Amélie, 2023

Page 1

HANDLING PRODUKTIONSTEAM

I Montmartre, Paris, bor Amélie Poulain. Hon är uppväxt med föräldrar som inte är speciellt intresserade av henne eller någon form av närhet, förutom den månatliga läkarundersökningen av hennes pappa som får hennes hjärta att rusa. Amélies mamma dör tragiskt i en märklig olycka vid Notre Dame, och hennes pappa har svårt att släppa det mausoleum som han upprättar till minne av henne. När Amélie i vuxen ålder flyttar till Paris tar hon jobb som servitris på ett café där hon lär känna den karaktäristiska trion Suzanne, Georgette och Gina och de återkommande cafégäster som alla bär på spännande historier Hon bestämmer sig för att hitta ägaren till skrinet och om det blir ett kärt återseende ska hon fortsätta göra goda gärningar för sina medmänniskor. Amelie har nämligen inspirerats av den nyligen omkomna Lady Diana som på grund av sin välgörenhets gärning blir allt mer hyllad som ett helgon. Sökandet efter skrinets ägare, Monsieur Bretodeau fortsätter och efter slutfört uppdrag får människorna runt henne ödesknuffar i olika riktningar vare sig dom har bett om det eller inte. Det mesta går som hon tänkt, tills hon stöter på den unga Nino. Hjärtat börjar rusa märkligt igen. Ska Amélie våga låta sig själv få uppleva det som hon gör för andra…?

REGI.................................................................

SCENOGRAFI......................................................

KOSTYMDESIGN..................................................

ORKESTERARRANGEMANG....................................

SÅNGINSTUDERING.............................................

Smink- & hårdesign........................................

Ljuddesign......................................................

LJusdesign......................................................

Koreografi ”vem har tid att drömma”..............

Grafisk Design................................................

Foto.................................................................

Regiassistent..................................................

Producent.......................................................

Översättning sångtexter................................

Översättning dialog........................................

Klas Kvarnevik

Erika Öhman

Maritha Söderholm

Markus Johansson

Anni Naumansson

Pia Hellborg & Emma Bergman Modén

Markus Waernhoff

Tova Ling Starrin

Karin Lilja

David Runqvist

Sigurd Wapelhorst

Johanna Vendel

Sara Vintfjärd

Staffan Berg

Markus Virta

Baserad på Filmen Amelie från Montmartre, 2001

En musikal av - Dan Massé, Nathan Tysen och Craig Lucas

VÄRMLANDSTEATERN

I en framåtlutad och medveten roll

Hösten 2023 är Värmlandsteatern stolta uppförare av ”Amélie” - musikalen vars filmföregångare ”Amelie från Montmartre” förförde en halv generation i ett ungt 2000-tal. Olika versioner har framförts av musikalen och i vår och Klas Kvarneviks regi önskar vi åter närma oss filmen: den varma känslan, de färgstarka karaktärerna och den humoristiska tonen som genom scenkonstens förtjänster åter kan lyfta fram denna pärla till en såväl ny som gammal publik. Tempelriddarens scen har därför och återigen förvandlats till en annan plats och en annan tid.

Vi förs med till Montmartre och den lilla del av Amélies värld som många av oss säkert fantiserat om. Genom Tempelriddarens intima salong, där balansen mellan publik och ensemblens scenyta endast avgränsas med konstnärligt artisteri får såväl medverkande som publik en påtaglig närhet till varandra - något vi som vi som teaterförening tycker oerhört mycket om.

Som en av Sveriges mest framgångsrika teaterföreningar har vi sedan länge intagit en framåtlutad och medveten roll i Värmlands och Karlstads kulturliv - Sett såväl till ett högaktivt teaterengagemang genom våra många medlemmar, en gedigen teaterrepertoar, vår väletablerade teaterskola och starkt etablerade samarbeten med näringsliv.

Välkommen kära publik!

Värmlandsteaterns Verksamhetsledare

Jennie Segerström & Klas Kvarnevik

Värmlandsteatern är tacksam för det årliga stöd som Karlstads kommun ger så att fler årligen kan utöva och uppleva teater. I samband med uppförandet av Amélie riktar vi även ett stort tack till Ideell Kulturallians som stöttar projektet.

ATT FALLA KÄNNS SOM ATT FLYGA

Det var en kväll i oktober, 21 oktober 2021 närmare bestämt. Från foajén i Tempelriddarens hörs ett hjärtligt glädjevrål. Vad kan ha hänt?

”Det var Klas, vi har fått rättigheterna till musikalen Amélie.” Trots att vi var mitt i föreställningsperioden av Tillsammans lockade doften av att kanske få producera musikal väldigt bra. Och 2023, det är ju långt bort.

”... behöver ni en producent?”

Här är vi nu. 2 år senare och nästan 100 engagerade medlemmar från Värmlandsteatern. Det är i det närmaste magi att se en musikal växa fram. Färg och form, sång och musik, teknik och planering. Och känslor. Herregud alla känslor. Det pirrar i magen när man faller innan man vet om man landar mjukt eller hårt. Det pirrar i magen innan man vet om vingarna bär och man flyger.

Är det några jag vill falla och flyga med så är det Värmlandsteatern. Tack till alla fantastiska medlemmar som engagerar er och lägger värdefulla timmar här dag som natt. Tack till dig i publiken som väljer att komma hit och ta del av Amélie och hennes fantasifulla drömväg ut i livet.

Och nu - plats på scen för Amélie.

SARA VINTFJÄRD, PRODUCENT

Sara arbetar till vardags som projektledare för ett webbteam på Advant. Tidigare har hon varit turnéledare för Sven-Ingvars samt producerat och suttit som styrelseordförande i Cabary. För Värmlandsteatern har hon producerat uppsättningen Tillsammans.

Sara Vintfjärd

ORD FRÅN REGISSÖREN

Det är något med de där franska filmerna Delikatessen eller De förlorade barnens stad och Amélie från Montmartre som är regisserade av Jean-Pierre Jeunet. Gemensamt för dem alla är poesin, lekfullheten, komedin och allvaret. Amélie, en generationsfilm som tog världen med storm 2001 och som värmde hjärtat under en orolig tid. När vi fick nys om att Amélie fanns som musikal blev nyfikenheten såklart stor. Ännu mer spännande blev det när man googlade fram trailern från West End. Den här musikalen vill man göra, men, av erfarenhet vet vi att de färskare musikalerna brukar vara svåra att få loss. Rättigheterna söktes mest för att det inte skadar att göra ett försök.. Ett glädjerop gick genom huset när vi någon vecka senare fick rättigheterna i vår hand. Nu äntligen står vi här, 2 år senare och en väldans massa av Värmlandsteaterns medlemmar har tillsammans jobbat för att uppföra denna fantastiska berättelse om Amelies språng ut i kärlek.

Är då musikalen som filmen kanske ni ”Amelie”-nördar undrar. Ja och nej, i stort följer musikalen filmen ganska väl men den har inte filmmusiken av Yann Tiersen som är så karakteristisk för just filmen Amelie från Montmartre. Den har inte alla de sidospår och berättelser som filmen kan utveckla så snabbt i berättarformen. Författarna har snarare försökt baka in de bärande delarna i andra karaktärer och former.

Slutligen! Vi har tagit oss an detta med en stor portion kärlek till Amelie från Montmartre och vi längtar att få uppföra den för er här på Tempelriddaren som med sin ”BlackBox” form skapar andra förutsättningar än en klassisk titthålsteater. Vi befinner oss nämligen mitt i skådespelet och vi leker fram berättelsen med en relativt stor ensemble. Det skapar ett härligt tryck i körnumren . Ett råd bara…följ ljuset så blir fokuset rätt.

Nu åker vi!

KLAS KVARNEVIK, REGISSÖR

Klas är en av två verksamhetsledare på Värmlandsteatern. Han har regisserat många föreställningar tidigare här, bland annat Bröderna Lejonhjärta 2007 och 2022, När prinsessor vaknar om natten-2016 och Tillsammans - 2021 för att nämna några.

Klas Kvarnevik

Scenografi

ERIKA ÖHMAN

Till vardags arbetar Erika som scenograf och scenteknisk konsult på Runda Idéer i Karlstad. Den lediga fritid som ibland finns ägnas åt skapande, byggande, odlande och skördande i trädgården hemma. ”Det är utmanande att skapa och få plats med Paris inne i Tempelriddarens black box, men det bästa är ändå att genom min scenografi få vara med och gestalta den här fantastiska berättelsen.”

Kostymdesign

MARITHA SÖDERHOLM

Maritha har gjort kostym till allt från barnteater till Moliere. Bland annat till Zorba på Säffleoperan och flera gånger till Värmlänningarna i Ransäter.

Maritha går en teaterkurs för seniorer, sjunger i kör och dansar historiska danser. ”Det här är en stor produktion med många roliga utmaningar! Dä ä gött å leve och jag har kul! Eftersom jag är pensionär hinner jag inte med nått annat än fritidsintressena.”

Orkesterarrangemang

MARKUS JOHANSSON

Markus bor i Grums och har tidigare varit med i Värmlandsteaterns uppsättning Café Berlin där han spelade gitarr och banjo, samt tre uppsättningar av Cabarys nyårsrevyer. ”Att få jobba med musik och arrangering på det här sättet i Amélie är svårslaget, men det är också rätt trevligt att få dela tid och gemenskap med en salig blandning människor.”

Sånginstudering

ANNI NAUMANSSON

Anni arbetar till vardags som musiklärare på Norrstrandsskolans musikklasser och som kantor i Barnens Katedral. Tidigare har hon gjort sånginstudering till Café Berlin som spelades på Värmlandsteatern 2022 och även för ett par av Cabarys nyårsrevyer. Hon har själv stått på scen som nunna i Sound of Music 2014. ”Den största utmaningen i mitt uppdrag som sånginstuderare ligger mest i förarbetet, sen är det bara roligt!”

Smink- och hårdesign

PIA HELLBORG

Pia kommer från Karlstad och arbetar till vardags som frisök på Clipodrom. Med Värmlandsteatern har hon tidigare varit med i Evita, Allt eller inget och Café Berlin. Hon har även gjort smink- och hårdesign för Cabary i 10 år. ”Det har varit en av mina favoritfilmer sen den kom ut, att få vara med att bygga upp musikalen känns riktigt kul. Att få vara med att ge liv till karaktärerna genom smink och hår är en fantastiskt rolig utmaning.”

Smink- och hårdesign

EMMA BERGMAN MODÉN

Emma har varit med och arbetat bakom scenen sedan 2018 i hittills 15 olika produktioner, bland annat med design till Ringaren i Notre Dame, Den girige och Åklagarens vittne för att nämna några. Fritiden tillbringas med skidåkning på vintern eller i kanot på sommaren. ”Det är jättekul att få dela designen med Pia för första gången. Det är alltid underbart att få dyka in i en berättelse och hitta på hur karaktärerna ska komma till liv med färger och frisyrer.”

Ljuddesign MARKUS WAERNHOFF

Markus är från Karlstad och till vardags arbetar han på JK Ljud & Ljus som ljudtekniker. Han har även turnerat som ljudtekniker för bland annat Anders Bagge, Niklas Strömstedt och Babben Larsson. För Värmlandsteatern har han gjort ljuddesign till flera produktioner, så som Sweeney Todd, Cabaret och Café Berlin för att nämna några. ”Det bästa med att vara med i Amélie är gemenskapen i produktionen!”

Ljusdesign

TOVA LING STARRIN

Tova kommer från Karlstad och har varit delaktig i alla Värmlandsteaterns produktioner sedan 2019, bland annat har hon gjort ljusdesignen till Åklagarens vittne och Sista dansen. ”Det roligaste är att prova och leka med olika vinklar och färgkombinationer på lamporna, det blir som att varje scen är ett eget litet konstverk skapat av ljus. Men det bästa är nog att det är en så bra musikal med alla roliga nummer och all bra musik.”

Grafisk design

DAVID RUNQVIST

David jobbar som producent med utgångspunkt i Stockholm. Till vardags utvecklar han galamiddagar, styr teknikteam på konferenser eller gör grafik till storbildsskärmar. Grunden i hantverket har han lärt sig på Värmlandsteatern där han gör gästspel så ofta han kan. Han sysslar också med improvisationsteater, både i Stockholm och i Karlstad.

Affisch- och föreställningsfoto

SIGURD WAPELHORST

Sigurd arbetar till vardags som produktfotograf men fotar även olika dansföreställningar, och han gör ljusdesign och fotograferar för Teater Mimulus. Sigurd har fotograferat och gjort layout med Värmlandsteatern i över 10 år. På sin fritid seglar han gärna på Vänern eller är ute på vandring i skogen.

AKT 1 AKT 2

ENSEMBLE

AMÉLIE

AMÉLIE, RAPHAEL, AMANDINE, ENSEMBLE

EN FLUGA FAR FRAM I PARIS FÖDSELN KÄRA PAPA KÄRA VÄN

AMÉLIE, RAPHAEL, AMANDINE, ENSEMBLE

AU REVOIR

AMÉLIE, RAPHAEL, AMANDINE, GULDFISKEN

KÄRA MAMA

AMÉLIE, AMANDINE, TURIST, ENSEMBLE

POST MORTEM

AMÉLIE, RAPHAEL, ENSEMBLE

RUNT I CIRKLAR

SUZANNE, GINA, GEORGETTE, PHILOMENE, JOSEPH, HIPOLITO, M.FL

HEMFÄRDEN

AMÉLIE, SYLVIE, ENSEMBLE

I BLIXTENS SKEN

NINO, ENSEMBLE

FLASKAN FALLER

AMÉLIE, ENSEMBLE

EN SUR CITRON

LUCIEN, COLLIGNON, AMÉLIE

ÖDETS HAND (DEL 1)

BLINDE TIGGAREN, AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

COLLIGNONS FÖRÄLDRAR

COLLIGNONS MAMMA OCH PAPPA, AMÉLIE

ÖDETS HAND – IGEN!

AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

BREDOTEAU BYGGET

AMÉLIE, SUZANNE, ENSEMBLE

DUFAYEL BJUDER IN

AMÉLIE, DUFAYEL

BAKOM SITT GLAS

AMÉLIE, DUFAYEL

BRETODEAU FÅR SIN SKATT

AMÉLIE, BRETODEAU YNGRE OCH ÄLDRE

BRETODEAU I BAREN

AMÉLIE, BRETODEAU, SUZANNE, GINA, GEORGETTE, HIPOLITO, JOSEPH, ENSEMBLE

TOUR DE FRANCE

AMÉLIE, BLINDE TIGGAREN, ENSEMBLE

FARVÄL, AMÉLIE

ELTON JOHN, AMÉLIE, ENSEMBLE

NÄR DU KOMMER HIT

AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

RUINEN RAPHAEL

RAPHAEL, AMÉLIE, ENSEMBLE

ÖDETS HAND (DEL 2)

AMÉLIE, PHILOMENE, NINO, ENSEMBLE

DETEKTIVEN DUFAYEL

AMÉLIE, DUFAYEL

NUNNANS DILEMMA

NINO, SYLVIE, AMÉLIE

DEN NYFIKNE DUFAYEL

AMÉLIE, DUFAYEL

HALVVÄGS

AMÉLIE, AMANDINE

SAMTAL MED ZORRO

NINO, AMÉLIE, AMANDINE

KÄNSLOR PÅ CAFÉET

GINA, AMÉLIE, SUZANNE, GEORGETTE, ADRIEN WELLS, HIPOLITO, JOSEPH

SPÅRLÖST FÖRVUNNEN

NINO, ENSEMBLE

ÄLSKOG OCH VYKORT

AMÉLIE, LUCIEN, COLLIGNON, RAPHAEL, GINA, SUZANNE, M.FL.

AMÉLIES SUFFLÖS

LUCIEN, COLLIGNON, AMÉLIE, RAPHAEL, GINA, SUZANNE, SUFFLÖS, M.FL.

VEM HAR TID ATT DRÖMMA?

AMÉLIE, ENSEMBLE

HIPOLITO HITTAR SIG SJÄLV

HIPOLITO, ENSEMBLE

NINOS LEDTRÅD

AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

BLÅ PILARNAS SVIT

AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

DEN SENE NINO QUINCAMPOIX

AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

ÖDETS HAND (DEL 3)

AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

TRION TAR TEMPEN

SUZANNE, GINA, GEORGETTE, NINO, HIPOLITO

AMÉLIES DRAPA

AMÉLIE, DUFAYEL

STÅ KVAR

AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

DUFAYELS DUTT

DUFYALEL, AMÉLIE

AMÉLIE ÖPPNAR UPP

AMÉLIE, NINO, ENSEMBLE

VAD KOMMER HÄNDA NU?

AMÉLIE, NINO, MYSTISKE MANNEN, ENSEMBLE

Amélie EMELI BOHLIN

Emeli bor i Karlstad och till vardags studerar hon till präst och arbetar som pedagog i Svenska kyrkan. Hon har setts på scen med Värmlandsteatern i Little Shop of Horrors och Möss och människor. ”Amélie har en livlig fantasi! Att gestalta Amélie är det roligaste och svåraste jag gjort! Det är spännande, fullt av pirr i magen och en utmaning att ta sig an materialet och gå in i karaktären.”

Nino

JOHN AXELSSON

John har stor scenvana som musiker och sångare men har inte tidigare erfarenhet av teater och musikal, så Amélie blir en riktig debut. John arbetar som musikpedagog och har snowboardåkning som passion. ”Nino är en ensamvarg som ofta försvinner in i sin egna värld. Ett foto för honom berättar en hel historia i hans huvud. De bilderna som skapas blir någonstans hans trygga plats där han mår som bäst.”

Suzanne, Collignons

mamma

LENA NÄSLUND

Det här är Lenas fjärde produktion på Värmlandsteatern, senast kunde du se henne i Café Berlin. Hon har även medverkat i flera musikaler vid Wermland Opera, Östgötateatern och GöteborgsOperan. Hon arbetar på Karlstads universitet och tycker om att paddla i solnedgången. ”Suzanne är en före detta cirkusartist. Hon är varm, spirituell och färgstark med ett stort hjärta som inte tar någon skit.”

Gina IDA BLOM

Ida har setts i många Värmlandsteaterns uppsättningar sedan debuten i Jesus Christ Superstar 2011, senast som Stella i Café Berlin 2022. Till vardags arbetar hon som kommunikatör på Värmlandsteatern och älskar att lära sig nya, gärna kluriga eller udda, saker. “Gina är fin och jag tycker om henne. Hon har haft en del motgångar och vissa av dom har hon svårt att gå vidare från, men jag tror hon försöker så gott hon kan.”

Georgette CATRIN BERG

Catrin bor och trivs i Sundbyberg, trots att även Karlstad känns som hemma. Hon har synts på scen i flera av Värmlandsteaterns uppsättningar, bland annat Allt eller inget och Tillsammans, och hon har även producerat ett antal föreställningar. ”Hypokondriska Georgette är en känslostyrd kvinna som ser kärlek som en diagnos hon nog trots allt kan tänka sig en släng av…”

Georgette

MADELEINE HELLBERG

Madeleine kommer från Karlstad och bor på Skoghall. Hennes fritid består mest av att sysselsätta dottern som snart fyller ett år. Madeleine har bland annat varit med i Värmlandsteaterns uppsättningar Aladdin håller Anden och Tillsammans. ”Enligt Gerorgette kan man bli smittad av alla möjliga och omöjliga baciller, till och med kärlek. Men kärlek kanske inte bara är dåligt, man kanske rent av kan bli ganska frisk av det.“

Philomene

JOHANNA ZANDER

Johanna gör debut med Värmlandsteatern i Amélie men har lång scenvana sedan tidigare, och kan ses tillsammans med Night of Queen, en tribute till ELO eller i kören Selmas Systrar. Till vardags arbetar hon som HR-specialist och har ett brinnande intresse för hudvård. ”Känslan att få vara en del av den otroliga ensemblen både på och utanför scenen är helt fantastisk. Jag spelar Philomene. En flygvärdinna som spenderar sin tid på caféet den lilla tiden hon är hemma.”

Raphael Poulain

JOHN PERSSON

John debuterar med Värmlandsteatern men har tidigare gjort mycket på olika scener i både England och Sverige, bland annat spelat Tevje i Spelman på Taket och Franklin Hart i 9 to 5 med Lekaresällskapet i Kristinehamn. Han följer Reading FC intensivt och har varit finalist i London Street Entertainer of the Year 1990. ”Jag spelar Raphael som beskrivs som en stram, pensionerad arméläkare som ser det värsta i allt och har en passion för trädgårdstomtar.”

Amandine Poulain

JOHANNA BOES

Johanna är uppväxt på Jäverön och bor idag i Karlstad där hon driver en vegansk-napolitansk pizzeria; Bakgården. Johanna har tidigare medverkat i bland annat Little Shop of Horrors, Peter Pan & Kapten Kroks krok och Café Berlin av Värmlandsteatern. ”Amandine Poulain är Amelies neurotiska mor. Hon verkar inte tycka att någonting är särskilt härligt, och jag får nog erkänna att det är svårt att spela en mor som är så känslokall.”

Sylvie, ensemble CAROLINE FORSMAN ANDREIS

Caroline är född i Norrköping men uppväxt i Karlstad. Hon är utbildad på Östra Grevie folkhögskola och Markaryds Folkhögskola. Det är första gången hon står på scen med Värmlandsteatern men har tidigare varit med i Annie på SäffleOperan, Juleskurken och Värmlänningarna i Ransäter. ”Jag älskar filmen och att få gestalta den tillsammans med alla från Värmlandsteatern är en sann dröm.”

Bretodeau, ensemble

ERIK MIDEBO

Erik är utbildad inom musikteater på Bjärnum och Performing Art School. Med Värmlandsteatern spelade han i Jesus Christ Superstar 1998 och i Kung Erik 2007. Trots att han tidigare livnärt sig på att stå på scenen är det nu första gången hans familj kommer få se honom uppträda. Idag arbetar han som restaurangchef på Nova mat och möten. ”Det roligaste med att vara med i Amélie är att få göra comeback på scenen efter ett 14 års långt uppehåll!”

Joseph, Trädgårdstomte

HAMPUS ERIKSSON

Hampus kommer från Långserud men bor nu på Skoghall. Han har tidigare medverkat i Inte alla tjuvar kommer för att stjäla med Värmlandsteatern och i en nyårsrevy av Cabary. Han arbetar på Ica, mest i mejeriavdelningen, och att stå på scen är det största fritidsintresset. ”Ni kommer se mig mest som Joseph, en något sliten och bitter rörmokare som inte riktigt kan bete sig, speciellt inte runt kvinnor, men långt där inne så söker han mest bekräftelse.”

Lucien, Adrien Wells

JOHAN PERSSON

Johan kommer från Karlstad och arbetar med 3D-effekter för film och reklam. Han har varit med i flera uppsättningar av Värmlandsteatern, bland annat Cabaret och Trolltider och även syns i How to succeed in business without really trying på Säffleoperan. ”Lucien är en godhjärtad man som jobbar som assistent till en frukthandlare. På grund av sin låga intelligens och livliga fantasi blir han dock illa behandlad av sin chef som ser honom som fullkomligt värdelös.”

Hipolito, Elton John

JONATHAN LIDBÄCK

Med Värmlandsteatern sågs Jonathan senast i Café Berlin, och han har även medverkat i Cabary och Johans Musikaliska Mosaik, för att nämna ett par. Han arbetar som lärare och tycker det är väldigt roligt och givande att vara en del i ensemblen i Amélie. ”Hipolito är en misslyckad poet. Han har ambitionen och drivet! Trots det har slutprodukten aldrig riktigt tagit folk med storm... Sir Elton John needs no introduction.”

Collignon, Blinde Tiggaren m.fl.

OSCAR EKLUND

Oscar är utbildad civilingenjör och arbetar till vardags som algoritmutvecklare. Han har synts i många uppsättningar av Värmlandsteatern, bland annat Sweeney Todd, Klippt och Skuren och nu senast Café Berlin. ”Ni kommer bland annat se mig som Collignon - en butter frukthandlare som skulle behöva gå någon kurs i finkänslighet, och även som Blind tiggare - en egenföretagare med låg omsättning. Han har fasta arbetstider och ingen övertidsersättning.”

Dufayel, Collignons pappa PETER STEFANSSON

Peter är pensionär och bor i Ransäter vid Klarälvens strand. Han har spelat teater i många år och gjort hela 54 år i Värmlänningarna. Med Värmlandsteatern har han varit med i bland annat Little Shop of Horrors, Åklagarens vittne och Sista dansen. När han inte står på scenen spenderar han gärna tid i skogen.

Ensemble MARIA ALMGREN

Det är första gången som Maria står på scen och i Amélie spelar hon många roliga ensemblekaraktärer. Hon har tidigare varit med i Värmlandsteatern som regiassistent och fotograf. Maria studerar till förskollärare och på fritiden umgås hon med sin man och som tvååriga son. ”Det är så roligt att få stå på scen tillsammans med nya och gamla vänner!”

unga Bretodeau

NILS & ELIS ÖHMAN

Det är första gången som Nils och Elis är med och står på scen med Värmlandsteatern. Nils går i sjätte klass i Norrstrands musikklasser och på fritiden tycker han om att sjunga, spela trombon, spela slagverk och rita. Elis går i tredje klass på Västerstrandsskolan och på fritiden tycker han om att dansa, sjunga och spela slagverk.

Kapellmästare, piano

VERA EVALDSSON

Vera är född i Novosibirsk i Ryssland men bor nu på Hammarö. Hon var kapellmästare i Café Berlin som Värmlandsteatern satte upp 2022, och har tidigare spelat i många olika orkestrar. Fritiden ägnas gärna med barnen och familjens underbara katt. ”Det är otroligt spännande att spela musik som man inte kände till förut, träffa nya intressanta människor och helt enkelt vara i den fantastiska kreativa teatermiljön.”

Dragspel

MARCUS KNUTSSON

Marcus kommer från Vallargärdet och studerar på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Det är första gången som Marcus är med och spelar i en uppsättning med Värmlandsteatern, men han har tidigare gjort musikframträdanden med bland annat Folkbeat och UKM. På fritiden sysslar han gärna med långcykling, språkinlärning och de japanska trummorna wadaiko.

Gitarr

ELIAS WILLEBRAND LÖSCHKE

Elias bor på Hammarö och studerar i årskurs tre på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Han har inte spelat med Värmlandsteatern tidigare men haft många konserter med sitt band. På fritiden tycker han om film och vill gärna lära sig mer om fotografering och konst. ”Att få spela med en sån underbar grupp musiker och skådespelare! Det är ju också en fantastisk och lärorik erfarenhet för mig som ung musiker.”

Bas

DOUGLAS HAGELL

Douglas kommer från Hagfors och är för första gången med i en uppsättning med Värmlandsteatern. Han spelar i banden Hülphers orkester och Empress Haze, och har tidigare spelat med nyårsrevyn Cabary. Douglas arbetar som elevresurs på Sunnemo skola och som frilansande musiker. ”Det bästa med Amélie är det fantastiska gänget med så skön och positiv känsla!”

Trumset

HENRIK JOHANSSON KULL

Henrik kommer från Åmål och arbetar på Säffle Kulturskola som musiklärare i slagverk och brassinstrument. Det är första gången han spelar i en uppsättning av Värmlandsteatern och har tidigare varit med i Musikhögskolan Ingesunds uppsättning av Jekyll & Hyde. På fritiden ägnar han sig gärna åt fotografering. ”Det är väldigt roligt att få spela med så många duktiga musiker, sångare och skådespelare i Amélie!”

Trumset

LEIF MARTINSSON

Leif kommer från Karlstad och arbetar till vardags som musiklärare. Han var med och spelade trummor i Värmlandsteaterns uppsättning Café Berlin och har gjort många produktioner med Wermland Opera och SäffleOperan. På fritiden ägnar han sig gärna åt fiske.

Violin/viola

DANIEL JACOBSSON

Daniel kommer från Karlstad och har tillsammans med Värmlandsteatern medverkat i Tillsammans, Sista dansen och nu senast Café Berlin som ljudtekniker. Han arbetar som ljudtekniker på dagarna och ägnar gärna fritiden åt musik eller umgås med sambon och katten. ”Att få tillsammans med andra skapa musik och teater som förhoppningsvis lämnar publiken med glada känslor!”

Trombon

ERIK RUNBERG

Erik arbetar som energiingenjör och projekterar elbilsladdare på Ellevio. Med Värmlandsteatern har han varit med i Tillbaka till den förbjudna planeten, Sweeney Todd och Café Berlin. Han har även spelat i Jesus Christ Superstar och Spelman på taket med Lekaresällskapet i Kristinehamn. På fritiden plöjer han just nu Cosmere-böckerna. ”Det bästa med musikalen Amélie är numret med Elton John!”

Axel Busch

David Runqvist

Elton Holm

Hanna Carling

Per Abrahamsson

Tova Ling Starrin

Birgitta Thernström

Fariba Javaheri

Iréne Örander

Kim Kessler

Lotta Smideborn

Marie Jönsson

Elsa Ek

Isak Haglund

Johan Lindqvist

Johan Gustavsson

Markus Waernhoff

Agneta Hanson

Bitte Nolstedt

Christina Fransson

Evelina Scherman Knutsson

Hanna Lööf

Ing-Marie Nilson

Kristina Schyman

Marie Werme

Emma Heed

Ida Blom

Karin Bohlin Hogen

Andreas Bernspång

Ann Wallman

Ann-Mari Würtz

Berit Bernspång

Bitte Pettersson

Charlotte Forsman

Christina Andersson

Elliot Gustafsson

Eva Norén

Ewa Roberg

Ingalill Eriksson, Iréne Blank

Johanna Norbäck

Krister Lönn

Maggan Olsson

Maria Lundberg

Marre Widén

Mattias Bernspång

Susanne Ring

Åsa Blom

SCENTEKNIK

Daniel Bernspång

Hans Lilja

Leigh Ann Loebs

Leo Kindbom

Magnus Linder

Peter Eriksen

Andreas Öhman

Bengt Karlsson

Christina Andersson

Christopher Almgren

Daniel Bernspång

David Gustafsson

Elin Vadelius

Elliot Gustafsson

Erika Öhman

Fredrik Kessler

Gustaf Bohlin

Helene Forsman

Isak Haglund

Johan Gustavsson

Leo Kindbom

Leigh Ann Loebs

Magnus Linder

Marcus Öhman

Marre Widén

Melker Johansson

Per-Åke Ragnarsson

Peter Bornehag

Peter Eriksen

Emma Bergman Modén

Evelina Scherman Knutsson

Francesca Perron

Lovisa Larsson Runqvist

Pia Hellborg

Sandra Hultsved

Sigrid Josteus

Laurence Autard de Bragard

Comptine d’un autree été, l’après-midi - Yann Tiersen

La mer - Charles Tenet Begravning (feat. Budapest Art Orchestra) - Gaute Storaas

Erik Bohlin

Eila Ekemark

Ludvig Näslund

Nemie Segerström

LJUS
MARKNAD LJUDEFFEKTSPÅR
INLÄSNING METROUTROP
BYGG
KOSTYM
LJUD REKVISITA
SMINK KOSEGRUPP KONSTRUKTION AMÉLIEDOCKA
FOAJÉ & CAFÉ DEKOR &
MEDVERKANDE

TACK TILL

Bibliotekscaféet

Binderiet

Bistro Airport

Brattforshedens krigsflygfält 16

City Tryck i Karlstad AB

Clipodrom

Drott Bar

Fonus

Hemköp i Karlstad

Ideell Kulturallians

JK Ljud & Ljus

Karlstads kommun

Klura Konstruktion

Kulturskolan i Karlstad

Konsthantverkarna Karlstad

Lustens Oas

Maja Midebo Produktion

Nya Drakes Blommor

Panduro, Mitt i City

Prepare Sport & Workwear

Runda Idéer

Scalateatern i Karlstad

Spartryck

Wermland Opera

Zao Street Kitchen

Östgötateatern

I samarbete med NBV Väst och Folkuniversitetet

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.