasaus Sesamolje Vårløk Koriander

1150 gr 7,5 stk 385 g 420 g 400 gr 150 ml 50 gr 120 gr 1 potte


Kylling Kjøttdeig

-

Singelfryste porsjonsenheter

-

Super rask tining

-

God porsjonskontroll


Kylling Mini Tortillas med syltet rødløk og lynsalsa

Oppskrift laget av: Ruben

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kyllingkjøttdeig

5440151

1250 gr

Tortilla 11cm

30 stk ( 3 pr pers)

Mais

480 gr

Rødløk

480 gr

Mango

670 gr

Agurk

650 gr

Lime

88 gr

Olje

50 gr

Koriander

1 potte

Fremgangsmåte:

Tid: 40 min

Stek kyllingkjøttdeigen og tilsett ønsket krydder. Sett tilside og hold varm til du skal servere. ( Se tips for kryddermix oppskrift) Skrell, kutt og del i små terninger. Vend inn finhakket koriander, olje og limejuice. Tips. Tilsett limejuice rett før servering. Dersom du lager salsa dagen før vent da med å tilsette limejucie til rett før servering. Dette er møte / overtidsmat man raskt kan tilberede. Nå som Kyllingkjøttdeigen kommer i singelfryste porsjonsenheter er det raskt å tilbrede.


Kylling Dumplings m/ sticky Asian glace og ponzu saus

Oppskrift laget av: Ruben Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kyllingkjøttdeig

5440151

1000 gr

Wonton Skins

40 stk( 4 pr pers)

Hvitløk

12,5 gr

Egg

139 gr

Koriander

2 potte

Ingefær

21 gr

Chili

17,5 gr

Vårløk

300 gr

Limebåter

260 gr

Sticky Korean BBQ Sauce

4594412

875 ml

Ponzu Saus Soyasaus

1,25 dl

Riseddik

27,5 gr

Lime

55 gr

Koriander

1 potte

Honning

27,5 gr

Chili

8,75 gr

Fremgangsmåte:

Tid: 60 min

Bland kyllingkjøttdeigen med ingredisene og bland godt sammen, settes kald slik at smakene får satt seg litt. Tin wonton og ha over i ett fuktig klede slik at at ikke arkene ikke tørker ut. Fyll med maks 1 ts fyll i hver wonton. Fukt kantene med litt vann som fungerer som lim når du skal brette inn kantene på wonton. Kok Wonton i 3-4 minutter. Kan også brunes raskt av i pannen dersom man ønsker litt farge. Ponzu Saus Bland alle ingredisene godt sammen og sett til side. Opplegging. Grov hakk 1 potte koriander og vårløk, skjær limebåter og dander på ønsket serveringsfat.


Kyllingslider m/ karamellisert løk og spicy hummus

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kyllingkjøttdeig

5440151

1250 gr

Oppskrift laget av: Ruben

Sliderbrød

30 stk ( 3 pr pers)

Sjalottløk

200 gr

Fremgangsmåte:

Sukker

12,5 gr

Eplecider eddik/hvitvinseddik

27,5 gr

Kyllingsliders Bland sammen kyllingkjøttdeig salt og pepper, ca strl pr slider 40 gr. Sliderne er ferdig når du har en kjernetemp på 75 grader

Solsikkeolje

20 gr

Hjetesalat

200 gr

Spicy Hummus Kikerter

250 gr

Tahini

250 gr

Sitrnsaft

75 gr

Hvitløk

46 gr

Chili, rød

14 gr

Salt

8-9 gr

Cummun, malt

4 gr

Bladpersille

25 gr

Tid: 40 min

Spicy Hummus: 250 gr Kikerter, ferdig kokt 250 gr Tahini, (sesammasse på malte sesamfrø) 75 gr Sitronsaft 46 gr hvitløk 14 gr Chili, rød 8-9 gr salt 4 gr Cummin 25 gr Bladpersille Bland alle ingrediensne sammen etter at kikertene har blitt dyppet i litt kokende vann. Kjøres glatt med stavmikser eller blender. Karamellisert løk Skrell og skjært løken i skiver. Stek i litt nøytral olje på middel varme i ca 10 min. Tilsett sukker og vend rundt til du får en karamellisering. Ha på eddik og kok inn. Montering: Rist slider brødene. Smør 1 ss med spicy hummus på bunnene. Legg på hjertesalat, kyllingslider og topp med karamellisert løk.


Chicken burgers – mange muligheter

Kylling Crispy Burger Panert lårfilet

Varenummer: 10635 F/D-PAK: 2x 2,5 kg. Holdbarhet: 365 dager i frys


Kylling Cheeseburger m/ Chilimajo

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kyllingkjøttdeig

5440151

1250 gr

Bacon, tørrsaltet,skivet

280 gr

Salt

14,5 gr

Pepper, sort

3,75 gr

Hamburgerbrød, brioche

10 stk

Gouda skivet old alkmaar 15 mnd 25/20 g

10 skiver

Hjertesalat

100 gr

Tomat

190 gr

Rødløk

160 gr

Poteter, valgfri kokfaste

1500 gr

Oppskrift laget av: Ruben Fremgangsmåte:

Tid: 45 min

Kyllingburgere Bland sammen kyllingkjøttdeig med salt og pepper. Form til boller og press lett ut. Dersom man ønsker å tilsette mere smak kan dette gjøres nå. Stekes i panne eller på grill til kjernetemp 75 grader. Ca. 3-4 min på hver side. Bakte båtpoteter Kutt og del potene i båter. Bland inn litt olje, salt og pepper og bak i ovn på 200 grader i ca. 40 min. Tilsett gjerne litt timian/rosmarin for litt ekstra smak.

Salt Pepper

Chilimajo Bland majones med srirracha. Fylles i sprutepose/spruteflaske. Hvis man ikke ønsker majo spicy sløyf 50 gr Sriracha.

Solsikkeolje Chilimajo Majones,ekte

330 gr

Sriracha

102 gr

Montering: Rist burgerbrødene, smør bunnen med 1 ss Chilimajo, hjertesalat, 1 tomat skive, burger, ost, rødløk og bacon.


Kyllingburger m/ Spicy Tomatsalat og grillet løk

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling steak Classic

5457874

1 kg

Hamburger brød 60/80 g

10 stk

Rødløk, hakket

100 gr

Persille, hakket

50 gr

Cherry, tomat

300 gr

Sitron

1 stk

Mango

100 gr

Old Alkmaar, Gouda skivet

10 skiver

Løk, kepa

300 gr

Sriracha saus

20 gr

Olivenolje

0,5 dl

Solsikkeolje

0,5 dl

Eggeplommer

2 stk

Pepper sort, Telliche hell

40 gr

Sitron

1 stk

Hvitløk

20 gr

Oppskrift laget av: Robert Fremgangsmåte:

Tid: 30 min

Oppskrift laget av: Ruben Tomatsalsa: Del tomatene i pene små båter eller terninger, mango og rødløk kuttes også i pene terniger og blandes sammen med olivenolje, sitron, hakket persille og smak til med salt, pepper og litt sriracha. Pepper-Aioli: Start med å riste sortpepper i en tørr panne, ha så de pepperkornene i en morter eller i en pepperkvern. Ha så den skrelte hvitløken i aluminiumsfolie og bak i ovn på ca 150gr til de er helt møre. Pisk sammen eggeplommene og oljen til en homogenmasse, smak så til med den bakte hvitløken og litt sitron og den ristete sorte pepperen, og eventuelt litt salt. Grillet kepaløk: Kutt løken i ca 1 cm tykke skiver, legg skiven i en bolle med kaldt vann i noen minutter. Ha de så over på et klede og la de tørke godt av seg. De kan så enten vendes i litt maisenna og stekes i panne, eller grilles som de er til de er blitt gyldene og begynner og bli litt møre. Varm kyllingen steaken i ovnen eller på grill til den har fått en kjernetempratur på ca 70 gr. Legg osten oppå kylling i de siste minuttene så den rekker å smelte litt over kyllingen før servering. Montering: Burger brødet grilles eller varmes litt i ovn. Smør et tynt lag pepper-aioli på bunn brødet, legg så på kylling med den smeltete osten, så tomat og mango salsaen og den grillet løken.


Kyllingburger Bacon, chili ketchup karamellisert løk

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling Sandwhichfilet flammegrillet

5684113

1,5 kg

Oppskrift laget av: Robert Fremgangsmåte:

Tid: 40 min

Skrell og del amadinepotene i båter ha over i ildfast form og ha over olje, salt og pepper. Bakes på 200 grader i ca 40 min.

Burger brød

10 stk

Crispsalat

470 gr

Bacon

280 gr

Løk

480 gr

Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm en panne til mediumhøy varme og sauter løken, strø over sukker slik at løken karamelliserer seg.

Sukker

100 gr

Lag hjemmelaget chili ketchup, se grunnoppskrift

Jalapenos, syltet

18 gr

Jarlsberg, ost

10 skiver

Chili ketchup, se grunnoppskrift

2 dl

Potetbåter, stekt

2 kg

Stek bacon spørtt, vask og tørk cirspisalaten. Montering: Del burger brødene og stek de gyldene på hver side. Start med


Crispy & Cheezy Kyllingburger m/ Coleslaw

Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Kylling Burger Crispy

5684113

10 stk

Brioche Burger buns

10 stk Fremgangsmåte:

Coleslaw Spicy Ranch Rødkål

500 gr

Gulrot

500 gr

Eple, grønt

312 gr

Majones

1,25 dl

Tyrkisk Yoghurt / Yoghurt naturell

2,5 dl

Spicy Ranch dressing

187 gr

Syltet Jalapenos

Se grunnoppskrift

Oppskrift laget av: Ruben Tid: 20 min

Spicy ranched coleslaw Finsnitt kål, gulrot og eple, bland i yoghurt og majones. Smak til med spicy ranch dressing. Juster eventuelt med salt og pepper. Syltet jalapenos

Bland alle ingrediensene og kok opp. Tilsett de skivede Jalapenosene. Gi det hele ett oppkok. Hell over på desinfiserte norgesglass og la stå over natten. Her blir smaken bare bedre og bedre, kan stå i flere måneder. Montering: Del buns, fordel 1 ss med smoked paprika majones på hver av bunnene. Legg så oppå den friterte kylling burgeren. Fordel ønsket megde med jalapenos og topp med 12 ss spicy ranch coleslaw. Server med pommes frites eller sprø chips.


Snadder Kylling Burger

Oppskrift laget av: Robert Ingredienser 10 pers

EPD

Mengde

Snadderkylling Lårkjøtt strimlet

5332531

1,8 kg

Brioche, burger brød

10 stk

Cherrytomat

200 gr

Ridderost, skivet

20 skiver

Chipotle Ketchup

200 gr

Oppskrift laget av: Ruben Fremgangsmåte:

Tid: 30 min

Mål opp ønsket vekt (ca 180g pr. person) av snadderkylling lårkjøtt. Dette klappes til en rund burger. Stekes på brett i ovn på 250° C eller rett på grillen. Stek godt slik at du får den gode karamelliserte smaken! Ha på ost og skivet tomat rett før burgeren er klar, slik at osten smelter og tomaten rekker å bli mør og god. Stek eller varm brødet på grillen og smør med chipotle ketsjup.


Kontaktinfo


CHICK AWAY

Take a chance on take away

Bli med på Take Away trenden - vi viser deg hvordan!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.