Page 1

VERBUM BÖCKER 2017

Böcker

2017

Verbum

ab.

Besöksadress Kungsholmstorg 5. Box 22543, 104 22 Stockholm. Växel 08-743 65 00. verbum.se


Verbum AB ägs till stora delar av Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Vi är ett av Sveriges äldsta bokförlag och en av de ledande utgivarna av teologisk litteratur. Grunden lades 1911 då Svenska kyrkans diakonistyrelse startade eget bokförlag med målet att säkra kyrkans nödvändiga utgivning. Våra produkter riktar sig primärt till kyrkor och församlingar men utgivningen innefattar också livsfrågor, andlig vägledning och presentböcker för allmänheten. I vår tidningsutgivning ingår Kyrkans Tidning, Sändaren och Amos. Vi gör också församlingsblad och dylikt som uppdragsutgivningar. Verbum AB ingår i Berling Mediakoncernen.

TIPS Omslagsbild: Kyrkan lär i förändring av Marie Store, se s 44. Foto: Johnér/Henrik Trygg.

Följ oss! verbum.se twitter.com/verbum_ab

VERBUM AB. Box 22543. 104 22 Stockholm. Besöksadress: Kungsholmstorg 5. verbum.se Växel: 08-743 65 00. Kontaktuppgifter kundservice: 08-743 65 10, order@verbum.se Projektledare: Åsa Svedin. Formgivning och produktion: Ysan Grafisk form. Tryck: Printfabriken AB.

facebook.com/verbumab instagram: @ VERBUM_AB


SIDHUVUD HÖ

INNEHÅLL RUBRIK Ingress

04 förord 06 dop 12 barn 16 konfirmander & unga ledare 21 kommer sommaren / hösten 2017 22 teologi 30 lutheråret å 32 pastoralteologi & arbetsredskap 43 ett gemensamt uppdrag 44 lär av andra 46 livsfrågor & tro 54 frälsarkransen 60 andakt & bön 64 gudstjänst 70 biblar 74 psalmböcker 80 minnen & bevis 92 köpvillkor 93 beställningsblad

TIPS Följ oss! verbum.se twitter.com/verbum_ab facebook.com/verbumab instagram: @ VERBUM_AB


Välkommen till Verbums nya katalog! Här finner Du det mesta av vår utgivning. Färska titlar och nya författare sida vid sida med kända ansikten och välbekant utgivning. Det är så det ska vara. Vägen framåt brukar gå genom att sammanföra och sammanhålla tradition och förnyelse. Det var ju bland annat det som Martin Luther gjorde. REFORMATIONEN 500 ÅR I år är vi många som uppmärksammar reformationen 500 år. Ett år då vi på Verbum särskilt försöker vårda reformationens pedagogiska grundfrågor: Hur ska vi – i vår tid och på vår tids språk – tala om dop och tro, Gud och kyrka? Och hur kan vi använda ny teknik i kyrkans undervisning? Verbums utgivning syftar till just detta – att på olika sätt berätta om kristen tro för att stärka människors kristna tro, rusta kyrkans medarbetare, och fördjupa de många möten som äger rum i kyrkan. Dessutom satsar vi på digital utgivning, vid sidan av tryckta böcker och tidningar. Genom tjänster inom produktfamiljen Verbum Novum och webbportaler som Barn & Tro utvecklar vi vår utgivning och tillgängliggör den i fler kanaler. VERBUM ÄR SKAPAT AV OCH FÖR KYRKAN Vi har en lång historia – dock inte en femhundraårig – som tog sin början 1911, då Svenska kyrkans diakonistyrelse beslutade sig för att starta ett självfinansierat kyrkligt förlag. Genom en rad sammanslagningar har vi blivit det vi är idag: ett enat bolag som erbjuder Er en bred utgivning både vad gäller form, innehåll och kanal. En utgivning som erbjuder både tradition och förnyelse. Vi finns till för att underlätta för Dig. Det uppdraget är vi stolta över!

Jonas Eek, utgivningschef Verbum

Henriette Zeuchner, koncernchef Berling Media och vd Verbum


ďœľ

Foto: Mikael M Johansson


DOP Dopundervisningen är en av kyrkans stora utmaningar – undervisningen inför dopet, och undervisningen om vad dopet är och om vad det innebär för var och en av oss att leva i vårt dop. Låt böckerna hjälpa till. Verbum har flera nya barnbiblar för olika åldrar och tillfällen tillsammans med våra klassiker, pedagogiskt stöd, dela-ut-material och mycket mer.

TIPS

Till alla nya föräldrar

En fin dopgåva

PRINSESSAN ESTELLES BÖNBOK

DOPBOKEN Lena Olsson Fogelberg

Under prinsessan Estelles första år arbetade kronprinsessan Victoria och prins Daniel tillsammans med Verbum och illustratören Petra Szabo med Estelles bönbok, en samling välkända och lite nyare böner och psalmer som kan hjälpa barnfamiljer och barn att hitta orden för det som känns viktigt.

Det är många känslor som väcks när ett barn kommer till världen. Alla i barnets närhet får vara med om nya upplevelser. För många blir också dopet aktuellt. Dopboken innehåller texter som riktar sig till de nyblivna föräldrarna och är en god hjälp att ha med vid samtalet om dopet.

ART NR: 52635681

PRIS: 88:-

PRIS: 160:-

En del av bokens intäkter skänks till Världens Barn

ART NR: 52634981


DOP

Många detaljer att spana efter!

MIN ALLRA FÖRSTA BIBEL

LETA-OCH-PEKA-BIBELN

Sally Ann Wright (text) & Honor Ayres (illustration)

Julia Stone (text) & Samantha Meredith (illustration)

Vad hände den första julen? Hur kom det sig att David ville slåss mot store Goljat? Varför badade Naaman så många gånger? Här görs 49 berättelser ur Bibeln tillgängliga för de allra minsta och deras familjer, och här finns också klassiska och nyformulerade böner och flera uppslag för minnen från barnets första år. En barnbibel att använda under hela barnets förskoletid – passar både som församlingens gåva till nydöpta och som en fadders eller väns gåva på dopdagen.

Ögonblick ur Bibeln, fulla av detaljer. Hittar du dem allihop? Läs och peka på fåren, båtarna, korgen, fåglarna, herden med mera. En väg in i Bibelns berättelser för barn i pekboksåldern. ART NR: 52634899 • 3 – 6 ÅR ANTAL: 1–2

3–9

10 +

KR/ST: 149 119 99

ART NR: 52636138 • 3 – 6 ÅR ANTAL: 1–2

3–9

10–24 25–49

50 +

KR/ST: 159 139 129 115 99

TIPS

Praktiskt bära-runthandtag!

95 bibelberättelser för de allra minsta barnen. Passar både för högläsning och för den som just börjat läsa själv.

DE YNGSTAS BIBEL

BÄRA-RUNT-BIBELN

Karyn Henley (text) & Kelly Pulley (illustration)

Sally Ann Wright (text) & Paola Bertolini Grudina (illustration)

Innehåller Karyn Henleys urval av bibelberättelser för barn som möter Bibeln för första gången. De yngstas bibel är fortfarande en av de mest efterfrågade barnbiblarna på många språk och en klassiker bland barnbiblar i Sverige!

Här är barnbibeln som kommer att få följa med överallt! Innehåller tretton berättelser ur Gamla och Nya testamentet. Sally Ann Wright har arbetat med Bibeln i många år och bland annat skrivit texterna i Min lilla bibel, hon återberättar dem här för barn i förskoleåldern. Varje berättelse har fått ett uppslag. Stadiga kartongsidor och ett handtag utskuret upptill.

ART NR: 52630648 • 3 – 6 ÅR PRIS: 199:-

ART NR: 52634936 • 3 – 6 ÅR ANTAL: 1–2

3–9

10–24 25–49

50 +

KR/ST: 129 109 99 85 75


DOP

BIBEL FÖR BARN K. Karlberg, I. Wernolf, L. Östh (text) & U. Löfgren (illustration) En halv miljon exemplar under tjugo år – Verbums egen Bibel för barn har blivit den bibelutgåva som delas ut till fyraåringar, femåringar och sexåringar i församlingar runtom i Sverige, och dessutom har den spridits i svensktalande Finland, på norskt bokmål, nynorsk, danska, finska, isländska, enaresamiska, nordsamiska, i Tyskland och på Grönland. Karin Karlberg, Inga Wernolf och Lisa Östh återberättar bibeltexterna, och Ulf Löfgren har illustrerat dem. 65 berättelser ur Gamla testamentet och 85 ur Nya testamentet och några avsnitt med psaltarpsalmer, delar ur Bergspredikan, liknelser och Paulus och Johannes brev.

Bjud in barnfamiljer till att hämta sin egen Bibel för barn med inbjudan som du hittar på sidan 85

ART NR: 52633359 • 6 – 12 ÅR PRIS: 205:-

BIBEL FÖR BARN, BOK OCH E-BOK K. Karlberg, I. Wernolf, L. Östh (text) & U. Löfgren (illustration) Lagom till 20-årsfirandet läste Mark Levengood och Henrik Johnsson in hela Bibel för barn. Nu kan du köpa boken med ett tillägg: möjligheten att ladda hem en e-bok där du bläddrar uppslag för uppslag på dator eller läsplatta och samtidigt får berättelsen läst högt för dig.

Lyssna till Mark Levengood och Henrik Johnsson!

ART NR: 52636183 • 6 – 12 ÅR PRIS: 256:-

TIPS

Ett samarbete mellan författare och illustratörer i Norden. En perfekt gåva att dela ut till alla familjer i församlingen.

BIBELBERÄTTELSER FÖR BARN I NORDEN Christina Lövestam m. fl. Boken presenterar 68 klassiska bibelberättelser för barn av vår tid. Den är ett samprojekt mellan sex nordiska förlag. Det är 15 författare och 15 illustratörer som har fått tolka och förmedla berättelserna på sitt eget sätt. Berättelserna är skrivna med utgångspunkt i barnens värld och deras funderingar över livet. Passar för barn runt 6 år och uppåt. ART NR: 52635841 • 6 – 12 ÅR PRIS: 184:-


DOP

En vandring genom pärlorna i Frälsarkransen

LILLA FRÄLSARKRANSEN AV GLAS

ALICE, LEO OCH PÄRLORNA

Martin Lönnebos radband Frälsarkransen finns i en mindre storlek som brukar passa de flesta barn mellan tre och åtta år. Många barn får det när de döps eller när de går sitt sista år i förskolan. Frälsarkransen består av arton glaspärlor, tillverkade enligt Fairtrade-kriterierna och trädda på elastisk tråd. Textilpåse och en liten broschyr som presenterar Frälsarkransen medföljer.

Christina Lövestam (text) & Marie Åhfeldt (illustration)

ART NR: 52634387 ANTAL:

1–4

5–24

25 +

KR/ST: 159 109 89

Två vänner, Alice och Leo, och arton pärlor. Christina Lövestam har skrivit en berättelse, en meditation och en kort dikt till var och en av pärlorna i Frälsarkransen för barn mellan sex och tolv år. För högläsning i gruppen eller klassen – eller som en gåva till de barn som har eller får en Frälsarkrans. ART NR: 52634455 • 6 – 12 ÅR PRIS: 151:-

MIN MAMMA OCH JAG

MIN PAPPA OCH JAG

Alison Ritchie (text) & Alison Edgson (illustration)

Alison Ritchie (text) & Alison Edgson (illustration)

En hel lång dag med min mamma! Vi går ut för att leka, och jag kliver i hennes spår.

På morgonen vaknar jag alltid såhär: min pappa kittlar mig på nosen och ger mig en puss.

Den lilla björnen och den stora björnen vandrar ut i världen tillsammans. Ekot i grottan, skuttet över bäcken, simturen – allt blir spännande (och inte farligt) när det är nära till en trygg famn. Min mamma och jag är en berättelse om att vara mycket älskad. Den finns sedan tidigare utgiven på tretton språk.

En liten björn och en stor björn har en hel dag framför sig. Det finns så mycket att göra och se! Regn och åska, honungsjakt, sagor under stjärnhimlen – allt blir extra bra när man får vara tillsammans. Den första utgåvan av boken var engelsk, och svenska är det sextonde språket den översatts till.

ART NR: 52636091 • 3 – 6 ÅR

ART NR: 52636114 • 3 – 6 ÅR

ANTAL: 1–2

ANTAL: 1–2

3–9

10 +

KR/ST: 158 144 105

3–9

10 +

KR/ST: 158 144 105


DOP

Bok och julkrubba i ett!

Fyra kartongböcker i en box

FYRA SMÅ BÖCKER OM JULEN

RESAN TILL DEN FÖRSTA JULEN

Bethan James (text) & Honor Ayres (illustration)

Juliet David (text) & Simon Abott (illustration)

Följ med Maria och Josef till Betlehem, till herdarna på ängen, till barnet i krubban och res med de tre männen som följer stjärnan. I fyra miniböcker som ligger i en box, återberättas julens och trettondedagens händelser. Lämplig för barn i förskoleåldern.

Här är berättelsen om när Jesus föddes! Den är en pop-upbok och samtidigt ett jullandskap att vika ut och berätta om eller leka med. I kuvertet på pärmens insida finns de lösa julkrubbefigurerna!

ART NR: 52636343 • 3 – 6 ÅR

ANTAL:

ANTAL:

1–2

3–9

KR/BOX: 129

109

10–24 25–49 79

69

50 +

ART NR: 52634738 • 3 – 6 ÅR 1–2

3–9

25 +

64

SANNASERIEN



10–24

KR/ST: 153 133 113 103

Gunilla Lindén & Matilda Salmén

SANNA & FARMOR …

• 3 – 6 ÅR

Miniböckerna om Sanna och hennes farmor delas ut i många församlingar vid jul och påsk och i samband med dop och begravningar där barn i förskoleåldern är med. Se till att de även finns i kyrkans barnhylla och i församlingens barnlokaler!

FIRAR GUDSTJÄNST ART NR: 52633861

FIRAR PÅSK ART NR: 52633892

ÄR PÅ BEGRAVNING ART NR: 52633915

PRATAR OM GUD ART NR: 52634196

FIRAR JUL ART NR: 52633922

ÄR PÅ DOP ART NR: 52633885

Sannaböckerna säljs i 10-pack

SORTERING: 10-PACK KR/PACK:

252


DOP

MÅNE OCH SOL

KYRKSÅNG – SÅNGBOK

Britt G. Hallqvist (text) & Charlotte Ramel (illustration)

Ulf Löfgren (illustration)

Lär känna en av Sveriges mest sjungna psalmförfattare och psalmöversättare genom hennes barnlyrik! Måne och sol är full av både kända och mindre kända sångtexter, dikter och böner och sattes samman av Verbum och Britt G. Hallqvist-sällskapet till firandet 2014, när hon skulle ha fyllt 100 år. Charlotte Ramel har illustrerat.

Kyrksång innehåller 213 sånger ur den svenska psalmskatten, ur vår barnsångsskatt och från flera andra länder, alla med noter och ackordanalys och illustrerade av Ulf Löfgren. Registren gör det enkelt att hitta något för varje tillfälle – hemma, i skolan, i gudstjänsten, i kyrkans barngrupper. Kyrksångs egen bönbok längst bak består av 30 sidor med klassiska och nyskrivna böner.

ART NR: 52635940

ART NR: 52634776

PRIS: 149:-

PRIS: 153:-

DET GUNGAR SÅ FINT

TRYGGARE KAN INGEN VARA

DU SOM VILL ATT JAG SKA FINNAS

CD-skiva med texthäfte och andaktstavla

CD-skiva med texthäfte och andaktstavla

Margareta Melin

Kerstin Linzander har gjort ett urval av vaggvisor, tröstetrallar, doppsalmer, gungsånger, hand- och fingerramsor, ord- och ljudskoj. Andaktstavla, format: 210 x 210 mm med bönen Gud som haver barnen kär.

Tjugo av våra mest älskade barnsånger och barnpsalmer finns samlade på denna cd. Per Harling sjunger tillsammans med medlemmar ur sånggruppen Fjedur. Innehåller bl.a. Gud som haver och Tryggare kan ingen vara. Andaktstavla, format: 148 x 210 mm med bönen Gud som haver barnen kär.

Nyutgåva av Margareta Melins efterfrågade bönbok – en utmärkt dopgåva, konfirmationspresent, tackpresent och arbetsredskap för alla som arbetar med andakt och gudstjänst. Reviderad och med flera nya böner. Ur innehållet: Gud som ser och älskar så • Du är nära • Fri att vara jag • Gudabarn.

CD – ART NR: 89914 PRIS: 164:TAVLA – ART NR: 70103

CD – ART NR: 52635407

PRIS: 26:-

PRIS: 164:-

ANTAL:

TAVLA – ART NR: 526154

KR/ST: 133 102 68

1–2

3–9

10–24

25 + 62

PRIS: 28:-




BARN Verbums utbud av barnböcker växer. Ta hjälp av dem när du pratar med barnen om sorg och saknad, om fördomar och rädslor eller bara vill låta barnen kliva in i fantasins värld för en stund. För mer inspiration se barntro.se, en ny webbplats från Verbum för dig som möter barn och barnfamiljer i kyrkan och på andra håll.

Formskurna sidor, hål och luckor



Om sorg och saknad för alla åldrar

HEJDÅ, MORMOR!

SKA DET VARA SÅHÄR??!

Melanie Walsh

Peter Schössow

”Idag berättade mamma för mig att mormor har dött.” Huvudpersonerna i Melanie Walshs bok är tre: pojken, hans mamma och hans mormor. Men vad är det som har hänt? Vad betyder dött? Samtalet mellan pojken och hans mamma bygger berättelsen tillsammans med formskurna sidor, hål och luckor – och mormor är med, för hon finns i minnena och i mamman och i pojken.

Plötsligt är hon där, flickan med den stora handväskan. Hon går genom parken med arga steg. Vad är det som har hänt? Finns det ingen som kan komma till tals med henne? Tänk om det finns en orsak till hennes ilska. Tänk om den orsaken heter Elvis. Blir inte allt helt annorlunda då? Peter Schössows bilderbok Ska det vara såhär??! (originaltitel: Gehört das so??! ) belönades med Deutscher Jugendliteraturpreis 2006.

ART NR: 52636527 • 3 – 6 ÅR

ART NR: 52634974 • 6 – 9 ÅR

ANTAL:

1–2

3–9

10–24

25 +

ANTAL: 1–2

KR/ST:

179

169

149

119

KR/ST: 159 139 119

3–9

10 +


BARN En bilderbok om fördomar och vänskap

… en klassisk historia om att vara rädd för monster … ANNIKA LUNDEBERG BTJ NR 17, 2016

DET ÄTER UPP MIG!

SUPERFARLIG!

Luc Foccroulle (text) & Annick Masson (illustration)

Tim Warnes

Arthur bara vet det: om han går till sitt rum kommer monstret i hans mardröm och äter upp honom! Och faktiskt – SMASK KRAS GULP – är det just det som händer. Ändå slutar allt bra. Joho, det är säkert! En bilderbok för alla barn och vuxna som har varit mörkrädda någon gång – eller undrat hur det egentligen är med monstret under sängen.

Det ligger något grönt skogen. Vad kan det vara? Mullvad, som tycker om att sätta etiketter på allt han ser, får mycket att göra. Det gäller att varna alla för faran – och som tur är sover den än så länge. Men när middagsluren är över blir det inte alls som Mullvad hade tänkt. Vad ska hända med alla hans fina etiketter? Och vad vill den stora gröna inkräktaren egentligen? En bilderbok av brittiske Tim Warnes, som tidigare har arbetat tillsammans med bland andra Norbert Landa och Steve Smallman.

ART NR: 52636329 • 6 – 9 ÅR ANTAL:

1–2

3–9

10 +

ART NR: 52636077 • 3 – 6 ÅR

KR/ST: 159 139 109

ANTAL: 1–2

3–9

10 +

KR/ST: 159 139 109

NYHET

BIET SOM INTE VILLE DELA MED SIG

LÄR KÄNNA JESUS

Steve Smallman (text) & Jack Tickle (illustration)

Tim Dowley

Det här biet vill inte dela med sig av sin nektar. Ingen annan ska få! Men en dag sätter biet i sig lite för mycket. Läs hur det går då. Steve Smallman och Jack Tickle har gjort en bilderbok om att dela med sig – och om att hitta nya vänner.

Reformationen var ett pedagogiskt projekt som tog sin utgångspunkt i barnen. Hur kan man introducera tro och bibeltext för dem på deras villkor? Lär känna Jesus är ett sätt. Det är en pysselbok där barnen, i ord och bild, får stifta bekantskap med Jesus på sina villkor. Somligt löser man på egen hand. Annat kan man behöva hjälp med. Det mesta kan bilda utgångspunkt för ett samtal.

ART NR: 52636305 • 3 – 6 ÅR

ANTAL:

ANTAL:

1–2

3–9

10–24

25 +

ART NR: 52636848 • 6 – 9 ÅR • MARS 1–2

3–9

10 +

KR/ST: 99 79 69

KR/ST: 159 139 109 99




BARN

INNAN LYKTORNA SLOCKNAR Mattias Lönnebo Innan lyktorna slocknar är prästen Mattias Lönnebos andra fantasybok om barnen Liv och Dag och om livets pärlor. I denna bok kastas de ut i ett spännande äventyr som de inte vet hur det ska sluta. Läs också författarens första bok om Liv och Dag, Genom Skuggornas dal. ART NR: 52636237 • 9 – 12 ÅR ANTAL:

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 179 149 129

GENOM SKUGGORNAS DAL ART NR: 52635797 • 9 – 12 ÅR PRIS: 164:-

BOKEN MELLAN VÄRLDARNA Carolina Klintefelt När Millies dagbok börjar lysa och en flicka i konstiga kläder dyker upp i snåret nedanför lägenhetshusen förstår Anton ingenting. Men dagboken är inget mindre än Boken mellan världarna, och i den andra världen finns det mörka krafter som vill ta sig in i Antons och Millies vardag. Nu måste Världarnas konung få den. Hur modiga är Anton och Millie när det gäller? Boken mellan världarna är en fantasyroman med allegoriska drag för bokslukare, 9–12 år ungefär, och för högläsning i grupper med barn i samma åldrar. ART NR: 52636176 • 9 – 12 ÅR ANTAL:

1–2

3–9

10–24

25 +

KR/ST: 179 149 129 109

Läs högt i klasser med nyanlända!

Jag skrev för den flicka som önskade sig en bok om någon som var som hon. KAREN LYNN WILLIAMS

FYRA FÖTTER, TVÅ SANDALER Karen Lynn Williams, Khadra Mohammed (text) & Doug Chayka (illustration) ”Vad är det för mening med att ha en sandal när man har två fötter?” säger Feroza. När en lastbil med kläder kom till flyktinglägret i Peshawar råkade hon och Lina få tag i en sandal var. Nu föreslår Lina att de ska dela på dem. Men Lina menar inte att båda två ska gå med en fot bar. Fyra fötter och två sandaler kan betyda mycket mer än så! Karen Lynn Williams, Khadra Mohammeds och Doug Chapras bilderbok har fått en rad utmärkelser, bland annat ”Notable books for a Global Society” av International Reading Association. ART NR: 52636299 • 6 – 9 ÅR ANTAL: 1–2

3–9

10 +

KR/ST: 159 139 119







KONFIRMANDER & UNGA LEDARE Många tonåringar söker sig till kyrkan. De vill vara konfirmander och unga ledare – och konfirmandpassen har blivit ett tillfälle att möta inte bara en årskull utan ofta flera. Hur kan vi ge tonåringar möjligheten att hitta hem i församlingen? Ta del av Verbums konfirmandbiblar för olika behov, böcker för ledare, unga ledare och konfirmanden själv. Missa inte Verbum Novum Undervisning – ditt nya digitala stöd i konfirmandarbetet.

KONFIRMANDBIBELN 2.0 F. Beverhjelm & R. Bonnevier Reviderad upplaga av Konfirmandbibeln. De inledande sidorna är skrivna av Fredrik Beverhjelm och Rickard Bonnevier och innehåller material att arbeta med i konfirmandgruppen. Med hjälp av nya planscher, krokar och understrykningar guidas konfirmanden genom Bibeln. Hundra nya musik och filmreferenser ger konfirmanden möjlighet att skapa en egen relation till bibeltexten. Format: 135 x 210 mm. ART NR: 52635742 ANTAL: 1–19

20–49 50 +

KR/ST: 229 199 189



GUIDE TILL KONFIRMANDBIBELN 2.0

KONFIRMANDPSALMBOKEN

Nyutgåva av ledarboken för dig som arbetar med konfirmander och ungdomar. Nytt i denna version är input i form av hur du kan arbeta med ”loggboken” i Konfirmandbibeln. Boken följer ett tematiskt upplägg. Låtlista och filmtips har uppdaterats.

Den svenska psalmboken med tillägg i en utgåva som passar tillsammans med den turkosa Konfirmandbibeln 2.0: ljusgrönt omslag i gummimaterial, formgivet av Mrs. Murphy. Det ekumeniska psalmurvalet (1– 325), Svenska kyrkans del (psalm 326 – 700), Verbums tillägg (psalm 701– 800), Evangelieboken, En liten bönbok och flera register. Format: 92 x 125 mm.

ART NR: 52635766

ART NR: 52633649

PRIS: 226:-

ANTAL: 1–19

F. Beverhjelm & R. Bonnevier

20–49 50–99

100 +

KR/ST: 229 205 195 185


KONFIRMANDER & UNGA LEDARE

BIBELN

Gummiliknande omslag med sammetslen yta!

Svart, lila eller silver En modern, slitstark konfirmandbibel som innehåller Bibel 2000 med noter, parallellhänvisningar och en uppslagsdel. Rubriker i orange gör det lättare att hitta. Längst bak i Bibeln finns det nyritade kartor, Svenska kyrkans bibelläsningsplan, en ny hittlista och en lista över bibelord som förekommer i gudstjänstens liturgi. Försättsbladet har en dedikationsruta med plats för en personlig hälsning. Format: 130 x 180 mm. SVART ART NR: 52634813 LILA

ART NR: 52634806

SILVER ART NR: 52634790

ANTAL: 1–9

10–49 50–99

100 +

KR/ST: 249 209 199 189

TIPS

Bibeln passar fint med Psalmboken i silver och svart på sidan 75.

GUMMIBAND TILL BIBELN Ett brett gummiband märkt med orden Tro, Hopp, Kärlek. Håller anteckningsbok och konfirmationsminnen på plats. Ca 40 cm i omkrets. Gummibandet säljs i 25-pack. ART NR: 526396 PRIS: 256:-/25-PACK

ANTECKNINGSBOK FRÄLSARKRANSEN 10-pack Anteckningsbok Frälsarkransen är den andra i raden av Verbums uppskattade anteckningsböcker förstärka med enkel troslära. Den är ett matchande komplement till Verbums konfirmandbiblar i tre färger, men passar för studiegrupper i alla åldrar. Den här vänder sig särskilt till grupper som arbetar med Frälsarkransen. ART NR: 52636879 • APRIL ANTAL:

NYHET

1–2

3–9

10 +

KR/PACK: 219 189 159

Anteckningsböckerna säljs i 10-pack!

ANTECKNINGSBOK MED LITEN KATEKES 10-pack Anteckningsbok med en lärodel som kompletterar biblarna. Förutom inledande blanka sidor, där konfirmanden kan fånga sina intryck från undervisningen, innehåller den inspirerande texter om tro, bön och gudstjänst, en guide till bibel och psalmbok samt uppgifter och en loggbok för gudstjänstbesök. ART NR: 52636602 ANTAL:

1–2

3 +

KR/PACK: 219 189




KONFIRMANDER & UNGA LEDARE

KONFIRMANDBOKEN

HANDLEDNING TILL KONFIRMANDBOKEN

HANDBOK FÖR UNGA KONFIRMANDLEDARE

Gunilla Lindén

G. Lindén & R. Olofsson

Konfirmandboken är uppbyggd kring 20 olika teman med utgångspunkt i konfirmandens livsfrågor. Varje tema rymmer både en text med personligt tilltal och en bibelberättelse. I boken finns också faktasidor om kristen tro, kyrkan, Jesus och Bibeln. Formgiven av Augustprisvinnaren Lilian Bäckman.

Handledning till Konfirmandboken är skriven för ledarna i konfirmandarbetslaget. Den utgår helt från Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete och behandlar både teologiska och pedagogiska aspekter. Boken är en inspirerande källa att ösa ur vare sig du använder Konfirmandboken eller inte.

ART NR: 52635636

ART NR: 52635643

Ett ovärderligt redskap för den ständigt växande skaran unga ledare i Svenska kyrkan. De strukturerade och kortfattade kapitlen hjälper konfirmandledaren att hantera frågor kring ledarskap och lärande, tro och tvivel, lek och samtal. Innehåller 20 nyskrivna andakter som den unga ledaren kan hålla på egen hand.

PRIS: 191:-

PRIS: 294:-

S. Dalevi, B. Lönnqvist, A. Hedman, K. Windolf Granberg

ART NR: 52635650 PRIS: 92:-

Säljs i 10-pack

VIA MYSTICA: KONFIRMANDENS BOK

VIA MYSTICA: VÄGLEDNING

B. Åhrman Ekh, J. Eek, S. Klint

B. Åhrman Ekh, J. Eek, S. Klint

Att vara människa är att vara på väg, i ständig rörelse. Att vara kristen är också att vara på väg – tillsammans. Den här konfirmandboken handlar om livets resa, världens resa och gudstjänstens resa. Tillsammans utgör de en och samma resa – Via Mystica – där Gud möter dig och mig.

Ledarhandledningen till Via Mystica är en pedagogisk guldgruva som underlättar och utvecklar konfirmandarbetet för både vuxna och unga ledare! Här finns idéer, råd, förslag på träffar med konfirmander och föräldrar, övningar och metoder, andakter och gudstjänster.

Modern kyrkogångsbok som ger en introduktion till gudstjänsten, bönen, nattvarden, trosbekännelsen, dopet, bibeln, psalmboken, med mera. Boken beskriver också gudstjänstens olika delar. Varför gör man egentligen som man gör i kyrkan?

ART NR: 52631614

ART NR: 52633991

ART NR: 52631379

PRIS: 318:-

PRIS: 524:-/10-PACK

PRIS: 246:-



KYRKOGÅNGSBOK Gunilla Lindén


KONFIRMANDER & UNGA LEDARE I samarbete med Svenska Kyrkans Unga!

Uppföljaren till Du ritar i sanden

DU RITAR I SANDEN Karin Härjegård

NYHET NYHET

MARTIN LUTHER

Vem var Martin Luther? Vad betyder det att Svenska kyrkan är ”luthersk”? År 2017 är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina teser i Wittenberg i Tyskland. Den här boken är skriven för att ge en inblick i vad vår kyrka är och hur vår kyrkas historia ser ut. Läs, diskutera och låt dig utmanas!

ANTAL:

1–2

3–9

DU MÖTER MIN BLICK I VIMLET Karin Härjegård Karin Härjegård är präst och har arbetat i många år tillsammans med unga och konfirmander med att öppna upp Bibelns berättelser genom att återberätta dem och samtala om innehållet. Nu kommer uppföljaren Du möter min blick i vimlet med återberättade bibelberättelser ur både Gamla och Nya testamentet. Möt Hanna och Samuel och var med i vimlet vid intåget i Jerusalem. Berättelserna kan läsas tillsammans eller enskilt, och efter varje berättelse finns en fråga som pekar in mot det egna livet.

ART NR: 52636732 • FEBRUARI

ART NR: 52636909 • APRIL

ANTAL:

1–2

3–9

10 +

ANTAL:

KR/ST: 169

139

119

KR/ST: 169 149 129

1–2

3–9

10 +

”Vi packade upp en annan tid och lät den fylla kyrkan”

MÖTESPLATSER för trons och livets frågor

Teresia Clifford (red)

10 +

KR/ST: 169 149 129

– munken som förändrade världen

Mikael Rapp & Hedvig Åström

ART NR: 52634615

Metodbok med praktiska övningar!

LIVET OCH FRÄLSARKRANSEN

KONFIRMANDARBETE MED FRÄLSARKRANSEN

Emma Tribell

Emma Tribell

Är Tidsresan en metod för dina konfirmander? Ta del av metoden tidsresan och läs om 13 olika församlingars erfarenheter från deras konfirmandarbete med tidsresan. Metoden hjälper konfirmanderna att närma sig de människor som levde då, deras liv och våra gemensamma frågor om livet.

I denna konfirmandbok möter tonåringen kristen tro med hjälp av Frälsarkransen. Med ett rättframt, lättläst tilltal och stort utrymme för egna funderingar lotsas konfirmanden igenom Frälsarkransens pärlor. Texter om tro varvas med faktarutor och tips på psalmer och bibelord.

Metodboken Konfirmandarbete med Frälsarkransen är fullmatad med olika övningar. Varje kapitel innehåller bland annat lekar, samarbetsövningar, vandringar, samtalsunderlag, gudstjänst och andakt. Mycket av innehållet passar även för arbetslag som inte använder sig av Frälsarkransen.

ART NR: 52636435

ART NR: 52634325

ART NR: 52634332

ANTAL:

PRIS: 118:-

PRIS: 263:-

1–2

3 +

KR/ST: 249 229







Kommer sommaren/hösten EN GRÅTANDE GUD OCH DEN FÖRVIRRADE MÄNNISKAN

2017

Om människosyn, livsåskådning och kristen tro

Normunds Kamergrauzis (red) En av människans viktigaste frågor är att förstå sig själv. Den människosyn vi skapar beror på hur vi förhåller oss till mycket annat i livet. Därför handlar den här boken om fundament som människosyn, livsåskådning och kristen tro. Möt forskare och teologer som bl a Elena Namli, Ted Harris, Carl Reinhold Bråkenhielm, Mattias Martinson, Eskil Franck, Cristina Grenholm, Bengt Kristensson Uggla och Eva-Lotta Grantén. ART NR: 52636886 • JUNI

Foto: Ulf Andersson

BIOGRAFI OM INGRID LE ROUX Lisbeth Gustafsson Ingrid le Roux är en diamant som lyser i världen. Slipad av hårda motsättningar och prövningar i Sydafrikas kåkstäder. Lisbeth Gustafsson skriver biografin om den svenska läkaren som har omsatt sin tro i handling. Hon har gett barn och mödrar möjlighet att leva ett värdigt liv. Ingrid le Roux som vännen Desmond Tutu kallar ”Guds gåva till Sydafrika”. ART NR: 52636855 • SEPTEMBER

LISBETH GUSTAFSSON

INFÖR KYRKOVALET Håkan E Wilhelmsson Hur leder man ett sammanträde? Vilken status har Kyrkoordningen? Och har vår kyrka helgon? Som förtroendevald kan frågorna vara många. I den här boken leder Håkan E Wilhelmsson läsaren, med varsam och erfaren hand, in i uppgiften som förtroendevald. Boken vänder sig till både nyvalda och mer erfarna medarbetare i kyrkans kyrkoråd, församlingsråd och på andra nivåer. Boken är tänkt som studiebok, både enskilt och i grupp. Ett samarbetsprojekt mellan Vebum, Sensus, Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation, Svenska Kyrkans Unga och Kyrkokansliet. ART NR: 52637012

HÅKAN E WILHELMSSON

• OKTOBER

Foto: Britt-Inger Edman

MOT ALLA ODDS? Stefan Edman Är gudstron orimlig, onödig, obehaglig i en värld av hot och helig terror – och där Gud tycks vara plågsamt frånvarande? Eller är det tvärtom just nu som Bergspredikans bud om försoning, medmänsklighet och fred borde ha större chans än någonsin – över alla religiösa och politiska gränser? Stefan Edman ställer frågorna många av oss bär på. Men förmedlar också hopp och förundran i mötet mellan modern naturvetenskap och en öppen, kritisk andlighet. ART NR: 52636978

STEFAN EDMAN

• SEPTEMBER




TEOLOGI

Foto: Magnus Aronson

Teologi är att bearbeta och reflektera över sin tro. Det är en angelägenhet för fler än fackteologerna – och det är något som kan stimulera oss allihop och hjälpa oss att växa i alla våra uppgifter och sammanhang. Verbums teologiska bibliotek finns här för dig som vill göra det, på egen hand eller tillsammans med andra.

Johan Dalman

NYHET

FÖLJ MED OCH SE Johan Dalman ”Johan, följ med och se …” Med den uppmaningen från en katolsk nunna började biskop Johan Dalman sin tros resa. Nu säger han de orden till dig: Följ med också! Längs med vägen får du möjlighet att lära känna kyrkan och upptäcka kristen tro via bön, gudstjänst och vikten av att bry sig om varandra. ART NR: 52636657 ANTAL:



1–2

3 +

KR/ST: 189

169


TEOLOGI

TIPS

NYHET

KYRKA I MISSION

Se även ”Mission i vår tid” av Ann Aldén på verbum.se art.nr 52635438

Att gestalta kristen tro i en efterkristen tid

Jan Eckerdal Vad krävs av oss som vill vara kyrka i ett efterkristet Sverige? Vilka möjligheter kan bilderna av den missionsformade kyrkan hjälpa oss att upptäcka? Vilka är riskerna med att tillämpa tankar och metoder som bygger på andra förhållanden än våra egna? Jan Eckerdals första bok efter sin doktorsavhandling placerar oss i ett sammanhang fullt av utmaningar och förhoppningar. Han tar sin utgångspunkt i de brittiska initiativen mission-shaped church och fresh expressions. ART NR: 52633021 ANTAL:

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 269

239

219

TIPS

NYHET

MELLAN HIMMEL OCH JORD

Se även ”Tusen år till” av Anders Wejryd m fl på s 38.

– Svenska kyrkans kulturarv inför framtiden

Göran Gunner & Maria Södling (red) Människors uttryck för tro och liv har under århundraden hittat olika former. Texter, berättelser, musik, byggnader, konstverk och böcker är alla uttryck för ett kulturarv. Ett arv som tillhör alla. Denna bok är del i en pågående reflektion i Svenska kyrkan om hur detta kulturarv är ett levande arv, där nya tolkningar och förståelser är i dialog med den mångtusenåriga historien.

NYHET

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST:

219

199

Foto: Magnus Aronson

ART NR: 52636664 • MARS

UTMANINGSDRIVEN UNDERVISNING – Hur kyrkan kan dela tro och liv idag

Jakob Wirén

Jakob Wirén

Religionspedagogiskt står Svenska kyrkan inför flera utmaningar, bl a minskad kunskap om kristen tro, arbete med kyrkosyn och församlingsbegrepp i en ny tid, samt mötet med människor av annan tro. Genom tre internationella utblickar reflekterar Jakob Wirén om Svenska kyrkans situation: Norska kyrkans arbete med trosundervisning, Anglikanska kyrkans satsning på mission-shaped church och fresh expressions, samt amerikanska ECLA:s interreligiösa arbete. Vad kan vi lära av andra? ART NR: 52636916 • MARS

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST:

179

159




TEOLOGI

Foto: Ann-Sofi Rosenkvist

Frigör Gud från gudsbildernas begripliga fängelser! Eller öppna åtminstone en dörr på glänt! KG HAMMAR

Det som är viktigt för samhället är viktigt för kyrkan. ANTJE JACKELÉN, ÄRKEBISKOP

SAMLAS KRING HOPPET

SLÄPP FÅNGEN LOSS!

Antje Jackelén

KG Hammar

Vad säger Svenska kyrkans ärkebiskop om ledarskap och klimatfrågan, om förföljelse av kristna och ekumenik, om ondska och hopp? Antje Jackelén formulerar sig kring evangeliets innebörd och kyrkans uppgift. Via tre ingångar – debatt, fördjupning och förkunnelse – berör hon ett antal av vår tids mest utmanande frågor för kyrka och samhälle.

Släpp fången loss! handlar om att inte tro på vad vi själva tänker om Gud utan på Gud som är bortom våra tankar och det språk vi använder för att uttrycka dessa tankar. Under KG Hammars tid som ärkebiskop blåste det stundtals friskt. I boken återvänder han till frågorna om hur vi beskriver och tolkar våra erfarenheter av Gud.  

ART NR: 52636541

ART NR: 52634820

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 179 159

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 225 205

Tala om försoning ger en teologisk fördjupning av den kristna försoningstanken

SEDD MEN OSEDD

LIV I FÖRSONING

Anders Bäckström & Anders Wejryd (red)

Carl Henrik Bråkenhielm & Göran Möller (red)

Svenska kyrkan påverkas av den motstridiga tendensen att religion blir allt mer privat och allt mer offentlig på samma gång. Genom ökad kommunikation och migrationer har den blivit allt mer synlig i det svenska samhället. Björn Wiman, Cristina Grenholm, Lisa Lindström, Amanda Carlshamre, Mats Svegfors med flera skriver om hur pågående sociala och religiösa omvandlingar påverkar en folkkyrka som är öppen mot samhället i dess helhet och samtidigt söker sin teologiskt motiverade identitet.

Liv i försoning är den andra boken om försoning skriven på uppdrag av Svenska kyrkans teologiska kommitté. Den handlar om mellanmänskliga relationer. Olika försoningsprocesser berörs, såsom den i Sydafrika efter apartheidregimens fall TALA OM FÖRSONING och den som pågår Carl Henrik Bråkenhielm mellan Svenska kyrkan och samerna. & Göran Möller (red)

ART NR: 52636244

ART NR: 52633977

ART NR: 52634318

ANTAL:

ANTAL:

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 289 259



1–2

3 +

KR/ST: 299 279

1–2

3 +

KR/ST: 299 279


Foto: Maria Lindh

TEOLOGI

Om författaren Jesper Svartvik innehar Krister Stendahls professur i religionsteologi vid Lunds universitet och Svenska teologiska institutet i Jerusalem.

NYHET

FÖRUNDERLIGT FÖRTROENDE

FÖRSONING OCH FÖRVANDLING

Jesper Svartvik

Jesper Svartvik

Vad innebär nåd? Vad kan bibeltexterna säga oss om nåd och hur kan vi tillämpa dem idag? Jesper Svartvik undersöker om det går att tala om nåd på nya sätt och med nya ord.

Något av det mest centrala i en människas liv är behovet av försoning och vikten av förvandling. I dialog med såväl bibeltexter som de judiska och kristna traditionerna diskuterar Jesper Svartvik hur man kan hantera det förflutna så att vi kan börja bygga en ny framtid och en förnyad gemenskap.

ART NR: 52636275 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 205 169

ART NR: 52634165 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 205 149

FÖRUNDRAN OCH FÖRVÄNTAN

BIBELTOLKNINGENS BAKGATOR

Jesper Svartvik

Jesper Svartvik

Förundran och förväntan vänder sig till dig som funderar på livet, människan och denna värld som vi älskar. Jesper Svartvik ger förslag på hur trons centrala frågor kan tolkas och besvaras, utan att försvara eller dogmatisera. En teologiskt reflekterande bok med djup förankring i kristen tro.

Bibeln är västerlandets mest inflytelserika boksamling. Jesper Svartvik belyser och ger fördjupad kunskap om några av de skummaste bakgatorna i bibeltolkningens historia. Han menar att vi har mycket att lära av denna. En hjälp för dagens bibelläsare att tolka och tillämpa texterna.

ART NR: 52635087

ART NR: 52631058

ANTAL:

PRIS: 294:-

1–2

3 +

KR/ST: 205 149




TEOLOGI

JESUS OCH DE FÖRSTA KRISTNA

SYSTEMATISK TEOLOGI

Dieter Mitternacht & Anders Runesson (red)

Mattias Martinsson, Ola Sigurdson & Jayne Svenungsson (red)

Femton ledande forskare presenterar den senaste forskningen om Nya testamentet – texternas tillkomst, innehåll och tolkning. Boken kombinerar en presentation av det historiska materialet med exempel på hur olika tolkningsmetoder används inom forskningen.

Olika religioners närvaro i det svenska samhället ökar. Samtidigt växer behovet av en konstruktiv reflektion över religiösa idéer. Systematisk teologi är en introduktion till vad kristna teologer traditionellt har diskuterat, samt vilka teologer och traditioner som haft särskild betydelse.

ART NR: 52647219

ART NR: 52631492

PRIS: 355:-

PRIS: 386:-

GUD OCH DET UTVALDA FOLKET

ATT LÄSA KORANEN

Lars-Olov Eriksson & Åke Viberg (red)

Göran Larsson

En introduktionsbok med fokus på historiska, litterära och teologiska frågeställningar i relation till Gamla testamentets enskilda böcker. Boken presenterar de enskilda bibelböckerna var för sig och ger en bakgrund till Israels historia, geografi och samhälle.

Att läsa koranen ger en grundlig introduktion till Koranens innehåll och centrala teman, och till den muslimska koranvetenskapen. Göran Larsson belyser också skillnader och likheter mellan muslimsk och ickemuslimsk koranforskning. Fackgranskad av Mohammad Muslim, tidigare imam i Uppsala.

ART NR: 52630778 PRIS: 349:-

ART NR: 52647288 PRIS: 252:-




TEOLOGI

RELIGIONSFILOSOFISK INTRODUKTION

DIAKONI – TOLKNING, HISTORIK, PRAKTIK

Eberhard Herrmann & Catharina Stenqvist (red)

Erik Blennberger & Mats J Hansson (red)

Frågan om det goda livet och en undran inför livet är klassisk inom religionsfilosofin. Men under senare tid har religionsfrihet, religionspluralism och religionsmöten tagit allt större plats i debatten. Den här boken presenterar de många infallsvinklar som i dag finns inom religionsfilosofin.

Diakonins ställning i kyrkan har blivit starkare och diakoner har fått särskild vigningstjänst. Därmed ökar också behovet av teologisk reflektion och forskning. Vad innebär det för kyrkan att utföra sociala och vårdande insatser? Och hur förhåller sig detta till andra insatser inom kyrkan och i samhället?

ART NR: 52632970

ART NR: 52632239

PRIS: 339:-

PRIS: 349:-




TEOLOGI

KOMMENTARER TILL NYA TESTAMENTET Kommentarer till Nya testamentet, KNT, är en svensk kommentarserie, som vill vara ett hjälpmedel för bibelläsare. Serien vänder sig till alla som på allvar vill arbeta med de bibliska texterna. Varje bibelbok behandlas som en helhet men för ett ökat läsvärde delas den upp i mindre avsnitt, så kallade perikoper. Perikoperna kommenteras i tre avdelningar; 1. Noter som ger en bättre förståelse av bibeltextens detaljer 2. Analys av tolkningen av bibeltexten 3. En klargörande diskussion kring bibeltextens budskap PRIS: 439:-/st

Följande titlar har hittills gett ut i serien.



KNT 1A MATTEUSEVANGELIET 1:1–13:52

KNT 5C APOSTLAGÄRNINGARNA 21–28

KNT 13 THESSALONIKERBREVEN

Tord Fornberg

Edvin Larsson

Per-Erik Ragnarsson

ART NR: 52635261 • Mjukband, 260 s.

ART NR: 70851001 • Hårdband, 176 s.

ART NR: 70806063 • Hårdband, 212 s.

KNT 1B MATTEUSEVANGELIET 13:53–28:20

KNT 6A ROMARBREVET DEL 1

KNT 15 HEBREERBREVET

Tord Fornberg

Samuel Byrskog

Walter Übelacker

ART NR: 52635278 • Mjukband, 243 s.

ART NR: 52635315 • Mjukband, 260 s.

ART NR: 70851117 • Hårdband, 337 s.

KNT 2A MARKUSEVANGELIET 1:1–8:26

KNT 8A ANDRA KORINTIERBREVET 1–7

KNT 16 JAKOBSBREVET

Lars Hartman

Hans Johansson

ART NR: 52635285 • Mjukband, 304 s.

ART NR: 70850110 • Hårdband, 192 s.

Ernst Baasland, Per-Erik Ragnarsson (övers.)

KNT 2B MARKUSEVANGELIET 8:27–16:20

KNT 8B ANDRA KORINTIERBREVET 8–13

Lars Hartman

Hans Johansson

ART NR: 52635292 • Mjukband, 324 s.

ART NR: 70851070 • Hårdband, 160 s.

KNT 4A JOHANNESEVANGELIET 1–10

KNT 9 GALATERBREVET

René Kieffer

Bertil Gärtner

ART NR: 52635452 • Mjukband, 256 s.

ART NR: 52635322 • Mjukband, 224 s.

KNT 4B JOHANNESEVANGELIET 11–21

KNT 10 EFESIERBREVET

René Kieffer

Johnny Jonsson

ART NR: 52635308 • Mjukband, 256 s.

ART NR: 52634868 • Hårdband, 326 s.

KNT 5A APOSTLAGÄRNINGARNA 1–12

KNT 11 FILIPPERBREVET

Edvin Larsson

LarsOlov Eriksson

ART NR: 70805776 • Hårdband, 268 s.

ART NR: 70850981 • Hårdband, 195 s.

KNT 5B APOSTLAGÄRNINGARNA 13–20

KNT 12 KOLOSSERBREVET

Edvin Larsson

Lars Hartman

ART NR: 70807701 • Hårdband, 194 s.

ART NR: 52635377 • Mjukband, 208 s.

ART NR: 70850547 • Hårdband, 202 s.

KNT 17 FÖRSTA PETRUSBREVET

Birger Olsson ART NR: 70805264 • Hårdband, 212 s.

KNT 18 FILEMONBREVET, JUDASBREVET OCH ANDRA PETRUSBREVET

René Kieffer ART NR: 70851155 • Hårdband, 168 s.

KNT 19 JOHANNESBREVEN

Birger Olsson ART NR: 70851049 • Hårdband, 296 s.


TEOLOGI

SVERIGES KYRKOHISTORIA – 1200 ÅR AV SVENSK KULTUR, SAMHÄLLE OCH RELIGION Från vikingarnas angrepp mot engelska kloster på 800-talet, till vår tids religionsfrihet – den svenska kyrkohistorien är en del av det svenska samhällets historia. I Sveriges kyrkohistoria skildras kyrkans utveckling som organisation och förhållandet mellan samhällsförändring och kyrkopolitik. Vi får möta mängder av människor som alla har påverkats av sin tids andliga klimat, och själva påverkat och förändrat det. PRIS: 524:-/st

SVERIGES KYRKOHISTORIA 1 MISSIONSTID OCH TIDIG MEDELTID

SVERIGES KYRKOHISTORIA 2 HÖG- OCH SENMEDELTID

SVERIGES KYRKOHISTORIA 3 REFORMATIONSTID

SVERIGES KYRKOHISTORIA 4 ENHETSKYRKANS TID

Sven-Erik Pernler

Åke Andrén

Ingun Montgomery

ART NR: 52624579

ART NR: 52624586

ART NR: 52624593

SVERIGES KYRKOHISTORIA 5 INDIVIDUALISMENS OCH UPPLYSNINGENS TID

SVERIGES KYRKOHISTORIA 6 ROMANTIKENS OCH LIBERALISMENS TID

SVERIGES KYRKOHISTORIA 7 FOLKVÄCKELSENS OCH KYRKOFÖRNYELSENS TID

SVERIGES KYRKOHISTORIA 8 RELIGIONSFRIHETENS OCH EKUMENIKENS TID

Harry Lenhammar

Anders Jarlert

Oloph Bexell

Ingmar Brohed

ART NR: 52624609

ART NR: 52624616

ART NR: 52624623

ART NR: 52624630

Bertil Nilsson ART NR: 52624562




LUTHERÅRET 2017 LUTHERSERIEN: ”Luthersk teologi och etik – i ett efterkristet samhälle” är ett forskningsprojekt vid Teologiska institutionen vid Uppsala universitet under ledning av professor Carl-Henric Grenholm.

SINNLIGHETENS NÄRVARO

TRO, MORAL OCH UDDLÖS POLITIK

LUTHERSK KALLELSE

Luther mellan kroppskult och kroppsförakt

Om luthersk etik

Handlingskraft och barmhärtighet

Carl-Henrik Grenholm

Cecilia Nahnfeldt

Elisabeth Gerle visar en annan Luther än den vi möter i media. Den Martin Luther som bejakade sensualism och sinnlighet och som använde mystikens bildspråk från Höga visan men gjorde något nytt med det.

Grenholm granskar kritiskt den etik som möter de lutherska 1900-talsteologerna Helmut Thielicke, Gustaf Wingren och den amerikanske etikern Gilbert Meilaender. Han analyserar den kristna etik som vi möter hos Martin Luther och granskar den etik som vi möter i luthersk tradition.

ART NR: 52636053

ART NR: 52636046

Teologen och prästen Cecilia Nahnfeldt diskuterar lutherska tolkningar av kallelse i dialog med den vardagsutmaning som vi kallar ”livspussel”. Kallelsen blir en tolkningsnyckel som kan bidra till att vi tar våra livsfrågor på allvar och mognar – och allvaret kan öppna oss för handlingskraft och barmhärtighet.

ANTAL:

ANTAL:

Elisabeth Gerle

1–2

3 +

KR/ST: 339 319

1–2

3 +

KR/ST: 339 319

ART NR: 52636015 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 339 319

TIPS

Ytterligare en bok i Lutherserien, ”Rättfärdig och syndare” av Thomas Ekstrand utkommer 2018. NYHET

HELGELSENS FILOSOFI

UTANFÖR PARADISET

LAGEN, SYNDEN OCH VÄCKELSEN

Om andlig träning i luthersk tradition

Arvsyndsläran i nutida luthersk teologi och etik

Åtta svenska 1800-talsväckelseledare och moderniteten

Karin Johannesson

Eva-Lotta Grantén

Cecilia Wejryd

I dagens efterkristna samhälle har kristna trosuppfattningar minskat i betydelse, samtidigt märks ett tilltagande intresse för andlighet i olika former. I boken behandlar författaren luthersk spiritualitet och frågan om hur helgelsen kan förstås inom ramen för luthersk teologi och etik.

I Utanför paradiset diskuterar Grantén möjligheten att utforma en modern, luthersk teologi och etik kring arvsynden. Hon reflekterar kring vår syn på synd och moral idag – bland annat ur ett barnperspektiv och utifrån Martin Luther samt teologerna Reinhold Niebuhr och Ted Peters.

ART NR: 52635858

ART NR: 52635711

Cecilia Wejryd bearbetar frågan om hur och varför svensk kristenhet under 1800-talet gick från en gemensam grundsyn på människans behov av Guds lag, till att det existerade flera olika föreställningar om lagens plats i människans liv. I fokus är åtta väckelseledare och deras förhållande till moderniteten.

ANTAL:

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 339 319

1–2

3 +

KR/ST: 339 319

ART NR: 52636039 • JUNI ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 339 319




LUTHERÅRET 2017

NYHET

REFORMATION I FEM RUM Karin Johannesson Reformationen påverkar oss fortfarande – efter 500 år! Tro och liv hör ihop. Karin Johannesson har valt ut fem rum – omklädningsrummet, väntrummet, seminarierummet, vardagsrummet och kyrkorummet – för mänskliga erfarenheter av missnöje, ångest, tro, kärlek och hopp. Framställningen vävs samman med Martin Luthers livsresa och samtid. Vad innebär begrepp som nåd och tro? Och hur kan vi förstå Bibeln och kyrkan? ART NR: 52636688 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 169

149

NYHET

MARTIN LUTHER – munken som förändrade världen

I samarbete med Svenska Kyrkans Unga!

Mikael Rapp & Hedvig Åström Vem var Martin Luther? Vad betyder det att Svenska kyrkan är ”luthersk”? År 2017 är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina teser i Wittenberg i Tyskland. Svenska kyrkan är del i ett mycket större sammanhang än vårt eget, i en världsvid luthersk kyrka. Den här boken är skriven för att ge en inblick och en grund för vad vår kyrka är och hur vår kyrkas historia ser ut. Varför pratar vi om nåd? Varför är predikstolen placerad mitt i kyrkan? Läs, diskutera och låt dig utmanas!

Luther och

500 år av reformation

ART NR: 52636732 ANTAL:

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 169

139

119

NYHET

TIPS

NÅD OCH FRID I KRISTUS! ”I Luthers fotspår” för Martin Luther i ljuset av hans brev

Carl-Axel Aurelius & Steffen Kjeldgaard-Pedersen I denna biografi möter vi Martin Luther i ljuset av 68 av hans brev. Breven är nyöversatta från latinet och tyskan och publiceras i sin helhet. De är utvalda så, att de täcker hela Luthers vuxna liv och låter läsaren möta honom i olika roller och situationer. Flera av breven börjar med den hälsning, som gett boken dess titel: Nåd och frid i Kristus.

dig som vill förbereda en resa i Lutherland eller för dig som reser i tanken. Se s 51.

ART NR: 52636671 • MAJ ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 269

249




PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP Här finner du böcker som påminner om hur teologisk vision och pastoral verklighet hör ihop och som på konkreta sätt hjälper dig att vara diakon, pedagog, präst eller medhjälpare. Få stöd i ditt arbete genom vår utgivning.

TIPS

För dig som är förtroendevald!

UPPDRAG FÖRTROENDEVALD

UPPDRAG FÖRTROENDEVALD – INSIDAN

Verbum, Sensus, Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och Svenska kyrkans unga har gemensamt tagit fram boken Uppdrag förtroendevald – en studiebok som rustar de förtroendevalda för uppdraget i Svenska kyrkan. Den kan användas av enskilda förtroendevalda och som en uppslagsbok i ett speciellt ämne.

Vad är det vi som är förtroendevalda i en församling förmedlar genom vårt engagemang, och hur kan vi fördjupa vår tro tillsammans med varandra och med andra? Utforska kyrkans fyra grundläggande uppgifter, Gudstjänst, Undervisning, Diakoni och Mission, tillsammans med Anna Cöster, Ola Sigurdson, Cristina Grenholm, Henrik Törnqvist, Amanda Carlshamre och många fler. Reflektionsfrågor för den grupp som vill använda boken som studiematerial eller för enskild läsning.

ART NR: 52635728

KR/ST: 259 239

PRIS: 318:-



Se även ”Inför Kyrkovalet” av Håkan E Wilhelmsson på s 21.

ART NR: 52634707 ANTAL:

1–2

3 +


PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

TIPS

Ärkebiskopens fastebok utkommer årligen. År 2018 kommer den sjätte boken i serien som skrivs av Caroline Krook.

10 kr av varje såld bok går till Svenska kyrkans fasteinsamling.

PÅ TAL OM LIVET Esbjörn Hagberg Esbjörn Hagberg bjuder in oss att brottas med frågor som handlar om livet. Sin utgångspunkt tar han i frågor som Jesus ställde till människor i sin närhet och med hjälp av dem leder han oss fram till påsken. På tal om livet är den femte boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. Ärkebiskop Antje Jackelén har skrivit bokens förord. ART NR: 52636626 ANTAL:

NYHET

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 189 159 109

DAGBOKEN MED KYRKOALMANACKA 2017–2018 Tema: Skapelseansvar

Göran Lomaeus (red) Dagboken innehåller allt som behövs för att fira gudstjänst och smycka kyrkorummet på ett solidariskt och ekologiskt sätt, psalmförslag, reflektioner över dagens tema och plats för egna anteckningar. Årets utgåva av Dagboken innehåller tio fördjupningsartiklar utifrån temat om skapelseansvaret av bland andra Martin Modéus, Karin Johannesson, Petra Carlsson och KG Hammar. Ta även del av fjorton personliga texter med rubriken ”Mitt skapelseansvar”. Artiklar och personliga reflektioner utgör grunden för ett studiematerial framtaget i samarbete med Sensus och anpassat till åtta cirkelträffar. ART NR: 52636596 • Mjukband, 144 s. • AUGUSTI

NYHET

DAGBOKEN MED KYRKOALMANACKA 2016–2017 Tema: Luther och reformationen

Göran Lomaeus (red) Starta studiecirkel med Dagbokens material ”Luther och 500 år av reformation” framtaget i samarbete med Sensus. För 8 cirkelträffar.

ANTAL:

1–3

4–25

26 +

KR/ST: 169 159 149

TIPS

STARTA STUDIECIRKEL med ”Dagboken”. 2017-2018 års utgåva innehåller ett studiematerial med temat Skapelseansvar.

ART NR: 52636282 • Mjukband, 144 s. ANTAL:

1–3

4–25

26 +

KR/ST: 169 159 149




Foto: Mikael M Johansson

PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

NYHET

NÅD I REALTID

EN SLANT I MUGGEN – OCH SEDAN?

Maria Ottensten (red)

Gert Gelotte

Vad är nåd? Vad betyder det egentligen och vad innebär det att tro på en nådig Gud? Hur kan det belysas i vår värld och tid. Nåd i realtid är framtagen till Göteborgs stifts präst- och diakonmöte i mars 2017 som ett samtalsunderlag som hjälper oss att få syn på nåden där vi är och verkar. En rad skribenter hjälper oss i det samtalet, såsom Else Blomgren, Pekka Mellergård, Cecilia Nahnfeldt, Håkan Stenow och Maria Ottensten.

Utanför affären, på trottoaren och på torget syns de, människor som har rest från östra Europa i hopp om något bättre. Vad händer med vår människosyn när vi möter dem? Hur bygger vi vårt samhälle nu? Detta är en bok med många perspektiv från både Sverige och bland annat Rumänien. Det finns inga enkla svar, men fakta och samtal kan hjälpa oss vidare.

ART NR: 52636459

ANTAL:

PRIS: 299:-

KR/ST: 219 199

ART NR: 52636633 1–2

3 +

Man trivs där man behövs!

IDEALITET SOM UTMANAR JanOlof Nordström (red) Viktiga frågor i Svenska kyrkan rör det ideella arbetet. Hur bör man organisera och kanalisera allt det engagemang som finns? Och varför? Frågorna kommer alltmer i fokus i takt med mindre ekonomiska resurser och ökade utmaningar i samhället. Teologerna Jonas Bromander, Kerstin Wimmer, Åsa Nyström och Jonas Ideström tar sig an idealitet utifrån fyra perspektiv.

Lars H Gustafsson Hur har barnen det i vår kyrka? Och vad innebär Barnkonventionen, barnets bästa och barns rätt till andlig utveckling? Lars H Gustafsson levandegör det ständiga arbetet med barns rättigheter och den barnkonsekvensanalys som alla Svenska kyrkans församlingar har i uppgift att göra inför varje beslut.

ART NR: 52636466

ART NR: 52636145

ANTAL:

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 199 159



BARNETS MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER I KYRKAN

1–2

3 +

KR/ST: 235 207


PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

Vi behöver visa att det finns möjligheter, att det finns något att erbjuda när livet är tungt. Viktigast av allt är att lyssna. ELIN SANTELL

SAMTAL MED UNGA PÅ LIV OCH DÖD

EN PLATS FÖR MIG – praktik och arbetsträning i församlingsarbetet

Elin Santell & Christina Zaar

David Qviström, Charlotte Engel & Cecilia Nahnfeldt

I Samtal med unga på liv och död berättar diakonen Elin Santell tillsammans med journalisten Christina Zaar om ungdomars hälsa i Sverige idag och om vad vuxna i kyrkan kan tillföra i deras liv genom att bli deras samtalspartners.

Vad kan kyrkan göra för att hjälpa människor in i arbetslivet? Journalisten David Qviström och fotograf Johannes Frandsen ger oss porträtt från människors vardag och hur diakoni kan återupprätta en människa.

ART NR: 52636206

ART NR: 52636565

ANTAL:

ANTAL:

1–2

3 +

1–2

3 +

KR/ST: 189 169

KR/ST: 259 229

KYRKANS BESÖKSTJÄNST

EKONOMISKT STÖD I FÖRSAMLINGEN

Agnete Kinman

Magnus Bodin

Redskap för församlingsmedarbetare att starta, delta och utvärdera arbetet med kyrkans besökstjänst. Hur kan vi som medmänniskor bidra till att minska någon annan människas ensamhet? Kyrkans besökstjänst vill hjälpa oss att börja fundera över hur vi var och en kan bidra.

En av församlingens viktigaste diakonala uppgifter är att stödja dem som behöver hjälp. Ekonomiskt stöd i församlingen är en lättillgänglig vägledning, fylld av levande exempel och handfasta råd. Boken ger också en utmaning att fundera över: ”Hur gör vi i vår församling?”

ART NR: 52634769

ART NR: 52634219

ART NR: 52635582

ANTAL: 1–2

3 +

PRIS: 201:-

PRIS: 211:-

KR/ST: 256

209

DIAKONINS SJU BORD Sanna & Hans-Erik Lindström Köksbordet, parkbänken, altaret, runda bordet, soffbordet, skrivbordet och talarstolen – den kristna kyrkans tjänst för medmänniskan, diakonin, kan gestaltas i sju bord. När det är som bäst slår sig människor med mycket olika bakgrunder ner vid dem och rör sig mellan dem. På alla de sju borden ligger uppgiften att stödja, vägleda, inkludera och utmana.




PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

Jag sörjer, alltså har jag älskat.

KÄRLEKSÄRR

SOMMARLANDET

Jostein Ørum

Eyvind Skeie

Kärleksärr är en bok med korta betraktelser som öppnar vägar genom sorg till igenkännande och gemenskap, tröst och livsmod, hopp och tro. Jostein Ørum skriver för alla som har förlorat någon eller lever med sorg och saknad av andra slag. Använd boken exempelvis vid andakter, i sorgegruppen eller som hjälp vid enskilda samtal.

Att förlora ett barn är något av det svåraste som kan hända en människa. Den norske prästen Eyvind Skeie fick ett telefonsamtal från sin gode vän Anders, som förlorat sin dotter Ingvil. Han satte sig då ner och skrev om Tröstens Ängel, Sommarängen, men framför allt om Han Som Alltid Väntar – som säger välkommen när alla andra måste ta farväl.

ART NR: 52634622 ANTAL:

1–2

3 +

ART NR: 52633281

KR/ST: 143 133

GRÅTA HAR SIN TID Gösta Josefsson

PRIS: 123:-

GRÅT MED DEM SOM GRÅTER

BARN SOM SÖRJER Marie Rehnstam (red)

Lis Carlander Gråta har sin tid är en bok som förmedlar den hoppfulla erfarenheten att det i sorgen finns en läkande kraft. När sorgen får ta sin tid hjälper den oss att, utan att glömma, släppa den vi mist. ART NR: 52635988 PRIS: 92:-

En handfast bok som innehåller många redskap för att starta samtalsgrupper om sorg för vuxna. Den hjälper även till att utvärdera och utveckla det arbete som redan görs i församlingen. Bokens syfte är att bereda plats för människor att tillsammans reflektera över sorg i allmänhet och sin egen sorg i synnerhet. ART NR: 52635957 PRIS: 205:-



Barn som sörjer är en insiktsfull, empatisk och verklig bok om barn i sorg. En lättillgänglig och konkret handbok för alla som möter sörjande barn. ART NR: 52635414 PRIS: 92:-


PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

GUDSTJÄNSTENS KÄRNVÄRDEN

LÅT BERÄTTELSEN LEVA!

Martin Modéus

Sören Dalevi

Här får läsaren tydliga redskap för att arbeta konkret med gudstjänsten. En bok för alla anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare i Svenska kyrkans församlingar, som söker en tydlig och enkel handledning i hur man främjar gudstjänstutvecklingen.

Barnbibelforskaren Sören Dalevi menar att Bibeln är betydelsefull läsning för barn och unga, och kan spela en betydande roll i deras liv. En bärande tanke i boken är att barnets eget perspektiv är oerhört viktigt när man läser bibeltexter för och tillsammans med barn.

ART NR: 52633144

ART NR: 52635575

PRIS: 256:-

PRIS: 215:-

EN BOK OM SORG OCH BEGRAVNING

HANDBOK I ARBETSRÄTT FÖR SVENSKA KYRKAN

A. Österberg & C. Krook

Ylva Wåhlin

Varje människas erfarenhet av sorg och död är unik. Trots det finns mycket som är gemensamt i sorgen. Denna bok handlar om sorgen och om livet som trots allt fortsätter. Här finns också information om begravningsgudstjänsten och begravningslagen.

Boken beskriver vad som gäller enligt lag, kyrkans omfattande kollektivavtal och kyrkoordning. Här behandlas alla områden en arbetsgivare har att hantera, från rekrytering till pensionsavgång och bestämmelser om anställning, MBL, lönesättning, arbetstid, föräldraledighet och sjukskrivning.

ART NR: 52635339

ART NR: 52632727

PRIS: 397:-/10-PACK

PRIS: 359:-




PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

Om författaren Cristina Grenholm är präst och professor i tros- och livsåskådningsvetenskap, tidigare vid Karlstads universitet. Idag är hon kyrkosekreterare för teologi och ekumenik på Kyrkokansliet i Uppsala.

LEVANDE TEOLOGI, LEVANDE SAMTAL A. Davidsson Bremborg & C. Grenholm

VÅR TRO SOM MIN En bra bok för dig som arbetar inom kyrkan eller är allmänt intresserad av teologi och sambandet mellan den gemensamma bekännelsen och den egna tron. Cristina Grenholm vandrar igenom den apostoliska trosbekännelsen. Den börjar med skapelsen och slutar med himlen. Hon låter bibeltexter och psalmer, traditioner och teologer, kyrkans tro och den egna mötas i resonemang som inbjuder till tankar och samtal.

Cristina Grenholm vill inspirera till samtal om Gud. Kortlådan innehåller 74 kort som stimulerar till samtal om psalmer, bibeltexter och böner i Den svenska psalmboken. Både boken och kortlådan kan med fördel användas i grupp som utgångspunkt för samtal om tron och livet.

ART NR: 52634363

ART NR KORTLÅDA: 526259

PRIS: 149:-

PRIS: 72:- PRIS: 153:-

Cristina Grenholm

BOK: 52633298

TIPS

Se även ”Mellan himmel och jord – Svenska kyrkans kulturarv inför framtiden” på s 23.

SJÄLAVÅRD HELT ENKELT

TUSEN ÅR TILL

Cecilia Wadstein

Anders Wejryd m fl

Att vara en lyssnare, en människa som har omsorg om en annan människas själ, är inte en specifik prästerlig uppgift utan alla kristnas kallelse. Cecilia Wadstein ger en orientering av själavården i dagens Sverige. Här finns också en rad andliga övningar som är inspirerade av Ignatius av Loyola.

En bildrik bok som lyfter fram kulturarvet i våra kyrkor runt om i Sverige. Ett kulturarv som används dagligen och som skapar naturliga mötesplatser vid till exempel dop, bröllop och begravningar. Bokens femton författare medverkar alla med sin egen ingång till kyrkorna och kulturarvet. Deras personliga ton, egna erfarenheter och uppfattningar lämnar avtryck i texterna.

ART NR: 52632543 PRIS: 232:-

ART NR: 52634141 PRIS: 285:-




PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

GODLY PLAY Jerome W. Berryman Att ge barn språk för att tänka på, tala om och uttrycka kristen tro – det är syftet med Godly play. Det är ett förhållningssätt och en metod för att förmedla Bibelns berättelser. Godly play passar grupper med barn mellan två och tio år. Den nya boken innehåller berättelser om liknelser, advent och jul. Den tidigare boken innehåller berättelser om kyrkoåret, Bibelns böcker och Gamla testamentet.

GODLY PLAY Liknelser och julens liturgiska berättelser ART NR: 52636619 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 339 249

GODLY PLAY Heliga berättelser i Gamla testamentet ART NR: 52634059 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 339 249

LEDARENS AGENDA

PRATA OM LIVET MED EN PENNA

Ellinor Burman, Josefin G Andersson & Karin Rubenson

Tommie Sewon

Handledningen Ledarens agenda hjälper ledaren att återge söndagens bibeltext och kan användas i gudstjänsten, i söndagsskolan och i övrig verksamhet för barn och familj. Här finns förslag på upplägg och aktiviteter men också läsning om ledarens förhållningssätt och roll i barngruppen.

Prata om livet med en penna är skriven i övertygelse om att vi behöver samtala om livet för att inte bli tokiga. Vi behöver verktyg och vi behöver en ventil för att vara sanna i oss själva och bli tydligare för varandra. Tommie Sewon visar hur vi kan använda skrivandet som en sådan ventil. Hans metoder är enkla och vikten ligger på att finna inspiration.

ART NR: 52635544

ART NR: 52634134

PRIS: 386:-

PRIS: 232:-




PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

LILLA PILGRIMSBOKEN

ORD FÖR VANDRARE

Hans-Erik Lindström m. fl.

Hans-Erik Lindström m. fl.

Lilla pilgrimsboken kan bli din hjälp på din pilgrimsvandring. Den ger både praktisk vägledning och ett andligt förråd av böner, psalmer, bibelord och korta meningar att meditera kring. Boken får lätt plats i fickan.

Ett antal meditationer som vuxit fram under författarnas egna vandringar. Använd dem i grupp vid ett besök i en kyrka, eller för individuell reflektion. Samtliga innehåller en bild, en kort inledning, meditationen, en bön och/eller förslag till en psalm.

ART NR: 52633939 PRIS: 102:-

ART NR: 52635094 PRIS: 133:-

PILGRIMSBOK FÖR FÄRD I HELIGT LAND

PILGRIMSLIV

SALT, BRÖD OCH VIN

Hans-Erik Lindström

Martin Lind

En bok för dig på pilgrimsresa till Det heliga landet, Israel och de palestinska områdena. Den innehåller andakter för många heliga platser med bibeltext, meditationstankar, andakt, bön och psalm. För varje plats finns också kartor och en lathund om språk, religion och historia.

Pilgrimsliv vänder sig till den som är intresserad av pilgrimsvandringen som idé. Här finns bakgrund, tankar och fakta om pilgrimsvandringen. Boken kan också fungera som en handledning för den som ska leda en grupp på vandring.

Med den här boken vill Martin Lind bjuda in till pilgrimsvandringar och bidra till reflektion, eftertanke och ökad förståelse av människans villkor på Guds jord. Salt, bröd och vin kan tyckas vara tre skilda saker, men orden står i den här boken för den heliga samhörigheten.

ART NR: 52635629

PRIS: 308:-

Jan-Olof Johansson

PRIS: 211:-



ART NR: 52630280

ART NR: 52633540 PRIS: 215:-


PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

100 FRÅGOR OM GUD OCH 200 SVAR

HEMMA I HELIGA RUM

LIVETS HELIGHET

Mikael Mogren

Mikael Mogren

Mikael Mogren

Varför gör man som man gör? Varför säger man som man säger? Och vad betyder alla symboler i kyrkan? Mikael Mogren skriver om kyrkorummet och församlingarnas gudstjänster. Han vänder sig till dig som är kyrkvärd eller gudstjänstvärd, är med i en gudstjänstgrupp eller sjunger i kör.

I Livets helighet skriver Mikael Mogren om våra erfarenheter av och föreställningar om det gudomliga och om att acceptera tillvaron som den är. Om olika sätt att gå vilse i livet och om att odla det som är äkta.

ART NR: 52633960 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 219 199

ART NR: 52635773 PRIS: 232:-

ART NR: 52634257 PRIS: 160:-

Om författaren

Mikael Mogren är biskop i Västerås stift sedan september år 2015. Han prästvigdes år 1996 i Strängnäs stift och kommer närmast från en tjänst som stiftsadjunkt i Västerås.

INTRODUKTION TILL KYRKAN

INTRODUKTION TILL KRISTEN TRO

Karin Långström

Gunilla Lindén

Här kan du läsa om dop, konfirmation, vigsel, begravning, gudstjänst, diakoni och vad Svenska kyrkan tror på.

Vad innebär det att vara kristen? Måste man tro på allt som står i Bibeln? Vem är Jesus? Introduktion till kristen tro är ett försök att ge svar på dessa och andra frågor.

ART NR: 52633601 PRIS: 46:-

Foto: Magnus Aronson

Vad har Jesus med Gud att göra? Jesus och Kristus, är det samma person? Varför finns det olika religioner – räcker det inte med en? Mikael Mogren, biskop i Västerås stift, har fått många frågor om Gud och om den kristna tron. Här har han samlat 100 av dem och svarar på alla både kort och lite mer utförligt. En liten katekes för vår tid!

ART NR: 52633595 PRIS: 46:-

INTRODUKTION TILL BIBELN

INTRODUKTION TILL GUDSTJÄNSTEN

INTRODUKTION TILL DOPET

Gunilla Lindén

Per-Erik Persson

Emma Tribell

Bibeln är världens mest spridda bok. Här kan du läsa en kortfattad presentation av varje bok i Bibeln, lära dig mer om deras tillkomsthistoria och få förslag på hur man läser Bibeln idag.

Gudstjänsten i kyrkan följer alltid en viss ordning. Men vad betyder egentligen de olika momenten? Och varför gör vi som vi gör?

ART NR: 52633618

PRIS: 46:-

I Introduktion till dopet kan du läsa om – Hur går en dopgudstjänst till? Spelar det någon roll om man döps eller inte? Vad har faddrarna för betydelse? Får man sitt namn när man döps?

PRIS: 46:-

ART NR: 52635063

ART NR: 52633595 PRIS: 46:-




PASTORALTEOLOGI & ARBETSREDSKAP

TIPS

Abonnera på valfritt antal matriklar. Som abonnent får du Matrikeln före alla andra och till ett lägre pris. För abonnemang, kontakta kundservice på 08-743 65 10 eller order @verbum.se Har ni frågor om Matrikeln, ring 08-743 65 55

MATRIKEL FÖR SVENSKA KYRKAN 2017 Uppslagsboken för dig som snabbt och smidigt vill komma i kontakt med Svenska kyrkans församlingar eller någon av kyrkans organisationer. Matrikeln innehåller namnoch kontaktuppgifter till samtliga präster, diakoner, pastorsexpeditioner, stiftskanslier, förtroendevalda och ledamöter i kyrkomötet. ART NR: 52636770 • Hårdband, ca 550 s. • MAJ PRIS: 675:ABONNEMANGSPRIS: 610:-

TIPS

Som abonnent får du Kyrkoordningen snabbt och till ett lägre pris. Kontakta kundservice och teckna ett abonnemang. Telefon: 08-743 65 10 eller order@verbum.se

KYRKOORDNING 2014 MED KOMMENTARER G. Edqvist, M. Lundqvist Norling, L. Friedner & P. Tibbling Kyrkorättsexperter kommenterar varje enskild bestämmelse i kyrkoordningen i dess lydelse efter 2013 års kyrkomöte. De redogör för bestämmelsens närmare innebörd, förarbeten och praxis. ART NR: 52634202 • Hårdband, 919 s. PRIS: 535:-

KYRKOORDNING 2017 – MED ANGRÄNSANDE LAGSTIFTNING FÖR SVENSKA KYRKAN Kyrkoordning 2017 är ett arbetsredskap för förtroendevalda, anställda och andra som behöver känna till och kunna tillämpa de bestämmelser, lagar och förordningar som särskilt avser Svenska kyrkan. I den del av boken som innehåller angränsande lagstiftning finns bl a begravningslagen och delar av kulturminneslagen. Där finns också utdrag ur äktenskapsbalken och lagen om Svenska kyrkan och övriga lagar som tillkom i samband med ändringen av relationerna mellan Svenska kyrkan och staten. ART NR: 52636701 • Mjukband, 411 s. ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST:

298

288

ABONNEMANGSPRIS: 268:-




ETT GEMENSAMT UPPDRAG

Här presenterar vi böcker där många författare bidragit med material, engagemang och idéer. Metoden kallas crowd-sourcing och möjligheterna är oändliga.

Klimatsmart och till många!

SOPPLUNCH Anna Braw (red) I Sopplunch bjuder soppkockar från församlingshemskök och hemmakök runtom i Sverige på sina favoritrecept. Våra matvanor påverkar klimatet mer än de flesta av oss tänker på. Var med och gör sopporna till en fest både för jorden och för alla runt borden! ART NR: 52634561 ANTAL:

1–2

3–9

10–24

25 +

KR/ST: 162 149 129 109

VÄRLDENS FIKA Anna Braw (red) Det blir allt tydligare att en av kyrkans uppgifter är att hålla dörrarna öppna för ”främlingen” och gestalta samhällets och den kristna gemenskapens varma välkomnande. Svenska församlingar har tagit sig an detta på många olika vis: språkcafé, uppsökande verksamhet, läxhjälp, inkvartering … ofta i samarbete med kommuner och frivilligorganisationer, och ofta med början i något enkelt som går att äta. Världens fika är full av recept, tips och människor som vill dela med sig av inspiration för integration och nya vänskaper. Kom och slå dig ner vid bordet! ART NR: 52636107 ANTAL:

1–2

3–9

10–24

25 +

KR/ST: 162 149 129 109

BAKA MED ÅRSTIDERNA Anna Braw (red) Har det blivit dags att låta kakor, bullar, pajer, tårtor, bröd och bordsutsmyckningar få en självklar plats i vårt miljöansvar? Baka med årstiderna är full av inspiration från kök runtom i Sverige. Matproffs och hemmabakare bjuder på recept, idéer, variationer och tankehjälp. Bland recepten: Öländsk kladdkaka • Filmjölkslimpor med morot • Dädesjö marknads förstaprispaj • Vinterkakan • Grönprickiga kex • Inga-Majs pumpakaka ART NR: 52634431 ANTAL:

1–2

3–9

10–24

25 +

KR/ST: 162 149 129 109




LÄR AV ANDRA En kyrka står i ständig förändring. Verbum letar upp goda exempel, dokumenterar kreativa initiativ, uppmärksammar eldsjälar och berättar om det som slår rot, fungerar, utvecklas och överraskar. Inte för att någon ska kopiera utan för att vi kan lära oss så mycket av varandra.

Om hur diakoni kan återupprätta en människa NYHET

EN PLATS FÖR MIG

KYRKAN LÄR I FÖRÄNDRING

– praktik och arbetsträning i församlingsarbetet

Maria Store

David Qviström, Charlotte Engel & Cecilia Nahnfeldt Vad kan kyrkan göra för att hjälpa människor in i arbetslivet? Församlingar i Västerås stift har under flera år erbjudit arbetsträning inom projektet Aktör för välfärden. Journalisten David Qviström och fotograf Johannes Frandsen ger oss porträtt från människors vardag och hur diakoni kan återupprätta en människa.

Kyrkan behöver ständigt reformeras. Ett sätt att göra det är att forska och studera för att lära mer om sig själv och sin samtid. I Kyrkan lär i förändring möter Maria Store en rad forskare som på Svenska kyrkans uppdrag studerat vad det är att dela liv och tro i vårt land och vår tid. Kyrkoaktuell forskning på ett tillgängligt sätt. För fördjupning och reformation.

ART NR: 52636565

ART NR: 52636442 • MAJ

ANTAL:

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 189 169



1–2

3 +

KR/ST: 219 199


LÄR AV ANDRA

KULTURSAMVERKAN Mikael Ringlander & Elin Klemetz Kultursamverkan i Göteborgs stift knyter samman kulturutövares arbete med Svenska kyrkans i temamässor, utställningar – och Se människan-scenen på Bok & Bibliotek varje år i september. 2015 utsågs Mikael Ringlander, präst och Kultursamverkans projektledare, till Årets förnyare i Svenska kyrkan. Nu berättar han och hans medarbetare tillsammans med journalisten Elin Klemetz om drömmarna, idéerna, lösningarna, responsen och fortsättningarna – och om hur varje församling kan dra nytta av det som Göteborgs stift har lärt sig. ART NR: 52631836 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 179 149

KYRKAN VÄNDER TRENDEN – 14 FÖRSAMLINGAR BERÄTTAR Det sjuder av liv i Svenska kyrkans församlingar. Runt om i landet satsar förtroendevalda och anställda på gemenskapen. Och det ger resultat! Fler döpta barn, fler vigda par och livligare gudstjänst. ART NR: 52634042 PRIS: 112:-

LIV I KYRKAN – KYRKAN I LIVET Olle Carlsson & Lisbeth Gustafsson Två böcker i en, och båda handlar om förändringsarbetet i Katarina församling på Söder i Stockholm tjugofem år efter branden: Liv i kyrkan – journalisten Lisbeth Gustafsson och församlingens kyrkoherde Olle Carlsson berättar om gudstjänstförnyelse och om en 12-stegsinspirerad vision för församlingsarbete. Kyrkan i livet – en av församlingens medarbetare, Fotini Carlsson, berättar om något som har följt i gudstjänstförnyelsens spår: ett diakonalt arbete med ”organiserad medkänsla” och socialt företagande. ART NR: 52634660 ANTAL: 1–2

3 +

KR/ST: 153 133




LIVSFRÅGOR & TRO Att läsa är att växa och att bli indragen i andras samtal och sammanhang. Ibland vet vi vad vi behöver och andra gånger vill vi bli överraskade av en författare vi inte känner till, av nya platser eller av andra sätt att se på det bekanta. Inspiration och fördjupning hittar du här.

Om författaren David Qviström är frilansjournalist med en inriktning på frågor om asyl och migration.

Foto: Johannes Frandsen

Det är så skickligt gjort att texten måste avnjutas i korta stycken då den också kräver att läsaren tänker efter: Var står jag? ULF B ANDERSSON, AMNESTY PRESS #4, 2016

EVANGELIUM FÖR TROLL Omslagsbilden/foto: Jens Rydell/Johnér Bildbyrå

Hopp och ansvar i flyktingkrisens tid



David Qviström I skuggan av flyktingkrisen hamnar människovärdet under press. Precis som bergatollet vaktar sin skatt bakom tjocka bergväggar reser vi murar för att skydda vårt välstånd. Evangelium för troll är en personligt hållen essä om nyttan av medmänsklighet ur ett kristet humanistiskt perspektiv. ART NR: 52636190 ANTAL: 1–2

3–9

10 +

KR/ST: 249 229 199


LIVSFRÅGOR & TRO

NYHET

NYHET

REFORMATION I FEM RUM

NÅD OCH FRID I KRISTUS!

Karin Johannesson

Martin Luther i ljuset av hans brev

Reformationen påverkar oss fortfarande – efter 500 år! Tro och liv hör ihop. Karin Johannesson har valt ut fem rum – omklädningsrummet, väntrummet, seminarierummet, vardagsrummet och kyrkorummet – för mänskliga erfarenheter av missnöje, ångest, tro, kärlek och hopp. Framställningen vävs samman med Martin Luthers livsresa och samtid.

Carl-Axel Aurelius & Steffen Kjeldgaard-Pedersen I denna biografi möter vi Martin Luther i ljuset av 68 av hans brev. Breven är nyöversatta från latinet och tyskan och publiceras i sin helhet. De är utvalda så, att de täcker hela Luthers vuxna liv. Flera av breven börjar med den hälsning, som gett boken dess titel: Nåd och frid i Kristus.

ART NR: 52636688

ART NR: 52636671 • MAJ

ANTAL:

1–2

3 +

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 169

149

KR/ST: 269

249

TIPS

Om författaren Patrik Hagman är teologie doktor, universitetslärare vid Åbo Akademi och författare. Patrik hörs också i Läsarpodden.

Ärkebiskopens fastebok utkommer årligen. 2018 års fastebok skrivs av Caroline Krook.

Fickformat NYHET

PÅ TAL OM LIVET

SÖNDAGSSKOLA FÖR VUXNA

Esbjörn Hagberg

Patrik Hagman

Esbjörn Hagberg bjuder in oss att brottas med frågor som handlar om livet. Sin utgångspunkt tar han i frågor som Jesus ställde till människor i sin närhet, och med hjälp av dem leder han oss fram till påsken. På tal om livet är den femte boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion.

Går det att tro på Gud? Varför är Jesus viktig? Söndagsskola för vuxna söker svar genom att ta avstamp i livet här och nu. Boken är en introduktion i kristen tro och börjar i Herrens bön. Den riktar sig till alla som känner att det är dags att ta reda på mer om tro och kyrkans liv.

ART NR: 52636626

ANTAL:

ANTAL:

1–2

3–9

10 +

ART NR: 52636428 1–2

3 +

KR/ST: 179 150

KR/ST: 189 159 109




LIVSFRÅGOR & TRO

Bibelsamtal för vuxna i alla åldrar

NYHET

ATT VARA I GUDS NÄRHET

100 FRÅGOR OM GUD OCH 200 SVAR

Redaktionsgrupp Taizé

Mikael Mogren

39 bibelmeditationer från den ekumeniska kommuniteten i Taizé: bibeltext, meditation och frågor att samtala om i grupp eller reflektera över i enskild andakt. Bibelmeditationerna går att använda i grupper med både vana bibelstudiedeltagare och nybörjare.

Vad har Jesus med Gud att göra? Jesus och Kristus, är det samma person? Varför finns det olika religioner – räcker det inte med en? Mikael Mogren, biskop i Västerås stift, har fått många frågor om Gud och om den kristna tron. Här har han samlat 100 av dem och svarar på alla både kort och lite mer utförligt. En liten katekes för vår tid!

ART NR: 52636589 • APRIL ANTAL:

1–2

3–9

10–24

25 +

ART NR: 52633960

KR/ST: 139 129 119 99

ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 219 199

Det finns en tunn hinna mellan det vackraste och det svåraste och vid vissa tillfällen försvinner hinnan. ANNA CÖSTER, KORSVÄG NR 3, 2016

NÄR LIVET STRAMAS ÅT SKÄRPS BLICKEN

VEM LETAR DU EFTER?

Sofia Camnerin

Stephen Cottrell

Sofia Camnerin, teologie doktor och biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan, berättar om sina erfarenheter av att vara förälder till ett barn med särskilda behov. Hon skriver om sitt liv, om huruvida det är möjligt att försonas med Gud, med livet som det blev, efter svåra erfarenheter och kriser.

I Vem letar du efter? – möten med den uppståndne (originaltitel: The things he said) återberättar Stephen Cottrell tio av den första påskdagens och de följande dagarnas händelser med utgångspunkt i vad Jesus säger till de människor han möter.

ART NR: 52633625 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 249 229

ART NR: 52636084 ANTAL:

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 179 159 139




LIVSFRÅGOR & TRO

TIPS

TRADITION OCH LIV

Se även ”Bönboken Tradition och liv” på s 63.

Martin Modéus Dop, konfirmation, bröllop, begravning – högtider i ett människoliv. Första advent, jul, påsk, pingst, midsommar, allhelgona – högtider som har funnits med i det svenska samhällets liv i många år. Men varifrån kommer våra traditioner, och vad innebär de? Vad har vi gemensamt med våra grannländer och med människor i andra delar av världen? Tradition och liv är en reviderad nyutgåva av Martin Modéus bok, som kom ut första gången år 2000 och som har blivit present till många dopfamiljer, konfirmander, brudpar och födelsedags firare sedan dess. ART NR: 52634653 ANTAL: 1–2

3–9

10–24

25 +

KR/ST: 308 288 278 268

Broder Roger målar upp en bild av trons och kärlekens möjligheter …

Broder Rogers sista bok!

STIG ÖBERG, DAGEN

KÄRLEKENS BLICK Broder Roger av Taizé Broder Roger var 25 år och andra världskriget pågick för fullt när han kom cyklande till en by i Bourgogne. Han letade efter en plats där han kunde leva i gemenskap med andra. 75 år senare är byns namn, Taizé, en symbol för tro och tillit runtom i världen. Kärlekens blick blev broder Rogers sista bok. I den här utgåvan har den fått sällskap av hundra av hans böner, en kort Taizéhistorik och hans sista brev till världens unga. ART NR: 52634783 ANTAL:

1–2

3 +

KR/ST: 235 205

Ett porträtt av pappan till Frälsarkransen

MARTIN LÖNNEBO – BISKOPEN FRÅN STORKÅGETRÄSK Thomas Lerner Martin Lönnebo berättar för Thomas Lerner om sitt händelserika liv och om vad som format honom och hans gudstro. Han berättar om sitt möte med Gud, om ett samtal med Dalai Lama, om kärleken till hustrun Britt-Louise och om när han gick vilse i en stekhet öken. Vi får också läsa om vad äldste sonen Jonas lärt honom – utan att ha ett talat språk. ART NR: 52634271 PRIS: 246:-




LIVSFRÅGOR & TRO

JAG ÄR BARA NATHAN SÖDERBLOM, SATT TILL TJÄNST

I SKUGGAN AV NATHAN Omi Söderblom

En biografi om Nathan Söderbloms liv, forskning, tjänst som ärkebiskop och hans betydelse för Svenska kyrkan och den ekumeniska rörelsen.

Berättelsen om Helge Söderblom, son till den kände ärkebiskopen Nathan Söderblom. Helges egna texter, som aldrig förr har publicerats, ger tillsammans med Omi Söderbloms reflektioner en bild av Helges liv och av hans far, sedd ur den äldste sonens perspektiv. Skådespelaren Helges liv avslutas tragiskt strax innan han skulle fylla 36 år.

ART NR: 52635889

ART NR: 52634639

PRIS: 304:-

PRIS: 304:-

Jonas Jonson

LIVETS HELIGHET Mikael Mogren

MOTSTÅND OCH UNDERKASTELSE D. Bonhoeffer & J. Carlsson

DIETRICH BONHOEFFER – TANKAR OM EN 1900-TALSMARTYR Martin Lind

I Livets helighet skriver Mikael Mogren om våra erfarenheter av och föreställningar om det gudomliga och om att acceptera tillvaron som den är. Om olika sätt att gå vilse i livet och om att odla det som är äkta. ART NR: 52635773 PRIS: 232:-

Dietrich Bonhoeffer tog tidigt offentligt avstånd från nazismens judeförföljelser, medverkade till ett försök att mörda Hitler och avrättades i april 1945. Boken gavs ut 1951 och innehåller Bonhoeffers brev och dagboksnoteringar under fängelsetiden från 1943 till avrättningen.

Här skriver biskop Martin Lind om Dietrich Bonhoeffer, präst, teolog och med uppdrag för motståndsrörelsen under andra världskriget. Under hela Bonhoeffers liv kretsade hans tankar kring vad det innebär att vara människa och att vara kristen.

ART NR: 52634110

PRIS: 242:-

PRIS: 263:-



ART NR: 52634080


LIVSFRÅGOR & TRO

VÄGVISARE

I LUTHERS FOTSPÅR

Magnus Malm

Göran Agrell & Peter Strömmer

”Vart tog de andliga ledarna vägen?” Ropet kommer från samhället och den kristna kyrkan, som båda genomgår snabba förändringar. En bok för dig som utövar någon form av ledarskap i församlingen. Författaren väver samman personliga erfarenheter med exempel ur kyrkans 2000-åriga historia.

I Luthers fotspår är till för dig som vill förbereda en resa i Lutherland eller för dig som reser i tanken. Varje kapitel i boken följer Martin Luthers liv och teologiska utveckling genom att besöka de viktigaste platserna där han levde och verkade.

ART NR: 52635001

PRIS: 298:-

ART NR: 52636251

PRIS: 65:-

MÖTESPLATSER

SKAMFILAD

KONTURER AV TRO

Caroline Krook

Göran Larsson

Fredrik Modéus

Mötesplatser berättar om de människor som på olika sätt förändrades av Jesus. De placeras in i kyrkoåret och i en kulturell och historisk kontext. Insprängda i porträtten finns Caroline Krooks andakter mötesplatser som blir till spännande samtal mellan läsare och bibeltext.

I Skamfilad ger prästen och terapeuten Göran Larsson en bild av skammen i dess många skepnader och hur den kan ta makten över våra liv. Men han beskriver också hur vi kan hitta utvägar ur gamla låsningar och ineffektiva levnadsmönster och ta klivet ut ur skamvrån.

Med kyrkoåret som mönster och material bjuder Fredrik Modéus in till en personlig reflektion som församlingens vuxengrupper kan delta i: Vad är det att vara kristen? Vad är kyrkans liv? Vad är en församling? Vad gör vi, och varför?

ART NR: 52635346

ART NR: 52634691

PRIS: 136:-

PRIS: 195:-

PRIS: 294:-

ART NR: 52633229




Foto: Johan Ljungström/SR

LIVSFRÅGOR & TRO • POCKET • POCKET • POCKET • POCKET

NÄR TRÄDEN AVLÖVAS SER MAN LÄNGRE FRÅN VÅRT KÖK

DEN ENKLASTE GLÄDJEN Tomas Sjödin

Tomas Sjödin Två av Tomas Sjödins barn är gravt handikappade. En odiagnostiserad hjärnsjukdom gör dem sakta allt sämre. Hur ser vardagen ut? Vad händer med gudstron när idyllen går sönder? Det här är en stark och gripande berättelse – personlig, rak och ärlig. ART NR: 52635117 PRIS: 65:-

En resa i den förunderliga värld vi kallar vardagen. Tomas Sjödin botaniserar bland det till synes välkända och återupptäcker ord som förnöjsamhet, förundran och förtröstan. Bland svalor och daggmaskar, barn och änglar, goda vänner och nya bekantskaper spårar han tillvarons innersta mening. ART NR: 52635148 PRIS: 65:-

EFTERVÄRME

RESERVKRAFT

Tomas Sjödin

Tomas Sjödin

Om författaren Tomas Sjödin är författare, skribent och pastor. Han skriver såväl böcker som krönikor i tidningar och tidskrifter, och innehållet är ofta självbiografiskt med tonvikt på vardagen. Sjödin har varit sommaroch vinterpratare vid flera tillfällen.

ETT BRUSTET HALLELUJA Tomas Sjödin



Eftervärme är en tankebok och en färdkamrat för den som grunnar på frågor som: Vad betyder det att ta emot livet som ett lån? Hur uppfattar vi det som är vårt ”ärende” i livet? Vad är ett livsverk? Det är aldrig för sent att våga språnget i livet, inte främst för sin egen skull, utan för dem man älskar.

I Reservkraft varvas berättelser med dag- och nattboksanteckningar och reflektioner över livets stora och små under, men också över dess skuggsidor. Som en röd tråd genom boken löper frågan: Är det meningen att allt skall ha en mening? En stark och osminkad bok, en personlig brottningskamp.

Ett brustet halleluja handlar på ett plan om kyrkklockor, på ett annat om sökandet efter en andlighet som inte bara fungerar i miljöer fyllda av psalmsång och bön, om sprickorna i tillvaron och om det ljus som letar sig in genom dem. Men också om den välsignade onyttan och om att trivas i sitt eget.

ART NR: 52635155

ART NR: 52635131

ART NR: 52635162

PRIS: 65:-

PRIS: 65:-

PRIS: 65:-


POCKET • POCKET • POCKET • POCKET • LIVSFRÅGOR & TRO

FLODHÄSTEN PÅ ARBETSPLATSEN

FLODHÄSTEN I VARDAGSRUMMET

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

JU MINDRE DU GÖR DESTO MER FÅR DU GJORT Tommy Hellsten

Vad händer när flodhästen flyttar in på arbetsplatsen? En bok som sätter redskap i händerna på företagsledare och personalansvariga, så att man kan behandla problem som man tidigare inte kunnat eller vågat ta itu med. ART NR: 52636824 PRIS: 65:-

Man brukar säga att en familj som lider av till exempel alkoholism, arbetsnarkomani, våld, incest eller trångsynt religiositet lever med en flodhäst i vardagsrummet. Den här boken belyser det ”medberoende” som ofta präglar människor som vuxit upp i en sådan familjemiljö.

Återupptäck den ofantliga rikedom som finns i den kristna tron! Författaren försöker klä det gamla arvet i nya ord och riktar sig speciellt till dem som känner motvilja mot den gamla kristna förkunnelsen och begreppsvärlden, och som upplever kristendomen som en stängd värld.

ART NR: 52634646

ART NR: 52636695

PRIS: 65:-

PRIS: 65:-

BARN AV LIVET

FÖRÄLDRASKAP

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten skriver för alla dem som mist kontakten med barnet inom sig, som vuxit upp i hem där någon form av missbruk förekommit. Han vänder sig till dem som inte fått vara barn och tar upp ett av vår tids stora problem: bristen på mognad hos många vuxna människor.

Tommy Hellsten menar att föräldrarnas roll som vägledare håller på att försvinna, vilket leder till vilsenhet. Han pekar på behovet av sunda generationsklyftor, och den konstruktiva vreden. Han tar även upp ämnen som skolans ansvar, att inte räcka till, att växa i sin parrelation och som förälder.

ART NR: 86082949 PRIS: 65:-

ART NR: 70852770 PRIS: 65:-

Om författaren Tommy Hellsten är terapeut, författare, teolog och föreläsare. I sitt hemland Finland kallas han ofta landets nationalterapeut. Med sin första bok, Flodhästen i vardagsrummet, introducerade Hellsten begreppet medberoende, och la grunden för ett nationellt nätverk för vuxna barn till alkoholister.




FRÄLSARKRANSEN Frälsarkransen är en gåva – ett radband med olika pärlor som stöd i livets olika skeden. Den hjälper till att göra tron gripbar för hand, tanke och erfarenhet. Den som håller kransen i sin hand kan också ana det ömsesidiga: jag är själv gripen. I drygt tjugo år har Verbum haft förtroendet att förvalta Frälsarkransen och allt som hör ihop med den. Det är ett uppdrag som vi är glada över.

Martin Lönnebos egna ord om radbandet

FRÄLSARKRANSEN Martin Lönnebo Boken Frälsarkransen innehåller Martin Lönnebos egna ord, presentationer av alla pärlor och delvis ett nytt förord där han sätter in Frälsarkransen i livets sammanhang. Ytterligare en krans, Marias krans har tillkommit. Det är en tidebön med Jesus mor Maria i fokus. Martin Lönnebo vill uppmuntra till andliga övningar, bön och personlig reflektion. ART NR: 52636060 PRIS: 153:-




FRÄLSARKRANSEN

Pärlornas betydelse! GUDSPÄRLAN

BEKYMMERSLÖSHETSPÄRLAN

Om den Hemlighetsfulla Närvaron.

Om evighetsnuets frihet och lätta sinne.

TYSTNADSPÄRLORNA

KÄRLEKSPÄRLORNA

För ordlös koncentration.

Om försoning, om att ge och få kärlek.

JAGPÄRLAN

HEMLIGHETSPÄRLORNA

Om att se sig själv som värdig och ansvarsfull.

För personliga böneämnen som barnen, den älskade, en djup önskan och allt levande.

DOPPÄRLAN

NATTENS PÄRLA

Om att födas på nytt, överlåtelse.

Om kriserna och döden.

ÖKENPÄRLAN

UPPSTÅNDELSEPÄRLAN

För andlig prövning och strävan efter att leva ett äkta liv.

Om hoppet, om livets förnyelse.

Olika pärlor som stöd i livets olika skeden.

Berätta för engelsktalande vänner om Frälsarkransen!

Inspiration från hela Sverige

18 IDEAS FOR USING THE BEADS OF CHRIST Anna Braw (red) Här är 18 idéer från olika platser i Sverige, en längre artikel om Frälsarkransen som redskap för trosundervisning och lärjungaträning, och en kort presentation av kransen och dess pärlor. Texterna är hämtade ur den svenska boken 101 idéer för arbete med Frälsarkransen och översatta till engelska av Rachel Stenback. ART NR: 52636718 ANTAL:

1–2

Anna Braw (red) Frälsarkransen har nyligen fyllt 20 mycket händelserika år. Den har inspirerat till vandringar, sånger, böner, läger, temaveckor, andakter, predikningar, tårtkalas, dopundervisning, gudstjänster, konfirmandredovisningar, bibelstudier … och Frälsarkransens gemenskap har vuxit sig större och större. I 101 idéer för arbete med Frälsarkransen har vi samlat agendor, praktiska beskrivningar, berättelser, intervjuer, recept och stora och små idéer från församlingar och andra sammanhang i Sverige och på andra håll. ART NR: 52636121

3 +

KR/ST: 99 79

101 IDÉER FÖR ARBETE MED FRÄLSARKRANSEN

ANTAL:

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 279 249 219




FRÄLSARKRANSEN

Kransen ingår vid köp av bok! Frälsarkransen av glas är tillverkad i Indien och Fairtrade-certifierad.

PÄRLOR FÖR LIVET – MED FRÄLSARKRANSEN AV GLAS Johan Dalman, Ann Lagerström & Thomas Lerner Här får du introduktionsboken till de arton pärlorna och en medföljande Frälsarkrans i glas. Johan Dalman tar oss med på en längre och flera kortare vandringar runt kransen, Thomas Lerner har intervjuat Martin Lönnebo och vi möter de indiska hantverkare som tillverkar glaspärlorna. ART NR: 52636572 ANTAL:

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 249 229 199

Introduktionsbok till radbandet Frälsarkransen



Pärlor för livet i engelsk översättning!

PÄRLOR FÖR LIVET

PEARLS OF LIFE

Johan Dalman, Ann Lagerström & Thomas Lerner

Johan Dalman, Ann Lagerström & Thomas Lerner

Introduktionsboken till de arton pärlorna, skriven till Frälsarkransens år 2015. Johan Dalman tar oss med på en längre och flera kortare vandringar runt kransen, Thomas Lerner har intervjuat Martin Lönnebo, Ann Lagerström har mött fyra personer som bär kransen, och vi möter de indiska hantverkare som tillverkar glaspärlorna.

Pärlor för livet i engelsk översättning – en introduktion skriven för dig som aldrig har sett dem förut och en fördjupning för dig som ber med dem sedan tidigare. Johan Dalman berättar om pärlorna, Thomas Lerner intervjuar Martin Lönnebo och Ann Lagerström har mött fyra Frälsarkransen-bärare.

ART NR: 52634462

ANTAL:

PRIS: 129:-

KR/ST: 149 139 119

ART NR: 52634721 1–4

5–24

25 +


FRÄLSARKRANSEN

FRÄLSARKRANSEN AV GLAS & LILLA FRÄLSARKRANSEN AV GLAS

PEARLS OF LIFE – FRÄLSARKRANSEN

Martin Lönnebo

Martin Lönnebo

Frälsarkransen av glas finns i två storlekar, en som passar de flesta vuxna och en som är gjord för barn i tre – åtta-års åldern och för vuxna som vill ha Frälsarkransen i fickan. De är tillverkade i Indien och Fairtradecertifierade. Levereras i textilpåse med broschyr.

Pearls of life är jubileumsutgåvan av Martin Lönnebos radband Frälsarkransen, formgiven av silversmeden David Andersson och tillverkad i trä, silver och mässing. För varje Pearls of Life som säljs går 100 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete.

ART NR: 52634417

ART NR: 52634493

ANTAL:

1–4

5–24

52634387 (LILLA) 25 +

KR/ST: 159 109 89

ANTAL: 1–2

3 +

KR/ST: 1 495

1 245

Trä Frälsarkransen själv!

Jämför storleken på träkransen med Frälsarkransen av glas.

FRÄLSARKRANSEN AV TRÄ, STOR KRANS

FRÄLSARKRANSEN AV GLAS, OTRÄDDA I BURK, 10-PACK

Martin Lönnebo

Martin Lönnebo

Frälsarkransen av trä är en stor krans för pedagogiska sammanhang. Du sätter själv ihop den stora träkransen, pärla för pärla. Träkransen levereras i en kraftigare plastpåse och innehåller stora svarvade träkulor med klädd ståltråd. Det färdigträdda radbandets diameter är ca 30 cm.

Har du en grupp där ni vill trä Frälsarkransen själva som en meditation? Arton Fairtrade-certifierade glaspärlor och gummitråd i liten metallburk. Originalstorlek. Säljs i 10-pack.

ART NR: 52634424

PRIS: 639:-/10-PACK

ART NR: 52634394

PRIS: 469:-




FRÄLSARKRANSEN

Frälsarkransen i din mobil!

VANDRA MED FRÄLSARKRANSEN

APPEN FRÄLSARKRANSEN

Anna Alebo Oavsett om vi bor i stan eller på landet, kan vi hitta platser för eftertanke, meditation och bön i vårt eget närområde. Boken är ett redskap för den som vill öva sig i att leva som pilgrim mitt i livet och vardagen. Frälsarkransens pärlor är bokens utgångspunkt. ART NR: 52634301

Frälsarkransen är den moderna människans vägvisare på den inre resan. Frälsarkransen i mobilen är en app för dig som vill stänga ute bruset och hitta en stunds meditation – vart du än är på väg. Du kan själv skapa och koppla dina egna tankar till varje pärla. Med bra skor och appen Frälsarkransen kan du ge dig ut på din egen pilgrimsfärd.

PRIS: 133:-

Metodbok med praktiska övningar

ALICE, LEO OCH PÄRLORNA

KONFIRMANDARBETE MED FRÄLSARKRANSEN

LIVET OCH FRÄLSARKRANSEN

Christina Lövestam (text) Marie Åhfeldt (illustrationer)

Emma Tribell

Emma Tribell

Två vänner, Alice och Leo, och arton pärlor. Christina Lövestam har skrivit en berättelse, en meditation och en kort dikt till var och en av pärlorna i Frälsarkransen för barn mellan sex och tolv år. För högläsning i gruppen eller klassen – eller som en gåva till de barn som har eller får en Frälsarkrans.

Metodboken Konfirmandarbete med Frälsarkransen är fullmatad med olika övningar. Varje kapitel innehåller bland annat lekar, samarbetsövningar, vandringar, samtalsunderlag, gudstjänst och andakt. Mycket av innehållet passar även för arbetslag som inte använder sig av Frälsarkransen.

ART NR: 52634455

PRIS: 263:-

I denna konfirmandbok möter tonåringen kristen tro med hjälp av Frälsarkransen. Med ett rättframt, lättläst tilltal och stort utrymme för egna funderingar lotsas konfirmanden igenom Frälsarkransens pärlor. Texter om kristendom och tro varvas med faktarutor och tips på psalmer och bibelord.

PRIS: 151:-

ART NR: 52634332

ART NR: 52634325 PRIS: 118:-




FRÄLSARKRANSEN

BIBELNS PÄRLOR

EN VÄG TILL LIVSMOD OCH TILLIT

Martin Lönnebo

Eva Cronsioe & Thomas Ericson

Utforska bibeln och dess berättelser med hjälp av Frälsarkransen. Martin Lönnebos bibelstudiematerial innehåller meditationer för varje dag i åtta veckor och kan användas enskilt eller i grupp. Den är skriven både för den som inte har läst Bibeln förut och för den som vill hitta in i den på ett nytt sätt.

Genom att vandra från pärla till pärla och samtidigt möta berättelsen om Jesus får du möjlighet att reflektera över ditt eget liv och pröva trons livshållning i praktiken. Med radbandet Frälsarkransen som redskap inbjuds du till detta möte mellan kristen tro och allmänmänsklig erfarenhet.

ART NR: 52631386

PRIS: 252:-

ART NR: 52630921

PRIS: 174:-

HJÄRTATS NYCKLAR

HJÄRTATS SÅNGER

Martin Lönnebo

Martin Lönnebo

Martin Lönnebo firade med Hjärtats nycklar sin åttioårsdag i sällskap av alla dem han genom åren umgåtts med som författare, vän, själavårdare och förkunnare. Boken sammanfattar ett långvarigt och omfattande författarskap, men är framför allt en vägvisare för fortsatt färd.

Hjärtats sånger är en eftertänksam bok för dig som vill utforska och träna din andlighet och tro. Den innehåller 60 nyskrivna meditationer med en bön, ett bibelord, en begrundan och en av Martin Lönnebos psalmer.

ART NR: 52633106

PRIS: 256:-

ART NR: 52635698

PRIS: 144:-




ANDAKT & BÖN Hur skapar vi rum för eftertanke, andakt och bön? För oss själva, för varandra, för den som kliver in genom kyrkporten för första gången, för den som vill vara ensam, för den som längtar efter gemenskap? Verbums böcker innehåller böner att be, andaktstexter att läsa tyst eller högt och inspiration för dig som leder gudstjänster eller grupper.

Om författaren Camilla Lif är präst i Katarina församling och hörs ofta i radions Gudstjänst, Tankar för dagen och Helgsmål.

VAD VILL DU MIG IDAG? Camilla Lif Under ett helt år berättar Camilla Lif om något som varje söndags eller helgdags bibeltext har fått henne att fundera över. Vad vill du mig idag? är en bok med reflektioner för de mellanrum du hittar i din tillvaro, för läsning på bussen, tillsammans med andra eller innan du släcker lampan. För fridlysta stunder. ART NR: 52634486 ANTAL: 1–2

3 +

KR/ST: 267 237




ANDAKT & BÖN

En liten bok till eftertanke och ro, till hopp och glädje för stora och små. MARGARETA MELIN

DU SOM VILL ATT JAG SKA FINNAS Margareta Melin Nyutgåva av Margareta Melins efterfrågade bönbok – en allåldersbönbok som kan vara dopgåva, konfirmationspresent, tackpresent och arbetsredskap för alla som arbetar med andakt och gudstjänst. Reviderad och med flera nya böner. Ur innehållet: Du är nära • Fri att vara jag • Gudabarn • Vi sätter oss i ringen • Gud bor i ett ljus • Du som ville mitt liv • Välsignelse över jorden ART NR: 52636480 ANTAL: 1–2

3–9

10–24

KR/ST: 133 102 68

25 + 62

En text för varje dag utifrån kyrkoårets teman!

TANKESTUND 29 skribenter Tankestund är en andaktsbok att använda varje dag under ett helt år – och sedan igen. 29 präster, pastorer, journalister, församlingsmedarbetare och andra har utgått från kyrkoårets texter och skrivit reflektioner för alla som behöver en paus i vardagen, några minuters andakt och eftertanke. Bland de medverkande finns Josefin Arenius, Johan Kårlin, Anna Cöster, Albin Tanke och Sofia Strinnholm. ART NR: 52635896 PRIS: 283:-




ANDAKT & BÖN

ALIVE

HÅLLPLATS FÖR SJÄLEN

Fredrik Beverhjelm

Fredrik Beverhjelm

En bok för konfirmanden och den unga ledaren med utgångspunkt i 365 låtar för själen. En låt för årets alla dagar, och en bibeltext och en reflektion därtill. Fredrik Beverhjelm skriver med kärlek för alla unga människor och med entusiasm ger han ingångar till att bedriva konfirmandarbete bland annat utifrån musik.

Hållplats för själen är en andaktsbok för konfirmander och ungdomar. Boken består av 52 andakter eller ”hållplatser” som alla innehåller en lista på låtar, en andaktstext, bön och förslag på bibelställen. Den har en dagboksliknande känsla, och utrymme för egna anteckningar.

ART NR: 52635902

PRIS: 82:-

ART NR: 52632833

PRIS: 189:-



UNDER YTAN

UNDER YTAN II

Torgny Wirén

Torgny Wirén

En andaktsbok som bygger på berättelser, en för varje vecka under året, och är främst tänkt för ungdomar. För varje dag finns en kort bibeltext som knyter an till berättelsens tema. I boken finns också tolv pauser för stillhet och eftertanke – en meditativ bild och en slitstark bön.

Detta är den efterlängtade uppföljaren till Under ytan, andaktsboken för konfirmander och ungdomar. Under ytan II innehåller 52 nyskrivna berättelser som har fått sällskap av en text från Gamla och Nya testamentet, en bön, en psalm och ett citat med anknytning till berättelsens tema.

ART NR: 86082987

ART NR: 52631065

PRIS: 252:-

PRIS: 294:-


ANDAKT & BÖN

En favorit hos många

TIPS

Se även ”Tradition och liv” på s 49.

BÖNBOKEN TRADITION OCH LIV Bönboken för ett ordnat böneliv, som innehåller texter för årets och livets växlingar, för egna tankar och för den gemensamma gudstjänsten. För varje helg eller livstema finns en reflekterande text, bönerop, böner och välsignelser samt förslag på bibelord och psalmer. ART NR: 52628416 PRIS: 314:-

ETT BÖNENS ÅR

DROTTNING SILVIAS BÖNBOK

Caroline Krook Ett bönens år är bönboken för hela året. Den följer kyrkoårets rytm och har söndagens texter som bas. Bönboken har kommit till under en lång följd av år och rymmer också Caroline Krooks tankar och personliga erfarenheter samt historik och perspektiv kring bön och tradition.

En bönbok till stöd för den egna andakten med drygt 100 böner, varav en stor del är nyskrivna. Bland författarna finns Dag Hammarskjöld, KG Hammar, Caroline Krook, Christina Lövestam och Margareta Melin. Bönboken är illustrerad med fotografier av Kung Carl Gustaf.

ART NR: 52632536

ART NR: 52632819

PRIS: 174:-

PRIS: 87:-




GUDSTJÄNST Ibland kallas kyrkans gudstjänst för liturgi. Ordet är grekiskt och betyder folkets verk – gudstjänst är alltså något som vi gör tillsammans. Tillsammans med varandra och tillsammans med Gud. I gudstjänstgruppen vill ni säkert ha inspiration, förankring och reflektionshjälp. Här finns det mycket att välja bland, och på verbum.se hittar du ännu mer.

DEN SVENSKA KYRKOHANDBOKEN I

DEN SVENSKA KYRKOHANDBOKEN

Kyrkohandbok del I innehåller ordningar för huvudgudstjänst, vigsel, dop, konfirmation. Inbunden, rött klot, två märkband. Format: 145 x 205 mm.

ORGELUTGÅVA

ART NR: 52633212

”Mässboken”, dvs musiken till Den svenska kyrkohandboken. Inbunden, rött klot, tre märkband. Format: 215 x 300 mm.

PRIS: 576:-

ART NR: 52633632 PRIS: 1 142:-

Kyrkohandboken del II innehåller ordningar för vignings-, sändnings-, mottagningsoch invigningshandlingar. Rött klotband, fyra märkband. Format: 145 x 205 mm.

Musiken till Den svenska kyrkohandboken med gudstjänstens alla partier samlade i en volym, för koristen. Inbunden, rött klot, två märkband. Format: 190 x 265 mm.

Innehåller ordningar för den allmänna gudstjänsten med musiken från orgelutgåvan. Kyrkans förbön, Sjungen förbön vid vigsel respektive begravning ingår samt anvisningar för infogande av kyrkliga handlingar i huvudgudstjänst/mässa. Inbunden, rött klot, guldsnitt, sex märkband. Format: 200 x 265 mm.

ART NR: 52656525

ART NR: 52645956

ART NR: 52635810

PRIS: 489:-

PRIS: 308:-

PRIS: 1 916:-

DEN SVENSKA KYRKOHANDBOKEN II



MISSALE FÖR SVENSKA KYRKAN

KÖRUTGÅVA


GUDSTJÄNST

DEN SVENSKA EVANGELIEBOKEN Hårdband, rött klotband, rödsnitt, guldprägling på framsida och rygg, två märkband. Format: 145 x 205 mm. ART NR: 52656020 PRIS: 308:-

DEN SVENSKA KYRKOHANDBOKEN Utdrag på engelska, franska, tyska och spanska

Innehåller gudstjänstordningar på respektive språk för: – Högmässa – Dop  – Vigsel  – Begravning Format: 145 x 205 mm. ART NR: 52635070 PRIS: 246:-

DEN SVENSKA KORALBOKEN I Koralerna 1–325. Hårdband, rött klotband, guldprägling på framsida och rygg. Format: 300 x 245 mm. ART NR: 52646519 PRIS: 767:-

DEN SVENSKA KORALBOKEN II Koralerna 326–651, 682–694. Hårdband, rött klotband, guldprägling på framsida & rygg. Format: 300 x 245 mm. ART NR: 52646526 PRIS: 767:-

LILLA KORALBOKEN Lilla Koralboken innehåller psalmerna 1–651 och 682–694, av utrymmesskäl bara första versen ur varje psalm. Spiralbunden. Format: 270 x 205 mm. ART NR: 52646502 PRIS: 483:-

ORGELPRELUDIER

DEN SVENSKA KORALBOKEN

ORGELPRELUDIER I

URVAL I LÄGRE SÄTTNINGAR

Preludiernas längd varierar från korta intentioner till längre kompositioner. Innehåller preludier till nr 1–325 i Den svenska koralboken I. WireO-bindning. Format: 210 x 297 mm.

Innehåller 191 koralackompanjemang i olika sättningar, ur den ekumeniska delen av psalmboken. Inbunden. Format: 290 x 215 mm. ART NR: 52626849 PRIS: 530:-

ART NR: 52676523 PRIS: 304:-

ORGELPRELUDIER II

Innehåller preludier till nr 326–678 i Den svenska koralboken II. WireO-bindning. Format: 210 x 297 mm.

DEN SVENSKA KORALBOKEN TILLLÄGG

Koralerna 701–800. Hårdband, grått klotband, guldprägling på framsida och rygg. Format: 270 x 240 mm.

ART NR: 52617809

ART NR: 52646540

PRIS: 430:-

PRIS: 823:-




GUDSTJÄNST – Böcker på finska

RUOTSIN KIRKON VIRSIKIRJA

HELMIÄ Psalmer och sånger på finska

Helmiä, pärlor, är en samling psalmer och sånger till Svenska kyrkans finskspråkiga församlingsliv. Innehåller 117 psalmer, hämtade främst ur Den svenska psalmboken med tillägg, Psalmer i 90-talet och Psalmer i 2000-talet. ART NR: 52634875 • Hårdband, 176 s. ANTAL:

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 169 159 149

RUOTSIN KIRKON KORAALIKIRJA I Den svenska koralboken på finska. Koralbok I, koralerna 1–325 med finsk text. Hårdband, röd klot. Guldprägling på framsida och rygg.  Format: 270 x 240 mm. ART NR: 52646557 PRIS: 798:-

Den svenska psalmbokens 700 psalmer på finska, tillägg av 49 psalmer från Finlands evangelisk lutherska kyrkas psalmbok. Evangelieboken, finskbönbok, Luthers lilla katekes samt utdrag ur Den svenska kyrkohandboken. Format: 125 x 165 mm

RUOTSIN KIRKON KÄSIKIRJA I Den svenska kyrkohandboken, del I, på finska. Format: 145 x 205 mm

ART NR: 52655108

ART NR: 52656570

PRIS: 273:-

PRIS: 555:-

RUOTSIN KIRKON KORAALIKIRJA II

KORAALIKIRJA, LISÄYS

RUOTSIN KIRKON EVANKELIUMIKIRJA

Den svenska koralboken på finska. Koralbok II, Koralerna 326–651, 682–694 med finsk text. Hårdband, röd klot. Guldprägling på framsida och rygg. Format: 270 x 240 mm.

Ackompanjemangsbok för tillägget, psalmerna nr 701–749 i Den svenska psalmboken på finska. (Virsikirja). 49 psalmer hämtade från Finlands evang. luth. kyrka med översättningar till svenska från den finlandssvenska psalmboken. Format: 270 x 240 mm.

Svenska kyrkans evangeliebok på finska. Dagens namn och rubrik överst på sidorna samt märkband bidrar till att man lätt hittar rätt. Tydliga indrag i psaltartexten underlättar eventuell växelläsning. Format: 145 x 205 mm.

ART NR: 52646564

ART NR: 52630501

PRIS: 798:-

PRIS: 798:-

ART NR: 52656075 PRIS: 448:-

KASTETODISTUS Dopbevis på finska, 10-pack Med bibelcitat från Matteus 18:1-5, 28:18-20 och Markus 10:13-16 samt psalm 381. Format: 190 x 230 mm. ART NR: 71244 PRIS: 273:-/10-PACK

KUVERT



KUMMIKIRJA

Format: 200 x 250 mm. Säljs i 25-pack.

Fadderbrev på finska, 10-pack Med bibelcitat från Matteus 18:1-5, 28:18-20 och Markus 10:13-16. Format: 190 x 230 mm.

ART NR: 54179

ART NR: 71245

PRIS: 174:-

PRIS: 273:-/10-PACK

LISSUN JA LEON HELMIJUTUT Beställ hos: www.lastenkeskus.fi


GUDSTJÄNST

TIPS

Det krävs både kunskap, träning och lite mod att läsa texter högt i en gudstjänst. Hur uttalas ett visst ord? I vilket tempo och med vilken betoning ska man läsa för att fånga textens innebörd? Till övning och förberedelse, och som inspiration till variation finns denna serie om tre böcker. Format: 210 x 297 mm.

HANDBOK FÖR TEXTLÄSARE ÅRGÅNG 1 ART NR: 52656037 PRIS: 421:-

HANDBOK FÖR TEXTLÄSARE ÅRGÅNG 2 ART NR: 52636350 PRIS: 421:-

HANDBOK FÖR TEXTLÄSARE ÅRGÅNG 3 ART NR: 52636374 PRIS: 421:-

KOLLEKTBOK Kollektboken är i A4-format och innehåller ett set med 50 blanketter. Blanketten är tryckt på självkopierande papper. ART NR: 50933 PRIS: 304:-

PSALMVALSLISTA

KYRKANS FÖRBÖN

Ragnar Håkanson

Martin Modéus

Att välja psalmer är en spännande uppgift. Vad vill vi att psalmen ska förmedla, passar texten till söndagens tema, är den lätt att sjunga? Psalmvalslista är en hjälp i det arbetet och ett komplement till psalmböckernas förteckningar och register.

Ett redskap för församlingen som vill fördjupa arbetet med förbönen och samtidigt en vägledning för den som vill ha hjälp och ny inspiration i gudstjänstplaneringen. En verktygslåda att plocka ur för såväl präster, diakoner, kyrkvärdar och andra ideella i gudstjänstgruppen. Format: 210 x 297 mm.

ART NR: 52630785 PRIS: 174:-

ART NR: 52632512 PRIS: 397:-




GUDSTJÄNST – Equmeniakyrkan

PSALMER OCH SÅNGER

PSALMER OCH SÅNGER

Melodipsalmbok

Textpsalmbok, stor stil

Melodipsalmbok med tillägg. Innehåller 784 psalmer, ackordanalys för piano och gitarr, text- och böndel för läsning, framarbetad av gudstjänstgruppen inom Sveriges Frikyrkosamråd, samt Evangeliebok antagen 2002. Tillägg: 84 psalmer, framarbetad av psalmgruppen inom Sveriges Frikyrkosamråd. Format: 130 x 170 mm.

Textpsalmbok med layout framtagen i samarbete med Synskadades Riksförbund. Hårdband, mörkblå klot, guldprägling på framsida och rygg, två märkband. Format: 125 x 165 mm. ART NR: 52655122

TIPS

PRIS: 345:-

MINNEN OCH BEVIS, se sidorna 80–91.

ART NR: 52655115 PRIS: 252:-

PSALMER OCH SÅNGER II

PSALMER OCH SÅNGER TILLÄGG

ORGELPRELUDIER I

Ackompanjemang, Psalmerna 326–784

Ackompanjemang, Psalmerna 785 –868

Innehåller preludier till melodierna nr 1–325 i Den svenska koralboken del I.

Ackompanjemang till 1986 års psalmer nummer 326–784. Format: 300 x 245 mm.

Ackompanjemang till psalmerna 785–868. Format: 270 x 245 mm.

ART NR: 52676523

ART NR: 52645970

ART NR: 52645949

PRIS: 767:-

ORGELPRELUDIER III

PRIS: 767:-

Psalmer och sånger, nr 1–325

PRIS: 304:-

Psalmer och sånger, nr 326–752 Innehåller preludier till melodierna nr 326–752 i Psalmer och Sånger. ART NR: 52619285 PRIS: 469:-




FÖRDJUPA DINA MÖTEN

Rusta ditt bokbord!

O

ch fördjupa de möten som redan äger rum. Människor kommer till kyrka och församlingshem av olika anledningar. Många längtar efter en tro och en del vet inte var de har hamnat. Ta vara på de möten du har i kyrkan och skicka med något som kan hjälpa samtalet att fortsätta!

Kransen ingår vid köp av bok!

FÖLJ MED OCH SE Johan Dalman Biskop Johan Dalman om sin tros resa. Se s 22 ART NR: 52636657 PRIS: FRÅN 169:-/st

SÖNDAGSSKOLA FÖR VUXNA Patrik Hagman

PÄRLOR FÖR LIVET – MED FRÄLSARKRANSEN AV GLAS

Introduktionsboken till kristen tro. Se s 47

Johan Dalman, Ann Lagerström & Thomas Lerner Introduktionsboken till de arton pärlorna och en Frälsarkrans av glas. Se s 56

ART NR: 52636428 PRIS: FRÅN 150:-/st

ART NR: 52636572 PRIS: FRÅN 199:-/st

Komplettera ditt bokbord med det som du och din församling vill dela ut!

TIPS

Se verbum.se för fler tips till ditt bokbord!

FÄRGSÄTT PSALTAREN Illustrationer av James Newman Gray samt bibelcitat ur Bibel 2000

SANNASERIEN Gunilla Lindén & Matilda Salmén Miniböckerna om Sanna och hennes farmor för barn i förskoleåldern. Se s 10 PRIS: 252:-/10-PACK

Färgsätt Psaltaren är en målarbok med detaljrika bilder. Boken innehåller 30 citat ur Psaltaren. På varje uppslag finns det en vers ur Psaltaren och en bild att färglägga. Läs och fundera över bibelordet samtidigt som du färglägger bilden. ART NR: 52636800 • MARS PRIS: FRÅN 129:-/st




BIBLAR Bibeln är grunden för hela Verbums utgivning. Dess berättelser ska finnas tillgängliga för alla och den uppgiften tar vi på allvar. I vårt sortiment hittar du barnbiblar för så gott som alla åldrar. De färgglada och omtyckta konfirmandbiblarna Bibel silver, svart och lila kompletteras nu med ytterligare en anteckningsbok med Frälsarkransintroduktion. Utöver dessa har vi förstås ett gäng klassiker att välja bland. Vilken är din favoritbibel?

BIBELN Hårdband Denna klassiska bibel inleds med en dedikationssida och avslutas med läshänvisningar till olika teman i Bibeln. Innehållsförteckningen har gjorts tydligare och Nya testamentet har markerats i grått för att det enkelt ska gå att hitta. Rött hårdband och med två märkband. Format: 130 x 180 mm. ART NR: 52699218



ANTAL: 1–49

50 +

KR/ST: 221

205


BIBLAR

TIPS

BIBELN

Passar fint med Psalmboken i silver och svart på sidan 75.

Svart, lila eller silver En modern, slitstark bibel som innehåller Bibel 2000 med noter, parallellhänvisningar och en uppslagsdel. I den finns också Svenska kyrkans bibelläsningsplan, bibelns hittlista, nya kartor och alla rubriker är tryckta i ljust orange. Försättsbladet har en dedikationsruta med plats för en personlig hälsning. Format: 130 x 180 mm. SVART ART NR: 52634813 LILA

ART NR: 52634806

SILVER ART NR: 52634790

ANTAL: 1–9

10–49 50–99

100 +

KR/ST: 249 209 199 189

GUMMIBAND TILL BIBELN Ett brett gummiband märkt med orden Tro, Hopp, Kärlek. Det är framtaget till våra biblar i lila, svart och silver och ska hålla konfirmationsminnen och anteckningar på plats! Ca 40 cm i omkrets. Gummibandet säljs i 25-pack. ART NR: 526396 PRIS: 256:-/25-PACK

ANTECKNINGSBOK FRÄLSARKRANSEN 10-pack Anteckningsbok Frälsarkransen är den andra i raden av Verbums uppskattade anteckningsböcker förstärka med enkel troslära. Den är ett matchande komplement till Verbums konfirmandbiblar i tre färger, men passar för studiegrupper i alla åldrar. Den här vänder sig särskilt till grupper som arbetar med Frälsarkransen. ART NR: 52636879 • APRIL ANTAL:

NYHET

1–2

3–9

10 +

KR/PACK: 219 189 159

Anteckningsböckerna säljs i 10-pack!

ANTECKNINGSBOK MED LITEN KATEKES 10-pack Anteckningsbok med en lärodel som kompletterar biblarna. Förutom inledande blanka sidor, där konfirmanden kan fånga sina intryck från undervisningen, innehåller den inspirerande texter om tro, bön och gudstjänst, en guide till bibel och psalmbok samt uppgifter och en loggbok för gudstjänstbesök. ART NR: 52636602 ANTAL:

1–2

3 +

KR/PACK: 219 189




BIBLAR

TIPS

Se den matchande konfirmandpsalmboken på sidan 75.

En mycket omtyckt bibel

KONFIRMANDBIBELN 2.0 Fredrik Beverhjelm & Rickard Bonnevier

GUIDE TILL KONFIRMANDBIBELN 2.0

ART NR: 52635742

F. Beverhjelm & R. Bonnevier

ANTAL: 1–19

20 +

KR/ST: 229 189

Reviderad upplaga av Konfirmandbibeln. De inledande sidorna är skrivna av Fredrik Beverhjelm och Rickard Bonnevier och innehåller ytterligare material att arbeta med i konfirmandgruppen. Med hjälp av nya planscher, krokar och understrykningar guidas konfirmanden genom Bibeln. Hundra nya musik- och filmreferenser ger konfirmanden möjlighet att skapa en egen relation till bibeltexten. Konfirmandbibeln 2.0 är en unik Bibel formgiven och illustrerad av Mrs Murphy. Format: 135 x 210 mm.

Nyutgåva av denna ledarbok för dig som arbetar med konfirmander och ungdomar. Nytt i denna version är input i form av hur du kan arbeta med ”loggboken” i Konfirmandbibeln. Boken följer ett tematiskt upplägg. Även låtlista och filmtips har uppdaterats. ART NR: 52635766 PRIS: 226:-

Extra tillgänglig bibel!

BIBEL FÖR ALLA K. Karlberg, I. Wernolf, L. Östh (text) & U. Löfgren (illustration) Alla berättelserna som Bibel för barn innehåller, och alla Ulf Löfgrens illustrationer, men ett annat omslag som kan kännas lite vuxnare – det är Bibel för alla. Den används i konfirmandgrupper – också bland konfirmander med särskilda behov – och i många andra sammanhang där Bibeln behöver återberättas på ett extra tillgängligt sätt. Format: 190 x 230 mm. ART NR: 52634592 PRIS: 201:-




BIBLAR

BIBEL 2000 STORSTIL

BIBELN

Bibel 2000 i en utformning som stämmer med Synskadades Riksförbunds råd för god läsbarhet. Utan kommentarer och noter. Stort format: 180 x 270 mm.

Bibel med halvmjukt band, mörkrött konstskinn, guldprägling på framsida och rygg, två märkband. Med noter, parallellhänvisningar, uppslagsdel, Verbums uppslagsbok till Bibeln samt den bibliska historien med tidsaxlar och kartor. Format: 130 x 180 mm.

ART NR: 52699089 PRIS: 668:-

Halvmjukt band, konstskinn

ART NR: 52699225 PRIS: 380:-

Bibel för barn och övriga barnbiblar hittar du på sid 7– 8!




PSALMBÖCKER Musiken fyller kyrkorummen runt om i Sverige. Den gemensamma psalmsången är vår lutherska traditions bidrag till kyrkofamiljen. Vi har även flera psalmböcker som matchar våra biblar vilket är ett synligt tecken på hur det vi sjunger hör samman med Bibelns berättelser.

Vår populära bänkpsalmbok

DEN SVENSKA PSALMBOKEN MED TILLÄGG Bänkpsalmbok Melodipsalmbok med tillägg och bönbok. Större stil i psalmdelen och en upprepad melodislinga vid bladvändning. Hårdband, röd klotbindning, guldprägling på framsida och rygg. Två märkband. Format: 125 x 165 mm. ART NR: 52655146 PRIS: 246:-




PSALMBÖCKER

TIPS

Passar fint med Konfirmandbibeln 2.0 Se s 72.

KONFIRMANDPSALMBOKEN Den svenska psalmboken med tillägg i en utgåva som passar tillsammans med den turkosa Konfirmandbibeln 2.0: ljusgrönt omslag i gummimaterial. Det ekumeniska psalmurvalet (1–325), Svenska kyrkans del (psalm 326–700), Verbums tillägg (psalm 701–800), Evangelieboken, En liten bönbok och flera register. Format: 92 x 125 mm. ART NR: 52633649 ANTAL: 1–19

20–49 50–99

100 +

KR/ST: 229 205 195 185

TIPS

Passar fint med Bibel silver, svart och lila. Se s 71.

DEN SVENSKA PSALMBOKEN MED TILLÄGG Silver, svart Innehåller den ekumeniska delen (psalm 1–325), Svenska kyrkans del (psalm 326–700), Verbums tillägg (psalm 701–800), Evangelieboken, En liten bönbok och flera register som hjälp att leta upp rätt psalm för varje tillfälle. Upptäck tron och vår svenska psalmskatt genom en egen psalmbok! Format: 92 x 125 mm. SILVER ART NR: 52635018 SVART ART NR: 52635025

ANTAL: 1–9

10–49 50–99 100 +

KR/ST: 229 205 195 185




PSALMBÖCKER

DEN SVENSKA PSALMBOKEN MED TILLÄGG Skinn Melodipsalmbok med tillägg och bönbok. Present- eller altarpsalmbok. Guldsnitt. Större stil i psalmdelen och en upprepad melodislinga vid bladvändning. Rött skinnband, guldprägling på framsida och rygg. Fyra märkband. Kommer i fin förvaringskassett. Format: 125 x 165 mm.

DEN SVENSKA PSALMBOKEN MED TILLÄGG, PRESENT

DEN SVENSKA PSALMBOKEN MED TILLÄGG, PRESENT

Skinn

Konstskinn

Melodipsalmbok med tillägg och bönbok – bänkvariant. Mörkrött, vackert skinnband. Stark inbindning. Lätt gultonat papper för bästa läsbarhet. Format: 92 x 126 mm.

Melodipsalmbok med tillägg, presentpsalmbok. Guldsnitt. Rött band i konstskinn. Tryck på pärmen: Symbol för brödet och vinet. Röd förvaringskassett.  Format: 95 x 130 mm.

ART NR: 52655160

ART NR: 52655184

PRIS: 535:-

PRIS: 469:-

ART NR: 52655177 PRIS: 294:-

PSALMER OCH SÅNGER Melodipsalmbok Melodipsalmbok med tillägg. Tillägget framarbetat av psalmgruppen inom Sveriges Frikyrkosamråd. Ackordanalys för piano och gitarr. Text- och böndel för läsning, framarbetad av gudstjänstgruppen inom Sveriges Frikyrkosamråd. Evangeliebok, antagen 2002. Hårdband, röd klotbindning, guldprägling på framsida och rygg. Två märkband. Format: 125 x 165 mm.

Textpsalmbok med tillägg och layout framtagen i samarbete med Synskadades Riksförbund. Alla psalmer i stor och lättläst stil (ej notbild) samt register. Hårdband, mörkgrönt klotband, guldprägling på framsida och rygg, två märkband. Evangeliebok, Bönbok och Kyrkohandbok finns inte med i denna utgåva. Format: 125 x 165 mm.

ART NR: 52655115

PRIS: 345:-

PRIS: 252:-



DEN SVENSKA PSALMBOKEN MED TILLÄGG, STOR STIL

ART NR: 52655092


PSALMBÖCKER

TIPS

För övrigt material på finska, se s 66 och vår hemsida verbum.se

PSALMER I 2000-TALET, SÅNGBOK

Helmiä, pärlor, är en ny samling psalmer och sånger till Svenska kyrkans finskspråkiga församlingsliv. Innehåller 117 psalmer, hämtade främst ur Den svenska psalmboken med tillägg, Psalmer i 90-talet och Psalmer i 2000-talet.

Svenska kyrkans psalmbokssupplement innehåller 116 psalmer, en del nyskrivna, en del översatta och en del med ny musikdräkt. En mängd olika textförfattare och tonsättare finns representerade, däribland Fred Kaan, John L Bell, Ylva Eggehorn och Cornelis Vreeswijk.

ART NR: 52634875 • Hårdband, 176 s.

ART NR: 52628577

ANTAL:

PRIS: 184:-

HELMIÄ – PSALMER OCH SÅNGER PÅ FINSKA

1–2

3–9

10 +

KR/ST: 169 159 149

Sjung svenska psalmer på engelska!

PSALMER I 2000-TALET, ACKOMPANJEMANG Psalmer i 2000-talet innehåller 116 psalmer, en del nyskrivna, en del översatta och en del med ny musikdräkt. En rad olika författare och tonsättare finns representerade. Här finns också 50 av de mest sjungna psalmerna i Psalmer i 90-talet. Utskrivet pianoackompanjemang.

SWEDISH HYMNS Att sjunga tillsammans är en oslagbar gemenskapsbyggare. Den svenska psalmskatten innehåller det mesta – sommarglädje, juleftertänksamhet, stora frågor, Sanctus-jubel. Genom Swedish Hymns kan den bli användbar i fler sammanhang, till exempel i möten med nyanlända, vid dop, vigsel och begravning i flerspråkiga familjer. Drygt 40 psalmer på svenska och engelska, med noter och ackordanalys. Per Harling presenterar var och en av dem. ART NR: 52634905

ART NR: 52630693

ANTAL: 1–2

PRIS: 565:-

KR/ST: 149 129 99 94 89

3–9

10–24 25–49

50 +










MINNEN & BEVIS Dopbevis och fadderbrev, konfirmationsbevis, vigselbevis och minneskort – de behövs i alla församlingar, och här hittar du dem i många olika utföranden. Här finns också dopdagshälsningar, inbjudningskort och en rad foldrar och broschyrer som du kan använda för att bjuda in eller skicka med viktiga berättelser hem efter till exempel en krubbgudstjänst eller en påskvandring.




MINNESBLAD & MINNESKORT

KUVERT SOM PASSAR TILL SERIEN, VITA UTAN TRYCK

DOPMINNE

FADDERBREV

INBJUDAN TILL DOP

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Format: 175 x 250 mm, Säljs i 25-pack.

ART NR: 526327

ART NR: 526330

ART NR: 526335

ART NR: 43825

PRIS: 957:-/25-PACK

PRIS: 957:-/25-PACK

PRIS: 957:-/25-PACK

PRIS: 174:-

175 x 250 mm

Gåvor att ge till konfirmanden eller brudparet! TRADITION OCH LIV

se s 49

DOPHÄLSNING

TILL MINNE AV KONFIRMATION

VIGSELBEVIS

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

ART NR: 526329

ART NR: 526328

ART NR: 526334

PRIS: 957:-/25-PACK

PRIS: 957:-/25-PACK

PRIS: 957:-/25-PACK

BIBELN i silver, lila eller svart

se s 71

INBJUDAN TILL TACKSÄGELSE

MINNESLUND BARN & UNGA

MINNESLUND

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Format: 165 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

ART NR: 526333

ART NR: 526332

ART NR: 526331

PRIS: 957:-/25-PACK

PRIS: 411:-/10-PACK

PRIS: 957:-/25-PACK

PSALMBOKEN i silver eller svart

se s 75




MINNESBLAD & MINNESKORT

INTRODUKTION TILL DOPET

Välkommen till livet och välkommen till kyrkan! De orden sammanfattar en viktig del av dopets betydelse. I denna bok kan du läsa mer om dopet. Hur går en dopgudstjänst till? Spelar det någon roll om man döps eller inte? Vad har faddrarna för betydelse? Författaren Emma Tribell är präst i Svenska kyrkan. ART NR: 52635056 PRIS: 46:-

DOPBEVIS IKON

FADDERBREV IKON

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54185.

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54189.

ART NR: 78206

ART NR: 78320

PRIS: 823:-

PRIS: 823:-

Dopgåvor!

INBJUDAN TILL DOP

DOPMINNE

FADDERBREV

Säljs i 25-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54185.

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54189.

ART NR: 526030

ART NR: 526029

PRIS: 823:-

PRIS: 823:-

ART NR: 526028 PRIS: 153:-

MIN ALLRA FÖRSTA BIBEL

se s 7



LETA-OCH-PEKABIBELN

PÅ ETTÅRSDAGEN AV DOPET

PÅ TVÅÅRSDAGEN AV DOPET

PÅ TREÅRSDAGEN AV DOPET

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

ART NR: 526104

ART NR: 526105

ART NR: 526106

PRINSESSAN ESTELLES BÖNBOK

PRIS: 170:-

PRIS: 170:-

PRIS: 170:-

se s 6

se s 7 BÄRA-RUNT-BIBELN

se s 7


MINNESBLAD & MINNESKORT

En serie minnen med Svenska kyrkans logotype!

DOPINBJUDAN BARN

DOPBREV BARN

FADDERBREV

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 4185.

Säljs i 10-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54189.

ART NR: 526244

ART NR: 526247

PRIS: 308:-

PRIS: 308:-

HÄLSNING PÅ DOPDAGEN 1 ÅR

HÄLSNING PÅ DOPDAGEN 2 ÅR

HÄLSNING PÅ DOPDAGEN 3 ÅR

DOPINBJUDAN VUXNA

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

ART NR: 526248

ART NR: 526249

ART NR: 526250

ART NR: 526245

PRIS: 308:-

PRIS: 308:-

PRIS: 308:-

PRIS: 308:-

DOPBREV VUXNA

VIGSELBEVIS

INBJUDAN TILL TACKSÄGELSE

INBJUDAN I ALLHELGONATID

Säljs i 10-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179.

Säljs i 10-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54182.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

ART NR: 526251

ART NR: 526253

ART NR: 526246

ART NR: 526252

PRIS: 308:-

PRIS: 308:-

PRIS: 308:-

PRIS: 308:-

ART NR: 526243 PRIS: 308:-




MINNESBLAD & MINNESKORT



VÄLKOMMEN TILL DOP

VÄLKOMMEN ATT VARA FADDER

DOPMINNE

FADDERBREV

Text: Anna Karin Hammar Säljs i 25-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Text: Anna Karin Hammar Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Text: Anna Karin Hammar Säljs i 25-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Text: Anna Karin Hammar Säljs i 25-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

ART NR: 526175

ART NR: 526258

ART NR: 526199

ART NR: 526200

PRIS: 411:-

PRIS: 164:-

PRIS: 407:-

PRIS: 407:-

VIGSELBEVIS MOSAIK

DOPBEVIS MOSAIK

FADDERBREV MOSAIK

KONFIRMATIONSMINNE MOSAIK

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54182.

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54185.

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54189.

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54181.

ART NR: 71239

ART NR: 71237

ART NR: 70056

ART NR: 71238

PRIS: 658:-

PRIS: 658:-

PRIS: 658:-

PRIS: 658:-

VIGSELBEVIS

DOPBEVIS

FADDERBREV

DOPBEVIS VUXNA

Kalligrafi av Annika Rücker. Säljs i 25-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Kalligrafi av Annika Rücker. Säljs i 25-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Kalligrafi av Annika Rücker. Säljs i 25-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Kalligrafi av Annika Rücker. Säljs i 10-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

ART NR: 78349

ART NR: 78346

ART NR: 78348

ART NR: 78347

PRIS: 679:-

PRIS: 679:-

PRIS: 679:-

PRIS: 277:-


MINNESBLAD & MINNESKORT

En fin bibel att dela ut! BIBEL FÖR BARN

se s 8

INBJUDAN TILL BIBELUTDELNING

DOPBEVIS

FADDERBREV

Säljs i 25-pack. Format: A5, 4 sid. Med plats för egen text. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 25-pack. Format: A4. Passar med kuvert 54165.

Säljs i 25-pack. Format: A4. Passar med kuvert 54165.

ART NR: 70124

ART NR: 70136

ART NR: 70137

PRIS: 92:-

PRIS: 493:-

PRIS: 493:-

DOPMINNE

FADDERBREV

FADDERBREV

DOPBEVIS KÄLLA

Säljs i 25-pack. Format: A4, 2 sid. Passar med kuvert 54165.

Säljs i 25-pack. Format: A4, 2 sid. Passar med kuvert 54165.

Säljs i 25-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196 och 56489.

Säljs i 25-pack. Format: A4. Passar med kuvert 54165.

ART NR: 78241118

ART NR: 78241125

ART NR: 70078

ART NR: 78326

PRIS: 648:-

PRIS: 648:-

PRIS: 349:-

PRIS: 679:-

DOPBEVIS

FADDERBREV

DOPBEVIS VUXNA

KONFIRMATIONSMINNE

Säljs i 25-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Säljs i 25-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Säljs i 10-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Säljs i 25-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

ART NR: 78341

ART NR: 78343

ART NR: 78342

ART NR: 78344

PRIS: 679:-

PRIS: 679:-

PRIS: 277:-

PRIS: 679:-




MINNEN & BEVIS

DOPBEVIS, ÖVRIGA SAMFUND

MINNESKORT, BARNVÄLSIGNELSE

DOPBEVIS VUXNA, ÖVRIGA SAMFUND

VIGSELBEVIS, ÖVRIGA SAMFUND

Säljs i 10-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Säljs i 25-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Säljs i 10-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Säljs i 10-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

ART NR: 78289

ART NR: 78288

ART NR: 78290

ART NR: 78292

PRIS: 308:-

PRIS: 699:-

PRIS: 308:-

PRIS: 308:-

En gåva till brudparet! TRADITION OCH LIV

se s 49 BÖNBOKEN TRADITION OCH LIV

se s 63 KONFIRMATIONSMINNE, ÖVRIGA SAMFUND

KONFIRMATIONSMINNE BIBELN

KONFIRMANDBIBELN 2.0

Säljs i 25-pack. Format: 170 x 240 mm, 4 sid. Passar med kuvert 43825.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Format: 135 x 210 mm, Läs om Bibeln på sidan 72.

ART NR: 526191

PRIS FRÅN: 189:-/st

ART NR: 78291

PRIS: 273:-

ART NR: 52635742

PRIS: 699:-

KUNGLIGT VIGSELBEVIS

VIGSELBEVIS HJÄRTA

VIGSELBEVIS HJÄRTA, ÖVRIGA SAMFUND

VIGSELBEVIS KRONA

Format: 165 x 297 mm. Passar med kuvert 54165.

Säljs i 25-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54182.

Säljs i 10-pack. Format: 190 x 230 mm, 4 sid. Passar med kuvert 54179 och 54182.

Säljs i 25-pack. Format: A4, 2 sid. Passar med kuvert 54165.

ART NR: 526165

ART NR: 526026

ART NR: 526027

ART NR: 70414

PRIS: 329:-

PRIS: 833:-

PRIS: 345:-

PRIS: 617:-

Säljs i 5-pack.




MINNEN & BEVIS

PÅ ÅRSDAGEN AV DOPET

PÅ TVÅÅRSDAGEN AV DOPET

PÅ TREÅRSDAGEN AV DOPET

PÅ FYRAÅRSDAGEN AV DOPET

Säljs i 10-pack. Format: A4, 2 sid. Passar med kuvert 54165.

Säljs i 10-pack. Format: A4, 2 sid. Passar med kuvert 54165.

Säljs i 10-pack. Format: A4, 2 sid. Passar med kuvert 54165.

Säljs i 10-pack. Format: A4, 2 sid. Passar med kuvert 54165.

ART NR: 78241

ART NR: 78242

ART NR: 78243

ART NR: 78244

PRIS: 191:-

PRIS: 191:-

PRIS: 191:-

PRIS: 191:-

PÅ ÅRSDAGEN AV DOPET

PÅ TVÅÅRSDAGEN AV DOPET

PÅ TREÅRSDAGEN AV DOPET

PÅ FYRAÅRSDAGEN AV DOPET

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

Säljs i 10-pack. Format: A5, 4 sid. Passar med kuvert 54196.

ART NR: 78208

ART NR: 78220

ART NR: 78221

ART NR: 78222

PRIS: 191:-

PRIS: 191:-

PRIS: 191:-

PRIS: 191:-

Gäller alla Ett litet häfte om …

ETT LITET HÄFTE OM DOPET

Enkla och kortfattade dragspelshäften som berättar om kyrkoårets högtider och relaterar livsfrågor till kyrkoåret. Häftena består av en introducerande text om temat, en faktatext och tips på vad man kan göra tillsammans med barnen. Format: 100 x 210 mm, dragspel (A4).

ART NR: 526190

PRIS: 215:-/25-PACK

Dela ut till föräldrar som kommer med sina barn till öppna förskolan!

ETT LITET HÄFTE OM ADVENT OCH JUL ART NR: 526186

ETT LITET HÄFTE OM FASTA OCH PÅSK ART NR: 526187

ETT LITET HÄFTE OM SOMMAREN ART NR: 526188

ETT LITET HÄFTE OM ALLHELGONAHELGEN ART NR: 526189




FÖR BARN & FÖRÄLDRAR

TRÄDET OCH PÄRLORNA

Ge kortet tillsammans med Lilla Frälsarkransen

LILLA FRÄLSARKRANSEN

Säljs i 5-pack. Öppna ”fönstret” tillsammans med barnen och leta efter pärlorna i trädet och läs om pärlornas betydelse. Passar barn i åldern 3–5 år.

ANDAKTSTAVLA

Passar barn i åldern 3–8 år. Levereras i textilpåse med broschyr. Fairtradecertifierad.

Format: 145 x 280 mm. Sv ps 193 Gud som haver barnen kär.

10 +

ART NR: 52634387

PRIS: 28:-

KR/ST: 159 149 139

PRIS FRÅN: 89:-/st

ART NR: 526398 ANTAL:

1–2

3–9

ART NR: 526154

Se mer: SANNA OCH FARMOR PÅ BEGRAVNING

s 10 SOMMARLANDET

s 36

BARN SOM SÖRJER

HEJDÅ, MORMOR!

ANDAKTSTAVLA

En insiktsfull, empatiskt och verklig bok om barn i sorg. En lättillgänglig och konkret handbok för alla som möter sörjande barn.

Hejdå, mormor! är en bok om sorg och saknad för barn i förskoleåldern och uppåt.

Format: 210 x 210 mm. Sv ps 193 Gud som haver barnen kär.

ART NR: 52636527

ART NR: 70103

PRIS FRÅN: 119:-/st

PRIS: 26:-

ART NR: 52635414 PRIS: 92:-

VITA KUVERT MED TRYCK

200 x 250 mm



200 x 250 mm

200 x 250 mm

200 x 250 mm

c5 (162 x 229 mm)

KONFIRMATIONSMINNE, 200x250

VIGSELBEVIS 200x250

DOPMINNE 200x250

FADDERBREV 200x250

FADDERBREV C5

Säljs i 25-pack.

Säljs i 25-pack.

Säljs i 25-pack.

Säljs i 25-pack.

Säljs i 25-pack.

ART NR: 54181

ART NR: 54182

ART NR: 54185

ART NR: 54189

ART NR: 56489

PRIS: 236:-

PRIS: 205:-

PRIS: 205:-

PRIS: 205:-

PRIS: 205:-


FÖR BARN & FÖRÄLDRAR

FÄRGLÄGG JULENS BILDER

Läs om julens händelser från advent till trettondedag jul. Fem bilder att färglägga själv. Säljs i 5-pack. Format: A5, 8 sid. ART NR: 526241 PRIS: 112:-

FÄRGLÄGG PÅSKENS BILDER

Läs om påskens händelser från palmsöndagen till annandag påsk. Fem bilder att färglägga själv. Säljs i 5-pack. Format: A5, 8 sid.

JESUS FÖDS

Säljs i 10-pack. Format: A5, 2 sid. Julevangeliet ur Bibel för barn. Kan bli till en fin tavla. Passar med kuvert 54196 i A4-format.

ART NR: 526242 PRIS: 112:-

ART NR: 70067 PRIS: 88:-

PÅSKVANDRING

PÅSKENS KORS

DET HÄNDE EN PÅSK

JULENS STJÄRNA

Säljs i 10-pack. Format:

Säljs i 10-pack. Format:

Säljs i 10-pack. Format:

Säljs i 10-pack. Format:

A4, 2 sid. Tavla utformad som en vandring genom påskens händelser, med berättande text på baksidan. Passar med kuvert 54165.

170 x 295 mm, 2 sid. Ett kort i korsform med bilder om påskens händelser och med text på baksidan.

A5, 4 sid. Berättelse om påskdagarna, för de yngsta barnen. Passar med kuvert 54196.

240 x 240 mm, 2 sid. Julevangeliet ur Bibel för barn på baksidan. Passar med kuvert 54145.

ART NR: 70139

ART NR: 70110

ART NR: 70138

ART NR: 70122

PRIS: 88:-

PRIS: 88:-

PRIS: 88:-

PRIS: 88:-

VITA KUVERT UTAN TRYCK

175 x 250 mm

125 x 195 mm

200 x 250 mm

c4 (229 x 324 mm)

c5 (162 x 229 mm)

c6 (114 x 162

mm)

FORMAT 175x250

FORMAT 125x195

FORMAT 200x250

FORMAT C4

FORMAT C5

FORMAT C6

Säljs i 25-pack.

Säljs i 10-pack.

Säljs i 25-pack.

Säljs i 25-pack.

Säljs i 25-pack.

Säljs i 10-pack.

ART NR: 43825

ART NR: 54176

ART NR: 54179

ART NR: 54165

ART NR: 54196

ART NR: 54184

PRIS: 174:-

PRIS: 77:-

PRIS: 174:-

PRIS: 242:-

PRIS: 174:-

PRIS: 77:-




ALLHELGONA & MINNESPÄRMAR

ALLHELGONATID

VÄLKOMMEN TILL MINNESGUDSTJÄNST

INBJUDAN TILL MINNESGUDSTJÄNST

INBJUDAN TILL MINNESGUDSTJÄNST

Säljs i 5-pack. Format: A5,

Säljs i 10-pack. Format:

Säljs i 10-pack. Format:

Säljs i 10-pack. Format:

8 sid. Bön: Var hos alla som sörjer av Caroline Krook. Psalm 950 ur Psalmer i 2000-talet av Lars Berghagen. Passar med kuvert 54196.

A6, 4 sid. Bön: Var hos alla som sörjer av Caroline Krook. Psalm 950 ur Psalmer i 2000-talet av Lars Berghagen. Passar med kuvert 54184.

A6, 4 sid. Sv ps 304:2. Passar med kuvert 54184.

ART NR: 526184

ART NR: 526185

PRIS: 149:-

PRIS: 139:-

A5, 4 sid. Bön: Lyssna nu Gud av Xiomara Lysti, Så liten plats av Ingrid Arvidsson, Det gick en gammal odalman av Bo Setterlind Sv ps 304:2. Passar med kuvert 54196.

ART NR: 78509 PRIS: 143:-

ART NR: 70055 PRIS: 153:-

INBJUDAN TILL TACKSÄGELSE

INBJUDAN TILL TACKSÄGELSE

INBJUDAN TILL TACKSÄGELSE

INBJUDAN TILL TACKSÄGELSE

Säljs i 10-pack. Format:

Säljs i 10-pack. Format:

Säljs i 10-pack. Format:

Säljs i 10-pack. Format:

A5, 4 sid. Ps 103:15-17, Upp 1:17-18, rom 8:38-39. Bön: Herre, var hos alla som sörjer av Caroline Krook. Passar med kuvert 54196.

A6, 4 sid. Sv ps 311:2. Passar med kuvert 54184.

A5, 4 sid. 2 Kor 4:16, 18, 2 Kor 15:1, 4. Bön: Av jord är jag skapad av Margareta Melin, O giv oss, Herre, av det hopp av Ida Granqvist. Passar med kuvert 54196.

185 x 105 mm, 4 sid. Bön: Livets Gud, kärlekens Herre av Britt G. Hallqvist, Gud, vi ber om din hjälp av Lars Åke Lundberg. Passar med kuvert 54176.

ART NR: 70053

ART NR: 71002

PRIS: 164:-

PRIS: 164:-

ART NR: 72451 PRIS: 143:-

ART NR: 73179 PRIS: 164:-



MINNESKORT FÖR MINNESLUND

MINNESPÄRM TRÄD

MINNESPÄRM BLOMSTERFONDEN

MINNESPÄRM TILL MINNE

Meddelande till anhöriga om att aska jordats i minneslund. Format: A5. Passar med kuvert 54196.

Format: 220 x 315 mm. Tillhörande snodd säljs separat. Art nr 50585 pris 6 kr.

Format: 190 x 250 mm. Tillhörande snodd säljs separat. Art nr 50585 pris 6 kr.

Format: 190 x 250 mm. Tillhörande snodd säljs separat. Art nr 50585 pris 6 kr.

ART NR: 50820

ART NR: 70064

ART NR: 50584

ART NR: 50586

PRIS: 16:-

PRIS: 42:-

PRIS: 42:-

PRIS: 44:-


MINNESBLAD & MINNESKORT

Minnesblad, inbundna i pärmar, blir ett vackert och värdigt minne, inte bara över den avlidne utan också över goda vänner och deras omtanke. Minnesbladen passar till minnespärmarna 70064, 50584 och 50586, se föregående sida.

MINNESBLAD PASSIONSBLOMMA

MINNESBLAD BLOMSTERRAM

Alla minnesblad har format: 182 x 244 mm.

ART NR: 526356 Enbart

bild. Plats för egen text. ART NR: 526357 Sv ps 310:2. Text: Med deltagande hälsning från …

ART NR: 526352 Enbart

MINNESBLAD IRIS

MINNESBLAD FJÄRILAR

PRIS: 386:-/25-PACK

MINNESBLAD VÄGEN TILL HIMLEN

MINNESBLAD STRANDVY

ART NR: 526358 Enbart

ART NR: 526354 Enbart

bild.

bild.

ART NR: 526344 Enbart

bild.

Plats för egen text.

Plats för egen text.

Plats för egen text.

ART NR: 526359

ART NR: 526355

ART NR: 526345

Sv ps 303:1, 4. Text: Med deltagande hälsning från … Blomsterfonden.

Det är någon bortom bergen av Dan Andersson. Text: Till minne av … från … Blomsterfonden.

Sv ps 798:4. Text: Till minne av … med deltagande hälsning från … Blomsterfonden.

MINNESBLAD SOL OCH HAV

MINNESBLAD BÅT

MINNESBLAD TRÄD

ART NR: 526350 Enbart

bild,

plats för egen text.

ART NR: 526346 Enbart

Plats för egen text.

bild.

ART NR: 526347 Enbart

bild.

Plats för egen text. ART NR: 526353

Text: Blomsterfonden. Text: Till minne av … från … Blomsterfonden

ART NR: 526348

Text: Till minne av … med deltagande hälsning från … Blomsterfonden. ART NR: 526349

Text: Med deltagande hälsning från …

MINNESBLAD BLÅ RAM

bild.

ART NR: 526360

Plats för egen text.

ART NR: 526351

Text: Med deltagande hälsning från …




KÖPVILLKOR beställning

Du kan beställa dina varor på flera olika sätt. •W  ebbutiken verbum.se •M  ejla order@verbum.se •S  kriva Verbum Kundservice Box 22543 104 22 Stockholm •R  inga 08-743 65 10

order

Med order menas en samlad beställning för leverans vid ett tillfälle, med en leveransmärkning. Som regel levereras varorna inom 5–7 arbetsdagar.

pris

Priserna på våra varor i katalogen är inklusive moms. Alla priser gäller vid leverans direkt från Verbum AB:s lager. Verbum AB äger rätt att utan föregående meddelande ändra priser.

fraktkostnad

Vid beställning från Verbum AB betalar köparen frakten. Denna fraktkostnad varierar med paketets vikt. För leveranser utomlands debiteras frakt enligt Postens portotabeller.

plats för godsets överlämnande

För juridiska personer ska en vara anses som avlämnad till köparen då transportören mottagit varorna. Avlämnandeplatsen är normalt Verbum AB:s lageranläggning. För privatpersoner gäller konsumentköplagens regler om avlämnande. En vara anses som avlämnad till köparen när den kommit i köparens besittning.

betalningsvillkor

30 dagar netto från fakturadatum. Vid betalning efter förfallodatum debiteras dröjsmålsränta enligt räntelagen.



skador och felaktiga leveranser

Leveransen ska kontrolleras direkt efter mottagandet. Om godset är transportskadat ska du omedelbart eller senast inom tre arbetsdagar anmäla skadan till transportföretaget. Om du saknar ett kolli ska det anges på fraktsedeln innan du kvitterar. Om det är något annat som är fel med leveransen ska du omgående ta kontakt med Kundservice på tel: 08-743 65 10, för att få besked om bästa sätt att rätta till felet. Eventuellt återsändande av varorna får endast ske efter kontakt med Kundservice. För privatpersoner gäller konsumentköplagens regler om reklamation.

returer

För juridiska personer gäller att Verbum AB inte tar beställda felfria varor i retur. Om varan är felaktigt beställd får varan returneras efter medgivande från Kundservice. Köparen betalar då en returavgift på 20% av varans värde (min 30 kr) samt returfrakten. För privatpersoner gäller distansavtalslagens ångerrätt. Det betyder att du inom 14 dagar kan skicka tillbaka varan. Då måste varan vara i oförändrat skick. Du får dock betala returfrakten själv. Varorna skickas till Berling Media, PostNord Logistik TPL AB, Mineralgatan 7, 254 64 Helsingborg. Vänligen bifoga en kopia av fakturan. Ångerrätten gäller inte cd-skivor.

Vid retur, vänligen kontakta alltid Kundservice först!

ej avhämtad försändelse

Paketet ligger kvar på utlämningsstället i 14 dagar. Försändelser som inte hämtas ut i tid skickas tillbaka till Verbum AB. Vi tar ut en kostnad för frakt och hantering på 149 kr för paket som inte hämtas ut.

restorder

Ibland händer det att en vara är slut i lager när du beställer. Verbum AB gör då en restnotering och skickar varan så fort vi fått den i lager. Om du samtidigt beställt andra varor kommer frakten att debiteras på den första fakturan. Det betyder att du inte får någon extra fraktkostnad för en restnoterad vara.

tryckfel

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i katalogen.


BESTÄLLNINGSBLAD

Vänligen texta tydligt

BESTÄLL NU! Datum:_______________________________________Önskat leveransdatum:_____________________________________ Mottagare:____________________________________________________________________________________________ Leveransadress:________________________________________________________________________________________ Postnummer:___________________________________Ort:____________________________________________________ Org.nr/Personnr:_______________________________Mobilnr:________________________________________________ Faktureringsadress (om annan):___________________________________________________________________________ E-post:_______________________________________________________________________________________________ Referens/Meddelande:__________________________________________________________________________________

ART NR

BENÄMNING

ANTAL

PRIS

Kopiera gärna beställningsbladet. Priserna i katalogen är inklusive moms. Frakt tillkommer. Reservation för prisändringar.




Vik längs mitten • Tejpa ihop • Posta!

Frankeras ej! Mottagaren betalar portot.

SVARSPOST

20124579 110 22 Stockholm


Verbum AB ägs till stora delar av Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Vi är ett av Sveriges äldsta bokförlag och en av de ledande utgivarna av teologisk litteratur. Grunden lades 1911 då Svenska kyrkans diakonistyrelse startade eget bokförlag med målet att säkra kyrkans nödvändiga utgivning. Våra produkter riktar sig primärt till kyrkor och församlingar men utgivningen innefattar också livsfrågor, andlig vägledning och presentböcker för allmänheten. I vår tidningsutgivning ingår Kyrkans Tidning, Sändaren och Amos. Vi gör också församlingsblad och dylikt som uppdragsutgivningar. Verbum AB ingår i Berling Mediakoncernen.

TIPS Omslagsbild: Kyrkan lär i förändring av Marie Store, se s 44. Foto: Johnér/Henrik Trygg.

Följ oss! verbum.se twitter.com/verbum_ab

VERBUM AB. Box 22543. 104 22 Stockholm. Besöksadress: Kungsholmstorg 5. verbum.se Växel: 08-743 65 00. Kontaktuppgifter kundservice: 08-743 65 10, order@verbum.se Projektledare: Åsa Svedin. Formgivning och produktion: Ysan Grafisk form. Tryck: Printfabriken AB.

facebook.com/verbumab instagram: @ VERBUM_AB


VERBUM BÖCKER 2017

Böcker

2017

Verbum

ab.

Besöksadress Kungsholmstorg 5. Box 22543, 104 22 Stockholm. Växel 08-743 65 00. verbum.se

Verbum katalog 2017  

Välkommen till Verbums nya katalog! Här finner Du det mesta av vår utgivning. Färska titlar och nya författare sida vid sida med kända ansik...

Verbum katalog 2017  

Välkommen till Verbums nya katalog! Här finner Du det mesta av vår utgivning. Färska titlar och nya författare sida vid sida med kända ansik...