Atlas Contact zomer 2023 Business

Page 1

BART HEUVINGH & TIM KONING, GROEI IS EEN MINDSET

BUSINESS

‘Tegenslagen zeggen niet dat je iets niet kunt, enkel dat je iets nóg niet kunt.’
BUSINESS
UITGEVERIJ
CONTACT 2023
ZOMER

8 Onno Aerden De bevrijdende rijkdom van goed genoeg JUN

15 Wouter van Bergen De kleine Taleb JUN

16 Jeroen Busscher Troost voor werkende mensen herziene editie JUN

18 Daniel Goleman Emotionele intelligentie midprice REEDS VERSCHENEN

12 Bart Heuvingh & Tim Koning Groei is een mindset AUG

10 Patrick Lencioni De vijf frustraties van teamwork werkboek AUG

INHOUD VERSCHIJNINGSKALENDER

4 Saskia Schepers Als alle breinen werken JUN

MEI

Chris Bailey

Kalmte

Roy op het Veld De strijd om energie (herziene editie)

Vakantieboek voor professionals en managers 2023

JUNI

Onno Aerden

De bevrijdende rijkdom van goed genoeg

Wouter van Bergen

De kleine Taleb

Jeroen Busscher

Troost voor werkende mensen (herziene editie)

Saskia Schepers

Als alle breinen werken

Chantal Schinkels

Het koopinfuus

AUGUSTUS

Bart Heuvingh & Tim Koning Groei is een mindset

Gijsbert Koren & Nina de Korte

Toekomstbedrijven

Patrick Lencioni

De vijf frustraties van teamwork (werkboek)

Inspiratiekalender 2024

REEDS VERSCHENEN

Daniel Goleman

Emotionele intelligentie (midprice)

Op een breinvriendelijke werkvloer gaat iedereen beter werken

DE FEITEN:

Ieder brein is anders Sommige breinen zijn zo anders dat we er labels als autisme, adhd of hoogsensitief aan toekennen

De mensen met zo’n brein noemen we ‘neurodivergent’

20% van de bevolking is neurodivergent

Neurodivergenten hebben vaker dan anderen te maken met burn-out en conflicten op het werk

Hun talenten, creativiteit en vernieuwende inzichten worden hierdoor onvoldoende benut

Dat kan anders: het is tijd voor een breinvriendelijke werkvloer!

5

SASKIA SCHEPERS is adviseur en projectmanager op het gebied van hr en welzijn. Ze heeft gewerkt voor diverse bedrijven, waaronder Ahold, abn amro en Douwe Egberts, en voor overheden, zakelijke dienstverleners en maatschappelijke organisaties. In 2022 won ze samen met het Diversiteit & Inclusie­team de eerste Nederlandse Neurodiversiteit Award voor het neuro­inclusieve beleid bij abn amro

6
Foto: © Ruud van Gaal

Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen. En daar wringt de schoen, want 20 procent van de mensen heeft een brein dat zodanig afwijkt dat we er labels als adhd, dyslexie of hoogsensitiviteit aan toekennen. Daar kleven vaak stigma’s aan, terwijl deze denkers hard nodig zijn: ze zijn vernieuwers, criticasters en creatievelingen. Door ruimte te maken voor neurodiversiteit – dus voor de verschillen in hoe mensen denken, communiceren en prikkels verwerken – komen hun talenten tot hun recht.

Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten, leidinggevenden en hr­managers en ontwikkelde direct toepasbare tools, zoals het breinprofiel en de samendenksessie, waarmee werknemers en leidinggevenden een neuro­inclusieve werkplek kunnen vormgeven. Dit boek biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.

• Bevat direct toepasbare werkvormen, zoals het breinprofiel en de samendenksessie

• Saskia Schepers is dé expert op het gebied van neurodiversiteit in organisaties

7
PAPERBACK 224 BLZ. CA. € 22,99 E-BOOK CA. € 15,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG TIJS KOELEMEIJER ISBN 978 90 470 1724 0 NUR 770, 801, 807 VERSCHIJNT IN JUNI 2023

ONNO AERDEN (1967) schreef in 2021 De kampvuurvraag, over hoe we de regie over ons leven kunnen terugpakken. Dit boek is daarop het logische gevolg, want het bespreekt de praktische manieren waarop we ons leven kunnen inzetten voor het grotere geheel. Aerden schreef eerder als Man van de Wereld een column in Het Financieele Dagblad en gaf voor Elsevier Weekblad ongevraagd communicatieadvies aan mensen in het nieuws.

Onno Aerden De bevrijdende rijkdom van goed genoeg

Hoe kan het dat we ons steeds bewuster zijn van de grenzen aan economische groei, maar zelf nog altijd streven naar het spannendste, succesvolste en rijkste leven? Het zou weleens de reden kunnen zijn dat we massaal overspannen, ontevreden en angstig zijn. We lopen vast in ons overvloedige leven en kunnen wereldwijde problemen steeds minder goed het hoofd bieden.

Hoe doorbreken we deze cirkel? Door de aandacht te verschuiven naar de dingen die we al wél hebben en daar verdieping in te zoeken, bepleit Onno Aerden. Hij doopte deze houding ‘het driesterrenleven’: een bestaan waarin we streven naar een ruime voldoende. Wat valt er te winnen als we terugschakelen naar die mate van tevredenheid? Aerden ontdekte dat die levenshouding je weerbaar maakt tegen de prikkels van steeds meer presteren en consumeren. Zo ontstaat er ruimte om na te denken over hoe we zelf kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen.

Over De kampvuurvaag:

‘Boeken over de zoektocht naar de zin van het leven las ik genoeg. In geen van deze boeken stelde een auteur zichzelf echter zo kwetsbaar op als in De kampvuurvraag.

– Henk Jan Kamsteeg, auteur van Dienend leiderschap

• Voor iedereen die klaar is met onze productiviteitsobsessie en de consumptiemaatschappij

8
©
Foto:
Jelmer de Haas
9 PAPERBACK 224 BLZ. CA. € 22,99 E-BOOK CA. € 15,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG JAN VAN ZOMEREN ISBN 978 90 470 1752 3 NUR 770 VERSCHIJNT IN JUNI 2023
betere
Een
wereld begint bij simpeler leven

De 5 frustraties van teamwork

Samenwerken is het mooiste maar ook het lastigste dat er is. In de wereldwijde bestseller De vijf frustraties van teamwork legde Patrick Lencioni met een heldere parabel de grootste valkuilen van samenwerken bloot: gebrek aan vertrouwen, angst voor confrontatie, gebrek aan betrokkenheid, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet­resultaatgericht werken. Het boek veranderde hoe miljoenen mensen denken over samenwerken en gaf ze de sleutel in handen om het beter te doen.

In dit werkboek bouwt Lencioni hierop voort met praktische oefeningen en direct toepasbare tools om de vijf frustraties te overwinnen en een geweldig en goed presterend team te worden. Op basis van zijn inmiddels beroemde model leer je om met elkaar de juiste vragen te stellen, een actieplan te maken en dat uit te voeren. Dit werkboek transformeert je stroef lopende team tot een geoliede machine.

PATRICK LENCIONI is oprichter en directeur van The Table Group, adviseur en een van de meestgevraagde sprekers van de vs. Hij schreef vele leiderschapsboeken, waaronder De beslissende voorsprong, De vijf valkuilen voor managers, De vijf frustraties van teamwork en De zes talenten voor teamwork.

• Van De vijf frustraties van teamwork zijn in Nederland en België ruim 70.000 exemplaren verkocht

• Het werkboek zit boordevol prikkelende vragen, heldere werkvormen en bevat een routekaart voor het verbeteren van je team

10 PAPERBACK 176 BLZ. CA. € 24,99 E-BOOK CA. € 15,99 FORMAAT 17 X 21 CM OMSLAG BURO BLIKGOED ISBN
1742 4 NUR 801 VERSCHIJNT IN AUGUSTUS 2023
978 90 470
Foto: © Jamie Rain

Het werkboek bij de bestseller over teamwork

11
PAPERBACK 176 BLZ. GEÏLLUSTREERD CA. € 21,99 E-BOOK CA. € 15,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG BURO BLIKGOED ISBN 978 90 470 1668 7 NUR 770, 488 VERSCHIJNT IN AUGUSTUS 2023 12 Dé methode voor minder stress en meer zelfvertrouwen

Bart Heuvingh & Tim Koning

KOM LOS VAN JE VASTGEROESTE OVERTUIGINGEN EN ONTWIKKEL JE TALENT

Alles lijkt tegenwoordig te draaien om cijfers en prestaties. Als je het slecht doet op je werk, onvoldoendes haalt op school of niet in het selectieteam komt van je sport, voel je je al snel een mislukking en daardoor raak je gedemotiveerd. Maar ook als je wél het label ‘talent’ of ‘high potential’ krijgt, kun je volledig vastlopen. Je staat voortdurend onder druk om jezelf te bewijzen en wordt steeds banger om fouten te maken.

Sportpsychologen Bart Heuvingh en Tim Koning laten in dit boek zien hoe het beter kan. Met hun ‘open hand­methode’ hielpen ze al vele sporters, studenten, docenten, ouders, werknemers en managers om een nieuwe mindset aan te leren: een groeimindset. Dat doe je door af te stappen van negatieve gedachten als ‘ik leer het nooit’ en ‘ik ben gewoon niet goed genoeg’ en te gaan vertrouwen op je eigen leervermogen. En door falen te gaan zien als een momentopname waar je van kunt leren.

BART HEUVINGH studeerde bewegingswetenschappen en psychologie en werkt als hoofd topsportbegeleiding bij az. Daarnaast geeft hij vanuit zijn eigen onderneming SportMindset presentaties, workshops en lezingen. TIM KONING studeerde psychologie en sportpsychologie en is eigenaar van en sportpsycholoog bij yaap. Samen met Remco

Koopmeiners hebben Tim en Bart de SportMindset Academy opgericht om mensen de kracht van een groeimindset te leren.

Met de 15 heldere stappen in dit boek leer je om anders te kijken naar je prestaties en om met meer zelfvertrouwen en minder stress in het leven te staan.

• Met een voorwoord van Annemiek van Vleuten

• Onmisbare gids voor jongeren en hun ouders of begeleiders

13
Foto: © Fjodor Buis
DON’TPROVE, IMPROVE

De succesvolle reeks

'Kleine boekjes, grote inzichten' in een nieuw jasje

€12,50

• Postermateriaal beschikbaar

• Lancering in juni

• Introductieprijs t/m 1 juli

DE KLEINE TALEB

ISBN 978 90 470 1744 8

DE KLEINE FREUD

ISBN 978 90 450 4907 6

DE KLEINE MARX

ISBN 978 90 470 1759 2

DE KLEINE BUFFETT

ISBN 978 90 470 1757 8

DE KLEINE DE BEAUVOIR

ISBN 978 90 450 4908 3

DE KLEINE COUPERUS

ISBN 978 90 450 4930 4

DE KLEINE SEMLER

ISBN 978 90 470 1756 1

WOUTER VAN BERGEN werkt

als journalist voor de financiële redactie van De Telegraaf en verzorgde eerder samen met Martin Visser De kleine Piketty en De kleine Piketty 2. Daarnaast schreef hij De robots komen eraan! en Banken, bubbels en bonussen

De zwarte zwaan samengevat

Een zwarte zwaan, zo noemt Nassim Nicholas Taleb een onverwachte gebeurtenis die een enorme impact heeft. Denk bijvoorbeeld aan de aanslagen van 11 september 2001, de financiële crisis van 2008 en de huidige oorlog in Oekraïne. Maar hoewel de impact van zulke zwarte zwanen in onze complexe moderne wereld alleen maar groter wordt, houden we er in onze verwachtingen voor de toekomst geen rekening mee. Van nature zijn we geneigd uit te gaan van stabiliteit en voorspelbaarheid. En dat terwijl er veel winst te behalen is door kritisch naar onze voorspellingen te kijken en beter te anticiperen op het onverwachte.

Sinds Taleb in 2007 de wereld wakker schudde met zijn bestseller De zwarte zwaan, is de boodschap van zijn boek alleen maar actueler geworden. De kleine Taleb biedt een bondige samenvatting van dit opzienbarende boek en bespreekt ook kort de andere titels uit Talebs ‘Incerto-serie’ over onvoorspelbaarheid.

Over De zwarte zwaan:

‘Het beste financiële boek van deze eeuw.’ – Quote

‘Kan zeker aanspraak maken op het predicaat moderne klassieker.’ – nrc Handelsblad

‘Prachtig boek.’ – Het Financieele Dagblad

• Al meer dan 45.000 exemplaren van De zwarte zwaan verkocht in Nederland en België

15
. PAPERBACK 80 BLZ. € 12,50 (INTRODUCTIEPRIJS) E-BOOK CA. € 7,99 FORMAAT 11,5 X 18 CM OMSLAG VERA POST ISBN 978 90 470 1744 8 NUR 780 VERSCHIJNT IN JUNI 2023

JEROEN BUSSCHER

Troost voor werkende mensen

Dit boek is geen zelfhulpboek. Het is een inspirerende blik op hoe we leven en werken. Want dat is de afgelopen tien jaar nou niet bepaald simpeler geworden. De stress­ en burn­outcijfers blijven maar stijgen; inmiddels heeft een kwart van onze pubers psychische problemen. En het hybride werken na corona mag dan effectief zijn, het maakt ons ook eenzamer dan ooit.

Jeroen Busscher schreef Troost voor werkende mensen als medemens die ons lijden herkent omdat hij het zelf ook meemaakte. Het werd een ware klassieker. Ruim tien jaar na verschijnen is het meer dan ooit relevant; reden om het opnieuw uit te brengen met een nieuwe inleiding.

JEROEN BUSSCHER is een veelgevraagd spreker, docent en columnist. Daarnaast helpt hij leiders in ontwikkeling en organisaties in verandering. Hij schreef elf boeken, waaronder de bestsellers Onbeperkt houdbaar, Turbomanagement en Leidinggeven in de hybride organisatie.

In zijn nuchtere en luchtige stijl schrijft Busscher over de rol van onbewuste patronen, sociale conventies en over wat verwachtingen over onszelf en anderen met ons zelfbeeld doen. Hij schrijft zoals hij spreekt: direct, relativerend en altijd met humor. Dit boek verwarmt het hart en verrijkt de geest.

‘Troost voor werkende mensen is een lieve moeder met een zakdoek en een ijsje in de aanslag – en niets werkt effectiever.’ – Susan Smit in Happinez

‘Schitterend in eenvoud, komt direct “to the point” en is ongelofelijk herkenbaar.’ – Lezersrecensie op bol.com

16
17 PAPERBACK 208 BLZ. CA. € 21,99 E-BOOK CA. € 14,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG MEREL ELLEN ISBN 978 90 470 1758 5 NUR 771, 770, 801 VERSCHIJNT IN JUNI 2023 De inspirerende klassieker voor de werkende mens

DANIEL GOLEMAN EMOTIONELE INTELLIGENTIE

• Al bijna 30 jaar dé klassieker over onze emoties

• Meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht, in meer dan 40 talen vertaald

• Ook beschikbaar in luxeuitvoering gebonden in linnen

GEBONDEN 448 BLZ.

CA. € 34,99

FORMAAT 13,5 X 21 CM

ISBN 978 90 470 1725 4

REEDS VERSCHENEN

MIDPRICE PAPERBACK 448 BLZ.

CA. € 17,50

FORMAAT 13,5 X 21 CM

ISBN 978 90 470 0674 9

REEDS VERSCHENEN

18 NU OOK IN MIDPRICE
€ 17,50

NEDERLAND VBK BELGIË

Marketing Manager

Femke Bilderbeek

t 020 524 98 34

m 06 10 92 25 59 fbilderbeek@ atlascontact.nl

Accountmanager

Oda Ritsema van Eck

m 06 14 36 27 40 oritsemavaneck@ atlascontact.nl

Accountmanager Joyce in ’t Zandt

m 06 29 56 52 66 jintzandt@atlascontact.nl

Manager e-commerce

Bart Jeroen Kiers t 020 524 98 05 bjkiers@atlascontact.nl

Verkoop binnendienst

Adri de Visser

t 020 542 98 03 adevisser2@atlascontact.nl

Directeur Vé Bobelyn

t 03 355 28 32 m 04 95 58 97 68 vbobelyn@vbku.be

Verkoop Kim Hellemans

t 03 355 28 39

m 04 94 52 35 60 khellemans@vbku.be

Verkoop binnendienst

Marianne Poupaert t 03 355 28 36 verkoop@vbku.be

Marketing en publiciteit Catherine Doolaege

t 03 355 28 43 m 04 95 28 30 88 cdoolaege@vbku.be

Verkoop

Tom Van Den Corput m 04 97 03 26 15 tvandencorput@vbku.be

Prinsengracht 911 ­ 915 Amsterdam t +31 (0)20 524 98 00 Postbus 13 1000 AA Amsterdam Schaliënstraat 1 bus 11, 2000 Antwerpen t +32 (0)3 355 28 30 f +32 (0)3 355 28 40
Vormgeving brochure Loudmouth Lithografie Bert van der Horst, bfc Vanwege de vroegtijdige bekendmaking van titels in deze prospectus wordt voor de vermelde prijzen een voorbehoud gemaakt. Op offertes en leveringen zijn de Algemene voorwaarden van Atlas Contact bv, alsmede de wet op de Vaste Boekenprijs van toepassing. Toezending van Algemene voorwaarden geschiedt
aanvraag. WWW.BUSINESSCONTACT.NL FACEBOOK.COM/ BUSINESSBOEK TWITTER @BUSINESSBOEK INSTAGRAM @BUSINESS_CONTACT FACEBOOK.COM/ VBKBELGIE
op
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.