Page 1


Voorwoord Welkom allemaal op de zesde editie van Castlefest. We hebben weer geprobeerd onze droomwereld te creĂŤren. Dit jaar wederom 2 podia. Dit was ons vorig jaar goed bevallen en jullie volgens ons ook. We hebben geprobeerd een gevarieerd programma neer te zetten, met voor elk wat wils. Nieuw dit jaar is de Steampunktuin. Ga hier zeker even kijken. Al met al wensen wij jullie veel plezier dit weekend. Groetjes Mark, Natas, Rob, Nienke en Frank

Bij het maken van dit programmaboekje hebben we hulp gehad van een aantal mensen. Allereerst wil ik Martin van Atelier Pygmalion bedanken voor het mooie artwork en Patrick voor het bouwen van dit mooie boekje. Ook wil ik Femke, Rob, Nienke, Frank en Natas bedanken voor de kritische blik op de teksten. Als laatste wil ik ook de fotografen: Eline Spek, Marcel Bakker en In Aeternum bedanken voor hun mooie foto’s.


Programma Openingstijden Vrijdag 6 augustus Zaterdag 7 augustus Zondag 8 augustus

11.00 - 23.00 10.00 - 22.00 10.00 - 18.00

Programma Forest Stage

Programma Village Stage

Vrijdag 11:40 Balfolk workshop 14:00 Harmony Glen 16:20 Omnia 18:40 Coppelius 21:00 Scrum 22:30 Flames of Chaos Zaterdag 11:35 Vedan Kolod 13:55 Balfolk workshop 16:00 Scrum 18:00 Faun 20:30 Omnia & Wickerverbranding

Vrijdag 11:00 Nuraghi 12:50 IlianA 15:10 Kelten zonder Grenzen 17:30 Vedan Kolod 19:50 Euzen

Zondag 12:00 Balfolk workshop 13:40 Omnia 15:20 The Moon and the Nightspirit 17:00 Faun

Zondag 11:10 12:50 14:30 16:10

Vertellershuisje Abe de verteller Vrijdag 14:00 16:00 18:00 20:00

Zaterdag 13:00 15:00 17:00 19:00

Zondag 11:00 14:00 16:00

Zaterdag 10:25 Nuraghi 12:45 IlianA 15:05 Harmony Glen 17:05 Kelten zonder Grenzen 19:20 The Moon and the Nightsprit

Harmony Glen Nuraghi Vedan Kolod Kelten zonder Grenzen


Muziek OMNIA

De Wereld van OMNIA is een wereld vol met het geluid van pure, akoestische Europese “Roots” muziek. OMNIA’s eigen composities zijn als een fris zeebriesje dat je gezicht streelt en de spinnewebben uit je geest veegt. Ze zijn majestueus als een berg, maar blijven fragiel als een teer bloempje. Sterk als de machtige eik, maar op hetzelfde moment zo sierlijk als de vlinder die tussen de beschermende takken fladdert. In combinatie met hun fascinerende live show, gevuld met visuele schoonheid maar ook met muzikaal kunnen (op een arsenaal van handgebouwde akoestische instrumenten), hebben de muzikanten van OMNIA publiek door heel Europa weten te boeien. Maar de Wereld van OMNIA is veel meer dan alleen muziek: Het is de authentieke manier waarop deze groep van Bardische dichters, kunstenaars en natuurliefhebbers in deze gestoorde moderne tijden leeft. Samen met hun groeiende schare fans verspreiden ze creativiteit, respect voor het leven en de liefde voor de natuur naar alle hoeken van de wereld. Tijdens een optreden zal je je realiseren waarom alle toeschouwers waar dan ook het met het volgende eens zijn: “OMNIA opent je ogen en laat je hart zingen...”

Faun

Onze lieve vrienden van Faun, nu al weer voor de vierde keer op Castlefest! Deze band van natuurliefhebbende multitalenten uit de diepe bossen van Beieren, speelt Gothic Paganfolk en Middeleeuws geïnspireerde dansmuziek op oude traditionele instrumenten, ondersteund door stevige electronische beats. Al jaren brengen zij het publiek in extase met hun subtiele sprookjesachtige sfeer en wonderlijke podiumaanwezigheid.


Scrum

De verrassing van Castlefest 2009! Scrum brengt een anderhalf uur durend powerfolkfeest, geĂŻnspireerd door o.a. The Dubliners, Flogging Molly en Dropkick Murphys. Een uitgewerkte balans tussen eigen werk en Schotse en Ierse folktraditionals. Een stevige rockband aangevuld met authentieke folkinstrumenten zoals viool, tin whistle, bagpipe, banjo en mandoline. Een groot aantal feesten en festivals heeft in de afgelopen 5 jaar reeds kennis gemaakt met Scrum. En iedere keer is het publiek - net als de band zelf - laaiend enthousiast, met als gevolg dat een steeds groter groeiend aantal fans de band volgt.

Euzen

Het woord Euzen is oud Grieks voor “Het pad naar het goede leven�. Volgens Aristoteles is het verwerkelijken van je ware natuur het goede leven. Met andere woorden: Wanneer je doet wat het meest bij je past, word je pas echt gelukkig. Euzen laat je verbeelding zijn gang gaan; er zijn geen grenzen, ze spelen in alle aspecten van de wereld. Hun muziek is electronisch en organisch tegelijk. Alle muziek wordt eerst ingespeeld door echte instrumenten, daarna gesampled in de computer, waarna ze ermee gaan spelen en het verbuigen totdat ze tevreden zijn. Ze zijn heel gelukkig. Gelukkig om muziek te maken voor oren die ernaar willen luisteren, gelukkig om net dat deuntje te vinden wat iets losmaakt bij de luisteraar. Ze zijn op hun gelukkigst als ze kunnen spelen voor jullie en jullie verbeelding op Castlefest!

Vedan Kolod

Vedan Kolod is een levende geschiedenis muziekproject dat de oude cultuur van de originele Russische en Slavische tradities laat zien. Het creatieve werk van Vedan Kolod is geworteld in eeuwenoude tradities, de muziek van paganistisch Rusland van voor de kerstening. De bandleden hebben vele bijna vergeten Russische folkinstrumenten nieuw leven in geblazen, zoals de gusli, okarina, Slavonische drums, Scythische hoorn, sharkuncy en andere instrumenten, allen gerestaureerd en opnieuw gereconstrueerd door de muzikale Meester Valerii Naryshkin. Met deze eeuwenoude instrumenten, gecombineerd met de lage keelzang, speelt de Slavonische ethno-band Vedan Kolod traditionele folkliedjes alsmede ook zelfgeschreven liederen, gestileerd als folklore met echt historisch en legendarisch materiaal.


IlianA

IlianA start als een gelegenheidsproject maar de groep werd in slechts enkele maanden een echt klein fenomeen in de Belgische middeleeuwse en pagan scene. De groep met onder andere de muzikanten Lucile en Dom (exAumgaiA) en Mich (ex-Omnia), delen hun Tribal Folk muziek met het publiek tijdens festivals, shamanistische evenementen en privé-feesten, zolang de plaats bereid is om vergeten creaturen te verwelkomen die gewekt werden door hun muzikale universum en al de verhalen die ze te vertellen hebben. Fluiten, drums, een gitaar, een viool, het geluid van een didgeridoo en vooral de hemelse stem van Lucile openen de poorten van een land waar de geuren van de donkere wouden van de Ardennen de kleuren van de Ierse velden, de frisheid van de Scandinavische fjorden, de tijdloze vormen van de bergen in de Balkan en de oneindigheid van het zand van de zuiderse woestijnen ontmoeten.

The Moon and the Nightspirit

Tot leven gebracht in 2003 heeft de Hongaarse entiteit bekend als The Moon and the Nightspirit gewerkt aan een onmiskenbare artistieke signatuur, gereflecteerd niet alleen door hun muziek maar ook door de unieke visuele wereld die hun werk illustreert. Ágnes, een bedreven zangeres en bespeelster van meerdere instrumenten is ook de getalenteerde dame verantwoordelijk voor de schilderijen die een fantasy setting creëren, bevolkt door wezens die hun wortels hebben in traditionele Hongaarse legenden en folklore. Deze herinneringen aan vergeten tijden klinken ook door in de liedteksten geschreven door gitarist Mihály, welke de spirituele denkwijze achter het project weergeven. Ze weven een web waar draden van eeuwenoude mystiek gecombineerd worden met dromerige atmosferen, waar wereldmuziek een betoverende paganistische aura verkrijgt. The Moon and the Nightspirit leven hun potentieel na als één van de meest opwindende en verkwikkende acts in het genre.

Balfolk Dansworkshops door “Dance Master” Wen

Wat is Castlefest zonder Wen en zijn Balfolk Dansworkshop! Elk jaar geeft hij wederom enorme aantallen bezoekers een fantastische instructie in Bretonse en Franse dansen zoals de An Dro, Gigue en Tovercirkel. Zowel voor beginners als gevorderden zeker de moeite waard. De workshops worden elke dag bij het Forest stage gegeven. Kijk in het programma voor de tijden.


Harmony Glen

Deze band zit vol karakters met ladingen vol energie speciaal voor het publiek, zodat deze kan genieten van hun muziek. Vincent de geweldige bodhranspeler introduceert elk nummer met een speciaal verhaaltje. Nienke de roodharige schoonheid betovert iedereen met haar stem en gitaar en dan hebben we Sjoerd die een tovenaar op de banjo is en altijd om aandacht vecht met de lange Dominique die de bas speelt. Samengevoegd heb je Harmony Glen die een prachtige mix van Ierse en Amerikaanse folk speelt, met een stukje Dixieland en Jazz.

Coppelius

Ooit begonnen als cover band van metal nummers, maar inmiddels uitgegroeid tot een band die het meer van het eigen werk moet hebben. In Duitsland heeft de band getourd met Subway To Sally en Letzte Instanz om er maar een paar te noemen. De muziek heeft dan ook raakvlakken met de genoemde bands. Opzwepende metal met folk invloeden, mogelijk gemaakt door het gebruik van klarinet, cello en contrabas. Het in april 2009 verschenen “Tumult” staat er vol mee. Bovendien blijkt met de cover van ‘Charlotte The Harlot’ van Iron Maiden dat de band ook de covers nog niet vergeten is. Coppelius is een waar schouwspel, met kostuums en een aanstekelijke, beweeglijke liveshow.

Kelten zonder Grenzen

De Kelten komen weer! Lies (je weet wel, die van Orfeo), Coca (je weet wel, die van Violet) en Renske (je weet wel, die van Schylger Stout) zullen opniew op het podium van Castlefest staan. Vorig jaar waren ze al te horen tijdens de dansinstructie, maar dit keer spelen ze gewoon een hele set en wel drie dagen lang! Dus kom vooral kijken hoe swingend harpen, draailier en viool kunnen zijn... Luisteren kan, maar dansen mag ook! De Kelten zonder Grenzen spelen namelijk balfolkmuziek. Gelukkig zijn het vrije geesten, dus niet balfolk maar wel dansen mag en wel luisteren en niet dansen mag ook. Wat zeker mag, is na afloop de nieuwe CD meenemen. Draaiende Kelten in je cd speler thuis en het is net of je weer op Castlefest bent!

Nuraghi

Nuraghi is een 7-koppige Keltische bende uit België, die op een ongewone en ongekunstelde wijze Middeleeuwse muziek en Europese folk brengen met draailier, Ierse bouzouki, cello, fluit en percussie. Hun pretentieloze en energieke manier van spelen -in de geest van de grote Pippi Langkous- brengt je onweerstaanbaar in beweging tot de uitputting er op volgt. Meer zelfs, de gebraden everzwijnen en gevulde horens vliegen je om de oren en voor je het weet lust je alle Romeinen rauw. Inderdaad, Julius Caesar zei het al: opgelet voor Nuraghi!


Kom en beleef de sfeervolle wereld van Gothic & Fantasy. Laat je verrassen door live optredens van diverse bands, acts van individuele artiesten en de gezellige markt voor elke gothic en fantasy liefhebber.

Gothic & Fantasy Beurs 30 & 31 oktober 10.00 - 17.00 uur

Organisatie & locatie: Expo Rijswijk Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk (ZH) T (070) 3075900 | F (070) 3075901 E info@exporijswijk.nl Entree: Volwassenen: â‚Ź 10,Kinderen 3 t/m 11 jaar: â‚Ź 3,Kinderen t/m 2 jaar: GRATIS Gratis parkeerplaatsen in de omgeving.

WWW.EXPORIJSWIJK.NL


Entertainment Martelgang

Middeleeuws volksvermaak op zijn bloederigst. Martelgang laat zien wat criminelen van vroeger vreesden. Tangen en messen, hamers en zagen in de handen van een beul zonder medelijden. Zie hoe lijfstraffen worden uitgedeeld en de veroordeelden aan hun einde komen in de martelwerktuigen of aan de galg. En dit jaar, heeft de beul wat nieuwe speeltjes‌..Martelgang is een gruwel theatershow met een knipoog, waarin het bloed rijkelijk vloeit. Om bovenstaande redenen is martelgang niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. Martelgang wordt meerdere keren per dag opgevoerd. De speeltijden zullen op locatie aangegeven worden.

Johannes de Nar

Johannes is al jaren bekend in heel Nederland als de meest onnozele simpele doch sympathieke ziel die je maar kan tegen komen op een fantasy, gothic, middeleeuws of pagan festival. Hij is een nar van middeleeuws kaliber die dingen doet met onschuldige pollepels en jongleerballen die je Êcht niet zou verwachten en je gegarandeerd de slappe lach zullen geven voor de rest van de week. Johannes heeft een affectie voor buitenproportioneel fruit die hem op Castlefest meestal dwingt zichzelf te verkleden als enorme banaan of ananas... om dan vervolgens te gaan crowdsurfen vanaf het hoofdpodium... tja... da’s onze vriend Johannes! Hij zal het weekend rondlopen over het festivalterrein. Heidense bende Op het grasveldje grenzend aan de ommuurde tuin zal traditiegetrouw een heidense bende ingericht worden. Op deze plek zullen de verschillende stromingen in de natuurreligies informatie geven, workshops organiseren, maar zeker ook een rustplekje bieden om even tot rust te komen op het drukke terrein. Hier worden o.a. de volgende workshops gegeven: Sjamanen trommel maken, offergaven maken, sjamanenreis, verhalen van onze voorouders, innerlijke godin, zangcirkel, oude goden, meditatie, ceremonieel je offer brengen, het ritueel en het jaarwiel. Voor tijden van de workshops kunt u bij de heidense bende terecht.


Igor’s Googelsjow

Igor en zijn koffer reizen de wereld af om mensen te vermaken van jong tot oud. Muziek, jongleren, grapjes en wat magie maken deel uit van zijn repertoire. Hij zal alle drie de dagen van Castlefest aanwezig zijn op het terrein met instrumenten, koffer en kippen.

Tan Elleil

Tan Elleil is een jong celtic tribal en paganfolk project. De muzikanten en dansers leven zich helemaal in de muziek in en laten je zo voor een moment de oude Keltische wereld beleven. Maar ook fantasy en andere vreemde werelden komen aan bod. Door middel van harp, vuur, dans en steltlopen zetten ze een spetterende act neer...

Florisimo

Florisimo jongleert met ballen, (vuur)kegels, messen en andere rotzooi. Zwaait met grote Vuurballen, vreet vuur alsof het ijs is & spuwt vlammen dat het een lieve lust is. Florisimo laat je met een buitenproportionele dosis cynisme, de zonnige kant van het leven zien. Hij houdt van dieren maar kent geen genade voor zure mensen. Tranen krijgen geen kans om te vloeien, daar zij door de vurige hitte direct verdampen, maar een (glimmend) lachje kun je zeker niet onderdrukken. Deze oude vriend van ons zal het weekend op Castlefest te zien zijn zowel op het open podium bij Kunst op straat als over het gehele terrein!

Abe de Verteller

Luister en huiver naar deze verhalenverteller. Abe vertelt uit de Keltische en Noordse mythologie, maar ook op zijn tijd een grimmig sprookje. Zijn verhalen zijn heftig, bloedstollend, soms hartverwarmend, vaak schuddebuikend. Menig elf, reus, heks en godheid zal de revue passeren. Dit alles gebracht met de passie en inspiratie van een ware verteller... Vertellen is zijn grote passie. Hij vindt het heerlijk om met het publiek te spelen. Ze te laten lachen of te doen ontroeren. Geen verhaal is elke keer hetzelfde en er komen elke maand nieuwe verhalen bij. Wanneer hij optreedt is te zien in het programma.

The Greenthingz

Ook dit jaar zullen de Garbage Goblins, van de stichting Greenthingz, weer aanwezig zijn. Door hun nimmer aflatende inzet, om de rommel van mensen op te ruimen, stimuleren zij de bezoekers om het festivalterrein schoon te houden. Castlefest is zelfs het geboortefestival van de Garbage Goblins. Zij zijn nu voor de vijfde maal aanwezig op een festival dat opvalt door zijn op alle terreinen groene inzet.


Steampunk Tuin Sinds Nox Obscura, het eerste Steampunk evenement in Nederland, zien we een almaar groeiende groep mensen die zich in dit bijzondere stomende tikkende genre interesseren. Daarom betrekken we op Castlefest een nieuw stuk terrein bij het festival en toveren we deze ommuurde tuin om tot een waar Steampunk feestje. Benieuwd naar deze tijdreis naar de periode van Jules Verne, de opkomst van fotografie en stoom en bijzondere avonturen rondom de wereld? Kom dan even kijken en vergaap je aan prachtige Steampunk artikelen, doe mee aan de kinderworkshops ‘Camera Obscura maken’ , laat jezelf op de foto zetten in stijl door Gothic Models en maak kennis met het bijzondere entertainment!

Stoombutler JF-09

Hij lijkt een fantasievolle creatie uit één van de boeken van Jules Verne; Stoombutler JF-09. Een nostalgisch uitgevoerde mens-machine die zich voortbeweegt door middel van stoomtechnologie en bestuurd wordt door zijn eigen butlermachinist. Terwijl het geluid te horen is van een stoommachine en een nog nagalmende stoomfluit voert deze butlerautomaat nauwgezet zijn taak uit. Regelmatig worden de meters gecheckt en wordt hij van verse olie en kolen voorzien. Het verhaal gaat dat hij ooit de adel diende op Landgoed Keukenhof. Inmiddels geheel gereviseerd vermaakt hij al stoom spuwend nu het publiek van Castlefest met allerlei gimmicks en een verrassende butlerservice. Met op vrijdagavond zelfs een band op het podium in de Steampunk stijl! Bij de bands staat er meer over de band Coppelius.

made by Pygmalion


Pure Fantasy Ook dit jaar kun je op Castlefest, in het koetshuis, alwaar Pure Fantasy/Books of Fantasy de scepter zwaait, weer een keur aan auteurs en illustratoren vinden. Enkele van onze gasten: Adrian Stone, Brad Winning, Tais Teng, Bianca Mastenbroek, Martijn Lindeboom, Jaap Boekestein, Kim ten Tusscher, Jack Lance, Thomas Olde Heuvelt, W.J. Maryson, Iris Compiet, Remco Nieboer, Ralf van der Hoeven, Erik Doppenberg, Melchior van Rijn en Jos Weijmer. Naast het bijwonen van boekpresentaties, lezingen en workshops, kun je ook je boeken laten signeren. Tevens presenteren we de nieuwste boeken uit het Books of Fantasy fond. Bovendien kun je een handtekening halen bij de Nederlandse Luis Royo: Erik Doppenberg, de illustrator die debuteerde in de ‘stoute’ Pure Fantasy 18+, een erotische uitgave met zinnenprikkelende verhalen en illustraties. Diverse auteurs en illustratoren (waaronder Jos Weijmer) presenteren hun nieuwste creaties; kortom: bezoek het koetshuis en kom buurten bij Pure Fantasy en Books of Fantasy en hun gasten! Informeer bij Books of Fantasy ook naar de mogelijkheden om je eigen boek uit te geven!

Vrijdag

15.00 – 16.00 16.00 – 16.30

Zaterdag

11.30 – 12.00 12.00 – 13.00 13.00 – 13.30 14.00 – 16.00 16.00 – 16.30

Zondag

12.00 – 12.30 12.30 – 13.30 13.30 – 14.30 14.30 – 16.30

Activiteit

Workshop schrijven met Thomas Olde Heuvelt Workshop Midden-aarde tekenen met Jos Weijmer Workshop Midden-aarde tekenen met Jos Weijmer Voorleessessie door Thomas Olde Heuvelt Boekpresentatie “Gestolen zielen” van de trilogie “Atlantis ongezonken” van Tais Teng, door WJ Maryson. Workshop fantasy-schrijven Tais Teng Boekpresentatie ‘Heksenmaan’ van Tisa Pescar door WJ Maryson Boekpresentatie ‘De jongen die geen schaduw wierp’ ; PHPbundel 2009 door WJ Maryson Workshop schrijven met Thomas Olde Heuvelt Clinic WJ Maryson Workshop fantasy-schrijven Tais Teng


Wicker Phoenix Net als voorgaande jaren zal er tijdens het OMNIA concert op zaterdagavond (Pagan night) weer een Wickerverbranding zijn. Voor diegene die Castlefest al kennen zal het duidelijk zijn dat het hier niet gaat om een sektarisch ritueel, maar om een symbool waarmee we met z’n allen vieren dat we ondanks individuele verschillen ons allemaal verbonden voelen in het grote geheel, wat onze afzonderlijke oorsprong, ras, of geloofsovertuiging ook is. De vorm van dit ritueel is ontleend aan de Kelten uit de ijzertijd die dit vuur offer brachten om uiting te geven aan hun eenheid met de natuur. Dit jaar staat er een enorme feniks op het terrein gemaakt van wilgentakken en hout. Iedereen is uitgenodigd om een voorwerp in de holle buik van het beest te leggen. Het moet wel brandbaar zijn, niet levend en het liefst iets waarvan je zelf het gevoel hebt dat je het graag wilt laten opgaan in het grote geheel. Je mag het je eigen persoonlijke betekenis geven. Tijdens het muzikale hoogtepunt van deze avond zal de wickerfeniks op ceremoniële wijze in brand gestoken worden en kunnen we met z’n allen genieten van een prachtig spektakel van vuur, dans en muziek. Kortom een prachtige manier om uitdrukking te geven aan het gevoel van Castlefest. De bandleden van OMNIA, de organisatie van Castlefest en Tjerk, hopen dat we met de wickerverbranding het samengevoel van ons allen en de verbondenheid met de natuur kunnen benadrukken. Samen werken aan een groenere wereld, samen voor de toekomst.


www.subcultures.nl

Games, toys, tees & wheee!!! Oude Gracht 194 (Werfkelder) 3511 NR Utrecht

GeekHipZombiesSwordsDungeonsDragonsGunRobotsScienceMunchkinDiceThreadless AliensLARPNERFCthulhuPiratesWarhammerSteampunkFantasyMonstersAwesomeEpic InternetKungFuAnimaTier9ArmorInTheYear40.000ThereIsOnlyWarmachineMonkeys

Diep onder de grond in een werfkelder, aan het kabbelend water van de Oude Gracht zit de Subcultures. We verkopen gamecultuur. We specialiseren in awesome. En we doen dat al een tijdje. Bij ons vind je originele en eigenzinnige bord en kaartspellen. Een scala aan verschillende Role-playing Games. Een forse collectie miniature wargames en de daarbij horende hobby artikelen. Dobbelstenen. NERF guns. LARP artikelen. Ook hebben we designer toys en toffe t-shirts gemaakt door grafisch ontwerpers en street artists. Zin in een spelletje? Op zoek naar een gaaf kado? Kom een keer langs!


Gamestent Stal je paarden en berg je zwaarden, want we zijn er weer! En we zijn awesome! Zin in een spelletje? Let us entertain you! Kom langs bij de Subcultures Gametent om ouderwets kabouter te werpen, mee te doen aan onze meermalige fast painting competitions van fantasy miniaturen, bijvoorbeeld met handicap. Zie nog maar eens succesvol te schilderen, hinkelend op één been met één arm achter je rug! Of kom gewoon iets van ons scala aan bord en kaartspellen uit te proberen! We leggen ze graag aan je uit. Er is NERF, er is LARP, er zijn miniature games, vis wat tandwieltjes uit de Steampunk grabbelton en gooi een kabouter over de horizon (maar wees wel lief voor hem), have some fun! Je hoeft je bij ons geen moment te vervelen, want wij zijn hier enkel en alleen maar om u lachend als maniaken welkom te heten en een vermakelijke dag te bezorgen! Hulde! Applaus! Huzzah!


Fantastisch Strijdtoneel

Anne Witberg, Bianca Mastenbroek, Jaap Boekestein, Django Mathijsen, Pieter Koolwijk, Martijn Lindeboom, Patrick Brannigan en anderen


Re-enactment Het historische kamp is dit jaar opgesplitst in twee kampementen. In het ijzertijd kampement zal je een bont gezelschap van Kelten en Vikingen tegen het lijf kunnen lopen. Er zullen daar meerdere ambachten te zien zijn, maar ook muziek te horen zijn. In het middeleeuwse kampement zitten de koene ridders en zullen er meerdere workshops gegeven worden, maar eigenlijks is het gewoon de lekkerste hangplek van het terrein. Stel jezelf eens voor. Je ligt of zit in het gras. Om je heen wordt er gekookt op houtvuurtjes. De geur van vuur en eten prikkelen je neus. Er zitten wat mensen rond een kampvuur lekker muziek te maken met elkaar. Iedereen zit heerlijk ontspannen te luisteren. Er is geen haast en geen stress. Af en toe willen twee stoere mannen of vrouwen even een misverstand oplossen door naar de wapens te grijpen. Gelukkig loopt dit ook weer goed af. Kom tijdens Castlefest dus zeker even ontspannen in de historische kampen. Ze zijn er niet alleen voor de sier.


Kinderrijk Ook dit jaar is er weer een Kinderrijk! Stap door ons mega sprookjesboek en waan je in een wereld waar alles mogelijk is! Bij de Ridder Academie van Graaf Lennard ga je mee op avontuur. Dit alles onder leiding van onze Kinderrijk ridders! Ook kan je meedoen aan een riddertoernooi. Verder kan er geknutseld worden met Peter Pan en Tinkerbell. Er zijn de hele dag door interactieve toneelstukken van kindertheater Groot Duimpje ( www. grootduimpje.nl ) en er worden sprookjes voorgelezen van Grimm, Anderson en echte Castlefest sprookjes. Je kan je laten schminken en op de foto met jou favoriete sprookjesfiguur. De dag wordt afgesloten met een heuse veldslag waar je strijdt om het Castlefest Kinderrijk te beschermen tegen de volwassenen! Programma Vrijdag 10.30 - 11.00 - 12.00 Voorleesverhaal 13.00 Voorleesverhaal 14.00 Toernooi 15.00 voorleesverhaal 16.30 Verzamelen veldslag 17:00 Kinderveldslag 10.30 11.00 12.00 14.00 15.00 16.30 17:00

Zondag Interactief welkom met kindertheater Groot Duimpje Voorleesverhaal Groot Duimpje kindertheater Toernooi Groot Duimpje kindertheater Verzamelen veldslag Kinderveldslag

Zaterdag Interactief welkom met kindertheater Groot Duimpje Voorleesverhaal Groot Duimpje kindertheater Toernooi Groot Duimpje kindertheater Verzamelen veldslag Kinderveldslag


Kunst op Straat Op het grasveld achter het kasteel vindt je Kunst op Stra(at)(nd)*. Voor een momentje rust strijk je bij ons neer. Ook als je even niets wilt doen ben je welkom! Bekijk de levende standbeelden en de optredens op het open podium, waar je zelf ook een act kan doen. Zelf schilderen, zandtekeningen maken of een amulet figuurzagen behoren ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk zijn onze boogschutters aanwezig om je met raad en daad doel te laten treffen. Er zijn meerdere banen waar met scherp geschoten wordt en voor de jongste bezoekers zijn er speciale doelen. Levende Standbeelden Midden op het grasveld vind je Het Levende Pantheon, een groep van zeven jonge enthousiastelingen die sinds vorig jaar een groep levende standbeelden vormen. Dit jaar presenteren zij vol trots, geïnspireerd door de tijd dat een laptop nog op stoom werkte, “de Zeven Dodelijke Zonden”! Open Podium Dames en Heren, komt dat zien en doe vooral zelf mee. Als je kunt dansen, zingen, goochelen, dichten, verhalen vertellen, musiceren enzovoort, spring dan op het podium! Als je wilt, word je bijgestaan door de minstrelen Pip en Puck en de muzikanten Tijn en Herrick. Programma Vrijdag 12.00 Open podium 13.30 Florissimo 14.00 Sessie 14.45 Open podium 15.30 Tan Elleil 16.15 Open podium en open sessie Zondag 11.00 Open podium 12.00 Sessie 13.00 Open podium 14.15 Tan Elleil 15.00 Open Podium en Open sessie

Zaterdag 11.00 Open podium 12.00 Sessie 13.00 Tan Elleil 13.45 Open podium en open sessie 15.00 Florissimo 15.30 Open podium en open sessie 17.30 Open podium en open sessie


NLDRUKWERK.nl Drukwerk makkelijk online bestellen. 24 uur per dag! Flyers | Posters | Stickers | Ansichtkaarten | Briefpapier | Folders Enveloppen | Entreetickets | Brochures | Vormgeving | DTP

De beste service van Nederland Prijzen van toen....

Technieken van nu!

Professioneel drukwerk in offset gedrukt!

Drukwerk kan telefonisch, per e-mail of via onze website besteld worden. De bestanden kunnen aangeleverd worden via ons uploadsysteem of ze kunnen o.v.v. het factuurnummer worden gemaild. Uw bestanden worden gratis gecheckt en drukklaar gemaakt!

www.nldrukwerk.nl

Postbus 2 - 2640 AA - Pijnacker Tel: 015-711 10 99 - Fax: 015 - 369 98 16 Email: info@nldrukwerk.nl NL Drukwerk is een handelsnaam van OHS - F&S Drukwerk | Volkerak 18 | 2641 SW Pijnacker | KvK.27179840


Catering Sinds de allereerste Castlefest staat The Cooking Highlander paraat om alle hongerige bezoekers te voorzien van het lekkerste eten. Natuurlijk wordt al het vlees ter plekke gebakken op de grote barbecue van The Cooking Highlander. De zoete en hartige broodjes bij Katja’s Wänderbakkerij komen vers uit de steenoven, waar ze op houtvuur worden klaargemaakt. Daarnaast zijn er nog een flink aantal andere stands met de lekkerste producten. Voor een volledige maaltijd of voor een heerlijke snack kun je bij onderstaande cateraars terecht. Catering Forest stage Heerlijk vlees en vis, ter plekke gebakken op de grote barbecue door de Cooking Highlander Knobibröt, een middeleeuwse delicatesse Ambachtelijk Italiaans ijs Galettes en crêpes van Bruno Zoete en hartige broodjes, vers uit de steenoven van Katja’s Wänderbakkerij Lekkere biologische kaasfondue, chocoladefondue en vegetarische couscous van de Eetfabriek Fruitsalades, vers van het mes Gulpener bier, wijn en frisdranken Catering Village Stage  Mede bar door Mead and More Heerlijke vegetarische falafel Ambachtelijke soepen door Keuken van Weleer Kippenvleugels, gebakken aardappelpartjes, heerlijke champignons en braadworst door Het smoorpannetje Ambachtelijk Italiaans ijs Gulpener bier, wijn en frisdranken   Catering tussen Pure Fantasy en Kunst op straat Braadworst van de barbeque Gulpener bier, wijn en frisdranken Mijn bestelling plus 2 muntjes statiegeld is duurzaam genieten! Om nog meer in de Castlefest sfeer te komen en om de hoeveelheid afval op het terrein te beperken, serveren we het eten op aardewerken borden en schenken we het bier in aardewerken bekers. Deze borden en bekers hebben een statiegeldwaarde van 2 muntjes die bij inlevering weer worden teruggegeven. Meenemen naar huis mag natuurlijk ook!


Markt Black Planet - www.blackplanet.nl Black Planet maakt en verkoopt Victoriaanse en gothic kleding Voor vrouwen en mannen.......Voor kleine maten en grote maten Victoriaanse bruids-kleding en gothich gelegenheidskleding Van corsetten en rokken tot giletjes en jassen. Van hoedjes tot tassen Kom naar onze paarse grote festival tent of naar onze winkel of website

The American Bookstore - www.abc.nl Oneindig veel Engelstalige boeken: SF, Fantasy, Manga, Game Books en RPG’s. Unimaginable collection of English books: SF, Fantasy, Manga, Game Novels and (RPG’s). Shisha www.shisha.nl Shisha gaat een groot deel van de collectie opruimen tijdens de Castle fest met flinke kortingen. Dus kom kijken bij onze stand

Leerhandel Echt leer www.echtleer.nl De leerhandel voor al uw leer, huiden en vachten. tuigleer, runderleer, schapenleer, plantaardig gelooid leer, konijnenvachten, IJslandse schapenvachten, rendierhuiden, koeienhuiden, reststukken leer en vachten, perkament, kalfsleer, varkensleer, dik leer, dun leer, lamsleer, kledingleer, meubelleer, gespen, en gekkigheid, kortom te veel om op te noemen ! Bezoek onze loods in Noord-Scharwoude


A Piece of History A-Z boeken A&B Dragonarth Ancient Gaia Andruls Elementenschmiede ArtimesEngraving Atelier Cherubijn Atelier Zilverlinde AVLS Bears & Dolls Black Planet www.blackplanet.nl Black Raven Blackheart www.blackheart.nl Breathcatchers Brunhilde Fantasy Clothing ww.brunhilde-fantasy.nl ByBar / MaSuza Camac-Machi Candydreams Nederland VOF Celtic Rose Chevalier - Thibault Creative Incense Dance & Music Shop Dark Enchantment Das Kabinett watches De Godin in jezelf De polderkol De Poppenkraal Desiree beauty care Drachenheim Dragonslayer Drie Manen Edelsmid Annelies Schroder English Pottery & Giftware Eternal-designs Fairbow www.fairbow.nl Fairy Frog Fantasy Art - Jeroen van Valkenburg Fantasyatelier/Labyrinth Fantasyshop Fantus Fantasy Store www.fantus.nl Forest of Magic Frantic Alternative Wear Free Spirit FunPoi Gabrielle eyecatcher alternative giftshop Galahad art Games-N-Stuff

Giftig www.giftig.biz Ginger Fantasies Glasblazerij Vitrum Limax Gothic Originals VOF Gothicana Gothicmodels.nl H.O.MASU vof Hats ‘n Dreads www.hatsndreads.com Hairs4u2 Heartline Huiden en leerhandel www.huid-en-leerhandel-heartline.nl Hekstopia Het Kruidenheksje Indovleermuisje Jager Joke Reijnders Kiltshop Steve the Bagpipe Player Kimahri Klik & Klaar Fotoservice Knight`s-Corner kom4 Medien e.K. KOVEX-ARS Ltd. La Negra Tomasa lila pixie www.lilapixie.com LiveYourFantasy Lodicha Loenasa Lotusblad Louis Wittenburg Luna fashion M.J.Design Magic kingdom ceramics Mamalika trading Manari New Age Marieke Soetebier Matthias Kerger Meadandmore www.meadandmore.nl Mesdisc Miek & C° Mieke Maakt www.miekemaakt.nl MIEROE Morgan Gifts & Curiosities MorganaFantasyStore MorganaFashion Naughty Fairy Netjes Kleding Nomad Art Kft.

Officina Viatoria Pagan Ways Papagaio Paspartout www.paspartout.nl Pavel Marek Pygmalion www.atelierpygmalion.nl R&L De Dansende Jak Rosies Art www.rosiesart.nl Sales & Promotion (The Fudge Shop) Saraswathi creations Saskia Hoeboer Fantasy Art Scarabee www.scarabeesieraden.nl Schellenklang Shisha www.shisha.nl Skeletons in the Closet SomethingEls Sorry! No Subtitles Srilaksmi STIXANDSTONES Succubus.nl Suriya Tanteheks The American Book Center www.abc.nl The Celtic Shop The Coloured House www.thecolouredhouse.nl The Green Man Tuinverbeelding The Queen Ring Tolkienwinkel.nl TROLLART Twinkle Unlicht GmbH Unquendor Vana Merchandise Victorian Flowers Vof Made-in / Silverfantasy Vortex Adventures VZW FEHLUNA William Kooij www.echtleer.nl Yneo Stones ypermanfantasiepaints Zwaard en Volk


Castlefest 2010  

Programmaboekje Castlefest 2010

Castlefest 2010  

Programmaboekje Castlefest 2010

Advertisement