Page 1


INHOUD

Bloemetjesbreien-NL.indd 3

VOORWOORD

4

69

VIOOLTJES

INLEIDING

9

79

EEN KLEED VAN BLOEMEN

MATERIAAL

13

97

VASTE PLANTEN

MENEER WOLMUIS

17

113

VLINDERS

HIPPIES

27

123

MARGRIET

TUINHUIS

41

133

MOBILE

LENTEBLOEMEN

53

136

TOT SLOT

03-04-13 15:21


Bloemetjesbreien-NL.indd 6

03-04-13 15:21


Iemand die een tuin aanlegt, creëert geluk We hebben de tuin letterlijk boven op het perron getild en aangelegd. We hebben met de hand grote stenen, aarde en bakstenen gesjouwd om kamers en bloembedden aan te leggen. Wij zijn zo ver mogelijk van het huis begonnen en al werkende kwamen we steeds dichter bij het huis. Dat is ons geluk geweest! Als we het andersom gedaan hadden, zou de tuin veel kleiner zijn geworden. Maar hoeveel werk het ook allemaal geweest is, en hoeveel werk er nog op ons ligt te wachten, er is geen grotere beloning dan een tuin. We hadden nooit gedacht dat we zoveel inspiratie uit de tuin zouden putten. Aanvankelijk hadden we geen andere ambities dan een prettige plek om ’s zomers te toeven. Maar wie schetst onze verbazing: toen de bloemen en struiken eenmaal op hun plaats stonden, krioelde het van het leven op het vroeger zo lege en treurige perron. Kikkers, bijen, vlinders en andere insecten, die we daar niet eerder gezien hadden, sprongen en vlogen in het rond. Een grauw en saai perron was veranderd in een prachtig en weelderig paradijs. De inspiratie volgde vanzelf. We raakten zo gefascineerd door de vlinders en andere insecten in de tuin, dat we ons geruime tijd door hun vorm hebben laten inspireren voor breipatronen. De schitterende kleuren in de tuin hebben ons ideeën voor nieuwe kleurencombinaties gegeven. Alle patronen in dit boek hebben te maken met onze tuin: we hebben ons laten inspireren door de medebewoners van dit stuk grond, de bloemen en de insecten, en je kunt alles wat we hier gemaakt hebben buiten gebruiken.

! k u l e G 10 Eindelijk hebben we alles af en kunnen we de foto’s voor het boek maken, natuurlijk met onze eigen tuin als decor.

Bloemetjesbreien-NL.indd 10

03-04-13 15:21


Arne knipt papieren vlinders.

Bloemetjesbreien-NL.indd 11

Carlos zoekt een geschikte plaats om foto’s te maken; hij gebruikt een kruiwagen om al die zware plaids te verplaatsen.

03-04-13 15:21


Bloemetjesbreien-NL.indd 16

03-04-13 15:21


MENEER WOLMUIS We vinden het leuk om een mooie tuin te maken. Een aantal jaren terug zetten we een schaal vol fraaie, kleurige knikkers in een van de bedden naast een Bergenia (schoenlappersplant), die steeds maar groter werd. Ten slotte werd de schoenlappersplant zo groot dat de schaal er helemaal onder verdween. Op een keer, vele jaren later, zagen we de schaal ineens weer terug, maar de knikkers waren weg! We snapten niet waar die gebleven waren of wie ze meegenomen had, maar we wisten wel dat geen van ons tweeĂŤn dat gedaan had. Toen we op een goede dag een van de bloembedden wilden veranderen en stenen gingen verplaatsen zagen we ineens de knikkers! Wat had onze tuinmuis ze op een geraffineerde manier verstopt.

Bloemetjesbreien-NL.indd 17

03-04-13 15:21


Bloemetjesbreien-NL.indd 26

03-04-13 15:21


HIPPIES In een bloementuin horen bloemenkinderen; hier zijn er net twee aangekomen, in een volkswagenbusje natuurlijk. Hippies wonen niet graag alleen, ze zijn al heel snel met velen. Sommigen worden uitgenodigd, anderen komen gezellig inwonen. Dat is typisch voor hippies.

Bloemetjesbreien-NL.indd 27

03-04-13 15:21

Arne en Carlos breien de bloemetjes buiten  

Een breiboeket uit de tuin van Arne & Carlos! Ditmaal neemt het Scandinavische brei-duo de lezers mee de tuin in. Een tuin die boordevol ins...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you