Skagen Race 2021 - Notice of race

Page 1

INVITATION & NOTICE OF RACE SKAGEN RACE TUNE-UP SKAGEN RACE SKAGEN BIG BOAT CUP


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE SKAGEN RACE 2020 NOTICE OF RACE JAGUAR F-PACE PLUG-IN HYBRID

ELEKTRIFISERT OG KLAR FOR PRØVEKJØRING! 1 9 9 6 -2 0 2 0

INVITASJON

KOMBINER YTELSE MED INTELLIGENT FØRERTEKNOLOGI.

Jaguar F-PACE Plug-In Hybrid oser av luksus. Det nye interiøret inkluderer oppdaterte

NOTICE OF RACE

oppbevaringsmuligheter, en 11,4-tommers HD berøringsskjerm, som leveres med Jaguars nye prisvinnende infotainmentsystem Pivi-Pro, og muligheter for trådløs lading. Det helt nye interiøret består av eksklusive materialer, nye fargektombinasjoner og bedre setekomfort. F-PACE har opptil 778 liter bagasjerom, selv med venner og

2020

familie i baksetet. Hvis du trenger ekstra plass, kan du legge ned baksetet for å få et bagasjevolum på hele 1 827 liter. F-PACE oppfyller dine behov både i hverdagen og i helgene.

INSIGNIA Konowsgate 67B 0196 Oslo T: 23 23 33 00 insignia.no

TA KONTAKT FOR PRØVEKJØRING! *Gjelder Jaguar F-PACE Plug-In Hybrid. Forbruk 2,2-2,5 l/100 km blandet kjøring (WLTP). Kombinert WLTP CO2-utslipp fra 49-57 g/km. Bilen leveres med 5 års fabrikkgaranti inntil 100.000km, samt Jaguar CARE 3 års gratis service og Jaguar Assistanse. Forbehold om trykkfeil. Avbildet bil kan ha ekstrautstyr utover standard.


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

Kjære SEILERE! På vegne av Bærum Seilforening, er det en glede å invitere skippere og mannskap til deltagelse i den korona-utsatte 25. utgaven av Skagen Race. Årets invitasjon og «Notice of Race» går bredt ut – til alle abonnenter i SEILmagasinet – i tillegg til alle tidligere påmeldte deltagere. Påmeldingen åpner på www.skagenrace.no den 15. april kl. 0900.

V

i er glade for å videreføre vårt samarbeid med våre gode samarbeidspartnere i Marstrand Segelselskap, Helsingør Sejlklub og Sailing Aarhus – samtidig som vi ønsker Holmestrand Seilforening velkommen som vår nye samarbeidspartner i Norge.

NYHET: Sammen med Holmestrand Seilforening arrangerer vi i år en treningssamling; Skagen Race Tune-Up & Rustbanker helgen forut for Skagen Race-starten. Her får du gode muligheter til å gjøre de siste justeringene på seiltrim, få tips og råd fra de proffe seilmakerne – og ikke minst «banke litt rust»! Denne treningssamlingen og uformelle regattaen er også åpen for alle – selv om du ikke skal være med på Skagen Race.

NYHET: Som om ikke det var nok vil vi arrangere «Skagen Big Boat Cup» lørdag den 15. mai. Her blir det «full action» med 3 regattaer på bane utenfor Skagen Havn med en skikkelig aftersail og premieutdeling på lørdag kveld. Både vårt sportslige og sosiale program vil være tilpasset de til enhver tid gjeldende smittevern-tiltak og begrensinger – og vi planlegger og håper å kunne være vertskap for en tradisjonell Skagen Race i deilige Skagen. Skulle det likevel vise seg umulig å seile til Skagen, blir det arrangert et godt alternativt opplegg med utgangspunkt i Holmestrand i det omfang og innenfor de rammene vi må forholde oss til. Så seiling i Kristihimmelfarten blir det uansett!

Vårt Skippermøte arrangeres mandag den 10. Mai i Bærum og vi ønsker velkommen til både vær- og strategibriefing. Her blir det registrering og utlevering av effekter -inkludert trackere. Vi ønsker både skippere og mannskap velkommen! I år vil alle båtene ha en ”Tracker” om bord – og på den måten vil familie, venner og kollegaer kunne følge din seilas. Vårt ”live-studio” i Skagen vil også følge seilasen, utvalgte deltagere og gi kommentarer underveis til alle som ønsker å følge med. For å følge med på hva som skjer frem til start, i Skagen og etterpå oppfordrer jeg til å lese nyhetsbrevene du vil motta, følge oss i sosiale medier og på skagenrace.no. Her finner du også linker til sponsorer, praktisk informasjon som hoteller og restauranter samt sosialt program. PS! Hvis omstendighetene hindrer oss å seile til Skagen i Kristihimmelfarten, blir det Skagen Race – til Danmark på vår reservedato den 18.-22. August Jeg ønsker alle en trygg seilas til Skagen

Med vennlig hilsen Christian Gundersen Formann og Regattasjef

3


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

NORTH SAILS PERFORMANCE “FOUL WEATHER GEAR FOR SAILORS, BY SAILORS.”

“THE NORTH SAILS TEAM HAVE SAILED A LOT OF MILES WEARING ALL SORTS OF FOULIES OVER THE YEARS. THE NEW LINE INCORPORATES OUR COMBINED EXPERIENCE WITH THAT OF ONE OF THE MOST SUCCESSFUL FOUL WEATHER GEAR DESIGNERS IN THE WORLD - NIGEL MUSTO. WE ARE REALLY EXCITED ABOUT THE RANGE WE HAVE PUT TOGETHER.” Ken Read - President | North Sails

SportsPartner AS northsails@sportspartner.no

(C) Yann Riou / PolaRYSE Kévin Escoffier / Skipper Team PRB


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

Kjære alle seilervenner VELKOMMEN TIL SKAGEN RACE WEEK 2021 Holmestrand Seilforening (HSF) er den nye samarbeidspartneren til Bærum Seilforening og Skagen Race.

D

erfor er det en stor ære og med ydmykhet, samt enda større glede for meg, å kunne ønske alle seilere velkommen til Holmestrand, som for første gang skal være arrangørbyen for SRW. HSF setter stor pris på at Bærum Seilforening ønsker å legge regattastarten til Holmestrand. Vi vil gjøre alt vi kan for at alle seilere skal bli godt fornøyde med ny startlinje som ligger 10,5 nautiske mil lenger nord i fjorden. Vi vil føre videre de gode tradisjonene fra 23 år med regattastart i Åsgårdstrand, men vil gi regattastarten i Holmestrand en ekstra dimensjon med et utvidet arrangement i forkant. Når vi nå samler Skagen Race-flåten til start fra Holmestrand, så blir dette det største maritime arrangementet Holmestrand har hatt. Holmestrand, også kalt «Byen under Fjellet» fikk sin storhetstid under den betydelige handel med hollenderne, som trengte trelast til alle sine seilskuter. Vi er veldig stolte av og fornøyde med vår hjemmehavn. Holmestrand havn er utviklet over svært mange år - helt fra da byen hadde flere rederier med store flåter. Byens største småbåthavn med godt over 900 faste båtplasser, samt ca. 1.000 m longside gjesteplasser som ligger midt i sentrum av byen. Og i tillegg 44 bobilplasser. Besøkene i gjestehavnen og i bobilhavnen har økt hvert år, siste sommer var det 1700 fornøyde som fortøyde longside i vår veldig godt beskyttede havn. Her er det helt klukkfritt for sønnavinden, og den nye 360 meter lange,5 m brede og 4 m dype bølgebryteren stopper all uro fra nord. Kommentarer hørt på brygga: «Det nydelige sanitær-anlegget! Vaskemaskin og tørketrommel inkl. i prisen. Hit skal vi oftere». Det er på tide at denne godt bevarte perlen av en by med de utrolig flotte havne-fasilitetene kommer frem i vinden. I år åpner vi den 360 meter nye bølgebryteren for longside båtplasser som i hovedsak blir reservert til båter 50 fot + Byens småbåthavner forvaltes og driftes i dag av Holmestrand Småbåthavn DA. For få år siden gjennomgikk småbåthavnene en omfattende oppgradering med nye brygger og annen infrastruktur for omkring 70 millioner kroner. I tillegg investerte kommunen flere titalls millioner kroner i ny havnefront langs Havnegata og sanitæranlegg for båtfolket.

HSF og Bærum Seilforening ønsker velkommen til SRW i Holmestrand. Vi vil være klare til å, ta dere imot allerede fredag 7.mai. Bli med på tune-up-regattaer lør-/søndag selv om dere ikke skal delta i Skagen Race. Og ha det sosialt, og bli kjent med byen vår. Båtene kan ligge her gratis frem til starten onsdag 12.mai. Selv om Holmestrand ikke ligger midt i leia for båttrafikk på vei nord- eller sydover i Oslofjorden, har stadig flere båteiere fått opp øynene for byens gjestehavn. Få andre byer har plass til så mange gjestebåter midt inne i bysentrum der det er få meter til butikker, restauranter og jernbanestasjon. Holmestrand Seilforening er derfor glad for å kunne ønske alle deltagende båter i Skagen Race velkommen til trygg bryggeplass i byen - enten man ankommer selve startdagen eller kommer for å bli med på oppvarmings-arrangementet helgen før. Hjertelig velkommen til Holmestrand.

Hans Narverud Styreleder i HSF Prosjektleder for HSFs del av SRW

5


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE - Dealer of the year 2020-

Over 4000 solgte Mercedes-Benz Geländewagen gjennom 40 år. I mer enn 40 år har Autocenteret Fjeldstad spesialisert seg på Geländewagen. Med et fullspekket lager av både nye modeller og eldre ikoniske, har vi en bil som passer deg, uansett behov og ønsket prisklasse. Geländewagen er bilen med minst verdifall. Lease en varebil på firma, kjøpe en splitter ny personbil, bygge om til Brabus 700, eller kjøpe en eldre gårdsbil? Vi har over 60 biler på lager. Valget er ditt..

autocenteret.no Autocenteret Fjeldstad AS Hvittingfossveien 25 3084 Holmestrand

www.autocenteret.no Tlf. 33 06 67 77 post@autocenteret.no


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE SKAGEN RACE 2020 NOTICE OF RACE 1996- 2020

SKAGEN RACE

WALL OF FAME W I N N E R

O V E R

A L L

ÅR

SKIPPER

NAVN

TYPE

2019

Kenneth Bjørklund

Enderpearl

CNB 76

2018

Christen With

Raa Glede

HH42

2017

Øystein Misje

Karma Police

Shaw 9

2016

Tore Kandahl

DESTIN

Landmark 43

2015

Øystein Misje

Karma Police

Shaw 9

2014

Ludvig Daae

ILLE MORO

Bavaria 42Match

2013

Ludvig Daae

ILLE MORO

Bavaria 42Match

2012

Rune Aasberg

Solo

Class40

2011

Henning Hansen

Pixeline

X-442

2010

Sverre G Ellingsen

Black Pearl

Pogo 40

2009

Kristoffer Olsen

Quadriga

First 40,7

2008

Einar Sissener

AL CAPONE

Cookson 50

2007

Hans Ulrik Grünert

HØNA

X-99

2006

Henning Hansen

Pixeline

X-442

2005

Pål Stiansen

Aquarion

Centurion 42

2004

Andreas S Brunvoll

Milliways

First 31,7

2003

Helge Hvam

Martine

Mamba 33

2002

Andreas S Brunvoll

Milliways

First 31,7

2001

Hans Wang

Baby Grand Jr.

Gib Sea 43

2000

Bjørn Lofterød

Storesøster

X-362 Sport

1999

Win Beukers

Kempi

Rainbow 43

1998

Win Beukers

Rex

Rainbow 43

1997

Hans Wang

Baby Grand Piano

One Off

1996

Sturla Fjoran

Regnbuen

Rainbow 43

7


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

T E H NY

«SKAGEN RACE TUNE-UP & RUSTBANKER»

HOLMESTRAND 08 – 09 MAI 2021 BÆRUM SEILFORENING & HOLMESTRAND SEILFORENING

B 8

ærum Seilforening i samarbeid med Holmestrand Seilforening inviterer til treningssamling og uformell regatta i forkant av starten på årets Skagen Race. I tillegg til arrangørforeningene vil også flere seilmakere delta på arrangementet for å kunne hjelpe seilere med utstyr og trim av seil/rigg. Arrangementet vil foregå i Holmestrand med seilaser rett utenfor havnen slik at det blir kort vei ut til treningsområdet. Det legges opp til intensive starttrening med en kort kryssbane og lens før en forbereder neste runde. Seilmakerene vil være på vannet med egne RIB’er for å kunne hjelpe seilerne underveis på banen og i pausene mellom de forskjellige startene. Seilmakerene har full anledning til å kjøre mellom båtene under baneseilasene, også under dagens siste avsluttende fulle runde. Staravgiften for Skagen Race Tune-Up & Rustbanker er kr. 750,- pr båt, uansett klasse. Gratis for alle som er påmeldt og deltar i Skagen Race. Vi vil dele båtene inn i tre klasser som vil bli annonsert nærmere start.

LØRDAG 8. MAI • Oppmøte tidlig alt. ankomst fredags kveld • Seilerne ønskes velkommen - det serveres enkel frokost (baguetter, juice og kaffe/te) • Briefing - og gjennomgang av dagens aktiviteter • Start-trening på utlagt pølsebane. X antall starter der den siste for dagen seiles som full pølsebane i regattamodus.

• 3-4 timers seiling/trening • Hver seilmaker får noen timer til å holde sitt eget opplegg - på eget område/telt før man igjen treffes til felles middag på ettermiddagen. • Det vil bli gjennomført sikkerhetskontroller for Skagen Race i løpet av dagen - både lørdag og søndag. • Tilbake til båtplassene • Seilermiddag Bacalao v/Civitan Underholdning/ seilershow/øltelt m. m. lørdag kveld.

SØNDAG 9. MAI • Servering av enkel frokost (baguetter, juice og kaffe/te) • Seiling/trening og avsluttende regatta • 3-4 timer • Oppsummering/avslutning/De-brief • Premieutdeling. • Alle sosiale aktiviteter på land og arrangementet for øvrig er helt avhengig av gjeldende regler for sosialt samvær i henhold til de gjeldende Covid-19 smittevernstiltak og regler. • Vi ønsker alle seilere velkommen til et uformelt samlingspunkt for å forberede en fantastisk ny sesong på vannet. Påmelding gjører på skagenrace.no (senest den 1. mai kl 23.59)

NY BÅTBUTIKK I HOLMESTRAND Vi er importør av Rupert Ribs samt Yamaha forhandler med AMT Boats, YAM gummijoller og Pioner båter Du treffer oss på brygga i Holmestrand i regattaperioden. kontakt +47 92 40 40 19, ce@viamarine.no, Kleivbrottet 8c, 3084 Holmestrand , 925 795 569 MVA


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

TURISTDIREKTØR

René Zeeberg i Skagen Her i 2021 er det 25. gang, at Skagen Race afholdes i Kristi Himmelfartsdagene og gennem årene har Skagen Race (tidligere HH Skagen Race) knyttet et stærkt bånd mellem Norge og Skagen.

S

kagen Race er ét af årets absolut højdepunkter for alle oss i Skagen, og vi glæder os hvert år til at byde de mange norske sejlere velkommen til byen. Det maritime er en stor del af Skagens DNA, og derfor er det af stor betydning, at Skagen Race er med til at brande Skagen som en spændende sejlsportdestination. Sejlturen fra Sydnorge til Skagen er en udfordrende tur, og det har skabt stor respekt om regattaen gennem årene, og vi ser derfor mange norske sejlere, som deltager hvert år. Såvel Skagen Race som de deltagende sejlere er nogle fantastiske ambassadører for Skagen, og eventet tiltrækker mange gæster til byen, som vil opleve den helt særlige stemning, når alle sejlerne ankommer. Til min store glæde ser vi også flere og flere yngre deltagere i Skagen Race, og det kombineret med de mange nye tiltag for at udvide eventet til en spændende ”Skagen Race Week” tror jeg vil skabe vækst med endnu flere deltagere i de kommende år. Hvordan er det å få 2000 seilere på besøk? Det er en fantastisk, næsten euforisk stemning i Skagen, når de omkring 2000 norske sejlere når i mål. Og det er et utrolig flot syn, når man ser bådene sejle ind mod Skagen. For det lokale turisterhverv er det én af årets største weekender med travlhed på byens spisesteder, overnatningssteder, og i butikkerne. Udover de norske deltagere så kommer der også sejlere fra Danmark og Sverige til Skagen for at opleve den særlige stemning,

så hele lystbådehavnen er fyldt med flotte både og glade mennesker. Hva betyr Skagen Race for byen? Skagen Race er af uvurderlig betydning for Skagen – dels i forhold til at brande Skagen som sejlsportdestination, dels i forhold til at skabe en vigtig omsætning for vores lokale erhverv i det tidlige forår. Herudover mener jeg også, at regattaen knytter et endnu stærkere bånd mellem Norge og Skagen, så mange nordmænd føler at Skagen er deres anden hjemstavn.

9

Har du noen anbefalinger til seilerne som ankommer Skagen? Noe spesielt de bør se eller oppleve – og er det noe «nytt» fra i fjor? Ud over at opleve «det klassiske Skagen” med byens mange skønne spisesteder, natur og kultur, så vil jeg anbefale, at man tager ud til Gammel Skagen og ser Solnedgangen ved den nye flotte Solnedgangsplads. Der er en helt særlig stemning, som emmer af Skagen, og med den nye plads er det flottere end nogensinde.

OVERNATTING UNDER SKAGEN RACE? Nyrenoverte Scandic Ambassadeur Drammen ligger sentralt til ved Drammen stasjon, kun 18 minutter med tog fra Holmestrand. Velkommen til en behagelig overnatting og vår prisbelønte frokost! For bestilling, ring tlf. 31 01 21 00 eller send en e-post til: ambassadeurdrammen@scandichotels.com NB! Oppgi bookingkode Skagenrace2021 for et godt tilbud. scandichotels.no/ambassadeurdrammen


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

Skagen Race 2021 NOTICE OF RACE Ascension Day weekend; May 12th – 14th 2021 From: Holmestrand, Norway to Skagen, Denmark Marstrand, Sweden to Skagen, Denmark Helsingør, Denmark to Skagen, Denmark Aarhus, Denmark to Skagen, Denmark Bærum Seilforening

10

1 RULES 1.1 The regatta will be governed by the rules as defined in The Racing Rules of Sailing. Where applicable the rules from the Nordic Sailing Federation will be valid. From sunset to sunrise the rules of Part 2 are replaced by the right-of-way rules of the Regulations for Preventing Collisions at Sea (IRPCAS). 1.2 World Sailing “2020-2021 Offshore Special Regulations”, Category 3 will apply, with the following additions: • Bilge pumps; minimum 1 manually operated. • Fixed mounted VHF with 25 W effect and one – 1 – waterproof hand held VHF • VHF antenna must be mounted so that land based stations can be reached at any time • A heavy weather jib and mainsail where the luff can be reduced by at least 40%” o If the mainsail can’t be reefed accordingly, a try sail must be on board o A furling jib can be accepted in lieu of a heavy weather jib but it can’t be a GI or G2 on a masthead rigged boat. It must be a G3 that can be furled that can substitute a heavy weather jib. A G1 or G2 partially furled in will place too much strain on the rigging and is a potential danger to the boats safety in heavy weather. The following points in the 2020 – 2021 Offshore Special Regulations, category 3 does not apply for this regatta: • Pt. 3.02.2 /3.02.3/3.02.4 - controll of keelbolts • Pt. 3.29.13 - demand for AIS • Pt. 4.19 - demand for EPIRB 1.3 Racing rule 52 (manual Power) does not apply. 1.4 If there is a conflict between languages the English text will take precedence. 1.5 With regard to the current Covid 19 situation changes in the race-format may take place and we will announce changes to the original NOR on the regatta homepage Skagenrace.no. This could involve both courses and classes. Alternative date for the original race is 19th. – 22 th. August if sailing to Skagen in May is prohibited. 2 ADVERTISING Boats are required to display advertising as instructed and supplied by the organizing authority. All boats may carry an event sponsor flag below their starboard spreader. For the duration of the regatta (12.05 – 14.05) no other sponsor flag/ material than those from the official Skagen Race sponsors is allowed to be displayed on the boat or dockside unless an application to do so has been approved by the Skagen Race organisers or they have an valid advertising/sponsor license from their national sailing association and this must

be presented to the race organisers. 3 ELIGIBILITY AND ENTRY 3.1 The regatta is open to all boats of the following classes: • NOR Rating (SRS/DH for Sweden/Denmark start) with spinnaker • NOR Rating (SRS/DH for Sweden/Denmark start) without spinnaker • Shorthanded NOR Rating (SRS/DH for Sweden/Denmark start) • Singlehanded NOR Rating (SRS/DH for Sweden/Denmark start) • Touring Boats without approved measurement certificate (NOR Rating for starts in Norway and SRS/DH for the Sweden/ Denmark start) will be placed in Touring class, without spinnaker. Boats starting in Sweden with other rating-systems than SRS will have to get their rating converted to SRS. Boats starting in Denmark with other rating system than DH will have to convert to DH. It is possible to change classes up till the May 10th, and if there is a need to change class after this date an application for change of class must be sent to the race committee for approval. 3.2 Skipper or helmsman must be member of a yacht club approved by their national sailing association. 3.3 Eligible boats may enter by completing the entry form at www.skagenrace.no by end of day May 1th 2021. Credit card payment of the entry fee is integrated in the web-entry form. The opening of entering will start 15st of April. 3.4 Late entries will be accepted under the following conditions: • Completed registration between May 2nd and May 09th. • Late entry fee: Ordinary fee + 1000 NOK. • On site registration is required at race office in Holmestrand, Marstrand, Helsingør and Aarhus if the Race organizers hasn’t announced alternative means of registration. • Registration will also be possible at the skippers meeting in Oslo on May 10th 2021 3.5 For the purpose of this event, no changes to measurement certificates will be accepted after May 10th 2021. 3.6 Due to limitations in Skagen Harbour we are forced to set a limitation of the total number of participating boats and this limitation is set to 250 participating boats. In the case of registrations exceeding 250 boats, the boats entering after the limit has been reached will automatically be placed on a waiting list.


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE 4 FEES Required entry fees are as follows: Singlehanded

Shorthanded

Full Crew

Boats LOA below 11 M

NOK 2200,-

NOK 2700,-

NOK 3450,-

Boats LOA 11-15 M

NOK 2450,-

NOK 2950

NOK 4600,-

Boats LOA 15 M >

NOK 2700,-

NOK 3200,-

NOK 5150,-

Registration fee includes a official Skagen Race T-shirt for all crewmembers, a Welcome Drink in “Sailors Bar”/Race Village, Tracking by TracTrac, Harbour fee in Skagen for 2 nights, Cocktail & Fingerfood during the Pricegiving Ceremony. “TOUCH & GO” Registration fee will be reduced with NOK 500,- if you, when register to the race, notifies that you not will take up berting space in Skagen for more then 3 hours. (Allows you to refuel, have a meal etc. – but not staying the night). Registration fee is non-cancellable and non-refundable exept in the case of the regatta being cancelled due to governmental Covid-19 restrictions. 5 SCHEDULE 5.1 Registration: Date

Location

Time

May 10

Skippers meeting in Oslo

16:30-18:00

May 12th

Holmestand (mandatory for late entries)

10:00-14:00

Marstrand (mandatory for late entries)

TBA

Helsingør (mandatory for late entries)

TBA

Aarhus (mandatory for all Aarhusentries)

TBA

At Aarhus International Sailing Center

TBA

th

Preregristration to be announced later

5.2 Safety Inspections and Self-Declaration Report: Self -Declaration Safety Form must be completed, signed and delivered at registration before start. Safety inspections can be performed before and after the race. Self- Declaration Race Report shall be delivered at the Race Office in Skagen no later than 120 minutes after crossing the finish line. 5.3 Dates of racing: • Start: May 12th 5.4 The scheduled time of the warning signal for Start Holmestrand • Shorthand classes: 14:50 • Other classes: 15:50 Starts from Marstrand 15:50 Starts from Helsingør 15:50 Starts from Aarhus 15:50 • Shorthand and other classes: 15:50 Division of classes and scheduled starting times will be posted on www.sailracesystem.no in due time, no later than Monday May 10th. 6 MEASUREMENTS Each boat shall produce a valid measurement certificate except the touring classes. 7 SAILING INSTRUCTIONS The sailing instructions will be available before Registration. 8 THE COURSE The course to be sailed will be as follows: 1 Start from Holmestrand 2 Skålholmen light house SB, N 58:32,600 E 11:05,860 3 Sørgrundsberget mark SB, N 58:17,010 E 11:10,290 4 Skagen north mark SB, N 57:45,990 E 10:43,700 5 East mark SB N 57:43,867 E 10:42,320 8.1 Start from, Marstrand:

1 Start from the Yacht harbour 2 Hatteberget SB N 57:51,750 E 11:27,510 3 Kilen SB N 58º36,790 E 10º59,590 4. Skålholmen light house SB N 58:32,600 E 11:05,860 5. Sørgrundsberget mark SB N 58:17,010 E 11:10,290 6. Skagen north mark SB N 57:45,990 E 10:43,700 7. East mark SB N 57:43,867 E 10:42,320 • checkpoint 1, 2, 3, 4, 5, 6 and 7 shall be left on your starboard side Start from Aarhus: 1. Start from the Yacht harbour just outside Aarhus International Sailing Centre 2. Hirsholm NE - Cardinal Mark (BYB) N57: 29,571 E10 :38,519 3. East mark (must be left to port) N 57:43,867 E 10:42,320 Start from Helsingør: 1. Start from the Yacht harbour 2. Hirsholm NE - Cardinal Mark (BYB) N57: 29,571 E10 :38,519 3 East mark (must be left to port) N 57:43,867 E 10:42,320 • Boats starting from Aarhus and Helsingør must keep Hirsholmene to port • Finish line outside the breakwater before the entry gate to Skagen harbour No boats are permitted west of E 10o25.0’ after passing Sørgrundsberget mark. The approximate course length from both Holmestrand and Marstrand will be 120 nm. The approximate course length from Aarhus will be 118 nm The approximate course length from Helsingør will be 122 nm EMERGENCY HARBOUR It is allowed to seek an emergency harbour if the weather conditions or sea state requires this, but this is up the boats skipper to decide and not the organizer. If a decision to do so is taken the following rules must be observed: • The boat must make note of the position where the race is stopped by noting the time and position (take a picture of the GPS position) • It is allowed to enter a port and moor alongside the jetty • It is allowed to communicate with harbour personnel for issues related to the stay. • If the harbour has restrictions with regards to the use of onboard toilets etc., land-based facilities can be used • The race office must be informed about the fact that the boat in question has taken up emergency shelter • If the boat decides to re-enter the race, the race office must be informed about this • The boat must return to the position where the race was stopped and document this (take a picture of GPS position) and the time when the race was re-entered. • All engine use must be noted in the self declaration form together with information about the emergency harbour stop. This rule does not affect the boats time limit for the race, which remains the same as stipulated in NOR/SI. The boats used time for racing is from the start until it finishes. 9 Official Notice board The official notice board for the regatta will be found on the Skagenrace.no. 10 PENALTY SYSTEM 10.1 The penalties are as follows: OCS 3% penalty breaking Rule 29.1 Identification of the boats sanumber on sails 5% penalty breaking Rule 77 Use of engine (except as indicated below) 3% penalty Reported use of engine for battery charging, without forward trust No penalty Reported use of engine to give way for commercial vessels No penalty

11


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE Lack of electrical power to VHF and navigation lights DSQ .This changes R.R.App. A.5 Deviation between singed Self Declaration Safety Form and safety inspection reports, before or after the race. 1 – 3% penalty or DSQ Too late delivery of Self Declaration Race Report after finishing No delivery of Self Declaration Race Report 5% penalty DNF Sailing west of E 10 º 25.0’ after passing of Sørgrundsberget DSQ. This changes R.R.App. A.5 Ignoring docking instructions as defined in pt. 12. 1 – 3% penalty or DSQ 10.2 For all classes racing rules 44.1 and 44.2 are changed so that only a one turn penalty, including one tack and one gybe, is required. 11 SCORING The scoring system is as follows: Elapsed sailing time for all NOR/SRS/DH Rating classes will be multiplied with the boats rating correction factor to calculate the corrected time for each boat. Elapsed sailing time for Touring class. 12 OFFICIAL BOATS Official boats will be marked with Bærum Seilforening logos/ flags.

12

13 BERTHING In Skagen boats shall dock according to instruction from the Race Committee members or Skagen Harbour Crew. Ignoring such instructions may result in a protest by the Race Committee. A berthing plan will be announced at a later stage at the regatta’s homepage. The Skagen Race committee has reserved the inner row at the southern harbour basin for it’s sponsors and this will be marked in the berthing plan. 14 PRIZES Prize ceremony will take place in Skagen Harbour, Friday May 14 approx. at 13:30. The following prizes will be awarded: • Line honour for the very first boat to cross the finish line • Line honour for each starting point • Class Winners (1/3 of the finishing boats will be awarded a prize but they must be present at the prize ceremony) • Arne Selands prize • Youngest shorthand skipper • Overall for each starting point 15 DISCLAIMER OF LIABILITY Competitors participate in the regatta entirely at their own risk. See rule 4, Decision to Race. The organizing authority will not accept any liability for material damage or personal injury or death sustained in conjunction with or prior to, during, or after the regatta.

16 INSURANCE Each participating boat shall be insured with valid third-party liability insurance. 17 FURTHER INFORMATION For further information please send a mail to skagen@bseil.no or contact: Race Committee Christian Gundersen Mobile (+47) 920 44 448 Event Manager Lars E. Wilhelmsen Mobil (+47) 951 48 877 Leader of Protest Committee Jens Villumsen Mobile: (+45) 21 42 19 79 Safety officer Norway Arne K. Hammersland Mobile (+47) 906 68 424 Safety officer Sweden & Denmark Espen Kuhle (+47) 99358396


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

HVEM HAR SEILT SKAGEN RACE FLEST GANGER? I forbindelse med vårt 25-års Jubileum ønsker vi å løfte frem og hedre de seilerne som har seilt Skagen Race flest ganger. Vi har god kontroll og oversikt over skipperne – mens mannskapslistene dessverre er mangelfulle – og vi trenger din hjelp! Hvem har seilt 5, 10, 15, 20 ganger eller mer? Hvis du kan bidra til å komplettere vår oversikt, så vennligst send epost til media@sportspartner.no

VI VIL GJERNE VITE: • Årstall du har seilt • Hvilken båt? • Var du skipper eller mannskap? • Hva er ditt beste resultat i Skagen Race? • Hvem seilte du med? • Har du et spesielt Skagen Raceminne du vil dele med oss? • Bilde av deg – og/eller båten du har seilt på.

FACTS & FIGURES Deltakere Fremtidige Skagen Race

Årstall

Antall båter

2022:

25. mai

1996

90

17. mai

1997

83

08. mai

1998

90

28. mai

1999

113

13. mai

2000

154

2027:

05. mai

2001

175

2028:

24. mai

2002

162

2003

285

2004

301

2005:

245

2006

293

2007

129

2008

228

2009

291

2010

258

2011

271

2012

92

2013

158

2014

193

2015

144

2016:

142

2017

200

2018

181

2019

271

2023: 2024: 2025: 2026:

Skippere med 2 OverAll-seiere 1. Hans Wang

1997 og 2001

2. Win Beukers

1998 og 1999

3. Andreas S. Brunvoll

2002 og 2004

4. Henning Hansen

2006 og 2011

5. Ludvig Daae

2013 og 2014

6. Øystein Misje

2015 og 2017

HVOR MANGE OG HVEM? Til sammen har 1321 skippere seilt Skagen Race! • Men kun 29 av dem er kvinner! • 101 seilforeninger er representert på deltagerlistene – fra Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland og Storbritannia.

13


FÆRD.NO

Kun få leiligheter igjen! De fleste beboerne på Holmestrand Brygge har nå flyttet inn i sin nye leilighet, og er klare for å gå den første sommeren i møte på bryggekanten. Ønsker du også å bo midt i hjertet av byen med gangavstand til jernbane og alt av sentrumsfunksjoner? Vi har fortsatt noen ledige borettslagsleiligheter igjen, både kompaktleiligheter under 50 m2 og townhouse-leiligheter med egen takterrasse. Finn din leilighet på holmestrandbrygge.no

Borettslagsleilighetene selges av: Stein Erik Lie Tlf. 918 73 287 lie@proaktiv.no

Øistein Hjelmtvedt Tlf. 915 51 710 oistein@holmestrandutvikling.no

Terje Karlsen Tlf. 917 76 500 terje@holmestrandutvikling.no

Drift/Foretningsfører


Tlf: + 4598 44 2000 Mail: booking@pakhuset-skagen.dk

Tapas Fadøl Kaffe Cocktails God musik Vine / Champagne Byens bedste terrasse

web: engelsviken.dk

Tørst Cocktailbar: Åben fra kl. 12-02. Havnevej 11 • Skagen


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

Velkommen

TIL SJARMERENDE HOLMESTRAND Velkommen til vår sjarmerende kommune og flotte by! En herlig perle perfekt for det gode liv, og med marine opplevelser langs hele vår 55 000 meter lange kystlinje. Du finner bade- og båtliv, friluftsopplevelser, varierte butikker og spisesteder i Holmestrand kommune og i Holmestrand by.

V 16

i er en kommune i vekst, og er portalen til Vestfold og Telemark, og har akkurat blitt 25 000 innbyggere. At vi er en vekstkommune betyr at vi må forberede oss på fremtiden når det gjelder planer og investeringer. Vi har vært, og er i omstilling, hele tiden på jakt etter å finne rasjonelle og gode løsninger til det beste for innbyggere og besøkende. I Holmestrand by er det mange som liker å hygge seg. Aluminiummuseet og Holmestrand museum er verdt et besøk for å få et innblikk i historien vår. Når du har litt tid, kan du besøke vårt bibliotek som ligger midt i sentrum, et steinkast fra brygga. Det er flere gode spisesteder i sentrum. Vil du se byen fra toppen av fjellet? Ta fjellheisen på togstasjonen til toppen av fjellet for å se byen vår ovenfra. Dulpen friområde er byens egen badestrand med grillplass, sandvolleybane og lekeapparater. Her finner du Bølgebryteren som beskytter havnen mot vind og bølger, men som også er et 300 meter langt tilholdssted for de som er glade i å fiske, store som små. Det er montert badetrapp for de som ønsker seg et friskt morgenbad. Er du først på sjøen, hva med å besøke utsiktstårnet på Langøya? Langøya har industrivirksomhet, fascinerende natur og store friluftsområder. 70 mål er åpne for allmenheten året rundt. Kommersøya har en helt spesiell geologi og et særpreget plante- og dyreliv. Det letteste er å legge til i ”Fantebukta” lengst nord på øya. Det er stor gjennomføringskraft i vår kommune. Bare se på jernbanen. Ett år etter at togstasjonen var ferdig, ble gangveien ferdig i det gamle jernbanesporet gjennom deler av byen. Andre steder i landet har brukt 20 år på å få til noe tilsvarende. Det gamle jernbanesporet har blitt en 7 kilometer lang flott kyststi langs sjøen fra Holmestrand by helt til Sande – vår urbane landsby. 1,6 km nord for Holmestrand, ved Tvillingbru, er det etablert en rasteplass med lekeplass, bålplass og gapahuk. Ta

med litt niste fra butikken eller en cafe, og ta deg en tur. Har du tid til overs eller vil komme tilbake på besøk? I Sande er det yrende liv på Nordre Jarlsberg Brygge hele sommeren. Her møtes både barnefamilier, ungdom og båtfolk for å nyte sjølivets gleder. Kulturhovedstaden Eidsfoss finner du også i vår kommune. Velkommen til oss, vi håper du får et fint opphold, og vil besøke oss igjen.

Hans Erik Utne Kommunedirektør


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE

Gode råd krever nærhet

Nye ideer. Ambisiøse planer. Store drømmer. Over hele Norge jobber tusenvis av virksomheter og organisasjoner hardt for å skape verdier – for seg selv og for samfunnet. Og over hele Norge er BDO til stede for å hjelpe dem med å lykkes. Vi er et rådgivnings- og revisjonsselskap med dypt fotfeste i lokalt samfunns- og næringsliv. Vi kjenner utfordringene, ser mulighetene og samarbeider tett med kundene våre for at de skal nå målene sine. Ta kontakt for en hyggelig prat om mulighetene for din virksomhet: BDO i Holmestrand: 33 29 97 00 | holmestrand@bdo.no BDO i Drammen: 32 88 21 50 | drammen@bdo.no


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE T

E NYH

SKAGEN BIG BOAT CUP

15.05.2021 - BÆRUM SEILFORENING

18

In conjunction with the annual Skagen Race we are inviting to a one day round the buoys regatta for fully crewed boats measuring in under NOR rating (for boats measured in Denmark, Sweden or other countries we will work out a conversion factor). The regatta will be sailed just outside Skagen Harbour and the aim is to manage three races for each class with a following prize giving ceremony in the afternoon. 1 RULES 1.1 The regatta will be governed by the rules as defined in The Racing Rules of Sailing. 1.2 ELIGIBILITY, ENTRY AND REGISTRATION Eligible boats may enter by completing the entry form at www.skagenrace.no by end of day May 1th 2021. Credit card payment of the entry fee is integrated in the web-entry form. The opening of entering will start 15st of April. Entry fee: NOK 800,- (regardless of boatsize) Late entries will be accepted under the following conditions: • Completed registration between May 2nd and May 09th. • Late entry fee: Ordinary fee + 400 NOK. • On-site registration is required at race office. 2 NOTICES TO COMPETITORS Notices to competitors will be posted on the official notice board on Skagenrace.no at least one hour prior to first start. 3 CHANGES TO SAILING INSTRUCTIONS Any change to the sailing instructions will be posted before 09:00 on the day it will take effect. Signal flag “L” will then be displayed at the Skagen Race office in Skagen as well as on the skagenrace.no

Any change to the time schedule for the races will be posted no later than 19:00 the day before it will take effect

8.1 Races will be started as follows: Signal

Flag

Sound

Min before staring signal

4 SIGNALS MADE ASHORE

Warning

Class flag

1 sound

5

4.1 Signals made ashore will be displayed at signal-mast located at the Skagen Race office in the race village

Preparatory

P, I, Z, Z & I, Black Flag or U

1 sound

4

One-minute

Preparatory flag down

1 long sound

1

Starting

Class flag removed

1 sound

0

4.2 When flag AP is displayed ashore, ‘1 minute’ is replaced with ‘not less than 45 minutes’ in the race signal AP. 5 SCHEDULE OF RACES 5.1 Dates of racing: • RACEDAY 1 15.05.2021 5.2 The scheduled time of the warning signal for • First warning signal 10:55 • The race committee will announce by VHF the class they are in the process of starting 5.3 CLASSES Class one: Will be announced later Class two: Will be announced later Class three: Will be announced later 6 CLASS FLAGS Class one: Signal flag D Class two: Signal flag E Class three: Signal flag F All boats shall display class flag in backstay. 7 RACING AREAS Just outside Skagen Harbour exact area will be announced at the skippers meeting 8 THE START Races will be started by using rule 26. When using flag “U” this changes rule 26 and 30.3 ref appendix L 11.5

8.2 The starting line will be between the Race Committee signal boat, displaying orange flag at the starboard end and a red bouy at the port end. 8.3 No boats shall enter starting area before warning signal. 8.4 A boat starting later than 5 minutes after the starting signal will be scored Did Not Start without a hearing. This changes rule A4 and A5. If any part of a boat’s hull, crew or equipment is on the course side of the starting line at any time during the two minutes before her starting signal and she is identified, the race committee will attempt to broadcast her sail number on VHF channel 72. Failure to make a broadcast or to time it accurately will not be grounds for a request for redress. This changes rule 62.1(a). 9 THE COURSE 9.1 The course will be sailed according to the attached diagrams. 10 THE FINISH The finishing line will be between Race Committee signal boat with a blue flag and orange mark on port side or in front of the bow of the committee boat. 11 PENALTY SYSTEM Appendix P and rule 67 will be in place 12 TIME LIMITS


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE The race committee will aim to lay down a course that will give a sailing time of approximately 45 minutes for the first finishing boat. Maximum time will be 75 minutes for the first finishing boat. Boats finishing more than 15 minutes after first finishing boat will be noted as DNF. This changes rule 35 and A4.1 13 PROTESTS AND REQUESTS FOR REDRESS 13.1 Protest forms are available at the Race Office. Protests shall be delivered there within the protest time limit. 13.2 The protest time limit is 60 minutes after the last finishing boat has crossed the finishing line. 13.3 Time and place for hearings will be made public on skagenrace.no. 13.4 A request for reopening a hearing on the day of racing shall be delivered (a) within the protest time limit if the part requesting reopening was informed of the decision; (b) no later than 30 minutes after the part requesting reopening was

informed of the decision. This changes rule 66. 14 SCORING The scoring will be made according to Appendix A There will be a maximum of 3 races sailed 15 EQUIPMENT AND MEASUREMENT CHECKS A boat or equipment may be inspected at any time for compliance with the class rules and sailing instructions. 16 OFFICIAL BOATS Official boats will be marked with Bærum Seilforening logos. Jury boats will carry flag “J” 17 SUPPORT BOATS Team leaders, coaches and other support personnel shall stay outside areas where boats are racing from the time of the preparatory signal for the first class to start until all boats have finished or the Race Committee signals a postponement, general recall or abandonment.

18 PRESS Event sponsors press crew can embark and disembark racing boats at any time. Any boats use of engine in this process will not be subject to penalties. 19 PRIZES Prize ceremony will take place in Skagen Race village, outside the race office as soon as possible after the races. 20 DISCLAIMER OF LIABILITY Competitors participate in the regatta entirely at their own risk. See rule 4, Decision to Race. The organizing authority will not accept any liability for material damage or personal injury or death sustained in conjunction with or prior to, during, or after the regatta. 21 INSURANCE Each participating boat shall be insured with valid third-party liability insurance. 22 RACE OFFICE The race office will be Skagen Race office in the Skagen race village.

19

Trippelt så stolte sponsorer De tre Nordic Choice hotellene i Drammen er trippelt så stolte sponsorer av Skagen Race 2021. Vi heier på alle deltakere og ønsker velkommen til Drammen i mai med rom fra kr 299 per person i dobbeltrom. Hos oss er du alltid en vinner!

Kontakt oss for booking: Comfort Hotel Union Brygge co.unionbrygge@choice.no Quality Hotel River Station q.riverstation@choice.no Clarion Collection Hotel Tollboden cc.tollboden@choice.no

Oppgi kode: SKAGEN21


Hvittingfossveien 153


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE Velkommen hos

vi elsker gæster!

Jakobs Café & bar! Vi serverer spændende steakog fiskeretter tilberedt af unge, ambitiøse kokke! Husk at booke bord!

På vores scene kan du opleve husorkesteret Tennessee Plates torsdag og fredag aften! Både fredag og lørdag spiller de dygtige musikere som altid på voress terrasse - velkommen til Jakobs-Festen!

Jakobs.dk

0x260_SkagenRace_Annonce.indd 1

27/01/2020 0


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE SKAGEN RACE 2020 NOTICE OF RACE

PROFILHÅNDBOK Holmestrand kommune Størrelsesforhold og plassering av kommunevåpen og ordmerke må ikke endres

Ordmerket har justerte bokstavavstander. Bruk derfor alltid de vedlagte logofilene, og ikke gjenskap ordmerket ved å skrive ordet.

���������� Versjon 1_2020

mestrand kommunes hovedlogo år av kommunevåpenet og merket. For at logoen skal være sibel og dekke ulike behov, er den t i to varianter.

merket er basert på fonten Ubuntu. er det brukt stor bokstav på H med s små bokstaver for god leselighet or et mykt og behagelig uttrykk. ntu er en font med litt egen karakter tidig som den er godt lesbar. Små -er har en litt bølget fasong og per en rød trådVersjon med symbolene 1_2020 i munevåpenet.

Velkommen til Avstanden mellom symbol og ordmerke må ikke endres

PROFILHÅNDBOK Holmestrand kommune

PMS : CMYK : RGB : HTML :

ten har god lesbarhet. Den er egnet bruk både på nett og på trykk.

300 CP 100-47-0-3 0-108-179 006CB3

Profilhåndbok Holmestrand kommune

Porten til Vestfold og Telemark visitholmestrand.no

������������ ����������� ���


SKAGEN RACE 2021 NOTICE OF RACE 1996- 2020

Arrangør

Medarrangører - Dealer of the year 2020-

Over 4000 solgte Mercedes-Benz Geländewagen gjennom 40 år. I mer enn 40 år har Autocenteret Fjeldstad spesialisert seg på Geländewagen. Med et fullspekket lager av både nye modeller og eldre ikoniske, har vi en bil som passer deg, uansett behov og ønsket prisklasse. Geländewagen er bilen med minst verdifall.

Sponsorer & samarbeidspartnere

Lease en varebil på firma, kjøpe en splitter ny personbil, bygge om til Brabus 700, eller kjøpe en eldre gårdsbil? Vi har over 60 biler på lager. Valget er ditt..

Lokale sponsorer – Holmestrand autocenteret.no www.autocenteret.no Tlf. 33 06 67 77 post@autocenteret.no

FÆRD.NO

Autocenteret Fjeldstad AS Hvittingfossveien 25 3084 Holmestrand

Hvittingfossveien 153

Lokale sponsorer i Skagen

e1

Samarbeidspartnere og Leverandører

Holmestrand Småbåthavn


WINTERBERGH FORSIKRING SAMARBEIDER MED BÆRUM SEILFORENING Nå er også du som mottar denne brosjyren invitert til å få tilbud fra Winterbergh forsikring! Winterbergh er et forsikringsselskap for ansvarlig kunder som er opptatt av personlig service og individuell rådgivning. Vi lever av våre kunders opplevelse av oss og av de anbefalingene våre kunder gir oss. Med dette tilbudet vil du få 15 % kundebonus på alle dine skadeforsikringer, i tillegg til flere andre fordeler som blant annet Winterbergh helsetelefon. Ring oss gjerne på 67 21 10 00 for en hyggelig forsikringssamtale, eller les mer om oss på Winterbergh.no

«Fordi vi ikke er til for alle, er vi desto mer til for deg!»

www.winterbergh.no