Page 1

INVITERT DU ER

SKJÆRGÅRDS MUSIC AND MISSION FESTIVAL 03.-08. JULI 2018 | RISØYA | TVEDESTRAND

LISA BØRUD

— fra Barnestjerne til Stjernekamp

HEMMELIG KONSERT

Kun 25 gullbilletter

SKJÆRGÅRDS MISSION – Et skritt nærmere drømmen


2 SKJÆRGÅRDS 2018

AV OG TIL ER VI MIDT I MELLOM

I år har vinteren på Østlandet vært lang. Snøen har ligget lenge og minnene om vår og sommer har nesten vært hvisket ut. Så skjer det likevel igjen, at sola varmer, snøen smelter og nytt liv begynner å spire frem. Håpet om varme dager og fregner på nesa er ikke så langt unna likevel. Og før vi vet ord av det er sommeren her med sol, ferie og festival. Troen vår er i bevegelse, akkurat som årstidene. Av og til ligger snøen tung over livet og Gud føles langt borte. Av og til skinner sola og Gud føles virkelig nær. Av og til er vi midt i mellom. Uansett hvor du er i livet, så er du invitert til Skjærgårds. Vi i Stiftelsen Skjærgårds ønsker å inkludere alle, slik at alle skal få muligheten til å bli kjent med Jesus. Jesus er vårt forbilde og senter i det vi gjør, og vi ønsker at vår festival skal være til inspirasjon for deltagere, medarbeidere og artister. Gjennom variert festivalprogram er vårt mål å sette fokus på det som samler oss kristne.

Vi gleder oss til sommerens festival og håper at vi sees på Risøya. Hilsen stab og styret i Skjærgårds

ARRANGØR

SKJÆRGÅRDS

Festivalavis for Skjærgårds Music & Mission Festival 2018.

REDAKSJONSSEKRETÆR: Line Lundstrøm

UTGIVER: Stiftelsen Skjærgårdsgospel, PB 303, 3791 Kragerø, post@sginfo.no

LAYOUT: Guro Sølvik, M55

ANSVARLIG REDAKTØR: Jarle Storebø

FOTO FORSIDE: Fredrik Haagensen TRYKK: AmediaTrykk Lillestrøm Vi tar forbehold om endringer i pris og program.

I SAMARBEID MED

DEN NORSKE KIRKE Agder og Telemark Bispedømme Kirkerådet

Vi leverer Festivalbilene autoxl.no TVEDESTRAND KOMMUNE

HOVEDSPONSORER


Foto: Haakon Sundbø


4 SKJÆRGÅRDS 2018

MITT HJERTES DØR, JEG ÅPNER DEG, O JESUS KOM HIT INN TIL MEG GEORG WEISSEL (1590 -1635)


5 SKJÆRGÅRDS 2018

En skole for utfoldelse, mestring og opplevelser Kongshaug musikkgymnas er en kristen videregående internatskole. Skolen ligger 4 mil sør for Bergen og tar inn elever fra hele landet. Hele skolen er tilrettelagt for musikk. Du velger hovedinstrument og bi-instrument. Ulike samspillgrupper, band, orkester, blåsegrupper, strykere, vokalgrupper og kor preger skolehverdagen. Det gis individuell undervisning ut fra den enkeltes nivå og forutsetning. Kongshaug er en skole som passer for ungdom enten du ønsker å søke videre på musikkhøyskolen og musikk-konservatoriet eller bare ønsker å utvikle musikalske ferdigheter og samtidig få eksamen i de allmennfagene du trenger for å få generell studiekompetanse. Miljøet er preget av at vi fortsatt er en forholdsvis liten skole. Alle kjenner alle, og det knyttes vennskap som for mange varer livet ut. Konserter, studieturer, daglige fellessamlinger, øvelser og felles opplevelser styrker fellesskapet og er medvirkende til det gode miljøet. Vi har elever som bryr seg, som er positive og viktige i arbeide med å skape et godt skolemiljø. Kristen skole. Vi har daglige andakter, kristendomsundervisning og et kristent personale. På Kongshaug møter du ungdommer du kan dele troen med og som du kan be sammen med. Bibelgrupper og torsdagsmøter gir hjelp i kristenlivet og styrker detw kristne fellesskapet. Vi har mange fornøyde elever! kongshaug.no

Foto: Håkon Andersen.


6

SKJÆRGÅRDS 2018


Tema for årets Skjærgårds Music and Mission Festival er «Invitert». Har du kjent på følelsen av å ikke være invitert? Har du kjent på følelsen av å være invitert til fest med masse folk? Har du noen gang unnlatt å invitere noen? Har du blitt invitert med når du ikke hadde forventet det? Har du invitert med noen du egentlig ikke kjente så godt? Er du flink til å invitere andre inn i livet ditt?

Vet du at Jesus inviterer deg? Hver dag.

Foto: Haakon Sundbø/ graphicburger.com


Når helgen kommer åpner vi den største scenen på øya, og inviterer til konsertopplevelser i stort format. Hovedscenen på Skjærgårds har i mange år huset flere av de aller største kristne artistene i verden, men også gitt rom for nye bekjentskaper. Felles for alt som skjer på hovedscenen er at det er musikk av ypperste klasse, fremført av artister som vet hvordan man setter stemningen foran tusenvis av mennesker. I år er vi utrolig stolte over det vi kan presentere, og vi vet at dere kommer til å finne gull og nye favoritter blant artistene vi har invitert. Følg med på våre facebooksider, Instagram eller hjemmeside, for oppdateringer når flere band bekreftes.

Foto: Jason McCoy

Andy Mineo (US)

Den 29 år gamle rapperen er signert på labelet til Lecrae, Reach Records, og etter grunnleggeren selv er Mineo den største kioskvelteren hva gjelder platesalg. Da Mineo flyttet fra Syracuse til New York begynte han å ta troen på alvor, og han oppdaget at det var et nettverk med mennesker som digget Urban og HipHop som også var kristne. Andy selv sier: «Når alt kommer til alt, så vil jeg bare sitte rundt hiphop-bordet og blir respektert for artisteriet mitt, og ha en mulighet til å legge det jeg tror på på bordet, slik alle de andre gjør.»

Jonathan McReynolds (US)

Han blir beskrevet som gospelens fremtid av Kirk Franklin, og nå får du oppleve hans enorme stemme på Skjærgårds. McReynolds er nominert både til Grammy, Dove og Stellar, og blant hans fans finner vi Stevie Wonder, Nicky Minaj og Cece Winans. «Mine album handler om å være autentisk, ren og gjennomsiktig. Det er det jeg prøver å være som person. Jeg er ingen fan av kirke-klisjeer og musikken for meg handler om å vise andre, og meg selv, at troen ikke alltid passer inn i alle deler av livet, men at den bør være rammeverket for hele livet»

Kings Kaleidoscope (US)

Kings Kaleidoscope er et spennende nytt bekjentskap for Skjærgårds. Med sjangerbrytende rytmer, modige arrangementer og svevende melodier fornyer Kings Kaleidoscope sitt medium. Frontfigur Chad Gardner leder dette musikalske og kreative kollektivet, som til tider består av 10 medlemmer. Bandet har sitt utspring fra kirken, hvor de startet med å pakke om gamle hymner og kirkemelodier. Kjernen i musikken er den samme som i starten, et ærlig uttrykk på smerten, kjærligheten og mangfoldet i det å leve som en kristen.

Lisa Børud feat Sofie Børud

Lisa spilte inn sitt første album som 5-åring og ble fra da av kristen-Norges store barnestjerne med over 120.000 solgte album. I løpet av 12 år gav hun ut 8 album, 2 DVD-er og 2 samlealbum. Hun går nå på hiphopdanselinjen på Bårdar i Oslo, og karrieren hennes tok på ny fart da hun var med som deltaker i NRKs Stjernekamp i fjor, der hun gjorde suksess med en rekke fantastiske sang- og dansenummer. Når hun står på scenen sammen med søsteren Sofie i sommer får vi både nostalgi, men også en smakebit fra Stjernekampsirkuset!

HOVEDSCENE

Grunnlagt av Aril Edvardsen i 1968

Ta ett år på TBBMI med praksis i Day & Night vision for 24/7 worship and mercy

Oppstart: høsten 2018 Bli med som pionér i Day & Night, et tverrkirkelig senter for bønn, lovsang og barmhjertighet i Oslo.

Søk nå: tbbmi.no 2horizon NORWAY FINAL DAY&NIGHT ADV.indd 1

21/03/2018 11:26:27


9 SKJÆRGÅRDS 2018

LZ7 (UK)

Våre gode venner i LZ7 kommer tilbake til Risøya og Skjærgårds! Sist de var hos oss for et par år siden leverte de et show som var helt ellevilt, og det kommer garantert til å bli like vilt i år! Med hjerte på rett sted, og et fokus i låtene som er oppløftende og motiverende etterlater denne gjengen alltid dype avtrykk hos publikum. Med en av de største aktørene innenfor kristen EDM musikk på scenen gleder vi oss til nok en uforglemmelig opplevelse når våre favorittbriter kommer tilbake!

RED (US)

I over 10 år har RED vært et ledende rockeband i den kristne musikkscenen. De har hatt hele 19 nominasjoner i GMA Dove Awards, og vunnet seks ganger. Deres ærlighet og gjennomsiktighet har gitt dem en armé av dedikerte fans over hele kloden. «Det er en smerte i musikken vår som vi tror kan nå inn i lytterens sjel, og åpne steder i hjertet de ikke visste eksisterte. Vi har våre følelser på utsiden og er ok med hvem vi er, og forteller gjerne andre om de kampene vi står i. Også i de mørkere delene av livet kan man erfare hva som er de lyse sidene».

Team Skjærgårds

Team Skjærgårds er et fantastisk bandet som I hele år har reist land og strand rundt I hele Norge for å spre evangeliet gjennom musikk og undervisning. Teamet er elever ved Musikkfolkehøyskolen Viken, og i tillegg til å spre evangeliet har de fortalt ungdommer om festivalen vår og også rettet fokus mot Kompis sitt arbeid i India og Bangladesh, som også er årets Skjærgårds Mission. Team Skjærgårds avslutter sin tjeneste med å spille for oss på hovedscenen, og vi håper alle møter opp for å takke dem for innsatsen de har gjort!

Trinity (NL)

En deilig ny bekjentskap for Skjærgårdspublikummet er bandet Trinity fra Nederland. 4 mannsbandet, hvor 3 av dem er brødre med oppvekst fra Peru, spiller en miks av verdensmusikk, med latinamerikansk og irsk innflytelse i førersetet, i pop-drakt. Det er dansbart, fullt av glede og en melodiøs miks som garantert skaper party på steppene foran hovedscenen. Er du interessert i ny musikk som sprer masse glede er dette noe du ikke må gå glipp av. Vi gleder oss til å feste med Trinity under sommerens festival!

Foto: Haakon Sundbø

Veien videre? På MF kan du velge mellom mange spennende studieretninger!

Interessert i samfunnsfag, politikk og verdispørsmål? Studer samfunnsfag på MF!

Vil du formidle tro, mening og håp? Ønsker du å lede og veilede andre? Studer teologi og religion på MF!

Er du kunnskapstørst og glad i å formidle? Ta lektorutdanning i KRLE og samfunnsfag på MF!

MF har studier innen teologi, religion og samfunnsfag. Les mer om studietilbudet vårt på mf.no


10 SKJÆRGÅRDS 2018 Foto: Mikal Mian

Sowdiak

Sowdiak er et kjent navn for mange etter at han og Tuen slapp hiten «Fly» som har over 600.000 streams på Spotify. Han har opparbeidet seg et solid rykte som liveartist, og har spilt på små og store scener over hele landet. Blant annet har han, sammen med mentor GinoBless, opptrådt foran 17.000 tilskuere under Pink Party i Kristiansand. I Big Top lover Sowdiak at det skal smelle hardt, og vi kan forvente å se resten av G’Bless leiren gjeste scenen denne kvelden. Vi hører også rykter om at en ny banger av en singel skal slippes før han er å se på scenen hos oss.

Foto: Ganesh

Gospelkoret HIM

Gospelkoret HIM (Hearts In Motion) går for å være et av Norges fremste kor innen sjangeren. Koret består av 15 håndplukkede sangere i aldersgruppen 20-40 år, og har siden oppstarten i år 2000 turnert store deler av Norge og USA. De har medvirket på flere store prosjekter med blant andre Jan Werner, Josh Groban og Stevie Wonder, i tillegg til mange år på Nobelkonserten. HIM er ekte og engasjerte i formidlingen, og et kor med skyhøy kvalitet. Koret kommer med band og blåserrekke, så det er klart for et musikalsk fyrverkeri i gospelens tegn.

Knut Anders Sørum

Etter 20 år som artist har Sørum endelig fått en plass i den nasjonale bevissthet, etter at han vant Stjernekamp i 2016. Siden da har artisten, musikeren og låtskriveren, med den store stemmen, turnert kulturhus og festivaler i hele landet. Til sommeren får vi høre låter fra Sørums tre album, både Prøysen-tolkninger («Prøysen») av den sterke typen, soul på totning («Ting Flyt») og ikke minst låter fra albumet «Audiens 1:1». Vi ser frem til en nydelig kveld med Knut Anders og hans venner, som lover fest, i sal og på scene – full av sjel og med hjerte på rett sted.

Foto: Håvard Smeland

BIGTOP

Hvem fortjener skolegang mest?

NÅR DU VIL LEVE FOR

NOE STØRRE ENN DEG SELV

Støtt foreldreveiledning i Nepal! Send SMS “likestilling” til 2160. Da gir du 40 kr i måneden til barn i Nepal.

actabibelskole.no

Acta bibelskole_annonse Skjærgårdsbilaget 2018.indd 2

Vi vil hjelpe foreldre til å Gjør begge deler hos oss! behandle gutt www.deljuladi.no og jente likt.

23.03.2018 10:08


Garness

Garness elsker å gi gamle og kjære sanger en «bli ny»runde. De gjorde det på juleplata Barnet i Krybben, og nå står deres favorittsalmer og bedehussanger for tur. Du får ikke bedre ramme enn Fjellkirken for Garness’ tolkninger av sanger som Dine løfter er mange og Navnet Jesus. Vi får også høre sanger fra, Canyons and Mountaintops, som kom ut i fjor. Dette er en unik sjanse til å oppleve Garness i trioformat med et nytt og spennende repertoar.

Steph MacLeod & The Second Mile Society (UK)

Steph MacLeods lidenskap er mennesker og Gud, og han håper at sangene hans skal bringe dem nærmere hverandre. Han opptrer og leder lovsang regelmessig, og har nylig blitt en del av et nytt skotsk lovsangsfelleskap kalt The Second Mile Society. Dette lovsangsfelleskapet ønsker å løfte opp Jesu navn med en blanding av tradisjonell og moderne lovsang, preget av et Skotskkeltisk lydbilde. Denne kvelden i Fjellkirken blir det sekkepipe, fele, fløyte og fantastisk lovsang.

Marianne Engebretsen

Marianne er en artist og låtskriver som «har evne til å treffe hjertet», skrev norsk musikkpresse da EPen «Seasons» kom ut i 2014. Året etter kom Engebretsen til semifinalen i The Voice på TV2, og har siden da jobbet med debutalbumet «Redefined» som kom høsten 2017. Med en sterk formidlingsevne og karakteristisk stemme tar hun og bandet oss med inn i en verden av drømmende og melodiøs popmusikk som både berører og fenger.

Følg med på våre nettsider for flere artister

Foto: Haakon Sundbø

FJELLKIRKA

På Risøy folkehøyskole får du sette sammen ditt drømmeår, med lærerike fag, og spennende studiereiser

RISØY FOLKEHØYSKOLE

ET HAV AV MULIGHETER FRIHET TIL Å VELGE

risoy.fhs.no instagram.com/risoyfhs/ facebook.com/risoyfolkehoyskole


12 SKJÆRGÅRDS 2018

Danseforestilling: True Story Night

Med Skjærgårds Mission som bakteppe formidler dansekunstnere fra inn og utland et budskap om at det går an å utgjøre en forskjell. Her får du hele spekteret fra spektakulær breaking til lyrisk jazz, hard core hip hop til uttrykksfull kontaktimprovisasjon, massive crew til soloopptredener. På True Story Night formidles det ikke først og fremst gjennom ord, men gjennom bevegelse i kombinasjon med musikk, tekst og film. Det er Suburban som står bak denne danseforestillingen.

Danseforestilling: Hello

HELLO er en forestilling om tre unge dansere som har kommet til Norge som flyktninger og innvandrere. Dette er tre ekte historier om noen som på ulike måter har blitt rykket opp av sine hjemland, og nå bygger et liv og en hverdag her. På scenen står Bao som har lett etter sin identitet mellom en norsk mor og vietnamesisk far, Abir som har flyktet fra Yemen med familien sin og Miko fra Eritrea, som var på flukt alene i måneder før han kom til Norge. De har ulike historier, men felles er at de har reist fra det de en gang kjente og har trosset vanskeligheter som er langt utenfor våre begreper.

I disse dager bygges det en ny hall på Risøya; Risøyhallen. Da Magasinet gikk i trykken var det enda usikkert om denne hallen står ferdig til sommeren. Dersom den blir ferdig får vi en ny scene, og vi vil avvikle The Gym som programscene. Dersom Risøyhallen ikke blir ferdig vil dette programmet gå på The Gym.

Foto: Jørn Veberg

Fleshkiller

Etter at Extol gjorde et lite comeback i 2015 begynte gitarist Ole Børud på en ny musikalsk reise som skulle lede han frem til oppstarten av Fleshkiller. Fleshkiller er et nytt friskt pust i deathmetal-sjangeren, som tar opp tråden der Extol sluttet. Ole Børud sin låtskriving tilfører en unik stemme til ekstremmusikken, en stemme som er etterlengtet av fans over hele verden. Med debutalbumet «Awaken» legger Fleshkiller lista høyt og etablerer seg som et band som man definitivt kan regne med.

Foto: Kristian Ringen

THE GYM/ RISØYHALLEN

Fremtiden trenger deg. Bli lærer! På NLA Høgskolen har vi noen av de mest fornøyde lærerstudentene. Velg mellom våre studiesteder i Bergen og Oslo. Lærerutdanningen gir deg sikre jobbmuligheter og en spennende arbeidshverdag.

www.nla.no


13 SKJÆRGÅRDS 2018

Oskar Nordbø

Steph MacLeod (UK)

Lily-Jo (UK)

Kristin Minde

Oskar Nordbø henter inspirasjon fra gammel roots og moderne pop, og ser gjerne til storheter som Bon Iver og Bob Dylan. Etter at bandet hans Georgia Follett ble lagt ned, musikkstudiene var avsluttet og resten av livet brått banket på døren, bestemte han seg for å flytte inn i et moderne kloster. Fra livet han levde på Grünerløkka, til dager med tidebønn, stillhet, meditasjon og arbeid, var kontrasten stor, og dette satt preg på de nye sangene som han skal fremføre i en akustisk drakt på Skjærgårds.

Følg med på våre nettsider for flere artister

Den britiske pop singer/songwriteren Lily-Jo kommer fra en musikalsk familie og har vokst opp med å synge i kirken. Etter å ha vært med som support for LZ7 ble hun invitert med som deres vokalist. I 2017 gikk hun solo, og hadde sin første turné som support for den britiske X-Factor vinneren Ben Haenow. I tillegg til musikk holder hun seminarer om mental helse, og dette får vi også oppleve under årets festival.

Foto: Kristian Ringen

Steph MacLeod deler håpet han har funnet i Jesus gjennom ord og toner over hele verden, og han henter inspirasjon fra sine erfaringer som tidligere hjemløs og rusmisbruker. Hans hjerte er å dele evangeliet og kraften i Guds nåde, og han har en lidenskap for mennesker og Gud, og håper at sangene hans skal bringe dem nærmere hverandre.

Etter å ha vært artist i mange år med engelske tekster er hun nå ute med sitt første norskspråklige soloalbum «Hjerteslag». Hun har fått med seg noen av landets fremste musikere på plata. Både Trygve Skaug, Lars Bremnes og Ingelin Garnes Reigstad (Garness) er med og gjester utgivelsen. Kristin er en stor formidler, full av energi og vakre sanger, som med morsomme historier binder sammen konsertene sine på en nydelig måte.

les e d Frem ige led er SJØBUA s s a l p

Aktiv på Jeløy Folkehøyskole - livstilsskolen i Moss! Velg mellom linjene Fit for life, Backpacking Europa, Fotball og ballspill, Social justice Kenya, Walkabout Australia, Push & Pull USA, Experience worship & gospel, Norge på kryss og tvers og Gaming, VR & drone.

les e d m Fre ledige r plasse

Opplev et annerledes, grensesprengende og innholdsrikt år!


14 SKJÆRGÅRDS 2018

T R E S N O l

Invitert ti

K

IG L E M M E H TID G LI E M M E H O DAT !! R E T T G E I L L IL B L L U HEMME G KUN 25 STED

I år ønsker vi å invitere 25 av våre festivaldeltakere med på en meget spesiell konsertopplevelse. Disse 25 får ta med seg én venn hver, slik at det tilsammen er 50 stykker som får dele denne opplevelsen sammen. I løpet av de to første dagene av Skjærgårds Music & Mission Festival vil det bli delt ut 25 gullbillett til helt tilfeldige festivaldeltakere, hvor de som får billetten får beskjed om å møte opp et bestemt sted til et bestemt klokkeslett, og derfra blir alle fraktet til konsertstedet. Hvem vil du invitere med deg, dersom du får denne invitasjonen?

Foto: Kristian Ringen


f Per Arne Kvamsø

15

På KRIK ARENA 2018 fyller vi leirplassen med fine folk, møteteltet med masse lovsang og dagene med varierte og kule aktiviteter. Hold av dagene, meld deg på, og opplev den genuine sommerstemningen som ARENA har bydd på i over 30 år.

ARENA

16 - 22 år // Dvergsnestangen, Kr.sand 7. - 12. august // krik.no/arena PÅMELDINGEN ER I GANG PÅ KRIK.NO/MINSIDE

Dette er ARENA:

(Scann koden med snap eller kameraet på mobilen)

SKJÆRGÅRDS 2018

Gjør deg klar for PÅFYLL I SØRLANDSIDYLL!


LISA BØRUD

- fra barnestjerne til Stjernekamp

NORGES KREATIVE MEDIEFOLKEHØGSKOLE NORGES KREATIVE Foto: Mari Strømsbo Gjørv

MEDIEFOLKEHØGSKOLE NORGES KREATIVE KREATIVE NORGES • Radio Live og podcast MEDIEFOLKEHØGSKOLE MEDIEFOLKEHØGSKOLE • Spilldesign og grafikk • Manus- og skriveverksted

• Skuespillerteknikk • Manus- og skriveverksted • Foto og•YouTube Radio Live og podcast

Lyst på en kristen kjæreste? • Søk blant våre 3500 medlemmer • Flørt og send hjerter • Kommuniser trygt via chat-funksjonen • Avtale en date…

WWW.SOLIDLOVE.NO

Prøv første uken gratis!

• Spilldesign og grafikk • TV-produksjon

• Film

• Skuespillerteknikk • Foto og YouTube • TV-produksjon • Film

“Her utvikler vi din vi din “Her utvikler kreative visjon”

kreative visjon” “Her utvikler vi din “Her utvikler vi din kreative visjon” kreative visjon”

www.danvikfhs.no

www.danvikfhs.no facebook.com/danvikfhs facebook.com/danvikfhs E-post: post@danvikfhs.no E-post: post@danvikfhs.no


17

Skjærgårds har i mange år vært heldige og ha besøk av flere av familiemedlemmene i Børud familien, og farfar Arnold Børud har betydd utrolig mye for kristen musikk i mange år. Lisa har også vært mye på Skjærgårds, og hun har vært deltaker på festivalen fem ganger. «Et av de beste minnene mine fra Skjærgårds er da Royal Tailor spilte på hovedscenen i 2014. Da stod jeg helt foran, og jeg var så inne i konserten, og digga alle sangene, at jeg ikke husker om jeg stod sammen med vennene mine en gang. Et annet minne jeg også husker veldig godt er da Sofie og jeg hadde en uannonsert konsert på Grimstad Campen og det møtte opp 700 mennesker. Det var stas!» Ved flere anledninger har Lisa opptrådt med låtene hun sang da hun var mindre, men den siste tiden har repertoaret hennes også blitt utvidet til å inkludere nyere coverlåter. «Den største forskjellen på artisten Lisa Børud som barn og voksen er nok modenheten og fokuset» sier Lisa. «Jeg var så heldig at jeg hadde med meg foreldrene mine som holdt det riktige fokuset for oss, men man får et mer bevisst forhold til hva man gjør, og hvorfor man gjør det, når man blir voksen. Nå er jeg for eksempel mer opptatt av hva som skal formidles og prøver å rette fokuset bevisst oppover før en opptreden. Det hjelper

også masse på hele prestasjonen og hvor sikker jeg føler meg. Når jeg var barn var jeg heller ikke så nervøs, men det har jeg heller fått merke at jeg kan bli, de senere årene. Da er det helt nødvendig for meg å rette fokuset oppover, og stoler på at Gud bærer hele fremførelsen.» I tillegg til å ha et opplagt talent for sang, har Lisa helt siden hun var syv år drevet aktivt med dans, og da hun begynte på videregående bestemte hun seg for å satse profesjonelt på dansen. I dag går Lisa sitt siste år på Bårdar Danseakademi, og for de av oss som fulgte med på Stjernekamp fikk vi se at det å satse på dans absolutt har noe for seg for 22-åringen fra Grimstad. «Jeg tror min deltakelse i Stjernekamp kan være positivt med tanke på min videre karriere» sier Lisa. «Det var utrolig lærerikt og spennende, og jeg lærte mer om meg selv enn det jeg hadde forventet. Det var en periode hvor det var mye fokus på meg, og det var krevende å ha det presset om å prestere over seg. I tillegg ble alt jeg sa og gjorde dokumentert, og det var veldig mange som fulgte med hver lørdag. Men i etterkant har jeg fått mange forespørsler som jeg ikke ville fått om det ikke hadde vært for Stjernekamp.» Kontrasten fra å være barnestjerne i kristne sammenhenger, til å være en offentlig skikkelse

for hele landet har også vært stor. Det å være en tydelig kristen i en bransje hvor det tilhører anderledesheten har Lisa fått merke. «Det å være kristen i musikkbransjen kan være krevende. Det er dessverre ikke så mange som er aktivt kristne og det er en tøff bransje med mange sterke meninger. Heldigvis har jeg personlig hatt positive opplevelser rundt det at jeg er kristen, og har hatt noen fine samtaler om tro. Den eneste gangen hvor jeg merket litt motstand var da jeg fremførte farfar sin sang «Kjærligheten seirer seier» på Stjernekamp, hvor jeg følte at jeg ble møtt med en litt kald respons av dommerne. Men ellers har jeg vært heldig og få snakket om troen min i både aviser og på TV.» Tema for årets Skjærgårds er «Invitert», og vi spurte Lisa hva slags tanker hun får når hun hører temaet. «Det står i Bibelen at vi skal elske vår neste, og det innebærer også de som er innflyttere til landet. Det er vår oppgave å invitere dem inn i landet vårt, og oppføre oss slik at de føler seg godtatt og viktige. Vi er alle like verdifulle og da er det viktig at vi viser kjærlighet til dem slik Jesus ville gjort.» Lisa Børud kan du se og høre, sammen med søsteren Sofie, på Hovedscenen under årets festival.

Foto: NRK/ Julia Marie Naglestad.

SKJÆRGÅRDS 2018

For de aller fleste er Lisa Børud et kjent navn, og med over 120.000 solgte album er det mange som kjenner henne som barnestjerne. Etter å ha deltatt på NRKs «Stjernekamp» i fjor viste hun at talent ikke er noe man vokser fra.


18 SKJÆRGÅRDS 2018

Vi ønsker at alle som deltar på Skjærgårds skal få muligheten til å lære mer, grave dypere, få inspirasjon og bli utfordret. Ingen seminarer eller workshops krever forkunnskaper – Velkommen til årets seminarer og workshops.

Kristen tro i et sekulært samfunn Vi skal se nærmere på de sekularingseringsprosessene som vi alle lever midt i. Hvordan møter den kristne ungdomskulturen dette? Hvordan skaper vi en troverdig hverdagsteologi? Sammen med Menighetsfakultetet og UKT (Ungdom/ Kultur og Tro) gleder vi oss til ærlige og strategiske refleksjoner.

Life Skills Bli med når vi med denne seminarrekken setter fokus på «Life Skills». Det er faktisk mye som kan være greit å ha med seg av innsikt/kunnskap når vi trasker avgårde på livsveien. Vi har samlet endel spennende mennesker som har mangt og meget å dele

med oss. Her går teori og praksis hånd i hånd, alt er lett når du kan det og det meste kan være et uoverstigelig fjell når du ikke kan. Få med deg noen Life Skills på veien. Avhengighet Ting er ofte lettere sagt enn gjort. Avhengighet kan være noe av det som holder oss nede, og som gjør livet vanskelig. Avhengighet er ofte forbundet med skam og skyld, men saken er at det faktisk er veldig mange av oss som på ulike vis sliter med usunn avhengighet. Av og til lider vi under andres avhengighet og skammer oss for ting vi ikke er skyld i selv. Vi har lyst å sette lyset på dette og vi tror det er en måte å bevege seg ut av dette

SEMINARER OG WORKSHOPS på, uavhengig om det er deg selv eller noen i din nærhet som sliter så er denne seminarrekken satt opp for deg som ønsker å høre mer om temaer som pornografi, gaming, sosiale medier og lav selvtillit. I samarbeid med Blå Kors & Familie og medier. Noe å leve for – Kristent ungdomsarbeid i praksis De aller fleste som tror på Jesus, begynner å tro før de fyller 20 år. Likevel har svært mange menigheter i Norge ikke fellesskap for ungdommer. Det må vi gjøre noe med! Uansett om du er alene kristen i ditt lokalsamfunn, eller om du tilhører et stort kristent fellesskap for ungdom, er denne seminarrekken noe for deg. Vi skal utforske og diskutere hvorfor vi driver ungdomsarbeid, og hvordan vi både kan gjøre det som finnes enda bedre og starte nytt arbeid der det trengs. Du vil få høre historier fra virkeligheten, få muligheten til å komme med egne innspill og bli engasjert og utrustet for å gjøre en forskjell der du bor.

Workshops Vi vil gjerne gi deg mulighet til å delta på ulike praktiske workshops. Her håper vi å få til vannaktiviteter, matkurs, andre kreative innslag og som alltid den store rekken med Suburbans workshops. På SubUrban kan du ta drop-in-kurs i dans og break eller du kan leie et skateboard og henge i skateparken. DROP- IN-DANSEWORKSHOPS Med profesjonelle instruktører fra inn- og utland, tilbyr vi klasser i hiphop, break, moderne, lyrisk hiphop, krumping og mye mer. Våre danseklasser er både for deg som er nybegynner og for deg med mer erfaring. Du kan være med på én Drop- in-klasse eller være med hver dag. ÅPEN SKATEPARK Lurer du på hva kickflips og hardflips er? Dette er stedet for å teste det ut. Ta med brettet ditt eller lei et brett på SubUrban. Her kan du trene på triks, bli kjent med andre skatere og lære av vår skateinstruktør.

I samarbeid med Acta – barn og unge i Normisjon og Agder og Telemark bispedømme.

Vi vil gjerne gi deg mulighet til å delta på ulike praktiske workshops. Foto: Thorleif Rotvik Rønningen


19 SKJÆRGÅRDS 2018

Vi utdanner morgendagens kristenledere

teologi og misjon//kristendomskunnskap//KRLE//Bibel og misjon bachelor//master//årsstudium//nettstudier

Studere hjemmefra? Søk nettstudier hos oss. fih.fjellhaug.no


20 SKJÆRGÅRDS 2018

BLI KJENT MED VÅRE SCENER

KONFCAMP

HOVEDSCENEN

Hovedscenen er stedet for de massive øyeblikkene. Tusenvis av mennesker samles på gressmatten foran den største scenen på øya, og bakken gynger under føttene av dansende mennesker mens fjellsiden er pakket inn med smilende ansikter og jublende hender. Her er sjansen stor for at du oppdager ditt nye favorittband, eller får høre dine gamle favoritter igjen, før hele festivaluken avsluttes med nattverd sent lørdagskveld.

HOVEDSCENEN

FJELLKIRKA

Når mørket senker seg over øya tennes hundrevis av levende lys i fjellveggen i vår helt egen kirke. Fjellkirken er stedet for ettertanke, bønn og lovsang, og hver kveld finner mange av våre festivaldeltakere roen her oppe til ord og toner fra artister fra inn- og utland. Med en stjernespekket nattehimmel hvilende over juvet løfter vi blikket sammen og retter fokuset mot Han som skapte alt og alle.

NIKODEMUS

NIKODEMUS

Nikodemus er Skjærgårds sitt bønne- og samtaletelt. Hos Nikodemus vil du bli møtt av noen som ønsker å lytte til deg og som ønsker å be sammen/for deg. I Nikodemusteltet er det også en del hvor du kan være stille og besøke ulike bønnestasjoner. Livet har mange sider; gleder og utfordringer hos Nikodemus kan du komme med hele livet.

KONFCAMP

KonfCamp Skjærgårds er en konfirmantleir midt i festivalen arrangert av Acta – barn og unge i Normisjon! På KonfCamp får konfirmantene en skreddersydd konfirmantleir, samtidig som de får en smakebit av paradiset på Risøya! Med egne morgenmøter, samtalegrupper, daglige konkurranser, disco, speeddating, kveldsbønn og egen kafé er det mange konfirmanter som får et godt førstemøte med en fantastisk festival.

BEDEHUSET

Bedehuset har alt det beste bedehustradisjon har å tilby.Her finner du basar, allsang, vafler og kaffe. Hver morgen setter vi fokus på Jesus, og starter dagen med bønn og lovsang. Hver kveld samler vi folk til Eftermøte. Her er det jovial stemning med åresalg, musikkquiz, vafler og mang en god drøs.

BEDEHUSET

FJELLKIRKA

FRIBUA

En av de første scenene som møter deg på andre siden av broa er FriBUa. I FriBUa er du alltid velkommen og du kan senke skuldrene og slappe av. Vi er alltid klare for en god prat og bli bedre kjent med deg og vennene dine. Hver kveld slokker vi lysene, trekker ned lerretet, finner frem popcornbollen og gjør oss klar til nattkino - en filmopplevelse utenom det vanlige!

SUBURBAN

SubUrban er stedet for deg som liker å danse og skate eller vil spille spill mens DJ ‘en sørger for hiphop groove. Du kan nyte mat og snacks i kaféen, slå deg løs på dansegulvet, delta på drop in-kurs, lære triks i skateparken, drikke en kopp kakao mens du nyter «Battle of the bay» og se profesjonelle dansere opptre på forestillingen «True Story Night». Vi garanterer hiphop groove, headspins, airflairs, kickflips og god stemning. En smakebit av hiphopens verden, der programmet er fett og hjertevarmen stor!


BIGTOP

LIVE SCENE

Midt på øya står BigTop som et stort hvitt lerret, som i løpet av Skjærgårds skal farges av tusenvis av ungdommer. BigTop er hjertet av festivalen, og det er her vi skal pakke ut årets tema. Hver dag har vi Morgenmøte og Happening med blant annet tale og lovsang, og frem til helgen er det her de største konsertene er.

LIVE Scene er en av festivalens koselige kaféscener. Her er det mulighet for alt fra avslapping i en sliten sofa, til allsangstemning som nesten slår hull i taket. På LIVE Scene ønsker Skjærgårds LIVE at festivaldeltakere skal få være med å skape sine egne festivalminner ved å hoppe ut av komfortsona og hive seg med i det spennende programmet bestående av blant annet Silent disco, LIVE Mingle, LIVE Quiz og Sing-along-kino.

SKJÆRGÅRDS MISSION

Skjærgårds Mission er Skjærgårds eget prosjekt, og midt på torget utenfor Big Top har Skjærgårds Mission sin egen scene og stand. Her kan du delta i konkurranser, lære mer om årets prosjekt og kanskje dukker det opp en og annen artist som drar noen låter i løpet av dagen.

KULTURSCENEN

Kulturscenen er scenen som elsker å utforske de forskjellige måtene mennesket utrykker sin tro, sine tanker, følelser og drømmer. På Kulturscenen vil du kunne oppleve en stor variasjon i utrykk. Vi har alt fra talkshow, posikvelder, bokbad og teater. Kom og bli med på de spennende reiser inn i menneskenes sinn og la deg bli revet med.

THE GYM

The Gym er vår klubbscene, og her vil du få oppleve mange ulike uttrykk, og sannsynligvis finne noe som treffer deg rett i hjertet! Her vil du blant annet få oppleve True Story Night og Metallkveld.Dersom den nye Risøyhallen står klar til sommeren håper vi å kunne presentere en ny scene på årets festival, og da vil programmet på The Gym flyttes over på den nye scenen.

PLEASURE ISLAND

Pleasure Island er stedet for deg som blir rastløs av å sitte stille på møter og seminarer, eller som bare trenger å gjøre noe aktivt i løpet av festivaldagene. På Pleasure Island kan du prøve nye og spennende aktiviteter og leke deg med spill og morro. Pleasure Island crew arrangerer ulike konkurranser og volleyballturnering, mens DJ ‘en står for deilig sommermusikk og god stemning.

SJØBUA

Til lukten av bakt potet og ferske reker, blandet med lyden av bølgeskvulp og måkeskrik, finner du her noen av de vakreste konsertene i en helt intim setting. Med en kapasitet på rundt 150 publikummere blir det fort fullt både på konsertene og seminarene i denne gamle Sjøbua.

RISØYHALLEN

BIGTOP

Dersom den nye Risøyhallen står klar til sommeren håper vi å kunne presentere en ny scene på årets festival. Aktiviteten som var på The Gym flyttes over hit, og settes sammen med nye programinnslag. Her vil du få oppleve mange ulike uttrykk, og sannsynligvis finne noe som treffer deg rett i hjertet!

LIVE SCENE E-4

Tegn.nr: 2324.904

REV. NR:

FASADER NORD- OG SYDVEST m2

SUM

BYA

972,0

BRA

941,0+376,5

1317,0

FASADE NORDVEST

1

Inngang flyttet. Trapp endret

Rev

Nr

Beskrivelse

09.10.17 Dato

Sign

Kontr

Prosjektnr: 2324.9 "RISØYHALLEN" RISØYVEIEN 15 - GJEVING TVEDESTRAND KOMMUNE

RISØY FOLKEHØYSKOLE STIFTELSEN

RISØYHALLEN G/BNR 83/1

REV

1

FASADER NORD- OG SYDVEST M 1:200

A3

09.10.2017

Tegn.nr: 2324.904 Kontroll prosjekt. Kontroll utførende

Filnavn Risøyhallen - 09.10.2017.pln

Sign.

Kontroll Sign.

Kontroll

FASADE SYDVEST

KULTURSCENEN

FRIBUA

PLEASURE ISLAND THE GYM SUBURBAN

SJØBUA Foto Konfcamp, Pleasure Island: Torkild Groven. Foto The Gym, Live Scene, Fjellkirka, hovedscenen: Kristian Ringen. Foto Sjøbua, Kulturscenen: Haakon Sundbø. Foto Suburban, Big Top Håvard Smeland. Foto Nikodemus: Stine Høglind Sletta. Foto Bedehuset: Martin Jacobsen.


ET SKRITT NÆRMERE DRØMMEN Foto: Ingvild Anthonisen og Petra Lapveteläinen

OLE K S T A N R E N INT E T S I R K N E ET D N A L R Ø S PÅ STUDIESPE

SKOLE

ÅRE

18/19T

Det skinner gjennom

G SIALISERIN

i og økonom • Realfag mfunnsfag • Språk, sa r å ta Vg2 i USA Mulighet fo ntall plasser) ta (Begrense

”Det er når det perfekte slår sprekker at det vakreste kan skje.” Kjetil Gilbergs nye bok er en vandring i menneskelig utilstrekkelighet og skjørhet – og i håp og skjønnhet. Gjennom fem essays åpner han døra inn til det mørke, slik at lyset kan slippe inn.

RELL G TIL GENE PÅBYGGIN MPETANSE STUDIEKO trinn til rer på alle >> Skoletu torbyer s ke is europe

Kjøp boka i bokhandelen eller på vlforlag.no

Vi er en del av: Telefon 37 25 77 77 • post@drottningborg.vgs.no • www.drottningborg.vgs.no • facebook.com/Drottningborg

Kr 269


23 SKJÆRGÅRDS 2018

På Skjærgårds Music and Mission festival skal vi i år samle inn til KOMPIS og deres utdanningsprosjekt. Vi som er så heldige å bo i verdens rikeste land kan bidra med å gi litt av det vi har. Sammen med Kompis skal vi på årets festival gi unge jenter og gutter skolegang som passer dem, og hjelpe dem et skritt på veien for å nå drømmene sine! UTDANNING gir kunnskap, muligheter, håp, selvtillit og en bedre fremtid for både enkeltpersoner og hele samfunn. 260 millioner barn i verden har ikke mulighet til å gå på skole. Utfordringene er enorme. FATTIGDOM, korrupsjon, tvangsarbeid og menneskehandel – utfordringene er store i India og Bangladesh. De sosiale forskjellene i landet er enorme og kun 1 av 4 kan lese og skrive. Utdanning er avgjørende for å utjevne sosiale forskjeller og hjelpe mennesker ut av fattigdom.

KONSEKVENSENE er store dersom disse ungdommene ikke får seg utdannelse som kan gi dem en trygg og god jobb. Mange ender opp som arbeidere i steinindustrien med elendige arbeidsforhold og lave lønninger. Unge jenter kan risikere å måtte inngå tvangsekteskap dersom de ikke kan forsørge seg selv. Andre blir rekruttert i ekstremistgrupper fordi de ikke har en skole å gå til. Du kan være med å bety en forskjell på årets festival!

SKJÆRGÅRDS MISSION er prosjektet til Skjærgårds Music and Mission festival. Vi ønsker å se lenger enn Risøya og Norges landegrenser, og sammen være med på å hjelpe andre som trenger det.

Våre linjer

:

Veritas

Idrett & friluft

Musikk

#bibelskolenbig

Vekst

Til tjeneste

World wide walk

Søk nå!

bibelskolen.no


«Gjør godt mot den som trenger det, nekt ikke å hjelpe om det står i din makt!»

TRUE STORY NIGHT

Foto: Kristoffer Sekkelsten

– En danseforestilling skapt for å engasjere, motivere og berøre

Med Skjærgårds Mission som bakteppe formidler dansekunstnere fra inn og utland et budskap om at det går an å utgjøre en forskjell. Her får du hele spekteret fra spektakulær breaking til lyrisk jazz, hard core hip hop til uttrykksfull kontaktimprovisasjon, massive crew til solo-opptredener. På True Story Night formidles det ikke først og fremst gjennom ord, men gjennom bevegelse i kombinasjon med musikk, tekst og film. Danseforestillingen er det Suburban som står bak. Den er unik i sin form på Skjærgårds, og noe du virkelig bør prioritere å få med deg!

HELE NORGES KRISTNE

RADIOKANAL ender s r e m I som fra vi LIVE

LYTT TIL WEBRADIO PÅ RADIO316.NO


25 SKJÆRGÅRDS 2018

Onsdag 4 juli arrangeres Skjærgårds UNIK på Skjærgårds for andre gang. Skjærgårds Unik har ungdommer med utviklingshemminger som målgruppe, og har til hensikt å tilrettelegge for at denne målgruppen lettere benytter seg av festivalen denne dagen. Kort vei fra idé til handling Ideen til Skjærgårds UNIK kom som et resultat av en prat mellom integreringskonsulenten i Agder og Telemark bispedømme Rune Rasmussen og festivalsjef Jarle Storebø. De ønsket å få flere ungdommer med utviklingshemminger til å benytte seg av det festivalen har å tilby.

utviklingshemminger. I grove trekk vil det si at vi tilrettelegger for parkering og transport på øya. Deltakerne får mulighet til å ta med seg så mange ledsagere de har behov for, uten å måtte betale ekstra for det. Deltakerne har en base som de alltid kan oppsøke for å få informasjon og hjelp til det de måtte trenge.

I Skjærgårds er det kort vei fra idé til handling sier Martin Fredriksen som er prosjektleder for UNIK. Det tok ikke mange ukene fra idéen kom på bordet til en prosjektgruppe var i gang med å planlegge.

En helt vanlig festivaldeltaker Fredriksen forteller videre; Vi ønsker at deltakerne på UNIK skal være som andre deltakere, de må stå i mat- og do-kø som alle andre. På programsiden gjør vi ikke så mye annerledes. Vi legger opp til en velkomstsamling, og ut over det ønsker vi at deltakerne benytter seg av festivalprogrammet denne dagen.

Tilrettelagt Resultatet ble en dag på Skjærgårds som er tilrettelagt for ungdommer med

I festivalprogrammet er det noen programposter vi spesielt vil oppfordre våre UNIK- deltakere til å gå på. Dette er programposter som vi vet vil passe bra for alle på festivalen, men som vi har sikret oss også er spesielt tilrettelagt for deltakerne på UNIK. Hjertevarme Erfaringene fra i fjor var veldig bra og vi hadde mange fornøyde deltakere. Dette er en flott gjeng med en UNIK hjertevarme og vi er stolt av å kunne legge til rette for at alle ungdommer uavhengig av funksjonsnivåer skal få glede av festivalen, avslutter Fredriksen

Studier i

religion og

Kunnskap om religion har kanskje aldri vært viktigere enn i dagens samfunn. Vårt åpne og mangfoldige samfunn gir oss nye muligheter til å bygge forståelse, men kan også føre til konflikt. Våre utdanninger gir deg redskapene og kompetansen du trenger, enten du vil studere teologi og bil prest eller er opptatt av forholdet mellom religion og samfunn.

teologi

Du kan jobbe i kirker og trossamfunn eller ideelle organisasjoner, skole, media og alle andre steder der kunnskap om religion er viktig. Ved Det teologiske fakultet på Universitetet i Oslo lærer du av engasjerte forskere som er blant landets fremste innenfor sine fagfelt. Her får du kunnskap rett fra kilden. Studér religion og teologi på UiO! Les mer på tf.uio.no/blistudent Kontakt: info@teologi.uio.no

Kunnskap rett fra kilden skjaergaardsbilag-2018.indd 1

16.03.2018 15:07:51


26 SKJÆRGÅRDS 2018 Foto: Haakon Sundbø

7. juli 2011 møttes vi for første gang. Vi skulle være med å sette Guinness-rekord i «High Five» i Big Top, og helt tilfeldig blant 2000 deltakere ble vi plassert ved siden av hverandre. Det var én High Five mellom oss og vi klarte ikke å ta øynene fra hverandre. Men da rekordforsøket var over ble vi skilt i folkemengden.... Senere samme kveld, løp jeg heldigvis rett på Simen, og fra da var vi uatskillelige. Vi ble sittende nede ved sjøen og prate til langt på natt. Dagen etter møttes vi igjen og to dager etter rekordforsøket var vi kjærester.

HIGH FIVE!

Da festivalen var over gikk det fem lange uker før vi så hverandre igjen, og denne gangen møttes vi på vakre Lillehammer, som senere ble vår første hjemby. Det kommende året ble det mye reising mellom Arendal og Lillehammer, og begge tørket vi tårer når døra til toget ble lukket foran oss og skilte oss nok en gang. Da sommeren 2012 meldte sin anmarsj tok jeg med meg sakene mine og flyttet til drømmemannen på Lillehammer. Livet sammen på Lillehammer var godt så året etter forlovet vi oss. I 2014 giftet vi oss, og i 2016 ble vi foreldre til to små; Norah og Lukas. Vi er fortsatt satt ut av at et Guinness rekordforsøk ble til tidenes kjærlighetshistorie, og er veldig takknemlige for at det ble vår historie. - Hege -

Foto: Kristian Ringen


Sommeren 2016 satt jeg meg i bilen med mine kompiser Peter, Elias, Vegard og Hans Olav på vei sørover til den årlige festivalen Skjærgårdsgospel. Dette hadde jeg sett utrolig fram til. Ganske tidlig i uken ønsket vi å finne på noe ekstra artig, og vi tok saken i egne hender og opprettet et eget seminar kalt «Badeseminar.» Badeseminar er: En vakker idé – et enkelt konsept. Finn deg selv i det store blå, og få muligheten til å lære å fly samtidig. Vårt team kan tilby veiledning med fokus på din utvikling i forståelsen av 71% av jorda. Alt er lov, så lenge det bringer oss nærmere sammen. Vi ønsker for deg, et fellesskap alle

BADESEMINAR kan ta del i. Uttøyning, tørr trening og svalestup er enkle steg på vei mot målet. Alle inneholder de kunnskap, verdt å inneha. Alle er de enkle i sin kompleksitet. Enkelt forklart på Badeseminar lærer man å bade og ha det gøy! Samtidig. Hele greia var egentlig å engasjere folk til å ha det gøy! Vi holdte det uoffisielle seminaret «Badeseminar» nesten hver dag under festivalen 2016. Da vi ankom Skjærgårds sommeren 2017 hadde vi tatt badeseminaret til nye høyder og vi hadde med egen låt, nettside,

logo, plakater ++ I forkant av festivalen skrev jeg og min kompis Peter låten «Badeseminar» og kalte oss Badeguttene. I løpet av festivalen rundet den 10 000 avspillinger på Spotify. Seminaret var en kjempe suksess med masse glede og spetakkel. Vi hadde også brent CD-er av låten, som ble gitt til premie til folk som var med på seminaret. En spontan avgjørelse om å holde et lite uoffisielt seminar ble raskt til et stort og gøy konsept. - David -

LITAUEN? Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker. På Skjærgårds er det mange flotte mennesker å bli kjent med, men jeg har ikke akkurat den beste hukommelsen. Så et år måtte jeg finne på en idé som gjorde at folk kunne huske meg. Da endte jeg opp med å late som jeg var fra Litauen, og jeg sa at jeg ikke kunne noe norsk. Er det en ting skjærgårdsfolk skal ha skryt for er det at de er utrolig hjelpsomme. De prøvde så godt de kunne å lære meg norsk og jeg prøvde så godt jeg kunne å late som at jeg ikke kunne. Da jeg etter en god stund (ca. 3 timer) avslørte at jeg faktisk var fra Norge var reaksjonen helt episk. Flaue som de var etter å ha baksnakket meg i flere timer (ikke noe stygt ble sagt heldigvis) endte vi opp med å få en morsom og en ganske tullete historie. - Joakim aka. Waidarz fra Litauen -

HISTORIER FRA SKJÆRGÅRDS

altafolkehogskole.no

Linjer

70° Nord

Arktis

Hundekjøring

Jakt og fiske

Foto villmark Island/USA

Off Piste


28 SKJÆRGÅRDS 2018 I år feirer Skjærgårds LIVE 10 år og mye har skjedd siden stiftelsen en julidag i 2008. I dag har organisasjon over 50 lokallag spredt rundt i hele Norge og nesten 5000 medlemmer. Lokalfestival Hvordan startet det, lurer vi på, og har tatt en prat med daglig leder Kristin Brandsæter og organisasjonskonsulenten Martin Holt Fredriksen. Det hele startet med at vi hadde et ønske om at Skjærgårds ikke bare skulle være én uke i året, men at vi skulle ta vare på den gode festivalstemningen og ta den med tilbake til hjemstedene der festivaldeltagerne kom fra, sier Brandsæter. Før hun fortsetter: Og det var nettopp denne miksen av lokalsted, musikk, Jesus og festival som var hovedfokuset vårt de første årene, noe som også viste seg i vårt første slagord som var «lokal festival». Tanken var at man skulle få mulighet til å invitere og få sin favorittartist hjem til sitt hjemsted.

På mange måter er dette fremdeles hovedfokuset vårt, og noe vi er kanskje blant de beste på i landet, skyter Fredriksen inn. Nå er vi mye mer også, fortsetter Brandsæter. Ved siden av konserter og rene musikk festivaler, har vi utvidet og driver med mye annet også. I senere tid har vi prøvd å løfte opp andre kulturuttrykk enn musikk, sier Fredriksen. Vi har blant annet arrangert kurs i fortellerkunst og skriving, og lanserer snart en kurspakke som inneholder kurs i graffiti, dans, arrangering, foto, lydteknikk m.m. Hvorfor valgte dere å stifte en egen organisasjon? Fordelen med å være en organisasjon er at det er med på å skape en nærhet til deltagerne og medlemmene. Alle medlemmer får rett til å være med å påvirke organisasjonen og alle medlemmer kan starte lokallag. Skjærgårds ønsker å være en verktøykasse for kristne kulturinteresserte ungdommer, og vi i Skjærgårds

LIVE ønsker å hjelpe dem å oppfylle sine drømmer lokalt. Som medlemsorganisasjon får vi en del penger fra staten til å skape lokal aktivitet. Disse pengene deler vi ut til våre lokallag, og på den måten kan vi bidra og være en verktøykasse både når det gjelder kunnskapen vi besitter, men også når det gjelder økonomi. De 10 neste årene Vi har lykkes med å få Skjærgårdsstemning ut til store deler av landet, store deler av året. Det skal vi feire på LIVE Scene i sommer. Deretter skal vi drømme videre, for vi ønsker mer aktivitet, og vi ønsker å spre kristen musikk og andre kulturelle uttrykksformer til enda flere av landes kriker og kroker. Vi skal absolutt ikke ligge på latsiden de neste 10 årene heller, avslutter Kristin Brandsæter. Mer info om Skjærgårds LIVE og det arbeidet de driver kan du finne på www.sglive.no

Foto: Haakon Sundbø og Elise Hofmo

SKJÆRGÅRDS HELE ÅRET VERDEN I KG KE ET S O L I D LES HELE BIBELEN - BLI B L I RL E G MNML AEG I L I V E T KJENT MED G UDS O RD D E N GSRAU N VERDEN G JENNO M B L I RP R IAKK TKI SE E R D E T TEAMTURER HELE ÅRET D U L Æ R E R P Å S K O L E N DEN SAMME

WW SEND EN SØKNAD PÅ W

U T E N L A N D S T U R E R T I L MULIG HET FO R ET 8. UKERS NO KO BGI ABS IEA L OSPPHO LD L PÅ E FILIPPINENE . SBØ E R-R A MG E REI KN A O

VERDEN BLIR IKKE ELSKOLE.NO B I B N E G R E B . W W W Å P NAD D E N SSAEMNMDE E N S Ø K bbskole.no følg oss på sosiale medier


Foto: David Leithe

Skjærgårds har hatt mange team på veien, under mange forskjellige navn; Roadservice, Team Compass, Team Humming, Team AS:M ++ og nå; Team Skjærgårds. Team Skjærgårds er et musikkteam bestående av unge voksne som reiser rundt i Norge og besøker menigheter og folkehøgskoler. I bilen har de alt de trenger av utstyr for å lage en annerledes kveld for ungdommer i vårt langstrakte land. Teamet er dyktige musikere og gode undervisere som spiller og underviser om det som betyr noe for dem. «Vi har god erfaring med konseptet der ungdom fra teamet møter konfirmantene. I tillegg inviterer vi pinsevennenes ungdommer, og slik inngår møtet med Team Skjærgårds som et felleskirkelig samarbeidsprosjekt. Dette er en annerledes konfirmantsamling med undervisning i kombinasjon med personlige vitnesbyrd og bra musikk. For oss er dette et veldig positivt arrangement som vi får gode tilbakemeldinger på. Derfor vil vi gjerne anbefale andre av å benytte seg av tilbudet.» Knut, Sogneprest Lund og Heskestad menigheter

«Me har hatt besøk av omtrent alle teama som har vore på vegen med tilbod til konfirmantane. Første gongen var både for at det høyrdest bra ut og for at me ville sjå kva det faktisk var. Erfaringa var så god at me sidan har booka dei som har vore. Team Skjærgårds har bra undervisning, solide vitnesbyrd, god forkynning og veldig høg kvalitet på det musikalske. Det blir ein god happening for konfirmantane, med godt innhald.» Ingfrid, Kateket i Bryne, Time og Undheim

«Team Skjærgårds er nærmere i alder og kommuniserer på en annen måte enn vi i staben gjør med ungdommene. Samtidig har de fokus på sentrale ting i vår kristne tro, og de er dyktige. Om ikke menigheten selv har slike ressurser å spille på overfor sine konfirmanter, er Team Skjærgårds et supert supplement til den lokale konfirmantundervisningen. Det er viktig at konfirmantene får oppleve at unge mennesker er opptatt av Jesus og vil formidle troen på og livet med Ham til yngre ungdom.» Frank, Prest i Ål i Hallingdal

Ønsker du en annerledes kveld for dine ungdommer og konfirmanter? Vi er snart i gang med bookingen for skoleåret 18/19. Send mail til bookingts@sginfo.no for mer info og booking.

musikkfolkehøgskolen

STIFTELSEN

SKJÆRGÅRDS

Team Skjærgårds er et samarbeidsprosjekt mellom Stiftelsen Skjærgårds, Musikkfolkehøgskolen Viken og Kompis (Acta- barn og unge i Normisjon)

Skal du gå her? Skal du begynne på videregående? Har du vurdert en NLMvgs-skole? NLM har videregående skoler over hele landet, både med og uten internat. Til sammen tilbyr vi nesten alle utdanningsprogrammer.

Naturlig overnaturlig liv med Jesus!

Les mer om skolene på

nlmvgs.no

tonsbergbibelskole.no

Vi ses på stand!


30 SKJÆRGÅRDS 2018

SKJÆRGÅRDS BETYDNING for kristen musikk

Foto fra 2002.

«Skjærgårds betydning for kristen musikk kan ikke beskrives med ord. Utallige artister, lovsangsledere, band og kor har gjennom årene fått en nasjonal plattform på en av Skjærgårds mange scener. Jeg er personlig dypt takknemlig for det Skjærgårds har betydd for min tjeneste og musikk. I Skjærgårds har jeg møtt mennesker som brenner for Jesus, musikk og å løfte fram nye artister. Mine sanger hadde aldri fått den rekkevidde de har fått uten gjennom Skjærgårds.»

«Skjærgårdsgospel, som det het da, ble arrangert første gang i 1981. Festivalen ble startet av en del unge entusiaster som ønsket å gi kristne artister en scene hvor de kunne spille for et stort publikum. Vi ønsket å gi publikum tilgang til alle musikkutrykk, enten det var rock, blues, gospel eller viser. Vi var inspirert av Greenbelt festivalen i England og Flevo i Nederland, og ønsket å lage en kristen musikkfestival hvor alle kunne samles på tvers av menighetsgrenser.

David André Østby, Lovsangsleder og artist

Nå nesten 40 år senere er det flott å se at festivalen lever videre som en av de lengst levende festivaler i Norge uansett genre. Med mange flere scener, møter, seminarer har festivalen blitt utvidet, og fremstår som svært viktig i det norske festivallandskapet.» Morten Skjævestad, Gründer og initiativtaker til Skjærgårdsgospel

Foto: Kragerø Blad, 1981.

«Skjærgårds har helt fra starten hatt en stor og viktig betydning for den kristne musikkens utbredelse og betydning i Norge.

Det kanskje mest imponerende, er hvordan festivalen, som er Norges lengstlevende festival uansett tilhørighet og livssyn,

har fortsatt å samle tusenvis av ungdommer i årene etter at mange vil hevde luften gikk ut av det kristne musikkmarkedet på slutten av 1990-tallet.Fra å være en festival som de første årene nesten utelukkende inviterte artister godt innarbeidet i det kristne markedet, har festivalen også etter hvert åpnet opp for artister med en ikke like direkte relasjon til dette markedet, men som likevel har hatt et kristent ståsted. Skjærgårds har alltid vært veldig godt velorganisert. Lyd og lys har holdt høyt nivå. Frivillige og andre medarbeidere har gitt jernet med et smil om munnen. Festivalen har hatt verdensstjerner som Al Green og Koinonia, samtidig som de har gitt nye og lovende artister fra Norge sjansen på mindre scener. Det er bare å kjøre på videre.» Foto: Kragerø Blad, 1981.

Olav Solvang, Musikkjournalist i Vårt Land


www.ansgarskolen.no

Søk ONLINE i dag!

INTERNASJONALT NASJONALT

BAND/LOVSANGSSKOLE

NYTT!

LYD-/ LYSPRODUKSJON

JAZZ/STREET/HIP HOP

VANNSPORT/MULTISPORT

BACHELOR- OG MASTERSTUDIER:

TEOLOGI PRAKTISK, DELTID, MASTER MUSIKK, MUSIKKTEKNOLOGI, MUSIKK & HELSE INTERKULTURELT PSYKOLOGI

Søk via samordna opptak.no

www.ansgarhogskole.no

SKJÆRGÅRDS 2018

NYTT!

31


32 SKJÆRGÅRDS 2018

Første bolig? Første bolig? Vi gir deg råd! Vi gir deg råd! Vi gir bankens beste rente på boliglån til deg som skal låne for aller første gang, Vi gir bankens beste rente på boliglån og er mellom 18-34 år. til deg som skal låne for aller første gang, og er mellom 18-34 år.

sor.no/boliglan sor.no/boliglan


Følg oss på sosiale medier og last ned appen vår

SJEKK OGSÅ UT WWW.SGINFO.NO FOR MER INFORMASJON OM FESTIVALEN VÅR


34 SKJÆRGÅRDS 2018

JEG LETTE OG LETTE OVER ALT DEN DAGEN JEG MISTET MEG SELV HELT TIL JEG KOM PÅ AT DU HELT SIKKERT HADDE TATT VARE PÅ MEG - TRYGVE SKAUG -


Når skuddene overdøver musikken – dette er hverdagen for mange barn i Brasil. Gi barn en tryggere fremtid for kr 275,- pr. mnd.

Bli fadder ved å sende

Brasil til 21 60 og bli med i trekningen av et festivalpass.

misjonsalliansen.no misjonsalliansen.no

© 2018 The Coca-Cola Company. All rights reserved. COCA-COLA, the CONTOUR BOTTLE, the RED DISK ICON and TASTE THE FEELING are registered trademarks of The Coca Cola Company.


36 SKJÆRGÅRDS 2018

TA BUSSEN TIL SKJÆRGÅRDS De siste årene har vi i samarbeid med lokale reiseledere satt opp egne Skjærgårdsbusser fra flere steder i landet. Dette er en glimrende mulighet for å komme til Skjærgårds så enkelt som mulig. En annen god ting er at ved å være med på bussreise så blir du kjent med andre hyggelige mennesker som i likhet med deg skal en uke på festival.

Foto: Frida Helgerud

Reiselederne Petter Johan Sandvand fra Tønsberg og Helene Magdalena Fahre fra Andebu jobber knallhardt for at de ungdommene som melder seg på Vestfoldbussen skal oppleve en fantastisk Skjærgårdsuke, og under selve festivalen har de «Camp Agapi». Petter Johan forteller Camp Agapi har vært et godt samlingspunkt for kjente fjes fra nærmiljøet, i tillegg til en trygghet for foreldrene som sender ungdommene sine på festival. Campen har fått gode tilbakemeldinger fra deltakere som beskriver at dette er et sted de blir kjent med folk de vanligvis ikke snakker så mye med.

Petter Johan synes det er stort kunne være med å bidra, og håper arbeidet med campen gir mersmak på menighet og Jesus, for deltakere som ikke er så kjent med dette fra før. Helene, som til daglig jobber som trosopplærer i Nøtterøy menighet, forteller at hun synes det er helt fantastisk å få lov til å være en tilrettelegger for de gode opplevelsene. Hvis du melder deg på Vestfoldbussen får du faktisk tilbud om å bestille frokost hver dag, dette er en sosial og god start på Skjærgårdsdagen, forteller Helene. Jeg legger til rette for at ungdommer som ikke har vært på Skjærgårds før kan bli med. Å ha en voksen og forholde seg til kan være

godt første gang på festival, og mange foreldre synes også det er trygt når de sender ungdommene på festival første gang. Jeg gleder meg alltid ekstra til å vise hvor mange forskjellige måter det er å forholde seg til Jesus, Gud og tro på. På Skjærgårds er det noe for alle, forteller Helene. Det er litt ulikt hvordan de ulike bussen/ campene legger opp tilbudet, men det er moro med engasjement og det er ingen tvil om at det bygges varige vennskap. I fjor ble det ventelister på noen av bussene, og vi fikk dessverre ikke plass til alle. Så vær tidlige ute med å booke plass.

O

VI SEES PA STAND! VI GLEDER OSS TIL Å MØTE DEG PÅ SKJÆRGÅRDS!


37 SKJÆRGÅRDS 2018

Trondheim/Ålesund Avreise tirsdag 3. juli 07:30 Trondheim 07:40 E6 City Syd Sør 08:00 Melhus Esso 08:20 Støren Circle K 08:45 Berkåk Busstopp 09:20 Oppdal Skysstasjon 10:00 Dombås Skysstasjon ÅLESUND 07:00 Moa Traffikkterminal 07:50 Vestnes Ferjekai 08:30 Åndalsnes Esso 10:00 Dombås Skysstasjon (Går på Trønderbussen)

Vestfold Avreise tirsdag 3. juli 10:00 Tønsberg togstasjon 10:20 Andebu menighetshus 10:50 Sandefjord VGS Reiseledere: Petter Johan Sandvand / Helene Magdalena Fahre

Reiseleder: Jon Normann Tviberg / Arctic Buss

Buskerud

Sunnhordland/Haugesund / Karmøy

Avreise tirsdag 3. juli 13:00 Hønefoss 13:40 Vikersund 14:05 Hokksund 14:15 Mjøndalen 14:30 Drammen

Avreise NB! Mandag 2. juli 12:00 Leirvik 12:20 Føyno 12:45 Haukås 13:10 Haugesund rutebilstasjon 13:30 Aksdal ( Karmøy)

Reiseledere: Sunniva Liodden / Silje Marit Grendal

Reiseledere: Lars Jarle Aga / Olav Tveit Stendahl

Stavanger Avreise tirsdag 3. juli 10:00 Stavanger byterminalen 10:20 Sandnes Storgata 10:35 Ålgård 10:50 Vikeså 11:05 Helleland 11:30 Moi Reiseledere: Ida Malene Horpestad / Susann Bergo Jenssen

Østfold + Horten Avreise tirsdag 3. juli 11:00 Quality Sarpsborg 11:15 Esso Karlshus Råde 11:30 Moss Frikirke 12:30/12:45 Horten Ferjekai Reiseleder: Dennis Lund / Daniel Hop-Hansen

SKREDDERSY DITT

DRØMMEÅR En reise for livet

afhs.no


38 SKJÆRGÅRDS 2018

SMAKEN AV SKJÆRGÅRDS Det er få ting som slår lukten av nybakt på morran, og allerede før solen har begynt å varme står frivillige medarbeidere på pinner for å få klart ferske, nysmurte baguetter, cookies, nystekte skillingsboller, wienerbrød, sjokoladeboller og skoleboller til skrikende mager oppe i bakeriet i Oasen. Er du av den enklere typen som heller synes at kaffekoppen er det viktigste, så kan frokosten inntas på Kulturscenen hvor baristaen står klare med kaffe i alle varianter og havregrøt for å stille sulten. Noe av det deiligste med festival er at man bestemmer helt selv når det passer best å spise is. Stort sett passer det alltid best, og som en sørlandsfestival med respekt for seg selv og beliggenheten sin, så har vi en helt egen isbar, levert av Hennig-Olsen Is! Vi snakker pinneis, softis, slush, kuleis og ikke minst «SkjærgårdsDrøm» med softis og jordbær!

For å ikke bli helt kokos i magen kan det være greit å fylle på med litt fastere føde innimellom, og da kan Oasen friste med godbiter som hamburger (enkel, dobbel, trippel og, for de sultneste, quatro!), nachostallerken, tortillatallerken, pizza, pølser og vegetarretter. For de som foretrekker å nyte maten i roligere omgivelser kan en tur ned til Sjøbua kanskje friste. Her har enda flere frivillige medarbeidere lagt sin stolthet i at sultne festivaldeltakere skal kunne meske seg i de herligste smaker. Med sjøskvulp og måkeskrik som bakgrunnsmusikk kan det kanskje friste med en bakt potet, med rømme, bacon, mais og smør? Eller hva med foccacia, kyllingsalat, eller sjømat? Uansett så fortjener du å avslutte måltidet med en hjemmelaget vaffel, et utvalg fra dessertmenyen eller en rykende varm kopp kaffe. Sjøbua serverer også all denne herligheten under nattkonsertene om du vil unngå å legge deg på tom mage. På Suburban som ligger «vegg i vegg» kan du kjøpe pizza, diverse kioskvarer, drikke og kakao mellom dansestegene. Både LIVE Svene og Bedehuset har åpne cafeer gjennom dagen, og hvis du synes det er kjedelig å måtte stikke fra quiz eller Silent Disco på LIVE Scene når sulten kommer kan det være good

news at du kan slenge bort i baren og kjøpe deg en Gorbys eller en muffins, som du kan nyte til kaffeavtalen. Når det koker som verst inne på Bedehuset er det siste du vil å gi fra deg drømmeplassen fordi du må bort å kjøpe mat. Da kan du be kompisen din holde plassen din, mens du går bakerst i teltet for å kjøpe deg en pølse eller vaffel. Noen ganger kan det være deilig å bare kule helt ned utenfor teltet, og mekke seg noe enkel mat på campen. Da kan du kjøpe med deg nudler, rett-i-koppen eller noe annet som er enkelt å tilberede fra butikken vår som ligger midt i standsgata. Her finner du også frisk frukt, sjokolade, godteri, potetgull, og ulike hygieneartikler. For å si det som det er så er det vanvittig mye god mat å få tak i under festivalen. Vi anbefaler alle å sjekke ut de forskjellige stedene, for mye av det som lages og serveres er nesten alene verdt å ta en uke på Sørlandet for å oppleve. Mange av våre utsalgssteder har vegetarretter, samt også glutenfrie og laktosefrie alternativer tilgjengelige! Velkommen til en smakfull festivalopplevelse på Skjærgårds!

«Eg veit ikkje korleis mine tankar hadde blitt om eg skulle tru at alt er tilfeldig.» – Maria Solheim i Min tro-intervju.

Folk tror mer enn du tror Hver lørdag snakker vi med mennesker om hva de tror. Det har vi gjort i 27 år. Det vil vi fortsette med.

Besøk standen vår på Skjærgårds for et godt tilbud

Foto: Erlend Berge

Skjærgårds Music & Mission Festival har i løpet av årene utviklet et spennende og variert tilbud når det kommer til å mette sultne festivalmager. Nesten når som helst på døgnet og hvor som helst på øya er det deilig og forseggjort mat som gir smaksløkene samme festivalopplevelse som øret, hjertet og sinnet får på festivalen forøvrig.

Foto: Torkild Groven


HAR DU NOE ANNET DU LURER PÅ – IKKE NØL MED Å TA KONTAKT: SKJÆRGÅRDSGOSPEL: 35 98 24 48 / POST@SGINFO.NO / SGINFO.NO @instasgmm #sgmm18

/sgmm18

sgmmsnap

Foto: Kristian Ringen og Simen Aas.

ALDERSGRENSE

BOBIL/CAMPINGVOGN


LADESTASJONER

Skjærgårds Music & Mission Festival er en alkohol og rusfri festival og har fri aldersgrense. Men vi gjør oppmerksom på at dette er en festival og ikke en leir, så du må være gammel nok til å kunne «ta vare på deg selv». Det er gratis inngang for barn under fylte 12 år, i følge med voksen med gyldig billett

Vi har 100 bobil/campingvognplasser med strøm- tilkobling. Hvis du ønsker strøm til din campingvogn så er det en avgift på 400,- pr uke/ 100,- pr døgn.

Det blir satt opp ladestasjoner for mobiltelefoner ulike steder på øya.

KOMMER DU TIDLIG? Festivalområdet åpner allerede et døgn før festivalen, mandag 02. juli, kl. 17:00. Vi er fortsatt i riggemodus og kun et lite utvalg spisesteder vil være åpent. Kun medarbeidere får sette opp sine telt på egne områder før kl.17:00. Sett ikke opp telt før det er gjort avtale med campingvakter. Offisiell festivalstart er tirsdag 03. juli kl.19:00 i Big Top.

FESTIVALKONTOR Festivalkontoret er det første du møter når du kommer over broa. Her henter du billetter og registrerer deg før du får sette opp telt/vogn. Mandag: 17:00-24:00 Tirsdag – Torsdag : 09:00-24:00 Fredag – Lørdag : 09:00-01:00 Søndag 09:00-15:00

TELT Følg anvisninger fra vakter når dere kommer til Risøya så vil dere få beskjed om hvor dere kan finne plass til teltet deres. Vi prøver så langt det lar seg gjøre å legge til rette for at store grupper får campe i samme område. Dere må da ta kontakt med oss for å avtale område og teltstørrelser. En fantastisk måte å samle gruppa på er å bestille telthotell. Da kommer dere til ferdig oppsatt oppsatt telt på eget område. Ta kontakt med Jarle på 905 27 404 for telthotell, eller reservasjon av område. Priseksempler Telthotell:
 6x9 meter til ca. 20 personer, 7000,( 350,- pr person)
 9x9 meter til ca. 30 personer, 9500,( 320,- pr person)

Grunnet mangel
på plass og brannforskrifter vil det ikke være anledning til å sette opp fortelt på campingvogn/bobiler. Biler kan ikke parkeres sammen med campingvogn og må ut av øya etter at campingvognen er kjørt på plass. Det er kun biler registrert som bobiler og varebiler med grønne skilter som kan brukes til overnatting. NYTT I 2018: Disse plassene bestilles samtidig med billettkjøp på www.checkin.no

BÅT
 Mange av våre festivaldeltagere velger å komme med båt. Vi legger også til rette for strøm, så langt det går. Samme priser som ved campingvogn. Plassreservasjon MÅ sendes i forkant til per.langemyr@traftec.no. NB: Begrenset antall plasser. Mer info? Ring 48 15 01 00 (ikke SMS).

MAT
 Skjærgårds Kiosk & Bistro har flere serveringssteder på Risøya i tillegg til bakeri og dagligvarer. Det er et bredt utvalg av gode middagsalternativer til fornuftige priser. Vi har mat for allergikere med gluten og laktoseintoleranse. Vi har også tilbud til deg som er vegetarianer. Har du spørsmål ang mat,ta kontakt på kioskogbistro@sginfo.no

SIKKERHET Leger og sykepleiere er klare til å ta seg av vepsestikk, brennmaneter, pollenallergi og andre ting som gjør vondt. Vi har egen ambulansetjeneste og et tett samarbeid med Arendal Sykehus. Vårt eget securityteam er døgnbemannet og sørger for at trygghet og sikkerhet blir ivaretatt.

FELLESGRILLER
 Grunnet miljøhensyn og brannfare er engangsgriller ikke tillatt i festivalcampen. Det settes opp store fellesgriller for selvbetjening, disse vil være tent hver dag mellom 16:00 - 20:00.

BETALING
 Bankkort kan du bruke på de fleste av våre utsalgssteder, og noen steder tar også Vipps. Det er også mulig å ta ut kontanter i festivalkontoret.

RUSMIDLER
 Skjærgårds M&M Festival har nulltoleranse for rusmidler. Bruk eller besittelse av rusmidler fører til utkastelse fra festivalen.

HITTEGODS
 Hittegods med større verdi oppbevares i inntil 2.mnd etter festivalslutt. Hittegodset vil bli registrert og kan sendes til eier mot portokostnad. Send e-post til post@sginfo.no med beskrivelse av det du savner. T-skjorter, sokker, håndklær og lignende vaskes og sendes som hjelpesending.

PARKERINGSAVGIFT
 Etter at du har kjørt inn bilen og sluppet av nødvendig bagasje må du ut av Risøya og parkere på våre områder i nærheten. Det vil gå kontinuerlig skyttelbusser til og fra de p-områdene som er lenger enn gåavstand. Parkeringsavgift: Hele uken: 350,Langweekend: 300,Weekend: 250,Enkeltdag: 150,-.

REISELEDER BUSS Kommer dere med buss må ankomst / avreisetidspunkt meldes til per.langemyr@traftec.no For mer info ring 48 15 01 00 (ikke SMS).

OVERNATTINGSAVGIFT
 Alle som kun har dagsbillett og overnatter på og inntil Risøya må betale 100,- per person pr natt. Dette er inkludert i flerdagsbilletter (uke-/weekendpass). Har du noe annet du lurer på – ikke nøl med å ta kontakt: Skjærgårdsgospel: 35 98 24 48/ post@sginfo.no

BILLETTER Alle billetter kjøper du på checkin.no Vi anbefaler at du kjøper billett på forhånd, men det vil også være mulig å kjøpe billetter ved ankomst Risøya.

PRISER VED INNGANG (Kun enkeltbilletter) Ukespass: 2300,-
 (før1/6 1900 / Før 1/7 2100) Langweekend: 1800,(før1/6 2000 / Før 1/7 1750)
 Weekend: 1300,-
 (før1/6 1200 / Før 1/7 1250) Tir/Ons/Tor: 450,- pr. dag Fredag/Lørdag: 550,- pr. dag Søndag: 0,-
 Påslag overnatting v/dagspass: 100,-

GRUPPER Ukespass: 1700,- (1900,-) Langweekend: 1400,- (1600,-) Weekend: 1100,- (1150,-) Grupper over 25 personer: Ta kontakt med Skjærgårds v/Sven Ludvigsen, sven@sginfo.no/ 928 81 346 Alle priser er inkl. billettavgift Med forbehold om feil.


40 SKJÆRGÅRDS 2018

Et år som kan forandre alt. Dette er drømmen for Filadelfia bibelskole. Vi tror at et år på bibelskole kan være med på å utvide og gi deg nye perspektiver, og gi deg et større bilde av hvem Gud er. komme tettere på hvilke gaver og talenter Gud har gitt deg. Du vil møte en dedikert stab, som ønsker å strekke deg til en tettere Gudsrelasjon, til å leve Jesuslivet i hverdagen og til å utforske dine drømmer og talenter. I tillegg vil du få god undervisning fra gjestelærere og flere av kirkens ledere.

Gjennom spennende undervisning, Sees vi til høsten? Velkommen til et tett oppfølging og muligheten til å år som kan forandre alt. Søk i dag på komme på innsiden av en stor og www.fbo.no pulserende kirke, ønsker vi at du skal

www.fbo.no

Vi ønsker å være en skole som utruster deg til tjeneste, enten du velger Disippel eller Tjeneste. Kirkens musikkstil, uttrykk og språk har endret seg opp igjennom historien. Fellesnevneren er likevel den samme; drømmen og lengselen etter å se alle mennesker få møte Jesus. Og det er denne drømmen vi ønsker å gi videre til deg.

Skjærgårdsbilaget 2018  

Skjærgårdsbilaget 2018

Skjærgårdsbilaget 2018  

Skjærgårdsbilaget 2018